Styrelsemöte hemma hos Tina

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsemöte hemma hos Tina"

Transkript

1 Lambarö Fastighetsägarförening Lambarö Båtsällskap Styrelsemöte hemma hos Tina Närvarande: Gunnar Bengtsson Tina Jarsäter Inger Johnsson Kurt Byström Ida Svensson Karin Flack Ann Rydstedt 1 Mötets öppnande Ordförande hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Fastställande av dagordning Den utsända dagordningen fastställdes med vissa tillägg: 3b Uppdrag till Styrelsen från årsmötet 4 Rapport från Terminalgruppen 3a Genomgång av föregående styrelseprotokoll Föregående protokoll kommenterades enligt följande och las därefter till handlingarna: En båt ligger kvar på 10:10-tomten. Ägaren är okänd. Eftersom fler båtar kommer nu under vintern, får frågan vila till i vår. Flera trailers står också där nu under båtupptagningen. Ingen åtgärd. Gunnar åtar sig att fråga de 18 fastboende angående betalning av vinterförlängning av Ångbåtsbryggan.

2 Hässelby Strands Båtklubbs bojbåt är inte till salu. Däremot får vi låna både den och HSS:s bojbåt efter godkännande från respektive styrelse. 3b Uppdrag från årsmötet Vid årsmötet fick styrelsen i uppdrag att se över behovet av 10:10-tomten. Detta ser vi som en del i Terminalgruppens uppdrag. Styrelsen fick även i uppdrag att kolla på vilket sätt vi får använda denna plats för uppställning av båttrailers etc. Ann tar reda på vad som gäller. 4 Rapporter Kassan: I kassan finns just nu ,89 kr. Båtklubben. Att byta ut pålarna mot bojar skulle vid en första överslagsberäkning kosta cirka kr om vi lejer bort hela jobbet. Kurt fortsätter kolla alternativ, t ex göra själva, smala y-bommar, använda sprängsten som bojstenar etc. VA-gruppen Gunnar rapporterar att arbetet är minst fyra veckor försenat. Ett brev har gått ut till samtliga medlemmar om att avvakta med betalningen när inbetalningskortet kommer. VA-gruppen kommer då att kalla till ett möte med kort varsel. Terminalgruppen o Ett spår gruppen arbetar efter är att inrätta en Sjölift. Ett informationsmöte om det har hållits för styrelsen (se minnesanteckningar, bilaga 1). Nästa steg är att gå ut med ett informationsbrev om detta till alla medlemmar och inhämta synpunkter. Bilaga 2 Gruppen kommer nu att kontakta Ulla Hamilton eller hennes efetrträdare för att inhämta synpunkter från kommunen. Färjerederiet har förklarat sig villiga att bistå vid möten med kommunen och andra tänkbara finansiärer. o Ett annat mål är att få en båtplats per fastighet. Detta skulle kunna ske genom att lägga en brygga i vinkel till nuvarande. Gruppen undersöker frågan vidare och är då också noga med att involvera radhusföreningarna i diskussionerna.

3 5 Båtsällskapets föreskrifter Gunnar har gjort ett förslag till nya föreskrifter. Detta förslag diskuterar vi nästa möte. 6 Övriga frågor SVAB behöver cirka 15 m 2 för att få plats med utrustning till vårt vatten och avlopp. De har frågat Gunnar om de kan disponera halva Sophuset. Styrelsen konstaterar att vi behöver huset som förråd för stolar, bardisk, gräsklippare och annan gemensam utrustning och avslår därför deras begäran. 7 Nästa möte Nästa möte sker onsdagen den 24 november hemma hos Ann på Reimersholme. 8 Mötets avslutande Ordförande tackade alla för dagens diskussioner och förklarade mötet avslutat. Bilagor: 1 Minnesanteckningar från informationsmöte med Terminalgruppen 2 Informationsbrev angående Sjöliften Ann Rydstedt, sekreterare Gunnar Bengtsson, ordförande

4 Minnesanteckningar från informationsmöte med Terminalgruppen och Lambaröstyrelsen Bilaga 1 Närvarande: Ida Svensson Dag Skogfeldt Jimmy Froby Mikael Lippert Gunnar Bengtsson Kurt Byström Ann Rydstedt Kvällen handlade om Sjöliften. Terminalgruppen har i arbetet med sitt uppdrag bland annat haft kontakt med Anders Werner på Färjerederiet, som är ett statligt vinstdrivande företag. Färjerederiet har förklarat sig villiga att hjälpa oss att driva frågan om en sjölift - det är många instanser som ska säga sitt innan det kan bli verklighet. En nyckelperson i sammanhanget är Ulla Hamilton (miljö- och trafikborgarråd, vice gruppledare (m) i stadsfullmäktige). Hon har ett stort inflytande, tillika stort miljöengagemang. Gruppen har sökt henne utan resultat, men avvaktar nu till efter valet. Vi behöver veta stadens viljeinriktning för att se om vi kan få delar eller hela anläggningen finansierad. Fakta: Sjöliften är en linfärja, som drivs med el (reserv-vev finns vid strömavbrott. Skönt!) Vajrarna ligger på fyra meters djup och behöver bytas vartannat till vart fjärde år. (Ingen stor kostnad.) Färjan tar 12 personer eller en fyrhjuling med släp och förare. Den går i cirka två knop, det betyder cirka 2 minuter enkel resa. Den kommer att gå (?) mellan det sedan gammalt inplanerade brofästet på land till högra sidan av ångbåtsbryggan. Endast Lambaröbor kommer att kunna köra (efter en kvällskurs) Färjan kommer att köras under isfri tid, sedan får den frysa inne. Man kan komplettera med en bubbelslang, att användas när isen börjar bli svag, för att snabba på vårstarten. Finansiering:

5 Själva färjan kostar cirka 7 miljoner inklusive installation. Kostnaden för driften är några tusen per år. Tillkommer kostnad för väg och parkeringsplatser. Ska vi äga? Utslaget på oss medlemmar blir kostnaden för färjan cirka :-. Förhoppningsvis kan staden stå för en del eller hela kostnaden. EU-bidrag kan man eventuellt söka (via Tillväxtverket). Krångligt förstås, men det kan gå. Vi kan behöva bilda en samfällighet som står som ägare. eller ska vi hyra? Ett alternativ till att vi äger den kan vara att Färjerederiet fortsätter äga liften och att vi hyr den. (De tycker det är intressant att få ett pilotprojekt och vi är mycket lämpliga!) Argument för Sjöliften: Miljön. Det främsta argumentet är minskningen av båttrafik med alla utsläpp Fler och fler bosätter sig permanent på Lambarön. Behoven ökar: Sjukvård (om distriktssköterskan måste komma hit regelbundet behöver staden skaffa egen båt) Hemtjänsten: dito Skolskjuts. Våra bofasta skolbarn har rätt till skolskjuts. Denna kan skötas av sjötaxi för svindlande summor eller i egen regi för en ersättning på 120:- enkel resa. Vi behöver inte längre hyra 10:10-tomten, kanske inte heller parkeringen i Sjöbacken. Argument mot Sjöliften: Kan bli dyrt Karaktären av sommar-ö minskar Ökad trafik av fyrhjulingar Hur gå vidare? Information till medlemmarna sammanställs av gruppen och läggs ut på hemsidan. Det känns lite tidigt med någon form av omröstning ännu, men viktigt att sprida information om vad som kan vara på gång. Ulla Hamilton- kontakt så snart som möjligt. För att lära mer om fördelar och nackdelar med samfälligheter kommer gruppen att läsa på på nätet och därefter fråga Villaägarnas jurist om hur det fungerar (om vi kan tvingas på ett ansvar för vägarna t ex). Vi tror att mycket handlar om stadens vilja att ta ett helhetsgrepp. Stadsplaneläggning vad skulle innebära? Är det positivt eller negativt? Ida fortsätter rapportera till styrelsen om gruppens arbete.

6 Snyggt jobbat, Gruppen! / Ann

7 Sjöliften, en lift på vattnet Bilaga 2 Terminalgruppen presenterar här nedan en av de linjer vi arbetat med under hösten. Vad är sjöliften? Sjöliften är en liten eldriven pontonbåt, ca 6 x 3,5 meter som byggs, installeras och drivs av Trafikverkets Färjerederi. Den dras fram över sundet av en vajer som går ca 4 meter under ytan. Det är ett tyst, driftsäkert och miljövänlig sätt att ta sig över sundet. Installationen utgör dessutom ett ytterst litet ingrepp på Lambarös fantastiska yttre. Sjöliften är tänkt att gå mellan ångbåtsbryggan och den tomt på Hässelbysidan som var tänkt som brohuvud till Lambarö (den tomt som VA-ledningarna nu dras på). Den tomten bör även kunna rymma parkeringsplatser, sopstation, brevlådor m.m. för Lambaröbor. Trafikverkets färjerederi har besökt Lambarö och konstaterat att förutsättningarna är perfekta. De har även förklarat sig villiga att hjälpa oss att driva frågan gentemot myndigheter och kommun. Vilka kan nyttja sjöliften? Sjöliften är endast till för Lambarös fastighetsägare med familjer. Ett personligt passerkort krävs för att åka sjöliften. Till vilken nytta är sjöliften? Sjöliften minskar behovet av båtplatser på fastlandet, och strandlinjen vid Sjöbacken kan äntligen bli fri från uppdragna båtar. Hemtjänst och sjukvård kan på egen hand ta sig ut till Lambarö och ta hand om oss i tider av nöd och ålderdom. Våra barn kan transporteras till och från skolan på ett säkert och miljövänligt sätt. Sjöliften kommer att vara anpassad så att en fyrhjuling med släp kan köra över t.e.x byggmaterial, storhandlingar och ved till Lambarö. Miljön är den stora vinnaren! Lambaröbornas båtmotorer släpper lågt räknat ut ca 2 ton kolväten i Mälaren varje år. Lägg därtill all oförbränd 2T olja! Säkerheten. Sjöliften är extremt stabil och stormsäker. Den håller vattnet öppet i en ränna tills dess att sundet fryser på och vintervägen kan öppnas. På våren kan en ränna öppnas igen på 24 timmar med hjälp av en kompressor och varmt bottenvatten. Ombord finns även en vev för manuell överfart vid strömavbrott samt en nödtelefon. Stockholms stad kan äntligen ta sig ut till ön och underhålla vägar och allmänna områden. Värdet på våra fastigheter kommer att öka när alternativ till egen båt finns. Vad behöver vi i terminalgruppen ha nu?

8 Respons, kritik eller beröm! Era synpunkter helt enkel. Maila oss, ring oss eller kom förbi, våra kontaktuppgifter hittas nedan. Vad kostar sjöliften? Vi har i detta läge valt att inte presentera några kostnader, av olika anledningar. Dels har vi inte fått någon exakt summa eftersom vi inte fått någon offert från Trafikverkets Färjerederi än, dels hoppas vi kunna få delar av sjöliften finansierad. Jimmy Froby Mikael Lippert Ida Svensson Dag Skogfeldt frobyfiske@hotmail.com mikael@lippert.se ida.paulin@home.se dag.s@live.se

Lambarö Fastighetsägarförening Lambarö Båtsällskap

Lambarö Fastighetsägarförening Lambarö Båtsällskap Lambarö Fastighetsägarförening Lambarö Båtsällskap Styrelsemöte 2013-05-11 hos Ann på Lambarön Närvarande: Gunnar Bengtsson Inger-Johnson Tina Jarsäter Susanne Thyselius Kurt Byström Ida Svensson Ann Rydstedt

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP 1 LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 27 juni 2010 på Lambarö ångbåtsbrygga. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens

Läs mer

Protokoll från Framtidsgruppens möte 2014-04-27

Protokoll från Framtidsgruppens möte 2014-04-27 Protokoll från Framtidsgruppens möte 2014-04-27 Deltagare: Dag Skogfeldt Ida Svensson Ulf Johnson Björn Nordenstedt Sven-Olof Rönnskog Rune Thyselius, frånvarande Mötet hölls hos Sven-Olof på Lambarö Vid

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP Sid 1/

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP Sid 1/ LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP Sid 1/6 STYRELSEMÖTE 2004-11-16 Hos Gunnar Bengtsson Lambarö Närvarande Johan Håkanson (JH), Sam Eriksson (SE), Inger Johnsson (IJ), Gunnar Bengtsson (GB), Ulf Lövgren(UL), Kurt Byström(KB).

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL Fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 21 juni 1992 kl 1000. Mötet hålls (p.g.a regn) hos ordförande Gunnar

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 22 juni 1997 på Lambarö Ångbåtsbrygga. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 22 juni 2014 på Lambarö ångbåtsbrygga. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 27 juni 1999 på Lambarö ångbåtsbrygga. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 23 juni 1996 på Lambarö Ångbåtsbrygga. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 21 juni 1998 på Rystedts altan, Lambarö. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE På

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP 1 LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 25 juni 2006 på Lambarö ångbåtsbrygga. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 I ÖSTRA KVARTERSLOKALEN DAGORDNING VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Mötet äger rum kl 19:00 den 23 Mars 2010 i östra kvarterslokalen. 1 Mötets

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGAREFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGAREFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP LAMBARÖ FASTIGHETSÄGAREFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP Protokoll Fört vid Lambarö Fastighetsägareförening och Lambarö Båtsällskaps årmöte Den 24 juni 2007 på Lambarö ångbåtsbrygga. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordföranden

Läs mer

Vi kommer också att besluta om en eventuell utbyggnad av klubbstugan och redovisa några byggalternativ. Se bifogad beskrivning och dagordning

Vi kommer också att besluta om en eventuell utbyggnad av klubbstugan och redovisa några byggalternativ. Se bifogad beskrivning och dagordning Till samtliga medlemmar i vår förening! KALLELSE till årsmöte i Motala Vätterfiskeklubb Du hälsas härmed välkommen till vårt årsmöte: Tid: onsdagen den 18 mars, klockan 19:00 Plats: Motala Södra Båtklubb

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE. Mellan. Fastighetsägarna på Ängsholmen, Marum 1:359 och Marum 1:363. och. Arnö Samfällighetsförening. angående

ÖVERENSKOMMELSE. Mellan. Fastighetsägarna på Ängsholmen, Marum 1:359 och Marum 1:363. och. Arnö Samfällighetsförening. angående ÖVERENSKOMMELSE Mellan Fastighetsägarna på Ängsholmen, Marum 1:359 och Marum 1:363 och Arnö Samfällighetsförening angående Parkeringsplats för fastighetsägarna på Ängsholmen 1 DENNA ÖVERENSKOMMELSE HAR

Läs mer

Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening

Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening 2014-03-29 Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening Allmänt Vi har en vacker hamn här i Logarns Västervik och många har glädje av bryggorna för

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 25 juni 1995 på Lambarö Ångbåtsbrygga.

PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 25 juni 1995 på Lambarö Ångbåtsbrygga. LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 25 juni 1995 på Lambarö Ångbåtsbrygga. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP 1 LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 27 juni 2004 på Lambarö ångbåtsbrygga. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Vice

Läs mer

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening 1 Datum: 2015-07-11 klockan 11.00 Plats: Stensviks ångbåtsbrygga 1. Johnny Rosberg öppnade mötet och presenterade dagordningen. 2. Till ordförande

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information www.kvarnberget.nu Informationsmaterialet är uppdaterat i mars 2018 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår

Läs mer

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening reviderad version: 2016-07-24 Inledning 1 Föreningens firma ska vara Mjövikens Ideella Bryggförening. Föreningens styrelse ska ha säte i Karlstads kommun. 2

Läs mer

Välkommen till medlemsmöte. Tyresö Strands Båtklubb 2015-05-10

Välkommen till medlemsmöte. Tyresö Strands Båtklubb 2015-05-10 Välkommen till medlemsmöte Tyresö Strands Båtklubb 2015-05-10 Tyresö Strands båtklubb (aktuell statistik 150509) Idag 231 medlemmar (ny-ansökningar ligger på 3 blivande medlemmar) Båtplatser idag: Brygga

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Klarälvsparken i Karlstad

Bostadsrättsföreningen Klarälvsparken i Karlstad Bostadsrättsföreningen Klarälvsparken i Karlstad 1 juli 2012 Till Medlemmar i föreningen Informationsbrev #3 2012 Har du kontinuerligt tagit del av den information som :inns på föreningens hemsida är det

Läs mer

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden Stadgar gällande för alla bryggföreningar belägna på Mälarbadens Samfällighetsförenings fastighet Torshälla-Väsby 1:149 i Eskilstuna kommun. Fastslagna på årsmötet för Mälarbadens Samfällighetsförening

Läs mer

Lavendelns samfällighetsförening

Lavendelns samfällighetsförening Lavendelns samfällighetsförening Protokoll nr 10 fört vid styrelsemöte i Lavendelns samfällighetsförening (LSF) den 7 maj 2014 Närvarande: Frånvarande: Mikael Ichu Stig Privén Jaakko Mottinen Farouk Bikandi

Läs mer

Frågor och svar vid möte i Östernäs 2010-10-24

Frågor och svar vid möte i Östernäs 2010-10-24 Frågor och svar vid möte i Östernäs 2010-10-24 K = Kommunen S = Samfälligheten E = Entreprenör 1. Varför bygger Norrtälje kommun ut ledningsnätet i Räfsnäs men inte i Östernäs? K svarar: Området mellan

Läs mer

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård Unikt boende Hyresrätter i Västerviks skärgård Bo i hyresrätt året runt på Hasselö! För dig som vill stanna kvar i skärgården även när sommaren är slut kan detta bli verklighet. Genom ett unikt projekt

Läs mer

Lambarön, redovisning av pågående ärende rörande bryggor och parkering. 1. Gatu- och fastighetsnämnden godkänner föreliggande redovisning.

Lambarön, redovisning av pågående ärende rörande bryggor och parkering. 1. Gatu- och fastighetsnämnden godkänner föreliggande redovisning. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 010220 Dnr: 99-670-2557 Handläggare: Staffan Lorentz Region Ytterstad Markbyrån Tel: 50826081 staffan.lorentz@gfk.stockholm.se 2001-01-19 Till Gatu- och

Läs mer

Samfällsnytt. nr ansvar för att klippa och återställa ytan under studsmattan när ställningen tas ned.

Samfällsnytt. nr ansvar för att klippa och återställa ytan under studsmattan när ställningen tas ned. Skälby Tredje Samfällighetsförening april 2016 Här kommer årets andra samfällsnytt. Årsmöte Den 17 mars hölls årsmöte på café Astrid. Det var 45 medlemmar som anslutit till mötet. Det var ett bra årsmöte

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening.

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. 1 Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. Plats: Tolsjö bygdegård Datum: 2012-05-16 Tid: 19,00 1. Ordföranden Thomas Pilhagen hälsade alla välkomna till föreningens första

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordförande Cecilia

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

Trädgårdslundens Samfällighet

Trädgårdslundens Samfällighet Årsstämma 2017 Trädgårdslundens Samfällighet 2017-03-14 1 Årsstämma 2017 Varmt välkomna! 2 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande för stämman 3 Val av sekreterare för stämman 4 Val av två justeringsmän

Läs mer

Välj elbil! Ladda bilen hemma en guide till dig som bor i villa eller hyresrätt

Välj elbil! Ladda bilen hemma en guide till dig som bor i villa eller hyresrätt Välj elbil! Ladda bilen hemma en guide till dig som bor i villa eller hyresrätt 2 Välj eller Mycket har hänt i teknikväg de senaste åren en utveckling som gjort det både enklare och billigare att ladda

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte 2015-01-19 Deltagare: Besne, Bernt, Karin, Nubar, Eva, suppleant, Mido, suppleant. 1. Ordförande Besne öppnade mötet. 2. Ekonomi: Det preliminära bokslutet visar ett mindre

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information. www.kvarnberget.nu 1 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår 122 fastigheter och består av fristående hus,

Läs mer

Protokoll extra sta mma 13 oktober 2013

Protokoll extra sta mma 13 oktober 2013 Protokoll extra sta mma 13 oktober 2013 1 Stämmans öppnande Ordförande Björn Widén öppnade stämman och hälsade den ovanligt månghövdade skaran medlemmar hjärtligt välkommen till dagens möte. Speciellt

Läs mer

2. Ekonomin har följt budget under 2013 och är fortsatt god. Styrelsen lägger ett nytt förslag till budget 2014.

2. Ekonomin har följt budget under 2013 och är fortsatt god. Styrelsen lägger ett nytt förslag till budget 2014. Protokoll från styrelsemöte 2014-01-20 Deltagare: Besne, Bernt och Karin 1. Besne öppnade mötet och hälsade deltagarna välkomna. 2. Ekonomin har följt budget under 2013 och är fortsatt god. Styrelsen lägger

Läs mer

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Dagordningen för mötet 1. Mötets öppnande 2. Protokolljusterare 3. Beslutsförhet 4. Föregående protokoll 5. Dagordning 6. Sverok Nedre Norrland

Läs mer

Protokoll 1179 Från styrelsemöte för Tallkobbens samfällighetsförening tisdagen den 14 oktober 2014 kl 18.30 21.45

Protokoll 1179 Från styrelsemöte för Tallkobbens samfällighetsförening tisdagen den 14 oktober 2014 kl 18.30 21.45 1(5) Protokoll 1179 Från styrelsemöte för Tallkobbens samfällighetsförening tisdagen den 14 oktober 2014 kl 18.30 21.45 Närvarande ledamöter: Sabina Augustsson Lars Erkstam Karin Glanshed Molly Lind Eva

Läs mer

2. Val av sekreterare och justeringsman att jämte ordföranden justera protokollet. BS valdes till sekreterare och PEP att justera protokollet

2. Val av sekreterare och justeringsman att jämte ordföranden justera protokollet. BS valdes till sekreterare och PEP att justera protokollet Nr 4 Protokoll vid styrelsemöte 12 maj 2016 Plats: Seniorcenter i Sandared Tid: Kl. 18.00 20.00 Närvarande: Björn Schouenborg (BS, vice ordf) Evgeniy Kim (EK) Per-Erik Palmqvist (PEP) Elisabet Hugosson

Läs mer

Hur fungerar Hamnsektionen

Hur fungerar Hamnsektionen Hur fungerar Hamnsektionen Beskrivning: För att båtklubben ska fungera så smidigt som möjligt har styrelsen utsett en hamnkapten som har fullt ansvar att sköta och organisera det dagliga funktionen av

Läs mer

Protokoll från öppet styrelsemöte

Protokoll från öppet styrelsemöte Protokoll från öppet styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Onsdagen den 6 februari 2008 Plats: Bräkne-Hoby Folkets Hus kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Webbmaster: Revisorer:

Läs mer

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård Unikt boende Hyresrätter i Västerviks skärgård Bo i hyresrätt året runt på Hasselö! För dig som vill stanna kvar i skärgården även när sommaren är slut kan detta bli verklighet. Genom ett unikt projekt

Läs mer

Ansökan om dragning av vattenslang över allmänning

Ansökan om dragning av vattenslang över allmänning Stockholm 2013-03-18 Ansökan om dragning av vattenslang över allmänning Vår befintliga brunn har saltvatteninträngning och otillräcklig kapacitet. I samband med att vi och alla andra fastighetsägare nu

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3 2013-06-11

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3 2013-06-11 PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3 2013-06-11 1. Mötet öppnades. 2. Närvarande Andreas Ekeroot, Andreas Uppling, Catharina Tylleskär, David Karlsson, Maria M. Broman, Maud-Henrik Jonsson 3. Val av mötesordförande

Läs mer

Medborgarförslag angående fast förbindelse i form av cykelbro mellan Hässelby Villastad och Lambarön.

Medborgarförslag angående fast förbindelse i form av cykelbro mellan Hässelby Villastad och Lambarön. Hässelby 2013-04-14 Medborgarförslag angående fast förbindelse i form av cykelbro mellan Hässelby Villastad och Lambarön. Intressegruppen för Hässelby-Lambaröns långsiktiga kommunikativa lösning har som

Läs mer

Välkommen till Svedudden

Välkommen till Svedudden Välkommen till Svedudden Juli 2014 Juli 2014 Välkommen till Svedudden Information till fastighetsägare i Svedudden. I och med att du äger en fastighet i Svedudden så är du också medlem i Sveduddens samfällighetsförening

Läs mer

Enkät strandnära områden i Koviksudde och Skeviksstrand. Inledning och bakgrund

Enkät strandnära områden i Koviksudde och Skeviksstrand. Inledning och bakgrund Inledning och bakgrund Stora Kovik vägförening innehar och förvaltar områdets vägar och den mark som vägföreningens medlemmar äger tillsammans. En del av denna mark sträcker sig längs områdets strandlinje

Läs mer

Förslag till utvecklingsväg för Kyrkesunds Båthamnsförening

Förslag till utvecklingsväg för Kyrkesunds Båthamnsförening 1 (6) Förslag till utvecklingsväg för Kyrkesunds Båthamnsförening Adressat Kopia Vår referens Alf Berntsson Vårt datum 03-03-18 Vår beteckning Er referens Ert datum Er beteckning Bakgrund På årsmötet 2002

Läs mer

Ordningsregler vid Österby Båtklubb

Ordningsregler vid Österby Båtklubb Sid. 1(5) Som medlem i Österby Båtklubb är du skyldig att följa nedanstående ordningsregler! Allmänt För att uppnå en hög säkerhet på varvet och i hamnen och skapa trivsel i klubben har styrelsen beslutat

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2016-04-19. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. Efter årsmötesförhandlingar informerade Nils-Erik om Övriga fiberföreningar

Läs mer

Ordförande öppnade mötet och hälsade de närvarande välkomna.

Ordförande öppnade mötet och hälsade de närvarande välkomna. PROTOKOLL styrelsemöte 10-2018 2018-10-23 Art: Plats: Närvarande: Styrelsemöte Klubbstugan Ulle Liukkonen, ordförande Karin Arkmo Larsson, sekreterare Kristina Nilsson, kassör Isabel Skogström, ledamot

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Måndag 5 maj 19.00 hemma hos Ayman Hantash Närvarande Lina Boy Johan Kardestad Ayman Hantash Steffen Dorch Katarina Wigholm Ritva Silén Linda Strand 1 Mötets öppnande. Lina hälsade

Läs mer

Trädgårdslundens Samfällighet

Trädgårdslundens Samfällighet Årsstämma 2018 Trädgårdslundens Samfällighet 2018-03-14 1 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande för stämman 3 Val av sekreterare för stämman 4 Val av två justeringsmän 5 Godkännande av dagordning

Läs mer

Stadgar för Abborrkrokens Villaägareförening

Stadgar för Abborrkrokens Villaägareförening Stadgar för Abborrkrokens Villaägareförening Fastställda av föreningsstämma den 8 juli 1989 och 7 juli 1990 Ändring av 6 Föreningsstyrelsen fastställda av extra föreningsstämma 30 september 2006 och ordinarie

Läs mer

Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015.

Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015. Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015. Tid: Lördagen den 18 juli kl.15.00. Plats: Nämndehuset, Storön

Läs mer

Protokoll nr 1 fört vid medlemsmöte för Brf Allébyn

Protokoll nr 1 fört vid medlemsmöte för Brf Allébyn Protokoll nr 1 fört vid medlemsmöte för Brf Allébyn Datum: 2015-04-27 Tid: 19:30 Plats: Salongen, Wenngarns slott Närvarande: Nathalie Luna Persson, Lgh 33B Kenny Kvarnström, Lgh 32A Erik Lundqvist, Lgh

Läs mer

MURGRÖNAN SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FÖR KVARTEREN BLÅKLOCKAN, LUKTÄRTEN OCH LILJEKONVALJEN

MURGRÖNAN SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FÖR KVARTEREN BLÅKLOCKAN, LUKTÄRTEN OCH LILJEKONVALJEN MURGRÖNAN SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FÖR KVARTEREN BLÅKLOCKAN, LUKTÄRTEN OCH LILJEKONVALJEN Information om Murgrönan Samfällighetsförening i Västerås Organisationsnummer 716412-3205 De 107 fastigheterna

Läs mer

Kallelse extrastämma

Kallelse extrastämma Kallelse extrastämma Tid: 16 maj 2018 kl. 19.00 Plats: Skogsängsskolans matsal 1. Mötets öppnande och val av mötesordförande 2. Val av mötessekreterare 3. Val av två justeringsmän tillika rösträknare 4.

Läs mer

HALLSTENSHAGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

HALLSTENSHAGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING HALLSTENSHAGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll för styrelsemöte 2017-03-23 Plats: Hos Elisabeth Persson, hus 45. Närvarande: Anmält förhinder: Lars Englund, Lars Danielsson, Tommy Kristensson, Elisabeth

Läs mer

Underlag för diskussion Styrelsemöte

Underlag för diskussion Styrelsemöte Underlag för diskussion Styrelsemöte 2012-05-30 Agenda VFB AB s krav för Lövudden till Västerås Stad Status planarbete Lövudden Hur många båtar blir det? Hur gör andra? Utrustning? Båtuppställning pålövudden

Läs mer

Styrelsen önskar alla medlemmar i Stavviks Samfällighet en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År.

Styrelsen önskar alla medlemmar i Stavviks Samfällighet en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År. Styrelsen önskar alla medlemmar i Stavviks Samfällighet en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År. Information från styrelsen. Några rader från styrelsemedlemmarna. Ordföranden Styrelsen har haft 6 styrelsemöten.

Läs mer

DYKARLUBBEN KALMARSUND

DYKARLUBBEN KALMARSUND Styrelsemöte Tid: Plats: Konferenslokal simhallen Närvarande: Johan Bruun Nicklas Dahl Gabriel Mölleborg Mats Gustafsson Thorbjörn Ljungdahl Suppleanter: Rasmus Gustafsson Frånvarande: Magnus Bruun Joakim

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie bystämma i Ål-Kilen, den 25 mars 2015

Protokoll fört vid ordinarie bystämma i Ål-Kilen, den 25 mars 2015 Protokoll fört vid ordinarie bystämma i Ål-Kilen, den 25 mars 2015 1 Stämman öppnades av ordförande Nils Carlström som hälsade alla välkomna. 2 Kallelsen till stämman godkändes. 3 Dagordningen för stämman

Läs mer

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med Uthammar Udds Samfällighetsförening lördagen den 8 juli 2006 i Smedjan, Uthammar. Närvarande medlemmar enligt deltagarlista,

Läs mer

1. Stämmans öppnade Föreningens ordförande Kjell Samuelsson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad.

1. Stämmans öppnade Föreningens ordförande Kjell Samuelsson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad. FRITIDSSTUGEFÖRENINGEN KOPPARMORA, EKONOMISK FÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 29 maj 2005, Värmdö bygdegård 1. Stämmans öppnade Föreningens ordförande Kjell Samuelsson hälsade alla

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Sidan 1 av 5 från styrelsemöte 2018-09-29 Plats: Slogboden Ullvi Mötesdeltagare Namn Roll Org.tillhörighet Närvarotid Per-Erik Skog Ordförande Dalarnas 13:00-14:30 Bengt Matspers Vice ordförande Dalarnas

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 061122 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 22 november 2006, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 65 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

Sundsstrands samfällighetsförening

Sundsstrands samfällighetsförening Sundsstrands samfällighetsförening Dagordning styrelsemöte. Tid: 18-06-11 kl. 18:00 Plats: Hos Sara Ejnell Svensson, Rödjordsvägen 1 Ordinarie ledamöter: Per Böe (per.boe@telia.com) Adam Gistedt (uddevalla@.se)

Läs mer

Härmed kallas till ordinarie föreningsstämma måndagen den 26 april 2010 klockan 19.00 i Önneredsskolans samlingslokal.

Härmed kallas till ordinarie föreningsstämma måndagen den 26 april 2010 klockan 19.00 i Önneredsskolans samlingslokal. KUTANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE Härmed kallas till ordinarie föreningsstämma måndagen den 26 april 2010 klockan 19.00 i Önneredsskolans samlingslokal. Dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2011 EDESÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Org.nr. 716417-2160

ÅRSREDOVISNING 2011 EDESÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Org.nr. 716417-2160 Bilaga 1 sid 1 Edesö samfällighet ÅRSREDOVISNING 2011 EDESÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Org.nr. 716417-2160 FÖRVALTNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för sförening avger härmed förvaltningsberättelse för

Läs mer

1 STADGAR för ÖNNEREDS BÅTLAG Antagna på årsmötet februari 2015

1 STADGAR för ÖNNEREDS BÅTLAG Antagna på årsmötet februari 2015 1 STADGAR för ÖNNEREDS BÅTLAG Antagna på årsmötet februari 2015 1 Namn Föreningen är ideell och dess namn är Önnereds Båtlag. 2 Ändamål Föreningen har till ändamål att i Önneredsviken och på Sjöbacka i

Läs mer

S Ö R Å K E R S B Å T S Ä L L S K A P N R

S Ö R Å K E R S B Å T S Ä L L S K A P N R roderbladet S Ö R Å K E R S B Å T S Ä L L S K A P N R 2 2 0 1 6 Foto och text Ronny Svensson om inget annat anges Sida 1 Ordföranden har ordet Hej alla SBS medlemmar nu har både Isen och Mörkret lagt sig

Läs mer

Sida 1 av 6. Hamnregler för Hille Båtklubb(HBK)

Sida 1 av 6. Hamnregler för Hille Båtklubb(HBK) Sida 1 av 6 Enligt Hille Båtklubbs stadgar åligger det styrelsen att utarbeta regler för hamnen. Följande regelverk fastställdes av årsmötet den 23 november 2013 Innehåll Definitioner... sid 2 Upplåtelse

Läs mer

Stadgar Tarvs Brygg- och Vattenförening. Antagna:

Stadgar Tarvs Brygg- och Vattenförening. Antagna: Stadgar Tarvs Brygg- och Vattenförening. Antagna: 2012-06 14 1 Allmänt Föreningen utgör en sammanslutning av arrendatorer/fastighetsägare på Tarv, Lillhällskär och Tärnögern å samfälld mark till Obbola

Läs mer

11 Mötets öppnande. 12 Dagordning. 13 Val av sekreterare. 14 Val av justeringsperson. 15 Föregående protokoll. 16 Uppföljning av frågor:

11 Mötets öppnande. 12 Dagordning. 13 Val av sekreterare. 14 Val av justeringsperson. 15 Föregående protokoll. 16 Uppföljning av frågor: 2011-05-11 1 11 Mötets öppnande 12 Dagordning 13 Val av sekreterare 14 Val av justeringsperson 15 Föregående protokoll 16 Uppföljning av frågor: a. Policy vinteruppläggning av båtar på kommunal mark b.

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA I EDESÖ SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING MÅNDAGEN 18 APRIL 2013, Matteus skola, Aulan, Vanadisvägen 16, Stockholm

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA I EDESÖ SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING MÅNDAGEN 18 APRIL 2013, Matteus skola, Aulan, Vanadisvägen 16, Stockholm PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA I EDESÖ SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING MÅNDAGEN 18 APRIL 2013, 18.30 Matteus skola, Aulan, Vanadisvägen 16, Stockholm 1 Stämmans öppnande Styrelseledamot Anna Sandberg öppnade stämman.

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2014

Kallelse till årsmöte 2014 Kvarteret Brevbärarens Samfällighetsförening El- och garagesektionen Kallelse till årsmöte 2014 Medlemmarna i El- & Garagesektionen kallas till årsmöte. Rösträtt har de fastighetsägare som har p-plats

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll Nr 4 Datum: -05-03 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Kurt Bengtsson Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar Nilsson Ledamot

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #12 som ägde rum 2014-03-24 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Sven-Arne Persson (S)

Underskrifter Paragrafer Sven-Arne Persson (S) Sida 1 av 5 Tid och plats 22 maj 2018 kl. 15.30 17.30, Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Sven-Arne Persson (S), vice ordförande, tjg ordförande på mötet Jörgen Svensson Mats Erik Nilsson

Läs mer

TIPS OCH RÅD OM LADDINFRASTRUKTUR. Tips och råd om laddinfrastruktur FÖR DIG SOM VILL INSTALLERA LADDSTATION I DIN BOSTADSRÄTTSFÖRENING

TIPS OCH RÅD OM LADDINFRASTRUKTUR. Tips och råd om laddinfrastruktur FÖR DIG SOM VILL INSTALLERA LADDSTATION I DIN BOSTADSRÄTTSFÖRENING Tips och råd om laddinfrastruktur FÖR DIG SOM VILL INSTALLERA LADDSTATION I DIN BOSTADSRÄTTSFÖRENING Tips och råd till dig som vill installera laddstation i din bostadsrättsförening Förberedelser För att

Läs mer

Protokoll från årsmöte Ingarö- Långviks samfällighetsförening

Protokoll från årsmöte Ingarö- Långviks samfällighetsförening Protokoll från årsmöte 2008 1 Tid och plats: kl. 19.00 21.05 den 10 mars 2008 i Brunns skola, Ingarö Närvarande: 46 fastighetsägare Fullmakter: 6 st 1. Mötets öppnande Kerstin Lönnberg hälsade samtliga

Läs mer

Gamla Prästgårdens Båtklubb Djurö den 10 juni 2006. Hamnordning. Gamla Prästgårdens Båtklubb (GPB) åtaganden, ansvar och regler.

Gamla Prästgårdens Båtklubb Djurö den 10 juni 2006. Hamnordning. Gamla Prästgårdens Båtklubb (GPB) åtaganden, ansvar och regler. Gamla Prästgårdens Båtklubb Djurö den 10 juni 2006 Hamnordning Båtvänner, Styrelsen i Gamla Prästgårdens Båtklubb har blivit ombedd att förtydliga förhållandet mellan båtklubben, dess klubbmedlemmar och

Läs mer

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 oktober 2013, kl 18 30 20 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 41-48

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 oktober 2013, kl 18 30 20 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 41-48 2013-10-17 1(10) Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 oktober 2013, kl 18 30 20 30 Beslutande Lars Waltari, ordförande Mikael Sundling Övriga deltagande Christer Nygren, VD Per Eriksson, Vindelns

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Medlemsmöte Datum: -05-10 kl. 19:00 Plats: Klubbstugan i Gälltofta 1: Mötets öppnande Ordförande hälsade deltagarna välkomna och förklarade mötet öppnat. 2: Fastställande av röstlängden Röstlängden fastställs

Läs mer

Protokoll årsmöte och ordinarie föreningsstämma för Brf Stenhagen i Tollered, torsdagen 26 maj kl

Protokoll årsmöte och ordinarie föreningsstämma för Brf Stenhagen i Tollered, torsdagen 26 maj kl Protokoll årsmöte och ordinarie föreningsstämma för Brf Stenhagen i Tollered, torsdagen 26 maj kl. 19.00 1. Stämmans öppnande - Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna. 2. Godkännande av dagordning

Läs mer

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Föreningsstämma 29 augusti 2015 1 Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Göran Lundgren 2 Val av sekreterare för stämman Andrés Lagerlöf

Läs mer

K A L L E L S E. Södra Kärrs Samfällighetsförening kallar till. föreningsstämma lördagen den 14 juli kl 11 på Nötholmen

K A L L E L S E. Södra Kärrs Samfällighetsförening kallar till. föreningsstämma lördagen den 14 juli kl 11 på Nötholmen K A L L E L S E Södra Kärrs Samfällighetsförening kallar till föreningsstämma lördagen den 14 juli kl 11 på Nötholmen Årsmöteshandlingar finns i original hos sekr. Ulla Se även på hemsidan Grillfest samma

Läs mer

Protokoll till styrelsemöte nr Dag: Lördag den 20 augusti Tid: Kl Plats: Solveig Norrman, Ö T 75. Närvarande Anders Reyman

Protokoll till styrelsemöte nr Dag: Lördag den 20 augusti Tid: Kl Plats: Solveig Norrman, Ö T 75. Närvarande Anders Reyman Protokoll till styrelsemöte nr 2-2016-2017 Dag: Lördag den 20 augusti Tid: Kl 10-12 Plats:, Ö T 75 Närvarande Hans-Göran Hermansson Pär Svensson Roger Johnsson Jan Dahlström ordf kassör ledamot ledamot

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2015

Kallelse till årsmöte 2015 Kvarteret Brevbärarens Samfällighetsförening El- och garagesektionen Kallelse till årsmöte 2015 Medlemmarna i El- & Garagesektionen kallas till årsmöte. Rösträtt har de fastighetsägare som har p-plats

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden Mikael Kolk hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordföranden Mikael Kolk hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Nr 7 Protokoll fört vid möte med styrelsen i Stenlidens Samfällighetsförening 12 september, 2018 Närvarande: Maricka Berntson Ronny Persson Kolk Ragnar Andersson Patrik Odén Jörgen Olausson Stefan Weiss

Läs mer

PROTOKOLL ÖVER ÅRSMÖTE i Ramsö Fastighetsägareförening Söndag den 1 juni 2008 kl på Kustbohemmet

PROTOKOLL ÖVER ÅRSMÖTE i Ramsö Fastighetsägareförening Söndag den 1 juni 2008 kl på Kustbohemmet PROTOKOLL ÖVER ÅRSMÖTE i Ramsö Fastighetsägareförening Söndag den 1 juni 2008 kl.10.30 på Kustbohemmet 1. Mötet öppnas. Mötet öppnades och alla hälsades välkomna av Monica Åkerlund-Baumgarten. 2. Val av

Läs mer

Protokoll för årsmöte 2010

Protokoll för årsmöte 2010 1 Protokoll för årsmöte 2010 Tid och plats: kl. 19:00-20:50 den 9 mars 2010 i Brunns skola, Ingarö Närvarande: representerade för 39 fastigheter Fullmakter: 3 st 1. Mötets öppnande Kerstin Lönnberg hälsade

Läs mer

Sammanställning av medlemsenkät SBS 2017

Sammanställning av medlemsenkät SBS 2017 Sammanställning av medlemsenkät SBS 2017 Fråga 1 Vilka av följande delar av Sätra Båtsällskaps verksamhet måste enligt dig finnas på plats och fungera bra? 50 45 40 35 30 25 20 15 10 5 0 Antal svar av

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne.

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Plats: Föreningshuset Steffens Minne Tid: 2016-04-24 Närvarande: 44 röstberättiga medlemmar 1 Föreningens ordförande Maria Ahlén öppnade

Läs mer

Frånvarande: Jonnie Svensson, Andreas Sandberg, Bård Framnes, Andreas Fahlstedt

Frånvarande: Jonnie Svensson, Andreas Sandberg, Bård Framnes, Andreas Fahlstedt Protokoll fört vid Samfälligheten Arnö-Långsätter 1 styrelsemöte den 2014-05-13 Närvarande: Ebbe Carlzon, Fredrik Stenman, Kenneth Nilsson, Mikael Palm, Anna Källberg, Lennart Lindqvist, Anders Eriksson

Läs mer

Stora Källviken. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Stora Källviken. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Stora Källviken Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING...

Läs mer