Alfa Lavals kärnverksamhet baseras på tre nyckelteknologier: värmeöverföring, separering och flödeshantering. Företagets utrustning, system och

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Alfa Lavals kärnverksamhet baseras på tre nyckelteknologier: värmeöverföring, separering och flödeshantering. Företagets utrustning, system och"

Transkript

1 Alfa Lavals kärnverksamhet baseras på tre nyckelteknologier: värmeöverföring, separering och flödeshantering. Företagets utrustning, system och service bidrar till att förbättra prestandan i kundernas processer. Alfa Laval Nordic marknadsför produkter, system och service inom separering, värmeväxling och flödesteknik.

2 Alnab erbjuder tekniskt kvalificerade systemlösningar. Alnab tar ansvar för hela processen rådgivning, leverans, bevakning, märkning, dokumentering och service. Förutom armatur och gasanalys har Alnab även utvecklat ett manöverdonscenter med fokus på automatisering av ventiler.

3 Askalon AB, f.d. Peab Process AB, arbetar för att förbättra processindustrins applikationer. Företaget har kompetens inom reglerventiler, ventildiagnostik och vibrationsövervakning. Dessutom har företaget egen konstruktion och tillverkning av rörsystem och processmoduler samt ett utbildningscenter med kurser riktade till processindustrin.

4 Axel Larsson är leverantörer av ventiler och instrument inom alla industriella branscher. Företaget representerar ett drygt femtiotal väletablerade tillverkare av produkter i och kring rörsystem, från bland annat Europa, Asien och USA.

5 The Clyde Bergemann Power Group is a globally leading enterprise serving the energy generation and base material industries. Relying on its worldwide organization, Clyde Bergemann supplies products and system solutions which are key to an efficient and environmentally sound energy and base material generation.

6 Conventus grundades 1988 i Stockholm av John Hardwick. Medact Media Group AB, som företaget då hette, profilerade sig snabbt som en tongivande utgivare av prenumererad kvalitativ fackpress inom bygg- och fastighetsbranschen. Företaget växte snabbt organiskt och började ge ut tidningar inom industribranscher som energi, stål och gruva, papper och massa, processindustri och infrastruktur samt möbler och inredning

7 Hifab DU Teknik är ett konsultföretag med 30 års erfarenhet av teknisk uppdrags- och konsult-verksamhet inom energi-, miljö- och processteknik. Driftsättning, projektledning, utbildning och drift- och underhållstöd.

8 EagleBurgmann Sweden AB är en av landets ledande leverantörer av mekaniska tätningar, boxpackningar och flänspackningar samt kompensatorer. Med två servicecenter och flera försäljningskontor över hela landet garanterar vi kundorienterad och snabb service gällande renovering samt installation på plats hos er. Vi erbjuder även konsultation och modulbaserade servicepaket efter behov.

9 European Environmental Service & Consulting är ett Clean Tech företag som arbetar med rening av rökgaser i industriell miljö. EES arbetar i hela värdekedjan, från pannhusväggen till skorstenstoppen. Företagets projekt omfattar förebyggande underhåll, ombyggnader, rökgasrening och avsvavling av rökgaser. Företaget dimensionerar, designar, köper in komponenter, tillverkar, monterar och startar upp anläggningarna.

10 Eurocon är ett teknikkonsultbolag som erbjuder spetskompetens för industriella anläggningar i form av Kvalificerade tekniska tjänster - Unika produkter Genomförande av industriprojekt av alla storlekar och komplexitet Underhåll Optimering. Största uppdragsgivare är processindustrin i Sverige såväl som utomlands.

11 HP Welding Sweden AB fokuserar på tillverkning och underhåll av tryckbärande anordningar. Företaget är specialiserat på konstruktion och svetsning av pannor, rörledningar samt installation av processutrustning. Företaget har färdigutrustade containers för snabba utryckningar runt om i världen.

12 Idhammar hjälper företag att utveckla underhåll och driftsäkerhet för en effektiv, lönsam och hållbar produktion. Företaget tillhandhåller kvalificerade konsult- och utbildningstjänster som stödjer kundernas strävan till ett modernt och utvecklat underhåll som fullt ut stödjer produktionen.

13 Inspecta erbjuder besiktning, provning, certifiering, teknisk konsultation och utbildning till industri, infrastruktur, fastigheter och institutioner.

14 International Pulp & Paper Week samt Bioeconomy Innovation Forum fortsätter traditionen av mässor för massa- och pappersindustrin ordnade av Adforum sedan Evenemangen kommer att hållas på Stockholmsmässan den maj För mer information om International Pulp & Paper Week och Bioeconomy Innovation Forum vänligen besök eller

15 Det finns en gemensam nämnare i allt det vi på Intertechna arbetar med. Intertechna jobbar med produkter och tjänster som ger våra kunder ökad tillgänglighet och bättre kvalitet i produktionen. Vårt uppdrag är att hjälpa våra kunder med att undvika onödiga driftstörningar, snabba åtgärder vid problem, noggranna mätningar och kalibreringar och skapa förutsättningar för hög kvalitet och ett effektivt underhåll.

16 KSB är expert på pumpar, ventiler och system för att bygga tjänster, industri, vattenteknik, energisektorn och gruvdrift. Som en global aktör, ger KSB tjänster och producerar kompletta hydrauliska system för transport av vatten och avloppsvatten i alla branscher. KSB MÖRCK har specialiserat sig på pumpar, ventiler och service.

17 Luckylane, Karlstads första produktionsbyrå. Vi hjälper dig producera dina idéer. Eller ta fram nya. En byrå för effektivare samarbete.

18 Matfors Hydraulservice startade 1980 och från början handlade det om just hydraulservice. Idag har företaget ett brett utbud av produkter och tjänster inom underhåll och service för industrin. Tillsammans med kunder och samarbetspartners satsar företaget på utveckling av nya produkter och tjänster.

19 OMØ A/S kärnverksamhet är rengöring av ytor med skräddarsydd, modern teknik. Företaget erbjuder dessutom behandling av rengjorda ytor. Det primära målet är att i samarbete med kunderna säkra optimala resultat och kompletta lösningar med flexibilitet, hög professionalism, kvalitet och effektivitet.

20 Petro Bio (f d Petrokraft) utvecklar och levererar brännare och förbränningsutrustning. Företaget erbjuder ett brett sortiment av miljövänliga, högkvalitativa produkter som har låga underhålls- och driftskostnader. Från början förädlades olja och gas till energi men företaget leder nu utvecklingen inom pulveriserad biomassa, huvudsakligen av träpulver.

21 Procab erbjuder marknaden ventiler och dess tillbehör för att styra och reglera flöden. Detta ska ske i förbättringsprocesser, löpande behov eller projekt för såväl stora som små anläggningar och system.

22 Pöyry utformar lösningar i såväl stora som små projekt. Inom Massa & Papper omfattar företagets tjänster rådgivning om affärsstrategier, processer och verksamheter, ingenjörstjänster för komplexa nyinvesteringsprojekt och ombyggnad av befintliga anläggningar. Projektstyrning och projekthantering säkerställer att investeringsprojekten genomförs i tid och med fokus på hållbarhet, säkerhet, kvalitet och kostnadseffektivitet.

23 SSG Standard Solutions Group arbetar med standardisering, rådgivning, information och utbildning samt informations och transaktionshantering inom affärsområdena teknik, logistik och inköp samt hälsa, säkerhet och miljö. SSG hjälper hela industrin till ökad kunskap och insikt i syfte att bli effektivare och säkrare inom området asset management, innefattande industrins såväl fysiska som intellektuella kapital.

24 Sundsvall Logistikpark är framtidens möjliggörare av gröna transporter av container och styckegods ut på världsmarknaden. Genom vårt strategiska läge i anslutning till Sundvalls hamn erbjuder vi samtliga varuägare och transportörer en väl sammansatt och miljömässigt hållbar logistiklösning för omlastning och hantering av gods mellan sjöfart, järnväg och väg. Logistikparken ska vara färdigställd till år 2020 och hantera då alla varuslag, allt från fiberbaserade produkter till gas och farligt gods.

25 Sweco är ett internationellt teknikkonsultföretag som erbjuder kvalificerade konsulttjänster. Uppdragen handlar om allt från förstudier, utredning och strategisk planering till design, konstruktion, projektering och projektledning.

26 AB Svensk Värme, ett teknik och kompetensföretag inom energioptimering. Huvuduppgift är att tillverka och marknadsföra utrustning för miljöriktiga energisparåtgärder inom energi, värme och kyla. Vår kärnverksamhet fokuserar på energisystem i funktion och i balans.

27 Swerea KIMAB är ett av Europas ledande institut för metalliska material med spetskompetens inom materialutveckling, fogning, komponentegenskaper och materialanalys. Inom korrosion och korrosionsskydd har företaget en kompetens och ett erbjudande som är unikt.

28 Valmet är en världsledande utvecklare och leverantör av tjänster och teknik för massa-, pappers-och energiindustrin. Genom delning inom Metsokoncernen blev Metso Power AB från den 2 Januari 2014 Valmet Power AB.

29 Vimabs huvudsakliga verksamhet består av att reparera och underhålla ventiler ute hos kunderna och i egna lokaler. Företaget tar hela ansvaret för att kundens ventiler fungerar oavsett fabrikat och ventiltyp och utvecklar och skräddarsyr lösningar efter kundens specifika behov.

30 Zert AB develops and sells services and software for risk management and technical documentation to businesses and organizations. We accompany our customers from all over Europe out into the world.

31 ÅF är ett ingenjörs- och konsultföretag med uppdrag inom energi, industri och infrastruktur. Sedan 1895 har vi bidragit till våra kunders utveckling och framgång. Genom att kombinera olika teknikområden och kompetenser skapar vi lönsamma, innovativa och hållbara lösningar för en bättre framtid. Vår bas är i Europa men vår verksamhet och våra kunder finns i hela världen.

32 Åkroken Science Park är en plattform för innovation, entreprenörskap och tillväxt i Mittsverige. Arbetet bygger på ett regionalt samspel mellan akademi, näringsliv och offentliga aktörer. Åkroken Science Park skapar inte själva nya produkter eller nya jobb, men skapar förutsättningar för företag och individer att utvecklas och för en mer dynamisk region.

33 ÖrnalpUnozon, är ledande tillverkare av utrustning till industrin. I moderna lokaler i Örnsköldsvik designas, konstrueras och tillverkas tryckkärl och tubvärmeväxlare, tankar och rörledningar för olika applikationer i internationella standarder. ÖrnalpUnozon har även unik kompetens och erfarenhet avseende svetsning i speciella material och miljöer och är en av Europas ledande tillverkare av utrustning i titan.

Näringslivsutskottets ordförande har ordet

Näringslivsutskottets ordförande har ordet Näringslivsutskottets ordförande har ordet Hej alla ingenjörer och övriga besökare! Jag vill hälsa er varmt välkomna till Ingenjörssektionens arbetsmarknadsdag 2010. Det har varit en intressant resa som

Läs mer

I en perfekt värld. Vi skapar säkerhet, tillit och hållbar utveckling i norra Europa. Inspectas vision

I en perfekt värld. Vi skapar säkerhet, tillit och hållbar utveckling i norra Europa. Inspectas vision Trust & Quality 2 I en perfekt värld Tänk dig en värld där allting fungerar perfekt. En värld utan oväntade händelser, misstag eller olyckor. Är en sådan värld möjlig? Självklart inte. I verkligheten måste

Läs mer

Perfekt läge smarta lösningar

Perfekt läge smarta lösningar Perfekt läge smarta lösningar Vill du sänka dina kostnader? De verksamheter som redan finns inom Industry Park of Sweden (IPOS) är grunden till att vi kan erbjuda attraktiva lösningar för företag som vill

Läs mer

FRAMTIDENS UTMANINGAR

FRAMTIDENS UTMANINGAR NYA MÖJLIGHETER PÅ EN SPÄNNANDE MARKNAD Vi firar i år 50 år som energisystemsleverantör, vilket gett erfarenhet från många branscher, marknader och mängder med bränslen. Med det skulle man kunna tro att

Läs mer

Ett komplett utbud för pappers- och massaindustrin. En partner En helhet ger ökad produktivitet

Ett komplett utbud för pappers- och massaindustrin. En partner En helhet ger ökad produktivitet s Ett komplett utbud för pappers- och massaindustrin En partner En helhet ger ökad produktivitet insikt Globaliseringen av pappers- och massaindustrin skapar stark konkurrens i branschen. Koncernerna blir

Läs mer

Katalogen innehåller entrébiljetter. Välkommen till EURO EXPO. FackMässa för tillverkande företag

Katalogen innehåller entrébiljetter. Välkommen till EURO EXPO. FackMässa för tillverkande företag Katalogen innehåller entrébiljetter Välkommen till EURO EXPO IndustriMässa FackMässa för tillverkande företag PO ässa rkande företag Vi vill visa dig det senaste inom industrin. Mässan kommer till din

Läs mer

Vi har arbetat med bandtransmissioner. än 30 år.

Vi har arbetat med bandtransmissioner. än 30 år. Vi har arbetat med bandtransmissioner och transportlösningar i mer än 30 år. FREBELT AB är ett familjeägt företag som har en lång erfarenhet och bred kompetens inom området. Hos oss är kunden alltid i

Läs mer

Finansiell information

Finansiell information 1 Finansiell information Årsstämma 2 maj 2013 För räkenskapsåret 2013 lämnar bolaget rapporter enligt följande: 2013 2 maj Delårsrapport avseende första kvartalet 2013 26 juli Delårsrapport avseende andra

Läs mer

Katalogen innehåller entrébiljetter. Katalogen innehåller entrébiljetter. Välkommen till EURO EXPO. FackMässa för tillverkande företag

Katalogen innehåller entrébiljetter. Katalogen innehåller entrébiljetter. Välkommen till EURO EXPO. FackMässa för tillverkande företag Katalogen innehåller entrébiljetter Katalogen innehåller entrébiljetter Välkommen till EURO EXPO IndustriMässa FackMässa för tillverkande företag rkande företag Vi vill visa dig det senaste inom industrin.

Läs mer

EBITA-MARGINAL, PROCENT MÅL 7,6 8,7 10,2 11,5 12,1

EBITA-MARGINAL, PROCENT MÅL 7,6 8,7 10,2 11,5 12,1 2008 12 EBITA-MARGINAL, PROCENT 10 8 MÅL 6 4 2 0 7,6 8,7 10,2 11,5 12,1 2004 2005 2006 2007 2008 innehållsförteckning 1 Året i korthet 2 Det här är Indutrade 4 VD har ordet 6 Aktien 8 Affärsidé, mål och

Läs mer

Årsredovisning 2006. inkluderande Hållbarhetsredovisning

Årsredovisning 2006. inkluderande Hållbarhetsredovisning Årsredovisning 2006 inkluderande Hållbarhetsredovisning Innehåll 1 Det här är SKF 2 Vd har ordet 4 SKF the knowledge engineering company 6 SKFs marknader 8 Förvaltningsberättelse 17 Aktier och aktieägare

Läs mer

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS RISK MANAGEMENT. Risk Management i vindkraftsbranschen

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS RISK MANAGEMENT. Risk Management i vindkraftsbranschen ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Nr 6 SEPTEMBER 2013 I SAMARBETE MED: RISK MANAGEMENT 4 FRÅGOR OM KONTRAKTUELLA RISKER Innehåll SCA UTMANAR Vilka krav ställer en global

Läs mer

Kvalificerad kompetens inom industriservice, VVS, ventilation, kyla & värme

Kvalificerad kompetens inom industriservice, VVS, ventilation, kyla & värme Kvalificerad kompetens inom industriservice, VVS, ventilation, kyla & värme När jag startade Klimatteknik i Östergötland AB 1993 jobbade jag mest med ventilation och luftbehandling. Sedan dess har jag

Läs mer

Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen.

Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen. Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen. Årsredovisning 2011 Rejlers Erbjudande Rejlers är en av de större teknikkonsulterna i Norden och utför uppdrag åt kunder inom

Läs mer

Semc on Årsr edo visning 2013 Årsredovisning 2013 Semcon AB 417 80 Göteborg Besöksadress: Theres Svenssons gata 15 Tel 031-721 00 00 semcon.

Semc on Årsr edo visning 2013 Årsredovisning 2013 Semcon AB 417 80 Göteborg Besöksadress: Theres Svenssons gata 15 Tel 031-721 00 00 semcon. Årsredovisning 2013 DET HÄR ÄR SEMCON 3 000 ANSTÄLLDA sidan 37 GLOBAL RÄCKVIDD sidan 12 ERBJUDANDE INGENJÖRS- TJÄNSTER sidan 22 PRODUKT- INFORMATION sidan 30 FOKUSBRANSCHER FORDON sidan 22 INDUSTRI sidan

Läs mer

JUBILEUM U T A M R A R O C L U E B

JUBILEUM U T A M R A R O C L U E B JUBILEUM M R A U E B U T A 1972-2012 CO ARMATU LC R BEU BEULCO ARMATUR 1972-2012 R O C L Jubileum Vi firar hela året! Anders Dahlvig Vikten av långsiktigt ägande. KompLätt Gör det lätt för montören. Håkan

Läs mer

ADDNODE IT SOLUTIONS ENABLING your BUSINESS TO GROW

ADDNODE IT SOLUTIONS ENABLING your BUSINESS TO GROW ADDNODE IT SOLUTIONS ENABLING your BUSINESS TO GROW ÅRSREDOVISNING 2010 aktieägarinformation ÅRSSTÄMMA Årsstämman i Addnode AB (publ) hålls onsdagen den 4 maj 2011 klockan 18.00 i Bonnier konferenscenter,

Läs mer

Säkra låssystem. Trygg leverantör av låssystem sedan 1946. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Säkra låssystem. Trygg leverantör av låssystem sedan 1946. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Säkra låssystem Trygg leverantör av låssystem sedan 1946 ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ASSA AB är ett företag med djupa rötter i svensk industri. Vår bakgrund ger oss styrka i

Läs mer

Framtid Visioner. Från företag i Oskarshamn

Framtid Visioner. Från företag i Oskarshamn & Framtid Visioner Från företag i Oskarshamn PRODUKTION KrePart AB, www.krepart.se, 0491-178 80 PROJEKTLEDNING Mikael Petersson FOTO Curt-Robert Lindqvist där inget annat anges TEXT Andreas Hult, Jonas

Läs mer

ALSTOM. sverige. Energi och rörelse för en hållbar framtid

ALSTOM. sverige. Energi och rörelse för en hållbar framtid ALSTOM sverige Energi och rörelse för en hållbar framtid 2 / ALSTOM INLEDNING ALSTOM I SVERIGE / 3 ALSTOM formar framtiden Med hållbar utveckling för människor och miljö Sedan ett sekel är Alstom världsledande

Läs mer

Alla företag har anställda, kunder och aktieägare. Hos oss är du en i familjen.

Alla företag har anställda, kunder och aktieägare. Hos oss är du en i familjen. Alla företag har anställda, kunder och aktieägare. Hos oss är du en i familjen. REJLERS EN ÖVERSIKT Historia 1942 grundade Gunnar Rejler företaget med målet att bygga ut elnäten i Sverige. Rejlers blev

Läs mer

Atlas Copco 2012 ett rekordår. Årsredovisning

Atlas Copco 2012 ett rekordår. Årsredovisning Atlas Copco 212 ett rekordår 212 Årsredovisning Sammanfattning av resultat 212 EKONOMI Enhet Mål Förändring, % Orderingång MSEK 9 57 86 955 +4 Intäkter MSEK 8% tillväxt 9 533 81 23 +11 EBITDA MSEK 21 892

Läs mer

Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen.

Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen. Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen. Årsredovisning 2009 Rejlers Historia Rejlers Ingenjörer grundades 1942 av Gunnar Rejler för att erbjuda tekniska konsulttjänster

Läs mer

AGA - ditt gasklara val. Säker & enkel gashantering.

AGA - ditt gasklara val. Säker & enkel gashantering. AGA - ditt gasklara val. Säker & enkel gashantering. Innehåll 3 Innehåll. 4 AGA nära dig 5 Från standard- till skräddarsydd gas 6 Gasflaskor efter behov 8 Mer än en gasleverantör AGA för dig som stor

Läs mer

hms networks Omsättningen ökade med 11% till 384 Mkr HMS Partner Program viktig säljkanal för Gateways och Netbiter Anybus stödjer grön automation

hms networks Omsättningen ökade med 11% till 384 Mkr HMS Partner Program viktig säljkanal för Gateways och Netbiter Anybus stödjer grön automation hms networks Å R S R E D O V I S N I N G 2 0 1 1 försäljningsrekord I ÅR IGEN! Omsättningen ökade med 11% till 384 Mkr HMS Partner Program viktig säljkanal för Gateways och Netbiter Anybus stödjer grön

Läs mer

Kunskap ger bra ekonomi. Svetskommissionen möter dina behov av utbildning.

Kunskap ger bra ekonomi. Svetskommissionen möter dina behov av utbildning. Kurskatalog 2014/2015 Kunskap för konkurrenskraft Konkurrenskraften i en global och föränderlig värld ökar med utbildning. Det gäller både för företag och för enskilda personer.i Sverige finns en stark

Läs mer

DOKUMENT & UTSKRIFTER DOKUMENTHANTERING

DOKUMENT & UTSKRIFTER DOKUMENTHANTERING DOKUMENT & UTSKRIFTER DOKUMENTHANTERING - PRODUKTER - LÖSNINGAR - SERVICE - MILJÖ - PARTNERS DOKUMENTHANTERING EFFEKTIVISERING & LÖNSAMHET RING OSS! RING OFFICE NÄR DET GÄLLER DOKUMENTHANTERING En fungerande

Läs mer

Ny ledning. Ny organisation. Ny vision

Ny ledning. Ny organisation. Ny vision Dåtid Nytid Ny ledning Ny organisation Ny vision AB Ångpanneföreningen Årsredovisning 2002 V D H A R O R D E T 1 VD har ordet Under mer än ett sekel har ambitiösa tekniker format Ångpanneföreningen till

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

Kartläggning av miljötekniksektorn i Västra Götaland - 2011

Kartläggning av miljötekniksektorn i Västra Götaland - 2011 Kartläggning av miljötekniksektorn i Västra Götaland - 2011 Sammanställd av Jonas Norrman & Rebecca Brembeck (Nätverket GAME) och Catarina Hedar (Ramböll) på uppdrag av Västra Götalandsregionen. En rapport

Läs mer