Tillslagsrapport från Oktoberfest

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tillslagsrapport från Oktoberfest"

Transkript

1 Tillslagsrapport från Oktoberfest Många är de glada män som önskar de kunde gå på oktoberfest i Munchen. Få är de som också lyckas ta sig dit och får svepa en eller annan bira ur de omåttligt populära enlitersglasen som brottargrätchen bär fram i en aldrig sinande ström. Tänk bara att få sitta på Hofbrojhaus och vänta på en MASS till medan man slickar i sig lite surkrut och blandar lite knödel med den flottiga haxen och kanske till och med att Heinz spelar Rucki Zucki, det vore väl något. MÄN, gör en insats för mänskligheten och boka in Oktoberfest i München sista veckan i september 1996 så vi får ha det trevligt tillsammans, by definition. Årets Oktoberfest, det av MK stadgar instiftade, nu reviderade, stadgarna alltså, traditionella tillslag ägde rum hos Klaus Klåd den 20/10 och var om inte välbesökt så i alla fall välutsökt. MAN kan säga att MANagern lagt ner all sin matglädje i menyn, som jag återkommer till senare, och även i soundet på umpa-umpan. Efter att ha avnjutit en kall och lyssnat på Rucki Zucki åtta gånger (i rad) var det dags för krubb. Vi böjade med en kall och forsatte därefter med surkrut, nürnbergare, knödel, ostkorv, eller var det korvost, och en korvsort till som jag idag har glömt vad den hette. Allt inhadlat på Hötorgshallen för bästa möjliga resultat och nöje. Tidigt under middagen beslöts det att en skål skulle utbringas så fort det var joddel på bandet och detta förde i sin tur med sig att ölnivån snabbt minskade i glasen. De tappra MÄN som slutit upp tätt bakom MANagern var Klåd, Loket, MANus och dessutom en heroisk insats av Pedro som åkt till Västertorp från sin nuvarande hemort Guidlford (en fröstad eller förstad, välj själv, till London), give him BIG hands! Efter den utsökta middagen kunde så MK ha tappat tempo som vilket dansband som helst, men i stället revs en stormig ölprovning av med både ljusa och mörka in-, ut-, an-, upp-, ner-, be-, av- och tillslag. Resultatet av denna provning kan i korthet beskådas nedan. Table 1: En tabell över kvällens godingar och övriga. ÖLSORT/ Sydor Klaus-Klåd Jefedrin Lucky Näspeter PROVARE :a med lite

2 Man kan efter en genomgång av resultatet konstatera att Syddan har varit part i målet med ett snittbetyg på 4, öl nr. 1 inte gillades, 4:an och särskilt femman var prövningens bästa och att Loket har en tendens att tänja lite väl mycket på betygsgränsema. Nedan följer en kakafoni av uttalanden i skriven form. Jag har inte utelämnat något av värde, ej heller lämnat ut, och jag har dessutom inte tagit med något av det svammel som sades under kvällen då bandspelaren var upptagen med Rosamunde och annan skönmusikalisk Umpa-umpa. Jag försöker nyansera mig så gott det går efter testpiloternas kråkor. Denna gång i testpilotordning. BierPrühfung Established by Max "Le plus cool": 1. Aromhumle, inte alltför tät skumma. Doften, lukten... jag menar, odööören é typ Skanzes julmumma! Inget vidare. Smaken bättre och en fin färg. Basrap OK. 2. Fin färg, roströd eller brun. Ngt hemlig doft. Smaken är bränd, helt OK 3. För bubblig skumma och en ljus färg. Dessutom fula djävla glas, men - och detta är viktigt mycket god! Lagom besk. Helt ovetenskapliga! Nu byter jag från Falcon till Pripps glas!!! 4. Pinsam skumma men bra beska! Fin balans och gyllene färg. Jag höjer 1/2. Peter kan inte GOFFA!!!! 5. Tät och fin skumma samt fin kulör. Bra glas m.a.o! Tummen upp bah - kulturbiera. Beska, balans och styrkan sitter i huvett! 6. Dagens mörkaste - Born to be wild. Lite barkbröd och brottarbralla. OBS! Lucky sätter ett extra - på 1:an Näspeter sever! Bäva månde vänner av kutym. Dark Label - I say! Bra klibba och nu... ännu mörkare. YO! Nu börjar Lucky blåsa!?! Den é ju så mörk och god. 8. Ngt karaktärslöst. Bra fästa i underlägget dock! Otrolig svepa! Ja alltså färgen - ljus, skumman - tunn. Summering: Kanske 1 av Norra EU:s bästa prövningar - vad kvaliteten beträffar i alla fall. Ett par extra BIER vore pärla. Red kan notera en viss utsvävning av MANagerns rapport där det ser prydligt ut i början men där texten blivit avsevärt större och yvigare mot slutet. Den sista kommentaren tyder oxå denna på viss munterhet. Ölprovning 20/1 0 Niklas Klåd Karl-Klaus: 1. Ljus, bra skumma men äckligt söt humle. Nej jag kan inte ens dricka upp skiten. 2. Lite lite skumma efter några min. Kvartsrapa, bättre än förra men ingen höjdare. 3. Ännu ljusare än nr. 1. Smakar inte bättre.det verkar inte vara min öldag idag. 4. Den här skulle ha varit schmarrig om det skulle varit min öldag.

3 5. Kalasskumma, ser ruggigt god ut, och det var den också. Jabadabajaemätt. 6. Mörk luktar som brända flimmerhår, faktiskt ett öl som jag inte gillar även när det är min ölkväll. 7. Number of the beast 666, Iron Maiden rules. Mörkast i stan och jag menar inte Ibrahim. Konstig skumma. Hårdtuggad. 8. En flaska tjeckiskt. Joddå, som satan bra klibba, oj vad jag är sugen på en Burgare. Hej då. Efter analys hos SKL, FOA, NASA och Saida kan red rapportera att Claude är rejält ur form i början av testflygningen, men han repar sig efter hand. Han tycks ha lite problem på hemmaplan och red konstaterar att klådan är på väg ur sin svacka och hoppas att burgaren smakade gott. Ölprovning JEFEDRIN LINGONBEN Dagens först ljug: Nej tack, jag dricker inte öl. Navelludd 1. God skumma. Nja lite småsurt. Luktar jäst gammal surlimpa. Smakar lite bränt socker, men saknar färgen. 2. Den är mörk och fin, bra klibba. Luktar skit helt enkelt. Smakar ingenting, taskig skumma. Tunnt. Snacka om takras, den såg ju så god ut. 3. Luktar sött alltså. Det är fan i mig gult vatten med bubblor, men med lite eftersmak av nån anledning. Någon beska när jag goffar lite mer. (kort paus med minnen från luckdragning och luckysång (kastratkören) 4. Den här är helt okej faktiskt. Nästan strålande. TEMPO 5. Bra rapa i den förra. Great birs. Smakar gott. Nu börjar de bli nåt. God svinga. Klart bäst hittills. Jamen det finns öl och sen finns det ÖÖL! 6. Mörkt nu igen. Luktar bränt. Man (läs jag) suktar inte längre efter dylikt. Förvånansvärt tunnt, det borde smaka mer. Lite pepparkakslim som vanligt, men var är ölsmaken. Men det var ju bara skoj (Appropå, knulla lite???) 7. Mörk nu igen, jag orkar inte längre. Man kan säga att det inte är läge för en mörk just nu. JAG VILL HA ÖL. 8. Nja, God rapa, fin svinga, helt okej (nu tar vi dom). Det verkar vara lite flåsbärs över denna, kan det bero på att denna är den sista. Red noterar att Jefe noterat små stödord i sin rapport för att kunna skriva en bra tillslagsrapport. Dessvärre har han nu glömt det mesta av meningarna runt stödorden och vi kan konstatera att navelludd inte säger så mycket i sig men att det säkert var rätt kul just i det läget.

4 Laboration: Empirisk utprovelse av pilsner LUCKY- 1. Lukten är som tagen ur Karl-Klaus filmjölkspaket (det äldre). Smaken går i likartad stil. Den hamnar på svarta listan. 2. Tungsur beluktning. Perfekt kolsyrat och färgen är fin. Välförtjänt 4:a. Lagom me' eftersmak. 3. Ljus & OMörk. Rapvänlig (kan bero på surkålen) & Ljus. 4. OHLALA. Lagom! Ofantligt ljusgod. 5. Sting i lukten. Skum, 4++ vilket är fantastiskt för för att vara ett ljust birkenvasser. Kan med fördel inhinkas nätter igenom! 6. Sötsur som på kinarestaurang. Rund smak med stor beska. Ett par sådana och man mår som en prins. Så här dax i tävlingen dock lite seg & tung. Lite för kall för att vara varm. VÄND DÅ! 7. Säkert god men som NR 7 av lång serie. Liksom söt klibbig och sval. 8. Flyter långsamt, men klockan é mycket slagen. Red har kontaktat litteraturhistoriska institutionen på Uppsala Universitet (UU) för att bringa klarhet i Lokets utsvävningar över sin egen betygsättning. UU har dock inte sätt något liknande i historieböckerna och hänvisade i stället till Psyket på Beckis. Dessutom borde Loket bättra på sin fysik lite efter att ha kroknat rejält på de sista tre sträckorna. Ölprovning 20/10 hemma hos Carl-Claude. näspeter, NESPERRÖ DDP 1. I'll kill that cat! Totalt odrickbart. Doftar som herrtoaletten på Bernie. 2. Bränd smak. Typiska fingrar från biskopen i Skara kan man tro. 3. Onekligen en kusin till den första. Kan inte vara den mumsigaste i norra Europa. För liten beska. Ogul. 4. Nja, ganska smarrig. Kan vara lite mer beska men hitintills dagens bästa. 5. En riktig bira. Bra beska. Omgångens bästa än så länge. Karl-Klåd har just nu spexat med att stoppa in en jongleringsboll i truten. 6. Brända halsmandlar. Asfalt och tjära. Osötad porter. 7. Just nu har jag fått inverterad skriv-claude. Bra mörka. Karl-Klåd gillar klimpar i biran måhända. 8. Lager -76. Passar den här. Pilz pilz pilz kamerad. Red kan avslöja att Pjotr har inte haft det lätt senaste tiden då han varit på kurs i två veckor (Testing 3) och kan väl sägas vara lite trött på det hela. Dessutom hade han en väska med tung kurslitteratur att bära och det blir ju ingen lycklig av.

5 Efter att ha bevistat tillslaget och lusläst rapporterna kan jag på eget bevåg påstå att vi hade kul. En tillslagsbedömningsutredning skall tillsättas men jag kan nog tänka mig att de kommer fram till DF: 7 RK: 0 ST: 8 Övrigt: En av kvällens höjdare förutom bira 5 måste vara lokalägarens jongbollstuggning, MK dominerar tillställningen som vanligt när det gäller oktoberfest, och bäva månde München -96. Kvällens sorter kan utläsas ur nedanstående schvammel. Max gillade Dom Kölsch bäst av alla. Loket har minst ett + på både Lobkov och Carlsberg Export. Pjotor har rena betyg på alla sorter utom Lobkov och Eggenberger Hopfen König. Monster har satt minus på Warmenberg. Loket har 3 med lite på Kaltenberg och König Ludwig Dunkel. Karl-Klaus har + på Gösser och Hannen Alt. Luckys tre bästa är Gösser, Carlsberg Export och Hannen Alt. Macke har inte 4 på Gösser. König Ludvig Dunkel snittar på 2.8 Näsan har 2 på Hannen Alt och König Ludvig Dunkel. Dom Kölsch var sämst av alla. Kaltenberg har fått 3.4 Gösser har fått ett l- och 1+ Och Carlsberg Export var bäst. För att hålla kostnaderna nere har jag skrivit ut omdömena, men orginalen finns att bekåda i MANus MK-pärm.

Jonna Lindberg 2007. Jossan

Jonna Lindberg 2007. Jossan Jossan Jag blir så arg! Nu har vi suttit här i en timme och jag fattar inte hur han kan vara så dum! Lukas och jag har varit ihop i ett halvår, och han litar inte på mig. Han tror att bara för att jag

Läs mer

rapport om uttagsautomater av: Anna Haupt, Anna Klara Lagerås och Mattias Övermark

rapport om uttagsautomater av: Anna Haupt, Anna Klara Lagerås och Mattias Övermark rapport om uttagsautomater av: Anna Haupt, Anna Klara Lagerås och Mattias Övermark Innehåll inledning metod resultat och diskussion användarna interjuverna placering och utseende användarprocessen i detalj

Läs mer

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria Rond Nummer. 2 Av: Sara Jussi Personer: Interiör: Ett hem, kväll. En kvinna fixar i ordning ett middagsbord, ser på klockan, ser sig själv i spegeln, ställer fram vin och vinglas, städar lite. Det knackar

Läs mer

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu Rissa von Hult Det var en dag i april år 2000 jag var ute på min postrunda och stannade som vanligt till på fårfarmen i Hult för att lämna post. Den här dagen kom vi in på att jag gärna skulle vilja ha

Läs mer

Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem. En rapport från SlutaSnusa.net

Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem. En rapport från SlutaSnusa.net Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem En rapport från SlutaSnusa.net Innehåll Inledning... 3 Misstag #1: Nikotinnoja... 4 Misstag #2: Skenmotiv... 7 Misstag

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

Nu är jag en helt vanlig person som är med i livet. Intervju med Jannice Andersson

Nu är jag en helt vanlig person som är med i livet. Intervju med Jannice Andersson Nu är jag en helt vanlig person som är med i livet. Intervju med Jannice Andersson Jannice, 29 år, har gått ner 40 kg. Cecilia Bergh i Intervju med Jannice Andersson Jannice: - För två år sen vägde jag

Läs mer

Att vara död har sina begränsningar

Att vara död har sina begränsningar Att vara död har sina begränsningar AV PATRIK BERGNER Roller: Mannen Kvinnan EN MAN I ETT VARDAGSRUM. EN KVINNA SITTER I SOFFAN. På väg att säg något. Avbryter sig. Kort paus. Jag ville det inte, vet du,

Läs mer

Kolhydrater om man har Diabetes

Kolhydrater om man har Diabetes Kolhydrater om man har Diabetes Jag brukar köra med powerbar gel och sportdryck när jag kör långloppen. På ett långlopp så brukar jag ta 3-5 gel (ca 1 gel var 35-50min ingen första timmen) och sen 2-4

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning Ordlista försäkringsbesked förmåner rättigheter gravid graviditet föräldrapenning förlossning havandeskapspenning värk yrsel omplacera omplacering sysselsättning

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Bortom standardavvikelsen

Bortom standardavvikelsen Bortom standardavvikelsen Elisabeth Nilsson Boksidan Förord Alla personer och de flesta händelser i denna berättelse är helt uppdiktade. Tyvärr gäller emellertid inte detsamma för de hemska händelser som

Läs mer

INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA

INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA INLEDNING TILL BIBELSTUDIERNA Vem är min vän? Tema för de olika dagarna: Dag 2: Vän med andra Dag 1: Vän med Gud Dag 3: Vän med Guds familj Dag 4: Vän med Guds värld Inledning: Årets bibelstudier kan ses

Läs mer

Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan.

Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan. Om du kikar ut genom fönstret så kommer du att lägga märke till en sak. Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan. 10 stärkande dagar Tiodagarsutmaningen Universe Imagine Publishing www.universeimagine.com

Läs mer

Anders Danielsson svarar på barns frågor

Anders Danielsson svarar på barns frågor 1 2014-03-12 Anders Danielsson svarar på barns frågor I slutet av februari 2014 träffade Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson BRIS generalsekreterare Kattis Ahlström för att prata om hur

Läs mer

Fia med Knuff. Är ni med? O synliga röster från publiken: Sång:

Fia med Knuff. Är ni med? O synliga röster från publiken: Sång: O synliga röster från publiken: -Hej du! -Hej på dig du! -Sk a vi hit t a på nåt? -Ja det gör vi, men vadå? -Jag vet int e. Hit t på nåt! -Sk a vi spela nåt roligt spel? Fia? -Ja, vi spelar Fia. Fia med

Läs mer

TÖI ROLLSPEL G 007 Sidan 1 av 6 Psykiatri

TÖI ROLLSPEL G 007 Sidan 1 av 6 Psykiatri TÖI ROLLSPEL G 007 Sidan 1 av 6 iatri Ordlista remittera gynekolog neurolog underliv koncentrera sig psykiskt betingat kroppstillstånd psykisk barn- och ungdomsvård, PBU motivera någon Detta rollspel handlar

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

Ramp svenska som andraspråk

Ramp svenska som andraspråk Om sex, kärlek och relationer (sas) Programmanus AV-nummer: 31404/tv 1 Ord och uttryck i manuset som är markerade med asterisk* förklaras i gloslistan som finns i ett separat dokument. 1. /Miljö: Ett Stockholmcafé.

Läs mer

Om att samtala. Gunnar Björing. Boksidan. öhh

Om att samtala. Gunnar Björing. Boksidan. öhh Om att samtala? öhh Gunnar Björing Boksidan Om att samtala Gunnar Björing Copyright: Förlaget Boksidan 2010 Box 558 146 33 Tullinge Om att samtala, ISBN-nummer: 978-91-86199-48-7 Du får gärna kopiera denna

Läs mer

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson Guide för nätdejting AV: Dennis Danielsson I den här guiden kommer jag att beröra de viktigaste delarna av nätdejting för att ge dig så bra hjälp som möjligt i ditt nätdejtande. I mina exempel kommer jag

Läs mer

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det GUNILLA CARLSSON KENDALL Snubbel tråden ADHD Så funkar det Bruksanvisning Till alla mammor och pappor eller andra vuxna: Läs gärna en liten bit i taget tillsammans med barnet. Hjälp till att hitta svaren

Läs mer

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

Relationer. pedagogiskt perspektiv. Madde Ericsson. Min syn på relationer. Om relationer till andra

Relationer. pedagogiskt perspektiv. Madde Ericsson. Min syn på relationer. Om relationer till andra Relationer Madde Ericsson Jag har fått äran att prata lite om det outtömliga ämnet relationer. Jag heter Madde Ericsson, är snart 26 år och kommer från Norrköping. Jag fick min diagnos Asperger Syndrom

Läs mer

- LÄTT ATT SLÅ! MOPEDOLYCKAN. Falle t från Pallen. Den Farliga Flaskan. Annika Dopping. TRE spännande SAGOR OM ModigA Livräddare. Utgiven av SOS Alarm

- LÄTT ATT SLÅ! MOPEDOLYCKAN. Falle t från Pallen. Den Farliga Flaskan. Annika Dopping. TRE spännande SAGOR OM ModigA Livräddare. Utgiven av SOS Alarm 112 - LÄTT ATT SLÅ! TRE spännande SAGOR OM ModigA Livräddare MOPEDOLYCKAN Falle t från Pallen Den Farliga Flaskan Annika Dopping Utgiven av SOS Alarm 1112 -Lätt att Slå! Tre Spännande sagor om Modiga Livräddare

Läs mer

Tre vardagsrysare. Mårten Steen. Boksidan

Tre vardagsrysare. Mårten Steen. Boksidan Tre vardagsrysare Mårten Steen Boksidan Tre vardagsrysare Mårten Steen Copyright: Förlaget Boksidan 2007 Box 558 146 33 Tullinge Tre vardagsrysare, ISBN-nummer: 978-91-86199-19-7 Du får gärna kopiera denna

Läs mer

Kärleksmåltiden PATRIK BERGNER URSULA FOGELSTRÖM EN MONOLOG AV OCH. Götgatan våren -94

Kärleksmåltiden PATRIK BERGNER URSULA FOGELSTRÖM EN MONOLOG AV OCH. Götgatan våren -94 Kärleksmåltiden EN MONOLOG AV PATRIK BERGNER OCH URSULA FOGELSTRÖM Götgatan våren -94 -2- Mannen står och lagar mat. Mina handflator svettas när jag tänker på dig, mina ögon svider men du slår ut med dina

Läs mer

Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG

Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG Jag vet hur det känns, att vara fångad i sig själv. Varför är det så svårt att förstå? Är det så svårt att se.. är det så svårt att älska mig? Älska mig är baserad

Läs mer

Internationell feriepraktik, 2013

Internationell feriepraktik, 2013 Internationell feriepraktik, 2013 CITAT FRÅN ELEVERNAS SKRIFTLIGA RAPPORTER Efter de två veckor vi befann oss i London känner jag mig berikad. Berikad på ny kunskap; hur det är att jobba i en butik, hur

Läs mer

Första Ring. - en ungdomsnovell av Pia Lerigon - -1-

Första Ring. - en ungdomsnovell av Pia Lerigon - -1- -1- Första året på gymnasiet. Första ring. Jag går i första ring. Jippi! Nu är jag som i låten: Jag går i första ri-hing och jag fattar ingenting. Jag borde lyssna bättre men vad ska jag ta mig till när

Läs mer