Uponor Ultra: Spillvattenlösningar säkra i 100 år. Trygga och långsiktiga lösningar för ett hållbart samhälle.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uponor Ultra: Spillvattenlösningar säkra i 100 år. Trygga och långsiktiga lösningar för ett hållbart samhälle."

Transkript

1 Uponor Ultra: Spillvattenlösningar säkra i 100 år. Trygga och långsiktiga lösningar för ett hållbart samhälle.

2 Utmaning: Säkra spillvattenlösningar Problemen försvinner inte bara för att de är nedgrävda. Vi blir fler och fler, städerna växer och vi ställer högre och högre krav på framtidens spillvattenlösningar. Dessvärre är dagens infrastruktur inte dimensionerad för detta. Ska vi ha fungerande toaletter, sköna duschar och gott, friskt vatten i våra kranar även i framtiden, måste många mil rör bytas och nya läggas. Medan andra problem ofta syns och tar plats, ligger frågan om eventuellt läckande rör nergrävd i jorden. Därför blir problemet inte lika synligt. Men det finns där och gör sig plötsligt påmint; föroreningar i vattendrag och marker, höjda driftskostnader för reningsverken eller om det är det riktigt illa; förorenat dricksvatten med sjukdomar som följd. Onödigt lidande med höga kostnader som kan byggas bort genom långsiktigt tänkande. Och handlande. Ett hållbart samhälle är naturligtvis frågor våra städer och kommuner arbetar med kontinuerligt. Hållbarhet är en parameter som står högt upp på agendan. Vi vill påstå att en hållbar miljö först uppstår när den viktiga, osynliga infrastrukturen är på plats. Långsiktigt säkra och trygga lösningar för vatten och avlopp som är dimensionerade för att kunna byggas ut och behålla dagens levnadsstandard. Ett av Uponors bidrag för en hållbar framtid är sortimentet för säkra spillvattenlösningar. Välj mellan Ultra Double, Ultra Classic eller Ultra Rib 2 som håller i mer än 100 år. Fler människor med krav på hög standard på badrum och andra hygienutrymmen rimmar illa med dagens spillvattenlösningar som inte är dimensionerade för det liv vi idag lever. Förnyelsetakten är alldeles för låg för en hållbar framtid.

3 Ledningar från 1800-talets mitt De första lösningarna för dagvatten bestod av enkla diken och rännstenar. Under 1800-talets andra hälft började man bygga avloppsledningar i städer och större samhällen. När man fick problem med hanteringen av dagvattnet, kopplade man det till avloppssystemen. Ända fram till 1950-talet gick dagvattnet därför normalt i kombinerade system tillsammans med spillvatten. På 1950-talet började man att bygga separerade system för dag- och spillvatten. Många städer har dock fortfarande kvar rester av det kombinerade systemet. Det är oftast dessa system som ställer till problem.

4 Lösning: Uponor Ultra Visst är det skönt att du kan säkra avloppen 100 år framåt?

5 Alla husägare vet hur viktigt och svårt det är att underhålla ett hus. Ännu tuffare är det att underhålla en stads byggnader och infrastruktur. Därför förenklar vi ansvaret genom spillvattenlösningen Uponor Ultra. På Uponor har vi under mer än 60 års tid hållt oss i framkant avseende kvalitet, service och innovation. Ultra Rib 2, ett av tre system i Ultrasortimentet, är ett tydligt exempel. Med sin unika ribbade konstruktion håller Ultra Rib 2 i mer än 100 år. Vi vågar påstå att det är det bästa rörsystemet för krävande spillvattentransport i känsliga miljöer. Därför är Ultra Rib 2 det självklara valet där absolut högsta säkerhet krävs. De två andra systemen; Ultra Double och Ultra Classic är, precis som Ultra Rib 2, in-line muffade för att säkerställa täthet och minska risken för läckage. Ultra Double är ett dubbelväggsrör med korrugerad utsida med egenskaper som vida överträffar de europeiska normkraven. Ultra Classic är ett traditionellt slätt rör, tillverkat med en ny konstruktion. Röret är slagtåligt och slitstarkt med mycket goda egenskaper. Dessutom med mindre miljöpåverkan än sina föregångare. Gemensamt för Ultrasystemen är högsta kvalitet, kompatibilitet med varandra och ljus insida för enkel inspektion. Men framförallt de håller länge, mycket länge. Tryggt och säkert både för den som ansvarar för infrastrukturen och de som använder den. Nu och i framtiden. Uponors Ultrasortimentet möjliggör långssiktigt säkra spillvattenlösningar Ultra Rib 2 är t.o.m. dimensionerat för att hålla mer än 100 år. Dessutom är Ultras olika lösningar enkla att installera och miljövänliga då de både är hållbara och kan återvinnas. Om 100 år har..järnvägen tvingats byta slipers 2 till 7 gånger. Betongslipers behöver inte bytas lika ofta som träslipers. Livslängden på slipers av betong är 50 år medan träslipers håller mellan 15 och 40 år beroende på underlag...asfalten på E20 behövt nybeläggas mellan 7 och 20 gånger. En vägbeläggning har en livslängd på mellan 5 och 15 år beroende på dubbdäcksanvändande, hastighet, trafikmängd samt bruk av salt. På Essingeleden i Stockholm med hög trafikmängd nybeläggs leden ungefär vart femte år...armaturernas lysrör förmodligen bytts cirka 50 gånger..takets betongpannor lagts om 2,5 gånger

6 Produkter: Ultra Classic, Ultra Double, Ultra Rib2 Välj mellan bäst och ännu bättre. Ultra Rib 2 har sedan lanseringen för drygt 10 år sedan varit marknadens säkraste spillvattensystem. Med Ultra Classic och Ultra Double de två nya systemen i familjen erbjuder vi ytterligare två säkra och hållbara lösningar för trygga transporter av spillvatten. När man utvecklar rör är det många parametrar som måste tas hänsyn till för att hitta den optimala lösningen; konstruktion och design, täthet och styrka, egenskaper vid installation, livslängd, miljöpåverkan och totalekonomi. Parametrarna ska balanseras och vägas mot varandra för att alla som har intresse av röret ska få sina behov tillgodosedda. Köparen har en budget att hålla sig till, för installatören ska det vara enkelt att handha och användarna måste naturligtvis kunna lita på att infrastrukturen de betalar ur egen plånbok eller via skattsedeln är trygg och säker. Marknadens mest kompletta sortiment av brunnar Ultra-familjens långa livslängd är en mycket god investering både på kort och på lång sikt. För att allt skall fungera på bästa vis krävs dock möjligheter till tillsyn och eventuellt underhåll. Det görs genom att förse dag- och spillvattennät med brunnar och betäckningar. Bland Uponors kompletta produktprogram finns tillsynsbrunnar, rensbrunnar, dag- och dränvattenbrunnar och perkolationsbrunnar, tillsammans med betäckningar för skiftande användningsområden. Dessutom tillverkas brunnar till kundanpassade lösningar mot beställning. På Uponor Infrastruktur diskuterar och löser vi dagligen denna typ frågor. Ultrasortimentet tycker vi dessutom är ett svar på dem. Alla tre lösningarna uppfyller kraven för Nordic Poly Mark och håller inom sina typer av rör absolut högsta kvalitet. Önskar man en mycket kostnadseffektiv lösning med ett slätt rör är fördelarna med Ultra Classic många, föredrar man istället markavlopp byggt av dubbelväggsrör uppfyller Ultra Double alla krav med råge och är det av största betydelse att säkra lösningen i mer än 100 år med det absolut bästa röret är valet Ultra Rib 2. På så vis erbjuder vi valfrihet utan risk för fel val. Vilken Ultralösning det än blir är den säker, trygg och hållbar. Vad har Ultra-familjen gemensamt? In-line muff för att säkerställa täthet och minska risken för läckage. Antalet fogar reduceras med 50 procent. Våra brunnar med universalanslutning passar alla rör i Ultra-sortimentet. Rörens insida är ljus för enkel inspektion. Sortimentet uppfyller Nordic Poly Mark, EN samt våra egna högre satta fabriksstandarder. Materialet är Polypropen vald utifrån såväl kvalitet som hänsyn till miljön. Marknadens mest kompletta sortiment av brunnar.

7 Ultra Rib 2 Bästa rörsystemet för krävande spillvattentransport. Extremt hög slaghållfasthet, täthet och säkerhet vid deformation. Ribbkonstruktion med inriktning på styrka och täthet. Ribbad konstruktion ger goda marginaler mot slitage. Rörgraven kan i flera fall återfyllas med uppgrävda schaktmassor. Rör, delar och brunnar i dimensionerna 200 till 560 mm. Kompatibelt med Ultra Double. Uppfyller dubbla kraven mot Nordic Poly Mark för täthet, deformation och slaghållfasthet. Testresultat påvisar att Ultra Rib 2 har mycket lång livslängd mer än100 år. God totalekonomi och låg miljöpåverkan. Ultra Double God slaghållfasthet och täthet. Dubbelväggsrör med slät insida och korrugerad utsida. Dimensioner från 200 till 680 mm. In-line muffade dubbelväggsrör minskar risken för läckage. Lättmonterat tack vare en väl genomtänkt gummiring och muffkonstruktion. Stort sortiment av delar. Kompatibelt med Ultra Rib 2. Uppfyller kraven enligt Nordic Poly Mark med god marginal. Kostnadseffektiv och låg miljöpåverkan. Ultra Classic Traditionellt slätt rör med ny konstruktion. Minskad miljöpåverkan tack vare en konstruktion som ger mindre materialåtgång och lättare transporter. Finns i dimensionerna 110 och 160 mm. Uppfyller kraven enligt Nordic Poly Mark. Passar marknadens delar och brunnar avsedda för släta rör. Låg miljöpåverkan och kvalitet till bra pris. Vet du vad du gräver ner? Många vet inte vad rören de gräver ner är gjorda av. Men vi vet och det vill vi gärna berätta om. Genom kunskapen har du möjlighet att göra ett aktivt val. Det kan vara bra eftersom rören ändå ska ligga i jorden många år framöver. Precis som det skiljer från ett rör till ett annat, skiljer det mellan plast och plast. Därför har Uponor av miljö- och kvalitetsskäl valt att så långt som möjligt arbeta med polypropen (PP) eller Polyeten (PE) i våra rör och produkter. Plasterna har lång livslängd samt mycket bra slagseghet och temperaturbeständighet. Vidare kan de återvinnas genom att malas ner, smältas för tillverkning av nya produkter eller till energi genom förbränning. Det betyder minimal miljöpåverkan; låg koldioxidbelastning samt låg förbrukning av ändliga resurser (olja). Så nu vet du att det är skillnad på plast och plast. Och att du har ett val när det är dags att gräva ner rör nästa gång.

8 Uponor: Spetskompetens och innovation Våra lösningar är hållbara och flexibla. Precis som vi. Det är först när olyckan är framme som de flesta av oss inser hur mycket som krävs för att det ska komma rent vatten ur kranen eller att ett knapptryck spolar toaletten ren. Så ska det vara. Ju mindre du behöver grubbla över om vattnet du dricker är rent eller om det ska räcka till en dusch imorgon också, desto bättre har vi gjort vårt jobb. Det är en av de viktigaste drivkrafterna för oss. På Uponor arbetar människor som är specialister på varje del i kedjan som bildar våra moderna system för vatten och avlopp. Tillsammans ger vår spetskompetens resultat för samhället i stort. För människors boendemiljö och vardagsliv. För djur, natur och lantbruk. Ekosystem och känsliga miljöer. Framtidens hållbara samhälle bygger på smart infrastruktur utvecklad, tillverkad och levererad av oss på Uponor. På vår utvecklingsavdelning skapar vi stora och små innovationer. Alltid med rent och säkert vatten i fokus och med många goda sidoeffekter. Bättre lönsamhet för våra kunder. Mindre påverkan på vår miljö. Enklare installationer för de tekniker och installatörer som jobbar med våra produkter. Med gedigen erfarenhet, produktnära kunnande och specialistkompetens är Uponor med och lägger grunden för ett hållbart och tryggt samhälle. Vi verkar under ytan, men människor möter dagligen resultatet av vår kunskap och våra produkter. Så kalla oss gärna nitiska, men vårt engagemang för plastkvaliteter, kopplingsfunktioner, reningsteknik och alla andra detaljer gör stor skillnad. Det är vår vardag.

9 Därför väljer du Uponor Goda affärer med Uponor! Produkter alltid testade och godkända enligt rådande normer och krav. Vår Erfarenhet hjälper dig att göra den smartaste investeringen. Som drivande inom VA och VVS säkerställer vi att du alltid håller dig uppdaterad. Vi ger dig support även i framtiden. Hållbarhet med Uponor! Specialister på de krav som nordisk miljö och lagstiftning ställer. Lösningar tillverkas med den senaste tekniken med aktivt val av material. Vi tar ansvar för vår framtida miljö. Lösningar i världsklass med Uponor! Mer än 60 års erfarenhet av lösningar för infrastruktur, VA och VVS. Egen utveckling och tillverkning i Norden med snabba leveranser. Utvecklingsavdelning och Special Constructions tar fram lösningarna som tar ditt projekt i hamn. Vi delar gärna med oss av vår expertis: teknisk vägledning, support, Uponor Academy och Teknisk Handbok.

10 Utmaning: En hållbar framtid Behovet av säkra spillvattenlösningar ökar. Vi tar hand om det.

11

12 Vårt bidrag till framtiden är hållbarhet! Med mer än 60 års erfarenhet utvecklar och tillverkar Uponor hållbara rörlösningar i världsklass. Lösningar som skyddar och transporterar vatten, luft, el, tele och data. Via forskning och samarbeten är vi med och driver utvecklingen av plast som det mest miljösäkra och hållbara alternativet. Genom fokus på nordliga breddgraders förhållanden avseende såväl klimat och miljö som tekniska och juridiska krav, säkerställer vi grunden för ett tryggt och säkert samhälle. Vi kallar det: Secure Plastic Solutions. Uponor AB Uponor Infrastruktur Fristad T F W E infrastruktur.se@uponor.com

Ultra Classic. Vi tar ansvar på riktigt

Ultra Classic. Vi tar ansvar på riktigt Ultra Classic Vi tar ansvar på riktigt Miljö Ultra Classics strukturväggskonstruktion (se under Säkerhet) innebär mindre materialåtgång vid tillverkningen samt låg vikt på röret. Det betyder att Ultra

Läs mer

Uponor markavloppssystem Ultra Double

Uponor markavloppssystem Ultra Double Uponor markavloppssystem Ultra Double Uponor Ultra Double Tryggt och kostnadseffektivt markavlopp Säkerhet och enkelhet har varit avgörande faktorer vid utvecklingen av markavloppssystemet Uponor Ultra

Läs mer

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR ULTRA RIB 2 NYHET! Uponor Ultra Rib 2 Markavlopp Extremt hög slaghållfasthet, täthet och säkerhet

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR ULTRA RIB 2 NYHET! Uponor Ultra Rib 2 Markavlopp Extremt hög slaghållfasthet, täthet och säkerhet UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR UTRA RIB 2 NYHET! Uponor Ultra Rib 2 arkavlopp Extremt hög slaghållfasthet, täthet och säkerhet Uponor Ultra Rib 2 Byt rör tidigast om 100 år. Uponor Ultra Rib 2 är efter drygt

Läs mer

Uponor IQ: Fördröj dagvattnet redan vid källan. Installera IQ Utjämningsmagasin för en säker och effektiv lösning för stora mängder dagvatten.

Uponor IQ: Fördröj dagvattnet redan vid källan. Installera IQ Utjämningsmagasin för en säker och effektiv lösning för stora mängder dagvatten. Uponor IQ: Fördröj dagvattnet redan vid källan. Installera IQ Utjämningsmagasin för en säker och effektiv lösning för stora mängder dagvatten. Uponor IQ Utjämningsmagasin Genom att använda Uponor IQ-rör

Läs mer

Uponor IQ: En nyhet med flera dimensioner. Större, mindre och smartare dagvattenlösningar från Uponor.

Uponor IQ: En nyhet med flera dimensioner. Större, mindre och smartare dagvattenlösningar från Uponor. Uponor IQ: En nyhet med flera dimensioner. Större, mindre och smartare dagvattenlösningar från Uponor. Utmaningen för en smartare dagvattenlösning från Uponor I Norden kan det regna upp till fem meter

Läs mer

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR NEDSTIGNINGSBRUNN 1000 MM NYHET! Ett hållbart och kostnadseffektivt brunnsystem med snabb och enkel installation

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR NEDSTIGNINGSBRUNN 1000 MM NYHET! Ett hållbart och kostnadseffektivt brunnsystem med snabb och enkel installation UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR NEDSTIGNINGSBRUNN 1000 MM NYHET! Ett hållbart och kostnadseffektivt brunnsystem med snabb och enkel installation Uponor nedstigningsbrunn 1000 mm Justerbar plug-and-play-lösning

Läs mer

Uponor InfrastrUktUr uponor BETÄCKnInGAr. nyhet! Längre livslängd, tätare anslutning och bättre ljudergonomi

Uponor InfrastrUktUr uponor BETÄCKnInGAr. nyhet! Längre livslängd, tätare anslutning och bättre ljudergonomi Uponor InfrastrUktUr uponor BETÄCKnInGAr nyhet! Längre livslängd, tätare anslutning och bättre ljudergonomi Uponor Betäckningar En ny generation betäckningar för säkrare system Vi var tidiga med att utveckla

Läs mer

Flexibel, lättinstallerad kabelbrunn för gång- och cykelbanor, trottoarer och parkeringsplatser

Flexibel, lättinstallerad kabelbrunn för gång- och cykelbanor, trottoarer och parkeringsplatser uponor INFRASTRUKTUR Uponor kabelbrunn 1200 x 450 nyhet! Flexibel, lättinstallerad kabelbrunn för gång- och cykelbanor, trottoarer och parkeringsplatser Kabelbrunnar för alla behov Har du kabeln så har

Läs mer

Infrakulvert Vallastaden

Infrakulvert Vallastaden Infrakulvert Vallastaden Ett samarbete för framtiden Tekniska verken i Linköping och Uponor Infra är båda innovativa företag, som med stora kunskaper och engagemang jobbar utifrån det gemensamma målet

Läs mer

Infrakulvert Vallastaden

Infrakulvert Vallastaden Infrakulvert Vallastaden Ett samarbete för framtiden Tekniska verken i Linköping och Uponor Infra är båda innovativa företag, som med stora kunskaper och engagemang jobbar utifrån det gemensamma målet

Läs mer

Den pålitliga partnern

Den pålitliga partnern Den pålitliga partnern 1 2013 51002 1.0 Den pålitliga partnern Uponor Infrastruktur har mer än 60 års erfarenhet av att utveckla och tillverka plaströrssystem för distribution av vatten, avlopp, energi,

Läs mer

Uponor dagvattensystem Dagvatten

Uponor dagvattensystem Dagvatten Uponor dagvattensystem 40 Uponor IQ dagvattensystem 41 Uponor IQ dagvattenrör Rör KlassSN8medintegreradmuff. Kompletteramed1stIQtätningsring RSK Uponor Dimension Di/DY L M Dy max Antal nr nr mm mm mm mm

Läs mer

Uponor markavloppssystem Ultra Double

Uponor markavloppssystem Ultra Double Uponor markavloppssystem Ultra Double 1 2013 32003 5.2 Uponor markavloppssystem Ultra Double Uponor markavloppssystem Ultra Double är ett självfallssystem för dag- och spillvatten. Ultra Double är dubbelväggigt,

Läs mer

Terana Rörsystem för VA

Terana Rörsystem för VA Terana Rörsystem för VA MARKAVLOPPSSYSTEM DRÄNERING TRYCKRÖRSSYSTEM VÄGTRUMMOR ENSKILT AVLOPP BRUNNAR OCH TILLBEHÖR Kompletta rörsystem för nordiska förhållanden 4 System anpassade för både inner- och

Läs mer

Uponor Gråvattenreningssystem

Uponor Gråvattenreningssystem Uponor Gråvattenreningssystem Enkelt kretsloppsanpassat testat och säkert Uponor gråvattenfilter - utökat sortiment Vårt gråvattenfilter, Uponor BDT Easy för fritidshus har blivit en säljsuccé och är godkänt

Läs mer

Dubbelväggsrör, Ultra Double

Dubbelväggsrör, Ultra Double Dubbelväggsrör, Ultra Double Dubbelväggsrör, Ultra Double 83 5.2 Inledning Uponor markavloppssystem Ultra Double är ett självfallssystem för dag- och spillvatten. Ultra Double är dubbelväggigt, framställt

Läs mer

Uponor Barrier PLUS. Hållbara dricksvattenrör för förorenad mark. Innovation!

Uponor Barrier PLUS. Hållbara dricksvattenrör för förorenad mark. Innovation! Uponor Barrier PLUS. Hållbara dricksvattenrör för förorenad mark. Innovation! Let s build confidence. Att installera rör för dricksvatten genom förorenad mark är ofta problematiskt. Vanliga polyetenrör

Läs mer

Tekniska data. Juli 01. Uponor DSA dräneringssystem

Tekniska data. Juli 01. Uponor DSA dräneringssystem Tekniska data Juli 01 Uponor DSA dräneringssystem Innehåll DSA dräneringssystem 4 Uponor DSA dräneringssystem Allmänt Godkännande/kvalitet Material Konstruktion/funktion Föreskrivande texter 5 Användningsområden

Läs mer

Uponor El & Tele 1 2013 34001

Uponor El & Tele 1 2013 34001 Uponor El & Tele 1 2013 34001 Inledning Uponors kabelskyddsrörssystem av PE används i byggnader, ovan mark och i mark som skydd för kablar till svagström, starkström och alla slag av dataöverföring, t.ex.

Läs mer

Bygg på Uponor ProFuse RC Den nya generationen tryckrör

Bygg på Uponor ProFuse RC Den nya generationen tryckrör Bygg på Uponor ProFuse RC Den nya generationen tryckrör Uponor ProFuse RC 1 2 Uponor ProFuse RC ProFuse RC Den nya generationen tryckrör från Uponor Ett starkt och motståndskraftigt alternativ för högsta

Läs mer

Uponor PP Inomhusavloppssystem. Inomhusavlopp

Uponor PP Inomhusavloppssystem. Inomhusavlopp Uponor PP ssystem 76 SORTIMENT 2013 Rör Med en muff och universal tätningsring RSK Uponor Dimension Bygglängd Vikt Antal m nr nr mm mm kg/st bunt/större 2318300 1051094 32 1000 0,21 50/300* 2318317 1051128

Läs mer

Uponor Smart Trap Effektiv rening av dagvatten från föroreningar och sediment

Uponor Smart Trap Effektiv rening av dagvatten från föroreningar och sediment Uponor Smart Trap Effektiv rening av dagvatten från föroreningar och sediment Uponor Smart Trap Effektiv rening av dagvatten 011 Förorenat dagvatten ett växande problem I takt med att antalet hårdgjorda

Läs mer

Kvalitetssäkring och Produkttester

Kvalitetssäkring och Produkttester Kvalitetssäkring och Produkttester 1 2013 51004 3.0 Kvalitetssäkring och produkttester Uponors kvalitetsstyrningssystem omfattar alla faser av en produkts livslängd. Systemet säkerställer alltså inte bara

Läs mer

Uponor Enskilt Avlopp

Uponor Enskilt Avlopp Uponor Enskilt Avlopp 1 2 Uponor Enskilt Avlopp Uponors breda produktprogram täcker de flesta installationsförhållanden Uponors lösningar för enskilda avloppssystem används till hus och fastigheter som

Läs mer

Uponor Vägtrummor/Anläggningsrör är ett miljövänligt rörsystem, som lämpar sig väl till rörledningar för transport av ytvatten

Uponor Vägtrummor/Anläggningsrör är ett miljövänligt rörsystem, som lämpar sig väl till rörledningar för transport av ytvatten UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR VÄGTRUMMOR/ ANLÄGGNINGSRÖR Uponor Vägtrummor/Anläggningsrör är ett miljövänligt rörsystem, som lämpar sig väl till rörledningar för transport av ytvatten 06 2010 32007 5.6 Uponor

Läs mer

Det finns vissa saker du inte vill höra. Uponor Decibel ett tyst inomhusavlopp

Det finns vissa saker du inte vill höra. Uponor Decibel ett tyst inomhusavlopp Det finns vissa saker du inte vill höra Uponor Decibel ett tyst inomhusavlopp Tyst och förtroendeingivande Som projektledare för ett bygge är du ensam ansvarig för att projektet blir klart i tid, enligt

Läs mer

Genom att utnyttja markens egenskaper för avledning av dagvatten uppnås både ekonomiska såväl som miljömässiga vinster

Genom att utnyttja markens egenskaper för avledning av dagvatten uppnås både ekonomiska såväl som miljömässiga vinster UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR DAGVATTENKASSETTER OCH TUNNLAR Genom att utnyttja markens egenskaper för avledning av dagvatten uppnås både ekonomiska såväl som miljömässiga vinster 05 2011 32007 5.10 Uponor

Läs mer

MULTIFLEX Ø1250 # # # # # specialbrunn för nedstigning. Wavin specialbrunn DIMENSIONERAD FÖR NEDSTIGNING SPECIALDESIGNAS FÖR PROJEKTET

MULTIFLEX Ø1250 # # # # # specialbrunn för nedstigning. Wavin specialbrunn DIMENSIONERAD FÖR NEDSTIGNING SPECIALDESIGNAS FÖR PROJEKTET Wavin specialbrunn MULTIFLEX specialbrunn för nedstigning DIMENSIONERAD FÖR NEDSTIGNING SPECIALDESIGNAS FÖR PROJEKTET SÄKER INSTALLATION FLEXIBELT PRODUKTSORTIMENT DOKUMENTERAD LÅNG LIVSLÄNGD Specialbrunn

Läs mer

Uponor minireningsverk för enskilt avlopp: 5pe, 10pe och 15pe.

Uponor minireningsverk för enskilt avlopp: 5pe, 10pe och 15pe. U P O N O R I N F R A S T R U K T U R U P O N O R M I N I R E N I N G S V E R K P R O D U K T FA K TA 1-0 6 Uponor minireningsverk för enskilt avlopp: 5pe, 10pe och 15pe. Enskilda avlopp - problem och

Läs mer

Uponor IQ Jordbruksdränering

Uponor IQ Jordbruksdränering Uponor IQ Jordbruksdränering 0 00 .. Uponor IQ Jordbruksdränering Varför dränera? Täckdikning av jordbruksarealer ger effekt både torra och regniga år. Bruknings- och skördekostnaderna minskar tack vare:

Läs mer

DET ÄR INTE VAD DU SER

DET ÄR INTE VAD DU SER DET ÄR INTE VAD DU SER Ny Dagvattenbrunn PLUS Fokus på detaljerna NYHET: 360 Koniskt filter och vattenlås Enkel inmatning av spolslang i utloppsrör Ett stöd visar var utloppsrörets öppning sitter, och

Läs mer

Uponor Quick & Easy kopplingsteknik

Uponor Quick & Easy kopplingsteknik Nu upp till 75 mm! Uponor Quick & Easy kopplingsteknik Ecoflex kulvert Q&E-teknikens fördelar nu upp till 75 mm Uponor Ecoflex kulvert för värme, vatten och kyla Uponors pålitliga kulvertsystem är avsett

Läs mer

Pipelife BDR byggdränering

Pipelife BDR byggdränering Pipelife BDR byggdränering Pipelife BDR byggdräneringssystem Pipelifes utveckling mot nya och bättre produkter styrs i hög grad av önskemål från framsynta konsulter och entreprenörer. Som ett resultat

Läs mer

UPONOR INFRASTRUKTUR MARKFÖRLAGD VENTILATION SORTIMENTSLISTA. Ett ventilationssystem, där huvuddragningen av luft läggs i marken under byggnaden.

UPONOR INFRASTRUKTUR MARKFÖRLAGD VENTILATION SORTIMENTSLISTA. Ett ventilationssystem, där huvuddragningen av luft läggs i marken under byggnaden. UPONOR INFRASTRUKTUR MARKFÖRLAGD VENTILATION SORTIMENTSLISTA Ett ventilationssystem, där huvuddragningen av luft läggs i marken under byggnaden. 09 2008 41002 Uponors ventilationskanaler - UVS Ventilationssystem/rör

Läs mer

GRÄV NER FRAMTIDEN IDAG NU LANSERAR VI ÄNTLIGEN GRÖNA BETONGRÖR

GRÄV NER FRAMTIDEN IDAG NU LANSERAR VI ÄNTLIGEN GRÖNA BETONGRÖR GRÄV NER FRAMTIDEN IDAG NU LANSERAR VI ÄNTLIGEN GRÖNA BETONGRÖR DET NATURLIGA VALET Det byggs mer än på många år i Sveriges städer. Samtidigt står VA-systemen runt om i landet inför stora utmaningar. Vi

Läs mer

November -97. Tekniska data. Uponal Brunnssystem Brunnar Betäckningar

November -97. Tekniska data. Uponal Brunnssystem Brunnar Betäckningar November -97 Tekniska data Uponal Brunnssystem Brunnar Betäckningar Innehåll sid Godkännanden och märkningsexempel 2 Uponal och Uponal/Ultra tillsynsbrunnar 3-5 Uponal och Uponal/Ultra rensbrunnar 5-6

Läs mer

BDR. w w w.pipelife.se. BDR byggdränering

BDR. w w w.pipelife.se. BDR byggdränering BDR w w w.pip elife.se BDR byggdränering Pipelife BDR byggdräneringssystem Pipelifes utveckling mot nya och bättre produkter styrs i hög grad av önskemål från framsynta konsulter och entreprenörer. Som

Läs mer

Uponor Minireningsverk 5-10pe

Uponor Minireningsverk 5-10pe Uponor Minireningsverk 5-10pe Allmänt-minireningsverk Uponors minireningsverk är tillverkade för att uppfylla myndigheternas krav. Reningsverken är biologiskkemiskt fungerande satsreningsverk, för behandling

Läs mer

Framtidens miljösäkrade tappvattensystem. Metallfria system för tappvatten och radiatorer

Framtidens miljösäkrade tappvattensystem. Metallfria system för tappvatten och radiatorer Framtidens miljösäkrade tappvattensystem Metallfria system för tappvatten och radiatorer Plastic is fantastic! Ett komplett rörsystem i 100 % plast Uponor är en av världens ledande tillverkare av kompletta

Läs mer

UPONOR INFRASTRUKTUR NYHET! Ny kabelbrunn. Perfekt dimensionerad!

UPONOR INFRASTRUKTUR NYHET! Ny kabelbrunn. Perfekt dimensionerad! UPONOR INFRASTRUKTUR uponor KABELBRUNN NYHET! Ny kabelbrunn. Perfekt dimensionerad! 04 2009 60002 Uponor lanserar nu en ny kabelbrunn i smidig dimension. Den nya kabelbrunnen är mycket flexibel och utvecklad

Läs mer

Ultra Rib 2 är utvecklat för bästa täthet, säkerhet och styrka. Egenskaper som ger många fördelar.

Ultra Rib 2 är utvecklat för bästa täthet, säkerhet och styrka. Egenskaper som ger många fördelar. UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR ARKAVLOPPSSYSTE ULTRA RIB 2 Ultra Rib 2 är utvecklat för bästa täthet, säkerhet och styrka. Egenskaper som ger många fördelar. 04 2009 32003 5.2 Uponor markavloppssystem Ultra

Läs mer

Ledningstyper & Material

Ledningstyper & Material Ledningstyper & Material 2015-02-11 1 Ledningstyper Tre typer av ledningar finns i marken Avlopp Dag-& Dränvatten Dricksvatten 2015-02-11 2 Dricksvatten Dricksvatten transporteras alltid i trycksatta system

Läs mer

We Can Do It Uponor Infra 360 Projektservice

We Can Do It Uponor Infra 360 Projektservice We Can Do It Uponor Infra 360 Projektservice Uponor Infra 360 Projektservice 011 Vi ser det omöjliga som en utmaning Låt oss berätta om hur vi löser de omöjliga uppdragen som skyddar och transporterar

Läs mer

Uponor IQ Utjämningsmagasin

Uponor IQ Utjämningsmagasin Uponor IQ Utjämningsmagasin 1 2013 32010 6.3 Utjämningsmagasin Inledning Uponor IQ är ett komplett och flexibelt system, som används i hela Norden. De många erfarenheterna av systemet gör att det är väl

Läs mer

Spillvatten. Ribbade rör, Ultra Rib 2

Spillvatten. Ribbade rör, Ultra Rib 2 Ribbade rör, Ultra Rib 2 5.1 Inledning Objektbeskrivningsnamn: Homogent ribbat rör, typ Ultra Rib 2 Uponor Ultra Rib 2-system är ett självfallssystem för dag- och spillvatten. Systemet lanserades 1999

Läs mer

Pipelife Pragma. Markavlopp av PP

Pipelife Pragma. Markavlopp av PP Pipelife Pragma Markavlopp av PP Pragma Ett rör flera användningsområden Ledningssystem och miljö Utbytestakten för rörnät inom svensk VA-försörjning har minskat drastiskt under senare år. En trend som

Läs mer

Separering av dag- och spillvatten. VA-avdelningen

Separering av dag- och spillvatten. VA-avdelningen Separering av dag- och spillvatten VA-avdelningen Separering av ledningar Kommunens avloppssystem ska hantera både dagvatten och spillvatten. I dagvatten räknas regn-, smält- och dräneringsvatten. Spillvatten

Läs mer

Reningsverk BioPlus SORTIMENT ÖVERSIKT

Reningsverk BioPlus SORTIMENT ÖVERSIKT SORTIMENT ÖVERSIKT Reningsverk för små hus, villor och flerbostadsområden. För permanent och fritidsboende Parametrar Modellbeteckning BioPlus-5 BioPlus-9 BioPlus-15 Befolkningsekvivalent (PE) PE 5 9

Läs mer

Reningsverk BioPlus SORTIMENT ÖVERSIKT

Reningsverk BioPlus SORTIMENT ÖVERSIKT SORTIMENT ÖVERSIKT Reningsverk för små hus, villor och flerbostadsområden. För permanent och fritidsboende Parametrar Modellbeteckning BioPlus-5 BioPlus-9 BioPlus-15 Befolkningsekvivalent (PE) PE 5 9

Läs mer

Saniflex Thermobarb Slangkopplingar och nipplar i Plast

Saniflex Thermobarb Slangkopplingar och nipplar i Plast Saniflex Thermobarb Slangkopplingar och nipplar i Plast DB0942 Saniflex slangnipplar är precisionsgjutna för bästa passform och ytfinhet. Slangen är enkel att montera och sitter säkert. Nipplarna har låg

Läs mer

Litteraturlista 1 2013 51010

Litteraturlista 1 2013 51010 Litteraturlista 1 2013 51010 16.0 Litteraturlista Facklitteratur TRVK Väg Anläggnings AMA 10 Läggningsanvisningar för jordbruksoch vägdränering; Plast- och Kemibranscherna, Stockholm 1991 Läggningsanvisningar

Läs mer

PIPES FOR LIFE PIPELIFE BDR Byggdränering BDR BDR. Byggdränering

PIPES FOR LIFE PIPELIFE BDR Byggdränering BDR BDR. Byggdränering PIPES FOR LIFE PIPELIFE BDR Byggdränering BDR BDR Byggdränering PIPES FOR LIFE PIPELIFE Pipelife BDR byggdräneringssystem Pipelifes utveckling mot nya och bättre produkter styrs i hög grad av önskemål

Läs mer

Terana Dräneringsrör för jordbruk

Terana Dräneringsrör för jordbruk Terana Dräneringsrör för jordbruk DRÄNERINGSRÖR KORRUGERADE RÖR AV PVC UTVECKLING INOM SVENSK TÄCKDIKNING: Direktläggningsmaskiner av typen grävhjul, grävkedjor och plogar började användas i mitten på

Läs mer

FÖRORENINGAR I VATTENDRAG

FÖRORENINGAR I VATTENDRAG FÖRORENINGAR I VATTENDRAG 1 Föroreningar i vattendrag Mål och krav FN, EU och Sverige Miljökvalitet Viskan Föroreningar Källor Spridning Åtgärder 2 Ramdirektivet för vatten Vi ska uppnå en långsiktigt

Läs mer

Spillvatten. Spillvattenbrunnar. Betäckningar 121

Spillvatten. Spillvattenbrunnar. Betäckningar 121 Spillvattenbrunnar Betäckningar 121 5.4 Inledning Avsnittet om rens- och tillsynsbrunnar handlar om standardbrunnar med bottenanslutningar i dimensioner från Ø 110 mm till Ø 560 mm i typerna. Utförande

Läs mer

Spillvatten. Dag- och UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR IQ UTJÄMNINGSMAGASIN. Fördröj dagvattnet vid källan

Spillvatten. Dag- och UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR IQ UTJÄMNINGSMAGASIN. Fördröj dagvattnet vid källan UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR IQ UTJÄMNINGSMAGASIN Dag- och Fördröj dagvattnet vid källan 32010 06 2012 1 Dag- och Utjämningsmagasin - Allmänt Uponor IQ är ett komplett och flexibelt system, som används

Läs mer

Godkänd hantering av dag- och dräneringsvatten. eem.se. Så här leder du regn-, smält- och dränvatten rätt och minskar risken för översvämning.

Godkänd hantering av dag- och dräneringsvatten. eem.se. Så här leder du regn-, smält- och dränvatten rätt och minskar risken för översvämning. Godkänd hantering av dag- och dräneringsvatten Så här leder du regn-, smält- och dränvatten rätt och minskar risken för översvämning. www.sevab.com eem.se Information om dag- och dräneringsvatten Mer än

Läs mer

Vägen mot hållbara VAsystem. Anna Linusson, VD Svenskt Vatten

Vägen mot hållbara VAsystem. Anna Linusson, VD Svenskt Vatten Vägen mot hållbara VAsystem Anna Linusson, VD Svenskt Vatten Svenskt Vatten Sverige ska ha friskt dricksvatten, rena sjöar och hav och människor tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster. Vilka

Läs mer

KORRUGERADE RÖR och FÖRLÄNGNINGS DELAR

KORRUGERADE RÖR och FÖRLÄNGNINGS DELAR KORRUGERADE RÖR och FÖRLÄNGNINGS DELAR PP Korrugerad 9AI9/9492> :8=J/0 =4788 Avledning av regnvatten Avledning av industriellt avloppsvatten Avledning grundvatten Avledning av smutsvatten från hushåll

Läs mer

LILLA HUSGRUNDSSKOLAN. Avloppssystem för husgrunden

LILLA HUSGRUNDSSKOLAN. Avloppssystem för husgrunden Installationsanvisning LILLA HUSGRUNDSSKOLAN Avloppssystem för husgrunden Anvisningar för inomhusavlopp Information om materialåtgång Nedanstående rör och delar behövs för en husgrund upp till 150 kvm

Läs mer

SMARTLINE ett snyggare och smartare avloppssystem

SMARTLINE ett snyggare och smartare avloppssystem SMARTLINE ett snyggare och smartare avloppssystem 2 Rätt och slätt Smartline har tre stora fördelar: 1 Enkelt att installera Smartline är precis lika smart som det låter. Vi har ersatt det gamla sättet

Läs mer

Uponor Enskilt avlopp. Enskilt avlopp

Uponor Enskilt avlopp. Enskilt avlopp Uponor 86 SORTIMENT 2013 Uponor infiltrationssystem 5619124 1050900 Infiltrationspaket 1 m 3 Med slamavskiljare, infiltrationsrör, rördelar, fördelningsbrunn och fiberduk. Bäddens storlek är cirka 24 m

Läs mer

DAGVATTEN OCH TRUMRÖR

DAGVATTEN OCH TRUMRÖR RÖR OCH BRUNNAR DAGVATTEN OCH TRUMRÖR Säker lösning på dräneringar, dagvattenavlopp och trumrör. Trumrör används för att leda dränerings- eller dagvatten under marken. Mindre (110 mm) dagvattenrör används

Läs mer

Sluten tank. 3 m 3 utan larm. 5,3 m³. 10 m³. Stigare 560 till slutna tankar. Trådlöst VA-larm

Sluten tank. 3 m 3 utan larm. 5,3 m³. 10 m³. Stigare 560 till slutna tankar. Trådlöst VA-larm Sluten tank Sluten tank 3 m 3 utan larm Höjd: 1175 mm Bredd: 1630 mm Längd: 2400 mm Dim. tömningsrör: 200 mm Dim. anslutning: 110 mm Min/Max överfyllnad: 0,3-1 m RSK Uponor 5618243 1057366 RSK Uponor Produkt

Läs mer

Dag- och spillvattensystem Weholite

Dag- och spillvattensystem Weholite Dag- och spillvattensystem Weholite Brunnssystem 1 Uponor dagvattensystem 1 6.6 Dag- och spillvattensystem Weholite Weholite är Uponors lösning för transport och förvaring av dag- och spillvatten, som

Läs mer

WehoPuts Reningsverk för flera fastigheter eller bysamhällen

WehoPuts Reningsverk för flera fastigheter eller bysamhällen 20 1200 Reningsverk för flera fastigheter eller bysamhällen Vad är avloppsvatten? Avloppsvatten är vatten som vi använder i det dagliga livet och som efter användning återförs till cirkulationen. Innan

Läs mer

Avloppsrör före relining

Avloppsrör före relining för för Världsledande Världsledande renoveringsmetod renoveringsmetod stora rörsystem rörsystem Avloppsrör före relining Avloppsrör efter relining med Panel Lok Renovering av stora avloppsrör Den aggressiva

Läs mer

ACO Box Concept Gully Golvbrunnar och rännor för storkök och industri

ACO Box Concept Gully Golvbrunnar och rännor för storkök och industri 2018:1 ACO Box Concept Gully Golvbrunnar och rännor för storkök och industri 2 Brunnar & rännor Innehåll Vilken brunn eller ränna är bäst för mig? 4 ACO Box Concept Gully rostfritt stål typ 1.4301 1 Golvbrunn

Läs mer

Uponor markavloppssystem Ultra Classic samt slät PVC

Uponor markavloppssystem Ultra Classic samt slät PVC Uponor markavloppssystem Ultra Classic samt slät PVC 1 2013 32004 5.3 Uponor markavloppssystem Uponor markavloppssystem är ett självfallsrörssystem för trycklös transport av normalt förekommande dag- och

Läs mer

Mataki Elastofol Supreme. - När det krävs något utöver det vanliga

Mataki Elastofol Supreme. - När det krävs något utöver det vanliga Mataki Elastofol Supreme - När det krävs något utöver det vanliga 5 starka skäl att välja Mataki Elastofol Supreme 1. Godkänt för alla underlag inklusive cellplast 2. Sammanfogas med varmluftsautomat,

Läs mer

Den första generationen kopplingar med färgkodning och pressindikatorer

Den första generationen kopplingar med färgkodning och pressindikatorer UPONOR VVS TAPPVATTEN OCH RADIATORRÖR KOMPOSIT NYA METALLKOPPLINGAR PRESSBACKAR Den första generationen kopplingar med färgkodning och pressindikatorer 06 2007 9002 Det första färgkodningssystemet för

Läs mer

SVEBA-DAHLEN.COM SVENSK INNOVATION GLOBAL BAKNING

SVEBA-DAHLEN.COM SVENSK INNOVATION GLOBAL BAKNING SVEBA-DAHLEN.COM SVENSK INNOVATION GLOBAL BAKNING Kunskap och trygghet från en erfaren branschexpert. SVEBA-DAHLEN.COM SVEBA DAHLEN GROUP Sveba Dahlen erbjuder ett unikt helhetskoncept med användarvänliga

Läs mer

Ventilation i mark. Denna lösning innebär att man får större utrymme till sitt förfogande i källarplanet eller reducerad byggnadshöjd.

Ventilation i mark. Denna lösning innebär att man får större utrymme till sitt förfogande i källarplanet eller reducerad byggnadshöjd. Ventilation i mark Ventilation i mark V id nybyggnation av hus för olika ändamål placeras vanligen ventilationssystemets huvudkanaler i källarplanet eller på vindsvåningen. Under senare år har dock intresset

Läs mer

EXPERTER FÖREDRAR BEPRÖVADE PRODUKTER

EXPERTER FÖREDRAR BEPRÖVADE PRODUKTER POLO-KAL INOMHUSAVLOPP EXPERTER FÖREDRAR BEPRÖVADE PRODUKTER POLO-KAL ORIGINALET Med vårt förstklassiga varumärke POLO-KAL har vi sedan 1957 satt standarden för inomhusavlopp. Det gör att vi kan erbjuda

Läs mer

Hållbara avloppslösningar för nordiskt klimat RENING AV BDT-VATTEN

Hållbara avloppslösningar för nordiskt klimat RENING AV BDT-VATTEN Hållbara avloppslösningar för nordiskt klimat RENING AV BDT-VATTEN www.bramiljo.se Flexibla lösningar för rening av BDT-vatten. Haco BDT är en flexibel och platsbesparande lösning för rening av bad-, dusch-

Läs mer

I den hållbara staden förnyas ledningar schaktfritt 2014-09-11 NCC AB 1

I den hållbara staden förnyas ledningar schaktfritt 2014-09-11 NCC AB 1 I den hållbara staden förnyas ledningar schaktfritt 2014-09-11 NCC AB 1 Byggsektorn den 40-procentiga sektorn 2014-09-11 NCC AB 2 Förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna 2014-09-11

Läs mer

GRUNDFOS SOLOLIFT+ SOLOLIFT+ SKAPA NYA FACILITETER DÄR DE BEHÖVS

GRUNDFOS SOLOLIFT+ SOLOLIFT+ SKAPA NYA FACILITETER DÄR DE BEHÖVS GRUNDFOS SOLOLIFT+ SOLOLIFT+ SKAPA NYA FACILITETER DÄR DE BEHÖVS DET FINNS EN SOLOLIFT+ FÖR VARJE BEHOV Små avloppspumpstationer Grundfos Sololift+ Grundfos Sololift+ är konstruerad speciellt för att hantera

Läs mer

Kombi VIP rörkopplingar

Kombi VIP rörkopplingar Kombi VIP rörkopplingar Kopplingar för sammanfogning och reperation av avloppsrör kombiringen.se Kombi VIP rörkopplingar VIP rörkopplingar är en serie kopplingar för sammanfogning och reperation av avloppsrör.

Läs mer

Godkännanden 1 2013 51005

Godkännanden 1 2013 51005 Godkännanden 1 2013 51005 4.0 Godkännanden Godkännande och certifiering av produkter och system är viktigt för Uponor. Det ingår i Uponors målsättning att vara en seriös samarbetspartner både vad det gäller

Läs mer

OVANJORDSTANKAR. PRODUKTSORTIMENT s. 4 TEKNISKA EGENSKAPER s. 6 INSTALLERING s. 7

OVANJORDSTANKAR. PRODUKTSORTIMENT s. 4 TEKNISKA EGENSKAPER s. 6 INSTALLERING s. 7 T A N K S OVANJORDSTANKAR PRODUKTSORTIMENT s. 4 TEKNISKA EGENSKAPER s. 6 INSTALLERING s. 7 PE-materialet är 100% återvinnbart Hållbar i nordiskt klimat Utmärkt kemikaliehållbarhet Säker och enkel att underhålla

Läs mer

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR ENSKILT AVLOPP. Vi har den säkra lösningen för ditt avlopp! UPONOR ENSKILT AVLOPP

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR ENSKILT AVLOPP. Vi har den säkra lösningen för ditt avlopp! UPONOR ENSKILT AVLOPP UPONOR INFRASTRUKTUR Vi har den säkra lösningen för ditt avlopp! 06 2010 75003 1 2 Uponor Enskilt Avlopp Uponors breda produktprogram täcker de flesta installationsförhållanden Uponors lösningar för enskilda

Läs mer

Linjeavvattning. ACO DRAIN Multiline för belastningsklasserna A 15 - E 600 enligt EN 1433

Linjeavvattning. ACO DRAIN Multiline för belastningsklasserna A 15 - E 600 enligt EN 1433 ACO DRAIN Multiline för belastningsklasserna A 15 - E 600 enligt EN 1433 9 Med ACO DRAIN Multiline sätter vi ny standard för konsulter, utförande och funktionalitet inom linjeavvattning. ACO DRAIN Multiline

Läs mer

Omtanke varje dag vi gör din vardag bekväm och enkel

Omtanke varje dag vi gör din vardag bekväm och enkel Omtanke varje dag vi gör din vardag bekväm och enkel Pålitlighet, effektivitet och uthållighet, tre för oss viktiga kärnvärden som visar vad vi står för. Vår viktigaste uppgift är att driva utvecklingen

Läs mer

Uponor El & Tele Sortiment

Uponor El & Tele Sortiment Uponor El & Tele Sortiment Sortiment Kabelskydd SPP, SPN - SPP Plana, för plöjning, märkta Kraft- kabel, färg gul, EBR-beteckning SPP. Dimension Uponor E- RSK Centrumhål Vikt Förp. m/ mm nr. nr. nr. mm

Läs mer

Tillståndet för kommunala vatten- och avloppstjänster i Sverige. Vattenstämman i Sundsvall 20 maj 2015 Svenskt Vatten

Tillståndet för kommunala vatten- och avloppstjänster i Sverige. Vattenstämman i Sundsvall 20 maj 2015 Svenskt Vatten Tillståndet för kommunala vatten- och avloppstjänster i Sverige Vattenstämman i Sundsvall 20 maj 2015 Svenskt Vatten Vi tittar på Kan vi leverera hälsomässigt säkert vatten idag och i framtiden? Status,

Läs mer

» Betong är mer än bara ett starkt, tåligt och flexibelt material «

» Betong är mer än bara ett starkt, tåligt och flexibelt material « Väg och järnväg » Betong är mer än bara ett starkt, tåligt och flexibelt material «Pålitliga lösningar för en modern infrastruktur En modern och hållbar infrastruktur kräver långsik tiga och tillförlitliga

Läs mer

Välkommen till Roslagsvatten

Välkommen till Roslagsvatten Välkommen till Roslagsvatten r o s l a g s vat t e n å r s red o v i s ning 2 0 0 7 Knivsta Vallentuna Österåker Täby Danderyd Vaxholm Ekerö Roslagsvatten AB är ett VA-bolag som ansvarar för den kommunala

Läs mer

EN SLITSTARK LÅNGDISTANSARE

EN SLITSTARK LÅNGDISTANSARE Tredje generationens pulvermetallurgiska verktygsstål Vanadis 8 SuperClean EN SLITSTARK LÅNGDISTANSARE EN INVESTERING FÖR FRAMTIDEN STÅL SOM GÖR SKILLNAD DIN VINNANDE LÖSNING Vanadis 8 SuperClean sätter

Läs mer

NYTT! DET KOMPLETTA ISOLERINGSPAKETET FÖR EFFEKTIV ENERGIBESPARING OCH SKYDD. Tubolit AR Fonowave Tubolit DHS Quadra

NYTT! DET KOMPLETTA ISOLERINGSPAKETET FÖR EFFEKTIV ENERGIBESPARING OCH SKYDD. Tubolit AR Fonowave Tubolit DHS Quadra NYTT! Tubolit AR Fonowave Tubolit DHS Quadra DET KOMPLETTA ISOLERINGSPAKETET FÖR EFFEKTIV ENERGIBESPARING OCH SKYDD Tubolit det tillförlitliga isoleringssystemet för lägre värmeförluster och förbättrad

Läs mer

ALLT HANDLAR OM VATTEN!

ALLT HANDLAR OM VATTEN! ALLT HANDLAR OM VATTEN! Vatten i världen! Över 700 miljoner människor har inte tillgång till rent vatten. Den största dödligheten i världen är smutsigt vatten (krig ej inräknat). I Sverige använder vi

Läs mer

FÄRDIGPACKAT PÅ DAHLCENTER

FÄRDIGPACKAT PÅ DAHLCENTER FÄRDIGPACKAT PÅ DAHLCENTER Vill du slippa köer både i butiken och trafiken? På DahlCenter finns dina beställda varor klara för upphämtning direkt på morgonen. Allt är packat och klart, så du snabbt kan

Läs mer

Kompatibelt golv- och väggbeklädnadssystem. Som gjorda för varandra

Kompatibelt golv- och väggbeklädnadssystem. Som gjorda för varandra Altros golv och väggbeklädnad den kompletta lösningen Kompatibelt golv- och väggbeklädnadssystem Lothingland Community Unit Som gjorda för varandra Romeo och Julia. Filip och Fredrik. Korv och mos. Vissa

Läs mer

Infrakulvert (i) Vallastaden

Infrakulvert (i) Vallastaden Infrakulvert (i) Vallastaden Gunnar Rydin FD Samordnare o Projektledare gunnar.rydin@tekniskaverken.se VA Tour 2017 Vallastaden - En utmaning Från hur vi normalt bygger infrastruktur Via en stadsmodell

Läs mer

U P O N O R I N F R A S T R U K T U R R E F E R E N S E R V E N T I L AT I O N. Referenser Ventilation

U P O N O R I N F R A S T R U K T U R R E F E R E N S E R V E N T I L AT I O N. Referenser Ventilation U P O N O R I N F R A S T R U K T U R R E F E R E N S E R V E N T I L AT I O N Referenser Ventilation 10 2009 Byggherre: Statsbygg Arkitekt: Snøhetta Konsult: Erichsen og Horgen Entreprenör: Veidekke Operahuset

Läs mer

FOR SUCCESSFUL RESULTS

FOR SUCCESSFUL RESULTS PRODUKTNYTT Maj 2016 VVS GELIA SE-467 84 Grästorp Sverige Besöksadress: Industrigatan 12 Ordertfn: 0514-588 80 Orderfax: 0514-588 99 order@gelia.se Växeltfn: 0514-588 00 info@gelia.se www.gelia.se FOR

Läs mer

Installationsanvisning. Infiltrationsmodul

Installationsanvisning. Infiltrationsmodul Installationsanvisning Infiltrationsmodul VERSION: 1/2005 Innehåll Infiltrationsmodul 3 4 5 6 7 Allmänt, projektering Så här anlägger du ett infiltrationsmodulsystem Dimensionering Placering med hänsyn

Läs mer

Titelfoto wird in Kw 8 erstellt. rehau rainspot gatuavlopp kvalitet och flexibilitet i ett. Bau Automotive Industrie. www.rehau.

Titelfoto wird in Kw 8 erstellt. rehau rainspot gatuavlopp kvalitet och flexibilitet i ett. Bau Automotive Industrie. www.rehau. Titelfoto wird in Kw 8 erstellt rehau rainspot gatuavlopp kvalitet och flexibilitet i ett www.rehau.com Bau Automotive Industrie alternativet till betong Man ser dem på varje gata, varje parkeringsplats

Läs mer

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR NEDSTIGNINGSBRUNN 1000 MM. Installationsanvisning Uponor nedstigningsbrunn 1000 mm

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR NEDSTIGNINGSBRUNN 1000 MM. Installationsanvisning Uponor nedstigningsbrunn 1000 mm UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR NEDSTIGNINGSBRUNN 1000 MM Installationsanvisning Uponor nedstigningsbrunn 1000 mm Uponor nedstigningsbrunn 1000 mm Allmän information Kontrollera att alla delar finns med. Innan

Läs mer

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden PRESSINFORMATION 2014-03- 05 Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden Hakka- skydd ger trygghet och garanterar att resan kan fortsätta vid en däckskada Nokian Hakka sommardäck

Läs mer

PRODUKTSORTIMENT 2012

PRODUKTSORTIMENT 2012 PRODUKTSORTIMENT 2012 Denna broschyr innehåller ett urval av vårt sortiment. Om ni saknar någon produkt, kontakta oss för komplett katalog. Energysmart.se Mörtgränd 17, 31233 LAHOLM Telefon 0709 82 24

Läs mer