1 (6) Kommunala Handikapprådet Kungajaktmuseet, Älgens Berg, Hunneberg Måndag den 20 april 2009, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 (6) Kommunala Handikapprådet 2009-04-20. Kungajaktmuseet, Älgens Berg, Hunneberg Måndag den 20 april 2009, kl. 13.00 16.30"

Transkript

1 1 (6) Plats och tid Kungajaktmuseet, Älgens Berg, Hunneberg Måndag den 20 april 2009, kl Närvarande Övriga Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande Ingvar Håkansson, SBN Ragnar Sandberg, BN Johan Ekström, SBN Kjell Odalgård, BN Gun Lidström, FUB Lennart Kristensson, SRF Ing-Marie Lagher-Kågerstig, DHR Christer Johnsson, HLF Berit Swärd, HRF Håkan Bäcklund, NHR Anneli Sedin, SRF Per-Olof Blixt, Hälso- och sjukvårdsnämnden i Trestad Mia Harri, handikappkonsulent, socialförvaltningen Pär Cederqvist, VD, Kungajaktmuseet Monica Alfsdotter, platschef, Kungajaktmuseet Lennart Blomberg, Forum Vänersborgs Stad Peter Falk, sekreterare, socialförvaltningen Underskrift Sekreterare Peter Falk Ordförande Ann-Britth Fröjd

2 2 (6) Mötets öppnande Ordföranden hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Därpå följde en presentationsrunda. Presentation av Kungajaktmuseet, Älgens Berg Verkställande direktör för Kungajaktmuseet, Pär Cederqvist och platschef för Kungajaktmuseet, Monica Alfsdotter presenterade och informerade om verksamheten. År 2008 hade museet nästan besökare. 20 procent av besökarna var utländska turister, mest turister från Tyskland. Kungajaktmuseet är inte endast ett museum där man visar olika djur (Uppstoppade och med datateknik) som bland annat finns på Hunne- och Halleberg. Museet erbjuder också olika arrangemang och aktiviteter i omgivningarna. Man anordnar även dagkonferenser. Museet har två konferensrum. Det största mötesrummet kan ta upp till 30 personer. Museibyggnaden är tillgänglig även för personer med funktionsnedsättningar. Men det finns ingen hörslinga monterad i lokalerna. Besökare får låna det mobila hörsystemet som Vänersborgs kommun tillhandahåller. Man bokar/hämtar/återlämnar utrustningen i receptionen på kommunhuset i Vänersborg. Personalen är för övrigt öppen för individuella lösningar beträffande tillgängligheten. Till exempel kan synskadade personer få möjlighet att känna på föremålen i museet, trots att det för övrigt är förbjudet. Avseende tillgängligheten i naturen utanför museet så finns det en handikappanpassad slinga på 1.8 km, där det går bra att ta sig fram med rullstol. I anslutning till museet finns även en handikappanpassad slinga på 400 meter. Om man vill boka konferenser eller något annat arrangemang går det bra att ringa direkt till museet på telefon, Information och diskussion med Forum Vänersborgs Stad Lennart Blomberg, ordförande i Forum Vänersborgs Stad (före detta Centrumföreningen) inledde med en kort presentation av föreningen. Forum Vänersborgs Stad är en förening där de flesta företagarna i Vänersborgs centrum är medlemmar. Föreningen samarbetar med fastighetsägarna och kommunen. Syftet med verksamheten är att tillsammans göra Vänersborgs centrum ännu mer attraktivt och utveckla centrumhandeln. Sedan en tid tillbaka har Forum Vänersborgs stad anställt en så kallad centrumutvecklare. Denne har dock nyligen slutat. Efter presentationen delgav rådet sina synpunkter på framkomligheten i centrum, främst på gågatan. Rådet anser att framkomligheten för personer med funktionsnedsättningar är mycket begränsad. Utanför butikerna finns det reklamskyltar, klädställningar, blomkrukor och annat som kraftigt beskär framkomligheten. Många personer med funktionsnedsättningar undviker gågatan på grund av dess undermåliga framkomlighet. Ledamot Anneli Sedin, SRF påpekade att 2 procent av landets medborgare har någon form av synnedsättning. Översatt till Vänersborgs folkmängd så omfattas cirka 750 personer av olika typer av synnedsättningar. Därutöver tillkommer andra grupper med funktionsnedsättningar.

3 3 (6) Om personer med funktionsnedsättningar undviker att vistas på gågatan så innebär detta färre kunder till butikerna. Detta i sin tur innebär inkomstbortfall för handlarna i centrum. Lennart Blomberg lovade att framföra detta argument till sina medlemmar. Som gågatan idag ser ut, med allehanda saker som står utplacerade, så känner sig vissa personer med funktionsnedsättning inte välkomna, eftersom framkomligheten är så dålig. Om man vill ha ett levande centrum för alla, så borde man också planera så att alla kan ta sig fram på ett godtagbart sätt. Ordföranden i KHR påpekade att om någon skulle falla och skada sig på exempelvis en felplacerad reklamskylt så kan det bli stora skadestånd för butiksinnehavaren. Kommunala handikapprådet kräver att butiksinnehavarna följer regelverket i allmänna lokala ordningsföreskriften. Där står det klart och tydligt anvisat var butiksinnehavarna ska placera sina saker. Tillsynen för detta har polismyndigheten. De kan utdöma böter till den som bryter mot reglerna. Om det inte sker en förbättring så kommer KHR att föreslå ett totalförbud mot reklamskyltar och klädställningar utanför butikerna. Men i första hand tror ordföranden på dialog och samarbete. Lennart Blomberg tog till sig av synpunkterna och lovade att framföra rådets synpunkter till Forum Vänersborgs Stad vid deras nästa möte i maj. Man kunde också tänka sig att bjuda in någon från rådet för att direkt framföra sina synpunkter. Butiksinnehavarna kunde vid detta tillfälle få chansen att prova simulerad optik för att kunna sätta sig in i hur det är att ta sig fram som synskadad. Genomgång av föregående minnesanteckningar På KHR:s möte togs frågan om nivåerna på föreningsbidragen upp. Ordföranden återkommer med svar på KHR:s möte Sekreteraren fick uppdraget att begära ut handlingar från Barn- och ungdomsnämnden från den senaste revideringen. Ordföranden informerade att socialnämnden har beslutat om revideringar i färdtjänsten enligt det förslag som socialförvaltningen har lagt fram. Förslagen presenterades på ett informationsmöte på högskolecentrum där kommunala handikapprådet och kommunala pensionärsrådet var inbjudna. Förslaget innebär att servicenivån för färdtjänst sänks från nivå 4 till nivå 5 och servicenivån för arbetsresor sänks från nivå 2 till nivå 3. När Västtrafik förändrar sin zonindelning och höjer kollektivtrafiktaxan så höjs även egenavgiften för den enskilde färdtjänstkunden. Baspriset för en bussbiljett inom kommunen kommer efter att kosta 38 kr per enkelresa. Därutöver lägger kommunen ett påslag på 15 procent. (nuvarande påslag är 30 procent) Summan för enkelresa med färdtjänst blir då 44 kronor. Den föreslagna omändringen av färdtjänsten medför inte några inskränkningar i kommunens generösa reseområde. Man får alltså som tidigare åka inom hela Västra Götalandsregionen. Förändringarna inom färdtjänsten föranleds av att färdtjänstbudgeten för närvarande har ett underskott på närmare 2,2 miljoner.

4 4 (6) Ledamot Anneli Sedin, SRF tog upp frågan om att man inte får beställa färdtjänst nattetid. Mellan på vardagar och mellan på helger får färdtjänstberättigade inte beställa någon resa. Man får åka, men då måste kunden beställa före kl på kvällen. Ordföranden lovade att ta med sig frågan. Ledamot Lennart Kristensson, SRF ansåg att rådet tills vidare skulle skjuta upp HSO:s begäran om att kommunen borde skaffa en syn- och hörselinstruktör. Detta på grund av kommunens dåliga ekonomi. Rådet biföll begäran. Diskussion följde om det är kommunen eller regionens ansvar att anställa syn- och hörselinstruktörer. Per-Olof Blixt, Hälso- och sjukvårdsnämnden i trestad tog med sig frågan till regionen. Ordföranden ska åter ta upp frågan om hörseltekniska hjälpmedel på turistbyrån. Denna gång med Visit Vänersborg-Trollhättan. På föregående möte fick handikappkonsulent Mia Harri i uppdrag och ta reda på funktionshindrade ungdomars rätt till sommararbete i kommunen. Gymnasieförvaltningen som är ansvariga för kommunens feriearbeten meddelar att de inte gör någon skillnad på ungdomar med eller utan funktionsnedsättningar. Även ungdomar med funktionsnedsättningar kan få sommararbete. Det har mest varit en fråga om bristande information. Angående förra mötets fråga varför hemsjukvårdsavgiften inte omfattas av högkostnadsskyddet levererade ordföranden svaret. Hemsjukvård är ett kommunalt ansvar och kommunen har rätt att ta ut en avgift för detta. Högkostnadsskyddet är utfärdat av regionen och är riktad till deras patienter, inte till patienter inskrivna i den kommunala hemsjukvården. På grund av detta omfattas inte personer inskrivna i hemsjukvården av högkostnadsskyddet. Maxbelopp för hemsjukvård i kommunen är 200 kronor per månad. På förra KHR-mötet lovade Kerstin Andersson, BUN att ta med sig frågan om hur kommunen tillämpar sallamankadeklarationen. På grund av att hon ej var närvarande vid dagens möte bordläggs frågan till nästa möte. Den planerade seniormässan i Arena Vänersborg är flyttat till Ordföranden meddelar att KHR:s representant i planeringsgruppen är Berit Swärd, HRF. Carl-Gustaf Engsryd, SRF får också medverka i gruppen. Dock utan arvode. På mötet med KHR tog Mia Harri med sig frågan om ledsagning vid byte och påstigning av tåg. Dessa tjänster har fungerat dåligt. Enligt Västtrafik ska problemet nu vara löst. Personer som behöver hjälp och ledsagning ska få det stöd de behöver vid dessa tillfällen.

5 5 (6) På den utdragna frågan om byggandet av en bättre ramp vid uteserveringen på restaurang Italia så är saken nu klar, meddelar Mia Harri. De önskemål på justeringar som rådet haft kommer att verkställas i och med ombyggnationen och byggandet av en ny uteservering. Mia Harri har varit på ett möte där man bland annat diskuterat benämningarna Funktionshinder/handikapp. Man bör efterfölja internationella riktlinjer och dessa riktlinjer säger att funktionshindrad är den korrekta benämningen när man talar om människor. Avseende handikapp så kan detta användas som en del av ett ord exempelvis handikappolitik, handikapprogram, handikapprådet eller handikappkonsulent. Mias yrkestitel är från och med nu alltså handikappkonsulent. Ett nätverk för handikappkonsulenter har bildats i Västra Götalandsregionen. Av regionens 49 kommuner så är det endast 5 kommuner som har en anställd handikappkonsulent. Vänersborg, Borås, Falköping, Alingsås och Skövde. Beträffande tillgänglighetsarbetet såg de Vänersborg som en förebild. Handikapprådet har en bra dialog och ett gott samarbete med kommunens tjänstemän och politiker. Punkter från HSO 1. Skyltar Med mera på trottoarerna Se punkten information och diskussion med Forum Vänersborgs Stad. 2. Hjärtstartare på Arena Vänersborg Just nu förbereds ärendet i en motion till kommunen. Det ska eventuellt finnas en hjärtstartare i Vänersborgs centrum och i Arena Vänersborg. Mia fick uppdraget att undersöka saken. 3. Tillgänglighet på badplatser och simhallar Ledamot Lennart Kristensson, SRF påpekade att Vattenpalatset behöver en lift så att rörelsehindrade kan ta sig i och ur bassängen på ett säkert och smidigt sätt. Ordföranden informerade rådet om att det inkommit ett brev till Kommunala handikapprådet där några privatpersoner tar upp frågan och kräver att en lift installeras på Vattenpalatset. Styrelsen för Vattenpalatset känner till problemet. Det hela är en fråga om ekonomi. Insättande av en lift är kostsamt. Ordföranden tar upp frågan igen med styrelsen och överlämnar det inkomna brevet. Brevet bifogas. 4. Inköp av boken Bygg ikapp till granskningsgruppen Ordföranden beslutade att vi ska köpa in boken Bygg ikapp till granskningsgruppen. Mia gör beställningen. Det vore bra om vi också kunde få köpa in samma bok till kommunhuset. Mia tar med sig frågan till socialförvaltningen. Även en annan bok med titeln Tillgänglig lokal 2 ska köpas in.

6 6 (6) Rapport Ledamot Ing-Marie Lagher-Kågerstig, DHR påpekade att SJ stänger av tågtrafiken söder om Älvängen på grund av järnvägsarbete under juli och augusti. Det kommer att medföra problem för funktionshindrade att ta sig till Göteborg. Kommunens samverkansgrupp för tillgänglighetsfrågor är nu komplett. Representant från gymnasieförvaltningen blir Maria Thulin var det en information i sessionssalen på kommunhuset om dubbelt utsatt våldsutsatta kvinnor med funktionsnedsättning. Informationen vände sig till kommunens anställda, politiker och organisationer. Kommunala handikapprådet hade också fått en separat inbjudan till informationen. Efter en inbjudan från Brålanda pastorat har granskningsgruppen (Ing-Marie Lagher-Kågerstig och Berit Swärd) samt Mia Harri varit i Brålanda och granskat tillgängligheten till kyrkor och församlingshem var Ing-Marie och Mia på Leva och fungera mässan i Göteborg. Webbredaktör Catrin Andersson och Mia Harri har enats om att information ska vara tillgänglig för funktionshindrade på alla medier i kommunen. Man ska i framtiden beställa dessa produkter vid efterfrågan istället för att lägga upp lager. För närvarande arbetar man på att ta fram två rum i kommunhuset där elöverkänsliga personer kan vistas. Rummet blir inte helt elsanerade utan elreducerade. Under mötets gång framkom nya förslag på inbjudningar av gäster till KHR. Ordföranden har därför gjort en ny aktivitetsplan. Aktivitetsplanen bifogas. Nästa möte Ordföranden har beslutat att kommunala handikapprådets planerade möte ska ställas in. På grund av det ekonomiska läget har kommunledningen beslutat att kommunens nämnder och organ (ex KHR) ska spara 10 procent i arvodeskostnader. Sekreteraren kommer att meddela datum och tid för nästa möte så fort sådan fastslagits.

1 (6) Kommunala Handikapprådet 2009-02-18. Kommunhuset, sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdag den 18 februari 2009, kl. 13.30 17.

1 (6) Kommunala Handikapprådet 2009-02-18. Kommunhuset, sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdag den 18 februari 2009, kl. 13.30 17. 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdag den 18 februari 2009, kl. 13.30 17.15 Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande Marie-Louise Bäckman, SN, vice ordförande Ingvar

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (5) Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Torsdagen den 6 december 2007, Kl

Kommunala Handikapprådet (5) Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Torsdagen den 6 december 2007, Kl Kommunala Handikapprådet 2007-12-12 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Torsdagen den 6 december 2007, Kl. 15.00 18.40 Närvarande Övriga Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande

Läs mer

1 (5) Kommunala Handikapprådet 2009-09-21. Kommunhuset, sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Måndag den 21 september 2009, kl. 13.30 17.

1 (5) Kommunala Handikapprådet 2009-09-21. Kommunhuset, sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Måndag den 21 september 2009, kl. 13.30 17. 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Måndag den 21 september 2009, kl. 13.30 17.00 Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande Madeleine Karlsson, KS Ingvar Håkansson, SBN

Läs mer

1 (6) Kommunala Handikapprådet Kommunhuset, sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdag den 25 november 2009, kl

1 (6) Kommunala Handikapprådet Kommunhuset, sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdag den 25 november 2009, kl 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdag den 25 november 2009, kl. 13.30 17.00 Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande Marie-Louise Bäckman, SN, vice ordförande Orvar

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2008-04-18 1 (5) Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Måndagen den 10 mars 2008, Kl. 13.30 16.

Kommunala Handikapprådet 2008-04-18 1 (5) Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Måndagen den 10 mars 2008, Kl. 13.30 16. Kommunala Handikapprådet 2008-04-18 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Måndagen den 10 mars 2008, Kl. 13.30 16.45 Närvarande Marie-Louise Bäckman, SN, ordförande

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdag den 24 februari 2010, kl. 13.30 17.00 Närvarande Övriga Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande Marie-Louise Bäckman, SN, vice ordförande

Läs mer

Mia Harri, handikappkonsulent, Vänersborgs kommun Peter Ojala, Västra Götalands Handikappidrottsförbund Tina Ojala, ledsagare Peter Falk, Sekreterare

Mia Harri, handikappkonsulent, Vänersborgs kommun Peter Ojala, Västra Götalands Handikappidrottsförbund Tina Ojala, ledsagare Peter Falk, Sekreterare 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Torsdagen den 22 maj 2008, Kl. 13.30 17.00 Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande Marie-Louise Bäckman, SN, vice ordförande

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18.

Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18. Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18.00 Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande Marie-Louise

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Leif Höglund

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Leif Höglund 2013-12-02 1 (7) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 2 december 2013, kl. 13.30 16.30 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2004-03-04 1 ( 5 ) Kommunalhuset, Vån 2, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 4 mars 2004, klockan 15.00 18.30.

Kommunala Handikapprådet 2004-03-04 1 ( 5 ) Kommunalhuset, Vån 2, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 4 mars 2004, klockan 15.00 18.30. Kommunala Handikapprådet 2004-03-04 1 ( 5 ) Plats och tid Kommunalhuset, Vån 2, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 4 mars 2004, klockan 15.00 18.30. Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström 2013-03-04 1 (8) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 4 mars 2013, kl. 13.30 16.00 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3 Utsedd

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 2013-10-07 1 (6) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 7 oktober 2013, kl. 13.30 16.30 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3 Utsedd

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Christer Johnsson (HLF)

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Christer Johnsson (HLF) 2015-12-14 1 (6) Plats Hörsalen, biblioteket, Vänersborg Tid Måndag 14 december 2015, kl. 13.00 16.00 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Emma Badh (HSO)

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Emma Badh (HSO) 2015-09-21 1 (6) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 21 september 2015, kl. 13.00 16.00 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Yvonne Karlsson (FUB)

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Yvonne Karlsson (FUB) 2015-06-15 1 (7) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 15 juni 2015, kl. 13.00 16.00 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3 Utsedd

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

Rum 119, kommunhuset. Ingvar Håkansson,

Rum 119, kommunhuset. Ingvar Håkansson, Kommunala Handikapprådet Plats Rum 119, kommunhuset Tid Tisdag 29 mars 2011, kl 13.30 17.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) 2017-11-29 Tid: Kl 13:00-16.00 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Södergatan 16 A, konferensrum Vänersborg Justerare Emma

Läs mer

Rum 225, kommunhuset, Vänersborg. Yvonne Karlsson (svårt att tolka, bearbeta och förmedla information) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.

Rum 225, kommunhuset, Vänersborg. Yvonne Karlsson (svårt att tolka, bearbeta och förmedla information) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 2016-12-05 1 (7) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 5 december 2016, kl. 13.00--16.10 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (5)

Kommunala Handikapprådet (5) Kommunala Handikapprådet 2005-05-19 1 (5) Plats och tid Handikappförvaltningens Informationscenter, Vänerparken, Vänersborg. Torsdagen den 19 maj 2005, klockan 13.00 16.00. Närvarande Ann-Britth Fröjd,

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15.20 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Södergatan 16 A, konferensrum Frändefors Justerare Christer Johnsson.

Läs mer

Rum 225, kommunhuset, Vänersborg. Emma Badh (HSO) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats. Tid Måndag 29 februari 2016, kl

Rum 225, kommunhuset, Vänersborg. Emma Badh (HSO) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats. Tid Måndag 29 februari 2016, kl 2016-02-29 1 (7) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 29 februari 2016, kl. 13.00 15.35 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, sal 373, Sundsgatan 29, Vänersborg Tisdag 25 maj 2010, kl. 13.30 17.00 Närvarande Ann-Britth Fröjd, socialnämnden, ordförande Johan Ekström, samhällsbyggnadsnämnden Ingvar

Läs mer

Tisdagen den 7 september 2010, kl

Tisdagen den 7 september 2010, kl 1 (5) Plats och tid Arena Vänersborg Tisdagen den 7 september 2010, kl. 13.30 17.00 Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande Marie-Louise Bäckman, SN, vice ordförande Madelaine Karlsson, KS Johan Ekström,

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-14.55 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, konferensrum Vänersborg Justerare Yvonne Karlsson.

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 2014-09-22 1 (7) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 22 september 2014, kl. 13.30 16.30 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Christer Johnsson

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Christer Johnsson 2014-06-03 1 (7) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Tisdag 3 juni 2014, kl. 13.30 16.30 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3 Utsedd

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15.30 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Södergatan 16 A, konferensrum Vänersborg Justerare Ing-Marie Lagher

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15:35 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, rum 225 Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Yvonne Karlsson

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Yvonne Karlsson 2014-12-01 1 (8) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 1 december 2014, kl. 13.30 16.30 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren på 1:a våning i kommunhuset Alafors, Kl16:00 18:00. Pia-Lotta Lagerlöf Daga Johansson Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren på 1:a våning i kommunhuset Alafors, Kl16:00 18:00. Pia-Lotta Lagerlöf Daga Johansson Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(10) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren på 1:a våning i kommunhuset Alafors, Kl16:00 18:00 Beslutande Jan Skog, ordf Kommunstyrelsen Rolf Gustavsson Miljö- byggnadsnämnden Ingvar Arvidsson Tekniska

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16:00 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, konferensrum Vänersborg Justerare Christer Johnsson.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-05-19 6 Plats och tid Tullbackagården, 2009-05-19 kl 17.30-18.55 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren John

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-09-06 kl 17:30-18.30 24-34 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16.00 Plats: Ursands camping, konferensrum Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer 27-33 Underskrifter

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-10 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Mona

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.30 Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) 1-11 Miriam Mattsson (SRF) Bengt Wihlstrand (DHR) Leif Olsson (FUB) Bertil Henningsson (HLS) Maj-Britt

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Nödinge, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Funktionshindrades samarbetsråd

Funktionshindrades samarbetsråd Funktionshindrades samarbetsråd 2009-06-08 1-5 Plats och Tid Stadshuset 13.30-16.00 Beslutande Michael Karlsson, ordförande Bengt Petersson, DHR Harry Jansson, SRF Cecilia Gustavsson, FUB Bror Jordansson,

Läs mer

Pia Settergren, enhetschef Lena Vilhelmsson, sekr. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Elving Claesson. Wilhelm Olsson.

Pia Settergren, enhetschef Lena Vilhelmsson, sekr. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Elving Claesson. Wilhelm Olsson. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 15.00-17.00. Beslutande Elving Claesson, omsorgsnämnden, ordförande Mikael Sternemar, kommunstyrelsen Kerstin Lorentsson, miljö- och byggnämnden Wilhelm

Läs mer

Anneli Karlsson. Lena Kandergård

Anneli Karlsson. Lena Kandergård Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, Stadshuset, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Maria Rönnehäll (S) Bertil Nilsson (HSO) Agneta Wiss Carlsson (HSO)

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Trineholme, Kristinehamns Konferens Center, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-10-25 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Utskottet

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15. 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.00 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Plats och tid Tullbackagården, 2012-12-11 17:30-19:00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-02-05 Kl 13.00 15.30

Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-02-05 Kl 13.00 15.30 Kommunala handikapprådet i Tranås kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2009-02-05 Plats och tid Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-02-05 Kl 13.00 15.30 Beslutande: Bengt E Carlsson, (s) ordförande

Läs mer

Sessionssalen

Sessionssalen 2010-06-02 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Kurt Johansson, vice ordförande, NHR Åsbobygden Boris Svensson

Läs mer

PROTOKOLL. Datum Handikapprådet 2012-02-06. Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:30

PROTOKOLL. Datum Handikapprådet 2012-02-06. Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:30 Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:30 Beslutande Markus Evensson Ordförande Marie-Louise Hellström Ersättare för Ingalill Fahlström Inga-Lisa Sundqvist DHR Jörgen Brink FUB Tommy Olsson PSO Annelie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-11-09 kl 18:00-19:30 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet) Tjänstgörande ersättare Ingemar Johansson

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl Handikapprådet 2004-03-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck,

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl. 18.00-20.00 Ledamöter Representanter Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Alf Michelsen (M) ledamot

Läs mer

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl :00

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl :00 Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-11-21 Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 10.00-12:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan Kommunala handikapprådet 2013-05-15 1(14) Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013, klockan 13.00 16.00, på Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert Svensson (C) Linda Jansson

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15.45 Plats: Vargön, Tomtevägen 5 A, Ekeliden äldreboende Justerare Jarl Helgegren. Paragrafer 18-26 Underskrifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) 2012-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) 2012-06-19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 19 juni 2012, kl 9:00.12:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (11) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2008-05-21 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Birger Karlsson Gun-Lis Wärngren

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 Beslutande Bengt Ingvarsson, ordförande Kjell Carlström, RMA Ann-Christin Jarl, SN Lars Svensson, KS Nils-Börje Jönsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2018-11-27 Sida 1 (13) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 13.30 15.40 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Sebastian

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2010-09-23 10 Plats och tid Tullbackagården, 2010-09-23 kl 17.30 18.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2009-02-19 1 Plats och tid Tullbackagården, 2009-02-19 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund, SRF Tom Rymoen, Kufn

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-10-06 20-29

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-10-06 20-29 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 20-29 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 20. Mötets öppnande och presentationsrunda 21. Föregående protokoll och val av justeringsman 22. Hälsonavet nytt

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

Koordinaten Fritidsgården kl 13.00-15.00

Koordinaten Fritidsgården kl 13.00-15.00 Plats och tid Koordinaten Fritidsgården kl 13.00-15.00 Närvarande Mattias Pettersson Kommunstvrelsen Birgitta Gustafsson Lola Karlsson Anna-Lisa Pärsson Sinikka Famme Britt-Inger Ahlbom Åke Thunholm Rolf

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 1 Plats: Soc stora, Kommunhuset, kl. 17.30-20.00 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Anna-Carin Stålgren (KD) Anne Lindberg (MP) ( 13-18) Representanter:

Läs mer

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl10:30-13:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden Isabel Korn Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2010-05-19 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset Lena Landin, RBU Marianne Carlson, sekreterare. Rönngården Marianne Carlson.... Hans-Bertil Sinclair

Sessionssalen, kommunhuset Lena Landin, RBU Marianne Carlson, sekreterare. Rönngården Marianne Carlson.... Hans-Bertil Sinclair Sida 2009-06-17 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.45 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Miljö- och Byggnadsnämnden

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren (TN) Britt Norström (BUN) Lena Ask (RBU)

Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren (TN) Britt Norström (BUN) Lena Ask (RBU) Kommunala handikapprådet 2007-02-07 1 Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 18.00-19.45 Beslutande Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2018-11-07 kl 17:30-19.15 38-50 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna- Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare Lennart Lundell

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24 1 Tid och plats: den 24 november 2009 kl.17.30-20.00 i rum 386 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Roger Axelsson (S) Anne Lindberg (MP) Anitha Lindwall,

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 Beslutande Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA, vice ordförande Lars Svensson, KS Kerstin Andersson, BUN Linda

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-04-12 1 (5)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-04-12 1 (5) 1 (5) PLATS OCH TID HSO:s lokal, Göteborgsvägen 25 A, kl. 13.00-16.00 NÄRVARANDE LEDAMÖTER Gunnar Särnbratt, HSO (Hörsel) Irene Hansson, HSO (Astma/allergi) Britt-Marie Forsström, HSO Bojan Karlsson, HSO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.10 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson,

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Viveka Dahlqvist, vice ordförande Bengt Grönwall, SN Kjell Carlström, RMA Robert Lövdahl,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK 1(9) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.30 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Tomas Johansson (s) Övriga deltagande: Sara Larsson (s),

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande 2. Presentation av ledamöter och ersättare 3. Föregående protokoll och val av justeringsman 4.

Läs mer

1 Val av justerare Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Britt Arthursson, SRF Skaraborg.

1 Val av justerare Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Britt Arthursson, SRF Skaraborg. Protokoll från Syncentralernas Regionala Brukarråd inom Habilitering & Hälsa 2010-10-26 på Hotell Gyllene Kärven, Herrljunga. Närvarande: Thomas Krantz, SRF Göteborg Berit Jildenhed, FSDB Väst Ronny Blidberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Ärendeförteckning Välkommen Avslutning

Ärendeförteckning Välkommen Avslutning 2015-10-23 Sida Ärendeförteckning Välkommen 1 Godkännande av dagordningen 2 Presentation av mötets deltagare 3 Föregående minnesanteckningar 4 Föreningsbyrån informerar om föreningsbidrag m.m 5 Allmän

Läs mer

HSO Göteborg Handikappföreningarnas Samarbetsorgan

HSO Göteborg Handikappföreningarnas Samarbetsorgan Protokoll fört vid Ordförandekommitténs möte Datum: 2011-04-19 Plats: Dalheimers Hus, lokal Karl Johan Närvarande: Se bifogad lista (bilaga 1) 1 Mötets öppnande Kerstin Sjöås hälsade alla välkomna och

Läs mer

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresa

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresa Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2016-08-30 Handläggare Josefin Lokvist Telefon: 08-508 12 197 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-09-22 Reviderade riktlinjer för medföljare

Läs mer