Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (14)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (14)"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott (14) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annica Blomgren (s) ersättare för Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Övriga deltagande: Jan-Ove Beckman, kommunchef Christina Kleemo, kommunsekreterare Marianne Andersson, sekreterare Owe Nilsson, Vd Degerfors Byggen AB Sören Hedberg, näringslivsenheten Utses att justera: Annica Blomgren Justeringens plats och tid: Kommunkansliet, Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson Paragrafer: Ordförande: Robert Mörk Justerande: Annica Blomgren BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kommunstyrelsens arbetsutskott : Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Kommunkansliet Underskrift:

2 2. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Dnr: Ärendemening sid Arrende Degernäs camping Ombyggnad av f.d Elverket till bostäder Drogpolitiskt program för Karlskoga och Degerfors Ansökan från Värmlands Kreditgarantiförening Sverigefinska Riksförbundet: Enkät ang minoritetspolitiken Utveckling av skidbacken och strandområdet, Degernäs Motion rörande tung trafik Medborgarförslag att skapa webb-formulär Ansökan från klustret för Stål- och Metallbearbetning i Östra Värmland Överenskommelse om övertagande av Otterbäcksbanan Kommunal borgen för Ordningsfråga i KF. 14

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 176 Dnr: Arrende Degernäs Camping. Owe Nilsson Sören Hedberg Owe Nilsson och Sören Hedberg får i uppdrag att hålla en slutförhandling om arrende för Degernäs camping utifrån de direktiv som lämnas av arbetsutskottet. Diskussioner har förts mellan kommunens representanter och de intressenter som anmält intresse för att driva Degernäs camping. Owe Nilsson, Degerfors Byggen och Sören Hedberg redogjorde för förda överläggningar. Avtalstiden för arrendet är 5 år med möjlighet till 5 års förlängning. En diskussion fördes i arbetsutskottet utifrån lämnad redovisning.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 177 Dnr: Ombyggnad av f.d Elverket (Jannelund 20:1) till bostäder. KLG Kommunledningsgruppen får i uppdrag att tillsammans med Degerfors Byggen AB se över den kostnadskalkyl som tidigare tagits fram för ombyggnaden. Återrapport med förslag till kommunstyrelsens arbetsutskott. Socialnämnden har lämnat en framställan till kommunstyrelsen att f.d. Elverket byggs om till bostäder för personer med svårigheter att erhålla bostad på ordinarie bostadsmarknad. F.d. Elverket beläget vid Kanadagatan anser socialnämnden vara en lämplig fastighet för att inrymma ett sådant boende. Huset kan byggas om till fyra bostäder med egen ingång till en acceptabel kostnad. Beslutsunderlag Socialnämnden 97/ Tjänsteskrivelse från verksamhetschef Ingmar Ångman.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 178 Dnr: Drogpolitiskt program för Karlskoga och Degerfors, KS/KF Cecilia Ljung Mary L Dalevi 1. Till kommunstyrelsens behandling av ärendet skall Cecilia Ljung och Mary Lind Dalevi inbjudas. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige föreslås besluta: 2. Kommunfullmäktige i Degerfors fastställer förslaget till drogpolitiskt program för Karlskoga och Degerfors Förslag till drogpolitiskt program för Karlskoga och Degerfors, har tagits fram av folkhälso- och kostförvaltningen. Folkhälso- och kostnämnden godkände förslaget och överlämnade det till kommunstyrelse och fullmäktige i Karlskoga och Degerfors för fastställelse. s beredning FKN 88/ Förslag till drogpolitiskt program. Förslag till Drogpolitiskt program för Karlskoga och Degerfors kommuner

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 179 Dnr: Ansökan om medfinansiering från Värmlands Kreditgarantiförening. Sören Hedberg Sören Hedberg får i uppdrag att fortsätta förhandlingen med Värmlands Kreditgarantiförening och att inbjuda en representant för föreningen till ett möte med arbetsutskott/kommunstyrelse. Från Värmlands Kreditgarantiförening har inkommit ansökan om medfinansiering i form av en direkt medfinansiering för år med kr x 3 år, det vill säga totalt kr för att skapa en vidareutveckling och plattform av verksamheten. Arbetsutskottet konstaterade att det finns ett antal frågor man önskar svar på innan ställning till ansökan tas. Beslutsunderlag Ansökan daterad inkl. processbeskrivning.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 180 Dnr: Sverigefinska Riksförbundet: Enkät ang. minoritetspolitiken. KLG Skrivelse och enkät från Sverigefinska Riksförbundet överlämnas till kommunledningsgruppen för att besvaras. Från Sverigefinska Riksförbundet har inkommit skrivelse, som gått ut till samtliga kommuner i Örebro och Värmlands län. Sverigefinska Riksförbundet firar 2007 sitt femtioårsjubileum. Man förväntar sig därför att den stora folkvandringen från Finland till Sverige under kommer att uppmärksammas och dess betydelse för Sverige och Finland. För att få en rättvis bild av sverigefinnarnas förhållanden vill man med kommunernas hjälp göra en kartläggning av minoritetspolitiken. Det görs i form av en enkätundersökning som bifogas skrivelsen. De frågor som tas upp omfattar barn, vuxna och äldres situation. Beslutsunderlag Skrivelse från Sverigefinska Riksförbundet, inkommen , med enkät.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 181 Dnr: Utveckling av skidbacken och strandområdet. ServN 1. avslutas. 2. Arbetsutskottet uppmanar servicenämnden att ta ner den skylt om skidlift som finns uppsatt eftersom den är inaktuell. Frågan om en utveckling av skidbacken och strandområdet vid Degernäs aktualiserades 2004 genom ett förslag från TD Motivation HB. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade , 9, att invänta beslut avseende naturreservat Degernäs/Ramshöjden. Naturreservatet Degernäs/Ramshöjden är nu beslutat och invigt. Av kontakter med företaget TD Motivation HB framgår att det från deras sida inte längre föreligger något intresse av att utveckla området enligt tidigare förslag på grund av de förändrade omständigheterna. s beredning Yttrande från stadsarkitekt Susanna Weiberg,

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 182 Dnr: Motion rörande tung trafik. Vägverket./. ServN./. Motionen överlämnas till Vägverket och servicenämnden för yttrande. Yttrandet bör vara kommunkansliet tillhanda före 1 mars Kommunfullmäktige har överlämnat en motion rörande tung trafik för beredning och förslag. I motionen, som undertecknats av Roland Halvarsson och Peter Pedersen, föreslås att den tunga trafiken på olika sätt omdirigeras så att den inte behöver passera Degerfors centrum.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 183 Dnr: Medborgarförslag att skapa webbformulär. KUN./. Medborgarförslaget överlämnas till kultur- och utbildningsnämnden för yttrande. Kommunfullmäktige har överlämnat medborgarförslag för utredning och förslag. I förslaget från Veronika Törnkvist föreslås att kommunen ska skapa ett webbformulär på kommunens hemsida för anmälan av schema för dagis/fritids. Enligt IT-avdelningen finns inga tekniska hinder för att tillmötesgå förslaget.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 184 Dnr: Ansökan om medel till samordningsinsatser av klustret för Stål- och Metallbearbetning i Östra Värmland. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: 1. Kommunstyrelsen bifaller ansökan om medel till samordningsinsatser. 2. Finansiering av kostnaden, som för Degerfors kommuns del uppgår till cirka kr, sker via de i budget avsatta medlen för samarbete med Östra Värmland. En ansökan om medel till samordningsinsatser av klustret för Stål- och Metallbearbetning i Östra Värmland har inkommit till kommunen. Ansökan om medfinansiering är ställd till kommungruppen i Östra Värmland och uppgår till kr. Fördelningen av kostnaden sker utifrån antal invånare i respektive kommun, vilket för Degerfors del innebär cirka kr. (3 kr/invånare). Beslutsunderlag Ansökan, undertecknad av Leif Rosén, ordförande Stål- och Metallklustret i Östra Värmland. Ankomstdatum

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 185 Dnr: Överenskommelse om övertagande av Otterbäcksbanan. KS/KF Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige föreslås besluta: Att Degerfors kommun tecknar överenskommelse med Banverket angående övertagande av Otterbäcksbanan. Kommunstyrelsen beslutade , 215, att delegera till kommunstyrelsens arbetsutskott att slutföra förhandlingen med Banverket om övertagande av Otterbäcksbanan. Otterbäcksbanan är en nedlagd järnväg mellan Strömtorp och Otterbäcken. Banverket har sedan nedläggningen upplåtit banan för dressinverksamhet. Nu har Banverket för avsikt att avyttra Otterbäcksbanan, räler, slipers och mark till Degerfors kommun och Kristinehamns kommun. Förslaget till överenskommelse innebär att Degerfors kommun förbinder sig att dela på den ekonomiska risken att starta med åtgärder av banan i enlighet med redovisad åtgärdsplan. Den ekonomiska risken är maximerad till kr, varav Banverket står för kr och Degerfors och Kristinehamns kommuner för vardera kr. Beslutsunderlag Förslag till överenskommelse.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 186 Dnr: Kommunal borgen för KF Länsrätten - Laga kraftbevis Arbetsutskottets förslag till kommunfullmäktige: Kommunfullmäktige beslutar: 1. Att kommunstyrelsen för år 2007 har rätt att för kommunen ingå borgen såsom för egen skuld för Degerfors Byggen AB:s låneförpliktelser om totalt kr, jämte därpå löpande ränta och kostnader. 2. Att kommunstyrelsen för år 2007 har rätt att för kommunen ingå borgen såsom för egen skuld för Degerfors Energi AB:s låneförpliktelser om totalt kr, jämte därpå löpande ränta och kostnader. 3. Att kommunstyrelsen för år 2007 har rätt att för kommunen ingå borgen såsom för egen skuld för Degerfors Industrihus AB:s låneförpliktelser om totalt kr, jämte därpå löpande ränta och kostnader. 4. Kommunstyrelsen bemyndigas att inom ramen för kommunfullmäktiges beslut delegera rätten att fatta beslut om borgen till enskild tjänsteman. Under 2005 beslutade Kommunfullmäktige att ändra principerna för borgensåtaganden gentemot de egna bolagen. Med anledning av detta skall ramarna omräknas inför De nya ramarna innehåller även justeringar med anledning av fullmäktiges beslut om bildande av Degerfors Industrihus AB. Förslaget innebär en minskning av ramen med kr. s beredning Tjänsteskrivelse från ekonomichef Madeleine Andersson.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS AU 187 Dnr: Ordningsfråga kommunfullmäktige. Gjorda påpekanden får tas upp vid fullmäktiges möte. Roland Halvarsson tar upp synpunkter på fullmäktiges ärendelista för mötet den 18 december samt på fullmäktiges protokoll från den 29 november Frågan om en lokal folkomröstning avseende tågstopp och biblioteksflytt, bör behandlas före budgetärendet. Det interpellationssvar som lämnas bör även det behandlas före budgetärendet. Ett fel i protokollet från fullmäktiges möte den 29 november har påtalats av Ingvar Eriksson. De yrkanden som ställdes i samband med dagordningens fastställande protokollfördes inte.

15

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-04-16 1. (19) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 16.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-12 1. ( 8 ) KS040112

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-12 1. ( 8 ) KS040112 Kommunstyrelsen 2004-01-12 ( 8 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annica Blomgren (s) Ove Torpman (s) Frans Maretta (s),

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens näringsutskott 2008-12-15 1 (7)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens näringsutskott 2008-12-15 1 (7) Kommunstyrelsens näringsutskott 2008-12-15 1 (7) Plats och tid: Degerfors Laboratorium kl 13.15-15.30 Sven-Erik Bäckman Vd för Degerfors Laboratorium visade och berättade om företaget. Beslutande: Robert

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-02-18 1. (21) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 15.35. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsen 2006-04-10 1. (9) Plats och tid: Lärcenter, kl. 13.00 14.05. Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annica Blomgren (s) Franz Maretta (s) ersättare för Ove Torpman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-09-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.25, Sammanträdesrum E-plan, Nämndhuset Birgitta Höijer (C), ordförande Annika Engelbrektsson (S) Bjarne Rasmussen (S) Roland Halvarsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 16.05-16.30 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Annika Engelbrektsson (S) Roland

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2006-08-14 1. (20)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2006-08-14 1. (20) Kommunstyrelsen 2006-08-14 1. (20) Plats och tid: Lärcenter, sal 1, kl. 13.00 15.30. Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Börje Jansson (s) ersättare för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-06-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 15.45, Fotbollens Hus Annika Engelbrektsson (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Marianne Högberg (S) Ove Gunnarsson (S) Ulf

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2009-03-30 Sida 1 av 15 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.55 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (S) Eric Arvidsson (C) Roland Halvarsson (V), vice ordf. Monica Littorin (V) Annika

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223 Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 16.30 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s) ers Annica Blomgren (s) Ove Torpman

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119 Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 17.15 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s), ers för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) OveTorpman (s) ers för Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) OveTorpman (s) ers för Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-05-16 1. ( 21) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 13.00 16.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) OveTorpman (s) ers för Annika Engelbrektsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-11-16 1(10) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 13.30, Smedjan, Nämndhuset Robert Mörk (S), ordförande Birgitta Höijer (C) Annika Engelbrektsson (S) Roland Halvarsson (V) Tjänstgörande

Läs mer

Annika Engelbrektsson. Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) ordförande 45-48

Annika Engelbrektsson. Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) ordförande 45-48 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-21 1. (22) B Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 13.00 15.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande deltar ej 45-48 Bjarne Rasmussen (s) deltar 43-48 Annika

Läs mer

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V)

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Servicenämndens 2009-01-30 1. ( 12 ) Plats och tid: Centralförrådet Industrigatan kl 13.00-14.00 Beslutande: Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Övriga deltagande: Jörgen

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-10-04 1. (23) KS041004

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-10-04 1. (23) KS041004 Kommunstyrelsen 2004-10-04 (23) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 13.00-15.45 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Ove Gunnarsson (s) ers för Annica Blomgren (s) Ove Torpman

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-17 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 16.00-17.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Lilian

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2004-05-17 1. (20) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 14.45 16.15 Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Marianne Högberg (s), ordförande Mauri Sukuvaara (v)

Marianne Högberg (s), ordförande Mauri Sukuvaara (v) Servicenämndens 2008-05-30 1. (15) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 13.00-14.00 Beslutande: Marianne Högberg (s), ordförande Mauri Sukuvaara (v) Övriga deltagande: Jörgen Johansson, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-11-22 1. (23)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-11-22 1. (23) Socialnämnden 2006-11-22 1. (23) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 17.05. Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Ingvar Näsman (s) Annica

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2004-09-20 1. (20) AU040920

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2004-09-20 1. (20) AU040920 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2004-09-20 1. (20) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 14.00 16.15 Beslutande: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Annika Blomgren (s) ers för Robert Mörk, (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

Plats och tid: Nämndhuset, kl. 13.00 14.10. BESLUTANDE Ledamöter:

Plats och tid: Nämndhuset, kl. 13.00 14.10. BESLUTANDE Ledamöter: Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-02-16 Sida 1 av 14 Blad Plats och tid: Nämndhuset, kl. 13.00 14.10 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s), ordförande Birgitta Höijer (c) Annika Engelbrektsson (s) Bjarne

Läs mer

Roland Halvarsson (V), ordförande Peter Pedersen (V) Anita Bohlin-Neuman (V) Annika Engelbrektsson (S) Johan Nordström (M)

Roland Halvarsson (V), ordförande Peter Pedersen (V) Anita Bohlin-Neuman (V) Annika Engelbrektsson (S) Johan Nordström (M) 1(14) Plats och tid Smedjan, Nämndhuset kl. 10.00 Beslutande Ledamöter Roland Halvarsson (V), ordförande Peter Pedersen (V) Anita Bohlin-Neuman (V) Annika Engelbrektsson (S) Johan Nordström (M) Ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-04-07 1. (13)

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-04-07 1. (13) Servicenämnden 2006-04-07 1. (13) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 13.15-15.20 Beslutande: Börje Jansson (s), ordförande Marianne Högberg (s) Jeannette Rasko (s) Göran Persson (s) Patrik Rehnberg (s)

Läs mer

Kristina Sandberg, förvaltningschef Marianne Andersson, sekreterare. Siv Karlsson. Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson

Kristina Sandberg, förvaltningschef Marianne Andersson, sekreterare. Siv Karlsson. Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson Socialnämnden 2007-01-11 1. (7) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 14.00. Beslutande: Bjarne Rasmussen, (s), ordförande Siv Karlsson, (kd) Mary-Anne Landberg, (s) Ingvar Näsman, (s) Anna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-08-22 Anslags nedtagande: 2011-09-12

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-08-22 Anslags nedtagande: 2011-09-12 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-15 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret Kisa 2011-08-15 kl. 08.00-12.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Åke Almqvist (M) Markus Hall (MP) Roger Rydström (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2004-08-10 1 (8) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2004-08-10 kl. 14.00-14.20 Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand (s)

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD)

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö, Stadshuset kl. 15.30-16:15 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Anders Karlsson (C) 1:e vice ordförande Janne Jansson (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Jan Sahlén (S) Jon Björkman (V) Ordf. Malin Svanholm (S) Robert Sandström (C), tjänstgörande ersättare Anna Strandh Proos (M)

Jan Sahlén (S) Jon Björkman (V) Ordf. Malin Svanholm (S) Robert Sandström (C), tjänstgörande ersättare Anna Strandh Proos (M) 1(5) Plats och tid Jan Sahléns tjänsterum kommunhuset, våning 4, 13.00-14.00 Beslutande ledamöter Jan Sahlén (S) Jon Björkman (V) Ordf. Malin Svanholm (S) Robert Sandström (C), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-03-01 1(12) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.45, Fotbollens Hus Robert Mörk (S), ordförande Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Annika Engelbrektsson (S) Marianne Högberg (S)

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Kommunstyrelsens näringsutskott

Kommunstyrelsens näringsutskott Kommunstyrelsens näringsutskott 2009-02-09 1. ( 8) Plats och tid: Degerfors FörzinkningsAB Defab kl 13.15-15.30 Defabs nye vd Henrik Isenström tog emot och visade företaget samt berättade om deras affärside.

Läs mer

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.05-11.20 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S) ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2005-12-14 1. ( 10 ) Plats och tid: Prix-huset, kl 15.00-17.00 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v)

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2006-08-23 1. ( 13 ) Plats och tid: Prix-huset, kl 14.40-16.25 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v)

Läs mer

Jörgen Johansson, förvaltningschef Helena Landin, förvaltningsekonom Björn Halvarsson Teknikenheten. Börje Jansson. Kommunkansliet.

Jörgen Johansson, förvaltningschef Helena Landin, förvaltningsekonom Björn Halvarsson Teknikenheten. Börje Jansson. Kommunkansliet. Servicenämndens 2007-02-16 1. ( 13 ) Plats och tid: Nämndhuset lunchrummet kl 13.00-14.00 Beslutande: Lenny Karlsson (m), ordförande Börje Jansson (s) Övriga deltagande: Jörgen Johansson, förvaltningschef

Läs mer

Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Göran Bäckelin (fp) Börje Jansson (s) Jeannette Rasko (s) Mauri Sukuvaara (v) Dagobert Klug (v)

Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Göran Bäckelin (fp) Börje Jansson (s) Jeannette Rasko (s) Mauri Sukuvaara (v) Dagobert Klug (v) Servicenämnden 2007-02-02 1. ( 15 ) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 14.00-16.45 Beslutande: Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Göran Bäckelin (fp) Börje Jansson (s) Jeannette Rasko

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) deltar 206-216 Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) deltar 206-216 Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2004-12-13 1. ( 27 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 13.00 17.00 Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) deltar 206-216

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.15 1 (13) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Utses justera Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-01-11 1(16) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.45, Fotbollens hus Robert Mörk (S),ordförande Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Marianne Högberg (S) Franz Maretta (S) Annika Engelbrektsson

Läs mer

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen 2006-06-20 Plats och tid Beslutande Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl 14.00-14.35 Se bifogad deltagarförteckning Utses att justera Bosse Pettersson Gunnar

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-05-05 1. (13)

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-05-05 1. (13) Servicenämnden 2006-05-05 1. (13) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 13.00-16.15 Beslutande: Börje Jansson (s), ordförande Marianne Högberg (s) Göran Persson (s) Jeannette Rasko (s) Björn Nordenhaag (mp)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2003-12-02 1 (22) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2003-12-02 kl. 14.00-15.30. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Bjarne Rasmussen, (s), ordförande Ove Torpman (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp)

Bjarne Rasmussen, (s), ordförande Ove Torpman (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2004-10-18 1. ( 21 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 16.30 Beslutande: Bjarne Rasmussen, (s), ordförande Ove Torpman (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

KD-Solskydd Kl 13:15-15:15 Claes Strandberg presenterade företaget och dess verksamhet.

KD-Solskydd Kl 13:15-15:15 Claes Strandberg presenterade företaget och dess verksamhet. Kommunstyrelsens näringsutskott 2010-01-25 1. ( 8 ) Plats och tid: Beslutande: KD-Solskydd Kl 13:15-15:15 Claes Strandberg presenterade företaget och dess verksamhet. Robert Mörk, (s), ordförande Annika

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämndens 2008-05-28 1. (18) arbetsutskott

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämndens 2008-05-28 1. (18) arbetsutskott Kultur- och utbildningsnämndens 2008-05-28 1. (18) Plats och tid: Coop-huset, kl 13.00-16.30 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordf. (ej ordf. punkt 1 71) Lars-Gunnar Hedenqvist (fp), ordf. 71 punkt

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-02-25 22 Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013 kl. 10.00-11.00 sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen i Överkalix Beslutande Birgitta Persson (s) Anne Jakobsson(s) Gunnar Liljebäck

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2012-09-18 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.15. Beslutande Christin Löfstrand (V) ordförande Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Hans-Petter Paulsen (FP)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2004-12-20 1 (4) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-13.35

Kommunstyrelsen 2004-12-20 1 (4) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-13.35 Sammanträdesdatum Blad 1 (4) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-13.35 Beslutande Benita Vikström Emil Carlsson Torbritt Bökman Sören Carlsson Britt-Marie Kärngren Britta Bergström Catharina Fredriksson

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05 Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Planrummet, kommunhuset kl 13.00 14.25 Beslutande Lennart Lämgren (FP), ordf Torsten Bill (M) Sara Asp (S) Deltagande ersättare Övriga deltagande Johan Rosqvist, förvaltningschef

Läs mer

Enligt bifogad förteckning. Gerhard Jansson Marianne Andersson, sekreterare. Annica Blomgren och Roland Halvarsson.... Marianne Andersson

Enligt bifogad förteckning. Gerhard Jansson Marianne Andersson, sekreterare. Annica Blomgren och Roland Halvarsson.... Marianne Andersson Kommunfullmäktige 2005-01-31 1. (18 ) Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.10. Beslutande: Enligt bifogad förteckning. Övriga deltagande: Gerhard Jansson Marianne Andersson, sekreterare Utses att justera:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-03-26 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Martina

Läs mer

Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Mauri Sukuvaara (v)

Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Mauri Sukuvaara (v) Servicenämndens 2008-03-28 1. (13) Plats och tid: Nämndhuset Data-sal kl 13.00-14.15 Beslutande: Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Mauri Sukuvaara (v) Övriga deltagande: Jörgen Johansson,

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (8) Kommunkontoret, Surahammar Måndag den 4 augusti 2008, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (8) Kommunkontoret, Surahammar Måndag den 4 augusti 2008, klockan 2008-08-04 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndag den 4 augusti 2008, klockan 13.00 14.00 Anders Tollin (S), Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson (S) Kerstin

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-05-22 1. (23) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 15.40. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Kommunstyrelsen (15) Robert Rapakko Jens Robertsson

Kommunstyrelsen (15) Robert Rapakko Jens Robertsson Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset den 29 november 2016 kl. 14.00 15.45 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10 2010-08-19 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-08-19 klockan 09:00 12:10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Björn Vallin (FP) Carina Stenman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Peter Morfeldt, förvaltningschef Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid Anna-Lena Sandell, ekonom.

Peter Morfeldt, förvaltningschef Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid Anna-Lena Sandell, ekonom. Kultur- och utbildningsnämndens 2008-12-03 1. ( 14 ) Plats och tid: Coop-huset, kl 13.00-16.00 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Anita Birath (s) Ingvar Eriksson

Läs mer

Jan Sahlén Eleonora Asplund Jon Björkman Robert Sandström, tjänstgörande ersättare Gudrun Sjödin, tjänstgörande ersättare

Jan Sahlén Eleonora Asplund Jon Björkman Robert Sandström, tjänstgörande ersättare Gudrun Sjödin, tjänstgörande ersättare 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Tid 13.00 15.00 ande ledamöter Jan Sahlén Eleonora Asplund Jon Björkman Robert Sandström, tjänstgörande ersättare 25 27. Gudrun Sjödin, tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-13 1 (8)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-13 1 (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-13 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2010-09-13 klockan 08.00-15.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Åke Almqvist (M) Solveig Danielsson (KD) Sigvard

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset, Tomelilla, den, kl. 14.00-14-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Göran Clausson, kanslichef Christian Björkqvist, ekonomichef Eva Lundberg Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Marianne Sandin Bäckestrand

Marianne Sandin Bäckestrand Socialnämnden 2005-08-30 1 (11) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 15.40 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Anita Johannesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-08-07 1 (12) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2006-08-07 kl. 14.00-14.45. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 januari 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (7) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan 18.

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (7) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan 18. Kommunfullmäktige 2008-08-18 1 (7) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2008-08-18, klockan 18.00 18-30 Beslutande Christina W Jansson (S) ordförande Anders Tollin (S) Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige

Protokoll Kommunfullmäktige Tid Plats 15:00-15:45 Kunskapens hus, Laxå Beslutande ledamöter Ylva von Schéele (M) Richard Nygren (M) Christofer Carlander (M) Nils-Olof Tivemyr (C) Frida Eriksson (C) Arne Augustsson (C) Bo Rudolfsson

Läs mer