ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR PAR URVAL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR PAR URVAL"

Transkript

1 Datum Sida (24) ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR PAR URVAL Databas Par Konsument / B2C

2 2 (24) PAR Urval v ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR PAR URVAL V2.0 Databas: PAR Konsument ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR PAR URVAL V Inledning... 3 Databaser... 3 Att använda verktyget PAR Urval B2C... 4 Kategorier... 6 Sök... 7 Urval, Grupper och Exkludera... 8 Övriga urvalsfunktioner...11 Ordsökningsfunktionen...11 Manuell inmatning av postnummer eller riktnummer...12 Smakprov...14 Översikt...15 Beställningsuppgifter...16 Spara urval...16 Beställ fil...17 Administration...19 Arkiv...19 Info...20 Markerade objekt...21 Kataloger...22 Nyckelord...22 Logga ut...24

3 3 (24) Inledning PAR Urval är ett webbaserat selekteringsverktyg som ger dig möjlighet att i realtid söka och köpa information genom avancerade urval ur Bisnodes databaser: Parad, PAR Konsument och EuroContactPool. Verktyget lämpar sig framförallt för dig som arbetar frekvent med DR eller TM i din marknadskommunikation. Urvalet beställs och levereras direkt till din e-post adress. Databaser I samma system kan du använda Bisnodes databaser: Parad, PAR-Konsument, databaserna i Euro Contact Pool (ECP) och Kollektion. Parad: Med PAR Urval får du i stort sett tillgång till alla urvalsvariabler i Parad. Du selekterar på branschkoder, geografi, storlek, ekonomisk information eller beslutsfattare samt mängder av andra parametrar. PAR Konsument: Här selekterar du på kön, födelsedatum, geografi, TM-nix/DM-nix och många andra parametrar. Det finns också ett tillval att kunna selektera på ekonomiska variabler till exempel inkomst, förmögenhet och fastighetsinnehav. I vissa fall erbjuder vi även konsumenturval med Kollektionsvariabler. Kollektion beskriver den moderna tidens målgrupper och marknader utifrån deras konsumtionsvanor, i vilket typ av hushåll de lever (hushåll), vilka fritidsintressen och värderingar (individ) de har och var i landet de bor (geografi). Kollektion innehåller tio värdegrundade personlighetstyper personas. På det sättet kan vi med hög träffsäkerhet pricka in när en kund går in i sin konsumtionscykel och när den når sitt köpfönster. ECP: Det är i stort sett samma parametrar som i Parad så som bransch, antal anställda, omsättning med mera. Datat skrivs ut i ett homogent format, det vill säga för bransch är det 4-ställiga NACE-koder och samma intervaller vad gäller antal anställda. Observera att det också finns en svensk ECP-databas som grundas på Parad-data.

4 4 (24) Att använda verktyget PAR Urval B2C 1. Gå till

5 5 (24) 2. Logga in med de uppgifter du fått från Bisnode enligt modellen 3. Välj databas 4. Klicka på den databas du vill använda och välj antingen Nytt urval eller Administration 5. Gör ditt Urval

6 6 (24) Urvalssidan är själva hjärtat i PAR Urval. I bild bilden nedan ser du tre flikar: Urval, Smakprov och Översikt. Använd flikarna för att navigera mellan funktionerna. Piltangenterna nertill i bild används för att komma ett steg framåt eller bakåt i beställningsprocessen. Kategorier Listan med Kategorier är de grupper av parametrar som finns att selektera på. Genom att klicka på plusknappen expanderar du dessa olika grupper och ser variablerna bli valbara i Urvalsrutan i mitten på bilden. Där finns också en särskild kategori för just dina sökbegrepp som kallas Mina nyckelord. Här finns alla Tidigare beställningar, där alla beställningar du skrivit ut hamnar. Du kan vid en senare tidpunkt återanvända dem för att till exempel exkludera från ett nytt urval. En annan gren under Mina nyckelord är Allmänna nyckelord. Under Allmänna nyckelord läggs nyckelord in som skaps av Bisnodes produktionsavdelning. Dessa beställningar gör du av din säljare. Nyckelord kan du välja att ta med i urvalet eller för att ta bort ur urvalet. Det kan vara kunder eller sådana som du inte vill kontakta. Det går att bygga ut denna gren med nya undergrenar men detta måste du beställa separat. Du hittar flera undergrupper inom varje kategori genom att klicka på de plustecken du ser till vänster om de visade alternativen. Gör dina val genom att bocka i de tomma vita rutorna. Du ser vilka alternativ du valt genom att de vita rutorna blivit förbockade samt i Ditt Urval till höger i fönstret.

7 7 (24) Sök Du kan söka fram träffar ur en kategori genom att markera en kategori och skriva in ett sökord och klicka Sök. Träffade ord listas ur kategorin och är blåmarkerade. Detta är framförallt användbart vid branschsökning. Se vidare Avsnittet om Ordsökningsfunktionen nedan.

8 8 (24) Urval, Grupper och Exkludera Välj Kategori och expandera den. Markera den eller de val som du vill ha med. Du ser då att de flyttas till höger i bild under Ditt Urval i en ruta som heter Grupp. Du kan också drag och släppa den i gruppen. Om du ångrar dig så klickar du bara ur bocken. Du skapar enkelt ditt urval genom att lägga dina val i en Grupp. Allt du lägger i samma grupp får den logiska operanden eller. I exemplet ovan lägger du Kön= Kvinna och Geografi = Kalmar län i samma grupp och får med alla som antingen är Kvinna eller bor i Kalmar län och även de som uppfyller båda valen. Du kan skapa hur många grupper du vill. Antingen klickar du på Ny grupp eller så drar du och släpper ditt val i rutan för Ny grupp. Den logiska operanden mellan grupper är Och, det vill säga bägge kriterierna måste vara uppfyllda för att komma med i urvalet. Till exempel: Kön = Kvinna läggs i en grupp och Geografi = Kalmar län i en annan. Resultatet blir alla Kvinnor och Kalmar län. Det är enkelt att ändra selekteringen ovan. Skapa en ny grupp genom att klicka på Ny grupp

9 9 (24) Nu kan du nu antingen dra ner och släppa raden med Kalmar län på grupp 2 eller bocka ur på Grupp 1 och markera grupp 2 och bocka i Kalmar län i sökträdet. En särskild grupp utgörs av de du vill Exkludera. Det kan vara tidigare beställningar eller dina egna inlagda nyckelord. Exkluderafunktionen ser till att du inte riskerar att få med sådana som inte ska komma ut.

10 Genom att klicka på Räkna får du en antalsuppgift för vad ditt urval har genererat. Sida 10 (24)

11 11 (24) Övriga urvalsfunktioner Ordsökningsfunktionen Denna funktion gör det möjligt att göra sökningar i kategorierna på olika ord och få upp de grenar som innehåller sökordet. Markera den Kategori du vill söka i och skriv in ordet. Detta kan till exempel vara användbart när du letar efter en ort och inte vet i vilket län den ligger. Obs, Ordsökning kan ta lång tid om du söker för generellt. I det här exemplet sökte vi på ordet Värnamo i kategorin Geografi och svaret är en blåmarkering av de val som innehåller ordet Värnamo oavsett var i kategorin det finns. Specialfunktioner Denna kan du använda om du vill begränsa ett urval till att gälla ett exakt antal poster.

12 12 (24) Börja med att skapa en ny grupp som därmed är aktiv. Därefter bockar du i rutan för Begränsa urval. Då kommer rutan nedan upp och du kan ange ett exakt antal som du vill ta ut. Manuell inmatning av postnummer eller riktnummer Om du väljer kategori Geografi i Urvalsfliken och sedan Postnummer, manuellt så visas nedanstående ruta:

13 13 (24) Här kan du mata in postnummer eller till exempel intervall av postnummer. Det kan anges på följande sätt: 5-ställigt eller trunkerat postnummer. Intervall, 5-ställigt eller trunkerat. Inga blanksteg vid bindestrecket. Flera 5-ställiga eller trunkerade postnummer kommaseparatet. o En mix av ovan: 16-17,1834,2222,2333, , Motsvarande manuella inmatning kan också göras vad gäller riktnummer.

14 14 (24) Smakprov Välj Smakprov så för att se exempel på namn och ort som urvalet ger. Funktionen listar 100 rader. Modifiera ditt urval om så behövs genom att klicka på fliken Urval.

15 15 (24) Översikt Här får du en översikt över hur ditt urval är uppbyggt. Grupperna listas i följande ordning: Globalt filter. Detta filter sållar bort alla personer som är inaktiva i databasen. Om du har ett Eget filter så kommer det härnäst. Generellt exkluderade är mobiltelefoner som exkluderats. Därefter listas alla Grupper som du har gjort. Klicka på plus för att visa vad grupperna innehåller. Sen listas alla som du har Exkluderat. Sist av allt listas om du gjort ett Begränsat urval. Siffrorna som visas är efter villkoret för varje rad är genomförd.

16 16 (24) Beställningsuppgifter Här döper du urvalet och anger vilken katalog det ska sparas i. Du bockar också i om urvalet ska beställas eller om det ska sparas. Spara urval Denna funktion är till för att du ska kunna arbeta med ett urval över tiden, ta fram det och modifiera urvalet innan du slutligen beställer. Urvalet får status Sparat och du hittar det enkelt i Arkivet om du filtrerar på Status.

17 17 (24) Beställ fil Ange här för vilket format du vill ha på informationen. Normalt finns DM-lista och TMlista att tillgå. Ange också vilken e-postadress filen ska skickas till. På Min referens kan du att ange ett specifikt sökord till beställningen, om du önskar, för att enklare kunna hämta upp den om du har många beställningar. En TM-fil innehåller följande data: Löpnummer, Id, Riktnr, Abonnentnr, Type, Företag, Förnamn, Efternamn, C/O, Gata, Postnummer, Ort, Födelseår, DM NIX, TM NIX och Adresskälla. En DM-fil innehåller följande data: Löpnummer, Id, Type, Företag, Förnamn, Efternamn, C/O, Gata, Postnummer, Ort, Födelseår, DM NIX, TM NIX och Adresskälla. Utskrifterna är zip-komprimerade textfiler i tab-separerat format. Bekräfta beställning Du får en bekräftelse på antalet poster i urvalet, vilken adress det skickas till samt vilken typ av fil du valt. Detta är bra att ha som rutin att alltid kontrollera urvalet innan du lägger en beställning, för att säkerställa att allt är som du tänkt och att du har exkluderat och inkluderat rätt.

18 Har du frågor är du alltid välkommen att höra av dig. Sida 18 (24)

19 19 (24) Administration När du gör en beställning sparas definitionen på urvalet som du gjort i offert/beställningsarkivet. Du kan när som helst gå in och markera en beställning, hämta upp den och få dagsfärskt antal på samma urval. En beställning resulterar också i att det sparas ett nyckelord under Tidigare Beställningar i Urvalsvyn. Detta nyckelord innehåller endast exakt de poster som fanns med när du plockade ut filen. Detta nyckelord går att markera och använda igen om du önskar. Detta är ofta mycket användbart när du vill exkludera ett urval från en kommande kampanj. Arkivet hittar du efter inloggningen där du väljer databas. Då får du valet Nytt urval eller Administrera databas. Ett sparat urval kan hämtas upp igen via Administrera databas. Urvalet görs då om och antalet poster kan blir fler eller färre än när urvalet sparades. Arkiv Här kan du söka fram alla beställning du gjort och alla urval som du sparat.

20 20 (24) Till din hjälp för att hitta din beställning kan du skapa ett filter genom att välja katalog, status eller genom att begränsa sökningen med ett datumintervall. Databas: Här kan du vilja vilken databas du vill söka urval i. Katalog: Här finns alla de kataloger du har skapat, du kan lista alla beställningar i katalogerna. Status: Levererad Sparad Under bearbetning Fel på order Inaktiverad order Min referens: Om du angivit något sökord på urvalet kan du söka på det här. Från & Till: Använd datum för att begränsa ditt urval. Klicka på Filtrera när du gjort dina val. Lista med beställningar Bocka i de beställningar du vill behandla. Info Klicka här om du vill veta detaljerna kring en beställning, hur ett urval är gjort etc. Detaljerna visas då till höger. Här finns också en knapp som heter Fortsätt som du klickar på om du vill återanvända ett urval. Observera att det är urvalets uppbyggnad du återanvänder, antalet poster kan bli fler eller färre än förra gången. Vill du ha exakt de poster du hade i den tidigare beställningen ska du använda nyckelordet i kategorin Mina nyckelord. Nyckelord finns endast för beställningar, då det skapas när du skriver ut en beställning och ej för sparade urval.

21 21 (24) Markerade objekt Här kan du strukturera om dina Kataloger. Öppna droplistan på ner pilen så ser du att du kan flytta markerade beställningar till en annan katalog. Inaktivera Det går att inaktivera en beställning, vilket innebär att beställningen i fråga sparas undan. (Men kan aktiveras vid behov genom att kontakta Bisnode och ange ID på vilken beställning som ska aktiveras.) Namnet på beställningen kommer att ligga kvar i listan ovan med status Inaktiv. Inaktiverade beställningar är inte valbara i sökträdet. Har du många beställningar så påverkas prestandan till det bättre om du inaktiverar de du inte har användning av längre. Viktigt att tänka på när du inaktiverar en beställning, är att detta kan påverka andra aktiva beställningar. Obs, Om du inaktiverat en beställning som använts i en annan beställning, till exempel för exkludering, så kommer de inte längre exkluderas.

22 22 (24) Kataloger Här kan du administrera dina kataloger: Vid Lägg till skriver du in namnet på den nya katalog du vill skapa. Klicka därefter på Lägg till. Du kan klicka på en katalog för att får upp valet Ta bort eller Byta namn. Om du tar bort en katalog med beställningar i den kommer dessa att ligga lösa utan mapp. Nyckelord Här har du möjlighet att söka upp en person och lägga till den i särskilt nyckelord. Det kan till exempel vara personer som avböjt vidare kontakt. Du kan sedan använda nyckelordet och exkludera det från ditt urval. Nyckelord är egentligen id-nummer på poster i databasen. Du kan lägga ihop flera ID i ett nyckelord för att sedan kunna använda i urvalet. Om du inte ser fliken Nyckelord eller inte Nyckelordet beställer du de av din säljare.

23 23 (24) Personnummer: Anges i en följd utan bindstreck. Telefonnummer: Anges i en följd utan bindstreck. ID: Finner du i filerna du skrivit ut (kan ibland benämnas links-id eller länk-id). Ange nummer och klicka på Sök. Träffarna listas till vänster. Markera det nummer du vill använda. När du markerat ser du att symbolerna till höger på nyckelordet blir aktiva med färger enl nedan. Grönt plus: Rött minus: Blå lista: Svart i: Klicka här för att addera till posten till nyckelordet. Klicka här för att ta bort posten från nyckelordet. Klicka här för att lista alla poster som finns i Nyckelordet. Markera framsökt nummer och klicka på i för att se om den ligger med i nyckelordet. Grön bock betyder att den ligger i och rött kryss betyder att den inte ligger i.

24 24 (24) Logga ut För att logga ut ur PAR-urval klickar du på det vita krysset upp i högra hörnet. Du får då upp en fråga om du vill logga ut. Klickar du Ok kommer du tillbaka till inloggningsrutan.

Användarhandledning. KomMed Medlemssystem. Innehåll

Användarhandledning. KomMed Medlemssystem. Innehåll KomMed Medlemssystem Användarhandledning 140902. V11. Senaste version av detta dokument hittar du på KomMeds startsida. Innehåll 1. Att komma igång... 2 1.1 Inloggning... 2 1.2 KomMed arbetsyta... 3 1.3

Läs mer

FaktaNet live v2 Manual. Version: 080919 1 Språk: Svenska

FaktaNet live v2 Manual. Version: 080919 1 Språk: Svenska FaktaNet live v2 Manual Version: 080919 1 Språk: Svenska Inloggning Antingen via byggfakta.se eller faktanetlive.com, i dagsläget fungerar bara byggfakta profiler. Inte First Index m.fl. varianter. Menyn

Läs mer

Användarmanual. Enkät. för uppföljning av åtgärder i miljömålsarbetet. www.relationwise.se. Sid 1

Användarmanual. Enkät. för uppföljning av åtgärder i miljömålsarbetet. www.relationwise.se. Sid 1 Användarmanual Enkät för uppföljning av Relationwise Sverigee www.relationwise.se Sid 1 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 LOGGA IN... 3 AREBETSYTAN... 4 DESIGN modul 1 VÄLJ RÄTT ENKÄTMALL... 5 REDIGERA/LÄGG

Läs mer

Manual för Sverigekassans hemsida

Manual för Sverigekassans hemsida Manual för Sverigekassans hemsida Manualen visar hur du bygger ditt eget kassaregister. Du får provbygga och testa hur mycket du vill. Om du blir nöjd med ditt kassaregister kan du beställa och få det

Läs mer

Microsoft Access. Skapa en ny databas. Östersund Vårterminen 2005

Microsoft Access. Skapa en ny databas. Östersund Vårterminen 2005 Mittuniversitetet Datavetenskaplig Introduktionskurs Östersund Vårterminen 2005 Robert Eriksson Övning i Microsoft Access Microsoft Access Detta dokument beskriver hur vi kan skapa en enkel databas i databashanteraren

Läs mer

LEARNIFYMANUALEN. Lärresurser och Kursplatser

LEARNIFYMANUALEN. Lärresurser och Kursplatser LEARNIFYMANUALEN Lärresurser och Kursplatser Här kan du hitta steg-för-stegmanualer för de flesta funktioner som finns i Learnifys Lärresurser och Kursplatser. Innehållsförteckning Hitta material i biblioteket...

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Windowsklient, version 4.4

RemoteX Applications Manual för Windowsklient, version 4.4 klient, version 4.4 RemoteX Technologies AB Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Begrepp i RemoteX Applications... 2 2.1 Begreppsmodell... 2 2.2 Beskrivning av de olika begreppen... 3 3 Installation

Läs mer

Fakturaspecifikation. Fakturaspecifikation, export av fil. Användarmanual. Trafikverkets system för fakturaspecifikation

Fakturaspecifikation. Fakturaspecifikation, export av fil. Användarmanual. Trafikverkets system för fakturaspecifikation Användarmanual Fakturaspecifikation Trafikverkets system för fakturaspecifikation Fakturaspecifikation, export av fil Export av detaljspecifikation för faktura Version 1.5, 2013-04-03 0 Utgivare: Trafikverket

Läs mer

NORSTEDTS BYRÅ ANVÄNDARMANUAL

NORSTEDTS BYRÅ ANVÄNDARMANUAL NORSTEDTS BYRÅ ANVÄNDARMANUAL Manual för Norstedts Byrå (1.2) Manual för Norstedts Byrå (1.2)... 1 Ord och begrepp i Byrå... 4 Snabbkommandon... 4 Ställa in moment och kontrollpunkter... 5 Anpassa momenten

Läs mer

Webbverktyg/ eportfolio

Webbverktyg/ eportfolio Webbverktyg/ eportfolio vägledning i programmet och praktisk användarguide Bengt Engström, Projektsamordnare Peter Åhnberg, Projektadministratör Ansvarig företagskontakter Ansvarig webbverktyg/eportfolio

Läs mer

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Januari 2011 Guide för lärare Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Här beskriver vi hur du arbetar med bedömnings-matriser i Unikum. Guiden beskriver dels hur du själv lägger in dina bedömningsmatriser

Läs mer

EasyCashier Manual version 2.6 SE

EasyCashier Manual version 2.6 SE EasyCashier Manual version 2.6 SE 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Kassavy... 4 Nytt kvitto... 4 Sök artikel... 5 Registrera växelkassa... 5 Öppna kassalåda... 5 Presentkort... 5 Sälja ett presentkort...

Läs mer

Lathund Attestant. Agresso Self Service

Lathund Attestant. Agresso Self Service Lathund Attestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Attestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar 9 Attestera

Läs mer

Medlemsregister IdrottOnline Klubb Medlemsregister

Medlemsregister IdrottOnline Klubb Medlemsregister Uppdaterad 2012-04-18 Medlemsregister IdrottOnline Klubb Medlemsregister Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 1 Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 2 Startsidan På startsidan kan du se: Studentuppdragsansökningar för LinkedStudent, ENS personal tar hand om detta. Påminnelser om uppföljningsmejl för LinkedStudent,

Läs mer

Time Care Pool lathund för vikarier

Time Care Pool lathund för vikarier lathund 2013-03-01 Time Care Pool lathund för vikarier vikarier Innehållsförteckning 1 KONTAKTLISTA... 3 2 ALLMÄNT...4 2.1 Allmänt om SMS... 6 2.1.1 Observandum för SMS... 6 2.1.1.1 Exempel på SMS svar

Läs mer

Mobilus Digital Rehab AB. 3.2 Användarmanual. (Ver. 3.2.1: Rev. A)

Mobilus Digital Rehab AB. 3.2 Användarmanual. (Ver. 3.2.1: Rev. A) Mobilus Digital Rehab AB 3.2 Användarmanual (Ver. 3.2.1: Rev. A) Användarmanual Ver. 3.2.1: Rev. A Innehåll 1. ANVÄNDA PROGRAMMET... 4 1.1 LAYOUT... 4 1.2 NAVIGERA... 5 2. SÖKA BILDER... 7 2.1 SÖK MED

Läs mer

BUSINESS INTELLIGENCE VERSION 7.1

BUSINESS INTELLIGENCE VERSION 7.1 BUSINESS INTELLIGENCE VERSION 7.1 INNEHÅLL: 1. Introduktion...2 2. Inloggning...3 3. Formulär...4 4. Nytt frågeformulär...5 5. Ändra befintligt frågeformulär...8 6. Frågeutskrift...10 7. Utskrift av Demoformulär...11

Läs mer

Handbok Inköp och Faktura IoF

Handbok Inköp och Faktura IoF Handbok Inköp och Faktura IoF Attestering och kontering av fakturor 2014-05-22 Innehållsförteckning 1. Inloggning... 3 1.1 Länk i mailet... 3 1.2 Kommunprogram... 3 2. Brevlådan... 4 2.1 Förnya bilden...

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Användarmanual Länkarna i innehållsförteckningen är klickbara

Användarmanual Länkarna i innehållsförteckningen är klickbara PR Kort 2.44 1 Användarmanual Länkarna i innehållsförteckningen är klickbara Innehållsförteckning Allmän beskrivning av PR-kort EU systemet... 3 Halvfabrikat... 3 Utrustning... 3 Programvara... 3 Installation

Läs mer

Administration IdrottOnline Förbund Administration

Administration IdrottOnline Förbund Administration Uppdaterad 2011-03-02 Administration IdrottOnline Förbund Administration Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Manual Revision: A. Medlemssystem - Föreningssupport.se Version 3.2.8.45

Manual Revision: A. Medlemssystem - Föreningssupport.se Version 3.2.8.45 Manual Revision: A Medlemssystem - Version 3.2.8.45 Innehållsförteckning Allmänt om Medlemssystemet... 5 Funktioner... 5 Systemkrav... 5 Support... 6 Om administrationen... 6 Att tänka på... 6 Om manualen...

Läs mer

Time Care Pool. Vikarie. Uppdaterat: 2014-12-02 Version: 14.2

Time Care Pool. Vikarie. Uppdaterat: 2014-12-02 Version: 14.2 Time Care Pool Vikarie Uppdaterat: 2014-12-02 Version: 14.2 Sammanfattning De moment som du som Vikarie ska göra i Time Care Pool gör du via en webbsida (hemsida). Hur du kommer till din Time Care Pool

Läs mer

LabPortalen 2.11 1 (29) Användarmanual version 2.11 LP-1000

LabPortalen 2.11 1 (29) Användarmanual version 2.11 LP-1000 1 (29) Innehåll Engångskod via kodkort... 4 Engångskod via SMS... 6 Inloggning med hjälp av SITHS-kort... 7 Förenklad inloggning... 8 Inkommande... 9 Filtrering under Inkommande... 9 Sökfunktionalitet

Läs mer

Introduktion till Klient Version 9.0

Introduktion till Klient Version 9.0 Introduktion till Klient Version 9.0 Enkät Intervjuer Utvärdering Skapa en webb-baserad enkät... 3 Att komma igång... 3 Hur undersökningsenkäter är organiserade i TricTrac... 4 Hur man skapar en ny undersökningsenkät...

Läs mer

PHOCA GALLERY (v 3.2.3)

PHOCA GALLERY (v 3.2.3) Joomla Guide 2.5.11 PHOCA GALLERY Sida 1 av 37 PHOCA GALLERY (v 3.2.3) I denna guide får du veta mer om: Inledningen till PHOCA GALLERY: Vad är ett Phoca Gallery Phoca Gallery Kontrollpanelen Stegen i

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

Innehållsförteckning. 6. Hur försäljning registreras när kassan delas av flera företag... 14. Inledning... 4. 1. Installation... 4

Innehållsförteckning. 6. Hur försäljning registreras när kassan delas av flera företag... 14. Inledning... 4. 1. Installation... 4 Manual Version 2.10 Innehållsförteckning Inledning... 4 1. Installation... 4 Starta programmet i Windows Vista eller Windows 7... 4 Licensnummer... 4 Tillverkningsnummer... 5 2. Kassavy... 6 Funktionsknappar

Läs mer

Visma Proceedo. Att göra ett inköp Manual. Version 1.2. Version 1.2 / 131206 1

Visma Proceedo. Att göra ett inköp Manual. Version 1.2. Version 1.2 / 131206 1 Visma Proceedo Att göra ett inköp Manual Version 1.2 Version 1.2 / 131206 1 Innehållsförteckning 1) STARTSIDAN... 3 2) INFORMATION OM AVTAL... 5 3) SÖKA FRAM ARTIKLAR... 7 3.1 Avancerad sökning samt jämföra

Läs mer