Årsredovisning Finans

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsredovisning Finans"

Transkript

1 Årsredovisning 2003 Finans

2 VD Fredrik Enhörning summerar året Verksamhetsåret 2003 FöreningsSparbanken Finans AB (publ) är ett helägt dotterbolag till FöreningsSparbanken AB (publ), som utsågs till Årets Affärsbank År 2003 blev ett i alla avseenden starkt år för FöreningsSparbanken Finans AB. Vår försäljning ökade med nästan 20% och den totala utlåningsvolymen stannade på drygt 18 Mdr. Vår verksamhet Vi utvecklar, marknadsför och säljer finansiella tjänster samt administration av vagnparker AutoPlan och fakturakrediter. När vi gör affärer utgår vi alltid från våra grundvärderingar: affärsmässighet, kundnytta, affärsetik, tydlighet och långsiktighet. Våra gemensamma produkter ska ge största möjliga kundnytta i form av behov, funktion och pris. Vi anser att en bra affär ska vara lönsam och skapa mervärde för alla inblandade parter! Marknad Vår försäljning sker via två kanaler. Bankkanalen består av FöreningsSparbankens kontor och samverkande sparbanker. Externa samarbetspartners består av återförsäljare, leverantörer och generalagenter. De två kanalerna når sammantaget en bred målgrupp konsumenter såväl som företagare, stat och kommun. Den stora tillväxten under året kom huvudsakligen från Bankkanalen. Ny lagstiftning förmånsrätten har satt fokus på finansbolagsprodukterna och vi räknar med att detta kommer att påverka försäljningen positivt även under år Under år 2003 har vi prioriterat produktutveckling för att öka tillgängligheten i båda våra kanaler: Genom att tillvarata den stora kompetens som finns i Bankkanalen har vi bland annat kunnat utveckla Fakturakreditprodukter som är anpassade till såväl stora som små företag. Våra fakturakreditprodukter är nu också tillgängliga via Internet. Vi har fokuserat på Billånet, en avbetalningskredit för bilar, som riktar sig direkt till konsumenter. Billånet distribueras via Bankkanalen, och har blivit en mycket stor framgång på marknaden. Tillsammans med externa samarbetspartners har vi bland annat utvecklat operationella koncept för hyra/service/restvärdeshantering, samt koncept för hem-pc-finansiering till kundföretag. Vi finansierar allt från konsumenters mc eller husvagn, lantbrukarens skördetröska eller entreprenörens stenkross till komplicerade elektroniska kommunikationssystem och datorer. Vi administrerar och finansierar dessutom bilparker till några av Sveriges största bilanvändare. FöreningsSparbanken Finans är ett auktoriserat kreditmarknadsbolag, och vi är certifierade enligt ISO 9001:2000 och ISO Sammantaget är vi ett av de mest kostnadseffektiva finansbolagen på marknaden till nytta för kunden. Vår ambition är att även fortsättningsvis vara ett attraktivt bolag för såväl medarbetare och investerare som för våra kunder och samarbetspartners.

3 Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören för FöreningsSparbanken Finans AB (publ), avger härmed årsredovisning för verksamhetsåret FöreningsSparbanken Finans AB (publ) är ett helägt dotterbolag till FöreningsSparbanken AB (publ). Bolaget är auktoriserat kreditmarknadsbolag. Affärsidé FöreningsSparbanken Finans uppgift är att öka FöreningsSparbankskoncernens marknadsandelar genom att utveckla, marknadsföra och producera finansbolagsprodukter. Dessa utgörs av avbetalning, leasing, billeasing/vagnparksadministration (AutoPlan) och fakturakrediter. Koncernstruktur I koncernen ingår förutom moderbolaget FöreningsSparbanken Finans AB (publ) de helägda dotterbolagen ML Rental AB, Autoplan AB (vilande) samt Gota Projektfinans AB (vilande). ML Rental AB är ett av Finansinspektionen auktoriserat kreditmarknadsbolag som bedriver verksamhet genom samarbeten med ett antal leverantörer. Verksamhet Moderbolaget Verksamheten är indelad i affärsområdena Bank och Företag. Affärsutbudet riktar sig till både företag och privatpersoner i Sverige. Affärsområde Bank arbetar integrerat med lokala FöreningsSparbankskontor, delägda banker och fristående sparbanker. Bank tillhandahåller och administrerar finansbolagsprodukter samt fungerar som försäljningsstöd. Häri ingår aktivt säljstöd, produktutbildning och marknadsföring. Dessutom genomförs olika kampanjaktiviteter i samråd med de samarbetande parterna. Affärsområde Företag samarbetar med ledande leverantörer och återförsäljare i utvalda branscher. Affärsidén innebär att leverantören eller återförsäljaren via FöreningsSparbanken Finans kan erbjuda sina kunder objektsfinansiering. Enheten Tunga Maskiner erbjuder finansiering till lantbruk, materialhantering samt bygg- och entreprenadsektorn. Enheten IT & Kommunikation är inriktad på finansiering av IT- och kommunikationsteknik, kontorsutrustning samt medicinsk och miljöteknisk utrustning. Enheten Konsument vänder sig till återförsäljare med i huvudsak privatpersoner som slutkund och erbjuder avbetalningslån för köp av exempelvis båt, bil, husvagn och motorcykel. Enheten producerar och distribuerar också det s k billånet som säljs via de lokala FöreningsSparbankskontoren och fristående sparbankerna. Enheten AutoPlan tillhandahåller vagnparksfinansiering och biladministration till stora företag med hjälp av ett av marknadens främsta system för vagnparkshantering. 1(23)

4 ML Rental AB Bolaget bedriver verksamhet inom affärsområde säljstödjande finansiering till företag. Verksamheten riktar sig främst till leverantörsbolag inom utvalda produktområden. Väsentliga händelser Försäljningen via externa kanaler leverantörsfinansiering och biladministration/autoplan har varit relativt stabil. Försäljningen via lokala FöreningsSparbankskontor och fristående sparbanker har ökat kraftigt. Totalt ökade försäljningen för hela året med ca 19%. Marknadsmässiga framgångar på konsumentsidan, framförallt i fråga om motorcyklar och fritidsbåtar, samt den mycket goda utvecklingen av samarbetet med delägda banker och fristående sparbanker är bidragande orsaker till årets goda resultat. Förväntad framtida utveckling Med anledning av strukturförändringar på den svenska marknaden, men också närliggande marknader förväntas en ökad konkurrens vilket främst bedöms öka prispressen ytterligare. Ny förmånsrättslag som trädde i kraft 1 januari 2004, kommer rimligen att framgent öka volymerna för finansbolagen. Utlåningsutveckling Koncernens utlåning har ökat med 19% (15%) i jämförelse med föregående år. Lånefordringar i koncernen utgörs framför allt av avbetalningslån, finansiell leasing och fakturakrediter, med säkerhet i de objekt respektive kundfordringar som finansieras. Lånefordringarna fördelar sig mellan följande branscher och lånetyper: Bransch Mkr Upplupet anskaffningsvärde före beaktande av reserveringar Specifika reserveringar för individuellt värderade lånefordringar Reserveringar för gruppvis värderade homogena grupper Bokfört värde för låne- fordringar efter beaktande av reserveringar Bokfört värde för osäkra lånefordringar (oreglerade) Privatpersoner Parti- o detaljhandel Byggnadsverksamhet Tillverkningsindustri Transport Skog och lantbruk Övrig serviceverksamhet Övrig företagsutlåning Kommuner o landsting Totalt Typ av lånefordan Mkr Bokfört värde Avbetalningslån Leasing Factoring 815 Reverslån 65 Totalt (23)

5 Upplåning Bolaget finansieras av moderbolaget FöreningsSparbanken AB. Rörelseresultat Koncernens försäljning via Lokal bank samt samverkande sparbanker och backoffice-, ekonomi- och ITfunktion tillhandahålls av FöreningsSparbanken AB. Dessa tjänster förvärvas för en ersättning som motsvarar bankens faktiska kostnader för att utföra tjänsterna. Koncernens rörelseresultat efter kreditförluster uppgår för 2003 till 368 (337) Mkr. Moderbolagets rörelseresultat efter kreditförluster uppgår till 368 (354) Mkr. Osäkra lånefordringar Koncernens osäkra lånefordringar, efter reserveringar för sannolika förluster, var vid utgången av (89) Mkr vilket utgör 0,5% (0,6%) av den totala utlåningen. Motsvarande uppgifter för moderbolaget var 25 (25) Mkr och 0,2% (0,3%). Kapitaltäckning Koncernens och moderbolagets kapitalbas och kapitaltäckningsgrad framgår av not 23. Femårsöversikt Koncernens och moderbolagets utveckling under de senaste fem åren framgår på sidan 4 och 5. Känslighetsanalys på årets resultat En förändring av räntemarginalen med 0,1% medför en resultatpåverkan i koncernen på 17,0 Mkr. En förändring av rörelsekostnaderna med 1% påverkar koncernresultatet med 1,7 Mkr. Ränterisk Utlåning och upplåning i koncernen sker i allt väsentligt till rörlig ränta, varför ränterisken är begränsad. Valutarisk Utlåning i utländsk valuta matchas av upplåning i motsvarande valuta, varför valutarisken elimineras. Kreditrisk Utlåningen sker endast till kunder med en bedömd god återbetalningsförmåga, samt med objektssäkerhet respektive pant i fakturafordringar vid fakturakredit. Väsentliga koncentrationer av kreditrisker bedöms ej föreligga på grund av utlåningens spridning på olika branscher, kunder och objekt. Likviditetsrisk Koncernen finansieras av moderbolaget FöreningsSparbanken AB vilket leder till en låg likviditetsrisk. Förslag till vinstdisposition Styrelsen och verkställande direktören föreslår att fria vinstmedel om 240,0 Mkr enligt moderbolagets balansräkning balanseras i ny räkning. Koncernens fria egna kapital uppgår till 286,4 Mkr. I koncernen erfordras inga avsättningar till bundna reserver. I övrigt hänvisas till följande sammandrag av resultaträkningar och balansräkningar, nyckeltal för de senaste fem åren samt kassaflödesanalyser avseende koncernen och moderbolaget. 3(23)

6 Femårsöversikt Koncern Belopp i Mkr Utlåning (inkl leasing) Övriga tillgångar Summa tillgångar Skulder och avsättningar Eget kapital Summa skulder, avsättningar och eget kapital Räntenetto och leasingintäkter Provisioner netto och övriga intäkter Summa intäkter Summa kostnader Resultat före kreditförluster Kreditförluster Rörelseresultat efter kreditförluster Skatter Årets resultat Nyckeltal Räntabilitet på eget kapital 11,9% 12,1% 12,0% 13,7% 15,6% Kostnader/Intäkter exkl. kreditförluster 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 inkl. kreditförluster 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 Kapitaltäckningsgrad 24,5% 24,5% 23,8% 22,2% 21,4% Primärkapitalrelation 24,5% 24,4% 23,8% 22,1% 21,1% Reserveringsgrad för osäkra fordringar 37% 40% 30% 27% 31% Andel osäkra fordringar 0,5% 0,6% 0,9% 1,4% 1,4% Kreditförlustnivå 0,0% 0,0% 0,0% 0,1% 0,0% Omräkning av jämförelseåren har skett i enlighet med nu gällande redovisningsprinciper. 4(23)

7 Femårsöversikt Moderbolag Belopp i Mkr Utlåning till allmänheten Leasingobjekt Övriga tillgångar Summa tillgångar Skulder och avsättningar Eget kapital Summa skulder, avsättningar och eget kapital Räntenetto och leasingintäkter Provisioner netto och övriga intäkter Summa intäkter Summa kostnader Resultat före kreditförluster Kreditförluster Rörelseresultat efter kreditförluster Bokslutsdispositioner Skatter Årets resultat Nyckeltal Räntabilitet på eget kapital 13,6% 14,7% 12,0% 14,5% 15,6% Kostnader/Intäkter exkl. kreditförluster 0,3 0,3 0,4 0,2 0,3 inkl. kreditförluster 0,3 0,3 0,4 0,2 0,4 Kapitaltäckningsgrad 24,5% 24,4% 24,1% 22,3% 21,4% Primärkapitalrelation 24,5% 24,3% 24,0% 22,2% 21,1% Reserveringsgrad för osäkra fordringar 39% 47% 31% 26% 33% Andel osäkra fordringar 0,2% 0,3% 0,8% 1,6% 1,2% Kreditförlustnivå 0,1% 0,1% 0,0% 0,1% -0,1% Omräkning av jämförelseåren har skett i enlighet med nu gällande redovisningsprinciper. 5(23)

8 Resultaträkning Belopp i Mkr Not RÖRELSENS INTÄKTER Ränteintäkter 1 937,0 926,6 577,2 552,4 Leasingintäkter , ,5 Räntekostnader 1-460,8-492,7-430,2-455,7 Erhållen utdelning koncernbolag 23,0 64,8 Provisionsintäkter 2 84,8 73,5 84,4 73,1 Provisionskostnader 2-37,7-28,6-32,7-26,9 Övriga rörelseintäkter 14,7 12,7 11,9 10,6 Summa rörelseintäkter 538,0 491, , ,8 RÖRELSENS KOSTNADER Personalkostnader 3-61,0-53,1-59,2-51,1 Lokalkostnader -15,9-14,6-15,9-14,6 Allmänna administrationskostnader 4-94,7-84,6-86,3-83,9 Av- och nedskrivning på materiella anläggningstillgångar 5-2,3-2, , ,5 Övriga rörelsekostnader Summa kostnader före kreditförluster -173,9-155, , ,1 Resultat före kreditförluster 364,1 336,5 360,4 342,7 Kreditförluster (netto) 6 4,2 0,6 7,7 10,8 Rörelseresultat 368,3 337,1 368,1 353,5 BOKSLUTSDISPOSITIONER 21 Förändring av överavskrivning materiella anläggningstillgångar -217,3-176,6 Avsättning till periodiseringsfond - -38,1 Resultat före skatt 368,3 337,1 150,8 138,8 Skatter 7-106,0-93,8-45,1-38,4 ÅRETS RESULTAT 262,3 243,3 105,7 100,4 Omräkning av jämförelseåren har skett i enlighet med nu gällande redovisningsprinciper för anpassning till produktområde Lån/Finansieringar inom FöreningsSparbanken AB. 6(23)

9 Balansräkning Belopp i Mkr Not TILLGÅNGAR Utlåning till kreditinstitut ,3 65,6 Utlåning till allmänheten , , , ,6 Aktier och andelar 10 1,0 1,0 1,0 1,0 Aktier i koncernföretag 11 8,7 8,7 Leasingobjekt , ,8 Inventarier 13 7,9 6,4 2,8 3,1 Övriga tillgångar ,1 445,6 437,5 371,4 Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter 15 32,9 40,0 31,6 39,3 SUMMA TILLGÅNGAR , , , ,5 SKULDER, AVSÄTTNINGAR OCH EGET KAPITAL Skulder till kreditinstitut , , , ,3 Övriga skulder ,0 641,7 621,3 566,5 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter ,7 257,1 211,7 203,3 Avsättning för skatter ,7 631,3 0,0 79,5 Efterställda skulder 20 20,0 20,0 20,0 20,0 Obeskattade reserver , ,2 Aktiekapital 345,0 345,0 345,0 345,0 Bundna reserver / Reservfond 1 644, ,0 69,0 69,0 Fria reserver / Balanserat resultat 24,1 46,8 134,3 143,3 Årets resultat 262,3 243,3 105,7 100,4 SUMMA SKULDER, AVSÄTTNINGAR OCH EGET KAPITAL , , , ,5 Ansvarsförbindelser Garantiåtaganden krediter för dotterbolag Inga Inga 260,0 260,0 Åtaganden Utlåning till allmänheten, outnyttjad del av beviljad kredit 604,2 358,3 604,2 358,3 Ställda panter Inga Inga Inga Inga 7(23)

10 Kassaflödesanalys Belopp i Mkr LIKVIDA MEDEL VID PERIODENS BÖRJAN 206,1 0,0 206,1 0,0 Den löpande verksamheten Rörelseresultat före bokslutsdispositioner och skatt 368,3 337,1 368,1 353,5 Inkomstskatt -2,5 1,5-2,8 1,5 Justering för poster som inte ingår i kassaflödet: Av- och nedskrivningar materiella anläggningstillgångar 2,3 2, , ,7 Reavinst leasingobjekt ,4-2,3 Förändring förutbetalda kostnader och upplupna intäkter 7,1-15,2 7,7-15,3 Förändring upplupna kostnader och förutbetalda intäkter 0,6 63,4 8,4 61,4 Kassaflöde från den löpande verksamheten före förändringar av tillgångar och skulder 375,8 389, , ,5 Förändring av utlåning till kreditinstitut ,3-39,3 Ökning utlåning till allmänheten , , , ,5 Förändring övriga tillgångar och skulder netto -26,8 52,2-90,8 2,7 Kassaflöde från den löpande verksamheten , ,2-400,1 291,4 Investeringsverksamheten Förvärv av leasingobjekt ,1-2533,8 Försäljning av leasingobjekt ,3 633,8 Förvärv av kontorsinventarier -5,8-3,2-0,9-2,3 Försäljning av kontorsinventarier 2, Kassaflöde från investeringsverksamheten -3,8-3, , ,3 Finansieringsverksamheten Ökning av upplåning från kreditinstitut 2 436, , , ,0 Kassaflöde från finansieringsverksamheten 2 436, , , ,0 LIKVIDA MEDEL VID PERIODENS SLUT 0,0 206,1 0,0 206,1 8(23)

11 Eget kapital Koncern Aktiekapital Bundna reserver/ reservfond Fritt eget kapital Summa Ingående balans 345, ,0 290, ,1 Lämnat koncernbidrag -152,0-152,0 Skatteeffekt av koncernbidrag 42,6 42,6 Förskjutning mellan bundet och fritt eget kapital 156,6-156,6 - Koncernens årsresultat 262,3 262,3 Eget kapital vid årets utgång 345, ,6 286, ,0 Moderbolag Aktiekapital Reservfond Fritt eget kapital Summa Ingående balans 345,0 69,0 243,7 657,7 Lämnat koncernbidrag -152,0-152,0 Skatteeffekt av koncernbidrag 42,6 42,6 Årets resultat 105,7 105,7 Eget kapital vid årets utgång 345,0 69,0 240,0 654,0 9(23)

12 Redovisningsprinciper Årsredovisningen har upprättats i enlighet med Lag (1995:1559) om årsredovisning i kreditinstitut och värdepappersbolag (ÅRKL) samt Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd. Koncernredovisning Koncernredovisningen har upprättats i överensstämmelse med Redovisningsrådets rekommendation RR 1:00. Redovisning av leasingavtal har skett i enlighet med Redovisningsrådets rekommendation RR 6:99. Tillgångar och skulder i utländsk valuta Tillgångar och skulder i utländsk valuta har värderats till balansdagskurs. Orealiserade kursförluster netto har belastat rörelseresultatet. Lånefordringar och reservering för kreditförluster Fordringar har upptagits till högst det värde som, med hänsyn till säkerhetens värde, beräknas inflyta. I balansräkningen har lånefordringar redovisats netto efter avdrag för gjorda nedskrivningar för såväl konstaterade som sannolika kreditförluster. Rörelseresultatet har belastats med konstaterade och sannolika kreditförluster med avdrag för återvinningar på tidigare års konstaterade förluster. Nedskrivning för sannolika kreditförluster görs om kredittagarens återbetalningsförmåga bedöms inte kunna bli tillräckligt förbättrad inom två år och säkerhetens värde inte täcker lånebeloppet. Upplupna räntor på osäkra fordringar intäktsförs ej. Leasingobjekt Leasingobjekt har redovisats till aktuella restvärden efter avdrag för nedskrivning som gjorts på grund av leasetagares bristande betalningsförmåga i enlighet med Redovisningsrådets rekommendation RR 17. Leasingintäkter har redovisats bland rörelsens intäkter och av- och nedskrivning av leasingobjekt har redovisats bland rörelsens kostnader. Då leasingobjekten är finansiell leasing redovisas dessa i koncernen som utlåning till allmänheten. Nedskrivningarna av objekten redovisas i koncernen som kreditförluster. Avskrivningar Avskrivningsprinciper för leasingobjekt och inventarier framgår av not 12 respektive 13. Skatter Redovisning av inkomstskatt har skett i enlighet med Redovisningsrådets rekommendation RR 9. Detta innebär att uppskjuten skatt har beräknats på temporära skillnader, skattemässiga underskottsavdrag och andra framtida skatteavdrag. Temporär skillnad är skillnaden mellan en tillgångs eller en skulds redovisade värde och skattemässiga värde. Nyckeltal Nyckeltal i femårsöversikten har beräknats enligt Svenska Bankföreningens rekommendation. 10(23)

13 Definitioner Räntabilitet på eget kapital Resultat efter skatt i relation till genomsnittligt eget kapital. Vid obeskattade reserver justeras resultatet med 72% av förändring obeskattade reserver och eget kapital med 72% av genomsnittet av obeskattade reserver. K/I-tal före kreditförluster Rörelsekostnader exklusive kreditförluster i förhållande till rörelseintäkter. I moderbolaget hanteras finansiell leasing som utlåning. K/I-tal efter kreditförluster Rörelsekostnader inklusive kreditförluster i förhållande till rörelseintäkter. I moderbolaget hanteras finansiell leasing som utlåning. Reserveringsgrad osäkra fordringar Reserv för sannolika kreditförluster i förhållande till osäkra lånefordringar brutto. Andel osäkra fordringar Osäkra lånefordringar netto i förhållande till utlåning till allmänheten. Kreditförlustnivå Kreditförluster i förhållande till ingående balans av utlåning till allmänheten brutto. Konstaterad förlust Förlust som är beloppsmässigt fastställd eller övervägande sannolik genom att konkursförvaltare lämnat uppskattning av utdelning i konkurs, ackordsförslag antagits eller fordran eftergivits på annat sätt. Oreglerad lånefordran Lånefordran för vilken räntor/amorteringar är förfallna till betalning sedan mer än 60 dagar. Osäker lånefordran Lånefordran som är oreglerad enligt ovan, eller för vilken andra omständigheter medför osäkerhet om dess värde, och för vilken säkerhetens värde ej med betryggande marginal täcker både kapitalbeloppet och upplupen ränta. Omstrukturerad lånefordran Lånefordran för vilken någon form av eftergift beviljats till följd av låntagarens finansiella problem. FöreningsSparbanken Finans har inga omstrukturerade lånefordringar. Bruttoinvestering i leasingavtal Summan av de vid varje tidpunkt återstående minimileaseavgifter, som enligt ett finansiellt leasingavtal tillfaller leasegivaren. Med minimileaseavgifter förstås de betalningar som löpande skall erläggas av leasetagaren till leasegivaren under leasingavtalets giltighetstid med tillägg av för leasegivaren eventuella restvärden, som garanteras av leasetagaren eller denne närstående företag eller av oberoende tredje part, som har ekonomiska förutsättningar att fullfölja sitt åtagande. Ej intjänade finansiella intäkter Skillnaden mellan leasegivarens bruttoinvestering i leasingavtalet och bruttoinvesteringens nuvärde. Bruttoinvesteringens nuvärde har framräknats på basis av leasingavtalets effektiva ränta per bokslutstidpunkten. 11(23)

14 Noter till Koncernens och Moderbolagets resultat- och balansräkningar Belopp i Mkr om inget annat anges Omräkning av jämförelseåren har skett i enlighet med nu gällande redovisningsprinciper för anpassning till produktområde Lån/Finansieringar inom FöreningsSparbanken AB. 1 Ränte- och leasingnetto Räntenetto Ränteintäkter Kreditinstitut - - 0,0 0,1 Utlåning till allmänheten 931,7 920,9 572,2 546,7 Övrigt 5,3 5,7 5,0 5,6 Summa ränteintäkter 937,0 926,6 577,2 552,4 Räntekostnader Kreditinstitut 459,4 487,0 428,8 450,0 Efterställda skulder 0,9 0,9 0,9 1,0 Övrigt 0,5 4,8 0,5 4,7 Summa räntekostnader 460,8 492,7 430,2 455,7 Summa räntenetto 476,2 433,9 147,0 96,7 Leasingnetto Leasingintäkter 1 783, ,5 Redovisade avskrivningar , ,5 Summa leasingnetto 283,9 287,0 Summa ränte- och leasingnetto 430,9 383,7 Finansiella intäkter och kostnader Ränteintäkter från koncernbolag uppgår till 0,0 (0,1) i Moderbolaget. Räntekostnader till koncernbolag uppgår till 460,3 (488,1) i Koncernen samt i Moderbolaget till 429,7 (451,0). Medelräntan på utlåning till allmänheten i Koncernen har uppgått till 5,6 (6,5)% samt i Moderbolaget till 5,6 (6,6)%. 12(23)

15 2 Provisioner Provisionsintäkter Utlåningsprovisioner 40,1 32,6 39,7 32,2 Övriga provisionsintäkter 44,7 40,9 44,7 40,9 Summa 84,8 73,5 84,4 73,1 Provisionskostnader Förmedlingsprovisioner 2,1 3,5 2,0 3,5 Övriga provisionskostnader 35,6 25,1 30,7 23,4 Summa 37,7 28,6 32,7 26,9 3 Personalkostnader och anställda Personalkostnader Ersättning till Styrelse 0,2 0,2 0,2 0,2 Lön till VD och vvd 1,5 1,5 1,5 1,5 Pensionskostnad VD och vvd 0,6 0,8 0,6 0,8 Löner och arvoden till övriga 36,6 32,7 34,8 30,6 Pensionskostnader övriga 4,6 3,3 4,2 3,1 Socialförsäkringsavgifter 15,0 12,9 14,2 12,1 Övriga personalkostnader * 2,5 1,7 3,7 2,8 Summa 61,0 53,1 59,2 51,1 * Kostnad för avsättning till personalstiftelsen Kopparmyntet, inkluderande särskild löneskatt, uppgår i Koncernen till 1,6 (1,2) Mkr och i moderbolaget till 1,6 (1,1) Mkr. Bolagets pensionsåtagande täcks genom avtal med försäkringsbolag. Pension till VD utgår från 60 års ålder med 60 procent av lönen. Till VD utgår vid uppsägning lön under uppsägningstiden som är sex månader. Vid uppsägning från bolagets sida utgår därutöver avgångsvederlag under tolv månader. Avräkning sker om nytt arbete erhålls. Genomsnittligt antal anställda beräknat efter 1585 (1570) timmar per anställd Stockholm Göteborg Malmö m.fl Summa Antal anställda, exklusive långtidsfrånvarande, omräknat till heltidstjänster per var i Koncern 115,5 (91) och i Moderbolag 112 (87). Fördelningen mellan män och kvinnor i Koncern var för (56)% respektive 54 (44)%, samt för Moderbolag 46 (56)% respektive 54 (44)%. Antalet ledamöter i styrelsen per var i Koncern 14 och i Moderbolag 9. Fördelningen mellan män och kvinnor i Koncern var för (93)% respektive 7 (7)%, samt för Moderbolag 89 (89)% respektive 11 (11)%. Bolagens VD är män. 13(23)

16 Personalens sjukfrånvaro i procent Total sjukfrånvaro 4,5% Långtidssjukfrånvaro 71,9% Sjukfrånvaro för kvinnor 4,6% Sjukfrånvaro för män 4,4% Sjukfrånvaro för åldersgruppen 29 år och yngre 1,8% Sjukfrånvaro för åldersgruppen år 5,4% Sjukfrånvaro för åldersgruppen 50 år och äldre 4,1% Uppgifterna om sjukfrånvaro avser personal anställd i Moderbolaget. Den totala sjukfrånvaron anges i procent av de anställdas sammanlagda ordinarie arbetstid inom respektive grupp. Långtidssjukfrånvaro avser frånvaro under en sammanlagd tid av 60 dagar eller mer i förhållande till den totala sjukfrånvaron. 4 Allmänna administrationskostnader IT 15,8 9,9 15,8 9,9 Tele och porto 7,5 7,5 7,5 7,5 Resor och representation 5,9 5,5 5,8 5,5 Reklam, PR, marknadsföring 2,5 2,4 2,4 2,4 Försäkringar 8,1 6,0 7,4 5,5 Övrigt 54,9 53,3 47,4 53,1 Summa 94,7 84,6 86,3 83,9 Enligt avtal betalar FöreningsSparbanken Finans AB ersättning till FöreningsSparbanken AB avseende kostnader för lokaler, IT-tjänster, personal samt övriga tjänster uppgående i Koncernen och Moderbolaget till 52,8 (48,2). Övriga Övriga Ersättning till revisionsföretag, tkr Revision uppdrag Revision uppdrag Deloitte & Touche AB Ernst & Young AB PMAC AB Summa Av- och nedskrivning på materiella anläggningstillgångar Avskrivning inventarier 2,3 2,7 1,2 2,0 Avskrivning leasingobjekt , ,5 Nedskrivning leasingobjekt* ,5 11,0 Summa 2,3 2, , ,5 * Inkluderar årets konstaterade kreditförluster samt återvinningar av tidigare års konstaterade kreditförluster. 14(23)

17 6 Kreditförluster (netto) Specifik reservering för individuellt värderade lånefordringar Årets bortskrivning för konstaterade kreditförluster 11,1 7,4 4,9 2,6 Återförda tidigare gjorda reserveringar för sannolika kreditförluster som i årets bokslut redovisas som konstaterade förluster -3,8-4,1-2,2-1,2 Årets reservering för sannolika kreditförluster 24,2 21,7 3,7 5,3 Inbetalt på tidigare års konstaterade kreditförluster -10,7-12,4-6,1-7,2 Återförda ej längre erforderliga reserveringar för sannolika kreditförluster -22,8-18,6-6,9-9,6 Årets nettokostnad -2,0-6,0-6,6-10,1 Gruppvis värderade homogena grupper av lånefordringar med begränsat värde och likartad kreditrisk Årets bortskrivning för konstaterade kreditförluster 2,7 1,8 2,5 1,5 Inbetalt på tidigare års konstaterade kreditförluster -1,1-5,5-0,1-2,3 Avsättning/upplösning av reserv för kreditförluster -3,8 9,1-3,5 0,1 Årets nettokostnad -2,2 5,4-1,1-0,7 Årets nettokostnad för kreditförluster -4,2-0,6-7,7-10,8 7 Skatt Skatt på tidigare års resultat 1,9-2,0 1,9-2,0 Skatt på årets resultat 0,6 32,1 0,6 32,1 Uppskjuten skatt 60,9 55,4 - - Skatt avseende koncernbidrag 42,6 8,3 42,6 8,3 Summa 106,0 93,8 45,1 38,4 Förklaring av skillnad mellan bokförd skattekostnad och 28% inkomstskatt på årets resultat före skatt Bokförd skattekostnad 106,0 93,8 45,1 38,4 Beräknad skattekostnad 103,1 94,4 42,2 38,9 Skillnad 2,9-0,6 2,9-0,5 15(23)

18 Specifikation av ovanstående skillnad Skatt på tidigare års resultat 1,9-2,0 1,9-2,0 Övriga ej skattepliktiga intäkter och ej avdragsgilla kostnader 1,0 1,4 1,0 1,5 Summa 2,9-0,6 2,9-0,5 8 Utlåning till kreditinstitut Kreditmarknadsbolag ,3 65,6 Genomsnittlig återstående löptid mån 2 mån Samtlig utlåning till kreditinstitut avser koncernföretag. 9 Utlåning till allmänheten Upplupet anskaffningsvärde (före beaktande av reserveringar) , , , ,0 Specifika reserveringar för individuellt värderade lånefordringar -36,7-40,2-11,3-16,7 Reserveringar för gruppvis värderade homogena grupper av lånefordringar med begränsat värde och likartad kreditrisk -18,3-18,3-4,7-4,7 Totala reserveringar -55,0-58,5-16,0-21,4 Bokfört värde , , , ,6 Bokfört värde för osäkra lånefordringar (oreglerade) 93,4 89,2 25,0 24,6 Bokfört värde för oreglerade lånefordringar som inte ingår i osäkra lånefordringar och för vilka upplupen ränta intäktsförs Egendom övertagen för skyddande av fordran 5,7 5,8 5,7 5,1 16(23)

19 Återstående löptid <= 3 mån 1 572, ,7 676,4 395,8 > 3 mån - 1 år 4 559, , , ,7 > 1 år- 5 år , , , ,7 > 5 år 1 268,8 969,7 946,9 809,4 Summa , , , ,6 Genomsnittlig återstående löptid 2,5 år 2,4 år 2,6 år 2,6 år Återstående räntebindningstid <= 3 mån , , , ,0 > 3 mån - 1 år 110,9 76,9 1,4 2,0 > 1 år- 5 år 179,0 132,2 3,4 1,5 > 5 år 15,0 1,0 0,6 0,1 Summa , , , ,6 Genomsnittlig återstående räntebindningstid 2 mån 2 mån 1 mån 1 mån Från annan kreditgivare förvärvade fordringar redovisas brutto. Vid förvärvstillfället bedömda förluster ingår därför i reserven för osäkra fordringar för de vid bokslutstillfället kvarvarande fordringarna. Finansiell leasing Koncern Bruttoinvestering i leasingavtal, fördelad per förfallotidpunkt <= 1 år 2 670, ,1 > 1 år- 5 år 4 601, ,7 > 5 år 473,6 364,8 Summa 7 746, ,6 Ej intjänade finansiella intäkter, fördelade per förfallotidpunkt <= 1 år 169,1 91,4 > 1 år- 5 år 612,0 330,7 > 5 år 157,2 84,9 Summa 938,3 507,0 Nettoinvestering, fördelad per förfallotidpunkt <= 1 år 2 501, ,7 > 1 år- 5 år 3 989, ,0 > 5 år 316,4 279,9 Summa 6 807, ,6 17(23)

20 Ej garanterade restvärden som tillfaller leasegivaren i Koncernen uppgick till per till 0 (0). Reservering för osäkra fordringar avseende minimileasavgifter i Koncernen uppgick per till 35,7 ( 35,9). Variabel del av leasingavgifter som ingår i periodens resultat för Koncernen uppgick per till 0 (0). Avtalen avser objektsfinansiering av bl a vagnparker, lantbruks- och entreprenadmaskiner, datorer och kontorsutrustning och är knutna till en marknadsränta, en fast ränta eller till det "allmänna ränteläget". I de fall avtalen har restvärden är de garanterade av leasetagaren eller tredje part. 10 Aktier och andelar Bokfört värde Bostadsrätt 1,0 1,0 11 Aktier i koncernföretag Mkr Nom värde Eget Bokfört värde Aktier i dotterbolag Antal/Andel per aktie Kr kapital Moderbolag Kreditmarknadsbolag ML Rental AB /100% ,6 org nr , säte Stockholm Övriga bolag AutoPlan AB 100/100% ,1 org nr , säte Stockholm Gota ProjektFinans AB /100% ,0 org nr , säte Stockholm Summa 56,0 8,7 12 Leasingobjekt Moderbolag Ackumulerade anskaffningsvärden Vid årets början 7 596, ,6 Nyanskaffningar 3 003, ,8 Avyttringar och utrangeringar , , , ,9 Ackumulerade avskrivningar Vid årets början , ,1 Avgår pga avyttringar och utrangeringar 1 037,4 902,0 Årets avskrivningar , , , ,6 Ackumulerade nedskrivningar Vid årets början -30,5-14,2 Årets förändring 5,8-16,3-24,7-30,5 Bokfört värde vid årets slut 5 829, ,8 Egendom övertagen för skyddande av fordran 0,7 0,7 18(23)

21 Avskrivningarna har baserats på anskaffningsvärdet och beräknats efter annuitetsmetod. Avskrivning sker ned till 0 eller till garanterat restvärde. Restvärdet bestäms med hänsyn till bedömt marknadsvärde på objektet vid avtalets slut. Genomsnittliga avskrivningstider är för dator- och kontorsutrustning och billeasing 3 år samt övrig utrustning 5 år. Intäktsperiodisering sker med hänsyn tagen till intäktens intjänandetid. Bland leasingobjekten ingår byggnader med taxeringsvärde 9,5 (10,9). Finansiell leasing Moderbolag Bruttoinvestering i leasingavtal, fördelad per förfallotidpunkt <= 1 år 2 281, ,8 > 1 år- 5 år 3 766, ,0 > 5 år 266,7 231,9 Summa 6 314, ,8 Ej intjänade finansiella intäkter, fördelade per förfallotidpunkt <= 1 år 67,6 31,7 > 1 år- 5 år 416,3 195,4 > 5 år 1,8 0,8 Summa 485,7 228,0 Nettoinvestering, fördelad per förfallotidpunkt <= 1 år 2 214, ,1 > 1 år- 5 år 3 350, ,6 > 5 år 264,8 231,1 Summa 5 829, ,8 Ej garanterade restvärden som tillfaller leasegivaren i Moderbolaget uppgick per till 0 (0). Reservering för osäkra fordringar avseende minimileasavgifter i Moderbolaget uppgick per till 24,7 (30,6). Variabel del av leasingavgifter som ingår i periodens resultat för Moderbolaget uppgick per till 0 (0). 13 Inventarier Ackumulerade anskaffningsvärden Vid årets början 22,5 19,3 17,1 14,8 Nyanskaffningar 5,8 3,2 0,9 2,3 Avyttringar och utrangeringar -3, ,6 22,5 18,0 17,1 Ackumulerade avskrivningar Vid årets början -16,1-13,5-14,0-12,1 Avgår pga avyttringar och utrangeringar 1, Årets avskrivningar -2,3-2,6-1,2-1,9-16,7-16,1-15,2-14,0 Bokfört värde vid årets slut 7,9 6,4 2,8 3,1 Inventarierna skrivs av årligen med 20 % på anskaffningsvärdet. 19(23)

22 14 Övriga tillgångar Uppskjuten skattefordran omstruktureringsreserv - 0,0-0,0 Kundfordringar 212,6 203,0 158,3 151,5 Ej startade avbetalningsfordr (leverantör ej betald) 202,8 159,0 195,1 147,5 Återtagen egendom 5,7 5,8 5,7 5,8 Övriga fordringar 100,0 77,8 78,4 66,6 Summa 521,1 445,6 437,5 371,4 15 Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Upplupna räntor 12,1 13,9 11,4 13,4 Förutbetalda kostnader och övriga upplupna intäkter 20,8 26,1 20,2 25,9 Summa 32,9 40,0 31,6 39,3 16 Skulder till kreditinstitut Bankaktiebolag i koncernen , , , ,3 Summa , , , ,3 Återstående löptid och räntebindningstid <= 3 mån , , , ,7 > 3 mån - 1 år 91,6 72,1 57,9 41,1 > 1 år- 5 år 152,2 118,5 101,9 84,5 >5 år 1,0-1,0 - Summa , , , ,3 Genomsnittlig återstående löptid 1 mån 1 mån 1 mån 1 mån 20(23)

23 17 Övriga skulder Leverantörsskulder 470,2 428,7 378,5 352,0 Övriga skulder 238,8 213,0 242,8 214,5 Summa 709,0 641,7 621,3 566,5 18 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Upplupna räntor 46,4 53,1 41,7 46,8 Övriga upplupna kostnader och förutbetalda intäkter 211,3 204,0 170,0 156,5 Summa 257,7 257,1 211,7 203,3 19 Avsättning för skatter Uppskjuten skatt obeskattade reserver 612,7 551,8 Övriga skatter - 79,5-79,5 Summa 612,7 631,3 0,0 79,5 20 Efterställda skulder Förlagslån erhållet från koncernföretag 20,0 20,0 20,0 20,0 Förlagslån i SEK; 20,0 Mkr 3 mån STIBOR + 1,0% ffd Bokslutsdispositioner/Obeskattade reserver Moderbolag Överavskrivning leasingobjekt och egna inventarier 1 840, ,1 Periodiseringsfond taxering ,1 38,1 Summa 1 878, ,2 21(23)

24 22 Verkligt värde samt tillgångar och skulder i utländsk valuta Enligt Finansinspektionens föreskrifter skall verkligt värde redovisas för samtliga tillgångar och skulder. Bolagets balansräkning domineras på tillgångssidan av posterna Utlåning till allmänhet och Leasingobjekt, samt på skuldsidan av Upplåning. Övriga posters bokförda värden motsvarar approximativt verkliga värden. Utlåningen till allmänheten samt upplåningen löper i allt väsentligt med rörlig ränta varför även för dessa poster bokförda värden anses motsvara verkliga värden. Posten Leasingobjekt redovisas till anskaffningsvärde efter gjorda avskrivningar. Tillgången omfattas av leasingavtal innefattande löpande hyresbetalningar, och i händelse objekt återtas eller fordran bedöms osäker värdeanpassas objekt till bedömt försäljningspris. Leasingkontrakten löper i allt väsentligt med rörlig ränta. Mot angiven bakgrund har bokförda värden bedömts motsvara verkligt värde. Tillgångar och skulder i utländsk valuta omräknade till svenska kronor Tillgångar 117,7 82,4 117,7 82,4 Skulder 118,1 82,3 118,1 82,3 23 Kapitaltäckning per den 31 december 2003 Koncern Poster i Poster utanför Riskvägt Beräkning riskvägt belopp Vägningstal balansräkn balansräkn belopp Grupp A 0% 8 462,5 - - Grupp B 20% 1 632,8-326,6 Grupp C 50% 5,2-2,6 Grupp D 100% 8 972, ,2 Kapitalbas Primärt kapital 2 276,0 Supplementärt kapital ,7 0, ,4 Summa kapitalbas 2 276,0 Kapitaltäckningsgrad 24,47% Moderbolag Poster i Poster utanför Riskvägt Beräkning riskvägt belopp Vägningstal balansräkn balansräkn belopp Grupp A 0% 8 412,7 - - Grupp B 20% 1 632,8-326,6 Grupp C 50% 5,2-2,6 Grupp D 100% 7 616,9 260, ,9 Kapitalbas Primärt kapital 2 006,5 Supplementärt kapital ,6 260, ,1 Summa kapitalbas 2 006,5 Kapitaltäckningsgrad 24,45% 22(23)

25 Stockholm den / 2004 Kjell Hedman Fredrik Enhörning Hans Laufeld Ordförande Verkställande direktör Lars-Erik Kvist Christer Eklind Cristian Bille Vice ordförande Håkan Sundin Ulf Åsbrink Eva Dupont Personalrepresentant Personalrepresentant Revisionsberättelse har avgivits Deloitte & Touche AB Ernst & Young AB Jan Palmqvist Auktoriserad revisor Torbjörn Hanson Auktoriserad revisor Peter Markborn Auktoriserad revisor Förordnad av Finansinspektionen 23(23)

Årsredovisning Finans

Årsredovisning Finans Årsredovisning 2002 Finans VD Fredrik Enhörning summerar året Verksamhetsåret 2002 Vi lägger ytterligare ett bra år bakom oss och under 2002 har FöreningsSparbanken Finans uppnått en försäljning om totalt

Läs mer

Årsredovisning 2001. Finans

Årsredovisning 2001. Finans Årsredovisning 2001 Finans Årsredovisning för FöreningsSparbanken Finans AB (publ) Org nr 556131-3395 Styrelsen och verkställande direktören för FöreningsSparbanken Finans AB (publ), avger härmed årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning 2000. Finans

Årsredovisning 2000. Finans Årsredovisning 2000 Finans Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören för FöreningsSparbanken Finans AB (publ), organisationsnummer 556131-3395, Stockholm avger härmed årsredovisning

Läs mer

Swedbank Finans AB, med dotterbolaget ML Rental AB, är ett helägt dotterbolag till Swedbank AB (publ)

Swedbank Finans AB, med dotterbolaget ML Rental AB, är ett helägt dotterbolag till Swedbank AB (publ) Årsredovisning 2006 Swedbank Finans AB Swedbank Finans AB, med dotterbolaget ML Rental AB, är ett helägt dotterbolag till Swedbank AB (publ) Verksamhetsbeskrivning Vi utvecklar, marknadsför och säljer,

Läs mer

FöreningsSparbanken Finans AB, med dotterbolaget ML Rental AB, är ett helägt dotterbolag till FöreningsSparbanken AB (publ)

FöreningsSparbanken Finans AB, med dotterbolaget ML Rental AB, är ett helägt dotterbolag till FöreningsSparbanken AB (publ) Årsredovisning 2004 VD-kommentar: FöreningsSparbanken Finans AB, med dotterbolaget ML Rental AB, är ett helägt dotterbolag till FöreningsSparbanken AB (publ) Verksamhetsbeskrivning Vi utvecklar, marknadsför

Läs mer

Jan-juni 2010 Jan-juni 2009 Förändring 2009

Jan-juni 2010 Jan-juni 2009 Förändring 2009 RESULTATRÄKNING, Kkr Jan-juni 2010 Jan-juni 2009 Förändring 2009 % Ränteintäkter 55 246 69 023-20% 123 920 Räntekostnader -4 935-19 291-74% -27 606 Räntenetto 50 311 49 732 1% 96 314 Erhållna utdelningar

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2010

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2010 DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2010 Styrelsen för Åse och Viste härads Sparbank får härmed avge följande Delårsrapport för januari juni 2010 ALLMÄNT OM VERKSAMHETEN Verksamheten inriktas på att vara en fullsortimentsbank

Läs mer

Delårsrapport org.nr

Delårsrapport org.nr Delårsrapport 2013-06-30 www.bjursassparbank.se org.nr 583201-2495 Delårsrapport 2013-06-30 Styrelsen för Bjursås Sparbank, 583201-2495, får här lämna delårsrapport för sparbankens verksamhet 2013-01-01-2013-06-30.

Läs mer

Delårsrapport, Januari-Juni 2008

Delårsrapport, Januari-Juni 2008 Delårsrapport 2008 1 Delårsrapport, Januari-Juni 2008 Tjustbygdens Sparbank AB, organisationsnummer 516401-0224, avger härmed delårsrapport för verksamheten under perioden 2008-01-01 till 2008-06-30. Allmänt

Läs mer

1 januari 30 juni 2014

1 januari 30 juni 2014 www.sevenday.se Delårsrapport för perioden 1 januari 30 juni 2014 Styrelsen och verkställande direktören får härmed avge delårsrapport för perioden 1 januari 30 juni 2014. Innehåll Verksamheten 3 Affärsidé

Läs mer

Handelsbanken Hypotek

Handelsbanken Hypotek 1 Handelsbanken Hypotek 12 februari 2002 Pressmeddelande Handelsbanken Hypoteks bokslutsmeddelande för år 2001 Handelsbanken Hypoteks rörelseresultat uppgick till 497 mkr (603) och resultatet efter skatt

Läs mer

Delårsrapport JANUARI - MARS Rörelseresultatet ökade med 10% till mkr. Effektiviseringsarbetet ger lägre omkostnader

Delårsrapport JANUARI - MARS Rörelseresultatet ökade med 10% till mkr. Effektiviseringsarbetet ger lägre omkostnader Delårsrapport JANUARI - MARS 2004 Rörelseresultatet ökade med 10% till 1 356 mkr Effektiviseringsarbetet ger lägre omkostnader Kreditförlusterna fortsätter att vara på en låg nivå. Återvinningarna översteg

Läs mer

Delårsrapport 2011 J A N U A R I - J U N I

Delårsrapport 2011 J A N U A R I - J U N I Delårsrapport 211 J A N U A R I - J U N I Färs & Frosta Sparbank AB Delårsrapport januari juni 211 Allmänt om verksamheten Ränteutveckling Riksbanken har fortsatt den höjning av reporäntan som påbörjades

Läs mer

IKANO Banken AB (publ) Org nr

IKANO Banken AB (publ) Org nr IKANO Banken AB (publ) Org nr 516401-9753 Delårsrapport januari - juni Innehåll Fortsatt tillväxt... 3 Resultaträkning (Mkr)... 4 Balansräkning (Mkr)... 5 Kassaflödesanalys (Mkr)... 6 Noter (Mkr)... 7

Läs mer

Sparbankens ställning i jämförelse med 31 december 2012

Sparbankens ställning i jämförelse med 31 december 2012 Januari juni 2013 Ekeby Sparbank får härmed avge delårsrapport för sparbankens verksamhet under perioden 2013.01.01 2013-06-30. Sparbankens resultat Ekeby Sparbank redovisar ett rörelseresultat på 9.501

Läs mer

Sparbankens räntenetto uppgick till 91,9 Mkr (87,4), vilket är 5 % högre än föregående år.

Sparbankens räntenetto uppgick till 91,9 Mkr (87,4), vilket är 5 % högre än föregående år. Delårsrapport för Sparbanken Syds, (548000-7425), verksamhet per 30 juni 2012, bankens 186:e verksamhetsår. Verksamheten startade i Ystad den 3 maj 1827. SPARBANKENS RESULTAT Sparbankens räntenetto uppgick

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB ÅRSREDOVISNING 2010 för Effnet AB Årsredovisning omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 5 Effnet AB Årsredovisning 2010 Sida 2 / 7 Styrelsen och

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2007

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2007 DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2007 Styrelsen för Åse och Viste härads Sparbank får härmed avge följande Delårsrapport för januari juni 2007 ALLMÄNT OM VERKSAMHETEN Verksamheten inriktas på att vara en fullsortimentsbank

Läs mer

Bokslutsmeddelande JANUARI - DECEMBER Rörelseresultatet ökade med 6% till mkr. Räntenettot ökade med 138 mkr till mkr

Bokslutsmeddelande JANUARI - DECEMBER Rörelseresultatet ökade med 6% till mkr. Räntenettot ökade med 138 mkr till mkr Bokslutsmeddelande JANUARI - DECEMBER 2003 Rörelseresultatet ökade med 6% till 5 005 mkr Räntenettot ökade med 138 mkr till 4 986 mkr Omkostnaderna minskade med 36% Återvinningarna översteg nya kreditförluster

Läs mer

Stadshypoteks delårsrapport januari juni 2002

Stadshypoteks delårsrapport januari juni 2002 20 augusti 2002 Pressmeddelande Stadshypoteks delårsrapport januari juni 2002 Sammanfattning Rörelseresultatet ökade till 2 275 mkr Fortsatt minskande omkostnader Återvinningarna fortsätter att överstiga

Läs mer

Delårsrapport JANUARI - SEPTEMBER Rörelseresultatet ökade med 3% till mkr. Omkostnaderna minskade med 13%

Delårsrapport JANUARI - SEPTEMBER Rörelseresultatet ökade med 3% till mkr. Omkostnaderna minskade med 13% Delårsrapport JANUARI - SEPTEMBER 2004 Rörelseresultatet ökade med 3% till 3 865 mkr Omkostnaderna minskade med 13% Återvinningarna fortsätter att överstiga nya kreditförluster Förbättrad tillväxt av volymerna

Läs mer

Delårsrapport per 2008-06-30 - DET ÄR VI SOM ÄR BYGDENS BANK -

Delårsrapport per 2008-06-30 - DET ÄR VI SOM ÄR BYGDENS BANK - Delårsrapport per 2008-06-30 - DET ÄR VI SOM ÄR BYGDENS BANK - DELÅRSRAPPORT FÖR JANUARI - JUNI 2008 Styrelsen för Mjöbäcks Sparbank, 565000-6520 får härmed lämna delårsrapport för sparbankens verksamhet

Läs mer

Delårsrapport. Januari juni 2010

Delårsrapport. Januari juni 2010 Delårsrapport Januari juni 2010 Delårsrapport för januari juni 2010 Styrelsen för Sparbanken Göinge AB, 516406-0716, får härmed avge delårsrapport för sparbankens verksamhet under perioden 1 januari -

Läs mer

Delårsrapport för januari - juni Sparbankens resultat. Sparbankens ställning. Inlåning. Utlåning. Likviditet. Kapitaltäckningskvot

Delårsrapport för januari - juni Sparbankens resultat. Sparbankens ställning. Inlåning. Utlåning. Likviditet. Kapitaltäckningskvot Delårsrapport för januari - juni 2010 Sparbankens resultat Räntenettot är för perioden 21.261 tkr jämfört med 22.929 tkr motsvarande period förra året. Provisioner netto redovisas till 5.532 tkr mot 4.004

Läs mer

Delårsrapport. Januari Juni 2013

Delårsrapport. Januari Juni 2013 Delårsrapport Januari Juni 2013 DELÅRSRAPPORT FÖR SPARBANKEN VÄSTRA MÄLARDALEN Januari - Juni 2013 Verkställande direktören för Sparbanken Västra Mälardalen får härmed avlämna delårsrapport för tiden januari

Läs mer

Delårsrapport för januari september 2012

Delårsrapport för januari september 2012 Delårsrapport för januari september 2012 1 Innehållsförteckning Delårsrapport för januari september 2012 sid 3 Siffror i sammandrag sid 3 Resultaträkning sid 4 Rapport över totalresultat sid 4 Balansräkning

Läs mer

VADSTENA SPARBANK. Delårsrapport 1 januari 30 juni, 2011. Allmänt om verksamheten

VADSTENA SPARBANK. Delårsrapport 1 januari 30 juni, 2011. Allmänt om verksamheten VADSTENA SPARBANK Delårsrapport 1 januari 30 juni, 2011 Allmänt om verksamheten forsätter att visa en stabil resultatutveckling. Räntenettot stärks varje kvartal och kreditförlusterna är låga. Riksbanken

Läs mer

Delårsrapport JANUARI - MARS Utlåningen fortsatte att visa god tillväxt under första kvartalet

Delårsrapport JANUARI - MARS Utlåningen fortsatte att visa god tillväxt under första kvartalet Delårsrapport JANUARI - MARS 2005 Utlåningen fortsatte att visa god tillväxt under första kvartalet Rörelseresultatet förbättrades med 6 mnkr till 1 362 mnkr (1 356) Räntenettot ökade med 45 mnkr till

Läs mer

Sparbanken i Karlshamn Delårsrapport 536200-9481 Sid 3. tkr 2015 2014 jan-juni jan-juni Förändring i %

Sparbanken i Karlshamn Delårsrapport 536200-9481 Sid 3. tkr 2015 2014 jan-juni jan-juni Förändring i % Sid 3 RESULTATRÄKNING tkr 2015 2014 jan-juni jan-juni Förändring i % Ränteintäkter 99 476 121 484 Räntekostnader - 30 787-49 722 Räntenetto 68 689 71 762-4,3% Erhållna utdelningar 10 197 6 702 Provisionsintäkter

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2014

Delårsrapport januari juni 2014 Delårsrapport januari juni Sparbankens resultat Tjörns Sparbanks rörelseresultat för det första halvåret uppgick till 15 403 tkr (5 501 tkr). Intäkter Sparbankens totala intäkter för det första halvåret

Läs mer

Delårsrapport för Resurs Bank AB

Delårsrapport för Resurs Bank AB Delårsrapport för Resurs Bank AB Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören i Resurs Bank AB, organisationsnr 516401-0208, får härmed avge delårsrapport för perioden 2010-01-01 2010-08-31.

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2010-06-30

DELÅRSRAPPORT 2010-06-30 DELÅRSRAPPORT 2010-06-30 Skurups Sparbank, 548000-7409, får härmed avlämna delårsrapport för sparbankens verksamhet under perioden 2010-01-01 2010-06-30. Verksamheten Under första halvåret har stort fokus

Läs mer

Delårsrapport JANUARI - JUNI Rörelseresultatet ökade med 4% till mkr. Omkostnaderna minskade med 19%

Delårsrapport JANUARI - JUNI Rörelseresultatet ökade med 4% till mkr. Omkostnaderna minskade med 19% Delårsrapport JANUARI - JUNI 2004 Rörelseresultatet ökade med 4% till 2 628 mkr Omkostnaderna minskade med 19% Återvinningarna fortsätter att överstiga nya kreditförluster Ökad tillväxttakt av volymerna

Läs mer

Delårsrapport Januari Juni 2012

Delårsrapport Januari Juni 2012 Delårsrapport Januari Juni 2012 DELÅRSRAPPORT FÖR SPARBANKEN VÄSTRA MÄLARDALEN Januari - Juni 2012 Verkställande direktören för Sparbanken Västra Mälardalen får härmed avlämna delårsrapport för tiden januari

Läs mer

Delårsrapport per

Delårsrapport per Delårsrapport per 2007-06-30 DELÅRSRAPPORT FÖR JANUARI - JUNI 2007 Styrelsen för Mjöbäcks Sparbank får härmed lämna delårsrapport för sparbankens verksamhet under perioden 070101-070630. ALLMÄNT OM VERKSAMHETEN

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Delårsrapport -01-01 -06-30 Delårsrapport för januari juni Styrelsen för Högsby Sparbank (532800-6217) får härmed avge delårsrapport för verksamheten under perioden -01-01 -06-30. (Då ej annat anges avser

Läs mer

Sparbankens ställning i jämförelse med 31 december 2013

Sparbankens ställning i jämförelse med 31 december 2013 Januari juni 2014 Ekeby Sparbank får härmed avge delårsrapport för sparbankens verksamhet under perioden 2014-01-01 2014-06-30. Sparbankens resultat Ekeby Sparbank redovisar ett rörelseresultat på 9.786

Läs mer

Rörelseresultatet fortsatte att öka till mkr. Återvinningarna fortsätter att överstiga nya kreditförluster

Rörelseresultatet fortsatte att öka till mkr. Återvinningarna fortsätter att överstiga nya kreditförluster DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2002 Ulla Jansson Information AB Jobb: SHB 1759 Dag: 020411 Tid: 11.30 Sign: Eva Rörelseresultatet fortsatte att öka till 1 166 mkr Fortsatt sjunkande omkostnader Återvinningarna

Läs mer

Stadshypoteks bokslutsmeddelande för år 2002

Stadshypoteks bokslutsmeddelande för år 2002 18 februari 2003 Pressmeddelande Stadshypoteks bokslutsmeddelande för år 2002 Sammanfattning Rörelseresultatet ökade till 4 711 mkr Räntenettot ökade med 212 mkr till 4 820 mkr Omkostnaderna minskade med

Läs mer

1 (6) Delårsrapport januari juni 2004 för Nordea Hypotek AB (publ)

1 (6) Delårsrapport januari juni 2004 för Nordea Hypotek AB (publ) 1 (6) Delårsrapport januari juni 2004 för Nordea Hypotek AB (publ) Byte av redovisningsvaluta Från och med innevarande räkenskapsår har bolaget övergått från svenska kronor till euro som redovisningsvaluta.

Läs mer

HÖGSBY SPARBANK Delårsrapport 2009-06-30

HÖGSBY SPARBANK Delårsrapport 2009-06-30 Org.nr. 532800-6217 HÖGSBY SPARBANK Delårsrapport 2009-06-30 Delårsrapport för januari - juni 2009 Högsby Sparbank får härmed avge delårsrapport för verksamheten under perioden 2009-01-01-2009-06-30 (Då

Läs mer

FOREX BANK AB Delårsrapport

FOREX BANK AB Delårsrapport FOREX BANK AB 516406-0104 Delårsrapport 1 januari - 31 augusti 2008 Innehållsförteckning Sida Utveckling av resultat och ställning 3 Väsentliga faktorer för koncernen och moderbolaget 4 Koncernens resultaträkning

Läs mer

Swedbank Finans Årsredovisning 2007

Swedbank Finans Årsredovisning 2007 Swedbank Finans Årsredovisning 2007 www.swedbankfinans.se sid 1 (av 38) Swedbank Finans AB VD har ordet Swedbank Finans AB, med dotterbolaget ML Rental AB, är ett helägt dotterbolag till Swedbank AB (publ).

Läs mer

Orusts Sparbanks delårsrapport för tiden 2007-01-01--06-30

Orusts Sparbanks delårsrapport för tiden 2007-01-01--06-30 1(8) Orusts Sparbanks delårsrapport för tiden 2007-01-01--06-30 Bästa delårsresultatet hittills Ökad affärsvolym Lysande aktieaffärer Sponsringen av väg 160 Inga kreditförluster Bästa delårsresultatet

Läs mer

VALDEMARSVIKS SPARBANK

VALDEMARSVIKS SPARBANK VALDEMARSVIKS SPARBANK Delårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Allmänt om verksamheten Riksbankens styrränta har varit 0,25 procentenhet under hela första halvåret. Det är historiskt en mycket låg nivå. Efter

Läs mer

Orusts Sparbanks delårsrapport för tiden

Orusts Sparbanks delårsrapport för tiden 1(6) Orusts Sparbanks delårsrapport för tiden 2016-01-01--06-30 Rörelseresultat Rörelseresultatet blev 100,3 mkr vilket är en minskning med 7,5 % (8,2 mkr). Räntenettot minskade med 1,8 % (1,0 mkr) till

Läs mer

Lessebo Åkericentral AB

Lessebo Åkericentral AB Årsredovisning för Lessebo Åkericentral AB Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

VIRSERUMS SPARBANK ------------ DELÅRSRAPPORT 2007-01-01-2007-06-30

VIRSERUMS SPARBANK ------------ DELÅRSRAPPORT 2007-01-01-2007-06-30 VIRSERUMS SPARBANK ------------ DELÅRSRAPPORT 2007-01-01-2007-06-30 Styrelsen för Virserums Sparbank får härmed lämna delårsrapport för Sparbankens verksamhet under perioden 2007-01-01-2007-06-30. Sparbankens

Läs mer

Nordax Finans AB (publ) Organisationsnummer 556647-7286

Nordax Finans AB (publ) Organisationsnummer 556647-7286 Nordax Finans AB (publ) Organisationsnummer 556647-7286 Delårsrapport januari juni 2008 Om Nordax Finans AB (publ) Nordax Finans AB (publ), nedan kallat Nordax Finans, är ett helägt dotterbolag till Nordax

Läs mer

Bolaget bedriver energi- och miljöteknik, speciellt konstruktion, tillverkning och installation av förbränningsanläggningar.

Bolaget bedriver energi- och miljöteknik, speciellt konstruktion, tillverkning och installation av förbränningsanläggningar. Sid 1 Styrelsen och verkställande direktören för Petrokraft AB får härmed avgiva årsredovisning och koncernredovisning för verksamhetsåret 1 juli 2010-30 juni 2011 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Bolaget bedriver

Läs mer

VIRSERUMS SPARBANK ------------ DELÅRSRAPPORT 2008-01-01-2008-06-30

VIRSERUMS SPARBANK ------------ DELÅRSRAPPORT 2008-01-01-2008-06-30 VIRSERUMS SPARBANK ------------ DELÅRSRAPPORT 2008-01-01-2008-06-30 Styrelsen för Virserums Sparbank (533200-5247) får härmed lämna delårsrapport för Sparbankens verksamhet under perioden 2008-01-01-2008-06-30.

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 UTKAST för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 Styrelsen och verkställande direktören för Lyxklippare Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Swedbank Finans Årsredovisning 2008

Swedbank Finans Årsredovisning 2008 Swedbank Finans Årsredovisning 2008 swedbankfinans.se sid 1 (av 38) Swedbank Finans AB VD har ordet Swedbank Finans AB, med dotterbolaget ML Rental AB, är ett helägt dotterbolag till Swedbank AB (publ).

Läs mer

DELÅRSRAPPORT PER 2013-06-30 SPARBANKEN LIDKÖPING AB

DELÅRSRAPPORT PER 2013-06-30 SPARBANKEN LIDKÖPING AB DELÅRSRAPPORT PER 2013-06-30 SPARBANKEN LIDKÖPING AB 1 Delårsrapport för perioden 2013-01-01 2013-06-30 Verkställande direktören för Sparbanken Lidköping AB, organisationsnummer 516401-0166, får härmed

Läs mer

Delårsrapport. januari - juni Ikano Bank SE Org nr

Delårsrapport. januari - juni Ikano Bank SE Org nr Delårsrapport januari - juni Ikano Bank SE Org nr 517100-0051 Innehåll Fortsatt volymtillväxt...3 Resultaträkning...4 Balansräkning...5 Redogörelse för förändringar i eget kapital...6 Kassaflödesanalys...7

Läs mer

Årsredovisning 2005. AB Stuvaren i Sundsvall Aktiebolag. Org.nr. 556545-3254

Årsredovisning 2005. AB Stuvaren i Sundsvall Aktiebolag. Org.nr. 556545-3254 Årsredovisning 2005 AB Stuvaren i Sundsvall Aktiebolag Org.nr. 556545-3254 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE AB STUVAREN I SUNDSVALL AKTIEBOLAG Org.nr. 556545-3254 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Bolaget äger och förvaltar

Läs mer

Fryksdalens Sparbank Delårsrapport för januari - juni 2008

Fryksdalens Sparbank Delårsrapport för januari - juni 2008 Fryksdalens Sparbank Delårsrapport för januari - juni 2008 Allmänt om verksamheten I år har vi lanserat en riktigt bra tjänst som heter Fondguide Premiepension. Tjänsten vänder sig till alla som vill bli

Läs mer

2004:3. Delårsrapport. Januari september Spintab

2004:3. Delårsrapport. Januari september Spintab :3 Delårsrapport Januari september Spintab 2 DELÅRSRAPPORT FÖR SPINTAB JANUARI SEPTEMBER Spintab JANUARI SEPTEMBER I SAMMANDRAG Räntenettot är fortsatt stabilt och uppgick till 3 773 (3 631) Utlåningen

Läs mer

Stadshypoteks delårsrapport januari juni 2001

Stadshypoteks delårsrapport januari juni 2001 21 augusti 2001 Pressmeddelande Stadshypoteks delårsrapport januari juni 2001 Sammanfattning Rörelseresultatet fortsatte att öka till 2 189 mkr, Stadshypoteks bästa halvår någonsin Fortsatt sjunkande omkostnader

Läs mer

Bokslutsmeddelande JANUARI DECEMBER Rörelseresultatet ökade med 9% och uppgick till mnkr (5 150)

Bokslutsmeddelande JANUARI DECEMBER Rörelseresultatet ökade med 9% och uppgick till mnkr (5 150) Bokslutsmeddelande JANUARI DECEMBER Rörelseresultatet ökade med 9% och uppgick till 5 599 (5 150) Räntenettot ökade med 1% till 5 237 (5 183) Omkostnaderna minskade med 11% till 134 (150) Återvinningarna

Läs mer

HÖGSBY SPARBANK Delårsrapport

HÖGSBY SPARBANK Delårsrapport Org.nr. 532800-6217 HÖGSBY SPARBANK Delårsrapport 2011-06-30 Delårsrapport för januari - juni 2011 Högsby Sparbank får härmed avge delårsrapport för verksamheten under perioden 2011-01-01-2011-06-30 (Då

Läs mer

ÅRETS SIFFROR. Affärsverken Energi i Karlskrona AB

ÅRETS SIFFROR. Affärsverken Energi i Karlskrona AB ÅRETS SIFFROR Affärsverken Energi i Karlskrona AB RESULTATRÄKNING KSEK Not Nettoomsättning 1 293 017 321 292 Rörelsens kostnader Råvaror och förnödenheter -252 976-274 959 Övriga externa kostnader 2,3-19

Läs mer

Delårsrapport per 2009-06-30

Delårsrapport per 2009-06-30 Delårsrapport per 2009-06-30 DELÅRSRAPPORT FÖR JANUARI - JUNI 2009 Styrelsen för Mjöbäcks Sparbank, 565000-6520 får härmed lämna delårsrapport för sparbankens verksamhet under perioden 090101-090630. ALLMÄNT

Läs mer

Lessebo Åkericentral AB

Lessebo Åkericentral AB Årsredovisning för Lessebo Åkericentral AB Räkenskapsåret 2008-01-01-2008-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Räntenettot för perioden var tkr ( tkr). Minskningen beror på det historiskt låga ränteläget vilket medfört en minskad räntemarginal.

Räntenettot för perioden var tkr ( tkr). Minskningen beror på det historiskt låga ränteläget vilket medfört en minskad räntemarginal. DELÅRSRAPPORT 2016-06-30 Skurups Sparbank, organisationsnummer 548000-7409, avger härmed delårsrapport för verksamheten under perioden 2016-01-01 2016-06-30. Utveckling av resultat och ställning Jämförelser

Läs mer

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet.

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet. 1(13) Styrelsen och verkställande direktören för NPP Holding AB får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information om verksamheten

Läs mer

Fryksdalens Sparbank Delårsrapport för januari - juni 2007

Fryksdalens Sparbank Delårsrapport för januari - juni 2007 Fryksdalens Sparbank Delårsrapport för januari - juni 2007 Allmänt om verksamheten I år har vi lanserat ett riktigt bra betal- och kreditkort, som vi kallar Fryksdalen Framför Allt kortet. Förutom att

Läs mer

Stadshypoteks bokslutsmeddelande för år 2001

Stadshypoteks bokslutsmeddelande för år 2001 12 februari 2001 Pressmeddelande Stadshypoteks bokslutsmeddelande för år 2001 Sammanfattning Rörelseresultatet fortsatte att öka till 4 543 mkr, Stadshypoteks högsta resultat någonsin Fortsatt sjunkande

Läs mer

Årsredovisning 2006. AB Stuvaren i Sundsvall. Org.nr. 556545-3254

Årsredovisning 2006. AB Stuvaren i Sundsvall. Org.nr. 556545-3254 Årsredovisning 2006 AB Stuvaren i Sundsvall Org.nr. 556545-3254 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE AB STUVAREN I SUNDSVALL Org.nr. 556545-3254 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Bolaget äger och förvaltar fastigheten Stuvaren

Läs mer

2006:4. Swedbank Hypotek. Bokslutskommuniké

2006:4. Swedbank Hypotek. Bokslutskommuniké 2006:4 Swedbank Hypotek Bokslutskommuniké Januari december 2006 2 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR SWEDBANK HYPOTEK JANUARI-DECEMBER 2006 Swedbank Hypotek JANUARI DECEMBER 2006 I SAMMANDRAG (Jämförelsesiffror avser

Läs mer

Lessebo Åkericentral AB

Lessebo Åkericentral AB Årsredovisning för Lessebo Åkericentral AB Räkenskapsåret 2007-01-01-2007-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

DELÅRSRAPPORT

DELÅRSRAPPORT DELÅRSRAPPORT 2010-01-01-2010-06-30 Styrelsen och verkställande direktören för AU Holding AB (publ) avger härmed följande delårsrapport för perioden 2010-01-01-2010-06-30. Innehåll Sida Allmänna kommentarer

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016 1(14) Handelskammaren Mittsverige Org nr 262000-0352 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning 2002. Sundsvalls Företagslokaler AB. Org.nr. 556023-6621

Årsredovisning 2002. Sundsvalls Företagslokaler AB. Org.nr. 556023-6621 Årsredovisning 2002 Sundsvalls Företagslokaler AB Org.nr. 556023-6621 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE SUNDSVALLS FÖRETAGSLOKALER AB Org.nr. 556023-6621 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Bolagets uppgift är att iordningställa,

Läs mer

Delårsrapport. Ikano Bank SE. januari - juni 2010. Org nr 517100-0051

Delårsrapport. Ikano Bank SE. januari - juni 2010. Org nr 517100-0051 Delårsrapport januari - juni Ikano Bank SE Org nr 517100-0051 Innehåll Om Ikano Bank SE...3 Resultaträkning...4 Rapport över totalresultatet...4 Balansräkning...5 Rapport över förändringar i eget kapital...6

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Jan-Mars 2017 EnterCard Sverige AB

DELÅRSRAPPORT Jan-Mars 2017 EnterCard Sverige AB DELÅRSRAPPORT Jan-Mars 2017 EnterCard Sverige AB Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse...3 Resultaträkning...5 Balansräkning...6 Förändringar i eget kapital...7 Kassaflödesanalys...8 Kapitaltäckning...9

Läs mer

Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank

Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank Org nr 533200-5189 Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank Delårsrapport 2007-01-01 2007-06-30 Delårsrapport för januari juni 2007 Styrelsen för Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank får härmed avge delårsrapport för verksamheten

Läs mer

Årsredovisning 2003. Sundsvalls Företagslokaler AB. Org.nr. 556023-6621

Årsredovisning 2003. Sundsvalls Företagslokaler AB. Org.nr. 556023-6621 Årsredovisning 2003 Sundsvalls Företagslokaler AB Org.nr. 556023-6621 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE SUNDSVALLS FÖRETAGSLOKALER AB Org.nr. 556023-6621 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Bolagets uppgift har varit att

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

TBook Holding AB (publ.) (Org.nr )

TBook Holding AB (publ.) (Org.nr ) ÅRSREDOVISNING TBook Holding AB (publ.) (Org.nr. ) Räkenskapsåret 2004-01-01 -- 2004-12-31 ÅRSREDOVISNING Styrelsen och verkställande direktören får härmed avge följande redovisning för räkenskapsåret

Läs mer

ÅTVIDABERGS SPARBANK. Delårsrapport 1 januari 30 juni, Allmänt om verksamheten

ÅTVIDABERGS SPARBANK. Delårsrapport 1 januari 30 juni, Allmänt om verksamheten ÅTVIDABERGS SPARBANK Delårsrapport 1 januari 30 juni, 2011 Allmänt om verksamheten visar en mycket stabil resultatutveckling. Räntenettot stärks varje kvartal och kreditförlusterna är låga. Riksbanken

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för SchoolSoft Svenska AB Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01 -- 2010-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 Belopp i kkr 2006-12-31 2005-12-31 2006-12-31 2005-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Intäkter 88 742 114 393 391 500 294 504 88 742 114

Läs mer

Delårsrapport för januari juni 2009

Delårsrapport för januari juni 2009 Delårsrapport för januari juni 2009 Allmänt om verksamheten Vi kan med glädje konstatera att banken trots den rådande lågkonjunkturen, gjort ett mycket bra delårsresultat. Resultatet är drygt 100% bättre

Läs mer

Delårsrapport JANUARI SEPTEMBER Utlåningen ökade till 436 mdkr (405) Rörelseresultatet förbättrades med 347 mnkr till mnkr (3 865)

Delårsrapport JANUARI SEPTEMBER Utlåningen ökade till 436 mdkr (405) Rörelseresultatet förbättrades med 347 mnkr till mnkr (3 865) Delårsrapport JANUARI SEPTEMBER Utlåningen ökade till 436 mdkr (405) Rörelseresultatet förbättrades med 347 till 4 212 (3 865) Räntenettot ökade med 106 till 3 987 (3 881) Omkostnaderna minskade med 9

Läs mer

Lessebo Åkericentral AB

Lessebo Åkericentral AB Årsredovisning för Lessebo Åkericentral AB Räkenskapsåret 2005-01-01-2005-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR JANUARI - JUNI 2010.

DELÅRSRAPPORT FÖR JANUARI - JUNI 2010. Sid 1 DELÅRSRAPPORT FÖR JANUARI - JUNI 2010. Styrelsen för Sparbanken i Karlshamn, 536200-9481, får härmed avge delårsrapport för sparbankens verksamhet under perioden den 1 januari - den 30 juni 2010.

Läs mer

Delårsrapport för januari juni 2016

Delårsrapport för januari juni 2016 Delårsrapport för januari juni 2016 Innehållsförteckning Delårsrapport för Januari Juni 2016 sid 3 Allmänt om verksamheten sid 3 Sparbankens resultat sid 3 Sparbankens ställning sid 4 Resultatprognos sid

Läs mer

Delårsrapport. Januari Juni 2015

Delårsrapport. Januari Juni 2015 Delårsrapport Januari Juni 2015 DELÅRSRAPPORT FÖR SPARBANKEN VÄSTRA MÄLARDALEN Januari - Juni 2015 Verkställande direktören för Sparbanken Västra Mälardalen får härmed avlämna delårsrapport för tiden januari

Läs mer

2006:1. Delårsrapport. Januari mars Spintab

2006:1. Delårsrapport. Januari mars Spintab 2006:1 Delårsrapport Januari mars 2006 Spintab 2 DELÅRSRAPPORT FÖR SPINTAB JANUARI-MARS 2006 Spintab JANUARI MARS 2006 I SAMMANDRAG Utlåningen ökade under de fyra senaste kvartalen med nominellt 42 638

Läs mer

Källatorp Golf AB

Källatorp Golf AB Årsredovisning för Källatorp Golf AB Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Källatorp Golf AB intygar härmed dels att denna kopia av årsredovisningen överensstämmer

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2016

Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 1(14) Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Org.nr 556383-6856 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Åkarnas Service i Mellansverige AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet Bolaget

Läs mer

VALDEMARSVIKS SPARBANK

VALDEMARSVIKS SPARBANK VALDEMARSVIKS SPARBANK Delårsrapport 1 januari 30 juni 2011 Allmänt om verksamheten Halvåret har präglats av god ekonomisk tillväxt i Sverige och oro för försämring av statsfinanserna i de s.k. PIIGS-länderna

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2013. Byggherrarna Sverige AB. Org. nr. 556093-6071 2014-02-18. Byggherrarna Sverige AB

ÅRSREDOVISNING 2013. Byggherrarna Sverige AB. Org. nr. 556093-6071 2014-02-18. Byggherrarna Sverige AB 2014-02-18 ÅRSREDOVISNING 2013 Byggherrarna Sverige AB Org. nr. 556093-6071 Byggherrarna Sverige AB Drottninggatan 33, 2 tr, 111 51 Stockholm Tel : 08-23 32 40 www.byggherre.se kansli@byggherre.se facebook.com/byggherrarna

Läs mer

Årsredovisning för. Nätverkarna AB Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Nätverkarna AB Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Nätverkarna AB Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-6 Underskrifter 7 Fastställelseintyg

Läs mer

Fryksdalens Sparbank. Delårsrapport för januari - juni Allmänt om verksamheten. Vad händer under resten av verksamhetsåret?

Fryksdalens Sparbank. Delårsrapport för januari - juni Allmänt om verksamheten. Vad händer under resten av verksamhetsåret? Fryksdalens Sparbank Delårsrapport för januari - juni 2016 Allmänt om verksamheten Vi gör det bästa halvåret i bankens 160-åriga historia och har en bra intjäning att arbeta vidare från. Samtidigt har

Läs mer

Delårsrapport. Dalslands Sparbank. Januari Juni 2016

Delårsrapport. Dalslands Sparbank. Januari Juni 2016 Delårsrapport Dalslands Sparbank Januari Juni 2016 Delårsrapport för Januari Juni 2016 Verksamhetens art och inriktning Dalslands Sparbanks verksamhetsområde omfattar Mellerud, Ed, Färgelanda och Bengtsfors

Läs mer