Falun Ruta Ett DVD AB. Ett modernt svenskt barnmedieföretag med nyckeln till en internationell marknad. Om Ruta Ett DVD AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Falun 2012 08 17. Ruta Ett DVD AB. Ett modernt svenskt barnmedieföretag med nyckeln till en internationell marknad. Om Ruta Ett DVD AB"

Transkript

1 Falun Ruta Ett DVD AB Ett modernt svenskt barnmedieföretag med nyckeln till en internationell marknad. Om Ruta Ett DVD AB

2 Inledning Nyckel till framgång på en tuff internationell marknad inom barnmedia är att synas och finnas där barnen finns! För att klara detta med lönsamhet krävs det idag en helt ny affärsstruktur. Experter är övertygade om att ägandet av innehåll är en av de avgörande faktorerna till framgång i den framtida mediebranschen. Ruta Ett DVD AB har med ett hundraprocentigt ägande av våra varumärken, samt en ny produktionsteknik kombinerat med en anpassad modern affärsmodell och ett brett internationellt kontaktnät, inlett etableringen av våra varumärken på den internationella världsmarknaden. Internationell närvaro på bland annat MIPTV i Cannes Nr 1. På Toon Goggle i USA och Kanada World Wide distributionsavtal med YFE. YFE har 25 års erfarenhet av försäljning av tv-rättigheter och är börsnoterade i Tyskland Heroes of the City visas idag som head animation series på Israels och Koreas största barnkanaler HOP Channel och KBS Sid 2 Sid 3 Sid 4-8 Inledning Marknad Ruta Ett DVD AB Sid 9 Sid 10 Ekonomi Fakta

3 Marknaden Marknaden för barnmedia är en marknad stadd i kontinuerlig tillväxt där stora kända varumärken årligen omsätter miljarder. Denna marknad har präglats av en tradition där varumärken har byggts upp fråntv, bio, böcker och leksaker och där tidigare endast de stora aktörerna har haft de muskler och resurser som krävts för att kunna etablera varumärken brett på en internationell världsmarknad. Barnmediamarknaden genomgår idag en stor förändringsfas där digitala distributionsvägar och nya sätt att konsumera media ställer allt större krav på nytänkande när det gäller såväl utveckling och produktionen av nya varumärken som nya affärsmodeller. Dagens barn vill kunna välja mellan flera olika plattformar vid sin konsumtion av underhållning. Morgondagens varumärken måste ge dem möjligheten att göra det! Det nya mediebeteende och dess följder kommer också att kraftigt öka efterfrågan och behovet av underhållning och nytt innehåll för barn, för många olika plattformar. Efterfrågan av innehåll kommer snabbt bli större än någonsin tidigare. Endast app marknaden som helhet förväntas uppgå till 38 miljarder dollar de kommande tre åren. (källa: ikids) Filmbranschen har upptäckt vilken kraft de har i sina varumärken och att de kan få in mer intäkter på det. Man har blivit duktigare på att utnyttja sitt varumärke genom att flytta in det i olika kanaler, via nya produkter och tjänster, säger Pernilla Jonsson, ansvarig för Kairos Futures affärsområde Konsument, Marknad & Innovation. Några exempel på ledande varumärken: Dora the Explorer Dora the Explorer omsätter årligen ca.1 miljard dollar i endast tv och leksaker Bob the Builder; Hit Entertainment, bolaget bakom tv-favoriter som Thomas the Tank Engine och Bob the Builder, förvärvades hösten 2011, av amerikanska leksakstillverkaren Mattel för 680 miljoner dollar.

4 Ruta Ett DVD AB WE ARE WHERE TODAY S KIDS ARE! Ruta ETT DVD AB s affärsidé är att skapa och utveckla kvalitativ barnunderhållning som spänner över ett helt spektrum av såväl traditionella som nya digitala plattformar. Våra varumärken är utvecklade för att möta barn på alla de plattformar och mediekanaler som används och erbjuds till både dagens och morgondagens barn, Några exempel på detta är; traditionell TV, VOD, internet, hemsidor, appar (iphone, ipad etc.), böcker, merchandise och leksaker. Vår 360 produktportfölj för våra varumärken möjliggör en synlighet och närvaro på såväl traditionella plattformar på de för alla allt viktigare, nya digitala plattformar som erbjuds. Detta ger oss inte bara möjligheter att utveckla, anpassa och erbjuda nya typer av produkter utan också unika möjligheter att nå och attrahera den moderna konsumenten, via nya former av mervärden och sampaketeringar med både fysiska och digitala produkter. 360o TV Merchandisin g Publishing Home Entertainment Internet Toys Music Digital Games Ruta Ett :s varumärken utvecklas från dag ett med den 360 mediemarknaden som utgångspunkt. Detta är nyckel till nya affärsmöjligheter då intäktsmodellerna idag ser annorlunda ut än vad de gjort tidigare. Även produkterna behöver utvecklas och anpassas för nya former av distribution och konsumtion. Ruta Ett s första serie, Heroes of the City, lanseras just nu globalt och arbetet för att etablera Ruta Ett som en internationellt välkänd och ledande leverantör av starka varumärken inom barnsegmentet på en internationell marknad har påbörjats Nyckelpersonernas bakgrund Pelle Ferner Har regisserat över 20 barnfilmer och varit producent av över 250 dvd-produktioner. Pelle har genom tidigare produktioner och samarbeten etablerade kontakter inom förlags-branschen, med nyckelpersoner på t ex Rabénförlagen, Disney Channel Scandina vian, Egmont m.fl. Pelle har även ett förflutet som musikproducent och drev under ett par år en egen musikstudio, Lennart Blixt Mångårig erfarenhet, som nordisk försäljnings- & marknadschef, hos några av de stora aktörerna i underhållningsbranschen, främst inom hemunderhållning och i spelbranschen. Har tidigare arbetat för bl.a. Pan Vision AB, IQ Media Nordic och Esselte Video AB. Ligger bakom flera framgångsrika företag och produktlanseringar genom åren och har ett stort internationellt kontaktnät. Lennart har även en stor erfarenhet av internationell försäljning.

5 Vision och långsiktiga mål Vår vision är att bygga ett unik och innovativt barnmedieföretag på en global marknad samt att bygga upp och befästa en position som en internationellt välkänd och ledande leverantör av starka varumärken inom segmentet Pre-school ( barn 3-7år). I vår framtidsvision finns våra produkter tillgängliga och exponeras via tv bolag, tele- och internet leverantörer, förläggare, leksakstillverkare. klädföretag m.fl., världen över. Våra karaktärer, böcker, leksaker, spel, och barnkoncept skall finnas tillgängliga via både traditionella och nya mediekanaler på en global marknad. Historia & affärsidé Ruta Ett DVD AB har sedan starten 2004 varit leverantör av dvd-produktioner och animerade filmer åt t.ex. Disney Channel Scandinavia, Egmont, Warner och Rabénförlaget. Vi såg tidigt potentialen i att på ett nytt kreativt och kostnadseffektivt sätt utveckla egna varumärken, filmer och barnprodukter. Vår idé var enkelt. Vi skulle äga alla rättigheter till 100% och redan från början förbereda och anpassa produkterna för både traditionella och nya digitala plattformar. We are where today s kids are! TV Books DVD Internet Mobile Devices Merchandise Content is king! Med detta internationella uttryck har Ruta Ett tagit fram en unik samling internationellt gångbara varumärken som; Heroes of the City Tiffel-Toffel and his Friends Cat Fairies Guardians of Nature Dessa varumärken utgör tillsammans Ruta Ett:s produktportfölj av, tv-serier, böcker, produkter och exklusivt material. En produktportfölj som anpassats för, och kommer att ge våra varumärken, en lång livlängd genom generationer, via befintliga plattformar-, digitala plattformar- och kommande framtida generationers nya plattformar.

6 Internationella samarbeten Ruta Ett förstår nödvändigheten och vikten av internationella och strategiska samarbeten. Genom internationella samarbeten med etablerade produktionsbolag i Europa, Kina och Indien har vi skapat en plattform som ger oss en dynamik att professionellt och kostnadseffektivt producera och utveckla våra varumärken, Några av våra viktigaste samarbetsavtal är; Ruta Ett DVD AB och Your Family Entertainment AG skrev i augusti 2011 under ett exklusivt långtidskontrakt för global distribution av TV-serien Heroes of the City. Your Family Entertainment AG (YFE) YFE har sitt ursprung i Ravensburger AG. YFE har stor erfarenhet av försäljning av tv-rättigheter och har sedan 1981 framgångsrikt markandsfört och sålt tv och barnfilmsrättigheter på den internationella marknaden. YFE är börsnoterade i Tyskland (Frankfurt). Reliance MediaWorks Limited, Animationsstudio i Indien som på ett kostnadseffektivt sätt medverkar till att höja kvaliteten och utveckla våra varumärken. Longpack Co. Ltd / Tryckeri i Kina som trycker böcker, lokaliserar produkter och packar våra barnkoncept. Fungerar som samarbetspartner och länk till producenter av leksaker m.m.

7 Produkter Heroes of the City, Tiffel-Toffel and his Friends, Cat Fairies Guardians of Nature, Varumärkesskydd: Våra varumärkesskydd omfattar följande varumärken: Heroes of the City (EU) Tiffel-Toffel och hans vänner (klass 9) Stadens Hjältar (klass 9) Kattälvorna (klass 9) Sagoboxen (klass 16) Våra varumärken finns tillgängliga som; 3D animerade tv-serier, dvd filmer, streaming på internet, applikationer till iphone, ipad m.fl., mervärdeskoncept, hemsidor, leksaker, merchandise, sagoböcker, pekböcker, aktivitetsböcker, etc. Katalog: Synopsis: Karaktärsguide: Licensplan: Online style guide: Trailers: Heroes of the City: Cat Fairies: Yo! Calamity Crow and MC Squawk iz in tha house! Fler nerladdningsbara dokument finns här:

8 Kort om försäljning Tv-serien Heroes of the City är klar för slutleverans i juni 2012, serien är redan dellevererad till Korea, Israel, Malaysia, Iran och Thailand. Heroes of the City visas idag som head animation series på Israels och Koreas största barnkanaler HOP Channel respektive KBS Kids. Ett exklusivt avtal med Toon Goggles är påskrivet för digital distribution för de amerikanska och kanadensiska marknaderna och kommer dessutom att finnas förinstallerade på bl.a. LG s smarta TV-apparater. Det första merchandiseavtalet för Heroes of the City är påskrivet med Korea och de första produkterna beräknas vara ute på marknaden julen Avtalet är värt ca två miljoner kronor över tre år och gäller endast för Koreanska marknaden. Sedan 2010 har vi sålt fler än enheter av våra barnkoncept, Sagoboxen & Lekboxen, i Skandinavien. Förlagsrättigheter för Ruta Ett : Sagoboxar och böcker har sålts till Norge, Finland, Estland och Polen. Potential och affärsmöjligheter Tack vare den nya tekniken, som ger barn möjlighet att konsumera underhållning på både traditionella och nya digitala plattformar, ökar även efterfrågan på innehåll. Ruta Ett DVD AB har idag en fungerande affärsmodell. Vi har även kommit långt i ett första steg att utveckla internationellt gångbara varumärken. Första säsongen av tv-serien Heroes of the City TV är färdig att lanseras, TV- & merchandiseavtal, samt hemsidor, styleguide, licensplaner och även internationellt erfarna samarbetspartners är på plats

9 Ekonomi Vi har en plan för framtiden Vi vet vad vi gör, men det har varit en lärorik resa dit. Ruta Ett DVD AB har på relativt kort tid och med begränsade resurser, startat en etablering av, och skapat en medvetenhet om, våra varumärken på en internationell marknad. Vi har sålt över bokprodukter utan tv-närvaro och vi har lyckats få stort genomslag i det stora brus av produkter som finns på marknaden. Vår bakgrund och våra kunskaper om de nya affärs- och produktionsstrategier som vi har använt oss av är en av de viktigaste nyckelfaktorerna som gjort denna framgång möjlig. Vi har under denna resa tagit mycket lärdom och knutit många viktiga kontakter. Detta göra att vi idag har en bättre förståelse för de krav som ställs och de förutsättningar som måste till för att ett varumärke ska bli framgångsrikt på en internationell marknad. Viktigt att upplevas som en större aktör än vi i verkligheten är. Med hjälp av vår moderna produktionsteknik och internationella samarbetspartners har vi levererat många traditionella produkter men också innovativa och nyskapande produkter. Våra produkter tillverkas idag för såväl ett flertal nya plattformar liksom även för äldre traditionella plattformar. Detta har gjort att Ruta Ett idag upplevs som en större aktör än vi i verkligheten är. Det är en av de delar som är unikt med Ruta Ett och det har bidragit till att vi, trots begränsade resurser, sticker ut och väckt uppmärksamhet på en tuff internationell marknad och det har även gett oss ett försprång mot många av våra konkurrenter. Vi kan få en lönsam tillväxt på en marknad där intäktsmodellerna växlar kraftigt. Vår produktionsteknik kombinerat med ett hundraprocentigt ägande av alla varumärken gör att vi kan skapa produkter för alla befintliga och men också nya framtida plattformar, med de intäktsmodeller som krävs för vart och ett av dessa medier. Även här har vi ett försprång mot många av branschens traditionella aktörer som sitter fast i gamla strukturer, äldre avtal och omoderna affärs- och produktionsmodeller. Viktiga delägare Som viktiga delägare i bolaget ingår dels Almi Invest och dels en grupp privata investerare med bakgrund från internationell verksamhet. I Styrelsen representeras Almi Invest av Christer Navjord, tillika Styrelsens Ordförande. Den privata investeringsgruppen företräds i Styrelsen av Peter Candell, tidigare vd för Inflight Service (Tax-free verksamhet) samt vd för Leaf Sverige AB (tillverkning och försäljning av bl.a. Läkerol och Ahlgrens bilar).

10 Fakta Styrelse Ordförande: Styrelseledarmöter: Christer Navjord, Almi Invest Peter Candell, Backobsido, Pelle Ferner, Ruta Ett DVD AB Lennart Blixt, Ruta Ett DVD AB Org nr: Bank: Södra Dalarnas Sparbank Redovisning: Grant Thornton, Falun Revisor: Carl-Henric Kindlund Ruta Ett DVD AB Magasinet Falun Sweden Besöksadress: Produktion Magasinet Falun Försäljning Rallarvägen Åkersberga

Falun 2012 08 17. Ruta Ett DVD AB. Ett modernt svenskt barnmedieföretag med nyckeln till en internationell marknad. Om Ruta Ett DVD AB

Falun 2012 08 17. Ruta Ett DVD AB. Ett modernt svenskt barnmedieföretag med nyckeln till en internationell marknad. Om Ruta Ett DVD AB Falun 2012 08 17 Ruta Ett DVD AB Ett modernt svenskt barnmedieföretag med nyckeln till en internationell marknad. Om Ruta Ett DVD AB Inledning Nyckel till framgång på en tuff internationell marknad inom

Läs mer

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK FRIHET Svenska Investeringsgruppens vision är att skapa möjligheter för ekonomisk tillväxt och frihet genom att identifiera de främsta fastighetsplaceringarna på marknaden. Vi vill hjälpa våra kunder att

Läs mer

Vad är mobil-tv och hur ser den framtida konsumtionen av mobil-tv ut? Aspiro förvärvar mobil-tv bolaget Rubberduck 2006-09-29

Vad är mobil-tv och hur ser den framtida konsumtionen av mobil-tv ut? Aspiro förvärvar mobil-tv bolaget Rubberduck 2006-09-29 Vad är mobil-tv och hur ser den framtida konsumtionen av mobil-tv ut? Aspiro förvärvar mobil-tv bolaget Rubberduck 2006-09-29 1 Bakgrund Aspiro har idag förvärvat 100% av Rubberduck för ca 25,2 MSEK Aktieägarna/anställda

Läs mer

Strategi för lönsam tillväxt. Redeye Investor Forum Stockholm 22 januari 2013. VD Emil Sunvisson

Strategi för lönsam tillväxt. Redeye Investor Forum Stockholm 22 januari 2013. VD Emil Sunvisson Strategi för lönsam tillväxt Redeye Investor Forum Stockholm 22 januari 2013 VD Emil Sunvisson Cherry 50 år av spelglädje Skandinaviens äldsta privata casinobolag Ca 700 anställda Ca 2 000 aktieägare B-aktien

Läs mer

Årsstämma Area for big and left picture. Area for right picture. Area for red header box (8,09x1,26)

Årsstämma Area for big and left picture. Area for right picture. Area for red header box (8,09x1,26) Årsstämma 2011 Area for red header box (8,09x1,26) Area for big and left picture Area for right picture Position from top left corner: Horizontal 0,5 cm Vertical 0,5 cm Position from top right corner:

Läs mer

VD Fredrik Jönsson Börshuset i Malmö den 27 april, 2011

VD Fredrik Jönsson Börshuset i Malmö den 27 april, 2011 Årsstämma 2011 Area for red header box (8,09x1,26) Area for big and left picture Area for right picture Position from top left corner: Horizontal 0,5 cm Vertical 0,5 cm Position from top right corner:

Läs mer

Årsstämma Area for red header box (8,09x1,26)

Årsstämma Area for red header box (8,09x1,26) Årsstämma 2013 Area for red header box (8,09x1,26) Välkomna till Beijer Electronics årsstämma 2013 Malmö Börshus, tisdagen den 23 april 2013 Agenda Detta är Beijer Electronics 2012 Investeringar i ett

Läs mer

Mycronic Årsstämma maj 2016

Mycronic Årsstämma maj 2016 Mycronic Årsstämma 2016 3 maj 2016 Enabling the future of electronics Lena Olving, VD och koncernchef Det här är Mycronic års erfarenhet av innovation Mycronic är representerade i mer än 50 länder kunder

Läs mer

Moving Media. Southern Sweden. En kreativ upplevelseindustri med fötterna i framtiden

Moving Media. Southern Sweden. En kreativ upplevelseindustri med fötterna i framtiden Moving Media Southern Sweden En kreativ upplevelseindustri med fötterna i framtiden Karin Johansson-Mex Utveckligssamordnare för film och rörlig bild Näringslivsutveckling Region Skåne Karin.mex@skane.se

Läs mer

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef NYEMISSIONEN VISAR TYDLIGA RESULTAT VI SKAPAR STORT INTRESSE OCH FÖRTROENDE Nyemissionen tillförde cirka MSEK 1 996 Starkt stöd från aktieägare

Läs mer

KINNEVIKS ÅRSSTÄMMA 2017 VI BYGGER LEDANDE DIGITALA VARUMÄRKEN 8 MAJ 2017

KINNEVIKS ÅRSSTÄMMA 2017 VI BYGGER LEDANDE DIGITALA VARUMÄRKEN 8 MAJ 2017 KINNEVIKS ÅRSSTÄMMA 2017 VI BYGGER LEDANDE DIGITALA VARUMÄRKEN 8 MAJ 2017 ETT ENTREPRENÖRIELLT INVESTMENTBOLAG MED 80 ÅRS HISTORIK 1936 Grundades 4 E-handel & Marknadsplatser 72 Mdkr Underhållning Finansiella

Läs mer

Boule Diagnostics AB Bolagspresentation 9 mars 2015. Ernst Westman, VD

Boule Diagnostics AB Bolagspresentation 9 mars 2015. Ernst Westman, VD Boule Diagnostics AB Bolagspresentation 9 mars 2015 Ernst Westman, VD Agenda Kort om Boule Blodcellräkning Boules erbjudande Global närvaro Försäljningsutveckling Finansiell utveckling Varför investera

Läs mer

Swedencare Bolagspresentation

Swedencare Bolagspresentation Swedencare Bolagspresentation SWEDENCARE EVENTUELL NOTERING PÅ FIRST NORTH Swedencare AB ( Swedencare eller Bolaget ) utvecklar, marknadsför och säljer premiumprodukter inom hälsa på den globala husdjursmarknaden

Läs mer

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar Skillnaden ligger i detaljerna Främsta konkurrensfördelar med LG Solar FINANSIELL STYRKA HUR ÄR DEN AKTUELLA SITUATIONEN INOM SOLCELLSINDUSTRIN? Marknaden för solceller är under kraftig förändring. Minskande

Läs mer

TECKNINGSERBJUDANDE gällande. WizzCom 3D Productions AB (WizzCom)

TECKNINGSERBJUDANDE gällande. WizzCom 3D Productions AB (WizzCom) TECKNINGSERBJUDANDE gällande WizzCom 3D Productions AB (WizzCom) WizzCom är specialister på produktion av "verklig tredimensionell film där budskapet kan ses i 3D utan särskilda 3D-glasögon! WizzCom vänder

Läs mer

VERKSAMHETER OCH VARUMÄRKEN

VERKSAMHETER OCH VARUMÄRKEN PRESSMAPP VERKSAMHETER OCH VARUMÄRKEN Underhållning CDON.COM BOOKPLUS.FI LEKMER.COM Mode NELLY.COM LINUSLOTTA.COM HEPPO.COM Sport & Hälsa GYMGROSSISTEN.COM BODYSTORE.COM MILSTOLPAR 1999 CDON.COM lanserasav

Läs mer

Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj Välkomna!

Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj Välkomna! Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj 2016 Välkomna! Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj 2016 Ernst Westman, VD Kort om Boule ett tillväxtbolag med inriktning diagnostik Sedan 1999 utvecklar, tillverkar

Läs mer

Dominic Berger Styrelseledamot ord. BEROENDE

Dominic Berger Styrelseledamot ord. BEROENDE STYRELSE, LEDANDE BEFATTNINGSHAVARE OCH REVISOR RIDERCAM AB Styrelse Alexander Lindgren ord. BEROENDE Thomas Lithner ord. OBEROENDE Dominic Berger ord. BEROENDE Janne Wallgren ord. OBEROENDE Ledning Dominic

Läs mer

Expertpositionering. Hur vi skapar, utvecklar och vinner tillbaka affärer till våra kunder

Expertpositionering. Hur vi skapar, utvecklar och vinner tillbaka affärer till våra kunder Expertpositionering Hur vi skapar, utvecklar och vinner tillbaka affärer till våra kunder inom b2b Vi är beroende av ett fåtal personer för att försäljningen och nykundsanskaffning ska fungera. Vi har ingen

Läs mer

ITAB Shop Concept. Förvärv av La Fortezza

ITAB Shop Concept. Förvärv av La Fortezza ITAB Shop Concept Förvärv av La Fortezza 2016-07-08 Förvärvet är i linje med vår strategi om att erbjuda helhetskoncept till detaljhandeln i Europa. Genom förvärvet stärker vi ytterligare vår ledande marknadsposition

Läs mer

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Mot vår mission och vision Mission Vi vill göra det lättare för människor att själva bidra till ett sundare liv i vardagen Vision Ledande i Norden inom hälsa och välbefinnande

Läs mer

Med en drivkraft att skapa revolution

Med en drivkraft att skapa revolution Med en drivkraft att skapa revolution Malte Andreasson är nöjd med den upprättade studion. Fotograf: Andreas Svensson Malte Andreasson har genom sin drivförmåga inom mediebranschen skakat om och utvecklat

Läs mer

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen 2015-2020 Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Innehåll Inledning Idag och framtiden Bakgrund Byggstenar 1. Varumärke och kommunikation 2. Målgrupper

Läs mer

2008-04-15. Det här är Betsson. Johan Friis. VD-assistent

2008-04-15. Det här är Betsson. Johan Friis. VD-assistent 2008-04-15 Det här är Betsson Johan Friis VD-assistent Om Betsson Noterad på Nordiska listan i Stockholm, Mid Cap (BETS) Börsvärde 2669 M.SEK 2008-04-15 En av dom ledande privata internet spelbolagen i

Läs mer

Enghouse Interactive. Region: Norden

Enghouse Interactive. Region: Norden Enghouse Interactive Region: Norden Enghouse Systems Ltd Noterade på Toronto Stock Exchange Grundades 1984 Omsättning: $160 M (Strax över 1 miljard SEK) > 880 anställda Global täckning Tre affärsområden:

Läs mer

VD kommentar till kvartal tre rapport

VD kommentar till kvartal tre rapport VD kommentar till kvartal tre rapport INEV Studios inleder kraftfull expansion Förvärvet av Tourn Media i juni 2014 har varit en bra affär för INEV Studios. Tourn Media är en marknadsplats för content

Läs mer

DETTA ÄR VBG GROUP. Vänersborg

DETTA ÄR VBG GROUP. Vänersborg DETTA ÄR VBG GROUP Vänersborg 2016-03-01 DETTA ÄR VBG GROUP Börsnoterad internationell industrikoncern. Tre divisioner. 1,3 miljarder i omsättning, 2015. Grundades 1951 av Herman Krefting. Huvudkontor

Läs mer

+ 55% GENOMSNITTLIG ÅRLIG TILLVÄXT SEDAN 2010

+ 55% GENOMSNITTLIG ÅRLIG TILLVÄXT SEDAN 2010 INVESTMENT PITCH + 55% GENOMSNITTLIG ÅRLIG TILLVÄXT SEDAN 2010 Varför Bangerhead? 55% årlig genomsnittlig tillväxt sedan 2010 Ny e-handelsplattform lyfter januariomsättningen online 47% kontra januari

Läs mer

Våra partnerorganisationer. #WelcomeTalent

Våra partnerorganisationer. #WelcomeTalent Våra partnerorganisationer Korta vägen Korta vägen är ett initiativ från arbetsförmedlingen och svenska universitet, där Stockholms Universitet är en av deras samarbetspartners. Syftet är att hjälpa utländska

Läs mer

Digitala lösningar som effektivt kommunicerar mot era målgrupper.

Digitala lösningar som effektivt kommunicerar mot era målgrupper. En virtuell webbyrå Vi skapar kostnadseffektiva digitala lösningar åt medelstora och stora företag. Er webbplats blir sökvänlig, responsiv och modern. Vårt koncept bygger på låga kostnader med god kvalité.

Läs mer

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT DR SANNAS NU OCH FRAMÅT Grundare & Styrelseordföranden i Dr Sannas Sweden AB har ordet Jag är väldigt glad och tacksam för det vi har byggt upp tillsamman med Dr Sannas AB för mitt mål är att förena kunskap

Läs mer

Lönsam femfaldig Di-Gasell vinnare med 30% genomsnittlig tillväxt senaste tre åren

Lönsam femfaldig Di-Gasell vinnare med 30% genomsnittlig tillväxt senaste tre åren Lönsam femfaldig Di-Gasell vinnare med 30% genomsnittlig tillväxt senaste tre åren E-handel utan mellanhänder ger bättre marginaler och tydlig konkurrensfördel i branschen Omsättning 31,6 MSEK (+11%) med

Läs mer

VD-rapport Årsstämma 2012

VD-rapport Årsstämma 2012 VD-rapport Årsstämma 2012 VD-redogörelse, CEAB årsstämma 23 maj 2012 unity Entertainment AKTIEÄGARE! HERR ORDFÖRANDE! KORTFATTAD SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETEN 2011 Året började med förvärv av 2 rörelser/bolag

Läs mer

Family 1 Family Business Survey Värdegrunden. Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning

Family 1 Family Business Survey Värdegrunden. Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning Family 1 2018 Värdegrunden Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning 2 Den globala studien bygger på 2 953 svar från ledande befattningshavare i familjeföretag i 53 länder,

Läs mer

Anders Ericson, vd. Sveriges Annonsörer. Marknadschefens bästa vän

Anders Ericson, vd. Sveriges Annonsörer. Marknadschefens bästa vän Anders Ericson, vd Sveriges Annonsörer Marknadschefens bästa vän I HUVUDET PÅ EN ANNONSÖR 1. Vad är en annonsör? De störta annonsörerna i Sverige medieinvesteringar brutto i miljoner kronor 2015 1.

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

VD Ulf Wahlstedt, 5 mars 2008

VD Ulf Wahlstedt, 5 mars 2008 VD Ulf Wahlstedt, 5 mars 2008 Snabb expansion sedan starten 2004 2006 NSP bildas i juli 2004 i och med förvärvet av 21 Burger King-restauranger. NSP övertar driften från 2005 och omsättningen ökar med

Läs mer

Första kvartalet 2019

Första kvartalet 2019 Första kvartalet 2019 Kvartal 1 2019 Rörelseresultatet uppgick till -3,0 (-0,3) MSEK. Nettoomsättningen för kvartalet var 4,0 MSEK vilket är en minskning med 44% från 7,0 MSEK mot samma period förra året.

Läs mer

En snabbare och starkare affärspartner

En snabbare och starkare affärspartner En snabbare och starkare affärspartner Varför blir vissa företag mer framgångsrika än andra? Beror det på kortare time to market, innovationstakten eller produktionskostnaden? Svaret är ovillkorligen ja

Läs mer

Företagsägare i Kina mest optimistiska om tillväxt

Företagsägare i Kina mest optimistiska om tillväxt Pressrelease NYA RESULTAT FRÅN GRANT THORNTON-RAPPORTEN: Företagsägare i Kina mest optimistiska om tillväxt Europa sämst på att göra affärer med Kina. Positiv påverkan för svenska företag Nära ett av fem

Läs mer

PÅ VÅR ARENA MÖTER VÄXANDE BOLAG NYA INVESTERARE. Din kompletta börsarena

PÅ VÅR ARENA MÖTER VÄXANDE BOLAG NYA INVESTERARE. Din kompletta börsarena PÅ VÅR ARENA MÖTER VÄXANDE BOLAG NYA INVESTERARE Din kompletta börsarena TILLSAMMANS SKAPAR DE VÄLMÅENDE BOLAG RUSTADE FÖR FRAMTIDEN FOKUS PÅ TILLVÄXT välkommen till din börsarena Alla är överens om att

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet

StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet Strategi för arbetet med Sverigebilden i utlandet Arbetet med Sverigebilden i utlandet Sverige är ett land med gott rykte, men världen förändras i snabb

Läs mer

Vägen till framgång. En analys av Sveriges bäst presterande företag. Per Weidenman Expert, Business Market Analytics

Vägen till framgång. En analys av Sveriges bäst presterande företag. Per Weidenman Expert, Business Market Analytics Vägen till framgång En analys av Sveriges bäst presterande företag Per Weidenman Expert, Business Market Analytics Innehåll Metod Översikt Sammanfattning Framgångskluster Klusterindelning Kluster och framgångsfaktorer

Läs mer

Halvårsrapport. 24 augusti Vi investerar i framtiden!

Halvårsrapport. 24 augusti Vi investerar i framtiden! Halvårsrapport 24 augusti 2018 Vi investerar i framtiden! HALVÅRSRAPPORT 24 AUGUSTI 2018 JANUARI JUNI 2018 NETTOOMSÄTTNINGEN uppgick till 1 942 (849) Tkr. RÖRELSERESULTAT (EBITDA) för perioden uppgick

Läs mer

Lars Dahlgren. VD och koncernchef

Lars Dahlgren. VD och koncernchef Lars Dahlgren VD och koncernchef Summering av 2011 Ännu ett stabilt år med ökat fokus på att expandera verksamheten Ett starkt resultat - Jämförbar nettoomsättning* ökade med 8% i lokala valutor - Jämförbart

Läs mer

Scanacons erfarenheter av Kinaetablering. SET seminarie; Industriell vattenrening en Svensk paradgren. Rosenbad, 100526

Scanacons erfarenheter av Kinaetablering. SET seminarie; Industriell vattenrening en Svensk paradgren. Rosenbad, 100526 Scanacons erfarenheter av Kinaetablering SET seminarie; Industriell vattenrening en Svensk paradgren Rosenbad, 100526 Innehåll Om Scanacon Vår etablering i Kina Varför? Hur? Erfarenheter! Våra tips till

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 Introduktion 5 Bakgrund 6 Vision 7 Förflyttning 8 Löften 9 Positionering 10 Målgrupper 11 Känsla 12 Kärnvärden 14 INNEHÅLL INTRODUKTION Göteborgs hamn grundades år 1620 och är

Läs mer

Redogörelse för de första 9 månaderna 2014

Redogörelse för de första 9 månaderna 2014 Redogörelse för de första 9 månaderna 2014 Malmö, 28 november 2014 - Mobile Loyalty, som utvecklar och säljer online och mobila annonslösningar, (AktieTorget "MOBI") ("Bolaget") meddelar idag en redogörelse

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer

Borås Kvartalsredogörelse EatGood Sweden AB Kvartal 1, 1 januari - 31 mars 2017

Borås Kvartalsredogörelse EatGood Sweden AB Kvartal 1, 1 januari - 31 mars 2017 Borås 20170522 Kvartalsredogörelse EatGood Sweden AB Kvartal 1, 1 januari - 31 mars 2017 Redogörelse första kvartalet 2017 Efter en försening gällande att bli listade på Aktietorget 2016 så är vi nu äntligen

Läs mer

Digitala trender i mediabranschen NYA DIGITALA TEKNOLOGIER SÄTTER FART PÅ FÖRETAGEN I MEDIABRANSCHEN

Digitala trender i mediabranschen NYA DIGITALA TEKNOLOGIER SÄTTER FART PÅ FÖRETAGEN I MEDIABRANSCHEN Digitala trender i mediabranschen NYA DIGITALA TEKNOLOGIER SÄTTER FART PÅ FÖRETAGEN I MEDIABRANSCHEN Artificiell intelligens tar klivet in i mediavärlden Idag finns de sida vid sida. Traditionella TV-sändningar

Läs mer

Guide. Starta eget företag

Guide. Starta eget företag Guide Starta eget företag Trygghetsrådet TRS Rehnsgatan 11, 7 trappor, 113 57 Stockholm Växel 08-442 97 40, trygghetsradet.trs@trs.se www.trs.se Trygghetsrådet TRS 2019 Starta eget första steget Den här

Läs mer

Latour Industries i korthet"

Latour Industries i korthet Latour Industries i korthet" Omsättning: 16 1,6 Mdr SEK Affärsenheter: 9 Medarbetare: +900 Länder: 19 Kärnan i vår affärside aktivt och omsorgsfullt ägande Skapar goda självständig utveckling möjligheter

Läs mer

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé Affärsplan 12/13 Innehållsförteckning 2 Affärsidé 3 Vara och Produktion Ledstjärnor 4 Kunder Marknadsföring 5 Marknad konkurrenter 6 Mission & Vision 7 Framtid 8 SWOT Vi på SmartLens UF erbjuder Smartphoneanvändaren

Läs mer

Affärsutvecklingsprogrammet för företag som vill växa med Innova:oner! 26 oktober 2012 24 maj 2013

Affärsutvecklingsprogrammet för företag som vill växa med Innova:oner! 26 oktober 2012 24 maj 2013 Affärsutvecklingsprogrammet för företag som vill växa med Innova:oner! 26 oktober 2012 24 maj 2013 Ingrid Haraldsson, Piku AB, i samarbete med Göran Hydbom, Modern Management Network AB PROGRAMDEKLARATION

Läs mer

Sveriges myndigheter i statens (medborgarnas?) tjänst

Sveriges myndigheter i statens (medborgarnas?) tjänst Sveriges myndigheter i statens (medborgarnas?) tjänst 1 Marknad Sverige år 1900 Bo Dahlbom Sverige år 2000 Bo Dahlbom Det moderna miraklet 200 000 150 000 Bnp per person i Sverige 100 000 50 000 5 000

Läs mer

Nyemission. Teckningsperiod: till

Nyemission. Teckningsperiod: till Nyemission Teckningsperiod: 2019-01-30 till 2019-02-13 VIKTIG INFORMATION: Alla investeringar i värdepapper är förenade med risktagande. I Wifogs prospekt finns en beskrivning av potentiella risker som

Läs mer

DIBS Payment Services Första kvartalet 2011

DIBS Payment Services Första kvartalet 2011 DIBS Payment Services Första kvartalet 2011 DIBS roll i värdekedjan SIDE 2 Stark tillväxt under många år Under de senaste fyra åren har den genomsnittliga årliga tillväxten i SEK varit 23 % och EBITDA-marginalen

Läs mer

Schibsteds resa. Raoul Grünthal Koncernchef Schibsted Sverige Ruter Dam 6 februari 2014

Schibsteds resa. Raoul Grünthal Koncernchef Schibsted Sverige Ruter Dam 6 februari 2014 Schibsteds resa Raoul Grünthal Koncernchef Schibsted Sverige Ruter Dam 6 februari 2014 Samma behov in i den digitala världen Tidning Annonser Reseservice Guider Katalogtjänster Service-journalistik. El,

Läs mer

Nytänkande effektivt samarbete

Nytänkande effektivt samarbete Nytänkande effektivt samarbete HELHETSLÖSNINGAR FÖR TEKNISKA INSTALLATIONER Behov av nya lösningar Bygg- och installationsbranschen utvecklas snabbt. Idag är fastigheter mer tekniskt krävande än tidigare.

Läs mer

10 tips för den ansvarsfulla entreprenören

10 tips för den ansvarsfulla entreprenören 10 tips för den ansvarsfulla entreprenören 2 Att lyckas med sitt hållbarhetsarbete Hållbarhetsarbete kan bedrivas av företag i alla branscher och storlekar. Den enda skillnaden är att det är enklare i

Läs mer

INVEST IN NORDIC CLEANTECH

INVEST IN NORDIC CLEANTECH INVEST IN NORDIC CLEANTECH Sedan 2009 En unik och oslagbar kanal i världen för att sälja och marknadsföra svensk miljöteknik utomlands och nationellt. F R O M S W E D E N A N D T H E N O R D I C S Bakgrund

Läs mer

Steget in på den största marknaden

Steget in på den största marknaden Steget in på den största marknaden I oktober 2008 är det 20 år sedan Konftel registrerades hos det svenska bolagsverket. 1998 var drömmen hos två affärsmän och två unga uppfinnare att deras konferenstelefon

Läs mer

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa Vi investerar i framtida tillväxt Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa En partner för tillväxt Entreprenörskap och nytänkande har lagt grunden till många

Läs mer

PRODUKTMEDIA. En stark del av marknadsmixen

PRODUKTMEDIA. En stark del av marknadsmixen PRODUKTMEDIA En stark del av marknadsmixen Cecilia Grahn Nyd Marknadschef MEC Gruppen AB MEC Group Fuzhou China MEC Hong Kong Trading Ltd ROI Stora Reklamkakan 2014 Produktion 17,7 % Digital reklam 16,0

Läs mer

KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER

KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER VD: Göran Westerberg Omsättning: ca 7 mdkr SEK (2018) Anställda: ca 2 800 medarbetare (2018) Huvudkontor: Upplands Väsby, Stockholm Placering: Upplands Väsby, Stockholm

Läs mer

Detta är Alicom Licensing

Detta är Alicom Licensing Alicom Licensing Detta är Alicom Licensing Företräder 10 rättighetsinnehavare framförallt amerikanska figurer och varumärken. Alicom har sedan starten varit fokuserad på filmer och TV-serier. Paramount

Läs mer

Remissvar EU-kommissionens meddelande Mot en modernare och mer europeisk ram för upphovsrätten (Ju2016/00084/L3)

Remissvar EU-kommissionens meddelande Mot en modernare och mer europeisk ram för upphovsrätten (Ju2016/00084/L3) Film&TV-Producenterna YTTRANDE 2016-02-26 Remissvar EU-kommissionens meddelande Mot en modernare och mer europeisk ram för upphovsrätten (Ju2016/00084/L3) Om Film&TV-Producenterna Film&TV-Producenterna

Läs mer

Mobispine AB (publ) Delårsrapport för perioden 2008-01-01 till 2008-03-31. Kraftig ökning av aktiva användare och lästa artiklar 556666-6466

Mobispine AB (publ) Delårsrapport för perioden 2008-01-01 till 2008-03-31. Kraftig ökning av aktiva användare och lästa artiklar 556666-6466 Mobispine AB (publ) 556666-6466 Delårsrapport för perioden 2008-01-01 till 2008-03-31 Kraftig ökning av aktiva användare och lästa artiklar Sammanfattning av delårsrapport för första kvartalet 2008 Koncernen

Läs mer

Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen?

Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen? Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen? Undersökning presenterad på Radar i2i FREDRIK RUNNQUIST R.Rev. 1.0 Sida 2 av 13 Hänger Du med i den Digitala Affärsutvecklingen? Vad händer? Alla verksamheter

Läs mer

1:a pris: Rawstraw UF, ProCivitas Privata Gymnasium Malmö. 2:a pris: At Your Service UF, ProCivitas Privata Gymnasium Helsingborg

1:a pris: Rawstraw UF, ProCivitas Privata Gymnasium Malmö. 2:a pris: At Your Service UF, ProCivitas Privata Gymnasium Helsingborg Juryns motivering: Med gamla verktyg finner ni lösningen på ett modernt världsproblem. Genom en rå idé har ni lyckats skapa en hållbar produkt för framtiden. 2:a pris: At Your Service UF, ProCivitas Privata

Läs mer

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Av Alice Christensson/ BarfotaChefen BarfotaChefen Häng på innovationerna För dina konsumenter är det viktigt med innovationer. Apples

Läs mer

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje.

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje. Beslut, förbundsmötet 2016 Vi är Vision mål och hjärtefrågor Förutsättningar för chefs och ledarskap Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje Löner och villkor Framtidens arbetsliv Fair Union Vi är Vision är

Läs mer

Visste du att New Wave

Visste du att New Wave Presentation av Visste du att New Wave är det enda svenska börsbolag som har ökat i både omsättning och resultat 16 år i rad? är det svenska bolag som har ökat snabbast i Europa då det gäller arbetstillfällen?

Läs mer

Teaser APRIL raireinvest.com

Teaser APRIL raireinvest.com Teaser APRIL 2018 raireinvest.com Erbjudandet i Sammandrag Teckningsperiod: Antal aktier i emissionen: Teckningskurs: 3 april 7 maj 10 000 000 aktier 0,41 SEK per aktie Minsta teckningspost: 10 000 aktier

Läs mer

Hur bra ska vi bli? Om 4 år är 50% av alla ute i arbetslivet 80- och 90-talister. Deras viktigaste drivkraft är

Hur bra ska vi bli? Om 4 år är 50% av alla ute i arbetslivet 80- och 90-talister. Deras viktigaste drivkraft är Hur bra ska vi bli? Om 4 år är 50% av alla ute i arbetslivet 80- och 90-talister. Deras viktigaste drivkraft är Sammanfattning meningsfullhet hållbarhet från den och 31 delaktighet. augusti 2015 Detta

Läs mer

Jan Lillieborg. Badhusvägen 11 165 72 Hässelby. Mob 0768 123441

Jan Lillieborg. Badhusvägen 11 165 72 Hässelby. Mob 0768 123441 Jan Lillieborg Badhusvägen 11 165 72 Hässelby Mob 0768 123441 @ adress jan.lillieborg@origoab.se (Origo Företagsutveckling AB) @ adress jan.lillieborg@telia.com PROFIL Jan Lillieborg, en senior ledare

Läs mer

Lars Dahlgren. VD och koncernchef

Lars Dahlgren. VD och koncernchef Lars Dahlgren VD och koncernchef Swedish Match 2010 Starkt resultat Jämförbar nettoomsättning* ökade 7% i lokala valutor Jämförbart rörelseresultat* ökade 12% i lokala valutor Vinsten per aktie blev 13,12

Läs mer

BEFPAK-Folkmängd Tabell C20KF: Utrikes födda och födda i Sverige med båda¹ föräldrarna födda utomlands efter ursprungsland, kön och ålder.

BEFPAK-Folkmängd Tabell C20KF: Utrikes födda och födda i Sverige med båda¹ föräldrarna födda utomlands efter ursprungsland, kön och ålder. 1 (8) Samtliga Födda i Danmark Födda i Finland Födda i Norge Födda i 448 1 6 6 2 13 19 27 29 62 185 35 17 11 6 6 1 644 1 9 1 5 18 9 14 25 37 74 277 57 32 26 29 12 7 59 6 6 4 1 2 2 1 2 3 3 18 34 4 6 2 2

Läs mer

Maris Hartmanis, vd Medivir AB

Maris Hartmanis, vd Medivir AB Maris Hartmanis, vd Medivir AB We are passionate and dedicated in our efforts to develop and supply innovative pharmaceuticals that improve people s health and quality of life. 2 Året som gått fokus på

Läs mer

Årsstämma Area for red header box (8,09x1,26)

Årsstämma Area for red header box (8,09x1,26) Årsstämma 2012 Area for red header box (8,09x1,26) Välkomna till Beijer Electronics årsstämma 2012 MalmöMässan, onsdagen den 25 april 2012 Årsstämma 2012 Area for red header box (8,09x1,26) Area for big

Läs mer

en liten bok om en stor vision

en liten bok om en stor vision en liten bok om en stor vision En man kom på besök till ett stenbrott. Där såg han först en man som frenetiskt svärande och uppenbarligen mycket missnöjt hackade i stenen. Besökaren gick fram och frågade

Läs mer

VD-redogörelse från. Bolagsstämman 7 april 2011. Community Entertainment OM COMMUNITY ENTERTAINMENT AB

VD-redogörelse från. Bolagsstämman 7 april 2011. Community Entertainment OM COMMUNITY ENTERTAINMENT AB VD-redogörelse från Bolagsstämman 7 april 2011 unity Entertainment VD-redogörelse från årsstämman 7 april 2011 2010 VAR DET ÅR DÅ COMMUNITY ENTERTAINMENT SVENSKA AB VÄNDE BÅDE TREND OCH INRIKTNING. Community

Läs mer

Total flexibilitet i produktionen EG Infor M3 inspirationsdag

Total flexibilitet i produktionen EG Infor M3 inspirationsdag Total flexibilitet i produktionen EG Infor M3 inspirationsdag Välkommen till en inspirerande dag på temat Kraftkällan Infor M3 så skapar du maximal effektivitet i alla företagets aktiviteter. INBJUDAN

Läs mer

COLLABORATIVE TOURISM

COLLABORATIVE TOURISM COLLABORATIVE TOURISM SKÅNEMODELLEN Strategisk plan för turism och besöksnäring i Skåne TOURISM IN SKÅNE AB - Ett av Business Region Skånes fyra dotterbolag Näringsliv Skåne och Business Region Skåne Styrelse

Läs mer

+ = VÄLKOMMEN TILL BUSINESS SWEDEN. The Swedish Trade and Invest Council

+ = VÄLKOMMEN TILL BUSINESS SWEDEN. The Swedish Trade and Invest Council BUSINESS SWEDEN VÄLKOMMEN TILL BUSINESS SWEDEN The Swedish Trade and Invest Council Business Sweden bildades den 1 januari 2013, sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden Vi verkar för att stärka

Läs mer

Kvartalsrapport 1 juli 2013 30 september 2013

Kvartalsrapport 1 juli 2013 30 september 2013 Kvartalsrapport 1 juli 2013 30 september 2013 TrueHeading AB (Publ). org.nr 556658-5054 kvartalsrapport för perioden 2013-07-01 2013-09-30 (Q3:2012) Kommentarer angående verksamheten under kvartal 3, 2013

Läs mer

New Media. De nya praktikerna och kontexter för den nya praktiken

New Media. De nya praktikerna och kontexter för den nya praktiken New Media De nya praktikerna och kontexter för den nya praktiken Vilka är de nya praktikerna? NM utmanar föreställningen om konsumenter och producenter som två olika grupper I nya medier blir konsumenterna

Läs mer

Detta är Swedbank. 2 februari, 2017

Detta är Swedbank. 2 februari, 2017 Detta är Swedbank 2 februari, 2017 Sverige, Estland, Lettland och Litauen är våra hemmamarknader 16,2 miljoner invånare 7,3 miljoner privatkunder 650 000 företagskunder 389 bankkontor 13 700 medarbetare

Läs mer

Catena Investeringscase. Vi länkar Skandinaviens godsflöden

Catena Investeringscase. Vi länkar Skandinaviens godsflöden Catena Investeringscase Vi länkar Skandinaviens godsflöden Varför investera i Catena? Stöttade av megatrender som demografi, med ett konkurrenskraftigt erbjudande Vårt befintliga fastighetsbestånd genererar

Läs mer

Introduktion till MultiQ International AB

Introduktion till MultiQ International AB Introduktion till MultiQ International AB Vad gör MultiQ? MultiQ är ett ledande företag inom Digital Signage och bildskärmslösningar för publika miljöer - Kunder över hela världen men främst norra Europa

Läs mer

Välkommen till årsstämma den 22 april 2015

Välkommen till årsstämma den 22 april 2015 Årsstämma Area for red header box (8,09x1,26) Area for big and left picture Area for right picture Position from top left corner: Horizontal 0,5 cm Vertical 0,5 cm Position from top right corner: Horizontal

Läs mer

VÄGEN TILL FRAMGÅNG. En analys av Sveriges bäst presterande företag

VÄGEN TILL FRAMGÅNG. En analys av Sveriges bäst presterande företag VÄGEN TILL FRAMGÅNG En analys av Sveriges bäst presterande företag Per Weidenman Analytics Manager Bisnode Professional Services Direkt: +46 70 674 88 45 Per.Weidenman@bisnode.com 1 INNEHÅLL Metod Översikt

Läs mer

Utdrag från kapitel 1

Utdrag från kapitel 1 Utdrag från kapitel 1 1.1 Varför en bok om produktionsutveckling? Finns det inte böcker om produktion så att det räcker och blir över redan? Svaret på den frågan är både ja och nej! Det finns många bra

Läs mer

Kvartalsredogörelse Q1 2014. Community Entertainment

Kvartalsredogörelse Q1 2014. Community Entertainment Kvartalsredogörelse Q1 2014 Kvartalsredogörelse Q1 2014 20:E MAJ 2014 Community Entertainment unity Entertainment Första kvartalet 2014 NETTOOMSÄTTNINGEN ökade till 394 tkr (169 tkr). RÖRELSERESULTAT (EBITDA)

Läs mer

Pressmeddelande. För mer information kontakta. Håkan Östlund VD & ägare Göthes AB. Tidigare VD & delägare Industribeslag Sjögren AB

Pressmeddelande. För mer information kontakta. Håkan Östlund VD & ägare Göthes AB. Tidigare VD & delägare Industribeslag Sjögren AB Pressmeddelande Måndag 6 oktober 2014 Den 2 oktober 2014 blev Industribeslag Sjögren AB en del av Göthes koncernen, ett förvärv som stärker och breddar Göthes position på OEM-marknaden inom lås, beslag

Läs mer

Midsona Stockholm Corporate Finance Life Science/Health Care. 7 mars 2012

Midsona Stockholm Corporate Finance Life Science/Health Care. 7 mars 2012 Midsona Stockholm Corporate Finance Life Science/Health Care 7 mars 2012 Agenda Midsona i korthet Hälsa och välbefinnande en växande marknad Viktiga steg mot en starkare kärnverksamhet Finansiell ställning

Läs mer

Nyckeln till lönsam tillväxt

Nyckeln till lönsam tillväxt Nyckeln till lönsam tillväxt Anders Ekdahl Strategisk rådgivning Affärsutveckling Inspiration Hej Anders, Det går bra för Bosch Rexroth och det gör oss stolta, men vi vill fortsätta bli ännu bättre. Vi

Läs mer

RISKER Det finns flertalet risker som kan påverka Bolagets verksamhet och resultat. Flertalet av de interna riskerna förebygger bolaget genom att

RISKER Det finns flertalet risker som kan påverka Bolagets verksamhet och resultat. Flertalet av de interna riskerna förebygger bolaget genom att RISKER Det finns flertalet risker som kan påverka Bolagets verksamhet och resultat. Flertalet av de interna riskerna förebygger bolaget genom att stärka koncernens interna rutiner, men det finns yttre

Läs mer