- sida 6: Tommy Richardson är projektledare och ombud från vår sida. Tommy Richardson är kvalitetsledare och ombud från Bf Bultens sida.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "- sida 6: Tommy Richardson är projektledare och ombud från vår sida. Tommy Richardson är kvalitetsledare och ombud från Bf Bultens sida."

Transkript

1 Bf Bulten u p a Revidering infoblad Metrolit, dat sida 3: "Ny handdukstork i krom som anslutas till huset vvc-system." Detta skall vara tillval, ej standard. - sida 5, avs 2: Utrymmen som endast återställs har mindre omfattning på arbetena. Där tätskikt bryts och endast återställning utförs lämnas ej garanti avseende denna del. Garanti MÅSTE lämnas för den del Metrolit har varit inne och renoverat. Vilka åtgärder man bör göra och hur långt ombyggnadsarbetena går i varje lägenhet måste löses från fall till fall. Detta rör enbart de lägenheter som endast skall återställas. - sida 6: Tommy Richardson är projektledare och ombud från vår sida. Tommy Richardson är kvalitetsledare och ombud från Bf Bultens sida. - sida 6: För kontaktpersonen Alexander Pock har det angivits felaktigt telefonnummer. Hans nummer är: sida 7, punkt 1: Duschanordning fmm 3420 med förkromad stång, ej infästningar. Rsk Infästningar ingår - sida 7, punkt 2: Handdukstork fmm 3347 Handdukstork är tillval, ej standard kommer att anges med kostnad på à-pris listan. - sida 7, punkt 3: Förstärkning av väggar kan köpas som tillval Dubbla gipsskivor på lägenhetsskiljande vägg är upphandlat som standard och bör göras enl lag. Vi kan dock göra vissa avsteg om det ej är möjligt. I så fall tar vi det med vår kvalitetsledare Tommy Richardson. Stockholm, Styrelsen Bf Bulten u p a

2 TILL MEDLEMMAR I BF BULTEN LÅNGHOLMSGATAN 13, 13a STOCKHOLM OMBYGGNADSINFORMATION AVSEENDE STAMBYTE Allmän information Till totalentreprenör har Metrolit Byggnads AB utsetts. Vi tackar för förtroendet och ser fram emot att få förverkliga de önskemål och förväntningar som framställts. Metrolit grundades 1986 och är idag ett av Stockholms ledande byggföretag på ombyggnader av bostäder och kommersiella lokaler. Att vi säger så handlar inte om att vi är störst utan mer om hur vi försöker arbeta. Vi tillför kunden vår specialkompetens och erfarenhet och vi omger oss med skickliga yrkesmänniskor på alla nivåer. Vi försöker skapa goda relationer och sist men inte minst, vi söker fungerande lösningar på de problem eller önskemål som våra kunder har, såväl tekniskt som administrativt. För närvarande pågår förberedelsearbeten såsom inköp, planering, projektering och tillvalshantering. För att ombyggnaden skall ske så friktionsfritt som möjligt, har vi tagit fram denna informationsskrift som en förberedelse för Er om vad som kommer att hända under ombyggnadstiden samt vilka valmöjligheter ni har. Ombyggnaden berör wc-dusch, wc, duschrum, lokaler och allmänna utrymmen. Ett stambyte är ett genomgripande och omfattande arbete med många störningar på olika sätt. Under tiden arbetet pågår i er lägenhet kommer ni säkert att uppfatta det som jobbigt men det finns en ände på det och när det väl är klart blir det väldigt fint och kommer att fungera för lång tid framöver. OBS! Tisdag den 22 augusti kl håller vi ett informationsmöte för samtliga i fastigheten. Plats är Högalidsskolan (besked Bf Bulten)

3 Huvudpunkter Med denna information försöker vi ge svar på följande frågor: 1. När blir det färdigt? 2. Hur går det till? 3. Vad skall ni göra själv? 4. Vilka delar på ansvaret? 5. Standard och tillval 1. När blir det färdigt? När saker och ting är beslutade vill man ju helst att det skall vara färdigt på en gång. Tyvärr är verkligheten något mer komplicerad och renoveringen tar sin tid för att allt skall bli riktigt utfört. Det är många moment som skall utföras och det är av yttersta vikt att arbetet utförs i rätt ordning och att torktider för olika material respekteras så att inte problem uppstår i framtiden. Vår ambition är att så snabbt och effektivt som möjligt arbeta oss igenom lägenheterna till förväntat resultat och samtidigt ta hänsyn till de boende enligt de överenskommelser som träffats vid upphandlingen. Ett stambyte med byte av både vatten-, avlopp- och el-installation kräver en omfattande planering. Grovt ser planeringen ut enligt följande: Vi startar med etablering och provisoriska installationer i källaren 7 augusti. Vi startar med tillvalshantering den 27 juni. Vi startar med arbeten i källaren 7 augusti. Vi startar med el-stigarbyte till lägenheter den tid Vi startar med stambytet i lägenheter den tid Vi slutbesiktigar de sista lägenheterna den tid Vi kommer under början av december 2006 att avetablera vår arbetsplats. Eventuella fuktskador och större tillval kan förlänga tiden i respektive lägenhet. Se bifogad tidplan för exakta tider i respektive lägenhet.

4 2. Hur går det till? Innan ombyggnadsarbetena sätter igång är det mycket viktigt att du förbereder dig mentalt på att, till en början, främmande människor kommer in i din lägenhet och arbetar. Du kommer att tycka att de smutsar ner, stökar till det och rubbar dina normala rutiner och vanor. Det gör dem, detta är dock oundvikligt och vi anstränger oss att minimera störningarna för Er. För att skydda angränsande rum och golv sätter vi upp dammskydd och täcker golv i passager. Det kommer ändå att bli dammigt och det måste ni själva hjälpa till och ta bort. En del föredrar att bo hos vänner eller släktingar under ombyggnadstiden men det bestämmer ni själva. Stambytet medför buller och damm vilket kan vara störande. De första veckorna i varje etapp är mest störande då rivningsarbeten utförs. Vi gör det vi kan för att underlätta för Er under renoveringstiden. När arbetena börjar i Er lägenhet pågår de till och från enligt vår tidplan, se bilaga. För att stambytet skall kunna genomföras rationellt och effektivt kommer arbetet att ske i flera lägenhetsrader samtidigt. Ny handdukstork i krom som ansluts till husets vvc-system.(varmvattencirkulation) När arbetena är färdiga i er lägenhet blir det besiktning. Ni kommer att få en inflyttningsinformation som berättar om nyheterna i er lägenhet med lite skötseltips. I källarna kommer arbetena att pågå till och från under hela byggtiden. I källaren finns elledningar, rörstråk och avloppstammar som skall bytas ut. Då dessa arbeten utförs måste eventuellt vissa förråd evakueras. Vi återkommer med mer information om när det kommer att ske och vilka som berörs. I vissa lägenheter skall ny ventilation dras. Lista kommer att sättas upp av styrelsen på anslagstavlan i entrèn för påseende. Obs, vissa utrymmen skall endast återställas varför avvikelser förekommer, omfattningen är följande: - 28 wc-rum byggs om - 10 wc-duschrum byggs om - 2 duschrum byggs om - 4 wc-duschrum återställs - 1 badrum återställs - 1 duschrum återställs - 4 wc-rum återställs

5 Arbetsgång Vi etablerar oss i och kring fastigheten. Byggetableringen kommer till största delen att vara i fastigheten. På vissa utvändiga ytor kommer det att finnas bodar och sopcontainrar för våra rivningsmassor. Ni får ej slänga skräp i dessa. Under den närmaste veckan kommer vi och besöker Er i etapp 1, lägenhetsrad till vänster sida i gårdshuset, angående tillval, sedan följer övriga direkt därefter. Under vecka 35 kommer vi och gör en försyn i de lägenheter som hör till etapp 1. Ni får en lapp i brevlådan om när detta skall ske. Vi går då igenom nyckelhanteringen och vad Ni behöver plocka undan. Det är viktigt att Ni inte låser eventuella extralås under arbetstid. Vi kommer att byta ut låsen till ett byggcylindersystem där Ni får 2 st nycklar till låset. Mer information om detta kommer på försynen. Före byggstart kommer vi att påbörja skyddstäckning. Då skall Ni ha plockat undan möbler, inredning, tavlor, värdeföremål, kristallkronor och annan individuell utrustning i de utrymmen som kommer att beröras av ombyggnad och transporter. Vill Ni själva täcka något så kommer det att finnas täckmaterial vid vårt förråd, tala dock alltid först med vår platschef. För eventuellt material som skall demonteras och återmonteras skall Ni anvisa platschefen en lämplig lagringsplats inne i lägenheten. Under ombyggnadstiden pågår arbetena vardagar mellan Vi försöker om vi kan minimera de bullrande arbetena före klockan Renoveringen startar med avstängning av vatten och demontering av inredning och utrustning som skall sparas. Därefter utförs rivningsarbeten av kakel och golvmaterial. Väggar utlagas efter rivning. Nytt våtrumsgolv utförs i betong, på golvet läggs fuktspärr och klinkerplattor. På väggar monteras fuktspärr och vitt standardkakel 150x150. Eventuella otillåtna elinstallationer urkopplas och återmonteras ej. Målning av tak och insida dörrsnickeri. Synliga rördragningar för vatten i badrum utförs med förkromade ledningar. Montage porslin och blandare. Montage av nya beslag. Varje hantverkare utför därefter kvalitetskontroll, förbesiktning och åtgärdar eventuella fel. Vi städar ombyggda utrymmen och hallar. Övriga rum städas av Er. Slutbesiktning av ombyggnaden utförs av en besiktningsman som utses av föreningen. Eventuella besiktningsanmärkningar åtgärdas snarast av respektive yrkesgrupp.

6 Visning av tillvalsmöjligheter på kakel och klinker sker i trapphus. Utrymme enligt senare besked. Vi kommer att kontakta samtliga medlemmar för genomgång av eventuella tillval och hyresgäster för färgval. Mer information om tillval och val under punkt 5. Utrymmen som endast återställs har mindre omfattning på arbetena. Där tätskikt bryts och endast återställning utförs lämnas ej garanti avseende denna del. 3. Vad skall Ni som boende göra själv? För att allt skall fungera så bra som möjligt har vi ett gemensamt ansvar. Ni måste förbereda er mentalt och praktiskt för renoveringen och att främmande människor kommer in i ert liv och hem. Våra arbetstider är vardagar mellan ca , bullriga och dammiga arbeten förekommer ofta under arbetet, värst är de 2 första veckorna med varje stam. Det är viktigt att ni plockar undan sådant som är värdefullt t.ex. kontanter, smycken, matsilver och värdefull konst eller sådant som står i vägen. Det kan vara lämpligt att förvara värdefulla saker och handlingar i bankfack. Det kan också vara lämpligt att plocka undan eller täcka över dammkänslig utrustning såsom tv, datorer och musikanläggningar mm. Ni skall själva utföra kompletterande täckning av inredning och utrustning om Ni anser att det erfordras. Ni skall anvisa en plats i lägenheten där demonterat material kan förvaras under renoveringen. Trots att vi grovstädar på arbetsplatsen varje dag kommer det ändå att leta sig in fint damm överallt. Denna kontinuerliga finstädning får Ni själva ansvara för. Inför slutbesiktningen kommer vi att städa de utrymmen vi byggt om och er hall. Den övriga lägenheten får Ni städa själv. Ni skall lämna telefonnummer där vi kan nå er både dag- och kvällstid, så att vi lätt kan få kontakt med er om vi har några frågor. Ni eller någon som företräder er skall finnas tillgänglig för frågor och svar. Ni skall läsa den information som kommer och alltid fråga om Ni ej förstår. Ni skall förbereda eventuella tillval, avseende materialval och ritningar så att vi kan prissätta detta. Ni skall se till så att vi har tillträde till Er lägenhet då vi skall börja och under ombyggnadstiden. En renovering är påfrestande på många sätt och kräver mycket av oss som byggare och av Er som kvarboende. Ett lyckat arbete förutsätter att vi alla hjälps åt, är positiva och samarbetar

7 4. Vilka delar på ansvaret? Metrolit är huvudansvarig entreprenör för ombyggnaden. För installations- och till vissa ytskiktsarbeten anlitar vi specialföretag som i sin tur har motsvarande ansvar för sin del. Varje hantverkare ansvarar för att hans arbete uppfyller ställda krav på omfattning, utförande och tid. Ni som boende har ansvar för att tillträde erhålls och att erforderliga besked lämnas. Tommy Richardson är projektledare och ombud från vår sida. Kontaktpersoner för Föreningen är Alexander Pock , Dirk Noack Platschefen på Metrolit har övergripande ansvaret för att arbetet i din lägenhet blir utfört till rätt kvalitet, omfattning och i rätt tid. Platschef och tillvalsansvarig för projektet är Mikael Åberg, Platschefen är kontaktperson för praktiska frågor angående renoveringen. E-post till platschefen är mikael.aberg@metrolit.se. Arbetsledare som kommer att hjälpa Micke Åberg på plats är Jesper Dahlberg E-post är jesper.dahlberg@metrolit.se Projektledare och huvudansvarig för projektet på Metrolit är Michael Bogren tfn , fax eller e-post: michael.bogren@metrolit.se. Som tidigare sagts så delar vi alla på ansvaret för att projektet skall kunna genomföras på den tid och till den kostnad som utlovats. Blir avvikelserna för stora, rubbas naturligtvis ramarna och förutsättningarna för projektet. 5. Standard och tillvalsinformation I samband med stambytet finns möjlighet för medlemmar att göra vissa tillval. Tillval är ett annat utförande än standardmaterialet. Det kan vara omfattning på arbetet, annat format, kulör eller sättning än det som är standard. Tillval görs mot merkostnad i förhållande till grundstandard. Ni kan till exempel välja annat kakel, klinker och utrustning, eller fler eluttag. Standardutförandet är följande vid hel ombyggnad: Wc/dusch - Golvklinker, 100 x 100 mm i vit, blå, grå eller beige kulör - Kakel, 150 x 150, vit kulör Kakel monteras upp till tak. Hörnlist vid ytterhörn - Ny WC-stol 3860, tvättställ ifö 2322 blandare fmm Duschblandare Fmm ettgrepp 9183

8 - Duschanordning fmm 3420 med förkromad stång, ej Infästningar. Rsk Handdukstork fmm Förstärkning av väggar kan köpas som tillval - Tak, vägg och insida dörr målas vitt - Inga arbeten med tvättmaskiner ingår - Ny tröskel av ek inklusive luftspalt WC - Golvklinker lika badrum, med sockel - Kakel, 150 x 150, vit, 2x3-skift över tvättställ ifö Ny WC-stol 3860 och tvättställ ifö 2322 med blandare fmm Tak, vägg och insida dörr målas vitt - Luft spalt i tröskel El - Ny elstigare till lägenhet - Ny elcentral i lägenhet med jordfelsbrytare, placerad på - Träskiva - Tomrör för bredband - Säkringslåda plomberas - Kabel-TV, Data/IT, rikstelefon mm berörs ej - Ny belysningsglob i duschrum Exakt omfattning kan variera i olika lägenheter beroende på befintligt skick. För medlemmar och hyresgäster gäller att kulörval kan göras på standard klinkergolv enligt provplattor, vit, grå, blå eller beige. Huvudansvarig för tillvalshanteringen hos Metrolit Byggnads AB är Mikael Åberg. Han kommer att besvara Era frågor. Målsättningen är att alla eventuella tillval skall vara klara före byggstart i respektive lägenheten. Det kommer före start ett brev med en tidplan där samtliga lägenheter är inbokade enligt ett besöksschema. Betalning av tillval skall ske av medlem till föreningens konto med angivande av lägenhetsnummer och namn samt att det rör tillval. Detta skall ske före start av arbetena i respektive lägenhet. Styrelsen återkommer med kontonr.

9 Metrolit Byggnads AB fakturerar föreningen överenskommet belopp då arbetet utförts. Har betalning ej skett eller färgval ej inlämnats före start av arbetet i lägenheten utförs standardutförande med vit klinker på golv och grå bård. Vi hoppas på ett trevligt samarbete Solna METROLIT BYGGNADS AB Michael Bogren, Mikael Åberg och Jesper Dahlberg med hantverkare Besök oss gärna på Internet,

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i HSB Brf Emaljeraren i Kallhäll Om Byggmästargruppen:

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i HSB Brf Emaljeraren i Kallhäll Om Byggmästargruppen: VIKTIG INFORMATION: Stambyte i HSB Brf Emaljeraren i Kallhäll Om Byggmästargruppen: Byggnads AB Gunnar Lindell och FR Byggmästargruppen var två företag med starka byggmästartraditioner som 2008 slogs samman

Läs mer

Ombyggnadsinformation avseende stambyte i HSB Brf Rågen i Sundsvall. Spara detta dokument genom hela byggtiden

Ombyggnadsinformation avseende stambyte i HSB Brf Rågen i Sundsvall. Spara detta dokument genom hela byggtiden Ombyggnadsinformation avseende stambyte i HSB Brf Rågen i Sundsvall Spara detta dokument genom hela byggtiden Introduktion Som totalentreprenör för ombyggnation, beträffande stambyte med badrumsrenovering

Läs mer

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Dags att renovera Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Nu är det dags för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 att få renoverat i huset, på gården och inne i lägenheten. Det är mycket som

Läs mer

Information Brf Sätra Äng

Information Brf Sätra Äng Information Brf Sätra Äng Innehåll Sid. 1 Sid. 2 Sid. 3 Sid. 4 Sid. 5 Sid. 6-7 Byggillet i Stockholm AB Arbetsledning Byggledning Utställning Tillvalsbeställningar Egna ombyggnader eller Inköp Större ombyggnader

Läs mer

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Takten Om Byggmästargruppen:

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Takten Om Byggmästargruppen: VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Takten Om Byggmästargruppen: Byggmästargruppen Stockholm BMG AB består av ca 35 tjänstemän samt 35 egna yrkesarbetare organiserade inom 3 affärsområden, med en omsättning

Läs mer

KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19

KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19 INFORMATIONSMÖTE FÖR BOENDE PÅ SOCKENGATAN 2A KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19 Välkommen på informationsmöte! Ni som bor på Sockengatan 2A är välkommen på informationsmöte inför det kommande stambytet.

Läs mer

Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8

Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8 Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8 Information angående stambyte mm överlämnat på informationsmötet den 23 November Vi på Projektledarhuset AB, har erhållit styrelsens

Läs mer

Stambyte och nytt badrum

Stambyte och nytt badrum Stambyte och nytt badrum 1 2 Vad händer vid stambytet? I huset du bor i eller är på väg att flytta till så börjar rörstammar och vattenledningar bli gamla. De har slitits under årens lopp och måste nu

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Hagalunden

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Hagalunden Om Byggmästargruppen: VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Hagalunden Byggnads AB Gunnar Lindell och FR Byggmästargruppen var två företag med starka byggmästartraditioner som 2008 slogs samman till ett

Läs mer

Kv Bulten 17, Långholmsgatan 13 på Södermalm i Stockholm

Kv Bulten 17, Långholmsgatan 13 på Södermalm i Stockholm 086740004 Kv Bulten 17, Långholmsgatan 13 på Södermalm i Stockholm Bilaga SB, Bygg, kv Bulten 1 över slutbesiktning av totalentreprenad stambyte gällande bygg-och målningsarbeten inom rubricerad fastighet.

Läs mer

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Hagalunden

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Hagalunden Om Byggmästargruppen: VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Hagalunden Byggnads AB Gunnar Lindell och FR Byggmästargruppen var två företag med starka byggmästartraditioner som 2008 slogs samman till ett

Läs mer

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet Under stambytet Det praktiska arbetet med stambytesprojektet börjar med att vi noggrant dokumenterar och fotograferar de utrymmen vi skall arbeta i så att vi vet hur det ser ut före arbete påbörjas. Detta

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum

trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum Nytt och fräscht badrum Vi planerar badrumsrenovering och stambyte för Valhallavägen 41, 43 samt Torsvägen 6. Vi kommer då att göra en totalrenovering

Läs mer

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar BRF Leporiden 1 Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar Information inför extra föreningsstämma 2/12 i Frälsningsarmens lokaler på Hornsgatan 96. Våra hus är 50 år gamla, byggda

Läs mer

Stambyte. BBrf Kälkbacken BOENDEINFORMATION. För dig som bor med bostadsrätt.

Stambyte. BBrf Kälkbacken BOENDEINFORMATION. För dig som bor med bostadsrätt. Stambyte BBrf Kälkbacken BOENDEINFORMATION För dig som bor med bostadsrätt.!1 Dags för stambyte Nu är det dags för stambyte i er fastighet och det kommer att medföra vissa olägenheter under projektets

Läs mer

Foto: Magnus Magnusson, Ulf Blomberg. www.diligentia.se 341 376

Foto: Magnus Magnusson, Ulf Blomberg. www.diligentia.se 341 376 Foto: Magnus Magnusson, Ulf Blomberg MILJÖMÄRKT TRYCKSAK www.diligentia.se 341 376 Gustafsvägen 11 A B Södra Långgatan 25 Solna Renovering och modernisering dat 2013-09-12 Helkaklat badrum med möjlighet

Läs mer

Information inför stambyte i Kv Städet 2, Åkersberga

Information inför stambyte i Kv Städet 2, Åkersberga Information inför stambyte i Kv Städet 2, Åkersberga Hej! vi, Titania Bygg & VVS AB, har fått uppdrag av er bostadsrättsförening att utföra utbyte av vatten- och avloppsstammar i er fastighet. I samband

Läs mer

Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34

Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34 Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34 2012-11-23 Innehåll Inledning 3 Badrum 4 Hyror 10 Bilaga 1 - Hyresgästgodkännande Bilaga 2 - Valblankett Här kan du få mer information om

Läs mer

BRF KASERNBERGET Stambyte Huvuddel 2 Valhallavägen INFORMATION INFÖR STAMBYTE

BRF KASERNBERGET Stambyte Huvuddel 2 Valhallavägen INFORMATION INFÖR STAMBYTE INFORMATION INFÖR STAMBYTE Vad innebär stambytet? Stambytet innebär att Entreprenören kommer att riva samtliga bad/dusch/wc-rum i lägenheterna och en del i väggar/golv/tak i allmänna utrymmen. Detta görs

Läs mer

OMBYGGNADSINFORMATION Brf. Kantarellen 11

OMBYGGNADSINFORMATION Brf. Kantarellen 11 OMBYGGNADSINFORMATION Brf. Kantarellen 11 Byggmästargruppen har fått förtroendet av styrelsen i er förening att vara totalentreprenör för stambytet. Vi har satt ihop denna broschyr för att ni som boende

Läs mer

Information angående stambyte Brf Torpedbåten Eskadervägen 34-26

Information angående stambyte Brf Torpedbåten Eskadervägen 34-26 Information angående stambyte Brf Torpedbåten Eskadervägen 34-6 Innehåll När du ser denna symbol i texten så innebär det något som du som bostadsrättsinnehavare är ansvarig för att utföra.. Företaget BTH

Läs mer

VARFÖR GÖR NI DET HÄR?

VARFÖR GÖR NI DET HÄR? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I augusti, preliminärt den 10 augusti, kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 21 och fortsätter port för port fram till 27:an. I detta brev

Läs mer

Schlytersvägen 35 39 Aspudden

Schlytersvägen 35 39 Aspudden Foto: Patrik Engström Schlytersvägen 35 39 Aspudden MI www.diligentia.se L JÖ MÄRKT TR YCKSAK 341 376 Renovering och modernisering dat 2013-02-05 Spis med häll och inbyggd ugn. Integrerad kyl och frys.

Läs mer

HSB Brf Tanto Stambyte 2015 11 17. Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015

HSB Brf Tanto Stambyte 2015 11 17. Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015 Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015 Informationsbroschyren I informationsbroschyren redovisas generella lösningar för tänkt utförande av stambyte. Andra lösningar kommer att behöva anpassas framförallt

Läs mer

Informationsmöte Brf Höstfibblan 8

Informationsmöte Brf Höstfibblan 8 2012-11-12 Dagordning till informationsmöte, Brf Höstfibblan 8 1 (11) Informationsmöte Brf Höstfibblan 8 På uppdrag av styrelsen är ni härmed välkomna till möte med och Titania Bygg & VVS AB Tidpunkt:

Läs mer

Stambyte. BBrf Kälkbacken BESTÄLLNINGSFORMULÄR. Standard & tillval för Hyresgäster. Beställning standard & tillval

Stambyte. BBrf Kälkbacken BESTÄLLNINGSFORMULÄR. Standard & tillval för Hyresgäster. Beställning standard & tillval tambyte BBrf Kälkbacken BETÄLLNINGFORMULÄR tandard & tillval för!1 INTRUKTIONER För att underlätta för entreprenören så behöver du fylla i dina önskemål om standard eller tillval. OB! Det är viktigt att

Läs mer

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING 2017-2020 INFOMÖTE 2017-03-16 AGENDA Varför ombyggnad Vattenskador Föreningens / Boendes ansvar Omfattning Kvarboende Samrådsgrupp Val och tillval Samtycke

Läs mer

Information inför stambyte

Information inför stambyte Information inför stambyte Innehåll Presentation av Titania Bygg & VVS AB... 2 Hur stambytet går till... 2 Individuellt möte (tillvalsmöte)... 3 Inför etappstarten... 3 Vad kommer att hända i min lägenhet?...

Läs mer

Utställning med förslag på inredning och vägg- och golv- beklädnad är uppbyggd i skydds- rummet von Lingens väg 106-112.

Utställning med förslag på inredning och vägg- och golv- beklädnad är uppbyggd i skydds- rummet von Lingens väg 106-112. ingång Utställning med förslag på inredning och vägg- och golv- beklädnad är uppbyggd i skydds- rummet von Lingens väg 106-112. Öppettider för Ditt hus och tidpunkt när valet skall vara inlämnat finns

Läs mer

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 4

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 4 Dags för kompletterande STAMBYTE Mamsellstigen 4 Hej! Huset som du bor i stambyttes för cirka 10 år sedan. Efter vattenskada samt avloppsproblem har vi filmat stammarna och upptäckt att vissa inte blivit

Läs mer

Stambyte KVARTERET VÄXTHUSET SURBRUNNSVÄGEN 2-10 TUNALUNDSVÄGEN

Stambyte KVARTERET VÄXTHUSET SURBRUNNSVÄGEN 2-10 TUNALUNDSVÄGEN Stambyte KVARTERET VÄXTHUSET SURBRUNNSVÄGEN 2-10 TUNALUNDSVÄGEN 1-3 2018-2021 Stambytet i kvarteret Växthuset - en nödvändig renovering Under tre år, 2018-2021, genomför vi ett stambyte i över 300 lägenheter

Läs mer

Brf Rudboda - informationsmöte. Stambyte och våtrumsrenovering

Brf Rudboda - informationsmöte. Stambyte och våtrumsrenovering Brf Rudboda - informationsmöte Stambyte och våtrumsrenovering 2018-02-08 Brf Rudboda Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Processen Tider Tillval Försäkringar Kostnader Beslutsfrågor Brf Rudboda Stambyte

Läs mer

Alla som jobbar med stambytet ska bära en id-bricka med MZ,as logga på. Om någon inte bär id-bricka ber vi er att kontakta platschefen omedelbart.

Alla som jobbar med stambytet ska bära en id-bricka med MZ,as logga på. Om någon inte bär id-bricka ber vi er att kontakta platschefen omedelbart. 1 2010-07-30 Information Till boende i Brf. Smedjan På bifogade sidor följer en beskrivning av vad som kommer att ske inom era lägenheter. I korthet kommer berörda badrum (se omfattningsbeskrivning) att

Läs mer

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Vi gör det ännu bättre att vara göteborgare www.bostadsbolaget.se Varför byta stammar? Allt har en livslängd. För vattenledningar och avloppsrör räknar

Läs mer

OMBYGGNADSINFORMATION inför stambyte och värmesystemsbyte i BRF Kärrdal

OMBYGGNADSINFORMATION inför stambyte och värmesystemsbyte i BRF Kärrdal OMBYGGNADSINFORMATION inför stambyte och värmesystemsbyte i BRF Kärrdal Byggmästargruppen har fått förtroendet av styrelsen i er förening att vara totalentreprenör för stambytet i BRF Kärrdal. Vi har satt

Läs mer

Beslutsunderlag stambyte mm. Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26

Beslutsunderlag stambyte mm. Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26 Beslutsunderlag stambyte mm Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26 1 På programmet - i kväll Bakgrund stambyte Styrelsen förslag till åtgärder inom lägenhet Hur stambytet går till Boendefrågor under

Läs mer

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14 2 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Tider Försäkringar Kostnader Beslutsfrågor 3 Brf Hagalunden

Läs mer

Boendeinformation. HSB Brf Ektorpshöjden. Styrelsen Brf Ektorpshöjden. Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. 1 (5)

Boendeinformation. HSB Brf Ektorpshöjden. Styrelsen Brf Ektorpshöjden. Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. 1 (5) Boendeinformation HSB Brf Ektorpshöjden Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. Styrelsen Brf Ektorpshöjden 1 (5) BAKGRUND Rotpartner har under våren 2014 erhållit i uppdrag av styrelsen att

Läs mer

INFORMATION INFÖR STAMBYTE

INFORMATION INFÖR STAMBYTE INFORMATION INFÖR STAMBYTE Presentation av Titania Bygg & VVS AB... 2 Hur stambytet går till... 2 Individuellt möte (tillvalsmöte)... 3 Inför etappstarten:... 4 Vad kommer att hända i min lägenhet?...

Läs mer

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-20

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-20 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-20 2 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Tider Försäkringar Hyrespåverkan Beslutsfrågor 3 Brf Hagalunden

Läs mer

Stambyte Brf Elddonet 12 Medlem

Stambyte Brf Elddonet 12 Medlem Stambyte Elddonet 12 BRF ELDDONET 12 SAMMANFATTNING Planering av ett nödvändigt stambyte i några av våra hus pågår, och kommer att genomföras så snart som möjligt. I samband med detta renoveras ditt bad/duschrum.

Läs mer

Information om. Stambyte och våtrumsrenovering mm

Information om. Stambyte och våtrumsrenovering mm Information om Stambyte och våtrumsrenovering mm HSB Brf Björken Lars Sandberg 2 Mars 2009 Varför stambyte? Kvalitetssäkring Handlingsplan, hur ser processen ut? Förutsättningar för genomförandet Åtgärdsprogram

Läs mer

Här är några av frågorna som diskuterades på mötet och svaren på dessa.

Här är några av frågorna som diskuterades på mötet och svaren på dessa. Oktober 2013 Till dig som bor på Mariehemsvägen 7 E Frågor och svar från informationsmötet Tisdag 1 oktober hölls ett informationsmöte för dig som bor på Mariehemsvägen 7 E. På mötet deltog representanter

Läs mer

NÄR KOMMER NI TILL MIN PORT?

NÄR KOMMER NI TILL MIN PORT? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I januari 2016 kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 31 och fortsätter port för port fram till 36:an. I detta brev försöker vi besvara

Läs mer

Information & schema kring avloppsrenovering

Information & schema kring avloppsrenovering Information & schema kring avloppsrenovering Detta ska göras i lägenheterna I stort sett ska samtliga avloppsrör i huset bytas. Porslin i badrum demonteras då borrningar för nya genomföringar görs. Ny

Läs mer

Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering

Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering Brf Lädersättra Elise Ahlström Niklas Hesselvall 20 mars 2014 Kvällens agenda Styrelsen inleder, vad har hänt från förra stämman fram till nu ÅF:s roll

Läs mer

OMBYGGNADSPLAN S:T PAULIGATAN 20 30

OMBYGGNADSPLAN S:T PAULIGATAN 20 30 OMBYGGNADSPLAN S:T PAULIGATAN 20 30 2016 05 02 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Ombyggnadsplan för fastigheten 4 Vad vi måste göra Badrum 4 Vad du kan välja till Totalrenoverad lägenhet 4 Så påverkas du av renoveringsarbetet

Läs mer

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp 2014-01-28 HSB Brf Bergshamra Deltagare i projektet Styrelsens arbetsgrupp Dennis Kjellin, P-O Walther, Per Johannesson, Hans Bergstedt Konsulter

Läs mer

Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar.

Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar. BRF Fjällnäset Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar. Öppet hus kommer hållas i lokalen på Högklintavägen 20 onsdag

Läs mer

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga 1. Varför rustar ni upp husen? Husen är byggda på 60-talet och är i stort behov av stambyte och upprustning. Elinstallationerna uppfyller

Läs mer

Information om vad som gäller då du renoverar eller bygger om din lägenhet i Brf.Axet

Information om vad som gäller då du renoverar eller bygger om din lägenhet i Brf.Axet 2018-11-15 Information om vad som gäller då du renoverar eller bygger om din lägenhet i Brf.Axet Att du bygger om, underhåller och gör snyggt i din lägenhet är naturligtvis positivt. Men då arbetet påverkar

Läs mer

Informationsmöte Brf Karlberg 56

Informationsmöte Brf Karlberg 56 121025 Dagordning till informationsmöte, Brf Karlberg 56 1 (12) Informationsmöte Brf Karlberg 56 På uppdrag av styrelsen är ni härmed välkomna till möte med och Titania Bygg & VVS AB Tidpunkt: Plats: torsdagen

Läs mer

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 8

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 8 Dags för kompletterande STAMBYTE Mamsellstigen 8 Hej! Huset som du bor i stambyttes för cirka 10 år sedan. Efter vattenskada samt avloppsproblem har vi filmat stammarna och upptäckt att vissa inte blivit

Läs mer

INFORMATION INFÖR DET KOMMANDE STAMBYTET

INFORMATION INFÖR DET KOMMANDE STAMBYTET BRF Roslagsskutan 1. INFORMATION INFÖR DET KOMMANDE STAMBYTET Allmänt Entreprenör är nu upphandlad av föreningen. Det är FIMA Bygg och Plattsättning AB som kommer att utföra arbetet. Detta kommer att bedrivas

Läs mer

KV BULTEN 17, LÅNGHOLMSGATAN 13 & 13A I STOCKHOLM. Ombyggnad av flerfamiljshus.

KV BULTEN 17, LÅNGHOLMSGATAN 13 & 13A I STOCKHOLM. Ombyggnad av flerfamiljshus. A 4241 ELEKTROKONSULT HANS NORBERG AB Roslagsgatan 25 761 31 NORRTÄLJE Tfn 0176-22 41 00 Fax 0176-22 42 50 E-post:hans@hnelektrokonsult.se BILAGA SB1-EL1 OBJEKT KV BULTEN 17, LÅNGHOLMSGATAN 13 & 13A I

Läs mer

Information inför stambyte

Information inför stambyte Information inför stambyte Hej! Vi, Titania Bygg & VVS AB, har fått uppdraget att utföra utbyte av vatten och avloppsstammar i er fastighet. I samband med detta kommer även övriga renoveringsåtgärder utföras

Läs mer

UPPDATERAD VERSION INFORMATION INFÖR STAMBYTE - BRF KASERNBERGET

UPPDATERAD VERSION INFORMATION INFÖR STAMBYTE - BRF KASERNBERGET UPPDATERAD VERSION 2018-03-20 INFORMATION INFÖR STAMBYTE - BRF KASERNBERGET Nu börjar stambytet! Nu är det dags att byta stammarna i fastigheten. Nedan ser ni tidplanen inklusive besiktningsdatum för respektive

Läs mer

Information om stamrenovering

Information om stamrenovering brf backsippan i uppsala Senast uppdaterad 2013-04-23 Information om stamrenovering Om du har några frågor, mejla stamrenovering@backsippan.se! 1 Innehåll Inledning 3 Varför har en diskussion om stambyte

Läs mer

Välkommen till informationsmöte för hyresgäster gällande åtgärdsprogram för våtrum, rörstammar för vatten och avlopp 2013-12-05.

Välkommen till informationsmöte för hyresgäster gällande åtgärdsprogram för våtrum, rörstammar för vatten och avlopp 2013-12-05. Välkommen till informationsmöte för hyresgäster gällande åtgärdsprogram för våtrum, rörstammar för vatten och avlopp 2013-12-05 BRF Leporiden 1 Agenda Bakgrund Nuläge varför behöver vi göra något? Traditionellt

Läs mer

Riksbyggen Brf Gula Gården. Stambyteshandboken

Riksbyggen Brf Gula Gården. Stambyteshandboken Riksbyggen Brf Gula Gården Stambyteshandboken Riksbyggen Brf Gula Gården Inledning Nu får Ni veta hur stambytet och våtrumsrenoveringen fungerar och vem Ni skall vända Er till om Ni har några frågor. Med

Läs mer

Dags för stambyte. Ågatan 8-14

Dags för stambyte. Ågatan 8-14 Dags för stambyte Ågatan 8-14 Nu ska ditt hus få en rejäl standardhöjning. Nya stammar, nytt badrum och nytt kök. För ett tryggt och trivsamt boende långt in i framtiden. Stambytet steg för steg 1. Informationsmöte

Läs mer

När inget arbete sker i era lägenheter ska dörrarna vara låsta. Det sista platschefen gör för dagen är att pricka av att alla dörrar är låsta.

När inget arbete sker i era lägenheter ska dörrarna vara låsta. Det sista platschefen gör för dagen är att pricka av att alla dörrar är låsta. Sida 1 av 8 2012-07-03 Information ang. stambyte och våtrumsrenovering Till boende i Brf. Oxen mindre 27&28 På bifogade sidor följer en beskrivning av vad som kommer att ske i era lägenheter. I korthet

Läs mer

INFORMATION INFÖR STAMBYTE

INFORMATION INFÖR STAMBYTE BRF KASERNBERGET INFORMATION INFÖR STAMBYTE I vinter börjar stambytet! Nu är det dags att byta stammarna i vår fastighet och företaget som har fått uppdraget heter PW Bad & Bygg AB (nedan kallad entreprenören

Läs mer

INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN

INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN VIKTIGT! INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN INFORMATIONEN KOMPLETTERAS PÅ FÖLJANDE MÖTEN. VÄLJ SJÄLV VILKET MÖTE DU VILL GÅ PÅ: Tillfälle 1: Informationsmöte Söndag 4:e maj kl. 17.00-19.00. Plats:

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Rådjursvägen 1-127 2018-11-15 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Rådjursvägen 10 82 2018-10-22 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

Stambyte. BBrf Kälkbacken PRODUKTKATALOG - HYRESGÄSTER. Standard & Tillval

Stambyte. BBrf Kälkbacken PRODUKTKATALOG - HYRESGÄSTER. Standard & Tillval Stambyte BBrf Kälkbacken PRODUKTKATALOG - HYRESGÄSTER Standard & Tillval!1 DITT NYA BADRUM Era badrum byggdes i en tid när våra vanor kring personlig hygien såg annorlunda ut än idag. Framförallt duschar

Läs mer

Brf Borealis Rambeskrivning för ombyggnad av badrum

Brf Borealis Rambeskrivning för ombyggnad av badrum Brf Borealis Rambeskrivning för ombyggnad av badrum HANDLING FU1 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG C5 Gruppen AB Karlbergsvägen 84 113 35 STOCKHOLM Tel 08-690 26 90 Fax 08-690 26 99 Beställare. Lägenhet nr Ort:.. Datum.....

Läs mer

GÖTGATAN 14-18. Frågor & svar om renoveringen. Inför den planerade renoveringen TIDPLAN VALMÖJLIGHETER NYTT I LÄGENHETEN. Beatrice Graalheim

GÖTGATAN 14-18. Frågor & svar om renoveringen. Inför den planerade renoveringen TIDPLAN VALMÖJLIGHETER NYTT I LÄGENHETEN. Beatrice Graalheim GÖTGATAN 14-18 Inför den planerade renoveringen TIDPLAN VALMÖJLIGHETER NYTT I LÄGENHETEN Frågor & svar om renoveringen Beatrice Graalheim Christer Carlson Exempelbilder från renoverad lägenhet. Snart dags

Läs mer

Renovering på KRÖGARVÄGEN

Renovering på KRÖGARVÄGEN Renovering på KRÖGARVÄGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar upp renoveringen

Läs mer

STAMBYTE - SÅ GÅR DET TILL

STAMBYTE - SÅ GÅR DET TILL STAMBYTE - SÅ GÅR DET TILL 1. PLATSBESÖK INFÖR STAMBYTET Vi gör ett första besök i fastigheten där vi tillsammans med er går igenom förutsättningarna i projektet. Här ser vi på alla de omständigheter som

Läs mer

Informationsmöte och extrastämma för stambyte

Informationsmöte och extrastämma för stambyte Informationsmöte och extrastämma för stambyte Innehåll Bakgrund och förslag Vad ska göras Tidplan Hur påverkas du? Finansiering Vad får jag i mitt badrum Förstudieresultat Tidplanering Bakgrund och förslag

Läs mer

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar

Läs mer

INFORMATION VID RENOVERING OCH OMBYGGNAD

INFORMATION VID RENOVERING OCH OMBYGGNAD INFORMATION VID RENOVERING OCH OMBYGGNAD Vi har nedan samlat viktig information som du som medlem bör känna till i samband med renovering och ombyggnad. Ta del av information innan du påbörjar arbetena.

Läs mer

Vi levererar helhetslösningar

Vi levererar helhetslösningar R TM Vi levererar helhetslösningar Ett badrum är en helhet. Vi levererar den. Ett nytt badrum ska du leva med under lång som vi alla tycker oss ha för lite av. Men tar du dig att läsa vår broschyr, får

Läs mer

HSB:S BRF ANDERSTORP I SOLNA

HSB:S BRF ANDERSTORP I SOLNA 1 (14) HSB:S BRF ANDERSTORP I SOLNA INFORMATION INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER R PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP SAMT VÅTRUM. Tid: Torsdagen den 13 november kl 19.00

Läs mer

Information kring stambyte och badrumsrenovering

Information kring stambyte och badrumsrenovering Information Informationr HSB:s HSB:s BOSTADSRÄTTSFÖRENINGr BERGSHAMRA BERGSHAMRA Januari 2014 Information kring stambyte och badrumsrenovering Om ca fyra veckor kommer vi att ha en extra föreningsstämma

Läs mer

BRF ONSALA HERRGÅRD Elegant boende vid havet

BRF ONSALA HERRGÅRD Elegant boende vid havet 1 BRF ONSALA HERRGÅRD Elegant boende vid havet 2 Innehåll Allmänt om projektet s3 Priser s4 Ritningar s6 Illustrationer s8 Byggnads och rumsbeskrivning s9 Tillval s12 Frågor och svar s13 Företagspresentation

Läs mer

Situationsplan. Brf Studio 58 Aspelin Ramm Fastigheter AB Arkitekterna Krook & Tjäder AB Svensk Fastighetsförmedling, Göteborg Eriksberg

Situationsplan. Brf Studio 58 Aspelin Ramm Fastigheter AB Arkitekterna Krook & Tjäder AB Svensk Fastighetsförmedling, Göteborg Eriksberg Bostadsfakta Byggherre Totalentreprenör Arkitekt Försäljning Brf Studio 58 Aspelin Ramm Fastigheter AB Arkitekterna Krook & Tjäder AB Svensk Fastighetsförmedling, Göteborg Eriksberg Situationsplan öst

Läs mer

1. Allmänna regler för ombyggnad av lägenhet i Brf Gillet nr 9

1. Allmänna regler för ombyggnad av lägenhet i Brf Gillet nr 9 1. Allmänna regler för ombyggnad av lägenhet i Brf Gillet nr 9 Det kan vara både trevligt och ibland även nödvändigt att bygga om den egna lägenheten, öppna en vägg eller dela av ett av de större rummen

Läs mer

Avtal om inflytande vid ombyggnadsprocessen

Avtal om inflytande vid ombyggnadsprocessen Avtal om inflytande vid ombyggnadsprocessen Parter/ Centrala förhandlingsparter: Familjebostäder i Göteborg AB Org.nr. 556114-3941 Hyresgästföreningen Org.nr. 802001-5106 Bakgrund I likhet med många bostadsbolag

Läs mer

VITA BJÖRN RENOVERING MED MÅNGA VALMÖJLIGHETER

VITA BJÖRN RENOVERING MED MÅNGA VALMÖJLIGHETER VITA BJÖRN RENOVERING MED MÅNGA VALMÖJLIGHETER DIALOG MED ER HYRESGÄSTER > Genom samrådsmöten > Vid Öppet hus i visningslägenhet > Enskilda möten och samtal med våra hyresgäster > Planeringsarbetet har

Läs mer

Bostadsfakta Brf Flygplansfabriken

Bostadsfakta Brf Flygplansfabriken - Bostäder för morgondagens stockholmare - 2013-04-26 Bostadsfakta Brf Flygplansfabriken Beställare: Brf Flygplansfabriken*, Org.nr. 769617-1052 Entreprenör: SSM Bygg & Fastighets AB, Kungsholmstorg 16,

Läs mer

TILLVALSLISTA STAMBYTE BRF KASERNBERGET

TILLVALSLISTA STAMBYTE BRF KASERNBERGET TILLVALSLISTA STAMBYTE BRF KASERNBERGET BESTÄLLNING AV STANDARDVAL OCH TILLVAL Markera dina val med ett kryss Namn Adress Lägenhetsnummer Personnummer Telefon bostad Mobiltelefon Telefon arbete JAG VILL

Läs mer

Renovering stående stammar. Stugan 4

Renovering stående stammar. Stugan 4 Renovering stående stammar Övergripande process Relining stående stammar Vad händer? Hur går det 8ll? 1. Spolning, fräsning och kontroll med filmkamera. 2. Rörrenovering med flexibelt foder ( strumpa )

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Björnvägen 174-288 2018-09-05 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

Gustafsvägen 11 A B Södra Långgatan 25 Solna

Gustafsvägen 11 A B Södra Långgatan 25 Solna Foto: Magnus Magnusson, Ulf Blomberg Gustafsvägen 11 A B Södra Långgatan 25 Solna MILJÖMÄRKT Renovering och modernisering www.diligentia.se 341 376 dat 2013-09-12 TRYCKSAK Spis med häll och inbyggd ugn,

Läs mer

Lägenhetsrenovering. Stenkullavägen 1-13 Jupitervägen 31-45

Lägenhetsrenovering. Stenkullavägen 1-13 Jupitervägen 31-45 Lägenhetsrenovering Stenkullavägen 1-13 Jupitervägen 31-45 109 lägenheter med genomförande 2015-2016 Sammanfattning Nyköpingshem planerar att under 2015-2016 bl.a. renovera kök, badrum och toaletter i

Läs mer

OMBYGGNADSPLAN MEJERIGATAN 18 22

OMBYGGNADSPLAN MEJERIGATAN 18 22 OMBYGGNADSPLAN MEJERIGATAN 18 22 2017 02 16 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Ombyggnadsplan för fastigheten 4 Vad vi måste göra Badrum och byte av el 4 Vad du kan välja till Totalombyggd lägenhet 4 Personliga möten

Läs mer

Praktisk information inför

Praktisk information inför Praktisk information inför BADRUMSRENOVERINGEN Hej! I augusti 2016 påbörjar vi badrumsrenoveringarna på din gård. Vi börjar i port 81 och fortsätter port för port fram till 86:an. I detta brev försöker

Läs mer

Upprustning av Vikingavägen 26. Lunds Kommuns Fastighets AB. Box 1675, 221 01 Lund Besöksadress: Lilla Tvärgatan 21 Tel.

Upprustning av Vikingavägen 26. Lunds Kommuns Fastighets AB. Box 1675, 221 01 Lund Besöksadress: Lilla Tvärgatan 21 Tel. Upprustning av Vikingavägen 26 Lunds Kommuns Fastighets AB www.lkf.se Box 1675, 221 01 Lund Besöksadress: Lilla Tvärgatan 21 Tel. 046-35 85 00 Februari 2015 Vi har nu tagit nästa steg i upprustningen av

Läs mer

INFORMATION OM STAMBYTE I BRF PORKALA

INFORMATION OM STAMBYTE I BRF PORKALA VIKTIGT! INFORMATION OM STAMBYTE I BRF PORKALA INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF PORKALA Inom kort kommer styrelsen på olika möten informera om kommande stambyte där samtliga badrum byggs om och ledningar

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte! Där du känner dig hemma

Välkommen till Informationsmöte! Där du känner dig hemma Välkommen till Informationsmöte! Vi finns här idag Marcus Svensson projektledare Bostaden Magnus Persson Kvartersvärd Bostaden Bert Sandström platschef Peab Dagordning Presentation och introduktion Information

Läs mer

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar BRF Fjällnäset Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar Information inför medlems möte 4/12 och extra föreningsstämma 5/2 2015 i Lilla Alby skola. Båda mötena har starttid 18:30.

Läs mer

Välkommen till informationsmöte! Där du känner dig hemma

Välkommen till informationsmöte! Där du känner dig hemma Välkommen till informationsmöte! Dagordning Presentation och introduktion Information om byggandet Tidplan för renoveringarna Så påverkas du som hyresgäst under renoveringarna Frågor och funderingar Vi

Läs mer

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Innehållsförteckning Allmän information... 3 Tidsplan... 3 Tillvägagångssätt... 3 Säkerhet... 4 Detta förväntas av lägenhetsinnehavaren...

Läs mer

Centralt och tillgängligt. boende i Karlaskolan

Centralt och tillgängligt. boende i Karlaskolan Centralt och tillgängligt boende i Karlaskolan Vad är kooperativ hyresrätt? Kungsörs kommun bygger i samarbete med ett lokalt byggföretag, BroWest Bygg AB, om före detta Karlaskolan till 15 lättillgängliga

Läs mer

Informationsmöte stambyte. Brf Hanaholm 789

Informationsmöte stambyte. Brf Hanaholm 789 Informationsmöte stambyte Brf Hanaholm 789 Inledning Vi har fått i uppdrag att: - Uppdatera värmesystemet - Byta ut kall & varmvattenledningar i er fastighet - Bygga om elsystemet till gemensamhetsmätning

Läs mer