JAG TRODDE DET VAR MASSAGE Nu inväntar torskarna i en omfattande traffickinghärva sina straff.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "JAG TRODDE DET VAR MASSAGE Nu inväntar torskarna i en omfattande traffickinghärva sina straff."

Transkript

1 Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 25. JAG TRODDE DET VAR MASSAGE Nu inväntar torskarna i en omfattande traffickinghärva sina straff. ONSDAG 12 JAN Ni skulle fan inte känna igen en provokation om den så utförde en rektoskopi på er med en odiskad citronpress. Bostadsfrågan verkar nästan vara löst. De nya internationella studenterna får tak över huvudet. Paula MacLeod från Skottland ska läsa juridik och bo på det internationella studenthuset Spoletorp. SKÅNINGAR FAST I KAOSET I BRISBANE De vägar som finns kvar är översvämmade. Fast i Brisbane, Australien, sitter skånska Sophie Nilsson och Fredrik Dahlberg. City har pratat med dem. HAN BLIR CITYS VM-EXPERT HK Malmös målvakt Oscar Jensen skriver krönikor inför Sveriges matcher i handbolls-vm. BELGISK GALENSKAP PÅ NYSTARTAD FILMKLUBB Felicia Fredriksson och Elin Kamlert är spända inför premiären av Victoriateaterns nya filmklubb.

2 TYCK TILL SMS SKRIV CITYS (MELLANSLAG) ML (MELLANSLAG) DIN TEXT MALMÖ LUND Polisen slog till mot i två. Nu väntar en rad på sina straff. Bland dem finns flera tunga. City har pratat med tre av dem. Som alla ser. Torskarna talar ut Jag skulle bli fördömd När City når honom låter han nervös. Trycker av telefonen flera gånger. Han har nyligen bytt vdjobbet mot en annan chefspost för ett multinationellt företag. Tjänar kronor i månaden. Och uppger sig vara lyckligt gift. Och så köper han sex från traffickingoffer från Nigeria. I en trea på Nobelvägen. Det var bara den gången. Jag lovar. Jag såg annonsen på internet. Jag har ju problem med ryggen. Efter några minuters Det säger Göran om sina besök hos traffickingoffer. När City når honom låtsas han först att han är någon annan. Trots att han svarar i telefon med sitt ovanliga namn. Efter någon minut erkänner han. samtal erkänner han att en happy ending även ingick i massagepriset. Åt helvete. Jag förstod att det stod fel till när jag kom in i lägenheten. Jag är emot prostitution. Det här har fått mig att öppna ögonen. Nej, ingen vet. För att slippa rättegång och publicitet har Jan erkänt sexköpet och betalat ett strafföreläggande på Eftersom Göran besökte lägenheterna på Nobelvägen och Lundavägen åtta gånger kan han inte smita undan med att betala böter. Han måste upp i rätten. Jag hoppas att ingen får veta. Jag leder en firma, har fru och barn och vi har det bra. Jag har gjort det nån gång i Tyskland innan. Jag kan INTE RÄTT Jag förstod att det stod fel till när kronor. r. jag kom in i lägenheten. Se bara vad som händer med Magnus Hedman. Jag skulle bli fördömd. Du får verkligen inte skriva vem jag är. Nu vill jag inte prata mer med dig. Jag mår också väldigt dåligt inte förklara med annat än spänning. Ja, och jag tänker aldrig någonsin göra det igen. Det här är fruktansvärt jobbigt för mig. Självklart är det fruktansvärt för dem. Men jag mår också väldigt dåligt. Jag kunde inte prestera Han är en framgångsrik konsult med inkomst på kronor i månaden. Jag slog på nätet och kom in på någon sajt. Jag minns inte ens vilken. Han tog kontakt och stämde träff när han var nere i Malmö på jobb. Jag har aldrig gjort sånt här innan. Jag lovar. Och jag ska aldrig göra det igen. Har du själv hållit upp från sex i tre år? Det var av extrem längtan. Jag ville göra det på ett sätt utan några bindningar. Det tror jag att många tar ganska lätt på. Jag var ensam i Malmö och tog en chans. Men det var fruktansvärt. Jag kunde inte prestera. Jag är mot trafficking. Det är en annan sak om någon säljer frivilligt. Nu har jag allt mer börjat tveka på om prostitution kan vara helt frivillig. Väldigt stort. Men jag såg inga tecken på det. Då skulle jag inte ha en fru längre. CITY I MORGON DET ÄR OFTA MÄN MED MYCKET PENGAR SOM KÖPER SEX. MALMÖFORSKAREN SVEN-AXEL MÅNSSON.

3 MEJL: TELEFON: NYHETER I KORTHET Ovanligt att autistiska blir våldsamma på det här sättet City skrev om åtalet mot den 23-årige mannen i går. Han vårdas alltid av två assistenter till en kostnad av skattekronor per dygn. Och han kan vara Det är polisen. mycket våldsam både mot bekanta och obekanta. Han har tidigare anmälts och åtalats för våldsbrott men friats med hänvisning till att hans störning gör att han inte kan ha uppsåt. Nu ska saken prövas i rätten igen. Pontus Höglund är doktorand på rättspsykiatriska kliniken i Malmö och forskar om psykiskt störda och kriminalitet. Det går inte att säga något generellt. Varje fall måste prövas enskilt. Det är framförallt ledningen som har ansvar. För att se till att personalen får rätt utbildning. För det går att styra människor från sånt här. Regiondirektör Sören Olofsson får fortsätta basa över sjukvård och kollektivtrafik i tre år till. Det har regionstyrelsen beslutat. Olofsson gillas inte av Läkarfacken, skriver Skånskan. De tycker han lyssnar för dåligt på fackförbunden. En Lundaläkare som drivit ultraljudsklinik döms igen vid Lunds tingsrätt. Den här gången för överträdelse av näringsförbud. Läkaren drev en klinik för ultraljud i Lund, men dömdes 2008 till fängelse och näringsförbud för grovt skattebrott, skrev Sydsvenskan då. Läkaren hade undanhållit 1,1 miljoner kronor i skatt, genom att stoppa både patientavgifter och ersättning från Region Skåne direkt i fickan. Efter näringsförbudet väntade läkaren ett halvår med att sälja sina aktier i företaget. För det döms läkaren nu till dagsböter. SFI SKÅNSKA FÖR INFLYTTADE En civil polisbil skadades av en explosion vid Rosengårds polisstation i går kväll. Vad som orsakat smällen var på tisdagskvällen oklart. Ingen person skadades vid explosionen. Även i söndags utsattes stationen för ett mindre brandattentat. Sverigedemokraterna flyttar till Skåne. Partiets kansli ska ligga i Kristianstad i stället för Stockholm, skriver Kristianstadbladet. CITATET Jag gillar yttrandefrihet men tycker den ska vara positiv, inte negativ. Glasögon inklusive allt. Enkelslipade 995:- Progressiva 2495:- Över 1000 olika bågar i butiken. Välj vilken du vill den ingår i vårt låga fasta pris. Precis som antireflexbehandling, repskydd och extra tunna glas. Allt ingår, oavsett syn- och brytningsfel. Välkommen. Helsingborg: Väla (vid OKQ8/Mekonomen), Malmö: Spångatan 2 (vid Triangeln), Lund: Stora Södergatan 11, Kristianstad: Västra Storgatan 45, Av Socialstyrelsen legitimerade optiker.

4 RATAS AV BANKERNA TYCK TILL SMS SKRIV CITYS (MELLANSLAG) ML (MELLANSLAG) DIN TEXT Förvärvsgarantin används inte trots bostadsbrist bland unga Alla som har regelbunden inkomst kan få lån för att köpa bostad. Så förklarar bankerna att de har ratat statens erbjudande om lånegaranti för förstagångsköpare av bostad. Men Malmös bostadskommunalråd Anders Rubin (S) tycker det låter konstigt. Visst träffar man på individer som det här borde passa in på. Det löser inte problemet att det byggs för få bostäder, men det är ett sätt att hjälpa fler komma in på bostadsmarknaden, säger han. Även Susann Bard ställer sig frågande till att garantin inte skulle behövas. Banken jobbar ganska frekvent med medlåntagare, där en förälder till exempel ställer upp. Hur gör de som inte har någon som kan hjälpa dem? frågar Susann Bard. KRÖNIKAN Jag skrev en krönika två dagar före julafton, i form av ett brev från Tomten till en nioårig flicka. Jag fick en hög arga mejl om det. För att Tomten s-v-o-r. Slutsatsen i samtliga var att jag bara skriver så för att provocera. Det här är mitt svar till dem: Fattar du hur jävla skevt ordet provokation har vridits om det är så här du tänker använda det? Det kommer sitta med en kvinna i manchesterkavaj och peka på en tygdocka för att visa hur du tog det på pojk- och flickplatserna innan den här dagen är över. Vet du hur in i helvete omöjligt det är att vara provocerande i ett land där folk använder det ordet för att beskriva Marcus Birro och Blondinbella? Ni skulle fan inte känna igen en provokation om den så utförde en rektoskopi på er med en odiskad citronpress. i centrala Stockholm, enligt egen uppgift i protest mot svensk militärnärvaro i Afghanistan, drog marginellt fler löpsedlar i december än spekulationerna kring vem killen som vann Idol sovit sked med. I andra länder langar hiphopartisterna knark och skjuter varandra, i Sverige sitter de i tv och gråter med en kille i klänning och en gubbe som skriver låtar om teddybjörnar. Politikermord i USA och ett Mellanöstern på randen till kärnvapenkrig, men Sveriges fyra största dagstidningar drar ettan på att sekreteraren i Svenska Akademien och en 60-årig Melanotanadvertorial som är med i Let s Dance har kissat på varandra i duschen. Hur i helvete ska någon kunna provocera en enda jävel i ett sånt land? Allvarligt? och två killar utklädda till tomtar stal ett automatvapen av en elittränad soldat mitt framför entrén till en av Sveriges tre högst säkerhetsklassade jävla byggnader, men det DU blir provocerad av är att Tomten i min krönika skrev att han hade ollat skiten ur hela det här rummet? I så fall vill jag att du ska veta att jag verkligen uppriktigt ber om ursäkt för mitt ordval. Tomten, däremot, hälsar att du kan dra åt helvete. FREDRIK BACKMAN Fredrik Backman är frilansskribent och bloggare. Beskriver sig själv som konflikträdd och ödmjuk. JA NEJ

5 TELEFON: MEJL: Inter IKEA Systems B. V Julen må vara över men vår stora midvinterrea pågår för fullt och våra varuhus är fullproppade med varor till superlåga priser. Vi har varm choklad för 5 kronor, och dessutom kan alla IKEA FAMILY medlemmar lämna in sin gran hos oss den 15 och 16 januari. Då byter vi den mot en värdecheck på 100 kronor att handla för under rean. Varmt välkommen till ditt varuhus! STOR MIDVINTERREA 2 23 JANUARI. MALMÖ öppettider: mån sön IKEA.se Fyra programledare. TRE VILJOR! RIX MorronZoo Vardagar på RIX FM 107,6 Helsingborg rixfm.com Lyssna via webben eller ladda ner vår gratis-app till iphone och Android - allt på rixfm.com

6 SKOTTEN I MALMÖ TYCK TILL SMS SKRIV CITYS (MELLANSLAG) ML (MELLANSLAG) DIN TEXT Stora krav på förhörsledarna Nej, tvärtom. Det är vanligt vid grövre brott att man håller tyst en lång tid. Om bevisningen uppfattas som tung är den misstänkte betydligt mer benägen att erkänna. Mycket talar för att det finns ett starkt samband mellan medgivanden och att förhörsledaren har en sympatisk framtoning och uppfattas som empatisk och stödjande. Ja. Det är det effektivaste sättet att få någon att hålla tyst. Jag har ett eget exempel från när jag var ny polis och förhörde en hörselskadad kriminell i Hässleholm. Jag bankade näven i bordet och sa sluta ljuga. Då stängde han av hörapparaten. Det gäller att använda sin bevisning smart. Om man släpper allt direkt kan brottslingen snabbt göra upp en historia som ska passa in. Låt säga att du har hans fingeravtryck på ett glas där det varit inbrott. Berättar du det hävdar han kanske att han bara körde förbi och bad om ett glas vatten. Men om du först frågar om han varit i området och han svarar nej har han snärjt in sig. Trovärdigheten blir lägre i en eventuell rättegång. Syftet med ett förhör är ju inte att få den misstänkte att erkänna. Nej, syftet är att få fram information som man någorlunda tillförlitligt kan avgöra trovärdigheten på, och som leder utredningen framåt. 38-åringen kan ha kartlagt sina offer Tidigare trodde polisen att 38-åringen valde ut sina offer slumpvis, när ett lämpligt offer med utländskt utseende dök upp. Nu misstänker man att han vid några av dåden känt till offren och har kartlagt dem, skriver Sydsvenskan. Det gäller bland annat skotten i Rosengård som dödade 20-åriga Trez West Persson och skadade hennes bekant. Fem månader efter dådet besköts mannens fastighet på Hårds väg. I drygt två månader har den utpekade serieskytten suttit häktad. Han misstänks för tre mord och tio mordförsök. Han nekar till samtliga brott, säger Börje Sjöholm, som leder utredningen, till City. Men det innebär inte att han vägrar prata med de två förhörsledarna. Det finns en dialog. Öppet hus på Malmö Idrottsgymnasium, en del av Malmö Borgarskola Lördag 15 januari kl Våra nationella program med idrottsprofil: Ekonomiprogrammet Handels- och administrationsprogrammet Idrottsprogram med ledarinriktning Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Malmö Idrottsgymnasium har två Riksidrottsgymnasier (RIG), fjorton godkända nationella idrottsutbildningar (NIU) och idrottsspecialisering för enskilda elever! Hos oss kan du utvecklas från idrottsklass till världsklass! Kom och träffa elever, lärare, tränare och övrig personal! Välkomna till oss på Malmö Idrottsgymnasium Swedbank Stadion (ingång 41, vid bokstaven F) Brownies, mazzariner, muffins, polentakakor Sandwich med ost, skina eller kallrökt lax Hembakade scones och marmelad, Kaffe & The Lördagar Söndagar RING! O idalagard.se

7 TELEFON: RÖSTA tyckte radioprofilen Johanna Koljonen som under förra året huserade i Malmö. Och oj vad det pratades om sexuell kränkning och den svåra gränsen mellan samtycke och avsmak. Koljonen gick från halvkänd radioprofil till uppmärksammad samhällsdebattör. i december som ett nederlagstippat gäng. Det blev till slut ett silver en bedrift ingen hade kunnat drömma om. Två tongivande spelare i Sverige var Lunda tjejerna Sabina Jacobsen (Lugi) och Johanna Wiberg (Team Eslöv). ARRIVAL DAY MEJL: Därför valde de att läsa i Lund Bulawayo, Zimbabwe. Det europeiska mastersprogrammet. På det internationella studenthuset Spoletorp. Lund specialiserar sig på en särskild inriktning som jag ser fram emot att läsa, det rör bland annat studier av mänskligt beteende. Men jag visste ingenting om Lund och Sverige, bara att det låg någonstans i Europa och att det var det kallaste stället i världen typ. Jag reste från England, men med alla uppehåll hos vänner blev det ungefär tre dagar. North Carolina, USA. Kemi På Ulrikedal. Jag har hört mycket positivt om staden. Det känns positivt att man verkligen fokuserar på studentlivet här. Sen ska det bli intressant att jämföra hur det akademiska systemet skiljer sig gentemot det i North Carolina. Dessutom vill jag passa på att lära mig mer om den skandinaviska kulturen. Ungefär tio timmar med flyg och tåg. Glasgow, Skottland. Juridik. På det internationella studenthuset Spoletorp. Staden ligger tillräckligt långt bort från Skottland, men det är fortfarande relativt nära för att åka hem. De kulturella skillnaderna är nog inte så stora, och jag hoppas att jag kommer klara mig bra på engelskan. : Tre timmar med flyg. Bagaget var tungt, jag har ju tagit massor av varma kläder med mig. På International Housing Office har man täckt upp med rum och lägenheter runt om i Lund för de flesta studenter. Det var ett gäng i morse som inte hittat bostad ännu, men som det ser ut nu har vi faktiskt 20 lediga rum kvar till de som ansökt om bostad innan de kom hit, säger bostadsadministratören Linda Petersson. Inte förrän samtliga studenter är på plats kommer man att veta hur många studenter som fortfarande är i behov av boende. På de flesta ställen runt om i världen garanterar universitetet studenten ett rum. Så många som kommer hit har missat den skillnaden att här måste man ordna bostaden själv, säger Linda Petersson. blir det insamlingsrekord. När han ställer sig på utomhusscenen töar decemberkylan Citytunneln kunde inte fått en varmare musikalisk invigning. När Fremskrittspartiets Siv Jensen hänger back stage låter ber han vakten följa henne ut. SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT RÖSTA Välkommen till SMS Guld On Tour! Pengar för din Mobil! I samarbete med MobilPengar.se tar vi nu också emot dina gamla mobiler. Du kan få upp till 2580 kr för din mobiltelefon. Vi betalar kontant/konto upp till kr/g för ditt guld! Lördag 15/1 7/11 Kl kl Söndag 16/1 8/11 kl Kl Hotel President Lilla Hotellet i Norrköping, Vattengränden Bankgatan 711 LUND Vi köper allt ditt guld oavsett karat eller färg. Tandguld rensat eller orensat, vitguld, guldmynt, guldklockor och guldtackor. Vi köper allt ditt guld oavsett karat eller färg. Tandguld rensat eller orensat, vitguld, guldmynt, Medtag ID-handling. guldklockor och guldtackor. Medtag ID-handling. Vi Vi tar tar även emot stämplat silver silver Där guld blir till pengar! Visste du att City & Sydsvenskan erbjuder regionens starkaste annonspaket? Ring så får du veta mer! Här och nu.

8 SVERIGE & VÄRLDEN Skånska Sophie och Fredrik fast i kaoset SOPHIE NILSSON: De befinner sig mitt i det australiensiska vattenkaoset. Sophie Nilsson är strandsatt tillsammans med en väninna och hennes familj utanför Brisbane. Fredrik Dahlberg sitter strax söder om katastrofområdet och följer utvecklingen. 23-åriga Sophie Nilsson är i Australien för att plugga. I vanliga fall bor hon hos en väninna och hennes familj. NYHETER I KORTHET CITATET Dagen innan nyårsafton åkte de tillsammans för att hälsa på en släkting och för att campa några dagar vid Innespark, inte långt från Brisbane. Nu är de fast hos släktingen. De första dagarna kändes det okej men sen kom regnet ifatt oss. Nu är vi tillbaka hos släktingen. Det grötiga danska uttalet ställer inte bara till det för svenskar på besök. Otydligare uttal gör att danska elever har svårt att stava, särskilt de ljudlösa r:en är knepiga. Och det är fler som har problem. Två tv-kanaler i rapporteringen om tvillingfödseln kallade hennes majestät för donning Magete, säger Jens Raahauge till Berlinske tiderna. VID KUSTEN Det är tsunamikänsla här. På senare tid har läget förvärrats. I söndags gjorde de ett försök att ta sig tillbaka men vägarna är avstängda. Anledningen är enkel de finns inte kvar längre. Det mesta har försvunnit i vattenmassorna och de vägar som finns kvar är kraftigt översvämmade. Vi har kontakt med en granne som passar hundarna och huset därhemma, det har klarat sig bra, säger hon. Men vi är oroliga över läget. Där vi befinner oss är det lugnt men vi har sett hur fort det går. Det räcker med ett par minuters regn En svensk man i 50-årsåldern dog i går i en lavin franska Val d Isère. Totalt dog fyra i den grupp off piståkare mannen ingick i. En 28-årig man från Kalmar misstänks för att ha försökt köpa sex av flera barn. Han ska vid flera tillfällen ha försökt byta alkohol och cigaretter mot sex. Julgranar som återvinns kan bli grön el. Enligt Stockholms stad ger en gran el som räcker till fyra maskiner tvätt. sen är hela områden översvämmade, säger Sophie Nilsson. 45 minuter söder om Brisbane på Gold Coast befinner sig Helsingborgaren Fredrik Dahlberg. Det är tsunamikänsla här. Innåt landet är det rätt risigt, säger han. Folk är vana vid översvämningar här nere, husen är byggda på pålar. Men när en flod svämmar över med 22 meter kan man inte göra mycket, säger han FEBRUARI Många invånare följde i går myndigheternas uppmaning att lämna Australiens tredje största stad, Brisbane. Andra hamstrade mat och valde att stanna för att skydda hus och hem med sandsäckar och jordvallar. De värsta översvämningarna på 50 år har kommit till 2-miljonersstaden Brisbane. Myndigheter i Brisbane räknar med att upp till hem kommer att översvämmas i staden de närmaste dagarna personer har redan tagit sin tillflykt till provisoriska skyddsboenden och man hyser föga förhoppningar om att läget snabbt ska förbättras. I dag (tisdag) är avgörande, i morgon blir illa och torsdagen kan bli förödande för de boende och företag som drabbas, sa stadens borgmästare Campbell Newman i går enligt BBC. På tisdagskvällen låg stora delar av staden öde och mörk stadens elnät släcktes under tisdagen. Många vittnade om en spöklik stämning när affärer stänger och de allmänna kommunikationerna upphör att fungera. 14 personer har dött de senaste två veckorna och polisen varnar för att den siffran kan komma att stiga betydligt: nära 80 personer saknas från områden där vattenmassorna dragit fram, enligt Reuters. Det översvämmade området täcker nu en yta större an Frankrike och Tyskland tillsammans. 100

9 Misstänkt styckmord 51-årig man häktad Polisen kunde i går konstatera att den kroppsdel man funnit kommer från den 51-åriga kvinna man sökt efter i trakten kring Örebro. Den 51-årige man som i förra veckan häktades skäligen misstänkt för människorov omhäktades i går. Nu på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen nekar till att ha med kvinnans försvinnande att göra. Polisen har i flera dagar sökt efter kvinnan, som varit försvunnen sedan den 28 december. I går hittade man efter ett tips en del av en kvinnokropp i ett skogsområde norr om staden. Fynden har genom dnatest kunnat knytas till den försvunna kvinnan. Polisen misstänker nu att hon blivit styckmördad. Det är nedslående när man gör ett sånt här fynd, naturligtvis, men det är ändå ett genombrott, säger informationschefen Torbjörn Carlsson till SVT. Kvinnan och mannen är kollegor på Örebros universitet. De ska även ha haft en relation utanför arbetet. Dödssiffran stiger när Tunisien skakas av de värsta upploppen på decennier. Officiellt meddelas att 22 personer dödats men enligt människorättsorganisationer kan uppemot 50 personer ha fått sätta livet till, enligt Reuters. Oroligheterna startade förra veckan som en reaktion på brist av mat och jobb. President Zine al-abidine Ben Ali, som suttit på sin post i 23 år, kallar upploppen för en terrorhandling iscensatt av utländska intressen i syfte att skada Tunisien. Den amerikanska politikern Gabrielle Giffords som skadades svårt vid ett attentat i lördags mår bättre. Enligt läkarna kan hon andas själv och de är nu hoppfulla, enligt Reuters. Giffords sköts i huvudet när en man öppnade eld under ett möte i Arizona och dödade sex personer. ÖPPNAR FÖR VAPENAMNESTI De tidigare har varit en väldig framgång och jag tror att man behöver städa mellan varven. Flera personer ska ha dödats när anhängare till den sittande presidenten i går drabbade samman med de som stödjer Alassane Ouattara, som ses som vinnare i det presidentval som hölls i november. FN-trupper som försökte stoppa striderna tvingades tillbaka, enligt BBC. Utredningen som tillsattes efter oljekatastrofen i Mexikanska golfen slår fast att amerikanska myndigheter måste kontrollera offshoreborrning hårdare. Bland annat föreslås ett oberoende säkerhetsorgan, skriver Reuters. Katastrofen i april började med ett läckage från en oljeplattform. REA-START idag onsdag kl Öppet ons fre 13 18, lör 10 14, sön Välkomna! Hanna Marianne Pokorny Tel Södervidingevägen KÄVLINGE. Kör väg 108 ända fram till gården, 4 km norr om Kävlinge mot Röstånga. Aerobics - AfroAerobics - Barnpassning - Bliss - BodyAttack BodyBalance - BodyPump - BodyCombat - BodyStep - Box - Cirkelträning Core - Dans - Hathayoga - Höft-Stuss-Lår-Mage - Step Up - Frisör Functional Moves - FunkyBoyz - FunkyKidz - Föreläsningar Företagshälsovård - Hälsoresor - Indoorwalking - Instruktörsutbildningar Konferenser - Kostrådgivare - Massör - Naprapat - Parkeringsförmån Personlig träning - Pilates - PowerPlate - PowerYoga - Ragga/Dancehall Restaurang - RPM - Shop - Sjukgymnaster - Solarier - SPA - Spinning Styrketräning - Tvättservice - Viktkurser - Zumba Välkommen till Sveriges största hälsogalleria! Djäknegatan 21 i Malmö Vi har drop-in system Sänk dina värmekostnader upp till 70% Öppettider: Rotavdrag direkt på fakturan. Värme Ekonomi Syd AB

10 Vinjett Gymnasieguiden, inf 12/1 bokad 516 delmaterialsds, g, gymnasieguiden, Gymna ta den Vinjetthuvude Ljud & Bildskolan Dagens utbildningar för morgondagens jobb! Läs mer på Öppet hus LBS Helsingborg LBS Kristianstad LBS Lund Torsdag 13 januari kl Välkommen till ÖPPET HUS Sydskånska gymnasiet har öppet hus på skolorna i Ystad och Sjöbo Kunskapsgymnasiet har ett eget arbetssätt en personligt utformad utbildning för att alla är olika och lär på olika sätt. På Öppet hus får du veta mer om vårt arbetssätt, våra program och en möjlighet att se dig omkring i våra fina lokaler samt träffa lärare och elever. SIGNALGATAN VIMPELGATAN KRANKAJEN ÖSTRA VARVSGATAN Torsdagen den 27 januari 2011, kl NATURVETENSKAPSPROGRAMMET Naturvetenskap Natur/Samhälle SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET Samhällsvetenskap Beteendevetenskap EKONOMIPROGRAMMET Ekonomi Juridik VÄSTRA HAMNEN L. VARVSGATAN Östra Varvsgatan 13B Tel: ST. VARVSG. kunskapsgymnasiet.se MALMÖ Nästa införande den 19 januari. Boka din annons hos Sydsvenskan, Petra Johansson, tel , * läsare väntar! (*avser Sydsvenskan och City Malmö Lund) Webb: Sydsvenskan.se

11 *372, huvudorder har nr , vinjetthuvud ligger i som sieguiden heter 248x45.eps och fixa till över uppslaget t inf på nummer Din väg till arbete! Utbilda dig in i framtiden... Ny utbildning! YRKESMÅLERI - MED DEKORATIV INRIKTNING TRÄHANTVERK - MÖBELSNICKERI TEXTIL & MODE - TEXTILTRYCKDESIGN INTERIÖRDESIGN ÖPPET HUS 25/1 KL TAU Learning Specialist inom Hantverksutbildningar för gymnasie- & vuxenstuderande.taulearning.se Boka din annons under utbildningsvinjetterna, kontakta Sydsvenskan, Petra Johansson, Utbildningar som ger dig alla möjligheter VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET NATURVETENSKAPSPROGRAMMET Du + Consensum = En ljus framtid Låt stå! Yrkesutbildningar sedan 2001 Drömmer du om att arbeta med ett praktiskt yrke eller att starta ett eget företag? Ungefär halva din studietid äger rum ute på en arbetsplats vilket gör att du på ett naturligt sätt växer in i din blivande yrkesroll. Vi erbjuder utbildningar till dig som vill bli: Elektriker, larm- och säkerhetstekniker, personbilsmekaniker, nagelterapeut, spa-terapeut, låssmed, hästskötare, barnskötare, byggnadsplåtslagare, VVS-montör, butikssäljare, svetsare, undersköterska och djurvårdare. ÖPPET HUS Industrigatan 19 jan, kl Krossverksgatan 20 jan, kl OBS! Öppet Hus även i april. Du som inte är behörig till gymnasiet kan söka: Programinriktat individuellt val samt Yrkesintroduktion. Efter överenskommelse med din hemkommun kan vi även erbjuda individuellt alternativ. Krossverksgatan 34, Industrigatan 13, Varmt välkommen på Öppet hus 25/ , 12/ JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Vi på JENSEN gymnasium utgår från att du har höga ambitioner och mål. Vi tror också att du har en fantastisk potential att utvecklas och nå dit du vill. Vi vill ta vara på det och arbeta tillsammans med dig för att ge dig så goda förutsättningar som möjligt att nå dina mål både under gymnasiet och när du går vidare till högre studier och arbetsliv. Kärnan utgörs av vårt utbildningskoncept Träning för verkligheten. Läs mer på LUND Program EK: Ekonomi HP: Försäljning och entreprenörskap NV: Naturvetenskap SP: Samhällsvetenskap Öppet hus: Lördag 22 januari kl Adress: Fjelievägen 7 MALMÖ Program EK: Ekonomi EK: Juridik - Nytt! HP: Försäljning och entreprenörskap NV: Naturvetenskap SP: Beteendevetenskap SP: Samhällsvetenskap Öppet hus: Tisdag 18 januari kl Torsdag 20 januari kl Lördag 29 januari kl Adress: Västergatan 45 Nästa införande den 19 januari. Boka din annons hos Sydsvenskan, Petra Johansson, tel , * läsare väntar! (*avser Sydsvenskan och City Malmö Lund) Webb: Sydsvenskan.se

12 XXX SPORT TYCK TILL SMS SKRIV CITYS (MELLANSLAG) ML (MELLANSLAG) DIN TEXT Jensen är Citys VM-expert skriver krönikor inför de svenska matcherna Oscar Jensen läser till journalist på universitetet i Lund. Förra hösten skulle han egentligen ha gjort sin praktik på tidningen du nu har i din hand - City Malmö Lund. Men jag fick skjuta upp den eftersom jag vill satsa helt på handbollen den här säsongen. Men under VM får Oscar Jensen ändå chansen att skriva i City. Som expert kommer han i tidningen tycka till om det svenska VM-äventyret. Det känns väldigt kul, och lite nervöst faktiskt. Oscar kommer skriva krönikör inför Sveriges matcher. Jag är ganska insatt, har bra koll. Jag har ju spelat väldigt länge, detta är min elfte säsong i elitserien. Jag har ett stort intresse för sporten. Sen har jag ju målvaktsperspektivet, generellt sett har man bra koll på olika spelartyper då. Det är många bra lag med, så det finns igen solklar favorit. Om inte Frankrike haft skador på flera nyckelspelare hade jag nog sagt dem. Men dom, Kroatien, Spanien och Danmark kommer nog göra upp om guldet. Jag tror Sverige tar sig vidare till mellangruppen, men dom får svårt att nå semifinal. 5:e till 8:e plats känns rimligt. Dom har det bra beställt på högernio med Kim Andersson och Oscar Carlén, dom får dra ett tungt lass. Och Jonas Larholm blir viktig. Och så måste vi få igång målvaktsspelet, som känts lite osäkert. Jag tror det kan gå åt vilket håll som helst. Det kan sätta griller i huvudet på spelarna, men normalt sett ska det vara en fördel med publikstödet. Det gäller bara att hantera det på rätt sätt, för stämmer allt kan Sverige skrälla till sig en semifinalplats.

13 TELEFON: XXX MEJL: Söderberg Redhawks hjälte i straffdrama Efter bara 24 sekunder åkte Victor Svensson ut för en crosschecking och i det efterföljande numerära överläget gjorde bortalagets Johan Larsson 1 0. På matchens första skott. Efter en dryg minuts spel. Det var tomma ögon och det kan man ju spekulera i. Vi får ingen bra start alls, säger tränaren Robert Olsson. Läget förvärrades ytterligare när Bofors ökade på till 2 0 tio minuter senare, även den gången i powerplay. Värmlänningarna hade bud på ett par mål till i en förstaperiod där Redhawks bara mäktade med att skjuta fem skott. Den andra perioden blev inte särskilt mycket roligare, men trots ett fortsatt passivt Malmö-spel lyckades Morten Green snirkla in en kvitteringspuck 14 minuter in i mellanakten. Detta trots att det var bortalaget som tryckte på för ytterligare ett ledningsmål. Malmö ryckte upp sig betänkligt i den tredje perioden och efter kunde Roger Olsson göra 2 2 efter passning från Lucas Sandström. REDHAWKS BOFORS Växjö Örebro Leksand Malmö Rögle Almtuna Västerås Mora Bofors Oskarshamn Borås Sundsvall Tingsryd Troja/Ljungby Det resultatet stod sig också perioden ut och matchen gick till förlängning. Malmö dominerade stort i sudden, men närmare ett mål än Morten Greens stolpskott kom man inte. Matchen gick till straffar och där blev Carl Söderberg stor matchhjälte när han satte den avgörande straffen. De skulle mycket väl ha kunnat ta tre poäng i dag. Vi är jätteglada för våra två poäng, säger Olsson. Eftersom handbolls-vm intar Malmö Arena i två veckor väntar fem raka bortamatcher för Redhawks. Nu intar danskarna Malmö arena Det kommer bli en smärre invasion från andra sidan Öresund under mästerskapet. Det kommer att vara minst danskar per dag i Malmö arena. Totalt räknar vi med att hälften av de drygt biljetterna i Malmö kommer att gå till danskar, säger Frank Ström, kommersiellt ansvarig i Svenska handbollförbundets VM-bolag. Det hade kunnat gå riktigt illa om Danmark inte kvalificerat sig. Då hade hela konceptet fallit. Det var nervöst innan Danmark vann sitt playoff mot Schweiz, säger Ström till TT. Danske stjärnan Lars Christiansen: Det blir som att spela i Danmark. Det blir som en extra spelare för oss, Än fler danskar i Malmö lär det bli om både dom och Sverige tar sig vidare från det första gruppspelet. Då möts rivalerna i Malmö arena i mellanrundan. Då kommer biljetterna snabbt att ta slut. Det gäller för den svenska publiken att vara på hugget, för vi kvoterar inga biljetter, säger Frank Ström. Leo Messi röstades fram till världens bästa spelare, men han fanns inte ens med på Zlatan Ibrahimovics topp tre. Zlatan som röstade i egenskap av svensk lagkapten lade i stället sin röst på Andres Iniesta, Wesley Sneijder och Xavi. Förbundskaptenen Erik Hamrén röstade på Wesley Sneijder, Carles Puyol och Diego Forlan. Den förre superstjärnan Ronaldinho flyttar hem till Brasilien och Rio de Janeiro-klubben Flamengo. Ronaldinho har skrivit på ett 3,5 årskontrakt som ger honom en månadslön på drygt sex miljoner kronor. 11 Flera av spelarna i landslaget är vana vid att blogga till vardags. Men under handbolls- VM får man låta bloggen vila. För nu inför ledningen ett bloggförbud. Spelarna ska vara fokuserade på det vi ska syssla med. Blogga kan man göra hemma om det är viktigt, säger förbundskaptenen Ola Lindgren till Aftonbladet. Zlatan Ibrahimovic kan få sällskap i Serie A. Italiensk media skriver nu att den svenske landslagsanfallaren Johan Elmander är på väg till Fiorentina. Florensklubben är på väg att sparka bråkstaken Adrian Mutu och söker nu en ersättare. Elmanders kontrakt med Bolton går ut i sommar.

14 MODE Värmekällor Tö eller inte. Det verkar som att kylan kommer att hålla i sig ordentligt även i år. Fortsatt påbyltning alltså. Här är några värmande, snygga tips för snöpromenader och skidsemestrar. MODE I KORTHET Om du är skakig på handen och lägger dyra kronor på nagelbehandlingar är detta kanske lösningen du letat efter? Fiffiga färdigmålade nail covers i olika färger och mönster som du snabbt limmar på och filar till efter din nagel. Kan det bli enklare? Sally Hansen s nail polish strips släpps i mars. Dags för det klassiska skomärket Jimmy Choo, som oftast gör vackra pumps, att lansera sin första parfym. Doften har märkets chefsdesigner Tamara Mellon som modell i sina kampanjer. Den beskrivs som stark, sensuell och mjuk. Lite mer konkret innehåller den toner av päron, apelsin, tigerorkidé, toffee och patchouli.

15 TELEFON: NÖJE MEJL: Hon är full och yr och har för stor pyjamas på sig. Och trots att hon däckat tvärt på sängen sover hon stilfullt och sött sådär som bara prinsessor kan. Felicia Fredriksson och Elin Kamlert fnissar lite åt Audrey Hephurns snurriga scen i Prinsessa på vift. Filmen, som är inspelad i Rom, kommer inviga klubben Retro Films som de drar igång i kväll. Det känns schysst att öppna med en klassiker med stora Hollywoodstjärnor. Den är svartvit, vacker och utspelar sig i en historisk stad, säger Elin Kamlert. Historiskt, var det ja. Tanken med den nya filmklubben är att återknyta lite till Victoriateaterns förflutna. Huset har funnits sedan Då hette det Victoriabiografen och det visades stumfilm här. Det kändes kul att knyta an till det som funnits här tidigare, säger Felicia Fredriksson och blickar ut över den dunkla och rymliga lokalen. På vårens program står fem filmer gjorda mellan och 1970-talet. GÅR UT HÅRT Det känns schysst att öppna med en klassiker med stora Hollywoodstjärnor. Vi har valt filmer som vi tycker om själva och velat se länge men inte fått tillfälle till. Nya filmer är folk bra på att se, men äldre filmer måste man ha tur för att få se på duk, säger Elin Kamlert. Prinsessa på vift är ju en riktig klassiker, men vår förhoppning är att i framtiden kunna visa smalare filmer som vi tycker förtjänar mer plats i filmhistorien, säger Felicia Fredriksson. I Malmö finns redan en nischad filmklubb i form av dokumentär-fokuserade Doc Lounge, och Elin Kamlert och Felicia Fredriksson (som också arrangerat musikfilmfestivalen Music Doc) tror att filmklubbarna kommer växa sig ännu starkare. Film är inget speciellt längre man kan ladda ner det hemma och se det i sängen. Med en filmklubb blir det en annan upplevelse som man får dela med likasinnade, säger Felicia Fredriksson. Folk i den här stan är inte direkt några stugsittare. Det finns en publik för smalare grejer, säger Elin Kamlert. Michelle Pfeiffer ska spela mamma till en ung affärsman i den kommande dramafilmen Welcome to people. Filmen görs av Alex Kurtzman som gör sin regidebut. Nu är det klart att Ian Mc- Kellen återigen ska spela trollkarlen Gandalf i Peter Jacksons film Bilbo en hobbits äventyr ( The hobbit ). Även Elijah Wood är tillbaka som Frodo. The hobbit börjar spelas in i Nya Zeeland den 14 februari. SEPTEMBER TILL SKAVLAN Miss Li släppte sin första skiva Sedan dess har hon gett ut hela tre album till. Den 16 mars släpper Miss Li ännu ett. Ungefär två veckor senare drar hon ut på turné. David Duchovny ska göra en av rollerna i Christopher Neils kommande indiekomedi Goats. Även Vera Farmiga, Keri Russell, Minnie Driver och Will Arnett ska medverka.

16 NY SERIE I SVT TYCK TILL SMS SKRIV CITYS (MELLANSLAG) ML (MELLANSLAG) DIN TEXT Går det att träna sig på att bli lycklig? Det är en av frågorna i Jakten på lyckan som får premiär den 18 januari. För att få svar på det har Hanna Hellquist simmat med delfiner, gått på kramkurs, dansat sig (halvt) medvetslös och skrattat på kommando. Jag tror inte vi är olyckligare nu än tidigare. Men vi är nog mer bortskämda, vi är lite giriga och vill ha det ännu bättre. Hade man kämpat för att överleva varje dag hade det inte funnits skratterapi. FUNDERAR Jag tror inte vi är olyckligare nu än tidigare. Hanna Hellquist har gjort sig känd som hudlöst självutlämnande skribent och humoristiskt rättfram programledare i P3:s Morgonpasset. Som så många har hon reagerat över vår tids lyckohets. Jag får min bild av lycka från alla de här jävla bloggarna som jag inte kan låta bli att läsa. Där är alla nygifta, det är hus på landet, vänta sitt första barn, gå på loppis, ha fina kläder, laga goda middagar, kolla på På spåret ihop och äta löjromstoast. Hur lycklig är hon själv just nu? Inte särskilt i alla fall inte på det klichémässiga sätt som en blivande tv-stjärna förväntas vara. Jag tänker att det här kanske var lite onödigt, jag kanske skulle ha hållit mig till radio. Det är inte jätteviktigt för mig att jobba på tv, framför allt inte nu när jag har blivit tjock. NÖJE SKIVOR 2010 var debutanternas år, framförallt de unga kvinnligas, påstår jag. Men Eric Saade, Oskar Linnros, Daniel Adams-Ray och Håkan Hellström, då? För all del, de har toppat listorna men får jag säga mitt så slår Anna von Hausswolff, Karolina Stenström, Lisa Pedersen och Erika Rosén dem ordentligt. Lägg till Robyn och Annika Norrlin (Säkert!) så blev förra året en ren tjejfest. Men det var då, det. Nu säger vi 2011 och ska se framåt och det bådar gott. Om vi börjar med att lyfta blicken mot utlandet och de stora elefanterna: Vi förväntar oss förstås stordåd av Lady Gaga med Born this way i maj. Britney Spears har just släppt en singel och fullängdaren i mars lär låta lika klistrig. Forna popdrottningen Madonna ska försöka återta tronen senare i år och innan dess får vi höra om Roxette har popkänslan kvar. Och U2, tja... så är samarbetet mellan Jay-Z och Kanye West årets mest efterlängtade och vem vet kanske hamnar Dr Dres Detox äntligen på skivdisken. Personligen ser jag mer fram emot Amy Whinehouse, The Streets, PJ Harvey, Iron & Wine, Gang of Four (!), Public Image Ltd (enligt Lydon själv i engelsk press), The Strokes och Radiohead. Svenskt? Lykke Li med Wounded rhymes i februari kan bli hur bra som helst av singeln Get some att döma, Robyn har sagt att hon är sugen på mer hoppas! Bob hund häckar just nu i Tambourinestudion i Malmö och ut kommer en fullängdare i mars önskan är möjlig om viljan är böjlig. Timbuktu och Mohammed Ali är två svenska hiphopplattor att se fram emot. häckar eminenta skiv- bolaget Adrian recordings och de har flera intressanta släpp på gång i år: Först en ep med MF/MB/ (recension här bredvid) och senare fullängdare med bland andra Edda Magnason och Emil Jensen. Men precis som för- ra året kommer de ännu okända debutanterna slå 2011 med häpnad. Det är min gissning. MaddaFakking/MalmösBästa/ så nu har jag döpt dem. Malmöbaserade MF/MB/ släppte en av förra årets bästa plattor och nu följer de upp med en femspårs The Ark försöker sig inte på några konstigheter med sin näst sista singel någonsin (det kommer en till i vår). När karriären ska avslutas ska den avslutas som sig bör En och en halv minut. Ungefär så lång tid tar det innan Britneys nya singel klistrar sig på hjärnan. I sedvanlig ordning har listdrottningen kokat ihop sin låt efter hit-recept: Det är glittrigt och catchy med ett tydligt beat och med en refräng som varenda sjuåring snart kommer nynna på. Precis som jag. Ep som är knäckande bra. De nya Anthem och Everything is real samt Health-lånet USA boys pekar framåt, uppåt och snabbt mot en vacker framtid. PiL träffar LCD Soundsystem och kroppen vägrar stå still. med glamgitarrer, sing-a-longrefräng och existentiell lyrik. Jag hade kanske hellre sett att bandet utvecklat soulboogien från senaste plattan, men va fan när The Ark slänger iväg sådana här svansånger ska man inte klaga.

17 TELEFON: MEJL: Prisinformation: x(ord)/x(under 12 år) kr Pensionärspris 70 kr (tillägg vid 3D) gäller ej specialvisningar, t ex opera För info om SF Bios rabattkort se: sf.se Plusstolar! På Filmstaden Storgatan och Filmstaden Lund kan du sitta på extra bekväma Plusstolar. De är bredare och har extra benutrymme. Läs mer och på boka på sf.se. Se bara utmärkt film Läs mer på sf.se MALMÖ Värnhemstorget. Kassan öppnar Harry Potter och dödsrelikerna del kr (11) , Megamind 3D - eng tal 125/100 kr (7) Narnia: Skeppet Gryningen - eng tal 100/80 kr (11) The Next Three Days 105 kr (11) The Tourist kr (11) The Town , kr (15) Tron Legacy 3D kr (11) Änglagård tredje gången gillt 100 kr (Bt) Södra Tullgatan 4. Kassan öppnar Narnia: Skeppet Gryningen 3D - eng tal 125/100 kr (11) , Storgatan 22. Kassan öppnar Easy A 95 kr (Bt) BIOPROGRAM ONSDAG 12 JANUARI 2011 Svinalängorna , Soul Kitchen Igelkotten Somewhere Du kommer att möta en SF BIO PRESENTERAR STOLT JANUARI BIOPROGRAMMET Köp/reservera på: mobil.sf.se. Kundtjänst: Boka/se trailer i mobilen: sms:a filmens mobilkod till Igelkotten (70:-) Get low Sista dgr! (70:-) Sound of Noise Hjärtslag Xavier Dolan Mr Nice Biutiful Iñárritu Harry Potter och dödsrelikerna del kr (11) Sound of Noise 95 kr (7) Svinalängorna Guldbaggenominerad! 95 kr (15) The Tourist , kr (11) The Town 100 kr (15) Tron Legacy 3D 125 kr (11) , Winter s Bone 95 kr (15) , Änglagård tredje gången gillt 100 kr (Bt) 235 On 18.10, To SVENSKTEXTAD LUND V. Mårtensg 12. K.ö Harry Potter och dödsrelikerna del kr (11) 204 DAGBIO On Kalle Stropp & Grodan Boll 35 kr (Bt) FÖRSKOLEBIO On (Bt) 20 kr Megamind 3D - sv tal 125/100 kr (7) 116 DAGBIO On Narnia: Skeppet Gryningen - sv tal 100/80 kr (11) 117 DAGBIO On Narnia: Skeppet Gryningen 3D - eng tal 125/100 kr (11) , Svinalängorna Guldbaggenominerad! kr (15) 234 SVENSKTEXTAD DAGBIO On The Tourist 95 kr (11) , DAGBIO On The Town 100 kr (15) Tron Legacy 3D 125 kr (11) 299 On 18.20, To Winter s Bone 95 kr (15) , DAGBIO On Änglagård tredje gången gillt 100 kr (Bt) , DAGBIO On 11.00, BARNVAGNSBIO On EN STÖRRE UPPLEVELSE BIOPREMIÄR 28 JANUARI SISTA MINUTEN Utbilda dig! Diplomerad Massör 1 termin, kursstart 17 januari 2011 Spaterapeut 1 år, yrkesutbildning, kursstart 17 januari 2011, statlig tillsyn, momsbefriad utbildning Massage till husbehov 2 dagar, kursstart 29 januari 2011 KMH-skolan är medlem av Bransch rådet Svensk Massage samt Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Skolan står under statlig tillsyn. inkl transfer... Langley Hotel Rutior**... Lägenhet***... Langley Hotel Ruitor**... Langley Hotel Tignes 2100*... *Inklusive flyg från Kastrup, mat på flyget, transfer, boende med frukost och middagar samt liftkort. **Enbart frukost. ***Mat och liftkort ej inkluderat. Flygtillägg tillkommer. Skidåkarnas resebyrå. Hjärtslag Xavier Dolan Vill jag vissla så visslar.. KORT TID! Bio Maxim Landskrona Tel: Änglagård Tredje gången gillt. On-to Hämnden Sista dgr! Scott Pilgram vs.the world Änglagård - Tredje gången gillt Narnia 3 3D The Tourist Premiär Fredag: Meet the parents: Little Fockers GRAND BIO Trelleborg Tel: Änglagård 3 80: Harry Potter 7, del 1 80: Välkommen till SMS Guld On Tour! BIOPREMIÄR 21 JANUARI FROM EXECUTIVE PRODUCER JAMES CAMERON, CREATOR OF TITANIC AND AVATAR Se trailern direkt i din mobil - SMSa 124 till BIOPREMIÄR 18 FEB Vi betalar kontant/konto upp till kr/g för ditt guld! Lördag 15/1 7/11 Kl kl Söndag 16/1 8/11 kl Kl Hotel Elite President Hotell i Norrköping, Savoy Norra Vattengränden Vallgatan 1162 MALMÖ Vi köper allt ditt guld oavsett karat eller färg. Tandguld rensat eller orensat, vitguld, guldmynt, guldklockor och guldtackor. Vi köper allt ditt guld oavsett karat eller färg. Tandguld rensat eller orensat, vitguld, guldmynt, Medtag ID-handling. guldklockor och guldtackor. Medtag ID-handling. Vi Vi tar tar även emot stämplat silver silver KomplementärMedicinska Högskolan Munkgatan 1, SE Malmö Tel , , Utbildning i Malmö till DIPLOMERAD MASSAGETERAPEUT Skaffa dig ett nytt yrke eller något att arbeta med vid sidan av. Goda förtjänstmöjligheter. Föreläsning och praktik lördag/söndag eller vardagar. Utbildningen är godkänd av Branschrådet Svensk Massage samt Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Kursstart 14 feb Begränsat delt. antal. För kostnadsfritt prospekt ring City når nöjessugna i Malmö och Lund. Pengar för din Mobil! I samarbete med MobilPengar.se tar vi nu också emot dina gamla mobiler. Du kan få upp till 2580 kr för din mobiltelefon. Där guld blir till pengar! Här och nu.

18 PLATSANNONSER Pågen AB är Sveriges ledande bageri med en marknadsandel på 35 procent av mjukt bröd. Med ett välkänt varumärke, ett attraktivt sortiment och en effektiv sälj- och serviceorganisation har vi en stark tillväxt i Sverige och övriga Norden. Dessutom en omfattande export med Frankrike som viktigaste marknad. Vi omsätter SEK 2,7 miljarder och har ca 1400 medarbetare. Med livsglädje som vårt uttalade kärnvärde och med omtanke, entusiasm och stolthet som våra bärande ledord Pågen bakar med kärlek är vi övertygade om att förverkliga vår vision, att skapa Nordens kvalitativt ledande livsmedelsföretag. Strategisk inköpare Vi söker en strategisk inköpare med huvudansvar för emballage och trycksaker till Pågens två bagerier med placering på huvudkontoret i Malmö. I tjänsten som strategisk inköpare kommer du att ansvara för bland annat ramavtal, prisförhandlingar och logistikupplägg med företagets emballageoch trycksaksleverantörer. Vidare kommer du att vara ansvarig för leverantörsuppföljningar och vid behov genomföra revisioner hos leverantörer. Du har gedigen erfarenhet av inköp, grafiska kunskaper och gärna kunskap och erfarenhet om förpackningsmaterial och trycksaker. Som person är du drivande, kreativ, engagerad och självgående. Du har en ekonomisk och eller teknisk utbildning med inriktning på logistik och inköp gärna på högskolenivå alternativt annan utbildning och erfarenhet som sammantaget kan bedömas likvärdigt. Du behärskar engelska i tal och skrift. Placeringsort: Malmö. Ansök och läs mer på manpower.se (annonsnr: ). För mer information kontakta rekryteringskonsult Patrik Nordberg, Sista ansökningsdag är 31 januari. Manpower är ett auktoriserat bemanningsföretag. Utbildningsförvaltningen söker två medarbetare UTVECKLINGSSTRATEG och REKTOR TILL NATURBRUKSGYMNASIET Läs mer på SG Equipment Finance representerar finansiell styrka och är Europas största aktör inom finansiering av utrustning med mer än 45 års erfarenhet i Skandinavien. Vi är specialiserade på finansiering av utrustning till Industri, Transport, Skog, Entreprenad, IT och Flyg. Bolaget representerar kunskap och trygghet för kunder i 25 länder och har 360 anställda enbart i Norden. Moderbolaget Société Généralé finns i 82 länder och sysselsätter medarbetare världen över, huvudkontoret för den svenska verksamheten ligger i Solna och vi har försäljningskontor i Skellefteå, Sundsvall, Solna, Göteborg och Malmö. SG Equipment Finance expanderar och tar ständigt nya marknadsandelar i Sverige och söker därför till våra försäljningskontor i Göteborg och Malmö säljare med höga ambitioner inför framtiden HR-specialist/PA-expert 100% tillsvidaretjänst. Läs mer om tjänsten på Arbetsuppgifter: Försäljning av finansiella tjänster - leasing, hyra och avbetalning Eget budget och resultatansvar Arbeta som fältsäljare med att: - Besöka befintliga och nya leverantörer inom vårt affärsområde HighTech - IT och Kontorsutrustning - Etablera nya leverantörs samarbeten Utbilda partnerskapen i vårt WEB gränssnitt - SmartWork Finansiell rådgivning Samla in boksluts och andra ekonomiska uppgifter om kunder Författa kredit PM inför kreditbeslut Din bakgrund: Vi tror att du är år Ekonomisk utbildning, motsvarande gymnasium eller högre Dokumenterad säljerfarenhet Finans Bolag Förståelse för vad som är viktigt för att lyckas Mål och Resultatinriktad Förstå och analysera resultat & balansräkning Öppen, utåtriktad och socialt kompetent Lyhörd Gillar ett högt arbetstempo. Flexibel För mer information om tjänsterna kontakta Region Chef Olle Serger på Mobil Skicka din ansökan samt CV med kort personlig presentation till Besöka vår hemsida för mer information - Jobb i SG Finans Vi vill gärna ha din ansökan snarast, dock senast den 28:e januari Abelco AB (publ) är ett direktsäljande expansivt företag noterat på aktietorget. Vi säljer grävoch lastmaskiner samt avancerade tillbehör i Nordeuropa! sy För mer information och fler lediga tjänster besök Osby kommun ligger i nordöstra Skåne, i hjärtat av Sydsverige. Här kan du kombinera närheten till städers puls med den lugna gården på landet. Kommunen har ca invånare och är en modern och levande kommun med väl utbyggd service, som i kombination med en äkta gemenskapskänsla skapar en trygg tillvaro. I Osby kommun finns en genuin företagartradition och samarbetet mellan näringsliv och kommun är starkt. Här finns dessutom ett rikt föreningsliv och storslagen natur som lämpar sig väl för friluftsliv i alla former. Läs mer på osby.se Kommunchef till Osby kommun Rekryteras av Executive, ett affärsområde inom Manpower Professional specialiserat på ledande chefsnivå Vi söker dig som vill leda, samordna och utveckla kommunens verksamheter i linje med fattade politiska beslut. För att lyckas tror vi att du har helhetssyn och goda dokumenterade ledaregenskaper liksom förståelse för den mindre kommunens villkor samt strategisk och analytisk förmåga. Du har också lätt för att skapa relationer såväl internt som externt och förstår värdet av samarbete och nätverk. Ansök och läs mer på på (annonsnr: ). För mer information kontakta chefrekryteringskonsult Peter Forssberg på eller Vi arbetar med löpande urval. Manpower är ett auktoriserat bemanningsföretag. Visste du att City och Sydsvenskan tillsammans når 2/3 av regionen varje dag? Källa: Orvesto Konsument 2010:2.

19 Norfrig Service AB ingår i Norfrig koncernen som bl.a. är generalagent för Fahrzeugwerk Bernard Krone Gmbh s produkter för transporter på den svenska marknaden. Norfrig Service AB i Malmö ingår i en kedja av fristående verkstäder specialiserade på karosseri-, kyl och andra typer av lastbärarreparationer inom transportsektorn. Vi finns representerade med egna verkstäder i Malmö, Tomelilla och Örebro. Omsättningen uppgår till ca 60 Mkr och antal anställda till ca 53 st. Norfrig söker Verkstadschef/Platschef Vill du verka i en dynamisk bransch? Vi erbjuder rätt person att tillsammans med oss vidareutveckla och stärka samarbetet med våra befintliga och nya kunder. Du kommer att bli en viktig person i ett företag som verkar i en dynamisk bransch. Befattningen innebär övergripande lednings och resultatansvar för verksamheten i Malmö. I jobbet ingår utveckling av verksamheten samt att vara företagets kontakt mot kunder inom upptagningsområdet (Malmö regionen). Som Verkstadschef/Platschef på Norfrig Service AB skall du vara den dagliga ledaren på plats med fokus på kunder och resultat. Du ska vara öppen för förändringar och snabba växlingar. Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba med kunder i någon form, gärna med teknisk utbildning och inom fordonsbranchen. Välkommen med ansökan senast 13 januari. Läs mer och ansök på Ansvarig rekryteringskonsult Christina Hedman, Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag. Strålfors, som ägs av Posten Norden AB, är ett IT-fokuserat Business-to-Businessföretag med grafisk tradition, verksamt med helhetslösningar inom området informationsöverföring. Strålfors utvecklar, producerar och levererar system, tjänster och produkter för effektiv kommunikation av affärskritisk information. Strålfors, som omsätter 3,6 miljarder SEK, har tillverkning i 8 länder och cirka 2000 anställda. Välkommen till för mer information. Account Manager Som Account Manager hos Strålfors har du både det strategiska och operativa ansvaret för några av våra kunder, nya såväl som befintliga. Du ansvarar för att identifiera nya affärsmöjligheter och omsätta relationer till lönsamma affärer. Du trivs med de utmaningar och möjligheter som komplex försäljning innebär. Vi vänder oss till dig som har erfarenhet av komplex försäljning B2C eller B2B, gärna med inriktning på IT-orienterade lösningar inom följande branscher; telecom, bank/försäkring, energi och detaljhandel. Vi fäster stor vikt vid Dina personliga egenskaper och tror att Du är en positiv doer som har lätt att skapa relationer, fatta beslut samt arbeta självständigt. Placering är antingen i Malmö eller Stockholm. Välkommen med ansökan senast 16 januari via annonsen på Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Ulrika Gruffman på telefon Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag. Vår verksamhet består av försäljning av nya och begagnade truckar, truckuthyrning, service och reparationer. Huvudkontoret är placerat i Malmö och i Stockholm och Göteborg har vi filialkontor. I Sverige är vi sammanlagt 115 medarbetare och omsätter över 300 miljoner svenska kronor. Koncernen Jungheinrich är en av de största i Europa inom materialhantering. KAM och Teknisk säljare till växande Jungheinrich i Malmö! Är du som KAM van att förhandla med inköpare i internationella organisationer? Har du som teknisk säljare erfarenhet av systemförsäljning i internationell organisation? Vi erbjuder en grundlig introduktion till företaget, våra produkter och tjänster. Du får på båda tjänsterna ett spännande jobb i ett positivt gäng, med goda möjligheter till personlig och professionell utveckling. Som KAM hos oss får du samordningsansvaret för en del av våra storkunder i Sverige. I dina arbetsuppgifter ingår försäljning av truckar, service och hyrlösningar. Tjänsten som teknisk säljare innebär behovsanalys, offertgivning och projektledning av lösningar gällande förarlösa truckar och lagerinredning till våra storkunder. Din uppgift är att ta fram och sälja in bästa möjliga systemlösning för kunden. Läs mer på Rekryterar och utvecklar affärsdrivna chefer och specialister. Skicka din ansökan till senast den 21/ Om du har frågor gällande tjänsten, ring Charlotte Olsson Läs mer på insikta rekrytering och utveckling Ohlssons AB är ett snabbt växande företag inom renhållning, transport och entreprenad. Med hjälp av modern utrustning och yrkeskunnig personal servar vi kommuner, produktions-, byggnads-, fastighets- och anläggningsindustrin med ett komplett utbud av såväl fordon som tjänster. Företaget befinner sig i en stark expansion. Vårt geografiska verksamhetsområde är i Skåne, Halland, Småland och Blekinge. Vårt huvudkontor ligger i Landskrona. Företaget har en omsättning på 240 Mkr med ca 170 anställda. Företaget är certifierat enligt ISO 9001 och Driven affärsområdeschef Rekryteras av Executive, ett affärsområde inom Manpower Professional specialiserat på ledande chefsnivå Ohlssons har med innovation och nytänkande utvecklat sin position på marknaden inom hushållsrenhållning. Nu söker man en affärsområdeschef som vill ta ansvar för att ytterligare utveckla och effektivisera affärsområdet. Du ansvarar för resultat och personal och tar en aktiv del i att utveckla kundavtal och skapa nya affärer. Du rapporterar till VD och ingår i företagets ledningsgrupp. Du är en jordnära och driven person med akademisk utbildning. Du är också en erfaren och trygg ledare med en stark vilja att nå uppsatta mål. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i ägarledda företag och att du är en person som värdesätter ärlighet och lojalitet. Ansök och läs mer på på (annonsnr: ). För mer information kontakta chefrekryteringskonsult Magnus Hallberg, telefon Vi arbetar med löpande urval. Manpower är ett auktoriserat bemanningsföretag.

20 Vi söker en butikschef till Malmö, Jägersro. Kommunkontoret söker Biogascoach Vill du veta mer? Se - Lediga jobb För mer information gå in på ENERCON. Where everything revolves around your future. Vi söker Kontorschef, Företag Läs mer på ENERCON är ett av de ledande vindkraftsföretagen i världen. Motiverad personal och kunder har bidragit till ENERCONs globala framgång med produktionsanläggningar på tre kontinenter och marknadsrepresentation i 36 länder. I Sverige etablerades ENERCON i slutet på 1990-talet i Malmö, vilket fortfarande är huvudort för den Skandinaviska verksamheten. I Sverige sysselsätter ENERCON Energy Converter och Enercon Windpower Production tillsammans ca 500 personer fördelat inom försäljning, produktion (EWP), projektledning, installation och service. Till vårt kontor i Malmö söker vi nu Financial Accountant Som Financial Accountant arbetar du dels med löpande bokföring och leverantörsreskontra, du är delaktig i månadsbokslut samt assisterande i samband med budgetarbete och årsbokslut. Du kommer att ingå i vår svenska ekonomiavdelning som i dagsläget består av två personer. Electrical Works Officer Den enda bank du behöver. Jurister (tillsvidare och vikariat) till Lund skolinspektionen.se/jobb Som Serviceelektriker med högspänningsinriktning kommer du arbeta med drift och underhåll på ställverk och transformatorer som är kopplade till våra vindkraftverk. Du kommer upprätthålla reläskyddsprovning för högspänningsutrustning samt vid behov arbeta praktiskt med skarvning och avslut av högspänningskablar. Arbetsområden är från 6KV-130kv. Grid Operation Officer Som Grid Operation Officer kommer du vara en av våra experter på området högspänning. Du kommer sköta kontakten med nätbolagen, arbeta med frågor rörande elsäkerhet samt vara den som arbetar med spännings- och driftsättning av nya vindkraftverk. Service Electrician High Voltage Som Serviceelektriker med högspänningsinriktning kommer du arbeta med drift och underhåll på ställverk och transformatorer som är kopplade till våra vindkraftverk. Du kommer upprätthålla reläskyddsprovning för högspänningsutrustning samt vid behov arbeta praktiskt med skarvning och avslut av högspänningskablar. Arbetsområden är från 6KV-130kv. Servicedispatcher Som Servicedispatcher kommer du ansvara för samordningen och planeringen av vindkraftsteknikernas arbete ute på fältet. I kombination med den dagliga planeringen kommer du även ha ett personal- och kundansvar för en begränsad del av Serviceteknikerna/Kunderna. Remaining Task Coordinator Som Remaining Task Coordinator kommer du vara en del av vår Installationsavdelning och arbeta med koordinering av materialplanering. Du kommer säkerställa att alla arbetsmoment fortlöper så smidigt som möjligt under byggfasen. Payroll Assistant Som Löneadministratör hos oss kommer du vara en del av ett team på två personer som arbetar med tidrapportering, löneutbetalningar, reseräkningar, statistik, myndighetskontakter samt övrigt administrativt arbete som förekommer på en HR-avdelning. Just nu befinner vi oss i ett spännande skede då vi precis har gått över till SAP som lönesystem. Mer information om Enercon samt om våra lediga tjänster finns på Ansökningar skickas till

Lång kö till dagisplats ONS 5 JAN. Han klättrar lite på väggarna här hemma. Han är ett och ett halvt år och aktiv. POJKKLÄDER STÖRRE I SAMMA STORLEK

Lång kö till dagisplats ONS 5 JAN. Han klättrar lite på väggarna här hemma. Han är ett och ett halvt år och aktiv. POJKKLÄDER STÖRRE I SAMMA STORLEK Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 33. POJKKLÄDER STÖRRE I SAMMA STORLEK Storleken 116 centimeter är större på pojk- än flickkläder. Killar behöver några extra centimeter för att de busar

Läs mer

Kvinnor leder företag bäst MÅN 29 NOV

Kvinnor leder företag bäst MÅN 29 NOV Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 29. MÅN 29 NOV Vill man bevara det svenska kulturarvet satsa på mångkultur och mångfald. Kvinnor leder företag bäst De bolag med flera kvinnor i ledningen

Läs mer

Här är Malmös råntätaste gator

Här är Malmös råntätaste gator Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 33. Här är Malmös råntätaste gator Södra förstadsgatan toppar listan i rånstatistiken och Möllevångstorget är det mest rånutsatta torget. I snitt får Malmöpolisen

Läs mer

VEM UTMÄRKTE SIG MEST I SEPTEMBER?

VEM UTMÄRKTE SIG MEST I SEPTEMBER? Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 25. KÖTTÄLSKARNAS PARADIS NUMMER ETT Vegetarianer göre sig icke besvär, men för köttälskare är nyöppnade M.E.A.T. något alldeles extra. Citys lunchpatrull

Läs mer

ONSDAG 19 OKT. Det är underbart att få spela lite hårdare rock igen.

ONSDAG 19 OKT. Det är underbart att få spela lite hårdare rock igen. Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 29. VECKANS HOMIE: CECILIA NORDLUND ONSDAG 19 OKT Jag är okej med att du myglar med statsfinanserna. Verkligen. Ta bidrag, gå mot röd gubbe, ligg med praktikanten.

Läs mer

ÖDESKVÄLL FÖR LUGI I ELITSERIEN De vinröda möter Hammarby i elitseriens sista omgång. Klarar man att nå kvartsfinal eller är säsongen slut för

ÖDESKVÄLL FÖR LUGI I ELITSERIEN De vinröda möter Hammarby i elitseriens sista omgång. Klarar man att nå kvartsfinal eller är säsongen slut för Recept, kryss, serier, utmaningen & sudoku sidorna 28 29. SMAKLÖS ASIATISK LUNCH FÅR Billigt och mättande, men varken speciellt gott eller kul. Asian Hot Woks lunchmeny imponerar inte på Citys testpanel.

Läs mer

Kvinnor med makt i Skåne NU VÄNTAR SEMIFINAL MÅN 24 JAN. Resor varje måndag i City CITY VIMLAR PÅ PÅ BESÖK

Kvinnor med makt i Skåne NU VÄNTAR SEMIFINAL MÅN 24 JAN. Resor varje måndag i City CITY VIMLAR PÅ PÅ BESÖK Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 29. NU VÄNTAR SEMIFINAL Efter seger mot handbollsjätten Kroatien är det svenska landslaget klart för semifinal. Vi håller på och bygger på något riktigt,

Läs mer

VÄGGLÖSSEN SPRIDER SIG

VÄGGLÖSSEN SPRIDER SIG Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 29. ONSDAG 28 SEP Alltså, jag vet inte om du har barn, men de första två åren med dem handlar mycket om, tja, bajs. VÄGGLÖSSEN SPRIDER SIG Vägglössen breder

Läs mer

Jag går inte gärna själv genom centrala stan

Jag går inte gärna själv genom centrala stan Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 21. ONSDAG 21 SEP Problemet är kanske inte att ett testinstitut kanske hittat spår av bly i knapparna. Problemet är att din unge äter kläder. REKORDMÅNGA

Läs mer

Dagis med egen profil SVENSK CHOCKFÖRLUST I VM ONSDAG 19 JAN MÅNGA STUDENTER VILL JOBBA EXTRA

Dagis med egen profil SVENSK CHOCKFÖRLUST I VM ONSDAG 19 JAN MÅNGA STUDENTER VILL JOBBA EXTRA Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 21. SVENSK CHOCKFÖRLUST I VM Sverige förlorade mycket överraskande mot Argentina i VM-handbollen med 22 27 i går. Samtidigt har danskarna tagit över Malmö

Läs mer

ONSDAG 21 NOV. -panelen summerar året

ONSDAG 21 NOV. -panelen summerar året Recept, kryss, serier, utmaningen & sudoku sidorna 32 33. Den dagen då jag är nöjd med en tredjeplats kan jag lika gärna gå och dö, säger Kaveh Kohshahi när Citys fanspanel analyserar fotbollsåret för

Läs mer

Jag tror inte spelarna är tillräckligt bra helt enkelt.

Jag tror inte spelarna är tillräckligt bra helt enkelt. Recept, kryss, serier, utmaningen & sudoku sidorna 24 25. ONS 15 FEB Barn varje onsdag i City Jag tror inte spelarna är tillräckligt bra helt enkelt. Hon är lik seriefiguren Laban och på torsdag delar

Läs mer

ONS 22 FEB. När Björn Ranelid går ut genom dörren blir han inte solbränd, det är solen som blir Björnd. Barn varje onsdag i City

ONS 22 FEB. När Björn Ranelid går ut genom dörren blir han inte solbränd, det är solen som blir Björnd. Barn varje onsdag i City Barn varje onsdag i City Recept, kryss, serier, utmaningen & sudoku sidorna 24 25. NYBLIVNA PAPPOR MINNS FÖRLOSSNINGEN Hur är det egentligen att vara den som står bredvid i förlossningssalen? City pratade

Läs mer

Lånet blev en mardröm MÅNDAG 21 FEB MÅNDAG 21 FEB. Resor varje måndag i City FÖRSVARET SÖKER NYA SOLDATER MÅNGA NAMN PÅ VÅRA KÖN TUNGA STRAFF- MISSAR

Lånet blev en mardröm MÅNDAG 21 FEB MÅNDAG 21 FEB. Resor varje måndag i City FÖRSVARET SÖKER NYA SOLDATER MÅNGA NAMN PÅ VÅRA KÖN TUNGA STRAFF- MISSAR Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 29. MÅNDAG 21 FEB Resor varje måndag i City ÅNGRAR SIG Ta aldrig lån, det är ett helvete om man inte kan betala tillbaka. ANNIKA ERICSSON Om alla på jorden

Läs mer

MÅN 20 DEC. Resor varje måndag i CityMalmöLund

MÅN 20 DEC. Resor varje måndag i CityMalmöLund Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 37. FLER MILJÖBILAR SÄLJS I SKÅNE Allt fler skåningar köper miljöbil, visar ny statistik. Men mer än hälften av alla etanolfordon tankas ändå med bensin.

Läs mer

MÄN KOSTAR MER OCH BETALAR MER Männen kostar samhället mer än vad kvinnorna gör, men betalar också mer i skatt. Men kvinnorna går ändå i graven

MÄN KOSTAR MER OCH BETALAR MER Männen kostar samhället mer än vad kvinnorna gör, men betalar också mer i skatt. Men kvinnorna går ändå i graven Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 21. HUNDAR ÄR OCKSÅ FRIA VARELSER Sally sprang lös i parken. Det kostade Thomas H Johnsson en tusenlapp. Nu har han startat en insamling på sin blogg. MÄN

Läs mer

Samhället har tappat greppet totalt om vart spriten tar vägen. ONSDAG 9 JUNI. City granskar den illegala alkoholen som väller in i Skåne

Samhället har tappat greppet totalt om vart spriten tar vägen. ONSDAG 9 JUNI. City granskar den illegala alkoholen som väller in i Skåne Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 29. CITY KARTLÄGGER MALMÖS POLITIKER Moderaterna håller till i de rikare områdena men inte vänsterpartisterna. City har kartlagt var de styrande i Malmö

Läs mer

Lånet blev en mardröm MÅN 21 FEB MÅNDAG 21 FEB. Resor varje måndag i City HÄNGER DU MED I NYHETSFLÖDET? STORTORGET BEHÅLLER KLASSIKERSTÄMPELN

Lånet blev en mardröm MÅN 21 FEB MÅNDAG 21 FEB. Resor varje måndag i City HÄNGER DU MED I NYHETSFLÖDET? STORTORGET BEHÅLLER KLASSIKERSTÄMPELN Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 29. MÅN 21 FEB I Frankrike står hennes val mellan föräldrarnas önskan eller MÅNDAG 21 FEB ingen utbildning alls. Resor varje måndag i City ÅNGRAR SIG Ta

Läs mer

CITYS HIMMELSBLÅ EXPERTER ÄR OROLIGA Den ekonomiska krisen och tränaren Roland Nilssons kommande klubbyte är orosmoln på en annars klar

CITYS HIMMELSBLÅ EXPERTER ÄR OROLIGA Den ekonomiska krisen och tränaren Roland Nilssons kommande klubbyte är orosmoln på en annars klar Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 33. ONSDAG 23 MAR Att säga att otrohetssajter förstör folks äktenskap är som att skylla bilstöld på att BMW gör för snygga bilar. Svante Sundgren och Tove

Läs mer

Stockholmfr299:- TORSDAG 17 FEB. Fast Iron Maiden verkar ha förbaskat roligt på scen och riktigt hängivna fans.

Stockholmfr299:- TORSDAG 17 FEB. Fast Iron Maiden verkar ha förbaskat roligt på scen och riktigt hängivna fans. Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 25. TORSDAG 17 FEB En kompromiss mellan modernt och orientaliskt. Kolla och sno stilen. PÅKÖRD NÄR BILIST LEKTE MED MOBILEN Kvinnan hade fokus på mobilen

Läs mer

ZLATAN I FOKUS INFÖR RETUREN. Pressen är tung på Zlatan Ibrahimovic inför returmatchen. i Champions league.

ZLATAN I FOKUS INFÖR RETUREN. Pressen är tung på Zlatan Ibrahimovic inför returmatchen. i Champions league. Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 37. LÄTT FÖR MINDERÅRIGA ATT BESTÄLLA ALKOHOL 13 av 20 krogar serverade alkohol till minderåriga när Ungdomens nykterhetsförbund gick en krogrunda runt Lilla

Läs mer

Super Mario lever på hoppet TISDAG 21 FEB

Super Mario lever på hoppet TISDAG 21 FEB Recept, kryss, serier, utmaningen & sudoku sidorna 20 21. DE VAKTAR SVENSKA FÖRETAG I VÄRLDEN Organisationen Swedwatch granskar hur svenska företag i låglöneländer sköter sig. FYRA MORDFALL: MÄNS VÅLD

Läs mer

TILLBAKA I VARDAGEN EFTER HANDBOLLS-VM

TILLBAKA I VARDAGEN EFTER HANDBOLLS-VM Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 25. KÄNDA OCH OKÄND ANSIKTEN I CITY A Karin Thelin är en av alla mer eller mindre kända Lundabor som syntes i City under 2011. TILLBAKA I VARDAGEN EFTER

Läs mer

Färsk svensk av nöt och gris Max 3 kg/hushåll

Färsk svensk av nöt och gris Max 3 kg/hushåll Engelsviken, 400 g i lake Max 2 förp/hushåll JÄMFÖRPRIS 112,50/kg Libero 30 90-p Max 1 köp/hushåll Lobster 4 x 120 g Max 2 förp/hushåll JÄMFÖRPRIS 79,90/kg Färsk svensk av nöt och gris Max 3 kg/hushåll

Läs mer

ONSDAG 21 NOV. -panelen summerar året

ONSDAG 21 NOV. -panelen summerar året Recept, kryss, serier, utmaningen & sudoku sidorna 16 17. Den dagen då jag är nöjd med en tredjeplats kan jag lika gärna gå och dö, säger Kaveh Kohshahi när Citys fanspanel analyserar fotbollsåret för

Läs mer

Roskildefestivalen besöker Malmö

Roskildefestivalen besöker Malmö Recept i_z '( Serier & sudoku sid 34 Tv-tips sid 35. l$ ') (&') TIS 26 MARS KRÖNIKA SOFIA PETERSEN SIDAN 4 FOTO: MÅRTEN SVEMARK Fick beröringsskräck deluxe och körde mentala fosterställningsduschar i veckor

Läs mer

KOMMUNEN TAR MER HJÄLP AV FÖRENINGAR Vid förra sammanträdet fick socialförvaltningen

KOMMUNEN TAR MER HJÄLP AV FÖRENINGAR Vid förra sammanträdet fick socialförvaltningen Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 33. ONS 27 APR Det som var ett efterblivet beteende i oktober är ta mig fan fortfarande det i april. KVINNA VALDE BORT P-PILLER SKÄLLDES UT Skånska Jenny,

Läs mer

En dröm som jag haft sen jag var liten ONSDAG 22 AUG PLUGGA UTOMLANDS NYHETER

En dröm som jag haft sen jag var liten ONSDAG 22 AUG PLUGGA UTOMLANDS NYHETER Recept, kryss, serier, utmaningen & sudoku sidorna 28 29. ONSDAG 22 AUG Barn varje onsdag i City PLUGGA UTOMLANDS KRÖNIKA KALLE LIND SIDAN 4 Om vattnet hade smakat dynga under två minuter i Stockholms

Läs mer

CITY BO MISSA INTE TORSDAG 14 OKT

CITY BO MISSA INTE TORSDAG 14 OKT Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 33. BARNFAMILJERNA FLYTTAR FRÅN STAN Trenden har vänt. Samtidigt som befolkningen i Malmö generellt ökar lämnar småbarnsfamiljerna stan och invandringen

Läs mer

ÖVERFALLSMISSTÄNKT HAR TVÅNGSVÅRDATS

ÖVERFALLSMISSTÄNKT HAR TVÅNGSVÅRDATS Recept, kryss, serier, utmaningen & sudoku sidorna 20 21. FÄRRE UNGA LÄGGER UT SEXBILDER PÅ NÄTET Allt färre unga lägger ut sexuella bilder på sig själva på internet, visar en ny rapport. City har pratat

Läs mer