En liten båt. Djuren på bondgården Melodi: Hjulen på bussen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En liten båt. Djuren på bondgården Melodi: Hjulen på bussen"

Transkript

1 En liten båt En liten båt blir ofta våt om magen när det stänker. En liten båt blir ofta våt om magen när det stänker. Jag undrar vad den tänker. Den tänker att i böljan blå, där simmar små, små fiskar Den tänker att i böljan blå, där simmar små, små fiskar. Jag undrar vad de viskar. De viskar att det finns en skatt, långt ned på havets botten. De viskar att det finns en skatt, långt ned på havets botten. Jag undrar vem som fått den. Jaaag Djuren på bondgården Melodi: Hjulen på bussen Kossan i lagår n säger mu mu mu Mu mu mu, mu mu mu Kossan i lagår n säger mu mu mu Hela långa dagen Grisen i stian säger nöff nöff nöff Nöff nöff nöff, nöff nöff nöff Grisen i stian säger nöff nöff nöff Hela långa dagen Fåren i hagen säger bä bä bä Bä bä bä, bä bä bä Fåren i hagen säger bä bä bä Hela långa dagen Hunden på gården säger vov vov vov Vov vov vov, vov vov vov Hunden på gården säger vov vov vov Hela långa dagen

2 Klappa händerna Klappa händerna när du är riktigt glad. (klapp, klapp) Klappa händerna när du är riktigt glad. (klapp, klapp) Du kan också glädja andra som på denna jorden vandra, klappa händerna när du är riktigt glad. (klapp, klapp) Stampa fötterna när du är riktigt glad. (stamp, stamp) Stampa fötterna när du är riktigt glad. (stamp, stamp) Du kan också glädja andra som på denna jorden vandra, stampa fötterna när du är riktigt glad. (stamp, stamp) Knäpp med fingrarna när du är riktigt glad. (knäpp knäpp) Knäpp med fingrarna när du är riktigt glad. (knäpp knäpp) Du kan också glädja andra som på denna jorden vandra, knäpp med fingrarna när du är riktigt glad. (knäpp knäpp) Säj hej, hej till vännen som sitter där. (hej, hej) Säj hej, hej till vännen som sitter där. (hej, hej) Du kan också glädja andra som på denna jorden vandra, säj hej, hej till vännen som sitter där. (hej, hej) Gör nu alltihop när du är riktigt glad. (klapp klapp, stamp stamp, knäpp knäpp, hej hej) Gör nu alltihop när du är riktigt glad. (klapp klapp, stamp stamp, knäpp knäpp, hej hej) Du kan också glädja andra som på denna jorden vandra, gör nu alltihop när du är riktigt glad. (klapp klapp, stamp stamp, knäpp knäpp, hej hej) Lilla snigel Lilla snigel akta dig, akta dig, akta dig. Lilla snigel akta dig, annars tar jag DIG! Herr Gurka Här dansar herr gurka både vals och masurka Grön är herr gurka grön är hans bror Båda har strumpor men ingen har skor

3 Här kommer lilla Ludde Här kommer lilla Ludde Hå hå ja ja, Bärande på en kudde Hå hå ja ja, Här kommer Luddes mamma Hå hå ja ja, Bärande på det samma Hå hå ja ja, Ekorrn satt i granen Ekorrn satt i granen skulle skala kottar Fick han höra barnen då fick han så bråttom Hoppa han från tallegren stötte han sitt lilla ben och den långa ludna svansen Sprang han hem till mamma på den gröna ängen fick han med det samma krypa ner i sängen. Beska piller fick han då plåster på sin lilla tå och ett stort bandage om svansen Hoppe, hoppe Hare Hoppe, hoppe hare, satt och mumsa bär. Klappa sig på magen, det var gott det här. Fram smyger räven, ville Hoppa ta. Men Hoppe hoppe hare, han skuttade så bra. Hoppa in i skogen, bakom mossig sten. Satte sig att vila sina trötta ben. Fram flyger ugglan, tyst ifrån sitt bo. Stackars Hoppe hare, aldrig får han ro. Jag leker träd Jag leker träd, jag leker träd, jag leker ihåligt träd, jag leker träd, jag leker träd, det bor en uggla i det, ahooahoo, ahooahoo, ahooahohohoho, ahooahoo, ahooahoo, ahooahohohoho.

4 En noshörning En noshörning kom in och gav mig en puss Jag flög iväg som en bomullstuss En noshörning kom in och gav mig en puss Åh vilka härliga pussar En stamp och en klapp och en kram och en puss En stamp och en klapp och en kram och en puss En stamp och en klapp och en kram och en puss åh vilka härliga pussar Fågeln flyger Melodi: Björnen sover Fågeln flyger, fågeln flyger till sitt lugna bo. Där små ungar ligger av mamma mat de tigger mamma får ej mamma får ej alls nå n lugn och ro. Jag är en liten myra Melodi: Imse vimse spindel Jag är en liten myra så flitig må ni tro. Jobbar hela dagen med att bygga bo. Rensar i naturen bort små döda djur. Jag är en liten myra å flitig må ni tro. Nu när hösten kommit har Nu när hösten kommit har faller alla löven av Faller, faller mjukt och lätt marken får ett täcke tätt Nu när hösten kommit har faller alla löven av.

5 Maskarnas och myrornas visa Melodi: Björnen sover Uppför backen uti skogen går vi alla nu. Det är mycket viktigt att vi går försiktigt så att vi ej någon myra trampar mitt itu! Uppför backen uti skogen går vi alla nu. Det är mycket viktigt att vi går försiktigt så att vi ej tre små maskar trampar mitt itu Masken Kurt Melodi: Räven raskar över isen Jag är en mask med vita prickar Jag är en mask med vita prickar Jag heter Kurt Jag heter Kurt Och jag hoppar när jag hickar Jag är en mask som bor på ängen Jag är en mask som bor på ängen Jag heter Maj Jag heter Maj Och jag hoppar i sängen. Jag är en mask som äter kola jag är en mask som äter kola Jag heter Bo Jag heter Bo och jag älskar att vråla - KOLA!

6 Bockarna Bruse Lilla bocken Bruse, trippar över trollebron Nu tar jag dig sa trollet! Vad svarar bocken då? Nej, nej, nej ta inte mig, ta den som är efter mig Ta du mellanbocken, stor och fet och tjocken... Mellanbocken Bruse, trampar över trollebron Nu tar jag dig sa trollet! Vad svarar bocken då? Nej, nej, nej ta inte mig, ta den som är efter mig Ta du stora bocken, stor och fet och tjocken... Stora bocken Bruse, klampar över trollebron Nu tar jag dig sa trollet! Vad svarar bocken då? Jag är inte rädd för dig! Kom du bara upp till mig... sa den stora bocken, stor och fet och tjocken Stora bocken Bruse, stångade trollet ner i ån och alla bockar Bruse, går trygga över bron Nu är denna visan slut, bockarna går ofta ut att i skogen beta, äta och bli feta. Var är tummen Var är tummen, var är tummen? Här är jag, här är jag. Hur mår du idag då? Tack så mycket bra så. Spring din väg, spring din väg. Spöket i lådan Spöket i lådan spöket i lådan vad har du för dig? sover du? Skrämmer du katten? spökar du? Spöket i lådan kom fram! BU BU! Vi äro små spöken vi Mel: Vi äro små flugor vi Vi äro små spöken vi, bu, bu. Vi äro små spöken vi, bu, bu. Vi äro små spöken som skrämmer vår fröken. Vi äro små spöken vi, bu, bu.

7 Spöket Karl-Oskar Mel: Karl-Oskar Jag heter Karl-Oskar i slottet jag bor, jag har inga strumpor jag har inga skor. Jag är alltid vit, både jag och min fru för jag är ett spöke så ruskigt BU! Jag bor i ett spökhus Mel: Jag bor på en bondgård Jag bor i ett spökhus ett spöke vitt jag är Och när jag vill skrämmas då låter jag såhär: buuu... Hela jag Mel: Gubben Noak Öga, öga, öra, öra Näsa, mun och hals Axlar, armar, händer Mage, knä och tänder Knä och fötter, knä och fötter Det är hela jag Jag hamrar och spikar Jag hamrar och spikar, jag bygger en bil. Jag sågar och gnider och drar med min fil. Jag målar och målar med tjockt och med tunt Jag startar min motor och bilen kör runt. TUT TUT Tumme möter tumme Tumme möter tumme, pek möter pek Det tyckte pek var en rolig lek Tumme möter tumme, lång möter lång Det tyckte lång var en rolig sång Tumme möter tumme, ring möter ring Det tyckte ring var ett roligt spring Tumme möter tumme, lill möter lill Det tycker lill vi tar en gång till Men det är det ingen annan som vill Så tumme möter tumme och de andra står still

8 Jag har en nyckelpiga Mel : En sockerbagare Jag har en nyckelpiga uti handen och sakta kryper den uppför armen men sedan flyger den bort sin kos och kanske landar den på din nos. Blinka lilla stjärna där Blinka lilla stjärna där hur jag undrar vad du är Fjärran lockar du min syn lik en diamant i skyn Blinka lilla stjärna där hur jag undrar vad du är Imse Vimse spindel Imse Vimse spindel klättra upp för trå n. Ner faller regnet spola spindeln bort Upp stiger solen torka bort allt regn. Imse Vimse spindel klättra upp igen Tänk om jag hade en liten apa Tänk om jag hade en liten apa umba, umba, fallerallerej Tänk vad folket skulle stå och gapa, umba, umba, fallerallerej Inte på mig men på min lilla apa umba, umba, fallerallerej Inte på mig men på min lilla apa umba, umba, fallerallerej Bä, bä vita lamm Bä, bä vita lamm, har du någon ull? Ja, ja, kära barn, jag har säcken full. Helgdagsrock åt far och söndagskjol åt mor Och två par strumpor åt lille lille bror.

9 Björnen sover, björnen sover Björnen sover, björnen sover i sitt lugna bo. Han är inte farlig bara man är varlig Men man kan dock, men man kan dock honom aldrig tro En kulen natt En kulen natt, natt, natt min båt jag styrde på havets vågade, vågade våg så skummet yrde. Och vart jag sågade, sågade, såg på havets vågade, vågade, våg långt ner i djupetti, petti, pe en fisk jag såg, och det var du Rockspindeln Imse, vimse spindel wow! Spinn bara spinn bara spinn natten lång. Imse, vimse spindel wow! Spinn bara spinn bara spinn natten lång. Regnet det öser ner, solen går upp och ner. Spinn bara spinn bara spinn natten lång. Krokodilen i bilen Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil. Han var så tjock och fet, han blåste i trumpet. men bilen var för trång och svansen var för lång, så den fick ligga på ett flak där bak. Ekorre Ekorre, ekorre viftar på sin svans. Ekorre, ekorre viftar på sin svans. Plockar upp en hasselnöt, kliar på sin nos så söt. Ekorre, ekorre viftar på sin svans.

10 I ett hus vid skogens slut I ett hus vid skogens slut liten tomte tittar ut. Haren skuttar fram så fort knackar på dess port. Hjälp, ack, hjälp, ack, hjälp, ack mig, annars skjuter jägarn mig! Kom, o, kom i huset in, räck mig handen din. Var bor du lilla råtta? Var bor du lilla råtta? I din hatt Vad gör du klockan åtta? Jagar katt Hur många ungar har du? Sjuttiotvå. Hur mår din gamle far, du? Si och så. Vad gör din fru Lovisa? Steker glass. Vad vill du ha att spisa? Korv och jazz Vad vill du ha att dricka? Smultronbål Vad har du i din ficka? Fyra hål. Jag är en vanlig kanin Jag är en vanlig kanin, vanlig fast ovanligt fin. Öronen mina är långa och fina och viftar som öronen ska. Vift, vift. Jag är en vanlig kanin, vanlig fast ovanligt fin. Rumpstumpen min är liten och fin och gumpar som rumpstumpar ska. Gump, gump. Jag är en vanlig kanin, vanlig fast ovanligt fin. Bakbenen mina är långa och fina och skuttar som bakbenen ska. Skutt, skutt. Jag är en vanlig kanin, vanlig fast fin. Tänderna mina är långa och fina och gnager som tänder ska. Gnag, gnag Bondgården Jag bor på en bondgård. En liten ko jag är och när jag blir hungrig så låter jag så här: Mu, mu, muu Jag bor på en bondgård. En liten katt jag är och när jag blir hungrig så låter jag så här: Mjau, mjau, mjau Jag bor på en bondgård. En liten hund jag är och när jag blir hungrig så låter jag så här: Voff, voff, voff

11 Ramsor En tumme tittar upp En tumme tittar upp en tumme tittar ner. Han smyger bakom ryggen så syns han inte mer Då kommer den andre tummen men vad är det här? var är min kompis som brukar vara här. Tittut din gamle tumskrutt här har du mig. Jag var ju bakom ryggen och leta efter dig. Den ene ropa hej den andre ropar hoj Så ropa de tillsammans och har det jätte skoj. Masken kryper Masken kryper i vårt land Ögonlös och utan tand Staren kommer på visit Maskens mamma ropar SMIT!!! Tumme röd och tumme blå Det här är tumme röd och det här är tumme blå båda har de luvor på. Tumme röd, han kan nicka och tumme blå, han kan vicka. Det här är tumme röd och det här är tumme blå Nu är det dags att gå, hejdå. Tre små apor klättrade i trädet Reta krokodilen Blä, blä, blä, blä Du kan inte ta oss Tyst i vassen simma krokodilen Klapp Smacka på fingrarna Två små apor En liten apa klättrade i trädet Reta krokodilen Blä, blä, blä, blä Du kan inte ta mig Tyst i vassen simma krokodilen Klapp Smacka på fingrarna Ingen apa kvar slå ut med händerna

12 En kanin Det kom en kanin hoppandes, hopp, hopp, hopp Och öronen de flaxade, flax, flax, flax Och ögonen de blinkade, blink, blink, blink Och nosen den tvinkade, tvink, tvink, tvink Snälla kanin kan inte du stanna här hos oss? Men neej, den bara hopp, hopp, hopp Goa igelkotten Igelkotten rund och go sover i sitt lilla bo. Mycket mask han ätit har Under löven bor han kvar. Hela vintern sover han och till våren vaknar han. När han vaknar blir det fart mask han måste hitta snart. Måste också se sig för där som alla bilar kör. Vatten vill han gärna ha vi kan hjälpa du och jag. Apor i sängen Fem små apor hoppade i sängen en ramla' ner å slog sitt lilla huvud Mamma ringer doktorn å doktorn han svara Inga små apor i sängen får vara Fyra små apor... Tre små apor... Två små apor... En liten apa... Inga små apor hoppade i sängen Sängen får stå stilla Inga apor trilla Ingen ringer doktorn å doktorn slipper svara Mamma kramar små aporna bara

13 Spökramsan: Han kan vara lååååång han kan vara kort Han kan vara liten han kan vara stor Långt där nere ett spöke bor är han farlig? nej nej nej han vill bara säga: HEJ!

Södergårdens Sångbok

Södergårdens Sångbok Södergårdens Sångbok Nyss så träffa jag en krokodil Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil han var så tjock och fet och blåste i trumpet men bilen var för trång och svansen var för lång

Läs mer

Bäckagårds förskola www.sagokistan.se

Bäckagårds förskola www.sagokistan.se Bäckagårds förskola www.sagokistan.se Husie stadsdel i Malmö http://ingelaslekstuga.se http://barnensskattkista.wordpress.com http://www.barnvisor.net/ Sång, rim & ramsor från vår verksamhet! Imse vimse

Läs mer

1. Baka baka Baka baka liten kaka Rulla rulla liten bulla Ringla ringla liten kringla Mjöla den och sockra den Och skjuts in i ugnen

1. Baka baka Baka baka liten kaka Rulla rulla liten bulla Ringla ringla liten kringla Mjöla den och sockra den Och skjuts in i ugnen 1. Baka baka Baka baka liten kaka Rulla rulla liten bulla Ringla ringla liten kringla Mjöla den och sockra den Och skjuts in i ugnen 2. Barnen i lådan Barnen i lådan barnen i lådan Vad har ni för er sover

Läs mer

Babysång Öppna förskolan Sävsjö

Babysång Öppna förskolan Sävsjö Babysång Öppna förskolan Sävsjö 1. Hej, hej på dej Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n. Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n 2. Jag kan klappa

Läs mer

En liten klapp.. - ett sånghäfte från Klapp och Klang

En liten klapp.. - ett sånghäfte från Klapp och Klang En liten klapp.. - ett sånghäfte från Klapp och Klang En liten klapp XX, en liten klang XX Var inte slapp XX, Var inte bang XX Var med och sjung en sång som blandas upp med lite klapp XX och klang XX.

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Ramsor 1. Baka baka liten kaka 2. Här är Tomte Röd 3. Julen kommer har vi känt 4. En snöflinga faller

Ramsor 1. Baka baka liten kaka 2. Här är Tomte Röd 3. Julen kommer har vi känt 4. En snöflinga faller Ramsor 1. Baka baka liten kaka (Knåda på barnets mage) Rulla rulla liten bulla (Låtsa rulla två bullar på barnets mage) Ringla ringla liten kringla (Gör kringelrörelser på barnets mage) Och sockra den

Läs mer

De stulna skratten. copyright 2010. Kontakt Emil Kekonius 0736 28 26 19 emil@emilkekonius.com www.emilkekonius.com

De stulna skratten. copyright 2010. Kontakt Emil Kekonius 0736 28 26 19 emil@emilkekonius.com www.emilkekonius.com De stulna skratten Manus: Emil Kekonius Musik: Martin Stenberg, Erik Stenberg, Sara Fredriksson Sångtexter: Sara Fredriksson Sista sången skriven av: Morgan Svensson copyright 2010 Kontakt Emil Kekonius

Läs mer

På bänken ska vi andas By O.M.Jansson Published by O.M.Jansson at Smashwords Copyright 2011 O.M.Jansson

På bänken ska vi andas By O.M.Jansson Published by O.M.Jansson at Smashwords Copyright 2011 O.M.Jansson På bänken ska vi andas By O.M.Jansson Published by O.M.Jansson at Smashwords Copyright 2011 O.M.Jansson På bänken ska vi andas av O.M.Jansson Öppna fönster. Stänga fönster. Går inte att stänga fönster.

Läs mer

Ali, Sara och Allemansråttan. - En saga om allemansrätten

Ali, Sara och Allemansråttan. - En saga om allemansrätten Ali, Sara och Allemansråttan - En saga om allemansrätten Stiftelsen Håll Sverige Rent Juni 2014 Författare: Ann-Christin Björnfot, Håll Sverige Rent Illustrationer: Fia Sjögren Grafisk form: Ida Holmberg,

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det.

Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det. 1 Det här är Maria. Hon har just badat och hennes mamma har bråttom. Men det har inte Maria. Hon vill inte ha bråttom, det är bara vuxna som har det. - Vi hinner inte om du ska hålla på och bråka. - Jag

Läs mer

SAGOSTIGEN AB ENTRÉSTUGAN 0157-441 24 HÄLLARENS GÅRD CAFÉSTUGAN 0157-440 33 640 32 MALMKÖPING www.sagostigen.se FAX: 0157-442 72

SAGOSTIGEN AB ENTRÉSTUGAN 0157-441 24 HÄLLARENS GÅRD CAFÉSTUGAN 0157-440 33 640 32 MALMKÖPING www.sagostigen.se FAX: 0157-442 72 TRE BJÖRNAR ASKUNGE- PRINSENS SLOTT BOCKARNAS BRO TUMMAHÅLET ARBETSBYTET DVÄRGEN SNÖVIT LEK- OMRÅDE ASKUNGEN LINBANA LADUGÅRDEN *TOALETTER CAFÉ MORS LILLA OLLE KEJSARENS NYA KLÄDER SÖTGRÖTEN PRINSESSAN

Läs mer

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 6 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Alla kläder på Av Charlotte Ramel och Lotta Olsson Bäbis tittut Av Ann Forslind

Läs mer

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4 Varför just jag? Klara Österling 1 Kap 1: Mitt liv Jag vaknar av att Jessy hoppar upp i min säng och börjar slicka mig i ansiktet. Jag ser på klockan. Hon är fem. Jessy hoppar av min säng och skuttar menande

Läs mer

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu Rissa von Hult Det var en dag i april år 2000 jag var ute på min postrunda och stannade som vanligt till på fårfarmen i Hult för att lämna post. Den här dagen kom vi in på att jag gärna skulle vilja ha

Läs mer

- LÄTT ATT SLÅ! MOPEDOLYCKAN. Falle t från Pallen. Den Farliga Flaskan. Annika Dopping. TRE spännande SAGOR OM ModigA Livräddare. Utgiven av SOS Alarm

- LÄTT ATT SLÅ! MOPEDOLYCKAN. Falle t från Pallen. Den Farliga Flaskan. Annika Dopping. TRE spännande SAGOR OM ModigA Livräddare. Utgiven av SOS Alarm 112 - LÄTT ATT SLÅ! TRE spännande SAGOR OM ModigA Livräddare MOPEDOLYCKAN Falle t från Pallen Den Farliga Flaskan Annika Dopping Utgiven av SOS Alarm 1112 -Lätt att Slå! Tre Spännande sagor om Modiga Livräddare

Läs mer

HonkyTonk & Co. Sång nr. Titel Sida

HonkyTonk & Co. Sång nr. Titel Sida onkytonk & o. Texthäfte till D Skiva:MMSD 004 Sång nr. Titel Sida 1 onky tonk... 1 2 lla tittar till...2 3 Det kommer en kråka... 3 4 Ungen i pungen... 4 5 Myrorna... 5 6 Ingen sol...6 7 lugg... 7 8 ej

Läs mer

D.I.G.I.M.O.N DIGITALA MONSTERS.

D.I.G.I.M.O.N DIGITALA MONSTERS. Ett filmmanus av Joakim Johansson. D.I.G.I.M.O.N DIGITALA MONSTERS. Bygger på en story av Joakim Johansson. Andra Utkast. EXT Motala\ Brunnsvik. Kväll. Det regnar och folk håller på med sina vanliga sysslor,

Läs mer

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden]

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden] Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden] . Langt borta i rymden... fast inte så långt som man skulle kunna tro, ligger en liten grön planet, Grönis heter den. Planeten ser ut ungefär som

Läs mer

Gaston och Svarta Armén

Gaston och Svarta Armén Gaston och Svarta Armén Text: Robert Dahlström Bild: Tord Sandström Fahlström Kapitel 1 - Det snyftar på taket En kväll när magikern Gaston tog sin sedvanliga kvällspromenad på slottets tak så hörde han

Läs mer

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN olycklig: - Oj oj oj, var bar min egen lilla snalla bjornpojke tagit vagen, sa

Läs mer

På Zoo & Co. Sång nr. Titel Sida

På Zoo & Co. Sång nr. Titel Sida På Zoo & o. Texthäfte till Skiva:MMS 005 Sång nr. Titel Sida 1 På zoo... 1 2 uvud, axlar, knän & tår... 2 3 Murarens sång... 3 4 ur tror ni det känns?...4 5 Sune Persson...5 6 Året... 6 7 Spotta ej...7

Läs mer

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE AV JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN Hjälp!!! skrek Jonatan. Han var alldeles kallsvettig. Svetten rann över hela kroppen. Han hade drömt en mardröm. Han låg på

Läs mer

Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg

Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg Den här sagan är skriven för alla barn som har en stark rädsla för något; en så kallad fobi. Vår förhoppning är att barnen och deras

Läs mer

- Ja det gjorde jag vill du bli så svara ja då får du gå ut ur fängelse.

- Ja det gjorde jag vill du bli så svara ja då får du gå ut ur fängelse. Jon fattade ingenting! Ja vill du jobba som polis? Frågade Ragnar. Jon svarade, jag vet inte och så kan jag inte så mycket om det. Ragnar sa till Jon att det inte var något problem för han kommer att lära

Läs mer

Pikku Matti. Ill.:. Albert Edelfelt. Berättelse av Zacharias Topelius från 1852

Pikku Matti. Ill.:. Albert Edelfelt. Berättelse av Zacharias Topelius från 1852 Pikku Matti Ill.:. Albert Edelfelt Berättelse av Zacharias Topelius från 1852 Kulturveckan 2008 Pikku Matti Borta på en skogsbacke står en liten stuga, ett torp. Stugan har ett fönster som är så litet,

Läs mer

Tidningsartikeln. kapitel 1

Tidningsartikeln. kapitel 1 kapitel 1 Tidningsartikeln När Amanda öppnar ögonen känner hon sig olustig. Hon vet inte riktigt varför. Efter en stund, när hon har vaknat ordentligt, kommer hon ihåg. De har idrott idag. Amanda hatar

Läs mer

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 1 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Knacka på! Av Anna-Clara Tidholm Alfabeta Lalo trummar Av Eva Susso och Benjamin

Läs mer