En liten båt. Djuren på bondgården Melodi: Hjulen på bussen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En liten båt. Djuren på bondgården Melodi: Hjulen på bussen"

Transkript

1 En liten båt En liten båt blir ofta våt om magen när det stänker. En liten båt blir ofta våt om magen när det stänker. Jag undrar vad den tänker. Den tänker att i böljan blå, där simmar små, små fiskar Den tänker att i böljan blå, där simmar små, små fiskar. Jag undrar vad de viskar. De viskar att det finns en skatt, långt ned på havets botten. De viskar att det finns en skatt, långt ned på havets botten. Jag undrar vem som fått den. Jaaag Djuren på bondgården Melodi: Hjulen på bussen Kossan i lagår n säger mu mu mu Mu mu mu, mu mu mu Kossan i lagår n säger mu mu mu Hela långa dagen Grisen i stian säger nöff nöff nöff Nöff nöff nöff, nöff nöff nöff Grisen i stian säger nöff nöff nöff Hela långa dagen Fåren i hagen säger bä bä bä Bä bä bä, bä bä bä Fåren i hagen säger bä bä bä Hela långa dagen Hunden på gården säger vov vov vov Vov vov vov, vov vov vov Hunden på gården säger vov vov vov Hela långa dagen

2 Klappa händerna Klappa händerna när du är riktigt glad. (klapp, klapp) Klappa händerna när du är riktigt glad. (klapp, klapp) Du kan också glädja andra som på denna jorden vandra, klappa händerna när du är riktigt glad. (klapp, klapp) Stampa fötterna när du är riktigt glad. (stamp, stamp) Stampa fötterna när du är riktigt glad. (stamp, stamp) Du kan också glädja andra som på denna jorden vandra, stampa fötterna när du är riktigt glad. (stamp, stamp) Knäpp med fingrarna när du är riktigt glad. (knäpp knäpp) Knäpp med fingrarna när du är riktigt glad. (knäpp knäpp) Du kan också glädja andra som på denna jorden vandra, knäpp med fingrarna när du är riktigt glad. (knäpp knäpp) Säj hej, hej till vännen som sitter där. (hej, hej) Säj hej, hej till vännen som sitter där. (hej, hej) Du kan också glädja andra som på denna jorden vandra, säj hej, hej till vännen som sitter där. (hej, hej) Gör nu alltihop när du är riktigt glad. (klapp klapp, stamp stamp, knäpp knäpp, hej hej) Gör nu alltihop när du är riktigt glad. (klapp klapp, stamp stamp, knäpp knäpp, hej hej) Du kan också glädja andra som på denna jorden vandra, gör nu alltihop när du är riktigt glad. (klapp klapp, stamp stamp, knäpp knäpp, hej hej) Lilla snigel Lilla snigel akta dig, akta dig, akta dig. Lilla snigel akta dig, annars tar jag DIG! Herr Gurka Här dansar herr gurka både vals och masurka Grön är herr gurka grön är hans bror Båda har strumpor men ingen har skor

3 Här kommer lilla Ludde Här kommer lilla Ludde Hå hå ja ja, Bärande på en kudde Hå hå ja ja, Här kommer Luddes mamma Hå hå ja ja, Bärande på det samma Hå hå ja ja, Ekorrn satt i granen Ekorrn satt i granen skulle skala kottar Fick han höra barnen då fick han så bråttom Hoppa han från tallegren stötte han sitt lilla ben och den långa ludna svansen Sprang han hem till mamma på den gröna ängen fick han med det samma krypa ner i sängen. Beska piller fick han då plåster på sin lilla tå och ett stort bandage om svansen Hoppe, hoppe Hare Hoppe, hoppe hare, satt och mumsa bär. Klappa sig på magen, det var gott det här. Fram smyger räven, ville Hoppa ta. Men Hoppe hoppe hare, han skuttade så bra. Hoppa in i skogen, bakom mossig sten. Satte sig att vila sina trötta ben. Fram flyger ugglan, tyst ifrån sitt bo. Stackars Hoppe hare, aldrig får han ro. Jag leker träd Jag leker träd, jag leker träd, jag leker ihåligt träd, jag leker träd, jag leker träd, det bor en uggla i det, ahooahoo, ahooahoo, ahooahohohoho, ahooahoo, ahooahoo, ahooahohohoho.

4 En noshörning En noshörning kom in och gav mig en puss Jag flög iväg som en bomullstuss En noshörning kom in och gav mig en puss Åh vilka härliga pussar En stamp och en klapp och en kram och en puss En stamp och en klapp och en kram och en puss En stamp och en klapp och en kram och en puss åh vilka härliga pussar Fågeln flyger Melodi: Björnen sover Fågeln flyger, fågeln flyger till sitt lugna bo. Där små ungar ligger av mamma mat de tigger mamma får ej mamma får ej alls nå n lugn och ro. Jag är en liten myra Melodi: Imse vimse spindel Jag är en liten myra så flitig må ni tro. Jobbar hela dagen med att bygga bo. Rensar i naturen bort små döda djur. Jag är en liten myra å flitig må ni tro. Nu när hösten kommit har Nu när hösten kommit har faller alla löven av Faller, faller mjukt och lätt marken får ett täcke tätt Nu när hösten kommit har faller alla löven av.

5 Maskarnas och myrornas visa Melodi: Björnen sover Uppför backen uti skogen går vi alla nu. Det är mycket viktigt att vi går försiktigt så att vi ej någon myra trampar mitt itu! Uppför backen uti skogen går vi alla nu. Det är mycket viktigt att vi går försiktigt så att vi ej tre små maskar trampar mitt itu Masken Kurt Melodi: Räven raskar över isen Jag är en mask med vita prickar Jag är en mask med vita prickar Jag heter Kurt Jag heter Kurt Och jag hoppar när jag hickar Jag är en mask som bor på ängen Jag är en mask som bor på ängen Jag heter Maj Jag heter Maj Och jag hoppar i sängen. Jag är en mask som äter kola jag är en mask som äter kola Jag heter Bo Jag heter Bo och jag älskar att vråla - KOLA!

6 Bockarna Bruse Lilla bocken Bruse, trippar över trollebron Nu tar jag dig sa trollet! Vad svarar bocken då? Nej, nej, nej ta inte mig, ta den som är efter mig Ta du mellanbocken, stor och fet och tjocken... Mellanbocken Bruse, trampar över trollebron Nu tar jag dig sa trollet! Vad svarar bocken då? Nej, nej, nej ta inte mig, ta den som är efter mig Ta du stora bocken, stor och fet och tjocken... Stora bocken Bruse, klampar över trollebron Nu tar jag dig sa trollet! Vad svarar bocken då? Jag är inte rädd för dig! Kom du bara upp till mig... sa den stora bocken, stor och fet och tjocken Stora bocken Bruse, stångade trollet ner i ån och alla bockar Bruse, går trygga över bron Nu är denna visan slut, bockarna går ofta ut att i skogen beta, äta och bli feta. Var är tummen Var är tummen, var är tummen? Här är jag, här är jag. Hur mår du idag då? Tack så mycket bra så. Spring din väg, spring din väg. Spöket i lådan Spöket i lådan spöket i lådan vad har du för dig? sover du? Skrämmer du katten? spökar du? Spöket i lådan kom fram! BU BU! Vi äro små spöken vi Mel: Vi äro små flugor vi Vi äro små spöken vi, bu, bu. Vi äro små spöken vi, bu, bu. Vi äro små spöken som skrämmer vår fröken. Vi äro små spöken vi, bu, bu.

7 Spöket Karl-Oskar Mel: Karl-Oskar Jag heter Karl-Oskar i slottet jag bor, jag har inga strumpor jag har inga skor. Jag är alltid vit, både jag och min fru för jag är ett spöke så ruskigt BU! Jag bor i ett spökhus Mel: Jag bor på en bondgård Jag bor i ett spökhus ett spöke vitt jag är Och när jag vill skrämmas då låter jag såhär: buuu... Hela jag Mel: Gubben Noak Öga, öga, öra, öra Näsa, mun och hals Axlar, armar, händer Mage, knä och tänder Knä och fötter, knä och fötter Det är hela jag Jag hamrar och spikar Jag hamrar och spikar, jag bygger en bil. Jag sågar och gnider och drar med min fil. Jag målar och målar med tjockt och med tunt Jag startar min motor och bilen kör runt. TUT TUT Tumme möter tumme Tumme möter tumme, pek möter pek Det tyckte pek var en rolig lek Tumme möter tumme, lång möter lång Det tyckte lång var en rolig sång Tumme möter tumme, ring möter ring Det tyckte ring var ett roligt spring Tumme möter tumme, lill möter lill Det tycker lill vi tar en gång till Men det är det ingen annan som vill Så tumme möter tumme och de andra står still

8 Jag har en nyckelpiga Mel : En sockerbagare Jag har en nyckelpiga uti handen och sakta kryper den uppför armen men sedan flyger den bort sin kos och kanske landar den på din nos. Blinka lilla stjärna där Blinka lilla stjärna där hur jag undrar vad du är Fjärran lockar du min syn lik en diamant i skyn Blinka lilla stjärna där hur jag undrar vad du är Imse Vimse spindel Imse Vimse spindel klättra upp för trå n. Ner faller regnet spola spindeln bort Upp stiger solen torka bort allt regn. Imse Vimse spindel klättra upp igen Tänk om jag hade en liten apa Tänk om jag hade en liten apa umba, umba, fallerallerej Tänk vad folket skulle stå och gapa, umba, umba, fallerallerej Inte på mig men på min lilla apa umba, umba, fallerallerej Inte på mig men på min lilla apa umba, umba, fallerallerej Bä, bä vita lamm Bä, bä vita lamm, har du någon ull? Ja, ja, kära barn, jag har säcken full. Helgdagsrock åt far och söndagskjol åt mor Och två par strumpor åt lille lille bror.

9 Björnen sover, björnen sover Björnen sover, björnen sover i sitt lugna bo. Han är inte farlig bara man är varlig Men man kan dock, men man kan dock honom aldrig tro En kulen natt En kulen natt, natt, natt min båt jag styrde på havets vågade, vågade våg så skummet yrde. Och vart jag sågade, sågade, såg på havets vågade, vågade, våg långt ner i djupetti, petti, pe en fisk jag såg, och det var du Rockspindeln Imse, vimse spindel wow! Spinn bara spinn bara spinn natten lång. Imse, vimse spindel wow! Spinn bara spinn bara spinn natten lång. Regnet det öser ner, solen går upp och ner. Spinn bara spinn bara spinn natten lång. Krokodilen i bilen Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil. Han var så tjock och fet, han blåste i trumpet. men bilen var för trång och svansen var för lång, så den fick ligga på ett flak där bak. Ekorre Ekorre, ekorre viftar på sin svans. Ekorre, ekorre viftar på sin svans. Plockar upp en hasselnöt, kliar på sin nos så söt. Ekorre, ekorre viftar på sin svans.

10 I ett hus vid skogens slut I ett hus vid skogens slut liten tomte tittar ut. Haren skuttar fram så fort knackar på dess port. Hjälp, ack, hjälp, ack, hjälp, ack mig, annars skjuter jägarn mig! Kom, o, kom i huset in, räck mig handen din. Var bor du lilla råtta? Var bor du lilla råtta? I din hatt Vad gör du klockan åtta? Jagar katt Hur många ungar har du? Sjuttiotvå. Hur mår din gamle far, du? Si och så. Vad gör din fru Lovisa? Steker glass. Vad vill du ha att spisa? Korv och jazz Vad vill du ha att dricka? Smultronbål Vad har du i din ficka? Fyra hål. Jag är en vanlig kanin Jag är en vanlig kanin, vanlig fast ovanligt fin. Öronen mina är långa och fina och viftar som öronen ska. Vift, vift. Jag är en vanlig kanin, vanlig fast ovanligt fin. Rumpstumpen min är liten och fin och gumpar som rumpstumpar ska. Gump, gump. Jag är en vanlig kanin, vanlig fast ovanligt fin. Bakbenen mina är långa och fina och skuttar som bakbenen ska. Skutt, skutt. Jag är en vanlig kanin, vanlig fast fin. Tänderna mina är långa och fina och gnager som tänder ska. Gnag, gnag Bondgården Jag bor på en bondgård. En liten ko jag är och när jag blir hungrig så låter jag så här: Mu, mu, muu Jag bor på en bondgård. En liten katt jag är och när jag blir hungrig så låter jag så här: Mjau, mjau, mjau Jag bor på en bondgård. En liten hund jag är och när jag blir hungrig så låter jag så här: Voff, voff, voff

11 Ramsor En tumme tittar upp En tumme tittar upp en tumme tittar ner. Han smyger bakom ryggen så syns han inte mer Då kommer den andre tummen men vad är det här? var är min kompis som brukar vara här. Tittut din gamle tumskrutt här har du mig. Jag var ju bakom ryggen och leta efter dig. Den ene ropa hej den andre ropar hoj Så ropa de tillsammans och har det jätte skoj. Masken kryper Masken kryper i vårt land Ögonlös och utan tand Staren kommer på visit Maskens mamma ropar SMIT!!! Tumme röd och tumme blå Det här är tumme röd och det här är tumme blå båda har de luvor på. Tumme röd, han kan nicka och tumme blå, han kan vicka. Det här är tumme röd och det här är tumme blå Nu är det dags att gå, hejdå. Tre små apor klättrade i trädet Reta krokodilen Blä, blä, blä, blä Du kan inte ta oss Tyst i vassen simma krokodilen Klapp Smacka på fingrarna Två små apor En liten apa klättrade i trädet Reta krokodilen Blä, blä, blä, blä Du kan inte ta mig Tyst i vassen simma krokodilen Klapp Smacka på fingrarna Ingen apa kvar slå ut med händerna

12 En kanin Det kom en kanin hoppandes, hopp, hopp, hopp Och öronen de flaxade, flax, flax, flax Och ögonen de blinkade, blink, blink, blink Och nosen den tvinkade, tvink, tvink, tvink Snälla kanin kan inte du stanna här hos oss? Men neej, den bara hopp, hopp, hopp Goa igelkotten Igelkotten rund och go sover i sitt lilla bo. Mycket mask han ätit har Under löven bor han kvar. Hela vintern sover han och till våren vaknar han. När han vaknar blir det fart mask han måste hitta snart. Måste också se sig för där som alla bilar kör. Vatten vill han gärna ha vi kan hjälpa du och jag. Apor i sängen Fem små apor hoppade i sängen en ramla' ner å slog sitt lilla huvud Mamma ringer doktorn å doktorn han svara Inga små apor i sängen får vara Fyra små apor... Tre små apor... Två små apor... En liten apa... Inga små apor hoppade i sängen Sängen får stå stilla Inga apor trilla Ingen ringer doktorn å doktorn slipper svara Mamma kramar små aporna bara

13 Spökramsan: Han kan vara lååååång han kan vara kort Han kan vara liten han kan vara stor Långt där nere ett spöke bor är han farlig? nej nej nej han vill bara säga: HEJ!

Lille katt, lille katt, lille söte katta, vet du att, vet du att det blir mörkt om natta

Lille katt, lille katt, lille söte katta, vet du att, vet du att det blir mörkt om natta Heja Bamse, starkast är vår Bamse. Men han tycker inte om att slåss! Dunderhonung, farmors dunderhonung, äter han för att bli stark förstås. Och kommer det en stöddig typ, och ger en liten svag ett nyp,

Läs mer

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN.

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. Nu spelar vi på trumman. Nu spelar.på trumman Han/hon spelar medan vi sjunger såhär God dag,

Läs mer

Imse vimse spindel. Rockspindeln. Bä, bä, vita lamm. Krokodilen i bilen. Jag hamrar och spikar

Imse vimse spindel. Rockspindeln. Bä, bä, vita lamm. Krokodilen i bilen. Jag hamrar och spikar Imse vimse spindel Imse vimse spindel, klättrar upp för trån Ner faller regnet, spolar spindeln bort Upp stiger solen, torkar bort allt regn Imse vimse spindel klättrar upp igen. Pytte pytte spindel Bamse

Läs mer

SKALA BANAN. Det var en gång en apa Som inte kunde rapa Då fick ont i magen Vad gjorde han åt det? Skala banan

SKALA BANAN. Det var en gång en apa Som inte kunde rapa Då fick ont i magen Vad gjorde han åt det? Skala banan BOM, BOM Bom, bom, bom, bom Låter stora trumman Tick-tack, tick-tack Klockan slår Dripp, dropp, dripp, dropp Regnet faller sakta Dunk, dunk, dunk, dunk hjärtat slår KROKODIL I BIL Nyss så träffa jag en

Läs mer

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö 1. När man sjunger så blir man så glad När man sjunger så blir man så glad. När man sjunger så blir man så glad. Så det vill man göra varendaste dag, ja, det vill

Läs mer

Sånghäfte. Svenska Barngruppen Düsseldorf 2006 / 2007

Sånghäfte. Svenska Barngruppen Düsseldorf 2006 / 2007 Sånghäfte Svenska Barngruppen Düsseldorf 2006 / 2007 1 Bussen Hjulen på bussen snurrar Runt runt runt Runt runt runt Runt runt runt Hjulen på bussen snurrar Runt runt runt Runt I hela staden. Dörrarna

Läs mer

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra!

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra! Slutsång Melodi: "Tack ska du ha, Kalle heter jag, vad du heter gör detsamma tack ska du ha!" Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag och ha det så bra! En liten båt En liten båt blir ofta

Läs mer

Gubben i stubben (Rim) Batmansången Honkey tonky

Gubben i stubben (Rim) Batmansången Honkey tonky Gubben i stubben (Rim) 1. Uti skogen i en stubbe 1. Händerna flata mot varandra 2. bor en rolig liten gubbe 2. Håll upp en tumme 3. om du smyger fram så tyst 3. Två fingrar går på tex. Golv eller ben utan

Läs mer

~ SÅNGHÄFTE ~ med tecken

~ SÅNGHÄFTE ~ med tecken ~ SÅNGHÄFTE ~ med tecken HEJ! Varje samling börjar med Goddag-sången och att tamburinen skickas runt och så sjunger vi för varje barn. Sen tar vi fram Tittut-påsen och skickar runt den så alla barn får

Läs mer

Innehållsförteckning EKORR N SATT I GRANEN... 4 LILLA SNIGEL... 5 BÄ BÄ VITA LAMM... 7 BJÖRNEN SOVER... 8 GUBBEN I LÅDAN... 9

Innehållsförteckning EKORR N SATT I GRANEN... 4 LILLA SNIGEL... 5 BÄ BÄ VITA LAMM... 7 BJÖRNEN SOVER... 8 GUBBEN I LÅDAN... 9 Innehållsförteckning EKORR N SATT I GRANEN... 4 LILLA SNIGEL... 5 BÄ BÄ VITA LAMM... 7 BJÖRNEN SOVER... 8 GUBBEN I LÅDAN... 9 BLINKA LILLA STJÄRNA... 10 LILLE KATT... 11 TIO SMÅ INDIANER... 12 JAG HAMRAR

Läs mer

Bäckagårds förskola www.sagokistan.se

Bäckagårds förskola www.sagokistan.se Bäckagårds förskola www.sagokistan.se Husie stadsdel i Malmö http://ingelaslekstuga.se http://barnensskattkista.wordpress.com http://www.barnvisor.net/ Sång, rim & ramsor från vår verksamhet! Imse vimse

Läs mer

Babysång Öppna förskolan Sävsjö

Babysång Öppna förskolan Sävsjö Babysång Öppna förskolan Sävsjö 1. Hej, hej på dej Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n. Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n 2. Jag kan klappa

Läs mer

Utdrag från Lpfö 98/10,s9-11.

Utdrag från Lpfö 98/10,s9-11. Vi erbjuder sånger och rörelselekar i vår verksamhet som stimulerar och utmanar barnens lärande och utveckling. Förskolan strävar efter att varje barn: utvecklar sin identitet och känner trygghet i den,

Läs mer

Öppna Förskolans sångskatt

Öppna Förskolans sångskatt Öppna Förskolans sångskatt Innehållsförteckning Öppna Förskolans sångskatt... 1 Innehållsförteckning... 1 Här kommer Pippi Långstrump... 3 Djursånger... 3 Bä bä vita lamm... 3 Ekorr`n satt i granen...

Läs mer

Södergårdens Sångbok

Södergårdens Sångbok Södergårdens Sångbok Nyss så träffa jag en krokodil Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil han var så tjock och fet och blåste i trumpet men bilen var för trång och svansen var för lång

Läs mer

Två elefanter balanserade på en liten, liten spindeltråd. Det tyckte dom var så intressant så dom gick och hämtade en annan elefant.

Två elefanter balanserade på en liten, liten spindeltråd. Det tyckte dom var så intressant så dom gick och hämtade en annan elefant. SPINDEL ELEFANT Faktaruta Spindel Spindlar äter olika insekter som de fångar i sitt spindelnät, t ex myggor och flugor. Spindeln har en framkropp och en bakkropp och 8 ben som sitter på framkroppen. På

Läs mer

Original figurer till sångpåsen:

Original figurer till sångpåsen: Original figurer till sångpåsen: Ekorre: Ekorrn satt i granen Ekorrn satt i granen, skulle skala kottar, fick han höra barnen, då fick han så bråttom. Hoppa han på tallegren, stötte han sitt lilla ben

Läs mer

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 6 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Alla kläder på Av Charlotte Ramel och Lotta Olsson Bäbis tittut Av Ann Forslind

Läs mer

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 6 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Alla kläder på Av Charlotte Ramel och Lotta Olsson Bonnier Carlsen Först ska

Läs mer

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Textbladet får skrivas ut och kopieras Talgoxen Hallå, hallå, hallå vad är det som står på? Nu kommer våren snart, helt underbart så klart! En talgoxe

Läs mer

När en baby börjar stå, börjar stå, börjar stå Vill den bara hålla påå hålla på & stå Stå stå hålla på hålla på & stå stå stå hålla på hålla på & stå

När en baby börjar stå, börjar stå, börjar stå Vill den bara hålla påå hålla på & stå Stå stå hålla på hålla på & stå stå stå hålla på hålla på & stå TEXTER PELLE SVANSLÖS SÅNGSAMLING Alla händer säger klapp klapp klapp Alla fötter säger stamp stamp stamp Huvet säger nicki nick nick nick Klockan säger ticki tick tick tick Nu så ska vi sjunga Hej nu

Läs mer

Rim och ramsor för händer, fötter och kropp

Rim och ramsor för händer, fötter och kropp Lilla Rim och ramsor för händer, fötter och kropp CD med ramsor och sånger ingår Om inte annat anges är texterna traditionella. lilla barnkammarboken: rim och ramsor för händer, fötter och kropp Bonnier

Läs mer

51138 Sångpåse BJÖRNEN

51138 Sångpåse BJÖRNEN 51138 Sångpåse Låt barnen få sticka ner handen i påsen och välja ett motiv. Se om de kan gissa vad det är som de fått tag i genom att känna på det, utan att se. Om barnet får ett djur som de känner igen

Läs mer

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 1 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Knacka på! Av Anna-Clara Tidholm Alfabeta Lalo trummar Av Eva Susso och Benjamin

Läs mer

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 1 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Knacka på! Av Anna-Clara Tidholm Alfabeta Följ med in i det lilla huset och knacka

Läs mer

Barnens allsång 2010

Barnens allsång 2010 Barnens allsång 2010 Välkommen till barnens allsång! Allsång på Skansen har varit svenskarnas sommarfa vorit i över 50 år. På Barnens allsång tar barnen över! Genom att sjunga, dansa och hålla rätt på

Läs mer

Fler övningar och lekar för ökad vattenvana

Fler övningar och lekar för ökad vattenvana Fler övningar och lekar för ökad vattenvana Övningar flyta och glida Stjärnan Stå i ring, varannan ligger på rygg eller mage. De andra drar ringen runt. På rygg Försök att ligga stilla på rygg i vattnet.

Läs mer

Original figurer till sångpåsen:

Original figurer till sångpåsen: Original figurer till sångpåsen: Ekorre: Ekorrn satt i granen Ekorrn satt i granen, skulle skala kottar, fick han höra barnen, då fick han så bråttom. Hoppa han på tallegren, stötte han sitt lilla ben

Läs mer

En liten klapp.. - ett sånghäfte från Klapp och Klang

En liten klapp.. - ett sånghäfte från Klapp och Klang En liten klapp.. - ett sånghäfte från Klapp och Klang En liten klapp XX, en liten klang XX Var inte slapp XX, Var inte bang XX Var med och sjung en sång som blandas upp med lite klapp XX och klang XX.

Läs mer

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 18 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Barnens sånger och sagor Kruusval, Catarina Raben & Sjögren Alla får åka med

Läs mer

Tecken som stöd. Det. Språket TECKNET FÖR GEMENSAM

Tecken som stöd. Det. Språket TECKNET FÖR GEMENSAM Tecken som stöd Det TECKNET FÖR GEMENSAM Språket 1 Denna guide är skapad för att kunna användas som ett stöd vid en samling i förskolans verksamhet, där det talade språket ännu inte är fullt utvecklat

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 18 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Barnens sånger och sagor Kruusval, Catarina Raben & Sjögren Klassiska sagor

Läs mer

Sagan om de tre Bockarna Bruse Det var en gång, för länge sen när djur kunde prata och troll och tomtar visade sig för människor, en skog där det bodde tre bockar. Det var Lilla Bocken Bruse (sätt lilla

Läs mer

Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord

Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord Välkomna F Gm 7 F Välkomna till Musiklek, idag ska vi ha det bra F Gm 7 F Vi ska sjunga och dansa och fira att alla kan va m Gm 7 F Gm 7 F Här här här, du är

Läs mer

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då? MATTE PÅ ZOO HEJSAN! Jag heter Mattias och jag är 8 år. Jag kallas Matte, det har jag gjort sedan jag var väldigt liten. Jag har tre syskon. Elin, Matilda och Rut. Elin är två år mindre än mig. Matilda

Läs mer

6b presenterar. Tänk om...

6b presenterar. Tänk om... 6b presenterar Tänk om... Tänk om jag var en fågel och du min lilla unge Vi skulle flyga ovanför varenda liten dunge Vi skulle flyga högt, högt upp i det blå Och sen skulle vi sno frön när bonden skulle

Läs mer

TEXT-HÄFTE. Hej alla hopp & poppare!

TEXT-HÄFTE. Hej alla hopp & poppare! TEXT-HÄFTE Hej alla hopp & poppare! Här är texterna till skivan Hopp och pop på bondgården med Smultron & Sång och kompisen katten Tiger. Om man vill, kan man göra rörelser till sångerna och följa sångtexterna.

Läs mer

med Musiksagan! arrangör Program: insläpp och fika Allsången startar ca slut

med Musiksagan! arrangör Program: insläpp och fika Allsången startar ca slut med Musiksagan! arrangör Program: 14.00 insläpp och fika 14.30 Allsången startar 15.30 ca slut 1. Bamse Heja Bamse, starkast är vår Bamse. Men han tycker inte om att slåss! Dunderhonung, farmors dunderhonung,

Läs mer

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN olycklig: - Oj oj oj, var bar min egen lilla snalla bjornpojke tagit vagen, sa

Läs mer

Våra gemensamt skrivna sagor

Våra gemensamt skrivna sagor Våra gemensamt skrivna sagor inspirerade av naturfoton fröken tagit i augusti på uppstartsdagarnas it-utvecklingspass och vårt arbete kring boken Se upp för krokodilen, mossor och lavar, troll, drakar

Läs mer

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen.

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen. 1 Mamma Mu gungar Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen. Utom Mamma Mu. Mamma Mu smög iväg och hoppade över staketet.

Läs mer

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg Lilla Sju små sagor i urval av Annika Lundeberg Bockarna Bruse Med bilder av Christina Alvner Det var en gång tre bockar, som skulle gå till sätern och äta sig feta och alla tre hette de Bruse. Vägen till

Läs mer

Spinderella Tarantella 1 - en dramatisering

Spinderella Tarantella 1 - en dramatisering Dramatisering av Maria Bengtsson efter Lindahl & Gimbergsson 2012, Tarantella, Alvina Förlag Tarantella 1 - en dramatisering Bearbetningen endast är tillåten för användning inom undervisningssituationer

Läs mer

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren.

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren. SJÖODJURET Klockan var 10 på förmiddagen en solig dag. Det var en pojke som letade efter stenar på stranden medan mamma solade. Stranden var tom. Vinden kom mot ansiktet. Det var skönt. Pojken hette Jack.

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. ISBN 978-91-86651-97-8. HEGAS www.hegas.

Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. ISBN 978-91-86651-97-8. HEGAS www.hegas. Frågor Noa på taket av Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. NOA PÅ TAKET på taket ISBN 978-91-86651-97-8 www.hegas.se noa_paa_taket_oms.indd 1

Läs mer

barnens allsång Ekorrn satt i granen Fader Abraham

barnens allsång Ekorrn satt i granen Fader Abraham barnens allsång Fader Abraham Ekorrn satt i granen Fader Abraham, fader Abraham fyra söner hade Abraham och dom åt och drack och dom drack och åt och sen gjorde dom så här: Höger hand! (Håll upp höger

Läs mer

Sånger för hela kroppen. i urval av Annika Lundeberg och Daniela Villa

Sånger för hela kroppen. i urval av Annika Lundeberg och Daniela Villa Lilla Sånger för hela kroppen i urval av Annika Lundeberg och Daniela Villa Innehåll Elefantljud 8 Krokodilen i bilen 10 Nr 1 på dvd Fem små apor 12 Nr 5 på dvd Bom-bom-bom-bom 14 Jag hamrar och spikar

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Vem där? Där smyger tyst på tå en väldig katt som ger sig ut att jaga varje natt Hans öron har små tofsar må ni tro Aha, jag vet, det måste va en...!

Vem där? Där smyger tyst på tå en väldig katt som ger sig ut att jaga varje natt Hans öron har små tofsar må ni tro Aha, jag vet, det måste va en...! Mitt fåfänga får, får, får har färgat sitt hår, hår, hår Min händiga häst, häst, häst har vävt sig en väst, väst, väst Min snokande snok, snok, snok har skrivit en bok, bok, bok om min konstiga katt, katt,

Läs mer

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden]

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden] Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden] . Langt borta i rymden... fast inte så långt som man skulle kunna tro, ligger en liten grön planet, Grönis heter den. Planeten ser ut ungefär som

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

Frågor. Noa gör upp eld. av Kirsten Ahlburg. 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten?

Frågor. Noa gör upp eld. av Kirsten Ahlburg. 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten? Frågor Noa gör upp eld av gör upp eld 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten? 4. Vem hör när Noa ropar Hjälp!? 5. Vem släcker elden? FRÅGOR

Läs mer

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Av: Minhua Wu Ön Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Vi pratar med varandra, efter en lång

Läs mer

Stanna tiden. Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er

Stanna tiden. Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er Stanna tiden Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er Vi tar ingenting för givet Vi är glada att ni kommit hit Vi kommer med musiken, åt er Vi kan inte stanna tiden

Läs mer

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Hej! Hej! Jag heter Lisa och jag är 11 år. Jag går på Valnötsskolan i Malmö. Min bästa kompis heter Vera. Hon är den bästa kompis man kan ha. Hon är så snäll och

Läs mer

MIN LILLA APA Text Ulf Nilsson 2008 Bild Kristina Digman 2008 Omslagsformgivning: Kristina Digman

MIN LILLA APA Text Ulf Nilsson 2008 Bild Kristina Digman 2008 Omslagsformgivning: Kristina Digman Min_lilla_apa_INLAGA_SISTA.indd 4 07-12-10 14.12.43 Min_lilla_apa_INLAGA_SISTA.indd 5 07-12-10 14.12.44 MIN LILLA APA Text Ulf Nilsson 2008 Bild Kristina Digman 2008 Omslagsformgivning: Kristina Digman

Läs mer

Spinderella Tarantella 1 - en dramatisering

Spinderella Tarantella 1 - en dramatisering Tarantella 1 - en dramatisering Roller Några barn Tarantella, s kille Några flugor En tant En gubbe Två hundar Flera äggigläggisar Scen 1 ( ågra barn springer in på scenen) Titta en spindel! Barn 2 Vardå?

Läs mer

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Innehåll Spår på CDn Titel Sidnummer 01 Alla är så ensamma här 2 02 Vi har letat 2 03 Rymdramsa 3 04 Raketbyggarna 4 05 Vi är på väg till rymden 5 06 Rymdvals

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Leo och Tigi på äventyr. En berättelse författad av 3B i december 2014

Leo och Tigi på äventyr. En berättelse författad av 3B i december 2014 Leo och Tigi på äventyr En berättelse författad av 3B i december 2014 1. Grottan Det var en gång en Tiger och en Leopard. Tigern heter Tigi. Tigi är brun. Leoparden heter Leo. Leo är fläckig. - Oj vad

Läs mer

Buslus. 1. Buslus flyttar inomhus

Buslus. 1. Buslus flyttar inomhus Buslus 1. Buslus flyttar inomhus Det var en gång en liten lus som hette Buslus. Hon bodde i ett träd med sin storebror och sin lillasyster. Deras mamma och pappa fanns inte längre, de hade hoppat upp på

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Lill-Skansens djur. (Så fort alla djuren fotats fyller vi på) www.skansen.se

Lill-Skansens djur. (Så fort alla djuren fotats fyller vi på) www.skansen.se Lill-Skansens djur. Här presenterar vi de djur som finns inne på Lill- Skansen. För att besöket ska bli så bra som möjligt är det bra om du lär dig känna igen så många djur som möjligt. Foton: Anders Bouvin

Läs mer

Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig.

Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Texter rörelseanvisningar Amalia! Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Ophelia, Ophelia, Ophelia

Läs mer

Publicerat med tillstånd Teddy börjar skolan Text Lin Hallberg Bild Margareta Nordqvist Rabén & Sjögren 2010

Publicerat med tillstånd Teddy börjar skolan Text Lin Hallberg Bild Margareta Nordqvist Rabén & Sjögren 2010 FEm små skära KlumPar När Elsa och Mikaela kommer in i stallet gnäggar hästarna högt. De har ätit upp sin frukost och tror att det är dags att gå ut i hagen. Kattungarna är också ordentligt vakna nu. De

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

D D. Djuren flyttar in

D D. Djuren flyttar in TIGER ANDERSSON juren D D D DD D f yttar in D Tiger Andersson 2012 2012 Layout och omslagsformgivning Lena Thunell Repro All-Media Öresund AB, Malmö Typsnitt Bembo 17/23 En originalproduktion från Publicerat

Läs mer

Skeppet som brann till havs

Skeppet som brann till havs Skeppet som brann till havs Det var en gång jag var ute och gick en helt vanlig dag sen såg jag nåt skumt svepa förbi där borta i gränden. Så jag följde efter det men det var bara en katt. -men är det

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Kören håller på att förbereda ett kalas och behöver hjälp med att städa.

Kören håller på att förbereda ett kalas och behöver hjälp med att städa. Sångtexter Sexårskören 2017 1 01 VÄLKOMNA HIT Kören håller på att förbereda ett kalas och behöver hjälp med att städa. Välkomna hit till vårt hus och vår svit Det är dammigt och smutsigt i varje vrå Hej

Läs mer

Filip i djurparken. Kapitel 1. Vad är rätt och vad är fel? Sätt kryss på rätt streck. rätt fel vet inte. Hajar är farliga.

Filip i djurparken. Kapitel 1. Vad är rätt och vad är fel? Sätt kryss på rätt streck. rätt fel vet inte. Hajar är farliga. Kapitel 1 Vad är rätt och vad är fel? Sätt kryss på rätt streck. rätt fel vet inte Hajar är farliga. Ju vassare tänder hajen har desto farligare är den. Filip har fotograferat en haj. Filip tycker om att

Läs mer

Ställ er i en stor ring och håll varandra i händerna under hela dansleken.

Ställ er i en stor ring och håll varandra i händerna under hela dansleken. Flickorna de små 1. Flickorna de små uti ringen de gå, de tänka just som så, en vän jag kunde få, 2. och om du vill bli allra kärastes min så bjuder jag dig att i dansen 3. träda in. 4. För bomfaderalla,

Läs mer

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011 En olydig valp Det var en varm dag fram på höstkanten. I en bil satt den lilla jack russell-valpen Puzzel. Hon var en terrier och rätt så envis av sig. När dörren öppnades slank hon snabbt ut. Tyst som

Läs mer

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER Jims vinter JIMS VINTER GUN JACOBSON SVERIGE 2003. 13 MIN. REK. FRÅN 4 ÅR JIMS VINTER AV THOMAS TIDHOLM OCH ANNA-CLARA TIDHOLM FÖRLAG: ALFABETA ISBN13: 9789177121701 små pärlor disc 2 FÖRST VAR DET MÖRKT...

Läs mer

GÅR TILL TANDLÄKAREN

GÅR TILL TANDLÄKAREN GÅR TILL TANDLÄKAREN Norrmejerier Författare: Karin Drangel Illustratör: Arvid Steen Grafisk formgivning: Krux I samarbete med Folktandvården Norr ISBN 978-91-979296-1-5 et här är Norris. Norris bor på

Läs mer

In kommer en ledsen varg. Berättaren frågar varför han är ledsen och vargen berättar om sina tappade tänder

In kommer en ledsen varg. Berättaren frågar varför han är ledsen och vargen berättar om sina tappade tänder B - Berättaren V - Vargen S - Snigeln Ä - Älgen G - Gitarrist T - Skatan Berättaren tar kontakt med barnen Hej vänner! Välkomna hit! Är ni sångsugna idag?!? Upp med händerna i luften och sjung med och

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Kung Midas (kort version)

Kung Midas (kort version) Kung (kort version) Monica Vikström-Jokela Författarens kommentar Den gamla grekiska sagan om Kung finns i olika versioner, men själva berättelsen är ändå den samma: (i vissa versioner ) ger lov att önska

Läs mer

Jag är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon räcker för mig Är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon, nu ser jag dig

Jag är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon räcker för mig Är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon, nu ser jag dig Jag är inte rädd C,G,C,G C,G,C,G a,c,c,g a,c,g Jag är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon räcker för mig Är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon, nu ser jag dig Ibland frågar någon: Säg kan

Läs mer

1 Skriv din adress. 2 Måla en ananas. 3 Skriv en dikt eller berättelse om en apa. 4 Skriv ett ord som har många A i sig.

1 Skriv din adress. 2 Måla en ananas. 3 Skriv en dikt eller berättelse om en apa. 4 Skriv ett ord som har många A i sig. 1 Skriv din adress. 2 Måla en ananas. 3 Skriv en dikt eller berättelse om en apa. 4 Skriv ett ord som har många A i sig. 5 Gå till toaletten och andas på spegeln. Vad är det som kommer ut? 6 Måla ett akvarium.

Läs mer

Lilla Krabat. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Klappa, klappa, klappa, klappa. Stopp. Svänga, svänga, svänga, svänga.

Lilla Krabat. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Klappa, klappa, klappa, klappa. Stopp. Svänga, svänga, svänga, svänga. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Klappa, klappa, klappa, klappa. Stopp

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

Ramsor 1. Baka baka liten kaka 2. Här är Tomte Röd 3. Julen kommer har vi känt 4. En snöflinga faller

Ramsor 1. Baka baka liten kaka 2. Här är Tomte Röd 3. Julen kommer har vi känt 4. En snöflinga faller Ramsor 1. Baka baka liten kaka (Knåda på barnets mage) Rulla rulla liten bulla (Låtsa rulla två bullar på barnets mage) Ringla ringla liten kringla (Gör kringelrörelser på barnets mage) Och sockra den

Läs mer

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra. Den hemliga roboten Asta, Bea och Cesar har fått ett uppdrag av deras lärare Olle. Uppdraget var att de skulle hitta en bok i skolbiblioteket som Olle skulle läsa som högläsning på morgonen i klassrummet.

Läs mer

Katten Bus. B Mus C Bus A B C A B C. A i en vas B på ett bord C på ett fat. Vad heter katten? Lus. Vad vill Bus? sova leka äta. Vad ser du på bordet?

Katten Bus. B Mus C Bus A B C A B C. A i en vas B på ett bord C på ett fat. Vad heter katten? Lus. Vad vill Bus? sova leka äta. Vad ser du på bordet? 1 Katten us 1 Vad heter katten? Lus Mus us 2 Vad vill us? sova leka äta 3 Vad ser du på bordet? en duk en vas en bok 4 Var är us? i en vas på ett bord på ett fat Kopiering tillåten Författarna och Gleerups

Läs mer

2012 Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 Box 933 461 29 Trollhättan Tel 020-89 90 00 www.trollhattanenergi.se

2012 Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 Box 933 461 29 Trollhättan Tel 020-89 90 00 www.trollhattanenergi.se 2012 Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 Box 933 461 29 Trollhättan Tel 020-89 90 00 www.trollhattanenergi.se Trollhättans Stad Tekniska Förvaltningen Renhållningen Tingvallavägen 36 461 32 Trollhättan

Läs mer

Bumbibjörnssången. Hipp Hurra för här kommer BB, Studsar fram igenom sagorna, För vi får följa med.

Bumbibjörnssången. Hipp Hurra för här kommer BB, Studsar fram igenom sagorna, För vi får följa med. Bumbibjörnssången Snälla och rara, helt underbara. Och deras saga berättats igen. Först deras sånger för många gånger, Djupt inne i skogen lever dem än Hipp Hurra för här kommer BB, Studsar fram igenom

Läs mer

1. Baka baka Baka baka liten kaka Rulla rulla liten bulla Ringla ringla liten kringla Mjöla den och sockra den Och skjuts in i ugnen

1. Baka baka Baka baka liten kaka Rulla rulla liten bulla Ringla ringla liten kringla Mjöla den och sockra den Och skjuts in i ugnen 1. Baka baka Baka baka liten kaka Rulla rulla liten bulla Ringla ringla liten kringla Mjöla den och sockra den Och skjuts in i ugnen 2. Barnen i lådan Barnen i lådan barnen i lådan Vad har ni för er sover

Läs mer

Musikstopp* Sätt på musik och alla skall springa (alt dansa, gå, hoppa...) när den stoppas skall alla stå still.

Musikstopp* Sätt på musik och alla skall springa (alt dansa, gå, hoppa...) när den stoppas skall alla stå still. Kom alla mina gymnaster * Alla ställer upp vid en linje och skall sedan ta sig över till motsatt sida som nedan... - Kom alla mina gymnaster, ropar ledaren. - Som vaddå?, svarar gymnsterna - Som... långa

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Conelia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 9 år. Jag har blont hår. Jag gillar att spela bandy och att rita. Min bästa vän är Wilda. Jag är mycket rädd för

Läs mer

Störst och bäst kan andra vara För Alfons räcker det att klara att få vara Alfons bara.

Störst och bäst kan andra vara För Alfons räcker det att klara att få vara Alfons bara. Alfons-allsång och några andra favoriter... Med Anna Cederquist och Martin Harborg (Sång, klarinett, gitarr mm,) på Husie bibliotek 16 november kl 9 och kl 10 www.annacederquist.se/barnmusik.html 0706-722793

Läs mer

Framsida med texten Kulturskolans allsångsprojekt 10 år, eller Allsångshäfte 2019 med logga och gärna passande bild.

Framsida med texten Kulturskolans allsångsprojekt 10 år, eller Allsångshäfte 2019 med logga och gärna passande bild. Framsida med texten Kulturskolans allsångsprojekt 10 år, eller Allsångshäfte 2019 med logga och gärna passande bild. Varm körv! De tre gubbarna skulle träffas på stan, blev lite hungriga och köpte sig

Läs mer