Mowic RoadTrack. Realtidshantering av mobila resurser

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mowic RoadTrack. Realtidshantering av mobila resurser"

Transkript

1 Mowic RoadTrack Realtidshantering av mobila resurser

2 Effektivisera Realtidshantering av mobila resurser Överlämning mellan passen blir mer effektiv Effektiv ruttplanering Ta in data från fordonet till systemet - avvikelser, mängd material etc Kommunikation mellan kontor och fordon, både realtid och historik Förenkla Enkel kom-i-gång, ingen installation av GPS enhet behövs Samma system året om, plogning, saltning, sandning, parkskötsel etc Vägvakten kan på plats logga vägskador eller hinder Moduluppbyggt system för specifika behov Fakturaunderlag direkt från systemet Få kontroll på vägunderhållet Kontroll över material och tidsåtgång Kvalitetssäkra arbetet, detaljerad bild var arbetet utförts Logga hinder och avvikelser Bättre och korrekt information i försäkringsärenden Aktuell arbetsstatus

3 Varför investera i Mowic RoadTrack? Mowic RoadTrack Ett komplett system för drift, underhåll & ekonomi Mowic RoadTrack är ett heltäckande stödsystem som hanterar planering, realtidsstyrning och uppföljning av verksamhet inom väg och underhåll. Systemet effektiviserar administrationen och ger en fullständig dokumentation av utfört arbete. Kunderna är allt från den lilla kommunen med några få egna fordon till den största entreprenören med över 1000 fordon i daglig verksamhet. Man kan göra allt ifrån att endast följa bilarnas positioner till att få en komplett dokumentation av en brist t.ex. i en vägbana med foto och materialuppföljning. Behoven styr vilka komponenter du behöver. Vad säger kunden? Svevia i Edsbyn sköter vägarna med stöd av GPS Edsbyn är ett av Svevias 76 driftområden i Sverige som i dag använder MowicRoadTrack med MobiWin QA för att kvalitetssäkra vägunderhållet. Innan Mowic RoadTrack införskaffades så ägnade Magnus Jonsson (produktionsledare, Svevia, Edsbyn) mycket tid åt administration av tidrapporter från åkarna som subjektivt skulle bedömas och matas in manuellt. Det handlade om lappar som varje månad skulle hanteras. Mindre administration Nu får Magnus ut ersättningsunderlag från GPS-systemet för alla åkare på några minuter, och Magnus kan istället ägna sin arbetstid åt annat. Magnus har även erfarenhet av GPS-system från andra leverantörer. Han anser att fördelarna med Mowic RoadTrack är användarvänligheten, både gällande fordonsenheten BlueTex GPS med sex tydliga knappar, och programvaran Mobiwin QA på kontoret med vilken han snabbt tar fram sina rapporter. GPS-system En viktig del för verksamheten Magnus tror att GPS-systemen framöver kommer bli än viktigare för Svevias verksamheter och att potentialen är stor för nya användningsområden och ytterligare funktionalitet.

4 I FORDONET Ett enkelt handhavande BlueTex GPS används för GPS- spårning av fordon och maskiner i realtid. I BlueTex GPS kombineras GPS, radiomodem, tangentbord, batteri samt antenner i en och samma enhet. För fler funktioner som kräver skärm kan istället en handdator anslutas. BlueTex GPS Enheten rapporterar ID, position, fart, riktning, tid samt status kontinuerligt så fort den slagits på. Ingen inloggning eller komplicerade knappkombinationer för att starta, bara slå på så är den igång. De sex funktionsknapparna programmeras efter typ av verksamhet. BlueTex GPS monteras i fordonen utan åverkan med ett vakuumfäste (option) eller skruvas fast med standardfäste. Den strömförsörjs med inbyggt batteri eller via fordonets cigarettuttag. Ingen fast installation krävs vilket underlättar betydligt när utrustningen ska användas av underentreprenörer. Enheten flyttas lätt mellan olika fordon. BlueTex GPS kan även användas som handburen enhet. Tack vare enhetens enkla handhavande kan användaren redan efter några minuters instruktioner hantera den på ett riktigt sätt. Det är tydliga knappar att trycka på. För att förenkla för driftansvarig så kan BlueTex GPS fjärrkonfigureras. På så vis slipper han att samla in enheterna för att t.ex. byta funktion på funktionsknapparna. Handdator För fler funktioner kan en handdator med skärm anslutas för bland annat arbetsorderhantering avseende service, reparationer, transporter mm. Vidare ger den utföraren möjlighet att själv kunna hämta ut eller ta emot ärenden på plats. Efter avslutat uppdrag kan utföraren enkelt återrapportera förbrukat tid, material eller annan information som behövs för fakturaunderlag. AME Entreprenad i Kareby AME har idag 23 st BlueTex GPS:er. En sopmaskin är även utrustad med Advanced I/O för att automatiskt logga och skicka information om när sopaggregatet slås igång och stängs av. BlueTex GPS:en är med vid alla typer av jobb, även vid manuellt arbete utan fordon, t.ex. på perronger. I vinter har GPS-historiken kommit till användning flera gånger vid försäkringsfall. - Den data vi får ut ur systemet är till stor nytta och reder snabbt ut eventuella frågetecken, säger Tomas Ericsson, kvalitetsansvarig på AME Entreprenad. Söderhamns kommun GPS-systemet införskaffades med syfte att minska administrationen, få bättre kontroll och få fram korrekta debiteringsunderlag till underentreprenörerna. Karina Nylander, gatuchef på tekniska serviceförvaltningen tror att framtiden är ljus för den här typen av system och säger: Vi har säkert sparat 10% den första vintern vi använde systemet,.

5 Vi har säkert sparat 10% den första vintern vi använde systemet Karina Nylander Söderhamns kommun Användningsområden Avvikelsehantering Med systemet finns det möjlighet att ange i realtid om något hindrat arbetet från att utföras. Vid felparkerade bilar på vägar under snöröjning kan man enkelt ange dess position och varför arbetet ej kunde utföras optimalt. Med en avvikelsehantering i realtid får man snabbt en bild över läget och kan åtgärda problemet på en gång. Automatisk aktivitetsloggning En stor fördel med Mowic RoadTrack är möjligheten till automatisk loggning av aktiviteter, utan manuella knapptryckningar. Typexempel är inkoppling av plogar, sand- och saltspridare, sop- och klippaggregat. Saltdata direkt in i systemet Med saltspridare ansluten till BlueTex GPS:en så kan materialmängder beräknas och skickas in direkt till MobiWin QA. Även data från friktionsmätning kan hanteras. Rapportera i fält En vägvakt eller arbetsledare kan med sin handdator direkt på plats registrera ärenden med exakta koordinater, foton och beskrivningar. Sedan kan en utförlig arbetsorder skickas till den lämpligaste utföraren som rapporterar kontinuerligt in tid-, km- och materialåtgång. När jobbet är färdigt skickas en klarrapport som automatiskt genererar ett fakturaunderlag på kontoret.

6 Är alla ute och kör? Ligger någon efter tidsplanen? Klarar vi tidskraven? Vilka vägar är inte åtgärdade? Var finns det avvikelser? PÅ KONTORET Total överblick över flottan MobiWin QA är ett ledningssystem som använder GPS-tekniken för att kvalitetssäkra och effektivisera verksamheter med mobila resurser inom kommun och entreprenad. utrustade med enheten BlueTex GPS. Med arbetsordermodulen (option) används handdatorer eller PC för mer avancerad uppföljning, ledning och effektivisering av personalens arbete. GPS-positioner, aktuell åtgärd och avvikelserapporter skickas automatiskt från fordonet till ledningscentralen via ett mobilt radionät och fordonen presenteras som symboler på en karta i realtid i datorn. Tydliga kartutskrifter av utförda åtgärder kan användas för genomgång med beställare, förare eller annan personal. Tidrapporter för fordon eller för arbete inom geografiska områden skapas enkelt i systemet och kan användas som fakturaunderlag. I grundutförandet av MobiWin QA hanteras i första hand fordonsrörelser och arbeten som utförs med fordon eller maskiner Utifrån ärenden som matas in i systemet skapas arbetsorder som skickas ut till den lämpligaste utförarens handdator. Utföraren kan läsa all information om jobbet och rapporterar kontinuerligt in tid-, km- och materialåtgång. När jobbet är färdigt skickas en klarrapport som automatiskt genererar ett fakturaunderlag på kontoret. Handdatorns inbyggda GPS används dels för navigering till platsen, dels för att kontinuerligt rapportera in positioner till kontoret. Arbetsledaren använder positionerna för att välja närmaste resurs till uppdragen och för att få bästa möjliga uppföljning av arbetet. Västerås Stad Västerås stad har idag en egen MobiWin QA-server med egna kartor och drygt 100 fordon utrustade med Bluetex GPS:er. I Västerås används systemet framförallt för vinterväghållningen men sommartid flyttas utrustningen för uppföljning av gräs- och kantklippning, sopning, brunnssugning mm. Kjell Olsson, kundansvarig för driftuppdrag. - Vi är mycket nöjda med systemet. Det är ett perfekt verktyg för oss att kvalitetssäkra vårt arbete såväl vinter som sommar. Att hela tiden ha kontroll på vilka vägar som är plogade och halkbekämpade ger oss det underlag som behövs för att kunna ge rätt information till allmänheten om läget på vägarna i staden. - Detta ingår i stadens mål om att ge alla invånare i Västerås rätt information och så bra service som möjligt, avslutar Kjell.

7 Edsbyn-FALKÖPING :06 20:40 12,57 0,00 0,00 0,00 Snöröjning 12,57 0,00 338,66 Störning Övrigt 0,01 0,00 0,05 Totalt 12,57 338,71 Användningsområden Planering Möjligheten finns att använda NVDB eller kommunens egna kartor med vägnät samt gång- och cykelbanor. Till programmet finns det verktyg för att planera rutter (plog, salt, sandupptagning mm) med automatisk beräkning av km och körtid. Efter att rutten är bestämd skrivs denna ut med tillbehörande karta till utföraren av jobbet. Uppföljning Sökning kan utföras på historisk aktivitets- och positionsdata för fordon, för geografiska områden och för angivna gatuadresser. Den sökta informationen presenteras i sammanställda rapporter för den period som efterfrågas. Exempel på andra rapporter som lätt kan skrivas ut är salt och koldioxidutsläpp för en viss väg eller område eller en sammanställning av aktiviteter som utförts under en vecka. Ekonomimodul Utföraren rapporterar kontinuerligt in tid-, km-, och materialåtgång och när jobbet är färdigt skickas en klarrapport som automatiskt genererar ett fakturaunderlag på kontoret. Till fakturaunderlaget kan hänsyn tas till mer avancerade ersättningsmodeller såsom ersättning för åtgärd på rutt, framkörning till rutt, per utkallning, sandpåfyllning och/eller för km åtgärdad väg : :00 Filter 1 Edsbyn-FALKÖPING Arbetsorderhantering Denna tilläggsmodul ger möjlighet att även effektivisera ledningen av personalens arbete. Utifrån ärenden som matas in i systemet skapas arbetsorder som skickas ut till den lämpligaste utförarens handdator. Beställaren kan enkelt gå in i systemet och se aktuellt status på ärendet.

8 Mowic RoadTrack Realtidshantering av mobila resurser Systemet består av enkel eller avancerad fordonsutrustning som rapporterar in GPS-data, aktiviteter och volymer via ett mobilt radionät till kontorsverktyg för vidare bearbetning. System och applikationer driftas av B&M/Mowic som en tjänst där kontorsanvändarna loggar in via Internet. Systemet är användarvänligt och uppbyggt i moduler där funktioner enkelt kan läggas till eller döljas för användare med olika arbetsuppgifter eller bakgrundskunskaper. Systemet är uppbyggt så att inte data förloras i något led vid driftstörningar. Data mellanlagras om fordonsenheterna tappar radiotäckning eller vid driftsavbrott på server eller internetförbindelse. Efter ett avbrott i något led skickas data automatiskt till servern. Systemet kan nyttjas dygnet runt och under hela året. Felrättning, support och service är tillgängligt kontorstid kl MobiWin QA BlueTex GPS Ruttplanering med körbeskrivningar Automatisk GPS positionering Ledning och övervakning vid utförande Åtgärds- och avvikelserapporter Uppföljning av prioriterade vägar Fordonshistorik Rutthistorik Lätt att flytta mellan olika fordon utan krav på installationsarbete. Funktionsknappar för manuell registrering av aktiviteter och avvikelser. Robust utrustning som tål att användas i fuktig, dammig och tuff miljö motsvarande IP54. Flexibel och utbyggbar fordonsutrustning som är speciellt anpassad för vinterväghållning och andra drift- och underhållsverksamheter i en kommun eller ett driftområde. Uppföljning av prioriterade vägar Mowic MobiWin QA levereras av Mowics samarbetspartner B&M Systemutveckling AB som är ett mjukvaruföretag med en tydlig high-tech profil. Verksamheten består av konsultverksamhet men också av utveckling och marknadsföring av egna produkter. B&Ms spetskompetens ligger inom områdena GIS, mobil datakommunikation och positioneringsteknik. Mowic är ett teknikbolag med spetskompetens inom mobildata och GPS-baserade lösningar. Som operatör med eget nät och i samarbete med utvalda partners erbjuds kompletta helhetsåtaganden inom M2M för affärskritisk data Mowic har sedan 10 år tillbaka arbetat med avancerade GPSsystem för drift och underhåll av vägar och infrastruktur och levererar lösningar till flertalet av de största aktörerna i Norden. Telefon: +46 (0) info@mowic.se Mowic AB Alla rättigheter reserverade

STYR FÖRETAGET FRÅN RATTEN Mobilt GPS-system för minskad administration och snabbare fakturering

STYR FÖRETAGET FRÅN RATTEN Mobilt GPS-system för minskad administration och snabbare fakturering STYR FÖRETAGET FRÅN RATTEN Mobilt GPS-system för minskad administration och snabbare fakturering UTNYTTJA ARBETSDAGEN MAXIMALT Med ett bra och enkelt system är administrationen redan klar när du parkerar

Läs mer

Kontoret på fickan. Förbättra likviditeten. Öka lönsamheten. Skippa papperslapparna! En bättre vardag

Kontoret på fickan. Förbättra likviditeten. Öka lönsamheten. Skippa papperslapparna! En bättre vardag Kontoret på fickan Coredination hjälper dig planera och hålla ordning på din mobila verksamhet. Du och dina medarbetare har alltid uppdaterad information om varandra och arbetet ni utför. Oavsett var ni

Läs mer

FLEET MANAGEMENT. Full kontroll på fordonsflottan

FLEET MANAGEMENT. Full kontroll på fordonsflottan FLEET MANAGEMENT Bastjänster Full kontroll på fordonsflottan Full kontroll på fordonsflottan När du vill spara tid och pengar samt värna om miljön använder du Fleet Management från Datatronics, ett internetbaserat

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

CCT Clean City Tracking System

CCT Clean City Tracking System G B O S y s t e m s AB presenterar CCT Clean City Tracking System Copyright 2005-2009 Agenda o Vad gör systemet och vad innehåller det? o Arbetsflödet i systemet o WinDO klienten för kontoret o Statistik

Läs mer

Ta med Idus ut i verkligheten

Ta med Idus ut i verkligheten Funktioner Ta med Idus ut i verkligheten Arbetsorderhantering Material Dokument Bifoga bilder Rondlistor GPS-märkning Online/Offline Autosynk Mindre papper och letande. Ha all information i er hand! Idus

Läs mer

GPS-stöd för företag med servicefordon och fältpersonal

GPS-stöd för företag med servicefordon och fältpersonal GPS-stöd för företag med servicefordon och fältpersonal Ecofleet är ett helt webbaserat GPS verktyg som finns att tillgå i olika modulnivåer och abonnemangsformer för effektiv hantering av dina fordon,

Läs mer

EDP Mobile. Effektiv kommunikation och registrering vid hantering av avfall.

EDP Mobile. Effektiv kommunikation och registrering vid hantering av avfall. EDP Mobile Effektiv kommunikation och registrering vid hantering av avfall. EDP Mobile EDP Mobile ger ett papperslöst flöde från att arbetet planeras, utförs via förare och fordon, till administration

Läs mer

Mobil Arbetsorder i Molnet

Mobil Arbetsorder i Molnet Mobil Arbetsorder i Molnet Använd din dator, telefon eller surfplatta! Arbetsverktyg Arbetsorder Positionering Inmail Tidrapport Rapporter Skapa uppdrag via webben och tilldela uppdrag till de anställda.

Läs mer

GPS Stöd för företag med servicefordon och fältpersonal

GPS Stöd för företag med servicefordon och fältpersonal GPS Stöd för företag med servicefordon och fältpersonal SeeMe är ett helt webbaserat GPS verktyg som finns att tillgå i olika modulnivåer och abonnemangsformer för effektiv hantering av dina fordon, dina

Läs mer

Klicka här för att ändra format

Klicka här för att ändra format B&M Systemutveckling AB Per Bergström 1 Klicka här för för snöröjning att ändra åt kommuner format på Användning av GC-nät i system MobiWin QA B&M Systemutveckling AB 2 Övrigt Behov av digitalt verksamhetsstöd

Läs mer

Total överblick med webbaserad larmservicecentral.

Total överblick med webbaserad larmservicecentral. ALARM COMMUNICATION SERVICES EagleEye Total överblick med webbaserad larmservicecentral. EagleEye är en molnbaserad tjänst som erbjuder en central, modern och kraftfull funktion för övervakning och säker

Läs mer

Professionella navigationsystem med vektoriserade sjökort

Professionella navigationsystem med vektoriserade sjökort Professionella navigationsystem med vektoriserade sjökort Har du saknat ett bra navigationssystem för sjön? Transas, som bl.a. utvecklar navigationssystem och vektoriserade sjökort för yrkessjöfarten,

Läs mer

ROVBASE. Manual Registrera observation. Version 1.5 2016-01-08

ROVBASE. Manual Registrera observation. Version 1.5 2016-01-08 ROVBASE Manual Registrera observation Version 1.5 2016-01-08 Innehåll Förord 3 Logga in 4 Steg 1: Starta registrering av en rovdjursobservation 5 Steg 2: Fyll i uppgifter på alla flikar 6 Antal djur och

Läs mer

- Verktyget som ger dig full koll på din fordonspark

- Verktyget som ger dig full koll på din fordonspark - Verktyget som ger dig full koll på din fordonspark XTRAKK bidrar snabbt till sänkta kostnader, ökad kvalitet och ett effektivare arbete med mindre manuell hantering. Du får ut mer av dina fordonsresurser

Läs mer

Inbjudan till dialog 11 oktober 2012

Inbjudan till dialog 11 oktober 2012 Inbjudan till dialog 11 oktober 2012 Agenda Drift / Mobilt bredband Inledning Bakgrund Syfte Innehåll Säkerhet och SUA Svar Inledning Rakels vision och affärsidé är att leverera en kommunikationslösning

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION. Hr Björkmans Entrémattor AB - Framtida Mobila Lösningen. Examensarbetaren: Avan Omar Ismail. Kund: Hr Björkmans Entrémattor AB

KRAVSPECIFIKATION. Hr Björkmans Entrémattor AB - Framtida Mobila Lösningen. Examensarbetaren: Avan Omar Ismail. Kund: Hr Björkmans Entrémattor AB Kund: Hr Björkmans Entrémattor AB KRAVSPECIFIKATION Hr Björkmans Entrémattor AB - Framtida Mobila Lösningen DATUM Examensarbetaren: Avan Omar Ismail 1 2 KRAVSPECIFIKATION Innehållsförteckning 1.Inledning...5

Läs mer

STYR KOMPETENS OCH SÄKERHET

STYR KOMPETENS OCH SÄKERHET STYR KOMPETENS OCH SÄKERHET LÖSNINGEN FÖR OPTIMAL KONTROLL OCH SÄKERHET Varje år kostar oförutsedda stillestånd och oplanerat underhåll och reparationer miljontals kronor för svensk industri. Ett annat

Läs mer

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Komplett ekonomisystem med säljstöd och webbutik Testvinnende økonomisystem Allt i en lösning Mest för pengarna Enkelt att använda Tillgänglig support

Läs mer

MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS

MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS KOMPLETT MOLNBASERAT AFFÄRSYSTEM FÖR ELINSTALLATÖREN KOMPLETT MOLNBASERAT AFFÄRSSYSTEM FÖR ELINSTALLATÖREN VÅRA LÖSNINGAR FUNGERAR

Läs mer

SPd5 mät- och styrsystem

SPd5 mät- och styrsystem SPd5 mät- och styrsystem mät- och styrsystem SPd5Bucking är ett komplett mät- och styrsystem för styrning av avverkningsprocessen i en skogsskördare. SPd5Bucking är vårt mest avancerade system och har

Läs mer

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Innehållsförteckning TILLSAMMANS KAN VI HJÄLPAS ÅT 4 VEM ANSVARAR FÖR VAD? PRIORITERING AV PÅBÖRJAD SNÖPLOGNING SÅ KAN DU HJÄLPA TILL 5 6 7 7 7 8 SNÖ

Läs mer

o Mobilitet med Prevas och Infor Lothar Dröschmeister

o Mobilitet med Prevas och Infor Lothar Dröschmeister o Mobilitet med Prevas och Infor Fördel webbaserat system Fördel flexibla användargränssnitt Fördel ökad skruvtid Fördel Genomtänkta koncept. PSIAM Kund exempel Lothar Dröschmeister Lothar Dröschmeister

Läs mer

Gränslös kommunikation

Gränslös kommunikation Ericsson enterprise multimedia server Gränslös kommunikation Den nya generationen multimedielösningar för företagskommunikation Kunnig personal och högeffektiva arbetssätt är viktiga faktorer om ett företag

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Partner Login

RemoteX Applications Manual för Partner Login RemoteX Applications Manual för Partner Login RemoteX Technologies Innehållsförteckning Introduktion... 3 Partner Login... 4 Förberedelser i RemoteX Applications... 5 Registrera användare för Partner Login...

Läs mer

Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT)

Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT) Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT) För att genomföra migrationen till UOCT bör ditt konto ha det nya utskriftssystemet Unifaun OnlinePrinter (UOP) aktiverat.

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Resurs Login

RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Technologies Innehållsförteckning Introduktion... 3 Resurs Login... 4 Förberedelser i RemoteX Applications... 5 Registrera användare för Resurs Login...

Läs mer

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE Nu kan alla ladda batteriet själv är den enklaste vägen till ett fulladdat batteri. Fäst klämmorna på batteriet, sätt i kontakten i väggen och tryck på knappen. Resten

Läs mer

Informatikai megoldások

Informatikai megoldások Informatikai megoldások Nyckelhanterings Systemet IQ serien Varför behöver man ett nyckelhanterings system? Nycklar skall förvaras på ett säkert ställe Nycklarna bör användas av rätt person Kontroll på

Läs mer

Snabbstartsguide. Mobil WiFi ZTE MF910

Snabbstartsguide. Mobil WiFi ZTE MF910 TA 82 145 03-13 Snabbstartsguide Mobil WiFi ZTE MF910 Innehållsförteckning Välkommen...2 Lär känna din mobila WiFi...3 Informationsikoner...4 Förberedelser... 5-6 Logga in på enhetens administrationssida...7

Läs mer

SecurityPartner SP AB KÖRJOURNAL

SecurityPartner SP AB KÖRJOURNAL SecurityPartner SP AB KÖRJOURNAL GPS-Spårsändare - NorthTracker En GPS-tracker är en spårsändare som skickar positionen upp i molnet så att du kan se position på kartan telefon, läsplatta och dator. Vi

Läs mer

Easyroad fordonstjänster från KGK

Easyroad fordonstjänster från KGK Fordonstjänster Easyroad fordonstjänster från KGK Easyroad är samlingsnamnet på fordonstjänster från KGK. Tjänsterna utvecklas och marknadsförs av KGK koncernen. Plattformen klarar av att hantera flera

Läs mer

BESKRIVNING AV DISPLAY

BESKRIVNING AV DISPLAY Inledning 1 DREAM styrsystem TALGIL erbjuder högeffektiva och anmärkningsvärt ekonomiska lösningar för hantering av medelstora till stora bevattningssystem. Systemet utnyttjar modern teknik för hårdvara

Läs mer

Innehållsförteckning. L3044_MobilWiFi_Manual_110x90.indd 1 2013-03-27 14

Innehållsförteckning. L3044_MobilWiFi_Manual_110x90.indd 1 2013-03-27 14 Innehållsförteckning Välkommen... 2 Lär känna din mobila WiFi... 3 Informationsikoner... 4 Förberedelser... 5-6 Logga in på enhetens administrationssida...7 Anslut till internet via mobilt nätverk - 4G

Läs mer

Enkel webbtjänst ger bättre ledningskoll

Enkel webbtjänst ger bättre ledningskoll Enkel webbtjänst ger bättre ledningskoll Enklare, snabbare, säkrare Att gräva av en ledning är ofta både kostsamt och tidskrävande. Men det finns ett bra sätt att undvika skador och onödigt arbete. Ledningskollen.se

Läs mer

Håll koll på arbetsplatsinformation med Finlnds ledande stämpelklocka!

Håll koll på arbetsplatsinformation med Finlnds ledande stämpelklocka! Håll koll på arbetsplatsinformation med Finlnds ledande stämpelklocka! Inoptics Ab Inoptics är den ledande leverantören av tidterminaler för byggarbetsplatser i Finland Inoptics Ab:s huvudsakliga verksamhet

Läs mer

1. Situationer när korrigering är nödvändig

1. Situationer när korrigering är nödvändig 1. Situationer när korrigering är nödvändig Aktuell position ska korrigeras när: Du byter däck (utför automatisk korrigering). (Avståndskorrigering). Aktuell position bör korrigeras när: Fordonets positionsmärke

Läs mer

SCANIA FLEET MANAGEMENT

SCANIA FLEET MANAGEMENT Scania Fleet Management - fordons-it Fordonsuppföljning Transportledning Säkerhet Förarstöd Systemöversikt Kundportal på Internet med logg-in funktion Fordon Transportledning Scania SIM-kort Scania SIM-card

Läs mer

TrackBlock Tracking System Bruksanvisning 2012-09-08

TrackBlock Tracking System Bruksanvisning 2012-09-08 TrackBlock Tracking System Bruksanvisning 2012-09-08 Tack för att du valt TrackBlock Tracking System. Denna produkt är en kombination av GPS och GSM som hjälper dig att spåra bilar, båtar, arbetsmaskiner

Läs mer

Lagerstyrning. Lagerstyrning av produkter. Lagerstyrning av insatsvaror

Lagerstyrning. Lagerstyrning av produkter. Lagerstyrning av insatsvaror Lagerstyrning av produkter Generellt Lagerstyrning för produkter finns i Näsgård Mark versionerna ProXtra och Advicer. Den är därför inte tillgänglig för alla användare. Lagerstyrning både för insatsvaror

Läs mer

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET Makes IT happen Idnet grundades 1991 och har på den tiden gått från att vara en teknikleverantör till att bli en expert på IT-logistiklösningar för varuflöden i både butik-, lager- och transportsektorn.

Läs mer

Winhyra är ett datorsystem för maskinuthyrning speciellt anpassat för Dig som är maskinuthyrare.

Winhyra är ett datorsystem för maskinuthyrning speciellt anpassat för Dig som är maskinuthyrare. Datorsystem för maskinuthyrning Vad är WinHyra för något? Winhyra är ett datorsystem för maskinuthyrning speciellt anpassat för Dig som är maskinuthyrare. WinHyra är Windows baserat datorsystem och är

Läs mer

Guidning/Autostyrning

Guidning/Autostyrning Redovisning av projekt till Partnerskap Alnarp, nr 45/05/005 Guidning/Autostyrning Demonstration och seminarium Den 29 och 30 juni 2005 genomförde HIR Malmöhus och LT, SLU med medel från Partnerskap Alnarp

Läs mer

Många företag och myndigheter sköter sina betalningar till Plusoch

Många företag och myndigheter sköter sina betalningar till Plusoch 70 80 60 ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 40 20 30 Manual 2 Installation Många företag och myndigheter sköter sina betalningar till Plusoch Bankgirot

Läs mer

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning

Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Vinter i Täby Information om snöröjning och sandning Innehållsförteckning Tillsammans kan vi hjälpas åt 4 Vem ansvarar för vad? 5 Prioritering av påbörjad snöplogning 6 Så kan du hjälpa till 7 Snö på egen

Läs mer

Info om Boatranet, IAis och plotter med inbyggd AIS

Info om Boatranet, IAis och plotter med inbyggd AIS sid 1 /5 Info om Boatranet, IAis och plotter med inbyggd AIS Boatranet är en ny revolutionerande produkt för den elektroniska navigationen och kommunikationen på båtar. Boatranet är en trådlös server som

Läs mer

PocketJet 600 Mobila skrivare. www.brother.se

PocketJet 600 Mobila skrivare. www.brother.se PocketJet 600 Mobila skrivare Dessa kompakta mobila skrivare erbjuder en hållbar mobil utskriftslösning. Denna lösning kan användas ute på fältet av alla som arbetar med försäljning, service, logistik

Läs mer

GPS - ett viktigt hjälpmedel inom hundverksamheten

GPS - ett viktigt hjälpmedel inom hundverksamheten Polisutbildningen vid Umeå universitet Vårterminen, 2004 Rapport nr. 45 GPS - ett viktigt hjälpmedel inom hundverksamheten GPS satellit Mob Followit Hand dator LKC Författare: Camilla Nilsson Malin Kareståhl

Läs mer

Eltel gillar bredband på landsbygden. Vi bygger det också.

Eltel gillar bredband på landsbygden. Vi bygger det också. Eltel gillar bredband på landsbygden. Vi bygger det också. Innehåll Parlör Bättre bredband åt folket Varför skaffa bredband Din checklista Eltel + byanät = sant Kontakta din lokala samarbetspartner 2 3

Läs mer

Offert Sepab. - ett komplett fleet management-system. SEPAB Fordonsprodukter AB Bergkällavägen 31 B SE Sollentuna Sweden VAT no SE

Offert Sepab. - ett komplett fleet management-system. SEPAB Fordonsprodukter AB Bergkällavägen 31 B SE Sollentuna Sweden VAT no SE Offert Sepab - ett komplett fleet management-system Innehåll 1. Om Sepab... 2 2. Beskrivning av produkt och funktion... 3 2.1. System... 3 2.2. ExyPro översikt... 4 2.3 ExyPro office... 5 3. Drift och

Läs mer

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se Mobiltjänster Vi kan smartphones Skaffa kontroll över den nya mobiltelefonin UTMANINGARNA Smartphone-revolutionen skapar nya utmaningar för IT-avdelningen De traditionella mobiltelefonerna är snart ett

Läs mer

ExyPro Fordonssats. Artikelnummer 5XP3001. Fordonsenhet 5XP8004. Displayenhet 5XP8011. Strömmatningskabel 5KA5505. Displaykabel 5KA8052

ExyPro Fordonssats. Artikelnummer 5XP3001. Fordonsenhet 5XP8004. Displayenhet 5XP8011. Strömmatningskabel 5KA5505. Displaykabel 5KA8052 1(7) INSTALLATIONSMANUAL ExyPro fordonssats V1 2018-12-19 ExyPro Fordonssats Fordonsenhet 5XP8004 Artikelnummer 5XP3001 Displayenhet 5XP8011 Denna anvisning inleds med grundversionen av ExyPro som består

Läs mer

Nu är sändarfamiljen komplett.

Nu är sändarfamiljen komplett. 780 45 Björbo, Sweden phone +46 241 250 00 fax +46 241 232 99 www.akerstroms.se www.akerstroms.com Björbo 2010-11-30 Nu är sändarfamiljen komplett. Sesam 800 LARGE 99 är vårat mest avancerade Sesam system.

Läs mer

EXAMENSARBETE. Totalstation jämförd med mmgps. David Olsson. Högskoleexamen Bygg och anläggning

EXAMENSARBETE. Totalstation jämförd med mmgps. David Olsson. Högskoleexamen Bygg och anläggning EXAMENSARBETE Totalstation jämförd med mmgps David Olsson Högskoleexamen Bygg och anläggning Luleå tekniska universitet Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser Totalstation jämförd med mmgps

Läs mer

ABAX Föraridentifiering

ABAX Föraridentifiering ABAX Föraridentifiering Ett enkelt och effektivt system för registrering av vem som har kört bilen för företag där flera förare delar på bilarna i bilparken. Systemet kopplar samman resor och reseinformation

Läs mer

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig.

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Kärcher Fleet Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Ökat perspektiv för större framgång. Från den globala marknadsledaren inom rengöringsteknik kommer Kärcher Fleet - det innovativa

Läs mer

Digital Runway Incursion Warning System DRIWS

Digital Runway Incursion Warning System DRIWS Digital Runway Incursion Warning System DRIWS DRIWS (Digital Runway Incursion Warning System) Krav på stoppljus vid tillfartsvägar till RWY Grund för digital utveckling Nyttja moderna smart phones och

Läs mer

Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8).

Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8). Beskrivning av nya Aquila 3 Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8). Aquila 3 är helt kompatibel

Läs mer

-Visar vägen! SeeMe GPS

-Visar vägen! SeeMe GPS Biljettsystem Passagerarinformation Säkerhetssystem GPS Tracking Installation Service & Support SeeMe är ett helt webbaserat GPS system med funktioner till för att underlätta din vardag,öka kvaliteten

Läs mer

Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling

Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling GUIDE Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling Inom de flesta branscher utvecklas idag nya och innovativa applikationer och tjänster för att bättre kunna monitorera, analysera och styra

Läs mer

SWARCO NORDIC INTELLIGENTA TRANSPORTSYSTEM ITS LÖSNINGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKEN. SWARCO I First in Traffic Solutions.

SWARCO NORDIC INTELLIGENTA TRANSPORTSYSTEM ITS LÖSNINGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKEN. SWARCO I First in Traffic Solutions. SWARCO NORDIC INTELLIGENTA TRANSPORTSYSTEM ITS LÖSNINGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKEN SWARCO I First in Traffic Solutions. NYCKELFÄRDIGA ITS LÖSNINGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKEN KOLLEKTIV PRIORITET RESE- PLANERARE

Läs mer

KOPPLA IN KOPPLA UPP 8-PORTARS TJÄNSTEFÖRDELARE

KOPPLA IN KOPPLA UPP 8-PORTARS TJÄNSTEFÖRDELARE KOPPLA IN KOPPLA UPP 8-PORTARS TJÄNSTEFÖRDELARE INNEHÅLLSFÖRTECKNING s. 4-5 Använd din fiber s. 6 Förteckning över inkopplingsanvisningar s. 7 Beskrivning av tjänstefördelaren s. 8 Inkoppling av dator,

Läs mer

5 frågor som hjälper dig i valet av redundant lösning

5 frågor som hjälper dig i valet av redundant lösning GUIDE 5 frågor som hjälper dig i valet av redundant lösning När vår uppkoppling blir allt mer affärskritisk ökar också kraven på att den ska vara robust och säker. En butik som inte kan ta betalt och ett

Läs mer

LEDNINGSÄGARMODUL. Användarhandledning

LEDNINGSÄGARMODUL. Användarhandledning LEDNINGSÄGARMODUL Revisionsinformation Rev. Datum Av Kommentar Upprättade revisionsinformationen, lade till information om utökad buffertzon för ärenden skapade i verktyget Ledningskollen i mobilen. Stycke

Läs mer

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. WHC

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. WHC I samarbete med: WANGESKOG WHC HYRCENTER TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. Lagen om elektroniska personalliggare i byggbranschen träder i kraft 2016-01-01.

Läs mer

Nu bygger vi fiber för framtiden

Nu bygger vi fiber för framtiden Nu bygger vi fiber för framtiden i hela kommunen INTERNET, TV, TELEFONI OCH TRYGGHETSTJÄNSTER LOKAL NÄRVARO, LÅNGSIKTIGHET GENOM KOMMUNALT ÄGANDE, ÖPPET NÄT En levande landsbygd med fibe Västervik Miljö

Läs mer

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem.

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Generellt Allmänt Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Tilläggsmodul Pocket är en tilläggsmodul till Näsgård

Läs mer

NYHETER SiteCon version 2.50

NYHETER SiteCon version 2.50 NYHETER SiteCon version 2.50 Sammanfattning Med version 2.50 fortsätter vi utvecklingen av SiteCon. Vi förbättrar processen kring Arbetsorder samt öppnar upp för kopplingar till andra administrativa lösningar.

Läs mer

Kom igång med OnCourse

Kom igång med OnCourse Kom igång med OnCourse Detta dokument beskriver hur du kommer igång med OnCourse. Det beskriver de olika modulerna och vad man kan gör i dom och hur de fungerar tillsammans. OnCourse består av följande

Läs mer

NYHET : Mars 2011 Nya Stealth har 10Hz mottagare Stealth GPS-3X har USB för lättare överföring mellan dator och Laptimer

NYHET : Mars 2011 Nya Stealth har 10Hz mottagare Stealth GPS-3X har USB för lättare överföring mellan dator och Laptimer Stealth GPS-3X 10Hz NYHET : Mars 2011 Nya Stealth har 10Hz mottagare Stealth GPS-3X har USB för lättare överföring mellan dator och Laptimer NYHET Nya Siliconknappar som gör det mycket lättare att använda

Läs mer

Användarmanual Registrera överskriden tid och rapporter för uppföljning och fakturering (Paraplysytemet)

Användarmanual Registrera överskriden tid och rapporter för uppföljning och fakturering (Paraplysytemet) Användarmanual Registrera överskriden tid och rapporter för uppföljning och fakturering 1 (13) Användarmanual Registrera överskriden tid och rapporter för uppföljning och fakturering (Paraplysytemet) stockholm.se

Läs mer

ABAX KÖRJOURNAL FÖR FÖRMÅNSBIL ABAX - problemlösare för alla med bil i arbetet

ABAX KÖRJOURNAL FÖR FÖRMÅNSBIL ABAX - problemlösare för alla med bil i arbetet Skillnaden är ABAX 1 ABAX KÖRJOURNAL FÖR FÖRMÅNSBIL ABAX - problemlösare för alla med bil i arbetet Skillnaden är ABAX 2 Skillnaden är ABAX ABAX har tre värdeskapande pelare som gör det möjligt för företaget

Läs mer

Förenkla tidarbetet och få tid över till annat

Förenkla tidarbetet och få tid över till annat Förenkla tidarbetet och få tid över till annat When time is important transpa AB 0524 48 00 10 marknad@transpa.se www.transpa.se Med transpa får du bättre koll samtidigt som du jobbar mindre transpa är

Läs mer

Locomote. Robust radiostyrning för lok. Robust svensk design sedan 1918

Locomote. Robust radiostyrning för lok. Robust svensk design sedan 1918 Locomote Robust radiostyrning för lok Robust svensk design sedan 1918 Innehåll inledning... 4 LOCOMOTE 90... 6 Sändare Mottagare LOCOMOTE 100... 10 Sändare Mottagare BÄRANORDNINGAR OCH TILLBEHÖR... 15

Läs mer

Kontakt Faktura Journummer. Smörgåsbordet är dukat, välkommen till framtiden.

Kontakt Faktura Journummer. Smörgåsbordet är dukat, välkommen till framtiden. 1 Kontakt Faktura Journummer Smörgåsbordet är dukat, välkommen till framtiden. Vi tar hand om kommunikationen Som oberoende leverantör kan vi hjälpa er med rådgivning och leverera alla typer av kommunikationslösningar

Läs mer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter CLOUDair Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer 2 CLOUDair CLOUDair Det enklaste sättet

Läs mer

Sänk kostnaderna genom a/ ställa rä/ krav och testa effektivt

Sänk kostnaderna genom a/ ställa rä/ krav och testa effektivt Sänk kostnaderna genom a/ ställa rä/ krav och testa effektivt Kravhantering / Testprocess - Agenda AGENDA Grundläggande kravhanteringsprocess. Insamling, dokumentation, prioritering, Test och förvaltning

Läs mer

Detta avtal gäller mellan TelliQ AB nedan kallad TelliQ och Kunden nedan kallad (Kund),

Detta avtal gäller mellan TelliQ AB nedan kallad TelliQ och Kunden nedan kallad (Kund), Tjänsteavtal TelliQ 2016-03-22 Detta avtal gäller mellan TelliQ AB nedan kallad TelliQ och Kunden nedan kallad (Kund), vid leverans av driftstjänster till TelliQ produkter. Avtalet träder i kraft i samband

Läs mer

ABAX tilläggstjänster

ABAX tilläggstjänster ABAX tilläggstjänster The difference is ABAX ABAX tilläggstjänster Vill ni få ut ännu mer av er körjournal? Bygg vidare på er lösning med våra tilläggstjänster! ABAX Fordonskontroll Ger dig möjligheten

Läs mer

Hjulinställare RAVAGLIOLI RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS. Tel 0500-444 555 Fax 0500-470 270 www.spikenservice.se info@spikenservice.

Hjulinställare RAVAGLIOLI RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS. Tel 0500-444 555 Fax 0500-470 270 www.spikenservice.se info@spikenservice. RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS 3DT TARGET (Solid Vision Technology) 3-punktfäste med snabblåsning 8-24 styrning Ingen adapter krävs Extremt snabb Inget behov av run out Extremt lätt Inga elektroniska komponenter

Läs mer

Vi hjälper transportföretag att jobba smartare

Vi hjälper transportföretag att jobba smartare Vi hjälper transportföretag att jobba smartare I den här foldern kan du läsa hur transpa AB 0524 48 00 10 marknad@transpa.se www.transpa.se Med transpa får du bättre koll samtidigt som du jobbar mindre

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Nyckelfri låslösning för hemtjänsten

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Nyckelfri låslösning för hemtjänsten Karlstads kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Nyckelfri låslösning för hemtjänsten Diarie 9708-12 Ansvarig upphandlare Anders Lindsten Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

Användarmanual för ParaGå Web

Användarmanual för ParaGå Web 1 Användarmanual för ParaGå Web 2014-12-10 jsj stockholm.se 2 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Webbgränssnittet... 4 Att hitta i systemet... 4 Hjälptexter... 4 Inloggning i webbgränssnittet...

Läs mer

Leica mojo3d start första gången

Leica mojo3d start första gången Leica mojo3d start första gången Generellt Denna instruktion visar hur du kommer igång med Leica mojo3d första gången. För mer detaljerade instruktioner se Leica mojo3d användarmanual. Beroende på version

Läs mer

CDS-012-P GEODYNAMIK. GPS-option för CDS CDS-012-P /S, 0401

CDS-012-P GEODYNAMIK. GPS-option för CDS CDS-012-P /S, 0401 GPS-option för CDS CDS-012-P CDS-012-P /S, 0401 GEODYNAMIK Innehåll CDS med GPS-positionering - CDS-P... 1 Allmänt... 1 Inställningar... 2 Vältdata... 2 Referenslinje... 3 Registrering... 3 Resultatpresentation...

Läs mer

HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE

HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 Huvudkontor Danska vägen 87 521 32 Falköping, Tel 0515-777 640, Fax 0515-801 88 Friggeråkers Verkstäder sedan

Läs mer

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna.

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. Lagen om elektroniska personalliggare i byggbranschen träder i kraft 2016-01-01. DET HÄR ÄR LAGEN DEN 1 JANUARI 2016 träder

Läs mer

Modul-Fleet NÄR DU VILL FÅ UT MER AV DIN FLOTTA. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late!

Modul-Fleet NÄR DU VILL FÅ UT MER AV DIN FLOTTA. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late! Modul-Fleet NÄR DU VILL FÅ UT MER AV DIN FLOTTA I can help! Ordered 3 items Can t serve last client Running late! Modul-Fleet NÄR DU VILL FÅ UT MER AV DIN FLOTTA Vill du på bästa sätt möta ditt företags

Läs mer

DATALOGISK SNABB MANUAL 5-2014. Reviderad 2015-05-20. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se.

DATALOGISK SNABB MANUAL 5-2014. Reviderad 2015-05-20. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se. DATALOGISK SNABB MANUAL Reviderad 2015-05-20 Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se 5-2014 April MOBILE Manual senast ändrad 2015-05-20 Register Inloggningsuppgifter

Läs mer

ELSATS TILL PLOGSTYRNING 2335.01

ELSATS TILL PLOGSTYRNING 2335.01 BESKRIVNING Elsats 2335.01 är ett komplett canbus-system som är anpassat för att styra hydrauliska funktioner på plogbilar. Det är konstruerat för att monteras på fordon med fast, dubbel- eller lastkännande

Läs mer

PROPORTAL WEBBASERAT GRÄNSSNITT TILL PROMARK

PROPORTAL WEBBASERAT GRÄNSSNITT TILL PROMARK PROPORTAL WEBBASERAT GRÄNSSNITT TILL PROMARK är den webbaserade ingången till ProMark både för chefer och löneadministration samt anställda. I portalen kan man registrera sin egen tid, sina arbetsuppgifter

Läs mer

Mitels SIP-telefoner i 6800-serien

Mitels SIP-telefoner i 6800-serien Mitels SIP-telefoner i 6800-serien Flexibel serie SIP-telefoner med robusta funktioner för kontor i alla storlekar Telefonerna i Mitels 6800-serie är utrustade med en mängd funktioner som färgskärmar,

Läs mer

Building Automation. Prisma. Översiktsdokumentation. Basfunktionerna inklusive Arbetsorder, Utrustningshantering, Fastighet och Diverseregister

Building Automation. Prisma. Översiktsdokumentation. Basfunktionerna inklusive Arbetsorder, Utrustningshantering, Fastighet och Diverseregister Prisma Översiktsdokumentation Basfunktionerna inklusive Arbetsorder, Utrustningshantering, Fastighet och Diverseregister Innehåll 1. ARBETSORDER... 3 1.1 Flöde...3 1.2 Arbetsorder, allmänt...4 2. UTRUSTNINGSHANTERING...

Läs mer

Traka21. Enkel och säker nyckelhantering för din verksamhet. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Traka21. Enkel och säker nyckelhantering för din verksamhet. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Traka21 Enkel och säker nyckelhantering för din verksamhet ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Kontroll på dina nycklar skapar trygghet Traka21 är ett intelligent fristående nyckelhanteringssystem

Läs mer

Trimtec.se - Auktoriserad Trimble dealer för hela Sverige

Trimtec.se - Auktoriserad Trimble dealer för hela Sverige Trimtec.se - Auktoriserad Trimble dealer för hela Sverige Auktoriserad Trimble återförsäljare Service Support Utbildning Uthyrning Försäljning Gatewing Vad vi kan erbjuda! Skanning Tillbehör Service Survey

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Windows Mobile, version 5.1

RemoteX Applications Manual för Windows Mobile, version 5.1 RemoteX Applications Manual för Windows Mobile, version 5.1 RemoteX Technologies Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Installera klienten... 2 2.1 Starta klienten... 2 2.2 Logga in... 2 3 Startvy...

Läs mer

Bli ett bättre företag!

Bli ett bättre företag! Bli ett bättre företag! ITimeManager ger hantverksföretaget total kontroll från det att ett uppdrag påbörjats tills det att det avslutats. Via sin telefon/dator stämplar hantverkarens anställda in på sina

Läs mer

Allt du behöver veta om ditt mobila bredband.

Allt du behöver veta om ditt mobila bredband. Allt du behöver veta om ditt mobila bredband. Du är bara ett par minuter från att kunna surfa överallt. Följ bara instruktionerna i den här manualen. Det enda du behöver är en dator och ditt USB-modem.

Läs mer

!! OBS!! Om regnr finns angivet på lådan måste ExyPlus monteras i detta fordon

!! OBS!! Om regnr finns angivet på lådan måste ExyPlus monteras i detta fordon EXYPLUS LIVE ELTEL monteringsanvisning Artikelnummer: 5EP1001-ELT ExyPlus Live Eltel Innehåll: 5EP1001 1 st ExyPlus Live 5EP3003 1 st Fordonsenhet 5EP3002 1 st Displayenhet 5KA5501 1 st Strömmatningskabel

Läs mer

DATALOGISK. Observationer 5-2014. Reviderad 2015-11-06. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se.

DATALOGISK. Observationer 5-2014. Reviderad 2015-11-06. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se. DATALOGISK Observationer Reviderad 05--06 Oderup 967, 497 Hörby, Tel. 045-400 5, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se 5-04 April Observationer Manual senast ändrad 05--06 Register Generellt Observation

Läs mer