Verksamhetsplan med utblick mot 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan med utblick mot 2014"

Transkript

1 Verksamhetsplan med utblick mot 2014 Svenska Kryssarklubben arbetar med att utveckla service och hjälpmedel till medlemmarna. Under de kommande åren är satsningen på webben av stor vikt. Ambitionen är att webbplatsens ska bli Sveriges bästa webbsida för turist- och långfärder i närliggande vatten. För att uppnå det ska webbsidan ge det mesta av den information som behövs vid planering eller genomförande av färden. Bland information kan nämnas sjökort med bland annat medlemstips och fakta om de vatten som medlemmarna frekventerar mest. En viktig grupp för framtiden är våra ungdomar. Webbsidan i kombination med nya och redan fungerande aktiviteter ska erbjuda fler aktiviteter till våra yngre medlemmar. Kryssarklubben utvecklas med våra funktionärer och de närmaste åren kommer att användas åt att förbättra funktionärsstödet genom att erbjuda utbildningar och utveckla stödfunktioner för att underlätta genomförandet av funktionärsuppdragen. Aktiva och effektiva nämnder som utvecklar verksamheten inom sina områden är en del av funktionärsstödet och viktig för Kryssarklubbens utveckling. Satsningen på nämndverksamheten har utökats under senare tid och nämndernas verksamhet ska under den kommande treårsperioden utvecklas än mera. I slutänden är det medlemmarna som genom sina röster och genom sitt agerande berättar om satsningarna är de rätta och utvecklingen går åt rätt håll. En viktig del är kommunikationen med medlemmar och kommande medlemmar. Den kommunikationsplan som klubben enats om ska under de kommande åren genomföras. Torbjörn Berg Ordförande Svenska Kryssarklubben 1(9)

2 Kryssarklubbens informationskanaler och publikationer Kryssarklubbens webbsida Arbetet med att vidareutveckla den nya webbsidan ska fortsätta. Syftet med satsningen är att göra Kryssarklubbens webbsida till Sveriges attraktivaste och mest använda webbplats för de som är intresserade av turist och långfärder till sjöss. Webbplatsen ska både kunna användas för planering inför färden och innehålla information som är värdefull när man är ute i båten. Övergripande målsättningar för webbsidan Webbplatsen skall ha en form som attraherar alla åldersgrupper. Erbjuda tips, utbildning eskadrar, rådgivning, hjälpmedel aktiviteter, kartor, guider och medlemskap för att stärka lusten till långfärder till sjöss och underlätta sådana färder. Utformas så att vi uppnår ett ökat deltagande i olika aktiviteter och utbildningar. Erbjuda stödfunktioner för förtroendevalda så att förtroendeuppdragen underlättas. Visa upp Kryssarklubben som en organisation. Utformas så att delar av webben endast är tillgänglig för medlemmar eller funktionärer. Ska lätt kunna kopplas till andra system. Till exempel medlemssystem, Eniros sjökort, Google maps, Facebook, YouTube, Forum etc. Ska kunna använda geokodad information för placering av på kartor och sjökort Möjlighet för medlemmar att bidra med innehåll För de kommande två åren ska behov och måluppfyllelsen regelbundet ses över i takt med den snabba utvecklingen. Det innebär att vi under arbetar efter ovanstående målsättningar men att årliga uppdateringar kommer att ske september 2012 och september Webbstyrgruppens leder den övergripande planeringen och utvecklingen av webben. Gruppen består av representanter för styrelsen, informationsnämnden, kanslichefen och webbredaktören. Ansvarig: Webbstyrgruppen Kostnader: kr På Kryss Medlemstidningen På Kryss har utvecklats genom samarbetet med Allers Custom Publishing. Arbetet ska fortsätta. Läsarpanelen ska uppdateras och stärkas med fler yngre och kvinnliga panellister. Läsarmätningarna ses över för att kunna användas som underlag för en vidareutveckling av På Kryss alla åldersgrupper. På Kryss ingår i medlemskapet men är också en stark kanal för att nå ut med Kryssarklubbens budskap till potentiella medlemmar. På Kryss finansieras till stor del av annonsintäkter och konkurrerar därmed med andra kommersiella båttidningar och kanaler om båtbranschens annonsbudgetar. Under året ska annonsverksamheten ses över. Kryssarklubben behöver exponera På Kryss på ett bättre sätt på mässorna framförallt för att nå båtbranschen men också nå nya prenumeranter och medlemmar. Utvecklingen av På Kryss på webben kommer att fortsätta under de två kommande åren och även hur vi kan återanvända artikel material i olika webbmoduler. En långsiktig målsättning vi jobbar efter är att få annonsförsäljningen att helt finansiera tidningen. 2(9)

3 Ansvarig: Redaktionsrådet /redaktionen Kostnader: kr Intäkter: kr Årsboken 2012, Österled Under juni 2012 kommer årsboken som i år kommer att handla om Östra och södra delen av Östersjön. Den kommer att vara en kombination av guidebok till hamnar och reseskildringar från St Petersburg mot Travemünde. För år 2013 planeras en årsbok med inriktning på farleder, kronleder och skutleder i Svenska vatten. Ansvarig för 2013 års årsbok är Hamn- och Farledsnämnden. Ansvarig: Redaktionsråd/ Kostnader: kr Matrikel Under året ska en stor matrikel produceras. Matrikeln ska innehålla kretskarta, medlemsavgifter, litet SXK lexikon, förteckning över samtliga medlemmar och deras båtar. Förteckning SXK nummer, kretsar, nämnder, kommittéer, övriga samarbetsorganisationer, ombud, nya utmärkelser. Beräknat omfång ca 420 sidor. Kostnader: kr Intäkter: kr Medlemsvärvning Ett fåtal nya förmånserbjudanden till medlemmarna ska tas fram inom något av de områden där störst intresse finns såsom rabatt på båttillbehör, försäkringar eller gästhamnsavgifter. I övrigt ska en värvningsaktivitet tas fram för att få nya medlemmar. Kostnader: kr Gästhamnsguiden Gästhamnsguiden som beskriver över 480 gästhamnar skickas ut till alla medlemmar med registrerad båt. En översyn av behov och intresse från medlemmarna att få Gästhamnsguiden i postlådan ska ske under året med anledning av att allt fler internetbaserade tjänster erbjuds. Allt fler använder också smarta mobiler med utökad täckning i Svenska vatten som gör webbaserade lösningar tillgängliga och säkra. Kostnader: kr Profilvaror Profilvaror stärker varumärket, ökar identitet, gemenskap och samhörighet inom Kryssarklubben. Varuförsäljningen är viktig med hänsyn tagen till att sprida varumärket och ge utökad service och klubbkänsla till medlemmarna. En översyn av varuförsäljningen pågår med syfte att titta på olika distributionsformer och dess konsekvenser för service och gemenskap. Ett tänkbart resultat kan bli att sortimentet utvecklas ytterligare för att göras ännu mer attraktivt för medlemmarna. Kostnader: kr Intäkter: kr 3(9)

4 Medlems- och funktionärsservice Kryssarklubbens kansli Kryssarklubbens kansli sköter idag kontakter med medlemmar i medlemsärenden och funktionärer. Kansliet arbetar även med aviseringar, påminnelser, upphandlingar, verksamhetsplanering, information, tryckmedia, webbsidan, ekonomi, varuförsäljning, marknadsföring och varumärkesfrågor. På längre sikt behöver Kryssarklubben ständigt utvecklas och förändras för att vara attraktiv för dagens och morgondagens medlemmar. Information är ett genomgående tema i mycket av verksamheten. Information om verksamheten, om resmål, om teknik, om juridik, om kompetens, om hamnar, bojar och mycket mer. Annan information riktas mot media och externa organisationer och berör båtpolitiska frågor och lobbying. Mycket av arbetet sker av många ideellt arbetande funktionärer. Kryssarklubbens kansli ska stärka kompetens och resurser inom områdena kommunikation, webb och kvalificerad utredning/handläggning. Kommunikation: Opinionsbildning, båtpolitik och intern kommunikation. Vår största utvecklingspotential har vi att utveckla arbetet med att påverka media och myndigheter. Vi arbetar med att under hösten upprätta en databas som både innehåller nordisk media, myndighetspersoner och politiker. Webben, sociala media. Vi har upprättat en ny webbsida samt satt upp en ny Facebook sida. Kansliet har utökat kompetens och resurser för att uppdatera riks sidor och vara support till kretsar, nämnder och medlemmar. Webbens utveckling beskrivs på annan plats. Utredning/handläggning: Vi lämnar idag underlag till styrelsen inom en mängd varierande områden. Exempelvis medlemsanalyser, ekonomiska analyser. Förutom det bör vi ha kapacitet att utföra andra typer av analyser och utredningar. Kostnader: kr Intäkter: kr Medlems- och Båtregistret Medlems- och båtregistret innehåller över medlemmar och över båtar. Dessutom omfattar registret ca 1500 prenumeranter. Medlemsregistret uppdateras dagligen och totalt blir det närmare ändringar per år. Registret är underlag för alla utskick och debiteringar. Under året ska hanteringen av registreringar och ändringar utvecklas så att större delen av medlemmarna ska kunna utföra sina ändringar själva på webbsidan. På längre sikt kommer allt fler av medlemmarna att utföra sina medlemshanteringsärenden själva vilket ger möjligheter för en utökad service inom andra områden. Kostnader: kr Intäkter: kr 4(9)

5 Medlemskommunikation och medlemsrekrytering Kommunikationsplan Konkurrensen om människors intresse är omfattande och det innebär att Kryssarklubben måste bli tydligare på att förmedla budskapet och nyttan av att vara med i Kryssarklubben. En förankrad kommunikationsplan har utarbetats. Kommunikationsplanen ska underlätta planering och genomförande av marknadsförings och kommunikation med medlemmar och kommande medlemmar. I arbetet ingår att ta fram en modell för att mäta varumärkets utveckling. En kommunikationsgrupp bildades förra året med uppdrag att utveckla, förankra och implementera kommunikationsplanen i verksamheten. Planen är utvecklad och förankrad vid Forum i mars Ett första steg i implementeringen är att samordna Kryssarklubbens mässdeltagande. Syftet är att enas om gemensamma budskap, erbjudanden och se vilka synergier som kan finnas. Ett annat område är att implementera kommunikationsplanen i opinionsbildningsarbetet. Gruppen består av representanter från styrelsen, från informationsnämnden och kanslichefen. Marknadsföring Hur ska vi på effektivaste sättet använda våra begränsade marknadsföringsresurser för att sprida budskapet om Kryssarklubben. Vi använder idag mässorna som en mötesplats för att möta medlemmar och potentiella medlemmar. Andra mötesplatser som blir allt viktigare är webbsidan, Facebook, Google och andra mötesplatser på webben men också sökmotorer för webb och mobil. Kryssarklubbens kostnader för att lätt hittas av båtintresserade via de olika kanalerna har ökat snabbt de senaste åren. Medlemmarna informerar även andra om Kryssarklubben både på sjön och land, men även via olika Forum och i sociala media. I vilken grad det genererar nya medlemmar vet vi inte riktigt men en nöjd medlem är den bästa ambassadören för Kryssarklubben. Under året ska medlemmarnas egna värvningsinsatser utvärderas och eventuellt nya värvningserbjudanden och premier utvecklas. Mässor Mässorna lockar över båtlivsintresserade besökare och är en viktig kanal för att komma i kontakt med nuvarande och nya medlemmar. Under året kommer vi att delta vid de stora mässorna i Sverige och en mässa i Bella Center i Köpenhamn. Förutom mässdeltagande genomförs ett antal mindre aktiviteter i pressbyråerna, i båtklubbar och andra platser. Öppet Varv Orust september 2011 Scandinavian Boat Show, Stockholm november 2011 Båtmässan i Göteborg februari 2012 Allt För Sjön, Stockholm mars 2012 Bella Center, Köpenhamn mars (9)

6 Förra årets goda medlemsrekrytering ska utvecklas vidare. Kommunikationsgruppen tillsammans med mässansvariga ska se hur mässdeltagandet ska kunna kan utvecklas ytterligare. På några års sikt kommer spelplanen för hur vi når ut till potentiella medlemmar att fortsätta ändras. Hur mycket är svårt att spekulera i men det finns anledning att analysera kostnad per rekryterad medlem inom alla de områden vi idag arbetar med men även de nya möjligheter som redan finns och de som kommer. Opinionsbildning En inriktning mot att öka Kryssarklubbens arbete med opinionsbildning pågår. Syftet är att stärka Kryssarklubbens varumärke genom ökad närvaro i det offentliga rummet - mot myndigheter, medier, politiker och andra opinionsbildare och positionera oss som den naturliga samtalspartnern och kunskapskällan i båtlivssammanhang. Att se över arbetet med opinionsbildning ingår som en del i implementeringen av den kommunikationsplan som tagits fram under 2010/2011 och trappas upp stegvis med hänsyn tagen till de resurser som kan avsättas för arbetet. Under hösten 2011 börjar vi använda en databas över media och myndighetspersoner. Pressmeddelanden kommer sändas ut systematiskt med avsikt att testa responsen hos mottagarna, och resultatet i relation till insatserna kommer att mätas. Miljöarbetet inom Kryssarklubben leds på uppdrag av styrelsen av en miljörepresentant som också har ansvaret att leda ett miljönätverk med representanter från nämnder och kretsar. Miljönätverket fungerar som rådgivande organ till styrelsen. Medlemsundersökning Vi behöver höra med våra medlemmar hur de upplever utvecklingen av verksamheten. Det gäller På Kryss, varumärket och utvecklingen av webbsidan. En medlemsundersökning planeras till hösten Ansvarig: Kommunikationsgruppen/kansliet/mässgrupper Kostnader: kr Mötesplatser och funktionärsträffar Funktionärs- och medlemsmöten Under året genomförs Kryssarklubbsdagarna och Forum där föreningens funktionärer från hela landet diskuterar verksamheten och planerar framtiden. Andra funktionärsmöten förutom styrelsemötena är skattmästarmötet där samtliga kassörer/skattmästare ska diskutera gemensamma frågor, valberedningen som träffas för att nominera kandidater till styrelsen, revisionsmöte som går igenom samtliga styrelsemöten och årsredovisningen. Dessutom samlas olika arbetsgrupper som under en kortare eller längre tid diskuterar olika sakfrågor. Exempel är Kommunikationsgruppen, Webbstyrgruppen och Beredningsgruppen. Funktionärsstöd - och utbildning Under vintern har flera arbetsgrupper arbetat med olika frågor som initierats av Samverkansgruppen (9)

7 Områden som kommer att jobbas vidare med är: Administrativa system och rutiner inom SXK. Utarbeta nyckeltal som ger en tydlig bild av resursfördelning och resursanvändning. Översyn av nämnder, kanslier och resursfördelningen inom SXK och stödet till kretsarna. Utveckla system för funktionärsstöd. Särskild diskussion för krets- och nämndsordförande om uppföljning och utbyte av erfarenheter av samverkansformerna inom SXK. Analysera hur SXK:s marknadsförings-, lobby- och opinionsbildningsverksamhet skall utvecklas såväl på riksförenings- som kretsnivå. Beredningsgruppens uppdrag är att föreslå nya principer för kretsstöd och kretsbidrag. Gruppen består av ledamöter från styrelsen, representanter för kretsarna och kanslichefen. Ansvarig: Styrelsen, kansli och ansvariga Kostnader: kr Krets och nämndverksamhet Kretsbidrag De 14 kretsarna är egna ideella föreningar som genomför aktiviteter inom sina intresseområden. Förutom kretsavgiften och den verksamhet som är budgeterad av nämnderna så får kretsarna kretsbidrag för sin föreningsverksamhet som motsvarar minst 30 kr per fullbetalande medlem. I övrigt finansieras kretsen av kretsavgifter och deltagaravgifter. Ansvarig: Respektive krets Kostnader: kr Nämndverksamheten Nämndernas uppgift är att vara styrelsens stöd i utveckling och förvaltning av för medlemmarna viktiga verksamheter. Nämnderna med representanter från kretsarna, utvecklar och främjar medlemsnytta inom sina områden. Eskaderverksamheten Eskadernämnden delar erfarenheter och tar fram underlag för att stärka kretsarnas eskaderverksamhet. Under året planerar eskadernämnden via kretsarna närmare 40 eskadrar i svenska och utländska vatten. Kostnader: kr Båttekniska frågor Båttekniska nämnden arbetar med tekniska frågor som inkommer från medlemmarna. Genom nysatsningen på På Kryss och Webben ska intressanta frågor och svar som Båttekniska nämnden arbetar med lyftas fram. Under året ska en del tester av utrustning utföras som kommer att publiceras i På Kryss. Kostnader: kr Hamn och Farled Hamn och Farledsnämnden har under lång tid byggt upp vår omfattande bojverksamhet med ca 160 bojar på 120 olika ställen. Under året bedrivs fortlöpande kontroll och underhåll av bojar samt ersättning och nyutläggning av bojar. Arbetet med att få tillstånd för utläggning av nya SXK-bojar fortsätter. Under året planeras fortlöpande underhåll av farledsutmärkning och underhåll och siktröjning av enslinjer. 7(9)

8 Under verksamhetsåret planeras följande aktiviteter: - Ett nämndmöte i samband med Allt för Sjön i Stockholm (mars 2012). - Inköp och leverans av svajbojar till behövande kretsar (april.maj 2012) - Inköp av dekaler med texten SXK alt SXK FOR MEMBERS för distribution till behövande kretsar (april 2012). - Ny informationstext för svajbojarnas utnyttjande ska tas fram (mars 2012). - Arbete med årsboken 2013 pågår (Hela året). I övrigt löses ålagda uppgifter genom telefonsamtal och e-post-konversation mellan nämndens ledamöter. Kommande verksamhetsberättelse kommer att begränsas till att omfatta nämndens egen verksamhet, men ambitionen är dessutom att förteckna det totala antalet uthamnar, svajbojar, sjösäkerhetsanordningar m.m. som ägs/förvaltas av SXK. Kostnader: kr 24 timmars 24-timmarsnämnden har under några år arbetat för skapa ett förnyat intresse för 24 timmars seglingar. Under förra verksamhetsåret har en svag uppgång visat sig men arbetet behöver fortsätta. Målet för året är att det ska gå att segla 24-timmars längs hela kusten, i Vänern och Mälaren och att antalet deltagare och aktiva funktionärer ökar. För att nå dit har nämnden satsat på att enas kring Ett 24-timmars och vitalisera funktionärsarbetet. Arbetsgrupper ska jobba med punkt/distans, verktyg och marknadsföring. Nämnden vill samordna insatser för att hitta uppslag och skriva artiklar i båttidningar. Nämnden samordnar 24-timmarswebben så materiel hålls levande. På webbplatsen finns anmälningsformulär för alla kretsar, diskussionsforum och gastbank. Planer finns för att integrera verktygsstöd för deltagarhantering, loggbok, resultat och maratonlistor. Kostnader: kr Utbildning Nämnden planerar att träffas tre gånger under året utöver telefonmöten. 1 Centrala uppdrag. Från Riksföreningens styrelse har ett uppdrag överlämnats till Utbildningsnämnden. Utbildning för funktionärer, både nationellt och regionalt, skall skapas. Ta fram utbildning för SXK funktionärer, nationellt och lokalt, med innehåll, upplägg, mm. Funktionärshandboken skall uppdateras och vara en del i utbildningen. 2 Aktiviteter utanför SXK som påverkar Utbildningsnämnden och SXK. Besked om att det för tillfället inte är aktuellt med ett Båtkörkort har lämnats i mars Detta innebär att en markant ökning av utbildningsbehoven inte kan väntas. Detta innebär också att kretsarnas möjlighet att växa inom utbildning blir små. Kretsarna kan fortfarande hjälpa till så att föreningen lever upp till värderingarna kring utbildning. 3 Utbildningar. Utbildningar i kretsarnas regi kan utvecklas. Det blir en fråga som nämnden ska behandla under året. 4 Utbildningspärmen ska uppdateras. Utbildningsnämnden kommer att gå igenom SXK:s Utbildningspärm. Utbildningspärmen innehåller korta sammanfattningar av olika 8(9)

9 utbildningar. Här redovisas t.ex. innehåll, omfattning, läromedel, utrustning, mm som kan användas vid planering inför samma eller liknande utbildning. En uppdaterad version kommer att skannas och delas ut till kretsarnas utbildningskontakter. Kostnader: kr Kvinna ombord Nämnden vill stötta och inspirera kretsarnas ansvariga så att en fungerande verksamhet ska kunna drivas i varje krets. Nämnden planerar ett möte där utveckling av kretsarnas kvinna ombord verksamhet ska diskuteras. Målet är att alla kretsar ska ha en fungerande kvinna ombord verksamhet. Kostnader: kr SXK-Ung Nämnden arbetar för att få en livaktig verksamhet för unga vuxna i kretsarna. En verksamhet som skapar lustfylld gemenskap kring sjölivet, ger starka upplevelser av natur, spänning och gemenskap, utvecklar ett gott sjömanskap och väcker insikt och förståelse för vikten av att visa hänsyn. Nämnden är viktig för att få fart på ungdomsverksamheten i kretsarna. Den ungdomsverksamhet som finns idag kretsar runt Seglarskolan, seglarlägret på Malma Kvarn kretsar och de IF båtar som används för ungdomssatsningar. Målet för året är att genomföra ett nämndmöte med intresserade kretsar och ta fram förslag till hur ungdomsverksamheten ska kunna utvecklas. Ett verksamhetsstöd till Kryssarklubbens ungdomsverksamhet kommer att äskas från Svenskt Friluftsliv. Om äskandet beviljas kommer en större satsning på ungdomsverksamheten ske under året. Kostnader: kr Informationsnämnden Eftersom nämndens medlemmar i huvudsak är informationsansvariga i kretsarna är en viktig roll att samordna och utveckla kretsens tidningar och webbinformation. Nämnden är inblandad i webbutvecklingen och utvecklingen av På Kryss samt genomförandet av kommunikationsplanen. Nämnden planerar att hålla ett möte på Malma Kvarn den oktober för att bland annat behandla informationsfrågor rörande webbsidan, På Kryss och kretstidningarna. Inom nämnden kommer att formas en mindre grupp som ska arbeta med att ta fram rekommendationer och regelverk för innehåll inom de olika "ytorna" på Gruppen kommer att samlas en gång i ett fysiskt möte samt dessutom i några telefonmöten. Nämnden i sin helhet kommer att hålla 5-6 telefonmöten under verksamhetsåret för att behandla aktuella frågor. Kostnader: kr Totala kostnader för nämndverksamheten Ansvarig: Respektive nämnd Budgeterade kostnader: kr 9(9)

Verksamhetsplan Svenska Kryssarklubben 2010-2011

Verksamhetsplan Svenska Kryssarklubben 2010-2011 Verksamhetsplan Svenska Kryssarklubben 2010-2011 Kryssarklubben bedriver en omfattande verksamhet och för verksamhetsåret 2010-2011 kommer extra resurser att läggas på utvecklingen av en ny webbsida, översyn

Läs mer

Verksamhetsplan för Svenska Kryssarklubben 09/10

Verksamhetsplan för Svenska Kryssarklubben 09/10 Verksamhetsplan för Svenska Kryssarklubben 09/10 Kryssarklubben har en bred verksamhet som genomförs på nationell och kretsnivå. För verksamhetsåret 09-10 fokuseras på att behålla medlemmar och rekrytera

Läs mer

Kryssarklubbens Webbprojekt. Kryssarklubbsdagarna 2010

Kryssarklubbens Webbprojekt. Kryssarklubbsdagarna 2010 Kryssarklubbens Webbprojekt Kryssarklubbsdagarna 2010 Insikter till grund för webbarbetet 1. Vi stärker lusten för långfärder till sjöss men inte på webben. 2. Vi har 6000 medlemmar under 25 år men har

Läs mer

Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2014-2015

Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2014-2015 Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2014-2015 Innehåll SAMMANFATTNING... 2 1. MEDLEMS- OCH BÅTREGISTER... 2 Nytt medlemssystem... 2 Medlemsutveckling... 2 2. PÅ KRYSS... 3 3. MEDLEMSMATRIKEL... 4 4. ÅRSBOKEN...

Läs mer

Verksamhetsplan för verksamhetsåret

Verksamhetsplan för verksamhetsåret Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2014-2015 Innehåll SAMMANFATTNING... 2 1. MEDLEMS- OCH BÅTREGISTER... 2 Nytt medlemssystem... 2 Medlemsutveckling... 2 2. PÅ KRYSS... 3 3. MEDLEMSMATRIKEL... 4 4. ÅRSBOKEN...

Läs mer

Verksamhetsplan för verksamhetsåret

Verksamhetsplan för verksamhetsåret Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2016-2017 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 2 1. MEDLEMS- OCH BÅTREGISTER... 2 Nytt medlemssystem... 2 Medlemsutveckling... 2 2. PÅ KRYSS... 3 3. MEDLEMSMATRIKEL...

Läs mer

Fastställd Budget 14/15 (Kkr)

Fastställd Budget 14/15 (Kkr) Fastställd Budget 14/15 (Kkr) Utfall 12/13 2013/2014 2014/2015 Intäkter Medlems- & Båtregister 12 230 12 366 12 226 På Kryss & Till Rors 3 100 3 405 3 638 Matrikel 29 34 30 Medlemsservice & föreningsverksamhet

Läs mer

Kryssarklubbens Webbprojekt. Informationsnämnden 2011-02-12

Kryssarklubbens Webbprojekt. Informationsnämnden 2011-02-12 Kryssarklubbens Webbprojekt Informationsnämnden 2011-02-12 Insikter till grund för webbarbetet 1. Vi stärker lusten för långfärder till sjöss men inte på webben. 2. Vi har 6000 medlemmar under 25 år men

Läs mer

Fastställd budget 12/13 (Kkr)

Fastställd budget 12/13 (Kkr) Fastställd budget 12/13 (Kkr) Utfall 10/11 2011/2012 2012/2013 Intäkter Medlems- & Båtregister 11 891 12 051 12 230 På Kryss & Till Rors 4 523 3 945 4 060 Matrikel 31 30 30 Medlemsservice & föreningsverksamhet

Läs mer

Budget 13/14 (Kkr) Svenska Kryssarklubben Styr 13/14:02 Dok PB/MB

Budget 13/14 (Kkr) Svenska Kryssarklubben Styr 13/14:02 Dok PB/MB Budget 13/14 (Kkr) Utfall 11/12 2012/2013 2013/2014 Intäkter Medlems- & Båtregister 12 051 12 230 12 174 På Kryss & Till Rors 3 945 3 100 3 205 Matrikel 30 29 70 Medlemsservice & föreningsverksamhet 259

Läs mer

Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015-2016

Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015-2016 Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015-2016 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 2 1. MEDLEMS- OCH BÅTREGISTER... 2 Nytt medlemssystem... 2 Medlemsutveckling... 3 2. PÅ KRYSS... 3 3. MEDLEMSMATRIKEL...

Läs mer

Budget 18/19 (Kkr) Svenska Kryssarklubben Styr 18/19:03 Dok PB/MB. Sida 1 av 13

Budget 18/19 (Kkr) Svenska Kryssarklubben Styr 18/19:03 Dok PB/MB. Sida 1 av 13 Budget 18/19 (Kkr) Utfall 16/17 2017/2018 2018/2019 Intäkter Medlems- & Båtregister 12 224 13 258 13 336 På Kryss & Till Rors 3 566 3 271 2 854 Matrikel 0 0 0 Medlemsservice & föreningsverksamhet 549 884

Läs mer

Protokoll Konstituering styrelsemöte 12/13:04 den 4 december 2012

Protokoll Konstituering styrelsemöte 12/13:04 den 4 december 2012 Protokoll Konstituering styrelsemöte 12/13:04 den 4 december 2012 1 öppnade mötet och utsågs att föra protokoll. 2 och Olof Nordell utsågs att justera protokollet. 3 Protokollet över rösträkningen, dok

Läs mer

Fastställd Budget 15/16 (Kkr)

Fastställd Budget 15/16 (Kkr) Fastställd Budget 15/16 (Kkr) Utfall 13/14 2014/2015 2015/2016 Intäkter Medlems- & Båtregister 12 366 12 294 12 355 På Kryss & Till Rors 3 405 3 906 3 873 Matrikel 34 40 40 Medlemsservice & föreningsverksamhet

Läs mer

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Centralstyrelsen föreslår Riksstämman att avslå motionen med motivering att: För närvarande har vi inga problem att rekrytera deltagare till grundkurs 1. Syftet

Läs mer

Projektplan för utvecklingen av Kryssarklubbens nya webbplats

Projektplan för utvecklingen av Kryssarklubbens nya webbplats Projektplan för utvecklingen av Kryssarklubbens nya webbplats Sammanfattning Detta dokument beskriver hur Kryssarklubbens nya webbplats skall tas fram. Planen är ett resultat av det arbete som gjorts av

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Antagen av styrelsen den 2015-01-29 Behandlad på årsmötet den 2015-03-19 Senast reviderad den 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET...

Läs mer

Verksamhetsplan för verksamhetsåret

Verksamhetsplan för verksamhetsåret Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2018-2019 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 2 1. MEDLEMS- OCH BÅTREGISTER... 2 Medlemsystem och förvaltning... 2 Medlemsutveckling... 2 2. PÅ KRYSS... 3 3. MEDLEMSMATRIKEL...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Märsta- Sigtuna Friluftsfrämjandet region Mälardalen 1 Verksamhetsplanen och budget Verksamhetsplanen är en beskrivning av planen för 2018 för

Läs mer

Svenskt Projektforum hela verksamheten Verksamhetsplan 2014

Svenskt Projektforum hela verksamheten Verksamhetsplan 2014 Svenskt Projektforum hela verksamheten Verksamhetsplan 2014 1 Inledning... 3 2 Strategi för Svenskt Projektforum 2014... 3 2.1 Bakgrund... 3 2.2 Framtid... 4 Vision... 4 Mission... 4 Allmänt... 4 Föreningens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den.16 mars 2015 Behandlad på årsmötet den 24 mars 2015 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Göteborg....

Läs mer

RAMBUDGET KONGRESS 2017

RAMBUDGET KONGRESS 2017 RAMBUDGET 2018-2020 KONGRESS 2017 Förbundsstyrelsens förslag Rambudget 2018-2020 I Mål och riktning beslutar kongressen om de övergripande verksamhetsmässiga aktiviteterna. Rambudgeten beskriver i ekonomiska

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö.

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö. Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, 135 39 Tyresö www.friskissvettis.se/tyreso sida 1 Verksamhetsplan Inledning Sedan starten för 30 år sedan har föreningen drivits utifrån Friskis&Svettis

Läs mer

Slutrapport till riksföreningens styrelse från arbetsgrupp rörande kretsarnas behov av service från riksföreningen, samverkan, mm.

Slutrapport till riksföreningens styrelse från arbetsgrupp rörande kretsarnas behov av service från riksföreningen, samverkan, mm. Slutrapport till riksföreningens styrelse från arbetsgrupp rörande kretsarnas behov av service från riksföreningen, samverkan, mm. Bakgrund Arbetsgruppen bildades på initiativ av riksföreningens styrelse

Läs mer

Verksamhetsplan och Arbetsordning för

Verksamhetsplan och Arbetsordning för Verksamhetsplan och Arbetsordning för Villaägarna i Malmö Antagen av styrelsen 2009-03-17 Reviderad senast 2010-12-08 1 (8) I texten nedan kallade: Villaägarna i Malmö (ViM) Regionkontor (RK), Regionstyrelsen

Läs mer

Verksamhetsplan År

Verksamhetsplan År Verksamhetsplan År 2017-2018 1. Målsättning Riksföreningen för sjuksköterskor inom urologi är en politiskt obunden förening med humanistisk grundsyn. "Riksföreningen för sjuksköterskor inom urologi" är

Läs mer

Svenska Kryssarklubben PROTOKOLL Nr 10/11:8 Sammanträde med styrelsen Dag: lördagen den 26 mars 2011 Tid: Plats: Hotell Knaust, Sundsvall

Svenska Kryssarklubben PROTOKOLL Nr 10/11:8 Sammanträde med styrelsen Dag: lördagen den 26 mars 2011 Tid: Plats: Hotell Knaust, Sundsvall Svenska Kryssarklubben PROTOKOLL Nr 10/11:8 Sammanträde med styrelsen Dag: lördagen den 26 mars 2011 Tid: 09.00 12.00 Plats: Hotell Knaust, Sundsvall Närvarande ledamöter: Torbjörn Berg, ordförande Ulf

Läs mer

Org. nr Årsmöteshandlingar

Org. nr Årsmöteshandlingar Org. nr 802001-8878 Årsmöteshandlingar 2014-2015 Innehåll MOTIONER... 2 FÖREDRAGNINGSLISTA... 3 STYRELSEBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅR 2013-2014... 4 MEDLEMS- OCH BÅTREGISTER... 4 På Kryss... 5 MATRIKEL...

Läs mer

Rapport fra n projektgruppen IBL med sektion SKKT

Rapport fra n projektgruppen IBL med sektion SKKT Rapport fra n projektgruppen med sektion SKKT Deltagare Inga.Lill Sparr RKKT Kamran Nourafkan Lena Morgan Ulla-Britt Lindholm Tanja Wijkmark RKKT Under 2010 och 2011 har diskussioner om ett eventuellt

Läs mer

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 Vi vill växa NÄR 2019 ÄR SLUT SÅ ÄR FRISKIS OCH SVETTIS JÄRFÄLLA EN DEL I FLER MÄNNISKORS LIV, VI VILL BERÖRA OCH ENGAGERA PÅ NYA INSPIRERANDE

Läs mer

Informationsnämnden Anteckningar från möte 21:a november 2009

Informationsnämnden Anteckningar från möte 21:a november 2009 Informationsnämnden Anteckningar från möte 21:a november 2009 Närvarande ledamöter: Ingela Möller Frank Arnoldsson Karina Carlsten Stefan Eliasson Jan Burström Teddy Palm Ola Larsson Per Albinsson Kaj

Läs mer

STRATEGIPLAN

STRATEGIPLAN STRATEGIPLAN 2016-2018 VISION STRATEGIPLAN 2016-2018 ÅRLIGA VERKSAMHETSPLANER 1. OMFATTNING & SYFTE Detta dokument omfattar en beskrivning av s strategiplan för 2016-2018. Det innehåller en övergripande

Läs mer

SFF Kommunikationsplan 2012-2013

SFF Kommunikationsplan 2012-2013 SFF Kommunikationsplan 2012-2013 Mål med kommunikationen 2012-13 All kommunikation ska stärka Svenska Fallskärmsförbundets vision och strategi 2012-2016. All kommunikation ska ske på mottagarens villkor.

Läs mer

Verksamhetsplan för verksamhetsåret

Verksamhetsplan för verksamhetsåret Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017-2018 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 2 1. MEDLEMS- OCH BÅTREGISTER... 2 Medlemsutveckling... 3 2. PÅ KRYSS... 3 3. MEDLEMSMATRIKEL... 5 4. ÅRSBOKEN... 5

Läs mer

Ledamot i avdelningsstyrelse

Ledamot i avdelningsstyrelse Ledamot i avdelningsstyrelse Inledning Du som är avdelningsstyrelseledamot är en idéburen ledare och demokratiskt vald av medlemmar vid ett årsmöte. Tillsammans med de andra i styrelsen leder, samordnar

Läs mer

Proposition (6) Saltsjön Mälarens Båtförbunds verksamhet

Proposition (6) Saltsjön Mälarens Båtförbunds verksamhet Proposition 2 2013-01-05 1(6) Saltsjön Mälarens Båtförbunds verksamhet Detta dokument innehåller A. Långsiktig verksamhetsidé B. Verksamhetsplan 2013 Långsiktig verksamhetsidé Bakgrund SMBF:s långsiktiga

Läs mer

Medlemsutveckling MCHK Rix

Medlemsutveckling MCHK Rix Medlemsutveckling MCHK Rix Aktiva medlemmar exempel på registeranvändning År Nya Totalt 2010 (12-31) 69 3004 2011 75 3079 2012 65 3144 2013 79 3223 2014 81 3304 2015 96 3400 2016 (10-31) 82 3482 2016 Nya

Läs mer

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET PISTOLSEKTIONEN

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET PISTOLSEKTIONEN Kommunikationsplan för Svenska Skyttesportförbundet Pistolsektionen Fastställd 2015-04-11 Bakgrund och syfte Det finns ett behov att utveckla sektionens kommunikation med målgrupperna, det visar de synpunkter

Läs mer

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER Kansli Svenska Cykelstäder info@svenskacykelstader.se 073-324 77 84 Svenska Cykelstäder Verksamhetsplan för 2018 2019 Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 Introduktion Svenska Cykelstäder vill öka andelen

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsplan 2018-2019 Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsidé & ändamål Verksamhetsidén Lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Allt passar inte alla, men det finns något för

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Utvärdering av Kryssarklubbsdagar 2010

Utvärdering av Kryssarklubbsdagar 2010 Utvärdering av Kryssarklubbsdagar 2010 1) Webbprojektet - Mycket viktigt projekt, löser många problem - Intressant för mig personligen. Bra presentation, för kort tid att diskutera i gruppen. Viktigt ämne

Läs mer

Jan Ferlin Kommunikationschef Hyresgästföreningen

Jan Ferlin Kommunikationschef Hyresgästföreningen Opinionsbildning Jan Ferlin Kommunikationschef Hyresgästföreningen Opinionsbildning Strategi för opinionsbildning Utgångspunkter Genom att bli spetsigare i vad vi opinionsbildar om, men samtidigt bredare

Läs mer

Bilaga 4 Rekryteringskampanj. Bilaga till redovisning av regeringsuppdrag (Dnr Ju2017/06177/PO)

Bilaga 4 Rekryteringskampanj. Bilaga till redovisning av regeringsuppdrag (Dnr Ju2017/06177/PO) 1. Bilaga 4 Rekryteringskampanj Bilaga till redovisning av regeringsuppdrag (Dnr Ju2017/06177/PO) Innehåll Sammanfattning... 3 1 Uppdraget... 3 2 Inledning... 3 3 Bakgrund... 4 4 Kommunikation under 2017

Läs mer

Välkomna till! och en ny orienteringsvardag

Välkomna till! och en ny orienteringsvardag Välkomna till! och en ny orienteringsvardag MOTIONSVÅGEN Klassikerloppen Gym- och gruppträning Extremlopp/ träning Orientering i Media VERKSAMHETSPLAN Verksamhetplan Svensk Orientering 2014-2016 (Orienteringskonventet

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 . Verksamhetsplan 2014 Villaägarna Mölndal Organisationsnummer 802428-4120 Antagen av styrelsen den 140224 Behandlad på årsmötet den 140309 Senast reviderad den 140224 Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den 16 mars 2015 Behandlad på årsmötet den 24 mars 2015 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET... 3 1 Ansvarsområde och

Läs mer

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy för Neurologiskt Handikappades Riksförbund enligt FS beslut den 31 maj 2008

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy för Neurologiskt Handikappades Riksförbund enligt FS beslut den 31 maj 2008 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy för Neurologiskt Handikappades Riksförbund enligt FS beslut den 31 maj 2008 Innehåll Förord s 3 Kommunikationsarbetet s 4 Övergripande riktlinjer för intern och

Läs mer

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet Verksamhetsplan 2016-2017 SPF Seniorerna Bohusdistriktet 1 Mål och inriktning 2016-2017 Vår verksamhetsplan tar utgångspunkt i Mål och Riktlinjer för kongressperioden 2015-2017 som beslöts av SPF Seniorernas

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA KRYSSARKLUBBEN Riksförening för turist- och långfärder till sjöss

STADGAR FÖR SVENSKA KRYSSARKLUBBEN Riksförening för turist- och långfärder till sjöss STADGAR FÖR SVENSKA KRYSSARKLUBBEN Riksförening för turist- och långfärder till sjöss Riksföreningens första stadgar antogs den 27 april 1924. Efter vissa ändringar den 4 november 1927, den 30 november

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg

Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den 6 mars 2017 Behandlad på årsmötet den 20 mars 2017 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET... 3 1 Ansvarsområde och funktion...

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Aktivitetsplan och budget. Friskis&Svettis Riks 2017

Aktivitetsplan och budget. Friskis&Svettis Riks 2017 Aktivitetsplan och budget Friskis&Svettis Riks 2017 Fokus för Aktivitetsplan 2017: Ställa om arbetet inför att genomföra Strategi 2017-2022 Fokus 2017 Förutsatt att Strategi 2017-2022 går igenom kommer

Läs mer

Blodcancerföreningen i Stockholms län

Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsplan 2014 Blodcancerföreningen i Stockholms Län Blodcancerföreningen i Stockholm Län har för närvarande 526 medlemmar. Medlemmar är blodcancersjuka och deras anhöriga och närstående. Sedan hösten

Läs mer

Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG)

Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) Kommunikationsplan 2016 Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg () Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Grundläggande begrepp... 3 2 Syfte, strategi och mål... 3 2.1 Syfte... 3

Läs mer

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål:

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål: Kommunikationsplan för Teknikcollege Gästrikland 2012-2013 Bakgrund Det regionala näringslivet och utbildningsanordnarna på gymnasie-, men också eftergymnasial nivå har tillsammans beslutat sig för att

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2010-2011

Årsmöteshandlingar 2010-2011 Org. nr 802001-8878 Årsmöteshandlingar 2010-2011 Innehåll: Föredragningslista sida 2 Styrelseberättelse sida 3-18 Resultat och balansräkning sida 19-20 Specifikation av intäkter och kostnader sida 21-27

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR LERUMS KONSTÅKNINGSKLUBB

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR LERUMS KONSTÅKNINGSKLUBB PLAN BESLUTAD AV STYRELSEN KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR LERUMS KONSTÅKNINGSKLUBB Publicerad lerumskk.se/verksamhet Beslutsdatum 2018-05-27 Giltighetstid Tillsvidare BAKGRUND Lerums Konståkningsklubb har de senaste

Läs mer

Informations- policy. Falköpings kommun

Informations- policy. Falköpings kommun Informations- policy Falköpings kommun 1 Informationspolicyn består av två delar. En del som allmänt beskriver informationsarbetet och informationsenhetens roll samt ett styrdokument med övergripande mål,

Läs mer

FÖRSLAG KRYSSARKLUBBENS NYA STADGAR 2014 Reviderat Stadgegruppen

FÖRSLAG KRYSSARKLUBBENS NYA STADGAR 2014 Reviderat Stadgegruppen STADGAR FÖR SVENSKA KRYSSARKLUBBEN Riksförening för turist- och långfärder till sjöss Riksföreningens första stadgar antogs den 27 april 1924. Efter vissa ändringar den 4 november 1927, den 30 november

Läs mer

Kommunikationsplan för Översiktsplan

Kommunikationsplan för Översiktsplan Kommunikationsplan för Översiktsplan Projektbeställare Kommunstyrelsen, genom Kent Gullberg (SBF-chef) Projektledare Charlotte Hedlund Datum 2015-12-01 Version 1.0 Projekt-, ärendenr. Dnr KS 2014/0321-212

Läs mer

Proposition 1. Saltsjön Mälarens Båtförbund verksamhetsplan

Proposition 1. Saltsjön Mälarens Båtförbund verksamhetsplan Sida 1 (5) Saltsjön Mälarens Båtförbund verksamhetsplan Detta dokument innehåller Långsiktig verksamhetsidé Verksamhetsplan 2018 Långsiktig verksamhetsidé Bakgrund SMBF:s långsiktiga verksamhetsidé fastställdes

Läs mer

Budgetförslag 10/11 (Kkr)

Budgetförslag 10/11 (Kkr) förslag 10/11 (Kkr) Utfall 08/09 2009/2010 2010/2011 Medlems- & Båtregister 12 031 11 880,0 12 072,0 På Kryss & Till Rors 4 180 4 320,0 4 965,0 Matrikel 19 35,0 20,0 Medlems- och funktionärsservice 342

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 [Skriv text] Verksamhetsplan 2014 Villaägarna i Kungsbacka Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2014-02-20 Behandlad på årsmötet 2014-04-03 Senast reviderad den Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

FÖRSLAG KRYSSARKLUBBENS NYA STADGAR 2015 Nuvarande /Nytt förslag stadgar/

FÖRSLAG KRYSSARKLUBBENS NYA STADGAR 2015 Nuvarande /Nytt förslag stadgar/ STADGAR FÖR SVENSKA KRYSSARKLUBBEN Riksförening för turist- och långfärder till sjöss Riksföreningens första stadgar antogs den 27 april 1924. Efter vissa ändringar den 4 november 1927, den 30 november

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Antagen av styrelsen den...2013-02-05... Behandlad på årsmötet den..2013-03-10... Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Mölndal.......3

Läs mer

MÖTESPLATS FÖR INSPIRERANDE, LUSTFYLLD OCH PRAKTISK VINKUNSKAP. Version

MÖTESPLATS FÖR INSPIRERANDE, LUSTFYLLD OCH PRAKTISK VINKUNSKAP. Version MÖTESPLATS FÖR INSPIRERANDE, LUSTFYLLD OCH PRAKTISK VINKUNSKAP Version 201809 Vinsmart en mötesplats i Sociala medier och IRL Vinsmart är ett koncept där iden är att erbjuda konsumenter smarta och enkla

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Hörselskadades förening i Stockholm. Verksamhetsplan & budget för år 2015

Hörselskadades förening i Stockholm. Verksamhetsplan & budget för år 2015 Hörselskadades förening i Stockholm Verksamhetsplan & budget för år 2015 2 (7) Förord Hörselskadades förening i Stockholm har många stora utmaningar framför sig. Den viktigaste just nu är att nå ut till

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort :

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : Verksamhetsplan Skolmatsakademin 2016-2017 Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : 1. Vision & Strategi Skolmatsakademins vision är att på ett inspirerande sätt grundlägga sunda och hållbara

Läs mer

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6.

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6. IF Friskis&Svettis Borlänge AKTIVITETSPLAN OCH BUDGET 2014 Friskis&Svettis Borlänge 3 Lokalen 3 Träningen 3 Värdskapet 4 Kvalitet 4 Kommunikation 5 Alla Barnen 2013 6 Träning och äldre 6 Budget 6 2 IF

Läs mer

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum.

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum. Företagsamma kvinnor Tjörn Orust Stenungsund Stadgar Stadgar för ideella Föreningen Nätverket Företagsamma Kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Ideella

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 [Skriv text] Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2015-03-26 Behandlad på årsmötet 2015-04-15 Senast reviderad Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

KSSS övergripande vision

KSSS övergripande vision KSSS övergripande vision KSSS ska vara internationellt ledande inom seglingssporten samt erbjuda en aktiv social gemenskap för medlemmarna. 1. KSSS övergripande mål 2018-2022 Under målperioden skall KSSS

Läs mer

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Arbetsplan 2020-2021 Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Junis strävan är att alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld. Vårt mål är att göra positiv skillnad

Läs mer

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision:

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsidé: tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Vision:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2009 Villaägarna i BOLLNÄS

VERKSAMHETSPLAN 2009 Villaägarna i BOLLNÄS Styrelsen Villaägarna i BOLLNÄS VERKSAMHETSPLAN 2009 Villaägarna i BOLLNÄS Allmänt Föreningens verksamhet skall präglas av MÅL ORGANISATION VERKSAMHETSPLAN fastställd av Villaägarnas Riksförbund samt skall

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Friluftsfrämjandet Region Öst

Verksamhetsplan 2015 Friluftsfrämjandet Region Öst Verksamhetsplan 2015 Friluftsfrämjandet Region Öst Innehållsförteckning Bakgrund Sid 3 Mission Sid 3 Vision Sid 3 Uppdrag Sid 3 Regionstyrelsens ansvar Sid 4 Administrativt centrum Region Öst och Mitt

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Ta fram en aktivitetsplan för det kommande Rotaryåret

Ta fram en aktivitetsplan för det kommande Rotaryåret 1 Klubb- och medlemsutveckling Ta fram en aktivitetsplan för det kommande Rotaryåret Inom varje Rotaryklubb skall det finnas en Medlemsutvecklingskommitté, som leds av en ordförande och som har ansvaret

Läs mer

Förslag på ny fördelning av medlemsintäkter

Förslag på ny fördelning av medlemsintäkter Förslag på ny fördelning av medlemsintäkter Organisationsbidrag Ett organisationsbidrag ska betalas ut till Regionförbunden. Organisationsbidraget är 3000 sek. Organisationsbidraget ska täcka kostnader

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Bottenhavskretsen 2003-2004

Verksamhetsberättelse för Bottenhavskretsen 2003-2004 1 Verksamhetsberättelse för Bottenhavskretsen 2003-2004 Målet med Svenska Kryssarklubbens och Bottenhavskretsens verksamhet är att stimulera och skapa goda förutsättningar för turist- och långfärder till

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 VISION STRATEGIPLAN 2016-2018 ÅRLIGA VERKSAMHETSPLANER 1. OMFATTNING & SYFTE Verksamhetsplanen för år 2016 beskriver centrala aktiviteter för innevarande år och styr verksamheten på

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Verksamhetsplan & Budget 2018 Syftet med Verksamhetsplanen är att skapa en ram för året Föreningens ändamål 2 i föreningens stadgar Föreningens ändamål är att verka för ett projektivare

Läs mer

Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24

Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24 Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24 Projekt Medborgardialog 2012 Inledning Det finns ett generellt behov av att öka medborgardialogen i Sverige och så även

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer 802431-9827 Antagen av styrelsen den 24/2-2015 Behandlas på årsmötet 2015-04-14 Senast reviderad den Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

SVENSKA BÅTUNIONENS INFORMATIONSHANTERING. SBU:s IT-kommitté. Rapport

SVENSKA BÅTUNIONENS INFORMATIONSHANTERING. SBU:s IT-kommitté. Rapport SVENSKA BÅTUNIONENS INFORMATIONSHANTERING SBU:s IT-kommitté Rapport augusti 2000 1 Avsnitt 1 SAMMANFATTNING Vi får allt fler möjligheter att meddela oss med varandra. Tekniken att sprida och hämta information

Läs mer

Mål och riktning. för (2019)

Mål och riktning. för (2019) Vaxholm Mål och riktning för 2018-2020 (2019) MÅL OCH RIKTLINJER 2018 2020 Sveriges Pensionärsförbund, SPF Seniorerna, går in i en ny kongressperiod med följande fyra viktiga målområden: Fler och engagerade

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Friluftsfrämjandet Region Öst

Verksamhetsplan 2014 Friluftsfrämjandet Region Öst Verksamhetsplan 2014 Friluftsfrämjandet Region Öst Innehållsförteckning Bakgrund Sid 3 Mission Sid 3 Vision Sid 3 Uppdrag Sid 3 Regionstyrelsens ansvar Sid 4 Administrativt centrum Region Öst och Mitt

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Aktivitetplan år Fastighetsnätverket för energi- och miljöfrågor i Örebro län

Aktivitetplan år Fastighetsnätverket för energi- och miljöfrågor i Örebro län Bilaga 1. Aktivitetplan år 2016. Fastighetsnätverket för energi- och miljöfrågor i Örebro län Aktivitet Budget/ år Period A. Administration av nätverk Administration, planering av aktiviteter, samordning

Läs mer

Folkbildningsförbundets. verksamhetsplan 2013

Folkbildningsförbundets. verksamhetsplan 2013 Folkbildningsförbundets verksamhetsplan 2013 1. Inledning Tio studieförbund med 374 medlems- eller samverkansorganisationer, ca. 280 000 studiecirklar och drygt 330 000 kulturprogram per år, samlas i

Läs mer

Nationell handlingsplan för Vårdförbundets chefs- och ledarmedlemmar Förbundsstyrelsen december 2015 F.1.1 Utvecklingsområde

Nationell handlingsplan för Vårdförbundets chefs- och ledarmedlemmar Förbundsstyrelsen december 2015 F.1.1 Utvecklingsområde Nationell handlingsplan för Vårdförbundets chefs- och ledarmedlemmar 2016 Förbundsstyrelsen 17-18 december 2015 F.1.1 Utvecklingsområde Nationell handlingsplan för Vårdförbundets chefs- och ledarmedlemmar

Läs mer

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER?

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Tillgängliggöra golfen i media Golf & Affärer och golf.se Utveckla

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2016-03-04 Behandlad på årsmötet Senast reviderad 2 (5) Vision Alla ska kunna förverkliga sina småhusdrömmar.

Läs mer