Fakta om Jacobsens specialöl och mat

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fakta om Jacobsens specialöl och mat"

Transkript

1 Fakta om Jacobsens specialöl och mat Jacobsen Original Dark Lager Jacobsen Original Dark Lager är baserad på J.C. Jacobsens originalrecept från Det äldsta receptet i Carlsbergs arkiv. Genom att ha analyserat vattnet som användes vid tillverkningen på den här tiden har man genom att tillföra salter och mineraler fått fram en exakt kopia av det ursprungliga vattnet, men med dagens kvalitetskrav. Den huvudsakliga råvaran är Münchenermalt från Tyskland. Ölet är jäst vid låg temperatur, som ger ölet en mild smak. Ölet doftar fruktigt och man kan ana sig till både banan, karamell och malt. Original Dark Lager är ett fylligt öl, med lagom kolsyra och en mjuk humlebeska. Serveras vid en temperatur runt 6-8 grader. Dark Lager och Mat: Mörka lageröl brukar ofta passa bra till lite rustikare fågel- och kötträtter, gärna bräserade i lite av samma mörka öl. Långkok på rimmat kött med buljongsås, rostade rotfrukter och pepparrot är ett exempel, klassisk porterstek ett annat. Mörka såser baserade på kalvfond, öl och rotfrukter och med ett litet inslag av fint tärnat rökt och brynt kött (t ex sidfläsk, skinka) fungerar som en brygga mellan huvudråvaran och det mörka lagerölet. Smörstekt svamp är också ett passande garnityr. En helt annan väg att gå är att servera ölet kylt till skaldjur som ostron och krabba, eller till stekt vit eller röd fisk. Ger man exempelvis en kycklingrätt eller en bräckt lax en asiatisk touche med soja, syltad ingefära och rostade sesamfrön i smaksättningen, speglar man ölets dofter. Tack vare ölets rostade maltsmak bör sötma och tydlig beska undvikas som smaksättare i maten. Lägg gärna till ett tillbehör med krämig eller fet konsistens (t ex mandelpotatispuré eller gräddglaserad svamp) för att balansera ölets beska.

2 Jacobsen Bramley Wit Jacobsen Bramley Wit är ett veteöl och har hämtat inspiration från de belgiska veteölen. För att ge ölet en mer nordisk karaktär har man "kryddat" ölet med äppelsorterna Bramley och Belle de Boskoop. Det ger ölet en frisk och syrlig smak. Till belgiskt veteöl används vanligtvis torkade apelsinskal. Vi har i stället valt färska för att få en mer balanserad beska. Jacobsen Bramley Wit har en ljus färgton, en tilltalande krämig skumkrona och en svag doft av citrus och nejlikor. Smaken är frisk med lagom beska och lämpar sig utmärkt till lättare maträtter. Serveringstemperatur 5-7 grader. Bramley Wit och mat: Alla typer av veteöl är superba matöl, till och med ofta de allra bästa och mest användbara av världens öl. Ölets milda humlebeska och syrlighet gör den perfekt till milda rätter som (kokt eller stekt) fisk och skaldjur samt anrättningar av kyckling och ljust kött som kalv och fläskkött samt till rena grönsaksrätter. Den fina kryddigheten gör ölet spännande till många ost- och sydostasiatiska rätter, allt från sushi och sashimi till kryddheta wokar med grönsaker och skaldjur som ofta har en fin smaksättning av lime, vilket speglar ölets citrusliknande arom. Ceviche är en annan typ av rätt som passar perfekt. Till naturella skaldjur från räkor till hummer passar ett veteöl som detta perfekt. Råvaror med sälta och syra är perfekta och ölet tål till och med en mild sötma utan att förlora alltför mycket. Jacobsen Brown Ale Jacobsen Brown Ale har hämtat inspiration från alens hemland England och är en kristallklar Ale. Den djupt mahognybruna färgen kommer från utvald engelsk karamell- och chokladmalt. Humlen, en aromahumle vid namn Nelson Sauvin kommer från Nya Zeeland. Jacobsen Brown Ale är en fruktig och smakrik Ale. Med rätt upphällning erhålls en skumkrona som är luftig och man förnimmer en doft av malt. Serveras och avnjuts runt 6-8 grader. Brown Ale och mat: Tack vare ölets eleganta kropp och fint rostade maltarom, passar det utmärkt till medelkraftiga stekta maträtter som fågel och ljust kött, gärna kombinerade med mörka skysåser som kan ha en diskret sötma från exempelvis starkviner. Rökt sidfläsk och liknande råvaror kan gärna ingå i rätten för att spegla den rostade nyansen från malten. Ölets elegans gör det också lämpligt till stekta eller grillade rätter av vit fisk, då gärna med ett komplement av svamp, brynt smör och lite salt. Ett lämpligt tillbehör är krämig puré av selleri eller jordärtskocka, vilket inte bara gifter sig med ölets komplexa dofter, utan också bäddar in ölets fina humlebeska. Överhuvudtaget brukar salta charkuterier, eller kött som exempelvis rimmad oxbringa, vara en brygga in till ölets fina rostade och karamelliga maltighet. Eftersom ölet är av elegantare snitt, bör maten därtill inte vara alltför dominant.

3 Jacobsen Saaz Blonde Jacobsen Saaz Blonde är ett ljust överjäst öl och bryggt enligt belgisk tradition. "Blonde" är det franska uttrycket för ljusa öl. Det är bryggt av en speciell typ av malt, Saaz, som hämtats från Tjeckien och som används för tillverkning av belgiska Blonde-öl. Doften är fruktig, åt det kryddiga hållet. Bland annat kan man ana humlearomen och doft från nejlikor och malt. Färgen är gyllengul. Slutresultat är en fyllig mörk lager med lätt beska. Serveras vid 5-7 grader Saaz Blonde och mat: Saazhumlen ger sig väl tillkänna, men egentligen mer som aromatisk komponent än som direkt besk. Den spontana känslan är att servera ölet till inte alltför smakintensiva rätter så att humlearomen får ett rättvist utrymme att spela på. Kokta och stekta rätter av fisk och skaldjur har rätt intensitet. Stekytan på vit fisk, gärna kompletterad med brynt smör, gifter sig perfekt med en diskret rostade nyans som ölet bjuder på. Rena musselrätter som den klassiska moules marinière (koka gärna musslorna i veteöl!) passar bra till. Fina vitvinssåser och såser baserade på musselbuljong är utmärkta, liksom mer asiatiskt influerade såser med skaldjursfond och kokosmjölk och inslag av lime. Det passar också till kokta kötträtter i ljusa buljongsåser, gärna kalvkött med vårprimörer och ett stänk av färska örter, klassiskt pepparrotskött (men minska gärna på pepparroten för den fina humlens skull). För bästa resultat bör man undvika tydlig sötma i maträtten. Syrlighet och sälta är däremot två smaker som stämmer in på kombinationen med ölets smakbalans. Brynt smör eller smör i såsen balanserar vinets fyllighet på ett bra sätt.

4 God öl till god mat Såväl öl som vin har en mångtusenårig historia som dryck till mat. Ändå är det vinet som har blivit den självklara drycken till finare måltider. Ölen har förpassats till puben, till den enklare maten, till vardagen om man får tro den gastronomiska historieboken. Inget kunde vara mer fel. Bakom detta missförstånd har öl och vin faktiskt samma gastronomiska värde. De har båda sin självklara plats till vällagad och fin mat. Om vin och hur det ska serveras till mat finns det mycket skrivet om, det finns också en hel yrkeskår (sommelierer) med tiotusentals organiserade medlemmar över hela världen. Där står sig ölet tyvärr slätt, knappt något är skrivet om öl till maten. Tyvärr har alltför få personer lagt ner möda på att studera och förklara mötet mellan god öl och mat. Det är dags att ändra på det. Syftet med Jacobsen öl är just detta och därför har vi tagit fram kloka råd hur du serverar och bäst njuter av de fina ölen från Jacobsen. Öl passar till de flesta typen av mat, många olika kryddor och alla tänkbara kök från världens hörn. Våga prova det blir sällan direkt fel. Börja med att söka balans i smakintensitet: - Milda öl till lättare maträtter (t ex lätta fisk- och skaldjursrätter, ljusa och kokta kötträtter) - Fylligare och alkoholstarkare öl till smakrikare rätter (t ex mörka kött- och vilträtter) Ta hänsyn till ölets beska: - Beska i ölet (från humle eller bränd malt) förstärks av beska, kryddhetta och sötma i maten. - Beska öl bör inte användas i matlagningen, eftersom dess beska då lätt förstärks. - Ölets beska upplevs mer harmonisk om maten är salt, syrlig eller fet eller allt på en gång Tänk på att öl inte är söta: - Undvik att servera öl till maträtter med uttalad sötma, såvida ölet själv inte har en sötma Sötma finner man främst i söta kryddsåser, chutney, rostade rotfrukter, frukter och bär, men också i marinader med exempelvis honung. Sälta finner man i alla saltade och rimmade produkter av fisk och kött (charkuterier), många ostar och vissa skaldjur. Syrlighet hittar man i citrusfrukter, vin, vinäger och ättika samt i syrade mejeri- och grönsaksprodukter (t ex surkål). Beska finner man i alla sallatssorter, råa grönsaker, färska örter och i mat som är bränd eller hårt grillad. Umami är ett salt som finns i proteinrika råvaror och som kan lyfta fram en metallisk bitter ton i drycken (vanligt för vin, något mindre vanligt för öl). Umami finns i stora mängder i råa eller lätt tillagade grönsaker, nötter, röda fiskar och skaldjur, av vilka de två första grupperna brukar ställa till bekymmer för vinet, men sällan för ölet!

5 Att tänka på: Öl passar inte alltid till kryddhet mat, humlebeskan kan vara ett hinder. Många milda öl, då helst veteöl, är egentligen mer harmoniska till fina skaldjur än vad vin är. Öl är billigt och det gäller även de mest exklusiva ölen i världen. Öl har lägre alkoholhalt än vin, vilket kan vara önskvärt ibland. Till maten kan man gärna dricka öl i fina vinglas med stor kupa, för en ökad känsla. Fakta om Husbryggeriet Jacobsen Husbryggeriet Jacobsen Är uppkallat efter Carlsbergs stiftelse J.C Jacobsen ( ) Är byggt i Gamle Carlsbergs restaurerade anläggningar från 1878 Är en integrerad del av Carlsbergs besökscenter Ska vara ledande i Carlsbergs fortsatta satsning på specialöl Ska på en och samma gång vara ett kommersiellt bryggeri och en levande förmedlare av Carlsbergs kulturhistoria Ska ha en årlig kapacitet på 1,7 miljoner liter. Är förberedda för en fördubbling av produktionskapaciteten till 3,5 miljoner liter Introducerar vid öppningen fyra nya specialöl Jacobsen-öl: Brown Ale, Original Dark Lager, Bramley Wit och Saaz Blonde Ska efter introduktionen i Danmark marknadsföra Jacobsens specialöl i Sverige, Norge och Finland Har bryggmästare Jens Magnus Eiken som daglig ledare. Bryggmästare Jens Eiken Född 27 oktober 1964 Blev utexaminerad som farmaceut 1990 Har en examen som bryggmästare vid Den Skandinaviska Bryggarhögskolan i Köpenhamn (1993). Har arbetat inom Carlsberg sedan 1999 och senast som internationell innovationschef med ansvar för utveckling av öl till den nordiska marknaden Var bland annat produktionschef för Royal Unibrew innan han kom till Carlsberg

Vin och mat 8 oktober 2012. Stockholms Munskänkar

Vin och mat 8 oktober 2012. Stockholms Munskänkar Vin och mat 8 oktober 2012. Stockholms Munskänkar Curt Avermark Björn Gadd Vin och mat 2012 Munskänkarna och Stockholms Vinkällare Curt Avermark Björn Gadd Teoriavsnittet inspirerat av Michel Jamais, Vin

Läs mer

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter.

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter. Sverigeskafferiets rapsoljor Stek, grilla och rosta med Sverigeskafferiets nyttiga rapsoljor. Perfekta smaksättare till varmt och kallt. Njut som nyttig dressing direkt på sallader. Innehåller massor av

Läs mer

VIN OCH MAT. Niklas Karlén. Uppsalasektionen

VIN OCH MAT. Niklas Karlén. Uppsalasektionen Uppsalasektionen Uppsalasektionen r e m Aro, t g i t k u fr. c t e t g lommi b, t g i krydd r e r u. t c t x e t e T rävhe t s, t e fylligh r e k a m i s m a d m n u, u t r k s G alt, surt, be sött, s

Läs mer

Fakta om öl. Överjästa ölstilar (ale) Underjästa ölstilar (lager) Spontanjästa ölstilar (syrliga öl)

Fakta om öl. Överjästa ölstilar (ale) Underjästa ölstilar (lager) Spontanjästa ölstilar (syrliga öl) CC Fakta om öl Öl kan delas in i ett ofantligt stort antal ölstilar lite beroende på vilket sätt man vill dela upp dem, och hur detaljerat. Oavsett hur man vill åskådliggöra indelningen så finns det 3

Läs mer

Fatöl. Poretti Ljus italiensk lager med medelstor maltighet och beska. En frisk öl som svalkar när det är varmt. 30 cl - 44:-

Fatöl. Poretti Ljus italiensk lager med medelstor maltighet och beska. En frisk öl som svalkar när det är varmt. 30 cl - 44:- Fatöl Carlsberg Hof Gyllengul i färgen. Aromatisk och humlerik doft. Ren och frisk i smaken, medelfyllig och behaglig beska. 40 cl - 49:- / 25 cl - 33:- Brooklyn Lager Bärnstensfärgad lager. Doft av apelsin,

Läs mer

Mat & Vin i kombination

Mat & Vin i kombination Mat & Vin i kombination Katarina Dahlgren Butikschef Vinkonsult Sommelier Kan man verkligen kombinera lakritsbåtar med rödvin och är vindruvor bra till ost och vin? Varför blir ett torrt eller halvtorrt

Läs mer

Tips för bästa långkoket

Tips för bästa långkoket 26 jan 2017 Tips för bästa långkoket Skribent: Vin & Matguiden Vi har samlat lite enkla tips för att du ska lyckas med ett bra långkok och en riktigt god vintergryta. 1. Om du har tid så bryn ingredienser

Läs mer

Innehållsförteckning. Produkt beskrivning

Innehållsförteckning. Produkt beskrivning Innehållsförteckning Produkt beskrivning Produktkategori Smakbeskrivning Innehåll Tillverkningsmetod Analysdata Attribut Förpackning Emballage Rekommendationer Serveringstips Mattips Gotlands Bryggeri.

Läs mer

SLOW BEER LAGER 4 % alk. Inspirerad av den geometriska sköldpaddan. EXCEPTIONELLT OVANLIG. EN FYLLIG GYLLENE LAGER, LÄTT BESKA GÖR DEN LÄTTDRUCKEN

SLOW BEER LAGER 4 % alk. Inspirerad av den geometriska sköldpaddan. EXCEPTIONELLT OVANLIG. EN FYLLIG GYLLENE LAGER, LÄTT BESKA GÖR DEN LÄTTDRUCKEN SLOW BEER LAGER 4 % alk Inspirerad av den geometriska sköldpaddan. EXCEPTIONELLT OVANLIG. EN FYLLIG GYLLENE LAGER, LÄTT BESKA GÖR DEN LÄTTDRUCKEN En extrem lager med en fyllig gyllene färg. Uppfriskande

Läs mer

Innehållsförteckning. Produkt beskrivning

Innehållsförteckning. Produkt beskrivning Innehållsförteckning Produkt beskrivning Produktkategori Historik om produkten Smakbeskrivning Innehåll Tillverkningsmetod Analysdata Attribut Förpackning Emballage Rekommendationer Serveringstips Mattips

Läs mer

1/1 40,00 Syrah, Grenache

1/1 40,00 Syrah, Grenache Kleine Zalze Cellar Selection Merlot 2016, Sydafrika (Husets) Merlot Ett medelfylligt vin med smak av röda och mörka bär med inslag av kryddor. Ett friskt och fruktigt vin med en rund avslutning. Rekommenderas

Läs mer

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20%

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% Tavel Sötma Lirac Blanc 2007 Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% med under en kort tid tills musten har uppnått den rätta färgen. sten (se bilden nedan). består av sten och Färgen är ljusgul och

Läs mer

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt A Christmann Riesling (5882) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?sortfield=pris&sortdir... 1 av 1 2012-04-30 14:08 Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt 2011

Läs mer

RECEPT OCH INSPIRATION

RECEPT OCH INSPIRATION RECEPT OCH INSPIRATION Allerum.com EN LITEN SMAKEXPLOSION Allerum XO är extra lagrad, i hela 24 månader. Styrkan, den kraftfulla karaktären och långa eftersmaken ger en enkel väg till njutning. En Allerum

Läs mer

Wontonknyten med chilidip

Wontonknyten med chilidip Thailändska smaker Thailand B J U D E R PÅ O Ä N D L I G A S M A K VA R I AT I O N E R Thailändsk matlagning bygger på tre viktiga hörnstenar: färska råvaror, balanserade smaker och snabb tillagning. Grönsaker

Läs mer

Vin är inte alltid lösningen. Ska man ha samma vin i maten som i glasen? Så använder du vin i matlagning.

Vin är inte alltid lösningen. Ska man ha samma vin i maten som i glasen? Så använder du vin i matlagning. Så använder du vin i matlagning. Vin i mat kan definitivt höja smakupplevelsen på allt från såser och grytor till soppor och efterrätter. Men hur ska jag tänka och vad finns det för möjligheter och fallgropar?

Läs mer

FAKTA OM VIN...2. Rödvin... 2. Vitvin... 2 FAKTA OM BRÄNNVIN...4. Okryddat brännvin... 4. Kryddat brännvin... 4. Genever... 4. Gin...

FAKTA OM VIN...2. Rödvin... 2. Vitvin... 2 FAKTA OM BRÄNNVIN...4. Okryddat brännvin... 4. Kryddat brännvin... 4. Genever... 4. Gin... FAKTA OM VIN OCH SPRIT Innehållsförteckning FAKTA OM VIN...2 Rödvin... 2 Vitvin... 2 FAKTA OM BRÄNNVIN...4 Okryddat brännvin... 4 Kryddat brännvin... 4 Genever... 4 Gin... 4 Fruktbrännvin... 4 Likör...

Läs mer

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20%

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% Tavel Sötma Lirac Blanc 2007 Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% med under en kort tid tills musten har uppnått den rätta färgen. sten (se bilden nedan). består av sten och Färgen är gul och briljant.

Läs mer

En smak från varje land.

En smak från varje land. ÖL PÅ FAT En smak från varje land. I Carlsbergs ölsortiment är hela världen representerad. Här hittar vi bland annat en namnkunnig dansk med ljust sinneslag och smak för det klassiska. En lika ljus och

Läs mer

5 nyheter i ordinarie sortimentet GÖR NYA ÖL- OCH CHAMPAGNEFYND I HÖST OKTOBERFEST PORT CHARLOTTE FRÅN THE MALTMAN BESTÄLLNINGSBAR

5 nyheter i ordinarie sortimentet GÖR NYA ÖL- OCH CHAMPAGNEFYND I HÖST OKTOBERFEST PORT CHARLOTTE FRÅN THE MALTMAN BESTÄLLNINGSBAR P R O D U K T I N F O R M AT I O N F R Å N G A L AT E A B E E R S P I R I T S & WINE SEPTEMBER 2015 Nytt 5 nyheter i ordinarie sortimentet GÖR NYA ÖL- OCH CHAMPAGNEFYND I HÖST Säsongsnyheter OKTOBERFEST

Läs mer

10 viner att alltid ha hemma

10 viner att alltid ha hemma 11 apr 2016 10 viner att alltid ha hemma Skribent: Vin & Matguiden Man vet aldrig när man får oväntat besök, eller när det är dags att bjuda till lite extra. Vi tipsar om 10 viner som finns på hyllan hos

Läs mer

Så säljer du.. mer alkoholfri öl

Så säljer du.. mer alkoholfri öl ... Så säljer du.. mer alkoholfri öl .. Varför.. alkoholfri öl? Hur många alkoholfria öl har du på menyn? Mer än ett? Snyggt! Att ha ett är lite som att bara servera en maträtt. Att bara ha ett vin på

Läs mer

sockrets stora SMAKVÄRLD! Upptäck FARINSOCKER

sockrets stora SMAKVÄRLD! Upptäck FARINSOCKER sockrets Upptäck stora SMAKVÄRLD! FARINSOCKER SMAKCIRKLAR Hur kan man se hur något smakar? Med hjälp av våra smakcirklar får du en bild av sockers olika nyanser och smakrikhet. I broschyren hittar du flera

Läs mer

PRODUKTBLAD. ALLERGENER: Markerade med fetstil i ingrediensförteckningen ovan. Kan innehålla spår av nötter. KYLVARA: Förvaras vid VEGANSK

PRODUKTBLAD. ALLERGENER: Markerade med fetstil i ingrediensförteckningen ovan. Kan innehålla spår av nötter. KYLVARA: Förvaras vid VEGANSK Toscansk bönsallad ROSTAD BLOMKÅL MED TOMAT, PINJENÖTTER, OREGANO OCH RUCCOLA Toscana är kanske en av världens mest kända matregioner. När PG bad sin vän Christian di Luca att sätta ihop ett recept på

Läs mer

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Vinpaket Nr 8 Oktober 2010 Den sköna sommaren är slut och regnet och rusket gör att det åter är dags för

Läs mer

Zacharias (Grekland Nemea)

Zacharias (Grekland Nemea) Sötma Ampelos Phos (Vit) Moscophilero-Roditis Moscophilero-Roditis är gamla inhemska druvor på Peleponnesos. Nemea som är ett av Grekland mest välrenomerade vinområden, ligger uppe i bergen omedelbart

Läs mer

Sprakande nyårsmeny firar in det nya året.

Sprakande nyårsmeny firar in det nya året. Sprakande nyårsmeny firar in det nya året. Dags att ta avsked av 2017 och fira in det nya året! Linnéa har tagit fram en trerättersmeny med tips på passande drycker. Gott nytt! Laxsashimi 4 portioner 250

Läs mer

Mat & Vin. Hur svårt kan det vara?

Mat & Vin. Hur svårt kan det vara? Mat & Vin Hur svårt kan det vara? Sinnena Provning är lätt Alla äger sin upplevelse Provning är svårt Knepigt att sätta ord på vad man upplever. en är en kombination av dessa En del smak är känsel ex hetta

Läs mer

Örter. Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro.

Örter. Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro. Örter Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro. Vår historia Det är 1960. Om fem år ska Sverige få sitt första snabbköp. Ytterligare två år senare ska vi gå över till högertrafik. Mamma och pappa

Läs mer

Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD

Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD Bäste kund, Vi har härmed nöjet att presentera de av våra viner som f n finns i sortimentet. Katalogen förändras allteftersom nya produkter tillkommer och slutsålda utgår.

Läs mer

Vin & Matguiden testar roséviner

Vin & Matguiden testar roséviner 25 aug 2016 Vin & Matguiden testar roséviner Skribent: Vin & Matguiden Blossom Hill White Zinfandel och Morberg Collection Syrah Rosé fick toppbetyg! Drick rosévin året runt! De ljusa och lätta vinerna

Läs mer

MITCHELL S BREWING CO

MITCHELL S BREWING CO MITCHELL S BREWING CO MITCHELL S FORRESTERS LAGER 3,6% Krispig, ren och lätthumlad förfriskning. Lätt lågkalori lageröl Frisk torr smak Lätt humlad Lokalt odlade råvaror Varsamt mognad i nollgradig miljö

Läs mer

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon KENDALL-JACKSON en 60 länder. Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon Ursprung: Alexander Valley, Kalifornien, USA Druva: 100% Cabernet Sauvignon Vinerna i serien Highland Estate

Läs mer

MAJ 2012 Nytt. Galatea NYHETSTEMA I MAJ. Hantverkskonst DICTADOR BLACK ISLE S:T ERIKS VS. MATHIAS DAHLGREN BERNARD

MAJ 2012 Nytt. Galatea NYHETSTEMA I MAJ. Hantverkskonst DICTADOR BLACK ISLE S:T ERIKS VS. MATHIAS DAHLGREN BERNARD Galatea P R O D U K T N Y H E T E R F R Å N G A L AT E A B E E R S P I R I T S & WINE MAJ 2012 Nytt DICTADOR NYHETSTEMA I MAJ Hantverkskonst S:T ERIKS VS. MATHIAS DAHLGREN BLACK ISLE BERNARD Dessutom:

Läs mer

SCAR SIGNATURE& PREMIUM 100% MATLAGNING FRÅN GRUNDEN NYHET

SCAR SIGNATURE& PREMIUM 100% MATLAGNING FRÅN GRUNDEN NYHET SCAR 100% MATLAGNING FRÅN GRUNDEN SIGNATURE& PREMIUM NYHET OSCAR Premium NYHET OSCAR Premium produkter är framtagna för att göra det lätt för dig att skapa dina egna innovativa rätter med ett minimum

Läs mer

AMRUT NATURAL STRENGTH INDIAN SINGLE MALT WHISKY, 62,7% (BLACKADDER, SINGLE CASK )

AMRUT NATURAL STRENGTH INDIAN SINGLE MALT WHISKY, 62,7% (BLACKADDER, SINGLE CASK ) AMRUT NATURAL STRENGTH INDIAN SINGLE MALT WHISKY, 62,7% (BLACKADDER, SINGLE CASK ) 5 DOFTAR FÖRST KÄRV STARK WHISKY, dock utan utstickande störande dofter. Sedan kommer mycket: jordgubbar med smördeg och

Läs mer

Frukt. och grönt på ditt sätt

Frukt. och grönt på ditt sätt Frukt och grönt på ditt sätt Du vet väl att det också finns frukt och grönsaker hos Chipsters? Sortimentet är mångsidigt och varierar efter säsong. Hos oss hittar du inhemska och utländska frukt- och grönsaksprodukter

Läs mer

Vitt vin, Torrt, Fylligt & Smakrikt

Vitt vin, Torrt, Fylligt & Smakrikt Château de Rochemorin Blanc (4128) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?searchquery=4128&sor... 1 av 3 2011-11-01 16:26 Vitt vin, Torrt, Fylligt & Smakrikt Årgång 2008 Alkoholhalt

Läs mer

ANANAS. Sötsyrlig. Passar till? Som förfriskning och dessert liksom till kött, sallader och exotiska grytor. Säsong: Året runt

ANANAS. Sötsyrlig. Passar till? Som förfriskning och dessert liksom till kött, sallader och exotiska grytor. Säsong: Året runt ANANAS Sötsyrlig Ett gult, mycket saftigt fruktkött. Sötsyrlig och aromatisk smak. Ananas är en skenfrukt med massor av små sammanväxta bar på en blomaxel. Som förfriskning och dessert liksom till kött,

Läs mer

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) 34,00. 24 cl 13,50. 16 cl 9,10. El Coto Crianza, Rioja, Spanien 1/1 32,00 1/1 40,00

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) 34,00. 24 cl 13,50. 16 cl 9,10. El Coto Crianza, Rioja, Spanien 1/1 32,00 1/1 40,00 Röda viner Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) Corvina Veronese, Rondinella, Molinara Fräsch och fruktig doft med inslag av körsbär som även finns i smaken. Rekommenderas till vitt kött, pasta,

Läs mer

Tips på saker till grillen.

Tips på saker till grillen. Tips på saker till grillen. Det vackra väder som maj månad har bjudit på i år har gjort att efterfrågan på grillar och tillbehör hittills har varit dubbelt så hög som i fjol. Gasolgrillen är förstahandsvalet,

Läs mer

GRIS SMAKMÖTET 2017 PROVNINGSORDNING

GRIS SMAKMÖTET 2017 PROVNINGSORDNING GRIS SMAKMÖTET 2017 PROVNINGSORDNING 1 Referens Svensk standard 2 Ragnarsson Treraskors, 100 kg/6 mån 3 Ragnarsson Treraskors, 120 kg/7 mån 4 Domta Berkshire 100% 5 Lillehemgrisen Linderödsvin/Vildsvin

Läs mer

Basilika Rapsolja. Rosmarin Rapsolja. Egenskaper. Elegant Kallpressad Rapsolja. Förpackning

Basilika Rapsolja. Rosmarin Rapsolja. Egenskaper. Elegant Kallpressad Rapsolja. Förpackning Elegant Kallpressad Rapsolja Egenskaper Förpackning Kallpressad rapsolja från utvald höstraps ger mild och elegant nötig smak. Perfekt att ringla på sallader, som bas i eleganta majonnäser, använd i röror,

Läs mer

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 9 Ugnsbakad torsk med krämig svartkål

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 9 Ugnsbakad torsk med krämig svartkål bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 9 a Ugnsbakad torsk med krämig svartkål Gott till: lätt fruktigt öl med eller utan alkohol alternativt kolsyrat neutralt vatten b Kyckling i ricotta-

Läs mer

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Vinpaket Nr 6 Maj 2010 Maj månad nu kommer Rosévinerna! Tänk på att dessa högkvalitativa roséviner är lika

Läs mer

ANNO

ANNO ANNO 1857 www.zeunertscraftbeer.se Zeunerts_Craft_folder.indd 1 2013-01-23 14.04 Zeunerts - NORRLANDS FÖRSTA BRYGGERI Året var 1859 och den unge bryggmästaren från Bayern ställde ifrån sig resväskorna.

Läs mer

NÖT SMAKMÖTET 2017 PROVNINGSORDNING

NÖT SMAKMÖTET 2017 PROVNINGSORDNING NÖT SMAKMÖTET 2017 PROVNINGSORDNING 1 Referens Svensk standard 2 Ejmunds Simgus 3 Böja Stommen Ko 4 Kårtorps Ko 5 Göranstorp Ko 6 Hagshult Ko 7 Rafna Angus 8 Sunnanhed Fjällko 9 Gröna Gårdar Hereford POÄNGBEDÖMNING

Läs mer

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis. FÄLTÖVERSTEN

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis. FÄLTÖVERSTEN CATERING För alla tillfällen och på vårt vis. FÄLTÖVERSTEN VÄLKOMMEN TILL SVERIGES MEST PRISBELÖNTA MATBUTIK! Vår butik har belönats med bl a Arlas Guldko för Bästa Matglädjebutik och med utmärkelsen Årets

Läs mer

boosta med bira Recept Klas Lindberg Text Sanna blomquist Foto Göran Henckel

boosta med bira Recept Klas Lindberg Text Sanna blomquist Foto Göran Henckel boosta med bira Sommelieren och kocken Klas Lindberg och sommelieren Sanna Blomquist har testat hur olika slags öl kan förhöja och förstärka maträtter. De hittade ett par favoriter och några mindre lyckade

Läs mer

Zafeirakis Chardonnay

Zafeirakis Chardonnay Zafeirakis Chardonnay Årgång: 2014 Alko. halt: 13,5 % Typ: Vitt tort vin, Ursprung: Thessalia, cent. Grekland Druvor: Chardonnay Vinifiering: 6 månader på ekfat. BS 76311-01 Doft och smak: Doft av äpplen,

Läs mer

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 11 Gott till: ljus öl utan alltför stor beska med eller utan alkohol

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 11 Gott till: ljus öl utan alltför stor beska med eller utan alkohol bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 11 a Fettuccine med musslor, persilja och tomat Gott till: ljus öl utan alltför stor beska med eller utan alkohol b Kebab med tomat- och paprikasallad

Läs mer

Nyhet Öl Khamovniki. Traditionen av kvalitet bevaras i vår tid, förkroppsligas i ett unikt recept för öl Khamovniki.

Nyhet Öl Khamovniki. Traditionen av kvalitet bevaras i vår tid, förkroppsligas i ett unikt recept för öl Khamovniki. Nyhet Öl Khamovniki Moskvas Ölbryggeri Mosbrew lanserade i Ryssland öl Khamovniki i slutet av 2012. Namnen kommer efter den ort i Moskva där Khamovnichesky Bryggeri låg. Ölmärket Khamovniki är känd och

Läs mer

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 5 Krämiga räkor med pasta och pak choi

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 5 Krämiga räkor med pasta och pak choi bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 5 a Krämiga räkor med pasta och pak choi Gott till: Smaksatt stilla vatten eller vitt vin med eller utan alkohol b Kycklingramen med salladslök Gott

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING PRODUKT BESKRIVNING PRODUKTKATEGORI HISTORIK OM PRODUKTEN SMAKBESKRIVNING INNEHÅLL TILLVERKNINGSMETOD ANALYSDATA ATTRIBUT FÖRPACKNING EMBLEM REKOMMENDATIONER SERVERINGSTIPS MATTIPS

Läs mer

Vinprovning. Vita viner från LOIREDALEN (Frankrike) AstraZeneca Seniorerna Mölndal 79:-

Vinprovning. Vita viner från LOIREDALEN (Frankrike) AstraZeneca Seniorerna Mölndal 79:- 1 Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2010 (nr 2275) Gadais Père & Fils (Melon de Bourgogne) 2 Savennières Trie Spéciale 2007 (nr 90239) Domaine des Baumard (Chenin Blanc) http://www.baumard.fr/ http://www.baumard.fr/fichetechnique.php?idwine=126

Läs mer

Förrätter. A. Gaeng Phed (Stark) Rödcurry i kokosmjölk med grönsaker. C. Phad Maet Mauang (Stark) Chilipasta med grönsaker och cashewnötter

Förrätter. A. Gaeng Phed (Stark) Rödcurry i kokosmjölk med grönsaker. C. Phad Maet Mauang (Stark) Chilipasta med grönsaker och cashewnötter Förrätter 1. Vårrulle (välj hemmagjorda med fläskfärs eller vegetariska vårrullar) 2. Kryddig Pekingsoppa 58: - 6. Kycklingsoppa med champinjoner 58: - Thairätter Steg 1. Välj först den smak som du vill

Läs mer

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis.

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis. CATERING För alla tillfällen och på vårt vis. VÄLKOMMEN TILL SVERIGES MEST PRISBELÖNTA MATBUTIK! Vår butik har belönats med bl a Arlas Guldko för Bästa Matglädjebutik och med utmärkelsen Årets butik på

Läs mer

Ingredienser: Salt 24%, lök, granulerad vitlök, mejram, kummin, söt paprika, kryddpeppar.

Ingredienser: Salt 24%, lök, granulerad vitlök, mejram, kummin, söt paprika, kryddpeppar. Kryddor DRANA i Sverige www.drana.cz KRYDDBLANDNINGAR Det går att lägga till eller ta bort smakförstarkare E 621 till/från alla kryddblandningar. AFRIKANSK kryddblandning Ingredienser: Salt 24%, lök, granulerad

Läs mer

Beermakers Dinner med Mariestads Kolsvart Inlandspilsner

Beermakers Dinner med Mariestads Kolsvart Inlandspilsner 18 nov 2016 Beermakers Dinner med Mariestads Kolsvart Inlandspilsner Skribent: Vin & Matguiden Mariestads avrundade Den Stora Smakresan på Inlandsbanan med en härlig och smakrik Beermakers Dinner i Kolskjulet

Läs mer

Föreläsning alkoholfritt

Föreläsning alkoholfritt Föreläsning alkoholfritt Erik Skinnari 190412. Inledning Ny rapport om äldre och alkohol: https://iogt.se/wp-content/uploads/rapport-alkohol-och-%c3%a4ldre-1.pdf Ta ett glas vin om dagen för hjärtats skull!

Läs mer

Jasci (Italien, Abruzzo)

Jasci (Italien, Abruzzo) Jasci Trebiano d Abruzzo Sötma Trebiano 100% standard. Lagrat på nya franska ekfat. kan lagras ca 5 år Jasci Montepulciano d Abruzzo är odlad ca 200 m Ett elegant vin med toner av mogen gul frukt, ginst

Läs mer

Recept. Ingredienser v 4. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 4. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning! Familjekasse 3-dagar Ingredienser v 4 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram kycklingstrimlor 500 gram fryst laxfilé 2 3 Potatis/ris/pasta mm förp pasta förp ris Grönsaker 2 gula lökar vitlök

Läs mer

Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt

Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt Pouilly-Fumé de Ladoucette (2220) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?sortfield=pris&sortdire... 1 av 3 2011-09-20 16:49 Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt Årgång 2008 Alkoholhalt

Läs mer

Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland

Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland Produktsortiment Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland Oviken Ost drivs av Kristina och Robert Åkermo. Förutom mejeriet så bedrivs skogsbruk, lite körslor med gårdens maskiner samt veterinär och

Läs mer

Vi byter sortiment. N173/13. Nestlé Sverige AB Box Helsingborg Tel.

Vi byter sortiment. N173/13. Nestlé Sverige AB Box Helsingborg  Tel. Vi byter sortiment. N73/3 Nestlé Sverige AB Box 773 20 07 Helsingborg www.nestleprofessional.se npsupport@se.nestle.com Tel. 042-9 9 3 Ett nytt sortiment för professionella. Vi byter sortiment och lanserar

Läs mer

fumet SIGNATURE LÖK EKOLOGISK VEGANSK KOMBU-TÅNG

fumet SIGNATURE LÖK EKOLOGISK VEGANSK KOMBU-TÅNG fumet SIGNATURE LÖK EKOLOGISK VEGANSK KOMBU-TÅNG ombu selec STÖRRE FOKUS PÅ KLIMATFÖRÄNDRINGAR OCH PÅ DJURENS VÄLBEFINNANDE OCH HÄLSA HAR ÖKAT INTRESSET FÖR VEGETARISK OCH VEGANSK KOST I NORDEN. SIGNATURE

Läs mer

THE GOLDEN DAYS FATÖL

THE GOLDEN DAYS FATÖL Danmark THE GOLDEN DAYS FATÖL Carlsberg Hof 0,50l - 4,2% 45,00 Carlsberg Hof 0,75l - 4,2% 65,00 Irland Guinness 0,56l - 5,0% 53,00 Smakrik, krämig, tydligt rostad smak med stor beska, inslag av rostat

Läs mer

VIN OCH MAT. Niklas Karlén. Uppsalasektionen

VIN OCH MAT. Niklas Karlén. Uppsalasektionen Uppsalasektionen KURSLEDARE BERTIL KAIJA NIKLAS INFORMATION OM KURSEN Kurstillfällen (1) Introduktion - idag! (2) Kombinera mat & vin - 11 september (3) Vin och ostar - 25 september (4) Vin och desserter

Läs mer

Kampanjvaror v. 44-52, 2010

Kampanjvaror v. 44-52, 2010 Kampanjvaror v. 44-52, 2010 174599 Rapsolja med apelsin & saffran, 2 liter 110,60/st * 136242 Rapsolja med citron, 2 liter 110,60/st 136192 Rapsolja med rosmarin, 2 liter 110,60/st 136135 Rapsolja med

Läs mer

Grillmackor. den perfektasommarmaten

Grillmackor. den perfektasommarmaten Grillmackor den perfektasommarmaten tio recept på nöjda gäster Det är så mycket som är bra med grillmackor! De är tacksamma att förbereda. När du gjort mackorna klara för grillning är det bara att låta

Läs mer

LA COLLINA DEL CILIEGI

LA COLLINA DEL CILIEGI PRODUCENT V5560 Produktionsår IL BRUT S/A GARGANEGA CHARDONNAY STÅLTANK / FLASKA Restsötma 5,8 GRAM/LITER Även om producenten kanske är mest känd för sina röda viner så producerar de även en del vita och

Läs mer

Det går att lägga till eller ta bort smakförstarkare E 621 till/från alla kryddblandningar.

Det går att lägga till eller ta bort smakförstarkare E 621 till/från alla kryddblandningar. Kryddor DRANA i Sverige www.drana.cz KRYDDBLANDNINGAR Det går att lägga till eller ta bort smakförstarkare E 621 till/från alla kryddblandningar. AFRIKANSK kryddblandning Ingredienser: Salt 24%, lök, granulerad

Läs mer

Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml. Kung Markatta Mousserande Vitt Vin, alkoholfritt, 750 ml. Kung Markatta Äkta Fransk Cider 2 %, 750 ml

Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml. Kung Markatta Mousserande Vitt Vin, alkoholfritt, 750 ml. Kung Markatta Äkta Fransk Cider 2 %, 750 ml Bilaga till pressmeddelande från Kung Markatta 26 april 2016 Produktinformation nyheter Kung Markatta sommaren 2016 Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml Kung Markattas Mousserande Äppelmust tillverkas

Läs mer

Vårt ölsortiment. 30 nya ölsorter. från utvalda producenter. Nu kan du köpa öl på både fat och flaskor från Sverige och övriga ölvärlden.

Vårt ölsortiment. 30 nya ölsorter. från utvalda producenter. Nu kan du köpa öl på både fat och flaskor från Sverige och övriga ölvärlden. Vårt ölsortiment från utvalda producenter 30 nya ölsorter Nu kan du köpa öl på både fat och flaskor från Sverige och övriga ölvärlden. Öl från Sverige och övriga världen - Nu kan du köpa både fat och flaskor

Läs mer

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC 2015, Italien (Husets) 32, cl 13, cl 9,20 1/1 32,00. El Coto Crianza 2012, Rioja, Spanien

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC 2015, Italien (Husets) 32, cl 13, cl 9,20 1/1 32,00. El Coto Crianza 2012, Rioja, Spanien Röda viner Tommasi Valpolicella DOC 2015, Italien (Husets) Corvina Veronese, Rondinella, Molinara Fräsch och fruktig doft med inslag av körsbär som även finns i smaken. Rekommenderas till vitt kött, pasta,

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 51 MÅNDAG Stekt

Läs mer

Vifrana. Vinkatalog från LEVI Import. En modern ekologisk vinproducent från Rumänien

Vifrana. Vinkatalog från LEVI Import. En modern ekologisk vinproducent från Rumänien Vinkatalog från LEVI Import Vifrana En modern ekologisk vinproducent från Rumänien Vifrana är en ny och toppmodern vinproducent i Rumänien. Hela vingården, som är på ca. 130ha och ligger i byn Adamclisi

Läs mer

Törstig? Smak utpräglad karaktär av mörkrostad malt med inslag av choklad samt lång efterbeska 5%

Törstig? Smak utpräglad karaktär av mörkrostad malt med inslag av choklad samt lång efterbeska 5% Vårt älskade Gotlandsbryggeri Törstig? Drivkraften bakom deras verksamhet är som alltid en passion att brygga öl som folk älskar! Med fingertoppskänsla, erfarenhet och lyhörd skaparglädje fortsätter de

Läs mer

FINDUS WEBB-TV - GRÖN DELI OAS PRODUCTION. Copyright Oas Production

FINDUS WEBB-TV - GRÖN DELI OAS PRODUCTION. Copyright Oas Production FINDUS WEBB-TV - GRÖN DELI By OAS PRODUCTION Copyright Oas Production RECEPT 1: PASTA MED LAXSPETT () Produkt: Bladspenat, paprika & sockerärter FADE IN: INT. FINDUS/BJUV - CHEF S CORNER - DAG SUPER: FINDUS

Läs mer

DRYCK FATÖL LÄSK 30:- PEPSI, PEPSI MAX, ZINGO, 7UP, RAMLÖSA NATURELL, RAMLÖSA CITRON, LÄTTÖL MJÖLK 25:- APELSINJUICE 25:- SMAKIS 15:- ISVATTEN 8:-

DRYCK FATÖL LÄSK 30:- PEPSI, PEPSI MAX, ZINGO, 7UP, RAMLÖSA NATURELL, RAMLÖSA CITRON, LÄTTÖL MJÖLK 25:- APELSINJUICE 25:- SMAKIS 15:- ISVATTEN 8:- DRYCK LÄSK 30:- PEPSI, PEPSI MAX, ZINGO, 7UP, RAMLÖSA NATURELL, RAMLÖSA CITRON, LÄTTÖL MJÖLK 25:- APELSINJUICE 25:- SMAKIS 15:- ISVATTEN 8:- ALKOHOLFRI ÖL 45:- ALKOLHOLFRITT VIN 55:- FATÖL THREE TOWNS

Läs mer

Matfilosofi Modern Nobel

Matfilosofi Modern Nobel Matfilosofi Modern Nobel I von Kraemers Matsal har vi de nordiska råvarorna, smakerna och tillagningsmetoderna i fokus, men vi hämtar även inspiration från andra delar av världen. Vi arbetar med rustika,

Läs mer

MÖRK CHOKLADMOUSSE MED KAFFE

MÖRK CHOKLADMOUSSE MED KAFFE MÖRK CHOKLADMOUSSE MED KAFFE 100 g mörk choklad 2 äggulor 0,5 dl starkt kaffe 3 msk florsocker 2,5 dl vispgrädde Carnegie Starkporter nr 1497 Smält chokladen och låt svalna något. Rör ner äggulorna, en

Läs mer

PRODUKTBLAD GRILLSÄSONG 2015 KORVLÅDOR KORVLÅDORNA SÄLJS EXKLUSIVT AV SVERIGES FÖRENINGAR, LAG OCH SKOLKLASSER

PRODUKTBLAD GRILLSÄSONG 2015 KORVLÅDOR KORVLÅDORNA SÄLJS EXKLUSIVT AV SVERIGES FÖRENINGAR, LAG OCH SKOLKLASSER PRODUKTBLAD GRILLSÄSONG 2015 :s KORVLÅDOR KORVLÅDORNA SÄLJS EXKLUSIVT AV SVERIGES FÖRENINGAR, LAG OCH SKOLKLASSER NÅGOT FÖR ALLA SMAKER OCH TILLFÄLLEN GRILL Ett somrigt utbud av korvar som ger inspiration

Läs mer

Biffcurry med lime och cashewnötter. vecka 15

Biffcurry med lime och cashewnötter. vecka 15 Biffcurry med lime och cashewnötter vecka 15 inspiration Biffcurry med lime och cashewnötter En lätt måltid att tillaga, som för smaklökarna till Asien, där ingefära, currypasta och kokosmjölk bidrar till

Läs mer

Saluhallen Eataly är en fläkt av Italien i Stockholm.

Saluhallen Eataly är en fläkt av Italien i Stockholm. Saluhallen Eataly är en fläkt av Italien i Stockholm. I Röda Kvarns ståtliga gamla lokaler på Biblioteksgatan har stockholmarna fått ett nytt mattempel. Det är italienska Eataly som slår upp portarna till

Läs mer

HUBER & BLEGER ALSACE (Saint Hippolyte) Frankrike

HUBER & BLEGER ALSACE (Saint Hippolyte) Frankrike Muscat d Alsase 2005 Muscat n i vinet är Muscat, en av de fyra ädla druvorna i Alsace. Alcoholhalt 12 %. för mångfald vad gäller växter o djur. Med hjälp av detta främjar man de naturliga fienden till

Läs mer

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 51 Falsk laxpudding

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 51 Falsk laxpudding bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 51 a Falsk laxpudding Gott till: vitt vin med eller utan alkohol alternativt stilla smaksatt vatten b Pulled pork burger Gott till: öl med stor smak

Läs mer

KVALITET SKA INTE KOSTA MER! Max 2 förp/hushåll, JFR. PRIS 25,00/kg

KVALITET SKA INTE KOSTA MER! Max 2 förp/hushåll, JFR. PRIS 25,00/kg KVALITET SKA INTE KOSTA MER! Max 2 förp/hushåll, JFR. PRIS 25,00/kg - " 4 Köttchef på City Gross * 7 7 1 &% " " " 1 %' 051 / " 051 / ')!$ 6 * &'.03 3 Färsk ursprung Sverige i bit av ytterlår, av nöt %'

Läs mer

Béarnaise Klassisk. Ingredienser: Vatten, rapsolja, vinäger, ägg, kryddor, emulgeringsmedel. (E202, E211), arom, färgämne (E160a).

Béarnaise Klassisk. Ingredienser: Vatten, rapsolja, vinäger, ägg, kryddor, emulgeringsmedel. (E202, E211), arom, färgämne (E160a). Béarnaise Klassisk Biggans Béarnaise klassisk är en fyllig sås med välbalanserad kryddning. Smakar utmärkt till stekt eller grillat fläsk- och nötkött. Vatten, rapsolja, vinäger, ägg, kryddor, emulgeringsmedel

Läs mer

fond ONCEN RAT MUSSELFOND

fond ONCEN RAT MUSSELFOND fond ONCEN RAT MUSSELFOND oncentrat USSEL OND Äkta musselsmak OSCAR Musselfond koncentrat ger samma sötma och samma milda, äkta musselsmak som i den klassiska rätten moules marinières. Lättare och mer

Läs mer

Jul hos Johan Spendrup

Jul hos Johan Spendrup 15 dec 2015 Jul hos Johan Spendrup Skribent: Vin & Matguiden Vi pratar med Johan Spendrup, bryggmästare och VD på Gotlands Bryggeri, när han är på väg tillbaka till Stockholm efter en sväng till Gotland.

Läs mer

PÅ 5 MINUTER. Turkisk yoghurt som bas

PÅ 5 MINUTER. Turkisk yoghurt som bas Sås med PÅ 5 MINUTER Turkisk yoghurt som bas DEN MAGISKA INGREDIENSEN Kring Medelhavet har man syrat mjölk med yoghurtkultur i tusentals år. Ordet yoghurt kommer från turkiskans yoghurmak, göra tjockare,

Läs mer

Julkatalog Företagspresenter

Julkatalog Företagspresenter Julkatalog 2017 Företagspresenter Välkommen till Lokalt från Sjuhärads Julkatalog för företagspresenter! Här kommer du att hitta mängder med produkter och presenter, allt från Sjuhärad! Om du ger dina

Läs mer

Kalkonpytt med citron och oregano. Vecka 43

Kalkonpytt med citron och oregano. Vecka 43 Kalkonpytt med citron och oregano A Vecka 43 Kalkonpytt med citron och oregano Snabblagad variant av pytt i panna med kalkon och fräsch smak av citron och oregano. Till detta en sval tzatziki och riven

Läs mer

STOMIVÅRD. Äta gott Leva gott ILEOSTOMI

STOMIVÅRD. Äta gott Leva gott ILEOSTOMI STOMIVÅRD Äta gott Leva gott ILEOSTOMI Råd till dig som har en ileostomi Alla individer har olika behov oavsett om man har stomi eller inte. De tips och råd som finns i denna broschyr är endast en vägledning

Läs mer

Ett nytt sortiment för professionella.

Ett nytt sortiment för professionella. Ett nytt sortiment för professionella. Vi byter sortiment och lanserar Professional - unika kaffeblandningar och single origins för den professionella marknaden. Upptäck vår helt nya produktportfölj med

Läs mer

Champagne & mousserande vin. Roseviner

Champagne & mousserande vin. Roseviner Champagne & mousserande vin Philipponnat Reserve Millesimée Druvor: Pinot noir 50 % Chardonnay 30 % Pinot

Läs mer

NORSK FJORDØRRET. Älskad av kockar världen över. norskfisk.se

NORSK FJORDØRRET. Älskad av kockar världen över. norskfisk.se NORSK FJORDØRRET Älskad av kockar världen över norskfisk.se Inspireras av NORSK FJORDØRRET Inledning Den norska ørreten odlas i de kalla, klara norska fjordarna där saltvatten blandas med friskt smältvatten

Läs mer

brytbröd flerkorn halvgro vt

brytbröd flerkorn halvgro vt brytbröd flerkorn vikt 520 gram artikelnummer 242653 varunummer 722 Ett bröd som ger mycket smak och energi. Det är bakat på vete, råg, sesamfrö, linfrö, hirs, havregryn, solrosfrön och bovete. Den grova

Läs mer

LÅT JULEN SMAKA! TIPS & JULENS NYHETER 2017

LÅT JULEN SMAKA! TIPS & JULENS NYHETER 2017 LÅT JULEN SMAKA! TIPS & JULENS NYHETER 2017 DELI KALVSYLTA Art.nr 641497 FÄRDIGKOKT Svensk Rapsgris, Art.nr 682893 FLÄTAD PRINSKORV Art.nr 607295 Årets julbord. Ska ett julbord vara klassiskt, exotiskt,

Läs mer