MILJÖTILLSTÅND FÖR VINDKRAFT PÅ LAND

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MILJÖTILLSTÅND FÖR VINDKRAFT PÅ LAND"

Transkript

1 INFORMATION 1(8) MILJÖTILLSTÅND FÖR VINDKRAFT PÅ LAND Vad en tillståndsansökan och miljökonsekvensbeskrivning för vindkraftsetablering minst bör innehålla Omfattning av ansökan och miljökonsekvensbeskrivning I 22 kapitel 1 miljöbalken regleras vad en ansökan ska innehålla. Skillnaden mellan olika vindkraftsetableringar är stor. En ansökan kan avse en etablering med få eller ett större antal verk. Verksamhetens tänkta lokalisering, närhet till närboende, konflikt med naturvårdsintressen, områdesskydd eller rennäring etc, spelar stor roll för hur omfattande en ansökan måste vara. Det är därför viktigt att ansökan anpassas efter den verksamhet som planeras. I 6 kapitlet 3 och 7 miljöbalken regleras vad en miljökonsekvensbeskrivning ska innehålla. Liksom med ansökan är det viktigt att även miljökonsekvensbeskrivningen anpassas efter planerad verksamhet. Omfattningen på miljökonsekvensbeskrivningen beror till exempel av om planerad verksamhet, enligt 3 förordning (1998:899) om miljökonsekvensbeskrivningar, antas medföra betydande miljöpåverkan eller ej. Efter de förändringar i förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd som trädde i kraft den 1 augusti 2009, har vindkraftsetableringar verksamhetskod B, B respektive C, beroende av antal och höjd på planerade verk. Vindkraftetableringar på B-nivå antas alltid medföra betydande miljöpåverkan. Gäller ansökan ett så kallat frivilligt tillstånd för en vindkraftsetablering på C-nivå ska länsstyrelsen fatta särskilt beslut om miljöpåverkan. För att minimera oklarheter kring vad en ansökan och miljökonsekvensbeskrivning för vindkraftsetablering bör innehålla, och därmed underlätta tillståndsprocessen, har Länsstyrelsen Västernorrland tillsammans med miljöprövningsdelegationen vid Länsstyrelsen Västernorrland tagit fram denna information. Informationen anger vilket innehåll prövningsmyndigheten bedömer att en ansökan och miljökonsekvensbeskrivning bör ha för att tillståndsprocessen ska löpa så smidigt som möjligt. Kommunfullmäktiges tillstyrkande Efter de förändringar i plan- och bygglagen som trädde i kraft den 1 augusti 2009 krävs inte längre bygglov för att uppföra de vindkraftverk som meddelats tillstånd enligt miljöbalken. Detta gäller oavsett om tillstånd för verksamheten krävts eller om tillståndet sökts frivilligt. För att prövningsmyndigheten ska kunna meddela tillstånd i ett vindkraftsärende krävs dock, enligt 4 16 kapitlet miljöbalken, att kommunfullmäktige i aktuell kommun/aktuella kommuner tillstyrkt planerad verksamhet. Kommunfullmäktiges beslut angående tillstyrkande inhämtar prövningsmyndigheten som en del av sin handläggning av ärendet.

2 INFORMATION 2(8) Tillståndsansökan ADMINISTRATIVA UPPGIFTER Sökande/verksamhetsutövare Uppge fullständigt namn, adress, telefon, mobiltelefon och e-postadress. Organisationsnummer för den verksamhet sökt tillstånd ska meddelas. Fastighetsbeteckning på samtliga fastigheter som ansökan omfattar. Kontaktperson Ange en kontaktperson för ansökan. Ombud Om sökanden företräds av ett ombud ska detta tydligt framgå och ombudets kontaktuppgifter också uppges. Ombudets behörighet ska styrkas av en fullmakt i original. ANSÖKANS OMFATTNING Det är viktigt att sökandens yrkande är tydligt och avser hela den verksamhet sökanden planerar bedriva (under uppförande- och driftsfas). Yrkandet ska omfatta det sökanden önskar att tillståndet ska omfatta. Samlad verksamhetsbeskrivning Här redovisas den totala omfattningen av planerad verksamhet under verksamhetens olika faser (uppförande, drift och avveckling). Dvs. utöver själva vindkraftverken, redovisa även eventuella transformatorbyggnader, andra byggnader, fundament, elkabeldragning, byggande av ny väg och förstärkningar av befintlig väg, eventuella vattenverksamheter, tillfälliga och permanenta parkeringsytor, avlopp, vattenuttag mm samt eventuella täkter inom verksamhetsområdet. Verksamhetskod Ange de punkter i bilagan till förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd som gäller för alla delar av den totala verksamheten. Lokalisering med områdesavgränsning Markera på en tydlig översiktskarta den yttre gränsen av verksamhetsområdet. Områdesavgränsningen bör inrymma samtliga vindkraftverk (ritas ut på kartan) samt ett skyddsavstånd till den yttre gränsen. Valet av storleken på skyddsavståndet bör motiveras. Kartan bör även visa närliggande bostäder, annan bebyggelse mm, samt gärna även fastighetsgränser och fastighetsbeteckningar. Maxantalet vindkraftverk Det maximala antal vindkraftverk som ansökan avser. Vindkraftverkens dimensioner Vindkraftverkens maximala navhöjd, rotordiameter samt totalhöjd. Vindkraftverkens generatoreffekt Ange maximal generatoreffekt (uteffekt).

3 INFORMATION 3(8) Tekniska beskrivningar Bör omfatta vindkraftverk och fundament, vägbyggnader, eventuell förstärkning av befintliga vägar, transformatorstationer, ledningsdragning mm. Anslutning till befintligt elnät Ange var anslutning till befintligt elnät planeras ske. Ange även om eldistributionen kommer att ske via luft- eller markledningar. Planerade vägar inom området samt placering av transformatorstation mfl byggnader bör markeras på karta. Det bör tydligt framgå vilka vägar som är befintliga och vilka som planeras byggas. Markera även de vägar som planeras byggas/förstärkas fram till områdesavgränsningen från befintligt vägnät. Avfall Ange vilka typer av farligt avfall, branschspecifikt avfall samt övrigt avfall som kan uppkomma vid verksamhetens alla olika faser samt hur avfallet avses hanteras. Skyddsåtgärder vid risker och olägenheter Förslag på de skyddsåtgärder, principer för skyddsåtgärder eller andra försiktighetsmått som kommer att vidtas för att förebygga och avhjälpa eventuella risker och olägenheter från exempelvis buller, hinderbelysning, skuggor, hantering av kemikalier, vägdragning, sprängning, iskast mm. Förslag på villkor Förslag på villkor kan exempelvis omfatta begränsningsvärden för buller med uppföljning/kontroll, begränsningsvärden för tider då bostäder utsätts för rörliga skuggor mm. Förslag på villkor bör inges för uppförande- respektive driftsfas. Förslag på övervakning och kontroll av verksamheten. Görs lämpligast via ett utkast till kommande kontrollprogram för verksamheten och omfattar exempelvis uppföljning och kontroll av begränsningsvärden för buller och rörliga skuggor samt vilka åtgärder som kommer att vidtas om överträdelser uppkommer. Allmänna hänsynsregler För den planerade verksamheten specifik redovisning för hur hänsynsreglerna i 2 kapitlet miljöbalken kommer att beaktas vid den planerade verksamhetens alla olika faser, dvs. även överföringen från sökanden till anlitade entreprenörer och liknande. Återställning vid avslutning, säkerhet Redovisning av hur, och till vilken grad, området kommer att återställas när verksamheten avslutats samt en redovisning av hur kostnaderna för detta kommer att säkerställas. Verkställighet Om sökanden yrkar på verkställighet ska detta motiveras. Igångsättningstid Den igångsättningstid sökanden yrkar på samt förtydligande av till vilka delar tillståndet ska ha tagits i anspråk inom denna tid. Övrig aktuell prövning Övrig prövning exempelvis enligt 8 och 11 kapitlet miljöbalken, 2:11 kulturminneslagen samt för el-koncession mm bör anges. Undertecknande Ansökan ska vara undertecknad av sökanden eller dennes ombud.

4 INFORMATION 4(8) Miljökonsekvensbeskrivning (MKB) Miljökonsekvensbeskrivningen ska innehålla en samlad beskrivning och bedömning av den totala verksamhetens (vindkraftverk, transformatorbyggnader, andra byggnader, elkabeldragning, vägar mm) effekt på människors hälsa, miljön och hushållningen av resurser. Miljökonsekvensbeskrivningen ska kunna läsas separat från den övriga ansökan och ska därför vara ett separat dokument eller utgöra ett särskilt avsnitt i tillståndsansökan. Sammanfattning Innehållet i miljökonsekvensbeskrivningen ska sammanfattas på ett lättfattligt sätt utan tekniska termer. För att göra det lätt för läsarna att orientera sig bör en tydlig översiktskarta, med vindkraftverken och områdesavgränsningen utritade, finnas med i sammanfattningen. Planförhållanden mm Redovisa på karta och i text hur planerad verksamhet förhåller sig till vad som gäller enligt 3 respektive 4 kapitlet miljöbalken samt de kommunala planer som finns för området. Miljömål och miljökvalitetsnormer Hur nationella, regionala och lokala miljömål samt gällande miljökvalitetsnormer påverkar respektive påverkas av planerad verksamhet. Alternativredovisning En redovisning av alternativa lokaliseringar ska finnas enligt miljöbalken. Den ska göras på sådant sätt att alternativen kan jämföras med varandra. Det ska även tydligt framgå varför huvudalternativet bedömts vara det bästa. Lokaliseringsalternativ ska vara realistiska och jämförbara med huvudalternativet. Utformningsalternativ avser exempelvis antalet vindkraftverk, dess storlek eller en annan utformning av områdesavgränsningen. Nollalternativ Alternativet ska beskriva konsekvenserna av att planerad verksamhet inte kommer till stånd. Områdets värden/intressen och den planerade verksamhetens effekter och konsekvenser på dessa ska beskrivas och bedömas. Det ska även tydligt redovisas vilka skyddsåtgärder som sökanden kommer att vidta. De skyddsåtgärder som redovisas utgör sökandens åtaganden i ärendet. För att tydliggöra de värden som finns i området idag, dvs. det som ligger till grund för bedömningen av vilka effekter och konsekvenser planerad verksamhet kommer att medföra respektive vilka skyddsåtgärder som krävs, ska aktuella skyddsvärden/intressen och naturresurser först presenteras och beskrivas. Beskrivningen och bedömningen bör omfatta alla verksamhetens faser (bygg-, drift- och avvecklingsfasen) och avse den totala verksamhetens påverkan (vindkraftverk, fundament, transformatorstation, andra byggnader, kabeldragning, elanslutning, vägar, permanenta/tillfälliga parkerings- och uppställningsytor, vattenuttag mm).

5 INFORMATION 5(8) Om valt område utpekats som riksintresse för vindkraft samtidigt som området/närområdet även utpekats som riksintresse för annan verksamhet ska prövningsmyndigheten bedöma om verksamheterna är förenliga. Handlingarna ska i dessa fall innehålla tillräckligt underlag inför denna bedömning. Nedan följer exempel på konkurrerande intressen mot vilka den planerade verksamheten bör bedömas. Beroende på frågornas komplexitet kan det finnas anledning att ta hjälp av sakkunniga inom respektive områden. Naturmiljön, mark- och vattenförhållanden, växter och djur, fåglar och fladdermöss Omfattar både området inom planerat vindkraftsområde samt dess närområde. Underlag till redovisning och bedömning av detta finns till exempel hos berörda kommuner respektive länsstyrelser. Saknas tillräckligt underlag för hela eller delar av området måste sökanden själv genomföra de inventeringar, karteringar mm som behövs för att kunna beskriva och bedöma påverkan. Vanliga skyddsåtgärder som kan vidtas för att minska påverkan är exempelvis undantagna områden, skyddsavstånd, ersättningsområden etc. Kommer planerad verksamhet att medföra markavvattning och/eller annan vattenverksamhet kan detta behöva prövas eller anmälas separat enligt 11 kapitlet miljöbalken. Områden av riksintresse eller andra skyddade områden Generellt gäller att marken ska användas till det den är mest lämpad för, dvs. man ska på bästa tänkbara sätt hushålla med mark, vatten och andra resurser. Det är påverkan på intresseområdenas syften som ska analyseras och utvärderas. Även om vindkraftverken, tillfartsvägar och elanslutningar inte uppförs inom gränsen för ett skyddat område kan det ändå ha en påverkan på syftet med området. Uppgifter om riksintresseområden och andra skyddade områden finns i kommunernas översiktsplaner samt hos länsstyrelsen. Rennäringen Om planerad verksamhet placeras inom eller i närheten av områden som berör rennäringen, till exempel har utpekats som riksintresse för rennäringen, bör påverkan från planerad verksamhet utredas. Utredning och bedömning av den planerade verksamhetens effekter på rennäringen bör göras i samarbete med berörd sameby/berörda samebyar samt Sametinget. Det kan vara aktuellt att komplettera miljökonsekvensbeskrivningen med en så kallad socialkonsekvensbedömning. Närmare information om socialkonsekvensbedömningar angående rennäringen kan fås av Sametinget. Andra förekommande verksamheter, friluftsliv, jakt och fiske mm Förekommer andra typer av verksamheter inom området eller i närområdet ska även dessa beaktas. Exempel på verksamheter att beakta vid vindkraftsetableringar är skogsbruk, jordbruk, radio- och telemaster, elnät, gruvor mm. Även områdets värden för friluftsliv och rekreation bör beaktas. Bedömer sökanden att de olika verksamheterna är förenliga med varandra bör detta motiveras.

6 INFORMATION 6(8) Kulturmiljö Områdets kulturmiljövärden ska redovisas vilket kan ställa krav på kunskap via planeringsunderlag, inventeringar och utredningar mm. Separat prövning enligt 2 kapitlet kulturminneslagen kan bli aktuell. Förutom de områden som ur kulturhänsyn redan är skyddade, via riksintressen eller andra former av skydd, finns även andra ur kulturhänsyn intressanta områden. Detta gäller främst områden med så kallade immateriella värden. Naturresurser Storleken på den mark som tas i anspråk för den totala verksamheten ska redovisas, liksom vad marken används till idag. Beräkningar av den årliga elproduktionen bör redovisas. Påverkan på landskapsbilden Landskapsbilden ska beskrivas på ett så objektivt sätt som möjligt, från känsliga platser som t ex bostäder, allmänna platser och rekreationsområden. Påverkan ska beskrivas och bedömas utifrån alla olika landskapsvärden som finns i området. För att belysa den visuella påverkan bör även tydliga fotomontage på både långt och kort avstånd från några representativa platser tas fram (exempelvis från bostadshus, vägsträckor eller andra platser där människor vistas). Boende Avstånden mellan vindkraftverk och bostadshus ska redovisas, samtliga bostadshus och vindkraftverk bör även markeras på tydlig karta. Till bostadshus räknas även fritidsbostäder. Buller Bullerberäkning bör utföras enligt de rekommendationer som anges av Naturvårdsverket. Hittillsvarande praxis utgår från att begränsningsvärdet 40 dba ska innehållas vid bostäder men för störningskänsliga områden kan strängare krav föreskrivas. Buller från verksamheten kan påverka även andra delar av närområdet än de som utgörs av boende. Skuggor Skuggberäkning bör utföras enligt Boverkets rekommendationer. Hur skuggor från verksamheten kommer att påverka närområdet samt hur begränsningsvärdena för rörliga skuggor kommer att hållas bör redovisas. Isbildning, blixtnedslag, driftsstörningar, haverier mm De risker som detta kan medföra för verksamhetsområdet respektive närområdet bör beskrivas. Ljus- och hindermarkering Hur ljus- och hindermarkeringen kommer att utformas och vilken påverkan detta kan medföra för närboende respektive boende på längre håll bör beskrivas. För ljus- och hindermarkeringen bör även en animerad visualisering redovisas. Skyddsåtgärder kan utgöras av exempelvis skärmning och synkronisering. Närbelägna vindkraftverk Avstånd till andra befintliga eller planerade vindkraftverk bör redovisas på en översiktskarta och beskrivas i text. Finns eller kommer vindkraftverk att uppföras inom det direkta närområdet ska den sammantagna/kumulativa påverkan från verksamheterna beaktas.

7 INFORMATION 7(8) Eventuellt uttag av vatten Redovisa om vatten för exempelvis tillverkning av betong planeras att tas ur vattenförekomster i närområdet, Observera att vattenverksamhet kan kräva särskild anmälan eller ansökan. Oljor, kemikalier och dylikt Användning, hantering, transport och bortskaffande av oljor, kemikalier och liknande samt vilken beredskap som finns och vilka skyddsåtgärder som kommer att vidtas vid eventuella olyckor eller läckage med oljor, kemikalier och dylikt bör beskrivas. Återställning Även avvecklingsfasen av verksamheten kommer att medföra påverkan på området. Beskriv hur återställningen av området kommer att utföras och bedöm den påverkan detta kan komma att medföra Samrådsredovisning Alla samråd som hållits och vad som framkommit vid dessa ska redovisas. Det bör tydligt framgå med vilka samråd hållits, datum, hur kallelsen varit utformad, hur kallelse respektive underlagsmaterial tillhandahållits berörda parter samt hur inkomna synpunkter bemötts och beaktats i framtagandet av ansökan och miljökonsekvensbeskrivning. Samråd kan genomföras till exempel via möten, brevutskick, personliga besök, telefonsamtal, annonser i ortspressen mm. Det är viktigt att samrådsprocessen hinner genomföras på ett bra sätt innan ansökan och miljökonsekvensbeskrivning insänds till prövningsmyndigheten. Exempel på samrådsparter: Länsstyrelsen / länsstyrelserna Kommunen / kommunerna Ägare (och nyttjanderättshavare) till berörda och närliggande fastigheter Boende inom området och i närområdet Berörda samebyar Allmänheten Flygplatser (både större och mindre) Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB Räddningsverket, lokal organisation Intresseorganisationer och berörda föreningar (till exempel naturskydds-, ornitologiska, hembygds- och idrottsorganisationer, jaktlag, fiske- och vägföreningar, skoterklubbar etc.) Verksamheter som kan antas bli berörda av planerad verksamhet (radio- och teleoperatörer, nätägare/elbolag, andra vindkraftföretag, skogs- och jordbruksföretag etc.) Länsmuseum Riksantikvarieämbetet Naturvårdsverket Kammarkollegiet Sametinget Försvarsmakten Trafikverket (väg, flyg och ev. järnväg) Bergsstaten Boverket

8 INFORMATION 8(8) Energimyndigheten Skogsvårdsstyrelsen Sveriges Geologiska Undersökningar, SGU Fiskeriverket Referenser och källor En tydlig förteckning av använd litteratur och referenser ska redovisas för att läsaren av miljökonsekvensbeskrivningen ska kunna ta del av bakgrundsmaterialet.

Exempel på vad en tillståndsansökan och miljökonsekvensbeskrivning för vindkraft på land minst ska innehålla

Exempel på vad en tillståndsansökan och miljökonsekvensbeskrivning för vindkraft på land minst ska innehålla Datum 2009-09-10 1 (6) Exempel på vad en tillståndsansökan och miljökonsekvensbeskrivning för vindkraft på land minst ska innehålla Följande råd när det gäller vad en tillståndsansökan enligt 9 kap Miljöbalken

Läs mer

Uppgifter i denna broschyr kan inte åberopas i enskilda fall. G:\Mbn\Arkiv\Vindkraft\Vindkraft, broschyr.doc TEL VÄXEL 0512-310 00

Uppgifter i denna broschyr kan inte åberopas i enskilda fall. G:\Mbn\Arkiv\Vindkraft\Vindkraft, broschyr.doc TEL VÄXEL 0512-310 00 Bygga vindkraftverk I den här broschyren finns kortfattad information om hur Vara kommun handlägger vindkraftverksärenden och vilka uppgifter som krävs för prövningen. Uppgifter i denna broschyr kan inte

Läs mer

Vad en anmälan enligt Miljöbalken samt ansökan om bygglov för vindkraftverk bör innehålla

Vad en anmälan enligt Miljöbalken samt ansökan om bygglov för vindkraftverk bör innehålla Vad en anmälan enligt Miljöbalken samt ansökan om bygglov för vindkraftverk bör innehålla En anmälan/ansökan som är så komplett som möjligt kan förkorta handläggningstiden om miljökontoret/plan- och byggkontoret

Läs mer

Legal#3856584_1.PPT. Tillståndsprocessen en översikt

Legal#3856584_1.PPT. Tillståndsprocessen en översikt Tillståndsprocessen en översikt Vad är en tillståndsprocess? Vindkraft miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken För att bedriva miljöfarlig verksamhet krävs tillstånd enligt miljöbalken /anmälan A/B/C-verksamhet

Läs mer

Information om vilka regler som gäller vid ansökan om att bygga vindkraftverk.

Information om vilka regler som gäller vid ansökan om att bygga vindkraftverk. VINDKRAFT Information om vilka regler som gäller vid ansökan om att bygga vindkraftverk. Informationen är framtagen i maj 2012. Foto: Filippa Einarsson. I Kristianstads kommun inns det goda förutsättningar

Läs mer

Samråd enligt miljöbalen kap 6 4 Vindkraftprojekt Gröninge. Anders Wallin, E.ON Vind Sverige AB 2012-01-17

Samråd enligt miljöbalen kap 6 4 Vindkraftprojekt Gröninge. Anders Wallin, E.ON Vind Sverige AB 2012-01-17 Samråd enligt miljöbalen kap 6 4 Vindkraftprojekt Gröninge Anders Wallin, E.ON Vind Sverige AB 2012-01-17 Agenda Varför är vi här idag? Tillståndsprocessen Presentation av Gröningeprojektet Närliggande

Läs mer

Uppdaterad

Uppdaterad 1 Uppdaterad 2012-03-29 Att söka tillstånd till vattenverksamhet Vattenverksamhet regleras i 11 kap miljöbalken (1998:808) och i lagen (1998:812) med särskilda bestämmelser om vattenverksamhet. För vattenverksamhet

Läs mer

Tillstånd till etablering och drift av vindkraftsanläggning med upp till åtta verk på fastigheterna Bockekulla 1:1 m.fl.

Tillstånd till etablering och drift av vindkraftsanläggning med upp till åtta verk på fastigheterna Bockekulla 1:1 m.fl. TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Eva-Lena Larsdotter 2014-02-25 KS 2013/0985 Kommunstyrelsen Tillstånd till etablering och drift av vindkraftsanläggning med upp till åtta verk på fastigheterna

Läs mer

SAMRÅDSUNDERLAG ÄNDRINGSTILLSTÅND FÖR GÅXSJÖ-RAFTSJÖHÖJDEN VINDKRAFTPARK

SAMRÅDSUNDERLAG ÄNDRINGSTILLSTÅND FÖR GÅXSJÖ-RAFTSJÖHÖJDEN VINDKRAFTPARK SAMRÅDSUNDERLAG ÄNDRINGSTILLSTÅND FÖR GÅXSJÖ-RAFTSJÖHÖJDEN VINDKRAFTPARK Raftsjö Vind AB 2018-11-19 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 3 2 ADMINISTRATIVA UPPGIFTER 3 3 GÄLLANDE TILLSTÅND,

Läs mer

MILJÖENHETEN. Samråd inför ansökan om tillstånd till miljöfarlig verksamhet

MILJÖENHETEN. Samråd inför ansökan om tillstånd till miljöfarlig verksamhet MILJÖENHETEN Samråd inför ansökan om tillstånd till miljöfarlig verksamhet 1 Samråd Många verksamheter kräver tillstånd enligt miljöbalken för att få startas och drivas. I bilagan till förordningen om

Läs mer

Välkomna på informationsmöte om tillståndsansökan för Stormyrberget vindkraftpark!

Välkomna på informationsmöte om tillståndsansökan för Stormyrberget vindkraftpark! Välkomna på informationsmöte om tillståndsansökan för Stormyrberget vindkraftpark! 2106-02-29 Syfte med informationsmötet Informera om: - Hur tillståndsansökan har tagits fram - Innehållet i tillståndsansökan

Läs mer

Detta är en checklista för vad som behöver vara med i anmälan.

Detta är en checklista för vad som behöver vara med i anmälan. Regler om miljöfarlig verksamhet finns i 9 kap. miljöbalken. Vilka verksamheter som är anmälningspliktiga framgår av miljöprövningsförordningen (2013:251). Anmälan måste vara komplett för att miljöförvaltningen

Läs mer

Jacob Bennet ägare av marken där verken ska placeras vill att vi avvaktar tills ett nytt markavtal med Sydax AB är på plats.

Jacob Bennet ägare av marken där verken ska placeras vill att vi avvaktar tills ett nytt markavtal med Sydax AB är på plats. 2015-03-30 Mi 2015-48 Kenneth Kallin 0413-620 85 Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden Förslag till beslut avseende miljöanmälan med verksamhetkod 40.100 enligt förordning (2013:251) om utbyte av två vindkraftverk

Läs mer

Vindbruksplan Tillägg till Översiktsplan 2009 Orust kommun Antagen

Vindbruksplan Tillägg till Översiktsplan 2009 Orust kommun Antagen Bilaga Vindbruksplan Tillägg till Översiktsplan 2009 Orust kommun Antagen 2016-08-31 Särskild sammanställning av miljökonsekvensbeskrivningen 2016-09-01 Innehåll 1 Särskild sammanställning... 3 2 Integrering

Läs mer

Bygglovsansökan för vindkraftanläggning Jonsbo

Bygglovsansökan för vindkraftanläggning Jonsbo Hylte kommun Samhällsbyggnadskontoret Storgatan 8 314 80 Hyltebruk Bygglovsansökan för vindkraftanläggning Jonsbo 1 Administrativa uppgifter Fastighetsbeteckningar: Sökande och byggherre: Kontaktperson:

Läs mer

STORHÖGEN Östersunds kommun, Jämtlands län

STORHÖGEN Östersunds kommun, Jämtlands län Samråd enligt miljöbalken med anledning av utbyggnad av vindkraft vid STORHÖGEN Östersunds kommun, Jämtlands län STATKRAFT SCA VIND AB 2011-10-11 Dagordning Statkraft SCA Vind AB Samråd Lokalisering och

Läs mer

6 kap. Miljökonsekvensbeskrivningar och annat beslutsunderlag

6 kap. Miljökonsekvensbeskrivningar och annat beslutsunderlag [Denna lydelse var gällande fram till 2018-01-01.] 6 kap. Miljökonsekvensbeskrivningar och annat beslutsunderlag När det krävs en miljökonsekvensbeskrivning 6 kap. 1 En miljökonsekvensbeskrivning ska ingå

Läs mer

Vägledning avseende ansökan om tillstånd för vindkraft inom Jönköpings län. Version

Vägledning avseende ansökan om tillstånd för vindkraft inom Jönköpings län. Version Vägledning avseende ansökan om tillstånd för vindkraft inom Jönköpings län Version 2009-09-16 Denna vägledning redogör för vad en tillståndsansökan enligt 9 kap 6 miljöbalken minst ska innehålla. Den gäller

Läs mer

Anmälan om vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna på fastigheten Hossmo 1:53, Kalmar kommun Beslut

Anmälan om vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna på fastigheten Hossmo 1:53, Kalmar kommun Beslut Elektronisk delgivning Anmälan om vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna på fastigheten Hossmo 1:53, Kalmar kommun Beslut Länsstyrelsen ger dispens från strandskyddsbestämmelserna,

Läs mer

Ansökan och miljökonsekvensbeskrivning

Ansökan och miljökonsekvensbeskrivning Ansökan och miljökonsekvensbeskrivning Innehåll och omfattning vid prövning av miljöfarliga verksamheter enligt miljöbalken MILJÖSKYDDSENHETEN Senast uppdaterad: 2009-01-20 Ansökans innehåll Ansökan om

Läs mer

Samrådsunderlag. Fortsatt drift av vindkraftverk pa fastigheterna Nedra Vannborga 1:1 och Ö vra Vannborga 13:1, Borgholms kommun

Samrådsunderlag. Fortsatt drift av vindkraftverk pa fastigheterna Nedra Vannborga 1:1 och Ö vra Vannborga 13:1, Borgholms kommun Samrådsunderlag Fortsatt drift av vindkraftverk pa fastigheterna Nedra Vannborga 1:1 och Ö vra Vannborga 13:1, Borgholms kommun Ärende Kalmarsund Vind driver två vindkraftverk på fastigheterna Nedra Vannborga

Läs mer

Vägledning avseende anmälan om vindkraft inom Ystad- Österlenregionen

Vägledning avseende anmälan om vindkraft inom Ystad- Österlenregionen Version 2010-12-29 Vägledning avseende anmälan om vindkraft inom Ystad- Österlenregionen Nedanstående vindkraftsanläggningar räknas enligt miljöbalken som miljöfarlig verksamhet och ska anmälas till direktionen

Läs mer

Bilaga 5. Miljökonsekvensbeskrivning Översiktsplan för vindkraft

Bilaga 5. Miljökonsekvensbeskrivning Översiktsplan för vindkraft Bilaga 5. Miljökonsekvensbeskrivning Översiktsplan för vindkraft Tillägg till Översiktsplan för Kungsbacka kommun, ÖP06. Antagen av kommunfullmäktige 2012-04-10, 89 Sammanfattning Översiktsplan för vindkraft

Läs mer

Ansökan om ändringstillstånd enligt miljöbalken

Ansökan om ändringstillstånd enligt miljöbalken Till: Länsstyrelsen i Västerbottens län Miljöprövningsdelegationen Ansökan om ändringstillstånd enligt miljöbalken Sökande: Kontaktperson: Saken: Fred. Olsen Renewables AB Västra Norrlandsgatan 29 903

Läs mer

Vattenfall informationsmöte Bruzaholm vindkraftpark

Vattenfall informationsmöte Bruzaholm vindkraftpark Vattenfall informationsmöte Bruzaholm vindkraftpark Vattenfall Vindkraft AB 26 maj 2014 1 Bruzaholm Vindkraftprojekt Informationsmöte 2014.05.26 INFORMATIONSMÖTE Välkommen till informationsmöte för vindkraftprojekt

Läs mer

PM Miljöfarlig verksamhet

PM Miljöfarlig verksamhet 1 (6) Mark- och miljödomstolarna PM Miljöfarlig verksamhet I detta PM redovisas huvuddragen av hur handläggningen vid mark- och miljödomstolen går till för ansökningar om tillstånd till miljöfarlig verksamhet

Läs mer

40 70 m. 110 m 160 m Vinglängd. 25 m. 45 65 m Effekt. 3 7 MW Årsproduktion 0,8 MW. 1,5 GWh. 8 20 GWh El-villa 25 000 kwh. 60 st

40 70 m. 110 m 160 m Vinglängd. 25 m. 45 65 m Effekt. 3 7 MW Årsproduktion 0,8 MW. 1,5 GWh. 8 20 GWh El-villa 25 000 kwh. 60 st Prövning av vindkraft Lena Niklasson Miljöskyddsenheten Tornhöjd 40 50 m 40 70 m 80 105 m 110 m 160 m Vinglängd 15 m 25 m 45 50 m 45 65 m Effekt 0,3 MW 0,8 MW 2-3 MW 3 7 MW Årsproduktion 0,3 GWh 1,5 GWh

Läs mer

Anmälan enligt miljöbalken 9 kap 6 miljöbalken (1998:808) samt miljöprövningsförordningen (2013:251)

Anmälan enligt miljöbalken 9 kap 6 miljöbalken (1998:808) samt miljöprövningsförordningen (2013:251) 1(11) Fastighetsuppgifter Fastighetsbeteckning Fastighetens gatuadress Fastighetens postnummer och ort Sökande Namn Telefon dagtid Adress Postnummer och ort E-postadress Ev. referensnummer Lokal/verksamhet

Läs mer

Tillståndsprocessen. Allmänt om vindkraft 2009-11-02. Vindkraft Sätila

Tillståndsprocessen. Allmänt om vindkraft 2009-11-02. Vindkraft Sätila Vindkraft Sätila - samråd enligt Miljöbalken med anledning av planerad vindkraftpark på fastigheterna Lygnersvider 1:31, Svansjökulle 1:9, 1:5, Ryda 1:32, Sätila 3:3, 4:2, 5:1 och Sätila Hede 1:5, 1:10,

Läs mer

Prövning av vindkraft

Prövning av vindkraft Prövning av vindkraft Peter Ardö, Länsstyrelsen i Halland Skövde 2009-09-30 Göteborg 2009-10-01 1 Nya regler om prövning av vindkraft Slopad dubbelprövning (PBL/MB) i de flesta situationer Bygglovsregler

Läs mer

Planering av markanvändning. Föreläsare: Signe Lagerkvist,

Planering av markanvändning. Föreläsare: Signe Lagerkvist, Planering av markanvändning Föreläsare: Signe Lagerkvist, signe.lagerkvist@jus.umu.se År 1100-1300? Bjärköarätten 1874 års Byggnadsstadga 1907 års Stadsplanelag 1947 års Byggnadslag 2 1987 års Lag om hushållning

Läs mer

ANSÖKAN OM ÄNDRINGSTILLSTÅND

ANSÖKAN OM ÄNDRINGSTILLSTÅND Till Länsstyrelsen i Västernorrlands län Miljöprövningsdelegationen ANSÖKAN OM ÄNDRINGSTILLSTÅND Sökande: Sandtjärnberget Vindkraft AB, 556849-7035 c/o NV Nordisk Vindkraft AB Lilla Bommen 1 411 04 Göteborg

Läs mer

Jokkmokks kommun Miljökontoret

Jokkmokks kommun Miljökontoret Jokkmokks kommun Miljökontoret Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap miljöbalken (1998:808) Administrativa uppgifter Anläggningens namn: Besöksadress: Utdelningsadress: Postnummer och ort: Telefon:

Läs mer

Anmälan om avhjälpandeåtgärd med anledning av föroreningsskada enligt 28 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd

Anmälan om avhjälpandeåtgärd med anledning av föroreningsskada enligt 28 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Anmälan om avhjälpandeåtgärd med anledning av föroreningsskada enligt 28 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Administrativa uppgifter Plats där föroreningen finns (helst med

Läs mer

Tillståndsansökan. Vindpark Äskås-Harshult. Statkraft Södra Vindkraft AB

Tillståndsansökan. Vindpark Äskås-Harshult. Statkraft Södra Vindkraft AB Miljökonsekvensbeskrivning Vindpark Äskås-Harshult Statkraft Södra Vindkraft AB Vindpark Äskås-Harshult Tillståndsansökan Ansökan om tillstånd enligt 9 kap MB för uppförandet av en gruppstation för vindkraft,

Läs mer

Antagandehandling

Antagandehandling Antagandehandling 2010-01-22 Särskild sammanställning enligt Miljöbalken 6 kap. 16 gällande det tematiska tillägget till Översiktsplan 2002 för vindkraft, Tema vindkraft, tillägg till översiktsplanen.

Läs mer

Samrådsunderlag. För vindkraft vid Kronoberget Lekebergs kommun, Örebro län. Vindkraftanläggning på Fjällberget i Dalarnas län 2010-06-17

Samrådsunderlag. För vindkraft vid Kronoberget Lekebergs kommun, Örebro län. Vindkraftanläggning på Fjällberget i Dalarnas län 2010-06-17 För vindkraft vid Lekebergs kommun, Örebro län Vindkraftanläggning på Fjällberget i Dalarnas län 21-6-17 Vindkraft - Lekebergs kommun Medverkande Verksamhetsutövare Stena Renewable AB Box 7123 42 33 Göteborg

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (8)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (8) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (8) J. 3 VINDKRAFTSPOLICY FÖR LOMMA KOMMUN Introduktion Denna policy bygger på kommunens utredning Vindkraft i Lomma kommun 2004. För att ta del av bakgrunden till och fördjupade

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fallområdet, söder om järnvägen, Mantorp

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fallområdet, söder om järnvägen, Mantorp Bedömning av för Planprogram, del av Fallområdet, söder om järnvägen, Mantorp Beslut om Samråd: 2017-04-24 Godkännande: 2018-03-20 www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan eller ett

Läs mer

VINDKRAFT NORR. Omgivningsbeskrivning. Miljökonsekvensbeskrivning

VINDKRAFT NORR. Omgivningsbeskrivning. Miljökonsekvensbeskrivning Omgivningsbeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Områdesbeskrivning Jämförelse mellan föreslagna vindkraftsparker och riksintresseområden utpekade 2008 av Energimyndigheten Parken: Mörttjärnberget Bräcke

Läs mer

Samrådsunderlag enligt MB och PBL inför samråd med allmänheten

Samrådsunderlag enligt MB och PBL inför samråd med allmänheten Samrådsunderlag enligt MB och PBL inför samråd med allmänheten Uppförande av vindkraftverk på fastigheten Dal 1:1 Gåsevadsholm Fideikommiss AB avser att ansöka om tillstånd enligt miljöbalken och planoch

Läs mer

Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Johan Blomberg (M) Anders Sundberg (S) Lennart Nygren (S)

Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Johan Blomberg (M) Anders Sundberg (S) Lennart Nygren (S) 2014-02-13 1 (6) Plats och sammanträdestid Sessionssalen, Hultsfred, torsdagen den 13 februari 2014, kl. 10.00-10.30 Beslutare Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Johan Blomberg (M) Anders

Läs mer

ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd

ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Skickas till: Samhällsenheten Box 100 796 22 Älvdalen Tel: 0251-313 00 e-post: kommun@alvdalen.se Administrativa

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fall-området, söder om järnvägen, Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fall-området, söder om järnvägen, Mantorp, Mjölby kommun Bedömning av för Planprogram, del av Fall-området, söder om järnvägen, Mantorp, Mjölby kommun Antagen: Laga kraft: Genomförandetidens sista dag: www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en

Läs mer

PM Vattenverksamhet. Anmälningsplikt eller tillståndsplikt?

PM Vattenverksamhet. Anmälningsplikt eller tillståndsplikt? 1 (6) Mark- och miljödomstolarna PM Vattenverksamhet I detta PM redovisas huvuddragen av hur handläggningen vid mark- och miljödomstolen går till för ansökningar om tillstånd till vattenverksamhet enligt

Läs mer

MKB och alternativredovisning. Börje Andersson

MKB och alternativredovisning. Börje Andersson MKB och alternativredovisning Börje Andersson 1 Syfte med MKB Syftet med att upprätta en miljökonsekvensbeskrivning är att ge ett bättre underlag för ett beslut. (Prop. 1997/98:45, sid 271, 6 kap,3 MB)

Läs mer

INFORMATION INFÖR TIDIGT SAMRÅD I SAMBAND MED ANSÖKAN OM TILLSTÅND ENLIGT MILJÖBALKEN

INFORMATION INFÖR TIDIGT SAMRÅD I SAMBAND MED ANSÖKAN OM TILLSTÅND ENLIGT MILJÖBALKEN INFORMATION INFÖR TIDIGT SAMRÅD I SAMBAND MED ANSÖKAN OM TILLSTÅND ENLIGT MILJÖBALKEN Namn Adress Postadress Telefonnummer Fastighetsbeteckning där det planerade stallet ska ligga samt för spridningsarealerna:

Läs mer

Samråd och beslut om betydande miljöpåverkan för vattenverksamheter, ansökan om tillstånd, länsstyrelsens tillsyn samt egenkontroll

Samråd och beslut om betydande miljöpåverkan för vattenverksamheter, ansökan om tillstånd, länsstyrelsens tillsyn samt egenkontroll INFORMATION 1(7) Samråd och beslut om betydande miljöpåverkan för vattenverksamheter, ansökan om tillstånd, länsstyrelsens tillsyn samt egenkontroll Definition vattenverksamhet Samtliga vattenverksamheter

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE VINDPARKER ÅBY-ALEBO OCH KÄRNEBO

SAMRÅDSREDOGÖRELSE VINDPARKER ÅBY-ALEBO OCH KÄRNEBO www.statkraftsodra.com Bilaga C8 SAMRÅDSREDOGÖRELSE VINDPARKER Ansökan om tillstånd enligt miljöbalken Statkraft Södra Vindkraft AB 1 (8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE 3 2.1

Läs mer

Vindkraftprojekt Palsbo, Samråd enligt 6 kap 4 miljöbalken 2011-05-10

Vindkraftprojekt Palsbo, Samråd enligt 6 kap 4 miljöbalken 2011-05-10 Vindkraftprojekt Palsbo, Vaggeryds och Gislaveds kommun Samråd enligt 6 kap 4 miljöbalken 2011-05-10 Agenda: Bakgrund Tillstånd och samråd Tidplan Vägar och markarbeten Elanslutning Natur-, kultur- och

Läs mer

Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken Enligt 9 kap 6 miljöbalk (1998:808) samt 10 i miljöprövningsförordning (2013:251)

Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken Enligt 9 kap 6 miljöbalk (1998:808) samt 10 i miljöprövningsförordning (2013:251) Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken Enligt 9 kap 6 miljöbalk (1998:808) samt 10 i miljöprövningsförordning (2013:251) Ny verksamhet Ändring av befintlig verksamhet Anmälan om ägarbyte

Läs mer

ANMÄLAN OM SAMRÅD ENLIGT 12 KAP. 6 MILJÖBALKEN Anmälan om samråd för om- och nybyggnation av ledningar görs på särskild blankett.

ANMÄLAN OM SAMRÅD ENLIGT 12 KAP. 6 MILJÖBALKEN Anmälan om samråd för om- och nybyggnation av ledningar görs på särskild blankett. ANMÄLAN OM SAMRÅD ENLIGT 12 KAP. 6 MILJÖBALKEN Anmälan om samråd för om- och nybyggnation av ledningar görs på särskild blankett Länsstyrelsens noteringar Ankomststämpel Diarienummer Allmänna uppgifter

Läs mer

Att söka tillstånd. 2. Samråd

Att söka tillstånd. 2. Samråd Bilaga 1 Att söka tillstånd Arbete pågår inom MPD-nätverket med att ta fram en länsstyrelsegemensam informationsbroschyr Att söka tillstånd. Miljösamverkan Sveriges projekt Samråd enligt 6 kap. miljöbalken

Läs mer

Samrådsredogörelse 2011-12-19. Vindpark Östra Frölunda

Samrådsredogörelse 2011-12-19. Vindpark Östra Frölunda Samrådsredogörelse 2011-12-19 Vindpark Östra Frölunda Innehåll INNEHÅLL... 1 1. INLEDNING... 2 1.1. SAMMANFATTNING AV SAMRÅDSPROCESSEN... 2 2. TIDIGA REMISSFÖRFRÅGNINGAR... 3 3. SAMRÅD MED SVENLJUNGA KOMMUN

Läs mer

Samråd. inför miljöprövning. Syftet med samråd? Vad säger lagstiftningen? Hur bedömer prövningsmyndigheten samrådet?

Samråd. inför miljöprövning. Syftet med samråd? Vad säger lagstiftningen? Hur bedömer prövningsmyndigheten samrådet? Samråd inför miljöprövning Syftet med samråd? Vad säger lagstiftningen? Hur bedömer prövningsmyndigheten samrådet? Erik Olauson, Miljöprövningsdelegationen 18 februari 2010 Nya regler på gång! Miljödepartementet

Läs mer

Antal verk: Maximal navhöjd Maximal rotordiameter Maximal totalhöjd

Antal verk: Maximal navhöjd Maximal rotordiameter Maximal totalhöjd Ankomststämpel Anmälan om miljöfarlig verksamhet - vindkraft enligt 9 kap 6 miljöbalken (1998:808), miljöprövningsförordning (2013:251) och förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd

Läs mer

Mänsklig påverkan Landskap/fotomontage Ljud Skugga Säkerhet

Mänsklig påverkan Landskap/fotomontage Ljud Skugga Säkerhet Välkomna Utformning Lokalisering och placering Vindförutsättningar Vindkraftverk Fundament, väg och elnät Områdesbeskrivning Naturområden Djur och växter Inventeringar Kultur Mänsklig påverkan Landskap/fotomontage

Läs mer

Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap. 6 miljöbalken samt 1 kap. 10 och 11 miljöprövningsförordningen (2013:251)

Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap. 6 miljöbalken samt 1 kap. 10 och 11 miljöprövningsförordningen (2013:251) Miljö- och byggnadskontoret Miljö- och hälsoskyddsenheten Anmälan Sida 1 av 11 Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap. 6 miljöbalken samt 1 kap. 10 och 11 miljöprövningsförordningen (2013:251)

Läs mer

Väsman. Storstensberget Fjällberget Gropberget

Väsman. Storstensberget Fjällberget Gropberget Väsman Boberget Saxberget Storstensberget Fjällberget Gropberget Fördjupningar av översiktsplanen Orrberget - Stensvedberget Kommunen har aldrig krävt detaljplan för vindkraft Fjällberget - Saxberget

Läs mer

Tillståndsansökan. Statkraft Södra Vindkraft AB

Tillståndsansökan. Statkraft Södra Vindkraft AB Statkraft Södra Vindkraft AB Tillståndsansökan Ansökan om tillstånd enligt 9 kap Miljöbalken till uppförande och drift av gruppstation för vindkraft vid Klappa, Klev och Hjärtsöla, Nässjö kommun, Jönköpings

Läs mer

SAMRÅDSSMÖTE LARSBO/VALPARBO VINDKRAFTSPARK 2013-05-15

SAMRÅDSSMÖTE LARSBO/VALPARBO VINDKRAFTSPARK 2013-05-15 SAMRÅDSSMÖTE LARSBO/VALPARBO VINDKRAFTSPARK 2013-05-15 Innehåll GreenExtreme AB Samrådsmöte Vindkraft i Sverige Projektet Larsbo/Valparbo Vindkraftspark GreenExtreme AB Startades 2007 Kontor i Göteborg

Läs mer

Länsstyrelsen förelägger Härjeåns Nät AB att vidta följande försiktighetsåtgärder till skydd för naturmiljön:

Länsstyrelsen förelägger Härjeåns Nät AB att vidta följande försiktighetsåtgärder till skydd för naturmiljön: Beslut Sida 1 av 5 E-delgivning Härjeåns Nät AB Att: Erik Persson erik.persson@harjeans.se Föreläggande enligt miljöbalken och samråd enligt kulturmiljölagen för nyanläggning av markkabel mellan Vallen

Läs mer

Vindkraftsprojektet. Vindkraftprojekt. Dals Ed. Midsommarberget. Samrådsunderlag - myndighetssamråd Samrådsunderlag V

Vindkraftsprojektet. Vindkraftprojekt. Dals Ed. Midsommarberget. Samrådsunderlag - myndighetssamråd Samrådsunderlag V Vindkraftsprojektet Vindkraftprojekt Dals Ed Midsommarberget Samrådsunderlag - myndighetssamråd 2011-09-20 Samrådsunderlag 2010-08-14 V-1109-13 Innehåll 1 INLEDNING... 3 2 PROJEKTBESKRIVNING... 3 3 UTFORMNING...

Läs mer

Vindpark Marviken. Vindpark Marviken. Projektbeskrivning. ReWind Offshore AB, Köpmannagatan 2, 652 26 Karlstad info@rewindenergy.

Vindpark Marviken. Vindpark Marviken. Projektbeskrivning. ReWind Offshore AB, Köpmannagatan 2, 652 26 Karlstad info@rewindenergy. Vindpark Marviken Vindpark Marviken Projektbeskrivning ReWind Offshore AB, Köpmannagatan 2, 652 26 Karlstad info@rewindenergy.se Vindpark Marviken Projektet drivs av ett konsortium som består av: Kolmårdsvind

Läs mer

Vägledning avseende anmälan om vindkraft inom Jönköpings län

Vägledning avseende anmälan om vindkraft inom Jönköpings län Sida 1(10) Reviderad 2011-11-02 Upprättad 2009-11-11 Vägledning avseende anmälan om vindkraft inom Jönköpings län Nedanstående vindkraftsanläggningar räknas enligt miljöbalken som miljöfarlig verksamhet

Läs mer

Anmälan om mellanlagring av annat avfall än farligt avfall Anmälan enligt miljöbalken och förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd 21

Anmälan om mellanlagring av annat avfall än farligt avfall Anmälan enligt miljöbalken och förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd 21 ARJEPLOGS KOMMUN Anmälan om mellanlagring av annat avfall än farligt avfall Anmälan enligt miljöbalken och förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd 21 Information Mellanlagring av annat avfall

Läs mer

Dnr ; angående ansökan om tillstånd till vindkraftsanläggning vid Björnberget, Ånge kommun

Dnr ; angående ansökan om tillstånd till vindkraftsanläggning vid Björnberget, Ånge kommun Länsstyrelsen Västernorrland Miljöprövningsdelegationen KOMPLETTERING Dnr 551-5402-13; angående ansökan om tillstånd till vindkraftsanläggning vid Björnberget, Ånge kommun Med hänvisning till miljöprövningsdelegationens

Läs mer

Detaljplan för utvidgning av Sydvästra Industriområdet (delar av Säffle 6:18 och Köpmannen 2) BEHOVSBEDÖMNING

Detaljplan för utvidgning av Sydvästra Industriområdet (delar av Säffle 6:18 och Köpmannen 2) BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för utvidgning av Sydvästra Industriområdet (delar av Säffle 6:18 och Köpmannen 2) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR Behovsbedömning Grundkarta (separat kartblad) Fastighetsförteckning Plankarta med

Läs mer

Tillståndsansökan för Gubbaberget vindkraftanläggning revidering av yrkande samt tillhörande dokumentation

Tillståndsansökan för Gubbaberget vindkraftanläggning revidering av yrkande samt tillhörande dokumentation Länsstyrelsen i Västernorrlands län Miljöprövningsdelegationen 871 86 Härnösand Tillsänds även för kännedom via e-post: Länsstyrelsen Gävleborg Ljusdals kommun Ånge kommun E.ON Wind Sweden AB 205 09 Malmö

Läs mer

Sarnmantradesdatum Miljö- och koncumenmämnden [-.~-*L~V.- 01- *--bai<tforvahn8 1 - --."

Sarnmantradesdatum Miljö- och koncumenmämnden [-.~-*L~V.- 01- *--bai<tforvahn8 1 - --. BORAS STAD PROTOKOLL Sarnmantradesdatum Miljö- och koncumenmämnden [-.~-*L~V.- 01- *--bai

Läs mer

Miljöfarlig verksamhet

Miljöfarlig verksamhet Miljöfarlig verksamhet - Anmälan enligt miljöbalken Vissa typer av miljöfarliga verksamheter är anmälningspliktiga enligt miljöbalkens nioende kapitel. All användning av mark, byggnader eller anläggningar

Läs mer

Vindkraft i Ånge kommun

Vindkraft i Ånge kommun Vindkraft i Ånge kommun Tillägg till översiktsplan Planförslag Vindkraft i Ånge kommun består av följande dokument Planförslag Bilaga 1: Planeringsförutsättningar och analys Bilaga 2: Områdesbeskrivningar

Läs mer

Dispens för ingrepp i allé på fastigheterna Pustervik 711:1, Vasastaden 710:44 och Haga 715:15 i Göteborgs

Dispens för ingrepp i allé på fastigheterna Pustervik 711:1, Vasastaden 710:44 och Haga 715:15 i Göteborgs BESLUT 215-1-12 521-28623-215 1(4) Naturavdelningen Sven Arvidsson Infrahandläggare 1-224 43 58 Delg.kvitto Trafikverket Ärendemottagningen Västlänken Att. Mira Andersson-Ovuka trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

VINDKRAFTSPROGRAM RIKTLINJER FÖR UTBYGGNAD AV VINDKRAFT I SKOGSBYGDEN OCH ÖVERGÅNGSBYGDEN DEL 3 PRÖVNINGSMANUAL ANTAGANDEHANDLING

VINDKRAFTSPROGRAM RIKTLINJER FÖR UTBYGGNAD AV VINDKRAFT I SKOGSBYGDEN OCH ÖVERGÅNGSBYGDEN DEL 3 PRÖVNINGSMANUAL ANTAGANDEHANDLING Diarienummer 20/10-212 VINDKRAFTSPROGRAM RIKTLINJER FÖR UTBYGGNAD AV VINDKRAFT I SKOGSBYGDEN OCH ÖVERGÅNGSBYGDEN DEL 3 PRÖVNINGSMANUAL ANTAGANDEHANDLING ANTAGEN AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 25 OKTOBER 2010 88

Läs mer

Samrådsmöte Vindkraftpark Finnåberget enligt Miljöbalken (6 kap.) 2015-06-09 INFOGA BILD FRÅN FOTOMONTAGE

Samrådsmöte Vindkraftpark Finnåberget enligt Miljöbalken (6 kap.) 2015-06-09 INFOGA BILD FRÅN FOTOMONTAGE Samrådsmöte Vindkraftpark Finnåberget enligt Miljöbalken (6 kap.) 2015-06-09 INFOGA BILD FRÅN FOTOMONTAGE Agenda 18:00-21:00 Syfte med samrådet Om Kraftö AB Allmänt om vindkraft Val av lokalisering Presentation

Läs mer

Vindkraft i Ånge kommun

Vindkraft i Ånge kommun Vindkraft i Ånge kommun Tillägg till översiktsplan Bilaga 3: Miljökonsekvensbeskrivning Vindkraft i Ånge kommun består av följande dokument Planförslag Bilaga 1: Planeringsförutsättningar och analys Bilaga

Läs mer

MARKAVVATTNING. Information om hur man fyller i blanketten finns på sidan 6. Kryssa i vad ärendet gäller: Anmälan för samråd enligt 6 kap.

MARKAVVATTNING. Information om hur man fyller i blanketten finns på sidan 6. Kryssa i vad ärendet gäller: Anmälan för samråd enligt 6 kap. MARKAVVATTNING Information om hur man fyller i blanketten finns på sidan 6. Kryssa i vad ärendet gäller: Anmälan för samråd enligt 6 kap. 4 MB Ansökan om dispens enligt 11 kap. 14 MB Ansökan om tillstånd

Läs mer

Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap. 6 miljöbalken samt 21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd

Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap. 6 miljöbalken samt 21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd ANMÄLAN M il jö- oc h by g g nadsn ä m n d e n Anmälan av miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap. 6 miljöbalken samt 21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Administrativa uppgifter Fastighetsbeteckning:

Läs mer

VINDBRUK Tematisk revidering av ÖVERSIKTSPLAN FÖR OSBY KOMMUN Utställningsversion 2011-09-15

VINDBRUK Tematisk revidering av ÖVERSIKTSPLAN FÖR OSBY KOMMUN Utställningsversion 2011-09-15 Swansons vindmölleatrapp i centrala Osby. Foto Knud Nielsen VINDBRUK Tematisk revidering av ÖVERSIKTSPLAN FÖR OSBY KOMMUN Utställningsversion 2011-09-15 1 Innehållsförteckning Utgångspunkter...3 Revidering

Läs mer

Miljökonsekvensbeskrivning.

Miljökonsekvensbeskrivning. Miljökonsekvensbeskrivning www.enetjarnnatur.se Miljökonsekvensbeskrivning Beslutsunderlag för länsstyrelsen Konsekvensbedömning Samrådet ligger till grund för arbetet MKB:ns syfte Att beskriva direkta

Läs mer

VINDKRAFT i Eskilstuna kommun

VINDKRAFT i Eskilstuna kommun VINDKRAFT i Eskilstuna kommun RIKTLINJER för placering av vindkraftverk Version 2012-12-04 Målsättning för vindkraft i Eskilstuna Eskilstuna kommun har som mål att kraftigt reducera utsläppen av växthusgaser,

Läs mer

Verksamheten beräknas starta: Ändring av befintlig verksamhet Befintlig verksamhet

Verksamheten beräknas starta: Ändring av befintlig verksamhet Befintlig verksamhet ANMÄLAN 1 (8) Om miljöfarlig verksamhet Enligt 9 kap 6 miljöbalken Anmälan avser Ny verksamhet Verksamheten beräknas starta: Ändring av befintlig verksamhet Befintlig verksamhet Administrativa uppgifter

Läs mer

Bröcklingbergets Vindkraftpark. Samråd med myndigheter 2009-12-16

Bröcklingbergets Vindkraftpark. Samråd med myndigheter 2009-12-16 Bröcklingbergets Vindkraftpark Samråd med myndigheter 2009-12-16 Ownpower Projects Projekteringsbolag för vindkraft Utvecklar projekt för egen portfölj, för andra och tillsammans med partner Konsultuppdrag

Läs mer

ANMÄLAN. Kontaktperson Telefon (även riktnummer) Mobiltelefon

ANMÄLAN. Kontaktperson Telefon (även riktnummer) Mobiltelefon 1(5) ANMÄLAN Miljöfarlig verksamhet Bygg- och miljönämnden Anmälan enligt 1 kap., 10 miljöprövningsförordningen (2013:251) Uppgifterna kommer att införas i miljökontorets dataregister Handläggning av anmälan

Läs mer

Hur påverkas respektive parameter av att planens genomförs? Detaljplanen kommer att möjliggöra att en sporthall byggs inom området.

Hur påverkas respektive parameter av att planens genomförs? Detaljplanen kommer att möjliggöra att en sporthall byggs inom området. Enligt plan- och bygglagen (PBL) och miljöbalken ska det till en detaljplan som bedöms medföra en betydande miljöpåverkan på miljön, hälsan och hushållningen med mark, vatten och andra resurser även genomföras

Läs mer

Ett utställningssamråd genomfördes med närboende och allmänhet i Torsås bygdegård

Ett utställningssamråd genomfördes med närboende och allmänhet i Torsås bygdegård 1(5) 1 Samrådsredogörelse 1.1 Samrådsprocessen Den planerade vindkraftparken består av fler än två vindkraftverk som står tillsammans och med en totalhöjd som överstiger 150 meter, vilket medför att en

Läs mer

Dnr: LSK Kommunstyrelsen Datum:

Dnr: LSK Kommunstyrelsen Datum: Dnr: LSK 11-98-214 Kommunstyrelsen Datum: 2011-05-18 Detaljplan för VÄGERÖD 1:70 MM Östersidan, Lysekils kommun Underlag för BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN Miljöpåverkan - behov av miljöbedömning

Läs mer

INFORMATION OM HUR MAN SÖKER TILLSTÅND FÖR VATTENVERKSAMHET ENLIGT 11 KAP. MILJÖBALKEN

INFORMATION OM HUR MAN SÖKER TILLSTÅND FÖR VATTENVERKSAMHET ENLIGT 11 KAP. MILJÖBALKEN INFORMATION OM HUR MAN SÖKER TILLSTÅND FÖR VATTENVERKSAMHET ENLIGT 11 KAP. MILJÖBALKEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 2 Översikt över tillståndsprocessens olika steg... 2 1. Samråd... 2 2. Upprättande

Läs mer

Vindkraft i Ånge kommun

Vindkraft i Ånge kommun Vindkraft i Ånge kommun Tillägg till översiktsplan Plan antagen av kommunfullmäktige 2010-09-27, 44 Vindkraft i Ånge kommun består av följande dokument Plan Bilaga 1: Planeringsförutsättningar och analys

Läs mer

VINDKRAFT NORR. Omgivningsbeskrivning. Miljökonsekvensbeskrivning

VINDKRAFT NORR. Omgivningsbeskrivning. Miljökonsekvensbeskrivning Omgivningsbeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Områdesbeskrivning Jämförelse mellan föreslagna vindkraftsparker och riksintresseområden utpekade 2008 av Energimyndigheten Parkerna: Stamåsen Bodhögarna

Läs mer

Anmälan enligt miljöbalken (21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd)

Anmälan enligt miljöbalken (21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd) BROMÖLLA KOMMUN Miljökontoret 1 (12) Anmälan enligt miljöbalken (21 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd) ver. 040122 Administrativa uppgifter Anläggningens namn Besöksadress Utdelningsadress

Läs mer

Vindpark Marvikens öar

Vindpark Marvikens öar Vindpark Marvikens öar Samrådsunderlag Figur 1. Vindpark Marvikens öar består av 8-12 stora vindkraftverk placerade på stränder, öar och skär i Marviken. 652 21 Karlstad Sida 1 Vindpark Marviken Konsortiet

Läs mer

Med anledning av föreläggandet och inkomna yttranden justerar Bergvik sitt yrkande och yrkar nu enligt följande.

Med anledning av föreläggandet och inkomna yttranden justerar Bergvik sitt yrkande och yrkar nu enligt följande. Till Länsstyrelsen i Dalarnas län Miljöprövningsdelegationen 791 84 Falun Vindkraftprojekt Hälsingeskogen: komplettering Dnr 551-7900-2013 Bergvik Skog AB (nedan Sökanden eller Bergvik) får inkomma med

Läs mer

Anmälan enligt miljöbalken 9 kap 6 samt 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd

Anmälan enligt miljöbalken 9 kap 6 samt 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Anmälan enligt miljöbalken 9 kap 6 samt 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Administrativa uppgifter Anläggningens namn: Besöksadress: Utdelningsadress: Postnummer och ort:

Läs mer

Föreläggande enligt miljöbalken för elledningsarbeten i området Håsjö, Västanede och Väster-Övsjö, Bräcke kommun Beslut

Föreläggande enligt miljöbalken för elledningsarbeten i området Håsjö, Västanede och Väster-Övsjö, Bräcke kommun Beslut 1 (5) Djur- och miljöenheten Halvard Didriksson 010-2253269 E.ON Elnät Sverige AB Box 787 85122 Sundsvall Föreläggande enligt miljöbalken för elledningsarbeten i området Håsjö, Västanede och Väster-Övsjö,

Läs mer

Lång tillståndsprocess för miljöfarlig verksamhet

Lång tillståndsprocess för miljöfarlig verksamhet Lång tillståndsprocess för miljöfarlig verksamhet För fyra år sedan samlades femton miljölagar ihop till en miljöbalk. Den styr nu hur miljöfarlig verksamhet får bedrivas och hur man söker tillstånd för

Läs mer

Velinga vindkraftpark

Velinga vindkraftpark Velinga vindkraftpark Samråd med allmänheten 2011.04.07 Områdesbeskrivning Området domineras av ett kuperat skogslandskap, starkt påverkat av skogsbruk. Skogen består till större delen av barrskog med

Läs mer

Masshantering GERTRUD GYBRANT

Masshantering GERTRUD GYBRANT Masshantering Avfallsbegreppet Massor i infrastrukturärenden Avfall för anläggningsändamål Avfall eller produkt? Ändringar i 29 kapitlet MPF Täkter och masshantering Muddermassor Avfall Definition finns

Läs mer

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN. 9 kap 6 samt 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN. 9 kap 6 samt 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd 1 (10) MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN 9 kap 6 samt 21 förordningen (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd Administrativa uppgifter Anläggningens namn:

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Tomas Burén 2015-09-08 2015-3403 0480-45 03 42. Motion om etablering av skyddsavstånd för vindkraftverk

Handläggare Datum Ärendebeteckning Tomas Burén 2015-09-08 2015-3403 0480-45 03 42. Motion om etablering av skyddsavstånd för vindkraftverk Handläggare Datum Ärendebeteckning Tomas Burén 2015-09-08 2015-3403 0480-45 03 42 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Ärende: Motion om etablering av skyddsavstånd för vindkraftverk Förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer