ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR PAR URVAL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR PAR URVAL"

Transkript

1 Datum Sida (24) ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR PAR URVAL Databas Par Konsument / B2C

2 2 (24) PAR Urval v ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR PAR URVAL V2.0 Databas: PAR Konsument ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR PAR URVAL V Inledning... 3 Databaser... 3 Att använda verktyget PAR Urval B2C... 4 Kategorier... 6 Sök... 7 Urval, Grupper och Exkludera... 8 Övriga urvalsfunktioner...11 Ordsökningsfunktionen...11 Manuell inmatning av postnummer eller riktnummer...12 Smakprov...14 Översikt...15 Beställningsuppgifter...16 Spara urval...16 Beställ fil...17 Administration...19 Arkiv...19 Info...20 Markerade objekt...21 Kataloger...22 Nyckelord...22 Logga ut...24

3 3 (24) Inledning PAR Urval är ett webbaserat selekteringsverktyg som ger dig möjlighet att i realtid söka och köpa information genom avancerade urval ur Bisnodes databaser: Parad, PAR Konsument och EuroContactPool. Verktyget lämpar sig framförallt för dig som arbetar frekvent med DR eller TM i din marknadskommunikation. Urvalet beställs och levereras direkt till din e-post adress. Databaser I samma system kan du använda Bisnodes databaser: Parad, PAR-Konsument, databaserna i Euro Contact Pool (ECP) och Kollektion. Parad: Med PAR Urval får du i stort sett tillgång till alla urvalsvariabler i Parad. Du selekterar på branschkoder, geografi, storlek, ekonomisk information eller beslutsfattare samt mängder av andra parametrar. PAR Konsument: Här selekterar du på kön, födelsedatum, geografi, TM-nix/DM-nix och många andra parametrar. Det finns också ett tillval att kunna selektera på ekonomiska variabler till exempel inkomst, förmögenhet och fastighetsinnehav. I vissa fall erbjuder vi även konsumenturval med Kollektionsvariabler. Kollektion beskriver den moderna tidens målgrupper och marknader utifrån deras konsumtionsvanor, i vilket typ av hushåll de lever (hushåll), vilka fritidsintressen och värderingar (individ) de har och var i landet de bor (geografi). Kollektion innehåller tio värdegrundade personlighetstyper personas. På det sättet kan vi med hög träffsäkerhet pricka in när en kund går in i sin konsumtionscykel och när den når sitt köpfönster. ECP: Det är i stort sett samma parametrar som i Parad så som bransch, antal anställda, omsättning med mera. Datat skrivs ut i ett homogent format, det vill säga för bransch är det 4-ställiga NACE-koder och samma intervaller vad gäller antal anställda. Observera att det också finns en svensk ECP-databas som grundas på Parad-data.

4 4 (24) Att använda verktyget PAR Urval B2C 1. Gå till

5 5 (24) 2. Logga in med de uppgifter du fått från Bisnode enligt modellen 3. Välj databas 4. Klicka på den databas du vill använda och välj antingen Nytt urval eller Administration 5. Gör ditt Urval

6 6 (24) Urvalssidan är själva hjärtat i PAR Urval. I bild bilden nedan ser du tre flikar: Urval, Smakprov och Översikt. Använd flikarna för att navigera mellan funktionerna. Piltangenterna nertill i bild används för att komma ett steg framåt eller bakåt i beställningsprocessen. Kategorier Listan med Kategorier är de grupper av parametrar som finns att selektera på. Genom att klicka på plusknappen expanderar du dessa olika grupper och ser variablerna bli valbara i Urvalsrutan i mitten på bilden. Där finns också en särskild kategori för just dina sökbegrepp som kallas Mina nyckelord. Här finns alla Tidigare beställningar, där alla beställningar du skrivit ut hamnar. Du kan vid en senare tidpunkt återanvända dem för att till exempel exkludera från ett nytt urval. En annan gren under Mina nyckelord är Allmänna nyckelord. Under Allmänna nyckelord läggs nyckelord in som skaps av Bisnodes produktionsavdelning. Dessa beställningar gör du av din säljare. Nyckelord kan du välja att ta med i urvalet eller för att ta bort ur urvalet. Det kan vara kunder eller sådana som du inte vill kontakta. Det går att bygga ut denna gren med nya undergrenar men detta måste du beställa separat. Du hittar flera undergrupper inom varje kategori genom att klicka på de plustecken du ser till vänster om de visade alternativen. Gör dina val genom att bocka i de tomma vita rutorna. Du ser vilka alternativ du valt genom att de vita rutorna blivit förbockade samt i Ditt Urval till höger i fönstret.

7 7 (24) Sök Du kan söka fram träffar ur en kategori genom att markera en kategori och skriva in ett sökord och klicka Sök. Träffade ord listas ur kategorin och är blåmarkerade. Detta är framförallt användbart vid branschsökning. Se vidare Avsnittet om Ordsökningsfunktionen nedan.

8 8 (24) Urval, Grupper och Exkludera Välj Kategori och expandera den. Markera den eller de val som du vill ha med. Du ser då att de flyttas till höger i bild under Ditt Urval i en ruta som heter Grupp. Du kan också drag och släppa den i gruppen. Om du ångrar dig så klickar du bara ur bocken. Du skapar enkelt ditt urval genom att lägga dina val i en Grupp. Allt du lägger i samma grupp får den logiska operanden eller. I exemplet ovan lägger du Kön= Kvinna och Geografi = Kalmar län i samma grupp och får med alla som antingen är Kvinna eller bor i Kalmar län och även de som uppfyller båda valen. Du kan skapa hur många grupper du vill. Antingen klickar du på Ny grupp eller så drar du och släpper ditt val i rutan för Ny grupp. Den logiska operanden mellan grupper är Och, det vill säga bägge kriterierna måste vara uppfyllda för att komma med i urvalet. Till exempel: Kön = Kvinna läggs i en grupp och Geografi = Kalmar län i en annan. Resultatet blir alla Kvinnor och Kalmar län. Det är enkelt att ändra selekteringen ovan. Skapa en ny grupp genom att klicka på Ny grupp

9 9 (24) Nu kan du nu antingen dra ner och släppa raden med Kalmar län på grupp 2 eller bocka ur på Grupp 1 och markera grupp 2 och bocka i Kalmar län i sökträdet. En särskild grupp utgörs av de du vill Exkludera. Det kan vara tidigare beställningar eller dina egna inlagda nyckelord. Exkluderafunktionen ser till att du inte riskerar att få med sådana som inte ska komma ut.

10 Genom att klicka på Räkna får du en antalsuppgift för vad ditt urval har genererat. Sida 10 (24)

11 11 (24) Övriga urvalsfunktioner Ordsökningsfunktionen Denna funktion gör det möjligt att göra sökningar i kategorierna på olika ord och få upp de grenar som innehåller sökordet. Markera den Kategori du vill söka i och skriv in ordet. Detta kan till exempel vara användbart när du letar efter en ort och inte vet i vilket län den ligger. Obs, Ordsökning kan ta lång tid om du söker för generellt. I det här exemplet sökte vi på ordet Värnamo i kategorin Geografi och svaret är en blåmarkering av de val som innehåller ordet Värnamo oavsett var i kategorin det finns. Specialfunktioner Denna kan du använda om du vill begränsa ett urval till att gälla ett exakt antal poster.

12 12 (24) Börja med att skapa en ny grupp som därmed är aktiv. Därefter bockar du i rutan för Begränsa urval. Då kommer rutan nedan upp och du kan ange ett exakt antal som du vill ta ut. Manuell inmatning av postnummer eller riktnummer Om du väljer kategori Geografi i Urvalsfliken och sedan Postnummer, manuellt så visas nedanstående ruta:

13 13 (24) Här kan du mata in postnummer eller till exempel intervall av postnummer. Det kan anges på följande sätt: 5-ställigt eller trunkerat postnummer. Intervall, 5-ställigt eller trunkerat. Inga blanksteg vid bindestrecket. Flera 5-ställiga eller trunkerade postnummer kommaseparatet. o En mix av ovan: 16-17,1834,2222,2333, , Motsvarande manuella inmatning kan också göras vad gäller riktnummer.

14 14 (24) Smakprov Välj Smakprov så för att se exempel på namn och ort som urvalet ger. Funktionen listar 100 rader. Modifiera ditt urval om så behövs genom att klicka på fliken Urval.

15 15 (24) Översikt Här får du en översikt över hur ditt urval är uppbyggt. Grupperna listas i följande ordning: Globalt filter. Detta filter sållar bort alla personer som är inaktiva i databasen. Om du har ett Eget filter så kommer det härnäst. Generellt exkluderade är mobiltelefoner som exkluderats. Därefter listas alla Grupper som du har gjort. Klicka på plus för att visa vad grupperna innehåller. Sen listas alla som du har Exkluderat. Sist av allt listas om du gjort ett Begränsat urval. Siffrorna som visas är efter villkoret för varje rad är genomförd.

16 16 (24) Beställningsuppgifter Här döper du urvalet och anger vilken katalog det ska sparas i. Du bockar också i om urvalet ska beställas eller om det ska sparas. Spara urval Denna funktion är till för att du ska kunna arbeta med ett urval över tiden, ta fram det och modifiera urvalet innan du slutligen beställer. Urvalet får status Sparat och du hittar det enkelt i Arkivet om du filtrerar på Status.

17 17 (24) Beställ fil Ange här för vilket format du vill ha på informationen. Normalt finns DM-lista och TMlista att tillgå. Ange också vilken e-postadress filen ska skickas till. På Min referens kan du att ange ett specifikt sökord till beställningen, om du önskar, för att enklare kunna hämta upp den om du har många beställningar. En TM-fil innehåller följande data: Löpnummer, Id, Riktnr, Abonnentnr, Type, Företag, Förnamn, Efternamn, C/O, Gata, Postnummer, Ort, Födelseår, DM NIX, TM NIX och Adresskälla. En DM-fil innehåller följande data: Löpnummer, Id, Type, Företag, Förnamn, Efternamn, C/O, Gata, Postnummer, Ort, Födelseår, DM NIX, TM NIX och Adresskälla. Utskrifterna är zip-komprimerade textfiler i tab-separerat format. Bekräfta beställning Du får en bekräftelse på antalet poster i urvalet, vilken adress det skickas till samt vilken typ av fil du valt. Detta är bra att ha som rutin att alltid kontrollera urvalet innan du lägger en beställning, för att säkerställa att allt är som du tänkt och att du har exkluderat och inkluderat rätt.

18 Har du frågor är du alltid välkommen att höra av dig. Sida 18 (24)

19 19 (24) Administration När du gör en beställning sparas definitionen på urvalet som du gjort i offert/beställningsarkivet. Du kan när som helst gå in och markera en beställning, hämta upp den och få dagsfärskt antal på samma urval. En beställning resulterar också i att det sparas ett nyckelord under Tidigare Beställningar i Urvalsvyn. Detta nyckelord innehåller endast exakt de poster som fanns med när du plockade ut filen. Detta nyckelord går att markera och använda igen om du önskar. Detta är ofta mycket användbart när du vill exkludera ett urval från en kommande kampanj. Arkivet hittar du efter inloggningen där du väljer databas. Då får du valet Nytt urval eller Administrera databas. Ett sparat urval kan hämtas upp igen via Administrera databas. Urvalet görs då om och antalet poster kan blir fler eller färre än när urvalet sparades. Arkiv Här kan du söka fram alla beställning du gjort och alla urval som du sparat.

20 20 (24) Till din hjälp för att hitta din beställning kan du skapa ett filter genom att välja katalog, status eller genom att begränsa sökningen med ett datumintervall. Databas: Här kan du vilja vilken databas du vill söka urval i. Katalog: Här finns alla de kataloger du har skapat, du kan lista alla beställningar i katalogerna. Status: Levererad Sparad Under bearbetning Fel på order Inaktiverad order Min referens: Om du angivit något sökord på urvalet kan du söka på det här. Från & Till: Använd datum för att begränsa ditt urval. Klicka på Filtrera när du gjort dina val. Lista med beställningar Bocka i de beställningar du vill behandla. Info Klicka här om du vill veta detaljerna kring en beställning, hur ett urval är gjort etc. Detaljerna visas då till höger. Här finns också en knapp som heter Fortsätt som du klickar på om du vill återanvända ett urval. Observera att det är urvalets uppbyggnad du återanvänder, antalet poster kan bli fler eller färre än förra gången. Vill du ha exakt de poster du hade i den tidigare beställningen ska du använda nyckelordet i kategorin Mina nyckelord. Nyckelord finns endast för beställningar, då det skapas när du skriver ut en beställning och ej för sparade urval.

21 21 (24) Markerade objekt Här kan du strukturera om dina Kataloger. Öppna droplistan på ner pilen så ser du att du kan flytta markerade beställningar till en annan katalog. Inaktivera Det går att inaktivera en beställning, vilket innebär att beställningen i fråga sparas undan. (Men kan aktiveras vid behov genom att kontakta Bisnode och ange ID på vilken beställning som ska aktiveras.) Namnet på beställningen kommer att ligga kvar i listan ovan med status Inaktiv. Inaktiverade beställningar är inte valbara i sökträdet. Har du många beställningar så påverkas prestandan till det bättre om du inaktiverar de du inte har användning av längre. Viktigt att tänka på när du inaktiverar en beställning, är att detta kan påverka andra aktiva beställningar. Obs, Om du inaktiverat en beställning som använts i en annan beställning, till exempel för exkludering, så kommer de inte längre exkluderas.

22 22 (24) Kataloger Här kan du administrera dina kataloger: Vid Lägg till skriver du in namnet på den nya katalog du vill skapa. Klicka därefter på Lägg till. Du kan klicka på en katalog för att får upp valet Ta bort eller Byta namn. Om du tar bort en katalog med beställningar i den kommer dessa att ligga lösa utan mapp. Nyckelord Här har du möjlighet att söka upp en person och lägga till den i särskilt nyckelord. Det kan till exempel vara personer som avböjt vidare kontakt. Du kan sedan använda nyckelordet och exkludera det från ditt urval. Nyckelord är egentligen id-nummer på poster i databasen. Du kan lägga ihop flera ID i ett nyckelord för att sedan kunna använda i urvalet. Om du inte ser fliken Nyckelord eller inte Nyckelordet beställer du de av din säljare.

23 23 (24) Personnummer: Anges i en följd utan bindstreck. Telefonnummer: Anges i en följd utan bindstreck. ID: Finner du i filerna du skrivit ut (kan ibland benämnas links-id eller länk-id). Ange nummer och klicka på Sök. Träffarna listas till vänster. Markera det nummer du vill använda. När du markerat ser du att symbolerna till höger på nyckelordet blir aktiva med färger enl nedan. Grönt plus: Rött minus: Blå lista: Svart i: Klicka här för att addera till posten till nyckelordet. Klicka här för att ta bort posten från nyckelordet. Klicka här för att lista alla poster som finns i Nyckelordet. Markera framsökt nummer och klicka på i för att se om den ligger med i nyckelordet. Grön bock betyder att den ligger i och rött kryss betyder att den inte ligger i.

24 24 (24) Logga ut För att logga ut ur PAR-urval klickar du på det vita krysset upp i högra hörnet. Du får då upp en fråga om du vill logga ut. Klickar du Ok kommer du tillbaka till inloggningsrutan.

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

B2C för Svensk Elitfotboll Urval

B2C för Svensk Elitfotboll Urval B2C för Svensk Elitfotboll Urval INNEHÅLL 1. Generellt om Urval... 2 1.1. Skapa nytt Urval... 2 1.2. Dela ut urval till dina kollegor... 6 2. Objektstruktur för B2C... 7 2.1. Privatpersonkortet... 7 2.2.

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms.

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms. Innehållsförteckning Via Informera kan du själv lägga in egna hänvisningar, skicka meddelanden och ringa till kollegor, hantera samtal och söka på anknytningar inom företaget utan att behöva vända dig

Läs mer

Användarhandbok StepStones Recruiters Space

Användarhandbok StepStones Recruiters Space Användarhandbok StepStones Recruiters Space CV-Sökningar I denna del av Recruiters Space kan du söka efter passande kandidater i StepStones CV-databas. Du kan också registrera CV-agenter som automatiskt

Läs mer

Manual. Decision Support

Manual. Decision Support Manual Decision Support Välkommen till Solsidan din affärsportal! På www.soliditet.se hittar du alla tjänster du behöver i affärsprocessen: Kreditupplysningar Hämta dagsaktuell information om företag och

Läs mer

Inställningar i 3Växel webb.

Inställningar i 3Växel webb. Inställningar. I 3Växel webb hittar du de vanligaste inställningarna direkt i webbfönstret på fliken Status om du är inloggad som användare eller telefonist. Dessa inställningar beskrivs i egna guider.

Läs mer

Katalogen i 3Växel webb.

Katalogen i 3Växel webb. Katalogen. Katalogen i 3Växel webb visar alla nummer i företagets växel (användare, telefonister, företagsnummer samt externa och privata kontakter). Kata logen visas till höger i fönstret när du har loggat

Läs mer

TIME CARE POOL. Användarhandledning för vikarier

TIME CARE POOL. Användarhandledning för vikarier TIME CARE POOL Användarhandledning för vikarier Allmänt De moment som du som vikarie skall göra i Time Care Pool gör du via en websida som du når via Göteborg Stadens nätverk (www.personalingangen.goteborg.se)

Läs mer

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare...

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare... myschenker.se Administration - Skapa och administrera användare Din roll som administratör 1 Meny och huvudfunktioner 2-4 Skapa en användare.... 5-8 Lägga till/ta bort kundnummer och e-tjänster för användare..

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Användarhandledning DORUM

Användarhandledning DORUM Demografiska databasen Sid 1 (19) Användarhandledning DORUM Datum: 2012-09-19 Version: 1.0 Projektledare: Carin Hedlund, Mattias Sandström Innehållsförteckning Åtkomst 3 Ej inloggad 3 Inloggning 7 Dorums

Läs mer

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IDROTTONLINE KLUBB MEDLEMSREGISTRET... 2 Så loggar du in... 2 Systemets uppbyggnad... 2 Medlemmar... 3 Vad är medlemsfliken?/medlemmar... 3 Lägg till ny medlem/medlemmar...

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

Användarguide Medlemssystemet

Användarguide Medlemssystemet Användarguide Medlemssystemet Innehållsförteckning Sida Logga in 3 Användare 3 Navigering 4 Sök 4 Medlemsfliken 5 Prenumerationer 7 Skicka e-post 8 Statistik 10 Exportera till Excel 10 Skriva ut 12 Registrera

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. Innehåll Logga in...2 Glömt lösenord...3 Logga

Läs mer

Användarmanual. Fakturaspecifikation. Trafikverkets system för fakturaspecifikation. Version 1.4, 2010-12-20

Användarmanual. Fakturaspecifikation. Trafikverkets system för fakturaspecifikation. Version 1.4, 2010-12-20 Användarmanual Fakturaspecifikation Trafikverkets system för fakturaspecifikation Version 1.4, 2010-12-20 0 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

1 AVANCERAT FILTER enter Filtrera på

1 AVANCERAT FILTER enter Filtrera på 1 AVANCERAT FILTER Här kan man plocka fram urval och göra egna filter för att från sitt eget kundregister plocka fram kunder utifrån kriterier som man själv bestämmer. Man kan spara sitt filter för användning

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

First Class 9.1 Grunderna i First Class och vårt mail- och konferenssystem BUF On-Line

First Class 9.1 Grunderna i First Class och vårt mail- och konferenssystem BUF On-Line First Class 9.1 Grunderna i First Class och vårt mail- och konferenssystem BUF On-Line Elisabeth Banemark, Pedagogiskt center, Kristianstad 08-07-05 Innehållsförteckning Logga in Användarnamn och Lösenord...

Läs mer

Handläggarmanual. Första sidan som öppnas då du öppnar ditt ärendehanteringssystem.

Handläggarmanual. Första sidan som öppnas då du öppnar ditt ärendehanteringssystem. Handläggarmanual Första sidan som öppnas då du öppnar ditt ärendehanteringssystem. De tre rutorna är genvägar till vilken slags ärendelista som du vill öppna. 1. Försenade ärenden: De ärenden som har ett

Läs mer

FirstClass Hur du använder FirstClass.

FirstClass Hur du använder FirstClass. OPEN TEXT FirstClass Hur du använder FirstClass. Mars 2008 Peter Gustafsson, Skf Logga in på FirstClass För att starta FirstClass, dubbelklicka på FirstClass ikonen på skrivbordet eller på start-menyn.

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Manual för ADDIS-net. Innehåll

Manual för ADDIS-net. Innehåll Manual för ADDIS-net Innehåll Inloggning... 2-3 Söksidan... 3 Registrera en ny intervju... 4 Födelsedatum/UNO-kod... 4 Lås/Lås upp intervju... 4 Redigera intervju-information... 4 Mata in svar i en intervju...

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

Lathund CallCenter 2010

Lathund CallCenter 2010 Lathund CallCenter 2010 Innehållsförteckning Reservation Bokningstotalen Försäljning med kortbetalning Lägg till platser Lägg till platser Ändra pristyp Ta bort platser Ta bort hel bokning Ändra dag i

Läs mer

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE Vellinge juni-10 Gunilla Andersson INLOGGNING Dubbelklicka på ikonen Logga in med användarnamn och lösenord, för att komma in i Centralen. Till vänster i fönstret finns Navigeringslistorna.

Läs mer

MANUAL BISNODE DECISION SUPPORT

MANUAL BISNODE DECISION SUPPORT MANUAL BISNODE DECISION SUPPORT 6 September 2016 Innehållsförteckning Inledning... 2 Behörigheter... 2 In- och utloggning... 3 Personliga inställningar i Bisnode Kredit... 4 Inställningar i Decision Support...

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Handbok Företagsinteckning

Handbok Företagsinteckning Handbok Företagsinteckning Denna handbok beskriver hur du arbetar i Bolagsverkets e-tjänst Företagsinteckning. Datum: 2009-10-21 Version: 1.2 Upprättad av: Conny Berglund Ändringar Version Datum Ändrade

Läs mer

Manual till ApoEx beställningssystem Care

Manual till ApoEx beställningssystem Care Har du frågor eller behöver hjälp? Ring oss så hjälper vi dig. 010-10 10 222 Manual till ApoEx beställningssystem Care Skriv enkelt ut e-recept, beställ förbrukningsmaterial och läkemedel. Innehållsförteckning

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

BluStar Agent mobiltelefon (MEX)

BluStar Agent mobiltelefon (MEX) BluStar Agent mobiltelefon (MEX) Alla samtal till Supportcenter, på 8888, kommer in via ett telefonisystem som heter Solidus. Programmet vi arbetar i på våra datorer heter BluStar Agent. Samtalen kommer

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

Kundhandledning för EBIS. E-space Business Intelligence System. Version

Kundhandledning för EBIS. E-space Business Intelligence System. Version Kundhandledning för EBIS E-space Business Intelligence System Version 1 10-10-06 E-space Communication AB 2010 Innehåll 1. Introduktion 3 2. Filerna har olika egenskaper 4 2.1. Analys i kundzonen. 4 2.2.

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

FÖR DATORER. Historiskt arkiv. Användarguide. För Vasabladet

FÖR DATORER. Historiskt arkiv. Användarguide. För Vasabladet FÖR DATORER Historiskt arkiv Användarguide För Vasabladet Innehåll Arkivet via webbläsare Välkommen till Vasabladets historiska arkiv! Så här fungerar vårt historiska arkiv Teckna en prenumeration 4 Enkel

Läs mer

Manual för version V2

Manual för version V2 Innehållsförteckning 1. Om 2. Installera Administration 3. Programmets skrivbord 4. Lägga upp din första kund 5. Kontaktpersoner 6. Besiktningsadresser 7. Kontrollpunkter/Besiktningspunkter 8. Koppla kontrollpunkter/besiktningspunkter

Läs mer

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo!

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo! Pappersfri post Användarhandbok Välkommen till din Brevo! I Brevo kan du ta emot och hantera post som du brukar få hem i din vanliga brevlåda. Du kan sortera och spara alla dina dokument och du kommer

Läs mer

Innehållsförteckning. Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 7. Nyheter 8. Meddelanden 9. Tröskelvärden 11.

Innehållsförteckning. Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 7. Nyheter 8. Meddelanden 9. Tröskelvärden 11. Innehållsförteckning Avdelning Sida Registrering 2 Inloggning 3 Startsidan 4 Notiser 7 Nyheter 8 Meddelanden 9 Tröskelvärden 11 Beslutsfattare 12 Profilsida 13 1 Registrering För att registrera dig som

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Telefonist i 3Växel webb.

Telefonist i 3Växel webb. Telefonist. När du ska arbeta som telefonist i 3Växel Webb rekommenderar vi att du använder någon av webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari. Logga in För att kunna svara på samtal som kommer till växelnumret

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING... 3 1.4 GENERELLA

Läs mer

1. a. Gå till klicka på Login. 2. a. Skriv in verksamhetens user name: efter arc\, exempelvis arc\linkoping*******6

1. a. Gå till   klicka på Login. 2. a. Skriv in verksamhetens user name: efter arc\, exempelvis arc\linkoping*******6 1 Omsorg och äldreförvaltningen 2018-02-26 REGISTRERA NY BRUKARE I DORO WEB ACCESS: 1. a. Gå till https://www.icareonline.com klicka på Login Login b. alt. Gå till https://wa.arc.doro.com 2. a. Skriv in

Läs mer

Frakthandlingsfiler i Mamut Business Software Pacsoft/Unifaun

Frakthandlingsfiler i Mamut Business Software Pacsoft/Unifaun Frakthandlingsfiler i För företag som bedriver postorderhandel och/eller skickar många paket under en normal arbetsdag, kan implementering av frakthandlingsfiler effektivisera de logistiska rutinerna i

Läs mer

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen 2014-03-04 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Lägga till, ta bort och ändra ordning Spara egna kolumnval Urval Excelformat Välja antal barn som visas Sök Söka med filter Familjebild

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst.

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Handledning Biträdessidan Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från

Läs mer

Snabbguide till GlobalTwitcher (Juni 2012)

Snabbguide till GlobalTwitcher (Juni 2012) Snabbguide till GlobalTwitcher (Juni 2012) Denna snabbguide är avsedd att hjälpa nya medlemmer att komma igång med huvudfunktionerna på GlobalTwitcher (GT). Siten innehåller dock ett stort antal funktioner

Läs mer

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare.

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. Alla betalande medlemmar i Klippans Hembygdsförening eller Åsbo Släkt- och Folklivsforskare har rätt

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK MANUAL FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK Innehåll Logga in... 3 Översikt... 4 Kurs...4 Register...4 Kurstillfällen... 5 Skapa kurstillfälle...5 Redigera kurstillfälle...5 Ta bort ett kurstillfälle...6 Bokningar...

Läs mer

Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd

Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd Innehållsförteckning Allmän funktionalitet... 3 Modul Personal... 4 Anställda... 4 Registrera anställd... 5 Kontaktuppgifter... 6 XEMail... 7 Anställningsuppgifter...

Läs mer

Se till att posten är i Ändringsläge. Gå till rullgardinsmenyn under Föremål och välj Lägg in bild.

Se till att posten är i Ändringsläge. Gå till rullgardinsmenyn under Föremål och välj Lägg in bild. Bilder (11) Det går att lägga en eller flera bilder till varje föremålspost. Det enklaste är att lägga in en bild, från den registrerade föremålsposten. Det går också att lägga in ett större antal bilder

Läs mer

Snabbstartsguide. 2012 Crimson Färglabb AB

Snabbstartsguide. 2012 Crimson Färglabb AB Snabbstartsguide 1 Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med de allra mest grundläggande funktionerna i vår tjänst frontbook. Innehåll Webbhjälp... 3 Komma igång... 3 Öppna projekt... 4 Skapa

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Netwise Office Web. 2001-12-05, Rev 1.0, CJ 1(30)

Netwise Office Web. 2001-12-05, Rev 1.0, CJ 1(30) Netwise Office Web Netwise Office Web... 2 Allmänt... 2 Användargränssnitt... 2 Inloggning... 4 Felmeddelande vid personlig inloggning... 5 Katalogsökning... 6 Användarinformation... 8 Avancerad sökning...

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Mikromarc 2 Meddelandecenter

Mikromarc 2 Meddelandecenter Mikromarc 2 Meddelandecenter Version 2.6 och högre Bibliotekscentrum Sverige AB, Växjö, september 2006 Bibliotekscentrum Sverige AB - 0470-532 530 - www.bibliotekscentrum.se Sida 1 av 59 Innehållsförteckning

Läs mer

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se Viktig info! Spara denna manual Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se För våra hyresgäster Så här kommer du in på Mina sidor Denna manual

Läs mer

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN * Översikt & sökningar * Inloggning Gå till www.gu.se/alumn/ eller till din fakultets alumnsida. Härifrån kan man logga in både som alumn och som administratör. Klicka

Läs mer

Komma igång med 3L Pro 2014. Komma igång med 3L. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB

Komma igång med 3L Pro 2014. Komma igång med 3L. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Komma igång med 3L Innehåll LOGGA IN I 3L... 3 Verktyg och kortkommandon... 6 Övriga tangenter... 9 RAPPORTUTSKRIFT I 3L... 10 Instruktioner för att skriva till fil:... 11 Logga in i 3L Ikonen för 3L Pro

Läs mer

Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet

Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet Viktigt att veta innan du börjar: Grovplanera alla insatserna! Endast grovplanerade insatser dyker upp i återrapporteringen. Det innebär att du bör

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Elektronisk följesedel Användarmanual för Toppanvändare centraliserat resekonto

Elektronisk följesedel Användarmanual för Toppanvändare centraliserat resekonto Välkommen till automatiseringens värld Elektronisk följesedel Användarmanual för Toppanvändare centraliserat resekonto Version 2.4 Vi har lösningar för 100 % av era resebehov. American Express Business

Läs mer

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs.

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. Uppdatera Mobilus Professional till version 1.0.6 Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. OBS! Innan du påbörjar uppdateringen till version 1.0.6 måste du ladda ner och installera

Läs mer

Hogrefe TestSystem Web Edition. Manual HTS

Hogrefe TestSystem Web Edition. Manual HTS Hogrefe TestSystem Web Edition Manual HTS 1 Inloggning för testledare Gå till www.hts-admin.net med valfri webbläsare. För att logga in som testledare anger du ditt löpnummer och lösenord i de två rutorna.

Läs mer

Liten lathund för RFS lokala redaktörer av föreningssidor

Liten lathund för RFS lokala redaktörer av föreningssidor Liten lathund för RFS lokala redaktörer av föreningssidor Logga in i Episerver 6: Logga in genom att skriva http://rfs.se/gui i webbläsaren. Skriv ditt användarnamn och lösenord i inloggningsrutan. Klicka

Läs mer

Beställning till Diakrit

Beställning till Diakrit Februari 2010 Capitex AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen 30 167 51 Bromma Tel 08-720 36 50 Fax 08-720

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Nedan visas en översikt av verktygen där de olika funktionerna är numrerade. En beskrivning av funktionerna följer.

Nedan visas en översikt av verktygen där de olika funktionerna är numrerade. En beskrivning av funktionerna följer. Välkommen till hjälpen för vårt nya webbgis Vattenkartan m.fl webbgis som finns tillgängliga i VISS är verktyg för att titta på kartor, söka information och skriva ut en kartbild. Webbgisen är byggda med

Läs mer

BluStar Agent IP telefon

BluStar Agent IP telefon BluStar Agent IP telefon Alla samtal till Supportcenter, på 8888, kommer in via ett telefonisystem som heter Solidus. Programmet vi arbetar i på våra datorer heter BluStar Agent. Du pratar direkt i din

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Januari 2011 Guide för lärare Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Här beskriver vi hur du arbetar med bedömnings-matriser i Unikum. Guiden beskriver dels hur du själv lägger in dina bedömningsmatriser

Läs mer

Minimanual för Baltzaranvändare

Minimanual för Baltzaranvändare Minimanual för Baltzaranvändare Inloggning i Baltzar Öppna Baltzar via länken i mailet Ange användare och lösenord och logga in Du hamnar nu i din Inkorg Tryck på knappen F11 för att få hel bildskärm samt

Läs mer

TIPS & TRIX I ADOBE BRIDGE

TIPS & TRIX I ADOBE BRIDGE 2014-02 TIPS & TRIX I ADOBE BRIDGE SKAPA OCH ANVÄND METADATAMALLAR För att skapa en metadatamall, markera en bild (1) och fyll i den information du vill spara in din mall. I exemplet sparas kontaktuppgifter

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

timepoolweb2016.katrineholm.se

timepoolweb2016.katrineholm.se Time Care Pool Vikarie Uppdaterat: 2017-06-26 timepoolweb2016.katrineholm.se Innehållsförteckning 1 TIME CARE POOL WEBB... 3 1.1 Inloggning... 3 2 STARTSIDAN... 4 2.1 Startsidans delar... 4 2.1.1 Välja

Läs mer

Hjälp vid användning av Geodataportalens Avancerade sökning

Hjälp vid användning av Geodataportalens Avancerade sökning 1(12) Datum: 2014-05-26 Diarienr: Hjälp vid användning av s Avancerade sökning Organisation Postadress Besöksadress Telefon E-post Internet Lantmäteriet 801 82 Gävle Lantmäterigatan 2 0771-63 63 63 geodatasekretariatet@lm.se

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2007 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter...2 Inloggning...2 Ändra användaruppgifter...4 Anpassa Min sida...5 Verktygen på Min sida...6 Notiser...7 Mitt arkiv...9 Fronter

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

Listägarhandledning för listtjänst vid Uppsala universitet

Listägarhandledning för listtjänst vid Uppsala universitet Listägarhandledning för listtjänst vid Uppsala universitet Listägarskap Privilegierad ägare Vanlig ägare Logga in i listhanteraren Skapa en e-postlista Administrera lista Redigera prenumeranter Redigera

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

Skapa listor i Statuslistan

Skapa listor i Statuslistan Skapa listor i Statuslistan Innehåll Listor... 2 Skapa ny lista (exempel)... 4 Filter... 10 Klientuppgifter... 10 Moment på klienter... 11 Moment- och kontrollpunktstatus... 11 Momentansvar... 12 Kontrollpunktsansvar...

Läs mer

PHOCA GALLERY (v 3.2.3)

PHOCA GALLERY (v 3.2.3) Joomla Guide 2.5.11 PHOCA GALLERY Sida 1 av 37 PHOCA GALLERY (v 3.2.3) I denna guide får du veta mer om: Inledningen till PHOCA GALLERY: Vad är ett Phoca Gallery Phoca Gallery Kontrollpanelen Stegen i

Läs mer

Kom igång med Platon. Publicerad 2011-12-22. Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50

Kom igång med Platon. Publicerad 2011-12-22. Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Kom igång med Platon Publicerad 2011-12-22 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Kom igång med Platon 1 Beskrivning 4 Förberedelser inför schemaläggning 4 Läsårsperioder

Läs mer

VOLVO ARBETSKLÄDER, BESTÄLLNING VIA WEBBPORTAL

VOLVO ARBETSKLÄDER, BESTÄLLNING VIA WEBBPORTAL VOLVO ARBETSKLÄDER, BESTÄLLNING VIA WEBBPORTAL SÅ HÄR BESTÄLLER DU Innan du beställer... sidan 2 6 Skapa en order... sidan 7 22 2015-02-18 INNAN DU BESTÄLLER Denna webbaserade beställningslösning bygger

Läs mer

Rolladministration i PaletteArena 5.3

Rolladministration i PaletteArena 5.3 SLU Rolladministration i PaletteArena 5.3 Jenny Kjellström 2012-03-16 Beskriver hur man lägger upp och inaktiverar en mottagare, hur man flyttar/styr om fakturor från/till andras inkorgar samt hur man

Läs mer