PM TILL LÄRANDE- OCH KULTURNÄMNDENS PRESIDIUM DEN 5 AUGUSTI 2014 KLOCKAN 09:00 I PEDAGOGEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PM TILL LÄRANDE- OCH KULTURNÄMNDENS PRESIDIUM DEN 5 AUGUSTI 2014 KLOCKAN 09:00 I PEDAGOGEN"

Transkript

1 PM TILL LÄRANDE- OCH KULTURNÄMNDENS PRESIDIUM DEN 5 AUGUSTI 2014 KLOCKAN 09:00 I PEDAGOGEN 1(10)

2 Ärende nr 2 Besök av förstelärare Sammanfning De tre lärare som under det gångna läsåret innehaft tjänster som förstelärare besöker nämnden för en diskussion om hur nya förstelärare kan användas i organisationen. Ärende nr 3 Besök av resursgruppen Sammanfning Lägesrapportering från resursgruppens arbete och information om resursgruppens arbetssätt och kommande utmaningar. 2(10)

3 Ärende nr 4 Dnr 2014/ Budgetuppföljning t o m juli 2014 Sammanfning Ekonomisk uppföljning till och med juli 2014 redovisas. Ärende nr 5 Aktuella integrationsfrågor Bakgrund Aktuell information redovisas till nämnden angående planering av utökat mottagande till följd av nytt asylboende. 3(10)

4 Ärende nr 6 Politiskt ställningstagande mot rasism Bakgrund Gemensamt uttalande från lärande- och kulturnämnden avseende besök från nazistiska och andra främlingsfientliga organisationer. Uttalande Lärande- och kulturnämnden formulerat ett uttalande angående besök i skolan från främlingsfientliga organisationer: Idag ser vi hur rasismen och nazismen är på frammarsch. I Europa har dessa partier rönt framgång efter framgång. Här i Sverige ser vi hur allt fler engagerar sig i den så kallade vit makt rörelsen. För oss som skolpolitiker i Nybro kommun är det självklart skydda våra elever från kränkningar som riktas mot dem utifrån deras etnicitet eller kultur. Sverige ratificerade FN:s konvention om mänskliga rättigheter den 4 februari Denna ratificering förpliktigar alla skolor skydda sina elever från uttalanden som kan uppfas som nedvärderande eller hotfulla. Vi vill följa Kalmar kommuns goda exempel och därför vill vi uppmana lärande- och kulturförvaltningens skolor inte släppa in några nazistiska och odemokratiska partier eller organisationer. Det ska vara en självklarhet för våra skolor inför valet kunna bjuda in politiska partier utan för den skull vara tvungna bjuda in antidemokrater. Länge har vi i Nybro kommun genomfört toleransresor för våra elever för informera men även utbilda om de brott mot mänskligheten som nazismen har inneburit. För oss är det viktigt fortsätta med denna demokratiska fostran. Skolan är ingen offentlig plats där vem eller vilka som helst ges tillträde. Yttrandefriheten är en av våra viktigaste demokratiska principer men den innebär inte alla har rätt fritt förfoga över våra elevers arbetsplats, vilket skolan faktiskt är. Skolan har ett tydligt värdegrundsuppdrag och därför ska vi inte tillåta skolan blir ett fritt forum för agitation mot exempelvis judar, romer eller homosexuella. Det är viktigt våra elever känner sig trygga när de är i våra skolor. Därför är det viktigt vi gör allt vad vi kan för de inte skall utsättas för kränkningar och hatpropaganda. Skolan skall fostra och utbilda våra elever till framtidens demokratiska medborgare. Skolan har därför en plikt stå upp för alla människors lika värde och rätt och därför säger vi nej till nazister på våra skolor. 4(10)

5 anta uttalandet som sitt eget. Ärende nr 7 Dnr 2014/ Mål- och resultatstyrning enligt årsplan Bakgrund Aktuell information redovisas till nämnden från tidsplanen för nämndens uppföljningsansvar. Ärende nr 8 Strategisk framtidsplanering Bakgrund Genomlysning av förvaltningens dokumenthantering tillsammans med den utbildningspolitiska visionen. Att 5(10)

6 Ärende nr 9 Dnr 2014/ Revidering av riktlinjer för uppvaktning vid föreningsjubiléer Sammanfning Lärande- och kulturnämnden handlägger tillsammans med teknik- och samhällsbyggnadsnämnden föreningsfrågor sedan Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden har föreslagit nya riktlinjer för uppvaktning vid föreningsjubiléer. et har remitterats till lärande- och kulturnämnden och kommunstyrelsen. till riktlinjer Efter översyn föreslår teknik- och samhällsbyggnadsnämnden följande riktlinjer: uppvaktning sker med gåva i form av nyttosak samt blommor vid föreningarnas 25-, 50-, 75-, och 100-årsjubiléer och vidare i 10- årsintervaller och gåvans belopp ska motsvara 10 procent av basbeloppet, uppvaktning sker med gåva i form av nyttosak samt blommor om skriftlig inbjudan inkommit vid övriga föreningsjubiléer och gåvans belopp ska motsvara 5 procent av basbeloppet, vid invigning av föreningsanläggning får berörd nämnd ta ställning till uppvaktning i varje enskilt fall samt nämnden vid uppvaktning ska representeras av ordförande och/eller vice ordförande samt förvaltningschef och/eller verksamhetschef. ställa sig bakom teknik- och samhällsbyggnadsnämndens förslag Utdrag till: Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Kommunstyrelsen 6(10)

7 Ärende nr 10 Dnr 2014/ Medborgarförslag om fri wifi på Balder, tågstationen samt biblioteket med begränsad tillgång av sidor Sammanfning Joakim Malm har den 10 mars 2014 lämnat in ett medborgarförslag till kommunfullmäktige enligt följande: et Fri wifi på Balder, tågstationen samt biblioteket. Med begränsad tillgång av sidor. Motiveringen Ifall vi kunde ha wifi fritt i ovan område så turister och besökande kan hitta info om Nybro och resor, turistmål, hoppas jag fler turister får alternativ vad man kan göra här. Wifi måste vara begränsat till t ex Nybro kommuns hemsida, SJ och KLT. Joakim Malm Sikvägen Nybro På fråga av ordföranden beslutar kommunfullmäktige medborgarförslaget får lämnas. Kommunfullmäktige beslutade remittera medborgarförslaget till kommunstyrelsen och lärande- och kulturnämnden för besvarande. Tidigare behandling IT-chefen lämnar i sin utredning följande svar: Svar till frågan om medborgarförslag om fri WI-FI på Balder, tågstationen samt biblioteket med begränsad tillgång av sidor Det är fullt möjligt utveckla kommunens nätverk på det sättet vi erbjuder begränsad tillgång av sidor på internet (exempel kommunen erbjuder tillgång till turistinformation i länet) till allmänheten. Som IT-chef vill jag dock ställa frågan om det finns stort behov av få tillgång till begränsat antal av sidor på internet när de flesta hos allmänheten har tillgång till obegränsat internet via smartphone, Ipad eller motsvarande 7(10)

8 verktyg. Jag är orolig för vi bygger upp en tjänst som väldigt få efterfrågar eller behovet blir obefintlig inom nära framtid. IT-enheten har beräknad kostnaden bygga ut tjänsten i Balder, tågstationen och i Biblioteket. Investeringskostnaden är cirka kronor och månadskostnaden är cirka 1025 kronor för ADSL-förbindelse. Investeringskostnaderna består av investeringskostnad för accesspunkter, ADSL-utrustning och installation av nya nätverksuttag i tågstationen. Sedan tillkommer konsultkostnader för konfiguration av brandvägg och nätverksförbindelser. IT-enheten har inte lagt till de interna kostnader som uppstår på IT-enheten när arbetet utförs. Sirpa Koponen, IT-chef, Nybro kommun Ärende nr 11 Dnr Remiss Kulturplan Kalmar län 2014 Sammanfning I enlighet med kultursamverkansmodellen har Regionförbundet i Kalmar län tagit fram ett förslag till kulturplan för länet. Kulturplanen skall ligga som grund för det strategiska arbetet inom kultur i samverkan med kommuner och kulturorganisationer samt till Statens Kulturråd avseende fördelning av de statliga kulturmedlen. Kulturplanen, är treårig och gäller åren Den är framtagen i samverkan med länets kommuner, kulturinstitutioner och konsulenter, organisationer och föreningar, länsstyrelsen och landstinget samt det civila samhället. Inom processen ingår även förnya överenskommelserna med kulturorganisationerna. Kulturplanen är det övergripande samlingsdokumentet för den regionala kulturen och omfar följande verksamhetsområden Professionell teater-, dans- och musikverksamhet 8(10)

9 Regional museiverksamhet Konst- och kulturfrämjande verksamhet Regional arkivverksamhet Filmkulturell verksamhet med särskild inriktning mot barn och unga Hemslöjdsfrämjande verksamhet Regional biblioteksverksamhet Litteratur Regionförbundets styrelse har 76/14 beslutat sända Kulturplan Kalmar län på remiss till länets kommuner, kulturinstitutioner och konsulenter, organisationer och föreningar, Länsstyrelsen i Kalmar län, Landstinget i Kalmar län samt övriga berörda. Beslutsunderlag Bilaga: Remiss Kulturplan i Kalmar län 2014 ställa sig bakom förslaget till kulturplan för Kalmar län 2014 Ärende nr 12 Dnr 2014/ Rapporter, informations- och anmälningsärenden - Aktuellt från förvaltningen förvaltningschefens information Anmälningsärenden:. notera informationen till protokollet 9(10)

10 Ärende 12 Dnr 2014/ Anmälan av delegationsbeslut Lärande- och kulturnämnden har överlåtit sin beslutanderätt i vissa ärenden till ordföranden samt tjänstemän, enligt en av lärande- och kulturnämnden antagen delegationsordning. Beslut som har fats av delegat ska redovisas på kommunstyrelsens närmast följande sammanträde... 10(10)

PM TILL LÄRANDE- OCH KULTURNÄMNDEN DEN 20 AUGUSTI 2014 KLOCKAN 13:00 I EKEN

PM TILL LÄRANDE- OCH KULTURNÄMNDEN DEN 20 AUGUSTI 2014 KLOCKAN 13:00 I EKEN PM TILL LÄRANDE- OCH KULTURNÄMNDEN DEN 20 AUGUSTI 2014 KLOCKAN 13:00 I EKEN 1(11) Ärende nr 2 Besök av förstelärare De tre lärare som under det gångna läsåret innehaft tjänster som förstelärare besöker

Läs mer

PM TILL LÄRANDE- OCH KULTURNÄMNDEN DEN 9 SEPTEMBER 2014 KLOCKAN 13:00 I EKEN

PM TILL LÄRANDE- OCH KULTURNÄMNDEN DEN 9 SEPTEMBER 2014 KLOCKAN 13:00 I EKEN PM TILL LÄRANDE- OCH KULTURNÄMNDEN DEN 9 SEPTEMBER 2014 KLOCKAN 13:00 I EKEN 1(11) Ärende nr 2 Dnr 2014/000014 Bibliotekets mål, resultat och aktiviteter Uppföljning av biblioteksverksamheten enligt lärande-

Läs mer

Kultursamverkansmodellen så funkar den!

Kultursamverkansmodellen så funkar den! Kultursamverkansmodellen så funkar den! www.regionostergotland.se Sedan 2012 ingår Östergötland i den nationella kultursamverkansmodellen. Från och med 2013 är samtliga län, utom Stockholm, med i modellen.

Läs mer

Kulturrådet har ordet svensk kulturpolitik i endring. Benny Marcel, Kulturrådet Ställföreträdande generaldirektör

Kulturrådet har ordet svensk kulturpolitik i endring. Benny Marcel, Kulturrådet Ställföreträdande generaldirektör Kulturrådet har ordet svensk kulturpolitik i endring Benny Marcel, Kulturrådet Ställföreträdande generaldirektör DETTA HAR HÄNT Kulturutredningen: Grundanalys, Förnyelseprogram samt Kulturpolitikens arkitektur

Läs mer

Politisk information i skolan - ett led i demokratiuppdraget (SOU 2016:4) Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 22 februari 2017

Politisk information i skolan - ett led i demokratiuppdraget (SOU 2016:4) Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 22 februari 2017 PM 2017: RIV (Dnr: 110-1751/2016) Politisk information i skolan - ett led i demokratiuppdraget (SOU 2016:4) Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 22 februari 2017 Borgarrådsberedningen föreslår

Läs mer

Regional biblioteksplan

Regional biblioteksplan TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (1) Bildnings- och kulturförvaltningen Datum 2017-01-30 Diarienummer KN160098 Kulturnämnden Regional biblioteksplan 2017-2021 Förslag till beslut 1. Kulturnämnden beslutar att godkänna

Läs mer

Aktiviteter (Sport och fritid)

Aktiviteter (Sport och fritid) Aktiviteter (Sport och fritid) 0 0 7 3 av 10 Aktiviteter Kommunfullmäktiges Nämndens Nyckeltal Utfall Målvärde Aktiviteter Status Slutdatum Senaste kommentar Ansvarig All vård, skola och omsorg ska vara

Läs mer

Regional kulturstrategi för Västra Götaland

Regional kulturstrategi för Västra Götaland Regional kulturstrategi för Västra Götaland 2020-2023 Kultursamverkansmodellen Kultursamverkansmodellen styrs av lagen om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet (2010:1919). Enligt

Läs mer

Kultur Skåne Datum 2015-03-03 Dnr 1500352 1 (4) Direktiv utredning och förslag på Region Skånes kulturnämnds långsiktiga satsningar med inriktning på musikområdet Sammanfattning Utredaren ska göra en översyn

Läs mer

KICK KULTURALLIANS? VAD ÄR IDEELL KVALITET I CIVILSAMHÄLLETS KULTURSAMVERKAN VAD GÖR IDEELL KULTURALLIANS? EN POLITIK FÖR IDEELL KULTURALLIANS

KICK KULTURALLIANS? VAD ÄR IDEELL KVALITET I CIVILSAMHÄLLETS KULTURSAMVERKAN VAD GÖR IDEELL KULTURALLIANS? EN POLITIK FÖR IDEELL KULTURALLIANS VAD ÄR IDEELL KULTURALLIANS? Ideell kulturallians (IKA) är en samarbetsorganisation för det civila samhällets organisationer på kulturområdet. Våra medlemsförbund företräder kulturverksamheter som till

Läs mer

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014 Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014 Ärende 2 Dnr 2014/000001 Aktuella kommundirektörsfrågor Föredragande: Jan Lagerqvist, kommundirektör Under ärendet informeras

Läs mer

Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag KS2017/214/01

Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag KS2017/214/01 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-09-15 1 (2) Kommunstyrelsen Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag KS2017/214/01 Förslag till beslut 1 Det upprättade förslaget till regler för handläggning

Läs mer

Protokollsutdrag från kulturnämndens sammanträde den 10 februari 2017

Protokollsutdrag från kulturnämndens sammanträde den 10 februari 2017 Landstingsdirektörens stab Kanslienheten Datum 2017-02-10 Sida 1 (1) Protokollsutdrag från kulturnämndens sammanträde den 10 februari 2017 15 Diarienummer KN160098 Regional biblioteksplan Beslut 1. Kulturnämnden

Läs mer

PM TILL UTSKOTTETS BEREDNING DEN 9 APRIL 2014 KLOCKAN I PEDAGOGEN

PM TILL UTSKOTTETS BEREDNING DEN 9 APRIL 2014 KLOCKAN I PEDAGOGEN PM TILL UTSKOTTETS BEREDNING DEN 9 APRIL 2014 KLOCKAN 09.00 I PEDAGOGEN 1(8) Ärende nr 2 Information om Kulturhuset Kristallen Sammanfattning - Öppet under hela sommaren. - Två klasser kvar från Paradisskolan

Läs mer

Kultursamverkansmodellen i Skåne

Kultursamverkansmodellen i Skåne Kultursamverkansmodellen i Skåne Tillsammans utvecklar vi Skåne! Ett ökat deltagande i kulturlivet bidrar till medborgarnas välbefinnande och regionens utveckling. Kulturen ska vara livskraftig i alla

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-23 kl. 08.30-12.00. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-23 kl. 08.30-12.00. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Kulturplan Kalmar län 2022, Kultur att växa i

Kulturplan Kalmar län 2022, Kultur att växa i TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Bildnings- och kulturförvaltningen 2017-11-28 Diarienummer KN170076 Kulturnämnden Kulturplan Kalmar län 2022, Kultur att växa i Förslag till beslut 1. Kulturnämnden fastställer disposition

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 48 Ekonomisk rapport januari mars 2011 49 Ekonomisk rapport januari april 2011 50 Budgetuppföljning

Läs mer

Yttrande - Handlingsplan 2017 regional kulturverksamhet - Kulturplan Sörmland

Yttrande - Handlingsplan 2017 regional kulturverksamhet - Kulturplan Sörmland Kultur- och fritidsnämnden 2016-07-13 1 (5) Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2016:116 Lena Klintberg 016-710 13 71 Kultur- och fritidsnämnden Yttrande - Handlingsplan 2017 regional

Läs mer

Folkdansringen saknar den sociala dansen i planen och den musik som hör till.

Folkdansringen saknar den sociala dansen i planen och den musik som hör till. Sammanställning av synpunkter från remisskonferenser på Fornby folkhögskola 21 maj och Mora folkhögskola 22 maj inför framtagandet av ny kultur- och bildningsplan 2019-2022 hade bjudit in intresserade

Läs mer

Kulturrådets riktlinjer för uppföljning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet

Kulturrådets riktlinjer för uppföljning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet Beslutsbilaga 2015-11-05 Sty 2015:37 Dnr: ADM 2015/138 Kulturrådets riktlinjer för uppföljning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet Kvalitativ redovisning (beskrivande text) 1. Hur har landstinget/regionen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Moberg,, kl. 13.00 15.00 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S), ordförande Ingrid Adolfsson (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S) Eva-Lena

Läs mer

Skapa och uppleva kultur möjligheter och utmaningar. Åsele 2 februari 2015

Skapa och uppleva kultur möjligheter och utmaningar. Åsele 2 februari 2015 Skapa och uppleva kultur möjligheter och utmaningar. Åsele 2 februari 2015 Närvarande: Petra Rantatalo, Region Västerbotten Åsa J-Persson, Åsele kommun Tage Markusson, Västerbottensteatern Brage Sundberg,

Läs mer

Regional biblioteksplan Kalmar län

Regional biblioteksplan Kalmar län Regional biblioteksplan Kalmar län 2017-2021 Inledning De regionala biblioteken har sitt ursprung i centralbiblioteken som bildades på 1930-talet för att stödja kommunernas folkbibliotek. Centralbiblioteken

Läs mer

Förslag till beslut Kulturförvaltningen föreslår att kulturnämnden beslutar

Förslag till beslut Kulturförvaltningen föreslår att kulturnämnden beslutar Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-05-05 Handläggare Mats Sylwan Telefon: 070 544 18 24 Till Kulturnämnden 2017-05-16 Kultursamverkan för ett Sverige som håller

Läs mer

Innehållsförteckning. 1 Direktiv 1.1 Bakgrund: Kultursamverkansmodellen 1.2 Innehåll i de regionala kulturplanerna 1.3 Kulturpolitiska mål

Innehållsförteckning. 1 Direktiv 1.1 Bakgrund: Kultursamverkansmodellen 1.2 Innehåll i de regionala kulturplanerna 1.3 Kulturpolitiska mål Innehållsförteckning 1 Direktiv 1.1 Bakgrund: Kultursamverkansmodellen 1.2 Innehåll i de regionala kulturplanerna 1.3 Kulturpolitiska mål 2 Organisation 2.1 Arbetet med regional kulturplan i Uppsala län

Läs mer

Kultursamverkansmodellen i Skåne

Kultursamverkansmodellen i Skåne Kultursamverkansmodellen i Skåne 2 Många barn fick chansen att lyssna, leka, spela och lära i det interaktiva musikkonstverket KLONK som fyllde Kuben i Malmö Live. KLONK var en del av Bästa Biennalen som

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-06-17 kl. 08.30-12.30

Sessionssalen, Hultsfred 2014-06-17 kl. 08.30-12.30 Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Yttrande över Kultursamverkan för ett Sverige som håller ihop Framtida inriktning och utvecklingsmöjligheter för kultursamverkansmodellen (Ds 2017:8)

Yttrande över Kultursamverkan för ett Sverige som håller ihop Framtida inriktning och utvecklingsmöjligheter för kultursamverkansmodellen (Ds 2017:8) Yttrande över Kultursamverkan för ett Sverige som håller ihop Framtida inriktning och utvecklingsmöjligheter för kultursamverkansmodellen (Ds 2017:8) 15 LS 2017-0510 1 (3) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-08-20 Sammanträdesdag Innehåll 68 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 81 69 Anmälan av delegationsbeslut... 82 70 om

Läs mer

KULTURRADET Styrelsen

KULTURRADET Styrelsen O KULTURRADET Styrelsen PROTOKOLL Sty 2010:10 2010-10-27 DnrAdm 2010/3 Tid Onsdag den 27 oktober kl. 13.00-17.00 Plats Närvarande ledamöter Anmält förhinder Kulturrådets lokaler i Filmhuset, Stockholm

Läs mer

Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag KS2017/214/01

Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag KS2017/214/01 Datum Sida 2017-09-15 1 (7) Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag KS2017/214/01 Antagna av kommunfullmäktige 2017-11-06, 127 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(21) Plats och tid Sal C128, Rodengymnasiet, Baldersgatan 14, Norrtälje kl. 14.00-14.35 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) 1:e vice ordf. Sören Forslund (M) Britt-Inger Kjellberg

Läs mer

Svar på medborgarförslag - Ge ipads till elever i årskurs 6

Svar på medborgarförslag - Ge ipads till elever i årskurs 6 Kommunstyrelsen 2015-06-30 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2014:494 Sara Molander 016-710 25 16 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på medborgarförslag - Ge ipads till elever i årskurs 6 Förslag

Läs mer

Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2018

Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2018 TJÄNSTEUTLÅTANDE REGIONSTYRELSEN Sida 1(5) Datum 2018-02-22 Ärendenummer RV2018-44 Kulturstaben Ulf Nordström 054-701 10 33 ulf.nordstrom@regionvarmland.se Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat. Kommunstyrelsen 2017-11-07 1(3) 271 Svar på medborgarförslag - Inför kameraövervakning på Lagersbergsskolan samt beslut om uppdrag att ta fram en modell för kameraövervakning på skolor (KSKF/2016:623)

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat. Kommunstyrelsen 2017-11-07 1(3) 271 Svar på medborgarförslag - Inför kameraövervakning på Lagersbergsskolan samt beslut om uppdrag att ta fram en modell för kameraövervakning på skolor (KSKF/2016:623)

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande. Bertil Dahl. Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande. Bertil Dahl. Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-09-18 179 Tid 8.30-9.45 Plats Stadshuset Omfattning 178-185 ande Göran Häggfors (m) ordförande Bertil Dahl (v) Anders Andersson

Läs mer

Österåkers kommuns styrdokument

Österåkers kommuns styrdokument Österåkers kommuns styrdokument Förskole- och grundskolenämndens delegationsordning Antagen av Förskole- och grundskolenämnden 2019-01-29, FGN 1:9 Dnr: FGN 2019/0012 Kommentar: - 1 Delegationsordning för

Läs mer

Kulturrådets riktlinjer för uppföljning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet

Kulturrådets riktlinjer för uppföljning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet Box 27215, 102 53 Stockholm Besök: Borgvägen 1 5 Tel: 08 519 264 00 kulturradet@kulturradet.se www.kulturradet.se Sid 1 (7) Kulturrådets riktlinjer för uppföljning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet

Läs mer

Budget för Kulturförvaltningen 2014

Budget för Kulturförvaltningen 2014 1(3) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Kultur i Halland 2013-09-24 RS130356 Eva Nyhammar, förvaltningschef 035-17 98 89 REGIONSTYRELSEN Budget för Kulturförvaltningen 2014 Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Kulturutveckling. 15 mars 2017 Carin Palmqvist Isaksson, avdelningschef Erik Anderman, konstkonsulent. regiongavleborg.se

Kulturutveckling. 15 mars 2017 Carin Palmqvist Isaksson, avdelningschef Erik Anderman, konstkonsulent. regiongavleborg.se Kulturutveckling 15 mars 2017 Carin Palmqvist Isaksson, avdelningschef Erik Anderman, konstkonsulent Kulturutveckling uppdrag i Kulturplan 2016-2018 Stärka och utveckla kulturlivet i Gävleborg Stärka och

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 87-93 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Region Gävleborg, org.nr 232100-0198, Box 834, 801 30 Gävle. av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet. För 797 000 kronor av de

Region Gävleborg, org.nr 232100-0198, Box 834, 801 30 Gävle. av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet. För 797 000 kronor av de KULTURRÅDET BESLUT 2015-01-29 82015:5 Ärende Fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2015 inom ramen för kultursamverkansmodellen Part Region Gävleborg, org.nr 232100-0198, Box 834,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Vårdutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Vårdutskottet 1(31) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-13.00 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Birgitta Eklund

Läs mer

Maria Henriksson Kulturchef 32,34 Isabel Eriksson Skaraborgs kommunalförbund 32. Ida Ekeroth (S) Kommunledningskontoret enligt överenskommelse.

Maria Henriksson Kulturchef 32,34 Isabel Eriksson Skaraborgs kommunalförbund 32. Ida Ekeroth (S) Kommunledningskontoret enligt överenskommelse. Sida 1 ande organ Plats och tid Sammanträdesrum Hovden, Stadshuset 13.15-14.45 ande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Ida Ekeroth (S) 1:e vice ordförande Linnea Wall (S) Ledamot Rune Skogsberg (C) Tjänstgörande

Läs mer

Servicenämnden. Motion från Liberalerna - Öppna våra nätverk för besökare och invånare UTDRAG Dnr SFN 2016/0207

Servicenämnden. Motion från Liberalerna - Öppna våra nätverk för besökare och invånare UTDRAG Dnr SFN 2016/0207 UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2016-05-25 60 Motion från Liberalerna - Öppna våra nätverk för besökare och invånare Dnr SFN 2016/0207 Handlingar Serviceförvaltningens skrivelse 2016-04-19 Motion från Liberalerna

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 09.00-11.10 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, förvaltningschef

Läs mer

MÅL FÖR DEN NATIONELLA KULTURPOLITIKEN

MÅL FÖR DEN NATIONELLA KULTURPOLITIKEN MÅL FÖR DEN NATIONELLA KULTURPOLITIKEN Kulturen ska vara en dynamisk, utmanande och obunden kraft med yttrandefriheten som grund. Alla ska ha möjlighet att delta i kulturlivet. Kreativitet, mångfald och

Läs mer

Sekreterare Maria Blomberg. Ordförande Ingemar Lindaräng (FP) Justerare Erik Lundin (M) ANSLAG/BEVIS

Sekreterare Maria Blomberg. Ordförande Ingemar Lindaräng (FP) Justerare Erik Lundin (M) ANSLAG/BEVIS 1 Plats och tid Vävaren i Kommunhuset, klockan 10.00-12.00 Beslutande Ingemar Lindaräng (FP), ordförande Gunilla Sjösten (KD), vice ordförande Lennart Ärenman (KD) ersättare för Gun Jansson (C) Erik Lundin

Läs mer

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson Demokratigruppen 2006-06-26 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl.18.00 19.00 Beslutande Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson Övriga deltagare Patrik Hjalmarsson Utses att justera

Läs mer

Översyn av delegationsregler för kommunstyrelsens verksamhetsområde. Dnr KS 2013-62

Översyn av delegationsregler för kommunstyrelsens verksamhetsområde. Dnr KS 2013-62 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2013-02-26 58 Översyn av delegationsregler för kommunstyrelsens verksamhetsområde. Dnr KS 2013-62 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-02 1 Plats och tid Dölgården, Malung, kl. 13:00-16:30 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anne-Marie Helmersson (V) Martina Elfström (FP) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2017-12-05 325 Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS 2017-440 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Instruktion för kommundirektören KS-2017/545. Förslag till beslut. Kommunstyrelsen beslutar

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Instruktion för kommundirektören KS-2017/545. Förslag till beslut. Kommunstyrelsen beslutar Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2017-11-27 188 Instruktion för kommundirektören KS-2017/545 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att anta förslag på instruktion för kommundirektören.

Läs mer

Angående medborgarförslag om att införa kameraövervakning på Lagersbergsskolan

Angående medborgarförslag om att införa kameraövervakning på Lagersbergsskolan Kommunstyrelsen 2017-10-03 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2016:623 Lena Lundberg 1 (2) Kommunstyrelsen Angående medborgarförslag om att införa kameraövervakning på Lagersbergsskolan Förslag

Läs mer

DIVISION Kultur och utbildning

DIVISION Kultur och utbildning Kultursamverkansmodellen i Norrbotten Nyheter i kulturpolitiken efter beslut 16.12 2009 om kulturpropositionen Tid för Kultur 2009/10:3 Nya nationella kulturpolitiska mål Ny analysmyndighet för uppföljning

Läs mer

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30 14:40

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30 14:40 Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-05 Sammanträdestid 13:30 14:40 Kultur- och fritidsnämnden Närvarande Ledamöter Per Johansson (C), ordförande Bernt Zander (S), vice ordförande Knut-Arne Kareld

Läs mer

Ann-Sophie Nygren. Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson Joakim Sandström Anna-Maija Alajoki Agneta Höglander. Evert Melander

Ann-Sophie Nygren. Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson Joakim Sandström Anna-Maija Alajoki Agneta Höglander. Evert Melander Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-14.10 Beslutande Jimmy Gustafsson Ann-Sophie Nygren Jan Widegren (M) Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson (MP) Joakim Sandström

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige: 60/2015-06-22 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen för nämnder och dess verksamhet gäller bestämmelserna i detta reglemente. UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Niklas Rehn (1)

Handläggare Datum Ärendebeteckning Niklas Rehn (1) Handläggare Datum Ärendebeteckning Niklas Rehn 2016-01-20 2015-5739 1(1) YTTRANDE Kommunfullmäktige Ärende: Medborgarförslag - Engagera Kalmar kommuns invånare avseende placering av kommunens nya simhall

Läs mer

Datum Underhåll av konstverk i Region Skånes konstsamling

Datum Underhåll av konstverk i Region Skånes konstsamling DAGORDNING Datum 2015-04-02 1 (7) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-04-16 kl. 09.30 Plats: Kävlinge bibliotek, Kvarngatan 17, Kävlinge

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

175 Svar på medborgarförslag - Begränsa tillstånd för fyrverkerier och försäljning av raketer (KSKF/2017:16)

175 Svar på medborgarförslag - Begränsa tillstånd för fyrverkerier och försäljning av raketer (KSKF/2017:16) Kommunstyrelsen 2017-09-05 1(3) 175 Svar på medborgarförslag - Begränsa tillstånd för fyrverkerier och försäljning av raketer (KSKF/2017:16) Beslut Förslag till Kommunfullmäktige Medborgarförslaget anses

Läs mer

Uppföljning av Grundskolenämndens uppdrag Lupp - Lokal uppföljning av ungdomspolitiken 2017

Uppföljning av Grundskolenämndens uppdrag Lupp - Lokal uppföljning av ungdomspolitiken 2017 Julio Garcia Atterström Handläggare SKRIVELSE Datum 2018-12-13 Sida 1(2) Instans Grundskolenämnden Dnr GRN 2018-00113 3.5.1.25 Uppföljning av Grundskolenämndens uppdrag Lupp - Lokal uppföljning av ungdomspolitiken

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(11) Plats och tid Överförmyndarkansliet ANC, Arvika 09.30-11.20 Beslutande Patric Carlsson (V) ersättare för Birgitta Eklund (S) Ersättare saknas för Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista),

Läs mer

Yttrande över remiss av Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholm stad

Yttrande över remiss av Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholm stad Arbetsmarknadsförvaltningen Utvecklings- och utredningsstaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-07 Handläggare Lisa Svensson Telefon: 08-50847980 Till Arbetsmarknadsnämnden den 19 september 2017 Ärende

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 7 mars 2012, kl 16.00 S och C har gruppmöte måndag 5 mars,

Läs mer

Yttrande avseende Departementsskrivelsen (Ds 2017:8) Kultursamverkan för ett Sverige som håller ihop

Yttrande avseende Departementsskrivelsen (Ds 2017:8) Kultursamverkan för ett Sverige som håller ihop Kultur- och bildningsförvaltningen Datum 2017-06-07 Sida 1 (7) Dnr Dnr: LD 17/01174 Falun 2017-05-16 Kulturdepartementet 103 33 Stockholm avseende Departementsskrivelsen (Ds 2017:8) Kultursamverkan för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

PROTOKOLL. Musik i Syd Kulturkvarteret, Kristianstad

PROTOKOLL. Musik i Syd Kulturkvarteret, Kristianstad 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-11-21 Kulturberedningen Tid Fredagen 7 november 2014 kl. 9-15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Musik i Syd Kulturkvarteret,

Läs mer

Yttrande över medborgarförslag - Låt inte personal på skola och fritidshem snusa under arbetstid

Yttrande över medborgarförslag - Låt inte personal på skola och fritidshem snusa under arbetstid Torshälla stads nämnd 2017-01-25 Torshälla stads förvaltning Ledning/administration TSN/2016:154 Ulrika Hansson 016-710 73 25 1 (1) Torshälla stads nämnd Yttrande över medborgarförslag - Låt inte personal

Läs mer

Innehåll. Chef för sektor samhällsutveckling och medborgare är ansvarig för denna instruktion

Innehåll. Chef för sektor samhällsutveckling och medborgare är ansvarig för denna instruktion Innehåll BEREDNING MEDBORGARE OCH FOLKHÄLSAS VERKSAMHET... 2 1 Allmänt om beredningarna under kommunstyrelsen... 2 2 Beredningen medborgare och folkhälsas ansvarsområde och uppgifter... 2 BEREDNINGEN MEDBORGARE

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Kallelse

KOMMUNFULLMÄKTIGE Kallelse Tid: Tisdag 2019-05-21 klockan 18:30 Plats: Lärcenter Justerare: Tid för justering: Fredag 2019-05-24 klockan 15:00 Gruppmöten: Enligt separat kallelse Föredragningslista: Nr Ärende Diarienr Föredragande

Läs mer

1. Protokollsjustering I tur att justera är Anton Berglund (SD)

1. Protokollsjustering I tur att justera är Anton Berglund (SD) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 2017-05-24 1 (8) Dag och tid 2017-05-30, klockan 15:00 Plats Rinmansalen, stadshuset 1. Protokollsjustering I tur att justera är Anton Berglund (SD) 2. Val

Läs mer

Per Ahlin, kulturchef Cecilia Möller, förvaltningsdirektör Tim Greneby, avdelningschef bad Helena Wallner, nämnd- och utredningssekreterare

Per Ahlin, kulturchef Cecilia Möller, förvaltningsdirektör Tim Greneby, avdelningschef bad Helena Wallner, nämnd- och utredningssekreterare 1(18) Plats och tid ande Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, torsdagen den 13 oktober 2016 klockan 17:00 18:30. Ledamöter Se separat närvarolista. Ersättare Se separat närvarolista.

Läs mer

Protokollet justeras kl. 08:00 på kommunkansliet.

Protokollet justeras kl. 08:00 på kommunkansliet. Plats och tid Kommunhuset, Kontor Utbildningsförvaltningen, måndagen den 26 augusti 2019 kl 14:00 Beslutande Roland Mattsson (M), Ordförande Michael Sandberg (L), 1:e vice ordförande Lotta Johansson (S),

Läs mer

KF Ärende 6. Införande av E-förslag i Karlskoga kommun

KF Ärende 6. Införande av E-förslag i Karlskoga kommun KF Ärende 6 Införande av E-förslag i Karlskoga kommun Tjänsteskrivelse 1(2) KS 2018-00299 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Anette Jonson Införande av e-förslag i Karlskoga kommun Sammanfattning

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Projekt Kulturarvsportal Västmanland. Projektpresentation Västmanlands läns museum, 2013-09-13

Projekt Kulturarvsportal Västmanland. Projektpresentation Västmanlands läns museum, 2013-09-13 Projekt Kulturarvsportal Västmanland Projektpresentation Västmanlands läns museum, 2013-09-13 Projektet i korthet Namn Period Parter Beskrivning av projektet Projektägare Projektledare Mer information

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 2007-04-12

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 2007-04-12 KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 Plats och Tid Kulturhuset kl 8.30-11.05 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Emil Radanov (c) Nermin Pismo (c) Inga Engström (s) Lars Sällström (s) Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträde med Nämnden för kultur utbildning och friluftsverksamhet

Sammanträde med Nämnden för kultur utbildning och friluftsverksamhet Sammanträde med Nämnden för kultur utbildning och Datum: 2016-10-13 kl.09:00-12:00 Plats: Ledamöter: Scenkonst Sörmland, Eskilstuna Åsa Kratz (S) ordförande Marianne Andersson 1:a vice ordf. Abshir Osman

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(17) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 08.30 11.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo Johansson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Plats B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Tid Kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Wibroe (M), ordförande Wirginia Bogatic (V), vice ordförande Ann Albertsen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20)

PROTOKOLL 1 (20) PROTOKOLL 1 (20) 2019-02-12 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:20 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Carina Lillbacka(S) Annette Lundqvist(M)

Läs mer

4. Utgångspunkter för statens framtida stöd till regional kulturverksamhet.

4. Utgångspunkter för statens framtida stöd till regional kulturverksamhet. 1 Riksorganisationen Folkets Hus och Parkers remissyttrande över betänkandet Spela samman en ny modell för statens stöd till regional kulturverksamhet (SOU 2010:11). Folkets Hus och Parker (FHP) är positiva

Läs mer

Enligt kommunallagen 6 kap. 32 ska kommunfullmäktige utfärda reglementen med närmare föreskrifter om nämndernas verksamhet och arbetsformer.

Enligt kommunallagen 6 kap. 32 ska kommunfullmäktige utfärda reglementen med närmare föreskrifter om nämndernas verksamhet och arbetsformer. 1 (6) REGLEMENTE Gäller från och med 2013-03-25 KF 85.2013 Antagen av kommunfullmäktige den 25 mars 2013. Enligt kommunallagen 6 kap. 32 ska kommunfullmäktige utfärda reglementen med närmare föreskrifter

Läs mer

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-09-28 kl.09.00-12.00 Plats: Regionens hus, sal B 11 Tidsplan och arbetsstruktur för ny kulturplan 2018-2020 Diarienummer:

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida.

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Protokoll 1 (14) Plats och tid Biblioteket Skurup, 2019-04-02, kl. 18.00 20.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Gun Andersson, sekreterare Maria Christensen, bibliotekschef Ann-Charlotte Oredsson-Holm,

Läs mer

Reglemente för kommundelsstämmor

Reglemente för kommundelsstämmor STENUNGSUNDS KOMMUN Reglemente för kommundelsstämmor Typ av dokument Reglemente Dokumentägare Kansliet Beslutat av Kommunfullmäktige Giltighetstid Tills vidare Beslutsdatum KF 2006-04-24, 74 Framtagen

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-11 1. Ingela Melchersson (S) Birgitta Antonsson (KD) Britt Hogenstedt (M) Rune Sandberg (KD) Elisabeth Cobb (M)

Socialnämnden 2014-11-11 1. Ingela Melchersson (S) Birgitta Antonsson (KD) Britt Hogenstedt (M) Rune Sandberg (KD) Elisabeth Cobb (M) 2014-11-11 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl August-rummet, kommunkontoret Tisdagen den 11november 2014 klockan 9:30-11:30 Ove Bäck (C), ordförande Maria Gustafsson (S), 2:e vice

Läs mer