HANDELSVILLKOR FÖR SEC DATACOM

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HANDELSVILLKOR FÖR SEC DATACOM"

Transkript

1 HANDELSVILLKOR FÖR SEC DATACOM 1. Tillämplighet och giltighet 1.1 Dessa villkor ("Villkoren") gäller för alla produkter, programvaror och tjänster ("leveransen") som tillhandahålls av SEC DataCom AB ("SEC"), om inte annat skriftligen avtalats. Villkoren gäller oavsett om SEC är huvudleverantör till en slutkund eller har rollen som underleverantör. 1.2 Kundens hänvisning till särskilda inköps-, leverans- eller andra villkor ska inte betraktas som något undantag från Villkoren, såvida detta inte skriftligen har bekräftats av SEC. Parterna är överens om att Köplagen (1990:931) inte är tillämplig på parternas avtal. 1.3 Villkoren är indelade i tre delar: Del I innehåller allmänna bestämmelser som gäller för alla leveranser, oavsett slag. Del II innehåller kompletterande bestämmelser som gäller för leverans av programvara i tillägg till del I. Del III innehåller kompletterande bestämmelser som gäller för leverans av konsulttjänster i tillägg till del I.

2 DEL I: VILLKOR FÖR LEVERANSER 2. Avtalets ingående 2.1 Alla offerter från SEC lämnas med förbehåll att produkten/programvaran kan erhållas från SEC:s underleverantör. SEC förbehåller sig vidare rätten att sälja produkten/programvaran till en annan part fram till den tidpunkt då Kunden har accepterat offerten. 2.2 Om inte annat anges i SEC:s offert är offerten bindande för SEC i trettio (30) dagar räknat från dagen för offerten. 3. Särskilda avtalsvillkor 3.1 Kunden är medveten om att leveransen kan innehålla produkter eller programvara från programvaruleverantörer som är föremål för särskilda villkor, till exempel licensvillkor. 3.2 Kunden är skyldig att sätta sig in och följa sådana särskilda villkor, inbegripet eventuella begränsningar som dessa innehåller, oavsett om kunden har ingått licensavtal direkt med programvaruleverantören eller med SEC. 4. Tekniska specifikationer, riktlinjer, lagkrav m.m. 4.1 Produktinformation, illustrationer, ritningar och tekniska data om t.ex. volym, lastkapacitet, prestanda, tillgänglighet, svarstid och liknande i produktbeskrivningar, broschyrer och presentationsmaterial från SEC eller tillverkare etc. är endast vägledande. Sådana uppgifter från SEC är endast bindande om dessa ges som en uttrycklig skriftlig garanti från SEC i parternas avtal. 4.2 SEC:s leveranser uppfyller, såvitt SEC är medvetet om, de rättsliga krav som gäller för sådana leveranser i Sverige. Kunden är ansvarig för att utreda om Kundens faktiska användning av leveransen är laglig.

3 5. Priser och betalningsvillkor 5.1 Priserna är exklusive moms men inklusive svenska tullavgifter och andra nationella skatter. 5.2 SEC:s samtliga priser är beräknade på grundval av kända inköpspriser, valutakurser, svenska skatter osv. på dagen för offerten. 5.3 Om valutakurser, skatter eller andra priskomponenter som SEC inte har direkt kontroll över förändras innan leveranstidpunkten, har SEC rätt att höja priset på leveransen med en summa som motsvarar nettoeffekten av förändringarna. 5.4 Om inte annat skriftligen har avtalats, förfaller alla fakturor till betalning vid Kundens mottagande av fakturan. 5.5 Vid dröjsmål med betalningen har SEC rätt till dröjsmålsränta uppgående till 1,5% per påbörjad förseningsmånad. Betalning av upplupen ränta förfaller vid skriftlig anfordran. 5.6 Sker inte betalning i rätt tid, har SEC rätt att, utan förvarning, avbryta den avtalade leveransen. 5.7 SEC har rätt att helt eller delvis begära förskottsbetalning eller begära att Kunden ställer säkerhet för sin betalning. 6. Äganderättsförbehåll 6.1 SEC innehar äganderätten till varje leverans till dess att hela köpeskillingen inklusive eventuella räntor och avgifter är betalda. 7. Fraktbestämmelser och leveranstid 7.1 Leveranser sker ex works Allerød, Danmark (INCOTERMS 2010) om inte annat skriftligen avtalats.

4 7.2 SEC:s tjänster tillhandahålls vid den tidpunkt som angetts i offerten eller vid den tidpunkt som senare anges. Alla leveranstider är uppskattningar och inte bindande för SEC, om det inte uttryckligen har avtalats om en fast leveranstidpunkt. 7.3 Vid väsentligt dröjsmål som enbart beror på SEC, har Kunden rätt att säga upp parternas avtal till omedelbart upphörande om SEC inte fullgör leveransen inom 30 arbetsdagar från mottagandet av Kundens skriftliga klagomål om dröjsmålet. 7.4 Väljer Kunden att säga upp parternas avtal, är SEC skyldigt att återbetala det belopp som betalats av Kunden i förskott. Kunden har inte rätt att göra gällande andra påföljder, och har således inte rätt att kräva skadestånd, såvida förseningen inte beror på att SEC har agerat grovt vårdslöst eller uppsåtligt. 8. Garantier och fel 8.1 SEC tillhandahåller inte någon garanti för de produkter eller programvaror som ingår i leveransen, utan hänvisar Kunden till programvaruleverantören i dessa delar. 8.2 Kunden är skyldig att i samband med leveransen göra en grundlig kontroll av samtliga delar av leveransen, och omedelbart, och under alla omständigheter inom fem (5) dagar från det att felet har eller borde ha upptäckts, reklamera felet till SEC genom att skriftligen meddela SEC att leveransen inte lever upp till vad som avtalats. För det fall Kunden inte reklamerar inom ovan angivna tid, förlorar Kunden sin rätt att göra felet gällande gentemot SEC. 8.3 Vid brister (bl.a. i förhållande till programvaruleverantörens garanti), oavsett om licensavtalet är tecknat direkt med programvaruleverantören eller med SEC, bistår SEC Kunden i enlighet med SEC:s vid var tid gällande klagomålsförfarande som går att finna under avsnittet Rutiner vid RMA. SEC har rätt att, utan särskilt meddelande härom, ändra på förfarandet. 8.4 SEC har rätt att, efter eget val, antingen byta ut den felaktiga leveransen eller omarbeta/reparera leveransen eller på annat sätt avhjälpa felet. Om felet avhjälps har Kunden inte rätt att göra gällande några andra påföljder.

5 8.5 Om Kunden har reklamerat leveransen och det visar sig att leveransen inte innehöll något fel för vilket SEC var ansvarigt, ska Kunden ersätta SEC för dess arbete i enlighet med SEC:s vid var tid gällande priser för sådant arbete. 9. Konfiguration 9.1 På Kundens begäran kan SEC utföra konfigurationstjänster i enlighet med SEC:s vid var tid gällande priser och i enlighet med programvaruleverantörens anvisningar. Konfigurationstjänster som utförs på Kundens instruktion eller specifikation, och som inte är i enlighet med programvaruleverantörens anvisningar, utförs på Kundens egen risk. SEC tillhandahåller inte en separat garanti och accepterar inte något ansvar för produkter som konfigureras på instruktioner från Kunden. 9.2 Konfigurering faller under rådgivnings- och konsulttjänster i del III. 10. Kundens skyldigheter 10.1 Kunden ska frivilligt bistå SEC med all information som är nödvändig och relevant för leverans av SEC:s tjänster Kunden ska utse en ansvarig person som är behörig att sköta kontakterna med SEC, och som har behörighet att ingå bindande avtal med SEC på uppdrag av Kunden Om Kunden säger upp parternas avtal till förtida upphörande, är Kunden skyldig att behålla leveransen och att betala för denna. Om leveransen, trots felavhjälpning, inte kan användas av Kunden i avtalat syfte, ska SEC göra ett skäligt av SEC fastställt prisavdrag. Kunden har inte rätt att göra gällande andra påföljder, och har således inte rätt att kräva skadestånd, såvida Kunden inte visar att bristerna beror på SEC:s grova vårdslöshet eller uppsåtliga handlande.

6 11. Sekretess 11.1 Parterna är ömsesidigt skyldiga att hemlighålla all information om varandra som utgör affärshemligheter och som inte är allmänt kända. Parterna är överens om att information om respektive Parts priser och kunder alltid är uppgifter som utgör affärshemligheter Sekretesskyldigheten gäller på obestämd tid och kvarstår efter det att andra delar av parternas avtal har upphört. 12. Personuppgifter 12.1 Om SEC i samband med utförandet av uppdrag måste hantera personuppgifter hos Kunden, ska Parterna ingå ett separat personuppgiftsbiträdesavtal. 13. Avtalsbrott 13.1 Part har rätt att säga upp parternas avtal till omedelbart upphörande om den andra Parten väsentligen bryter mot parternas avtal och rättelse inte sker inom 60 dagar. För brott mot parternas avtal som avser utebliven betalning, ska rättelse ske inom sju dagar Oaktat vad som sägs i punkten 13.1 har SEC rätt att säga upp parternas avtal till omedelbart upphörande, utan att Kunden ges möjlighet till rättelse, för det fall avtalsbrottet rör upprepad utebliven betalning.

7 14. SEC:s ansvar och ansvarsbegränsning 14.1 Parterna ansvarar för att ersätta varandra för skador som de orsakar varandra genom avtalsbrott eller vårdslöshet med de begränsningar som följer av parternas avtal SEC är aldrig ansvarigt för eventuella ekonomiska följdskador, verksamhetsavbrott, förlust av kostnadsbesparingar, förlust av vinst, goodwill, image, förlust av data eller kostnaden för återuppbyggnaden av data, intern tid nedlagd hos kunden eller annan indirekt förlust. Denna begränsning gäller inte i fall då det är visat att SEC har agerat grovt vårdslöst eller med uppsåt SEC är aldrig ansvarigt för förlust av tillgångar hänförliga till: Mekaniska eller elektriska fel eller störningar, inklusive strömavbrott och driftstörningar eller fel i telekommunikations- eller satellitsystem, om inte ett sådant fel eller kollaps är ett direkt resultat av SEC:s åtgärder eller underlåtenhet att vidta åtgärder SEC:s ansvar är under alla omständigheter och oavsett graden av vårdslöshet begränsat till: i) när det gäller försäljning av en produkt eller programvara: det avtalade priset för produkten eller programvaran, eller ii) när det gäller konsulttjänster; det lägsta av följande: a) 50% av vederlaget (exkl. utlägg), som SEC har erhållit för den tjänst som felet avser eller b) SEK Produktansvar 15.1 SEC är endast ansvarigt enligt de tvingande bestämmelserna i produktansvarslagen och har inget ansvar som går utöver dessa bestämmelser Kunden är skyldig att utan onödigt dröjsmål skriftligen meddela SEC om Kunden får kännedom om att det inträffat en skada som förorsakats av den levererade produkten, om tredje man påstår att det inträffat sådan skada, eller om det finns risk för att sådan skada kommer att inträffa.

8 15.3 Kunden ska hålla SEC skadeslöst i den utsträckning SEC påläggs ansvar från tredje man för skada eller förlust som SEC inte ansvarar för gentemot Kunden, inklusive skada, som leveransen orsakar: på fast eller lös egendom om skadan inträffar när leveransen är i Kundens besittning, eller på produkter tillverkade av Kunden eller de produkter i vilka Kundens produkter ingår eller skada på fast eller lös egendom, som dessa produkter orsakar på grund av leveransen SEC är inte ersättningsskyldigt för övrig produktskada, såvida inte SEC har gjort sig skyldigt till skadan genom att ha agerat grovt vårdslöst eller med uppsåt. 16. Force majeure och andra hinder 16.1 SEC är inte ansvarigt gentemot Kunden om det efter det att avtal träffats uppkommer omständigheter som förhindrar eller försenar SEC:s prestationer i enlighet med parternas avtal. Sådana omständigheter kan omfatta krig, krigsliknande situationer, mobilisering, revolution, upplopp, civila upplopp och oroligheter, terrorism som medför allvarlig störning av freden, naturkatastrofer, strejker och lockouter, fel hos underleverantörer, datavirus eller liknande, hacking, DoS eller DDoS-attacker, skräppost eller annan onormal belastning på SEC:s eller Kundens system, förfrågningar från myndigheter och rättighetsinnehavare, eller andra omständigheter som SEC inte har direkt kontroll över. Om en eller flera av de ovan nämnda omständigheterna inträffar, förbehåller sig SEC rätten att skjuta upp leveransen eller, att utan påföljd säga upp parternas avtal helt eller delvis Terrorism innefattar olagliga handlingar mot allmänheten, till exempel våldshandlingar eller farlig spridning av biologiska eller kemiska ämnen, som görs med syfte att påverka politiska, religiösa eller andra ideologiska organisationer eller för att sprida skräck.

9 16.3 När omständigheter som anges i punkt 16.1 kvarstår i mer än 60 dagar, får endera Parten säga upp parternas avtal utan att ådra sig något ansvar. 17. Marknadsföring 17.1 Om inte annat skriftligen har avtalats, har SEC rätt att i sin marknadsföring, bland annat på sin webbplats, berätta att SEC har levererat produkter till Kunden. Marknadsföringen får inbegripa en kort fallstudie och användning av Kundens logotyp. Marknadsföringen måste vara lojal mot Kunden samt följa sekretessbestämmelsen i punkt Exportrestriktioner 18.1 Kunden är medveten om att vissa produkter, programvaror och teknik kan vara föremål för nationella och internationella exportrestriktioner och därmed inte kan återexporteras till eller importeras i vissa länder. Kunden är skyldig att bekanta sig med dessa regler i samtliga fall då en leverans exporteras, återexporteras eller på annat sätt används utanför Danmark Kunden får inte direkt eller indirekt, utan föregående godkännande från programvaruleverantören eller berörda myndigheter, exportera, återexportera eller distribuera produkter, programvaror eller teknik som tillhandahålls av SEC till något land som omfattas av USA:s handelsembargo eller till någon juridisk eller fysisk person som finns upptagen på "Entity List" eller "Denied Persons List" vilka är utfärdade av den amerikanska handelskammaren (US Department of Commerce) eller som är med på listan över "Specifically Designated Nationals and Blocked Persons" vilken utfärdats av det amerikanska finansdepartementet (U.S Department of Treasury). Kunden får inte heller vidta några exportåtgärder enligt ovan som strider mot annan liknande europeisk eller motsvarande nationell lagstiftning Dessutom får inga produkter, programvaror eller teknik som tillhandahålls av SEC exporteras, återexporteras eller delas med någon som är involverad i verksamhet med anknytning till massförstörelsevapen. Denna verksamhet omfattar, men är inte begränsad till, aktiviteter relaterade till: (i) konstruktion, utveckling, produktion eller användning av kärnmaterial, kärntekniska anläggningar, kärnvapen; (ii) konstruktion, utveckling, produktion eller användning av missiler eller stöd av missilprojekt; och (iii)

10 konstruktion, utveckling, produktion eller användning av kemiska eller biologiska vapen Kunden ska utan begränsning hålla SEC skadelöst för alla konsekvenser som uppkommer på grund av att Kunden bryter mot bestämmelserna i denna punkt 18, och därmed betala eventuella böter och annan ersättning som kan krävas av SEC för överträdelsen. Dessutom måste Kunden betala skadestånd i enlighet med svensk lag, varvid Parterna är överens om att förlust av goodwill och konsumtion av intern tid för SEC ska i detta avseende anses utgöra till direkta förluster. 19. Tvister 19.1 Alla tvister mellan Parterna som inte kan lösas i godo, ska behandlas enligt svensk lag, utan beaktande av dess lagvalsprinciper. Stockholms tingsrätt ska vara första instans SEC har, trots ovanstående, rätt att väcka talan avseende erläggande av utebliven betalning, vid domstolen i den domsaga där Kunden är verksam.

11 DEL II: VILLKOR FÖR PROGRAMVARA I tillägg till DEL I gäller följande för programvara (tilläggsbestämmelser): 20. Licensbestämmelser 20.1 Oavsett om Kunden ingått ett licensavtal direkt med programvaruleverantören eller med SEC, är användningen av programvaran föremål för särskilda licensvillkor vilka har företräde framför Parternas övriga avtal. Licensvillkoren inkluderar regler för användning, kopiering, ansvarsbegränsningar etc Oavsett om Kunden ingått ett licensavtal direkt med programvaruleverantören eller med SEC, förutsätter varje nyttjanderätt att Kunden betalar alla förfallna licenseller underhållsavgifter i tid. 21. Ytterligare ansvarsbegränsningar 21.1 SEC ansvarar inte för skador som orsakats av fel i standardprogramvaran från tredjeman.

12 DEL III: VILLKOR FÖR RÅDGIVNING OCH KONSULTTJÄNSTER I tillägg till DEL I gäller följande för rådgivning och konsulttjänster (tilläggsbestämmelser): 22. SEC:s rådgivning- och konsulttjänster 22.1 SEC tillhandahåller endast rådgivning och konsulttjänster inom ramen för sina leveranser om det träffats ett särskilt avtal om tillhandahållande av sådana rådgivnings- och konsulttjänster i vilket tjänsternas omfattning, priser och leveranstidpunkter har angivits Om det i ett sådant avtal inte framgår att SEC måste leverera ett visst konkret resultat, utan att SEC endast ska ge bistånd i form av arbetstimmar, har SEC rätt till ersättning när arbetstimmarna är levererade SEC ansvarar inte för juridisk rådgivning och Kunden uppmuntras att själv i varje enskilt fall undersöka om SEC:s föreslagna lösningar lagligen kan eller bör användas av Kunden i den levererade formen. 23. Kundens tilläggsåtaganaden 23.1 SEC har rätt att använda lokaler och anläggningar hos Kunden i den utsträckning som är nödvändig för att SEC ska kunna tillhandahålla de avtalade tjänsterna Kunden är skyldig inneha sedvanliga försäkringar inklusive avbrottsförsäkring för sin verksamhet, vilka omfattar Kundens användning av SEC:s tjänster Kunden ska tillse att Kundens system och resurser uppfyller de krav som specificeras i SEC:s tjänstebeskrivning vilka utgör en förutsättning för SEC:s tillhandahållande av tjänsten, samt övriga, rimliga, krav som SEC kan komma att ställa.

13 24. SEC:s ersättning 24.1 Såvida annat inte skriftligen har avtalats, beräknar SEC sin ersättning för konsulttjänsterna baserade på nedlagd tid på SEC:s sedvanliga timpriser för aktuell konsultkategori eller på det pris som SEC normalt sett brukar använda sig av för den aktuella tjänsten. 25. Utlägg 25.1 Utöver ersättningen, har SEC rätt till återbetalning av alla dokumenterade och skäliga kostnader som har uppstått vid SEC:s utförande av tjänsterna för Kunden inklusive rese- och transportkostnader, måltider, lokalhyra hos tredjeman et. 26. Garantier 26.1 SEC:s konsulttjänster som utförs av SEC själv eller av SEC:s underleverantörer, strider såvitt SEC känner till inte mot tredjemans rättigheter SEC:s konsulttjänster utförs av kvalificerad personal SEC lämnar inga andra garantier. 27. Leverans av tjänster 27.1 Om konsulttjänsten inte är avtalad som en resultattjänst anses tjänsten vara levererad i den takt som SEC nedlägger tid på tjänsten Vid försening som orsakats av Kunden, har SEC rätt att skjuta upp leveransen av tjänsten i den utsträckning som SEC finner lämpligt. Om SEC, som en följd av Kundens dröjsmål, inte kan sysselsätta resurser trots att dessa stått till förfogande, ska Kunden ersätta SEC i enlighet med gällande timtaxa. SEC är dock skyldigt att lojalt sträva efter att sysselsätta resurserna med arbete hos tredjeman.

14 28. Ändringar i Kundens system 28.1 Om Kunden, utan föregående avtal med SEC, gör ändringar i sitt system, eller har begärt ändringar som har betydelse för SEC:s utförande av tjänsten, har SEC rätt att från och med dagen för ändringen, frångå överenskommen tidplan samt rätt att begära ökad ersättning för det fall ändringarna medför medarbete för SEC.

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor DACAPO STAINLESS AB Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor 1. INLEDNING Dessa Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor gäller för samtliga leveranser av produkter och/eller tjänster från Dacapo Stainless

Läs mer

Om inget annat överenskommits används nedanstående leveransvillkor, som gäller för produkter levererade av HAGENS FJEDRE.

Om inget annat överenskommits används nedanstående leveransvillkor, som gäller för produkter levererade av HAGENS FJEDRE. Om inget annat överenskommits används nedanstående leveransvillkor, som gäller för produkter levererade av HAGENS FJEDRE. Allmänna leveransvillkor 1.Nedanstående allmänna leveransvillkor ska förutsatt

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR 1. Inledning Dessa villkor är tillämpliga i förhållandet mellan Ikaros och dess kunder genom direkt referens till avtalsvillkoren i parternas individuella avtal eller avtalshandlingar.

Läs mer

FIRMA DAVID WIBERGH - Allmänna villkor

FIRMA DAVID WIBERGH - Allmänna villkor Detta är Firma David Wibergh:s allmänna försäljningsvillkor för konsulttjänster. Vid all kontakt med Firma David Wibergh så förutsätts kunden ha läst och godkänt dessa villkor. Dessa villkor gäller ovillkorligen

Läs mer

Allmänna villkor IS/IT uppdrag.

Allmänna villkor IS/IT uppdrag. Detta är Prima Pictura:s allmänna försäljningsvillkor för konsulttjänster. Vid all kontakt med Prima Pictura så förutsätts kunden ha läst och godkänt dessa villkor. Dessa villkor gäller ovillkorligen om

Läs mer

Affärsvillkor för LanguageWire

Affärsvillkor för LanguageWire Affärsvillkor för LanguageWire 1. TILLÄMPNINGSOMRÅDE 1.1 Följande affärsvillkor ska gälla för alla avtal om översättningsuppdrag mellan LanguageWire (hädanefter LW) och kunden, inklusive alla övriga tjänster

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION 1. Inledning Detta dokument innehåller villkoren för Validoo AB:s ( VALIDOO ) tillhandahållande

Läs mer

FCH FORWARDER CARGO HANDLING AB ( FCH ) G E N E R E L L A U P P D R A G S V I L L K O R

FCH FORWARDER CARGO HANDLING AB ( FCH ) G E N E R E L L A U P P D R A G S V I L L K O R FCH FORWARDER CARGO HANDLING AB ( FCH ) G E N E R E L L A U P P D R A G S V I L L K O R 1. Tillämplighet, omfattning m m 1.1 Dessa villkor gäller fr o m 2012-01-01. 1.2 Med Uppdragsgivare avses den som

Läs mer

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor 1. TILLÄMPNING Dessa Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor gäller för samtliga leveranser av produkter gentemot Köpare. Inköpsvillkor eller specifika krav

Läs mer

AFFÄRSVILLKOR FÖR LANGUAGEWIRE

AFFÄRSVILLKOR FÖR LANGUAGEWIRE AFFÄRSVILLKOR FÖR LANGUAGEWIRE 1. TILLÄMPNINGSOMRÅDE 1.1 Följande affärsvillkor ska gälla för alla avtal om översättningsuppdrag mellan LanguageWire (hädanefter LW) och kunden, inklusive alla övriga tjänster

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans)

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) 1 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) Tillämplighet 1 Dessa villkor skall tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Arbetstid

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT

AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT mellan TeliaSonera Network Sales AB och OPERATÖREN AB 1 TeliaSonera Network Sales AB, org.nr 556458-0040, 123 86 Farsta, nedan Network Sales, och OPERATÖREN AB, org.nr,,

Läs mer

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster.

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster. Allmänna villkor för Fibergruppen nät Rev 2012-12-20 1 Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor gäller då Fibergruppen Sverige AB ( Fibergruppen ) till en småhusägare ( Fastighetsägaren ) tillhandahåller installation

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

Allmänna försäljningsvillkor (N2015:1)

Allmänna försäljningsvillkor (N2015:1) Allmänna försäljningsvillkor (N2015:1) 1. TILLÄMPNING 1.1 Dessa allmänna försäljningsvillkor ( Villkoren ) gäller för samtliga leveranser av produkter ( Produkter ), konsulttjänster ( Konsulttjänster )

Läs mer

Användarvillkor Mitt KemRisk

Användarvillkor Mitt KemRisk Användarvillkor Mitt KemRisk 1. Allmänt om Tjänsten 1.1 KemRisk Sweden AB, org. nr 556624-2854, Platensgatan 8, 582 20 Linköping ( KemRisk ) erbjuder befintliga och tillkommande kunder ( Kunden ) tillgång

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: IUC SYD AB, 556101-2153 Anckargripsgatan 3 211 19 Malmö i det följande IUC Syd AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de villkor som

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor Offertunderlagets bilaga 3 2014-04-17 Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län Kontraktsvillkor KONTRAKT rörande försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län 1. Köpare Myndigheten Postadress

Läs mer

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT Avtalsnummer: AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT mellan TeliaSonera Network Sales AB och OPERATÖREN AB 1 TeliaSonera Network Sales AB, org.nr 556458-0040, 123 86 Farsta, nedan Network Sales, och OPERATÖREN AB, org.nr,,

Läs mer

Innehåll. 1. Inledning Servicenivåer Ansvarsbegränsning Force Majeure... 5

Innehåll. 1. Inledning Servicenivåer Ansvarsbegränsning Force Majeure... 5 Reglering av skada Innehåll 1. Inledning... 3 2. Servicenivåer... 3 3. Ansvarsbegränsning... 4 4. Force Majeure... 5 2 1. Inledning 1.1 Detta dokument, Reglering av skada ( Reglering av skada ), utgör

Läs mer

Avtalet: Beställningen med bilagor och dessa allmänna avtalsvillkor, innefattande framtida ändringar och tillägg i någon eller några av dessa

Avtalet: Beställningen med bilagor och dessa allmänna avtalsvillkor, innefattande framtida ändringar och tillägg i någon eller några av dessa 3 1. AVTALET 2018-08-13 1.1. Genom undertecknande av separat beställning eller Kundens val på Entreprenadrådets hemsida, ingås avtal mellan Kunden och Entreprenadrådet enligt kundens val ( Beställningen

Läs mer

Checklista för granskning/författande av avtal för köp av vara eller tjänst

Checklista för granskning/författande av avtal för köp av vara eller tjänst Checklista för granskning/författande av avtal för köp av vara eller tjänst Inför avtalsförhandlingen Eventuella tidigare avtal har beaktats avseende den nu aktuella transaktionen. Vid större och strategiska

Läs mer

Allmänna Villkor Egenanställda

Allmänna Villkor Egenanställda Allmänna Villkor Egenanställda 2.1 Omfattning 2.1.1 HYREANRBETSGIVARE.se är en del av Rent A Paycheck Sverige AB 2.1.2 Dessa bestämmelser gäller egenanställningsuppdrag, som privatperson (nedan kallad

Läs mer

Allmänna villkor Hosting

Allmänna villkor Hosting Allmänna villkor Hosting 1 Allmänt 2 Tjänsterna 3 Avtalstid och uppsägning 4 Domännamn 5 Avgifter 6 Överlåtelse av Tjänsterna 7 Leafstudios ansvar 8 Kunds ansvar 9 Force majeure 10 Övrigt 1 Allmänt 1.

Läs mer

KGH:S ALLMÄNNA VILLKOR FÖR TILLHANDAHÅLLANDE AV TJÄNSTER

KGH:S ALLMÄNNA VILLKOR FÖR TILLHANDAHÅLLANDE AV TJÄNSTER KGH:S ALLMÄNNA VILLKOR FÖR TILLHANDAHÅLLANDE AV TJÄNSTER 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor för tillhandahållande av tjänster ( Villkoren ) ska gälla för alla tjänster KGH utför åt Kunden såvida KGH

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal Personuppgiftsbiträdesavtal Detta Personuppgiftsbiträdesavtal ( Personuppgiftsbiträdesavtalet ) gäller mellan EgenSajt Sverige AB, org.nr. 556878-7773 ( EgenSajt ) och Kunder som valt att ingå detta Personuppgiftsbiträdesavtal

Läs mer

1. Tillämpning. 2. Erbjudanden. 3. Order och Avtal. 4. Material och hållbarhet

1. Tillämpning. 2. Erbjudanden. 3. Order och Avtal. 4. Material och hållbarhet 1. Tillämpning Dessa bestämmelser skall utgöra en integrerad del av alla avtal rörande försäljning av varor som ingås av Nordic Flanges Group (nedan Nordic Flanges). Avvikande villkor som anges av köparen

Läs mer

LJUSREKLAMFÖRBUNDET. Ljusreklamförbundet s allmänna bestäm m el s er för konsultuppdra g

LJUSREKLAMFÖRBUNDET. Ljusreklamförbundet s allmänna bestäm m el s er för konsultuppdra g LJUSREKLAMFÖRBUNDET Ljusreklamförbundet s allmänna bestäm m el s er för konsultuppdra g 1. Inledning och tillämplighet 1.1 Ljusreklamförbundet är en branschorganisation för företag som marknadsför, konstruerar,

Läs mer

Allmänna villkor Bredband

Allmänna villkor Bredband Allmänna villkor Bredband Dokument namn Allmänna villkor Bredband Dokumentnamn digitalt QS-EX-Allmänna villkor Bredband [SW] Säkerhetsklassning Public Skapad av City Network Hosting AB Skapad datum 2016-08-25

Läs mer

Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme

Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme VL-Kollektivtrafikförvaltningen Org.nr 232100-0172 www.vl.se 1. Inledande bestämmelser A. Dessa allmänna villkor gäller för avtal om upplåtelse av reklamutrymme

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2015-05-07 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

ENERVENT ALLMÄNNA FÖRSÄLJNINGSVILLKOR 11/2017

ENERVENT ALLMÄNNA FÖRSÄLJNINGSVILLKOR 11/2017 1 (5) ENERVENT ALLMÄNNA FÖRSÄLJNINGSVILLKOR 11/2017 1 TILLÄMPNING Dessa Enervent Oy:s ( Enervent ) allmänna försäljningsvillkor tillämpas, om inget annat skriftligen har avtalats mellan parterna, både

Läs mer

ALLMÄNNA VILKOR. Vid eventuell avvikelse mellan nedanstående handlingar, skall dessa äga företräde enligt följande:

ALLMÄNNA VILKOR. Vid eventuell avvikelse mellan nedanstående handlingar, skall dessa äga företräde enligt följande: ALLMÄNNA VILKOR Dessa Allmänna Villkor gäller då InfoQB ( InfoQB ) tillhandahåller en tjänst ( Tjänsten ) till en kund ( Kunden ). Tjänsten specificeras i ett Kundavtal mellan InfoQB och Kunden, inkluderade

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för anslutning till HoforsNet

Allmänna avtalsvillkor för anslutning till HoforsNet Allmänna avtalsvillkor för anslutning till HoforsNet Parter HoforsNet Hofors Elverk AB, Box 153, 813 23 HOFORS 556425 7441 Namn : Adress: Postadress: Org.nr /Personnummer: 1 Tillämpningsområde Dessa villkor

Läs mer

I de allmänna leveransvillkoren skall nedan angivna termer ha följande betydelse:

I de allmänna leveransvillkoren skall nedan angivna termer ha följande betydelse: Sälj/Leveransvillkor Allmänna leveransvillkor Definitioner I de allmänna leveransvillkoren skall nedan angivna termer ha följande betydelse: Med Bolaget avses Aqua Line Pipe Systems AB med organisationsnummer

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS Tillämplighet 1 Dessa villkor ska tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Konsultföretag

Läs mer

Bilaga 1: Personuppgiftsbiträdesavtal 1/10

Bilaga 1: Personuppgiftsbiträdesavtal 1/10 Bilaga 1: Personuppgiftsbiträdesavtal 1/10 2/10 Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Lagval och definitioner... 3 3 Behandling av personuppgifter... 3 4 Underbiträden... 4 5 Begränsningar i

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1. BAKGRUND 1.1 Detta personuppgiftsbiträdesavtal ( Biträdesavtalet ) reglerar Personuppgiftsbiträdets (enligt definition nedan) behandling av personuppgifter för den Personuppgiftsansvariges

Läs mer

Allmänna Villkor - Allmän Del

Allmänna Villkor - Allmän Del Kunden ska omedelbart skriftligen underrätta SOS Alarm om ändring i förhållanden som kan vara av betydelse för rätta fullgörandet av Avtalet eller för beräkning av ersättningen, varvid SOS Alarm äger rätt

Läs mer

Fält Communications AB Allmänna Villkor för Tjänster:

Fält Communications AB Allmänna Villkor för Tjänster: Fält Communications AB Allmänna Villkor för Tjänster: (gäller från och med den 1 december 2014) 1 ALLMÄNT 1.1 Dessa allmänna villkor gäller då Fält Communications AB ( Fältcom ) tillhandahåller tjänster

Läs mer

Bilaga. Särskilda villkor för Molntjänst. Programvaror och tjänster 2014. Systemutveckling

Bilaga. Särskilda villkor för Molntjänst. Programvaror och tjänster 2014. Systemutveckling Sid 1 (7) 2014-11-07 Dnr 96-36-2014 Bilaga Särskilda villkor för Molntjänst Programvaror och tjänster 2014 Systemutveckling Sid 2 (7) Innehållsförteckning 1 Tillämplighet 2 2 Särskilt om kontraktshandlingar

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR Definitioner I de allmänna leveransvillkoren skall nedan angivna termer ha följande betydelse: Med Bolaget avses Dental Technology AB med organisationsnummer 556657-0338. Med Kunden

Läs mer

av Svensk Markrätt 2016

av Svensk Markrätt 2016 Allmänna villkor för tjänster tillhandahållna av Svensk Markrätt 2016 1. Tillämpning och tolkning Dessa allmänna villkor gäller för samtliga tjänster som Svensk Markrätt tillhandahåller sina kunder. Anlitar

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser.

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2011-11-08 Dnr 576/2011 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. 1. Parter Mellan Konkurrensverket

Läs mer

Adress Postnr Postort

Adress Postnr Postort Sidan 1 av 6 BESTÄLLNING / AVTAL Företagskund Företagsnamn Kontaktperson Adress Postnr Postort Organisationsnummer Tel Mobiltel E-post Tjänstebeskrivning (GEAB) tillhandahåller ett fiberpar för kunds bruk

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Senast uppdaterad 5 September, 2018 1 Inledning ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Välkommen till My Mall och försäljning via vår marknadsplats på mymall.se. Vårt samarbete är viktigt och innebär såväl juridiska

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR KEMIKALIER. Tillämpas av SISOURCE AB. Gäller fr.o.m. 2013-09-01. 3. Kvalitet och dokumentation

ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR KEMIKALIER. Tillämpas av SISOURCE AB. Gäller fr.o.m. 2013-09-01. 3. Kvalitet och dokumentation Gäller fr.o.m. 2013-09-01 ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR 1. Allmänt KEMIKALIER Tillämpas av Dessa leveransbestämmelser skall tillämpas mellan ( Säljaren ) och Köpare ( Köparen ) av kemiska produkter

Läs mer

Allmänna villkor. DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB

Allmänna villkor. DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB Allmänna villkor DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB 1. Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor ( Villkoren ) gäller för användning av DPOrganizer som är en programvara tillhandahållen av Beyano AB, org.

Läs mer

Offert. Säljare: Slavica Cosic Datum: 2012-12-07. Kund: Invajo, Kontaktperson: Diana Denim Adress: Tel: Fax: Mai: Projekt:

Offert. Säljare: Slavica Cosic Datum: 2012-12-07. Kund: Invajo, Kontaktperson: Diana Denim Adress: Tel: Fax: Mai: Projekt: Offert Säljare: Slavica Cosic Datum: 2012-12-07 Kund: Invajo, Kontaktperson: Diana Denim Adress: Tel: Fax: Mai: Projekt: Vi tackar för förfrågan och erbjuder följande enligt nedan: Pris exklusive moms

Läs mer

VILLKOR FÖR INFOCELL AB:S ONLINETJÄNST EXCEL PREMIUM

VILLKOR FÖR INFOCELL AB:S ONLINETJÄNST EXCEL PREMIUM VILLKOR FÖR INFOCELL AB:S ONLINETJÄNST EXCEL PREMIUM 1 Avtalet och parterna 1.1 Tjänsten och villkoren 1.2 Avtalet Infocell AB ( Infocell ) tillhandahåller som onlinetjänst en möjlighet för användare (

Läs mer

Standardbolag Internet

Standardbolag Internet Standardbolag Internet allmänna villkor för internettjänster och registrering av domän Sida 2 Allmänna villkor för Svenska Standardbolag Internettjänster Sida 3-5 Allmänna villkor för Standardbolag Internets

Läs mer

Allmänna Villkor för Tjänsten

Allmänna Villkor för Tjänsten Allmänna Villkor för Tjänsten 2014-12-23 1. OMFATTNING OCH DEFINITIONER 1.1. Dessa Allmänna Villkor för Kund gäller när Joblife AB (nedan kallad Joblife ) ger privatpersoner ( Användare ) tillgång till

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Allmänt 1.1 Definitioner Begreppen nedan har följande betydelse i dessa Allmänna villkor. Allmänna villkor: Användare: Avgift: Avtalet:

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR PLASTBRANSCHEN

ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR PLASTBRANSCHEN ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR PLASTBRANSCHEN Antagna år 2009 av Svensk Plastindustriförening och Plast- och Kemibranscherna Tillämplighet. 1.Dessa allmänna leveransbestämmelser skall tillämpas när

Läs mer

Tillitsgranskningsavtal

Tillitsgranskningsavtal Tillitsgranskningsavtal Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur Box 92073 120 07 Stockholm Org nr 802405-0190 (i det följande Tillitsgranskningstjänsten ) (i det följande Sökanden ) 1 Inledning

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR FÖR HUSVAGN OCH HUSBIL 2011 (konsument)

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR FÖR HUSVAGN OCH HUSBIL 2011 (konsument) Bilaga 1 ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR FÖR HUSVAGN OCH HUSBIL 2011 (konsument) ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR utarbetade av Husvagnsbranschens Riksförbund efter överenskommelse med Konsumentverket 1. Giltighet För

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler KKV1000, v1.2, 2011-02-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2014-08-13 Dnr 540 /2014 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler 1. Parter Mellan Konkurrensverket med organisationsnummer

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal Personuppgiftsbiträdesavtal Detta Personuppgiftsbiträdesavtal ( Personuppgiftsbiträdesavtalet ) mellan: 1. Yelles AB / Inleed, org.nr. 556931-6788 ( Inleed ); och 2. Kunder som använder våra tjänster (

Läs mer

Kraftringens allmänna försäljningsvillkor för Laddutrustning Konsument

Kraftringens allmänna försäljningsvillkor för Laddutrustning Konsument Kraftringens allmänna försäljningsvillkor för Laddutrustning Konsument Giltiga från och med [2018-09-01] 1 Tillämpning 1.1 Dessa allmänna avtalsvillkor ( Allmänna Villkor ) gäller när Kraftringen Energi

Läs mer

Allmänna villkor för konsultuppdrag

Allmänna villkor för konsultuppdrag 14 FEBRUARI 2011 ALLMÄNNA VILLKOR Stockholm Strategic Advise AB 1(6) STRATVISE 11-0078 Allmänna villkor för konsultuppdrag Dessa bestämmelser gäller vid anlitande av konsulter vid kompetens- och resursuppdrag.

Läs mer

Allmänna villkor för tillhandahållande av Bitstream

Allmänna villkor för tillhandahållande av Bitstream 1 (6) Innehåll 1. Avtalets omfattning... 1 2. Beställning och leverans... 1 3. Network Sales tillhandahållande av Produkten... 1 4. Kundens användning av Produkten... 2 5. Priser och avgifter och betalningsvillkor...

Läs mer

Tillitsgranskningsavtal

Tillitsgranskningsavtal Tillitsgranskningsavtal Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur Box 92073 120 07 Stockholm Org nr 802405-0190 (i det följande IIS ) (i det följande Sökanden ) 1 Inledning Sambi (Samverkan för behörighet

Läs mer

ASP Kundens skyldigheter 4.1. Kunden åtar sig att: (i) ha tillgång till sådan programvara och utrustning vilken skriftligen har.

ASP Kundens skyldigheter 4.1. Kunden åtar sig att: (i) ha tillgång till sådan programvara och utrustning vilken skriftligen har. ASP 06 Allmänna Villkor ASP 06 för tillhandahållande av ASP-tjänster framtagna av Föreningen Svensk Programvaruindustri (SPI) 1. Definitioner 1.1. Allmänna Villkor avser dessa allmänna villkor ASP 06 för

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR WEBBHOSTING. Avtalet uppdaterades senast

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR WEBBHOSTING. Avtalet uppdaterades senast ALLMÄNNA VILLKOR FÖR WEBBHOSTING Avtalet uppdaterades senast 2019-01-11! 1 of 5! 1. ALLMÄNT 1. Dessa villkor ( Avtalet ) reglerar förhållandet mellan Kunden och K-mit AB org. nr 556981-1432, Surbrunnsgatan

Läs mer

Sommar-OS i London 2012 årets största sporthändelse!

Sommar-OS i London 2012 årets största sporthändelse! Sommar-OS i London 2012 årets största sporthändelse! Erbjud dina gäster förstklassig underhållning visa SVTs sändningar från Sommar-OS i London! För att få visa SVTs OS-sändningar i offentliga miljöer

Läs mer

2.1 Fastighet Med Fastighet avses fast egendom som angivits i Avtalet (definierat nedan).

2.1 Fastighet Med Fastighet avses fast egendom som angivits i Avtalet (definierat nedan). 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor ( Villkoren ) gäller när du som husägare ( Fastighetsägaren ) tecknar avtal med Satellithuset i limmared ab, org nr 556180-4583, med adress Fabriksgatan 2, 51442 Limmared,

Läs mer

Allmänna villkor. Senast uppdaterad den 17 september 2015

Allmänna villkor. Senast uppdaterad den 17 september 2015 Allmänna villkor Senast uppdaterad den 17 september 2015 Dessa allmänna villkor gäller från och med november 2014 och ersätter alla tidigare allmänna villkor för avtal mellan kund och Appio AB, org. nr.

Läs mer

VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET

VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET Sidnr 1(6) VILLKOR FÖR NUMMERPORTABILITET 1. Allmänt Dessa villkor (Villkor-NP) gäller för tillhandahållande av administration för överlämnande/övertagande av telefonnummer som TeliaSonera AB förfogar

Läs mer

CAROTTE ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR

CAROTTE ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR CAROTTE ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR Dessa allmänna leveransvillkor gäller då La Carotte Catering Jobéus AB (org.nr. 556305-1068) tillhandahåller cateringtjänster och utgör bilaga till av parterna träffat

Läs mer

Kunden ansvarar för att kontinuerligt uppdatera sina registrerade uppgifter.

Kunden ansvarar för att kontinuerligt uppdatera sina registrerade uppgifter. 1 (6) Sida Avtalsvillkor kund Inledning SSG Standard Solutions Group AB (fortsättningsvis kallade SSG ) tillhandahåller diverse tjänster för kunder som arbetar inom industrin, exempelvis en webbplattform

Läs mer

GAMMADATA ALLMÄNNA VILLKOR

GAMMADATA ALLMÄNNA VILLKOR Sida 1 (7) 1. TILLÄMPLIGHET 2. PRISER Dessa villkor tillämpas vid leverans av produkter från Gammadata ( Säljaren ) till kund ( Köparen ). När Köparen bekräftar en beställning genom skriftligt avtal eller

Läs mer

April 2015. Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme

April 2015. Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme 1. Inledande bestämmelser A. Dessa allmänna villkor gäller för avtal om upplåtelse av reklamutrymme på och i bussar samt vid väderskydd/busskurer utanför

Läs mer

2. Allmänna villkor. 2.3 Kontrakts omfattning och tolkningar Kontraktet omfattar Resebyråtjänster.

2. Allmänna villkor. 2.3 Kontrakts omfattning och tolkningar Kontraktet omfattar Resebyråtjänster. 2. Allmänna villkor 2.1 Inledning Dessa Allmänna villkor avser de Tjänster, som ska tillhandahållas efter Avrop från Ramavtal dnr 96-8-2015. Sådana Tjänster ska utföras i enlighet med vad som anges i dessa

Läs mer

Kunden är gentemot Telia ansvarig för all användning av marknadsplatsen och Program som sker från de användarkonto(n) som tillhör Kundens användare.

Kunden är gentemot Telia ansvarig för all användning av marknadsplatsen och Program som sker från de användarkonto(n) som tillhör Kundens användare. Telias villkor för marknadsplatsen för molntjänster 2014-10-03 Dessa villkor ( Användarvillkoren ) gäller då TeliaSonera Sverige AB ( Telia ) tillhandahåller molnbaserade program ( Program ) till företag

Läs mer

Huvudavtal NetBusiness

Huvudavtal NetBusiness AVTAL om NetBusiness Gäller från 2018-05-25 Detta avtal har ingåtts mellan följande parter Skanova AB (nedan kallad Skanova ) Org.nr 556446-3734 Box 3010 169 03 Solna (nedan kallad Operatören ) Org.nr:

Läs mer

KGH:S ALLMÄNNA VILLKOR FÖR TILLHANDAHÅLLANDE AV TJÄNSTER. 1. Allmänt

KGH:S ALLMÄNNA VILLKOR FÖR TILLHANDAHÅLLANDE AV TJÄNSTER. 1. Allmänt KGH:S ALLMÄNNA VILLKOR FÖR TILLHANDAHÅLLANDE AV TJÄNSTER 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor för tillhandahållande av tjänster ( Villkoren ) ska gälla för alla tjänster KGH utför åt Kunden såvida KGH

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Detta Personuppgiftsbiträdesavtal ( Personuppgiftsbiträdesavtalet ) har den träffats mellan Le-vonline AB, org.nr. 556575-2028 ( Leverantören ) och Kunder som valt att ingå

Läs mer

1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med

1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med Allmänna villkor Giltiga från och med den 5 mars 2015 Villkoren omfattar elva (11) punkter och fem (5) sidor 1. Tillämplighet 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INKÖP AV TJÄNSTER FÖR OLJEANALYS (SVERIGE)

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INKÖP AV TJÄNSTER FÖR OLJEANALYS (SVERIGE) ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INKÖP AV TJÄNSTER FÖR OLJEANALYS (SVERIGE) Detta är ett avtal ( Avtalet ) mellan dig (som Kund ) och Shell. Shell avser AB Svenska Shell, ett i Sverige registrerat företag (reg. nr.

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1. 1.1 1.2 1.3 1.4 Allmänt Detta Personuppgiftsbiträdesavtal utgör en integrerad del av avtalet om Directory ( Avtalet ) mellan Leverantören och Kunden. Leverantören kommer

Läs mer

Bilaga 1a Personuppgiftsbiträdesavtal

Bilaga 1a Personuppgiftsbiträdesavtal Bilaga 1a Personuppgiftsbiträdesavtal stockholm.se Stadsledningskontoret Avdelningen för digital utveckling Ragnar Östbergs Plan 1 105 35 Stockholm Växel 08-508 29 000 www.stockholm.se Innehåll 1 Parter

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för Stadsnätsanslutning

Allmänna avtalsvillkor för Stadsnätsanslutning Allmänna avtalsvillkor för Stadsnätsanslutning Utformat efter SSNF:s Allmänna avtalsvillkor för bredbandsanslutning till stadsnät i Sverige Halmstads stadsnät AB 556532-6187 Ver.1.3 2012-04-11 1. Allmänt

Läs mer

Tillägg om Zervants behandling av personuppgifter

Tillägg om Zervants behandling av personuppgifter Tillägg om Zervants behandling av personuppgifter Detta tillägg om behandling av personuppgifter är en bilaga till användaravtalet mellan Zervant och kunden och är underkastad dess användarvillkor i den

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL TOB, Telia Sverige T3508-18, Rev 1.1 Innehåll 1 Parter... 2 2 Bakgrund... 2 3 Definitioner... 2 4 PuA:s åtaganden... 3 5 PuB:s åtaganden... 3 6 Underbiträden... 5 7 Ytterligare

Läs mer

Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet

Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet 1 (5) Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet Ingress Dessa allmänna bestämmelser är avsedda att användas vid uppdrag inom området revision i kommuner, landsting och kommunala

Läs mer

Licens för användning av Arbetsförmedlingens API för lediga jobb

Licens för användning av Arbetsförmedlingens API för lediga jobb Sida: 0 av 5 Licens för användning av Arbetsförmedlingens API för lediga jobb Version 1.0 Sida: 1 av 5 Innehållsförteckning Bakgrund... 2 1. Licens... 2 2. Immateriella rättigheter... 2 3. Personuppgiftsbehandling...

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT Dessa allmänna villkor gäller från den 27 mars 2015. 1. Parter Dessa allmänna villkor gäller för kredit som efter godkänd ansökan beviljas företagskund ("Kunden") av

Läs mer

Produktinformation 2. Uppgifter i produktinformation och prislistor är bindande endast i den utsträckning avtalet uttryckligen hänvisar till dem.

Produktinformation 2. Uppgifter i produktinformation och prislistor är bindande endast i den utsträckning avtalet uttryckligen hänvisar till dem. LimGrossen i Norrköping AB - NL 01 för leveranser av maskiner samt annan mekanisk, elektrisk och elektronisk utrustning inom Sverige. Utgivna 2001 av Hovedorganisationen Dansk Industri, Danmark, Metalliteollisuuden

Läs mer

AVTAL - SAMTRAFIK. Telia Network Sales AB och Operatören benämns i det följande även Part eller Parter.

AVTAL - SAMTRAFIK. Telia Network Sales AB och Operatören benämns i det följande även Part eller Parter. AVTAL - SAMTRAFIK Telia Network Sales AB och Operatören benämns i det följande även Part eller Parter. 1 Allmänt Samtrafik tillhandahålls i enlighet med bestämmelser härom i lagen om elektronisk kommunikation

Läs mer

Utgåva. Juli ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER för legotillverkning av snickeriprodukter. levererade från Joreds Postformning. & Laminatteknik AB 1

Utgåva. Juli ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER för legotillverkning av snickeriprodukter. levererade från Joreds Postformning. & Laminatteknik AB 1 1 1 TILLÄMPLIGHET 1.1 Dessa allmänna leveransbestämmelser skall tillämpas när parterna skriftligen eller på annat sätt avtalet därom. Avvikelser från bestämmelserna måste avtalas skriftligen för att bli

Läs mer

Ramavtalsbilaga 11. Allmänna villkor. Konsulttjänster inklusive Införandeprojekt

Ramavtalsbilaga 11. Allmänna villkor. Konsulttjänster inklusive Införandeprojekt 1 Ramavtalsbilaga 11 Allmänna villkor Konsulttjänster inklusive Införandeprojekt 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. UPPDRAGET OCH DESS UTFÖRANDE... 3 2. AVROPANDE MYNDIGHETS ÅTAGANDEN... 3 3. ÄNDRINGAR AV UPPDRAGET...

Läs mer

Villkor för rapportering av derivattransaktioner

Villkor för rapportering av derivattransaktioner Villkor för rapportering av derivattransaktioner Gäller från november 2013 Dessa villkor ( Villkoren ) för rapportering av derivattransaktioner gäller mellan kunden ( Kunden ) och Danske Bank A/S ( Danske

Läs mer

Allmänna AVTAL villkor Kundnamn Orgnummer

Allmänna AVTAL villkor Kundnamn Orgnummer Allmänna AVTAL villkor Kundnamn Orgnummer Version: Allmänna Villkor 2019-06-01 Allmänna villkor Detta allmänna villkor reglerar tjänster inom abonnemanget levererat till Kund av Midpoint AB, org. nr 556715-1641,

Läs mer

Avtal och användarvillkor för Horse1 webbaserade tjänst

Avtal och användarvillkor för Horse1 webbaserade tjänst Avtal och användarvillkor för Horse1 webbaserade tjänst 1 Allmänt 1.1 Nore 862 AB, org. nr 556902-0091 ("Horse1"), tillhandahåller på www.horse1.se, eller på annan av Horse1 anvisad webbplats ("Webbplatsen")

Läs mer