Le Tre Stelle i Toscana från tv-programmet Solens Mat. OKTOBER 2010 Text: Roseanna Wallinder Foto: Jan Wallinder

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Le Tre Stelle i Toscana från tv-programmet Solens Mat. OKTOBER 2010 Text: Roseanna Wallinder Foto: Jan Wallinder"

Transkript

1 Le Tre Stelle i Toscana från tv-programmet Solens Mat. OKTOBER 2010 Text: Roseanna Wallinder Foto: Jan Wallinder Vi var många som följde programmet Solens Mat som några säsonger gick på TV 1. Som njöt av att se mat lagas med råvaror vi här i Sverige bara kan drömma om. Som fick oss att drömma om platser långt från turistbroschyrernas glättiga upplägg. Så varför inte besöka några av dessa platser. Om inte annat för att vara säker på att få äta och dricka gott. Sagt och gjort; vi bestämmer oss för att åka till Le Tre Stelle i Toscana. Det var ett avsnitt av programserien som fick stor uppmärksamhet. Kanske för att den handlade om tre driftiga kvinnor som startade en agroturismo* på sin gård. Och som lyckades göra den lönsam. Vi åker dit Vi befinner oss i Toscana och har redan besökt platser med fantastisk mat och lika fantastiskt vin. Vi har nu sovit på en utmärkt ställplats uppe i Castellina in Chianti och tar beslut om att besöka damerna vars gård ligger lite utanför Chiantidistriktet där vi befunnit oss i några dagar. Det är en lördag i oktober och vid lunchen gör vi ett uppehåll uppe i Monteriggioni en osannolik plats några kilometer söder om Siena. En liten stad med bara några få invånare som enkelt uttryckt är helt muromgärdad. Staden finns inom dessa murar och det räcker med knappt tio minuter för att göra stan. På piazzan som i princip är hela stan finns några barer och restauranger men vi väljer ut en enkel matvarubutik som även serverar diverse charkuterier smakfullt upplagda på trätallrikar och serverade med gott bröd och gott vin. Piazzan i Monteriggione Vi äter och njuter i solen som trots att det är sent i oktober värmer bra där vi sitter med en ansenlig mängd italienare som kommit på samma briljanta idé. På vägen ner mot parkeringen från Monteriggioni inser vi att detta är en mycket bra ställplats om man skulle vilja övernatta här. Tanken slår oss, men vi är ju på väg mot tre damer som vi inte vill missa!

2 En kort sträcka på motorvägen innan vi tar av mot San Gimignano som vi kör förbi eftersom det är för tidigt att besöka staden med tanke på de turisthorder som ännu befinner sig i stan, så den får vänta. Och som vi numera har vant oss vid lurar vår GPS -Frau Besserwisser- iväg oss på småvägar som visserligen är sagolikt vackra men också oroväckande slingriga och tillika mycket smala. Men så småningom kommer vi ut på vägen vi skulle ha åkt från början och det dröjer inte länge förrän vi hitta skylten till Le Tre Stelle d v s de tre stjärnorna. Le Tre Stelle Agroturismo Det är Maria som tar emot oss. Välkomnande men utan några större åthävor; vi blir informerade om när middagen serveras och att det bor ytterligare några familjer här under denna weekend. Vi får stå på parkeringen som är väl tilltagen och belägen i anslutning till boningshuset samt väl skyddad bakom en hög häck. Det är ingen ställplats i vanlig bemärkelse; parkering på gårdsplanen men med möjlighet att få vatten och el. Men strunt i el och vatten! Det är ju för maten och atmosfären vi har åkt hit. Parkering på gårdsplanen Omgivningarna Efter att ha parkerat och installerat oss känns det bra att få göra en promenad i omgivningarna. En agroturismo i Toscana är vanligtvis en naturskön plats med trädgård och bondgård i renässansstil omgiven av cypresser och pinjeträd och med vinstockar så långt ögat når. Så icke här; vinstockarna stämmer förvisso. Gården är omgiven av kullar med rader av vinstockar. Utsikt från gården För övrigt är det inget som stämmer med den gängse uppfattningen om en agroturismo i Toscana.

3 Framför ingången till huset på den s.k. verandan står ett par nedsuttna soffor i imiterat skinn och går man några trappsteg upp till poolen finner man att bästföredatum för såväl pool som trädgårdsmöbler passerat för flera säsonger sedan. Jag har inspekterat poolområdet Huset -byggt på 70-talet är som de flesta hus från denna epok, tämligen charmlöst. Men med den frodiga växtlighet som utmärker dessa trakter är mestadels av fasaden täckt av murgröna som döljer den misslyckade arkitekturen. Det finns inget inställsamt eller tillrättalagt och det råder ingen som helst ordning. Snarare en skön anarkistisk tillvaro där det mesta är tillåtande. Gässen i sin vanliga miljö Gamla trasiga redskap ligger och skräpar och överallt finner vi höns, gäss och svarta grisar som fritt går omkring och bökar, pickar, kacklar och nöffar. I total frihet. Alla dessa plus getterna med sina killingar kommer så småningom hamna i Marias kök. Förvandlade till utsökta delikatesser. Grisarna bökar utanför vår husbilsdörr Men det är ingenting man tänker när vi tillsammans med Maria går för att utfordra alla. Först hönsen, gässen och de lösspringande små, svarta grisarna; därefter en promenad bort till inhägnaden med de större grisarna och getterna. En synnerligen lerig historia, vilket bekymrar Maria föga. Hon pratar glatt på om hur svårtstartat allt var. Men att

4 envishet lönar sig. Den i kombination med hårt arbete och stor kokkonst. Idag kan de leva ganska gott på sin verksamhet. Att vara TV-stjärna Vad tyckte hon då om att vara med i TV? Hon skrattar glatt; det var ju ingenting hon hade tänkt sig. Men det gick ju bra; hon vande sig ganska snart att hela tiden ha en kamera som följde henne vart hon gick. Och TV-teamet tyckte ju om hennes mat. Vilket tycks vara det viktigaste. Och det är inte svårt att förstå när vi senare sätter oss till bords tillsammans med de andra familjerna som bor här just nu. Maria och hennes döttrar Antonella och Donatella sitter förstås med. Det är ju en familjemiddag med god mat och otvungen stämning. Det är Maria som står för matlagningen i sitt - inte alltför moderna kök. Allt vi äter kommer från gården; vinet, grönsakerna, köttet, brödet, marmeladerna, honungen, frukten och pastan. Allt sker i Marias kök. Genuint, vällagat och GOTT. Fantastiskt gott! Maria i sitt kök Allrummet; kontor, matsal, vardagsrum och tv-rum Vi äter vid ett långbord i familjens vardagsrum som också fungerar som matsal och kontor. Middagen som serveras ikväll består av prosciutto, salami, bruschetta och torta di cipolla som förrätt, sedan hemgjord pasta pici med tomatsås med mycket vitlök och förstås färskriven parmesan. Huvudrätt är kyckling, cikoria och ugnsstekt paprika. Avslutningsvis en ljuvlig tiramisú. Vinet Vinet är i särklass; vi dricker av alla de tre röda sorter som produceras på gården. Tyvärr finns deras viner inte på Systembolaget. Det är synd för de är alldeles kolossallt goda. Amerikaner och kineser däremot har förstått att se till att de får tillgång till dem. Vi kan tack och lov köpa med oss till synnerligen rimliga priser.

5 Maria och hennes döttrar Vi trodde vi skulle vakna med tuppen. Den magnifika tupp vi stiftat bekantskap med under gårdagen. Men i natt tog räven honom. För att han var för halsstarrig och vägrade komma in med hönorna på kvällen. För stolt och övermodig och då går det som det går. En härlig frukost med hembakat bröd, skinkor, korvar, ostar, hemgjorda marmelader, färska ägg och cappuciono. Under frukosten blir vi underhållna av Maria som har synpunkter på det mesta; oftast välgrundade och genomtänkta. Formulerade med känsla. Det faktum att räven tog tuppen är en tragedi i sig, men inget som behöver lägga sordin på tillvaron; man måste gå vidare. Mamma Maria Hon vet att berätta att Toscana är Rossa d v s ett rött landskap politiskt sett. Berlusconi står inte så väldigt högt i kurs här och inte heller EU med sina bidrag som endast duktiga blankettifyllare kommer i åtnjutande av. Sällan småföretagare. Maria tillhör generationen som fått slita för att nå ett relativt välstånd. När äldsta dottern Antonella föddes fanns ingen möjlighet för familjen att ha kött på bordet. Sex år senare när nästa dotter kom Donatella hade saker och ting förändrats. Nu kunde man t o m slakta en kalv för att fira den lyckliga tilldragelsen. Nu arbetar alla tre på gården. Hela tiden. Antonella har ansvaret för vinproduktionen. Donatella är den som arbetar med jordbruket och grönsaksodlingarna, medan Maria lagar all mat och utfordrar djuren. Donatella och Antonella studerar mitt skrivarbete

6 Kullar av lera och vin Under natten har der regnat en del men nu skiner solen och det är som upplagt för en promenad i omgivningarna. Och de närmsta omgivningarna som lockar är ett otal kullar med oändliga vinodlingar. De flesta druvor är redan skördade men vi hittar ett flertal stockar där söta, blå druvor hänger kvar. Söta och goda druvor Att gå uppför dessa kullar som är brantare än man tror kräver ett visst mått av energi i synnerhet som underlaget utgörs av tung, slirig lera som fastnar under skorna så att de efter ett tag ser ut som 70-talets platåskor. Leriga skor Komna till toppen på en av kullarna efter mycket halkande - har man en vidunderlig utsikt över landskapet. Åt ena hållet kan man se San Gimignano och åt det andra Certaldo två små städer med olika charm. San Gimingano som finns på Unescos världsarvslista - med alla sina torn men också med alla sina turister. Turister i tusental. Besöka staden bör man göra antingen före kl. tio på morgonen eller efter klockan sju på kvällen när alla horder av turister har försvunnit. Då, men först då, kommer staden till sin rätt. Certaldo minst lika vackert och intressant och där man kan strosa i lugn och ro vilken tid som helst på dagen och bara njuta av den medeltida arkitekturen och lugnet.

7 Utsikt mot Sertaldo från gården Vi hoppar över lunchen för att klara den överdådiga middagen som väntar på kvällen. Det visar sig vara ett klokt beslut; för nu har det dukats upp! Antipasto med skinka, fjäderlätta crepes med KarlJohanstuvning, fyllda tomater. Primo: pappardelle med sås gjord på örter från gården. Gudomlig! Huvudrätt: ugnsstekt killing med ugnsbakad potatis och mangold. Avslutningsvis; vin Santo med nötkakor som vi bönade och bad att få köpa med oss. För aldrig har godare nötkakor tillverkats. Morgonen därpå lämnar vi familjen och får med oss sex varma ägg som avskedspresent. Och ett antal nötkakor. / Roseanna och Janne Faktaruta Åka dit: Var? 15 km söder om San Gimignano Priser: 25 Euro för frukost och 4-rättersmiddag inklusive viner Se mer: www. le tre stelle. it Ställplatsen: gratis * agroturismo = man bor, äter och i den mån man vill deltar i livet på gården. I Italien finns agroturismo i samtliga 20 regioner och de flesta tar emot husbilar mot att man äter på gården.

Toscana och Chianti med Italiens fantastiska vin och mat!

Toscana och Chianti med Italiens fantastiska vin och mat! En Tur & Retur vinresa i samarbete med BKWine Vinresa i Toscana Toscana och Chianti med Italiens fantastiska vin och mat! 18-22 maj 2011 Toscana lockar med sin vackra landsbygd, sina viner, sin olivolja

Läs mer

TOSCANA - En resa i blåregnets tid

TOSCANA - En resa i blåregnets tid TOSCANA - En resa i blåregnets tid En resa i blåregnets tid, en poetisk titel som lockade 22 personer att stiga upp i gryningen den 21 april för att uppleva vackra trädgårdar i Toscana. Vi blev rikt belönade.

Läs mer

8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND

8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND 8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND Toscana San Gimignano Bernina Expressen Om ni vill unna er något alldeles extra följ med på en resa till ett av Italiens mest omskrivna landskap

Läs mer

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Toscana Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T o s c a n a Toscana - Guidad Resa Bli inspirerad av pittoreska byar, historiska städer och natursköna vingårdar på

Läs mer

Program SPF Maj TOSCANA

Program SPF Maj TOSCANA Program SPF 17-22 Maj - 2018 - TOSCANA Efter en lyckad Toscanaresa i september i fjol är det nu dags för en repris till våren 2018. Programmet har i stort sätt samma upplägg utom att det inte är vinfestival

Läs mer

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden SPF SENIORERNA SOLVÄNDAN OCH SYD ÖLAND ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA LÄS, LÄR OCH RES Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden Pris: c:a 9500 kr/ person i dubbelrum, enkelrum:

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 51 Falsk laxpudding

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 51 Falsk laxpudding bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 51 a Falsk laxpudding Gott till: vitt vin med eller utan alkohol alternativt stilla smaksatt vatten b Pulled pork burger Gott till: öl med stor smak

Läs mer

1. Låt mej bli riktigt bra

1. Låt mej bli riktigt bra 1. Låt mej bli riktigt bra Rosa, hur ser en vanlig dag i ditt liv ut? Det är många som är nyfikna på hur en världsstjärna har det i vardagen. Det börjar med att min betjänt kommer in med frukost på sängen.

Läs mer

TEXT OCH FOTO KURT-INGE EKLUND 20 VIN 2/2010 VIN 2/2010 21

TEXT OCH FOTO KURT-INGE EKLUND 20 VIN 2/2010 VIN 2/2010 21 För den som vill göra en resa med mat- och vinupplevelser är Toscana ett eldorado. Här finns den klassiska drömmen om Italien där man kan frossa i en mångfald av perfekta råvaror. TEXT OCH FOTO KURT-INGE

Läs mer

S C.F.

S C.F. Ref. 1389 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Florence Italy Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Siena Dröm hem för försäljning i Chianti BESKRIVNING

Läs mer

Toscana och Chianti med Italiens fantastiska vin och mat!

Toscana och Chianti med Italiens fantastiska vin och mat! En vinresa av och med BKWine Vinresa i Toscana Toscana och Chianti med Italiens fantastiska vin och mat! 18-22 maj 2011 Toscana lockar med sin vackra landsbygd, sina viner, sin olivolja och inte minst

Läs mer

Moves åker till Toscana! Ät, träna och njut med oss i vackra Toscana!

Moves åker till Toscana! Ät, träna och njut med oss i vackra Toscana! Moves åker till Toscana! Ät, träna och njut med oss i vackra Toscana! Här kommer information om vår resa till Toscana 18-22 maj 2016. Gården som vi ska bo på heter Residenza Cornino och är ett typiskt

Läs mer

Jag kan vad jag har fått lära!

Jag kan vad jag har fått lära! Jag kan vad jag har fått lära! (Saga från Danmark) Det var en gång en man och kvinna som hade tre döttrar. Döttrarna var alla tre gifta med troll som bodde under marken. En dag tänkte mannen att han skulle

Läs mer

Mat&Vinresa till Toscana

Mat&Vinresa till Toscana Mat&Vinresa till Toscana Följ med oss på en unik och personlig resa till våra gamla hemtrakter i södra Toscana och möt våra Italienska vänner. Under tre fullmatade dagar som går i matens och vinets tecken

Läs mer

Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, söndag 20 söndag 27 september 2015

Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, söndag 20 söndag 27 september 2015 Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, söndag 20 söndag 27 september 2015 Följ med till Frankrike och måla akvarell i en unik, kreativ och rofylld miljö. Vi håller till på Château

Läs mer

Svenska i fokus 1. Provlektion: Tidsordet/objektet i fundamentet. Sidorna 94 96 plus facit ur Svenska i fokus 1.

Svenska i fokus 1. Provlektion: Tidsordet/objektet i fundamentet. Sidorna 94 96 plus facit ur Svenska i fokus 1. Svenska i fokus 1 Svenska i fokus 1 är ett nybörjarläromedel med snabb och tydlig progression. Boken är framtagen för vuxna och tonåringar med studievana. Provlektion: Tidsordet/objektet i fundamentet

Läs mer

Tyskland med husbil 2013

Tyskland med husbil 2013 Tyskland med husbil 2013 Ja då bar det iväg söndagen den 14/7 första etappen var till Heiligenhafen, där har vi varit ett antal gånger när vi åker till Tyskland på semester. Nytt för i år är att det har

Läs mer

RO BLAND ROSOR. I Birgittas gotländska trädgård får naturen bestämma takten. Och rosorna, som växer precis överallt.

RO BLAND ROSOR. I Birgittas gotländska trädgård får naturen bestämma takten. Och rosorna, som växer precis överallt. 10.00 Sida 76 RO BLAND ROSOR I Birgittas gotländska trädgård får naturen bestämma takten. Och rosorna, som växer precis överallt. AV M A R I A M M E L L S T R Ö M O C H A N N A G T U F V E S S O N ( T

Läs mer

Barbro Björkhem. Barbro Björkhem

Barbro Björkhem. Barbro Björkhem Barbro Björkhem Barbro Björkhem 2012 Pilgrimssnäckor på stigen Copyright 2012, Barbro Björkhem Ansvarig utgivare: Barbro Björkhem Framställt på vulkan.se ISBN:978-91-637-0087-3 1 Innehåll Pilgrimssnäckor

Läs mer

Santos hade precis avslutat träningen med ungdomslaget när tränaren kom och kallade på honom.

Santos hade precis avslutat träningen med ungdomslaget när tränaren kom och kallade på honom. 1. Santos hade nu spelat för klubben ungdomslag i två år och trivdes oerhört bra med sitt nya liv. Han fick i princip hålla på med det han älskade från morgon till kväll. Ja, de hade ju lite skola också

Läs mer

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 2015 GARDASJÖN Italiens största sjö, den azurblå Gardasjön med sitt kristallklara vatten, omgärdas av flera medeltida, pittoreska städer med smala gränder och charmiga stadskärnor.

Läs mer

HEAVEN IS A PLACE ON EARTH FÖR DEN SOM SÖKER SJÄLVA ESSENSEN AV LYXESKAPISM ÄR VITGLIANO I TOSCANA MANNA

HEAVEN IS A PLACE ON EARTH FÖR DEN SOM SÖKER SJÄLVA ESSENSEN AV LYXESKAPISM ÄR VITGLIANO I TOSCANA MANNA L A D O L C E V I TA HEAVEN IS A PLACE ON EARTH FÖR DEN SOM SÖKER SJÄLVA ESSENSEN AV LYXESKAPISM ÄR VITGLIANO I TOSCANA MANNA FRÅN HIMLEN. VI TALAR OM EN HELT NY TYP AV BOUTIQUE-HOTELL. AV A N N A M O

Läs mer

FRÄSCHA FrUKtER & GRÖNSAKER

FRÄSCHA FrUKtER & GRÖNSAKER På vilket sätt tror du att nyckelpigan kan hjälpa ekobonden? FRÄSCHA FrUKtER & GRÖNSAKER PÅ RIKTIGt Nyckelpigor, parningsdofter och annat smart När äpplen eller annan frukt odlas kan det komma insekter

Läs mer

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget?

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget? A: Vad heter du? S: Jag heter Stefan. A: Hur gammal är du? S: 39. A: Och var jobbar du någonstans? S: Fällmans Kött. A: Vad är ditt yrke? S: Jag är logistik- och lagerchef. A: Hur hamnade du i den här

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Kommentar mottagande: -Värdinnan Nadja möte oss vid ankomsten till Herrgården. Hon var mycket trevlig, glad och vänlig och berättade om vårt boende,

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer.

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. Toscana Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T o s c a n a Guidad Rundresa - Toscana - (max. 8 resenärer) Upptäck ett vackert landskap, charmiga bergsbyar och ett

Läs mer

5. Hur blev du omhändertagen?: mycket bra Kommentar omhändertagande: Både Dagmar och Mike trevliga och hjälpsamma.

5. Hur blev du omhändertagen?: mycket bra Kommentar omhändertagande: Både Dagmar och Mike trevliga och hjälpsamma. Namn: Ingrid Fransson Resa: Hathayoga i franska Pyrenéerna Datum: 5-12 juli 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: Fint och fräscht rum. Bra kök och gott om fina uteplatser att sitta på. Kommentar

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Hur mycket tillsatt socker innehåller dessa livsmedel? Väg upp sockermängden för jämförelse. 2 dl söta flingor, olika sorter gram 33 cl läsk gram

Hur mycket tillsatt socker innehåller dessa livsmedel? Väg upp sockermängden för jämförelse. 2 dl söta flingor, olika sorter gram 33 cl läsk gram 6 Problemet med socker Socker är en typ av kolhydrat och den används som energi i vår kropp. Som kolhydrat betraktad är socker varken bättre eller sämre än någon annan. Det är helt enkelt högoktanigt bränsle.

Läs mer

Ja då var det dags att åka med vår nya Kabe

Ja då var det dags att åka med vår nya Kabe Ja då var det dags att åka med vår nya Kabe Bilen hämtade vi den 16/6 På fredagen packade vi för att åka till Tyskland via Skåne och Danmark. Lördag är det är dags att åka iväg vi stannar till i Ängelholm.

Läs mer

Saluhallen Eataly är en fläkt av Italien i Stockholm.

Saluhallen Eataly är en fläkt av Italien i Stockholm. Saluhallen Eataly är en fläkt av Italien i Stockholm. I Röda Kvarns ståtliga gamla lokaler på Biblioteksgatan har stockholmarna fått ett nytt mattempel. Det är italienska Eataly som slår upp portarna till

Läs mer

Nils Holgerssons underbara resa i Sveriges Lustgård

Nils Holgerssons underbara resa i Sveriges Lustgård Nils Holgerssons underbara resa i Sveriges Lustgård Hoppa upp i vagnen och följ med på en resa i tiden i Selma Lagerlöfs fotspår och njut av Sörmlands slingrande vägar vid böljande landskap och sjöar.

Läs mer

S C.F.

S C.F. Ref. 1847 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Florence Italy Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 San Gimignano Prestigefull lantgård till försäljning

Läs mer

Försäljning via skolklasser och föreningar

Försäljning via skolklasser och föreningar Försäljning via skolklasser och föreningar Goda smaker från Italien Hög kvalitet till rimliga priser Det italienska köket är ett av världens främsta och kännetecknas av sin enkelhet och betoning på färska

Läs mer

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av:

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av: Göteborgs stolthet, F98 Qvidings FF, Spanienläger 2013 1-16 april Barcelona är en fantastisk blandning av gammalt och nytt, med världens just nu bästa fotboll, Tyvärr slängde ju Kung Zlatan in handduken

Läs mer

Festfixaren 2015. Restaurang OvanPå Bilia-huset Midhem 040-311 399 www.ovanpa.se

Festfixaren 2015. Restaurang OvanPå Bilia-huset Midhem 040-311 399 www.ovanpa.se Festfixaren 2015 Restaurangen har öppet vardagar 7.00-15.00 då frukost och fika serveras. Lunch där det ingår bröd, smör, salladsbord, valfri dryck samt kaffe serveras mellan 11.00-14.00. Vi serverar även

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

Hasse Andersson - Avtryck i naturen

Hasse Andersson - Avtryck i naturen Hasse Andersson - Avtryck i naturen En i gänget Efter nio timmar i bil anländer jag till Kongsvold fjällstation i Norge. Klockan är halv fyra och solen står fortfarande högt på himlen. Det är september

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster Så var det då dags att för första gången sammanfatta händelserna för en rallyfantast, s k gam, detta utspelade sig under en helg och beskriver många tankar och känslor upplevda under en och samma helg...

Läs mer

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Wellness weekend/tjejresa Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Varmt välkomna till Katalonien! Välkomna till den pittoreska och populära badorten Sitges, ca 45 min från Barcelona. Sitges

Läs mer

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND.

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND. RESEBERÄTTELSE 2010 TYSKLAND-HOLLAND. Vi åkte från Gullspång 14 april 2010 mot Varberg för att den 15 april färja Varberg-Grenå. Av ovanstående bild framgår att vi som åkte var Ove-Karin, Margareta-Rolf,

Läs mer

Så här beställer du catering från Malmborgs

Så här beställer du catering från Malmborgs Så här beställer du catering från Malmborgs I samtliga våra butiker finns ett kök med kunniga kallskänkor. Allt du behöver göra för att beställa är att besöka delidisken i din närmsta Malmborgsbutik eller

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

En lyxig egendom strax bakom kustlinjen, gångavstånd till stranden in Ferragudo

En lyxig egendom strax bakom kustlinjen, gångavstånd till stranden in Ferragudo sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 1.400.000 Konstruerad (år) 2003 område (län) Lagoa Tomtarea 9360 Stad Konstruktion område 584 sida 3/5 På landsbygden, nära fiskebyn, golfbanor och inom gångavstånd från

Läs mer

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg Lilla Sju små sagor i urval av Annika Lundeberg Bockarna Bruse Med bilder av Christina Alvner Det var en gång tre bockar, som skulle gå till sätern och äta sig feta och alla tre hette de Bruse. Vägen till

Läs mer

Böda Riviera Restaurang MENY

Böda Riviera Restaurang MENY Förrätt Vitlöksbröd Serveras med hemgjord Aioli, tomater, gurka och ruccolasallad. Smakupplevelse: Med vårt vitlöksbröd och hemgjord Aioli så börjar middagen med en svag bris av Italienska atmosfären.

Läs mer

Kasinokampen. Trekamp, tvårätters middag, 1 glas öl/vin/alk., fri entré och garderob.

Kasinokampen. Trekamp, tvårätters middag, 1 glas öl/vin/alk., fri entré och garderob. Kasinokampen Trekamp och middag Satsa på en annorlunda och rolig kasinokväll med trekamp och en tvårättersmiddag. Utmana varandra i de vanligaste kasinospelen. Avsluta sedan kvällen med att fira vinnarna

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

www.visitestonia.com

www.visitestonia.com www.visitestonia.com RESAN BÖRJAR Gadgetville är en liten by vid en stillsam plats nära havet. Nästan alla invånarna i byn älskar uppfinningar och att uppfinna saker. Lektionerna i naturvetenskap på skolan

Läs mer

Personlig service. Värdparet David och Margareta hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Odalgården.

Personlig service. Värdparet David och Margareta hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Odalgården. En närbelägen idyll Värdparet David och Margareta hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Odalgården. Personlig service Som konferensgäst på Odalgården blir du snabbt varse om den familjära stämningen

Läs mer

URBAN WINERY STOCKHOLM

URBAN WINERY STOCKHOLM URBAN WINERY STOCKHOLM NU KOMMER VINVÄRLDEN TILL SOLNA OCH THE WINERY HOTEL. Den gemensamma passionen för vin sammanförde familjerna Söder, Östlundh och Ruhne att skapa The Winery Hotel, Sveriges första

Läs mer

Bjäre Hembygd, ett varumärke som står för råvaror med kvalitet och smak med säte på bördiga Bjärehalvön, Sveriges Toscana.

Bjäre Hembygd, ett varumärke som står för råvaror med kvalitet och smak med säte på bördiga Bjärehalvön, Sveriges Toscana. Bjäre Hembygd, ett varumärke som står för råvaror med kvalitet och smak med säte på bördiga Bjärehalvön, Sveriges Toscana. 1 Landskapet När du kommer till skånska Bjärehalvön möts du av ett öppet landskap

Läs mer

Mjuka och lena grekiska smaker i Jill Johnsons och Maria Molin Ljunggrens härliga kokbok.

Mjuka och lena grekiska smaker i Jill Johnsons och Maria Molin Ljunggrens härliga kokbok. Mjuka och lena grekiska smaker i Jill Johnsons och Maria Molin Ljunggrens härliga kokbok. Artisten Jill Johnson och managern Maria Molin Ljunggren har samarbetat i 25 år och varit vänner ännu längre. Med

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Svenska inplaceringstest 4 (självdiagnostiskt)

Svenska inplaceringstest 4 (självdiagnostiskt) Svenska inplaceringstest 4 (självdiagnostiskt) Följande test är avsett för att du själv ska kunna bedöma vilken nivå/kurs i Svenska för utbytesstudenter som är lämplig för dig. I slutet av testet kan du

Läs mer

VILLA SADELTAK AREA: 160m² SOVRUM: 4

VILLA SADELTAK AREA: 160m² SOVRUM: 4 ALLRUM PLA 2 Exteriör perspektiv VILLA SADELTAK AREA: 160m² RUM: 4 WC TT TV Jag kommer hem med matkassarna och ser mig omkring i området där vi bor. Här finns både nya och gamla byggnader. Vi ville att

Läs mer

Föräldrar. &barn. Inspiration. sommartips. God dag, god dag. Vad heter du då? Skönaste småbarnssemestern BO PÅ LANTGÅRD. www.foraldrarochbarn.

Föräldrar. &barn. Inspiration. sommartips. God dag, god dag. Vad heter du då? Skönaste småbarnssemestern BO PÅ LANTGÅRD. www.foraldrarochbarn. Föräldrar &barn Inspiration sommartips God dag, god dag. Vad heter du då? Skönaste småbarnssemestern BO PÅ LANTGÅRD t www.foraldrarochbarn.se 45 Bo på lantgård Vera och Agnes på besök i kohagen. Mata,

Läs mer

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF.

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF. Alla var snabbt uppe även denna morgon 07,00 för idag skulle vi lämna San Fransisco men först hade vi en hel del att göra. Vi började med frukost i vanlig ordning men det blev en ganska omtumlande frukost.

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

III Den första stora ungdomskärleken

III Den första stora ungdomskärleken III Den första stora ungdomskärleken Nu hade Åkes mor i gengäld bjudit ut sin väninna och hennes två döttrar till sitt hem, Hon var visst stormförtjust i dessa, tyckte Åke, som också tyckte, att det skulle

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Jättegod mat och mycket trevligt att det ingick gott vin (på flaska).

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Jättegod mat och mycket trevligt att det ingick gott vin (på flaska). Namn: Anna Maria Lidström Resa: Alentejo - dressyr Datum: 24/4-3/5-14 Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: bra Kommentar boende: -Helt OK. Jag sov på en bäddsoffa

Läs mer

Pärlan vid Asundens strand

Pärlan vid Asundens strand Pärlan vid Asundens strand KO N F E R E N S L Å T D I G I N S P I R E R A S AV G O D M AT O C H VA C K R A V Y E R Där Östergötland är som skönast, vid sjön Åsunden, ligger Rimforsa Strand den perfekta

Läs mer

S C.F.

S C.F. Ref. 1774 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Florence Italy Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Chianti Fantastiskt lanthus till försäljning i Chianti

Läs mer

CONTORNI / TILLBEHÖR

CONTORNI / TILLBEHÖR ANTIPASTI L`antipasto misto (Italienska charkuterier) 142 kr Antipasto Toscano (Italienska charkuterier och crostini) 179 kr Antipasto Misto con Formaggi 215 kr (Italienska charkuterier och ost) Crostini

Läs mer

Välkommen till Sturup Park Golf

Välkommen till Sturup Park Golf Välkommen till Sturup Park Golf Golfpaket Sturup Park Golf kan erbjuda flera alternativ för en avslappnad och trevlig vistelse hos oss. Vi börjar med: Golfhotellet ligger mitt på banan. Du sitter på din

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

DRÖMRESAN TILL PROVENCE

DRÖMRESAN TILL PROVENCE DRÖMRESAN TILL PROVENCE Följ med till Provence och njut av det goda livet! Vår reseledare, Finn Emilsen, jobbar till vardags som vinimportör, med fokus på vin från Provence. Det började med ett vinslott

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Berättelse från trädgårdsresa till Umeå den 25-26/7

Berättelse från trädgårdsresa till Umeå den 25-26/7 Berättelse från trädgårdsresa till Umeå den 25-26/7 Strax före kl. sju på lördagmorgonen samlades 47 förväntansfulla resenärer på Gärdes parkering. Nu var det äntligen dags för årets höjdpunkt och ordningssamma

Läs mer

Se upp för havets kvinnor

Se upp för havets kvinnor HAENYO Se upp för havets kvinnor Utanför den sydkoreanska kusten ligger ön Jeju, känd för sin speciella matkultur. Vi tog oss dit för att uppleva dess unika gastronomi och passade på att träffa de kvinnliga

Läs mer

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.1 OCH Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.2 EXT. I SKOGEN/ÅN DAG SCEN 1 (10 år) - en söt liten flicka med en röd luva

Läs mer

NIVÅER A1-A2. 1. Gunnar söker jobb. ett IT- företag kommer din fru? Från Italien jag röka? Nej, tyvärr det är förbjudet!

NIVÅER A1-A2. 1. Gunnar söker jobb. ett IT- företag kommer din fru? Från Italien jag röka? Nej, tyvärr det är förbjudet! NIVÅER A1-A2 1. Välj rätt alternativ 1. Gunnar söker jobb. ett IT- företag. A. i B. på C. till D. om 2. -. kommer din fru? Från Italien. A. Vart B. Var C. Varifrån D. Vad 3. Vad kör du bil? En Volvo. A.

Läs mer

KVALITET SKA INTE KOSTA MER! Max 2 förp/hushåll, JFR. PRIS 25,00/kg

KVALITET SKA INTE KOSTA MER! Max 2 förp/hushåll, JFR. PRIS 25,00/kg KVALITET SKA INTE KOSTA MER! Max 2 förp/hushåll, JFR. PRIS 25,00/kg - " 4 Köttchef på City Gross * 7 7 1 &% " " " 1 %' 051 / " 051 / ')!$ 6 * &'.03 3 Färsk ursprung Sverige i bit av ytterlår, av nöt %'

Läs mer

S C.F.

S C.F. Ref. 1424 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Florence Italy Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Marina di Pietrasanta Lyxvilla till försäljning i Marina

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING RESA CHAMONX VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC Chamonix, egentligen Chamonix-Mont-Blanc, är en ort belägen i regionen Rhône-Alpes i östra Frankrike, vid foten av Alpernas högsta berg Mont Blanc. Chamonix är till

Läs mer

Guds Ande påverkar allt!

Guds Ande påverkar allt! Guds Ande påverkar allt! Av: Johannes Djerf I fredags kväll så var jag inbjuden till Rydaholm och tonårsgruppen i kyrkan där för att tala om relationer och sex. Och jag förstår om ni undrar om det var

Läs mer

och skär Arkö kursgård

och skär Arkö kursgård mellan kobbar och skär Arkö kursgård 1 2 arkö kursgård Välkommen. Att resa ut i skärgården är något alldeles speciellt. Årstiderna sätter sin prägel både på själva resan och på vistelsen. På Arkö kursgård

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Bouleturnering vid Westerqwarn

Bouleturnering vid Westerqwarn Bouleturnering vid Westerqwarn Westerqwarn i slutet av maj månad, bedövande vackert i försommarskrud och med Kolbäcksån porlande i bakgrunden. Och de historiska berömda vingslagen känns faktiskt påtagliga.

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 50 MÅNDAG Hoisinglazad

Läs mer

Kap,1. De nyinflyttade

Kap,1. De nyinflyttade Kap,1 De nyinflyttade Det är mitt i sommaren och Clara sitter i fönstret och tittar ut, hon ser dem nyinflyttade bära in flyttkartonger. Mamma hade sagt att dom hade en tjej som är lika gammal som Clara.

Läs mer

De gröna demonerna. Jorden i fara, del 2

De gröna demonerna. Jorden i fara, del 2 De gröna demonerna Jorden i fara, del 2 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-35-4 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

Jessica Hagård Annika Giannini. Jordbruksverket

Jessica Hagård Annika Giannini. Jordbruksverket Jessica Hagård Annika Giannini Jordbruksverket FAKTA FRÅN LANDET (Fakta från staden: se längst bak i boken!) Visste du att ett vindkraftverk kan ge elektricitet till 1 000 hus? El till lamporna, till

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

Nyati Cheetah Camp Privat och exklusiv camp på 500 m 2 precis vid Olifants River

Nyati Cheetah Camp Privat och exklusiv camp på 500 m 2 precis vid Olifants River Nyati Cheetah Camp Privat och exklusiv camp på 500 m 2 precis vid Olifants River Pris för 6 personer DKK 106 970:- Året runt Priset avser 10 dagars lyxsafarivistelse med alla måltider, stort safariprogram,

Läs mer

Bästa av Barbaresco Al Barolo, Alba - Alba, 7 nätter 1(5) Vandra i Italien. Barbaresco

Bästa av Barbaresco Al Barolo, Alba - Alba, 7 nätter 1(5) Vandra i Italien. Barbaresco Bästa av Barbaresco Al Barolo, Alba - Alba, 7 nätter 1(5) Vandra i Italien Barbaresco Bästa av Barbaresco al Barolo, 7 nätter Alba - Alba 6 vandringsdagar Leden Dal Barbaresco al Barolo (Bar to Bar) är

Läs mer

Resa Skåne runt. 10-13 augusti 2015. Vid Sverige är fästat en liten jordlapp som kallas Skåne, för att visa detta Sverige hur övriga Europa ser ut.

Resa Skåne runt. 10-13 augusti 2015. Vid Sverige är fästat en liten jordlapp som kallas Skåne, för att visa detta Sverige hur övriga Europa ser ut. Resa Skåne runt 10-13 augusti 2015 Vid Sverige är fästat en liten jordlapp som kallas Skåne, för att visa detta Sverige hur övriga Europa ser ut. Så sa en man som hette Stjernswärd i mitten av 1800-talet

Läs mer

`t áéç gü zéç. Karaktärsfullt byhus, ca 1860 nära Pézenas, Languedoc, Frankrike möjlig bed & breakfast

`t áéç gü zéç. Karaktärsfullt byhus, ca 1860 nära Pézenas, Languedoc, Frankrike möjlig bed & breakfast `t áéç gü zéç Karaktärsfullt byhus, ca 1860 nära Pézenas, Languedoc, Frankrike möjlig bed & breakfast 2 Maison Trigon byggdes cirka 1860 av en av de mer välbärgade vinodlarna i byn Roujan. Huset har en

Läs mer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e Guidad Rundresa - Alsace - (max. 8 resenärer) Upptäck charmiga bergsbyar, pittoreska vinberberg,

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Flicka försvunnen - funderingsfrågor, diskussionsfrågor, och skrivövning Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9, gymn, vux Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Introduktion Flicka

Läs mer

VARMT VÄLKOMMEN TILL JOSEFINA

VARMT VÄLKOMMEN TILL JOSEFINA VARMT VÄLKOMMEN TILL JOSEFINA VÄDERSÄKRAT! JOSEFINA EN OAS MED MÅNGA PÅ TERRASSEN ÄR FRÅGAN TAK ELLER INTE TAK? Detta anpassar vi efter vädret på de flesta områden utomhus med automatiska eltak. Om moln

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer