fortsätta växa genom att ta marknadsandelar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "fortsätta växa genom att ta marknadsandelar."

Transkript

1

2 B är en management konsultfirma som bildades 1986 av vd:n Henrik Ekelund. Bolaget skiljer sig från de stora kända managementkonsulterna i att BTS är mer inriktat på att implementera och genomföra strategier. För detta erbjuder bolaget kundanpassade affärssimuleringar och andra utbildningar i digitalt format liksom seminarieformat. bolaget med egenskaper som ofta förknippas med större bolag. Till exempel är bolaget aktiv på en internationell marknad med mer än hälften av omsättningen i USA. BTS jobbar främst med stora bolag, såsom Coca-Cola, Microsoft och Novartis. Enligt bolagets egen uppskattning har BTS ungefär en procent av världsmarknaden i sin nisch. Det finns således stort utrymme att fortsätta växa genom att ta marknadsandelar. har historiskt varit säsongsmässigt svagt, både vad gäller omsättning och resultat. Vi behåller våra prognoser för helåret oförändrade och vår nuvärdeskalkyl ger en oförändrad riktkurs på 77 kronor. En jämförelsevärdering med andra konsultbolag visar att riktkursen är rimlig och att bolaget handlas till rabatt. så kraftigt från vår senaste uppdatering kan delvis förklaras av att utdelning avskilts men vi tror även att det är en överreaktion på ett säsongsmässigt svagt kvartal. Säljtryck från en större insiderförsäljning har också pressat aktiekursen. Vi låter således vår riktkurs vara oförändrad men justerar vår rekommendation från behåll till köp.

3 Ledningen bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Avgörande för betygssättningen är ledningens erfarenhet, branschvana, företagsledarkompetens, förtroende hos aktiemarknaden och tidigare genomförda prestationer. Ägarna bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Avgörande för betyget är ägarnas tidigare agerande i det aktuella bolaget, deras finansiella styrka, deras representation i styrelsen och tidigare resultat av investeringar i liknande företag eller branscher. Långsiktighet och ansvarstagande gentemot mindre aktieägare är också väsentliga kriterier. Den finansiella ställningen bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. I detta beslutskriterium tas hänsyn till bolagets lönsamhet, dess finansiella situation, framtida investeringsåtaganden och andra ekonomiska åtaganden, eventuella övervärden respektive undervärden i balansräkningen samt andra faktorer som påverkar bolagets finansiella ställning. Bolagets potential bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Avgörande för betyget är storleken på bolagets potential i form av ökad vinst i förhållande till hur bolagets aktiekurs värderas i dag. Avgörande är också på vilken marknad företaget verkar och dess framtidsutsikter på denna marknad och lönsamhet. Ett bolag kan få högt betyg även om tillväxtutsikterna är låga, förutsatt att aktiens värdering i dag är ännu lägre än utsikterna. På samma sätt kan en högt värderad aktie anses ha hög potential givet att dess tillväxtförutsättningar inte fullt ut redovisas i aktiekursen. Risken bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Risken är en sammantagen bedömning av alla de risker som ett företag kan utsättas för och som kan komma att påverka aktiekursen. Betyget grundas på en sammantagen bedömning av företagets allmänna risknivå, aktiens värdering, bolagets konkurrenssituation och bedömning av framtida omvärldshändelser som kan komma att påverka bolaget.

4 Bolaget använder skräddarsydda affärssimuleringar och upplevelsebaserade utbildningsverktyg för att hjälpa sina kunder att till exempel implementera en strategiomläggning eller utbilda personalen i försäljning. Erbjudandet delas upp i tre områden: Strategi & Affärsmannaskap, Ledarskap & Företagsledning samt Försäljning. BTS har ett utarbetat ramverk för verksamheten som bygger på formeln E=AMC. E står för Utförande (Execution), A för Samsyn (Alignment), M för Engagemang (Mindset) och C för Förmåga (Capability). Detta ramverk används inom alla fokusområden. För att BTS ska lyckas genomföra simuleringarna på bästa sätt krävs det att bolagets team av konsulter, intervjuare och utvecklare lyckas samla in tillräckligt mycket information kring kundens verksamhet. BTS har formaliserat dessa processer och dokumenterat den interna kunskapen, vilket minimerar mängden unikt arbete för varje case och ökar den operativa effektiviteten. Avgörande för framgång är förståelse för branschen och den specifika kundens verksamhet, företagskultur och anställda samt interaktionen på individnivå med moderna IT-verktyg och simuleringsteknik. Bolaget har över 450 anställda och 34 kontor runt om i världen. Verksamheten är uppdelad på fyra affärsenheter: BTS Nordamerika, BTS Europa, BTS Övriga marknader samt Advanced Performance Group (APG). BTS Nordamerika har historiskt stått i centrum, med ungefär hälften av koncernens nettoomsättning. Även APG har sin verksamhet i USA. APG levererar försäljnings och ledarskapsutbildningar, med BTS som en av flera leverantörer till APG.

5 På den europeiska marknaden har BTS Europa kontor i de flesta större västeuropeiska huvudstäder samt ytterligare några regionalt viktiga städer, till exempel Bilbao och München. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Affärsområdet BTS Övriga marknader utgörs huvudsakligen av Asien och Australien. Bolagets strategi är att bearbeta nya marknader från befintliga kontor innan nya kontor öppnas. Det innebär att nya kontor är lönsamma från första etableringsdagen. BTS har även två kontor i Mumbai och Bangalore i Indien som spelar en viktig roll för BTS utveckling av digitala tjänster. BTS tillväxt av nya kontor väntas huvudsakligen ske i Europa och Asien. I Asien hyser bolaget förhoppningar om att öppna fler kontor framför allt i Kina, men även i Sydkorea, Förenade Arabemiraten och Saudiarabien. För att kunna öppna nya kontor måste BTS hitta rätt personer och identifiera potentiella kunder på den nya marknaden. Bolaget har inga kontor i Ryssland eller Östeuropa och har heller inga planer på att etablera sig där i närtid. NETTOOMSÄTTNING PER OPERATIV ENHET 1 JANUARI 31 MARS 2016 (2015) BTS Nordamerika BTS Europa BTS Övriga marknader APG APG 13% BTS Övriga marknader 20% BTS Europa 14% BTS Nordamerika 53% Mer än hälften av omsättningen numera kommer från BTS Nordamerika. Den stora framtidssatsningen är BTS Digital med 30 anställda varav hälften finns i Indien. BTS Digital bygger på webb och scenariobaserade lösningar, vilket är ett område med hög marginal och stor skalbarhet. Där krävs dock stora volymer innan det blir lönsamt. Historiskt sett har licensförsäljningens andel av omsättningen legat mellan 11 och 19 procent. För 2015 och början på 2016 låg andelen i mitten av spannet, så det är alldeles för tidigt för att börja se BTS som ett mjukvarubolag.

6 Med jämna mellanrum förvärvar BTS mindre konsultbolag, antingen för geografisk expansion eller för att addera kompetensområden. BTS säger sig ha en stark entreprenörsanda i bolaget och varje kontorschef har ett stort mått av självständighet och ansvar. Därför är det särskilt viktigt att rätt person finns på plats när det är dags att expandera och att behålla dem genom ett välformat incitamentsprogram. Den viktigaste variabeln bland traditionella tjänsteföretag är tid för ett vanligt konsultbolag står antalet fakturerade konsulttimmar i direkt proportion till intäkterna. BTS försöker undvika timpriser och väljer istället att arbeta med fasta priser på fördefinierade projekt. Tanken är att undvika en intressekonflikt: BTS som organisation och de individuella konsulterna blir lösningsorienterade istället för att fokusera på att maximera antalet fakturerade timmar. Detta bidrar till att förädla relationen till kunderna med fortsättningsprojekt och försäljningar av mjukvara som resultat. Företagets målsättning är att de årliga prishöjningarna på kontrakt och tjänster skall vara minst i nivå med inflationen, vilket också brukar uppnås. Bolaget har en bred kundbas inom många olika branscher. Bland kunderna som använder sig av BTS tjänster finns många av världens 100 största bolag med välkända internationella varumärken som Ericsson, Coca-Cola, Chevron, GlaxoSmithKline, Accenture, Microsoft med flera. De starka kundrelationerna återspeglas i att BTS uppskattar att ungefär 80 procent av de årliga intäkterna kommer från den befintliga kundstocken. Som bolaget själv beskriver finns en återkommande efterfrågan beroende på det ständiga förändringsbehovet och företagens fortlöpande efterfrågan på affärsutbildning inom nästan samtliga branscher runt om i världen. Försäljningsprocessen är relativt långsam och BTS säger sig bedriva en så kallad nätverksorienterad försäljning och marknadsföring. Detta innebär att alla bolagets anställda med kundkontakt löpande arbetar med att vidareutveckla befintliga kundrelationer. BTS kunder är oftast globala företag vilket gör att de kan erbjuda sina tjänster till nya enheter på andra platser inom samma organisation. Detta scenario beskriver bolaget bäst i sin årsredovisning genom följande bild:

7 Nya kunder genereras oftast från det befintliga nätverket genom att personer med positiva erfarenheter av BTS byter arbetsgivare och köper in BTS tjänster till den nya arbetsgivaren. Denna typ av nätverksförsäljning är viktig, men visar även på att bolaget är beroende av ett antal nyckelpersoner och deras relationsnätverk. Bolaget betonar också att kundrelationerna är långa: en genomsnittlig kundrelation varar ungefär 6-8 år efter att den första ordern tecknats. Bolaget redovisar inte någon orderbok och ger inte heller prognoser om den befintliga kundstocken. Istället släpps med jämna mellanrum pressmeddelanden om större kontrakt. Senaste pressmeddelandet rör ett avtal med ett företag som erbjuder transporttjänster på beställning via nätet, ett kontraktsvärde på 13,6 miljoner kronor. BTS uppskattar att marknaden för dess kärnprodukter uppgår till närmare 10 miljarder dollar i omsättning per år, vilket skulle innebära att BTS idag har ungefär 1 procent av världsmarknaden. Det är tydligt att marknadens storlek inte är den begränsande faktorn för BTS tillväxt den närmaste tiden. BTS konkurrerar inte direkt med de stora managementkonsulterna utan utgör ett komplement till dem. McKinsey, BCG, Accenture och liknande bolag har som affärsidé att hjälpa bolag med att ta fram nya strategier - BTS hjälper sedan till att implementera strategierna. De huvudsakliga konkurrenterna kommer från universitetsvärlden och deras kommersiella företagsutbildningar, samt mindre och lokala aktörer.

8 Henrik Ekelund (1955), civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Henrik grundade BTS 1986 och har varit vd sedan dess. Henrik har även medverkat som ägare och styrelseledamot i flera andra bolag såsom Jobline AB, Universum AB samt Strandfastigheter (numera Klövern). Jonas Åkerman (1963), civilingenjör från KTH. Jonas började på BTS Group 1991 och är sedan 1992 ansvarig för BTS USA. Jonas har tidigare grundat ett bolag och arbetat för Ericsson. Han ska avgå som vd för BTS USA i samband med att han flyttar hem till Sverige. Från och med den 1:e juli 2016 kommer Jessica Parisi ta över rollen som vd för BTS USA. Jessica har varit hos BTS sedan Hon är sedan tidigare global partner och medlem av ledningsgruppen. Stefan Brown (1963), civilekonom Stockholm Universitet. Stefan har varit ansvarig CFO inom BTS Group sedan Dessutom finns ungefär ett dussin så kallade global partners som är näst högst i hierarkin efter ledningsgruppen. De flesta global partners är ansvariga för antingen ett geografiskt område eller ett produktområde. Fyra av fem styrelsemedlemmar har studerat på Handelshögskolan i Stockholm. Reinhold Geijer (1953), civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Reinhold tillsattes som styrelseordförande under år Han har tidigare bland annat varit vd för Föreningssparbanken och Nordisk Renting. Henrik Ekelund, se ledning. Dag Sehlin (1945), civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Dag har erfarenhet från den finansiella sektorn som vice vd för OM Gruppen. Han har även varit verksam som CFO och ställföreträdande vd för Posten AB samt medverkat som konsult inom både noterade och onoterade bolag. Mariana Burenstam Linder (1957), civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Mariana har haft ledande befattningar inom SEB-koncernen och flera vd-rollar. Idag är Mariana styrelseordförande och vd för Burenstam & Partners AB samt ingår i flera styrelser. Stefan Gardefjord (1958), gymnasieekonom. Stefan är vd för Swedish Space Corporation. Stefan har varit verksam som vd för Logica Sverige AB och medlem i Logicas koncernledning, och har sedan 1987 haft ett flertal olika befattningar inom WM-datakoncernen.

9 Bland bolagets största ägare ser vi framför allt bolagets nyckelpersoner och ett antal institutionella ägare. Vd Henrik Ekelund har ett stort innehav av A-aktier, vilket ger honom ungefär en dubbelt så stor andel av röster som kapital. Vi är mycket positiva till att bland annat Henrik äger så mycket av bolaget. Risken med konsultverksamheter är annars att de anställda genom bonusar plockar ut en alltför stor andel av överskottet som fördelas mellan konsulter och aktieägare. Att Henrik äger så mycket gör också att han agerar i aktieägarnas intresse istället för att ta ut extraordinära ersättningar i form av lön och bonus. Det är också viktigt att nyckelpersoner med kundkontakter inte lockas över till konkurrenter tillsammans med sina kunder. Hittills under 2016 har Jonas Åkerman, avgående vd för BTS USA, sålt ut BTS-aktier, motsvarande över 85 procent av sitt innehav. De institutionella ägarna Nordea Fonder och Lannebo Fonder har under samma period utökat sitt ägande. En SWOT-analys visar att BTS har goda möjligheter att fortsätta vara framgångsrikt, men där finns även hot som måste hanteras. Styrkor: Globala kunder med betydande utbildningsbudgetar Skalbar affärsmodell Stabil och erfaren ledning Finansiell styrka Globalt etablerade Svagheter Risk för Fat Cat-scenario med chefer som blir nöjda med sin framgång och fokuserar mindre på försäljning Ett fåtal nyckelpersoner i bolaget vars ledarskap, kunskap och kontakter BTS är beroende av BTS är ett litet bolag jämfört de internationella managementkonsulterna Långa försäljningsprocesser Möjligheter: Global tillväxt via etablerade kunder Lyckade förvärv kan leda till snabb och lönsam expansion Framgång med att sälja mer licenser BTS är en tänkbar uppköpskandidat för en större konsultfirma som vill bli bättre på implementering och säljutbildning samt få tillgång till BTS kundbok

10 Hot: Konsolidering bland utbildningsföretag kan leda till ökad konkurrens Breddning av managementkonsulternas erbjudande så att de börjar konkurrera mer med BTS. Utbildningsbesparingar hos företagen på grund av finansiella svårigheter och/eller lågkonjunktur Nya tekniska lösningar kan göra mycket av BTS verksamhet omodern BTS har ambitiösa finansiella mål: Tillväxt om 20 procent per år, efter justering för förändringar i valutakurser och varav huvuddelen ska vara organisk. EBITA-marginal om 15 procent Soliditet som varaktigt inte understiger 50 procent Utdelningspolicyn har nyligen höjts till att vara att dela ut mellan 40 och 65 procent av resultatet efter skatt. Vi är positiva till denna förändring, särskilt eftersom BTS redan har en stor kassa. Eventuella förvärv bör ändå till stor del ske med egna aktier och optioner som betalningsmedel i en så personberoende bransch som konsulternas. Soliditetsmålet har inte varit några problem, men bolaget har varit ganska långt ifrån att uppnå sina mål om tillväxt och marginal under de senaste fem åren. Vi tror heller inte att de gör det inom vår prognosperiod. År 2015 bjöd på ett mycket starkt resultat, vilket delvis beror på förvärv men framför allt stark organisk tillväxt i USA vars effekt har förstärkts av en starkare amerikansk dollar.

11 I vårt prognosarbete tar vi hänsyn till de kraftiga säsongseffekterna som åskådliggörs i graferna nedan. Vi noterar att första kvartalet för 2016 var starkt ur ett försäljningsperspektiv men svagt ur ett resultatperspektiv. Där finns en tydlig korrelation mellan första och andra kvartalets försäljning men endast en svag korrelation mellan första och andra kvartals resultat före skatt. Därför oroas vi inte av det som vid första anblick kan framstå som ett problematiskt tapp i marginalerna i senaste rapporten. Historien har visat att ett resultatmässigt svagt första kvartal mycket väl kan följas av ett resultatmässigt starkt andra kvartal. Den som jämför utfallet i första kvartalet 2016 med en fjärdedel av våra prognoser för helåret 2016 finner att våra prognoser är för höga. Säsongseffekterna och fortsatt guidning i vd-ordet om ett bättre resultat än föregående år styrker dock våra prognoser. På grund av sin geografiska spridning har BTS en komplex skattesituation. Det mesta av skatten betalas i USA där bolagsskatten är hög jämfört med till exempel Sverige 35 procent mot 22 procent. De senaste tre åren har BTS betalat i snitt ungefär 33 procent av sitt resultat före skatt och vi antar samma skattesats under prognosperioden. Det vore värdeskapande för BTS aktieägare om BTS i likhet med många amerikanska företag undvek att betala så mycket bolagsskatt i USA. Större räntebärande lån skulle även ge skatteavdrag och kunna finansiera utdelning eller förvärv.

12 Vi använder en diskonteringsränta på över 8 procent och en långsiktig tillväxttakt om 2 procent. Vår värdering genom diskonterade kassaflöden (DCF-värdering) resulterar i ett fundamentalt motiverat värde för aktien på 77 kronor, givet våra resultatprognoser. Om BTS lyckas öka sina licensintäkter (affärsområdet med högst marginal) mer än vad vi bedömer skulle vinsten per aktien kunna skjuta i höjden jämfört med vårt basscenario. Eftersom vi inte urskiljer någon ökande tendens i andelen av intäkterna som kommer från licensintäkter räknar vi inte med det. Värderingen är väldigt känslig för de prognosticerade marginalerna, särskilt för slutvärdet. Vi anser att de marginaler vi använder i vår värdering är rimliga och inte höga i förhållande till den historiska prestationen.

13 Vi gör en jämförelsevärdering med några andra konsultbolag. Vi studerar följande faktorer Bolagsvärdet Omsättning och EBITDA (rörelseresultat före av- och nedskrivningar) för de senaste tolv månaderna Prognosticerad omsättning och EBITDA för nästa år Alla siffror kommer från Bloomberg, förutom prognosen för BTS som är våra egen. Vår riktkurs ligger i linje med jämförelsebolagens värderingar, vilket vi tycker stöder vår riktkurs. Svenska konsultbolag som är mer inriktade på IT tenderar att värderas lägre än internationella bolag mer inriktade på traditionella management-konsulttjänster. Vi tycker att BTS är mer jämförbart med internationella management-konsulter. Till sitt nuvarande aktiepris handlas BTS just nu till en tydlig rabatt mot dessa. Notera att BTS P/E-tal ser högre ut än vad det hade varit ifall justeringar hade gjorts för nettokassan, som utgör nästan 8 procent av vår motiverade riktkurs. Sedan vår senaste analys har aktiekursen sjunkit. Delvis beror detta på att utdelning avskilts men vi tror även att marknaden till viss del låter sig luras av det säsongsmässigt svaga kvartal som nyligen rapporterats. Jonas Åkermans utförsäljning av drygt 2,5 procent av aktierna kan också ha satt tryck nedåt på aktien. Inget av detta erbjuder fundamentala skäl att kraftigt revidera ned bolagets förväntade vinst och därmed motiverade pris på aktien. På sikt har vi alltså fortsatt förtroende för vår våra prognoser och vår riktkurs på 77 kronor. Trots att vi inte justerat upp vår riktkurs höjer vi vår rekommendation från behåll till köp.

14 Birger Jarl Securities AB, nedan benämnt Jarl Securities, publicerar information om bolag och däribland analyser. Informationen har sammanställts utifrån källor som Jarl Securities bedömer som tillförlitliga. Jarl Securities kan dock inte garantera informationens riktighet. Ingenting som skrivs i analysen ska betraktas som en rekommendation eller uppmaning att investera i något som helst finansiellt instrument, option eller liknande. Åsikter och slutsatser som uttrycks i analysen är avsedd endast för mottagaren. Innehållet får inte kopieras, reproduceras eller distribueras till annan person utan skriftligt godkännande av Jarl Securities. Jarl Securities ska inte hållas ansvariga för vare sig direkta eller indirekta skador som orsakats av beslut fattade på grundval av information i denna analys. Investeringar i finansiella instrument ger möjligheter till värdestegringar och vinster. Alla sådana investeringar är också förenade med risker. Riskerna varierar mellan olika typer av finansiella instrument och kombinationer av dessa. Historisk avkastning ska inte betraktas som en indikation för framtida avkastning. Analysen riktar sig inte till U.S. Persons (så som detta begrepp definieras i Regulation S i United States Securities Act och tolkas i United States Investment Companies Act 1940) och får inte heller spridas till sådana personer. Analysen riktar sig inte heller till sådana fysiska och juridiska personer där distributionen av analysen till sådana personer skulle innebära eller medföra risk för överträdelse av svensk eller utländsk lag eller författning. Jarl Securities har inget ekonomiskt intresse avseende det som är föremål för denna analys. Jarl Securities har rutiner för hantering av intressekonflikter, vilket säkerställer objektivitet och oberoende.

är en management konsultfirma som bildades 1986 av vd:n Henrik Ekelund. Bolaget skiljer sig från de

är en management konsultfirma som bildades 1986 av vd:n Henrik Ekelund. Bolaget skiljer sig från de B är en management konsultfirma som bildades 1986 av vd:n Henrik Ekelund. Bolaget skiljer sig från de stora kända managementkonsulterna i att BTS är mer inriktat på att implementera och genomföra strategier.

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-12-18, uppdatering ANALYSGUIDEN BTS

Uppdragsanalys 2015-12-18, uppdatering ANALYSGUIDEN BTS Uppdragsanalys 2015-12-18, uppdatering BTS ÖKA BTS 2015-12-18 UPPDATERING Riktkurs 77 kronor 2 Dags för en uppvärdering BTS tredje kvartalsrapport 2015 tycker vi inte bjöd på några stora överraskningar

Läs mer

Uppdragsanalys , uppdatering ANALYSGUIDEN BTS

Uppdragsanalys , uppdatering ANALYSGUIDEN BTS Uppdragsanalys 2016-04-07, uppdatering ANALYSGUIDEN BTS BEHÅLL ANALYSGUIDEN BTS, 2016-04-07 Riktkurs: 77 kronor Analytiker: Paul Regnell, Jarl Securities Värdeskapande utdelningshöjning KORTA FAKTA Vd:

Läs mer

flyttat fram sina positioner i Europa genom förvärv av två italienska företag. Tyskland är en annan marknad där BTS gärna vill växa.

flyttat fram sina positioner i Europa genom förvärv av två italienska företag. Tyskland är en annan marknad där BTS gärna vill växa. B är en management-konsultfirma som bildades 1986 av vd:n Henrik Ekelund. Bolaget skiljer sig från de stora kända managementkonsulterna i att BTS är mer inriktat på att implementera och genomföra strategier.

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-05-20, uppdatering ANALYSGUIDEN BTS

Uppdragsanalys 2015-05-20, uppdatering ANALYSGUIDEN BTS Uppdragsanalys 2015-05-20, uppdatering BTS BEHÅLL BTS 2015-05-20 UPPDATERING Riktkurs 73 kronor 2 BTS i linje med förväntningarna BTS senaste rapport kom in i linje med marknadens och våra förväntningar.

Läs mer

Uppdragsanalys 2014-11-11, uppdatering ANALYSGUIDEN BTS

Uppdragsanalys 2014-11-11, uppdatering ANALYSGUIDEN BTS Uppdragsanalys 2014-11-11, uppdatering BTS öka analysguiden BTS 2014-11-11 UPPDATERING Riktkurs 59 kronor Analytiker: Paul Regnell, Birger Jarl FK 2 Vändningen för BTS? Managementkonsult och utbildningsföretaget

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-03-25, uppdatering ANALYSGUIDEN BTS

Uppdragsanalys 2015-03-25, uppdatering ANALYSGUIDEN BTS Uppdragsanalys 2015-03-25, uppdatering BTS AVVAKTA BTS 2015-03-25 UPPDATERING Riktkurs 73 kronor Analytiker: Paul Regnell, Birger Jarl FK 2 Vändningen ett faktum för BTS BTS överträffade både marknadens

Läs mer

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 61 Marknadsvärde, MSEK 5 940

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 61 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Bolagsnamn Coor Service Management Hold. AB Bloomberg COOR.SS Equity Reuters COOR.ST Free float 100 % Aktiekurs, kronor 61 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Hemsida www.coor.se Mats Hyttinge Senior Analyst Markus

Läs mer

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 27 maj 2019 NUEVOLUTION PARTNERSKAP BLIR BRÖLLOP

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 27 maj 2019 NUEVOLUTION PARTNERSKAP BLIR BRÖLLOP ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS PARTNERSKAP BLIR BRÖLLOP Innehåll Partnerskap blir bröllop... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Disclaimer...

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management PREVIEW 13 februari 2019 Coor Service Management KÖP: 82 KRONOR Viss press från nya kontrakt Coor lämnar sin rapport för det fjärde kvartalet 2018 den 21 februari. Ericsson-kontraktet

Läs mer

Uppdragsanalys ANALYSGUIDEN BTS

Uppdragsanalys ANALYSGUIDEN BTS Uppdragsanalys BTS AVVAKTA UPPDRAGSANALYS BTS 2014-06-03 Riktkurs 54 kronor 2 Upp till bevis för BTS Group Analytiker: Lars-Erik Bratt Managementkonsult och utbildningsföretaget BTS Group tillhör en av

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management Coor Service Management UPDATE 1 mars 2019 ÖKA: 86 KRONOR Fortsatt långsiktig positiv trend Coors rapport för det fjärde kvartalet 2018 bjöd inte på några större överraskningar

Läs mer

Uppdragsanalys 2016-04-11 ANALYSGUIDEN. Capacent

Uppdragsanalys 2016-04-11 ANALYSGUIDEN. Capacent Uppdragsanalys 2016-04-11 ANALYSGUIDEN Capacent BEHÅLL ANALYSGUIDEN Capacent, 2016-04-11 Riktkurs: 62 kronor Analytiker: Paul Regnell, Jarl Securities Starkt kvartal, aktien rusar Den fjärde kvartalsrapporten

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-11-19 ANALYSGUIDEN. Capacent

Uppdragsanalys 2015-11-19 ANALYSGUIDEN. Capacent Uppdragsanalys 2015-11-19 Capacent KÖP Capacent 2015-11-19 UPPDATERING Riktkurs: 43 kronor 2 Svagt kvartal, ljus framtid Tredje kvartalet blev som väntat ett mellankvartal i väntan på att mer intressanta

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management UPPDATE 9 maj 2019 Coor Service Management BEHÅLL: 89,4 KRONOR Fortsatt bra drag i rörelsen! Coors rapport för det första kvartalet 2019 blev något bättre än vår förväntan. Marginalerna

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management UPPDATE 19 juli 2019 Coor Service Management BEHÅLL: 89,1 KRONOR Fortsatt positivt sentiment Coors rapport för det andra kvartalet 2019 blev aningen svagare än vår förväntan vad

Läs mer

är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag

är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag M är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag vars erbjudande innefattar bemanning och rekrytering inom tjänstesektorn, industri och elevhälsa. Två förvärv har genomförts under 2017 av vilka Magna konsoliderades

Läs mer

Capacent är ett managementkonsultbolag

Capacent är ett managementkonsultbolag Capacent är ett managementkonsultbolag med cirka 100 anställda som specialiserar sig på att implementera verksamhetsförändringar hos sina kunder. Målsättningen är att ge kunden dubbelt så bra resultat

Läs mer

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1 2017, Q2P 2017, Q3P 2017, Q4P

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1 2017, Q2P 2017, Q3P 2017, Q4P Bolagsnamn Serneke AB Aktiekurs 118 Bloomberg SRNKEB SS Equity Reuters SRNKEb.ST Free float, källa: Holdings.se. 57 % Marknadsvärde, mnkr 2 743 Hemsida www.serneke.group Bertil Nilsson bn@jarlsecurities.com

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 14 mars 2019 ADDERACARE ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 14 mars 2019 ADDERACARE ANALYSGUIDEN Innehåll Fokus på lönsamheten... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Bolagets historik... 4 Kort om affärsmodellen... 4 Risker... 4

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 13 september 2018 ANNEXIN PHARMA ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 13 september 2018 ANNEXIN PHARMA ANALYSGUIDEN Innehåll Ett viktigt steg närmare klinik... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Investment Case... 4 Disclaimer... 7 UPPDATERING 1

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-08-10, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza

Uppdragsanalys 2015-08-10, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza Uppdragsanalys 2015-08-10, uppdatering Hanza TECKNA Hanza 2015-08-10 UPPDATERING Analytiker: Paul Regnell, Birger Jarl FK Analys av Hanzas nyemission Notera att den här texten riktar sig främst till personer

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 21 februari 2019 MULTIDOCKER ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 21 februari 2019 MULTIDOCKER ANALYSGUIDEN Innehåll Fokus på lägre kostnader... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Investment Case... 4 Prognoser och värdering... 5 Metod...

Läs mer

engångsposter relaterade till en system-uppdatering kom EBITDA-marginalen in på 6,9 procent, vilket var i linje med våra förväntningar.

engångsposter relaterade till en system-uppdatering kom EBITDA-marginalen in på 6,9 procent, vilket var i linje med våra förväntningar. M är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag vars erbjudande innefattar bemanning och rekrytering inom tjänstesektorn, industri och elevhälsa. Två förvärv har genomförts under 2017: Magna konsoliderades

Läs mer

2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3 2017, Q4P 2018, Q1P 2018, Q2P 2018, Q3P 2018, Q4P

2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3 2017, Q4P 2018, Q1P 2018, Q2P 2018, Q3P 2018, Q4P Bolagsnamn Serneke AB Aktiekurs 95,7 Bloomberg SRNKEB SS Equity Reuters SRNKEb.ST Free float, källa: Holdings.se. 57 % Marknadsvärde, mnkr 2 225 Hemsida www.serneke.group Bertil Nilsson bn@jarlsecurities.com

Läs mer

Swedencare Bolagspresentation

Swedencare Bolagspresentation Swedencare Bolagspresentation SWEDENCARE EVENTUELL NOTERING PÅ FIRST NORTH Swedencare AB ( Swedencare eller Bolaget ) utvecklar, marknadsför och säljer premiumprodukter inom hälsa på den globala husdjursmarknaden

Läs mer

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3P 2017, Q4P

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3P 2017, Q4P Bolagsnamn Serneke AB Aktiekurs 122,5 Bloomberg SRNKEB SS Equity Reuters SRNKEb.ST Free float, källa: Holdings.se. 57 % Marknadsvärde, mnkr 2 848 Hemsida www.serneke.group Bertil Nilsson bn@jarlsecurities.com

Läs mer

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist Concentric Rekommendation: Behåll Riktkurs DCF: 115 Den goda vinsttillväxten - Bolaget har sedan sin notering genererat en god vinsttillväxt trots en mer eller mindre oförändrad omsättning. Detta tyder

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport december 2014

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport december 2014 Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport december 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 6 2 KVARTALSRAPPORT DECEMBER 2014 HUVUDPUNKTER Aktiekursen

Läs mer

Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj Välkomna!

Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj Välkomna! Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj 2016 Välkomna! Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj 2016 Ernst Westman, VD Kort om Boule ett tillväxtbolag med inriktning diagnostik Sedan 1999 utvecklar, tillverkar

Läs mer

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 62,0 Marknadsvärde, MSEK 5 940

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 62,0 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Bolagsnamn Bloomberg Reuters Coor Service Management Hold. AB COOR.SS Equity COOR.ST Free float 100 % Aktiekurs, kronor 62,0 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Hemsida Mats Hyttinge Senior Analyst Markus Augustsson

Läs mer

ABB ger en projektfinansiering på fem miljoner euro och statliga finska innovationsfinansieringsorganisationen. lånelöfte om 9,4 miljoner euro.

ABB ger en projektfinansiering på fem miljoner euro och statliga finska innovationsfinansieringsorganisationen. lånelöfte om 9,4 miljoner euro. D en främsta tillgången för Sotkamo Silver är en silverfyndighet i östra Finland. Det låga silverpriset har hållit tillbaka bolaget från att driftsätta gruvan. Under tiden har bolaget investerat till projekt-utveckling

Läs mer

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 eworks adresserbara marknad Marknaden för IT-tjänster i Norden 2010 uppgår till 200 GSEK enligt IDC Därav bedöms 60 GSEK

Läs mer

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Global Fastighet Tillväxt 2007 AB Kvartalsrapport mars 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling

Läs mer

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB. Kvartalsrapport december 2014

Global Fastighet Tillväxt 2007 AB. Kvartalsrapport december 2014 Global Fastighet Tillväxt 2007 AB Kvartalsrapport december 2014 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Fastighetsöversikt 5 Drift, förvaltning och finansiering 6 Struktur 7 Allmänt

Läs mer

SERNEKE Group AB. Svagt resultat att vänta i Q1 KÖP: 89 KRONOR SENAST: 61,70 KRONOR. PREVIEW 8 april 2019 INVESTMENT CASE OCH RISKER

SERNEKE Group AB. Svagt resultat att vänta i Q1 KÖP: 89 KRONOR SENAST: 61,70 KRONOR. PREVIEW 8 april 2019 INVESTMENT CASE OCH RISKER SERNEKE Group AB PREVIEW 8 april 2019 SERNEKE Group AB KÖP: 89 KRONOR Svagt resultat att vänta i Q1 Baserat på annonserade order drar vi ned vår prognos för orderingång kvartal 1/2019 till 1250 miljoner

Läs mer

Fortsatt tillväxt; dollarkursen påverkar negativt

Fortsatt tillväxt; dollarkursen påverkar negativt BTS Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari- 30 juni 2008 Fortsatt tillväxt; dollarkursen påverkar negativt Nettoomsättningen har under första halvåret ökat med 2 procent och uppgick till 270,5 (265,4)

Läs mer

Q1 Delårsrapport januari mars 2013

Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 102,0 Mkr (106,6) Resultat före skatt 9,1 Mkr (8,8) Resultat efter skatt 7,1 Mkr (6,6) Resultat per aktie 0,34 kr (0,31) Nettoomsättning

Läs mer

Jays - Företagets bästa kvartal

Jays - Företagets bästa kvartal Jays - Företagets bästa kvartal I oktober i fjol lanserade Jays sin nya hörlur - a-jays Five - individuellt anpassad för Android, ios samt Windows Phone. Oktober var sista månaden i kvartal två 2013, vilket

Läs mer

BTS Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari- 31 mars 2008

BTS Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari- 31 mars 2008 BTS Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari- 31 mars 2008 Nettoomsättningen har under första kvartalet minskat med 1 procent och uppgick till 122,3 (123,7) MSEK. Rensat för valutakursförändringar var tillväxten

Läs mer

Snabbväxande B3IT offentliggör notering på Nasdaq First North Premier och publicerar prospekt

Snabbväxande B3IT offentliggör notering på Nasdaq First North Premier och publicerar prospekt Pressmeddelande 27 maj, 2016 Snabbväxande B3IT offentliggör notering på Nasdaq First North Premier och publicerar prospekt Styrelsen och ägarna av B3IT Management AB (publ) ( B3IT eller Bolaget ) har,

Läs mer

SERNEKE Group AB. Reavinst och hyfsad orderingång KÖP: 89 KRONOR SENAST: 61 KRONOR. PREVIEW 23 januari 2019 INVESTMENT CASE OCH RISKER

SERNEKE Group AB. Reavinst och hyfsad orderingång KÖP: 89 KRONOR SENAST: 61 KRONOR. PREVIEW 23 januari 2019 INVESTMENT CASE OCH RISKER SERNEKE Group AB PREVIEW 23 januari 2019 SERNEKE Group AB KÖP: 89 KRONOR Reavinst och hyfsad orderingång En reavinst på cirka 275 miljoner kronor från Sävefastigheterna lyfter Sernekes resultatet i Q4

Läs mer

Boule Diagnostics AB Bolagspresentation 9 mars 2015. Ernst Westman, VD

Boule Diagnostics AB Bolagspresentation 9 mars 2015. Ernst Westman, VD Boule Diagnostics AB Bolagspresentation 9 mars 2015 Ernst Westman, VD Agenda Kort om Boule Blodcellräkning Boules erbjudande Global närvaro Försäljningsutveckling Finansiell utveckling Varför investera

Läs mer

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners 2018-03-26 2 2018-03-26 3 2018-03-26 4 2018-03-26 5 H&M, RNB - Utdelning: SEB (5:75 kr) - Blackberry, China Telecom Utdelning: Fast Partner (5:00 kr i preferensaktie), Klövern (0:10 kr i stamaktie, 5:00

Läs mer

Bokslutskommuniké

Bokslutskommuniké 1(5) Bokslutskommuniké 2003-12-31 Nettoomsättningen uppgick till 41,0 (55,8) mkr Resultat efter skatt uppgick till -8,2 (-5,5) mkr Resultat per aktie uppgick till -2,60 (-1,74) kr Likvida medel inkl. kortfristiga

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2005

Delårsrapport januari juni 2005 Delårsrapport januari juni 2005 April-juni 2005 Nettoomsättningen ökade med 43 % till 10,6 (7,4) mkr Resultatet efter skatt uppgick till 0,5 (-0,8) mkr Resultatet per aktie uppgick till 0,17 (-0,25) kr

Läs mer

nivåer bör begränsa kapitalbehovet.

nivåer bör begränsa kapitalbehovet. P har under senhösten tagit ytterligare steg framåt i kommersialiseringen av Druglog. Nya kundavtal i Tyskland och Sverige har presenterats. Samarbetet med PharMed SAM har formaliserats genom ett distributionsavtal.

Läs mer

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T US Recovery AB Kvartalsrapport mars 2015 Innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Kursutveckling 5 Drift och förvaltning 5 Portföljöversikt

Läs mer

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD Orderingång 69,3 MSEK (42,4) Omsättning 63,7 MSEK (43,7) Bruttomarginal 41,1 procent (45,7) Rörelseresultat 6,0 MSEK (2,4) Resultat efter skatt 5,2 MSEK (2,0) Kommentarer från VD JLT gick in i med en stark

Läs mer

Verksamhets- och branschrelaterade risker

Verksamhets- och branschrelaterade risker Riskfaktorer En investering i värdepapper är förenad med risk. Inför ett eventuellt investeringsbeslut är det viktigt att noggrant analysera de riskfaktorer som bedöms vara av betydelse för Bolagets och

Läs mer

Nettoomsättning, MSEK 137,5 137,4 595,2 595,1

Nettoomsättning, MSEK 137,5 137,4 595,2 595,1 BTS Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari 31 mars Fortsatt tillväxt under första kvartalet, valutaeffekter tynger resultatet Nettoomsättningen uppgick under första kvartalet till 137,5 (137,4). Rensat

Läs mer

Ojämn resultatutveckling; stärkt position i en svag marknad

Ojämn resultatutveckling; stärkt position i en svag marknad BTS Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2009 Ojämn resultatutveckling; stärkt position i en svag marknad Nettoomsättningen har under första halvåret ökat med 6 procent och uppgick till 286,6

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ)

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ) 1 (13) Informationen lämnades för offentliggörande den 16 maj 2012 kl. 12.00. Keynote Media Groups Certified Adviser på First North är Remium AB. Tel. +46 8 454 32 00, ca@remium.com DELÅRSRAPPORT 1 januari

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB

Investeringsaktiebolaget Cobond AB o b l i g o i n v e s t m e n t m a n a g e m e n t Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport juni 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Kursutveckling 4 Allmänt

Läs mer

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018 NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 28 Q 28 Q 27 HELÅR 27 Nettoomsättning, ksek 88 46 8 98 344 739 Ändring i lokala valutor, procent 6, 2,3 Bruttoresultat, ksek 6 595 54

Läs mer

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners 2018-09-03 2 2018-09-03 3 2018-09-03 4 2018-09-03 5 2018-09-03 6 2018-09-03 7 2018-09-03 8 Datum 9 Aktier Räntor Alternativa investeringar Korta räntor Statsobligationer Företagsobligationer (IG) Företagsobligationer

Läs mer

US Recovery AB. Kvartalsrapport december 2014

US Recovery AB. Kvartalsrapport december 2014 US Recovery AB Kvartalsrapport december 2014 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Fastighetsöversikt 5 Drift, förvaltning och finansiering 6 Struktur 7 Allmänt om bolaget 7 2

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september 2016

Delårsrapport perioden januari-september 2016 Göteborg 2016-10-18 Delårsrapport perioden januari-september 2016 Kvartal 3 (juli september) 2016 Omsättningen uppgick till 10,1 (8,5) Mkr, en ökning med 1,6 Mkr eller 19 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3 2017, Q4 2018, Q1 2018, Q2P 2018, Q3P 2018, Q4P

2017, Q1 2017, Q2 2017, Q3 2017, Q4 2018, Q1 2018, Q2P 2018, Q3P 2018, Q4P Bolagsnamn Serneke AB Aktiekurs 89,6 Bloomberg SRNKEB SS Equity Reuters SRNKEb.ST Free float, källa: Holdings.se. 57 % Marknadsvärde, mnkr 2083 Hemsida www.serneke.group Bertil Nilsson bn@jarlsecurities.com

Läs mer

Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka

Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka ANALYSGARANTI* 13:e maj 2008 Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka Även om Doros Q1-rapport var den femte delårsrapporten i rad med positivt resultatutfall, så var det en besvikelse. Framför allt

Läs mer

Delårsrapport 1 januari - 30 september Fortsatt tillväxt trots negativ utveckling i APG

Delårsrapport 1 januari - 30 september Fortsatt tillväxt trots negativ utveckling i APG BTS Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari - 30 september 2008 Fortsatt tillväxt trots negativ utveckling i APG Nettoomsättningen har under niomånadersperioden ökat med 1 procent och uppgick till 393,0

Läs mer

Månadsanalys Augusti 2012

Månadsanalys Augusti 2012 Månadsanalys Augusti 2012 Positiv trend på aktiemarknaden efter uttalanden från ECB-chefen ÅRETS ANDRA RAPPORTSÄSONG är i stort sett avklarad och de svenska bolagens rapporter kan sammanfattas som stabila.

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september 2017

Delårsrapport perioden januari-september 2017 Göteborg 2017-10-20 Delårsrapport perioden januari-september 2017 Kvartal 3 (juli september) 2017 Omsättningen uppgick till 12,5 (10,1) Mkr, en ökning med 2,4 Mkr eller 24 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

INVESTERINGSFILOSOFI

INVESTERINGSFILOSOFI INVESTERINGSFILOSOFI Vänligen observera att innehållet i detta dokument inte utgör någon rekommendation eller råd från Vator Securities AB rörande investering eller transaktion i aktier eller andra finansiella

Läs mer

Boliden: Köp Riktkurs: 116 kr/aktie

Boliden: Köp Riktkurs: 116 kr/aktie Boliden: Köp Riktkurs: 116 kr/aktie Exekutiv sammanfattning: Boliden är ett välskött bolag med bra operationell effektivtet. Bolaget verkar på en måttligt attraktiv marknad men har dock en stabil position

Läs mer

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners Under perioden 24 december 6 januari kommer Söderberg & Partners veckobrev att göra ett uppehåll, men veckobrevet återkommer i vanlig ordning måndagen den 7 januari. Välkommen till vår blogg på Söderberg

Läs mer

lanseras under kv Ett globalt distributionsavtal med Cellavision kan ge ett intressant tillskott på litet sikt.

lanseras under kv Ett globalt distributionsavtal med Cellavision kan ge ett intressant tillskott på litet sikt. E u i kurvan under kv2 2017 har Boule levererat en god marginal- och vinstutveckling under det andra halvåret. Detta trots en måttlig tillväxt och en ur marginalsynpunkt ofördelaktig geografisk mix. En

Läs mer

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB. Kvartalsrapport december 2014

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB. Kvartalsrapport december 2014 Global Fastighet Utbetalning 2008 AB Kvartalsrapport december 2014 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Fastighetsöversikt 5 Drift, förvaltning och finansiering 6 Struktur 7

Läs mer

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK FRIHET Svenska Investeringsgruppens vision är att skapa möjligheter för ekonomisk tillväxt och frihet genom att identifiera de främsta fastighetsplaceringarna på marknaden. Vi vill hjälpa våra kunder att

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till (91 192) kkr motsvarande en tillväxt om 11,4 %.

Nettoomsättningen uppgick till (91 192) kkr motsvarande en tillväxt om 11,4 %. Halvårsrapport Januari - juni 2019 Period 1 april 30 juni 2019 Nettoomsättningen uppgick till 101 620 (91 192) kkr motsvarande en tillväxt om 11,4 %. Rörelseresultatet uppgick till 10 774 (12 047) kkr.

Läs mer

BTS Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari- 31 mars 2005

BTS Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari- 31 mars 2005 BTS Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari- 31 mars 2005 Fortsatt tillväxt i intäkter och resultat Nettoomsättningen har under första kvartalet ökat med 13 procent och uppgick till 57,9 (51,4) MSEK. Rensat

Läs mer

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners 2018-03-19 2 2018-03-19 3 2018-03-19 4 2018-03-19 5 2018-03-19 6 2018-03-19 7 2018-03-19 8 Datum 9 Aktier Räntor Alternativa investeringar Korta räntor Statsobligationer Företagsobligationer (IG) Företagsobligationer

Läs mer

DIADROM HOLDING AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI - SEPTEMBER 2018

DIADROM HOLDING AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI - SEPTEMBER 2018 DIADROM HOLDING AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI - SEPTEMBER 2018 KVARTAL 3 (JULI SEPTEMBER) 2018 Omsättningen uppgick till 10,6 (12,5) Mkr, en minskning med 1,9 Mkr eller 15,0 procent Rörelseresultatet

Läs mer

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T

O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T US Opportunities AB Kvartalsrapport september 2015 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling 4 Drift

Läs mer

FORTSATT GOD TILLVÄXT I INTÄKTER OCH RESULTAT

FORTSATT GOD TILLVÄXT I INTÄKTER OCH RESULTAT BTS Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari- 31 mars 2007 FORTSATT GOD TILLVÄXT I INTÄKTER OCH RESULTAT Nettoomsättningen har under första kvartalet ökat med 59 procent och uppgick till 123,7 (78,0) MSEK.

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 11 april 2019 BIOVICA ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 11 april 2019 BIOVICA ANALYSGUIDEN UPPDRAGSANALYS ANALYSGUIDEN Innehåll Emission stärker... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Emission stärker... 4 Riktad emission

Läs mer

13 juni Extra bolagsstämma i Securitas AB

13 juni Extra bolagsstämma i Securitas AB 13 juni 2011 Extra bolagsstämma i Securitas AB 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande vid stämman 3. Upprättande och godkännande av röstlängd 4. Godkännande av förslag till dagordning 5. Val av justerare

Läs mer

Finansiella definitioner

Finansiella definitioner Finansiella definitioner Eniro presenterar vissa finansiella mått i delårsrapporten som inte definieras enligt IFRS. Eniro anser att dessa mått ger värdefull kompletterande information till investerare

Läs mer

Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE

Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE Orderingången ökade med 11 % till 23,3 mkr (21,0 mkr) Orderstocken ökade med 23 % till 21,7 mkr (17,6 mkr) Omsättningen

Läs mer

JLT Delårsrapport jan mar 16

JLT Delårsrapport jan mar 16 JLT Delårsrapport jan mar 16 Orderingång 41,9 MSEK (28,7) Omsättning 24,5 MSEK (24,6) Bruttomarginal 45,7 procent (42,7) Rörelseresultat 2,4 MSEK (1,8) Resultat efter skatt 1,6 MSEK (1,5) Kommentarer från

Läs mer

Delårsrapport 1 april 31 december månader

Delårsrapport 1 april 31 december månader Delårsrapport 1 april 31 december 2008 9 månader 10 februari 2009 Jörgen Wigh, VD och koncernchef Niklas Enmark, vvd och finansdirektör Värdeskapande teknikhandelsföretag med marknadsledande positioner

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till (54 165) kkr motsvarande en tillväxt om 19,2 %.

Nettoomsättningen uppgick till (54 165) kkr motsvarande en tillväxt om 19,2 %. Kvartalsrapport Januari - mars 2019 Period 1 januari 31 mars 2019 Nettoomsättningen uppgick till 64 558 (54 165) kkr motsvarande en tillväxt om 19,2 %. Rörelseresultatet uppgick till 2 520 (3 217) kkr.

Läs mer

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1P 2017, Q2P 2017, Q3P 2017, Q4P

2016, Q1 2016, Q2 2016, Q3 2016, Q4 2017, Q1P 2017, Q2P 2017, Q3P 2017, Q4P Bolagsnamn Serneke AB Aktiekurs 109 Bloomberg SRNKEB SS Equity Reuters SRNKEb.ST Free float 56 % Marknadsvärde, mnkr 2 476 Hemsida www.serneke.group Bertil Nilsson bn@jarlsecurities.com Senior Analyst

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 januari 31 december

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 januari 31 december januari BTS Group AB (publ) februari mars april maj juni juli augusti september oktober BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 januari 31 december 2004 Nettoomsättningen har under året ökat med 27 procent till 205,9 (162,2)

Läs mer

Årligt dokument enligt 6 kap. 1b lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument avseende AB Novestra

Årligt dokument enligt 6 kap. 1b lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument avseende AB Novestra Årligt dokument enligt 6 kap. 1b lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument avseende AB Novestra Datum för offentliggörande Finansiella rapporter Fullständiga finansiella rapporter finns tillgängliga

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2014-10-17 Delårsrapport perioden januari-september 2014 Kvartal 3 (juli september) ) 2014 Omsättningen uppgick till 11,3 (11,5) Mkr, en minskning med 0,2 Mkr eller 1,5 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Stark resultatutveckling under tredje kvartalet

Stark resultatutveckling under tredje kvartalet BTS Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 september, 2009 Stark resultatutveckling under tredje kvartalet Nettoomsättningen ökade under niomånadersperioden med 10 procent och uppgick till 432,7 (393,0)

Läs mer

KVARTALSRAPPORT 3, JULI-SEPTEMBER 2018 Comintelli AB (publ)

KVARTALSRAPPORT 3, JULI-SEPTEMBER 2018 Comintelli AB (publ) KVARTALSRAPPORT 3, JULI-SEPTEMBER 2018 Comintelli AB (publ) 556593-4907 Finansiell sammanfattning Juli September 2018 Rörelsens intäkter uppgick till 2 686 tkr (5 628). Rörelsens kostnader uppgick till

Läs mer

A Q G r o u p A B ( p u b l ) B o k s l u t s k o m m u n i k é

A Q G r o u p A B ( p u b l ) B o k s l u t s k o m m u n i k é V ä s t e r å s 2 0 1 3-02- 21 A Q G r o u p A B ( p u b l ) B o k s l u t s k o m m u n i k é 2 0 1 2 Fjärde kvartalet 2012 i sammandrag Nettoomsättning 568 MSEK (472) Rörelseresultat 23 MSEK (5) Resultat

Läs mer

Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som var mycket händelserikt.

Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som var mycket händelserikt. PRESSMEDDELANDE Stockholm den 30 september 2002 ELEKTAS ORDINARIE BOLAGSSTÄMMA 2002 Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som

Läs mer

DIADROM HOLDING AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI - MARS 2019

DIADROM HOLDING AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI - MARS 2019 DIADROM HOLDING AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI - MARS 2019 KVARTAL 1 (JANUARI MARS) 2019 Omsättningen uppgick till 15,4 (14,8) Mkr en ökning med 0,6 Mkr eller 4 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport juni 2014

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport juni 2014 Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport juni 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 5 Marknadskommentar 6 2 KVARTALSRAPPORT JUNI 2014 HUVUDPUNKTER

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL 3 2017 Delårsrapport kvartal tre 2017 Juli - Sep 2017 (Tredje kvartalet) Nettoomsättningen uppgick till 7 209 (318) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

Första kvartalet 2014. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2014-04-29

Första kvartalet 2014. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2014-04-29 Första kvartalet 2014 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2014-04-29 Sammanfattning av Q1 Koncernen Omsättningen uppgick till 932 MSEK (1 254) - Justerat för valuta och struktur minskade omsättningen

Läs mer

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen.

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets resultat före skatt var oförändrat jämfört med föregående år. Försäljningen för kvartalet steg totalt med 12 procent. En fortsatt konjunkturförsvagning

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Jan - Mars 2007 (jämfört med första kvartalet 2006) Nettoomsättningen ökade med 90% till 27,0 MSEK (14,2) Rörelseresultatet ökade

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL 1 2017 Delårsrapport kvartal ett 2017 Jan - mars 2017 (Första kvartalet) Nettoomsättningen uppgick till 6 291 (1 062) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

procent samt en EBITDA marginal på 13,1 procent samt en skuldsättning

procent samt en EBITDA marginal på 13,1 procent samt en skuldsättning A koncernen började byggas upp under 2013. Sedan dess har förvärv skett i snabb takt med början av bolaget KomiKapp AB (2013) och Trident AB (2015). Bolaget tog in kapital under 2016 inför listningen på

Läs mer