ECKERÖ info. Augusti 2010 No 7. Eckerö på Ålands solsida!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ECKERÖ info. Augusti 2010 No 7. Eckerö på Ålands solsida!"

Transkript

1 ECKERÖ info Augusti 2010 No 7 Eckerö på Ålands solsida! NY FRITIDSLEDARE I ECKERÖ EMMA FALANDER. BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER: MÅNDAGAR TORSDAGAR Eckerö FBK firar 75-års jubileum med stor fest på Sandvikens festplats med dans och fyrverkeri! Kom dit och ta en svängom på dansbanan och ha en trevlig stund med era nära och kära. Låt detta bli oförglömlig kväll. Fritt inträde! SEMESTER INFORMATION! HÅKAN HÄGGBLOM V RUNE SMÅROOS V. 32 JÖRGEN LUNDQVIST V. 33 PAULIINA KÖRKKÖ V 32 Uthyres lägenhet 2 r + k i Ekebo, Storby 56 kvm Månadshyra: 316,96 Värme ingår ej. Skriftlig ansökning senast på blanketter, som finns kommunkansliet samt Kommunteknikern informerar : Ännu fram till den 15.8 Telefonnummer vid akuta ärenden: Byggnadsärenden: Mikael Stjärnfelt Tekniska ärenden: John Hilander

2 Kommundirektören informerar Nytt från kommunfullmäktige Kommunfullmäktige i Eckerö samlades till ordinarie möte den 17 juni 2010 för att bl.a. fastställa en reviderad detaljplan för del av Käringsund och anskaffning av ny manskapsbil för till brandkåren. Detaljplan för Käringsund Företaget Ålands Turisminvest Ab har framtagit en delvis ny och delvis reviderad detaljplan för fastigheterna Gästas RNr 26:3, Rönnbacka RNr 10:31, Eckerbo RNr 10:34, Sjö sala RNr 13:22, Alebo RNr 13:28, Östra Alesund RNr 13:50, Backsveden RNr 14:9 och ett ca: 0,5 ha stort område utbrutet av fastigheten Böleshagen RNr 10:24, samtliga i Storby, Eckerö kommun. Ingen anmärkningar har påpekats av rågrannar.. Företaget har rätt att använda ett 20 hektor stort område öster om stugbyn i Käringsun d för rekreation för stugbyns gäster. Detaljplanen har varit utställd på kommunkansliet och har också särskilt tillställts Storby bysamfällighet för avgivande av synpunkter i dess egen skap av vattenägare. Kompletterande samråd har förts mellan Miljö- och byggnadsnämndens ordförande, byggnadsinspektören och kommundirektören vad gäller lagstadgade krav på anslutande strövområden. Miljö- och byggnadsnämnden samt kommunstyrelsen har behandlat ärendet som också diskuterats i kommunfullmäktige vid ett tidigare sammanträde. Inför kommunfullmäktiges beslut framfördes följande yrkanden: Henrietta Hellström yrkade att planen godkännes med undantag för att byggnadsrätt för turistenheter ej medgives vid det norra strandområdet vid kanalen för att ej ytterligare begränsa tillgån gen till park- och strövområdena i Käringsund. Yrkandet gavs ej understöd. Jan-Anders Öström understödde kommunstyrelsens förslag att godkänna detaljplanen i dess framlagda skick. Maria Stenroos-Fagerström yrkade att detaljplanen antages på villkor att bebyggelse av norra stranden vid kanalen endast får ske medelst iakttagande av det strandskydd som kommunens byggnadsordning stipulerar. Yrkandet understöddes av Gun Rosen qvist. Ordförande framställde voteringsordning varvid ja-röst avges för kommunstyrelsens förslag och nej-röst för Maria Stenroos-Fagerströms yrkande om ett villkorat godkännande av detaljplanen. Kommunfullmäktige godkände voteringsordningen. Omröstning genomfördes. Ja-röster lämnades av Marcus Eriksson, Johnny Sirén, Monica Häggblom, Gunilla Holmberg och Jan-Anders Öström. Nej-röster avgavs av Gun Rosen qvist, Maria Stenroos-Fagerström, Helmer Wikblom och John Hilander. Henrietta Hellström lade ned sin röst. Kommunfullmäktige beslutade med 5 ja-röster och 4 nej-röster och en nedlagd röst, att antaga den reviderade och utökade detaljplanen för de markområden i Käringsund som ägs av Ålands Turisminvest Ab. Ledamot Henrietta Hellström anmälde skriftlig reservation mot beslutet (Kfg 41).

3 Kommundirektören informerar Samarbetsavtal om informationsteknik Kommunfullmäktige beslutade enhälligt att godkänna det framlagda intentionsavtalet om samarbete mellan Eckerö och Hammarlands kommuner vid anskaffning och installation av gemensam programvara och teknisk plattform för det nya och gemensamma ekonomiförvaltnings- och löneredovisningssystemet för de båda kommunerna. Vid motsvarande beslut i Hammarlands kommun ombildas intentionsavtalet till ömsesidigt gällan de avtalsförpliktelser mellan kommunerna (Kfg 42). Nytt ekonomisystem Kommunstyrelsen har anhållit om tilläggsbudgetering samt befogenhet att ingå kontrakt med valda programvaruleverantörer och att ombesörja det fortsatta praktiska handhavandet av beställningar, installationer och utbildningsprogram inför ibruktagandet av det nya ekonomiförvaltningssystemet och löneredovisningsprogrammet. Hammarlands och Eckerö kommuner avser att ta ekonomisystemet i bruk från och med början av budgetåret Kommunfullmäktige beslutade enhälligt att godkänna en tilläggsbudget på Euro till budgetåret 2010, för nyanskaffning av ett nytt ekonomiförvaltningssystem och löneredovisningssystem. Anskaffning och installation av det nya ekonomisystemet sker utifrån det av kommunfullmäktige antagna intentionsavtalet om samarbete mellan Hammarlands och Eckerö kommuner. Det nya ekonomisystemet är avsett att tagas i bruk Inför nyanskaffningen avslutas de licenser och underhållsavtal som hör till nuvarande ekonomisystem (Kfg 43). Redovisning av extra-kostnader för snöplogning Kommunfullmäktige antecknade sig till kännedom de redovisade kostnadsöverskridandena inom tekniska förvaltningens halkbekämpning och snöplogning vintern p.g.a de extrema väderbetingelserna. Kontot för snöröjning på kommunalvägar överskred budgeterade medel med 2.057,00 Euro och kontot för bostadsgator överskred budgeterade medel med 376,00 Euro (Kfg 44). Upphandling av manskapsbil till brandkåren Kommunfullmäktige har godkänt nyanskaffning av en manskapsbil för Eckerö Frivilliga Brandkår. Det valda fordonet är en Mercedes Vito 115 CDI-2,94/32 mellanlång A 2 från Bilcenter i Mariehamn. Kommunens nettokostnader efter beviljat bidrag från Brandskyddsfonden uppgår till Euro. Det är kommunfullmäktiges bedömning att manskapsbilen utgör det totalekonomiskt sett mest fördelaktiga och ändamålsenliga fordonsalternativet i det av Räddningsområde Ålands landskommuner genomförda anbudsförfarandet. Kommunfullmäktige klargör såsom sedvanligt villkor för anskaffningsbeslutet att beställning av fordon ej sker innan besvärstidens utgång. Ledamoten Henrietta Hellström som utan understöd yrkat på återremiss till Räddningsnämnden anmälde skriftlig reservation mot beslutet (Kfg 45). Informationsärende om jordförvärvstillstånd Kommunfullmäktige antecknade sig landskapsregeringen s beslut om jordförvärvstillstånd i Eckerö kommun till kännedom (Kfg 46).

4 Kommundirektören informerar Beslut i kommunstyrelsen Budgetdirektiv Kommunstyrelsen beslutade att fastställa budgetdirektiv och tidsplan för budgetberedningen inför budgeten Utgångspunkten för nämndernas äskanden är nollbudgetering vilket framgår av ett nytt avsnitt om målsättning för budgetdirektiven. Lönebudgetering och beräkningsgr und för allmän kostnadsutveckling utförs såsom tidigare av kommunkansliet. Kommunstyrelsen behandlar primärt de av nämnderna föreslagna anslagsäskan dena och återkommer vid behov till en diskussion om besparingsmoment i budgetförslagen (Kst 143). Nytt ekonomisystem Kommunstyrelsen beslutade att ingå avtal med företagen Abilita Oy och Norlic Oy enligt avgivna offerter för anskaffning av nytt ekonomiförvaltnings- och löneredovisningssystem. Utredningen om den tekniska sammanbindningen med tillhörande serverkapacitet mellan Hammarland och Eckerö kommun fullföljs. Utbildningen av anställda liksom planeringsmöten mellan all ifrågakommande personal i Eckerö och Hammarlands kommuner inleds under juni 2010 (Kst 144). Samråd om kostnader inom missbrukarvården Samarbetsavtalet med Mariehamns stad om köptjänster inom missbrukarvården klargör att förhandsbesked och hörande skall ske vid kostnadshöjningar som överskrider 7%. Kommunstyrelsen avser att fullgöra kommunens avtalsenliga förpliktelser gentemot Missbrukarvården men måste påtala att den ej har upplysts om, och än mindre hörts om de ensidigt fakturerade kostnadshöjningar för klientbesök m.m. som överskrider 7% vilket samarbetsavtalet stipulerar. Kommunstyrelsen ersätter därför ej de fakturerade kostnadshöjningar som överskrider 7%. Kommunstyrelsen önskar kalla företrädare för Missbrukarvården till en överläggning om dessa icke-avtalsenliga kostnadshöjningar. Det är kommunstyrelsens mening att överläggningarna med fördel torde samordnas med andra kommuner (Kst 152). Arbetsbeskrivningar för kockar på servicehuset Kommunstyrelsen beslutade att fastställa arbetsbeskrivningar för ansvarig kock och för kock vid servicehuset. I arbetsbeskrivningen för ansvarig kock framgår det att arbetsledningen omfattar köksbiträde och kock. Kommunstyrelsen fastställer ett lönetillägg för ansvarig kock för administration, arbetsledning och personalansvar (Kst 152). Anhållan om sponsorstöd Diabetesföreningen på Åland r.f. anordnar Svenska dagar den augusti 2010 i Eckerö. Arrangemanget sker i samverkan med Finlands Diabetesförbund. Diabetesföreningen på Åland anhåller om ett sponsorbidrag för konferensen. Kommunens policy och budgetramar medger tyvärr inte det slags sponsorstöd som föreningen har önskat och specificerat. Kommunstyrelsen beslutade att redovisa kommunens policy och praxis för stöd åt besöksgrupper och konferensarrangemang för Ålands Diabetesförening r.f.. Beslutet delges Näringsnämnden till kännedom (Kst 155).

5 Eckerö FBK firar 75 års jubileum

6 Fotbollsintresserad? Ny fritidsledare Kultur- och fritidsnämnden har anställt Emma Falander till ny fritidsledare från och med den 2 augusti Emma, som är utbildad vid Högskolan i Gävle, Sverige, kommer också att undervisa i gymnastik i Eckerö skola. Vi hälsar Emma hjärtligt välkommen till Eckerö kommun. AUGUS TI - Skriv ut mindre Fundera på: om du faktiskt behöver skriva ut dokumentet innan du trycker på Skriv ut. om du behöver skriva ut, använd båda sidorna av pappret.

7 Notiser Eckerö IK Info Fotboll Fotbolls träningar har dragit igång igen på Solvallen, varje måndag o torsdag kl 19:00 20:30. Boxercise Från och med juni så hålls Boxercisen på Solvallen på onsdag kvällar, för aktuella tider hör med Pia Lundberg tel: Fritids dräkter Sommaren börjar närma sig! Passa på att skaffa en fritidsdräkt från EIK, Finns att köpa via Nordin s eller direkt via Jonas Karlsson (tel ) Finns i storlekarna XL, L, M, S, 152, 140, 128 Pris medlem: 40/35 euro Icke medlem: 65/60 euro Medlem: Nu finns nya medlemskorten att hämta på Nordin s! Berättigar till följande förmåner 2010: - Halvkroppsmassage hos Kottes Massage för 27 (normalpris 30 ) % rabatt på kajakuthyrning hos Nimix - 10 % rabatt på greenfee vid Eckerö Golf - 10 % rabatt på tennis vid Käringsund Resort & Conference - Minigolf vid Käringsund Resort & Conference (vuxna 3 / 2,50 under 15 år). - Lunch på Park restaurang & bar för 8,90 (normal pris 9,90 ) - Boxercise med Pia Lundberg 50 per termin. - Core med Pia Lundberg 50 per termin Vill du också bli medlem, betala in medlemsavgiften enligt info nedan så kan du hämta ditt medlemskort efter ca 2 veckor! Mottagarens Kontonummer: ÅAB Mottagare: Eckerö Idrottsklubb R.F Betalarens Underskrift: Vuxna: á 10,- Barn upp till 16 år: á 5,- Medlemsavgift 2010 Namn: Födelseår: Från Konto nr: Förf. dag

8 Notiser och kontaktuppgifter ÅTERVINNINGS-CENTRALENS ÖPPETTIDER Tisdag kl Torsdag 12/ Lördag kl Tel: Johan Henriksson Eckerö Info utkommer en gång i månaden (med undantag för juli) och delas ut gratis till alla hushåll i Eckerö. Bor Du i annan kommun eller utomlands kan Du prenumerera och får då Infobladet s kic kat till den adress D u anger på inbetalningen. Prenumerationsavgiften är fastställd till 22.-/år inkl.moms. Önskar du prenumerera går det bra att Du betalar in avgiften till : ÅAB NORDEA SAMPO POSTGIROT SVERIGE KOM IHÅG ATT SKRIVA DITT NAMN OCH ADRESS I MEDDELANDEFÄLTET! Eckerö kommunkansli Södra Överbyvägen 8, Eckerö Tel: Fax E-post: info@eckero.ax Öppettider: Måndag fredag kl Kommundirektör Jörgen Lundqvist Kommuntekniker Rune Småroos Ekonom Katarina Bergman Lönebokförare Håkan Häggblom Socialsekreterare Andrea Sandberg tel.tid kl Kanslist Agneta Andersson Byråsekreterare Maggi Häggblom Äldreomsorgsledare Pauliina Körkkö Nästa nummer av Eckerö-info utkommer i början av september Skicka in ditt material via e-post till info@eckero.ax eller med vanlig post till Södra Överbyvägen 8. Materialet skall vara oss tillhanda senast den Annonspriser Helsida 70,00, halvsida 47,00, 1/4 sida 24,00 (inkl. 22 % moms)

ECKERÖ info. Mars 2009 Nr 3. Eckerö på Ålands solsida! På gång i Eckerö

ECKERÖ info. Mars 2009 Nr 3. Eckerö på Ålands solsida! På gång i Eckerö ECKERÖ info Mars 2009 Nr 3 Eckerö på Ålands solsida! Information från Röda Korset Eckerö avd. Den 14 mars deltar vi på Hälsans dag i Eckeröhallen. Den 30 mars kl 19 har avdelningen sitt VÅRMÖTE tillsammans

Läs mer

ECKERÖ info. Januari 2012 No 1. Eckerö på Ålands solsida!

ECKERÖ info. Januari 2012 No 1. Eckerö på Ålands solsida! ECKERÖ info Januari 2012 No 1 Eckerö på Ålands solsida! BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER: MÅNDAGAR 16.00-20.00 TORSDAGAR 17.00-20.00 ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER Tisdag kl. 14.00 16.00 Lördag kl. 13.00 16.00

Läs mer

ECKERÖ info Februari 2015 Nr 2 SAMHÄLLSINFORMATION

ECKERÖ info Februari 2015 Nr 2 SAMHÄLLSINFORMATION ECKERÖ info Februari 2015 Nr 2 SAMHÄLLSINFORMATION Eckerö på Ålands solsida! BIBLIO TEKETS Ö PPETTIDER MÅNDAGAR 17.00-20.00 O NSDAGAR 17.00-20.00 ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER: TISDAGAR 18.00-20.00

Läs mer

ECKERÖ info Juni/juli 2014 Nr 6 SAMHÄLLSINFORMATION

ECKERÖ info Juni/juli 2014 Nr 6 SAMHÄLLSINFORMATION ECKERÖ info Juni/juli 2014 Nr 6 SAMHÄLLSINFORMATION Eckerö på Ålands solsida! BIBLIO TEKETS Ö PPETTIDER MÅNDAGAR 17.00-20.00 O NSDAGAR 17.00-20.00 Eckerö hälso- och sjukvårdsmottagning telefontid måndag

Läs mer

ECKERÖ info. Oktober 2010 No 9. Eckerö på Ålands solsida! SE HIT!

ECKERÖ info. Oktober 2010 No 9. Eckerö på Ålands solsida! SE HIT! ECKERÖ info Oktober 2010 No 9 Eckerö på Ålands solsida! BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER: MÅNDAGAR 16.00-20.00 TORSDAGAR 17.00-20.00 ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER Tisdag kl. 14.00 16.00 Lördag kl. 13.00 16.00

Läs mer

ECKERÖ info. December 2012 Nr 11. Eckerö på Ålands solsida!

ECKERÖ info. December 2012 Nr 11. Eckerö på Ålands solsida! ECKERÖ info December 2012 Nr 11 Eckerö på Ålands solsida! BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER: MÅNDAGAR 16.00-20.00 TORSDAGAR 16.00-19.00 t.om 31.05.12 Eckerö hälso-och sjukvårdsmottagning Telefontid måndag fredag

Läs mer

ECKERÖ info April 2009 Nr 4

ECKERÖ info April 2009 Nr 4 ECKERÖ info April 2009 Nr 4 Eckerö på Ålands solsida! Årets tidningar på biblioteket! Nostalgia Bilsport Utemagasinet Båtnytt Illustrerad vetenskap Allt om MC Allt om trädgård Kalle Anka Min häst Fantomen

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Nr 13. Underskrift

ECKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Nr 13. Underskrift Nr 13 -*Plats och tid Kommungården i Överby onsdagen 12 november 2008 kl. 19.00-20.35 Föredragande Övriga närvarande Eriksson Marcus Fagerström Janne Hellström Henrietta Hilander John Häggblom Monica Löfström

Läs mer

Eckerö infoblad Februari 2016

Eckerö infoblad Februari 2016 Eckerö infoblad Februari 2016 Kommunfullmäktige sammankallas torsdagen den 25 februari kl 19.00 Mötet hålls på kommunkansliet och är öppet för allmänheten. Nya kommunfullmäktige sammanträdde för första

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Nr 14. Underskrift

ECKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE Nr 14. Underskrift Nr 14 -*Plats och tid Kommungården i Överby torsdagen den 27 november 2008 kl. 19.00-19.25 Föredragande Övriga närvarande Eriksson Marcus Fagerström Janne Hellström Henrietta Hilander John Häggblom Monica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ECKERÖ KOMMUN. Underskrift. -*Plats och tid Kommungården i Överby torsdagen den 19 augusti 2010 kl. 19.00-20.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ECKERÖ KOMMUN. Underskrift. -*Plats och tid Kommungården i Överby torsdagen den 19 augusti 2010 kl. 19.00-20. Nr 7 -*Plats och tid Kommungården i Överby torsdagen den 19 augusti 2010 kl. 19.00-20.30 Eriksson Marcus Fagerström Janne Hellström Henrietta Hilander John Häggblom Monica Löfström Marie Mattsson Jan-Erik

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Måndagen den 10 oktober 2011 kl 19.00 Sammanträdesplats Ecke rö skola F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfn 28 Kallelse och beslutsförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 287 Kallelse och beslutförhet KS 288 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ info. November 2013 Nr 10 SAMHÄLLSINFORMATION. Eckerö på Ålands solsida! HEDERSUTMÄRKELSER

ECKERÖ info. November 2013 Nr 10 SAMHÄLLSINFORMATION. Eckerö på Ålands solsida! HEDERSUTMÄRKELSER ECKERÖ info November 2013 Nr 10 SAMHÄLLSINFORMATION Eckerö på Ålands solsida! BIBLIO TEKETS Ö PPETTIDER MÅNDAGAR 17.00-20.00 TO RSDAGAR 17.00-20.00 Eckerö hälso-och sjukvårdsmottagning Telefontid måndag

Läs mer

ECKERÖ info. Mars 2012 No 3. Eckerö på Ålands solsida!

ECKERÖ info. Mars 2012 No 3. Eckerö på Ålands solsida! ECKERÖ info Mars 2012 No 3 Eckerö på Ålands solsida! BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER: TOM 31.5.2012 MÅNDAGAR 16.00-20.00 TORSDAGAR 16.00-19.00 ÅRSMÖ TE Eckerö jaktvårdsförening håller årsmöte måndagen den 5 mars

Läs mer

ECKERÖ info November 2014 Nr 10 SAMHÄLLSINFORMATION

ECKERÖ info November 2014 Nr 10 SAMHÄLLSINFORMATION ECKERÖ info November 2014 Nr 10 SAMHÄLLSINFORMATION Eckerö på Ålands solsida! BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER MÅNDAGAR 17.00-20.00 ONSDAGAR 17.00-20.00 ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER: TISDAGAR 18.00-20.00 TORSDAGAR

Läs mer

ECKERÖ. Eckerö på Ålands solsida! Julbord på Solgården. God Jul och Gott Nytt År. ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER I DECEMBER

ECKERÖ. Eckerö på Ålands solsida! Julbord på Solgården. God Jul och Gott Nytt År. ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER I DECEMBER ECKERÖ Eckerö på Ålands solsida! ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER I DECEMBER 10.12 14.00-16.00 13.12 14.00-16.00 BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER: MÅNDAGAR 16.00-20.00 TORSDAGAR 17.00-20.00 17.12 13.00-16.00 20.12

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Torsdagen den 9 december 2010 kl 19.00 Sammanträdesplats Ecke rö skola F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfn 52 Kallelse och beslutsförhet

Läs mer

ECKERÖ info. Juni 2010 No 6. Eckerö på Ålands solsida!

ECKERÖ info. Juni 2010 No 6. Eckerö på Ålands solsida! ECKERÖ info Juni 2010 No 6 Eckerö på Ålands solsida! EUF ÅRSMÖTE 17 JUNI KL. 19.00 PÅ EKEBORG! KOMMUNKANSLIET HAR SEMESTERSTÄNGT 5-25 JULI TREVLIG SOMMAR! FRIVILLIGA SJÖ RÄDDARE TILL ECKERÖ STATIO NEN

Läs mer

ECKERÖ info. September 2012 Nr 8. Eckerö på Ålands solsida!

ECKERÖ info. September 2012 Nr 8. Eckerö på Ålands solsida! ECKERÖ info September 2012 Nr 8 Eckerö på Ålands solsida! BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER: MÅNDAGAR 16.00-20.00 TORSDAGAR 17.00-20.00 ÅTERVINNINGSCE NTRALENS ÖPPETTIDE R: Tisdag 14.00-16.00 Lördag 13.00-16.00

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 16:40 18.45 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 205 KS 206 KS 207 KS 208 KS 209 KS 210 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 19.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 42 Kallelse och beslutförhet KF 43 Val av protokolljusterare, tid

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BTN 27 BTN 28 BTN 29 BTN 30 Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ info. September 2010 No 8. Eckerö på Ålands solsida! LEDIGA PLATSER PÅ SMÅPIGORNA!

ECKERÖ info. September 2010 No 8. Eckerö på Ålands solsida! LEDIGA PLATSER PÅ SMÅPIGORNA! ECKERÖ info September 2010 No 8 Eckerö på Ålands solsida! BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER: MÅNDAGAR 16.00-20.00 TORSDAGAR 17.00-20.00 ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER Tisdag kl. 14.00 16.00 Lördag kl. 13.00 16.00

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den 6 september 2010 kl 19.00 Sammanträdesplats Eckerö skola F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfn 29 Kallelse och beslutsförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELS E. Underskrift

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELS E. Underskrift SAMMANTRÄDESKALLELS E KOMMUNFULLMÄKTIGE -*Plats och tid Kommungården i Överby torsdagen den februari 11 kl. 19.00-.30 Föredragande Öv riga närvarande Eriksson Marcu s Fagerström Janne Hellström Henrietta

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19:00 20.10 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 32 Kallelse och beslutförhet KF 33 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansli i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 65 Kallelse och beslutsförhet NKN 66 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Sammanträdesplats torsdagen den kl.18:30 Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 9 Kallelse och beslutsförhet NKN 10 Val av protokolljusterare, tid och

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Torsdagen den 30 oktober 2008 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby OBS dag. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 110 Kallelse och

Läs mer

ECKERÖ info September 2014 Nr 8 SAMHÄLLSINFORMATION

ECKERÖ info September 2014 Nr 8 SAMHÄLLSINFORMATION ECKERÖ info September 2014 Nr 8 SAMHÄLLSINFORMATION Eckerö på Ålands solsida! BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER MÅNDAGAR 17.00-20.00 ONSDAGAR 17.00-20.00 ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER: TISDAGAR 18.00-20.00 TORSDAGAR

Läs mer

ECKERÖ info. Februari 2012 No 2. Eckerö på Ålands solsida! Hantverkare, konstnärer, lokalproducenter, intresserade:

ECKERÖ info. Februari 2012 No 2. Eckerö på Ålands solsida! Hantverkare, konstnärer, lokalproducenter, intresserade: ECKERÖ info Februari 2012 No 2 Eckerö på Ålands solsida! BIBLIO TEKETS Ö PPETTIDER: TO M 31.5.2012 MÅNDAGAR 16.00-20.00 TO RSDAGAR 16.00-19.00 JAKTARRENDE ECKERÖ FÖRSAMLINGS MARKER UTARRENDERAS FÖR JAKT

Läs mer

ECKERÖ INFO AUGUSTI 2015

ECKERÖ INFO AUGUSTI 2015 ECKERÖ INFO AUGUSTI 2015 Samhällsinforma on Kommunkansliet är nu öppet efter sommarstängningen och all personal är på plats igen. Vi välkomnar Jessica Björn som tillträdde som vik. socialchef den 3.8.2015.

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den 30 juni 2009 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 53 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

Eckerö hälso- sjukvårdsmottagning och Hemsjukvården informerar

Eckerö hälso- sjukvårdsmottagning och Hemsjukvården informerar ECKERÖ INFO OKTOBER 2015 Samhällsinformation Jag heter Åsa Gustafsson och började den 14 september som tf. kommundirektör här i Eckerö. Jag bor nu i Mariehamn, har två barn. Jag är uppväxt på Åland och

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 77 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 20:00-20.25 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 68 Kallelse och beslutförhet SN 69 Val av protokolljusterare, tid

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 118 SN 119 SN 120 SN 121 SN 122 SN 123 SN 124 SN 125 SN 126 SN 127 SN 128

Läs mer

ECKERÖ info. Augusti 2014 Nr 7 SAMHÄLLSINFORMATION. Eckerö på Ålands solsida!

ECKERÖ info. Augusti 2014 Nr 7 SAMHÄLLSINFORMATION. Eckerö på Ålands solsida! ECKERÖ info Augusti 2014 Nr 7 SAMHÄLLSINFORMATION Eckerö på Ålands solsida! BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER MÅNDAGAR 17.00-20.00 ONSDAGAR 17.00-20.00 ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER: TISDAGAR 18.00-20.00 TORSDAGAR

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen 15.8.2017 kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 189 KS 190 KS 191 KS 192 Kallelse och beslutförhet Godkännande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den 23 april 2013 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 45 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

SOCIALNÄMNDEN I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A I ECKERÖ Sammanträdestid Måndagen den 7 december 2009 kl.19.00-22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 184 Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 2. 185 Val av

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den 21.01.2009 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 1 Kallelse och beslutförhet. 2. TN 2 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BTN 148 BTN 149 BTN 150 BTN 151 BTN 152 BTN 153 BTN 154 BTN 155 BTN

Läs mer

ECKERÖ info September 2011 No 8

ECKERÖ info September 2011 No 8 ECKERÖ info September 2011 No 8 Eckerö på Ålands solsida! VÄLKOMNA PÅ ÖPPNA GÅRDAR TILL BENTES I ÖVERBY DEN 16-17.9 KL 11-21 Chips Ab är på plats och ger smakprov och informerar om sina produkter Demostation

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 13.9.2017 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 13.9.2017 kl 18:30 20.30 kommungården i Jomala

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1 Sammanträdestid Måndagen den 24 januari 2011 kl 19.00-21.00 Beslutande Föredragande Kommungården,

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige 28.2.2017 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 28 februari 2017 kl. 19:00-19.45 Kommunkansliet Beslutande Ersättare Frånvarande Övriga närvarande

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Sammanträdesdatum: 22.08.2012 Nr: 7 Paragrafer: 115-123 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

ECKERÖ info. April 2012 No 4. Eckerö på Ålands solsida!

ECKERÖ info. April 2012 No 4. Eckerö på Ålands solsida! ECKERÖ info April 2012 No 4 Eckerö på Ålands solsida! BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER: TOM 31.5.2012 MÅNDAGAR 16.00-20.00 TORSDAGAR 16.00-19.00 ÅTER VINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER: Tisda g kl. 14.00 16.00 Lördag

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 44 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 45 Val av protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /11. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /11. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 19.10.2011 14/11 Sammanträdestid 19.10.2011 kl. 17.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande x Lycke,

Läs mer

ECKERÖ info Oktober 2011 No 9

ECKERÖ info Oktober 2011 No 9 ECKERÖ info Oktober 2011 No 9 Eckerö på Ålands solsida! BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER: MÅNDAGAR 16.00-20.00 TORSDAGAR 17.00-20.00 ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER Tisdag kl. 14.00 16.00 Lördag kl. 13.00 16.00

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Tisdagen den 29.5.2012 kl 19.00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansli, Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kst 128 Kallelse och beslutförhet. 2. Kst 129 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den 17.04.2013 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. TN 26 Kallelse och beslutförhet.

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN TEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 21.30 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A TN 78 Kallelse och beslutförhet TN 79 Val av protokolljusterare,

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 26.01.2015 1 Sammanträdestid Måndagen den 26 januari 2015 kl 18.30-20.45 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

ECKERÖ INFO NOVEMBER 2015. Eckerö kommun söker en byråsekreterare. Samhällsinformation. Bibliotekets öppettider

ECKERÖ INFO NOVEMBER 2015. Eckerö kommun söker en byråsekreterare. Samhällsinformation. Bibliotekets öppettider ECKERÖ INFO NOVEMBER 2015 Samhällsinformation Eckerö kommun söker en byråsekreterare Eckerö kommun söker en byråsekreterare till kommunkansliet. Arbetet inleds så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Läs mer

Genom premiärvisningen onsdagen den 4.6.2014 kl. 18.00-21.00 är tomterna på Öra strand nu till salu!

Genom premiärvisningen onsdagen den 4.6.2014 kl. 18.00-21.00 är tomterna på Öra strand nu till salu! Samhällsinformation till alla hushåll i Hammarland Genom premiärvisningen onsdagen den 4.6.2014 kl. 18.00-21.00 är tomterna på Öra strand nu till salu! Prospekt kan hämtas från kommunkansliet. Det kan

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

KOMMUNSTYRELSEN F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SAMMANTRÄDESKALLELSE 03.03.2009 5 Sammanträdestid Tisdagen den 3 mars 2009 kl 19.00 Sammanträdesplats Kommungården, Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kst 71 Kallelse och beslutförhet 2. Kst

Läs mer

ECKERÖ info. Maj 2010 No 5. Eckerö på Ålands solsida! Skolnämndens protokoll BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER: S T O R B Y B Y A L A G

ECKERÖ info. Maj 2010 No 5. Eckerö på Ålands solsida! Skolnämndens protokoll BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER: S T O R B Y B Y A L A G ECKERÖ info Maj 2010 No 5 Eckerö på Ålands solsida! S T O R B Y B Y A L A G Erbjuder delägare med andelar i samfällda land- och vattenområden, samt övriga bosatta I Eckerö kommun, att arrendera en sjöbod(båthus

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 5 januari 2015 kl. 19:00-20.40 Matsalen i Geta skola, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 3.11.2016 7 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande 3.11.2016 kl 18:30 19.30 kommungården

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid TO RSDAGEN den 12.1.2012 kl 19.00-19.55 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby. F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfg 1 Kallelse och beslutförhet.

Läs mer

ECKERÖ info. Februari 2014 Nr 2 SAMHÄLLSINFORMATION. Eckerö på Ålands solsida!

ECKERÖ info. Februari 2014 Nr 2 SAMHÄLLSINFORMATION. Eckerö på Ålands solsida! ECKERÖ info Februari 2014 Nr 2 SAMHÄLLSINFORMATION Eckerö på Ålands solsida! BIBLIO TEKETS Ö PPETTIDER MÅNDAGAR 15.30-19.00 TO RSDAGAR 17.00-20.00 ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER: TISDAGAR 14.00-16.00

Läs mer

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1/2018. Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl dagars tid.

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1/2018. Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl dagars tid. SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelsenummer 1/2018 Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården i Björby På kommunkansliet

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 25.4.2018 3 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 25.4.2018 kl

Läs mer

ECKERÖ info. Mars 2011 No 3. Eckerö på Ålands solsida! Eckerö kommun söker närvårdare till hemtjänsten för sommarvikariat. Arbetet är periodarbete.

ECKERÖ info. Mars 2011 No 3. Eckerö på Ålands solsida! Eckerö kommun söker närvårdare till hemtjänsten för sommarvikariat. Arbetet är periodarbete. ECKERÖ info Mars 2011 No 3 Eckerö på Ålands solsida! Eckerö kommun söker närvårdare till hemtjänsten för sommarvikariat. Arbetet är periodarbete. Vi söker en städare till Solgården för sommarvikariat.

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 130 SN 131 SN 132 SN 133 SN 134 SN 135 SN 136 SN 137 SN 138 SN 139 SN 140

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 28.1.2015 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 28.1.2015 kl 18:30 19:10 kommungården i Jomala

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen kl. 18:00 21:45 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 106 Kallelse och beslutförhet KS 107 Godkännande och komplettering av

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 06.09.2011 15 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

KOMMUNSTYRELSEN 06.09.2011 15 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SAMMANTRÄDESKALLELSE 06.09.2011 15 Sammanträdestid Tisdagen den 6 september 2011 kl. 19.00 Sammanträdesplats Kommungården, Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kst 200 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

Eckerö Fiskarförening håller årsmöte den 14 april kl på Käringsunds fiskrökeri. TISDAGAR TORSDAGAR

Eckerö Fiskarförening håller årsmöte den 14 april kl på Käringsunds fiskrökeri. TISDAGAR TORSDAGAR ECKERÖ INFO April www.eckero.ax www.facebook.com/eckerokommun Kommunfullmäk ge i Eckerö sammankallas torsdagen den 21 april kl 19.00. Mötet hålls på kommunkansliet och är öppet för allmänheten. Observera

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunfullmäktige 3/2012 1 Sammanträdestid Tisdagen den 17.04.2012, kl.19.00-20.05 Sammanträdeslokal Servicehuset Tallgården Närvarande Lindholm Dorita, ordförande Johans

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 16.6.2016 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 16.6.2016 kl

Läs mer

ECKERÖ info. September 2013 Nr 8 SAMHÄLLSINFORMATION. Eckerö på Ålands solsida!

ECKERÖ info. September 2013 Nr 8 SAMHÄLLSINFORMATION. Eckerö på Ålands solsida! ECKERÖ info September 2013 Nr 8 SAMHÄLLSINFORMATION Eckerö på Ålands solsida! BIBLIOTEKETS SOMMAR ÖPPETTIDER - 31.12.2013 MÅNDAGAR 15.30-19.00 TORSDAGAR 17.00-20.00 ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER: Tisdag

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunstyrelsen 13/2011 1 Sammanträdestid Tisdagen den 13.9.2011, kl.19.00-19.10 Sammanträdeslokal Brandstationen i Finby Närvarande Christer Mattsson, ordförande Ulla-Britt

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommungården i Överby BTN 1 Kallelse och beslutförhet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BTN 2 Val av protokolljusterare,

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 16.3.2011 2 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 16.3.2011 kl 18:30 19:30 kommungården i Jomala

Läs mer

ECKERÖ info. Mars 2013 Nr 3 SAMHÄLLSINFORMATION. Eckerö på Ålands solsida!

ECKERÖ info. Mars 2013 Nr 3 SAMHÄLLSINFORMATION. Eckerö på Ålands solsida! ECKERÖ info Mars 2013 Nr 3 SAMHÄLLSINFORMATION Eckerö på Ålands solsida! BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER: MÅNDAGAR 15.30-19.00 TORSDAGAR 17.00-20.00 Från den 1.1-13 Eckerö hälso-och sjukvårdsmottagning Telefontid

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSNÄMNDEN BYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den 27 oktober 2009 kl 19.00. Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. BMN 89 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 7/2010 Sammanträdestid: Torsdagen den 3 juni 2010 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 180 Kallelse och beslutförhet KS 181 Val av protokolljusterare,

Läs mer

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita VÅRDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN PROTOKOLL 22.5.2017 Nr 4 Tid Måndagen den 22.5.2017. kl. 19.30-20.45 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: 28-37 1 Sammanträdestid: Tisdagen den 16 maj 2017 kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson, viceordförande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 66 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 67 Godkännande och komplettering

Läs mer

Socialarbetare Benjamin Sidorov återtar sina sudier och Tove Uvemo Moritz tillträder tjänsten som socialarbetare till och med den 31.12.2015.

Socialarbetare Benjamin Sidorov återtar sina sudier och Tove Uvemo Moritz tillträder tjänsten som socialarbetare till och med den 31.12.2015. ECKERÖ INFO SEPTEMBER 2015 Samhällsinformation Kommunen informerar Enligt kommunstyrelsen beslut 229 01.09.2015 förordrar styrelsen enhälligt inför kommunfullmäktige att Åsa Gustafsson, jur. kand., fil.

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDE N SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Måndagen den 12 december 2011 kl 19.00 Sammanträdesplats Ecke rö skola F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kfn 40 Kallelse och beslutsförhet

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Måndagen den 3 oktober 2016 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 35 Kallelse och beslutsförhet 2. 36 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Sammanträdestid Måndagen den 11 juni 2018 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 47 Kallelse och beslutsförhet 2. 48 Val av protokolljusterare 3. 49 Godkännande

Läs mer

FÖR-/EFTERMIDDAGSVÅRD

FÖR-/EFTERMIDDAGSVÅRD ECKERÖ info Mars 2015 Nr 3 SAMHÄLLSINFORMATION Eckerö på Ålands solsida! BIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER MÅNDAGAR 17.00-20.00 ONSDAGAR 17.00-20.00 ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER: TISDAGAR 18.00-20.00 TORSDAGAR

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 22.5.2014 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 22.5.2014 kl

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 14.12.2016 8 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 14.12.2016 kl 18:30 19.15 kommungården i Jomala

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby NKN 75 NKN 76 NKN 77 NKN 78 NKN 79 NKN 80 NKN 81 NKN 82 NKN 83 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

Läs mer

ECKERÖ info. Februari 2009 Nr 2. Eckerö på Ålands solsida! RÖDA KORSETS ECKERÖAVDELNING OCH FOLKHÄLSAN I ECKERÖ VÅRMÖTE.

ECKERÖ info. Februari 2009 Nr 2. Eckerö på Ålands solsida! RÖDA KORSETS ECKERÖAVDELNING OCH FOLKHÄLSAN I ECKERÖ VÅRMÖTE. ECKERÖ info Februari 2009 Nr 2 Eckerö på Ålands solsida! På gång i Eckerö Fullmäktige sammanträder torsdagen den 26 februari. RÖDA KORSETS ECKERÖAVDELNING OCH FOLKHÄLSAN I ECKERÖ Nordea i Eckerö stänger!

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 09.11.2018 Nr 6 Tid Fredagen den 09.11.2018 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 39 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 40 PROTOKOLLJUSTERARE 41 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

ECKERÖ info. Juni 2011 No 6. Eckerö på Ålands solsida!

ECKERÖ info. Juni 2011 No 6. Eckerö på Ålands solsida! ECKERÖ info Juni 2011 No 6 Eckerö på Ålands solsida! Midsommar på Eckerö. Storby Lövning från kl. 12 och resning vid kl. 15, allt sker vid stången i Storby. Torp Lövning från kl. 10 och resning vid kl.

Läs mer

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A

F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Sammanträdestid Tisda gen den 20.11.2012 kl 19.00 22.00 Sammanträdesplats Kommunkansli, Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Kst 327 Kallelse och beslutförhet. 2. Kst 328 Val av protokolljusterare,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet SN 114 SN 115 SN 116 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer