Varför välja Racor? En objektiv granskning av icke auktoriserade Racor-kopior på bränslefilterområdet

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Varför välja Racor? En objektiv granskning av icke auktoriserade Racor-kopior på bränslefilterområdet"

Transkript

1 Varför välja Racor? En objektiv granskning av icke auktoriserade Racor-kopior på bränslefilterområdet

2 Racor sätter en ära i att tillverka en kvalitetsprodukt som fungerar och är hållbar i alla applikationer. Tillverknings- och konstruktionsteamen på Racor arbetar kontinuerligt med att förbättra produktprestandan, för att behålla sin ledande ställning på bränslefilterområdet. Kunder som köper en äkta Racorprodukt kan bland annat förvänta sig följande fördelar: OEM-kvalitet och testade produkter Produktionsanläggningar som kvalitets-certifierats enligt ISOTS16949 Godkända produkter och material Korrekt prestanda och hållbarhet Upp till 70% längre livslängd Omfattande kvalitetssäkring och utvecklingsanläggningar Fördelar med ett miljardföretag: produkter/tjänster med kontinuitet Omfattande laboratorietester på Racor-fabriken borgar för att de äkta Racor-produkterna uppfyller kraven som motorsystemen ställer. ISO13353 Filtereffektivitet/DHC ISO19438 Filtereffektivitet/DHC SAE J 905 Filtereffektivitet SAE J 1985 Filtereffektivitet ISO Filterrenhet ISO /ISO 2942 Filterintegritet ISO Filter Differenstryck ISO Vattenavskiljning ISO Filterkollaps ISO Hydrostatiskt sprängtryck ISO Tryckpulsutmattning SAE J1839 Droppavskiljare (grov) SAE J1488 Eliminering av emulgerat vatten ASTM B 117 Korrosion i saltdimma Många av Racors interna teststandarder och kundstandarder Racors fabriker håller högsta möjliga tillverkningsstandard. Nedan följer en förteckning över några av kvalitetsstandarderna: QS9000 ISO TS16949 ISO14001 Ford Q1 UL-listad Listad hos Bureau Veritas Listad hos American Bureau of Shipping API 5:e utgåvan

3 Spin On-serien Spin On-serien har luftningspumpar av standardtyp som toppar listan över alla de tillval som gör det möjligt för fordonsparker med bussar och lastbilar, husbilsägare och andra att skräddarsy ett filter-/avskiljarsystem som passar just deras driftförhållanden. Dessa tillval omfattar t.ex. ett Aquabloc-filter på tre mikron, ett 300-watts PTC-motstånd (positiv temperaturkoeffecient) i locket, vattensensor och flödeshastigheter på upp till 600 l/tim. Pumpmembran: Racor använder sig av högkvalitativt och högvärdigt gummi i sina underhållsfria membran. Pumpmembran av låg kvalitet sväller i kontakt med bränslet och läcker under låga temperaturer. De slits så småningom ut, även under lättare tryck-, puls- och vibrationsförhållanden. Filterhuvud av gjutgods: Racor testar sina gjutgodsdelar under extrema vibrations- och klimatförhållanden, för att uppfylla chassi- och motorspecifikationerna. Tätningsmaterial: Racor använder sig av samma högklassiga material som fordonsindustrin i alla tätningar och ventiler, vilket är ytterst viktigt i moderna bränslefilter. Tätningar av låg kvalitet sväller för mycket i kontakt med bränslet och läcker under kalla förhållanden. Filtermedia: Filtrets hjärta - Racor utvecklar sina egna halvsyntetiska Aquabloc-media som uppfyller de hårda krav som ställs av tillverkare av insprutningssystem. Mediet uppfyller också de hårda krav som ställs på vattenavskiljning och partikelfiltrering. Kopiorna sparar ofta pengar genom att använda lågprismedia av dålig kvalitet, som blockeras upp till 70% tidigare. Tillbehör: Racor har ett brett sortiment av värmare och sensortillbehör som är godkända med avseende på integritet, elektromagnetisk kompatibilitet och säkerhet. Filterelementets delar: Racor testar element under extrema vibrations- och klimatförhållanden, för att uppfylla chassi- och motorspecifikationerna. Ytbeläggning och plätering: Racors filterelement är fria från förbjudna ämnen och testas under extrema klimatförhållanden med saltspray, för att uppfylla OEM-tillverkarnas krav och gällande miljöbestämmelser. Genomskinlig behållare: Racor använder ett unikt, hållbart och genomskinligt plastmaterial med hög klarhet, utmärkt UV-beständighet och tålighet mot hög/låg temperatur och stötar. Materialet är också ogenomträngligt för alla bränsletyper. Testade under extrema vibrations- och klimatförhållanden, för att uppfylla de hårda krav som OEM-tillverkarna ställer. I kopiorna används ofta billigare material.

4 Racor Turbine-serien Alla motorer går bättre med ett system som filtrerar och värmer bränslet, skiljer bort vatten och känner av när det är dags för service. Det systemet heter Racor Turbine och är det mest kompletta, mest effektiva och mest tillförlitliga motorskydd med hög kapacitet som du kan installera. Ett system som skyddar din motoroch bränsleinvestering är ett system som innehåller äkta Racor Turbinedelar. Tätningsmaterial: Racor använder sig av samma högklassiga material som fordonsindustrin i alla tätningar och ventiler, vilket är ytterst viktigt i moderna bränslefilter. Tätningar av låg kvalitet sväller i kontakt med bränslet och läcker under kalla förhållanden. Filtermedia: Filtrets hjärta - Racor utvecklar sina egna halvsyntetiska Aquabloc-media som uppfyller de hårda krav som ställs av tillverkare av insprutningssystem. Mediet uppfyller också de hårda krav som ställs på vattenavskiljning och partikelfiltrering. Kopiorna sparar ofta pengar genom att använda lågprismedia av dålig kvalitet, som blockeras upp till 70% tidigare. Gjutgods i filterhus och komponenter: Racor testar sina gjutgodsdelar under extrema vibrations- och klimatförhållanden, för att uppfylla chassi- och motorspecifikationerna. Ytbeläggning och plätering: Racors ytbeläggningar är fria från förbjudna ämnen och testas under extrema klimatförhållanden med saltspray, för att uppfylla OEM-tillverkarnas krav och gällande miljöbestämmelser. Till skillnad från icke oauktoriserade kopior. Tillbehör: Racor har ett brett sortiment av värmare, eldrivna luftningspumpar, värmeskydd, metallbehållare och sensortillbehör som är godkända med avseende på integritet, elektromagnetisk kompatibilitet och säkerhet. Genomskinlig behållare: Racor använder ett unikt, hållbart och genomskinligt plastmaterial med hög klarhet, utmärkt UV-beständighet och tålighet mot hög/låg temperatur och stötar. Materialet är också ogenomträngligt för alla bränsletyper. Testade under extrema vibrations- och klimatförhållanden, för att uppfylla de hårda krav som OEM-tillverkarna ställer. I kopiorna används ofta billigare material.

5 Vanliga problem med kopior som inte är äkta Racorfilter. Problem Problem med konkurrentkopior Racors kvalitetsåtagande Blockerat filter Lågkvalitetsmedia kan blockeras 70% tidigare än Racors media. Racor använder sig av det patenterade Aquabloc-mediet som uppfyller de hårda krav som ställs av tillverkare av insprutningssystem, när det gäller vatteneliminering och partikelfiltrering. Överströmmning Sprucken / läckande tätning Smutsigt bränsle når fram till motorn Vatten i bränslet når fram till motorn Kalla förhållanden Sprickor i filterhuvudet Innehåller förbjudna ämnen Undermåliga filterkonstruktioner kan släppa förbi smutsigt bränsle till motorn Tätningar av låg kvalitet sväller för mycket, läcker och kan gå sönder inom serviceintervallet. Filter med felaktig effektivitet skyddar inte motorn Det är bara ett fåtal filterelement, om ens några, som når upp till originalutrustningens prestanda Pumpmembran och tätningar med dålig kvalitet blir hårda och ger upphov till läckage. Felaktigt valda media blir blockerade under kalla förhållanden Filterhuvud av gjutgods med dålig kvalitet klarar inte extrema driftförhållanden och vibrationer. Vissa filterkopior innehåller förbjudna ämnen i filterbehållarens ytbeläggning och plätering. Racor använder sig av högklassiga material och produktionsprocesser i enlighet med ISOTS16949 för att undvika problem med förbiledning i filtren. Racor använder sig av samma högkvalitativa material som fordonsindustrin. (Exempel: NBR, HNBR, Viton och biodiesel-kompatibla material.) Ett byte mot filter som uppfyller OEM-specifikationerna ger den erfordrade prestandan i applikationen. Racor använder sig av samma media och material i originaldelar och utbyteselement. Racor använder högklassiga material som klarar minus 40 grader Celsius. Racors originalapplikationer är korrekt utvalda med hänsyn till driftförhållandena. Racor-produkterna testas under extrema vibrations- och klimatförhållanden. Racors filterbehållare innehåller inga förbjudna ämnen och genomgår tester med saltspray under extrema klimatförhållanden. Sprickor i genomskinlig behållare Kopiornas filterbehållare tillverkas ofta av material med dålig kvalitet som spricker under extrema temperaturer eller vid kontinuerliga vibrationer. Racor använder ett unikt, hållbart och genomskinligt plastmaterial med hög klarhet, utmärkt UV-beständighet och tålighet mot hög/låg temperatur och stötar. Materialet är också ogenomträngligt för alla bränsletyper. Finns det tillbehör att köpa till mitt bränslefilter? Icke auktoriserade Racorkopior erbjuder inte alltid tillbehör. Om de gör det är de sannolikt inte testade. Racor har ett brett sortiment av värmare och sensortillbehör som är godkända med avseende på integritet, elektromagnetisk kompatibilitet och säkerhet.

6 Vattenavskiljningsförmåga Den kritiska faktorn för alla bränslefilter är vattenavskiljningsförmågan. I diagrammet nedan visas Racorproduktens prestanda jämfört med några konkurrentkopior. Det framgår tydligt att Racors vattenavskiljare utklassar konkurrenterna. Vissa av dessa konkurrentprodukter klarar dessutom inte att filtrera bort partiklar från bränslet och utsätter alltså motorn för stora risker. Nedan följer några kända företag som tillverkar lågkostnadskopior av Racors filterelement. Griffin Separ Vetus Rauma YNY Sampiyon ASAS Chinese R90MER01 Turbinas Chinas Vattenavskiljningsförmåga 100,0 Avskiljningsförmåga % 80,0 60,0 40,0 20,0 0, Tid i minuter Racor 2020 konkurrent A konkurrent B konkurrent C konkurrent D konkurrent E konkurrent F konkurrent G

7 Tillsammans kan vi skapa nya säljmöjligheter med bara ett musklick. Parker Racors korsreferens- och applikationsdatabas är ett nytt fristående system där du genom korsreferenser kan hitta Racor-element med hjälp av OEM-reservdelsnummer, på bara några sekunder. Med en serie kraftfulla applikationsverktyg som bl.a. inkluderar datablad, standardrapporter och en lokaliseringsfunktion, får du omedelbar tillgång till all information du behöver för att identifiera nya säljmöjligheter. Registrera dig nu och få ditt lösenord, skicka en e-post till Tillsammans kan vi leverera över utbyteselement Tack vare direkttillgången, de konkurrenskraftiga priserna och kvaliteten som matchar eller överträffar alla andra produkter är Parfit den enda leverantören du behöver när det gäller utbyteselement för hydraulfilter. Parfit utbyteselement är utvecklade med Parkers sofistikerade teknik och ersätter vilket filterelement som helst, vilka specifikationer originalutrustningen än har. Besök eller om du vill ha mer information.

8 Parker Hannifin i världen AE Förenade Arabemiraten, Dubai Tel: AR Argentina, Buenos Aires Tel: AT Österrike, Wiener Neustadt Tel: +43 (0) AT Österrike, Wiener Neustadt (Östeuropa) Tel: +43 (0) AU Australien, Castle Hill Tel: +61 (0) AZ Azerbaijan, Baku Tel: BE/LU Belgien, Nivelles Tel: +32 (0) BR Brasilien, Cachoeirinha RS Tel: BY Vitryssland, Minsk Tel: CA Kanada, Milton, Ontario Tel: CH Schweiz, Etoy Tel: +41 (0) CL Chile, Santiago Tel: CN Kina, Shanghai Tel: CZ Tjeckien, Klecany Tel: DE Tyskland, Kaarst Tel: +49 (0) DK Danmark, Ballerup Tel: ES Spanien, Madrid Tel: FI Finland, Vantaa Tel: +358 (0) FR Frankrike, Contamine-sur-Arve Tel: +33 (0) GR Grekland, Aten Tel: HK Hong Kong Tel: HU Ungern, Budapest Tel: IE Irland, Dublin Tel: +353 (0) IN Indien, Mumbai Tel: IT Italien, Corsico (MI) Tel: JP Japan, Tokyo Tel: +81 (0) KR Korea, Seoul Tel: KZ Kazakstan, Almaty Tel: LV Lettland, Riga Tel: MX Mexico, Apodaca Tel: MY Malaysia, Shah Alam Tel: NL Nederländerna, Oldenzaal Tel: +31 (0) NO Norge, Ski Tel: NZ Nya Zeeland, Mt Wellington Tel: PL Polen, Warszawa Tel: +48 (0) PT Portugal, Leca da Palmeira Tel: RO Rumänien, Bukarest Tel: RU Ryssland, Moskva Tel: SE Sverige, Spånga Tel: +46 (0) SG Singapore Tel: SK Slovakien, Banská Bystrica Tel: SL Slovenien, Novo Mesto Tel: TH Thailand, Bangkok Tel: TR Turkiet, Istanbul Tel: TW Taiwan, Taipei Tel: UA Ukraina, Kiev Tel UK Storbritannien, Warwick Tel: +44 (0) US USA, Cleveland Tel: VE Venezuela, Caracas Tel: ZA Sydafrikanska Republiken, Kempton Park Tel: +27 (0) Europeiskt produktinformationscentrum Gratis telefonnummer: (från AT, BE, CH, CZ, DE, EE, ES, FI, FR, IE, IL, IS, IT, LU, MT, NL, NO, PT, SE, SK, UK) 2009 Parker Hannifin Corporation. Alla rättigheter förbehålles Parker Hannifin AB Sales Company Sweden Box 8314, SE Spånga Fagerstagatan 18 B, SE Spånga Tel: Fax: Katalog FDRB452SE Din Parker-distributör

PRS6. Hjälpventiler. Tryckreduceringsventil

PRS6. Hjälpventiler. Tryckreduceringsventil Tryckreduceringsventil Allmänt Rätt till ändringar förbehålles. Kurvor och diagram i katalogen är endast typkurvor. Katalogens innehåll uppdateras fortlöpande men kan trots detta innehålla felaktigheter.

Läs mer

Tryckknapps-ventiler och signalögon. Serie PXB och PXV

Tryckknapps-ventiler och signalögon. Serie PXB och PXV Tryckknapps-ventiler och signalögon Serie PXB och PXV Katalog PDE2587TCSE Juni 2010 VARNING FELAKTIGT ELLER OLÄMPLIGT VAL OCH OLÄMPLIG ANVÄNDNING AV PRODUKTER OCH/ELLER SYSTEM SOM BESKRIVS HÄRI ELLER AV

Läs mer

Tryckknapps-ventiler och signalögon. Serie PXB och PXV

Tryckknapps-ventiler och signalögon. Serie PXB och PXV Tryckknapps-ventiler och signalögon Serie PXB och PXV Katalog PDE2587TCSE December 2014 VARNING FELAKTIGT ELLER OLÄMPLIGT VAL OCH OLÄMPLIG ANVÄNDNING AV PRODUKTER OCH/ELLER SYSTEM SOM BESKRIVS HÄRI ELLER

Läs mer

Transair: Innovativa rörsystem för vakuum För industriella applikationer av vakuumsystem

Transair: Innovativa rörsystem för vakuum För industriella applikationer av vakuumsystem Transair: Innovativa rörsystem för vakuum För industriella applikationer av vakuumsystem aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control

Läs mer

Transair: Innovativt nätverk för industriella flöden

Transair: Innovativt nätverk för industriella flöden Transair: Innovativt nätverk för industriella flöden På maskiner och utrustning aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control sealing

Läs mer

Tryckstegrare. Serie BLA

Tryckstegrare. Serie BLA Serie Innehåll Innehåll Sida Allmän information... Funktionsbeskrivning... Oljekylning... Filter... Val av tryckstegrare... FTryckstegring... 5 Installation... 5 Inkoppling... 6 Oljetank... 6 Ventiler...

Läs mer

Tryckluftdosor. Serie C0D och C0P

Tryckluftdosor. Serie C0D och C0P aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control sealing & shielding Serie C0D och C0P Egenskaper Tryckluft- Hydraul- Elektrocylinder cylinder

Läs mer

Elektroniska styrsystem - enklare än någonsin. Robust och smidig maskin-styrning med intelligent elektronik

Elektroniska styrsystem - enklare än någonsin. Robust och smidig maskin-styrning med intelligent elektronik Elektroniska styrsystem - enklare än någonsin Robust och smidig maskin-styrning med intelligent elektronik 2 IQAN-TOC2 genvägen til framtiden 1 Lättspecificerat Lättinstallerat Enkel inställning Enkel

Läs mer

Rörelse och styrning inom livsmedels- och förpackningsindustrin

Rörelse och styrning inom livsmedels- och förpackningsindustrin Rörelse och styrning inom livsmedels- och förpackningsindustrin Katalog PDE2645SLSE. September 2010 Världsledande på system för rörelse och styrning. Fördelar för kunden Parkers starka globala sortiment

Läs mer

ADEX. Riktningsventiler

ADEX. Riktningsventiler ADEX Riktningsventiler PDE2622TCSE Januari 2010 Innehåll Sida Presentation 3 Översikt över Adex-ventiler 4-5 Specifikationer för serie / 6 Huvuddata, ventilserie R/R 7 Huvuddata, multipelplattor serie

Läs mer

Transair : Avancerade rörsystem för industriella flöden. Standarder för tryckluftskvalitet

Transair : Avancerade rörsystem för industriella flöden. Standarder för tryckluftskvalitet Transair : Avancerade rörsystem för industriella flöden Standarder för tryckluftskvalitet aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control

Läs mer

Serie PLC Hjälpventiler. Direktverkande tryckbegränsningsventiler

Serie PLC Hjälpventiler. Direktverkande tryckbegränsningsventiler Serie PLC Hjälpventiler Direktverkande tryckbegränsningsventiler Katalog HY17-872/SE Innehåll Serie PLC Innehåll Sida llmän information...3 PLC53... Enkelhus för PLC53...5 PLC82...6 Enkelhus för PLC82...7

Läs mer

Transair: Avancerade rörsystem för industrivätskor

Transair: Avancerade rörsystem för industrivätskor aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control sealing & shielding Transair: Avancerade rörsystem för industrivätskor Standarder och certifieringar

Läs mer

Pressa din egen slang. med Parkrimp No-Skive skalningsfria press-system

Pressa din egen slang. med Parkrimp No-Skive skalningsfria press-system aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control sealing & shielding Pressa din egen slang med Parkrimp No-Skive skalningsfria press-system

Läs mer

Behandling och distribution av industriella vätskor

Behandling och distribution av industriella vätskor Behandling och distribution av industriella vätskor Tryckluft: den fjärde energiformen Tryckluft är en säker och tillförlitlig energiform som är vida spridd och använd inom olika industrigrenar. Denna

Läs mer

QDS6. Hjälpventiler. Sekvensventil, 3-vägs

QDS6. Hjälpventiler. Sekvensventil, 3-vägs Sekvensventil, 3-vägs Allmänt Rätt till ändringar förbehålles. Kurvor och diagram i katalogen är endast typkurvor. Katalogens innehåll uppdateras fortlöpande men kan trots detta innehålla felaktigheter.

Läs mer

Hydraulisk Sågmotor. Serie F11/F12 Fast deplacement. parker.com/pmde

Hydraulisk Sågmotor. Serie F11/F12 Fast deplacement. parker.com/pmde Fast deplacement parker.com/pmde Basformler för hydraulmotorer Flöde (q) D x n q = 1000 x η [l/min] v Vridmoment (M) M = D x p x η hm 63 [Nm] Effekt (P) q x p x η P = t [kw] 600 Basformler för hydraulpumpar

Läs mer

10MFP Filtervagnen 10MFP med icountpd

10MFP Filtervagnen 10MFP med icountpd 10MFP S Filtervagnen 10MFP med icountpd DD0000031_SE Rev- 2012, Parker Hannifin Manufacturing (UK) Ltd www.parker.com/hfde Innehåll Översikt...3 Ansvarsfriskrivning...3 Säkerhetsföreskrifter...3 Information

Läs mer

Stötdämpare. Serie MC-SC

Stötdämpare. Serie MC-SC aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control sealing & shielding Stötdämpare Serie Katalog PE2524TCSE Juli 2011 VARNING FELAKTIGT ELLER

Läs mer

Systemguide. Mobilhydraulik open centre-, konstanttryck- och lastkännande system

Systemguide. Mobilhydraulik open centre-, konstanttryck- och lastkännande system aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control sealing & shielding Systemguide Mobilhydraulik open centre-, konstanttryck- och lastkännande

Läs mer

Modular FRL - 1" Catalogue: PDE2592TCSE-ca Edition: Juli 2007

Modular FRL - 1 Catalogue: PDE2592TCSE-ca Edition: Juli 2007 Modular FRL - " Catalogue: PDE2592TCSE-ca Edition: Juli 2007 Modular FRL - " VRNING FELKTIGT ELLER OLÄMPLIGT VL OCH OLÄMPLIG NVÄNDNING V PRODUKTER OCH/ELLER SYSTEM SOM BESKRIVS HÄRI ELLER V KRINGUTRUSTNING

Läs mer

Transair: Innovativa nätverk för industriella flöden

Transair: Innovativa nätverk för industriella flöden aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control sealing & shielding Transair: Innovativa nätverk för industriella flöden Ny diameter 168

Läs mer

Det smartaste sättet att producera kvävgas

Det smartaste sättet att producera kvävgas Det smartaste sättet att producera kvävgas Kvävgasgeneratorer Granzow AB Malmagatan 3 745 37 Enköping Telefon: 0171-47 80 00 www.granzow.se En lönsam investering Vi har som mål att varje större investering

Läs mer

Tryckknappsventiler. signalögon Serie PXB och PXV. Katalog PDE2587TCSE-ev Utgåva: December 2006

Tryckknappsventiler. signalögon Serie PXB och PXV. Katalog PDE2587TCSE-ev Utgåva: December 2006 Tryckknappsventiler och signalögon Serie PXB och PXV Katalog PDE2587TCSE-ev Utgåva: December 2006 VARNING FELAKTIGT ELLER OLÄMPLIGT VAL OCH OLÄMPLIG ANVÄNDNING AV PRODUKTER OCH/ELLER SYSTEM SOM BESKRIVS

Läs mer

VP04 Avståndsmanövrering. Pneumatisk proportionell förstyrventil

VP04 Avståndsmanövrering. Pneumatisk proportionell förstyrventil Avståndsmanövrering Pneumatisk proportionell förstyrventil Kataloginformation Kataloguppbyggnad Denna katalog har utformats för att ge en god översikt av ven tilserie, och att göra det lätt för dig att

Läs mer

Transair: Innovativa nätverk för industriella flöden. Ny diameter 168 mm. För tryckluft, vakuum och inerta gaser. ENGINEERING YOUR SUCCESS.

Transair: Innovativa nätverk för industriella flöden. Ny diameter 168 mm. För tryckluft, vakuum och inerta gaser. ENGINEERING YOUR SUCCESS. aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control sealing & shielding Transair: Innovativa nätverk för industriella flöden Ny diameter 168

Läs mer

Bälgcylinder för pneumatik

Bälgcylinder för pneumatik aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control sealing & shielding Bälgcylinder för pneumatik Serie 9109 Storlek Ø70 till Ø660 mm (Ø2

Läs mer

Cylindrar för pneumatik. Serie C05 och C05S Kortslagcylindrar

Cylindrar för pneumatik. Serie C05 och C05S Kortslagcylindrar aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control sealing & shielding Cylindrar för pneumatik Serie C05 och C05S Kortslagcylindrar Katalog

Läs mer

Parker Hannifin i Sverige Motion and Control Technologies

Parker Hannifin i Sverige Motion and Control Technologies Parker Hannifin i Sverige Motion and Control Technologies Nio teknikområden Parker tillhandahåller kunskap inom nio större teknikområden för att uppfylla dina krav på styrning. Inom dessa teknikområden

Läs mer

Icount Oil Sampler (IOS) Portabel partikeldetektor för hydrauloljor och bränslen

Icount Oil Sampler (IOS) Portabel partikeldetektor för hydrauloljor och bränslen Icount Oil Sampler (IOS) Portabel partikeldetektor för hydrauloljor och bränslen Noggrann konditionskontroll snabbt, enkelt och kostnadseffektivt icountos (IOS) är en ny lösning på problemet att mäta kvalitén

Läs mer

Stockholms besöksnäring. November 2016

Stockholms besöksnäring. November 2016 Stockholms besöksnäring. Under november månad registrerades ca 1,1 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 5 jämfört med november 2015. Cirka 74 av övernattningarna

Läs mer

Applikationsguide Sågmotor Serie F11iP

Applikationsguide Sågmotor Serie F11iP Sågmotor Gäller från: 18 Januari, 2011 Ersätter: Juni, 2010 LogMax_GM_650.ai Leif./07-04-09 Innehåll Sida Den optimala sågmotorn... 3 Specifikationer... 4 Orderinformation... 4 Standardversioner... 4 Hydrauloljor...

Läs mer

Kolvstångslösa magnetkopplade pneumatikcylindrar. Bruksanvisning - svenska

Kolvstångslösa magnetkopplade pneumatikcylindrar. Bruksanvisning - svenska Kolvstångslösa magnetkopplade pneumatikcylindrar Bruksanvisning - svenska Serie P1Z Kolvstångslösa magnetkopplade pneumatikcylindrar Innehåll 1 Förord till bruksanvisningen 2 2 Säkerhet 3 3 Beskrivning

Läs mer

K220LS Mobil riktningsventil

K220LS Mobil riktningsventil Proportionell, lastkännande, tryckkompenserad Kataloguppbyggnad Denna katalog har utformats för att ge en god översikt av, och att göra det lätt för dig att studera och välja från tillgängliga ventilfunktioner

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Maj 2015

Stockholms besöksnäring. Maj 2015 Stockholms besöksnäring. Under maj månad registrerades cirka 1 200 000 gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 4 jämfört med maj månad 2014. Över två tredjedelar av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juli 2015

Stockholms besöksnäring. Juli 2015 Stockholms besöksnäring. Under juli månad registrerades över 1,6 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 20 jämfört med juli månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

Den lönsamma generatorn. Kvävgasgenerering

Den lönsamma generatorn. Kvävgasgenerering Den lönsamma generatorn Kvävgasgenerering Den lönsamma generatorn Vi har som krav att investerat kapital skall återbetalas på 18 24 månader. Så i själva verket producerar vi gratis kvävgas direkt ifrån

Läs mer

Stockholms besöksnäring. April 2015

Stockholms besöksnäring. April 2015 Stockholms besöksnäring. Under april månad registrerades cirka 885 gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 9 jämfört med april månad 214. Över två tredjedelar av övernattningarna

Läs mer

Republikens presidents förordning

Republikens presidents förordning Republikens presidents förordning om placeringsorterna för Finlands beskickningar i utlandet och ordnandet av konsulära tjänster i utrikesförvaltningen I enlighet med republikens presidents beslut föreskrivs

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Augusti 2015

Stockholms besöksnäring. Augusti 2015 Stockholms besöksnäring. Under augusti månad registrerades över 1,5 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 7 jämfört med augusti månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Oktober 2015

Stockholms besöksnäring. Oktober 2015 Stockholms besöksnäring. Under oktober månad registrerades över 1,1 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 7 jämfört med oktober månad 2014. Cirka 68 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juni 2015

Stockholms besöksnäring. Juni 2015 Stockholms besöksnäring. Under juni månad registrerades över 1 200 000 gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 6 jämfört med juni månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Augusti 2016

Stockholms besöksnäring. Augusti 2016 Stockholms besöksnäring. Under augusti månad registrerades över 1,5 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 2 jämfört med augusti månad 2015. Cirka 57 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juni 2016

Stockholms besöksnäring. Juni 2016 Stockholms besöksnäring. Under juni månad registrerades närmare 1,3 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 3 jämfört med juni månad 2015. Cirka 58 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. April 2016

Stockholms besöksnäring. April 2016 Stockholms besöksnäring. Under april månad registrerades över 1 miljon gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 16 jämfört med april månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Februari 2016

Stockholms besöksnäring. Februari 2016 Stockholms besöksnäring. Under februari månad registrerades närmare 820 tusen gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 12 jämfört med februari månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Maj 2016

Stockholms besöksnäring. Maj 2016 Stockholms besöksnäring. Under maj månad registrerades över 1,2 miljon gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 4 jämfört med maj månad 2015. Cirka 64 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Oktober 2016

Stockholms besöksnäring. Oktober 2016 Stockholms besöksnäring. Oktober 216 Under oktober månad registrerades ca 1,2 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 5 jämfört med oktober 215. Cirka 69 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juli 2016

Stockholms besöksnäring. Juli 2016 Stockholms besöksnäring. Under juli månad registrerades över 1,6 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en minskning med 3 jämfört med juli månad 2015. Cirka 57 av övernattningarna

Läs mer

Ventilöar IM10. Operating Instructions - svenska

Ventilöar IM10. Operating Instructions - svenska Ventilöar IM10 Operating Instructions - svenska Ventilöar IM10 Innehåll 1 Allmänna anvisningar om användaranvisningarna 3 1.1 Bruksanvisningens betydelse 3 1.2 Maskinansvariges skyldigheter 3 1.3 Upphovsmannarätt

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Sommaren 2016

Stockholms besöksnäring. Sommaren 2016 Stockholms besöksnäring. Sommaren Under de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti registrerades över 4,4 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 1 jämfört med

Läs mer

Stockholms besöksnäring. December 2014

Stockholms besöksnäring. December 2014 Stockholms besöksnäring. December 214 När 214 summeras överträffas års rekordsiffor för övernattningar på länets kommersiella boendeanläggningar varje månad. Drygt 11,8 miljoner övernattningar under 214

Läs mer

Precisionsregulatorer

Precisionsregulatorer Precisionsregulatorer Serie R210 / R220 / R230 Katalog PDE2542TCSE-ca VARNING FELAKTIGT ELLER OLÄMPLIGT VAL OCH OLÄMPLIG ANVÄNDNING AV PRODUKTER OCH/ELLER SYSTEM SOM BESKRIVS HÄRI ELLER AV KRINGUTRUSTNING

Läs mer

Vakuumteknik. Moduflex vakuumejektor Extern modul. Katalog PDE2548SLSE-ev April 2007

Vakuumteknik. Moduflex vakuumejektor Extern modul. Katalog PDE2548SLSE-ev April 2007 Vakuumteknik Extern modul Katalog PDE2548SLSE-ev April 2007 Innehåll Sida Applikationsområden...3 Vakuumteknik...4 Beställningsnummer...5 Kompletta kombinationer med vakuumejektorer och fristående ventiler...5

Läs mer

En del länder utger sitt kort i olika språkversioner och därför finns det flera modellkort för dem.

En del länder utger sitt kort i olika språkversioner och därför finns det flera modellkort för dem. Modeller av europeiska sjukförsäkringskort landsvis Den här bilagan innehåller information om det europeiska sjukförsäkringskortet. Modellkorten har kopierats från webbadressen http://ec.europa.eu/employment_social/healthcard/index_en.htm,

Läs mer

Matematik Läsförståelse Naturvetenskap

Matematik Läsförståelse Naturvetenskap PISA 212 RESULTAT 52 515 51 55 5 495 49 Matematik Läsförståelse Naturvetenskap 485 48 475 47 2 23 26 29 212 Länder med bättre resultat än Sverige Länder med liknande resultat som Sverige Länder med sämre

Läs mer

Resultattavla för innovationsunionen 2014

Resultattavla för innovationsunionen 2014 Resultattavla för innovationsunionen 2014 Innovationsunionens resultattavla för forskning och innovation Sammanfattning SV version Enterprise and Industry Sammanfattning Resultattavlan för innovationsunionen

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Oktober 2014

Stockholms besöksnäring. Oktober 2014 Stockholms besöksnäring. Oktober 214 För första gången nådde antalet gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i över en miljon under oktober månad och redan under oktober har över 1 miljoner övernattningar

Läs mer

Stockholms besöksnäring. September 2014

Stockholms besöksnäring. September 2014 Stockholms besöksnäring. September 214 Under september noterades 1,68 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var 95, eller 1 %, fler än under september 213, vilket i sin tur innebär

Läs mer

Finländska dotterbolag utomlands 2012

Finländska dotterbolag utomlands 2012 Företag 2014 Finländska dotterbolag utomlands 2012 Finländska företag utomlands: nästan 4900 dotterbolag i 119 länder år 2012. Enligt Statistikcentralens uppgifter bedrev finländska företag affärsverksamhet

Läs mer

PISA 2012 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse, naturvetenskap och digital problemlösning

PISA 2012 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse, naturvetenskap och digital problemlösning PISA 2012 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse, naturvetenskap och digital problemlösning Vad är PISA? OECD:s Programme for International Student Assessment. Matematik, läsförståelse och naturvetenskap,

Läs mer

Finländska dotterbolag utomlands 2011

Finländska dotterbolag utomlands 2011 Företag 2013 Finländska dotterbolag utomlands 2011 Finländska företag utomlands: drygt 4 600 dotterbolag i 119 länder år 2011 Enligt Statistikcentralens uppgifter bedrev finländska företag affärsverksamhet

Läs mer

Finländska dotterbolag utomlands 2008

Finländska dotterbolag utomlands 2008 Företag 21 Finländska dotterbolag utomlands 28 Anställda i finländska företag utomlands var koncentrerade till EU-länderna år 28 Mätt med antalet anställda var finländska företags verksamhet utomlands

Läs mer

Finländska dotterbolag utomlands 2013

Finländska dotterbolag utomlands 2013 Företag 2015 Finländska dotterbolag utomlands 2013 Finländska företag utomlands: nästan 4800 dotterbolag i 125 länder år 2013 Enligt Statistikcentralens uppgifter bedrev finländska företag affärsverksamhet

Läs mer

Byggbara kapslingar i aluminium och polyester. Produktöversikt

Byggbara kapslingar i aluminium och polyester. Produktöversikt Byggbara kapslingar i aluminium och polyester Produktöversikt Byggbara kapslingar med eller utan plint, hål och förskruvningar. Perfekta lösningar på kortast möjliga tid Weidmüller kan leverera passande

Läs mer

The Presona Waste Extraction Systems

The Presona Waste Extraction Systems SE The Presona Waste Extraction Systems Rationell spillhantering med Presona Presona erbjuder den totala lösningen för rationell och problemfri hantering av pappersspill och makulatur inom grafisk industri,

Läs mer

Snabbreferensguide Pro Focus 2202 Färg

Snabbreferensguide Pro Focus 2202 Färg Snabbreferensguide Pro Focus 2202 Färg 2 Slå på och av scannern Mekaniskt uttag Standby-strömbrytare Array-uttag Anslut transducers Använd den gröna standby-strömbrytaren. För att slå på scannern: Tryck

Läs mer

Svensk finanspolitik Finanspolitiska rådets rapport Martin Flodén, 18 maj

Svensk finanspolitik Finanspolitiska rådets rapport Martin Flodén, 18 maj Svensk finanspolitik Finanspolitiska rådets rapport 2010 Martin Flodén, 18 maj Översikt Finanskris & lågkonjunktur, 2008-2009 Svaga offentliga finanser i omvärlden Den svenska finanspolitiken i nuläget

Läs mer

HUR BETALAR NI? HUR SKULLE NI VILJA BETALA?

HUR BETALAR NI? HUR SKULLE NI VILJA BETALA? HUR BETALAR NI? HUR SKULLE NI VILJA BETALA? 2/09/2008-22/10/2008 Det finns 329 svar, av totalt 329, som motsvarar dina sökvillkor DELTAGANDE Land DE - Tyskland 55 (16.7%) PL - Polen 41 (12.5%) DK - Danmark

Läs mer

Finländska dotterbolag utomlands 2014

Finländska dotterbolag utomlands 2014 Företag 2016 Finländska dotterbolag utomlands 201 Finländska företag utomlands, nästan 900 dotterbolag i 121 länder år 201 Enligt Statistikcentralens uppgifter bedrev finländska företag affärsverksamhet

Läs mer

Lastbilshydraulik. Serie F3, Urkopplingsbara pumpar med fast deplacement. parker.com/pmde

Lastbilshydraulik. Serie F3, Urkopplingsbara pumpar med fast deplacement. parker.com/pmde Serie F3, Urkopplingsbara pumpar med fast deplacement parker.com/pmde Innehåll F3 Pump F3-ISO Innehåll Sida Allmänt...3 Specifikationer...4 Pump i genomskärning...4 BPV-F3 Bypass-ventil 12 eller 24 VDC...4

Läs mer

Wholesaleprislista - IQ Telecom 11-19-2014

Wholesaleprislista - IQ Telecom 11-19-2014 Wholesaleprislista - IQ Telecom 11-19-2014 Alla priser i svenska kronor exklusive moms. Debiteringsintervall 50 kb för datatrafik. I i Zon 1-2 är debiteringsintervallet 1Kb 1 EUR = 9,0723 Land/nät Zon

Läs mer

P3Y-serien, High Flow Luftberedning. Anslutning 3/4" och 1"

P3Y-serien, High Flow Luftberedning. Anslutning 3/4 och 1 Luftberedning Anslutning 3/4" och 1" Katalog nr. PDE2631TCSE - Februari 2010 Innehåll Rekoenderade väggfästen... Populära kombinationer... Filter... Dafilter... Coalescingfilter... Absorptionsfilter...

Läs mer

Cylindrar för pneumatik. Profilcylinder serie P1K

Cylindrar för pneumatik. Profilcylinder serie P1K aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control sealing & shielding Cylindrar för pneumatik serie P1K Katalog PDE2577TCSE-ul. November

Läs mer

En internationell jämförelse. Entreprenörskap i skolan

En internationell jämförelse. Entreprenörskap i skolan En internationell jämförelse Entreprenörskap i skolan september 2008 Sammanfattning Förhållandevis få svenskar väljer att bli företagare. Trots den nya regeringens ambitioner inom området har inte mycket

Läs mer

Varumärken 0 - MEDVERKAN

Varumärken 0 - MEDVERKAN Varumärken 29/10/2008-31/12/2008 Det finns 391 svar, av totalt 391, som motsvarar dina sökvillkor 0 - MEDVERKAN Land DE Tyskland 72 (18.4%) PL Polen 48 (12.3%) NL Nederländerna 31 (7.9%) UK Storbritannien

Läs mer

Finlands utrikeshandel 2014 Figurer och diagram. 27.2.2015 TULLEN Statistik 1

Finlands utrikeshandel 2014 Figurer och diagram. 27.2.2015 TULLEN Statistik 1 Finlands utrikeshandel 214 Figurer och diagram 27.2.215 TULLEN Statistik 1 IMPORT, EXPORT OCH HANDELSBALANS 199-214 Mrd e 7 6 5 4 3 2 1-1 9 91 92 93 94 95 96 97 98 99 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 Handelsbalans

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Mars 2016

Stockholms besöksnäring. Mars 2016 Stockholms besöksnäring. Under mars månad registrerades över 870 tusen gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var i nivå med mars månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna kom från inhemska

Läs mer

Snabbguide. till utsug av kvartsoch. Produkter och lösningar mot kvarts- och stendamm i din arbetsmiljö

Snabbguide. till utsug av kvartsoch. Produkter och lösningar mot kvarts- och stendamm i din arbetsmiljö Snabbguide till utsug av kvartsoch stendamm Produkter och lösningar mot kvarts- och stendamm i din arbetsmiljö Vakuum system 218E portabel stoftavskiljare Den perfekta torrstoftavskiljaren för uppsamling

Läs mer

Administrativ börda till följd av skyldigheter avseende mervärdesskatt

Administrativ börda till följd av skyldigheter avseende mervärdesskatt Administrativ börda till följd av skyldigheter avseende mervärdesskatt 15.02.2006-15.03.2006 589 svar Ange inom vilken sektor som företaget huvudsakligen är verksamt D - Tillverkning 141 23,9% G - Partihandel

Läs mer

anything En enkel introduktion till ATEX

anything En enkel introduktion till ATEX anything TM En enkel introduktion till ATEX Katalog-nr: PDE2549SLSE-ATEX Utgåva 06/05 En enkel introduktion till ATEX Alla har vi hört mycket om ATEX och om hur vår bransch kommer att påverkas. Här följer

Läs mer

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet En ny generation med utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Nederman introducerar en ny generation med utsugsarmar för

Läs mer

PIRLS 2011 & TIMSS 2011

PIRLS 2011 & TIMSS 2011 PIRLS 2011 & TIMSS 2011 Om PIRLS-studien 2011 Läsförmåga i årskurs 4 Ca 300 000 elever i 49 länder Ca 4660 elever i Sverige Enkäter till rektorer, lärare, föräldrar och elever Resultat i läsning Signifikant

Läs mer

Moduflex lufttork. Fullständigt ren och torr tryckluft

Moduflex lufttork. Fullständigt ren och torr tryckluft aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control sealing & shielding Fullständigt ren och torr tryckluft Problemet Tryckluft används allmänt

Läs mer

Stockholms besöksnäring. December 2015

Stockholms besöksnäring. December 2015 Stockholms besöksnäring. När summeras kan vi se att närmare 13 miljoner gästnätter registrerats på kommersiella boendeanläggningar i, en ökning med 10 jämfört med 2014. Under december registrerades ca

Läs mer

Internationella löner. En jämförelse av löner och arbetskraftskostnader inom tillverkningsindustrin 1975-2003

Internationella löner. En jämförelse av löner och arbetskraftskostnader inom tillverkningsindustrin 1975-2003 Internationella löner En jämförelse av löner och arbetskraftskostnader inom tillverkningsindustrin 1975-2003 Löner och arbetskraftkostnader 2003 Arbetskraftskostnad, Norden, 2003 300 250 svenska kronor

Läs mer

Finlands utrikeshandel 2015 Figurer och diagram. 8.2.2016 TULLEN Statistik 1

Finlands utrikeshandel 2015 Figurer och diagram. 8.2.2016 TULLEN Statistik 1 Finlands utrikeshandel 215 Figurer och diagram 8.2.216 TULLEN Statistik 1 IMPORT, EXPORT OCH HANDELSBALANS 199-215 Mrd e 7 6 5 4 3 2 1-1 9 91 92 93 94 95 96 97 98 99 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Tillkännagivande i fråga om konventionen den 25 oktober 1980 om de civila aspekterna på internationella bortföranden av barn; SFS 2004:636 Utkom från trycket den 30 juni 2004

Läs mer

Bälgcylinder för pneumatik

Bälgcylinder för pneumatik aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control sealing & shielding Bälgcylinder för pneumatik Serie 9109 Storlek Ø70 till Ø660 mm (Ø2

Läs mer

Snabb bruksanvisning för MO-Call BlackBerry

Snabb bruksanvisning för MO-Call BlackBerry Vad behöver jag för att starta MO-Call? Innan man kan ringa ett samtal, behöver man det nedanstående: Ett registrerat MO-Call konto. MO-Call kredit på ditt konto. MO-Call programvaran på din mobiltelefon.

Läs mer

14 Internationella uppgifter om jordbruket

14 Internationella uppgifter om jordbruket 14 Internationella uppgifter om jordbruk 249 14 Internationella uppgifter om jordbruket Kapitel 14 innehåller internationella uppgifter om Åkerarealens användning Totalskördar Antal husdjur Animalieproduktion

Läs mer

PCL4 Avstånds manövrering. Hydraulisk proportionell förstyrventil

PCL4 Avstånds manövrering. Hydraulisk proportionell förstyrventil Avstånds manövrering Hydraulisk proportionell förstyrventil Kataloginformation Kataloguppbyggnad Denna katalog har utformats för att ge en god översikt av ventilserie, och att göra det lätt för dig att

Läs mer

14 Internationella uppgifter om jordbruk

14 Internationella uppgifter om jordbruk 249 Kapitel 14 innehåller internationella uppgifter om Åkerarealens användning Totalskördar Antal husdjur Animalieproduktion Förvärvsarbetande befolkning inom jordbruk med binäringar, med uppdelning på

Läs mer

Jag befinner mig i Dublinförfarandet vad betyder det?

Jag befinner mig i Dublinförfarandet vad betyder det? SV Jag befinner mig i Dublinförfarandet vad betyder det? B Dublinförfarandet information till sökande av internationellt skydd som befinner sig i ett Dublinförfarande i enlighet med artikel 4 i förordning

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Tillkännagivande i fråga om konventionen den 25 oktober 1980 om de civila aspekterna på internationella bortföranden av barn; SFS 2002:706 Utkom från trycket den 27 augusti 2002

Läs mer

Air Oil Coolers. LHC-X Installation and servicing manual Supplement to the LHC manual

Air Oil Coolers. LHC-X Installation and servicing manual Supplement to the LHC manual aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control sealing & shielding Air Oil Coolers LHC-X Supplement to the LHC manual Figure 1 Exempel

Läs mer

14 Internationella uppgifter om jordbruk

14 Internationella uppgifter om jordbruk 211 Kapitel 14 innehåller internationella uppgifter om Åkerarealens användning Totalskördar Antal husdjur Animalieproduktion Förvärvsarbetande befolkning inom jordbruk med binäringar Sammanfattning Statistik

Läs mer

ACP-serien Kolvackumulatorer PED 97/23/EG ackumulatorer för arbetstryck upp till 275 bar. Katalog HY07-1246/SE Augusti 2002

ACP-serien Kolvackumulatorer PED 97/23/EG ackumulatorer för arbetstryck upp till 275 bar. Katalog HY07-1246/SE Augusti 2002 CP-serien P 97/23/G ackumulatorer för arbetstryck upp till 275 bar Katalog HY07-1246/S ugusti 2002 Katalog HY07-1246/S Introduktion och fördelar Introduktion av den nya CP-serien Parkers nya kolvackumulatorer

Läs mer

Information om ansökan per land

Information om ansökan per land Information om ansökan per land OBS! Till ansökan bifogade handlingar skall vara översatta till landets officiella språk, eller, om det är svårt att få till stånd en sådan översättning till engelska eller

Läs mer

Berlitz och Första Klass 25% Topp 10 15% Period 10/3-15/5

Berlitz och Första Klass 25% Topp 10 15% Period 10/3-15/5 SPRÅKKURSER MED CD-SKIVOR BERLITZ Engelska för nybörjare 9789174252958 190 25% Franska för nybörjare 9789174252965 190 25% Italienska för nybörjare 9789174252972 190 25% Spanska för nybörjare 9789174252989

Läs mer