Las Playitas Fuerteventura Jag hade hört så mycket om Las Playitas så när Emelie ville ha ressällskap dit så tvekade jag inte att följa med.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Las Playitas Fuerteventura 2012. Jag hade hört så mycket om Las Playitas så när Emelie ville ha ressällskap dit så tvekade jag inte att följa med."

Transkript

1 Las Playitas Fuerteventura Jag hade hört så mycket om Las Playitas så när Emelie ville ha ressällskap dit så tvekade jag inte att följa med. Den 26:e mars åkte vi. Efter c:a 5 timmars flygresa och drygt 2 timmar till med inväntande av väskor och transfer till hotellet så var vi framme. Förutom hotellet som vi skulle bo på så fanns det ett lägenhetshotell. Det var ett jättestort hotell och för att komma till vårt rum var vi tvungna att ta tåget. Vi hittade andra vägar sen som gick lite snabbare för att ta sig till stranden och matsalen. Rummet var fint, jättefint badrum med både badkar och duschkabin. Utsikten kunde förstås ha varit bättre, rakt in i en annan byggnad. Men vi hade sol det mesta av dagen och kvällen. Vi startade starkt nästa morgon med att ge oss ut och jogga. Med en nyinköpt karta i handen, efter 3 km tyckte vi att kartan inte riktigt stämde så frågade vi några andra löpare var vi befann oss och det var inte där vi trodde, så det blev samma väg hem igen. Vi gjorde ett nytt försök på kvällen och gav oss ut på en 10 km:s runda. Det var inte helt lätt att hitta vår runda som var märkt med blå stenar. Ibland kändes det som vi var in the middle of nowhere. Några blå stenar fanns inte att hitta.. Men det var samtidigt helt fantastiskt, ett kargt och mäktigt landskap. Ett tag trodde vi att en hund skulle springa efter oss, men det gick bra och vi tog oss hem och det blev ett välförtjänt dopp i havet.

2 På onsdagen följde vi med Apollo guiden på en vandring till en närliggande stad, Gran Tarajal. Turen gick uppe på bergstopparna. Fantastisk utsikt men inte helt lätt att gå. En kraftigt vind gjorde att man med ryggsäcken på, ibland nästan blåste i väg. Turen var c:a 4 km. Vi gick ner till strandpromenaden. Här fanns lite affärer men inte var det mycket till shopping. Det fick bli taxi hem. Vi hade bestämt oss för att prova några pass, nästan alla pass var utomhus, istället för bootcamp som vi trodde att det skulle vara, visade det sig att passet vara något slags danspass. House vs Disco. Varken bra för mitt knä eller min koordinationsförmåga. Men entusiastiska ledare.

3 Tidigt på torsdagsmorgonen gick vi en runda i den lilla fiskebyn Las Playitas som ligger på andra sidan berget och på baksidan av hotellet. Man kan gå antingen en landsväg dit eller längs strandkanten. En fin liten by med många pittoreska hus, mycket ögongodis. Vi njöt verkligen och såg solen gå upp från ett litet berg vid sidan av byn.

4 Vi bestämde oss för att hyra en bil och köra runt lite. Vi åkte norrut mot Corralejo och körde genom Parque natural de Corralejo. Helt enormt att se denna sandöken som förflyttats hit från Sahara. På vägen hem blev det ett besök i huvudstaden, Puerto del Rosario. Först fick vi uppsöka ett apotek, så att Emelie kunde lindra sina brännskador. Sen gick vi runt lite i staden och hittade ett ganska trevligt varuhus. Vi hade inte så mycket tid men här finns i alla fall shoppingmöjligheter.

5 På fredagen skulle vi cykla hade vi tänkt, att hyra cykel är nästan lika dyrt som att hyra bil. Man skall också boka cyklar i god tid, när vi beställde fanns det bara 2 fitnesscyklar kvar. Dessutom visade det sig att på Emelies cykel hoppade kedjan av och bakdäcket läckte luft. När vi frågade om vägen så sa de att den inte var speciellt hilly. Men det var det, mycket backigt till och med. Antingen var det upp eller ner, sidovind eller motvind. Och en hemsk trafik. Knappt ingen vägren och på vägrenen var det med jämna mellanrum en upphöjd reflexmarkering. Ibland kunde man cykla på insidan av denna men oftast fick man hålla sig till vänster om den och vara ute på vägbanan. De flesta bilar mycket hänsynsfulla. Men några svepte förbi i mycket hög fart. Emelie hade råkat läsa om att det skulle finnas en jättefin badstrand topp tio i världen, någonstans vid Costa Calma, till sist kom vi fram dit. Men var fanns stranden? Den karta vi hade var inte jättebra. Vi hade glömt namnet också men vi tror att vi hittade den rätta stranden. Playa Esmeralda som sträckte sig i flera kilometer kändes det som. En fantastisk strand. Vi gick en bit på den. Många badade och solade helt näck. Det hade tagit längre tid att cykla än vad vi trodde så efter mindre än 2 timmar var vi tvungna att tänka på hemfärden. Med en viss oro med tanke på vinden, trafiken och backarna. Det längsta Emelie cyklat tidigare är Lomma - Lund tur och retur. Och tro det eller ej vinden hade vänt så större delen av hemfärden hade vi också motvind eller stark sidovind. Men en del av sträckan hade vi en sådan fantastisk medvind, på 5 km behövde man knappt trampa alls. Emelie var helt salig när vi var framme i LAS playitas igen.

6 På lördagsmorgonen sprang vi en ganska jobbig tur upp till en fyr. Fantastisk utsikt. Turen var drygt 12 km. Fantastisk frukost efter detta och sen lite solande vid poolen. Solskyddsfaktor 30 fick det bli idag. Vi har många brända kroppsdelar efter cykelturen. Baksidorna på mina vader är inte att leka med, vem kunde tro att man kunde bli bränd där? Emelie har t.o.m. blivit bränd på händerna.

7 Idag hade vi bestämt oss för att prova fiskrestaurangen här i LAS playitas. Den ligger alldeles vid stranden. Assorted grilled fish beställde vi. Det var det dyraste på menyn. Medan vi väntade på maten och drack vår öl åt vi bröd med några fantastiskt goda röror. Så kom maten och den var en överraskning. På tallriken 3 hela fiskar, en hade något i munnen huvudena var kvar. Där fanns också en bläckfisk, musslor, räkor och 2 tonfiskar och en fena av något slag. Lite sallad och några potatisar. Vi fick ju ge oss i kast med detta. Tonfisken var god. Men vi orkade ju inte äta särskilt mycket av den maten. Söndag och sista dagen, för denna gång i alla fall. Varje morgon klockan åtta är det solhälsningen. Man ser solen komma fram bakom berget. Eftersom vi ännu inte varit med på den så tänkte vi att sista dagen får det i alla fall bli av.

8 Vi ångrade lite att vi hade varit med på så få pass och hade tänkt vara med på två den sista dagen. Men solen var skön så vi stannade vid poolen. Men det blev i alla fall ett functional athletic pass, och det var nog det roligaste pass jag varit med om. Så sista löpturen, när vi läste om den på vår karta stod det att den var ganska backig. Vi var lite oroliga, söndagen var den varmaste dagen. Jag hade glömt vätskebältet ( hemma i Sverige). Så jag fick springa med en flaska i handen. Men vi hade inte behövt oroa oss, det blåste ganska mycket. Och det var inte alls så backigt. Det var den roligaste löpturen. Vi sprang bland bergsknallarna, mötte en ensam löpare och en cyklist. Någon enstaka bil så vi visste att civilisationen fanns i närheten. Några magra getter betade på bergssluttningarna på gud vet vad. Det såg så torrt ut överallt. Och ett dopp i havet blev det förstås efteråt. Vår fantastiska vecka här i Las Playitas är slut, jag har försökt jämföra med Montegordo i Portugal. Det som är bättre här är maten, både frukosten och middagsbuffén. Nästan alla pass är utomhus, vilket lockar mig mer. Poolerna är varmare. Gymet är mycket bättre och mycket större här på Las Playitas. Stranden är sämre. Montegordo har bergspasset, en trevligare natur, en fantastisk strand. Fina vägar att cykla. Maten är sämre där, passen är inomhus och gymet är dåligt. Svårt att säga vilket jag tyckte bäst om. Det trista är att det är så dyra resor. Jag skulle vilja ta det ena på våren och det andra på hösten. Men jag tror att jag skall åka dit en gång till i livet i alla fall. Lund //Siv

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Resa till Island 2002

Resa till Island 2002 Berit hade bestämt att hon ville fira sin 60 års dag på Island. Hon känner att hennes rötter måste vara där. Hon har ingen släkt där och ingen av hennes förfäder kommer från Island så det måste vara ett

Läs mer

Resan till Topolcianky. Foto: Victoria och Per Solås, Kjell Jormfeldt

Resan till Topolcianky. Foto: Victoria och Per Solås, Kjell Jormfeldt Resan till Topolcianky Text: Victoria Solås Foto: Victoria och Per Solås, Kjell Jormfeldt I juni 2008 reste Per Solås, Åse Skjäret och deras dotter Victoria tillsammans med Kjell Jormfeldt till ISG:s årsmöte

Läs mer

Eastern Promises -09. Jörgen Petterssons reseberättelse - Eastern promises 09 - juli 2009 1 av (6)

Eastern Promises -09. Jörgen Petterssons reseberättelse - Eastern promises 09 - juli 2009 1 av (6) Eastern Promises -09 Allt började en kväll i vintras när Jonas ringde och berättade om sin nya idé att köra till Tjernobyl och kolla läget. Vet ej om han ringde för att locka mig att åka med eller inte.

Läs mer

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

Med alla dessa fina alternativ så seglar vi hem till det kalla Sverige!! Vad har det tagit åt oss?

Med alla dessa fina alternativ så seglar vi hem till det kalla Sverige!! Vad har det tagit åt oss? Nu är vi hemma igen. Den här sommaren var den mest ovissa under vår tid i Medelhavet. Vi hade flera funderingar på vad vi skulle göra. Alternativen var att segla till Turkiet. Raine Poka, som själv ligger

Läs mer

Garda, sommaren 2009 en cykelsemester att minnas Av Bo Gasslander.

Garda, sommaren 2009 en cykelsemester att minnas Av Bo Gasslander. Garda, sommaren 2009 en cykelsemester att minnas Av Bo Gasslander. Vecka 27 (29/6 6/7) var veckan som fyra glada grabbar, Torsten, Andreas, Tomas och undertecknad tidigare under våren bestämt skulle tillbringas

Läs mer

Dubbelt utsatt. Berättelser om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning

Dubbelt utsatt. Berättelser om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning Dubbelt utsatt Berättelser om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning Kvinnor berättar om sina liv Det här är en lättläst version av boken Dubbelt Utsatt. Den handlar om kvinnor med funktionsnedsättning

Läs mer

Ensamvandring mot Kebne juli 2011

Ensamvandring mot Kebne juli 2011 Ensamvandring mot Kebne juli 2011 Söndag 3/7 2011 Nu lastas bagaget in i flygplanet en ryggsäck slängs nonchalant på backen. Hur gör man med min? Det gick bra! Då så! Då slipper jag gå utan packning. Gasen

Läs mer

Internationell feriepraktik, 2013

Internationell feriepraktik, 2013 Internationell feriepraktik, 2013 CITAT FRÅN ELEVERNAS SKRIFTLIGA RAPPORTER Efter de två veckor vi befann oss i London känner jag mig berikad. Berikad på ny kunskap; hur det är att jobba i en butik, hur

Läs mer

Vår första Skottlandsresa

Vår första Skottlandsresa Vår första Skottlandsresa Allt brukar börja med en dröm, så också vår Skottlandsresa. Vi vet inte riktigt vart idén kom ifrån, men Annica var till Skottland på tjänsteresa hösten 2002 och blev frälst i

Läs mer

Cykeltur 2005 (11 Juli 20 Juli)

Cykeltur 2005 (11 Juli 20 Juli) Cykeltur 2005 (11 Juli 20 Juli) Tisdag Fryser om mina fingrar. Jag har tryckt i mig nästan en hel grillad kyckling och dricker lite te. Det är den andra dagen. Jag sov inatt i Hvena hos Eleonora på Orust.

Läs mer

Italienresan 2010. Lördag 19 Juni.

Italienresan 2010. Lördag 19 Juni. Italienresan 2010 Då var det dags för en resa till outforskat territorium igen, södra Italien. Vi har hyrt en stuga på en svenskägd turistanläggning 6 mil norr om Neapel kallad La Serra. 14 dagar skall

Läs mer

SPINT2:s resa till Island 2011

SPINT2:s resa till Island 2011 SPINT2:s resa till Island 2011 Citat ur elevernas loggböcker 28/11 Dagens arbete har varit att kryssa för checklistan och kolla så att alla tar med sig det dem ska. Jag delade upp uppgifterna till alla

Läs mer

Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg

Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg Den här sagan är skriven för alla barn som har en stark rädsla för något; en så kallad fobi. Vår förhoppning är att barnen och deras

Läs mer

Glimtar från en inlåst tid

Glimtar från en inlåst tid Glimtar från en inlåst tid Av Ia Ohrsell "Write the truth the truth never lies and it's the one that sounds best" Mathew Chilcott 1 Förord "Välkommen till polisen. Hur kan jag stå till tjänst?" "Ja hej,

Läs mer

Jag är visst smart! säger Patrik

Jag är visst smart! säger Patrik Jag är visst smart! säger Patrik Nu är mamma arg igen. Hon är nästan alltid arg på mig. Igår var hon arg, och hon blir säkert arg imorgon igen. Det är inget roligt. Idag är ingen bra dag. Imorse glömde

Läs mer

KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER

KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER Ref. 20832 Ref. 20832 KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER INNEHÅLL - 30 kort (bilder), storlek 13,5 x 16,5 cm, som visar de 7 berättelsernas handling + 2 kort med frågetecken (4 bildkort till

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

Jag talar med havet. elever från Språkintroduktionens Startskola berättar om resor och vägskäl

Jag talar med havet. elever från Språkintroduktionens Startskola berättar om resor och vägskäl Jag talar med havet elever från Språkintroduktionens Startskola berättar om resor och vägskäl Förord När jag mår dåligt talar jag med havet. Havet lyssnar, suckar och bevarar mina hemligheter. Havet tycker

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Reserapport och Utvärdering Usangi 2009

Reserapport och Utvärdering Usangi 2009 Reserapport och Utvärdering Usangi 2009 Inledning Jag utförde mina utlandsstudier under fem veckor på ett sjukhus i Usangi, en by som ligger uppe i bergen i norra delen av Tanzania. Usangi hospital, är

Läs mer

Ett ansvarsfullt lån

Ett ansvarsfullt lån Ett ansvarsfullt lån Av: Johannes Djerf [Även som bibelstudium för ledarscouterna, UV-Lägret 2011] Har du någongång fått i uppgift att ta hand om något som egentligen inte är ditt? Du har kanske fått låna

Läs mer

vanebilister blev testcyklister

vanebilister blev testcyklister vanebilister blev testcyklister Trampa igång Innehåll 3 Vägen från bilist till cyklist 4 Elcykeln ger Bengt en bra start på dagen 6 En mil om dagen på vikcykel 8 En jätteglad och stolt cyklist 10 Nytta

Läs mer

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten Resedagbok Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014 Machame Route, Whiskey rutten Nu är 6 månaders fysisk och mental förberedelse till ända och det är dags för en ny utmaning. Jag ska ta mig

Läs mer

Pikku Matti. Ill.:. Albert Edelfelt. Berättelse av Zacharias Topelius från 1852

Pikku Matti. Ill.:. Albert Edelfelt. Berättelse av Zacharias Topelius från 1852 Pikku Matti Ill.:. Albert Edelfelt Berättelse av Zacharias Topelius från 1852 Kulturveckan 2008 Pikku Matti Borta på en skogsbacke står en liten stuga, ett torp. Stugan har ett fönster som är så litet,

Läs mer

Med detta tar min berättelse slut för denna gång!,. för givetvis kommer jag tillbaka hit för nya äventyr. Janne Elsborg

Med detta tar min berättelse slut för denna gång!,. för givetvis kommer jag tillbaka hit för nya äventyr. Janne Elsborg Måndag & Tisdag Klockan är 06:30 på Måndag morgon och det är dags att åka till jobbet för sista dagen på ett tag,. För i kväll bär det av mot Oslo där resan startar, som skall ta oss genom USA, på historiska

Läs mer

Alaskaresan Hallo Bay 2013

Alaskaresan Hallo Bay 2013 Måndag den 12/8 middag kl 12.00 Nu närmar sig resan till Alaska. Jag har packat färdigt 2 stora resväskor och ett stort handbagage med kameragrejor, pass och diverse papper, bl a inresetillstånd till Alaska.

Läs mer

Resebrev 22 Dardanellerna Marmarasjön Istanbul - Bosporen Juni 2003

Resebrev 22 Dardanellerna Marmarasjön Istanbul - Bosporen Juni 2003 Resebrev 22 Dardanellerna Marmarasjön Istanbul - Bosporen Juni 2003 Kaffet smakade bra När förra resebrevet avslutades gick vi ombord till Elsy och Rune på Eldfågeln från Kungälv och drack kaffe tillsammans

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer