Balans i livet gör stressen hanterbar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Balans i livet gör stressen hanterbar"

Transkript

1 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

2 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

3 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

4 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

5 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

6 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

7 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

8 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

9 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

10 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

11 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

12 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

13 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

14 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

15 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

16 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

17 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

18 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

19 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

20 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

21 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

22 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

23 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

24 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

25 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

26 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

27 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

28 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

29 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

30 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

31 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

32 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

33 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

34 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

35 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

36 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

37 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

38 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

39 Balans i livet gör stressen hanterbar Vi ser en markant ökning av stressrelaterade symptom som orsak till ohälsa bland människor i dagens arbetsliv. Idag vet vi med säkerhet att långvarig stress påverkar människan negativt såväl fysiskt som psykiskt. Det här är en kurs för dig som vill göra stressen hanterbar och öka ditt välbefinnande och energin i vardagen. Syfte och Mål Ökad förståelse för hur stress påverkar oss och få redskap att hantera den egna stressupplevelsen. Innehåll: Under åtta träffar går vi igenom grunderna avseende förhållningssätt och metoder för att förändra stressande tankar och beteendemönster som påverkar arbets- och livssituationen. Kursen bygger på ett aktivt deltagande med hemuppgifter. Regelbunden träning mellan kurstillfällena är en förutsättning för god effekt av kursen. Teori varvas med gruppreflektioner, avspänningsövningar, MediYoga och Mindfulness. Identifiering av inre och yttre stressfaktorer. Kroppens respons på stress Andning och avspänning Sömn och återhämtning Tankarnas betydelse för hur vi hanterar stress Reflektionstillfällen Mindfulness MediYoga Målgrupp: Personer som har eller riskerar att få stressrelaterade symtom.

40 Omfattning och datum: Tisdagar kl , 7 tillfällen: 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5 Startdatum: 21 februari Plats: Feelgood, Otterhällegatan 2. Pris: kr per deltagare Kursledning: Stress: Birgitta Widén, beteendevetare/leg psykoterapeut, tel birgitta.widen@feelgood.se Mediyoga: Annika Wahlberg, ergonom/leg sjukgymnast, tel annika.wahlberg@feelgood.se Mindfulness: Nina Lorentzon, organisationskonsult/personalvetare nina.lorentzon@feelgood.se Ytterligare upplysningar: Kontakta gärna någon av kursledarna för ytterligare information. Anmälan Görs till goteborg@feelgood.se På vår hemsida och under Göteborg, kan du läsa mer om våra utbildningar.

AKTUELLT PÅ ARBETSMILJÖFRONTEN

AKTUELLT PÅ ARBETSMILJÖFRONTEN AKTUELLT PÅ ARBETSMILJÖFRONTEN - NR 4 2016 NYHETER I DISKRIMINERINGSLAGEN Förändringar i diskrimineringslagens tredje kapitel träder i kraft den 1 januari 2017. En nyhet är att alla diskrimineringsgrunder

Läs mer

REHABKURSER. Välkomna till Active REHAB. Tel:031-919600. info@active-rehab.se

REHABKURSER. Välkomna till Active REHAB. Tel:031-919600. info@active-rehab.se REHABKURSER Tel:031-919600 Adress Göteborg: Järntorgsgatan 8 (Järnhälsans lokaler. Vån 3) Adress Landvetter: Milstensvägen 2 (Hälsans Hus lokaler) info@active-rehab.se Artrosskola Artrosskola enl BOA (Bättre

Läs mer

Aktivitetskalender Feelgood Region Stockholm. Hösten 2017

Aktivitetskalender Feelgood Region Stockholm. Hösten 2017 Aktivitetskalender Feelgood Region Stockholm Hösten 2017 Seminarium. sid 2-3 Utbildningar sid 4-5 Program. sid 6-7 Chefsutbildningar halv dag. sid 8-9 Välkommen med din anmälan! Stockholm i juni 2017 www.feelgood.se

Läs mer

Hälsolots finns också på Facebook och Instagram!

Hälsolots finns också på Facebook och Instagram! VÅREN 2014 OM HÄLSOLOTS Hälsolots ger dig inspiration, motivation och redskap att leva hälsosamt. Aktiviteter och arrangemang ordnas i samarbete med olika verksamheter i stadsdelarna Centrum och Majorna-Linné.

Läs mer

Aktivitetskalender Feelgood Region Stockholm

Aktivitetskalender Feelgood Region Stockholm Aktivitetskalender Feelgood Region Stockholm 2018 Seminarium. sid 2-3 Utbildningar sid 4-7 Program. sid 8-11 Chefsutbildningar halv dag. sid 12-13 Välkommen med din anmälan! Stockholm i december 2017 www.feelgood.se

Läs mer

REHABKURSER. Välkomna till Active REHAB. Tel:031-919600. info@active-rehab.se

REHABKURSER. Välkomna till Active REHAB. Tel:031-919600. info@active-rehab.se REHABKURSER Välkomna till Active REHAB Tel:031-919600 Adress Göteborg: Järntorgsgatan 8 (Järnhälsans lokaler. Vån 3) Adress Landvetter: Milstensvägen 2 (Hälsans Hus lokaler) info@active-rehab.se Artrosskola

Läs mer

KRAFT & BALANS. Upplägg och Schema

KRAFT & BALANS. Upplägg och Schema KRAFT & BALANS Kraft och Balans är en utbildning som bygger på den senaste forskningen stress och återhämtning. Kursen finns till för den som behöver landa, hitta redskap och ha någon att ta stöd i på

Läs mer

Arbetsterapi KURSKATALOG NEUROPSYKIATRISKA MOTTAGNINGEN

Arbetsterapi KURSKATALOG NEUROPSYKIATRISKA MOTTAGNINGEN Arbetsterapi KURSKATALOG NEUROPSYKIATRISKA MOTTAGNINGEN Höstterminen 2016 Information De grupper som vi på neuropsykiatriska mottagningen erbjuder är riktade till dig som har en ADHD/ADDdiagnos. Anmälan

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Vårterminen 2013 DELTAGANDE AKTÖRER Diabetesföreningen Gungträskv. 6 0923-500 20 950 42 Morjärv www.diabetes.se Friteko Balans Anttila 5 070-941 59

Läs mer

Grön Rehabilitering på Landsbygd

Grön Rehabilitering på Landsbygd Grön Rehabilitering på Landsbygd Samarbetsprojekt mellan LRF Samordningsförbundet i Norrköping Försäkringskassan Vikbolandets Naturhälsogård Rehabilitering i gårdsmiljö med inriktning natur, djur och trädgård.

Läs mer

F sisk aktivitet din väg till bättre psykis hälsa

F sisk aktivitet din väg till bättre psykis hälsa F sisk aktivitet din väg till bättre psykis hälsa www.fysioterapeuterna.se/levnadsvanor December 2017 Fysioterapeuterna Grafisk form: Rickard Örtegren Materialet är finansierat med statsbidrag från Socialstyrelsen.

Läs mer

www.halsolots.se Hälsolots finns också på Facebook och Instagram!

www.halsolots.se Hälsolots finns också på Facebook och Instagram! HÖSTEN 2014 OM HÄLSOLOTS Hälsolots ger dig inspiration, motivation och redskap att leva hälsosamt. Aktiviteter och arrangemang ordnas i samarbete med olika verksamheter i stadsdelarna Centrum och Majorna-Linné.

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M VI N T E R Hälsoteket i Angered 27 Januari 28 Maj 204 VÅ R H Ö S T S O M M A R Vi som jobbar på Hälsoteket Drop-in hälsa och FaR (Fysisk aktivitet på recept) Emma Helena

Läs mer

Center för alternativ behandling & utbildning. Yoga & Qigong påverka ditt dagliva välbefinnande...

Center för alternativ behandling & utbildning. Yoga & Qigong påverka ditt dagliva välbefinnande... Nissan Hälsocenter Center för alternativ behandling & utbildning Yoga & Qigong påverka ditt dagliva välbefinnande... Meditation öka ditt högre medvetande... Hypnos/Regressionsterapeut lär dig olika tekniker

Läs mer

MANUAL FÖR ENHETLIG KOMMUNIKATION GRAFISK PROFIL

MANUAL FÖR ENHETLIG KOMMUNIKATION GRAFISK PROFIL MANUAL FÖR ENHETLIG KOMMUNIKATION GRAFISK PROFIL Innehåll Logotyp 1.0 Den grafiska profilen syftar till att skapa en enhetlig visuell identitet för NB coachning. Den här manualen beskriver hur man arbetar

Läs mer

Hälsoskola för nyanlända under. etablering

Hälsoskola för nyanlända under. etablering Hälsoskola för nyanlända under etablering Monica Sigurdson, kursledare Flyktingmedicinsk mottagning/aktiv, Göteborg Bakgrund till Hälsoskolan Prövad i bl a Malmö, Södertälje, Trelleborg. Flyktingar en

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Höstterminen 2012 DELTAGANDE AKTÖRER Diabetesföreningen Gungträskv. 6 0923-500 20 950 42 Morjärv www.diabetes.se Friteko Balans Anttila 5 070-941 59

Läs mer

Vägen till väggen. - Diskussionsmaterial

Vägen till väggen. - Diskussionsmaterial Ch e fer Vägen till väggen - Diskussionsmaterial 1 Likgiltighet, irritation, ångest, trötthet, huvudvärk, magont, dåligt minne, sömnsvårigheter, minskad sexlust, dra sig undan sociala kontakter, negativa

Läs mer

Aktivitetskalender Feelgood Region Stockholm 2019

Aktivitetskalender Feelgood Region Stockholm 2019 Aktivitetskalender Feelgood Region Stockholm 2019 Seminarium. sid 2-3 Utbildningar sid 4-6 Program. sid 7-10 Chefsutbildningar halv dag. sid 11-12 Välkommen med din anmälan! www.feelgood.se utbildning.stockholm@feelgood.se

Läs mer

HÄLSOLOTS VÅRPROGRAM 2013

HÄLSOLOTS VÅRPROGRAM 2013 HÄLSOLOTS VÅRPROGRAM 2013 OM HÄLSOLOTS Hälsolots ger dig inspiration, motivation och redskap att leva hälsosamt. Aktiviteter och arrangemang ordnas i samarbete med olika verksamheter i stadsdelarna Centrum

Läs mer

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid. PRAKTISK INFO Plats bokas i Tidsbokare på hemsidan Kösystem finns, avboka plats senast en timma innan klass vid förhinder. Kom i tid, om du ej meddelat att du är sen släpps din plats till ev. drop-in-elev

Läs mer

Om stress och hämtningsstrategier

Om stress och hämtningsstrategier Om stress och åter erhämtningsstrat hämtningsstrategier Av Christina Halfor ord Specialistläkare vid CEOS Att tala inför en grupp personer man inte känner är något som kan kännas obehagligt för de allra

Läs mer

Mindfulness har sitt ursprung i den buddhistiska visdomstraditionen. På svenska är det översatt till

Mindfulness har sitt ursprung i den buddhistiska visdomstraditionen. På svenska är det översatt till Mindfulness Mindfulness har sitt ursprung i den buddhistiska visdomstraditionen. På svenska är det översatt till sinnesnärvaro Uppmärksamhet medveten närvaro Mindfulness kan ses som en uppmärksamhetsträning

Läs mer

Rehabilitering till egenvård för lärare med stressrelaterade sjukdomar Utveckling av en modell Utvärdering

Rehabilitering till egenvård för lärare med stressrelaterade sjukdomar Utveckling av en modell Utvärdering Rehabilitering till egenvård för lärare med stressrelaterade sjukdomar Utveckling av en modell Utvärdering Monica Kjellman, Roslagsergonomen Lena Hammarbäck, Leg. psykolog/org.konsult Lena Backman, Yrkesmedicin

Läs mer

Utbildningar Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation

Utbildningar Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Utbildningar 2017 Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Vad skulle hända om alla chefer blev lite bättre Genom att på ett positivt sätt vägleda medarbetarna genom att förstärka beteenden som skapar

Läs mer

Aktuellt program ASD-teamet Habiliteringscenter Stockholm HT 19

Aktuellt program ASD-teamet Habiliteringscenter Stockholm HT 19 Aktuellt program ASD-teamet Habiliteringscenter Stockholm HT 19 Prisma En introduktionskurs för vuxna som fått en autismspektrumdiagnos (utan intellektuell funktionsnedsättning) och deras närstående. Kursen

Läs mer

Balans i Livet. Balans i Kroppen

Balans i Livet. Balans i Kroppen MåBra grupper Balans i Livet Balans i Kroppen Lars P Nilsson Apotekare och Mental Tränare www.larsp.se www.larsp.se - 1 av 6 - Bakgrund Trots den materiella välfärden i Sverige fortsätter ohälsan inom

Läs mer

Gruppkatalog. Vuxenhabiliteringen Våren 2019

Gruppkatalog. Vuxenhabiliteringen Våren 2019 Gruppkatalog Våren 2019 Innehållsförteckning Behandlingsgrupper AST, vad är det? 3 Att bli fysiskt aktiv (AST), 4 Koll på vardagen (AST), 5 Stresshantering (AST), 6 Vardagssamtal (AST), 7 Öppna grupper

Läs mer

Nissan Hälsocenter. livsstil & kost. yoga & qigong. meditation. healing. profilanalys. kinesiologi. personlig utveckling

Nissan Hälsocenter. livsstil & kost. yoga & qigong. meditation. healing. profilanalys. kinesiologi. personlig utveckling Nissan Hälsocenter livsstil & kost meditation yoga & qigong profilanalys healing kinesiologi personlig utveckling Kurser hösten 2015 Yoga & QiGong nybörjar- och fortsättningskurs Hatha-Yoga innehåller

Läs mer

Gruppkatalog. Vuxenhabiliteringen Hösten 2019

Gruppkatalog. Vuxenhabiliteringen Hösten 2019 Gruppkatalog Hösten 2019 Innehållsförteckning Behandlingsgrupper AST, vad är det? 3 Att bli fysiskt aktiv (AST), 4 Stresshantering (AST), 5 Vardagssamtal (AST), 6 Öppna grupper Samtalsgrupp (AST), Arvika

Läs mer

Checklista individuell behandling för stress- och utmattningsproblematik

Checklista individuell behandling för stress- och utmattningsproblematik Checklista individuell behandling för stress- och utmattningsproblematik 10-13 sessioner Behandlingen är i grunden en självhjälpsbehandling, vilket innebär att patienten har ett stort eget ansvar för att

Läs mer

Hälsoskola för nyanlända under etablering. Hälsostöd för asylsökande och nyanlända

Hälsoskola för nyanlända under etablering. Hälsostöd för asylsökande och nyanlända Hälsoskola för nyanlända under etablering Närhälsan och AF Samt Hälsostöd för asylsökande och nyanlända Projekt Hälsa i Sverige TIDSLINJE HÄLSOSKOLA OCH HÄLSOSTÖD 2000-2004 ca 2009-2010 2012-2015-2016

Läs mer

Costa Rica 5-8 januari 2019 Efter kursdagarna kan en rundresa i Costa Rica läggas till

Costa Rica 5-8 januari 2019 Efter kursdagarna kan en rundresa i Costa Rica läggas till WiseMind AB erbjuder fyra kursdagar i HÄLSOPSYKOLOGI Att bemöta nutidens ohälsa Costa Rica 5-8 januari 2019 Efter kursdagarna kan en rundresa i Costa Rica läggas till Costa Rica, beläget i Centralamerika

Läs mer

Aktiviteter på Anhörigcenter

Aktiviteter på Anhörigcenter Aktiviteter på Anhörigcenter Hösten 2019 Under hösten erbjuder vi många olika aktiviteter som du är välkommen till. De vänder sig främst till personer som stöttar en närstående. Du anmäler dig genom att

Läs mer

Föräldrautbildning i kommunikation AKKtiv grundkurs KomIgång

Föräldrautbildning i kommunikation AKKtiv grundkurs KomIgång Föräldrautbildning i kommunikation AKKtiv grundkurs KomIgång Målgrupp: KomIgång passar föräldrar till barn i förskoleåldern (0-6 år) som har kommunikationssvårigheter. Anhöriga kan delta i mån av plats.

Läs mer

www.halsolots.se Samtliga lokaler i programmet är tillgängliga för dig som använder rullstol. Samtliga föreläsningar i programmet teckenspråkstolkas.

www.halsolots.se Samtliga lokaler i programmet är tillgängliga för dig som använder rullstol. Samtliga föreläsningar i programmet teckenspråkstolkas. HÖSTEN 2015 OM HÄLSOLOTS Hälsolots ger dig inspiration, motivation och redskap att leva hälsosamt. Aktiviteter och arrangemang ordnas i samarbete med olika verksamheter i stadsdelarna Centrum och Majorna-Linné.

Läs mer

Hur når vi individer som lever i en socioekonomisk svår situation som har problem på grund av en ohälsosam livsstil?

Hur når vi individer som lever i en socioekonomisk svår situation som har problem på grund av en ohälsosam livsstil? Hur når vi individer som lever i en socioekonomisk svår situation som har problem på grund av en ohälsosam livsstil? Tobaksmottagningen Hälsopedagog Dipl tobaksterapeut Leg barnmorska MI tränare (Lärare

Läs mer

Kursserien Själalyftet distans

Kursserien Själalyftet distans Kursserien Själalyftet distans Är det dags för en förändring? Själalyftet är personlig utveckling inåt. I denna kursserie finner du dina inre sanna drivkrafter genom att öka din intuitiva förmåga och lära

Läs mer

Studiehandledning FYSIOTERAPI. Fortsättningskurs III. Psykisk ohälsa och långvarig smärta HT11

Studiehandledning FYSIOTERAPI. Fortsättningskurs III. Psykisk ohälsa och långvarig smärta HT11 Institutionen för neurovetenskap och fysiologi Sjukgymnastprogrammet Studiehandledning FYSIOTERAPI Fortsättningskurs III Psykisk ohälsa och långvarig smärta FYS01502 6hp HT11 Kursansvarig Anna Bjarnegård

Läs mer

!!!! Mindfulnessmodul för instruktörer/terapeuter: MIMY- mindfulness och yoga som verktyg i vardagen

!!!! Mindfulnessmodul för instruktörer/terapeuter: MIMY- mindfulness och yoga som verktyg i vardagen Mindfulnessmodul för instruktörer/terapeuter: MIMY- mindfulness och yoga som verktyg i vardagen MIMY är en kombination av Mindfulness och MediYoga, två flertusenåriga metoder som i forskning pekar på ökat

Läs mer

Jobbet gör dig inte sjuk - men kan hålla dig frisk?

Jobbet gör dig inte sjuk - men kan hålla dig frisk? Jobbet gör dig inte sjuk - men kan hålla dig frisk? Myter kring stigande sjukfrånvaro Att skapa friska organisationer 1 Jobbet är en friskfaktor Psykisk ohälsa och stigande sjukfrånvaro är växande samhällsproblem

Läs mer

KURS I ARBETSINRIKTAD REHABILITERING RTW (Return To Work)

KURS I ARBETSINRIKTAD REHABILITERING RTW (Return To Work) KURS I ARBETSINRIKTAD REHABILITERING RTW (Return To Work) Målgrupp Utbildningen vänder sig i första hand till läkare under specialistutbildning och läkare verksamma inom företagshälsovård/arbets-och miljömedicin.

Läs mer

mitt mitt LIV LIV En kurs för kvinnor som vill skapa balans i sitt liv.

mitt mitt LIV LIV En kurs för kvinnor som vill skapa balans i sitt liv. mitt LIV För mer information, kontakta: Eva Hellgren, telefon 031-12 89 77. E-post 128977@telia.com Katarina Modig, telefon 0709-40 08 40. E-post katarina.modig@powerpartner.se mitt LIV En kurs för kvinnor

Läs mer

Organisatorisk och social arbetsmiljö- Varför är det viktigt?

Organisatorisk och social arbetsmiljö- Varför är det viktigt? Organisatorisk och social arbetsmiljö- Varför är det viktigt? www.feelgood.se Faktorer som främjar hälsa Gott ledarskap (rättvist, stödjande, inkluderande) Kontroll i arbetet (inflytande och stimulans)

Läs mer

Våra utbildningar. Utbildningar över hela landet. Erfarna utbildare med praktisk erfarenhet

Våra utbildningar. Utbildningar över hela landet. Erfarna utbildare med praktisk erfarenhet Utbildning Kompetensutveckling är ett av våra viktigaste verktyg för att få den mänskliga faktorn att arbeta för oss. Previa erbjuder utbildningsinsatser som bidrar till att effektivisera er organisation,

Läs mer

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Välkommen till Anhörigcenter Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Vår gruppverksamhet för anhöriga

Läs mer

HÖSTENS PROGRAM 2018 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

HÖSTENS PROGRAM 2018 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD HÖSTENS PROGRAM 2018 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD HÄLSOINSATSER Du har möjlighet att välja en av dessa två hälsoinsatser: CIRKELGYM Tisdagar: Start 4 september, 12 ggr. Tid: kl. 11.00-12.00. Plats: Friskis

Läs mer

Utbildningar 2015. Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation

Utbildningar 2015. Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Utbildningar 2015 Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Vad skulle hända om alla chefer blev lite bättre Genom att på ett positivt sätt vägleda medarbetarna genom att förstärka beteenden som skapar

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M VI N T E R Hälsoteket i Angered September 5 December 204 VÅ R H Ö S T S O M M A R Vi som jobbar på Hälsoteket Drop-in hälsa och FaR (Fysisk aktivitet på recept) Emma Helena

Läs mer

Centrum för cancerrehabilitering

Centrum för cancerrehabilitering Centrum för cancerrehabilitering Kerstin Cedermark Leg. Sjuksköterska 20171005 Vi är en verksamhet under uppbyggnad Nytt uppdrag Nytt team Nya lokaler Ny verksamhet i Stockholms län Vårt uppdrag Specialiserad

Läs mer

Mer harmoni Mindre stress

Mer harmoni Mindre stress Mer harmoni Mindre stress I förskola och skola En utbildningsdag för pedagoger till en bättre hälsa och arbetsmiljö för så väl vuxna som barn * Stress, en del av vardagen I den stress vi alla möter varje

Läs mer

Psykosocial arbetsmiljö

Psykosocial arbetsmiljö Psykosocial arbetsmiljö Susanne Glimne Med material från Marika Wahlberg Stress Definition Kroppens, psykets och hjärnans reaktioner på olika typer av påfrestningar, utmaningar och krav När kraven i t

Läs mer

Måndag 12 februari. Tid Ämne Talare

Måndag 12 februari. Tid Ämne Talare Måndag 12 februari Tid Ämne Talare 09.00-09.45 Registrering Vänligen kom inte i sista stund! 09.50-10.00 Seminariet öppnas Ej klar 10.00-10.40 Hela människan - en holistisk syn på patienten Vad är en holistisk

Läs mer

För dig som är ledare i Sensus västra Sverige

För dig som är ledare i Sensus västra Sverige Höstens program För dig som är ledare i Sensus västra Sverige Kurser, hösten 2018 Mångfald, makt och norm Metoder för att skapa inkludering och främja mångfald Datum: Torsdag 4 oktober 2018 Tid: Kl 17:30-20:30

Läs mer

Utbildningar i Ming metoden och taktil beröring.

Utbildningar i Ming metoden och taktil beröring. Utbildningar i Ming metoden och taktil beröring. MÅL: Använda behandlingarna i det dagliga arbetet för att skapa lugn, lindring och återhämtning. Minska stresspåslag för att ge ett lugnare arbetstempo

Läs mer

Stress- och återhämtningsbeteenden Huay Yang, Thailand

Stress- och återhämtningsbeteenden Huay Yang, Thailand Analys och förändring av Stress- och återhämtningsbeteenden Huay Yang, Thailand 5-9 januari 2016 Huay Yang är en liten fiskeby som ligger på östkusten i centrala Thailand, 13 mil söder om staden Hua Hin

Läs mer

FIXA TENTASTRESSEN. - INFÖR & UNDER TENTAN Bild 1 2014-10-14 VAD ÄR INTE STRESS? Balans. Beredskap

FIXA TENTASTRESSEN. - INFÖR & UNDER TENTAN Bild 1 2014-10-14 VAD ÄR INTE STRESS? Balans. Beredskap INNEHÅLL FIXA TENTASTRESSEN - INFÖR & UNDER TENTAN Bild 1 Om stress Vad är stress? Funktion, reaktioner och påverkan Vad kan du göra för att hantera stress inför tentan under tentan Bild 2 VAD ÄR STRESS?

Läs mer

Anhörigstöd Program januari - mars 2017

Anhörigstöd Program januari - mars 2017 Anhörigstöd Program januari - mars 2017 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter Coaching Stresshantering Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter 2015 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård

Läs mer

Yoga Nu Göteborg KURSER HÖSTEN 2012

Yoga Nu Göteborg KURSER HÖSTEN 2012 Yoga Nu Göteborg KURSER HÖSTEN 2012 För att du ska få mer personlig undervisning, undviker vi på Yoga Nu stort antal deltagare i klasserna. Det innebär att kursledaren får större möjlighet att se varje

Läs mer

Mötesplatser för anhöriga Program våren 2015

Mötesplatser för anhöriga Program våren 2015 Mötesplatser för anhöriga Program våren 2015 taby.se/anhorigstod samtalsgrupper Mötesplatser för anhöriga Anhörigstödet arrangerar mötesplatser där du får information som kan vägleda och inspirera dig.

Läs mer

Anhörigstödet program hösten 2018

Anhörigstödet program hösten 2018 Anhörigstödet program hösten 2018 Anhörigstödet i Partille Har du en närstående som på grund av hög ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har behov av din hjälp? Om du känner att du ibland

Läs mer

Hur ska jag hinna med allt?

Hur ska jag hinna med allt? Hur ska jag hinna med allt? Informationspass om att hantera stress 2018-09-13 Måste komma ihåg att maila till Det är väl klart att man fixar dubbla kurser Varför kan jag inte registrera mig på kurserna?

Läs mer

PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA

PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA Måndag 9/1 15.30 17.00 Bassängtid simma i din egen takt och väck kroppen efter flygresan 18.00 Rundvandring på anläggningen 18.20 Välkomstmöte Tisdag

Läs mer

Välkommen till oss! Aktivitetsprogram 14 JANUARI 24 MAJ 2013. Hälsoteket Östra Göteborg. Hälsoteket Östra Göteborg

Välkommen till oss! Aktivitetsprogram 14 JANUARI 24 MAJ 2013. Hälsoteket Östra Göteborg. Hälsoteket Östra Göteborg Östra Göteborg Bergsjön Ivelind Design Aktivitetsprogram 14 JANUARI 24 MAJ 2013 Kontakt Samordnare/Hälsoinformatör anna.laursdotter.garpvall@ostra.goteborg.se 031-365 44 70 Kortedala GÖTEBORG Hälsoinformatör

Läs mer

Studenthälsan. Studenternas företagshälsovård Studierelaterade besvär. Komplement till Landstingets Hälso- och sjukvård

Studenthälsan. Studenternas företagshälsovård Studierelaterade besvär. Komplement till Landstingets Hälso- och sjukvård Studenthälsan Studenternas företagshälsovård Studierelaterade besvär Komplement till Landstingets Hälso- och sjukvård Kuratorer Företagsläkare Företagssköterskor Läkarsekreterare Vårt syfte är att främja

Läs mer

NISSAN HÄLSOCENTER KURSER VÅREN

NISSAN HÄLSOCENTER KURSER VÅREN NISSAN HÄLSOCENTER KURSER VÅREN 2016 yoga & qigong yoga & qigong meditation healing färglära, psykologi & chakras retreat konflikt & kriser healing livsstil och kost kinesiologi KURSER VÅREN 2016 YOGA

Läs mer

Utmattningssyndrom Information till dig som närstående

Utmattningssyndrom Information till dig som närstående Utmattningssyndrom Information till dig som närstående Vad är stress? Stressreaktioner är något naturligt och nödvändigt för människans överlevnad. Det är kroppens sätt att anpassa sig till ökade behov

Läs mer

Vad är psykisk ohälsa?

Vad är psykisk ohälsa? Vad är psykisk ohälsa? Psykisk ohälsa används som ett sammanfattande begrepp för både mindre allvarliga psykiska problem som oro och nedstämdhet, och mer allvarliga symtom som uppfyller kriterierna för

Läs mer

Acceptans and Commitment Therapy för patienter med smärta vid Lugnvik och Lits hc. med Åshild Haaheim och Ingela Lindström

Acceptans and Commitment Therapy för patienter med smärta vid Lugnvik och Lits hc. med Åshild Haaheim och Ingela Lindström Acceptans and Commitment Therapy för patienter med smärta vid Lugnvik och Lits hc med Åshild Haaheim och Ingela Lindström Vad vi skall berätta för er i dag? Presentation av oss och vad ACT är Mindfulness

Läs mer

Instruktörsutbildning mindfulness Specialistutbildning för psykologer Stockholm hösten 2015

Instruktörsutbildning mindfulness Specialistutbildning för psykologer Stockholm hösten 2015 Instruktörsutbildning mindfulness Specialistutbildning för psykologer Stockholm hösten 2015 Mindfulness definieras av Jon Kabat-Zinn som ett sätt att rikta uppmärksamheten: i nuet, med avsikt och utan

Läs mer

Förhållningssätt och bemötande vid psykisk ohälsa/sjukdom. Psykisk ohälsa. Specialistpsykiatri. Psykiatrin idag. Tillämpningsområden

Förhållningssätt och bemötande vid psykisk ohälsa/sjukdom. Psykisk ohälsa. Specialistpsykiatri. Psykiatrin idag. Tillämpningsområden Förhållningssätt och bemötande vid psykisk ohälsa/sjukdom Psykisk ohälsa Specialistpsykiatri 5 december 2017 Karin Lindersson Psykiatrin idag Psykiatrisk diagnos Långvarig sjukdom Allvarlig/ komplex Samsjuklighet

Läs mer

Hur ska jag hinna med allt? Informationspass för nya studenter 5 september 2019

Hur ska jag hinna med allt? Informationspass för nya studenter 5 september 2019 Hur ska jag hinna med allt? Informationspass för nya studenter 5 september 2019 Måste komma ihåg att mejla till Det är väl klart att man fixar dubbla kurser Varför kan jag inte registrera mig på kurserna?

Läs mer

Svar på medborgarförslag från Anna Tjäder Att landstinget utreder möjligheten att inrätta en specialiserad stressmottagning.

Svar på medborgarförslag från Anna Tjäder Att landstinget utreder möjligheten att inrätta en specialiserad stressmottagning. Svar på medborgarförslag från Anna Tjäder Att landstinget utreder möjligheten att inrätta en specialiserad stressmottagning. (LiÖ 2012-2095) Anna Tjäder har inkommit med ett medborgarförslag där hon föreslår

Läs mer

Kurskatalog Hösten 2016

Kurskatalog Hösten 2016 Kurskatalog Hösten 2016 Välkommen på kurs i höst! I katalogen hittar du kurser med olika innehåll för dig och dina assistenter, lägg fram katalogen så alla får ta utbud av innehållet. Du anmäler ditt kursdeltagande

Läs mer

More to life-caféer. Projekt Unga vuxna år

More to life-caféer. Projekt Unga vuxna år More to life-caféer Projekt Unga vuxna 20-29 år More to life Utgångspunkter Nedsatt psykiskt välbefinnande Sjukskrivningar ökar Hur hänger allt ihop?!; psykisk, fysisk, social och existentiell hälsa Prestation

Läs mer

Hållbar. personlig. utveckling ETT PROJEKT SOM GÖR SKILLNAD PÅ RIKTIGT

Hållbar. personlig. utveckling ETT PROJEKT SOM GÖR SKILLNAD PÅ RIKTIGT Hållbar personlig utveckling ETT PROJEKT SOM GÖR SKILLNAD PÅ RIKTIGT Att stötta unga människor i deras personliga utveckling Det är ett faktum att psykisk ohälsa ökar bland unga människor. Individer som

Läs mer

Det gäller vår framtid!

Det gäller vår framtid! Det gäller vår framtid! Ungdomars hälsa med fokus på självkänsla, kroppsattityd, stress och livsstil Populärversion av Charlotte Post Senneheds magisteruppsats Studien Syftet med studien var att få en

Läs mer

Aktivitetskalender Feelgood Region Stockholm

Aktivitetskalender Feelgood Region Stockholm Aktivitetskalender Feelgood Region Stockholm Våren 2015 Frukostseminarium.. sid 1 Utbildningar. sid 2-3 Program. sid 4-5 Välkommen! Stockholm i januari 2015 INBJUDAN FRUKOSTSEMINARIUM - 2015 Kostnadsfria

Läs mer

Förmaksflimmer vanligare än vi trott Av Ola Hanson

Förmaksflimmer vanligare än vi trott Av Ola Hanson 4 FOLKHALSASVERIGE.SE Hela denna tematidning är en annons från Mediaplanet MEDIAPLANET NYHETER Mårten Rosenqvist Senior professor vid institutionen för kliniska vetenskaper på Karolinska Institutet Danderyds

Läs mer

FÖR DIG MED PARKINSON

FÖR DIG MED PARKINSON MEDICINSK YOGA MEDIYOGA FÖR DIG MED PARKINSON ETT CD-HÄFTE I SERIEN: - VERKTYG FÖR SJÄLVLÄKNING - ENKLA SJÄLVTRÄNINGSPROGRAM FÖR ALLA SAMMANSTÄLLT AV GÖRAN BOLL - UTVECKLAT PÅ: IMY - Institutet för Medicinsk

Läs mer

Instruktörsutbildning mindfulness

Instruktörsutbildning mindfulness Instruktörsutbildning mindfulness Stockholm våren 2017 Vill du använda dig av mindfulness professionellt? Vill du lära dig vetenskapligt beprövade verktyg för att öka din egen livskvalité och/eller hjälpa

Läs mer

Habiliteringen i Blekinge

Habiliteringen i Blekinge Habiliteringen i Blekinge Hösten 2015 Program Utbildning Grupper 1 AKKtiv KomHem-fördjupningskurs i kommunikation Målgrupp: Föräldrar till barn i åldern 0-12 år, som har kommunikationssvårigheter och där

Läs mer

DÅ PASSAR BARN OCH FRITIDSPROGRAMET DIG!

DÅ PASSAR BARN OCH FRITIDSPROGRAMET DIG! Arbeta med människor? Samarbeta och ta ansvar? Utveckla dina ledaregenskaper? Få kunskap om människans utveckling? Förstå betydelsen av att utveckla din egen och andras hälsa? Lära dig mer om människor

Läs mer

INTRODUKTION TILL KUNDALINIYOGA

INTRODUKTION TILL KUNDALINIYOGA KLASSISK KUNDALINIYOGA INTRODUKTION TILL KUNDALINIYOGA ETT CD-HÄFTE I SERIEN - YOGA & MEDITATION PÅ EGEN HAND - SAMMANSTÄLLT AV GÖRAN BOLL IMY - Institutet för Medicinsk Yoga Värtavägen 35 115 29 Stockholm

Läs mer

YOGA 3 MINUTER (Y3) # 1

YOGA 3 MINUTER (Y3) # 1 MEDICINSK YOGA MEDIYOGA YOGA 3 MINUTER (Y3) # 1 ETT CD-HÄFTE I SERIEN - VERKTYG FÖR SJÄLVLÄKNING - SAMMANSTÄLLT AV GÖRAN BOLL IMY - Institutet för Medicinsk Yoga Värtavägen 35 115 29 Stockholm Tel: 08

Läs mer

NISSAN HÄLSOCENTER. Meditation. Yoga & QiGong. Personlig utveckling. Healing. Färglära. Hypnos & Regression Tänk kreativt! Lev positivt!

NISSAN HÄLSOCENTER. Meditation. Yoga & QiGong. Personlig utveckling. Healing. Färglära. Hypnos & Regression Tänk kreativt! Lev positivt! NISSAN HÄLSOCENTER Yoga & QiGong Meditation Personlig utveckling Healing Färglära Hypnos & Regression Tänk kreativt! Lev positivt! KURSER VÅREN 2015 YOGA & QIGONG nybörjar- och fortsättningskurs HATHA-YOGA

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Haparanda Höstterminen 2013 Deltagande aktörer Actic Åkergatan 1 0922-150 47 953 34 Haparanda www.actic.se everybody Strandgatan 33 070-471 45 20 953 31

Läs mer

KURS I ARBETSINRIKTAD REHABILITERING RTW (Return To Work) 2019

KURS I ARBETSINRIKTAD REHABILITERING RTW (Return To Work) 2019 KURS I ARBETSINRIKTAD REHABILITERING RTW (Return To Work) 2019 Målgrupp Utbildningen vänder sig i första hand till läkare under specialistutbildning och läkare verksamma inom företagshälsovård/arbets-och

Läs mer

SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA

SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA OLA 52 SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA OLA 52 SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA Innehåll FÖRORD NÄR DU VAKNAR FOKUSERA OMSORG

Läs mer

Stressforskningsinstitutet Besök oss på www.stressforskning.su.se

Stressforskningsinstitutet Besök oss på www.stressforskning.su.se Stressforskningsinstitutet Besök oss på www.stressforskning.su.se 10-03-24 Dr. Walter Osika, Doc. Aleksander Perski, Stressforskningsinstitutet 1 Behandling av utmattningssyndrom - hur bra blir man? Erfarenheter

Läs mer

Aktiviteter Habiliteringen Hösten 2016

Aktiviteter Habiliteringen Hösten 2016 Aktiviteter Habiliteringen Hösten 2016 Habiliteringens gruppaktiviteter och föreläsningar är insatser som riktas till barn, ungdomar och vuxna som har kontakt med habiliteringen samt deras anhöriga. Aktiviteterna

Läs mer

Psykisk ohälsa, 18-29 år - en fördjupningsstudie 2007. Eva-Carin Lindgren Håkan Bergh Katarina Haraldsson Amir Baigi Bertil Marklund

Psykisk ohälsa, 18-29 år - en fördjupningsstudie 2007. Eva-Carin Lindgren Håkan Bergh Katarina Haraldsson Amir Baigi Bertil Marklund Psykisk ohälsa, 18-29 år - en fördjupningsstudie 2007 Eva-Carin Lindgren Håkan Bergh Katarina Haraldsson Amir Baigi Bertil Marklund Psykisk ohälsa hos vuxna, 18-29 år En fördjupning av rapport 8 Hälsa

Läs mer

More to life-samtalscafé. Projekt Unga vuxna år

More to life-samtalscafé. Projekt Unga vuxna år More to life-samtalscafé Projekt Unga vuxna 20-29 år Utgångspunkt Minskat psykiskt välbefinnande Sjukskrivningar ökar Förebyggande Hur hänger allt ihop? Fysisk, psykisk, social och existentiell hälsa Unga

Läs mer

Stark på insidan! Metoder för att främja ungas psykiska hälsa

Stark på insidan! Metoder för att främja ungas psykiska hälsa Stark på insidan! Metoder för att främja ungas psykiska hälsa Välkomna http://plus.rjl.se/barndialogen Dansa utan krav https://www.1177.se/jonkopings-lan/fakta-och-rad/behandlingar/dans-for-unga-tjejer/

Läs mer

Habiliteringscenter Liljeholmens kurser och grupper hösten 2018

Habiliteringscenter Liljeholmens kurser och grupper hösten 2018 Habiliteringscenter Liljeholmens kurser och grupper hösten 2018 Ni får detta utskick då ni har kontakt med Habiliteringscenter Liljeholmen. Här presenterar vi höstens utbud av de kurser och föreläsningar

Läs mer

Stress & Utmattningssyndrom

Stress & Utmattningssyndrom Stress & Utmattningssyndrom 2014 kunskap utveckling inspiration Uppdatera dig med senaste forskningen och utvecklingen inom stress & utmattningssyndrom Få patienten att arbeta med förhållningssätt och

Läs mer

att andas lite fel under en längre period kan framkalla likartade symptom som vid hyperventilering,

att andas lite fel under en längre period kan framkalla likartade symptom som vid hyperventilering, Naturlig hälsa Andas dig frisk och Andas rätt det ökar din energi och fettförbränning och håller dig friskare. Jag vill att folk ska bli medvetna om sin andning i vardagen, inte bara när de går på yoga,

Läs mer

TRÄNING AV KROPP OCH KNOPP VID STRESS STÄRKER MINNET

TRÄNING AV KROPP OCH KNOPP VID STRESS STÄRKER MINNET TRÄNING AV KROPP OCH KNOPP VID STRESS STÄRKER MINNET Therese Eskilsson Lektor, Med Dr, leg sjukgymnast Samhällsmedicin och rehabilitering, Fysioterapi, Umeå universitet Stressrehabilitering, Norrlands

Läs mer

Assistentutbildning...3. Arbetsledarutbildning...4. Konduktiv pedagogik 1...5. Konduktiv pedagogik 2...6. Konduktiv pedagogik 3...

Assistentutbildning...3. Arbetsledarutbildning...4. Konduktiv pedagogik 1...5. Konduktiv pedagogik 2...6. Konduktiv pedagogik 3... Kurskatalog Hösten 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Assistentutbildning...3 Arbetsledarutbildning...4 Konduktiv pedagogik 1...5 Konduktiv pedagogik 2...6 Konduktiv pedagogik 3...7 Grundkurs i kommunikation och

Läs mer