Agent: Skånsk Dykservice Resmål: Sydafrika Rutt: Teeth & Tusks

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Agent: Skånsk Dykservice Resmål: Sydafrika Rutt: Teeth & Tusks"

Transkript

1 Agent: Skånsk Dykservice Resmål: Sydafrika Rutt: Teeth & Tusks

2 Sydafrika Sydafrika är ett land med kontraster och inget speglar det bättre än denna resan, som tar er till den vackra provinsen KwaZuluNatal och Cape regionen. Här får ni erfara det vackraste av den afrikanska buschen både från ett fordon och till fots och det är riktigt kittlande att komma närma både lejon och elefanter, speciellt den första gången. Sedan kommer ni också att dyka i de tropiska vattnen i Sodwana Bay för att söka mantas och valhajar. För icke dykaren finns också mycket att göra ströva på stranden och kanske få se Havslädersköldpadda lägga sina ägg. Eller varför inte en adrenalinkick som en tur med en fyrhjulig MC kan ge i Afrikas största sanddyner. Cape Town blir ert nästa stopp, elegant och häpnadsväckande kan summera staden. Utöver allra högsta klass för mat- och vinupplevelser kan man lätt besöka platser som Table Mountain, Cape point med pingvinerna på Boulders Beach. För att sedan ta er mot Gansbaai för att komma ansikte mot ansikte med de magnifika vithajarna. 12 dagar kan inte bli bättre! Låt äventyret börja!

3 Er resrutt Ballito/Ubizane Reserve/Sodwana Bay/Durban/Cape Town DAG 1 Ta pass och packning och dra iväg mot Durban i Sydafrika. Äventyret väntar! DAG 2 Sak & Pak frukost När ni har landat på Durbans internationella flygplats så möts ni av guiden och blir körda till Ballito som bara ligger 15 minuter bort. Efter att ha checkat in på hotellet så ta gärna den 5 minuter korta promenaden ner till havskanten i denna vackra kuststad för en kvällsmåltid. Sedan en tidig kväll så ni är redo för morgondagen äventyr. DAG 3 Ubizane Reserve, Tree Lodge Efter din första Sydafrikanska frukost kommer ni att resa norrut intill hjärtat av KwaZuluNatal. Det är en enkel resa som tar ca 3 timmar i ett bekvämt tempo. Så fort ni kommer in i parken kommer ni att kunna studera djuren, men bara som ett prov på vad som komma skall. Väl på plats och checkat in kommer ni att få en genomgång och schema för de följande 3 dagarna.

4 DAG 4 & 5 Ubizane Reserve, Tree Lodge Nu har er safari börjat på riktigt, ni spenderar de följande dagarna till upptäcka samt lära mer om den Afrikanska Bushen. Morgnarnas utfärder sker i Hluhluwe Imfolozi reservatet som är ett av de största skyddade områdena i Sydafrika. Som en av de big 5 parkerna så kan du få se Elefant, Noshörning, Buffalo och Leopard och så förstås ett majestätiskt Lejon. Parken handlar bara inte om att få se alla dessa djur, det görs också en stor mängd arbete för bevarande av dessa djur samt deras miljö. Imfolozi har blivit hem för en av världens största population afrikanska vildhundar, man har också varit framgångsrik med att hjälpa den svarta Noshörningen tillbaks från randen till utrotning. På eftermiddagen kommer ni att vara tillbaka i Ubizane reservatet för en fotvandring. Detta är ett av de mest spännande sätten att uppleva naturen, där ni får lära er om djurstigarna och de tecken som guiderna använder när de berättar om djuren. Ni får också lära er komma riktigt nära djuren genom att ta hänsyn till tecken man kan läsa och vinden. Alla kommer ihåg sin första safari till fots, det är en magisk upplevelse. Boendet och maten i Ubizane är enkelt uttryckt otroligt. Långa dagar ute i naturen med alla upplevelser skall mixas med lite lyx och det är exakt vad ni får på Tree Lodge. DAG 6 Sodwana Bay Lodge halvpension Efter er sista safariutflykt så kommer ni att bli körda ner till Sodwana Bay en tur på ca 1.5 timmar, håll utkik efter varningsskyltar för korsande flodhästar på vägen! När ni anländer till Sodwana Bay Lodge kan dykarna checka in på dykcentret medan icke dykarna slappnar av runt poolen och fundera på vad de vill göra de följande dagarna, kanske hästridning, fyrhjuling eller en tur med ett mikro plan. Allt kan den vänliga personalen hjälpa till med att arrangera. Frukost och middag ingår i ert boende och lunch kan köpas antingen på boendet eller nere på stranden som ligger 10 minuters körning bort.

5 DAG 7 & 8 Sodwana Bay Lodge halvpension Medan ickedykarna gör utfärder och upptäcker så är det dags för dykarna att blöta ner sig! Sodwana Bay ligger inom Greater St Lucia vattenpark och som har över 50km med rev som är skyddade. Ett överföd av både mjuk- och hårdkorall tillsammans med en tät fiskpopulation gör Sodwana Bay till en av de bästa dykdestinationerna i Afrika. Direkt till den bästa delen ni är där under högsäsongen, så möten med både mantas och valhajar är mycket sannolikt. Utöver det kommer ni troligtvis att få simma med flasknosdelfiner på väg till och från dykområdet. Dykutförandet och rutinerna är enkla, ni kommer till dykcentret på en förutbestämd tid och de sköter resten. Guiderna är både Européer och Zulu guider och är mycket erfarna samt bra. En annan speciell händelse under november och december är sköldpaddorna som kommer upp och lägger sina ägg på Sodwana Bays stränder. Under er vistelse här finns möjligheten anmäla sig till en kväll med sköldpaddssafari, som arrangeras av Sodwana Bay Lodge (ej inkluderat). Tänk er att få se dessa speciella och stora djur kravla upp på stranden för att lägga sina ägg. DAG 9 Constantia Valley Lodge Allt gott har ett slut, men ingen fara det är mycket kvar och nästa stopp är Cape Town! Transporten från Sodwana Bay till Durban tar ca 3.5 timmar och flygningen ner till Cape Town ca 1.5 timmar. När ni landat blir ni mötta på flygplatsen och skjutsade till Constantia Valley Lodge, det tar ca 30 minuter. Constantia Valley Lodge ligger på baksidan av Table Mountain ock är en strålande bas för era äventyr i Cape Town. Personale på ert boende har ett stort kunnande rörande möjligheter i det lokala området och är glada att hjälpa till.

6 DAG 10, 11, 12 & 13 Constantia Valley Lodge. Cape Town är mycket speciellt både över och under vattnet och allt är lätt tilgängligt från ert boende. Er guide kommer att hjälpa gruppen och se till att både dykare och icke dykare får sina önskemål tillgodosedda under er vistelse. LANDAKTIVITETER Boulders Beach Ligger i Simons town, och stranden är hem för den enda återstående kollonien av afrikanska pingviner. Dessa nyfikna varelser häckar också runt denna skyddade strand. Gångvägar har skapats strax ovanför stranden som gör att ni kommer närma för att studera dem utan att störa. Detta är väl värt ett besök. Cape point När ni passerar Simons town kommer ni att följa kustlinjen till slutet av Cape halvön, där Cape points nationalpark ligger. Det är ett spektakulärt område som inhyser den hotade bergs zebran och oliv babianen. Väl i parken kör ni till vägens slut där besöks centret ligger. Därifrån kan ni antingen ta ett tåg eller vandra till själva Cape point, även om det inte är den absolut sydligaste punkten i Afrika, så är det nära nog. Titta söderut och nästa stopp är Antarktis.

7 Table Mountain Cape Town är utan tvekan en av de mest spektakulära städerna i världen och Table Mountain är en av anledningarna. Ni kan antingen ta cabinen upp eller vandra upp till toppen. En liten varning, det är en ganska lång vandring och det är varmt denna tiden på året. Så ta med rejält med dricksvatten och ha bra skor för vandring. Vilket sätt ni än väljer så är resultatet på toppen det samma, på en klar dag så ses Robben Island och Cape Point. På topen finns ett café som är perfekt för en lunch. Robben Island Den mörka delen av Sydafrikas historia är ingen hemlighet och skall inte vara så heller. Landet är fullt av spännande kontraster som har med historiken att göra. Människorna som lever här driver med bestämdhet utvecklingen av landet mot det bäst möjliga det kan bli. Passionen som tände landets gnista kommer från en och samma man. Nelson Mandela som spenderade 27 år på den lilla, lilla ön som kan ses på bilden ovan. Den som är intresserad av denna historia skall besöka Robben Island. Det går två båtturer till ön om dagen, eftersom det är högsäsong rkommenderar vi tidig bokning online.

8 VÅTA AKTIVITETER Vithajar Steven Spielbergs film som producerades 1975 gjorde detta djur till det mest fruktade i världen. Men nu är det dags för deltagarna här att hälsa på och bestämma själv. Här kommer man att se på djuret med helt andra ögon. Innan ni hoppar i buren så kommer ni att få en omfattande genomgång av vithajen och få kunskap om detta fantastiska djurs beteende rörande föda, förökning mm. Ni kommer att bli transporterade till Gansbaaj som tar ca 2 timmar. Där får alla en genomgång innan båten bordas. Väl på plats ute i havet sänks buren ner i vattnet och doftämnen som attraherar hajarna sprids i vattnet. Men notera att hajarna matas inte. Eftersom man inte behöver behöver vara dykare för att vara i buren så kan alla delta i denna fantastiska upplevelse. Ni är klara runt kl och kan slappna på vägen hem. Säldyk Cape Fur Seals är födan som en Vithaj föredrar. Men dessa sälar är också fantastiskt kul att dyka med, föreställ dig hundratals simma runt i området på samma gång. Ni kan lätt få uppleva det när ni är i Cape Town, dykcentret ligger i Simons Town och dykplatsen är bara 5 minuter bort. Dyket är max 12 meter djupt, och så fort ni är i vattnet kommer dessa havets akrobater och umgås med er. De startar genast med sina konster och spinnande genom vattnet och roar er tills luften är slut. Dykcentret erbjuder er dräkter för den aktuella temperaturen, som kan krypa ner till 13 c

9 Seven Gill Sharks Detta har av en del beskrivits som ett av de bästa 12 meters dyken i världen. Dessa förhistoriska hajar lever i Kelpskogen utanför Cape Town. De är helt orädda och fantastiska att dyka med, de kommer rakt fram till er och förväntar sig att ni skall ge er iväg! Detta dyk kan lätt kombineras med säldyket, båda kan faktiskt genomföras på en och samma förmiddag. Även här erbjuder dycentert dräkter för kallare vatten ner till 13 c Avstånd från boendet 20 minuter till vattnet. Pris DAG 14 Allt gott har förr eller senare ett slut, men ingen brukar nöja sig med att resa till Afrika bara en gång! DAG 15 I dag kommer ni hem med underbara minnen och fantastiska bilder att dela med er av.

10 Om resan Datum: november 2014 Resmål: Sydafrika Rutt: Teeth & Tusks Inkluderat i priset: 3 nätter på Ubizane Tree Lodge, helpension, inkluderar 2 safariutflykter om dagen 3 nätter på Sodwana Bay Lodge, frukost och middag 5 nätter på Constantia Valley Lodge, frukost Flyg Durban Cape Town Alla transfers och transporter Table Mountain utflykt Cape Point & Boulders Beach utflykter Guide under hela turen Ej inkluderat i priset: Den internationella flygningen Dricks till guider, frivilligt Dykning som är inkluderad: Allt ovan nämnt Burdyk med Vithaj Transfer åter till Gansbaai Seal & Seven Gills Dives, våtdräkt, tank och vikter 4 dyk i Sodwana, tanks, vikter och marinparksavgifter Pris icke dykare: SEK Pris dykare: SEK Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna vid valutaförändringar och vid förändringar på flygpriser, som sker på eller före ert bokningsdatum. Bokningsdatumet är dagen då er deposition noterats på Scuba Travels bankkonto. Angivet innehåll på utflykter som Scuba Travel har i sin information, t.ex. resans innehåll, antal dyk, dykning på ett speciellt ställe, är angivna för optimala förhållanden t.ex. politiska/myndighets beslut, väder etc. kan påverka resan. Ansvarig dykledare eller kapten har alltid rätt att ändra resans innehåll p.g.a. väder, politiskt beslut eller annan åtgärd som ligger utanför dennes kontroll och som kan äventyra resenärernas eller fartygets säkerhet. Vid sådan ändring har resenären ingen rätt till kompensation eller återbetalning.

11 Trip Details Tillägg: Hyra av dykutrustning Komplett utrustning finns tillgängligt, fråga oss om pris Försäkring Avbeställningsskydd 6 % av resans pris Extra bagage På grund av de alltmer stränga restriktioner då det gäller bagagevikt på flygplan så måste varje väska godkännas av flygbolaget. Vi hjälper gärna till ifall ni behöver boka extra bagage. Avgifterna varierar mellan flygbolagen. Viktigt: Alla pass måste vara giltiga minst 6 månader efter hemkomstdatum. Alla dykare måste ha ett dykcertifikat, loggbok för dykare, dykdator och en ytmarkeringsboj (SMB). Krav på dykerfarenhet samt rekommendationer: Dykning på den här rutten passar alla dykare oavsett dyknivån, men vi rekommenderar att du har ett AOWD certifikat och minst 20 loggade dyk för att kunna göra alla dyken på resan

12 På vilka sätt kan jag betala min resa? Via bankgiro eller kontoöverföring. VISA, Mastercard och Eurocard (vi behöver en fullmakt för att kunna genomföra betalningen) Hur mycket skall jag betala och när? När du har bekräftat en bokning med Scuba Travel så kommer du att få en bokningsbekräftelse inom en till två arbetsdagar. För att kunna säkra din plats på resan så behöver du betala en deposition på SEK inom 10 dagar från bokningsdatumet. Resterande belopp skall betalas enligt informationen i bokningsbekräftelsen. Varför välja Scuba Travel? Kvalitetsprodukter - överkomliga priser" - Efter många år i dykindustrin så har vi knutit kontakter världen över. På grund av detta kan vi med hjälp av ledande partners inom industrin erbjuda våra kunder högkvalitativa produkter till överkomliga priser. Vi kan dykning - All vår personal är erfarna dykare och har dykt på flera olika destinationer världen över. Tillsammans så har vi besökt över 70 länder och fyra av oss är även dykinstruktörer. Vid sidan av vår sälj- och kontorspersonal så har vi ett stort nätverk av Scuba Travel ambassadörer som är specialister inom flera olika områden såsom UV- fotografering, teknisk dykning, marinbiologi etc. Dessa ambassadörer utgörs bl.a. av Anders Salesjö, Ingvar Eliasson, Jonna Bergström, Tomas Jansson, Hans Örnhagen och Micke Bergström. Personlig service - Eftersom vi är välbemannade gör det att vi kan erbjuda utmärkt kundsupport. Då Egypten är en av våra mest populära destinationer så har vi även en egyptisk personal anställd i Hurghada som möter upp våra gäster och som även hjälper till med transfer, kundsupport m.m. Vitt utbud av destinationer - Från Galapagos och Mexiko i väst till Mikronesien och Fiji i öst. Scuba Travel erbjuder semesterpaket som är anpassade till alla slags smaker och budgetar. Sponsrar projekt - Genom åren så har vi stöttat organisationer som arbetar för att bevara djurlivet (t.ex. Havslädersköldpaddan). Likaså har vi även i flera fall valt att använda oss av operatörer och tjänster där de ekonomiska tillgångarna stannar inom det lokala samhället, t.ex. våra kustbaserade äventyrspaket i Ecuador. Utmärkt soliditet - Vårt företag har ett AA betyg vilket betyder hög kreditvärdighet enligt Soliditets värderingssystem som bygger på ca 2400 besluts parametrar.

Agent: Dykboden Båt: Tala North Rutt: Wrecks & Reefs EGYPTEN. Photo by: Lill Haugen

Agent: Dykboden Båt: Tala North Rutt: Wrecks & Reefs EGYPTEN. Photo by: Lill Haugen Agent: Dykboden Båt: Tala North Rutt: Wrecks & Reefs EGYPTEN Photo by: Lill Haugen Tala MV Tala är en 36 m lång motorbåt med stålskrov och med en maxfart på 14 knop. Hon kan ta 22 gäster i de 11 bekväma

Läs mer

Agent: Arködyk Båt: Tala Rutt: North & Brothers EGYPTEN

Agent: Arködyk Båt: Tala Rutt: North & Brothers EGYPTEN Agent: Arködyk Båt: Tala Rutt: North & Brothers EGYPTEN Photo by: Lill Haugen Tala MV Tala är en 36 m lång motorbåt med stålskrov och med en maxfart på 14 knop. Hon kan ta 22 gäster i de 11 bekväma hytterna

Läs mer

Resmål: Egypten Liveaboard: Superior Safari: Wrecks & Reefs

Resmål: Egypten Liveaboard: Superior Safari: Wrecks & Reefs Resmål: Egypten Liveaboard: Superior Safari: Wrecks & Reefs Superior Superior är en 36 m lång båt som har plats för 24 gäster i tolv stycken dubbelhytter med enkelsängar och eget badrum. Naturligtvis finns

Läs mer

Agent: Linköpings Dykcenter Resmål: Kroatien Båt: M/Y Vranjak 1

Agent: Linköpings Dykcenter Resmål: Kroatien Båt: M/Y Vranjak 1 Agent: Linköpings Dykcenter Resmål: Kroatien Båt: M/Y Vranjak 1 Den Kroatiska kusten Det bästa sättet att uppleva den Kroatiska skärgården är utan tvekan på en liveaboard! M/Y Vranjak 1 har ett unikt liveaboard

Läs mer

Mexiko VALHAJ OCH VITHAJ

Mexiko VALHAJ OCH VITHAJ Mexiko VALHAJ OCH VITHAJ med Anders Salesjö, 27/7-11/8 2016 Följ med marinbiologen och UV-fotografen Anders Salesjö på en oförglömlig resa med valhaj och vithaj i Mexikos klarblå vatten. Kort om resan

Läs mer

Följ med oss till Filippinerna 7 21 februari 2014 Puerto Galera och Malapascua

Följ med oss till Filippinerna 7 21 februari 2014 Puerto Galera och Malapascua Följ med oss till Filippinerna 7 21 februari 2014 Puerto Galera och Malapascua Puerto Galera anses av många vara ett av de vackraste strandområdena i Filippinerna. Det som började som ett backpackers paradis

Läs mer

Ambassadör: Anders Salesjö Resmål: Pico, Azorerna Program: Best of the Azores AZORERNA

Ambassadör: Anders Salesjö Resmål: Pico, Azorerna Program: Best of the Azores AZORERNA Ambassadör: Anders Salesjö Resmål: Pico, Azorerna Program: Best of the Azores AZORERNA Marinbiologi och UV- foto på AZORERNA I Azorernas klarblå vatten är chanserna mycket stora att du får dyka med blåhajar

Läs mer

Agent: Dive Team Länder: Truk & Filippinerna Resort: Blue Lagoon & El Galleon

Agent: Dive Team Länder: Truk & Filippinerna Resort: Blue Lagoon & El Galleon Agent: Dive Team Länder: Truk & Filippinerna Resort: Blue Lagoon & El Galleon Puerto Galera Puerto Galera anses av många vara ett av de vackrare strandområdena i Filippinerna. Det som började som ett paradis

Läs mer

Resa: Fantastiska Fiji Ambassadör: Anders Salesjö Liveaboard: Fiji Siren Datum: ca. 14-28 november 2015

Resa: Fantastiska Fiji Ambassadör: Anders Salesjö Liveaboard: Fiji Siren Datum: ca. 14-28 november 2015 Resa: Fantastiska Fiji Ambassadör: Anders Salesjö Liveaboard: Fiji Siren Datum: ca. 14-28 november 2015 Upplev närkontakt med haj samt lär dig mer om marinbiologi och undervattensfoto tillsammans med Anders

Läs mer

Gruppresa: Knölvalen Havets gigant Ambassadör: Tomas Jansson Resmål: Silver Bank, Dominikanska Republiken Liveaboard: Truk & Caicos Aggressor II

Gruppresa: Knölvalen Havets gigant Ambassadör: Tomas Jansson Resmål: Silver Bank, Dominikanska Republiken Liveaboard: Truk & Caicos Aggressor II Gruppresa: Knölvalen Havets gigant Ambassadör: Tomas Jansson Resmål: Silver Bank, Dominikanska Republiken Liveaboard: Truk & Caicos Aggressor II Knölvalen havets gigant Känslan att snorkla bredvid en gigantisk

Läs mer

Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: 30 oktober - 6 november 2017 Liveaboard: Galapagos Master

Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: 30 oktober - 6 november 2017 Liveaboard: Galapagos Master Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: 30 oktober - 6 november 2017 Liveaboard: Galapagos Master De magiska öarna bjuder på allt från magi till äventyr. Detta är dykning på högsta nivå för dig som tycker om

Läs mer

DRÖMMEN OM GALAPAGOS Grupp: Oxygene Göteborg Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: 6-13 november 2017 (liveaboard) Liveaboard: Galapagos Master

DRÖMMEN OM GALAPAGOS Grupp: Oxygene Göteborg Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: 6-13 november 2017 (liveaboard) Liveaboard: Galapagos Master DRÖMMEN OM GALAPAGOS Grupp: Oxygene Göteborg Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: 6-13 november 2017 (liveaboard) Liveaboard: Galapagos Master Ingvar Eliasson Ingvar Eliasson Talar man med människor som har

Läs mer

DRÖMMEN OM GALAPAGOS

DRÖMMEN OM GALAPAGOS DRÖMMEN OM GALAPAGOS Ambassadörer: Anders Salesjö & Jonna Bergström Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: ca 13-30/11 alt 18-30/11 2016 Liveaboard: Galapagos Master Talar man med människor som har ett genuint

Läs mer

VALHAJ & VITHAJ 2016 EXPEDITION. Capture life FRIDYK MED VALHAJ BURDYK MED VITHAJ MEXIKO EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ

VALHAJ & VITHAJ 2016 EXPEDITION. Capture life FRIDYK MED VALHAJ BURDYK MED VITHAJ MEXIKO EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ FRIDYK MED VALHAJ BURDYK MED VITHAJ MEXIKO EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2016 EXPEDITION VALHAJ & VITHAJ TVÅ VÄRLDSHAV. Två havsjättar på en och samma resa. Två helt olika platser båda unika på sitt

Läs mer

SARDINE RUN 2016 EXPEDITION DELFINER VALAR SÄLAR HAJAR EXPEDITIONSLEDARE KLAS MALMBERG

SARDINE RUN 2016 EXPEDITION DELFINER VALAR SÄLAR HAJAR EXPEDITIONSLEDARE KLAS MALMBERG DELFINER VALAR SÄLAR HAJAR EXPEDITIONSLEDARE KLAS MALMBERG 2016 EXPEDITION SARDINE RUN SARDINE RUN. Följ med Klas Malmberg och upplev ett av naturens mest spektakulära skådespel; Sardine Run i Sydafrika.

Läs mer

GALAPAGOS 2016 EXPEDITION. Capture life BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES

GALAPAGOS 2016 EXPEDITION. Capture life BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES 2016 EXPEDITION GALAPAGOS NATURFOTOGRAFENS PARADIS. Galápagosöarna är belamrade av vilda djur, både

Läs mer

GALAPAGOS 2017 EXPEDITION. Capture life HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ

GALAPAGOS 2017 EXPEDITION. Capture life HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION GALAPAGOS MAGISKA GALAPAGOS. Valhaj, stora hammarhajstim, lekande sjölejon, nyfikna havsköldpaddor, mantor,

Läs mer

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien För att skapa energi i mörka november och hålla träningslusten vid liv, bjuder vi nu in dig som är medlem i Friskis&Svettis Kalmar till en

Läs mer

2016 SVALBARD EXPEDITION

2016 SVALBARD EXPEDITION 2016 SVALBARD EXPEDITION CLASSIC ARTISKT LANDSKAP SÄLAR VALAR ISBJÖRNAR EXPEDITIONSLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES TVÅ CLASSIC EXPEDITIONER UNDER 2016 SVALBARD CLASSIC. Under denna expedition

Läs mer

African Tours & Safaris

African Tours & Safaris African Tours & Safaris SYDAFRIKASPECIALISTEN SYDAFRIKA MOÇAMBIQUE NAMIBIA TANZANIA KENYA UGANDA ZAMBIA SYDAFRIKA I VÅRT HJÄRTA V älkommen till African Tours & Safaris värld Sedan vår förra katalog har

Läs mer

TI OW Red Sea Liveaboard Camp!

TI OW Red Sea Liveaboard Camp! TI OW Red Sea Liveaboard Camp! 3-10 november, 2015 Invictus Travel & Simcoachen TI Open Water liveaboard camp Total Immersion goes deeper Vår ambition är att få människor att känna sig stärkta både fysiskt

Läs mer

ULTIMATE BIKE CAMP - GIRONA

ULTIMATE BIKE CAMP - GIRONA ULTIMATE BIKE CAMP - GIRONA 4-11 oktober med Camilla Larsson ULTIMATE BIKE CAMP Välkommen till ett läger som bygger cyklister! Vi är väldigt glada över att kunna presentera ännu ett träningsläger som skall

Läs mer

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! I grova drag följer vi denna rutt: 17/10: Avresa från Sverige 18/10: Ankomst Kapstaden 19/10 Stellenbosch,

Läs mer

BIOLOGISK MÅNGFALD WOBBEGONG HAJEN KORALLER EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION

BIOLOGISK MÅNGFALD WOBBEGONG HAJEN KORALLER EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION BIOLOGISK MÅNGFALD WOBBEGONG HAJEN KORALLER EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION RAJA AMPAT UNDERBARA RAJA AMPAT. Mycket få platser kan konkurrera med Raja Ampat's enastående miljöer, undervattensgrottor,

Läs mer

Res med oss och Ulf Wagner till Sydafrika och njut av mat, viner och spännande safari!

Res med oss och Ulf Wagner till Sydafrika och njut av mat, viner och spännande safari! Res med oss och Ulf Wagner till Sydafrika och njut av mat, viner och spännande safari! Resan börjar med två dagars safari i de norra delarna av landet i en av landets bästa safariparker, Pilansberg National

Läs mer

Volvo Ocean Race Följ med på en unik resa till Kapstaden och den andra etappen!

Volvo Ocean Race Följ med på en unik resa till Kapstaden och den andra etappen! Hej, Volvo Ocean Race Följ med på en unik resa till Kapstaden och den andra etappen! Följ med på en spännande resa för att se Volvo Ocean Race i Kapstaden, här ser ni det spektakulära In Port Race och

Läs mer

31 oktober - 10 november 2014

31 oktober - 10 november 2014 Sydafrika 31 oktober - 10 november 2014 Följ med på en unik resa till Afrikas sydligaste land! Träffa The Big Five ; buffel, lejon, leopard, elefant och noshörning i sin naturliga miljö. Fascineras över

Läs mer