Förfrågningsunderlag hemtjänst enligt lag (2008:962) om valfrihetssystem, LOV

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förfrågningsunderlag hemtjänst enligt lag (2008:962) om valfrihetssystem, LOV"

Transkript

1 1(23) Förfrågningsunderlag hemtjänst enligt lag (2008:962) om valfrihetssystem, LOV 1. Uppdragsbeskrivning 1.1 Information om kundval Kundval innebär att den enskilde kan välja någon av de utförare som kommunen godkänt och tecknat avtal med enligt lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV). Det är socialnämnden som beslutar om villkoren i LOV-upphandlingen. 1.2 Beskrivning av uppdraget Socialnämnden är ytterst ansvarig för socialtjänsten och därmed även för äldreomsorgen i kommunen. Hemtjänst är en av de biståndsbedömda insatser som ingår i omsorgen om äldre personer och personer med funktionsnedsättning. Hemtjänst innebär generellt att bistå den enskilde med följande insatser: Personlig vård, d v s att tvätta sig kroppsvård såsom vård av hud, tänder, hår, finger och tånaglar att sköta toalettbehov att klä sig (på- och avklädning) att äta och dricka att sköta sin egen hälsa genom att försäkra sig om fysisk bekvämlighet att ta hand om diet och kondition Att skaffa förnödenheter, som innebär att bistå den enskilde med Alla varor och tjänster som krävs för det dagliga livet såsom att välja, anskaffa, transportera och förvara mat, dryck, kläder, rengöringsmaterial, bränsle, hushållsartiklar, husgeråd, kokkärl, hushållsredskap och verktyg; att anskaffa nyttoföremål och andra hushållstjänster.

2 2(23) Hushållsgöromål Att bereda enkla och sammansatta måltider Hushållsarbete Att tvätta och torka kläder, att rengöra kök och köksredskap, städa bostaden, förvara dagliga förnödenheter och slänga avfall Förflyttning Att gå och röra sig omkring Den enskilde ansöker om hemtjänst hos kommunens biståndshandläggare som fattar beslut om insats och omfattning. Därefter har den enskilde möjlighet att välja någon av de utförare som kommunen godkänt. Utifrån den enskildes val gör biståndshandläggaren en beställning hos aktuell utförare. Hemtjänstinsatser ska erbjudas alla dagar under året mellan kl Avvikelse från tidsintervallet kan förekomma, t.ex. vid behov av vak. Avgränsning av uppdraget En särskild larm - och nattpatrull ansvarar för att besvara och åtgärda anrop från trygghetslarm hela dygnet samt för att utföra insatser nattetid kl Hälso- och sjukvårdsinsatser ingår inte i utförarens uppdrag från kommunen. Landstinget ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser i ordinärt boende. 1.3 Avtalstid Avtalstiden löper tills vidare från det datum då avtalet undertecknats. 1.4 Volymgaranti Omfattningen av utförarens uppdrag såväl hos den enskilde som totalt i kommunen kan variera över tid. Kommunen kan därför inte lämna någon volymgaranti till utföraren och inte heller garantera att utföraren får brukare. 1.5 Ickevalsalternativ Om den enskilde inte kan eller vill välja en utförare, tilldelas han/hon en utförare som godkänts av kommunen. Tilldelning sker enligt fastställd rutin om ickeval. 1.6 Tilläggstjänster Utförare har rätt att erbjuda tilläggstjänster. Med tilläggstjänster menas tjänster som inte ingår i den enskildes biståndsbeslut. Den enskilde ska få tydlig information om att tilläggstjänster som erbjuds inte ingår i den biståndsbedömda hemtjänsten.

3 3(23) 1.7 Omval av utförare Den enskilde kan när som helst byta utförare. Kommunens biståndshandläggare meddelar berörda utförare. Vid byte har den enskilde en veckas uppsägningstid. Om inte annat överenskommes mellan utförare och den enskilde. 1.8 Ändringar i förfrågningsunderlag Ändrade förhållanden kan innebära att skrivningar i förfrågningsunderlaget måste revideras. Vid sådan revidering kommer ett nytt förfrågningsunderlag att publiceras. 2. Ansökningsförfarande och administrativa bestämmelser 2.1 Ansökans utformning Ansökan ska lämnas elektroniskt via upphandlingssystemet TendSign. Ansökan ska följa förfrågningsunderlagets uppställning, vara skriftlig och skriven på svenska. Utföraren ska i sin ansökan besvara samtliga frågor i förfrågningsunderlaget och lämna samtliga efterfrågade uppgifter. Svaren ska vara kortfattade och lämnas i direkt anslutning till frågan och inte som bilaga, om inte annat anges. Uppgifter i bifogade broschyrer eller hänvisningar till webbsidor gäller inte som svar på frågor. Ansökan ska innehålla uppgifter om utförarens: Namn Organisationsnummer när sådant finns Adress E-postadress Telefonnummer Namn på kontaktperson för ansökan Kontaktpersonens telefonnummer Kontaktpersonens e-postadress Uppgifterna ska vara aktuella och om de ändras under ansökningstiden ska de nya uppgifterna omgående meddelas kommunen via TendSign.

4 4(23) 2.2 Handläggning av ansökan Socialnämnden handlägger och godkänner ansökningar löpande. Handläggningstiden är normalt åtta veckor, detta förutsatt att ansökan är komplett och innehåller samtliga uppgifter som begärs i förfrågningsunderlaget. Under sommarmånaderna (juni, juli, augusti) och längre sammanhängande helgdagar kan dock handläggningstiden bli längre. 2.3 Frågor och svar Frågor avseende eventuella oklarheter i förfrågningsunderlaget ska ställas skriftligen I upphandlingsstödsystemet Tend Sign och svar kommer att lämnas via e-post i systemet. Om förfrågningsunderlaget erhållits på annat sätt än via Tend Sign åligger det utföraren att själv hämta eventuella svar på ställda frågor och eventuella kompletteringar till förfrågningsunderlaget i Tend Sign. 2.4 Godkännande av utförare Under förutsättning att utföraren uppfyller angivna krav i förfrågningsunderlaget samt accepterar avtalsvillkoren godkänns ansökan och avtal upprättas mellan parterna. Kommunen kommer skriftligen att meddela utföraren beslutet. Om ansökan inte godkänns kan utföraren ansöka om rättelse i förvaltningsdomstol. 3. Krav på utföraren 3.1 Uteslutning av sökande Om det i samband med ansökan framkommer att någon av omständigheterna i kap 7 1 lag (2008:962) om valfrihetssystem, LOV, föreligger, kan utföraren komma att uteslutas. Kommunen förbehåller sig därför rätten att hos Skatteverket kontrollera att utföraren inte har skulder avseende skatter och sociala avgifter, samt att de är registrerad i aktiebolags-, handels- eller föreningsregister, om sådan skyldighet föreligger. Kommunen kommer även att kontrollera att utföraren senast vid avtalstillfället innehar F-skattsedel. 3.2 Ekonomisk stabilitet För att utförarens ansökan ska godkännas ska denne ha en god ekonomisk stabilitet, vara kreditvärdig och ha betalningsförmåga. Kommunen förbehåller sig därför rätten att genom av kommunen utsett kreditupplysningsföretag kontrollera utförarens ekonomiska stabilitet, kreditvärdighet och betalningsförmåga.

5 5(23) Om utföraren saknar rating eller har lägre rating än "kreditvärdig" har de möjlighet att styrka sin ekonomiska ställning genom att bifoga andra handlingar. Väljer de att styrka sin ekonomiska ställning på annat sätt, kommer en individuell bedömning att göras före ett eventuellt godkännande. För stiftelse, ekonomisk eller ideell förening ska sökandens ekonomiska och finansiella ställning styrkas genom att sökanden till ansökan bifogar budget för innevarande år samt aktuell resultat- och balansrapport. 3.3 Nystartat företag Nystartat företag eller företag som ska startas och som avser att ha personer anställda kan bli ombedda att lämna en ekonomisk garanti som garanterar att verksamheten vid eventuell avveckling av företaget kan drivas vidare under en månad. 3.4 Underleverantörer Om utföraren har för avsikt att använda underleverantör för att utföra uppdraget eller inte en obetydlig del av uppdraget, ska det anges i anbudet. Utföraren ansvarar för att kontrollera att samtliga underleverantörer uppfyller ställda krav i detta förfrågningsunderlag. Utföraren ska i anbudet beskriva underleverantörens kompetens inom social omsorg, redogöra för dennes kvalitetsledningssystem samt ekonomiska stabilitet 3.5 Ägarstruktur och organisation Sökande ska redovisa befintlig ägarstruktur och organisation samt organisationens affärsidé och verksamhetsprofil som ska vara ändamålsenlig för uppdragets genomförande. Sökande ska visa att det inom företaget finns tillräcklig kunskap, erfarenhet och förmåga för att kunna genomföra uppdraget. Sökandes organisation ska antingen ha drivit motsvarande verksamhet under minst tre år, eller så ska den sökande organisationen ha minst en person i ledningen som varit ansvarig för motsvarande verksamhet i minst tre år. Sökande ska senast vid avtalsskrivningen ha en organisation med yrkesmässig kapacitet för de insatser/tjänster som uppdraget avser. I annat fall kommer inte avtal att tecknas.

6 6(23) 3.6 Kompetenskrav för ansvarig chef Den som är ansvarig chef ska ha kompetens och erfarenhet som säkerställa att uppdraget utförs i enlighet med kraven i de lagar, förordningar och avtalsvillkor som gäller för utförandet av hemtjänst i Täby kommun. Ansvarig chef ska därför ha avslutad högskoleutbildning om minst 120 poäng (180 poäng om utbildningen påbörjats efter den 1 juli 2007) med social inriktning som exempelvis socionomutbildning eller social omsorgsutbildning minst sex månaders sammanhängande yrkeserfarenhet av arbetsledning inom social omsorg Om ansvarig chef saknar den formella utbildning som anges ovan, förbehåller sig kommunen rätten att göra en bedömning av om redovisad kompetens motsvarar den kompetens som efterfrågas enligt ovan före ett eventuellt godkännande. För att en sådan bedömning ska komma i fråga, ska utföraren i sin ansökan bekräfta att ansvarig chef har minst 24 månaders sammanhängande erfarenhet som arbetsledare med verksamhetsansvar samt personal och ekonomiansvar inom social omsorg. Om verksamheten organiseras med en samordnarfunktion som ansvarar för kontakt med brukare, personal och kommunens biståndshandläggare, ska denne som lägst ha en undersköterskeutbildning samt 24 månaders erfarenhet av social omsorg. 3.7 Kompetenskrav omsorgspersonal Minst 75 procent av utförarens personal som arbetar i Täby kommun ska ha kompetens motsvarande minst poäng i de programgemensamma karaktärsämnena i vård och omsorgsprogrammet eller utbildning och erfarenhet som prövas likvärdig. Utföraren ska ge omsorgspersonal teoretisk och praktisk introduktion i samband med anställning samt därefter erbjuda kontinuerlig kompetensutveckling och handledning. All personal ska behärska svenska språket såväl i tal som i skrift. Utförarens ska säkerställa att omvårdnadspersonalen uppfyller kraven på kompetens. Utförare som i samband med anbudslämnandet inte hunnit anställa personal ska redogöra skriftligen hur utföraren avser att rekrytera medarbetare samt vilken komptenstutveckling och introduktion som kommer att erbjudas.

7 7(23) 3.8 Systematiskt kvalitetsarbete Utföraren ska skriftligen redogöra för sitt ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Ledningssystemet ska vara anpassat till utförarens verksamhet och uppfylla kraven i Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för kvalitet i verksamheten. 3.9 Rutin för rapporterings- och anmälningsskyldiget enligt Lex Sarah Utföraren ska ha en rutin som beskriver hur föreskrifterna om rapporteringsskyldighet, utredning och åtgärdande av missförhållande och påtaglig risk för missförhållande ( Lex Sarah ) ska tillämpas i verksamheten. Av rutinen ska framgå hur den görs känd bland dem som omfattas av rapporteringsskyldigheten Kris och extraordinär händelse Utföraren ska kunna hantera en kris eller en extraordinär händelse som påverkar brukarna i verksamheten och som försvårar fullgörandet av uppdraget att leverera hemtjänst, såsom extremt väder, brand, avbrott i elförsörjning eller omfattande smittspridning. Utförarens föreberedelsearbete för och hantering av inträffade kriser och extraordinära händelser ska dokumenteras i en handlingsplan. Av planen ska framgå vem kommunen ska kontakta vid kris eller extraordinär händelse Möte med kommunen Innan kommunen fattar beslut kan utföraren komma att kallas till ett personligt möte med kommunen Godkännande av avtalsvillkor Av ansökan ska framgå att utföraren accepterar avtalsvillkoren. AVTALSVILLKOR 4. Avtalsvillkor Detta avtal avser att reglera utförarens åtagande att utföra hemtjänst enligt socialtjänstlagen (2001:453), SoL, inom Täby kommun. 4.1 Avtalstid Avtalstiden löper tills vidare från det datum då avtalet undertecknats.

8 8(23) 4.2 Överlåtelse av avtal Avtalet får inte överlåtas på annan fysisk eller juridisk person utan kommunens skriftliga medgivande. 4.3 Tillämplig lag samt mål och riktlinjer Verksamheten ska bedrivas enligt de lagar, förordningar samt Socialstyrelsens föreskrifter som gäller eller kan komma att gälla för verksamheten. Utföraren ska följa aktuell utveckling inom verksamhetsområdet vad gäller lagstiftning och metodutveckling. Utföraren ska känna till och arbeta efter de mål, riktlinjer och rutiner som kommunen fastställer för verksamheten. Kommunen åtar sig att hålla aktuella mål och riktlinjer tillgängliga för utföraren på kommunens hemsida. 4.4 Uppdraget Socialnämnden är ytterst ansvarig för socialtjänsten i kommunen och har det politiska ansvaret för äldreomsorgen. Hemtjänstinsatser ska erbjudas alla dagar under året mellan kl Avvikelse från tidsintervallet kan förekomma, t.ex. vid behov av vak. Hemtjänst består av en rad olika insatser som var och en beviljas som ett bistånd enligt socialtjänstlagen (2001:453),SoL. Den enskilde ska, utifrån individuella förutsättningar och behov, ges omsorg och service av god kvalitet så att han eller hon kan leva och bo självständigt, känna trygghet och ha en meningsfull tillvaro. Insatserna ska ges utifrån en helhetssyn på individen. Den enskilde ska genom stödet tillförsäkras en skälig levnadsnivå. I uppdraget ingår att uppmärksamma och när så behövs aktualisera eventuellt behov till biståndshandläggare när brukaren inte själv har förmåga att ta kontakt (orosanmälan). Avgränsning av uppdraget En särskild larm - och nattpatrull ansvarar för att besvara och åtgärda anrop från trygghetslarm hela dygnet samt för att utföra insatser nattetid kl Utföraren ska samverka med larm- och nattpatrullen. Landstinget ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser i ordinärt boende. Någon ersättning för hälso- och sjukvårdsinsatser lämnas inte av kommunen.

9 9(23) 4.5 Beställning av uppdrag Den enskilde ansöker om hemtjänst hos kommunens biståndshandläggare som fattar beslut om insats och omfattning. Därefter har den enskilde möjlighet att välja någon av de utförare som kommunen godkänt. Utifrån den enskildes val gör biståndshandläggaren en beställning hos aktuell utförare. 4.6 Skyldighet att ta emot uppdrag Utföraren ska ta emot den brukare, som valt utföraren. Uppdrag ska påbörjas senast 24 timmar efter det att utföraren mottagit beställning från biståndshandläggaren om inte annat överenskommes. 4.7 Förändrad kapacitetsnivå Utföraren ska meddela kommunen när utföraren inte har tillräcklig kapacitet för att ta emot nya brukare. Ett sådant meddelande kan lämnas maximalt två gånger per år. Om befintliga brukare är i behov av utökning av insatser, ska utföraren utföra dessa insatser även om nya brukare inte kan tas emot. 4.8 Ickevalsalternativ Om den enskilde inte kan eller vill välja en utförare, tilldelas han/hon en utförare som godkänts av kommunen. Tilldelning sker enligt rutin som fastställs av kommunen. 4.9 Omval av utförare Den enskilde kan när som helst byta utförare. Kommunens biståndshandläggare meddelar berörda utförare. Vid byte har den enskilde en veckas uppsägningstid. Vid byte ska utföraren samverka med kommunen och den nya utföraren. Utföraren ansvarar för att ett sådant byte sker med minsta möjliga negativa påverkan för den enskilde och andra berörda Volymgaranti Omfattningen av utförarens uppdrag såväl hos den enskilde som totalt i kommunen kan variera över tid. Kommunen kan därför inte lämna någon volymgaranti till utföraren och inte heller garantera att utföraren får kunder.

10 10(23) 4.11 Delaktighet och inflytande Den enskilde och/eller dennes legale ställföreträdare ska ha möjlighet att vara delaktiga och medverka i beslut och utformning av omvårdnaden och så långt det är möjligt kunna påverka när, hur och vem (t.ex. manlig eller kvinnlig personal) hjälpen ges. Omvårdnad och service ska ges med hänsyn till den enskildes integritet. Hänsyn ska tas till den enskildes åsikter och önskemål om hur omsorgen ska utformas Genomförandeplan Hur insatserna ska genomföras ska beskrivas i en individuell genomförandeplan. Av planen ska framgå hur målet med insatserna ska uppnås. Planen upprättas av utföraren tillsammans med den enskilde och/eller dennes legale ställföreträdare utifrån biståndshandläggarens beställning. Genomförandeplanen ska vara upprättad inom 15 dagar från det att utföraren tagit emot beställningen. Av planen ska framgå på vilket sätt den enskilde och/eller dennes legale ställföreträdare varit delaktiga i planeringen. Den enskilde eller dennes legale ställföreträdare ska godkänna planen. En kopia på planen ska skickas till biståndshandläggaren Förändring av omsorgsbehov Om utföraren noterar en förändring av den enskildes behov som föranleder en ny bedömning av insats eller frekvens, ska biståndshandläggaren kontaktas Information om verksamheten Utföraren ska informera den enskilde och dennes närstående/legale ställföreträdare angående praktiska frågor kring biståndsbeslut och om verksamheten. Utföraren ska lämna en skriftlig information riktad till den enskilde och dennes anhöriga som beskriver verksamhetens mål och arbetssätt samt hur synpunkter och klagomål hanteras Samverkan i frågor som rör den enskildes behov Under förutsättning att den enskilde gett sitt samtycke, ska utföraren samverka med övriga berörda parter, t.ex. kommun och landsting i frågor som rör den enskildes behov. Utföraren ska följa skriftliga samverkansavtal och överenskommelser som rör enskild, t.ex. med landsting.

11 11(23) På begäran ska utföraren medverka vid upprättande av samordnad individuell plan (SIP) Tolk Så kallad vardagstolkning för döva, dövblinda, vuxendöva och hörselskadade bekostas av landstinget. Övrig tolkning i samband med att verksamhet bedrivs är utförarens ansvar Hantering av nycklar/motsvarande, portkoder m m Nyckeln och andra låsanordningar till den enskildes bostad ska, tillsammans med portkoder, hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Utföraren ska ha en rutin som beskriver hur utlämning och återlämning av nycklar/motsvarande ska göras. Vid förlust av nycklar/motsvarande till den enskildes bostad ansvarar utföraren för att omgående och i samråd med den enskilde ombesörja och bekosta de åtgärder som förlusten innebär, t ex byte av lås eller återanskaffning av nycklar/motsvarande Hantering av privata medel Om den enskilde behöver hjälp med sin ekonomi och med att hantera sina privat medel, ska detta i första hand skötas av någon närstående/legal ställföreträdare. Om utförarens personal hanterar den enskildes privata medel, ska det finnas en skriftlig rutin för det Muta, gåva och testamente Enligt 10 kap. 5 Brottsbalken kan arbetstagare eller den som utövar uppdrag dömas för tagande av muta om denne tar emot gåva, löfte om gåva eller begär en otillbörlig förmån för att utföra sitt arbete. Detta gäller också efter det att anställningen har upphört, t ex mottagande av förmån genom testamente. Det ställs särskilt höga krav inom omsorgsområdet, där utrymmet för att ta emot gåvor är mycket litet, men undantagsvis kan det accepteras gåvor så som enklare blomma, kakor eller choklad. Utföraren ansvarar för att all personal är informerad om förbud att ta emot gåvor eller förmån. Utföraren ansvarar också för att vidta åtgärder om personal bryter mot detta förbud Kost och livsmedelshantering Utföraren ansvarar för att livsmedelshanteringen inom hemtjänsten följer gällande lagar och förordningar gällande hantering av livsmedel. Utföraren ska därför ha

12 12(23) en rutin för att säkerställa en säker livsmedelshantering. Inom kommunen finns en kostpolicy för äldreomsorgen. Denna omfattar utförare inom hemtjänsten Hygienrutiner Utföraren ansvarar för att det finns rutiner för att upprätthålla god hygien och att all personal har kännedom om dessa Egenvård Det som av läkare bedöms som egenvård ska utföras av utförarens personal. Insatsen beställs av biståndshandläggaren. Utföraren ska vid behov bistå den enskilde med att få kontakt med hälso-och sjukvårdens personal Rutin för agerande när brukare inte öppnar Utföraren ska ha en rutin som beskriver hur personal ska agera i händelse av att den enskilde inte öppnar eller går att få kontakt med vid inplanerat besök. Av rutinen ska även framgå hur personal ska agera i händelse av att brukaren avlidit i sin bostad Efter sjukhusvistelse Den enskilde som vårdats på sjukhus ska kunna återvända till sin bostad under förutsättning att biståndshandläggaren bedömt att så är möjligt. Om sjukhusvistelsen förlängs på grund av att utföraren inte fullföljer detta åtagande, ska utföraren ersätta kommunen för vad denna nödgas utge till landstinget för sjukhusvistelsen Omvårdnad i livets slutskede Den enskilde som så önskar ska kunna bo kvar i sin bostad till livets slut. Utföraren ska ha rutiner som säkrar att den enskilde garanteras en god och värdig omvårdnad i livets slutskede Systematiskt kvalitetsarbete Utföraren ska ha ett ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Ledningssystemet ska vara anpassat till utförarens verksamhet och uppfylla kraven i Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för kvalitet i verksamheten

13 13(23) 4.27 Rutin för hantering av rapportering och anmälan om missförhållanden (Lex Sarah) Utföraren ska ha en rutin för rapportering, utredning, anmälan samt åtgärdande av missförhållanden och påtagliga risker för missförhållanden i verksamheten enligt gällande föreskrift. Utföraren ska göra rutinen känd bland samtliga som omfattas av rapporteringsskyldigheten. Information om inkommen rapport om missförhållande eller påtaglig risk för missförhållande ska lämnas till socialnämnden enligt kommunens rutin. Rutinen finns på Täby kommuns hemsida 4.28 Identifiering av personal Utförarens personal, inklusive eventuella underleverantörer, ska kunna identifieras av den enskilde genom en synlig namnskylt med företagets logotype. Vid behov ska personal kunna uppvisa fotolegitimation Arbetsgivaransvar Utföraren är arbetsgivare och får inte vidta åtgärd som kan väntas medföra åsidosättande av arbetsmarknadslagar, avtal eller förordningar eller annars strida mot vad som är allmänt godtaget inom utförarens verksamhetsområde. Utföraren ansvarar för att personal som är EU-medborgare är registrerad hos Skatteverket och har uppehållsrätt kontrollera hos Migrationsverket att personal som ej är EU-medborgare har uppehålls- och arbetstillstånd kontrollera hos Migrationsverket att asylsökande personal är undantagen från skyldigheten att ha uppehållstillstånd (AT-UND) Utföraren ska ha en skriftlig rutin för kontroll av uppehålls- och arbetstillstånd samt undantag från skyldigheten att ha arbetstillstånd (AT-UND) Ansvarig chef, byte och tillgänglighet För verksamheten ska det under hela avtalstiden finnas en ansvarig chef som är tillgänglig och ansvarar för den dagliga ledningen av verksamheten. Det ska även finnas en namngiven ersättare för denne. Om chefsperson byts ut under avtalstiden ska detta anmälas till kommunen för godkännande. Detsamma gäller vid chefs frånvaro på grund av t ex tjänstledighet eller sjukdom som överstiger två (2) månader.

14 14(23) 4.31 Tillgång till arbetsledning Omsorgspersonal ska ha tillgång till arbetsledning årets alla dagar mellan kl och Kompetenskrav ansvarig chef den som ansvarar för den dagliga ledningen Den som är ansvarig chef ska ha kompetens och erfarenhet som säkerställa att uppdraget utförs i enlighet med kraven i de lagar, förordningar och avtalsvillkor som gäller för utförandet av hemtjänst i Täby kommun. Ansvarig chef ska därför ha avslutad högskoleutbildning om minst 120 poäng (180 poäng om utbildningen påbörjats efter den 1 juli 2007) med social inriktning som exempelvis socionomutbildning eller social omsorgsutbildning minst sex månaders sammanhängande yrkeserfarenhet av arbetsledning inom social omsorg Om ansvarig chef saknar den formella utbildning som anges ovan, förbehåller sig kommunen rätten att göra en bedömning av om redovisad kompetens motsvarar den kompetens som efterfrågas enligt ovan före ett eventuellt godkännande. För att en sådan bedömning ska komma i fråga, ska utföraren i sin ansökan bekräfta att ansvarig chef har minst 24 månaders sammanhängande erfarenhet som arbetsledare med verksamhetsansvar samt personal och ekonomiansvar inom social omsorg. Om verksamheten organiseras med en samordnarfunktion som ansvarar för kontakt med brukare, personal och kommunens biståndshandläggare, ska denne som lägst ha en undersköterskeutbildning samt 24 månaders erfarenhet av social omsorg Kompetenskrav omsorgspersonal Minst 75 procent av utförarens personal som arbetar i Täby kommun ska ha kompetens motsvarande minst poäng i de programgemensamma karaktärsämnena i vård och omsorgsprogrammet eller utbildning och erfarenhet som prövaslikvärdig. Utföraren ska ge omsorgspersonal teoretisk och praktisk introduktion i samband med anställning samt därefter erbjuda kontinuerlig kompetensutveckling och handledning. All personal ska behärska svenska språket såväl i tal som i skrift.

15 15(23) 4.34 Dokumentation och förvaring av handlingar Utföraren ska dokumentera under hela processen för genomförandet av insatserna d v s från mottagande av uppdrag till avslut av uppdrag. All dokumentation som rör den enskilde ska förvaras skyddad mot obehörigs åtkomst, brand och fukt. När insatsen avslutas eller när kommunen så begär ansvarar utföraren för att samtliga handlingar och all dokumentation som rör den enskilde överlämnas till kommunen utan kostnad. Utföraren ansvarar för att all dokumentation sker i enlighet med gällande lagar, förordningar och Socialstyrelsens föreskrifter. Sekretessbelagda uppgifter får inte skickas med e-post Samverkan med kommunen och andra aktörer Utföraren ska arbeta i enlighet med de skriftliga samverkansavtal och överenskommelser som kommunen träffar med till exempel landstinget/primärvården. Utföraren ska följa aktuella rutiner för t.ex. samverkan och överrapportering med larm och nattpatrull och vid behov ta emot och lämna nödvändig rapportering kring den enskilde. Utföraren ska delta i de möten som kommunen kallar till Information om utföraren För att den enskilde ska kunna göra ett aktivt val sammanställer kommunen ett Informationsmaterial för samtliga godkända utförare. Utföraren ska senast i samband med avtalstecknandet lämna över information om sin verksamhet. Kommunen ansvarar för att presentera kontaktuppgifter till aktuella utförare på kommunens hemsida. För mer detaljerad information, länkas till utförarens hemsida. Utföraren ansvarar för att fortlöpande kontrollera att aktuell information angående utföraren finns utlagt på Täby kommuns hemsida och att informationen är korrekt. Utföraren ska kontakta kommunen när uppgifter behöver uppdateras.

16 16(23) 4.37 Marknadsföring av utförarens avtal Utförarens marknadsföring ska ske i enlighet med god marknadsföringssed med stor respekt för den enskilde och övriga utförare.. Utföraren ska i sin marknadsföring ange eventuella underleverantörer. När utföraren marknadsför sig ska det tydligt framgå vilken organisation som är avsändare. Om utföraren avser att marknadsföra så kallade tilläggstjänster, ska det tydligt framgå att tjänsterna som erbjuds inte omfattar biståndsbedömd hemtjänst och att avgiften för dessa tjänster inte ingår i kommunens maxtaxa Administrativa system och teknisk försörjning Utföraren tecknar själv och bekostar abonnemang för nödvändig teknisk utrustning såsom telefoner och datorer. Utföraren ska kunna ta emot och lämna information till kommunen på ett sådant sätt att uppgifterna kan hanteras av kommunens administrativa system, ett ITbaserat verksamhetssystem. Utföraren förbinder sig att elektroniskt kunna Ta emot och bekräfta beställning Upprätta genomförandeplan Rapportera utförd insats Skapa underlag för ersättning Kommunicera med kommuninvånare och myndighet i kommunens webbbaserade it-stöd Kommunen betalar abonnemangsavgiften för det webbaserade it-stödet samt tillhandahåller utbildnings- och informationsmaterial. Kommunen tillhandahåller även support på bastjänsten. Utföraren ska ha tillgång till dator med internetuppkoppling samt av Täby kommun godkänd säkerhetslösning för autentisering (inloggning) för att kunna nå det webbaserade it-stödet. Utföraren förbinder sig vidare att ansvara för att personal som är i tjänst har tillgång till mobiltelefoner med internetuppkoppling för att möjliggöra återrapportering.

17 17(23) 4.39 Uppföljning Utföraren förbinder sig att biträda kommunen vid uppföljning och utvärdering av verksamheten samt att lämna nödvändiga uppgifter. Kommunen ska ha rätt att ta del av material hos utföraren som kommunen bedömer vara relevant för uppföljning av verksamheten såsom personallistor, arbetstillstånd, tjänstgöringsscheman, rutiner etc. Utföraren ska även möjliggöra uppföljning av utförarens kontroll av underleverantörer såsom rutiner och underlag. Kommunen ska även ges tillträde till utförarens lokaler om kommunen bedömer det vara nödvändigt för att genomföra uppföljningen. Resultaten av uppföljningar kan komma att redovisas på kommunens hemsida och i kundvalskataloger. Utföraren är skyldig att rapportera in uppgifter som efterfrågas av till exempel Täby kommun, Socialstyrelsen eller Sveriges Kommuner och Landsting Allmänhetens insyn För att tillgodose allmänhetens rätt till skälig insyn kan kommunen komma att begära in information som exempelvis uppgifter om personalen och dess kompetens, utbildningsnivå och kapacitet. Informationen ska göra det möjligt för allmänheten att få insyn i hur utförarens uppdrag utförs. Informationen ska, om inte annat avtalats, lämnas i skriftlig form. Det åligger kommunen att i sin begäran precisera vilken information som efterfrågas. Allmänhetens rätt till insyn omfattar dock endast den kommunala angelägenheten Meddelarfrihet Personal som är anställd i verksamheten ska beträffande verksamhet som omfattas av avtalet ha i huvudsak samma meddelarfrihet som råder för motsvarande offentligt anställd personal. Denna meddelarfrihet ska dock inte omfatta uppgifter som avser affärsförhållande, eller som allmänt sett kan rubba konkurrensförhållande för entreprenören. Vidare råder dock inte meddelarfrihet för uppgifter om enskildes personliga och privata ekonomiska förhållanden eller som rör säkerhet. I meddelarfriheten innefattas inte heller information som gäller pågående förhandlingar rörande löne- eller andra anställningsvillkor eller som är hemlig enligt lag. Personer i ledande ställning i företaget, eller därmed jämförlig ställning omfattas inte av den här angivna meddelarfriheten.

18 18(23) Det åligger entreprenören att informera berörd personal om den meddelarfrihet som ska råda i verksamheten Ansvar för skada Utföraren ansvarar för samtliga skador som han, eller annan för vilken han ansvarar, orsakar genom fel eller försummelse. Om kommunen gentemot tredje man görs ansvarig för inträffad skada, ska utföraren hålla kommunen skadeslös. Utförarens ansvar för personskada begränsas till 10 Mkr per skadetillfälle och 20 Mkr per år. Utförarens ansvar för skada på eller förlust av egendom begränsas till 10 Mkr per skadetillfälle och 20 Mkr per år. Utförarens ansvar för förmögenhetsskada begränsas till 2 Mkr per skadetillfälle och år. Ovan angivna begränsningar gäller inte om utföraren har orsakat skadan genom grov vårdslöshet eller uppsåt Försäkring Utföraren ansvarar för att hålla sin egendom och sin verksamhet försäkrad på ett erforderligt sätt. Utföraren förbinder sig att teckna och under hela avtalstiden vidmakthålla erforderlig ansvarsförsäkring som täcker utförarens ansvar enligt detta avtal. Bevis om att ovan nämnda försäkringar har tecknats ska överlämnas till kommunen senast två veckor före uppdragets påbörjande. Bevis om att förnyad försäkring finns ska överlämnas till kommunen senast en vecka före det att försäkringen går ut. Om utföraren brister i någon av ovanstående förutsättningar, har kommunen rätt att antingen teckna sådan försäkring på utförarens bekostnad eller att häva avtalet Ersättning för uppdraget En ny ersättningsmodell kommer att tillämpas, preliminärt från och med maj månad Den nya ersättningsmodellen baseras på - Begrepp som ingår i den nationella klassifikationen av funktionstillstånd, funktionshinder och hälsa som innebär att istället för att beskriva vilken insats som ska lösa behovet, beskrivs vilket stöd den enskilde har behov av (se vidare under Begrepp i ersättningsmodellen ). -En grundersättning som ska täcka utförarens samtliga kostnader för uppdraget (personal, lokaler, ledning, administration mm). -Ersättning per insats/stödform Ersättningen inkluderar samtliga kostnader som utföraren har för uppdraget, några andra ersättningar utbetalas inte. Ersättningsmodellen beskrivs i bilaga.

19 19(23) 4.45 Betalning och fakturering Betalning erläggs i efterskott 15 dagar efter erhållen faktura. Fakturerings- och expeditionsavgifter och liknande godtas inte. Vid försenad betalning accepteras endast dröjsmålsränta enligt räntelagens bestämmelser. Eventuell räntefaktura ska innehålla uppgifter om räntesats, kapitalbelopp datum då räntan beräknats samt antal räntedagar. I samband med att ny ersättningsmodell införs, kan rutinerna för betalning och fakturering komma att förändras Fakturans innehåll På fakturan ska anges: Fakturadatum och fakturanummer Företagets namn, adress, organisationsnummer, momsregistreringsnummer och uppgift om F-skattsedel Leveransdatum, leveransadress Priset och total mervärdesskatt och mervärdesskatt per mervärdesskattesats Specifikation dvs. vad uppdraget avser (art och mängd) Kommunens namn och kostnadsställe Faktura skickas till: Täby kommun, FE 501, Frösön 4.47 Tilläggstjänster Utföraren har rätt att erbjuda tilläggstjänster. Med tilläggstjänster menas tjänster som inte ingår i den enskildes biståndsbeslut och i utförarens uppdrag. Den enskilde ska få tydlig information om att tilläggstjänster som erbjuds inte ingår i den biståndsbedömda hemtjänsten. Krav på att den enskilde ska köpa tilläggstjänster får inte vara en förutsättning för att utföraren ska utföra sitt uppdrag hos den enskilde enligt detta avtal Underleverantörer Utföraren ansvarar för att underleverantörer uppfyller ställda krav såsom registrerings-, skatte, avgiftskyldigheter samt kreditvärdiget, har ett till sin verksamhet anpassat och fungerande kvalitetsledningssystem samt i övrigt uppfyller ställda krav i detta avtal. Utföraren ska vid anlitande av underleverantör eller byte av underleverantör även informera berörda enskilda. Utföraren ska uppge namn och organisationsnummer på samtliga

20 20(23) underleverantörer. Om underleverantörer tillkommer under avtalstiden ska detta skriftligen anmälas till kommunen. Utföraren ska då beskriva underleverantörens kompetens inom social omsorg samt redogöra för underleverantörens kvalitetsledningssystem. Kommunen kommer pröva detta samt underleverantörens ekonomiska stabilitet på samma sätt som vid anbudstillfället. Utföraren ansvarar för att i avtal med eventuella underleverantörer säkerställa att kommunen ges möjlighet att kontrollera skatter och avgifter via Skatteverkets så kallade blå lista Kris och extraordinär händelse Utföraren ska kunna hantera en kris eller extraordinär händelse som påverkar brukarna i verksamheten och som försvårar fullgörandet av uppdraget att leverera hemtjänst, såsom extremt väder, större strömavbrott, brand eller avbrott i elförsörjning. Utförarens föreberedelsearbete för och hantering av inträffade kriser och extraordinära händelser ska dokumenteras i en handlingsplan. Av planen ska framgå vem kommunen ska kontakta vid kris eller extraordinär händelse. Utföraren ska i händelse av kris lämna nödvändiga uppgifter till samt bistå kommunens krisledningsorganisation vid behov Förändrade avtalsvillkor Kommunen förbehåller sig rätten att förändra villkoren för uppdraget under avtalstiden. Vid förändrade avtalsvillkor kommer kommunen att skriftligen underrätta utföraren om dessa. Utföraren ska därefter lämna besked, om utföraren accepterar de nya villkoren inom två veckor från det att den skriftliga underrättelsen skickats ut från kommunen. Om utföraren accepterar de nya villkoren dokumenteras dessa förändringargenom ett skriftligt tillägg till avtalet undertecknat av båda parter. De nya avtalsvillkoren ska vara uppfyllda inom tre månader från det datum utföraren skriftligen accepterat villkoren. Om utföraren inte uppfyller de ändrade villkoren inom angiven tid, kommer kommunen att skriftligen säga upp utföraren. Uppsägningstiden är tre månader från det att utföraren mottagit en skriftlig uppsägning från kommunen. Om utföraren inte accepterar de förändrade avtalsvillkoren har utföraren rätt att saga upp avtalet. Avtalet ska sägas upp senast två veckor efter det att den

21 21(23) skriftliga underrättelsen om de nya villkoren skickats ut från kommunen. Avtalet upphör tre månader efter det att kommunen mottagit den skriftliga uppsägningen från utföraren. Uppsägningstiden för den enskilde vid byte av utförare är en vecka Tillfälligt beställningsstopp Kommunen har rätt att införa tillfälligt beställningsstopp gentemot utförare som står under utredning av någon typ av missförhållanden i avvaktan på klargörande Uppsägning av avtal Kommunen har rätt att säga upp detta avtal med tre månaders varsel. Saknar utförare uppdrag under en sammanhängande period om 12 månader från det datum då det senaste uppdraget upphörde sägs avtalet upp automatiskt. Utföraren har rätt att med tre månaders varsel säga upp detta avtal om förändringar sker avseende ersättning eller andra avtalsvillkor. Utförare som upphör med sin verksamhet ska senast tre månader innan verksamheten upphör meddela detta skriftligen till kommunen Ansvar och sanktion Om kommunen vid uppföljning eller på annat sätt får kännedom om att utföraren inte uppfyller ställda krav eller om brister i verksamheten uppdagas, så gäller tillämpning av ansvar och sanktion vid varje tillfälle. Brist uppmärksammas Kommunen uppmärksammar utföraren på en möjlig brist eller avvikelse från avtal och anbud. Kommunen påtalar bristen och anger en tidpunkt när åtgärder ska ha vidtagits. Varning Om det vid uppföljning framkommer att utföraren inte vidtagit nödvändiga åtgärder för att avhjälpa bristen eller avvikelsen inom angiven tid, kan kommunen lämna en skriftlig varning med begäran om en handlingsplan. Kommunen godkänner handlingsplanen och avgör vid vilken tidpunkt utföraren ska ha vidtagit nödvändiga åtgärder.

22 22(23) Om utföraren vid nästa uppföljning fortfarande inte har vidtagit åtgärder enligt godkänd handlingsplan och inom angiven tid, kan kommunen lämna ytterligare en varning. Hävning Kvarstår aktuella fel eller brister vid uppföljning av den andra varningen har kommunen rätt att med omedelbar verkan häva avtalet. Detta innebär att utföraren allvarligt brustit i sitt åtagande, inte uppfyllt ställda krav alternativt att utföraren inte inom rimlig tid åtgärdat påtalade brister i verksamheten. Kommunen har rätt till ersättning för uppkomna kostnader i samband med hävning. Utförare är skyldig att på kommunens begäran fortsätta uppdraget till dess att ny utförare kan ta över uppdraget. Hävning ska ske skriftligt Befrielsegrunder Följande omständigheter utgör befrielsegrunder om de medför att avtalets fullgörande hindras eller blir oskäligt betungande: Arbetskonflikt, eldsvåda, översvämning och annan naturkatastrof, krig, krigsliknande tillstånd, myndighetsbeslut, uppror och upplopp, allvarlig smittspridning eller liknande. Nyssnämnda omständigheter utgör befrielsegrund endast om deras inverkan på avtalets fullgörande inte kunde förutses då avtalet ingicks. Det åligger part som önskar åberopa befrielsegrund enligt ovan, att omedelbart skriftligen underrätta den andra parten. Om befrielsegrund inte upphör inom skälig tid har part rätt att häva avtalet genom skriftligt meddelande till andra parten. Om part inte omedelbart skriftligen underrättar den andra parten ska denne ersättas för den skada som den uteblivna underrättelsen förorsakat denne. Upphör hindret ska part omedelbart kontakta den andra parten och återuppta uppdraget i enlighet med detta avtal Valfrihetssystemets upphörande Kommunen har rätt att saga upp avtalet med tre (3) månaders varsel om kommun-fullmäktige beslutar att kommunen inte längre ska ha ett valfrihetssystem avseende hemtjänst Tvist Tvist angående tolkning eller tillämpning av detta avtal och därtill angränsande frågor ska prövas av svensk allmän domstol med tillämpning av svensk rätt.

23 23(23) Detta avtal är upprättat i två likalydande exemplar varav parterna tagit var sitt.

2016-04-14. Hemtjänst enligt lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV) Ida Pasquariello 184/2011-75

2016-04-14. Hemtjänst enligt lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV) Ida Pasquariello 184/2011-75 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-04-14 Upphandlande organisation Upphandling Täby kommun Hemtjänst enligt lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV) Ida Pasquariello 184/2011-75 Symbolförklaring:

Läs mer

Ansökan familjerådgivning

Ansökan familjerådgivning Förfrågningsunderlag 2012-06-28 Upphandlingsansvarig Upphandling Täby kommun Familjerådgivning enligt lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV) Birgitta Bäcklin dnr SON 63/2009-71 Sista anbudsdag: ansökansdag:

Läs mer

Dnr. 100/

Dnr. 100/ Socialnämnden i Täby kommun vill bjuda in leverantörer att ansöka om att ingå i kommunens valfrihetssystem för dagverksamhet. Täby kommun arbetar aktivt med att öka valfriheten för kommunens invånare inom

Läs mer

Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1 Uppdragsbeskrivning Täby kommun

Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1 Uppdragsbeskrivning Täby kommun Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-02-25 Upphandlande organisation Upphandling Täby kommun Boendestöd enligt lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV) Ida Pasquariello SON 89/2010-72 Symbolförklaring:

Läs mer

1. Ändringar i eller tillägg till detta avtal som skriftligen godkänts av avtalets parter 2. Detta avtal 3. Förfrågningsunderlaget

1. Ändringar i eller tillägg till detta avtal som skriftligen godkänts av avtalets parter 2. Detta avtal 3. Förfrågningsunderlaget Detta dokument är indelat i tre avsnitt: 1. Omfattning 2. Ekonomiska villkor 3. Överlåtelse och underleverantörer 4. Ansvar, tystnadsplikt och insyn 5. Kris och extra ordinär händelse samt befrielsegrunder

Läs mer

Socialnämnden i Täby kommun vill härmed bjuda in leverantören att utföra insatsen boende med särskild service för barn och ungdomar.

Socialnämnden i Täby kommun vill härmed bjuda in leverantören att utföra insatsen boende med särskild service för barn och ungdomar. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2012-01-19 Upphandlingsansvarig Upphandling Täby kommun Boende med särskild service för barn och ungdomar (LSS) Petra Edenfeldt 93/2011-72 Symbolförklaring: Texten

Läs mer

Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning

Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Kravspecifikation Uppdragsbeskrivning Tjänster Anordnare kan erbjuda tjänsten daglig sysselsättning

Läs mer

2013-05-30 Dnr. 99/2013-76

2013-05-30 Dnr. 99/2013-76 Sida 1 av 11 Detta dokument är indelat i tre avsnitt: 1. Omfattning 2. Ekonomiska villkor 3. Överlåtelse och underleverantörer 4. Ansvar, tystnadsplikt och insyn 5. Kris och extra ordinär händelse samt

Läs mer

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem 1 Parter Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. Kommunen: Stenungsunds kommun Strandvägen

Läs mer

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren.

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden XXXX-XX-XX till XXXX-XX-XX med möjlighet

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV 1(7) ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(7) Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingsförfarande

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV

Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV Förfrågningsunderlag Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV Bilagor: a) Avtal m avtalsbilagor 1-4 b) Blankett Ansökan om tillstånd att utföra servicetjänster c) Blankett Intyg d) Blankett

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

Auktorisationsbestämmelser och tillämpningsföreskrifter inom kundvalssystemet för hemtjänst, ledsagning och avlösning

Auktorisationsbestämmelser och tillämpningsföreskrifter inom kundvalssystemet för hemtjänst, ledsagning och avlösning Antagna av Äldrenämnden 2006-11-29 Bestämmelserna träder i kraft 2007-01-01 1 (5) Auktorisationsbestämmelser och tillämpningsföreskrifter inom kundvalssystemet för hemtjänst, ledsagning och avlösning Kundvalssystemet

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget Landstinget

Läs mer

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter 1 (6) Handläggare Heléne Hill Samhällsbyggnadsdirektör 08-535 365 48 Helene.hill@huddinge.se Datum 2017-10-13 Avtalsparter I direktupphandling av Konsult för utredning av -Möjliga verktyg där äldre planers

Läs mer

Förfrågningsunderlag Kundval, Lag om valfrihetssystem, ref

Förfrågningsunderlag Kundval, Lag om valfrihetssystem, ref Förfrågningsunderlag Kundval, Lag om valfrihetssystem, ref 131100 Kravspecifikation för godkännande som utförare av tjänsterna: Omvårdnad inklusive delegerad hemsjukvård Ledsagarservice Avlösarservice

Läs mer

LSS LOV Ledsagarservice och avlösarservice i hemmet

LSS LOV Ledsagarservice och avlösarservice i hemmet Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-02-13 Upphandlande organisation Upphandling Täby kommun LSS/LOV Ledsagarservice och avlösarservice i hemmet Ida Pasquariello 166/2009-72 Symbolförklaring:

Läs mer

Upphandling av boendestöd för personer med funktionsnedsättning

Upphandling av boendestöd för personer med funktionsnedsättning för personer med funktionsnedsättning Lagen om valfrihetssystem (LOV) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Del 1 ALLMÄN ORIENTERING OM UPPHANDLINGEN 1.1 Insatsen boendestöd 1.2 Valfrihet för kunden 2 Så här ansöker du

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 1 (7) 1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 2015 2 (7) 1 Inledning Landstinget Västmanland införde från den 1 januari 2008 valfrihetssystem inom primärvården i enlighet med

Läs mer

RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER

RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER Upphandling av ramavtal avseende juristtjänster 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan kallad PTS) och NN org nr (nedan kallad Konsultföretaget) har träffats RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER

Läs mer

Telefon: Fax:

Telefon: Fax: Postadress: Partille kommun, 433 82 Partille Besöksadress: Gamla Kronvägen 34 Telefon: 031-792 10 00 Fax: 031-792 10 94 E-post: vardochomsorgsforvaltningen@partille.se Webbplats: www.partille.se Facebook:

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg B49-10-174 Servicecentrum 2010-12-21 Upphandlingsavdelningen, Maria Thorstensson AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg 1 Avtalsparter Uppdragsgivare

Läs mer

KONTRAKT AVSEENDE SERVICEINSATSER, HEMTJÄNSTINSATSER OCH DELEGERAD HEMSJUKVÅRD

KONTRAKT AVSEENDE SERVICEINSATSER, HEMTJÄNSTINSATSER OCH DELEGERAD HEMSJUKVÅRD Mellan Vellinge kommun, organisationsnummer 212000-1033, 235 81 Vellinge, nedan kallad beställaren och (leverantörens namn), org nr, adress, nedan kallad utföraren, tecknas denna dag följande KONTRAKT

Läs mer

LSS Daglig verksamhet enligt lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV)

LSS Daglig verksamhet enligt lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV) Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-02-11 Upphandlande organisation Täby kommun Upphandling LSS/LOV Daglig verksamhet Ida Pasquariello Diarienr 139/2009-72 Symbolförklaring: Texten ingår i annonsen

Läs mer

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och,

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Sida 1 av 5 Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Föreningen S:t Lukas på Gotland (834001-0357) Söderväg 5 Företag Organisationsnummer Adress

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Enheten för Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och XX, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget

Läs mer

3. Kvalificering av utföraren

3. Kvalificering av utföraren Förfrågningsunderlag 2015-06-30 Upphandlande organisation Upphandling Mariestads Kommun Eget val inom hemtjänst och delegerad hemsjukvård Katrin Jedselius SN 2009/0048-700 Symbolförklaring: Sista ansökansdag:

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler KKV1000, v1.2, 2011-02-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2014-08-13 Dnr 540 /2014 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler 1. Parter Mellan Konkurrensverket med organisationsnummer

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm AVTALSUTKAST Dnr Adm 2008/70 Bilaga 1 Avtal distribution m.m. av trycksaker 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 27215 102 53 Stockholm Organisationsnummer 202100-1280 Distributören Organisationsnummer

Läs mer

Granskning av hemtjänst/lov 2014

Granskning av hemtjänst/lov 2014 Granskning av hemtjänst/lov 2014 Sammanställd av Margareta Sjögren, kvalitetsuppföljare/utredare Kvalitets- och utvecklingsenheten 2014-08-28 Bakgrund Lagen om valfrihetssystem (LOV) reglerar vad som ska

Läs mer

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal)

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) 1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) Nedanstående avtal har tecknats mellan följande parter Kommunen Drottninggatan 32 651 84 Karlstad Org.nr 212000-1850 Leverantören Företagsnamn Adress

Läs mer

AVTAL 1 (5) Adressuppgifter institutionen. Mobiltelefon alternativt e-post. POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON (vx) FAX BANKGIRO

AVTAL 1 (5) Adressuppgifter institutionen. Mobiltelefon alternativt e-post. POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON (vx) FAX BANKGIRO AVTAL 1 (5) Avtal Mellan nedanstående parter, benämnda uppdragsgivare (köpare) respektive uppdragstagare (säljare) har följande avtal träffats. Placeringsavtalet omfattar nedanstående avtalsvillkor. Parter

Läs mer

Avtal avseende utförarande av omsorgs- och serviceinsatser för Ale kommun

Avtal avseende utförarande av omsorgs- och serviceinsatser för Ale kommun Bilaga 1 Avtal avseende utförarande av omsorgs- och serviceinsatser för Ale kommun 1. Parter Ale kommun, 212000-1439 (kommunen) (utföraren) 2. Avtalsperiod Avtalet börjar gälla den dag avtalet undertecknas.

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ]ska utföra utbildningssamordning till kunden enligt detta avtal, förfrågningsunderlaget samt leverantörens anbud. Kunden garanterar inga angivna volymer under avtalsperioden.

Läs mer

Hemtjänst enligt 3 kap. 6 SoL Förfrågningsunderlag och avtalsvillkor

Hemtjänst enligt 3 kap. 6 SoL Förfrågningsunderlag och avtalsvillkor 1(34) Hemtjänst enligt 3 kap. 6 SoL Förfrågningsunderlag och avtalsvillkor 1. ALLMÄN ORIENTERING... 4 1.1. INBJUDAN... 4 1.2. UPPHANDLANDE MYNDIGHET... 4 1.3. BESKRIVNING AV UPPDRAGET... 4 1.4. BEGREPPSDEFINITIONER

Läs mer

KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012

KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012 1 Vård och omsorg 2011-04-12 Beställarenheten Dnr VON 95/11 KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012 Utförare = Driftansvarig,

Läs mer

Auktorisationsbestämmelser och tillämpningsföreskrifter inom kundvalssystemet för dagverksamhet för personer över 65 år

Auktorisationsbestämmelser och tillämpningsföreskrifter inom kundvalssystemet för dagverksamhet för personer över 65 år Gäller fr.o.m. 2007-01-01 1 (5) Auktorisationsbestämmelser och tillämpningsföreskrifter inom kundvalssystemet för dagverksamhet för personer över 65 år Dagverksamheten vänder sig till personer med stora

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

KOMMERSIELLA VILLKOR OCH UNDERLAG FÖR KONTRAKT

KOMMERSIELLA VILLKOR OCH UNDERLAG FÖR KONTRAKT KOMMERSIELLA VILLKOR OCH UNDERLAG FÖR KONTRAKT 1. Parter Utföraren ska vid kontraktsskrivning fylla i nedanstående uppgifter: Leverantör (utförare) Företagets namn Adress Postadress Organisationsnummer

Läs mer

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören.

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. Bilaga 8 1. Parter Avtal Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden

Läs mer

Auktorisation beviljas av skol-, kultur- och socialnämnden, som även ansvarar för upprättandet av förteckningen över aktuella anordnare.

Auktorisation beviljas av skol-, kultur- och socialnämnden, som även ansvarar för upprättandet av förteckningen över aktuella anordnare. Auktorisation av anordnare inom hemtjänst Allmän information om auktorisation och kundval inom hemtjänsten i Knivsta kommun Auktorisation Auktorisation beviljas av skol-, kultur- och socialnämnden, som

Läs mer

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning 1 Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning Reviderad juni 2016 Innehåll Vad är lex Sarah 2 Att medverka till god kvalitet 2 Missförhållanden ska rapporteras 3 Skyldigheten att rapportera 3

Läs mer

Valfrihetssystem enligt LOV avseende dagverksamhet för personer från 65 år Ida Pasquariello 100/

Valfrihetssystem enligt LOV avseende dagverksamhet för personer från 65 år Ida Pasquariello 100/ Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-02-13 Upphandlande organisation Upphandling Täby kommun Valfrihetssystem enligt LOV avseende dagverksamhet för personer från 65 år Ida Pasquariello 100/2013-74

Läs mer

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören 1(6) Bilaga 1. Förlaga till Avtal avseende Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan Kungl. biblioteket och Leverantören Kommentar: Avtalet utgör tillsammans med förfrågningsunderlaget och leverantörens

Läs mer

Vid inlämning ska [ Företagsbeskrivning ] bifogas anbudet. Filen bifogas i steg två av tre (2/3) av denna inlämning.

Vid inlämning ska [ Företagsbeskrivning ] bifogas anbudet. Filen bifogas i steg två av tre (2/3) av denna inlämning. Upplands-Bro kommun Skallkrav Diarie UH-2014-180 Namn LOV avseende hemtjänst, ledsagare och avlösarservice Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret

Läs mer

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA I HUDDINGE KOMMUN Vänligen fyll i denna ansökningsblankett elektroniskt. Med nedanstående underskrift intygar vi att informationen i dokumentet är aktuell, sanningsenlig och korrekt,

Läs mer

Kunden, Kund Fysisk eller juridisk person som träffat avtal om medlemskap med Grandeur.

Kunden, Kund Fysisk eller juridisk person som träffat avtal om medlemskap med Grandeur. Grandeur Sweden AB, 556885-4367 Dessa gäller för samtliga tjänster som Grandeur Sweden AB tillhandahåller sina kunder. Genom att teckna avtal om medlemskap med Grandeur Sweden AB godkänner Kunden dessa.

Läs mer

Exempel KONTRAKT. Bedrivande av hemtjänst enligt Lag om valfrihetssystem

Exempel KONTRAKT. Bedrivande av hemtjänst enligt Lag om valfrihetssystem KONTRAKT Bedrivande av hemtjänst enligt Lag om valfrihetssystem Mellan Katrineholms kommun (nedan kallad Kommunen ), och. (nedan kallad Utföraren ), har följande kontrakt, (nedan kallat Kontraktet ), träffats.

Läs mer

Eget val inom hemtjänsten. Information till dig som vill bli utförare av hemtjänst

Eget val inom hemtjänsten. Information till dig som vill bli utförare av hemtjänst Eget val inom hemtjänsten Information till dig som vill bli utförare av hemtjänst Vad innebär eget val inom hemtjänsten? Från och med den 28 november 2011 inför Hjo kommun eget val inom hemtjänsten enligt

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser.

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2011-11-08 Dnr 576/2011 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. 1. Parter Mellan Konkurrensverket

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV 1(8) KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(8) Innehållsförteckning Sid nr 1 UPPDRAGSBESKRIVNING 3 1.1 Målgrupp 3 1.2 Syfte 3 1.3 Mål för sysselsättningen

Läs mer

Avtal avseende servicetjänster inom hemvården i Kävlinge kommun enligt lagen om valfrihetssystem (LOV)

Avtal avseende servicetjänster inom hemvården i Kävlinge kommun enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) Socialtjänsten 1(6) Avtal avseende servicetjänster inom hemvården i enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) Parter Detta avtal har tecknats mellan (nedan kallad kommunen) och NN (nedan kallad utföraren)

Läs mer

Familjerådgivning Förfrågningsunderlag och avtalsvillkor

Familjerådgivning Förfrågningsunderlag och avtalsvillkor 1(21) Familjerådgivning Förfrågningsunderlag och avtalsvillkor 1. ALLMÄN ORIENTERING... 3 1.1. INBJUDAN... 3 1.2. UPPHANDLANDE MYNDIGHET... 3 1.3. BESKRIVNING AV UPPDRAGET... 3 1.4. BEGREPPSDEFINITIONER

Läs mer

Mellan (köparen) och (säljaren) har följande avtal träffats avseende plats på (äldreboende) för (namn, pnr).

Mellan (köparen) och (säljaren) har följande avtal träffats avseende plats på (äldreboende) för (namn, pnr). November 2012 AVTAL med förslag till uppdateringar (uppdateringar angivna med understruken text, tidigare gällande text är angivna med kursiv stil) Mellan (köparen) och (säljaren) har följande avtal träffats

Läs mer

Upphandling av hemtjänst. The Capital of Scandinavia

Upphandling av hemtjänst. The Capital of Scandinavia Upphandling av hemtjänst The Capital of Scandinavia Äldreomsorgens värdegrund Äldreomsorgen ska präglas av självbestämmande, individualisering och valfrihet. Stödet ska inriktas på att äldre personer får

Läs mer

Avtalsvillkor massage, bilaga 2

Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Datum: 2011-11-28 1 (5) Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Skolinspektionen. Box 23069. 104 35 Stockholm. Telefon växel: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se 2 (5) Beställare: Leverantör (fylls i av leverantör):

Läs mer

Ansökan om godkännande som leverantör av hemtjänst i valfrihetssystem i Robertsfors kommun

Ansökan om godkännande som leverantör av hemtjänst i valfrihetssystem i Robertsfors kommun Skickas till Robertsfors kommun Socialförvaltningen Storgatan 13 915 81 Robertsfors Ansökan om godkännande som leverantör av hemtjänst i valfrihetssystem i Robertsfors kommun 1. Sökande företag Företagets

Läs mer

Rutin för handläggning av eget val inom hemtjänsten i Robertsfors kommun som leverantör

Rutin för handläggning av eget val inom hemtjänsten i Robertsfors kommun som leverantör Rutin för handläggning av eget val inom hemtjänsten i Robertsfors kommun som leverantör Utgångspunkter för eget val - Biståndsbeslutet utgör grunden för val av leverantör och beställning. - Valet är frivilligt.

Läs mer

Förfrågningsunderlag för valfrihetssystem avseende serviceinsatser inom hemtjänst enligt lagen om valfrihetssystem (LOV).

Förfrågningsunderlag för valfrihetssystem avseende serviceinsatser inom hemtjänst enligt lagen om valfrihetssystem (LOV). Förfrågningsunderlag för valfrihetssystem avseende serviceinsatser inom hemtjänst enligt lagen om valfrihetssystem (LOV). Klippans kommun har det yttersta ansvaret för att de som bor och vistas i kommunen

Läs mer

Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet

Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet 1 (5) Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet Ingress Dessa allmänna bestämmelser är avsedda att användas vid uppdrag inom området revision i kommuner, landsting och kommunala

Läs mer

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor 1 (6) AVTAL Mellan Länsstyrelsen i Stockholms län, nedan kallad Beställaren (organisationsnummer 202100-2247) och xxxxxx, nedan kallad Leverantören (organisationsnummer xxxxxx-xxxx) har träffats följande

Läs mer

Stenungsunds kommun. Förfrågningsunderlag. Valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänst, serviceinsatser

Stenungsunds kommun. Förfrågningsunderlag. Valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänst, serviceinsatser Stenungsunds kommun Förfrågningsunderlag Valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänst, serviceinsatser INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING 3 1.1. Allmänt om kommunen 3 1.2. Allmänt om LOV 3 2. OMFATTNING 3 2.1.

Läs mer

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-12-19 Upphandlande organisation Upphandling Västmanlands läns landsting Program för primärvården i Västmanland - LOV - 2017 Anette Öhrn DU-UPP16-0363 Symbolförklaring:

Läs mer

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Diarienummer 2015/136 RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Detta ramavtal, ( Ramavtalet ), har träffats mellan Tredje AP-fonden, ( AP3 ) och [firma leverantör] ( Juristbyrån ). 1. Bakgrund 1.1 AP3 har genomfört

Läs mer

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING LS xxxxx Sid 1 (5) Mellan 1. Stockholms läns landsting, organisationsnummer 232100-0016, genom Hälso- och sjukvårdsnämnden ( Beställaren ); och 2. [**], organisationsnummer [**] ( Vårdgivaren ), har slutits

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans)

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) 1 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) Tillämplighet 1 Dessa villkor skall tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Arbetstid

Läs mer

Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun

Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun Sida 1(7) Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun Kapitel 2 Kravkatalog Utförare 2(7) Innehållsförteckning 2 Kravkatalog utförare...3 2.1 Krav på juridisk form...3 2.2 Uteslutningsgrunder...3

Läs mer

SUNDBYBERGS STAD SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN

SUNDBYBERGS STAD SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Auktorisationsvillkor för arbetsmarknadsinsatser SUNDBYBERGS STAD SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Förord Enligt social- och arbetsmarknadsnämndens verksamhetsplan för 2017 är nämndens främsta och

Läs mer

Kontrakt avseende att bedriva hemtjänst inom Salems kommuns valfrihetssystem

Kontrakt avseende att bedriva hemtjänst inom Salems kommuns valfrihetssystem 1 av 5 Kontrakt avseende att bedriva hemtjänst inom Salems kommuns valfrihetssystem 1. Parter Mellan nedanstående parter, Salems kommun nedan kalla beställaren och sökanden nedan kallad utföraren, har

Läs mer

Administrativa rutiner för biståndshandläggare och utförare Från beslut till verkställighet. Rutinen gäller när externa utförare är aktuella.

Administrativa rutiner för biståndshandläggare och utförare Från beslut till verkställighet. Rutinen gäller när externa utförare är aktuella. 2011-12-07 Administrativa rutiner för biståndshandläggare och utförare Från beslut till verkställighet. Rutinen gäller när externa utförare är aktuella. Insats Åtgärd kommentarer 1. Val av utförare. När

Läs mer

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Bilaga 2 Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens

Läs mer

2. Leverantörskvalificering

2. Leverantörskvalificering Förfrågningsunderlag 2016-02-01 Upphandlande organisation Upphandling Kommunförbundet Skåne Behandling i öppenvård för barn, unga och deras familjer samt vuxna. Skåne, Kronoberg och Halland 2016 - IFO

Läs mer

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 Stockholm, 2006-XX-XX Dnr KUR 2005/XXXX 1(7) Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 7843 103 98 Stockholm

Läs mer

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK)

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) 1. Allmänt Dessa Allmänna villkor reglerar Socialnämndens anslutning till Sammansatt Bastjänst

Läs mer

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 1 (5) Omsorgskontoret 2009-09-15 Bilaga 1 Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 Frågorna i detta ansökningsformulär måste vara

Läs mer

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN

ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA HEMTJÄNST I HUDDINGE KOMMUN ANSÖKAN OM ATT UTFÖRA I HUDDINGE KOMMUN Vänligen fyll i denna ansökningsblankett elektroniskt. Härmed intygas att vi tagit del av förfrågningsunderlaget för upphandling av hemtjänst genom kundval och bifogar

Läs mer

Konsumentens rättigheter enligt 11 kap. ellagen. 11 kap. Särskilda bestämmelser om överföring och leverans av el till konsumenter

Konsumentens rättigheter enligt 11 kap. ellagen. 11 kap. Särskilda bestämmelser om överföring och leverans av el till konsumenter Konsumentens rättigheter enligt 11 kap. ellagen 11 kap. Särskilda bestämmelser om överföring och leverans av el till konsumenter Inledande bestämmelser 1 Detta kapitel gäller överföring och leverans av

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan Vårdval Västernorrland Bilaga 1 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2017 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på Vårdgivare juridisk person

Läs mer

Dessa Användarvillkor avser det avtal som Kund tecknar med BASTA Online AB för användning av BASTA Projekthanteraren.

Dessa Användarvillkor avser det avtal som Kund tecknar med BASTA Online AB för användning av BASTA Projekthanteraren. Användarvillkor för BASTA Projekthanteraren A. Allmänt 1. Definitioner I dessa Användarvillkor skall nedan nämnda termer ha följande betydelser. Användarvillkor: Dessa Användarvillkor. Användare: Den som

Läs mer

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor Offertunderlagets bilaga 3 2014-04-17 Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län Kontraktsvillkor KONTRAKT rörande försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län 1. Köpare Myndigheten Postadress

Läs mer

Uppdragsavtal. Detta avtal gäller mellan; Anordnaren: Kurera Assistans AB Organisationsnummer samt: Uppdragsgivaren.

Uppdragsavtal. Detta avtal gäller mellan; Anordnaren: Kurera Assistans AB Organisationsnummer samt: Uppdragsgivaren. Uppdragsavtal Detta avtal gäller mellan; Anordnaren: Kurera Assistans AB Organisationsnummer 556888-0115 samt: Uppdragsgivaren Namn Personnummer Adress Telefonnummer Legal företrädare Namn Adress Avtalets

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, , Bårtransporter av avlidna

AVTAL. Ramavtal, , Bårtransporter av avlidna AVTAL Ramavtal, 108-05, Bårtransporter av avlidna Parter Mellan Åhlbergs Begravningsbyrå AB, Storgatan 4, 620 12 HEMSE, nedan kallad entreprenören och Gotlands kommun, Hälso- och sjukvårdsnämnden, 621

Läs mer

Bilaga 1 -Ramavtal RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET

Bilaga 1 -Ramavtal RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET 1 Ramavtal 1.1 Allmänt Staffanstorps kommun avser att från och med 1 januari 2013, genomföra ett brett upplagt utbildningspaket för utvald personal av kommunen, inom

Läs mer

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

Valfrihetssystem inom boendestöd. Boendestöd - Kapitel 2 Kravkatalog - Utförare

Valfrihetssystem inom boendestöd. Boendestöd - Kapitel 2 Kravkatalog - Utförare UPPDRAGSBESKRIVNING 1 (8) Dnr: 2014:115 Valfrihetssystem inom boendestöd Boendestöd - Kapitel 2 Kravkatalog - Utförare Socialtjänsten Sociala avdelningen Postadress Besöksadress Telefon (vx) Fax 451 81

Läs mer

AVTAL. Avseende tjänster för nykundsbearbetning och varumärkesbyggande

AVTAL. Avseende tjänster för nykundsbearbetning och varumärkesbyggande AVTAL Avseende tjänster för nykundsbearbetning och varumärkesbyggande Innehåll 1 Avtalets omfattning... 3 2 Avtalsperiod... 3 3 Avtalshandlingar... 3 4 Kontaktpersoner... 3 5 Engagerade säljare... 3 5.1

Läs mer

Leverantören förbinder sig att ta emot den kund som valt leverantören.

Leverantören förbinder sig att ta emot den kund som valt leverantören. Detta dokument är indelat i tre avsnitt: 1. Villkor för uppdraget 2. Krav på uppdraget 3. Uppföljning Den enskilde ansöker om dagverksamhet hos kommunens biståndshandläggare som fattar beslut om insats

Läs mer

2. Leverantörskvalificering

2. Leverantörskvalificering Förfrågningsunderlag 2015-12-07 Upphandlande organisation Upphandling Kommunförbundet Skåne Behandling, utredning och omvårdnad vid HVB-hem för vuxna med missbruk/beroende. Skåne, Kronoberg och Halland

Läs mer

System för uppföljning och granskning av verksamheter som omfattas av valfrihetssystem- LOV

System för uppföljning och granskning av verksamheter som omfattas av valfrihetssystem- LOV Bilaga 7 System för uppföljning och granskning av verksamheter som omfattas av valfrihetssystem- LOV 2010-10-26 1 Innehåll 1. System för uppföljning och granskning... 3 Styrdokument... 3 Grundsyn för uppföljning...

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst 1 Allmänt 1.1 Definitioner Begreppen nedan har följande betydelse i dessa Allmänna villkor. Allmänna villkor: Användare: Avtalet:

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för stadsdelsnämndernas hemtjänst i ordinärt boende

Uppdragsbeskrivning för stadsdelsnämndernas hemtjänst i ordinärt boende Skärholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Nicoletta Zoannos Telefon: 08-508 24 594

Läs mer

Boendestöd enligt 4 kap 1 SoL Förfrågningsunderlag och avtalsvillkor

Boendestöd enligt 4 kap 1 SoL Förfrågningsunderlag och avtalsvillkor 1(35) Boendestöd enligt 4 kap 1 SoL Förfrågningsunderlag och avtalsvillkor 1. ALLMÄN ORIENTERING... 4 1.1. INBJUDAN... 4 1.2. UPPHANDLANDE MYNDIGHET... 4 1.3. BESKRIVNING AV UPPDRAGET... 4 1.4. BEGREPPSDEFINITIONER

Läs mer

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud.

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud. Stadsledningskontoret Juridiska avdelningen 1(5) BILAGA 1 Avtalsmall 1. Avtalstid Beräknad avtalstid är 2013-01-07 till 2015-01-06, med möjlighet för Landskrona stad att förlänga avtalet i ytterligare

Läs mer