BEHANDLADE ÄRENDE SAMMANTRÄDESDAG BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BEHANDLADE ÄRENDE SAMMANTRÄDESDAG BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN"

Transkript

1 BEHANDLADE ÄRENDE SAMMANTRÄDESDAG Ansvarig för personal i samverkansgrupper och lokalintegrerade grupper i grundsärskolan Ansvarig för mottagande av elev i grundsärskolan 2 Arbetsorganisation för skolkurator i grundskolan Ändring 3 Redovisning av behovet av administration vid Kulturskolan 4 Framtida organisation för resursskolorna 5 Anmälan angående skolsituationen för elev vid Hästveda skola Yttrande 6 Elever med stor frånvaro Information 7 Val av ersättare i arbetsutskottet efter Annika Odelstav resterande del av mandatperioden Riktlinjer för morotspris till den/de skolcafeterior som åstadkommit en bra hälsoprofil 9 Granskningsrapport för 2011 Intern kontroll 10 Bokslut 2011 Information 11 Information 12 Rapporter 13 Deltagande i barn- och ungdomskonferens

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (20) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, sammanträde kl , information och diskussion kring arbetsgivarens arbetsmiljöansvar kl ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Personalföreträdare Utses att justera Johan Berglund (M), ordförande, Joachim Fors (S), 2:e vice ordförande Eva-Marie Lidén (KD), Jonathan Jönsson (M) - kl Fredrik Borre (FP), Agneta Karlsson (MP), kl , delvis 2-13 Carina Westerlund (S) - kl , Andreas Dahlberg (S) - kl Karina Jannerstig (SD) - kl Richard Bernsheim (M) - kl , tjg för Lena Svensson (C), Pelle Svensson (S), tjg för Annika Odelstav (S), Lynn Thulin (M), tjg för Agneta Karlsson (MP), 1-2 Lynn Thulin (M), 3-12, Paul Nordström (FV) - kl , Lena N Andersson (S), Selwyn Gester (SD) - kl Förvaltningschef Karin Karlén, Utvecklingsledare Hans Olsson, 4 Controller Åsa Persson, 9-10, Chef centrala resurser Sanna Nyberg, 4 Biträdande utvecklingsledare Monica Olsson, punkterna 6 och 7 11 Personalsamordnare Stefan Nyhlén, punkt 1 11 samt kl Enhetschef Folke Lindgren, kommunledningskontoret, kl Nämndsekreterare Ingela Svensson Angela Arnesen (SACO), 1-4, Johan Gunnarsson (TCO) 1-4 Joachim Fors ens plats, tid Barn- och utbildningskontoret onsdagen , kl Justerade paragrafer 1-13 Underskrift Sekreterare Ingela Svensson Ordförande Johan Berglund Justerare Joachim Fors

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (20) Anslag / Bevis Protokollet är justerat en har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdag Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningskontoret Underskrift Ingela Svensson Datum då anslaget togs ned Signatur

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3(20) Ansvarig för personal i samverkansgrupper och lokalintegrerade grupper i grundsärskolan Ansvarig för mottagande av elev i grundsärskolan Barn- och utbildningsnämnden beslutar att - Personalansvarig för personal i samverkansgrupperna/lokalintegrerad grupp är rektor vid den skolenhet där gruppen är placerad. - Ansvaret för mottagande av elev i grundsärskolan åvilar grundsärskolans rektor. Beskrivning av ärendet Grundsärskolans organisation har i stor utsträckning byggt på integrerade grupper i grundskolorna. Denna organisationsform bygger bl.a. på en nära samverkan mellan grund- och grundsärskolan där det skapats pedagogiska vinster för båda parter. Enligt den nya Skollagen kan en skolenhet endast ha en rektor vilken är den som ansvarar för elever placerade på enheten. Barn- och utbildningsnämnden beslöt , 237 utifrån de förändringar som skett i skollagen att rektor vid den skolenhet som eleven är placerad på är ansvarig rektor för eleven. I utredning daterad framgår bl. a att ett förtydligande behöver göras av vilken rektor som är ansvarig för den personal som undervisar grundsärskolans elever i de integrerade grupperna. I dag samarbetar personalen med rektor på den skolenhet där samverkansgruppen är placerad, medan personalansvaret ligger på grundsärskolans rektor.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4(20) Handlingar i ärendet Förvaltningens skrivelse Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet , 3 där man föreslog barn- och utbildningsnämnden beslutar att - Personalansvarig för personal i samverkansgrupperna/lokalintegrerad grupp är rektor vid den skolenhet där gruppen är placerad. - Ansvaret för mottagande av elev i grundsärskolan åvilar grundsärskolans rektor.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5(20) Arbetsorganisation för skolkurator i grundskolan Ändring Barn- och utbildningsnämnden beslutar att utöka ansvarsområdet för kuratorerna inom befintlig organisation avseende grundskolan/grundsärskolan att omfatta förskoleklassen till och med årskurs nio. Barn- och utbildningsnämnden beslutar dessutom att uppdra åt förvaltningen att göra en översyn av elevhälsan. Redovisning skall ske till nämnden vid mars månads sammanträde. Beskrivning av ärendet I tidigare skollag angavs inte befattningen kurator i de krav som ställdes på en kommun som huvudman för utbildningen. Uppdraget att hjälpa och stödja eleverna så att dessa skall nå målen fanns dock och i takt med skolans ökade uppdrag och de behov eleverna haft av stöd och hjälp har det i grundskolans senare år 6-9 funnits kuratorer och på T4-skolan har kurator funnits för år f-9. I den nya skollagen (2010:800) beskrivs elevhälsans uppdrag i 2 kap 25. Elevhälsan ska omfatta medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. Den ska främst vara förebyggande och hälsofrämjande för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Elevhälsan skall omfatta alla elever i förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Skollagen anger även de professioner som skall finnas nämligen skolläkare, skolsköterska, psykolog, kurator och personal med specialpedagogisk kompetens. Till följd av att den nya skollagen nu anger att kurator skall finnas i hela grundskolan inklusive förskoleklass måste organisationen förändras. I gymnasieskolan och gymnasiesärskolan behöver ingen förändring göras utifrån den nya skollagen.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6(20) Handlingar i ärendet Förvaltningens skrivelse Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet , 4 där man beslöt att ärendet skulle behandlas direkt i barn- och utbildningsnämnden utan något förslag från arbetsutskottet.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7(20) Redovisning av behovet av administration vid Kulturskolan Den begärda utökningen motsvarande en halv tjänst för projektsamordning och teknik/vaktmästare avslås. Beskrivning av ärendet Barn- och utbildningsnämnden beslöt , 137 att uppdra åt förvaltningen att se till att - kostnaderna för ledning och administration står i paritet med kostnaderna i barn- och utbildningsnämndens övriga verksamheter. - tillskapa ett för Musik- och kulturskolan, numera Kulturskolan, adekvat kvalitetssäkringssystem för systematisk uppföljning av mål och kvalitet. Chefen för Kulturskolan Bo Öhrman redovisar i skrivelse den delen som rör ledning och administration och föreslår att en utökning görs motsvarande en halv tjänst för projektsamordning och teknik/vaktmästare. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet , 10 där man föreslog att den begärda utökningen motsvarande en halv tjänst för projektsamordning och teknik/vaktmästare avslås.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8(20) Framtida organisation för resursskolorna Barn- och utbildningsnämnden beslutar att de särskilda undervisningsgrupperna vid Norra Sandby och Nävlinge skolor ersätts med lokalintegrerade grupper. uppdra åt förvaltningen att i samverkan med socialförvaltningen och omsorgsförvaltningen ta fram förslag med tidsplan för genomförande av övriga förändringar. Beskrivning av ärendet Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 155 att ge förvaltningen i uppdrag att ta fram förslag till framtida organisation för resursskolorna utifrån de av förvaltningen föreslagna direktiven. I direktiven fanns även med att förvaltningen i samverkan med representanter för socialförvaltningen och vid behov omsorgsförvaltningen skulle se över möjligheterna att inrätta ett kommunalt hem för vård och boende (HVB-hem) med skola. I rapport daterad redovisas vad som framkommit vid utredningen. Förvaltningen redovisar i sammanställning resultatet av utredning avseende resursskolorna. Handlingar i ärendet Rapport och reviderad med redovisning av två utredningsuppdrag avseende resursskolor, skolveckohem och allas rätt till utveckling. Förvaltningens underlag för beslut i första delen av resursskolornas framtid organisation.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9(20) Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet , 5 där man föreslog att barn- och utbildningsnämnden beslutar att de särskilda undervisningsgrupperna vid Norra Sandby och Nävlinge skolor ersätts med lokalintegrerade grupper. uppdra åt förvaltningen att i samverkan med socialförvaltningen och omsorgsförvaltningen ta fram förslag med tidsplan på genomförande av övriga förändringar. sgång Yrkande Joachim Fors (S) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10(20) Anmälan angående skolsituationen för elev vid Hästveda skola Dnr :5833 Yttrande Barn- och utbildningsnämnden godkänner av arbetsutskottet vidtagen åtgärd. Beskrivning av ärendet Skolinspektionen har den 24 november 2011 tagit emot en anmälan gällande en elev vid Hästveda skola 3-9. I anmälan uppges bland annat att eleven inte får det stöd han har rätt till. Skolinspektionen begär i skrivelse att huvudmannen yttrar sig över uppgifterna i anmälan och redovisar vilka åtgärder som eventuellt har vidtagits eller kommer att vidtas samt svarar på i skrivelsen ställda frågor. Yttrandet skall efter erhållen dispens vara skolinspektionen tillhanda den 16 januari Handlingar i ärendet Skolinspektionens skrivelse Rektor Jörn Engkvist yttrande Ärendets tidigare behandling På grund av att ärendet brådskade fattade arbetsutskottet , 255 beslut. Arbetsutskottet beslöt att ställa sig bakom rektor Jörn Engkvists yttrande Förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden godkänner av arbetsutskottet vidtagen åtgärd.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11(20) Elever med stor frånvaro Information Barn- och utbildningsnämnden tar del av informationen. Beskrivning av ärendet Enligt skollagen 7 kap. 20 har vårdnadshavaren ansvar för att se till att ett skolpliktigt barn fullgör sin skolplikt. Enligt skollagen 7 kap. 23 får hemkommunen förelägga elevens vårdnadshavare att fullgöra sina skyldigheter om inte elev fullgör sin skolgång och detta beror på att elevens vårdnadshavare inte har gjort vad denne är skyldig att göra för att så ska ske. Ett föreläggande får förenas med vite. Ett förläggande gäller omedelbart om inte annat beslutas. Följande rektorer har anmält elev med stor frånvaro: Skolområde Nordväst, rektorsområde T4 F-9 Rektor Gull-Britt Persson-Binnergård har anmält att en elev inom hennes rektorsområde har stor frånvaro. Dnr Skolområde Öst, rektorsområde Furutorp 7-9 Rektor Pär Hansson har anmält att en elev inom hans rektorsområde har stor frånvaro. Dnr Handlingar i ärendet Rektorernas anmälningar.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12(20) Val av ersättare i arbetsutskottet efter Annika Odelstav (s) resterande del av mandatperioden a Lena N Andersson (S) utses som ersättare i arbetsutskottet, efter Annika Odelstav (S). resterande del av mandatperioden

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13(20) Riktlinjer för morotspris till den/de skolcafeterior som åstadkommit en bra hälsoprofil Barn- och utbildningsnämnden fastställer riktlinjer för morotspriset enligt reviderat förslag med följande komplettering Priset skall totalt vara kronor per år som kan utgå till en eller delas på flera pristagare. Beskrivning av ärendet Barn- och utbildningsnämnden fastställde , 175 följande regler för skolcafeterior i Hässleholms kommun: - Skolcafeteria och liknande försäljning ska erbjuda ett hälsofrämjande utbud vilket innebär att försäljning av godis, glass, söta bakverk, söta drycker och snacks starkt bör begränsas inom grundskolan. Även inom gymnasieskolan bör utbudet begränsas. - Öppettider och utbud i skolcafeteria ska inte konkurrera med eller ersätta skollunchen. - Skolcafeteria ska utformas så att det ges möjlighet till avkoppling och social samvaro. - Eleverna skall vara delaktiga i utformning och utbud. Vid samma tillfälle beslöts att införa ett Morotspris som årligen skall delas ut till den/de cafeterior som åstadkommit en bra hälsoprofil. Förvaltningen fick i uppdrag att ta fram förslag till riktlinjer. Handlingar i ärendet Förslag till kriterier för morotspriset daterat och reviderat och

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14(20) Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet , 246 där man föreslog att barn- och utbildningsnämnden fastställer kriterier för Morotspriset enligt förslag med de revideringar och kompletteringar man enades om på sammanträdet. Priset skall delas ut en gång om året till den/de cafeterior som åstadkommit en bra hälsoprofil. Barn- och utbildningsnämnden , 243 där man återremitterade ärendet. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet , 6 där man föreslog att kriterier fastställs för morotspriset enligt förslag med följande komplettering Priset skall totalt vara kronor per år som kan utgå till en eller delas på flera pristagare. sgång Yrkande Joachim Fors (S) med instämmande av Agneta Karlsson (MP) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15(20) Granskningsrapport för 2011 Intern kontroll Avrapporteringen av utförd granskning godkänns och överlämnas till kommunstyrelsen. Beskrivning av ärendet Under 2011 har förvaltningen genomfört granskning av verksamheten med utgångspunkt från de av nämnden , 70 fastställda granskningsområdena. Resultatet av granskningen redovisas i rapport. Handlingar i ärendet Granskningsrapport. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet , 7 där man föreslog att avrapporteringen av utförd granskning godkänns och överlämnas till kommunstyrelsen.

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16(20) Bokslut 2011 Information Barn- och utbildningsnämnden tar del av informationen. Ärendet Controller Åsa Persson lämnar en muntlig lägesrapport över utfallet av bokslut 2011.

18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17(20) Information Barn- och utbildningsnämnden tar del av informationen. Ärendet 1 Personalsamordnaren redovisar muntligen för personalsituationen våren 2012 samt om hur poolsystemet fungerar. 2 Hästveda intresseförenings, genom ordförande Alf Månsson, skrivelse med begäran om att förbättringar görs på Hästveda skola för att öka kvaliteten på undervisningen. Dnr Tillsynsrapport för fristående förskolan Änglabus. Dnr Förslag från räddningstjänst och säkerhet, Hässleholms kommun på räddningstjänst som individuellt val. Dnr Socialförvaltningens tjänsteutlåtande med förslag på att Familjens Hus får en större lokal eller att verksamheten anpassas till befintliga lokaler. 6 Pedagogisk utvecklingstid i förskola och fritidshem timmarsbarnen Förläggning av tiden Dnr Förvaltningschefen lämnar en muntlig information om skolinspektionens inspektionen våren 2012.

19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18(20) Rapporter Barn- och utbildningsnämnden tar del av rapporterna. Ärendet 1 Annika Odelstav (S) avsägelse från uppdraget som ledamot i barnoch utbildningsnämnden. Dnr Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår , 305 kommunstyrelsen att personalchefen får i uppdrag att upphandla konsultstöd gällande rekrytering av ny förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen. Dnr Kommunstyrelsen har , 290 avseende ombyggnad för förskola Vedhyggeskolan i Tyringe bl. a beslutat följande: - Kommunledningskontoret ges i uppdrag att, i samråd med barn- och utbildningsförvaltningen, bygga om del av Vedhyggeskolan till förskoleverksamhet för att lösa det akuta behovet av barnomsorgsplatser. - Kommunledningskontoret ges i uppdrag att under 2012 utreda framtida ersättningslokaler för att lösa behovet av barnomsorgsplatser i ett långsiktigt perspektiv. Dnr Kommunstyrelsen har , 291 avseende ombyggnad av Bergmanska förskolan i Vinslöv bl. a beslutat följande: - Kommunledningskontoret ges i uppdrag, att i samråd med barn- och utbildningsförvaltningen, bygga om Bergmanska förskolan för att lösa det akuta behovet av barnomsorgsplatser.

20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19(20) Kommunledningskontoret ges i uppdrag att under 2012 utreda framtida ersättningslokaler för att lösa behovet av barnomsorgsplatser i ett långsiktigt perspektiv. Dnr NN:s anmälan till skolinspektionen och barn- och elevombudet om att skolledningen på Läredaskolan tar ut avgifter samt skolinspektionens beslut i ärendet Dnr NN:s anmälan angående skolsituationen för elever vid Tyringe skola samt skolinspektionens beslut att lämna anmälan till Hässleholms kommun för utredning och eventuella åtgärder. Dnr

21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20(20) Deltagande i barn- och ungdomskonferens Barn- och utbildningsnämndens ledamöter och ersättare medges deltaga. Ärendet Barn- och ungdomskonferens Plats och tid: Hässleholms Kulturhus onsdagen den 29 februari 2012

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADE ÄRENDEN 2011-01-13 1 Komplettering av föredragningslistan 2 Tjänstemännens närvarorätt vid barn- och utbildningsnämndens och dess arbetsutskotts sammanträden 3 Sammanträdesplan

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDEsDAG

BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDEsDAG '0''0''0''0''0' :-..:--=::-... -: ~ 1(1) BARN- OCH UTBILDNINGSNAMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDEsDAG 1 Resursfördelningsmodell för förskolan och grundskolan 2013 2 Språkval vid grundskolor 3 Internbudget

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1, , kl. 8:30-12:15

Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1, , kl. 8:30-12:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOIL 1 (6) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1,, kl. 8:30-12:15 Stefan Larsson (M) ordförande

Läs mer

vvvvv ~ Hässleholms kommun BEHANDLADEÄRENDEN

vvvvv ~ Hässleholms kommun BEHANDLADEÄRENDEN vvvvv ~ BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN 46 Avsägelse av uppdrag som ordförande i barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott, representant i Samverkansavtal för gymnasieskolan i Skåne Nordost

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdag (9)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdag (9) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll 2003-01-14 1 (9) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, kl 10.00-10.30 Beslutande Willy Ohlsson, ordf s Lars-Göran Wiberg, 1:e vice ordf c Kristina

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

BEHANDLADEARENDEN SAMMANTRADESDAG 2012-11-14

BEHANDLADEARENDEN SAMMANTRADESDAG 2012-11-14 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEARENDEN SAMMANTRADESDAG 230 Lednings- och supportorganisationen för förskola och grundskola '11'11'11'11'11 l SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid Beslutande

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADE ÄRENDEN 2006-02-23 19 PPR-teamets arbete Information 20 Driftbudgetens utfall 2005 21 Investeringsbudgetens utfall 2005 22 Nyckeltal år 2005 i jämförelse med åren

Läs mer

BEHANDLADE ÄRENDE SAMMANTRÄDESDAG BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BEHANDLADE ÄRENDE SAMMANTRÄDESDAG BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADE ÄRENDE SAMMANTRÄDESDAG 2011-11-24 215 Komplettering av föredragningslistan 216 Utredning av den nya ledningsorganisationen för förskola grundskola Information 217 Budgetuppföljning avseende

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADE ÄRENDEN 2007-11-22 164 Komplettering av föredragningslistan 165 Budgetuppföljning avseende tiden 2007-01-01 10-31 166 Tillämpningsanvisningar för lokalt dagbarnvårdaravtal

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

BEHANDLADE ÄRENDE SAMMANTRÄDESDAG 2011-12-15 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BEHANDLADE ÄRENDE SAMMANTRÄDESDAG 2011-12-15 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADE ÄRENDE SAMMANTRÄDESDAG 2011-12-15 235 Upphandling av skolskjutskörning Bussar 236 Förskoleenheter och skolenheter 237 Ansvar för särskoleelever i samverkans/lokalintegrerade grupp i grundskolan

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola 6N 1 Skolinspektionen Dnr 43-2017:4467 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för grundsärskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

-&cet/_ 1 (6) Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1, , kl. 8:30-12:00

-&cet/_ 1 (6) Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1, , kl. 8:30-12:00 SA:MMANTRÄDESPROTOKOll 1 (6) s Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare ens plats, tid: Barn- och utbildningskontoret,

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström 1 (15) Plats och tid: ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare ens plats, tid: Justerade paragrafer Underskrifter: Barn- och utbildningskontoret,

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2016:10793 Gagnefs kommun för grundsärskola efter tillsyn i Gagnefs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43 2016:10793 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Socialkontoret, kl

Socialkontoret, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.40 Robin Gustavsson (KD) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Ån %.10 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5420 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADE ÄRENDEN 2011-06-23 130 Anmälan angående skolsituationen för elev vid Hästveda skola Yttrande 131 Anmälan angående skolsituationen för elev vid Hästveda skola Yttrande

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Bildningsnämnden

Sammanträdesdatum Bildningsnämnden Bildningsnämnden 2017-02-21 1 Tid och plats Klockan 09.00-12.00, sammanträdesrum Huangshan, Kommunhuset (del av ordinarie sammanträde samma tid) Beslutande Carl-Uno Olsson (S), ordf. Ros-Marie Persson

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Hasselbackens förskola, Edenryd kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5727 Landskrona kommun för grundsärskola efter tillsyn i Landskrona kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten Plats och tid Humleskolan, kl. 8.30 11.45 1(12) Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande ersättare Andreas

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:4469 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(7) Skolinspektionens

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(18) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.40 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Falu kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Falu kommun 2 (9) Tillsyn i Falu kommun har genomfört tillsyn av Falu kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet för

Läs mer

Sammanträdesdag 2006-09-21

Sammanträdesdag 2006-09-21 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADE ÄRENDEN 2006-09-21 108 Budgetuppföljning avseende tiden 2006-01-01 08-31 109 Utvecklingsplan 2007-2010 för Hässleholms Musik- & Kulturskola 110 7-9-skola på Öster

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:4466 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Plats och tid Kommunalhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19.00 20.25 Beslutande Övriga deltagande Bo Selander (M) Agneta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Hässleholm Kulturhus, Röda salongen, kl. 08.13-08.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Urban Widmark (M) ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll 63 Godkännande av ärendelista... 84 64 Delgivningar... 85 65 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 86 66 Månadsuppföljning per 30 september 2017... 87 67 Skolinspektionens

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) 1(15) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 13.00 15.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Plats och tid Gualövs skola kl. 13:00-16:00 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande 72-77, 80-81 (ej 78-79) Mathias Gerdin (Alt), ej 78-79 Stefan Sturesson (M) Annika Molldén

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(16) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje Kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Behandlade ärenden fritidsnämnden

Behandlade ärenden fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2014-01-28 Behandlade ärenden fritidsnämnden 1 Uppföljning av verksamhetsmål för 2013. 2 Uppföljning av intern kontroll 2013. 3 Verksamhetsberättelse 2013. Bilaga 1. 4 Verksamhetsmål

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-02-07 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 13.30-16.30 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

43 Information 1. Skrivelse från samrådsgruppen för handikapporganisationer.

43 Information 1. Skrivelse från samrådsgruppen för handikapporganisationer. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2013-12-18 Behandlade ärenden fritidsnämnden 38 Budgetuppföljning 2013-11-30. 39 Fritidsgårdsbidraget 2014. Bilaga 1. 40 Mötesdagar för fritidsnämnden 2014. 41 Förändring av

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) ej Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) ej Linda Pilthammar (SD) 1(9) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) 14-17 Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Charlotte Woge (M) Thomas Swenson

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Rutiner för utredning och beslut om mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola

Rutiner för utredning och beslut om mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola Sektorn för Utbildning och Kultur Rutiner för utredning och beslut om mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola 2017.02.06 Sammanfattande beskrivning av rutiner vid övergång från grundskola till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-20 Innehållsförteckning Ärende 83 Ekonomisk månadsrapport... 97 84 Schablonfördelning av medel för nyanlända barn och elever... 98 85 Sammanträdestider 2013... 100 86 Ansökan om godkännande av

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

Nämnden för Förskola & Grundskola

Nämnden för Förskola & Grundskola KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Omsorgens Hus Klockan 15:00.16:20 ande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Jan Eric Knutas (L), 1:a vice ordförande Maj-Britt Rane

Läs mer

Sammanträdesdag 2005-04-21

Sammanträdesdag 2005-04-21 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADE ÄRENDEN 2005-04-21 43 Ändring i föredragningslistan 44 Inbjudan till Handikappdag Handikapprådet i Hässleholms kommun 45 Budgetuppföljning avseende tiden 2005-01-01

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(13) Plats och tid Insikten, Hedslund, 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Rickard Möller (S) Anki Dåderman (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADE ÄRENDEN 2009-11-19 141 Förskolans arbete med pedagogisk dokumentation Information 142 Budgetuppföljning avseende tiden 2009-01-01 09-30 143 Anhållan om omdisponering

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Agneta Brus. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Agneta Brus. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(21) Plats och tid Grindskolan, Timotejgatan 4, Norrtälje kl. 14.00 15.45 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Marita Jeansson (S) Conny Andersson (S) Anders Leander (S), tjg. ersättare Emelie

Läs mer

Hässleholms kommun 1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDEsDAG

Hässleholms kommun 1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDEsDAG 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNAMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDEsDAG 268 Ändring av föredragningslistan 269 Anmälan om kränkande behandling vid Furutorpskolan-Yttrande 270 Teknikcollege- Information 271

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 45-55 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Charlotte Eliasson Anderberg (KD), tjänstgörande

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADE ÄRENDEN 2009-04-23 48 Budgetuppföljning avseende tiden 2009-01-01 03-31 49 Vakansprövning 50 Finansiering ur barn- och utbildningsnämndens reserv 51 Nedläggning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 34 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 35 Delgivningar 2018/4005 5 36 Statusrapport 2018/4006 6 37 Patientsäkerhetsberättelse 2018/4037 7

Läs mer

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Fleming Pedersen Dambo (M) Gustaf Axelsson

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADE ÄRENDEN 2010-09-22 123 Budgetuppföljning avseende tiden 2010-01-01-08-31 124 Tillsättning av anställning som utvecklingsledare vid barnoch utbildningskontoret 125

Läs mer

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 303/304 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. Ida Nilsson (MP)

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADE ÄRENDEN 2004-01-29 1 Drift- och investeringsbudgetens utfall 2003 2 Årsredovisning 2003 - Verksamhetsberättelse 3 Investeringsbudget 2004 4 Inrättande av fordonsenhet

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2017:4468 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenber för gymnasieskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.00, ajournerat 13.10 13.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 11.10 12.30 Beslutande: Sebastian Clausson (S), ordförande Jessica Bredenberg (S) Josefine Thimberg (S) ersättare

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-30

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-30 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-01-30 1 Barn- och ungdomsnämndens internbudget för 2014 2 Uppföljning av internkontrollplan år 2013 3 Verksamhetschef skolhälsovården

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 9.00, 9.10 11.00 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 26 november 2015 kl. 08.30 10.05 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:45

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:45 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:45 ande ledamöter Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Camilla Wallhed (M) Magnus Danielsson (M) Göran Hellmalm (L)

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Beslut Skolinspektionen Västerviks kommun vasterviks.kommun@vastervik.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Västerviks kommun Skolinspektionen box 330, 581 03 Linköping Beslut 2 (6) Tillsyn i Västerviks

Läs mer

Protokoll 1. Ärendeförteckning. Protokoll omedelbar justering Val av justerare Fastställande av ärendelistan...

Protokoll 1. Ärendeförteckning. Protokoll omedelbar justering Val av justerare Fastställande av ärendelistan... Protokoll 1 Ärendeförteckning sid. Protokoll omedelbar justering... 3 106 Val av justerare... 4 107 Fastställande av ärendelistan... 5 108 Resultat från drogvaneundersökningen 2015... 6 109 Anmälan av

Läs mer