Protokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll"

Transkript

1 Protokoll

2 Plats och tid Rudsjöterrassen 3D, måndagen , kl. 15: Beslutande Marie Litholm, (KD), ordförande Per Ryhd, (S) Staffan Holmberg, (S) Lars B Strandh, (FP) Stefan Mörk, Lokalt Försäkringscenter Södertörn Ingrid Sundin Bergsman, Lokalt Försäkringscenter Södertörn Elisabeth Olsson, Arbetsförmedlingen t o m kl Siri Persson, Arbetsförmedlingen Ersättare Ann-Christine Erlandsson, (S) Barbro Nordgren, (S) Irene Bergqvist, Lokalt Försäkringscenter Södertörn Övriga deltagande Gertrud Wahlund, Stockholms läns landsting Ritva Widgren, Åsa Halvarsson, Tomas Heghammar, Justeringens plats och tid den 23 oktober 2009 Sekreterare Paragrafer Ritva Widgren Ordförande Marie Litholm (KD) Staffan Holmberg (S)

3 ANSLAG/BEVIS Sammanträdes datum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags Nedtagande Justering har tillkännagivits genom anslag Samordningsförbund Haninge Förvaringsplats för protokollet Rudsjöterrassen 3D, Haninge Underskrift Ritva Widgren, förbundsansvarig Ritva.widgren@haninge.se

4 Innehållsförteckning Sid 49 Val av justerare 5 50 Godkännande av dagordning 6 51 Tolvan Öppenvård - verksamhetens framtid 7 52 Ansökan - medel till projekt som minskar kvinnors sjukfrånvaro 8 53 Utvidgning av med kommunerna Nynäshamn och Tyresö 9 54 Behov av ytterligare platser på Roa+ under Uppföljning av Resursrådet analys Förutsättningar för s Mål och Budget 2010 samt styrelsens äskande Nationella nätverket för samordningsförbund Kännedomsärenden 16

5 Val av justerare Till justerare av dagens protokoll utses, Staffan Holmberg, Stockholms läns landsting.

6 Godkännande av dagordning Styrelsen godkänner föreliggande dagordning.

7 Dnr SH 9 / Tolvan Öppenvård - verksamhetens framtid Lägesrapport ges. Samordningsförbundet har ännu inte fått svar från Stockholms läns landsting angående Beroendecentrum Stockholms förslag till utveckling av Tolvan Öppenvård till ett länsövergripande projekt. Samordningsförbundet är mån om att få svar från landstinget snarast. Styrelsen föreslås besluta: Lägga anmälan till handlingarna. Styrelsen beslutar: Enligt förslag.

8 Dnr SH 10 / Ansökan - medel till projekt som minskar kvinnors sjukfrånvaro Projektplan och budget redovisas. Projektet är ett samverkansprojekt mellan, LFC Södertörn med Haninge, Nynäshamn och Tyresö som upptagningsområde, Arbetsförmedlingen Haninge/Nynäshamn och Stockholms läns landsting. Styrelsen ser inga formella och ekonomiska hinder för att även kvinnor från Nynäshamn och Tyresö skulle kunna ingå i projektet. Projektet med kostnad på 7,8 mkr finansieras helt med externa projektmedel. Ingrid Anderzén, forskare, med dr. Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap har bistått i arbetet med ansökan. Ingrid Anderzén har även varit projektledare/utvärderare för NySatsa Haninge som utgör en viktig grund för ansökan. Ansökan har tagits fram i samverkan med LFC Södertörn, Arbetsförmedlingen samt vårdgivare inom primärvården både landstingsdrivna och privata i området Haninge, Nynäshamn och Tyresö. Ansökan har bl a annat remissbehandlats. Styrelsen föreslås besluta: Förbundsansvarig får i uppdrag färdigställa ansökan och lämna den till Försäkringskassans huvudkontor. Styrelsen beslutar: Enligt förslag.

9 Dnr SH 20 / Utvidgning av med kommunerna Nynäshamn och Tyresö Lägesrapport ges. Arbetsgruppen som LFC Södertörn samordnat, har tagit fram ett förslag till förbundsordning och avsiktsförklaring. Däremot har arbetsgruppen inte haft mandat att föreslå på vilket sätt det nya Samordningsförbundet Östra Södertörn ska bildas. Arbetsgruppens förslag kommer att skickas till ägarna samt till kommunerna Nynäshamn och Tyresö. LFC Södertörn kommer att kalla parterna till ett ägarmöte den 26 oktober. Styrelsen föreslås besluta: Lägga anmälan till handlingarna. Styrelsen beslutar: Enligt förslag.

10 Behov av ytterligare platser på Roa+ under 2009 Beslutsunderlag: Arbetscentrums redovisning Roa+ ( 25 september 2009). Redovisas under sammanträdet. Vid föregående sammanträde rapporterades att efterfrågan på Roa:s stresshanteringskurser för patienter från vårdcentraler blivit större än vad som förutsågs när avtalet för insatsen tecknades. Enligt avtal finns det 72 platser i insatsen, medan behovet hittills i år uppgår till 110 platser. Roa har i en skrivelse till Samordningsförbundet äskat kronor (3 632 kr per deltagare) för att kunna anordna stresshanteringskurser för 38 deltagare. Förbundsansvarig fick vid sammanträde den 9 september 2009 i uppdrag att i samråd med berörda parter söka medel från Finsam 93 för insatsen Roa+ för resten av året. Förbundsansvarig bedömer att möjligheten att hinna få medel från Finsam 93 är begränsade och föreslår därmed en omfördelning av medel till Roa+ från Ramen för nya insatser för Förslag till beslut: 138 tkr omfördelas till Roa+ från ramen för nya insatser för Styrelsen beslutar: Enligt förslag.

11 Dnr SH 9 / Uppföljning av Resursrådet analys Underlag: Resursrådet förändring i försörjningsstatus efter 12 månader och 18 månader ( Sjöstrand, juni 2009). Sammanfattningen av resultatet har tidigare redovisats i Nytt från Samordningsförbundet Haninge nr 5/juli 2009 Resursrådet analys och slutsatser för åtgärder redovisas. Styrelsen föreslås besluta: Lägga anmälan till handlingarna. Styrelsen beslutar: Enligt förslag.

12 Dnr SH 17 / Förutsättningar för s Mål och Budget 2010 samt styrelsens äskande Beslutsunderlag: Förslag till budget 2010 redovisas. Förslaget utgår från Sjukvårdstyrelsens Söder beslut den 11 november 2008 avseende budget till samordningsförbunden. Beslutet innebär att budgetramen för Haninge sänks från 17,6 mkr till 14,0 mkr för Huvudmännens redovisningar: Liz Trana, avdelningschef, Haninge kommun redovisar att kostnaden för försörjningsstöd ökar med en miljon kronor per månad och att det framför allt är stödet till ungdomarna som ökar mest. Utvecklingen märks även i ungdomsarbetslösheten som ökat från 3,3 procent i augusti förra året till 6,4 procent i augusti i år. Antalet ungdomar i Ungdomsteamet (16-20 år) är nu 580 personer, vilket gör att förutsättningarna för ett kvalitativt och individuellt arbete har försvårats. Det finns en risk för att fler ungdomar fastnar i ett långvarigt bidragsberoende. Stefan Mörk, LFC Södertörn och Siri Persson, Arbetsförmedlingen redovisar delar av budgetpropositionen som berör finansiell samordning. Fem procent av sjukpenningen kan även i fortsättningen gå till finansiell samordning. Nytt är att Regeringen under 2010 kommer att pröva huruvida medlen på sikt ska utgöra en del av myndighetens ordinarie verksamhet. Under 2010 väntas ca personer lämna sjukförsäkringen till följd av att dagarna med sjukpenning eller tidsbegränsad sjukersättning tar slut. Denna målgrupp ska slussas i ett nytt arbetsmarknadspolitiskt introduktionsprogram. Programmet kan pågå i tre månader och innebär en koncentrerad utredning och kartläggning, där Arbetsförmedlingens olika tjänster och metoder erbjuds. Efter avslutad introduktion ska personen hänvisas till Arbetsförmedlingens ordinarie insats. Siri Persson, Arbetsförmedlingen lyfter fram att införandet av introduktionsprogrammet innebär en förändring av Arbetsförmedlingens uppdrag i och med att Arbetsförmedlingen nu ska arbeta med personer med ohälsa och som enligt Arbetsförmedlingens termer normalt inte står till arbetsmarknadens förfogande. Stefan Mörk redovisar att 225 personer blir utförsäkrade den 1 januari 2010 och att antalet personer som uppnår maxtiden i sjukpenning därefter blir ca personer per månad. Stefan Mörk anser att Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen i Haninge har bra koll på läget tack vare den omfattande kartläggningen av pågående ärenden som genomfördes med stöd av samordningsförbundet vid årsskiftet 2008/2009. Kartläggningen och behovet av resurser till målgruppen diskuterade i styrelsen den 4 februari 2009.

13 Enligt protokoll från den 4 februari sammanfattade styrelsen resultatet av kartläggningen på följande sätt: - Aktiva samplanerade åtgärder behövs för ca personer innan de utförsäkras. Bl a gemensamma team som samordnar kartläggning/mobilisering/interventionsprogram, terapi mm som ökar möjligheterna att söka arbete/arbeta av dessa kan placeras i befintliga Finsam-insatser i Haninge. 50 procent kan ingå i Samordningsförbundets motiverande insats NySatsa. Andra insatser är Roa+, Myrstigen+ och Tolvan Öppenvård. - Problemet är att insatsen NySatsa kommer att avslutas vid halvårsskiftet eftersom förbundet saknar medel för att fortsätta med insatsen. NySatsa delrapport redovisas vid nästa styrelsemöte Sammanfattningsvis konstatera att minst 6-7 personer är ute eller på gång ut i arbetslivet direkt utan stödåtgärder, att vi har ungefär 18 personer ute i arbetsträning med parallella åtgärder, vanligtvis KBT-behandling som stöd. Det betyder i nuläget att ca 50 procent av deltagarna är på väg tillbaka till arbetslivet i någon mening. Slutrapporten får visa på resultatet efter att samtliga 50 deltagare haft en total projekttid om 1 år. Styrelsen anser att insatsen NySatsa, kopplad till multidiciplinärt team på Handens vårdcentral, ger goda förutsättningar för arbete med målgruppen och ser åtgärden som ett viktigt komplement till nya introduktionsprogrammet. Mot bakgrund av det som framförs ovan är det olyckligt att insatsen NySatsa avvecklas till följd av att det inte finns budgetmedel för insatsen. Personer som är långtidssjukskrivna eller har tidsbegränsad sjukersättning på grund av diffusa diagnoser och stressrelaterad ohälsa, är en grupp som inte får arbetslivsinriktade åtgärder i den omfattningen som de borde. Målgruppen behöver en annan form av förberedande/-motiverande rehabiliteringsinsats för att komma vidare i rehabiliteringsprocessen och därefter ut i arbetslivet. Personer med sjukersättning kommer att vara i stort behov av samordnat stöd från flera myndigheter för att kunna finna egen försörjning innan den tidsbegränsade sjukersättningen löper ut. Kostnaden för att driva ett utvecklat NySatsa i samverkan med teamet på Handens vårdcentral under 2010 är ca 3,4 mkr. Kostnaden och projektet har beräknats i samband med ansökan om medel till projekt för att minska kvinnors sjukfrånvaro. Personer även för Nynäshamn och Tyresö kan få del av insatsen om kommunerna Nynäshamn och Tyresö blir medlemmar i ett utvidgat samordningsförbund.

14 Mot bakgrund av detta äskar samordningsförbundets styrelse att Samordningsförbundet Haninge får behålla sin nuvarande budgetnivå. Styrelsens beslut: äskar kronor för insatser under Fördelningen av medel mellan huvudmännen är följande: Försäkringskassan kronor, Haninge kommun kronor och Stockholms läns landsting kronor. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Expediering av beslut: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Stockholms läns landsting, Haninge kommun och Revisorerna

15 Dnr SH 7 / Nationella nätverket för samordningsförbund Underlag: Protokoll från den 2 september 2009 Interimsstyrelsen för det Nationella nätverket har haft sitt första styrelsemöte. En av de viktigaste uppgifterna för interimsstyrelsen är att agera valberedning för nästa styrelse som kommer att utses den 5 november. Förslaget är att styrelsen för nätverket ska bestå av sju ledamöter och att endast styrelseledamöter i samordningsförbund som är medlemmar kan bli aktuella. Interimsstyrelsen ser gärna att det blir en geografisk spridning över landet och att representanter från mindre och större förbund ingå. Från Stockholmsområdet är Haninge, Botkyrka och Huddinge medlemmar. Södertälje har inte hunnit ta ställning i frågan. Samordningsförbundet Botkyrka och Huddinge har föreslagit Marie Litholm som ledamot till styrelsen för Nationella nätverket för samordningsförbund. Marie Litholm har meddelat att hon är positivt inställt till förslaget. Samordningsförbundets Haninges styrelse tillstyrker förslaget. Förbundsansvarig meddelar sekreteraren i Nationella Nätverket Jonas Wells om samordningsförbundens Haninges, Botkyrkas och Huddinges förslag. Förslag till beslut: Marie Litholm anmäls som kandidat till styrelsen för Nationella nätverket för samordningsförbund. Styrelsen beslutar: Enligt förslag.

16 Kännedomsärenden Inbjudan och deltagande i Nationella Rådets Nätverkskonferens 4-5 november i Stockholm Information om EU-besöket den 16 oktober. Förslag till beslut: Per Ryhd anmäls till Nationella Rådets Nätverkskonferens. Lägga anmälan till handlingarna.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge Samordningsförbundet Haninge 2007-06-15 1 Plats och tid Beslutande Kommunstyrelsens sessionssal, entréplan i kommunhuset, fredagen den 15 juni 2007, kl 09.00 10.30 Marie Litholm (kd), ordförande Pelle

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge Plats och tid Park Inn Haninge, onsdagen den 28 mars 2007 mellan kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge Plats och tid Park Inn Haninge, onsdagen den 28 mars 2007 mellan kl Samordningsförbundet Haninge 2007-03-28 1 Plats och tid Park Inn Haninge, onsdagen den 28 mars 2007 mellan kl 09.00 12.00 Beslutande Marie Litholm (kd), ordförande Pelle Svensson (s) Henrik Isoz (m) Staffan

Läs mer

Dnr SH 17/ september Delårsrapport 2009 och revisorernas granskning överlämnas till förbundsmedlemmarna.

Dnr SH 17/ september Delårsrapport 2009 och revisorernas granskning överlämnas till förbundsmedlemmarna. Dnr SH 17/2009 Utfasningsbudget och verksamhetsplan för Samordningsförbundet Haninge t. o. m 31 mars 2010 med möjlighet till anslutning av kommunerna Nynäshamn och Tyresö fr. o. m 1 april 2010 1. Inledning

Läs mer

Plats och tid Myrorna i Tungelsta, Ålstavägen 5, onsdagen den 11 juni 2008 kl

Plats och tid Myrorna i Tungelsta, Ålstavägen 5, onsdagen den 11 juni 2008 kl Samordningsförbundet Haninge 2008-06-11 1 Plats och tid Myrorna i Tungelsta, Ålstavägen 5, onsdagen den 11 juni 2008 kl 13.00 15.00 Beslutande Marie Litholm (kd), ordförande Per Ryhd (s) Henrik Isoz (m)

Läs mer

Protokoll 2009-09-09

Protokoll 2009-09-09 Protokoll 2009-09-09 2009-09-09 2 Plats och tid Rudsjöterrassen 3D, Onsdagen 2009-09-09, kl. 15:00 16.30 Beslutande Marie Litholm, (KD), ordförande Per Ryhd, (S) Henrik Isoz, (M) Stefan Mörk, Lokalt försäkringscenter

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Samordningsförbundet Östra Södertörn Plats och tid Rudsjöterrassen 5, Samordningsförbundet, den 11 februari 2011 kl. 13:00 Justeringens plats och tid Samordningsförbundets kansli,

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Samordningsförbundet Östra Södertörn Plats och tid Bollmora Gårdsväg 12, 2 tr, (Mastenhuset i Tyresö) den 25 november 2010, kl. 14:00 Justeringens plats och tid Samordningsförbundets

Läs mer

godkänna årsredovisningar och revisionsberättelser för 2008 från Samordningsförbunden i Botkyrka, Haninge, Huddinge och Södertälje

godkänna årsredovisningar och revisionsberättelser för 2008 från Samordningsförbunden i Botkyrka, Haninge, Huddinge och Södertälje HSN 2009-10-22 P 5 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning Handläggare: Barbro Hansson Årsredovisningar 2008 för Samordningsförbunden i Södertälje, Botkyrka, Huddinge och Haninge Ärendet Finansiell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge Samordningsförbundet Haninge 2007-12-17 1 Plats och tid Beslutande Kommunstyrelsens sessionssal, entréplan i kommunhuset, måndagen den 17 december 2007, kl 13.00 15.00 Marie Litholm (kd), ordförande Per

Läs mer

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 14 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl.9.00-10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Annelie Liljedahl Maria Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbund Haninge

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbund Haninge Samordningsförbund Haninge 2007-08-28 1 Plats och tid Beslutande Arbetsförmedlingen i Haninge, Rudsjöterassen 1, sammanträdesrum Saturnus på plan 7, tisdagen den 28 augusti 2007, kl 13.00 15.30 Marie Litholm

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7) Nr 5 2009-10-22 1(7) Plats och tid Holmängen Arbetslivsinriktad Rehabilitering, Vänersborg, torsdagen den 22 oktober 2009, klockan 12.00 16.30 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2009:23 1 (149) LS 0810-0994 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Årsredovisningar och revisionsberättelser 2006 för Samordningsförbunden i Södertälje och Botkyrka samt årsredovisningar och

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2008-04-24 1 Plats och tid Kommunhuset i Skinnskatteberg, kl 13.45-16.20 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, 1:e vice ordförande

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2009-11-25 1(16) Plats och tid Arena, Vänersborg, onsdagen den 1 oktober 2009, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen) Kenneth Borgmalm (Västra Götalandsregionen)

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun 2010-04-20 1 (10) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 11.45 Beslutande Ersättare Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke

Läs mer

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, 703 61 Örebro, Sal: Oscaria Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström

Läs mer

Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra Södertörn

Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-05-17 1 (4) HSN 1512-1461 Handläggare: Lena Byttner Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-08-30, p 13 Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2010-12-13 1(16) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, Sundsgatan 17 Vänersborg, måndagen den 13 december 2010, klockan 10.00 14:00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6)

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6) 2010-08-18 1 (6) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 09.30 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke Persson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/10

Protokoll Dnr: 0005/10 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/10 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Redovisning av uppdrag avseende samordningsförbund Dnr SN16/

Redovisning av uppdrag avseende samordningsförbund Dnr SN16/ 2017-08-29 Karolina Nygren Utvecklingsledare 08 124 57 236 Karolina.Nygren@ekero.se Redovisning av uppdrag avseende samordningsförbund Dnr SN16/135-701 Bakgrund I december 2016 beslutade Socialnämnden

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2010-03-11 1 Plats och tid Kommunhuset i Fagersta, kl 13.15-16.40 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jarl-Olof Lundstedt, vice ordförande, Landstinget Västmanland Marianne

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-9

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-9 2013-01-08 Sida 1-9 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2013-01-08, kl. 08.15-11.40. Beslutande Bengt-Åke Rehn, S Anna Hed, C Lennart Sohlberg, S Peter Helander, C Malin Höglund, M Övriga deltagare

Läs mer

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Rådhuset, Askersund, kl 09.00 11.50 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Sari Harju, Arbetsförmedlingen Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Samordningsförbundet Östra Södertörn 1 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Samordningsförbundet Östra Södertörn Plats och tid Rudsjöterrassen 5, i Handen, den 23 mars 2011, kl. 15:00 Justeringens plats och tid Samordningsförbundets

Läs mer

19 Årsredovisning 2017 för samordningsförbundet Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna HSN

19 Årsredovisning 2017 för samordningsförbundet Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna HSN 19 Årsredovisning 2017 för samordningsförbundet Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna HSN 2016-4742 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2016-4742 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2018-10-11

Läs mer

Mål, budget och verksamhetsplan 2008 Samordningsförbundet Haninge

Mål, budget och verksamhetsplan 2008 Samordningsförbundet Haninge OBS! Reviderad efter styrelsemötet den 17 december 2007 Mål, budget och verksamhetsplan 2008 Samordningsförbundet Haninge Innehållsförteckning Sidan 1. Inledning 2 1.1 Samordningsförbundet Haninge 2 1.2

Läs mer

Jan-Anders Strandberg

Jan-Anders Strandberg 2005-12-14 1( Plats och tid Torsdagen den 28 september 2006 kl 10.00-14.00 Beslutande Lars Ohlsson, Ordförande 25 Kjell Emilsson, Lycksele kommun 19-23 Lilly Bäcklund Lycksele kommun 18 Fred Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12) Nr 5 2012-04-12 1(12) Plats och tid Mötesplats Vänersborg, Vänerparken 5 fredagen den 12 april 2012, klockan 17:00 19:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Peter Larsson (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2011-02-04 Plats och tid klockan 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg. Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl

Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg. Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl Protokoll 1 (5) 2019-03-22 Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl 9.15 12.30. Ledamöter Tommy Berger (S), ordförande Region Gävleborg Eva

Läs mer

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, Motala Måndagen den 19 maj kl

Bispmotalagatan 9C, Motala Måndagen den 19 maj kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 83 Sida Motala Vadstena Samordningsförbund 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, Motala Måndagen den 19 maj kl.09.00-12.00 Beslutande Annelie Liljedahl Motala Kommun Margit Berggren

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund Sida Sammanträdesdatum 2012-04-12 1 Plats och tid Hallstahammars kommunhus, kl 10.00-12.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Helena Skagerberg, ledamot, Fagersta kommun Mariette

Läs mer

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 2 Sida 1 Plats och tid Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl.13.30-14.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Arbetsförmedlingen

Läs mer

Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1(3)

Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1(3) Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1(3) 2011-11-09 LS 1110-1405 Landstingsstyrelsen Förslag till reviderad förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Södertörn Föredragande

Läs mer

Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 16 Sida 1 Plats och tid ande Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl. 9.00 11.30 Anna Johansson Lars Ekström Nils-Ingvar Graan Ove Bäck Mattias Schwerdt Mjölby Kommun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen kl 13.15 15.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Årsredovisning 2016 för samordningsförbundet VärNa

Årsredovisning 2016 för samordningsförbundet VärNa Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-06-13 1 (4) HSN 1510-1203 Handläggare: Lena Byttner Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-10-24 Årsredovisning 2016 för samordningsförbundet VärNa Ärendebeskrivning

Läs mer

Samordningsförbund i Luleå kommun Bilagor:

Samordningsförbund i Luleå kommun Bilagor: Kommunfullmäktige 2006-11-27 227 525 Kommunstyrelsen 2006-11-13 208 512 Arbets- och personalutskottet 2006-10-30 212 461 Socialnämnden, Länsarbetsnämnden, Försäkringskassan, Norrbottens läns landsting

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2009-01-30 Tid och plats: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare Ledningsgr Fredagen den 30 januari 2009, kl. 8.30-12:00, Försäkringskassan, 1-14 Johan Andersson (s),

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 1 Sida 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl.9.00-11.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Stefan Höög

Läs mer

Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare......

Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare...... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Rådhuset, Askersund Kl 13.30-16.10 Beslutande Ledamöter Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen, ersätter Mattias Olofsson Anneli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 5 Plats och tid:, FiInspångs Golfklubb kl. 09.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anna Creutz (c) Landstinget Johanna Hedberg

Läs mer

Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 17 Sida 1 Plats och tid ande Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl.9.00 10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Anneli Liljedahl Ove Bäck

Läs mer

Årsredovisningar 2010 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn

Årsredovisningar 2010 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH 1 (8) SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2011-10-25 p 14 Handläggare: Barbro Hansson Årsredovisningar 2010 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö

Läs mer

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö 12 mars 2010 1 Plats och tid Riksdagshus 7-9, Stockholm, fredag den 12 mars, kl. 10.00-14.30 ande Kurt Kvarnström, Södra Dalarnas samordningsförbund Alvi Berglund, Finsam Östersund Marie Litholm, Samordningsförbundet

Läs mer

Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun. Ulf Westerlund Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 47-55 Anna Lindqvist

Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun. Ulf Westerlund Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 47-55 Anna Lindqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-10-06 Plats och tid Hallsberg Valvet, kl 9:00-12:00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 2 februari 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:45 Samordningsförbundet HBS kansli, Sördalavägen 22 a, Huddinge.

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 12.50 Ledamöter Hannah-Karin Linck, ordf (C) Region Gävleborg Kenneth Axling

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2017-03-23 Tid och plats: torsdagen den 23 mars 2017, kl. 08:30 11:30 Ängsgatan 1 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson.

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 09:00-12:00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

A.4YldJ.. ... b.. >..:':..~~~..'S~~. Ulf Bergius. Samordningsförbundet sofkjteå. Förbundsstyrelsen för Samordningsförbundet i Sollefteå PROTOKOLL

A.4YldJ.. ... b.. >..:':..~~~..'S~~. Ulf Bergius. Samordningsförbundet sofkjteå. Förbundsstyrelsen för Samordningsförbundet i Sollefteå PROTOKOLL sofkjteå Finansiell samverkan inom rehabilteringsområdet mellan: Försäkringskassan-Landstinget- Arbetstönnedlingen -Sollefteå kommun Sammanträdesdatum 2014-03-24 l (5) Förbundsstyrelsen för Samordningsförbundet

Läs mer

Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8/09 1 Sydnärke

Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8/09 1 Sydnärke Samordningsförbundet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8/09 1 Datum: 2009-10-01 Tid: 13.30-16.00 Plats: Kommunhuset i Kumla Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande, Inga-Britt

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2012-10-05 Tid och plats: fredagen den 5 oktober 2012, kl. 8.30 12 i Stadshuset i Södertälje 17-25 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05 1(6) Plats och tid: onsdagen den 5 februari 2014. Försäkringskassan, Fredsgatan 19, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Lars Elamsson Liisa Ejdenwik Charlotta Englund Ersättare: Mats Einestam

Läs mer

Årsredovisning

Årsredovisning 1 Årsredovisning 2009 Omslagsbilden: Ett samordnat spår. Foto: okänd. 2 (38) Innehållsförteckning Sida FÖRORD 4 1. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 6 Resultatredovisning 8 Mål, budget och verksamhetsplan för 2009

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Stugbyn, Isaberg, Hestra, kl 11.00 12.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Ylva Samuelsson, Gislaveds kommun,

Läs mer

Anders Rydell, ersättare, Landstinget Västmanland Richard With, ersättare, Surahammars kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare

Anders Rydell, ersättare, Landstinget Västmanland Richard With, ersättare, Surahammars kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare Sida Sammanträdesdatum 2011-11-24 1 Plats och tid Fagersta kommunhus Norbergsvägen 19, kl 13.15-16.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Kauko Leppälä, ledamot, Arbetsförmedlingen

Läs mer

... Agneta Fleismark ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund

... Agneta Fleismark ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund Sida Sammanträdesdatum 2012-09-13 1 Plats och tid Sala kommun, kl 09.00-16.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Roger Ingvarsson, ledamot Skinnskattebergs kommun Eva Pålsson, ledamot

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-11-19 1

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-11-19 1 Sida Sammanträdesdatum 2009-11-19 1 Plats och tid Kommunhuset i Fagersta kommun, Norbergsvägen 19, kl 13.15-16.10 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland,

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid ande Rum Takås, Kungsörs kommun, Drottninggatan 34, Kungsör 30 november, 14.00-16.00 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande Andreas Trygg, Köpings kommun,

Läs mer

Rödtornet, Storgatan 29, Vadstena Fredagen den 31 mars kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Rödtornet, Storgatan 29, Vadstena Fredagen den 31 mars kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 18 Sida 1 Plats och tid ande Rödtornet, Storgatan 29, Vadstena Fredagen den 31 mars kl. 9.00 11.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Maria Gustafsson Per Engdahl Mjölby

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-04-18. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-02-10

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-04-18. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-02-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-02-10 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl 17:00 Ledamöter Ersättare Övriga deltagande Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie

Läs mer

18 Årsredovisning 2017 för Samordningsförbundet VärNa HSN

18 Årsredovisning 2017 för Samordningsförbundet VärNa HSN 18 Årsredovisning 2017 för Samordningsförbundet VärNa HSN 1510-1203 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 1510-1203 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2018-10-16 Samverkan och stöd Emilie Engbo

Läs mer

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte ANSLAG/BEVIS

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte ANSLAG/BEVIS Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid:, Bleken, Finspångs kommunhus kl. 09.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Johanna Hedberg Försäkringskassan

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN 1 Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Kommunhuset, Vadstena Torsdagen den 21 maj kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset, Vadstena Torsdagen den 21 maj kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 5 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Vadstena Torsdagen den 21 maj kl.13.30 15.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Per Engdahl Annelie Liljedahl Ann-Marie

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20101025 Plats och tid Bengtsfors 13.30-16.00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith

Läs mer

Bjuredalens äldreboende Boxholm, lilla samlingssalen Fredagen den 17 juni kl Anna Johansson Annette Ohlsson

Bjuredalens äldreboende Boxholm, lilla samlingssalen Fredagen den 17 juni kl Anna Johansson Annette Ohlsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 13 Sida 1 Plats och tid ande Bjuredalens äldreboende Boxholm, lilla samlingssalen Fredagen den 17 juni kl. 9.00-12.00 Anna Johansson Lars Ekström Annelie Liljedahl Ann-Marie Flink

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid: Hotell De Geer, Finspång kl. 13.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anita Grundström (s) Landstinget Gabriella

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2010-02-22 1(16) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, Sundsgatan 17 Vänersborg, måndagen den 22 februari 2009, klockan 13.15 18.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Sydnärke Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 5/09 1 Datum: 2009-05-27 Tid: 9.00-12.00 Plats: Kommunhuset i Kumla Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt Ritzman, Örebro

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 Sida 1 Plats och tid ande Norrgården, Industrigatan 9, Mjölby Fredagen den 29 september 9.00-10.30 Anna Johansson Lars Ekström Maria Gustafsson Stefan Höög Annelie Liljedahl

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge SAMORDNINGSFÖRBUNDET ÅNGE Beslutat av förbundsstyrelsen 2016-11-25 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Uppgifter... 3 Organisation...

Läs mer

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun Plats och tid: Studiehemmet Hemgården, Norrköping onsdagen den 29 mars 2017, kl. 13.00 16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköpings kommun, ordförande Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 Sida 1 Plats och tid ande Bispmotalagatan 9c, 1 tr. ner Motala Fredagen den 3 november 9.00 11.00 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Per Engdahl Annelie Liljedahl

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Samordningsförbundet Sundbybergs stad

Protokoll styrelsemöte Samordningsförbundet Sundbybergs stad Protokoll styrelsemöte 2019-05-17 Samordningsförbundet Sundbybergs stad Närvarande Frånvarande Åsa Rundlöf ordförande, Morteza Pourdanandeh vice ordförande, Annika Zetterlund samt Morgan Lindqvist och

Läs mer

Jonas Wells, samordnare Ann-Sophie Hansson, 77 Ulla Långbacka, sekreterare

Jonas Wells, samordnare Ann-Sophie Hansson, 77 Ulla Långbacka, sekreterare Sida Sammanträdesdatum 2011-09-01 1 Plats och tid Norbergs kommunhus kl 13.00-15.50 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan Roger

Läs mer

Implementering av verksamhet 3.4.4

Implementering av verksamhet 3.4.4 KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Egnell Eva Datum 2013-05-27 Rev 2013-06-04 Diarienummer UAN-2013-0313 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Implementering av verksamhet 3.4.4 Förslag

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga (16) Margareta Löfgren, Marks kommun Leif Karlsson, Bollebygds kommun

Bollebygd, Mark och Svenljunga (16) Margareta Löfgren, Marks kommun Leif Karlsson, Bollebygds kommun 2010-12-01 1 (16) Plats och tid Rydals Konferenscenter, klockan 09.00 11.40, Paus 09.55-10.05 Beslutande Ersättare Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande ChrisTina Yngvesson, Västra Götalandsregionen,

Läs mer

Datum. Tjänstemän Linda Anderfjäll, samordnare Ida Frödén sekreterare Sirpa Järvenpää, ekonom. Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun

Datum. Tjänstemän Linda Anderfjäll, samordnare Ida Frödén sekreterare Sirpa Järvenpää, ekonom. Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid ande Jobbcenter, Köping kl 13.00-14.15 Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun, ordförande Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun, ersättare Lizzie Hultqvist (S), Arboga

Läs mer

Datum: 3 april 2008 Tid: Kl Plats: Samordningsförbundets konferenslokal Västra Gatan 64, Kungälv

Datum: 3 april 2008 Tid: Kl Plats: Samordningsförbundets konferenslokal Västra Gatan 64, Kungälv Datum: 3 april 2008 Tid: Kl. 09.00 12.00 Plats: Samordningsförbundets konferenslokal Västra Gatan 64, Kungälv Närvarande: Ledamöter: Thomas Gustafsson, tjänsteman, Agneta Malmsten, tjänsteman, Gun-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-17 1(5) Plats och tid: Fredagen den 17 oktober 2014, kl 08:30-11.00 Försäkringskassan Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Kjell Edlund Ersättare: Tjänstemän: Jane

Läs mer

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2010-02-05 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annika Eriksson, Kumla kommun Vice ordförande Inga-Britt Ritzmann, Örebro läns

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2012-06-27 Plats och tid Arbetsförmedlingen klockan 13.00-17.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Linda Lund Försäkringskassan Ulf

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen Plats och tid Hellkvistsalen, Kungsörs kommunhus, kl 13.30 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) ande Andreas Trygg (V), Köpings kommun, ordförande Agneta Bode (S), Arboga kommun Görel Nilsson (S), Kungsörs

Läs mer