s Sammanträdesdatum Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Anita Berglund Ordförande... Annie-Gerd Nyholm Justerare...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "s Sammanträdesdatum Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Anita Berglund Ordförande... Annie-Gerd Nyholm Justerare..."

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL s Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Blad 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Strömsund, sammanträdesrum 1, kl Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Annie-Gerd Nyholm (s) ordförande Elmer Andersson (s) Monica Dahlén (s) Kerstin Sjöberg (v) Ragnar Lif (c) Lars-Eric Bergman (m) Björn Bloom (s) tjg ersättare, 69:1-2, Britt-Marie Norman (v) tjg ersättare Åse Ehnberg (fp) tjg ersättare Anders Andrée, (m) tjg ersättare Anita Berglund, sekreterare Roger Eriksson, barn- och utbildningschef, 69 Majken Bergqvist, 69:1 Hans-Olof Carlsson, kvalitetsutvecklare, 69:2 Åse Ehnberg Justeringens Barn- och utbildningsavdelningen, Strömsund plats och tid Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Anita Berglund Ordförande... Annie-Gerd Nyholm Justerare... Åse Ehnberg Organ Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden Datum då anslags Datum då anslag sätts upp Förvaringsplats tas ned Barn- och utbildningsavdelningen, Strömsund för protokollet Underskrift... Anita Berglund

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Barn- och utbildningsnämnden Information 1 Familjecentral Majken Bergqvist, samordnare för att starta upp familjecentralen, ger en lägesinformation om hur långt de kommit och visar en ritning på lokalerna som ska inrymma öppen förskola, mödra- och barnavårdscentral. Personal: förskollärare, BVC/MVC-personal, psykolog och socionom. Planerat öppningsdatum är den 1 oktober Ny kvalitetsutvecklare inom barn- och utbildningsförvaltningen Hans-Olof Carlsson presenterar sig. Han efterträder Sven-Eriks Sveed som kvalitetsutvecklare. 3 Rektorsorganisationen för områdena Bredgård och Backe är ännu inte klar. 4 Ärendegenomgång Justering (sign)

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Barn- och utbildningsnämnden Delgivningar 1 Arbetsutskottets protokoll den 27 juni Dnr Uppföljning av Skolverkets beslut angående skolsituationen för grundskoleelev vid Frostviksskolan i Strömsunds kommun. Dnr Barn- och utbildningschefens beslut om lov för en elev i skolår 4 vid Hedenvindskolan i Strömsund sammanlagt 16 skoldagar under läsåret 2006/2007 (var tredje fredag eller måndag samt vecka 45, 2006). Dnr Barn- och utbildningschefens beslut om lov för en elev i skolår 9 vid Grevåkerskolan i Hammerdal under tiden september 2006, sammanlagt 11 skoldagar. Dnr Barn- och utbildningschefens beslut om lov för en elev i skolår 1 vid Gåxsjö skola i område Hammerdal under tiden 11 september 27 oktober 2006, sammanlagt 35 skoldagar. Barn- och utbildningsnämndens beslut Redovisningen av delgivningarna godkänns. Justering (sign)

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Barn- och utbildningsnämnden Dnr Budget verksamhetsförändringar På nämndsammanträdet den 27 juni 2006, 41 föreslog arbetsutskottet nämnden att flytta elever i skolår 6 från Bredgård till Vattudalsskolan läsåret 2007/2008 och Hedenvindskolans elever i skolår 6 läsåret 2008/2009. Efter sammanträdet har en rapport/sammanställning redovisats nämnden gällande flyttning av elever till Vattudalsskolan. Röster om årskurs 6 i Strömsund. Bilaga. Nämndens målsättning är att flytta eleverna. Men beslutet tas efter det att rektorerna för nämnda områden samt kvalitetsutvecklaren träffats för att se över hur organisationen samt hur inne- och utemiljön blir för eleverna när de kommer på Vattudalsskolan. Barn- och utbildningsnämndens beslut 1 Ärendet återremitteras till arbetsutskottet den 5 september. 2 Rektorerna för berörda skolor samt kvalitetsutvecklaren får i uppdrag att se över mottagande av eleverna när de kommer på Vattudalsskolan, organisationen av skolår 6 samt inne- och yttermiljön för eleverna. Kvalitetsutvecklaren redovisar resultatet på arbetsutskottet den 5 september. Beslutsexpediering Rektor för Bredgård och Hedenvinds skolor Rektor för Vattudalskolan Kvalitetsutvecklaren Justering (sign)

5 En sammanställning av funderingar kring BUN:s förslag om åk 6 i Strömsund Sidan 1 av 11 Camilla Hulkki, utredningssekreterare KLF Röster om årskurs 6 i Strömsund Bilaga Bun 71/2006 Förslag Årskurs 6 flyttas in på Vattudalsskolan. Metod Analysen är egentligen en strukturerad sammanställning av åsikter från ett antal olika grupper som blir berörda av en förändring. Insamlandet har varit av olika typer. Lärare Elever Här har det gjorts arbeten tidigare år när denna fråga varit upp och arbetsgrupper Har satt sig ner och sammanställt sina åsikter och sen har jag kategoriserat och sammanställt dessa. Gruppen består både av lärare i 4-6 skolorna och lärare på Vattudal (7-9). Elever som vt 06 går i 5:an och 6:an på Bredgårds, Hedenvinds och Gubbhögens skola har svarat på ett antal frågor om Vattudalsskolan och hur det skulle kännas att gå årskurs 6 där. Jag har antingen intervjuat dem eller så har lärare gjort detta och i ett fall har eleverna svarat på en enkät med samma frågor. Elevrådet på Vattudal har svarat på frågor om hur det var att börja 7:an på Vattudal och vad de skulle tycka om åk 6 skulle gå där. Här har jag intervjuat eleverna på plats. Alla sammanställningar av svaren från eleverna finns bifogade och gruppdiskussionerna från lärarna finns hos BUF sedan tidigare. Bakgrund Bakgrund till konsekvensanalysen är förslaget/idén från BUN att årskurs 6 i Strömsunds tätort kan inhysas i Vattudalsskolans lokaler, dvs högstadiet, eller 7-9-skolan. Detta då lokaler kommer att bli tomma när elevantalet sjunker drastiskt, främst just på Vattudalsskolan. Den här analysen är INTE gjord för att svara på frågan om detta ska göras eller inte och ifall det ska göras, vilken modell som ska användas, utan den är en ren kartläggning av befarade konsekvenser av åk6 i Vattudalsskolans lokaler. Sen går detta att använda för att ge en grund att ta vidare beslut i frågan. Resultat 1. Omvärlden Även andra kommuner har slagit samman åk 6 med åk 7-9 med olika modeller. Treälvsskolan i Lit och Racklöfsta i Järpen är två exempel. Vattudalsskolans personal anser att den kritik Treälvsskolan fått är för att man satt in åk 6 i en högstadiestruktur. De anser att det inte fallit väl ut på andra skolor som försökt detta. T.ex. Parkskolan i Östersund som tog in åk 6 utan att skolan var anpassad för det. Torvallaskolan har åk 6 på högstadiet och de har problem med skåp, nycklar, böcker, schema och tider alldeles för mycket att hålla reda på.

6 En sammanställning av funderingar kring BUN:s förslag om åk 6 i Strömsund Sidan 2 av 11 Camilla Hulkki, utredningssekreterare KLF Hedenvinds personal anser att man inte kan jämföra Jorm med Strömsund och att det är mycket lättare att flytta 6:orna i Jorm till Gäddede då de är färre. 2. Organisation Hur detta ska göras, om det ska vara en lokalfråga enbart eller även en pedagogisk fråga, dvs att undervisningen i åk 6 integreras med högstadiets, är inte klart, men redan hösten 2004 diskuterades ett antal modeller ute bland lärarna för hur detta skulle kunna göras. Vattudalsskolans personal ansåg att om åk 6 ska till Vattudal så bör det vara en ren lokalfråga, dvs de integreras inte med högstadiet rent pedagogiskt. När det gäller förslaget om att ha en 6-7:a och en 8-9:a så såg Vattudals personal problem med vilka lärare som ska undervisa var, för vilken lärare vill stampa på samma nivå hela tiden och inte få följa eleverna hela vägen ut? Ett förslag från Vattudals personal är att man skapar två F9 skolor istället. Tidigare har det varit för många elever totalt för detta men nu skulle det vara möjligt att göra när elevantalet minskar. Här skulle Hedenvind/Vattudal utgöra den ena och Bredgård den andra. I och med detta skulle man få större frihet i förläggning av tiden. Ett annat alternativ är att man har all förskoleverksamhet och barnomsorg på Bredgård och 1-9 på Vattudal/Hedenvind. En öppen fråga var hur övergångar till nya klasser och stadier ska ske på ett så bra sätt som möjligt för eleverna? Vattudals personal vill behålla nuvarande skolform i framtiden. 3. Lokalfrågan Vattudalsskolans personal är bekymrade över att när man nu har klarat den topp som elevantalet utgjort de senaste åren och äntligen kan få andas ut, då ska detta vara normalläge och lokalerna ska minskas ytterligare och toppläget permanentas. En ytterligare faktor som påverkar detta är att pedagogiken har ändrats till att istället för många elever i ett klassrum vara färre elever och uppdelade i mindre arbetsgrupper, dvs det behövs mer yta i form av fler mindre rum. När det gäller personalrum finns också behovet av fler rum. I skolverkets rapport finns kritik mot att det är för få grupprum. Varför blir sprängfyllda lokaler en norm efter några år? Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet, lokalt: Som det är nu har vi 300 elever i en skola för 250. Detta är mycket trångt; klassrummen är fullbelagda, eleverna är uppe i varandra hela tiden och detta skapar konflikter som tar väldig tid och kraft att lösa. Skolledarna håller på att bränna ut sig pga detta och det är inte acceptabelt. Facket kan ej gå med på detta, det finns inte plats, handlingsplan samt möjlighet att jobba med dessa individuellt.

7 En sammanställning av funderingar kring BUN:s förslag om åk 6 i Strömsund Sidan 3 av 11 Camilla Hulkki, utredningssekreterare KLF Hedenvinds personal undrar om detta bara handlar om lokaler vad gör man med de tomma lokalerna på Hedenvind, då? Ta hellre elever från Hjalmar (vissa program eller KomVux) och flytta dem till Vattudal. Hjalmar har väl brist på lokaler? Dessutom får man då fler vuxna på Vattudal vilket är positivt. 4. Fördelar Vattudals personal undrar om det är lämpligt att börja med nytt språk redan i åk6? Troligen en fördel men med kortare lektioner. Hedenvinds personal påpekar att eleverna har rätt till språk ända från åk 6 och det är inget hinder att införa det i nuvarande organisation. 5. Nackdelar Leken Vattudalsskolans personal anser att leken försvinner, det är inte tillåtet på samma sätt som på mellanstadiet. Det är också närmare Hjalmar Strömerskolan och gymnasiet. Miljön på Vattudalsskolan gynnar inte 12-åringar. Det skulle inte förbättra problemet med att barn inte får vara barn. De tvingas in för tidigt i tonårstiden och måste följa de äldre elevernas sätt att umgås. Det krävs en viss mognad och självständighet för att klara av högstadiemiljön. Hur tar man hand om den spontana leken? Hedenvinds personal håller med och anser att 6:orna måste få vara barn ett tag till. Det blir tråkigt på högstadiet för dem. Undervisningen Vattudals personal tror att det blir för splittrat på högstadiet mellan ämnen, lokaler och lärare. Svårt för 6:orna att överblicka sin inlärningssituation. Finns inkluderingen av barn i behov av särskilt stöd? Kan Vattudal uppfylla skollagen? Hur blir det med pedagogiken? Ingen av lärarna på Hedenvind tror på att ha 6:orna integrerade i högstadiet. Andra vuxna Finns de stabila vuxna som eleverna behöver socialt och pedagogiskt? Droger Kan bli lättare att börja tidigare. Övriga synpunkter Vattudalsskolans personal vad är bäst för 6:orna pedagogiskt sätt? Inte bara se till lokalytan och ekonomin. Retande argument är att detta görs för att det ska hända något i Strömsund och att argumentet för att fylla Vattudal är att man kostat på en renovering detta skulle ändå ha behövts.

8 En sammanställning av funderingar kring BUN:s förslag om åk 6 i Strömsund Sidan 4 av 11 Camilla Hulkki, utredningssekreterare KLF BUN och skolchefen bör komma till Vattudal på besök innan något beslut tas. Önskar fortsatt dialog om detta då det finns många frågetecken. Önskar ta del av övriga arbetslags funderingar och ifrån andra skolor i kommunen. Vem ser till elevernas bästa och inte till det ekonomiska? Vad är den långsiktiga lösningen? Det finns en mängd frågor som måste ställas och besvaras innan det tas ett beslut. Kräver rannsakan av arbetssätt och värdegrund. Ska detta bli verklighet så måste det ske ett rejält och långvarigt förändringsarbete. Hedenvind: Mia Börjesson som föreläste om barn och ungdomar under våren 2006 ansåg att detta förslag är helt vansinnigt för eleverna och hon var helt emot det. Ansåg att det enbart är besparingar för det finns inga andra vinster med detta. Villkor för lösning Vattudalsskolan måste bli mer lekvänlig. Fritidsledare med fritidsledarsysslor ska finnas. Variation i undervisningen mellan estetiska och teoretiska ämnen. Fördjupningstiden måste ta en annan form. Fler men kortare idrottspass för åk 6 och 7. Större behov av rörlighet. Horisontella arbetslag? Förstärkt klasslärarefunktion kanske skulle vara en idé. Vad säger eleverna? Tankarna nedan är sammanställningar av bilagorna 1 och 2. 5 och 6:orna på Bredgård, Hedenvind och Gubbhögen Eleverna utgår mycket från hur de vet att det är för 7-9:orna på Vattudal, dvs de har bara detta att relatera till då det inte är sagt vilken organisation det kommer att bli för åk 6 om de flyttas till Vattudal. Därför kan en del av argumenten för vad som är bra och dåligt stämma mer eller mindre med hur det verkligen kommer att bli om förslaget genomförs. Det som är bra Många av eleverna tror att det kommer att bli spännande och kul att gå på Vattudal, detta för att det är en ny skola, man går med äldre elever, undervisningen sker på ett annat sätt med fler lärare och mer ansvar själv, man känner sig äldre och för att man har släktingar och vänner där. Andra argument är kafeterian och håltimmarna att man får ha med sig egna pengar och att man får lämna skolan och gå hem om man vill på håltimmarna. Att det är nära till matsalen och att man gå och titta innan för att se vilken mat det är. Mer ledighet och frihet under eget ansvar i stort. När det gäller aktiviteter på rasterna så tror fler att det går bra att syssla med idrotter, tex fotboll. Någon anser att det går att leka på Vattudal men att det finns mindre plats för det där.

9 En sammanställning av funderingar kring BUN:s förslag om åk 6 i Strömsund Sidan 5 av 11 Camilla Hulkki, utredningssekreterare KLF Det som inte kommer att förändras så mycket, enligt vad eleverna tror, är hur man gör i matsalen och vilken mat det blir. Det som är dåligt En del av det eleverna nämner är både bra och dåligt, tex lärarna det är bra med en lärare men också med flera, rasterna man är mer inne och mindre ute och att det är många skåp, klassrum och långa dagar. Många känner att det är kul på båda skolorna, kul att vara på Vattudal men också kul att vara där man är nu. Ett hett diskussionsämne kring förslaget är leken och om 6:orna kommer att leka mindre och så här tycker de flesta 5-6:orna: Det går inte bra att leka man känner sig fjantig och töntig, det finns inte lika mycket att göra (tex gunga). Vill verkligen 9:orna sparka fotboll med åk 6? Det går bra att leka långa raster, möjlighet att syssla med idrott, tex fotboll, att man kommer att gå hem på håltimmarna för att leka. Många tycker att det känns konstigt att lämna sin gamla skola och att man kommer att bli rädd för niorna, för att de är större och coolare och man är rädd för att göra bort sig inför dem. Ålderskillnaden blir för stor och man är inte mogen att börja där som 6:a. En del känner direkt att det är dåligt att gå på Vattudal, för de från Gubbhögen blir det långa dagar och resor ett år tidigare än normalt. Man är också orolig för att det inte är lika mycket att göra på rasterna, att matsalen är högljudd och stökig. När det gäller lärare och undervisning känner man att det kommer att bli konstigt och att det känns bättre med en lärare och undervisning på samma sätt som i mellanstadiet. En del tror också att lärarna är strängare och att det är viktigare att passa tider. Många känner att man behöver sista året i mellanstadiet, att få vara störst. Man vill definitivt inte ha lektioner tillsammans med äldre årskurser då det är pinsamt att kunna mindre. Vattudalsskolans elevråd Elevrådet upplevdes ta på sig en storasyskonroll när det gäller 6:orna, de svarade mer utifrån hur de trodde att 6:orna skulle uppleva detta och om det är bra eller dåligt för dem, än utifrån sig själva och hur de skulle uppleva om 6:orna kom dit. Det som är bra En del tyckte inte att det blev så annorlunda för dem själva när det började 7:an på Vattudal, de kände de flesta redan och de antar att 6:orna känner många också, speciellt 7:orna. Dessutom var det roligt att få håltimmar. Det som är dåligt De allra flesta tycker att åk 6 på Vattudal är en dålig idé. Själva kände de sig små och rädda för att göra bort sig när det började 7:an, 9:orna kändes stora och läskiga och det var rörigt med många lärare. Hade de flyttat redan i åk 6 tror de att det skulle ha varit ännu konstigare och kännas ännu mer stort. Det hade blivit svårare att hålla tider och att hitta rätt.

10 En sammanställning av funderingar kring BUN:s förslag om åk 6 i Strömsund Sidan 6 av 11 Camilla Hulkki, utredningssekreterare KLF Om de ska se till vad de själva tycker om att få in åk 6 så vill de flesta inte det pga den stora åldersskillnaden och att 6:orna är för skrikiga och jobbiga. De antar också att 6:ornas sätt är annorlunda än 7:ornas att de leker mer och är mer ute på rasterna. De är också oroliga för att 6:orna kommer att bli retade. Den kan inte tänka sig att ha gemensamma lektioner med 6:or då det skulle kännas konstigt och bli för mycket flams samt att 6:orna inte skulle våga göra någonting. De anser att 6:orna behöver tiden i mellanstadiet för att mogna, att de ska få vara barn och våga leka. Möjligen kan det vara bra med en 6-7 och en 8-9 i separata byggnader.

11 Bilaga 1 Årskurs 5 och 6 om förslaget 7 av 11 Årskurs 6 Frågor till elever 5-6 Bredgårds, Gubbhögens och Hedenvinds skola Barn- och utbildningsförvaltningen funderar på ett förslag som betyder att årskurs 6 flyttar till Vattudalsskolan (högstadiet). Innan något bestäms vill vi höra vad ni som elever tycker om detta. Vad känner du om Vattudalsskolan? Spännande med ny skola. Konstigt att lämna gamla skolan. På Vattudal arbetar de på annat sätt, gör klart uppgifter efter varje vecka, mm. Det är kul, det blir som för sjuorna fast enklare. Kul eftersom man känner flera där, tex släktingar. Känns som att man vill gå på båda skolorna, kul att vara där kul att vara kvar. Kul, bra skola. Kul att börja tidigt. Vill inte gå där i sexan, man är inte mogen. Rädd för niorna för stor åldersskillnad. Det känns bra och de säljer fika där. Att det är många klassrum, skåp och långa dagar. Dåligt. Ganska bra. Kul att ha nära till matan. Bra, jag gillar kafeterian. Det verkar väl roligt och kul tycker jag! Jag älskar Vattudal! Det verkar väl bra, typ. Dålig skola. Det verkar spännande. Att det är långt dit, tidiga mornar och långa dagar ända från 6:an. Att det är skit och dåligt. Säkert bra på vissa sätt. Om rasterna? Det går inte bra att leka för man känner sig fjantig. Man får gå lite fritt gå utanför skolan och besöka andra på rasten. Man har håltimmar. Bra för då får man gå hem på rasterna och vara ute på byn. En dag i veckan får man börja senare och ha sovmorgon. Man får ha med sig pengar och köpa saker i kafeterian. Man är mer inne och sitter och pratar. De äldre är coolare. Roligt. Bra.

12 Bilaga 1 Årskurs 5 och 6 om förslaget 8 av 11 Kan vara kul. Jag väntar på att vi får håltimme! Om man får gå hem då så är det bra. Men om man inte får det så är det dåligt. Bra, det finns ju ganska mycket att göra. Långa raster är bra. Jag älskar raster! Jättekorta raster. Alldeles för långa raster. Inte lika mycket att göra på rasterna. Om matsalen? Har redan ätit där några gånger. Känns kul. Gör inget att köa med andra elever. Inga problem, äter där nu och det fungerar bra. Högljutt. Ganska bra. Inget nytt. Bra. Fungerar väl likadant? Nästan aldrig god mat. Nja, jag gillar matsalen sådär. Okej. Bra för man får gå och kolla vad det är för någon mat. Sådär. Ingen god mat. Säkert stökigt på matan. Om lärarna? Att ha olika lärare för olika ämnen känns kul testar redan nu att byta lärare. Känns också konstigt. Bra om alla lärare är trevliga men det finns säkert de som är otrevliga också. Det är bra med en lärare men också bra med flera. Det vore kul att testa på att forska i ett speciellt ämne och sen redovisa efteråt. Man har olika klassrum och olika lärare, bättre att ha en lärare och undervisning på samma sätt som på mellanstadiet. Fler språk är inte bra när man redan har engelskan som nytt språk. Jag tror att de är snälla. Ganska bra. Dom är bra. Min mamma jobbar där. En del är bra men inte alla. Har aldrig träffat någon lärare från Vattudal. Dåligt. Jag vet inte hur snäll de är. Stränga.

13 Bilaga 1 Årskurs 5 och 6 om förslaget 9 av 11 Senila. Om leken? Det blir töntigt att leka där. Inte kan man leka med 7-9:orna! Tex Kurragömma med dunk det blir konstigt att leka det där [på Vattudal]. Borde kunna ordnas så att man kan leka om man vill men man kanske inte har lust med det när man kommer dit. Idrott är okej att göra på rasterna, finns tex fotbollsplan där. Vill 9:orna spela boll med oss? Är det någon som spelar boll eller leker där? Gunga i gunga är roligt men finns inte på Vattudal. Bra att man får vara inne på rasterna och tex spela spel men det är bra att vara ute och få luft också. Det är bra med uteaktiviteter och det går att leka på Vattudal men det är mindre plats för leken. Bra. Jag kommer gå hem på håltimmarna och göra något. Spelar inte så mycket roll. Vilken lek? Det finns mycket mer att göra här! Något annat? Känns konstigt att man blir minst på den skolan när man är störst nu. Man känner sig liten, kan lite om skolan, vet inte var alla salar är och man är rädd för de större man vill inte bråka eller göra bort sig inför dom. (tex pruppa ). Det kan också vara coolt att vara med de större. Man känner sig lite större om man får gå på Vattudal. Att gå i 6:an där känns annorlunda. Man behöver sista året på mellanstadiet. Att slå ihop 6-7 till ett eget stadium är inte bra inte heller att ha lektioner tillsammans med andra årskurser på högstadiet då man känner sig dum. Jag tror att det känns bra att vara där. Jag hoppas att vi får gå 6:an på Vattudal. Det ska bli spännande att börja där. Jag vill börja 6:an där. Jättekul. Jag vill börja där nu! Jag vill flytta dit. Superbra är den skolan, vill börja där fort!!! Jag gillar kafeterian och håltimmar. Jag vill börja på Vattudalsskolan. Långt att åka, fullt i bussen Allt är skit Roligast: Att träffa alla gamla kompisar igen (de som redan är på Vattudal). Sättet man jobbar på på högstadiet. Finns inget.

14 Bilaga 1 Årskurs 5 och 6 om förslaget 10 av 11 Kafeterian Håltimme för läxor eller att har roligt. Tråkigast/sämst: Strängare regler, tex att man ska vara i tid. Man borde få vara liten längre och leka mer. Mindre plats kafeterian blir full. Man är inte mogen.

15 Bilaga 2 Vattudalsskolans elevråd om förslaget 11 av 11 Årskurs 6 Frågor till elever Vattudal (elevrådet) Hur upplevde du att flytta till Vattudal när du började årskurs 7? Lite jobbigt kände sig mindre minimyran. 9:orna stora och läskiga. Inget speciellt kände de flesta. Roligt att få håltimmar. Rörigt med många lärare. Skiträdd att gå in i fel klassrum. Om du skulle ha flyttat redan när du började årskurs 6 hade det blivit någon skillnad? Konstigare större. Svårare att hålla tider. Svårare med flera klassrum. Matsalen olika Hedenvind äter redan där till skillnad mot de andra i mellanstadiet. Hur skulle det kännas om årskurs 6 skulle gå här med er nu? Tänk speciellt på raster, matsal, mm. Vill inte för stor skillnad, de är skrikiga och jobbiga. 6:ornas sätt är annorlunda än 7:orna, de leker mer. 7:orna sitter mer inne på rasterna. De kan bli retade. 7:orna kanske känner dem redan. Skulle du kunna tänka dig att ha gemensamma lektioner med årskurs 6, i tex musik eller gymnastik? Det skulle vara konstigt. För mycket flams. 6:orna skulle inte våga göra någonting. Något annat? 6:orna behöver tiden i mellanstadiet för att mogna. De får inte vara barn, vågar inte leka. Det har ju alltid varit så här. Kan vara skillnad om 6-7 är i en byggnad och 8-9 är i en annan.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Barn- och utbildningsnämnden Dnr Slutredovisning av anpassad studiegång för en elev i skolår 8 vid Vattudalsskolan i Strömsund Barn- och utbildningsnämnden tog den 14 juni beslut om anpassad studiegång för en elev i skolår 8, till vårterminens slut 2006, enligt grundskoleförordningen 5 kapitlet 10. Rektor fick i uppdrag att inkomma med en redovisning till nämnden den 15 augusti Skriftlig redogörelse av ärendet har inkommit till nämnden den 28 juni Eleven kommer att återgå till ordinarie undervisning från och med läsåret 2006/2007. Eleven går då i skolår 9. Barn- och utbildningsnämndens beslut 1 Redovisningen godkännes och den anpassade studiegången avslutas vid vårterminens slut Beslutsexpediering Rektor för Vattudalsskolan Justering (sign)

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Barn- och utbildningsnämnden Dnr Slutredovisning av anpassad studiegång för en elev i skolår 8 vid Vattudalsskolan i Strömsund Barn- och utbildningsnämnden tog den 14 juni beslut om anpassad studiegång för en elev i skolår 8, till vårterminens slut 2006, enligt grundskoleförordningen 5 kapitlet 10. Rektor fick i uppdrag att inkomma med en redovisning till nämnden den 15 augusti Skriftlig redogörelse av ärendet har inkommit till nämnden den 28 juni Eleven är inskriven i särskolan och läsåret 2006/2007 går eleven i skolår 9. Barn- och utbildningsnämndens beslut 1 Redovisningen godkännes och den anpassade studiegången avslutas vid vårterminens slut Beslutsexpediering Rektor för Vattudalsskolan Justering (sign)

s Sammanträdesdatum Stig Willman, sekreterare Margareta Grundström, del av 22 Lars Rönnestrand, del av 22

s Sammanträdesdatum Stig Willman, sekreterare Margareta Grundström, del av 22 Lars Rönnestrand, del av 22 s Barn- och utbildningsnämnden 2006-04-25 Blad 1 (23) Plats och tid Kommunkontoret Strömsund, sammanträdesrum 1, kl 10.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Annie-Gerd Nyholm (s) ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad 1 (12)

Sammanträdesdatum Blad 1 (12) Blad 1 (12) Barn-, kultur- och utbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Övriga närvarande 2008-08-26 Kommunkontoret Strömsund, sammanträdesrum Björken, kl 08.30-13.30 Lars-Eric Bergman (m) ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-23 1. 31:ans Glass och Kök, Hästholmen Måndagen den 23 juni 2014, klockan 09:00-10:30

Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-23 1. 31:ans Glass och Kök, Hästholmen Måndagen den 23 juni 2014, klockan 09:00-10:30 2014-06-23 1 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande 31:ans Glass och Kök, Hästholmen Måndagen den 23 juni 2014, klockan 09:00-10:30 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD),

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson....

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson.... 98 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum, Haganäset, kl 17.30 18.30, därefter utdelning av gratifikationer till 20.30 Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg

Läs mer

Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, Kl. 09:

Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, Kl. 09: 1 Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2013-09-19 Kl. 09:00 10.30 Beslutande: Övriga närvarande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-01-21 Blad 1 (19)

Sammanträdesdatum 2015-01-21 Blad 1 (19) Barn-, kultur- och utbildningsnämnden 2015-01-21 Blad 1 (19) Plats och tid Folkets Hus Strömsund, sammanträdesrum Grelsgård kl 8.30-14.00 Beslutande Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Maud Fortuna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn-, kultur- och utbildningsnämnden Blad 1 (24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn-, kultur- och utbildningsnämnden Blad 1 (24) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn-, kultur- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2010-10-21 Blad 1 (24) Plats och tid Scandic Östersund City, Östersund, kl 9.30 15.00 Beslutande Lars-Eric Bergman (m) ordförande

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-11.00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 44 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 20.40 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson (S) Anna Danielsbacka

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Anna Halvarsson, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum. Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica Dahlén (s) Hans Ringberth (s)

Sammanträdesdatum. Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica Dahlén (s) Hans Ringberth (s) Barn-, kultur- och utbildningsnämndens 2013-03-15 Blad 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Strömsund, sammanträdesrum Almen kl 10.00-11.00 Beslutande Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Bikupan kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Kristina Eriksson(C) vice ordf. Monika Stasny (S) Anton Håkansson (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) Marcus Dackling (M)

Läs mer

Bringsta skola i Harmånger Måndag 24 augusti 2015 kl. 08:15 14:15 med ajournering mellan kl. 10:20 13:00 för lunch samt möte med revisionen

Bringsta skola i Harmånger Måndag 24 augusti 2015 kl. 08:15 14:15 med ajournering mellan kl. 10:20 13:00 för lunch samt möte med revisionen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Bringsta skola i Harmånger Måndag 24 augusti 2015 kl. 08:15 14:15 med ajournering mellan kl. 10:20 13:00 för lunch samt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2013-06-10 Blad 1 (5) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Strömsund, sammanträdesrum Almen, kl.13.00-15.30 Jan Ohlson (s) John-Gunnar Wallin (s) Sigurd Näsström (s) Sture Danielsson (s)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser R A P P O R T 2017-10-02 Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningskontor Jenny Wikby 0372-78 94 11 jenny.wikby@ljungby.se Tillsynsprotokoll Bolmsö 2017-09-18 Introduktion med Birgitta Vi

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-01-29 1 1(11) Plats och tid Gymnasieskolan, kl 08.30 14.30. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson, S Eva-Lena Blom, C

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

16.00-17.30, Mus-Olle (kommunhuset i Krokom)

16.00-17.30, Mus-Olle (kommunhuset i Krokom) KROKOMEN TJ1ELTE 31 mars 2014 1 (5) Plats och tid Beslutande 16.00-17.30, Mus-Olle (huset i Krokom) Karin Wallén, C, ordf Leif Olsson, C Leo Olofsson, M, 1:e vice ordf. Roger Nilsson, M Marianne Hallsten,

Läs mer

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD)

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11juni 2013, klockan 16.00-17.35 ande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius (S), Margareta

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 86 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Åke Eriksson (C) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kulturskolan kl. 14:30 16.15 ande Kristina Eriksson (C) Ordf. Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) tj. Ers. Anton Håkansson (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden ID Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2011-09-01 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rottnen Torsdagen den 1 september 2011 kl. 17.00 19 15 Ragnar Lindberg (s) ordförande Mona Wirkander (s) Lina Cesar (s) Dragomir

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.15-09.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Lessebo kommunhus kl 17.00-19.45 ande Ragnar Lindberg (s) ordf. Gerd Johansson (c) vice.ordf. Mona Wirkander (s) Lars Altgård (s) Lina Cesar (s) Dragomir Zekic (s) Kristina Ericsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förskolan Prästkragen kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku

Läs mer

Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Malung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Kristina Lundberg,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-24 51 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-04-24, kl 15.15 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

s Sammanträdesdatum Folkets Hus Strömsund, sammanträdesrum Grelsgård, kl

s Sammanträdesdatum Folkets Hus Strömsund, sammanträdesrum Grelsgård, kl Barn-, kultur- och utbildningsnämnden s Blad 1 (32) Plats och tid Folkets Hus Strömsund, sammanträdesrum Grelsgård, kl 8.30 15.30 Beslutande Lars-Eric Bergman (m) ordförande Lena Johansson (s) Torsten

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Storck, rektor

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 08.30 15.00 Beslutande Svante Classon (C) Jens Persson (S) Stina Månsson (M) Carina Torpenberg (M) Michael Ruud (M) Krister Önnermalm

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-10.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-03-06 1. del av tid personal

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-03-06 1. del av tid personal ESKILSTUNA KOMMUN Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-03-06 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt förälder Helena Ekman förälder Pernilla Olebring förälder Daniel Bohlin

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 22 september 2014 kl. 08:15 11:55

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 22 september 2014 kl. 08:15 11:55 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 22 september 2014 kl. 08:15 11:55 Beslutande Boerje Bohlin (S) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 16.20 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse / Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-09. kl 15.30

Föredragningslista. Kallelse / Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-09. kl 15.30 Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-09 Kallelse / Underrättelse Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 9 mars 2011, kl 15.30 Föredragningslista Ärende Dnr 1 Bokslut

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Plats och tid: Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum, klockan

Plats och tid: Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum, klockan 1 (10) Plats och tid: Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum, klockan 08.30 12.00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Christer Bäckman (fp), ordförande Harriet Åström (c) Margareta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, kl 16.30-18.45 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 40 Godkännande av ärendelista... 54 41 Att skriva sig till läsning... 55 42 Delgivningar... 56 43 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 57 44 Ansökan om bidrag

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silbodalskolan, kl 12.00-18.00 Beslutande Bo Malm, ordförande (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp)

Läs mer

BN PROTOKOLL EXTRA

BN PROTOKOLL EXTRA BN PROTOKOLL EXTRA HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl. 15.00-15.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

BUN 8 mars 2016 Trygghet - och Trivselenkät 2015

BUN 8 mars 2016 Trygghet - och Trivselenkät 2015 jag tycker om skolan det är jätte bra skolan också alla personalen är mycket bra och alla elever är jättebra - Elev högstadiet skolan är bra alla är snälla och det känns som en stor härlig familj ingen

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-11-23 1(8)

Utbildningsnämnden 2005-11-23 1(8) 1(8) Plats och sammanträdestid Beslutare Westerlundska gymnasiet sal 88, kl 18.00 19.35 Wendelin Müller-Wille (m), ordförande Roger Andersson (c) Margareta Larsson tjg för J Ekman (c) Gunilla Karlsson

Läs mer

14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport

14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-02-24 12 Meddelanden 13 Anmälan om delegationsbeslut 14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport 15 Ekonomi 16 Reviderad timplan för Tingsryds kommuns grundskolor

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-09-09 A8 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 14.50. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Leif Svedin, C Jan-Ove Lindholm, VV Birgitta Lundberg, S Andreas

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-01-26 1 Plats och tid Hovmantorps Folkets Hus Tisdagen den 26 januari 2010, kl. 08.30 17.00 Beslutande Ragnar Lindberg ( s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.30 Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kyrkeruds Folkhögskola, kl 16.00-19.20 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidson (c) kl 16.00-17.00 51 Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-09-04 Sida 1 (7) Övriga närvarande

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Gnarps skola Måndag 17 mars 2014 kl. 08:30-14:35 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00-12:30

Gnarps skola Måndag 17 mars 2014 kl. 08:30-14:35 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00-12:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Gnarps skola Måndag 17 mars 2014 kl. 08:30-14:35 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00-12:30 Beslutande Boerje Bohlin

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

() Justerande.. Lene Hollner Just2

() Justerande.. Lene Hollner Just2 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid Centalen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Justering plats och tid Lene

Läs mer

Plats och tid: Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum, klockan

Plats och tid: Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum, klockan 1 (12) Plats och tid: Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum, klockan 10.00 16.30 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Christer Bäckman (fp), ordförande Matz Johansson (c) Harriet

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskott

Kultur- och utbildningsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Gårdbyskolan Korpilombolo, 2018-03-20, kl 1000-1600 ande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 55-61 Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Sjödal (C) 20

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11)

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Tid och plats Måndagen den 7 december 2009 klockan 15.00 16.40, Hällsnäs konferens, Mölnlycke Ajournering kl.15.50-16.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Utbildningsnämnden Lennart Samuelsson (S) Zuber Sahi Jan Emtenäs Linda Bogne, 27-31, (MP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Utbildningsnämnden Lennart Samuelsson (S) Zuber Sahi Jan Emtenäs Linda Bogne, 27-31, (MP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.00-10.10. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M Bror Sterner (S) Lena Lundgren (S) Mikael Sporgelin (S) Dag Bergentoft (M)

Läs mer

9 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall. 10 Information kommunfullmäktiges beslut om ny grundskoleorganisation i Tingsryds kommun

9 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall. 10 Information kommunfullmäktiges beslut om ny grundskoleorganisation i Tingsryds kommun BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-03-23 9 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall 10 Information kommunfullmäktiges beslut om ny grundskoleorganisation i Tingsryds kommun 11 Information

Läs mer

Brofästet konferens Kalmar, , kl

Brofästet konferens Kalmar, , kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Brofästet konferens Kalmar,, kl 15.30-18.30 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Kommunkontorets sammanträdesrum, kl

Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 13.00-14.25 Ulf Eriksson, Ordförande (s) Annsofi Ramevik (s) Magnus Lundquist (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl. 15.00 17.15 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson (L)

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Lena Ek Ann-Sofie Gustafsson Helena Hall Blixt Daniel Tidefjärd Malin Persson Inger Winqvist Gadd Pernilla

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2016-10-27 1(15) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 13:30-16:35 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa Branchetti Hallberg (S) ersätter Per Arne Andersson

Läs mer

87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010

87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-09-28 85 Meddelanden 86 Anmälan om delegationsbeslut 87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010 88 Delårsrapport 2010:2 per 31 augusti och

Läs mer

83 Motion 3/2014 Industriprogrammet på Jenningsskolan

83 Motion 3/2014 Industriprogrammet på Jenningsskolan Barn- och utbildningsutskottet Ärendelista Måndag 10 november 2014 60 Godkännande av föredragningslista 81 Redovisning från Röda tråden-gruppen 82 Motion 11/2013: Samlad skoldag 83 Motion 3/2014 Industriprogrammet

Läs mer

Carin Elofsson, barn- och utbildningschef Pernilla Brändström, sekreterare Anna-Lena Göttfert, rektor 39. Magnus Forsberg.

Carin Elofsson, barn- och utbildningschef Pernilla Brändström, sekreterare Anna-Lena Göttfert, rektor 39. Magnus Forsberg. Barn- och utbildningsutskottet 2017-05-15 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2017-05-15 kl. 13:00-15:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Ingrid Sundbom (c) ersättare för Elisabeth

Läs mer