Falun Ruta Ett DVD AB. Ett modernt svenskt barnmedieföretag med nyckeln till en internationell marknad. Om Ruta Ett DVD AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Falun 2012 08 17. Ruta Ett DVD AB. Ett modernt svenskt barnmedieföretag med nyckeln till en internationell marknad. Om Ruta Ett DVD AB"

Transkript

1 Falun Ruta Ett DVD AB Ett modernt svenskt barnmedieföretag med nyckeln till en internationell marknad. Om Ruta Ett DVD AB

2 Inledning Nyckel till framgång på en tuff internationell marknad inom barnmedia är att synas och finnas där barnen finns! För att klara detta med lönsamhet krävs det idag en helt ny affärsstruktur. Experter är övertygade om att ägandet av innehåll är en av de avgörande faktorerna till framgång i den framtida mediebranschen. Ruta Ett DVD AB har med ett hundraprocentigt ägande av våra varumärken, samt en ny produktionsteknik kombinerat med en anpassad modern affärsmodell och ett brett internationellt kontaktnät, inlett etableringen av våra varumärken på den internationella världsmarknaden. Internationell närvaro på bland annat MIPTV i Cannes Nr 1. På Toon Goggle i USA och Kanada World Wide distributionsavtal med YFE. YFE har 25 års erfarenhet av försäljning av tv-rättigheter och är börsnoterade i Tyskland Heroes of the City visas idag som head animation series på Israels och Koreas största barnkanaler HOP Channel och KBS Sid 2 Sid 3 Sid 4-8 Inledning Marknad Ruta Ett DVD AB Sid 9 Sid 10 Ekonomi Fakta

3 Marknaden Marknaden för barnmedia är en marknad stadd i kontinuerlig tillväxt där stora kända varumärken årligen omsätter miljarder. Denna marknad har präglats av en tradition där varumärken har byggts upp fråntv, bio, böcker och leksaker och där tidigare endast de stora aktörerna har haft de muskler och resurser som krävts för att kunna etablera varumärken brett på en internationell världsmarknad. Barnmediamarknaden genomgår idag en stor förändringsfas där digitala distributionsvägar och nya sätt att konsumera media ställer allt större krav på nytänkande när det gäller såväl utveckling och produktionen av nya varumärken som nya affärsmodeller. Dagens barn vill kunna välja mellan flera olika plattformar vid sin konsumtion av underhållning. Morgondagens varumärken måste ge dem möjligheten att göra det! Det nya mediebeteende och dess följder kommer också att kraftigt öka efterfrågan och behovet av underhållning och nytt innehåll för barn, för många olika plattformar. Efterfrågan av innehåll kommer snabbt bli större än någonsin tidigare. Endast app marknaden som helhet förväntas uppgå till 38 miljarder dollar de kommande tre åren. (källa: ikids) Filmbranschen har upptäckt vilken kraft de har i sina varumärken och att de kan få in mer intäkter på det. Man har blivit duktigare på att utnyttja sitt varumärke genom att flytta in det i olika kanaler, via nya produkter och tjänster, säger Pernilla Jonsson, ansvarig för Kairos Futures affärsområde Konsument, Marknad & Innovation. Några exempel på ledande varumärken: Dora the Explorer Dora the Explorer omsätter årligen ca.1 miljard dollar i endast tv och leksaker Bob the Builder; Hit Entertainment, bolaget bakom tv-favoriter som Thomas the Tank Engine och Bob the Builder, förvärvades hösten 2011, av amerikanska leksakstillverkaren Mattel för 680 miljoner dollar.

4 Ruta Ett DVD AB WE ARE WHERE TODAY S KIDS ARE! Ruta ETT DVD AB s affärsidé är att skapa och utveckla kvalitativ barnunderhållning som spänner över ett helt spektrum av såväl traditionella som nya digitala plattformar. Våra varumärken är utvecklade för att möta barn på alla de plattformar och mediekanaler som används och erbjuds till både dagens och morgondagens barn, Några exempel på detta är; traditionell TV, VOD, internet, hemsidor, appar (iphone, ipad etc.), böcker, merchandise och leksaker. Vår 360 produktportfölj för våra varumärken möjliggör en synlighet och närvaro på såväl traditionella plattformar på de för alla allt viktigare, nya digitala plattformar som erbjuds. Detta ger oss inte bara möjligheter att utveckla, anpassa och erbjuda nya typer av produkter utan också unika möjligheter att nå och attrahera den moderna konsumenten, via nya former av mervärden och sampaketeringar med både fysiska och digitala produkter. 360o TV Merchandisin g Publishing Home Entertainment Internet Toys Music Digital Games Ruta Ett :s varumärken utvecklas från dag ett med den 360 mediemarknaden som utgångspunkt. Detta är nyckel till nya affärsmöjligheter då intäktsmodellerna idag ser annorlunda ut än vad de gjort tidigare. Även produkterna behöver utvecklas och anpassas för nya former av distribution och konsumtion. Ruta Ett s första serie, Heroes of the City, lanseras just nu globalt och arbetet för att etablera Ruta Ett som en internationellt välkänd och ledande leverantör av starka varumärken inom barnsegmentet på en internationell marknad har påbörjats Nyckelpersonernas bakgrund Pelle Ferner Har regisserat över 20 barnfilmer och varit producent av över 250 dvd-produktioner. Pelle har genom tidigare produktioner och samarbeten etablerade kontakter inom förlags-branschen, med nyckelpersoner på t ex Rabénförlagen, Disney Channel Scandina vian, Egmont m.fl. Pelle har även ett förflutet som musikproducent och drev under ett par år en egen musikstudio, Lennart Blixt Mångårig erfarenhet, som nordisk försäljnings- & marknadschef, hos några av de stora aktörerna i underhållningsbranschen, främst inom hemunderhållning och i spelbranschen. Har tidigare arbetat för bl.a. Pan Vision AB, IQ Media Nordic och Esselte Video AB. Ligger bakom flera framgångsrika företag och produktlanseringar genom åren och har ett stort internationellt kontaktnät. Lennart har även en stor erfarenhet av internationell försäljning.

5 Vision och långsiktiga mål Vår vision är att bygga ett unik och innovativt barnmedieföretag på en global marknad samt att bygga upp och befästa en position som en internationellt välkänd och ledande leverantör av starka varumärken inom segmentet Pre-school ( barn 3-7år). I vår framtidsvision finns våra produkter tillgängliga och exponeras via tv bolag, tele- och internet leverantörer, förläggare, leksakstillverkare. klädföretag m.fl., världen över. Våra karaktärer, böcker, leksaker, spel, och barnkoncept skall finnas tillgängliga via både traditionella och nya mediekanaler på en global marknad. Historia & affärsidé Ruta Ett DVD AB har sedan starten 2004 varit leverantör av dvd-produktioner och animerade filmer åt t.ex. Disney Channel Scandinavia, Egmont, Warner och Rabénförlaget. Vi såg tidigt potentialen i att på ett nytt kreativt och kostnadseffektivt sätt utveckla egna varumärken, filmer och barnprodukter. Vår idé var enkelt. Vi skulle äga alla rättigheter till 100% och redan från början förbereda och anpassa produkterna för både traditionella och nya digitala plattformar. We are where today s kids are! TV Books DVD Internet Mobile Devices Merchandise Content is king! Med detta internationella uttryck har Ruta Ett tagit fram en unik samling internationellt gångbara varumärken som; Heroes of the City Tiffel-Toffel and his Friends Cat Fairies Guardians of Nature Dessa varumärken utgör tillsammans Ruta Ett:s produktportfölj av, tv-serier, böcker, produkter och exklusivt material. En produktportfölj som anpassats för, och kommer att ge våra varumärken, en lång livlängd genom generationer, via befintliga plattformar-, digitala plattformar- och kommande framtida generationers nya plattformar.

6 Internationella samarbeten Ruta Ett förstår nödvändigheten och vikten av internationella och strategiska samarbeten. Genom internationella samarbeten med etablerade produktionsbolag i Europa, Kina och Indien har vi skapat en plattform som ger oss en dynamik att professionellt och kostnadseffektivt producera och utveckla våra varumärken, Några av våra viktigaste samarbetsavtal är; Ruta Ett DVD AB och Your Family Entertainment AG skrev i augusti 2011 under ett exklusivt långtidskontrakt för global distribution av TV-serien Heroes of the City. Your Family Entertainment AG (YFE) YFE har sitt ursprung i Ravensburger AG. YFE har stor erfarenhet av försäljning av tv-rättigheter och har sedan 1981 framgångsrikt markandsfört och sålt tv och barnfilmsrättigheter på den internationella marknaden. YFE är börsnoterade i Tyskland (Frankfurt). Reliance MediaWorks Limited, Animationsstudio i Indien som på ett kostnadseffektivt sätt medverkar till att höja kvaliteten och utveckla våra varumärken. Longpack Co. Ltd / Tryckeri i Kina som trycker böcker, lokaliserar produkter och packar våra barnkoncept. Fungerar som samarbetspartner och länk till producenter av leksaker m.m.

7 Produkter Heroes of the City, Tiffel-Toffel and his Friends, Cat Fairies Guardians of Nature, Varumärkesskydd: Våra varumärkesskydd omfattar följande varumärken: Heroes of the City (EU) Tiffel-Toffel och hans vänner (klass 9) Stadens Hjältar (klass 9) Kattälvorna (klass 9) Sagoboxen (klass 16) Våra varumärken finns tillgängliga som; 3D animerade tv-serier, dvd filmer, streaming på internet, applikationer till iphone, ipad m.fl., mervärdeskoncept, hemsidor, leksaker, merchandise, sagoböcker, pekböcker, aktivitetsböcker, etc. Katalog: Synopsis: Karaktärsguide: Licensplan: Online style guide: Trailers: Heroes of the City: Cat Fairies: Yo! Calamity Crow and MC Squawk iz in tha house! Fler nerladdningsbara dokument finns här:

8 Kort om försäljning Tv-serien Heroes of the City är klar för slutleverans i juni 2012, serien är redan dellevererad till Korea, Israel, Malaysia, Iran och Thailand. Heroes of the City visas idag som head animation series på Israels och Koreas största barnkanaler HOP Channel respektive KBS Kids. Ett exklusivt avtal med Toon Goggles är påskrivet för digital distribution för de amerikanska och kanadensiska marknaderna och kommer dessutom att finnas förinstallerade på bl.a. LG s smarta TV-apparater. Det första merchandiseavtalet för Heroes of the City är påskrivet med Korea och de första produkterna beräknas vara ute på marknaden julen Avtalet är värt ca två miljoner kronor över tre år och gäller endast för Koreanska marknaden. Sedan 2010 har vi sålt fler än enheter av våra barnkoncept, Sagoboxen & Lekboxen, i Skandinavien. Förlagsrättigheter för Ruta Ett : Sagoboxar och böcker har sålts till Norge, Finland, Estland och Polen. Potential och affärsmöjligheter Tack vare den nya tekniken, som ger barn möjlighet att konsumera underhållning på både traditionella och nya digitala plattformar, ökar även efterfrågan på innehåll. Ruta Ett DVD AB har idag en fungerande affärsmodell. Vi har även kommit långt i ett första steg att utveckla internationellt gångbara varumärken. Första säsongen av tv-serien Heroes of the City TV är färdig att lanseras, TV- & merchandiseavtal, samt hemsidor, styleguide, licensplaner och även internationellt erfarna samarbetspartners är på plats

9 Ekonomi Vi har en plan för framtiden Vi vet vad vi gör, men det har varit en lärorik resa dit. Ruta Ett DVD AB har på relativt kort tid och med begränsade resurser, startat en etablering av, och skapat en medvetenhet om, våra varumärken på en internationell marknad. Vi har sålt över bokprodukter utan tv-närvaro och vi har lyckats få stort genomslag i det stora brus av produkter som finns på marknaden. Vår bakgrund och våra kunskaper om de nya affärs- och produktionsstrategier som vi har använt oss av är en av de viktigaste nyckelfaktorerna som gjort denna framgång möjlig. Vi har under denna resa tagit mycket lärdom och knutit många viktiga kontakter. Detta göra att vi idag har en bättre förståelse för de krav som ställs och de förutsättningar som måste till för att ett varumärke ska bli framgångsrikt på en internationell marknad. Viktigt att upplevas som en större aktör än vi i verkligheten är. Med hjälp av vår moderna produktionsteknik och internationella samarbetspartners har vi levererat många traditionella produkter men också innovativa och nyskapande produkter. Våra produkter tillverkas idag för såväl ett flertal nya plattformar liksom även för äldre traditionella plattformar. Detta har gjort att Ruta Ett idag upplevs som en större aktör än vi i verkligheten är. Det är en av de delar som är unikt med Ruta Ett och det har bidragit till att vi, trots begränsade resurser, sticker ut och väckt uppmärksamhet på en tuff internationell marknad och det har även gett oss ett försprång mot många av våra konkurrenter. Vi kan få en lönsam tillväxt på en marknad där intäktsmodellerna växlar kraftigt. Vår produktionsteknik kombinerat med ett hundraprocentigt ägande av alla varumärken gör att vi kan skapa produkter för alla befintliga och men också nya framtida plattformar, med de intäktsmodeller som krävs för vart och ett av dessa medier. Även här har vi ett försprång mot många av branschens traditionella aktörer som sitter fast i gamla strukturer, äldre avtal och omoderna affärs- och produktionsmodeller. Viktiga delägare Som viktiga delägare i bolaget ingår dels Almi Invest och dels en grupp privata investerare med bakgrund från internationell verksamhet. I Styrelsen representeras Almi Invest av Christer Navjord, tillika Styrelsens Ordförande. Den privata investeringsgruppen företräds i Styrelsen av Peter Candell, tidigare vd för Inflight Service (Tax-free verksamhet) samt vd för Leaf Sverige AB (tillverkning och försäljning av bl.a. Läkerol och Ahlgrens bilar).

10 Fakta Styrelse Ordförande: Styrelseledarmöter: Christer Navjord, Almi Invest Peter Candell, Backobsido, Pelle Ferner, Ruta Ett DVD AB Lennart Blixt, Ruta Ett DVD AB Org nr: Bank: Södra Dalarnas Sparbank Redovisning: Grant Thornton, Falun Revisor: Carl-Henric Kindlund Ruta Ett DVD AB Magasinet Falun Sweden Besöksadress: Produktion Magasinet Falun Försäljning Rallarvägen Åkersberga

Samtliga våra produkter får du en överskådlig bild av på vårt företags hemsida. Adressen dit är: www.dwm.se

Samtliga våra produkter får du en överskådlig bild av på vårt företags hemsida. Adressen dit är: www.dwm.se Samtliga våra produkter får du en överskådlig bild av på vårt företags hemsida. Adressen dit är: www.dwm.se Här kommer en kort Introduktion av våra produkter i olika faser och på vilka aktuella marknader:

Läs mer

Emissionsmemorandum November 2011. Ett starkt bolag med global potential som förvandlar lojalitet till intäkter.

Emissionsmemorandum November 2011. Ett starkt bolag med global potential som förvandlar lojalitet till intäkter. Emissionsmemorandum November 2011 Ett starkt bolag med global potential som förvandlar lojalitet till intäkter. Memorandumet har inte godkänts och registrerats av Finansinspektionen i enlighet med bestämmelserna

Läs mer

Så ska OTT-tjänsterna öka Telias tillväxt ytterligare

Så ska OTT-tjänsterna öka Telias tillväxt ytterligare Ledare: Händelserik höst att se fram emot Faluföretag levererar Sveriges första 3Danimerade TV-serie Medieutvecklingen för TV i Sverige nya siffror Resultat- och kundutveckligen andra kvartalet Nummer

Läs mer

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare.

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare. Ärade aktieägare, herr ordförande, kära kollegor, mina damer och herrar. Som ni vet så är hållbarhet, eller SKF Care som vi kallar det, vår ledstjärna sedan lång tid tillbaka. Det är lika viktigt för oss

Läs mer

ELANDERS ÅRSREDO VISNING 2012 FRAMTIDEN BERÖR

ELANDERS ÅRSREDO VISNING 2012 FRAMTIDEN BERÖR FRAMTIDEN BERÖR DITT OMSLAG Omslagets framsida är en av 5 678 slumpmässigt utvalda bilder genererade från bilden på sidan till vänster. Markören visar var i bilden ditt omslag är genererat. Förstoringen

Läs mer

Vi ökade antalet butiker med 250 netto till totalt 1 988. Konjunkturläget skapade möjligheter som vi med vår finansiella styrka kunde ta vara på.

Vi ökade antalet butiker med 250 netto till totalt 1 988. Konjunkturläget skapade möjligheter som vi med vår finansiella styrka kunde ta vara på. Kära aktieägare, Det är väldigt roligt att stå här och träffa er för första gången som vd. Jag vill gärna berätta om året som har gått och också lite om början av det här året. 2009 var ett händelserikt

Läs mer

TEAMWORK SOM GOR SKILLNAD

TEAMWORK SOM GOR SKILLNAD Axel Johnson AB Box 26008 (Villagatan 6) 100 41 Stockholm Tel: 08-701 61 00 Fax: 08-21 30 26 www.axeljohnson.se Teamwork som gör skillnad Axel Johnson Årsberättelse 2013 Axel Johnson Årsberättelse 2013

Läs mer

EXCITO Electronics AB (PUBL)

EXCITO Electronics AB (PUBL) INBJUDAN TILL TECKNING AV AKTIER I EXCITO Electronics AB (PUBL) the heart OF your digital life B3 en riktigt bra pjäs. M3, Sverige Pros: Attractive design, small and compact, plug and play. Cons: Nope.

Läs mer

Inbjudan till teckning av aktier i Mavshack AB (publ)

Inbjudan till teckning av aktier i Mavshack AB (publ) Inbjudan till teckning av aktier i Mavshack AB (publ) Teckningstid 15 29 juni 2015 Mavshack verkar i den kraftigt växande marknaden för streamad underhållning. Underhållning konsumeras i allt högre utsträckning

Läs mer

Welcome to Jeeves. Welkom bij Jeeves. Innehåll. Willkommen bei Jeeves. Bienvenue à Jeeves. Witamy w Jeeves. Tervetuloa Jeevesiin

Welcome to Jeeves. Welkom bij Jeeves. Innehåll. Willkommen bei Jeeves. Bienvenue à Jeeves. Witamy w Jeeves. Tervetuloa Jeevesiin ÅRSREDOVISNING 2009 Welcome to Jeeves Bienvenue à Jeeves Willkommen bei Jeeves Witamy w Jeeves Welkom bij Jeeves Tervetuloa Jeevesiin Innehåll KORT OM JEEVES 2 ÅRET I KORTHET 4 HISTORIA 5 VD HAR ORDET

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012. ZetaDisplay AB (publ) LAST METER MARKETING

ÅRSREDOVISNING 2012. ZetaDisplay AB (publ) LAST METER MARKETING ÅRSREDOVISNING 2012 ZetaDisplay AB (publ) LAST METER MARKETING Det här gör ZetaDisplay! INNEHÅLL Året i sammandrag 3 VD har ordet 4 Last Meter Marketing 7 Marknadsöversikt 10 Verksamhetsbeskrivning 12

Läs mer

MDS Digital Solutions

MDS Digital Solutions Informationsbroschyr MDS Digital Solutions - systemlösningar som automatiserar affärsprocesser för små och medelstora företag samt redovisningskonsulter Innehåll MDS i korthet 3 VD i MDS Digital Solutions

Läs mer

Industrifonden nytt #1 2013

Industrifonden nytt #1 2013 Industrifonden nytt #1 2013 Ljus framtid för svensk internetbransch Foto: Widespace SIDAN 04 # NR.1 APRIL 2013 Trialbee hittar patienterna på nätet SIDAN 06 Widespace fixar annonser i mobilen SIDAN 08

Läs mer

ADDERAT. Framgång backas upp av nytt WMS EFG optimerar varuflödet. Nr 1 2011. samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta

ADDERAT. Framgång backas upp av nytt WMS EFG optimerar varuflödet. Nr 1 2011. samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta ADDERAT samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta Nr 1 2011 Framgång backas upp av nytt WMS EFG optimerar varuflödet Det går bra för inrednings- och möbelföretaget EFG. Företaget växer ordentligt och

Läs mer

Årsredovisning 2013 ÅRS RED OVIS NING ALL TIME HIGH. Sammanflätade affärer SKAPAR FRAMGÅNG. Aktien Årsredovisning 2013 1

Årsredovisning 2013 ÅRS RED OVIS NING ALL TIME HIGH. Sammanflätade affärer SKAPAR FRAMGÅNG. Aktien Årsredovisning 2013 1 Årsredovisning 2013 ELECT R A G R U P P E N A B ÅRS RED OVIS NING ALL TIME HIGH Sammanflätade affärer SKAPAR FRAMGÅNG 2 0 1 3 Aktien Årsredovisning 2013 1 Årsredovisning 2013 Vi är stolta över de resultat

Läs mer

Industrifonden nytt #3 2014

Industrifonden nytt #3 2014 Industrifonden nytt #3 2014 Industrifondens årsstämma: INNOVATIONER KRÄVER LÅNGSIKTIGA INVESTERARE SIDAN 4-5 # NR.3 DECEMBER 2014 Industrifonden önskar alla läsare en God Jul och ett Gott Nytt År! www.industrifonden.se

Läs mer

FAGERHULT BJUDER UPP TILL DANS Förvärv som tillväxtstrategi

FAGERHULT BJUDER UPP TILL DANS Förvärv som tillväxtstrategi En tidning om företagsöverlåtelser fr ån nr 8 juni 2011 FAGERHULT BJUDER UPP TILL DANS Förvärv som tillväxtstrategi OBH NORDICA strategiska val gjorde OBH Nordica till ledare ARCTOS FONDER AV ENTREPRENÖRER

Läs mer

sweden det är hos målgruppen det börjar Allt fler vill resa till Sverige partnerskap, en framgångsrik affärsmodell Dela risk och växla upp insatsen

sweden det är hos målgruppen det börjar Allt fler vill resa till Sverige partnerskap, en framgångsrik affärsmodell Dela risk och växla upp insatsen sweden marknadsför Sverige i världen det är hos målgruppen det börjar Allt fler vill resa till Sverige partnerskap, en framgångsrik affärsmodell Dela risk och växla upp insatsen HÅLLBARHET POSITIONERAR

Läs mer

en studie om KappAhls marknadsföringsstrategi

en studie om KappAhls marknadsföringsstrategi Linköpings universitet HFÖA42, Ekonomisk styrning & marknadsföring Projektarbete ht 2007 Anna Andersson PA2 Cecilia Andrén PA2 Anna-Lotta Haraldsson PA2 Henny Tesch PA2 Linda Vestin PA2 You look great

Läs mer

The Future in Home Entertainment. Memorandum Horse Creek Entertainment AB (publ) HomeTV. Storgatan 26, 171 63 SOLNA Org nr.

The Future in Home Entertainment. Memorandum Horse Creek Entertainment AB (publ) HomeTV. Storgatan 26, 171 63 SOLNA Org nr. The Future in Home Entertainment Memorandum Horse Creek Entertainment AB (publ) HomeTV Horse Creek Entertainment AB (publ) Storgatan 26, 171 63 SOLNA Org nr. 556371-1224 Innehåll 1. En sammanfattning av

Läs mer

Ge morgondagens Pippi en chans! en rapport om svensk barnfilm och hur den kan stärkas genom satsningar i Stockholm-Mälardalen

Ge morgondagens Pippi en chans! en rapport om svensk barnfilm och hur den kan stärkas genom satsningar i Stockholm-Mälardalen Ge morgondagens Pippi en chans! en rapport om svensk barnfilm och hur den kan stärkas genom satsningar i Stockholm-Mälardalen Gila Bergqvist Ulfung och Lisa Taube Ge morgondagens Pippi en chans! en rapport

Läs mer

Svensk Filmnäring UTVECKLING, UTMANINGAR & MÖJLIGHETER

Svensk Filmnäring UTVECKLING, UTMANINGAR & MÖJLIGHETER Svensk Filmnäring UTVECKLING, UTMANINGAR & MÖJLIGHETER the Boston Consulting Group (BCG) är ett globalt managementkonsultföretag och är en världsledande rådgivare inom affärsstrategi. vi samarbetar med

Läs mer

Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen!

Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen! Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen! Hur gör dem som lyckas stärka sina positioner under lågkonjunkturen? Vad och hur gör de för att ta marknadsandelar, stärka varumärket, öka försäljningen?

Läs mer

KARTLÄGGNING AV SÖDRA SVERIGES SPELBRANSCH 2014

KARTLÄGGNING AV SÖDRA SVERIGES SPELBRANSCH 2014 KARTLÄGGNING AV SÖDRA SVERIGES SPELBRANSCH 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING 3 KARTLÄGGNING 3 GAME CITY 3 I KORTHET 3 FÖRORD 4 KARTLÄGGNING 5 ANTAL BOLAG 5 OMSÄTTNING OCH RESULTAT 6 ANSTÄLLDA 8

Läs mer

VÅR AMBITION VÅR ORGANISATION WWW.ACADEMICWORK.SE

VÅR AMBITION VÅR ORGANISATION WWW.ACADEMICWORK.SE Vi erbjuder personaluthyrning och rekrytering av Young Professionals - det är vår nisch och vårt expertområde. Vi hjälper företag att attrahera och rekrytera just denna målgrupp, som i dag blir mer och

Läs mer

ZetaDisplay AB [publ]

ZetaDisplay AB [publ] ZetaDisplay AB [publ] red = C27 M100 Y100 K0 grey= C0 M0 Y0 K40 BOLAGSBESKRIVNING INFÖR LISTNING PÅ NASDAQ OMX FIRST NORTH PREMIER APRIL 2011 VI DIGITALISERAR VÅRA KUNDERS BUTIKS- KOMMUNIKATION VIKTIG

Läs mer

Eniro i korthet. Offline Media Offline Media är fortsatt ett viktigt affärsområde för Eniro. Papper är fortfarande en stark informationsbärare

Eniro i korthet. Offline Media Offline Media är fortsatt ett viktigt affärsområde för Eniro. Papper är fortfarande en stark informationsbärare Årsredovisning 2008 Innehåll 2008 i korthet 1 VD Jesper Kärrbrink 2 Marknad och trender 7 Online 10 Offline Media 14 Voice 18 Geografisk närvaro 22 Eniros ansvar 31 Bolagsstyrningsrapport 2008 39 Aktien

Läs mer

Inbjudan till teckning av aktier i Ikonoskop AB (publ) Upprättat i samband med listning på AktieTorget www.ikonoskop.com

Inbjudan till teckning av aktier i Ikonoskop AB (publ) Upprättat i samband med listning på AktieTorget www.ikonoskop.com Inbjudan till teckning av aktier i Ikonoskop AB (publ) Upprättat i samband med listning på AktieTorget www.ikonoskop.com INNEHÅLLSFÖRTECKNING VIKTOR BJÖRK HAR ORDET... 2 OM MEMORANDUMET... 3 INBJUDAN TILL

Läs mer

Att arbeta med internationella marknader. en handbok för besöksnäringen

Att arbeta med internationella marknader. en handbok för besöksnäringen Att arbeta med internationella marknader en handbok för besöksnäringen Robert Patzelt, Familjen Helsingborg, 2015 Intro Den här handboken är till för dig som företagare inom besöksnäringen. Den ska ge

Läs mer

MOBILIAGUIDEN MOBILIAGUIDEN 1

MOBILIAGUIDEN MOBILIAGUIDEN 1 MOBILIAGUIDEN 2014 MOBILIAGUIDEN 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord...1 Atrium Ljungberg AB...2 En unik historia...3 Marknadsplan Mobilia 2014...4 Konkurrensöversikt...5 Trender...6 Kommunikationsstrategi...7

Läs mer