Företaget. Vår historia; närmare hundra år som sängtillverkare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Företaget. Vår historia; närmare hundra år som sängtillverkare"

Transkript

1 Företaget Vår historia; närmare hundra år som sängtillverkare Sedan 1917 har vi tillverkat sängar och andra möbler under namnet Bröderna Johansson. Vi vet av egen erfarenhet vad god kvalitet är. Detaljer, funktioner och hållbarhet...alla delar som gör en bra möbel helt enkelt. Under årens lopp har vi många gånger haft idéer om sängar och andra möbler som vi skulle vilja göra, men som inte passat vår tillverkning. Till slut tog vi steget fullt ut. Vi döpte om oss till Mavis Möbler AB för att dels fortsätta med sängar men att även förknippas med produkter som kan placeras i andra rum som hallmöbler eller ett sidobord i ett vardagsrum. Enkla, trygga, gedigna men ändå med en alldeles egen stil på formgivningen. Präglat av vår historia och våra ideal, men samtidigt lite mer frisläppta, när vi nu också kan jobba ihop med tillverkare runt om i världen.

2 Producenterna Vi gör svenska möbler. Men inte möbler från Sverige. Vi tillverkar ingenting själva i våra fastigheter. Vi formger allt i egen regi, tar fram prover och prototyper och lägger sedan ut på någon av våra 8 utvalda leverantörer i Baltikum. Vi har med omsorg valt partners för vad de är bäst på. Tillverkningen är förlagd till Litauen med 5 leverantörer och Lettland med 3 leverantörer. Vi har ett kvalitetsgäng bestående av 3 personer på plats i Baltikum. Vi granskar produktion och provmonterar produkter före varje leverans för att säkerställa att produkterna efterlever vår 40 sidors manual om hur man gör affärer med Mavis. Detta kompendie beskriver allt från vilken kartongtjocklek man skall använda, var etiketter och logotyp skall sitta och hur de skall designas, vilka kantskydd som är godkända samt vilka tester som skall utföras.

3 Miljö Vad är miljö för oss? Målet är att försöka efterlämna ett så litet fotavtryck som möjligt i vår miljö. Av den anledningen tar vi inte per automatik den enkla vägen för att nå den bästa kombinationen av pris och kvalitet. Vi försöker istället tänka omvärldsmässigt. Vad påverkar vår jord allra minst? Där vi har ett hållbart val, ser vi det naturligt att välja miljöalternativet. Några exempel. I absolut största mån använder vi oss av FSC -certifierade leverantörer när vi tillverkar i massivträ. FSC står för ett kretslopptänkande där man tar ansvar för skogsbruk, miljö och återplantering av träd för nästa generation. För att kunna stå för en produkt vill vi veta vad den innehåller, därför ställer vi kravet att våra producenter ska kunna visa upp ett MSDS (material safety data sheet). Det berättar om vilka material och kemikalier som ingår i produkten. På så vis undviker vi att använda farliga eller hälsovådliga ämnen. Naturligtvis använder vi enbart E1 norm för brukandet av formaldehyd. Färger och lacker är i möjligaste mån vattenbaserade. Vi följer noga marknadens utveckling. Målet är att ligga i framkant, men vi hoppar inte på några oprövade kort. Hellre gör vi ett bra arbete med beprövade metoder, än arbetar med processer som inte är dokumenterade. Vi prioriterar tillverkning i vårt närområde (norra Europa) för att undvika långa transporter och därmed utsläpp. Vi är, för att summera, verkligt engagerade i ett nära och praktiskt miljöarbete. Det viktigaste av allt; vi lovar aldrig mer än vi kan hålla. ** "FSC, Forest Stewardship Council, är en internationell organisation som främjar ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. I FSC-certifierade skogar ställs bland annat krav på att urbefolkningars rättigheter respekteras och att biologiskt värdefull skog sköts på ett sådant sätt att naturvärdena bevaras."

4 Kvalitet Vad är kvalitet för oss? Svaret är enkelt. Att du är så nöjd och glad med din nya möbel, att du rekommenderar oss, eller köper en ny produkt. Allra helst både och. Kort sagt; vi vill ha dig tillbaka, inte produkten... Av den anledningen jobbar vi med ett helhetsperspektiv. Från materialval, där vi kontinuerligt testar hållbarhet, till bra förpackningar som skyddar våra produkter hela vägen hem till dig. Om något mot förmodan skulle gå snett (vi är ju inte mer än människor) jobbar vi med spårbarhet i våra produkter. Enkelt uttryckt innebär det att vi snabbt kan hitta källan till felet. Har förpackningen inte hanterats rätt så att något är sönder, eller delar saknas, då hjälper vi naturligtvis till så att din nya möbel ska bli komplett så snabbt som möjligt. Förpackningar är ju först och främst till för att skydda produkten men vi lägger också en miljömässig aspekt på våra förpackningar. Därför försöker vi packa smart och inte använda mer material än vad som krävs för att skydda produkten från smuts och stötar. Vi vet ju att människor i hantering från oss till dig behandlar våra produkter med samma kärlek som vi och därför inte gör något uppenbart för att skada dem. För att summera; kvalitet är hur du upplever våra produkter. Inte vad vi lovar i en text.

5 Produktutvecklingen Dynamisk design Mavis arbetar med dynamisk och konsekvent design och funktion där vi försöker skapa ett brett sortiment samt enkelhet för att förstå och följa produkterna. Ex. Vi använder samma färger till produkterna så att man kan mixa och matcha allt. Vi använder lådor för förvaring som fungerar under samtliga modeller. Vi har samma system för montering. Vi har samma lådsystem i samtliga lådor. etc. Mer om våra produkter hittar du i Mavis produktpärm, i katalogen samt på vår hemsida

6 Order Med användarnamn och lösen kan ni gå in under -> logga in och se lagersaldo, orderstatus, ladda hem monteringsanvisningar etc. Lösenord finns i er Mavis produktpärm, om inte så hör av er till vår kundtjänst på tel

7

8

9

10 Produkterna Allmänt om våra produkter: Vi arbetar med MDF till större delar som sidor etc och massivträ där styrka behövs som ben eller som dekoration. Samtliga produkter är ytbehandlade med vattenbaserad färg. De flesta produkter levereras knock down men är enkla att montera, tar i allmänhet minuter (sängar, sängbord, bänkar etc) med undantag för dagbädd kan ta upp till 2-3 timmar. Många av våra produkter t.ex byråar levereras monterade, all information om material och vilka produkter som är monterade finner du i Mavis produktpärm. Vi använder uteslutande massivträ eller plywood till lådor i hurtsar och bord. Monteringen på vägg sker med bipackat stag (se nedan) som vattras upp och skruvas på vägg i vald höjd, huvudgavel hängs sedan på denna. Väggbeslag ingår alltid i våra produkter som kan vägghängas.

11 Du ser bättre ut i en spegel från Mavis! de är även säkrare! Två uttalanden som vi kanske måste förklara närmare. Material är en stor del av en varas kostnad, desto tjockare och desto massivare ju dyrare blir de. 1) Vi använder alltid 5mm, inte för att fördyra produkten men för att ge en rättvis bild av dig. De flesta som tillverkar speglar använder spegelglas som är 3mm. När man använder tunna material så är de också mer flexibla, därför böjer sig en 3mm spegel och man får en reflektion som ibland liknar den i lustiga huset. 5mm glas deformeras inte på samma sätt. 2) Samtliga speglar har en säkerhetsfilm på baksidan. Den finns där trots att du aldrig kommer att se den och förhoppningsvis aldrig få användning av den, men OM olyckan är framme och spegeln går sönder så skall den hålla ihop glaset för att förhindra fler olyckor. 3) Våra speglar är inramade, inte limmade. Vi gör det av två anledningar; Lim blir gammalt och kan efter längre tid släppa, särskilt med tyngd från t.ex glaset om man inte har andra fästelement. Vid limning så måste glaset pressas mot baksidan, om limmet är ojämnt applicerat eller trycket ojämnt när man pressar ner så får man åter igen deformationer och reflektionen blir lustiga huset igen. Eftersom speglar är glas med en reflekterande bakgrund och glas alltid innehåller en viss mån av ojämnhet så finns en liten deformation alltid med i själva glaset. Vi gör bara som alltid och går så långt vi kan för att utesluta andra faktorer. Tag några steg tillbaka och vagga lite från kant till kant, om du inte böljar in och ut i reflektionen så har du hittat en bra spegel. Och tänk på att du ser bättre ut i en spegel från oss.

12 Att ta hand om möbeln Vi tycker att trä är både underbart och levande. Doft, mjukhet, naturlighet och äkthet. Allt får man på "köpet" med trä. En produkt tillverkad av trä behöver dock lite förståelse och omtanke för att hålla länge. Här är lite goda råd från oss... Allmänt: - Innan man börjar använda möbeln rekommenderar vi att du torkar av alla ytor med en lätt fuktad trasa. Tänk på att vissa material kan ludda av sig, använd gärna mikrofibertrasa. - De flesta ytor är förslutna med klarlack, pigmenterad lack eller en bets, men är mer eller mindre känsliga mot lösningsmedel. Vi rekommenderar därför att du endast använder en mild tvållösning eller ofärgad såpa tillsammans med en ordentligt urvriden trasa. - Man bör använda ett underlägg till heta ytor, annars kan du får brännmärken på din möbel. - Om man har ett repkänsligt golv och möbeln är avsedd att stå på golvet kan det vara bra att förse produkten med möbeltassar. - Torka genast upp vätskor om man spiller. - Både klara, betsade samt målade träytor åldras med tiden och skiftar i färg. - Vi rekommenderar att man med jämna mellanrum kontrollerar skruvar och fästanordningar och justerar eller efterdrar efter behov. Spara därför anvisningar och rekommendationer. - Lukt kan förekomma när man först packar upp produkten. Detta beror på att ytan härdar ut efter emballering. Lukten försvinner snabbare om man torkar av alla ytor med en fuktig trasa. Det kan vara bra att låta lådor lufta ur ett dygn före användning. - Metallsvärtning (liknande blyertsstreck) kan uppstå på lackerade ytor exempelvis från smycken, nycklar, bitar eller dragkedjor. Strecken tar man enkelt bort med ett vanligt ofärgat radergummi. - Var försiktig när man flyttar runt dina möbler. Att dra dem på golvet kan både skada golv samt infästningar i produkten.

13 Oljad ek (massiv eller som fanér) Våra ekprodukter tillverkas med stor omsorg och känsla för att ge en möbel som man kommer att vara nöjd med under många år. - All ek kommer från europeiska skogar med ett ansvarstagande skogsbruk (se FSC under "miljö"). - Ytorna är inoljade med linolja för att få fram färger och strukturer i eken. Olika färger och vågor i träet är en naturlig del och gör varje möbel unik. Att underhålla en oljad möbel En oljad möbel tycker om en skvätt linolja en gång om året. Det gör att ytan kommer att hålla sig vackert djup och vara mer resistent mot fläckar, - Om träet börjar se lite torrt ut på sina ställen rekommenderar vi att man lägger på ett tunt lager linolja och torkar av överbliven olja enligt instruktion. Under de första tre månaderna bör man olja in möbeln en gång i månaden. Linolja finner amn i de flesta färgaffärer eller gördet-själv butiker. Följ instruktioner väl och var medveten om brandfaran. - När man packar upp ekmöbeln så var uppmärksam på följande; Det kan ta några dagar innan all olja har sugits in i träet eller torkat ut. Vi rekommenderar att man tar det lite försiktigt med kläder och sängkläder i början så att man inte får olja på dem. - Ibland kan större delar som toppar eller sidor på en produkt se ljusare och torrare ut när man får hem produkten. Detta beror på att massiva delar och fanérade delar suger åt sig olika mycket. Lägg då på ett tunt lager linolja enligt ovan. - Mindre fläckar kan tas bort med ett finkornigt sandpapper (400 korn).olja alltid efteråt enligt ovan.

14 Furu, ett levande material... Kvistar, blekning och missfärgningar. Allt beror i grunden på samma sak. Att furu, likt alla träslag, är ett levande material. Furu bleks, eller bättre uttryckt, gulnar. I värsta fall kan den till och med bli grön eller rosatonad. Kvistar kan också "blöda" och ge missfärgningar. Det finns många olika processer som kan användas för att minska problemen. Att lösa dem helt går tyvärr inte. Vi har valt en tydlig väg. I grunden har vi bra råmaterial som vi behandlar med vatten baserade och miljövänliga färger och lacker. Inte en gång, utan upprepade gånger med hög inblandning av färgpigment. Det är en tidskrävande process, men vi vill leverera en så bra och miljövänlig produkt som möjligt. Det är faktiskt så att vi är relativt ensamma om att använda vattenbaserade färger som inte påverkar vår miljö. Ett extra plus tycker vi. Men alldeles oavsett vilken metod man använder, så ändrar materialet färg över tiden. Det går inte att förhindra. En vit möbel blir solblekt gulaktig efter ett kortare tag. Samma sak gäller även fanér och massivträ med olja eller lack. Allt reagerar med luft och solljus och blir gulblekt. Problemet med kvistar är ett känt fenomen. Det uppträder förr eller senare beroende på hur aktiva kvistarna är. För utomhusbruk finns hantverkssmässiga tekniker som gör att man kan bromsa processen en tid, men problemen kommer ändå med tiden. Kostnaderna för den här typen av tekniker är inte försvarbara på en möbel avsedd för inomhusbruk. Faktum är även att den vattenbaserade färgen i sig reagerar långsammare. Det innebär att vår produkt håller sig längre än en tex NC (nitrocellulosa), AC (syrabetsad) eller PU (polyuretan) behandlad produkt som är de vanligaste ytbehandlingarna. Det är viktigt att veta att furu, som ett levande material, har de här egenskaperna. Vi vill inte kalla det för problem, det är en del av furans karaktär. Har du frågor, eller vill veta mer, hör gärna av dig till ditt Mavisgäng i Smålandsstenar. Mavis Möbler AB Värnamovägen Smålandsstenar Tel: (+46) Fax: (+46)

Sunne sängar. Sida 8-13 Sida 14-16

Sunne sängar. Sida 8-13 Sida 14-16 Sunne sängar Sida 2-7 Säkerhetsinstruktioner. Sida 8-13 Sida 14-16 Barn under 6år bör ej använda översäng på grund av fallrisk. Häng aldrig snöre / remmar I sängen på grund av strypningsrisk. Varning!

Läs mer

lacko barstol

lacko barstol lacko barstol 378 950 445-5 C8 C7 C5 C4(R) C3(R) C6 C2(L) C(L) ITEM C(L) C2(L) C3(R) C4(R) C5 C6 C7 C8 QTY PARTS SIZE 380X35X20(mm) 580X35X35(mm) 380X35X20(mm) 580X35X35(mm) 950X378X95(mm) 375X35X20(mm)

Läs mer

Borstad slätspont, superlasyr vit, 3298.

Borstad slätspont, superlasyr vit, 3298. ETT NATURLIGT VAL Borstad slätspont, superlasyr vit, 3298. NORRLANDS TRÄ Ett naturligt val ATT ANVÄNDA TRÄ till väggar, tak och golv i ditt hem är det mest naturliga du kan göra. Det är en nära skog-upplevelse

Läs mer

Vackra trägolv för användning i generationer

Vackra trägolv för användning i generationer Vackra trägolv för användning i generationer Omslagsbild: Furu massiv ljusgrå slät Ovan: Furu massiv obehandlad slät (samma utseende får du om du väljer klarvax) En av världens viktigaste och mest fantastiska

Läs mer

Om våra massiva och sköna trägolv.

Om våra massiva och sköna trägolv. Om våra massiva och sköna trägolv. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste du behöver veta om trägolven från Norrlands trä som grundades

Läs mer

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta.

Setra Trägolv. Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. Setra Trägolv Upplev skillnaden med ett massivt trägolv. Tidlöst. Unikt. Äkta. 1 Noga utvalt Det är något speciellt med massiva trägolv. De är genuina och rejäla, samtidigt som de har tidlös design och

Läs mer

Oscarssons. i småland

Oscarssons. i småland Oscarssons Möbel design & Tillverkning i småland 1 2 Besök vår webb! www.oscarssonsmobel.se Genuint & äkta Vi har valt att inte tumma på den kvalitet som svensk tillverkning ger. Vi använder ek som fått

Läs mer

Om våra paneler för väggar och tak.

Om våra paneler för väggar och tak. Om våra paneler för väggar och tak. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste som du behöver veta om panelerna från Norrlands trä, grundat

Läs mer

Livslång förvaring. Vår erfarenhet - din garanti

Livslång förvaring. Vår erfarenhet - din garanti Livslång förvaring. Vår erfarenhet - din garanti Ingen kan förvaring som vi. I över 65 år har vi utvecklat, tillverkat och levererat förvaringslösningar. Är det något vi kan så är det förvaring och den

Läs mer

Setra Trägolv och Innerpanel Klassisk, Rustik och Design.

Setra Trägolv och Innerpanel Klassisk, Rustik och Design. Setra Trägolv och Innerpanel Klassisk, Rustik och Design. Massiva trägolv och innerpaneler är hållbara, vackra och i ständig utveckling. Vi har därför tagit fram en ny kollektion av trägolv och innerpaneler

Läs mer

DEN HÅLLBARA FÄRGEN LACKA/OLJA TRÄGOLV ARBETSRÅD INOMHUS

DEN HÅLLBARA FÄRGEN LACKA/OLJA TRÄGOLV ARBETSRÅD INOMHUS DEN HÅLLBARA FÄRGEN LACKA/OLJA TRÄGOLV ARBETSRÅD INOMHUS LACKA/OLJA GOLV INOMHUS Finns det något vackrare än ett nyslipat och nylackat trägolv? Träets ådring bildar ett naturligt och oregelbundet mönster.

Läs mer

INNEHÅLLS DEKLARATION

INNEHÅLLS DEKLARATION INNEHÅLLS DEKLARATION INNEHÅLLSDEKLARATION MÖBLER Tillverkningsland Sverige TRÄRÅVARA Virke Vi använder virke från företag som är medvetna om sitt ekologiska ansvar och följer befintliga regler och normer.

Läs mer

Vårt sortiment i ek för alla rum

Vårt sortiment i ek för alla rum Vårt sortiment i ek för alla rum Orion Orion en modernt designad serie av byråer, skänkar och skåp, med handtag i metall och givetvis i massiv ek. Finns i en mängd olika utföranden. É Orion Byrå 4+2 lådor

Läs mer

SKÖTSEL OCH FUNKTIONER. Förvaring

SKÖTSEL OCH FUNKTIONER. Förvaring SKÖTSEL OCH FUNKTIONER Förvaring Vardagsglädje på plats hos dig! Grattis till att du valt Ballingslövs förvaringslösning till ditt hem. Vi vet att du kommer använda din förvaringslösning dagligen och

Läs mer

Skötselråd & Återvinning

Skötselråd & Återvinning Skötselråd & Återvinning Vi har tagit väl hand om möbeln tills att den lämnar vår fabrik. Nu är det din tur att ta över och se till så att den får ett långt och hållbart liv. Här följer olika tips för

Läs mer

Welins Gammeldags produkter

Welins Gammeldags produkter slutbehandlas. Till slutbehandling rekommenderas Timberex Heavy Duty UV eller annan opigmenterad/pigmenterad produkt ur Timberex sortiment, Gammeldags Träsåpa eller Gammeldags Träsåpa Vit. När yta som

Läs mer

Montering & skötsel STÄNKPANEL MASSIVTRÄ

Montering & skötsel STÄNKPANEL MASSIVTRÄ Montering & skötsel STÄNKPANEL MASSIVTRÄ HEJ! Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya stänkpanel från LG Collection. För att skapa bästa möjliga förutsättningar till ett långt liv för din stänkpanel

Läs mer

SKÖTSEL OCH FUNKTIONER FÖRVARING

SKÖTSEL OCH FUNKTIONER FÖRVARING SKÖTSEL OCH FUNKTIONER FÖRVARING Vardagsglädje på plats hos dig! Grattis till att du valt Ballingslövs förvaringslösning till ditt hem. Vi vet att du kommer använda din förvaringslösning dagligen, därför

Läs mer

J u N C K E R S u N D E R H å L L S S y S T E m F ö R T R ä G O LV Golv- behandling I N O m H u S

J u N C K E R S u N D E R H å L L S S y S T E m F ö R T R ä G O LV Golv- behandling I N O m H u S Junckers Underhållssystem för trägolv Golvbehandling Inomhus Lutbehandling För obehandlade eller slipade barrträgolv Produkten Golv av barrträ gulnar naturligt med åren. Om Du vill att golvet skall behålla

Läs mer

MONTERINGSANVISNINGAR TRÄGOLV OCH HEAVY DUTY ALLMÄNT

MONTERINGSANVISNINGAR TRÄGOLV OCH HEAVY DUTY ALLMÄNT MONTERINGSANVISNINGAR TRÄGOLV OCH HEAVY DUTY ALLMÄNT Läs noggrant igenom monteringsanvisningarna innan du monterar golvet. Trä är ett levande naturmaterial och varje golvbräda är unik. De massiva trägolven

Läs mer

SKÖTSEL- OCH MONTERINGSANVISNING

SKÖTSEL- OCH MONTERINGSANVISNING 1 Version/datum 2007-01-15 SKÖTSEL- OCH MONTERINGSANVISNING AV FUNCTION Tack för att du valde AV Function som din förvaringsmöbel för din audio- och videoutrustning. Den tillverkas i Litauen av skickliga

Läs mer

Herdins golvguide. Golvlut Golvolja Golvsåpa Golvlack. Ytbehandla ditt trägolv

Herdins golvguide. Golvlut Golvolja Golvsåpa Golvlack. Ytbehandla ditt trägolv Herdins golvguide Golvlut Golvolja Golvsåpa Golvlack Ytbehandla ditt trägolv När du vill ha ett ljust och vackert trägolv Herdins Golvlut vit Lutbehandling med Golvlut, görs för att bromsa träets mörkergulning

Läs mer

Rainbow. Design Markus Johansson. hansk.se

Rainbow. Design Markus Johansson. hansk.se Rainbow. Design Markus Johansson hansk.se HANS K - RAINBOW Vi på Hans K arbetar mycket med hållbar utveckling och CSR. Corporate Social Responsibility innebär att ett företag tar ett frivilligt samhällsansvar

Läs mer

Betsa på trä. Arbetsråd för Alcro Träbets Dekorfärg trä.

Betsa på trä. Arbetsråd för Alcro Träbets Dekorfärg trä. Betsa på trä Arbetsråd för Alcro Träbets Dekorfärg trä. Alcro Träbets Dekorfärg trä färgar träet och framhäver den naturliga ådringen! Med Alcro Träbets Dekorfärg trä kan du t ex färgsätta väggpanelen

Läs mer

Limma trä och parkett

Limma trä och parkett Limma trä och parkett Handledning för dig som gör det själv Viktigt att tänka på Fukt Träet får inte vara för torrt eller fuktigt (Cascol Polyuretanlim 1809 kräver dock en viss fuktighet för att härda).

Läs mer

Ytbehandling. Du ska här få kännedom om tre typer av ytbehandlingar.

Ytbehandling. Du ska här få kännedom om tre typer av ytbehandlingar. Ytbehandling. Du ska här få kännedom om tre typer av ytbehandlingar. Med ytbehandling menas att man behandlar en trä eller metallyta med något ämne så att den blir vacker, hållbar och lättskött. De tre

Läs mer

Skräddarsy din garderob

Skräddarsy din garderob skjutdörrar Skräddarsy din garderob pacific >> Oändliga möjligheter >> Kraftig aluminiumprofil >> Urspårningsskydd >> Hög kvalitet Tengberts Pacific ger ditt hem en elegant möbel av högsta kvalitet som

Läs mer

Känsla för massivträ 5/ 10/ 12/ 14/ FÖRMODLIGEN DET STÖRSTA SORTIMENTET PÅ LIMFOG I SVERIGE!

Känsla för massivträ 5/ 10/ 12/ 14/ FÖRMODLIGEN DET STÖRSTA SORTIMENTET PÅ LIMFOG I SVERIGE! Känsla för massivträ Övning ger färdighet är ett gammalt ordspråk. Detta tycker vi är ord som relaterar väl till vårt företag. Vi har arbetat med massivt trä sedans 1979, så vi har en god erfarenhet och

Läs mer

LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA BADRUM

LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA BADRUM LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA BADRUM Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning MONTERINGSANVISNING Infästningspunkter: Happie Soft Compact Studio Ballingslöv Bänkskåp/kommod och överskåp

Läs mer

SKÖTSEL OCH FUNKTIONER FÖRVARING 1

SKÖTSEL OCH FUNKTIONER FÖRVARING 1 SKÖTSEL OCH FUNKTIONER FÖRVARING FÖRVARING 1 2 FÖRVARING Vardagsglädje på plats hos dig! Grattis till att du valt Ballingslövs förvaringslösning till ditt hem. Vi vet att du kommer använda din förvaringslösning

Läs mer

BRAVISSIMO.SE NYTT! Komplett system för rengöring av träytor. Trall, möbler, dörrar, portar, båtar m.m.

BRAVISSIMO.SE NYTT! Komplett system för rengöring av träytor. Trall, möbler, dörrar, portar, båtar m.m. 10007-17 BRAVISSIMO.SE RÄ T T S I TR OM S R I L B NYTT! Komplett system för rengöring av träytor. Trall, möbler, dörrar, portar, båtar m.m. Med REDO Trä-Rent blir dina träytor som nya igen. Snabbt och

Läs mer

Smartie LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA BADRUM. Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning

Smartie LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA BADRUM. Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning Smartie LÄTT OH RÄTT MONTERING V DITT NY DRUM Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning Viktiga mått 1925 1925 Rekommenderad höjd för: Vatten = 600 mm från golv vlopp = 550 mm från golv Genomskärning

Läs mer

5-I-1-LIST. Beställningskod Foto Mått Antal per förpackning

5-I-1-LIST. Beställningskod Foto Mått Antal per förpackning Beställningskod Foto Mått Antal per förpackning PGINCP(-)MD215 2 150 x 13 mm x 48 mm 1 (kniv + skena ingår) Produktbeskrivning Listen med Incizo -teknik är en enkel lösning för att få en perfekt avslutning

Läs mer

Siljan furugolv den nya generationen

Siljan furugolv den nya generationen Siljan furugolv den nya generationen etablerat 1897 Våra furugolv den nya generationen Det finns trägolv och det finns trägolv. Vi törs påstå att ett trägolv från Siljan är något extra. Det är tillverkat

Läs mer

furniture in time presented by Hans K

furniture in time presented by Hans K furniture in time presented by Hans K Rötter från Hyssna - från Hyssna till ett framgångsrikt internationellt möbelproducerande designföretag För den som är intresserad av möbler väcker namnet Hyssna direkt

Läs mer

Smartie LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA BADRUM. Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning

Smartie LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA BADRUM. Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning Smartie LÄTT OH RÄTT MONTERING V DITT NY DRUM Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning Viktiga mått Genomskärning av kommod Fritt utrymme för handfat och avlopp. 2 LÄTT OH RÄTT MONTERING V DITT

Läs mer

Att skapa en egen identitet

Att skapa en egen identitet Att skapa en egen identitet Bilder från Sweco Foto Måns Berg När du söker din helt unika inredningslösning; det kan vara en annan funktion, andra former, färger och material, för att ge identitet för just

Läs mer

Smartie LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA BADRUM. Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning

Smartie LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA BADRUM. Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning Smartie LÄTT OH RÄTT MONTERING V DITT NY DRUM Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning Viktiga mått Montering skåp x4 Genomskärning av kommod Fritt utrymme för handfat och avlopp. Uppsättning

Läs mer

Slitstarka trägolv från Bohuslän

Slitstarka trägolv från Bohuslän Slitstarka trägolv från Bohuslän GOLV SOM DU VILL HA DEM DET NATURLIGA VALET Som en av få leverantörer i Europa distribuerar vi upp till 300 x 2900 mm trägolvsplankor. Varje tilja slipas och inspekteras

Läs mer

Skötselinstruktion allmänt För skötsel av produkter levererade från Weland AB. Dok. Nr. LU 27 Utg. 1

Skötselinstruktion allmänt För skötsel av produkter levererade från Weland AB. Dok. Nr. LU 27 Utg. 1 Skötselinstruktion allmänt För skötsel av produkter levererade från Weland AB Dok. Nr. LU 27 Utg. 1 Innehåll 1. Underlag för konstruktion 2. Material och tillverkning 3. Ytbehandling 4. Hantering 5. Instruktion

Läs mer

Vi kan trä! Hos oss är känslan

Vi kan trä! Hos oss är känslan Vi kan trä! Hos oss är känslan för trä det viktigaste. Vi övervakar noga varje steg i förädlingsprocessen. Vi bygger all vår verksamhet på erfarenhet och kunskap - men vi tänker modernt. Vi har förmåga

Läs mer

LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA KÖK. Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning

LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA KÖK. Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA KÖK Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning Några tips NÅGRA TIPS Behåll emballaget på så länge som möjligt. * Behåll Vid emballaget avemballering, på så

Läs mer

Tre träskikt och sju lager lack

Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv Tre träskikt och sju lager lack Lita Parkettgolv är ett treskiktsgolv som limmas ihop med en miljövänlig limning. Ytskiktet på 3,5 mm är tillräckligt tjockt för att tåla flera omslipningar

Läs mer

ZAR Oljebaserad Träbets

ZAR Oljebaserad Träbets Produktbeskrivning ZAR Oljebaserad Träbets är en oljebaserad bets som tillför trä en skyddande och enhetligt betston. ZAR Oljebaserad Träbets appliceras enkelt med en ren tygtrasa och kan användas på all

Läs mer

Sortimentsbroschyr Cascol trälim. Limning av trä och andra material

Sortimentsbroschyr Cascol trälim. Limning av trä och andra material Sortimentsbroschyr Cascol trälim Limning av trä och andra material Cascol trälim en ikon på marknaden 1953 lanserade Casco ett trälim som så småningom skulle bli det mest erkända trälimmet på marknaden.

Läs mer

Träslag. Tall. Björk

Träslag. Tall. Björk Träslag. Du kan säkert namnet på flera vanliga träd som växer i sverige. Här ska du få lära dig lite mer om diverse träslag som är vanliga i slöjdsammanhang. Samtidigt som du läser och försöker lära dig

Läs mer

Bright LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA BADRUM. Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning

Bright LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA BADRUM. Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning right LÄTT OCH RÄTT MONTERING V DITT NY DRUM Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning Viktiga mått Montering skåp Genomskärning av kommod Fritt utrymme för handfat och avlopp. Sidvy (kortlingshöjder)

Läs mer

ISLA. Monteringsinstruktioner Isla55, IS55 kommod med glastvättställ.

ISLA. Monteringsinstruktioner Isla55, IS55 kommod med glastvättställ. Monteringsinstruktioner Isla55, IS55 kommod med glastvättställ. ISLA 52. Mät och märk upp enl. skiss, OBS! Standardhöjd ca 850 ÖFG över färdigt golv 2. Montera montagedetaljerna B B2 enl. skiss. 3. Placera

Läs mer

Sil}an TRÄgolv den nya generationen

Sil}an TRÄgolv den nya generationen Sil}an TRÄgolv den nya generationen etablerat 1897 Våra massiva trägolv den nya generationen Det finns trägolv och det finns trägolv. Vi törs påstå att ett trägolv från Siljan är något extra. Våra massiva

Läs mer

MILJÖSORTERING KITE. Formgivning: Annica Doms NYHET. Kite lockinsats i lackerad MDF, NCS S 0500-N, vit.

MILJÖSORTERING KITE. Formgivning: Annica Doms NYHET. Kite lockinsats i lackerad MDF, NCS S 0500-N, vit. Produktblad - Kite MILJÖSORTERING KITE MILJÖSORTERING KITE Kite en genialt designad möbel för källsortering tilldelades 2012 Red Dot Design Award för sin innovativa form. Moduluppbyggnaden och möjligheten

Läs mer

UNDERHÅLLSHANDBOK BOSTÄDER OCH KOMMERSIELLA LOKALER. AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs.

UNDERHÅLLSHANDBOK BOSTÄDER OCH KOMMERSIELLA LOKALER. AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs. 2014-10 SE UNDERHÅLLSHANDBOK BOSTÄDER OCH KOMMERSIELLA LOKALER AB Gustaf Kähr Box 805 382 28 Nybro Tel 0481-460 00 Fax 0481-178 31 info@kahrs.se www.kahrs.se UNDERHÅLL AV KÄHRS TRÄGOLV 2 INNEHÅLL UNDERHÅLL

Läs mer

ballingslov.se LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA KÖK Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning

ballingslov.se LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA KÖK Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning ballingslov.se LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA KÖK Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning NÅGRA TIPS * Behåll emballaget på så länge som möjligt. Vid avemballering, skär på baksidan eller

Läs mer

INNEHÅLLS DEKLARATION

INNEHÅLLS DEKLARATION INNEHÅLLS DEKLARATION INNEHÅLLSDEKLARATION MÖBLER Tillverkningsland Sverige TRÄRÅVARA Virke Vi använder virke från företag som är medvetna om sitt ekologiska ansvar och följer befintliga regler och normer.

Läs mer

Minimalistisk badrumsmöbel

Minimalistisk badrumsmöbel Minimalistisk badrumsmöbel Rent och snyggt Minimalistisk badrumsmöbel Stilren design i badrummet är hett just nu. Detta tvättbord representerar det slitstarka uttrycket less is more! 1 Inledning En idé

Läs mer

Vackra trägolv med unika bredder

Vackra trägolv med unika bredder Vackra trägolv med unika bredder Nordingrå TräGolv Skönhet Inget material värnar, som det rena träet, om miljö och känsla i våra hem. Trä ombonar och värmer. Det är tidlöst och ger en känsla av sparsmakad

Läs mer

Trapprenovering Nyhet 2016

Trapprenovering Nyhet 2016 Trapprenovering Nyhet 2016 Trapprenovering Snabbt, enkelt, prisvärt och hållbart. Vårt trapprenoveringskoncept innehåller allt för att renovera din trappa på ett enkelt sätt och den blir som ny! Välj mellan

Läs mer

SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS

SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS SEX STARKA SKÄL ATT VÄLJA KÄHRS QUALITY IN WOOD SINCE 1857 TRADITION INNOVATION DESIGN 1 2 3 Trä är det mest miljövänliga, vackraste och mest flexibla golvmaterial som finns. Det är därför som vi bara

Läs mer

Högklint G.A.D. Intro. Översikt

Högklint G.A.D. Intro. Översikt Produkt Product Monteringsanvisning Assembly manual Högklint Intro Högklint är ett flexibelt hyllsystem som finns i två standardhöjder; 229 och 103 cm med ben (med sockel blir den 7 cm lägre). Längden

Läs mer

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Vi behöver dina mått Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Tillvägagångssätt De mått vi behöver veta för att tillverka skjutdörrar anpassade till ditt utrymme är höjd och bredd, dvs installationsöppningen.

Läs mer

Behandla uteplatser Arbetsråd för Alcro Träolja, Ädel Trälack, Terrass och Bestå Fönsterfärg.

Behandla uteplatser Arbetsråd för Alcro Träolja, Ädel Trälack, Terrass och Bestå Fönsterfärg. Behandla uteplatser Arbetsråd för Alcro Träolja, Ädel Trälack, Terrass och Bestå Fönsterfärg. Skyddar trä i vått och torrt. Trä är ett levande material som bryts ned av fukt och mikroorganismer och spricker

Läs mer

Drift och Underhåll Dörrar från Daloc

Drift och Underhåll Dörrar från Daloc DALOC DU BSAB 96 NCS.2 1108 Drift och Underhåll Dörrar från Daloc DALOC SI BSAB 96 NCS.2 1039 Skötselinstruktion för Dalocdörrar ALLMÄNT För att en dörr skall ha en perfekt funktion under många år, krävs

Läs mer

Traditionella naturliga behandlingar för trä.

Traditionella naturliga behandlingar för trä. Traditionella naturliga behandlingar för trä. www.welinoco.com För rengöring och underhåll av oljeeller såpabehandlade golv, traditionell grundbehandling samt slutbehandling av lutbehandlade träytor. Grå

Läs mer

skötsel och funktioner

skötsel och funktioner skötsel och funktioner FÖRVARING FÖRVARING 1 förvaring 2 FÖRVARING Vardagsglädje på plats hos dig! Grattis till att du valt Ballingslövs förvaringslösning till ditt hem. Vi vet att du kommer använda din

Läs mer

OSCARSSONS MÖBEL DESIGN & TILLVERKNING I SMÅLAND

OSCARSSONS MÖBEL DESIGN & TILLVERKNING I SMÅLAND OSCARSSONS MÖBEL DESIGN & TILLVERKNING I SMÅLAND VÄLKOMMEN TILL OSCARSSONS MÖBEL! BESÖK VÅR WEBB WWW.OSCARSSONSMOBEL.SE För att hitta din närmaste återförsäljare, se våra produkter eller få annan information

Läs mer

Tack för ditt val. Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya sittmöbel från

Tack för ditt val. Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya sittmöbel från Skötselråd Tack för ditt val Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya sittmöbel från OFFECCT. Den är formgiven för din livsstil och tillverkad av de allra bästa materialen. Våra möbler tål att

Läs mer

Bliss LED spegel. Anvisning för montering, drift och skötsel 1(6) Tekniska data. Ljuskälla: Kapslingsklass: Färgtemperatur:

Bliss LED spegel. Anvisning för montering, drift och skötsel 1(6) Tekniska data. Ljuskälla: Kapslingsklass: Färgtemperatur: Bliss LED spegel Anvisning för montering, drift och skötsel Tekniska data Utförande: Ljuskälla: Kapslingsklass: Ström: Storlek: Färgtemperatur: Effekt: Storlek: Färgtemperatur: Effekt: LED spegel LED IP44

Läs mer

Handgjorda cementplattor. Plattor med klassiska mönster som passar i både historisk och modern inredning.

Handgjorda cementplattor. Plattor med klassiska mönster som passar i både historisk och modern inredning. 2 Handgjorda cementplattor. Plattor med klassiska mönster som passar i både historisk och modern inredning. 867511 NF CEMENT BLÅ-GUL 2968 867507 NF CEMENT GRÅ-VIT 2405 867505 NF CEMENT SVART-GRÅ 2416 867505

Läs mer

Vi tog oss an den svåraste av alla designutmaningar.. och löste den.

Vi tog oss an den svåraste av alla designutmaningar.. och löste den. Vi tog oss an den svåraste av alla designutmaningar.. och löste den. Alla omger sig av utmaningen flera gånger om dagen. Flertalet har noterat den, många irriterar sig över den och förvånansvärt många

Läs mer

Trendig tv-bänk. Vad inspirerar dig? Det här behöver du: Verktyg

Trendig tv-bänk. Vad inspirerar dig? Det här behöver du: Verktyg Trendig tv-bänk Trendig tv-bänk Tv:n har ofta en central plats i många hem och otaliga timmar spenderas framför apparaten som med fördel placeras på en egendesignad tv-bänk. Möbeln är generös till storleken

Läs mer

ARBETSBESKRIVNING. Alla underlag som är stabila och utan sprickor. Här är några exempel på lämpliga ytor.

ARBETSBESKRIVNING. Alla underlag som är stabila och utan sprickor. Här är några exempel på lämpliga ytor. ARBETSBESKRIVNING Förbehandling av underlaget Underlaget ska vara väl rengjort, stabilt, torrt och fritt från spår av olja, fett, gammal färg eller andra ämnen som kan påverka vidhäftningen. Underlaget

Läs mer

Produktblad - Arkiv Kontor

Produktblad - Arkiv Kontor Produktblad - Arkiv Kontor ARKIV KONTOR ARKIV KONTOR Arkivet är ett mångsidigt och smart förvaringssystem för den som har mycket att spara och förvara. Med den flexibla utbyggbara lösningen kan företagets

Läs mer

Bara fötter förtjänar ett riktigt trägolv

Bara fötter förtjänar ett riktigt trägolv Norlida golv Bara fötter förtjänar ett riktigt trägolv Det är något speciellt med ett golv i massivt trä. Det är ett golv med naturlig värme som är mjukt och skönt att gå på. Det är dessutom vackert och

Läs mer

Skötsel av Kährs lackerade trägolv i bostadsmiljö

Skötsel av Kährs lackerade trägolv i bostadsmiljö Skötsel av Kährs lackerade trägolv i bostadsmiljö Följande text är ett utdrag är Kährs tekniska handbok. Den finns i sin helhet på www.kahrs.se 9.1 Skötsel och reparation av Kährs trägolv i bostadsmiljö

Läs mer

gryning möbel möbler gryning

gryning möbel möbler gryning möbel I Gryning får du en modernt klassisk stil. De överfalsade fronterna med fräst profil kombinerar ett klassiskt uttryck med moderna tunna linjer. Vackra och gedigna material kombineras med väl utvalda

Läs mer

Bright LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA BADRUM. Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning

Bright LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA BADRUM. Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning Bright LÄTT OCH RÄTT MONTERING AV DITT NYA BADRUM Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning Viktiga mått Genomskärning av kommod Fritt utrymme för handfat och avlopp. Sidvy (kortlingshöjder)

Läs mer

Studsmatta 512x305 cm

Studsmatta 512x305 cm SÄKERHETSANVISNINGAR OCH MONTERINGSANVISNINGAR Art. 9053595 Studsmatta 512x305 cm Studsmatta, fyrkantig - Art. 9053595 Beskrivning: Fyrkantig studsmatta med nät, matta och stege. Innehåll Inledning...

Läs mer

Köksdörrmodeller. Hov Ambassador Herrgård Serenad Villa Prisma Empire

Köksdörrmodeller. Hov Ambassador Herrgård Serenad Villa Prisma Empire Köksdörrmodeller Hov Ambassador Herrgård Serenad Villa Prisma Empire Pärmen: nedre skåp i ek/fransk valnöt och övre skåp i målad MDF-lucka från Kensapuus sortiment. Hov, vitlackad björk. 2 NW DOOR modeller

Läs mer

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Vi behöver dina mått Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Tillvägagångssätt De mått vi behöver veta för att tillverka skjutdörrar anpassade till ditt utrymme är höjd och bredd, dvs installationsöppningen.

Läs mer

Vi har arbetat med trä sedan 1916

Vi har arbetat med trä sedan 1916 SAXA 2018 Vi har arbetat med trä sedan 1916 Vår historia börjar redan 1916 då vi i huvudsak tillverkade byggnadssnickerier. Vårt snickeri ligger utmed Västerdalälven i byn Björbo ca 15 mil söder om Sälen.

Läs mer

KÖPHJÄLP NORDLI. Sovrumsserie. DESIGN Ola Wihlborg

KÖPHJÄLP NORDLI. Sovrumsserie. DESIGN Ola Wihlborg KÖPHJÄLP NORDLI Sovrumsserie DESIGN Ola Wihlborg SKÖTSEL Torka med fuktad trasa och en mild tvållösning. Eftertorka med torr trasa. Använd fönsterputs till spegeln. SÄKERHET Vissa av möblerna behöver förankras

Läs mer

MONTERINGSANVISNINGAR

MONTERINGSANVISNINGAR TYCROC DUSCHGOLV MED GOLVBRUNN Tycroc duschgolv levereras alltid komplett med en golvbrunn. Komponenterna är avsedda för användning tillsammans och kan inte bytas ut mot komponenter från andra tillverkare.

Läs mer

hansk.se Colibri. Design Markus Johansson

hansk.se Colibri. Design Markus Johansson hansk.se Colibri. Design Markus Johansson Colibri - En samtidsklassiker Ek som är både tunt flexibelt och massivt rejält. Trä för både öga och hand. I Markus Johanssons kollektion för Hans K förenas båda

Läs mer

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Vi behöver dina mått Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Tillvägagångssätt De mått vi behöver veta för att tillverka skjutdörrar anpassade till ditt utrymme är höjd och bredd, dvs installationsöppningen.

Läs mer

LÄGGNINGSANVISNING. creating better environments

LÄGGNINGSANVISNING. creating better environments LÄGGNINGSANVISNING creating better environments LÄGGNINGSANVISNING Läggningsanvisning för Novilon Förutsättningar Underlaget skall vara jämnt (Hus AMA tabell 43.DC) och torrt, sprickfritt och tillräckigt

Läs mer

Rev.nr 130809. Monteringsanvisning Balkong Beta

Rev.nr 130809. Monteringsanvisning Balkong Beta Rev.nr 130809 Monteringsanvisning Balkong Beta Viktigt! Läs igenom hela monteringsanvisningen innan monteringen påbörjas. Detta för att ta del av alla de viktiga moment monteringen innehåller. Observera

Läs mer

Monteringstips Vertigo Glasräcken

Monteringstips Vertigo Glasräcken Monteringstips Vertigo Glasräcken Monteringstips för Vertigo glasräcken. Vi har sammanställt lite viktiga tips för att underlätta montaget av ditt nya räcke. För montering av utanpåliggande stolpar börjar

Läs mer

Produktblad - Miljödisk

Produktblad - Miljödisk Produktblad - Miljödisk MILJÖDISK TreCes miljöstationer är designade för att täcka hela kontorets avfallshantering och återvinning. Vi erbjuder allt från en mindre miljöstation med små kärl placerade i

Läs mer

GARANTI OCH SKÖTSELRÅD

GARANTI OCH SKÖTSELRÅD GARANTI OCH SKÖTSELRÅD www.bellus.com Bruksanvisning för Bellus soffor Vi gratulerar dig till din nya Bellus soffa. Syftet med den här bruksanvisningen är att ge dig information om användning och skötsel

Läs mer

Classic MONTERINGSANVISNING KÖK CLASSIC. Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning

Classic MONTERINGSANVISNING KÖK CLASSIC. Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning lassic MONTERINGSNVISNING KÖK LSSI Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning Viktiga mått * Detta mått anger avståndet mellan bänkskåpsstommens ovankant och överskåpsstommens underkant. MONTERINGSNVISNING

Läs mer

2011 w w w. s c h e r l i n. s e

2011 w w w. s c h e r l i n. s e 2011 www.scherlin.se Det började en gång med en hallbänk till min egna bostad, som jag ritade och lät tillverka i Småland. Sedan har det med åren blivit fler bänkar, hallförvaring i olika former, mat-

Läs mer

INNERDÖRRAR FRÅN STAR CENTER. Välkommen in! STAR CENTER I NORRTELJE AB. Dörrleverantör sedan 1917!

INNERDÖRRAR FRÅN STAR CENTER. Välkommen in! STAR CENTER I NORRTELJE AB. Dörrleverantör sedan 1917! INNERDÖRRAR FRÅN STAR CENTER Välkommen in! STAR CENTER I NORRTELJE AB Dörrleverantör sedan 1917! FUNKIS Funkis är en modern serie dörrar med klassiskt påkostade kvaliteter. Strama former för tanken till

Läs mer

50 mm UV beständig polykarbonat med plastprofilsystem X 2

50 mm UV beständig polykarbonat med plastprofilsystem X 2 7985 Isolertak 50 mm UV beständig polykarbonat med plastprofilsystem Willab Garden 2017-05 VIKTIGT! Läs hela monteringsanvisningen innan du påbörjar monteringen! Följs inte anvisningarna kommer kanske

Läs mer

Fakta om S venska L inoljeprodukter

Fakta om S venska L inoljeprodukter Fakta om S venska L inoljeprodukter Villafärg Reback 08-30 03 29 www.linolja.org villafarg.reback@bredband.net 1 E n liten guide till vad som är Rå kallpressad linolja jungfruolja Linfrö innehåller ca

Läs mer

Alterna Atella 600 mm. Alterna Atella 900 mm. Vit högglans. Ljus ek. Ljus ek. Vit högglans. Alterna Atella 900 spegelskåp

Alterna Atella 600 mm. Alterna Atella 900 mm. Vit högglans. Ljus ek. Ljus ek. Vit högglans. Alterna Atella 900 spegelskåp Nilo Gioacchini, en välrenommerad italiensk designer, har nu satt sin prägel på en stor del av det nya Alterna-sortimentet. Han har mångårig erfarenhet av funktionell design och erbjuder här genomtänkt,

Läs mer

Fakta om S venska L inoljeprodukter

Fakta om S venska L inoljeprodukter Fakta om S venska L inoljeprodukter Villafärg Reback Box 6062 102 31 Stockholm Odengatan 74 Villafärg Reback 08-30 03 29 www.linolja.org villafarg.reback@bredband.net 1 E n liten guide till vad som är

Läs mer

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Vi behöver dina mått Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Tillvägagångssätt De mått vi behöver veta för att tillverka skjutdörrar anpassade till ditt utrymme är höjd och bredd, dvs installationsöppningen.

Läs mer

10 w w w. s c h e r l i n. s e

10 w w w. s c h e r l i n. s e www.scherlin.se 10 Det började en gång med en hallbänk till min egna bostad, som jag ritade och lät tillverka i Småland. Sedan har det med åren blivit fler bänkar, hallförvaring i olika former, mat- och

Läs mer

Är det svenska skogsbruket på rätt väg? IVA, Ingenjörsvetenskapsakademin Stockholm

Är det svenska skogsbruket på rätt väg? IVA, Ingenjörsvetenskapsakademin Stockholm Är det svenska skogsbruket på rätt väg? 2012-11-19 IVA, Ingenjörsvetenskapsakademin Stockholm Trä för snickerier - specifika krav på trävaran Dick Sandberg Linnéuniversitetet, Växjö Snickeriindustrin 7000

Läs mer

Svepteknik skå l med plywood botten och lock

Svepteknik skå l med plywood botten och lock Svepteknik skå l med plywood botten och lock Material: Tekniker: Verktyg: al, plywood svepteknik, stavlimning, tvärsågning, precisionssågning, klyvsågning, slipning, mall till svep, slippapper, slipmaskin,

Läs mer