Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier"

Transkript

1 VECKA VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER! Börstjänaren 2015

2 2 3 OMXS30 S&P 500 Återköp Applicera strategier för utbrott OMXS30 är tekniskt neutral På bara någon vecka har OMXS30 gått från en negativ teknisk bild till en positiv där köparna kliver in med bestämda steg. Likt tidigare trender och rörelser i indexet är de starkt korrelerade med svenska kronan mot dollarns där vi nu ser att kronan åter försvagas. Kronan når en lägre botten samtidigt som OMXS30 når en högre topp. För tekniska trendföljare har korrelationen med en valuta inte så stor betydelse, vad som är viktigare är att köparna nu tagit kursen upp mot en högre topp och därmed besegrat säljarna. Det är alltså dags att återköpa blankade positioner med den tidigare fallande trenden. Den som är lite aggressiv kan istället köpa på utbrott men sättuppen är inte den bästa då trendskiftet kommer direkt från en lägre lägsta men också från en trend som pågått mycket kort tid, bara några månader ned. S&P 500 nära ett köp S&P 500 har i år haft stora problem att trenda, röra sig upp eller ned i en bestämd rörelse. Istället har indexet hoppat sidledes i en oändlig konsolidering med falska utbrott mot högre högsta och lägre lägsta. Detta är inte en marknad där trendföljande strategier funderat så bra, eftersom vi ju inte haft någon trend. Problemet är att vi aldrig i förväg vet om en marknad kommer att konsolidera eller trenda, så man gör bäst i att ta alla signaler om en eventuellt kommande trend på allvar. Vår senaste signal var blankning för några veckor sedan då S&P 500 tog sig ned mot en lägre lägsta. I dag ser det ut som om den signalen är falsk. Istället gäller köp om tidigare toppar passeras, alltså återköp av blankningar för att istället gå lång på en köpsignal. En köporder kan placeras något över tidigare toppar.

3 4 5 Nasdaq 100 Guld Behåll köpta, köp mer på rekyl Behåll sålda, sälj mer på rekyl Nasdaq 100 i köpzon Positiva rapporter har fått fart på köparna i Nasdaq 100 som nu noteras vid en högre topp. Likt S&P 500 fick vi ett falskt utbrott ned för några veckor sedan. Köpsignalen i Nasdaq kom när tidigare toppar passerades. Denna sättupp är mer intressant än när kursen bröt ned, eftersom de starkaste trenderna brukar inledas först efter en falsk rörelse åt något håll. I dag är tajmingen lite dålig för att köpa indexet, det är svårt att få till en bra risk/reward-kvot. Men skulle priset röra sig ned mot den nya trenden, rekylera ned, får den som missat ett köp en andra chans att gå in. Rekyler ned mot trenden har en högre träffsäkerhet än utbrott, så får man en andra chans att hoppa på bör man ta den. Fokus bör nu ligga på köp i en portfölj med aktier. Rusning till raset i guldpriset Medan aktiemarknaden haft svårt att belöna trendföljare klirrar det desto bättre i kassan för guldhandlare. Signalen för att sälja blankt kom redan i början av juni när guldet bröt ned mot en lägre lägsta. Tveksamma rörelser följde men efter några veckor bar det ned med bestämda steg. Vad som händer i Grekland och vad som bör hända med guldpriset är något experterna kan fundera på. Som trendföljare kan vi koppla bort allt brus från media och följa den dominerande gruppen. Medan mindre myntsammlare köper guld öser större professionella ut guld på marknaden. Hedgefonder ligger snart net kort i guldet samtidigt som antalet öppna kontrakt ökat kraftigt. Intresset för guld skenar alltså samtidigt som priset trendar ned. Det är upplagt för fortsatt fall ned mot $1000 minst. Missade man entré på utbrottet går det bra att sälja blankt på nästa rekyl upp.

4 6 7 WTI-olja Svenska kronan mot USD Behåll sålda, sälj mer på rekyl Exit på sålda, avvakta Hedgefonder flyr oljan Likt guldet har det gått bra för trendföljare som följer oljans rörelser. I början av juli bröt kursen ned från en räjong, en konsolidering som kunde trejdas med korta blankade positioner. Nyhetsflödet är stort och från många håll. Att väga samman allt för att bestämma om ett är köpläge eller tid att blanka är så mycket svårare än att följa med åt det håll priset rör sig. Eftersom oljan rör sig nedåt är det blankningar man bör fokusera på, sedan spelar det ingen roll hur billig oljan är i dag i förhållande till tidigare noteringar. Fallhöjden är fortfarande hög, vi siktar på noteringar under $40. Nu är det blankningar på rekyler upp som gäller i oljan. Minsta tecken på styrka kan användas för att gå kort. Större spekulanter och hedgefonder flyr oljan, så bör även småsparare göra. Kronan tappar åter mot dollarn Just nu bryter svenska kronan ned mot den nordamerikanska dollarn, vilket visar sig som ett utbrott upp med korsningen USD/SEK, se grafen ovan. Dollarn stärks alltså mot kronan och just nu testas en avgörande teknisk nivå. Under flera månader har vi haft en teknisk negativ bild, för dollarn, med lägre bottnar och topp. Nu när priset stiger upp över tidigare rekyltopp, ser vi att säljarna inte lägre är lika starka. Den tekniska trenden övergår till neutral från negativ. Vi blir dock inte överentusiastiska eftersom det tekniska mönstret vi nu ser mer kan liknas vid en konsolidering än ett klassiskt trendskifte. Hade den fallande trenden pågått lite lägre, skulle det se lite anorlunda. Skall man absolut välja sida, är det läge att sluta hedga mot en svagare dollar. Den som är lite aggressiv kan börja köpa (dollar och sälja kronan) lite försiktigt (valutaparet USD/SEK).

5 8 9 Tesla Motors Betsson Behåll köpta Behåll på kort och lång sikt Tesla gör sina ägare glada Tesla kan gå hur högt som helst, hur högt och när det vänder är omöjligt att lista ut men det är aldrig för sent att följa en trend så länge den är stark och har aggressiva köpare. Och trenden samt köparnas aggressivitet kan vi mäta med tekniska indikatorer. Alla fundamentala indikatorer och vad analytiker eller VD har att säga kan man lägga år sidan som teknisk handlare. Vår senaste signal i Tesla var köp på rekyl ned mot en stigande trend. Entré kunde göras för några veckor sedan. Nu gäller behåll köpta då tidigare topp återtestas. Det är här vi får ett avgörande. Fortsätter kursen upp är allt frid och fröjd men vänder priset ned och tar sig under rekylbottnen som bildades för någon vecka sedan, är det dags att göra exit. Ingen anledning att sälja Betsson En amatör, en nybörjare, analytiker och experter har en tendens att sälja det som går bra för att ta hem vinsten. Analytiker och mäklare gör det oftast för att aktivera kundens kapital för att generera courtage. Att sälja det som går bra känns bra liksom att köpa det som är billigt och går dåligt. På börsen brukar det vara så att man gör bäst i att agera efter det som inte känns så bra och inte lyssna på någon annan än sig själv. Följa trenden och sitta still. Vi fick en fråga från en läsare om det finns någon anledning att sälja Betsson. Bolagets långtidsgraf, se ovan, säger allt; de som är mer insatta än oss har tydligen inte börjat sälja. För när det börjar gå utför och bolagets framtidsutsikter mörknar, kommer försäljningar från välinformerade aktörer att skapa en fallande trend. Ett bolag som når en ny alla tiders högstanotering efter en stigande trend som pågått under många år, är ett bolag med glada ägare. Det är ett tecken på att allt är som det ska och man kan lugnt sitta stilla i båten, lägga Betsson längst in i byrålådan och koppa bort de dagliga svängningarna.

6 10 11 Hennrs & Mauritz Socker Applicera strategier för utbrott Behåll trendföljande positioner Köpsättupp i Hennes & Mauritz Hennes & Mauritz lever sitt egna liv med kortvariga trender på höga höjder. Korrelationen med den övriga marknaden är låg, vilket innebär att när man trejdar detta bolag kan man bortse från OMXS30. Just nu har vi en fallande trend i Hennes & Mauritz men rekylen upp från den senaste bottnen är mycket kraftigare än vad som är normalt. Uppgången har nått tidigare toppar, ett motstånd som testats två gånger tidigare. Ett motstånd som testats två gånger kan trejdas. Det innebär att om priset vid tredje testet bryter upp över tidigare toppar, har vi en köpsignal som kan ligga till grund för ett köp i bolaget. Ovanför finns en del motstånd men det är ändå inressant att gå lång då potentialen är hög. Aktien noteras inte långt från nya rekordnoteringar. Gott om socker Socker uppvisar det perfekta tekniska skolboksexpemplet där vi har ett ubrott ned från en bear-flagga och sedan ett återtest av tidigare stöd som motstånd. I dag är det tekniska läget försök till återtest av tidigare botten i en fallande trend. Det finns gott om socker och ännu ingen anledning att gå lång, spekulera i stigande priser. I grafen ovan har vi markerat två tekniska sättupper; den första på utbrott ned och den andra på en rekyl upp. Större spekulanter och hedgefonder innehar en net kort position, vilket innebär att de tror på lägre priser. Den senaste tiden har dock antalet öppna kontrakt minskat kraftigt, något som är anmärkningsvärt. Det kan jämföras med en aktie som faller till en lägre lägsta under lägre volym. Intresset för socker avtar även då priset befinner sig i en trend. Skulle vi få ett misslyckat försök att ta ut tidigare botten och därefter ett utbrott upp mot en högre topp, motståndet från tidigare stöd, har vi en köpsättupp.

7 12 13 Ansvarsfriskrivning Morningbriefing Börstjänaren AB frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt förlust eller skada av vad slag det vara må, som grundar sig på användandet av information från Börstjänarens webbplats eller nyhetsbrev. Informationen på Börstjänaren och Världsmarknaden Update tar inte hänsyn till någon specifik mottagares särskilda investeringsmål, ekonomiska situation eller behov. Informationen är inte att betrakta som en personlig rekommendation eller ett investeringsråd. Varje investeringsbeslut fattas självständigt av användaren och på dennes eget ansvar. Investeringar i finansiella instrument är förknippade med risk och en investering kan både öka och minska i värde eller komma att bli värdelös. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2015 2 3 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev 2 3 VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2013 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev 2 3 VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2013 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER!

DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER! börs 2 3 tjänaren VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2014 BÖRSTJÄNAREN KIKAR PÅ STHLM

Läs mer

M I D C A P VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden

M I D C A P VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden VM-UPDATE 2 3 Världsmarknaden UPDATE Ett veckobrev från Börs VECKA 22 M I D C A P VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden AarhusKarlshamn Active Biotech Addtech

Läs mer

Innehåll. Marknadsöversikt. 11 Graföversikt 8 Högbergs högläge. 6 Vete, Euro Stoxx 50. OMXS30, S&P 500 Råolja, Naturgas Guld, Koppar USD/SEK, EUR/SEK

Innehåll. Marknadsöversikt. 11 Graföversikt 8 Högbergs högläge. 6 Vete, Euro Stoxx 50. OMXS30, S&P 500 Råolja, Naturgas Guld, Koppar USD/SEK, EUR/SEK v.40 1 augusti 2010 vecka 31 Innehåll 1 2 3 4 5 Marknadsöversikt OMXS30, S&P 500 Råolja, Naturgas Guld, Koppar USD/SEK, EUR/SEK 6 Vete, Euro Stoxx 50 11 Graföversikt 8 Högbergs högläge 14 Ansvarsfriskrivning

Läs mer

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK v.40 24 januari 2010 Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK 6 Majs, Kaffe 8 Obamas hot 8 Råvarukommentar 9 Högbergs högläge 10 Jim Rogers råvaruindex

Läs mer

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK v.40 31 januari 2010 Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK 6 Majs, Kaffe 7 Råvarugrafer 9 Råvarukommentar 10 Högbergs högläge 11 Jim Rogers

Läs mer

K E T S VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden

K E T S VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden VM-UPDATE 2 3 Världsmarknaden UPDATE Ett veckobrev från Börstjänaren tjänaren VECKA 41 W O R L D M A R K E T S VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden RÅVAROR:

Läs mer

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar v.40 Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK 6 Vete, Sojabönor 7 Högbergs högläge 8 Jim Rogers råvaruindex 9 Graföversikt 11 Ansvarsfriskrivning

Läs mer

K E T S VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden

K E T S VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden VM-UPDATE 2 3 Världsmarknaden UPDATE Ett veckobrev från Börs VECKA 26 W O R L D M A R K E T S VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden LARGE CAP: ABB Alfa Laval

Läs mer

Bomull. färdigplockat? börs. Halverat bomullspris

Bomull. färdigplockat? börs. Halverat bomullspris Bomull färdigplockat? En analys framtagen av Börs Sveriges ledande webbplats för teknisk trejding av aktier, index, råvaror och valutor. Halverat bomullspris I början av året låg bomullspriset på $2.20

Läs mer

Silver: en talande marknad

Silver: en talande marknad Silver: en talande marknad Historia I början av 1970-talet började bröderna Nelson och William Hunt, två amerikanska oljemiljardärer, att ackumulera silver, för att skydda sina tillgångar mot inflation.

Läs mer

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK v.40 Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK 6 Vete, Majs 8 Råvarukommentar 10 Högbergs högläge 11 Jim Rogers råvaruindex 12 Statistik 14 Graföversikt

Läs mer

BörsTENDENSer 21 år. BörsTENDENSer. Torsdagen den 5 december 2013

BörsTENDENSer 21 år. BörsTENDENSer. Torsdagen den 5 december 2013 Nr 38/2013 (sid 1 av 19) Torsdagen den 5 december 2013 BörsTENDENSer Anno 1993 2 0 1 31 Nummer 38 OMXS 30 index 1 279,03 OMXS 30 satte den nya toppnoteringen 1 316 för året den 28 november. Där tog det

Läs mer

Inledning Trading en kort förklaring 13

Inledning Trading en kort förklaring 13 Innehåll Inledning Trading en kort förklaring 13 Kapitel 1 All in Any Out 14 Upplägg 15 Varsågod En fungerande modell 17 Varning utfärdas 20 Om affär efter affär går med förlust 20 Vem passar som daytrader

Läs mer

Create PDF with GO2PDF for free, if you wish to remove this line, click here to buy Virtual PDF Printer

Create PDF with GO2PDF for free, if you wish to remove this line, click here to buy Virtual PDF Printer Aktier From www.tradelearn.com Formationer Att leta efter formationer i kurskurvan är det första en teknisk analytiker gör. Man försöker identifiera mönster som historiskt sett har lett till en viss rörelse

Läs mer

BörsTENDENSer 21 år. BörsTENDENSer. Torsdagen den 7 november 2013

BörsTENDENSer 21 år. BörsTENDENSer. Torsdagen den 7 november 2013 Nr 35/2013 (sid 1 av 17) Torsdagen den 7 november 2013 BörsTENDENSer Anno 1993 2 0 1 31 Nummer 35 OMXS 30 index 1 283,48 OMXS 30 satte 1 301 som högst den 22 oktober och tiden kring detta datum var viktig

Läs mer

Dagliga TENDENSer. DagligaTENDENSer

Dagliga TENDENSer. DagligaTENDENSer Nr 231/2013 (sid 1 av 6) Anno 2004 Torsdagen den 5 december 2013 Nummer 231 2 0 1 3 OMXS 30 index 1 279,03 OMXS 30 satte den nya toppnoteringen 1 316 för året den 28 november. Där tog det stopp och intervallet

Läs mer

BULL & BEAR TENDENS BULL & BEAR

BULL & BEAR TENDENS BULL & BEAR Nr 104/2013 (sid 1 av 6) Tisdagen den 10 december 2013 BULL & BEAR Anno 2009 2 0 1 3 Nummer 104 OMXS 30 index 1 271,00 OMXS 30 har en tid get signaler om en nedgång I och med att index varit under 1 280-nivån.

Läs mer

Teknisk analys. 2008-01-26.

Teknisk analys. 2008-01-26. Teknisk analys. Stoploss-hantering och Money Management. De olika stoplossmetoderna. Återköpsmetoder. Positionsstorlekar vid olika situationer. Slutlig uppdatering av stoplosshanteringen och positionsstorlekarna.

Läs mer

Framgångsrik daytrading i enkla steg grundkurs

Framgångsrik daytrading i enkla steg grundkurs Framgångsrik daytrading i enkla steg grundkurs Copyright 2012, MinBörs.se, v3 Alla rättigheter reserverade. Publicerat av MinBörs.se 2012 Detta kursmaterial får ej lov att kopieras och distribueras fritt

Läs mer

1. Sätt ett mål med ditt aktiesparande

1. Sätt ett mål med ditt aktiesparande 50 1 Sätt ett mål med ditt aktiesparande var långsiktig. 2 Investera regelbundet. 3 Kontrollera riskerna. 4 Var försiktig med belåning. Bli kursvinnare med Gyllene regler Hitta kursvinnare är Aktiespararnas

Läs mer

SIDA 2: VARFÖR SKA MAN SPARA I AKTIER?

SIDA 2: VARFÖR SKA MAN SPARA I AKTIER? 1 SIDA 2: VARFÖR SKA MAN SPARA I AKTIER? >> Ställ öppen fråga: Varför ska man spara i aktier? Aktiemarknaden: Ger företag investeringskapital Genom att emittera (utfärda) aktier ges företag möjligheten

Läs mer

MARKNADSINSIKT. Juni 2015

MARKNADSINSIKT. Juni 2015 MARKNADSINSIKT Juni 2015 Även om flera aktiemarknader stängde på plus för maj så blev det trots allt en lite skakig resa. Efter en exceptionellt stark börsuppgång under första kvartalet har volatiliteten

Läs mer

Three Monkeys Trading. Tänk Just nu

Three Monkeys Trading. Tänk Just nu Three Monkeys Trading Tänk Just nu Idag ska vi ta upp ett koncept som är otroligt användbart för en trader i syfte att undvika fällan av fasta eller absoluta uppfattningar. Det är mycket vanligt att en

Läs mer

Q2 2010. Serendip Invest. Kvartalsrapport

Q2 2010. Serendip Invest. Kvartalsrapport Q2 2010 Serendip Invest Kvartalsrapport Serendip Invest Hej vänner! Andelsvärde per 30 juni 2010 10 083 SEK Andelsvärdet steg under årets första halvår med 0,83%. Detta var bättre både i jämförelse med

Läs mer

I väntan på tillväxt. Marknadsbrev. augusti 2015. Stora börsfall i augusti. Börsutveckling 1 augusti 24 augusti 2015 i svenska kronor.

I väntan på tillväxt. Marknadsbrev. augusti 2015. Stora börsfall i augusti. Börsutveckling 1 augusti 24 augusti 2015 i svenska kronor. Marknadsbrev augusti 215 I väntan på tillväxt Oro för Kina har utlöst en global börsrekyl. Stimulanser i all ära men det behövs något mer för att börserna varaktigt ska fortsätta uppåt. Det behövs tillväxt.

Läs mer

CFD. Vad är en CFD? Hur handlas CFD:s? CFD:s- ett hävstångsinstrument CFD & FX E-BOOK

CFD. Vad är en CFD? Hur handlas CFD:s? CFD:s- ett hävstångsinstrument CFD & FX E-BOOK CFD Vad är en CFD? En CFD är ett kontrakt baserat på en överenskommelse om att utbyta skillnaden i ett underliggande objekts värde mellan tidpunkten då kontraktet öppnas och tidpunkten då det stängs. CFD-kontrakt

Läs mer

Blir 2011 också ett bra börsår?

Blir 2011 också ett bra börsår? Marknadsbrev januari 2011 Blir 2011 också ett bra börsår? Förra året var ett riktigt bra börsår (för de flesta börser) och en hel del fonder gick otroligt bra, inte minst Thailandfonder. Den stora frågan

Läs mer