Program på Äldrecentrum September-Oktober 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Program på Äldrecentrum September-Oktober 2015"

Transkript

1 Program på Äldrecentrum September-Oktober 2015 Öppettider: Vardagar: kl , Lördag och söndag: kl Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider se programmet.

2 Information i korthet: - Känner du någon som ännu inte har varit på Äldrecentrum? Ta med dig din bekant eller anhörig hit på en kopp kaffe och visa träffpunkten! Om du aldrig har varit här och inte vill komma ensam kan vi komma och möta dig första gången, ring till oss så bestämmer vi en tid. - På Äldrecentrum finns bokhyllor med böcker från Tibro kommuns bibliotek. Det finns även böcker i stor stil och vi får in nya böcker ungefär varannan månad. Utnyttja tillfället att låna böcker här! - Drop in betyder öppet hus, att ni är välkomna hit till Äldrecentrum även om det inte är något särskilt på programmet. Kom hit och ta en fika, spela spel, läs en tidning, prata bort en stund och umgås! - I Må bra rummet kan du sätta dig i våra massagefåtöljer för massage i lugn och avslappnande miljö. Bokningsschema finns i köket men det går också bra att ringa och boka tid. NYHET! Nu har vi även en motionscykel som ni kan cykla på, testa gärna! - Är du intresserad av att vara frivillig inom äldreomsorgen? Vi söker nya frivilliga som vill vara med i våra verksamheter och förgylla andra människors liv. Man förgyller även sitt eget liv på detta sätt! Om Du känner Dig intresserad och vill veta mer, hör av Dig till Sandra Eggen. - På Äldrecentrum kan du få information om anhörigstöd. Det finns även möjlighet till avlösning vilket innebär att den du hjälper får vara hos oss på Äldrecentrum medan du uträttar ärenden eller liknande. - Vid resor och utflykter som Äldrecentrum ordnar får man som resenär betala milersättning. - Varje tisdag mellan kl finns möjlighet till enskilda samtal på Äldrecentrum med diakon eller omsorgspastor från kyrkorna. De har självklart tystnadsplikt och fungerar som en medmänniska att prata med, det behöver inte ha med trosfrågor att göra utan man bestämmer själv innehållet. Du kan, men du behöver inte boka tid innan. - Vill du vara med och spela bridge? Välkommen då tisdagar kl Vi har även biljardbord, är du intresserad av att vara med är du välkommen hit! - Saknar ni något i programmet eller på Äldrecentrum? Berätta era synpunkter för oss, hjälp oss att bli bättre!

3 Kontaktuppgifter Äldrecentrum: Helen Wahlström, Elinor Persson, Ann Larsson och Moa Andersson: aktivitetspersonal på Äldrecentrum, tfn: Sandra Eggen: enhetschef och frivilligsamordnare, tfn: Du kan även mejla: Besöksadress till Äldrecentrum är: Fredsgatan 36-38, f.d matsalen på Allégården. Besök oss gärna på vår hemsida där även programmet finns utlagt: Andra kontaktuppgifter: Om du till exempel behöver hjälp i hemmet eller korttidsplats kan du vända Dig till en myndighetshandläggare. Ring kommunens växel på tfn: så kopplar de dig till rätt handläggare. Anhörigstöd: Gun-Britt Klingvall: anhörigstödjare, tfn: E-mejl: Att få en demenssjukdom är ofta svårt för både dig och din närstående. I Tibro kommun har vi en demenssamordnare som kan ge råd, information och stöd till Dig/Er. Välkommen att kontakta Johan Ekstrand på tfn: Har Du behov av ett trygghetslarm för att kunna påkalla hjälp ta då kontakt med Therése Karlbom, tfn: Vi kan också ordna en träff med Therése här på Äldrecentrum där du och dina bekanta kan få ställa dina frågor och funderingar. OBS!! Du som vill vara med på balansträning i gymnastiksalen kan anmäla dig till personalen på Äldrecentrum från och med 31/8. Start 15/9 kl och 17/9 kl Träningen pågår 10 ggr och vi tar emot personer/grupp. Först till kvarn gäller!

4 Sociala dagverksamhetens och Äldrecentrums ledstjärnor Alla besökare på sociala dagverksamheten och Äldrecentrum ska få den information de efterfrågar av kunnig personal. Alla besökare på sociala dagverksamheten och Äldrecentrum ska bemötas av respektfull, engagerad, lyhörd och positiv personal. Alla besökare på sociala dagverksamheten och Äldrecentrum ska erbjudas en meningsfull dag med stimulerande innehåll. Alla besökare på sociala dagverksamheten och Äldrecentrum ska känna trygghet med och hos oss. Alla besökare på sociala dagverksamheten och Äldrecentrum ska mötas av en välkomnande och trevlig miljö.

5 Måndag 31/8 Kl Tävling: Gissa var bilden är tagen! Kl Gruppgymnastik i gymnastiksalen Under eftermiddagen sker en tidigare planerad utflykt till Kolmilan. Övriga som är sugna på en fika och gemenskap är välkomna till dagverksamheten. Tisdag 1/9 Kl En tillbakablick på Äldrecentrum i ljud och bild, åren Med Ulf Pettersson via Vuxenskolan. Kl Bingo och fika! Onsdag 2/9 Kl Vi tittar på den omtalade dokumentärfilmen Greklandsresan där 18 pensionärer från ett äldreboende åker till Grekland. Kl Gruppgymnastik i gymnastiksalen välkomna! Kl Ingvar Sjökvist och Hans Örtlund framför sitt musikprogram av Dan Andersson varmt välkomna! Torsdag 3/9 Kl Samling vid pumpen ta med dina roliga historier och berätta! Kl Vi gästas av Strängbandet som underhåller med sång och musik! Fredag 4/9 Kl Tippa rätt med Ulf i musiktipset! I samarbete med Vuxenskolan. Kl Lördag 5/9 söndag 6/9 Kl Kom till Äldrecentrum på en fika och prata bort en stund med andra.

6 Måndag 7/9 Kl Träffpunkt Pegasus: Vi ägnar oss åt tävlingen Gissa var bilden är tagen samt fika - välkomna! Kl Kl Qigong! efteråt fikar vi. Tisdag 8/9 Kl På spåret med Ulrika och Ulf. Vart är vi på väg? Ulf Pettersson, Vuxenskolan Kl Berättar-Birgitta gästar oss som berättar om hur livet på 1950-talet såg ut. Onsdag 9/9 Kl Vi har en rolig förmiddag med fallskärmsspelet, kom och testa! Kl Utflykt: Vi åker till Bennys Järnvägsträdgård i Tidan på studiebesök och dessförinnan tar vi en fika på café Österberg. Anmälan från och med 1/9 kl Torsdag 10/9 Kl Aktivitetsråd: Var med och planera Äldrecentrums aktiviteter tillsammans med oss, kom med dina förslag. Är du med bjuds du på gratis fika Kl Melodikryss ni är väl med? Fredag 11/9 Kl Mina egna favoriter! Ulf Pettersson, Vuxenskolan. Kl Dansbandstimmen: kom och lyssna och kanske ta dig en sväng om! Lördag 12/9 och söndag 13/9

7 Kl Äldrecentrum håller öppet för dig! Måndag 14/9 Kl Shoppingresa till Hem och Hobby i Hjo. Anmälan från och med 8/9 kl Först till kvarn! Kl Qigong kom och var med på denna sköna tränings form. Tisdag 15/9 Kl Månadens LP Sten-Åke Cederhök. Ulf Pettersson Vuxenskolan Kl Bingo tre spel 15 kronor! Onsdag 16/9 Kl Linedance, kom och dansa med oss efter egen förmåga. Kl Öppen scen! Kom och sjung och/eller spela, läs en dikt, stå på händer eller något annat du vill visa för oss andra Torsdag 17/9 Kl Utflykt till Mariestad. Vi går en guidad tur i Gamla Stan som tar drygt en timma, därefter äter vi lunch på Karlsholme. Anmälan från och med 9/9 kl Fredag 18/9 Kl Nyhet: Vem döljer sig i spåret? Ulf Pettersson, Vuxenskolan. Kl Stickcafé och kortspel! Lördag 19/9 och söndag 20/9 Kl Äldrecentrum är öppen under helgen!

8 Måndag 21/9 Kl.9.00 Frukostklubben- Kom och ät en god frukost med oss! Kl tittar vi på Saltkråkan del 1. Kl Qi gong- kom och var med i denna skonsamma träningsform. Tisdag 22/9 Kl Seniorshop gästar oss idag med nya snygga kläder. Det blir modevisning och därefter försäljning. Välkommen till samlingsplatsen på dagverksamheten för en trevlig förmiddag! Kl BINGO! Tre spel 15 kronor. Onsdag 23/9 Kl Nu är det åter dags att få besök av de härliga förskolebarnen från Ängens förskola i Hörnebo. Vi dansar sittande dans tillsammans! Kl Roy Sällström uppträder med sin sång och musik på Äldrecentrum. Torsdag 24/9 Kl Linedance, kom och dansa med oss efter egen förmåga. Kl Välkommen på taco-kväll! Vi äter gott och har det bra. Det kommer även att bli en aktivitet under kvällen. Anmälan från 17/9 kl. 9.30, först till kvarn. Fredag 25/9 Kl Månadens önskesånger med Ulf Pettersson, Vuxenskolan. Kl Gamla favoriter i repris Lördag 26/9 och söndag 27/9 Kl Äldrecentrum håller öppet för dig!

9 Måndag 28/9 Kl.9.00 Frukostklubben- Kom och ät en god frukost med oss! Kl Film: Saltkråkan del 2. Kl Gymnastik i gymnastiksalen! Kl Qigong- kom och var med i denna skonsamma träningsform. Tisdag 29/9 Kl Dags för Äldrecentrums version av Ring så spelar vi! Kl Bingo! Tre spel 15kr Onsdag 30/9 Kl Välkommen till 50-talsgympa med efterföljande balansövningar. Innan gymnastiken börjar berättar sjukgymnasten Anna Frisk om vinsten av god balans och träning. Kl Filmcafé: Hedebyborna säsong 3, del 1. Torsdag 1/10 Kl Linedance, kom och dansa med oss efter egen förmåga. Kl Filmcafé: Vi tittar på Tibrorevyn från 2015 Nu ä dä som dä ä! Fredag 2/10 Kl Mina egna favoriter med Ulf Petterson, Vuxenskolan. Kl Kort- och stickcafé och fika såklart Lördag 3/10 och söndag 4/10 Kl Kom gärna och besök oss och umgås över en kopp kaffe

10 Måndag 5/10 Kl Träffpunkt Pegasus: Gamla Svensktoppsettor och fika, välkomna! Kl Qigong- kom och var med i denna skonsamma träningsform. Tisdag 6/10 Kl Tippa rätt med Ulf i musiktipset! I samarbete med Vuxenskolan. Kl BINGO! 3 spel för 15 kronor. Onsdag 7/10 Kl Dina musikkunskaper testas i vårt musikintro, var gärna med! Kl Filmcafé: Hedebyborna säsong 3, del 2. Torsdag 8/10 Kl Linedance, kom och dansa med oss efter egen förmåga Kl Fredag 9/10 Kl Hasses lada med Hasse Kvinnaböske band, från talet. Med Ulf Pettersson, Vuxenskolan. Kl Afternoon tea. Vi dricker te och äter nybakade scones. Lördag 10/10 och söndag 11/10 Kl Träffpunkten är öppen för dig, välkommen!

11 Måndag 12/10 Kl.9.00 Frukostklubben- vi äter en god frukost tillsammans därefter tittar vi på Kl Film: Rasmus på luffen- del 1 Kl Gymnastik i gymnastiksalen. Kl Qigong- kom och var med i denna skonsamma träningsform. Tisdag 13/10 Kl Chanstoppen från 1978 med Ulf Elfving. Ulf Pettersson, Vuxenskolan. Kl Tre spel 15 kronor. Onsdag 14/10 Kl talsgympa och balansövningar, var med! Kl Filmcafé: Hedebyborna säsong 3, del 3 Torsdag 15/10 Kl Vi gör ett studiebesök på Radio Skaraborg i Skövde. Anmälan från och med 8/10 kl. 9.30, först till kvarn. Förmiddagskaffet tar vi innan vi åker, vid kl Kl Hemmalaget sjunger och spelar för oss, varmt välkomna! Fredag 16/10 Kl Månadens LP: Sigmund Dehlis dragspelsorkester. Ulf Pettersson, Vuxenskolan. Kl Kort- och stickcafé. Fikar gör vi också Lördag 17/10 och söndagen 18/10 Kl Äldrecentrum är öppet för en fika och gemenskap!

12 Måndag 19/10 Kl Frukostklubben- vi äter en god frukost tillsammans därefter tittar vi på Kl Film: Rasmus på luffen- del 2 Kl Qigong- kom och var med i denna skonsamma träningsform. Tisdag 20/10 Kl När stenkakan slog, del 3 och 4, med Ulf Pettersson Vuxenskolan. Kl Bingo, tre spel 15 kr. Onsdag 21/10 Kl Vi målar med akvarell och gör tryck med fina höstlöv! Kl Välkommen på höstfest! Vi avnjuter en god soppa med hembakt bröd på restaurang Karlavagnen. Därefter blir det sång av Thea Norling från Mölltorp. Vi serverar även kaffe och äppelkaka. Anmälan från och med 14/10 kl. 9.30, först till kvarn. Pris 80 kr. Torsdag 22/10 Kl Linedance, kom och dansa med oss efter egen förmåga Kl Shoppingtur till Elins Esplanad. Anmälan från och med 15/10 kl. 9.30, först till kvarn. Fredag 23/10 Kl När då då? Olika ämnen ventileras och frågas om, med Ulf Pettersson, Vuxenskolan. Kl Må-bra-eftermiddag på Äldrecentrum: En lugn och skön eftermiddag där du får möjlighet att slappna av med handmassage, kanske få en ansiktsmask, ligga i massagefåtöljen. Vi erbjuder även något gott efter behandlingarna Du som hellre vill ägna dig åt något annat är välkommen till dagverksamheten för kaffe och gemenskap. Lördag 24/10 och söndag 25/10 Kl Träffpunkten är öppen för dig, välkommen! Måndag 26/10

13 Kl Vi lyssnar till 50- och 60-talsmusik, kom och digga loss! Kl Kl Qigong, träningsformen där du bland annat tränar din balans. Tisdag 27/10 Kl Månadens önskesånger med Ulf Pettersson (Vuxenskolan) Kl Bingo, tre spel 15 kr Onsdag 28/10 Kl Välkommen på 50-talsgympa och balansövningar! Kl Välkommen att vara med på Äldrecentrums Ring så spelar vi! Torsdag 29/10 Kl Förskolebarnen från Ängens förskola hälsar på oss! Kl Välkomna på hattcafé och gofika! Ta gärna med dig hattar hemifrån och visa oss. Fredag 30/10 Kl Musiktävling: Vad heter låten på svenska? Gissa den svenska versionen. Ulf Pettersson, Vuxenskolan. Kl I eftermiddag är det stickcafé och kortspel. Fikar gör vi också Lördag 31/10 och söndag 1/11 Kl Äldrecentrum håller öppet för kaffe och gemenskap.

Träffpunkter. Norra Hisingens HÖSTEN 2015. www.goteborg.se. Träffpunkten Kärrahus. Brunnsboknuten. Seniorhörnan i Tuve.

Träffpunkter. Norra Hisingens HÖSTEN 2015. www.goteborg.se. Träffpunkten Kärrahus. Brunnsboknuten. Seniorhörnan i Tuve. Norra Hisingens stadsdelsförvaltning Säve träffpunkt Norra Hisingens Träffpunkter HÖSTEN 2015 Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? Kontakta Helene Lindberg 031-366 91 45 helene.lindberg@norrahisingen.goteborg.se

Läs mer

Tar du hand om någon som är sjuk? Låt oss få ta hand om dig

Tar du hand om någon som är sjuk? Låt oss få ta hand om dig Tar du hand om någon som är sjuk? Låt oss få ta hand om dig Givande och självklart Men oj, så slitsamt ibland De allra flesta ställer upp när någon behöver hjälp. Ofta är det helt självklart att hjälpa

Läs mer

Stöd och service till pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Norrköping

Stöd och service till pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Norrköping Stöd och service till pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Norrköping Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och handikappomsorg. Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Föreningsliv och aktivitetsutbud för äldre

Föreningsliv och aktivitetsutbud för äldre Föreningsliv och aktivitetsutbud för äldre i Lindesbergs Kommun - en sammanställning Linda Sandberg, Hälsoutvecklare April 2009 Rev. augusti 2010 Innehållsförteckning Inledning...4 Föreningar och verksamheter

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida Vi är Anhörigcentrum s.5 Det här erbjuder vi s.7 Någon nära mig är äldre eller långvarigt sjuk s.9 Jag

Läs mer

FRITIDSPROGRAM JULI AUGUSTI SEPTEMBER FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ KOMMUN OCH HAR BEHOV EXRTA STÖD KARLSTAD.

FRITIDSPROGRAM JULI AUGUSTI SEPTEMBER FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ KOMMUN OCH HAR BEHOV EXRTA STÖD KARLSTAD. FRITIDSPROGRAM 2015 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ KOMMUN OCH HAR BEHOV EXRTA STÖD JULI AUGUSTI SEPTEMBER 1 KARLSTAD.SE KARLSTAD KOMMUNS FRITIDSVERKSAMHET LSS Vad är fritidsverksamheten

Läs mer

Trygghet och glädje hela livet. Äldreomsorg i Karlskrona kommun

Trygghet och glädje hela livet. Äldreomsorg i Karlskrona kommun Trygghet och glädje hela livet Äldreomsorg i Karlskrona kommun Hej senior! I den här broschyren berättar vi om de olika insatser som Karlskrona kommun erbjuder dig som fyllt 65 år. Sveriges pensionärer

Läs mer

Bli äldre i Eslövs kommun

Bli äldre i Eslövs kommun Bli äldre i Eslövs kommun 1 2 Omslagsbild: Aktivitetsgruppen Promenad med eller utan stavar testar frisbeegolf vid Trollsjön i Eslöv. Läs mer om gruppen på sidan 6. Innehåll Det ska vara bra att bli äldre

Läs mer

Staffanstorp. Hälsa, Vård och Omsorg Seniorguide 2013-2015

Staffanstorp. Hälsa, Vård och Omsorg Seniorguide 2013-2015 Staffanstorp Hälsa, Vård och Omsorg Seniorguide 2013-2015 Hemtjänst Ditt eget val staffanstorp.kommunguide.se Ekens Assistans AB P rson ig Assistans p ina illko Tel 046-73 00 90 www.ekensassistans.se info@ekensassistans.se

Läs mer

VÄLKOMMEN. Syftet med detta häfte är att informera dig om hur det är att bo på Oasen.

VÄLKOMMEN. Syftet med detta häfte är att informera dig om hur det är att bo på Oasen. VÄLKOMMEN Syftet med detta häfte är att informera dig om hur det är att bo på Oasen. Så här fungerar det för ett barn att bo på Oasen Socialtjänsten har bestämt att du ska bo på Oasen under en viss tid.

Läs mer

Välkommen till Hälsodisken i vår!

Välkommen till Hälsodisken i vår! Hälsodisken våren 2013 Välkommen till Hälsodisken i vår! Det sägs som bekant att hälsan tiger still. Det stämmer inte - inte i Partille i varje fall. För här finns Hälsodisken och alla dess medarrangörer

Läs mer

Stöd till anhöriga. Kungsbacka kommun

Stöd till anhöriga. Kungsbacka kommun Stöd till anhöriga Kungsbacka kommun Du får stöd Att hjälpa eller vårda en närstående ger både glädje och trygghet. Men det kan också skapa oro och trötthet. Därför är det viktigt att du som är anhörig

Läs mer

Dörrposten. Nr 3 Hösten 2014 GEMENSAM TIDNING FÖR RIKSFÖRENINGEN & LOKALFÖRENINGARNA I STOCKHOLM, VÄSTERÅS & VÄXJÖ

Dörrposten. Nr 3 Hösten 2014 GEMENSAM TIDNING FÖR RIKSFÖRENINGEN & LOKALFÖRENINGARNA I STOCKHOLM, VÄSTERÅS & VÄXJÖ Dörrposten Nr 3 Hösten 2014 GEMENSAM TIDNING FÖR RIKSFÖRENINGEN & LOKALFÖRENINGARNA I STOCKHOLM, VÄSTERÅS & VÄXJÖ En okänd gud? Åt en okänd gud det är vad jag förkunnar för er. Gud som har skapat världen

Läs mer

Om du får ett negativt beslut kan du överklaga. För mer information, ring mottagningsgruppen på 011-15 27 37.

Om du får ett negativt beslut kan du överklaga. För mer information, ring mottagningsgruppen på 011-15 27 37. Hemtjänst i Norrköping Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och handikappomsorg. Vård- och omsorgsnämnden erbjuder stöd, omsorg och omvårdnad i livets olika skeden. I vård-

Läs mer

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Servicebostad - VAD ÄR DET? Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014 Mötesplatser för Seniorer Program för hösten 2014 Välkommen! I Lidköpings kommun finns flera trevliga mötesplatser där vi erbjuder olika aktiviteter, matservering och framförallt gemenskap! Du som är äldre

Läs mer

SPRF. Sveriges Pensionärers Riksförbund Avdelning 83 Borås PROGRAM VÅREN 2014. Intresserade deltagare vid studiebesök på Simonsland

SPRF. Sveriges Pensionärers Riksförbund Avdelning 83 Borås PROGRAM VÅREN 2014. Intresserade deltagare vid studiebesök på Simonsland SPRF Sveriges Pensionärers Riksförbund Avdelning 83 Borås PROGRAM VÅREN 2014 Intresserade deltagare vid studiebesök på Simonsland Innehåll Styrelse Sid Pensionärsråd Anmälningar Månadsträffar och fester

Läs mer

Medlemsbladet Augusti-Oktober 2013

Medlemsbladet Augusti-Oktober 2013 NYTT Medlemsblad! Nu finns Infor mation och Aktiviteter i samma tidning... Medlemsbladet Augusti-Oktober 2013 Ett liv som räddas ska också levas! Tfn: 08-447 45 31 Mail: Hemsida: www.sthlm.hjarnkraft.nu

Läs mer

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

Rådgivning och stöd i botkyrka

Rådgivning och stöd i botkyrka Rådgivning och stöd i botkyrka En guide sammanställd av socialtjänsten i Botkyrka. Hit kan du vända dig! At www.botkyrka.se, catalogues are available in suomeksi, English, español, ا ل ع ر ب ي ة.. and

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Många nya kurser!

Läs mer

Goda exempel på hälsofrämjande förhållningssätt

Goda exempel på hälsofrämjande förhållningssätt på hälsofrämjande förhållningssätt Med individen i centrum utgår vi från det goda och skapar en känsla av sammanhang. Tillvaron blir begriplig, hanterbar och meningsfull. Inledning Äldreomsorgen i Katrineholms

Läs mer

Konsten att leva. www.motesplatsbromma.com. 17 november Öppet seminarium med Börge Ring: Konsten att leva nu utan att vika för det svåra.

Konsten att leva. www.motesplatsbromma.com. 17 november Öppet seminarium med Börge Ring: Konsten att leva nu utan att vika för det svåra. Skapa gott liv Andrum Öppna seminarier om livet Kurs i Konsten att Leva Alpha-kurser Alla-kan-sjunga-kör Livets pärlor Den inre resan Mansfrukostar Pilgrimskurs Pilgrimsvandring Spa för själen Sinnesrogudstjänst

Läs mer

MEDLEMS-NYTT. NHR Karlstad m.o. September 2010. Utskick 3/2010 INNEHÅLL. Ansvarig för utskick: Susanne Tågmark karlstad@nhr.se

MEDLEMS-NYTT. NHR Karlstad m.o. September 2010. Utskick 3/2010 INNEHÅLL. Ansvarig för utskick: Susanne Tågmark karlstad@nhr.se MEDLEMS-NYTT NHR Karlstad m.o. September 2010 Utskick 3/2010 INNEHÅLL Ledare 2 Medlemsmöten 3 Min drömsemester 4 NHR-dagen 5 Bibliotekstips 5 Rapport från Våravslutningen 6 Annons 7 Provning av båtbuss

Läs mer

Välkommen till Vi Ungas rixläger på ÅH! 28 juli - 1 augusti

Välkommen till Vi Ungas rixläger på ÅH! 28 juli - 1 augusti Välkommen till Vi Ungas rixläger på ÅH! 28 juli - 1 augusti Hälsningar från arrangörsgruppen Att få ha privilegiet att arrangera ett sådant stort arrangemang som Rix13 på den allra bästa platsen i Sverige

Läs mer

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Hjälp och stöd till äldre i Västerås

Hjälp och stöd till äldre i Västerås Hjälp och stöd till äldre i Västerås Hjälp och stöd till äldre i Västerås Du som är äldre och bor i Västerås kan få hjälp och stöd. I den här broschyren kan du läsa om olika former av stöd och insatser

Läs mer

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

SV Söderslätt Studieprogram våren 2015

SV Söderslätt Studieprogram våren 2015 För anmälan och mer information: 0410-184 25 sv.se/soderslatt soderslatt@sv.se 1 SV Söderslätt Studieprogram våren 2015 Vellinge Svedala Sätt kurs mot en roligare vår! 2 För anmälan och mer information:

Läs mer