NYHETER I KARNOV. Senast uppdaterad:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYHETER I KARNOV. Senast uppdaterad: 2012-03-16"

Transkript

1 NYHETER I KARNOV Senast uppdaterad:

2 INNEHÅLL 1. Sök Sök i allt på alla sidor... 3 Rättsområde Nytt filter i sökresultatet... 4 Kombinera flera filter i sökresultatet... 5 Nya sökoperatorer... 6 Ny sökväg > bread crumb Min sida Allmänt... 8 Urklipp... 9 Etiketter Rättsutredning Dokument Karnov Nyheter Allmänt Uppdaterad design Nytt domännamn Kontakt... 16

3 1. SÖK Sök i allt på alla sidor Högst upp på varje sida finns nu en ny sökruta där du kan söka i hela Karnov Groups rättsdatabas oavsett i vilken tjänst eller i vilket dokument du befinner dig.

4 1. SÖK Rättsområde Nytt filter i sökresultat Träfflistan utökas nu med ett nytt filter Rättsområde, som gör det möjligt att filtrera sökresultatet på ett eller flera rättsområden. Observera att detta endast gäller de dokument som publicerats i Karnov Nyheter, eftersom det är där klassificeringen sker.

5 1. SÖK Kombinera flera filter i sökresultat Det är nu möjligt att kombinera flera filter i ett sökresultat. Du kan filtrera en sökning på både rättskälla och rättsområde. Observera att filtret för rättsområden endast gäller de dokument som publicerades i Karnov Nyheter, eftersom det är där klassificeringen sker.

6 1. SÖK Nya sökoperatorer > Vid sökning på mer än ett ord tolkas som vanligt ett mellanslag som ett och, dvs. alla ord ska finnas med i ett dokument för att det ska komma med i sökresultatet. > Tecknet # försvinner och för att söka efter en specifik form av ett eller flera sökord ska du istället sätta ordet eller frasen inom citationstecken,. Detta innebär att alla sökningar på en fras eller enstaka ord inom citationstecken alltid kommer att söka efter just den angivna ordformen. > Närhetskriterium finns nu inbyggt i sökmotorn genom att den rankar träffarna högre i träfflistan ju närmare varandra sökorden finns. Karnov använder inte längre så kallade stoppord vid indexering av dokument och du kommer nu att kunna söka på alla ord i ett dokument även vanligt förekommande ord som av, om, inte, etc.

7 1. SÖK Ny sökväg > Bread crumb Sökvägen längst upp på sidan kommer nu att visa hur ett visst dokument ligger placerat i rättsdatabasen, snarare än hur du har navigerat fram till dokumentet.

8 2. MIN SIDA Allmänt All den information som du som användare själv kan samla i Karnov ligger numera på Min sida. Här kan du se och underhålla alla dina Rättsutredningar, Bevakningar, Genvägar, Avtal (PACTA), Anteckningar och Överstrykningar. Allt som du fram tills nu har samlat i Mina mappar och under Bevakningar i Nya Karnov överförs automatiskt till den nya strukturen. Vi har också lagt till en nyhet på Min sida som vi kallar Etiketter. Allt som du tidigare sparat i en mapp hamnar nu under en etikett med samma namn. Läs mer om Etiketter nedan.

9 2. MIN SIDA Urklipp Urklipp är en funktion som du använder för att samla på dig material i rättsdatabasen. Alla urklipp samlas under Min sida där du sedan kan välja att göra olika saker med det insamlade materialet. Du kan t ex sätta en etikett på dina samlade urklipp, lägga in dem i en rättsutredning, skapa en genväg, lägga på en bevakning, skriva ut osv. Innehållet i Urklipp bevaras från en inloggningssession till nästa och finns kvar, tills dess att du aktivt gör något åt dem.

10 2. MIN SIDA Etiketter Etiketter använder du för att klassificera och sortera ditt insamlade material i Karnov, ungefär på samma sätt som i Mina mappar. En etikett kan beskrivas som en uppmärkning, stämpel eller tag. Du kan lägga på så många Etiketter som du själv vill på ett särskilt Urklipp. Det är också möjligt att skapa underetiketter för andra etiketter motsvarande undermappar.

11 2. MIN SIDA Rättsutredning Det är nu möjligt att lägga till alla typer av material i en Rättsutredning inklusive sparade sökningar och länkar till alla typer av dokument i Karnov och PACTA. När du vill ladda ner en rättsutredning i Word eller PDF kan du numera även välja att inkludera dina egna Anteckningar och Överstrykningar. Du behöver inte längre aktivera en rättsutredning innan du kan lägga till ett Urklipp i den. Istället gör du alla dina Urklipp när du navigerar runt i rättsdatabasen. Därefter går du till Min sida och väljer vilken rättsutredning urklippen ska infogas i. En nyhet är också att du kan lägga till hela kapitel i författningar i rättsutredningen.

12 3. DOKUMENT > Infoknappen som tidigare zoomade in på en paragraf eller en klausul har nu flyttat ut till höger på sidan för att öka synligheten. Samtidigt har ikonerna gjorts större för att det ska gå att träffa dem med fingret när man använder en pekskärm, t ex en ipad. (1) > Med ikonen som föreställer ett gem kan du lägga dokument och paragrafer i Urklipp. Dessa samlas under Min Sida och där kan du skriva ut dem eller tillföra dem till rättsutredningar, skapa genvägar, m.m. (1) > När du är inne i ett dokument kan du numera alltid se vilka rättsutredningar och vilka etiketter du har skapat och lagt på olika paragrafer och textstycken. (2) > Nu kan du också lägga bevakningar på kapitel i författningar samt spara hela kapitel i rättsutredningar. (3)

13 4. KARNOV NYHETER > Personliga inställningar som görs i Karnov Nyheter gäller nu både de nyheter som visas under Mina nyheter, Rättsfallsanalyser och Karnov Nyheters nyhetsbrev. > Dina befintliga inställningar och bevakningar är fortfarande aktiva. > Möjligheten att filtrera en vy av nyheter finns nu under länken Alla nyheter. Där kan du också lägga bevakning på kombinationen av egna sökord, rättsområden och rättskällor. > Funktionen för att lägga upp bevakning via RSS har inte någon efterfrågan och försvinner därmed i samband med denna allmänna uppdatering av Karnov. Bevakningar kommer fortsättningsvis ske enbart via e-post.

14 5. ALLMÄNT Uppdaterad design Designen har uppdaterats för att bättre passa Karnov Groups nya logotyp och grafiska profil.

15 5. ALLMÄNT Uppdaterad design karnovgroup.se I samband med uppdateringen till Karnov Groups nya utseende så passar vi även på att byta domännamn från till Det ska inte påverka dig som har direktlänk eller dig som loggar in med personliga uppgifter. Men kunder med Proxy-server kan få problem med åtkomst till den nya domänen. Misstänker du att ditt företag har Proxy-server eller har problem att komma in i tjänsterna så kontakta vår tekniska support på eller via telefon:

16 FRÅGOR? Du är alltid välkommen att kontakta oss för eventuella frågor eller support i våra tjänster: Mail: Tfn:

En introduktion till SLI.SE

En introduktion till SLI.SE En introduktion till SLI.SE Registrera konto Om du inte ser bilden till höger när du besöker SLI.SE, klicka då på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i skola,

Läs mer

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Sida 1(9) Mediecenter Värmland Lena Bengtsson, 054-7011062 lena.bengtsson@regionvarmland.se Datum 2015-05-07 En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Region Värmland - kommunalförbund Postadress

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b.

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b. Google E-post I Google Apps for Education (GAFE) ingår motsvarande Googles G-mail som e-postprogram. Eftersom det är skolan som administrerar våra GAFE-konton samt att vi behåller vår gamla domän zonline.se

Läs mer

Utställare på Bokmässan Community

Utställare på Bokmässan Community Utställare på Bokmässan Community Den här guiden är tänkt att hjälpa dig som utställare på Bokmässan att börja använda vår nya Community som ett sätt att kommunicera med besökare och andra aktörer på Bokmässan.

Läs mer

Välkommen till Portalen!... 1 Layout... 1 Lägga till en ny genväg... 1 Redigera en befintlig genväg... 2 Ta bort genväg... 2 E-post... 3 Inkorg...

Välkommen till Portalen!... 1 Layout... 1 Lägga till en ny genväg... 1 Redigera en befintlig genväg... 2 Ta bort genväg... 2 E-post... 3 Inkorg... Välkommen till Portalen!... 1 Layout... 1 Lägga till en ny genväg... 1 Redigera en befintlig genväg... 2 Ta bort genväg... 2 E-post... 3 Inkorg... 3 Mottagna e-postmeddelanden med bilagor... 3 Nytt meddelande...

Läs mer

Under IRMA finns förenklade versioner av IRMA, arbetsplatsregistret samt enhet. Dessa kommer du inte åt hemifrån om du inte har en koddosa.

Under IRMA finns förenklade versioner av IRMA, arbetsplatsregistret samt enhet. Dessa kommer du inte åt hemifrån om du inte har en koddosa. Platon STs ärendehanteringssystem IRMA Under IRMA finns förenklade versioner av IRMA, arbetsplatsregistret samt enhet. Dessa kommer du inte åt hemifrån om du inte har en koddosa. IRMA IRMA i Portalen fungerar

Läs mer

Lathund Elektronisk fakturahantering

Lathund Elektronisk fakturahantering Sidan 1 av 13 Lathund Elektronisk fakturahantering 2014-11-01 Sidan 2 av 13 1 Introduktion... 3 2 Logga in... 4 2.1 Glömt lösenord... 5 3 Mina fakturor... 6 3.1 Status... 6 3.2 Sortera och selektera...

Läs mer

En liten introduktion till Mediakatalogen

En liten introduktion till Mediakatalogen En liten introduktion till Mediakatalogen Registrera konto Om du inte ser bilden till höger när du besöker SLI.SE, klicka då på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du

Läs mer

FaktaNet live v2 Manual. Version: 080919 1 Språk: Svenska

FaktaNet live v2 Manual. Version: 080919 1 Språk: Svenska FaktaNet live v2 Manual Version: 080919 1 Språk: Svenska Inloggning Antingen via byggfakta.se eller faktanetlive.com, i dagsläget fungerar bara byggfakta profiler. Inte First Index m.fl. varianter. Menyn

Läs mer

Aitelluguiden Venture Cup

Aitelluguiden Venture Cup Aitelluguiden Venture Cup Det här är en användarguide för de tävlande i Venture Cup till Aitellus verktyg för mediebevakning. I marginalen hittar du vad som beskrivs i varje stycke. Skapa konto För att

Läs mer

Platon är samlingsnamnet för allt som har med ärendehantering att göra.

Platon är samlingsnamnet för allt som har med ärendehantering att göra. Platon Platon är samlingsnamnet för allt som har med ärendehantering att göra. Grundbild Grundbild är den flik som syns när du startar ett nytt eller öppnar ett befintligt ärende. Här återfinns information

Läs mer

Guide för Tele P iphone app INLEDNING

Guide för Tele P iphone app INLEDNING INLEDNING Ladda ner appen från App Store Först måste man ladda ner appen. Detta gör du på App Store. (Se bild nere till vänster). Sök sedan efter Tele P och ladda ner appen. Skriv in dina inloggningsuppgifter

Läs mer

En guide till Sign On Blankettarkiv

En guide till Sign On Blankettarkiv En guide till Sign On Blankettarkiv www.signon.se/blankettarkiv Sign On Blankettarkiv Sign On Blankettarkiv förser dig med elektroniska blanketter via Internet. En tjänst som gör hela din administration

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

Word-guide Introduktion

Word-guide Introduktion Word-guide Introduktion På det kognitionsvetenskapliga programmet kommer du läsa kurser inom flera olika vetenskapsområden och för varje vetenskapsområde finns ett speciellt sätt att utforma rapporter.

Läs mer

MANUAL. PIAplus. Manual för externa användare av Jernkontorets projektuppföljningssystem

MANUAL. PIAplus. Manual för externa användare av Jernkontorets projektuppföljningssystem MANUAL PIAplus Manual för externa användare av Jernkontorets projektuppföljningssystem Innehåll 1. Allmänt om PIAplus... 4 2. Logga in i PIAplus... 4 3. Viktiga begrepp... 4 3.1. Grupper... 4 3.2. Dokument...

Läs mer

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28 Doxcentral 6 Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering Användarmanual v.. 0-0-8 Välkommen till Doxcentral! Möt Doxcentral - Sveriges bästa system för samordning av dokument och

Läs mer

CMS Updater 4.0 Användarmanual

CMS Updater 4.0 Användarmanual CMS Updater 4.0 Användarmanual internet avdelningen Sida Updater 4.0 Användarmanual Innehållsförteckning 1. Inledning 3 1.1 Logga in 3 2. Texthantering 4 2.2 Formatera text 7 3 Sök på innehåll i sidan

Läs mer

Länk till modulen Skapa Filarkiv

Länk till modulen Skapa Filarkiv Dokumenthantering i Ping Pong: åhörarkopior I denna modul går du igenom hur funktionen Dokument fungerar i PING PONG och hur den skiljer sig från Filarkivet. Du får också en genomgång av hur du laddar

Läs mer

Så här funkar det i mobilen!

Så här funkar det i mobilen! Så här funkar det i mobilen! Hur köper jag Idrottsrabatten i mobilen? Du kan ladda ner Idrottsrabatten i din mobil på följande vis: 1. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play. Sök appen med namnet

Läs mer

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 5 Kursens rum (startsida) 6 Webblektion 7 Deltagare 8 Inlämning 9 Kalender 11 Diskussionsforum

Läs mer

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 1 Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 2 Startsidan På startsidan kan du se: Studentuppdragsansökningar för LinkedStudent, ENS personal tar hand om detta. Påminnelser om uppföljningsmejl för LinkedStudent,

Läs mer

Snabbguide: Användning av filsamling / resources i Mondo

Snabbguide: Användning av filsamling / resources i Mondo Vers 1.1 André Steinthorsson UPC Snabbguide: Användning av filsamling / resources i Mondo Filsamlingen är ett verktyg i Mondo som gör att du bl.a. kan ladda upp filer i din sajt och på så vis göra de tillgängliga

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL MYNEWSDESK

ANVÄNDARMANUAL MYNEWSDESK FÖRENKLAR VARDAGEN FÖR KOMMUNIKATÖREN VÄLKOMMEN TILL! Vi vill att du snabbt ska bli en van användare av Mynewsdesk och se vilket resultat ett effektivt och genomtänkt kommunikationsarbete kan ge! Vårat

Läs mer

MYNEWSDESK Användarmanual

MYNEWSDESK Användarmanual MYNEWSDESK Användarmanual INNEHÅLL NEWSROOM 4 1.2 Nyhetsrumssinställningar 4 1.3 Network 5 1.4 Kanaler 5 1.5 Kommentarer 5 1.6 Nyhetsrum på Facebook 5 1.7 Hosted newsroom 5 NETWORK 9 3.1 Lägg till kontakter

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Användarmanual small

Användarmanual small S Användarmanual small Logistic Office Innehåll Inloggning...5 Produktprofil...6 Korrektur...7 Produktkategorier...8 Mallprodukt...8 Originalprodukt...8 Lagerprodukt...9 Beställning...9 Teknisk specifikation...

Läs mer

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo!

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo! Pappersfri post Användarhandbok Välkommen till din Brevo! I Brevo kan du ta emot och hantera post som du brukar få hem i din vanliga brevlåda. Du kan sortera och spara alla dina dokument och du kommer

Läs mer