ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadskontoret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadskontoret"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll 1(12) Plats och tid Stadshuset, Vimmerby, kl Beslutande Lennart Davidsson, KD Runa Petersson, KD Margaretha Hultgren, FP Agneta Malmquist, S Konny Bogren, S Martin Rydén, S Sievert Andersson, M Christel Rüdiger Karlsson, S Börje Karlsson, C Kenneth Rosén, V Irene Ruhe, MP Övriga deltagande Anders Helgée Edgar Hofvergård, S Karin Schultz Britt Wireland Sorpola, S Jonas T Sandelius Åke Arvidsson, S Sara Dolk Björn Holm Miljö- och byggnämnden, Vimmerby Bo Svensson, Lars-Inge Green, Johan Blomberg, Håkan Carlsson, Anders Sundberg, Lennart Nygren samt Inga- Maj Svensson Utses att justera Konny Bogren samt Sievert Andersson 30 Underskrifter Paragrafer Sekreterare. Karin Schultz Ordförande.. Lennart Davidsson 25-29, Konny Bogren 30 Justerande.. Konny Bogren 25-29, Sievert Andersson 30 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Miljö- och byggnadsnämnden Datum för anslags Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats av protokollet Underskrift Miljö- och byggnadskontoret. Karin Schultz

2 Sammanträdesprotokoll 2(12) MMK Speedway Länsstyrelsen i Kalmar län Kvillerum 1:9 25 Dnr BBM Kvillerum 1:9, Hultsfreds kommun. Ansökan om strandskyddsdispens för anläggning av camping Miljö- och byggnadsnämndens beslut Miljö- och byggnadsnämnden beslutar medge strandskyddsdispens enligt miljöbalken 7 kap 18 c 4 och 5 för camping på fastigheten Kvillerum 1:9, Hultsfreds kommun. Närmast åkanten och ängsmarkens norra gräns får inte campingplatser upplåtas då det kan skada den känsliga branten och det växt och djurliv som finns i direkt anslutning till Emån och ängsmarken. En zon på 10 meter ska lämnas för detta ändamål. Länsstyrelsen kan komma att överpröva detta beslut, vilket ska ske inom tre veckor från det att beslutet kom in till länsstyrelsen. En dispens från strandskyddet upphör att gälla om den åtgärd som dispensen avser inte har påbörjats inom två år eller inte har avslutats inom fem år från den dag då dispensbeslutet vann laga kraft. Avgift: 6.216:- Ärendebeskrivning Anläggning som dispensen avser MMK speedway har ansökt om strandskyddsdispens för att anlägga en tillfällig camping i anslutning till den befintliga speedwaybanan strax utanför Målilla. Ytan har nyttjats sedan 2005 för tillfällig camping i anslutning till större evenemang sommartid. Uppgifter om områdesskydd, naturvårds- eller skötselavtal, eller riksintresseområden Emån är utpekad som riksintresse för naturvård (N17, Emåns vattensystem) samt Natura2000 (Emåns vattensystem). Emån är enligt miljöbalken 4 kap 6 i sin helhet av riksintresse. I Emån med tillhörande käll- och biflöden får därför inte vattenkraft samt vattenreglering eller vattenledning för kraftändamål utföras utan tillstånd. Den nu aktuella åtgärden bedöms inte påverka riksintresse eller Natura2000 förutsatt att åkanten mot Emån inte påverkas.

3 Sammanträdesprotokoll 3(12) Beskrivning av värden Åtgärden kommer att utföras inom område som i Länsstyrelsens naturvårdsplan pekats ut som klass 1 (den högsta graden), Emån. Den nu aktuella åtgärden bedöms inte påverka naturvärdet i området negativt. Emån har bedömts ha ett naturvärde av klass 1 (den högsta graden) i den naturvärdesbedömning som gjorts för vattendragen i Hultsfreds kommun. Den nu aktuella åtgärden bedöms inte påverka naturvärdet i ån nämnvärt. I anslutning till campingytans norra del, mellan ån och ängsmarken, finns en utpekad nyckelbiotop med typen lövskogslund. Särskilda skäl För anläggning av camping har den sökande som skäl angett att området behövs för att utvidga en pågående verksamhet och utvidgningen inte kan genomföras utanför området, miljöbalken 7 kap 18 4, samt att området behöver tas i anspråk för att tillgodose ett angeläget allmänt intresse som inte kan tillgodoses utanför området har tagits i anspråk på ett sätt som gör att det saknar betydelse för strandskyddets syfte, miljöbalken 7 kap 18 c 5. Förslag Kenneth Rosén, V föreslår att i tjänstemannens förslag till beslut ändrar ordet bör till ska i meningen En zon på 10 meter bör lämnas för detta ändamål.

4 Sammanträdesprotokoll 4(12) E.ON Elnät Sverige AB Vattenfall Services Nordic AB Länsstyrelsen i Kalmar län Tigerstad 1:7 Gässlingsäng 1:5 26 Dnr BBM Tigerstad 1:7 och Gässlingsäng 1:5, Hultsfreds kommun. Ansökan om strandskyddsdispens för kabelförläggning Miljö- och byggnadsnämndens beslut Miljö- och byggnadsnämnden beslutar medge strandskyddsdispens enligt miljöbalken 7 kap 18 c 4 och 5 för kabelförläggning på fastigheterna Tigerstad 1:7 och Gässlingsäng 1:5, Hultsfreds kommun. Länsstyrelsen kan komma att överpröva detta beslut, vilket ska ske inom tre veckor från det att beslutet kom in till länsstyrelsen. En dispens från strandskyddet upphör att gälla om den åtgärd som dispensen avser inte har påbörjats inom två år eller inte har avslutats inom fem år från den dag då dispensbeslutet vann laga kraft. Avgift: 6.216:- Ärendebeskrivning Anläggning som dispensen avser EON Elnät Sverige AB via Vattenfall Services Nordic AB har för avsikt att gräva ner en elkabel längs en sträcka på cirka 600 meter från Gummedal och sydost mot Gässlingsäng. Idag finns en befintlig luftledning strax intill den tänkta kabelförläggningen. Uppgifter om områdesskydd, naturvårds- eller skötselavtal, eller riksintresseområden Avståndet till Emån är som närmast 400 meter, men platsen för schaktningen är inom område för Emåns utpekade områdesskydd som riksintresse för naturvård (N17, Emåns vattensystem). Emån är enligt miljöbalken 4 kap 6 i sin helhet av riksintresse. I Emån med tillhörande käll- och biflöden får därför inte vattenkraft samt vattenreglering eller vattenledning för kraftändamål utföras utan tillstånd. Den nu aktuella åtgärden bedöms inte påverka riksintressena negativt.

5 Sammanträdesprotokoll 5(12) Beskrivning av värden Åtgärden kommer att utföras inom område som i Länsstyrelsens naturvårdsplan pekats ut som klass 1 (den högsta graden), Emån. På en kort sträcka kommer schaktningen att utföras inom ett område som enligt ängs- och hagmarksinventeringen är en fossil åker. Området är även utpekat som nyckelbiotop med kärrskog, naturvärde klass 2. Den nu aktuella åtgärden bedöms inte påverka naturvärdet i området negativt. Särskilda skäl För schaktningen av elkabeln har den sökande som skäl angett att området behövs för att utvidga en pågående verksamhet och utvidgningen inte kan genomföras utanför området, miljöbalken 7 kap 18 c 4, samt att området behöver tas i anspråk för att tillgodose ett angeläget allmänt intresse som inte kan tillgodoses utanför området, miljöbalken 7 kap 18 c 5.

6 Sammanträdesprotokoll 6(12) 27 Dnr Bedömningsgrunder för handläggning av kommunala skyttar och skadedjur i tätort Miljö- och byggnadsnämndens beslut Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att bedömningsgrunderna för kommunala skyttar och skadedjur i tätort ska användas som stöd för handläggningen av denna ärendetyp. Vidare beslutas även att de ersättningar som skyttarna i Hultsfreds kommun får för sitt arbete ska gälla under hela 2014 men uppdrar åt miljö- och byggnadskontoret att utarbeta en gemensam ersättningsmodell tillsammans med Vimmerby kommun inför Beslutsunderlag Bedömningsgrunder för handläggning av kommunala skyttar och skadedjur i tätort daterad Ärendebeskrivning Klagomål på störningar från vilda djur är tämligen vanliga på miljö- och byggnadskontoret. Kommunen har ett antal skyddsjägare som kan anlitas. Dessa har det skottlossningstillstånd från polismyndigheten, som krävs inom detaljplanelagt område. Det ligger traditionellt på miljö- och byggnadskontoret att administrera detta. Tidigare har relativt omfattande avskjutningar tillåtits men de senare åren har dessa minskat då man både lokalt och i större delen av landet blivit medveten om att det sällan ger någon långsiktig lösning. Det vanligaste klagomålet gäller störande fåglar. En avskjutning, av t ex kajor, löser sällan problemet annat än för en kort period. Oftast flyttar fåglarna bara till ett annat område, för en tid, vilket leder till att någon annan får bekymmer. Om man tar bort ett djur kommer oftast ett nytt till samma plats efter kort tid. Det är så naturen och djurens revir fungerar. Genom att istället ändra på förutsättningarna för djuren så att de inte vill vara där får man oftast bättre resultat.

7 Sammanträdesprotokoll 7(12) Det finns även stora risker att avlossa skott i våra samhällen. Skottlossning kan i sig upplevas som en större olägenhet än vad djuren gör. Det finns därför anledning att vara restriktiv i nyttjande av de kommunala skyttarna. Hultsfred och Vimmerby kommuner har haft delvis olika inställningar till hur man ska nyttja de kommunala skyttarna och ärendena har därför inte alltid handlagts likartat i de båda kommunerna. Det finns därför ett behov av att få till stånd en gemensam bedömningsgrund för handläggningen. Även ersättningen för det arbete som skyttarna utför är olika i de båda kommunerna. Här föreslås befintliga ersättningar kvarstå under innevarande år men nämnden föreslås uppdra miljö- och byggnadskontoret att utarbeta en gemensam ersättningsmodell inför Lagstöd Enligt 9 9 kap miljöbalken ska: Bostäder och lokaler för allmänna ändamål skall brukas på ett sådant sätt att olägenheter för människors hälsa inte uppkommer och hållas fria från ohyra och andra skadedjur. Ägare eller nyttjanderättshavare till berörd egendom skall vidta de åtgärder som skäligen kan krävas för att hindra uppkomsten av eller undanröja olägenheter för människors hälsa. I 34, Förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd finner man även följande: Utöver vad som anges i 9 kap 9 miljöbalken skall byggnader, lokaler för annat än allmänna ändamål och anläggningar hållas fria från ohyra. Åtgärder skall vidtas mot skadedjur som kan orsaka olägenhet för människors hälsa. Är det av särskild betydelse med hänsyn till hälsoskyddet, skall kommunen sörja för att åtgärderna vidtas.

8 Sammanträdesprotokoll 8(12) Planeringsarkitekten 28 Dnr BBM Detaljplan för Järeda 2:108, Hultsfreds kommun. Samråd Miljö- och byggnadsnämndens beslut Miljö- och byggnadsnämnden ger miljö- och byggnadskontoret i uppdrag att påbörja ett nytt samråd för detaljplanen Järeda 2:108, Hultsfreds kommun. Förfarandet byts från normalt till enkelt. Ärendebeskrivning Miljö- och byggnadskontoret har fått i uppdrag att upprätta detaljplan för Järeda 2:78 och 2:108 m fl, Järnforsen (Järnforsens Emballage AB). Syftet var att omvandla fastigheten Järeda 2:108 och Vattentornsvägen till industrimark för att skapa möjlighet att slå samman dessa med fastigheten Järeda 2:78 (som redan är planlagd för industriändamål). Detaljplanen har varit ute på samråd och under samrådstiden inkom fyra yttranden/synpunkter som föranledde till mindre justeringar/kompletteringar av planbeskrivningen. Därefter har planen varit föremål för granskning, då ingen hade något att erinra. Inför antagandet skulle även ett avtal som reglerar kostnader för planens genomförande uppföras mellan byggherren (Järnforsens Emballage AB) och ÖSK (ägare av vägen). Det visade sig att planen aldrig skulle kunna genomföras i det utförande som granskningshandlingarna utvisade. Planen har därför arbetats om och innefattar nu endast fastigheten Järeda 2:108. Syftet med den omarbetade detaljplanen är att omvandla fastigheten till industrimark för att skapa byggrätt för industribyggnad. Detta omarbetade förslag kräver ett nytt samråd samt en ändring av förfarandet, då det för denna utformning räcker med ett enkelt förfarande.

9 Sammanträdesprotokoll 9(12) 29 Val av presidieberedning inför gemensam miljö- och byggnadsnämnd Miljö- och byggnadsnämndsens beslut Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att utse Konny Bogren, S till den nya presidieberedningen. Ärendebeskrivning En ny presidieberedning ska utses inför gemensam miljö- och byggnadsnämnd. Från oppositionen föreslås Konny Bogren, S.

10 Sammanträdesprotokoll 10(12) 30 Dnr Information Miljö- och byggnadsnämndens beslut Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att överklaga mark- och miljödomstolens dom i mål nr M Lennart Davidsson, KD har inte deltagit i beslutet. Ärendebeskrivning Miljö- och hälsoskyddsinspektören Björn Holm informerar om ett ärende där mark- och miljödomstolen i dom (mål nr M ) daterad upphäver länsstyrelsens i Kalmar län beslut och miljö- och byggnadsnämndens i Hultsfreds kommun beslut om förbud att släppa ut avloppsvatten till befintlig avloppsanläggning.

11 Sammanträdesprotokoll 11(12) 31 Redovisning av delegationsbeslut Miljö- och byggnadsnämndens beslut Miljö- och byggnadsnämnden godkänner redovisade delegationsbeslut under perioden

12 Sammanträdesprotokoll 12(12) 32 Meddelanden Kommunstyrelsen, beslut /2014 Kungörande och granskning av vägplan för ombyggnad av väg 23, Växjö-Linköping delen Målilla-Hultsfred i Hultsfreds kommun, Kalmar län Länsstyrelsen i Kalmar län, beslut Länsstyrelsen prövar inte nämndens beslut om strandskyddsdispens Länsstyrelsen i Kalmar län, beslut Byggnadsförbud vid allmänna vägar Länsstyrelsen i Kalmar län, beslut Ansökan om tillstånd till kameraövervakning enligt kameraövervakningslagen (2013:460) Länsstyrelsen i Kalmar län, beslut Länsstyrelsen prövar inte nämndens beslut om strandskyddsdispens Länsstyrelsen i Kalmar län, meddelande Samråd om att ta jordbruksmark ur produktion Växjö tingsrätt, mark- och miljödomstolen, Mark- och miljödomstolen i Växjö ska börja kommunicera elektroniskt fr o m 3 mars 2014 Växjö tingsrätt, mark- och miljödomstolen, dom Mark- och miljödomstolen avslår överklagandet Växjö tingsrätt, mark- och miljödomstolen, dom Med bifall till överklagan upphäver mark- och miljödomstolen länsstyrelsens i Kalmar län beslut och miljö- och byggnadsnämndens i Hultsfreds kommun beslut om förbud att släppa ut avloppsvatten till befintlig avloppsanläggning

13 1 (4) Miljö- och byggnadskontoret Daniel Johansson Bedömningsgrunder för handläggning av kommunala skyttar och skadedjur i tätort (Miljö- och byggnadskontoret DJ )

14 2 (4) Miljö- och byggnadskontoret Daniel Johansson Bakgrund I en mindre kommun som vår, bor vi alla tämligen naturnära. Ibland kan man ha turen att få en naturupplevelse i sin egen trädgård. I vissa fall kan dock de vilda djuren upplevas som ett problem. Störningarna kan bli påtagliga och det är vanligt att miljö- och byggnadskontoret får in klagomål på störningar från vilda djur. Kommunen har ett antal skyddsjägare som vid behov kan anlitas. Dessa har det skottlossningstillstånd från polismyndigheten, som krävs inom detaljplanelagt område. Det ligger traditionellt på miljö- och byggnadskontoret att administrera detta. Traditionellt har relativt omfattande avskjutningar tillåtits men de senare åren har dessa minskat då man både lokalt och i större delen av landet blivit medveten om att det sällan ger någon långsiktig lösning. Det vanligaste klagomålet gäller störande fåglar. En avskjutning, av t ex kajor, löser sällan problemet annat än för en kort period. Oftast flyttar fåglarna bara till ett annat område, för en tid, vilket leder till att någon annan får bekymmer. Om man tar bort ett djur kommer oftast ett nytt till samma plats efter kort tid. Det är så naturen och djurens revir fungerar. Genom att istället ändra på förutsättningarna för djuren så att de inte vill vara där får man oftast bättre resultat. Det finns även stora risker att avlossa skott i våra samhällen. Skottlossning kan i sig upplevas som en större olägenhet än vad djuren gör. Det finns därför anledning att vara restriktiv i nyttjande av de kommunala skyttarna. Nedanstående bedömningsgrunder är framtagna för att förenkla handläggningen och på sikt minska den arbetstid som läggs på denna typ av ärenden. Med dessa bedömningsgrunder bör även kostnader för kommunala skyttar på sikt kunna minskas. Lagstöd Enligt 9 9 kap Miljöbalken ska: Bostäder och lokaler för allmänna ändamål skall brukas på ett sådant sätt att olägenheter för människors hälsa inte uppkommer och hållas fria från ohyra och andra skadedjur. Ägare eller nyttjanderättshavare till berörd egendom skall vidta de åtgärder som skäligen kan krävas för att hindra uppkomsten av eller undanröja olägenheter för människors hälsa. Det är alltså i första hand en fastighetsägarens eget ansvar att åtgärda problem med skadedjur på den egna fastigheten.

15 3 (4) Miljö- och byggnadskontoret Daniel Johansson I 34, Förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd finner man även följande: Utöver vad som anges i 9 kap. 9 miljöbalken skall byggnader, lokaler för annat än allmänna ändamål och anläggningar hållas fria från ohyra. Åtgärder skall vidtas mot skadedjur som kan orsaka olägenhet för människors hälsa. Är det av särskild betydelse med hänsyn till hälsoskyddet, skall kommunen sörja för att åtgärderna vidtas. Det krävs alltså att det ska finnas särskild betydelse med hänsyn till hälsoskyddet för att kommunen ska ha en skyldighet att agera i detta avseende. Bedömningsgrunder för kommunala skyttar och skadedjur i tätort Handläggning måste alltid ske med hänsyn till det individuella fallet. Nedanstående bedömningsgrunder bör betraktas som ett stöd i handläggningen. Generella riktlinjer Handläggaren ska i första hand ge råd till de klagande så att de själva kan hantera eventuella problem. Avlivning skall ske först om inga andra åtgärder kan vidtas. Avlivning av djur ska vara väl motiverad. Det ska finnas en tydlig risk för att djuren utgör en störning för människors hälsa eller innebära en betydande ekonomisk skada genom att skada egendom såsom byggnader. Att en gräsmatta blir uppgrävd betraktas inte som en betydande ekonomisk skada. Kommunala skyttar får aldrig genomföra avskjutning utan att i varje fall fått godkännande från miljö- och byggnadskontoret. Skyttarna ska själva ta ansvar för säkerheten och om det finns minsta tveksamhet ur säkerhetssynpunkt ska inte avskjutning ske. Vid behov ska även samråd ske med polismyndigheten innan skottlossning sker. Gällande jaktlagstiftning skall följas. Utanför detaljplanelagt område har Miljö- och byggnadskontoret inte några möjligheter att bistå med avskjutning. Här får de klagande hänvisas till att kontakta jakträttsinnehavaren för det aktuella området. Artspecifika riktlinjer Skator, kajor, kråkor, duvor och måsar Avskjutning av dessa arter ska generellt inte göras då det inte ger någon långsiktig lösning medan det innebär stora risker och störningar med skottlossning i samhällen. Eventuella undantag från denna regel bedöms av miljö- och byggnadsnämnden. Kanadagäss Avskjutning av kanadagäss ska generellt inte göras då det inte ger någon långsiktig lösning medan det innebär stora risker och störningar med skottlossning i anslutning till

16 4 (4) Miljö- och byggnadskontoret Daniel Johansson badplatser. Eventuella undantag från denna regel bedöms av miljö- och byggnadsnämnden. Grävlingar Infångande i fälla och avlivning av grävling kan godtas om det finns risk för stora skador för fastighetsägaren. En förutsättning är att fastighetsägaren först själv vidtagit lämpliga åtgärder för att bli av med problemet och att fastighetsägaren efter avlivning vidtar åtgärder för att försäkra sig om att problemet inte uppstår igen. Ex: En grävling som tagit sin in under husgrund kan infångas och avlivas om fastighetsägaren först försökt att på annat sätt skrämma bort den. Om avlivning bedöms motiverad ska det tydligt framgå för fastighetsägaren att man har en skyldighet att på ett permanent sätt förhindra att grävlingar tar sig in under husgrunden igen. Rådjur Rådjur betraktas inte som olägenhet för människors hälsa och hanteras inte av miljöoch byggnadskontoret. Vildsvin En ökad vildsvinsstam har lett till att vildsvin kan komma in i villaträdgårdar och böka upp gräsmattan. Jakt på vildsvin kräver kulgevär av klass 1 vilket innebär markant ökade risker vid avskjutning i samhällen. Vildsvin betraktas normalt inte som olägenhet för människors hälsa och då avskjutning innebär stora risker skall detta inte hanteras inte av miljö- och byggnadskontoret. Råttor/möss Detta är inte ett ansvarsområde för miljö- och byggnadskontoret. Fastighetsägaren får själv sätta in åtgärder då råttor eller möss blivit ett problem. Handläggaren får här hänvisa till befintliga saneringsföretag. Rävar/skabbrävar Rävar betraktas inte som en olägenhet för människors hälsa och hanteras inte av miljöoch byggnadskontoret. I vissa fall kan dock de kommunala skyttarna vara behjälpliga genom att avliva skabbangripna rävar för att förkorta lidandet för djuret. Detsamma gäller andra skadade/sjuka djur men för trafikskadade djur har polisen en särskild organisation som hanterar detta. Katter Miljö- och byggnadskontoret har inga möjligheter att ta hand om, eller omplacera herrelösa katter. Istället får handläggaren hänvisa till polis eller länsstyrelsens djurskyddsinspektörer. Tidigare har det i kommunen varit möjligt att låna s.k. kattfällor för att själv fånga in och hantera katter. Det är ett mycket stort ansvar att fånga in katter då det finns risk för att djur får lida om man inte hanterar fällorna korrekt. Miljö- och byggnadskontoret kommer därför inte att fortsätta med denna verksamhet. Klaganden får i dessa fall hänvisas till Länsstyrelsens djurskyddsinspektörer.

Börje Karlsson, C Kenneth Rosén, V 11-14 Lennart Odengrund, C Britt Wireland Sorpola, S ersättare för Kenneth Rosén, V 15-16

Börje Karlsson, C Kenneth Rosén, V 11-14 Lennart Odengrund, C Britt Wireland Sorpola, S ersättare för Kenneth Rosén, V 15-16 Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred, kl. 09.00-12.15 Beslutande Lennart Davidsson, KD Runa Petersson, KD Ulf Larsson, C Agneta Malmquist, S Konny Bogren, S Martin Rydén, S

Läs mer

Miljö- och byggnadskontoret

Miljö- och byggnadskontoret Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred, kl. 09.00-11.15 Beslutande Lennart Davidsson, KD Margaretha Hultgren, FP Ulf Larsson, C Agneta Malmquist, S Konny Bogren, S Martin Rydén,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. nedtagande

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. nedtagande Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset Hultsfred 16 augusti 2017 kl. 9.00-9.20 Beslutande Övriga deltagande Se särskild närvarolista Anders Helgée, miljö- och byggnadschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadskontoret

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadskontoret Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred, kl. 09.00-11.10 Beslutande Lennart Davidsson, KD Runa Petersson, KD Ulf Larsson, C Agneta Malmquist, S Konny Bogren, S Martin Rydén, S

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadskontoret

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadskontoret Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Stadshuset, Vimmerby, kl. 10.00-14.15 Beslutande Lennart Davidsson, KD Runa Petersson, KD Ulf Larsson, C Agneta Malmquist, S Konny Bogren, S Martin Rydén, S Sievert

Läs mer

Regina Laine 13-16, 18, 21

Regina Laine 13-16, 18, 21 Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred, kl. 10.00-15.45 Beslutande Lennart Davidsson, KD Runa Petersson, KD Ulf Larsson, C Agneta Malmquist, S Konny Bogren, S Martin Rydén, S

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S), 88-89 Kenneth Wåhlund, ordförande, (S), 87, ej 88-89 Arne Andersson (S), ersättare

Läs mer

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist PROTOKOLL Plats och tid Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Manne Wallström (MP) Lasse Bergqvist (FP) Övriga deltagande

Läs mer

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Erik Johannesson miljöinspektör 60-63

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Erik Johannesson miljöinspektör 60-63 Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 10.05 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Heinz Blahusch

Läs mer

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118 Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15-10.50 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Tobias Hellberg

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadskontoret

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadskontoret Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Stadshuset, Vimmerby, kl. 09.00-13.30 Beslutande Lennart Davidsson, KD Runa Petersson, KD Ulf Larsson, C Agneta Malmquist, S Konny Bogren, S Martin Rydén, S Sievert

Läs mer

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2011-12-13 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret Ängen, Kisa kl 13.30 15.30

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2011-12-13 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret Ängen, Kisa kl 13.30 15.30 Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2011-12-13 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret Ängen, Kisa kl 13.30 15.30 Beslutande: Göran Olsson (c) Göran Lindgren (m) Göran Frisk (s) Margareta Holm (mp) Rune Larsson

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Larsson (M)

Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Larsson (M) Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 15:45 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-05-15. STORFORS KOMMUN Miljö- och byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-05-15. STORFORS KOMMUN Miljö- och byggnadsnämnden 1(12) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, Kommunhuset, torsdagen den 15 maj 2014, kl 08.30 10.25. Thomas Backelin (S), ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Hans Lindqvist (C) Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Bygg- och Miljönämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Bygg- och Miljönämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Silen, 13.30 14.30 Beslutande Övriga närvarande Bengt-Olof Lorentzon, Ordförande (KD) Åke Nilsson, V Ordförande (S) Anders Västsäter (KD) Bertil Andersson (C) Karl-Erik Andersson (C)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30

Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30 1(7) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Bo Eddie Rossbol, (-) ordförande

Bo Eddie Rossbol, (-) ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Moberg, kl. 13:00 15:30 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (-) ordförande Petra Haraldsson, (S) Gullvi Dahllöf (S) ersättare för Zeljka Krajinovic, (S) Eva-Lena Gotthardsson,

Läs mer

Silva Andersson Torbjörn Wirsenius Valhall Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Silva Andersson Torbjörn Wirsenius Valhall Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(6) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 17.00-18.20 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Silva Andersson

Läs mer

Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M)

Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 09.05 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Heinz Blahusch

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 08:30 11:45

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 08:30 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Bernt Bergsten (C) ersättare Lars Isaksson (C) ledamot 16-23

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Bernt Bergsten (C) ersättare Lars Isaksson (C) ledamot 16-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.30-10.17 ande Lena Vilhelmsson (S) ordförande Christian Nålberg (S) v ordförande Heinz Blahusch (S) Ingvar Duán (S)

Läs mer

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell 1(14) Bygg och miljönämnden Plats och tid Hagavallen Töcksfors, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon (-) ordförande Rolf Gruvborg (M) Lisbeth Karlsson (C) Gunnar Henriksson (FP) Magnus

Läs mer

Protokoll Bygg- och Miljönämnden

Protokoll Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Tisdag 14 oktober 2014 Bygg- och miljönämnden 2014-10-14 2 Plats och tid: Kommunhuset sammanträdesrum Tjädern, kl 10:00 Beslutande: Annica Eklund S Jim Salomonsson S Markus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(6) Plan- och byggnadsnämnden (omedelbar justering)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(6) Plan- och byggnadsnämnden (omedelbar justering) Sammanträdesprotokoll Sida 1(6) Omfattning 42 (omedelbar justering) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl 15.00 15.05 Beslutande Lars-Inge Andersson (KD), tjänstgör för Lars-Åke

Läs mer

Per Rathsman, stadsarkitekt Susanne Jarl, miljöchef Annika Nilsson, sekreterare. Thomas Backelin. Andris Widuss

Per Rathsman, stadsarkitekt Susanne Jarl, miljöchef Annika Nilsson, sekreterare. Thomas Backelin. Andris Widuss 1(9) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, kommunhuset, torsdagen den 30 maj 2013, kl 08.30 10.00. Thomas Backelin (S) ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Andris Widuss (M) Övriga deltagande

Läs mer

Gunilla Nordén (S), 1:e v ordf Anna af Sillén (M), 2:e v ordf Staffan Folke (V) Martina Hallström (C) Ylva Franzén (MP) tj ers.

Gunilla Nordén (S), 1:e v ordf Anna af Sillén (M), 2:e v ordf Staffan Folke (V) Martina Hallström (C) Ylva Franzén (MP) tj ers. 140609 Plats och tid Stadshuset Sal B, Måndagen den 9 juni 2014, kl 13.30-16.30 Ledamöter och ersättare Beslutande Gunilla Nordén (S), 1:e v ordf Anna af Sillén (M), 2:e v ordf Staffan Folke (V) Martina

Läs mer

Sammanträdesda tum B~~Ö~~""""~""""""" " """" """ """' "... WY...(M..SX~, ff..~...

Sammanträdesda tum B~~Ö~~~    ' ... WY...(M..SX~, ff..~... fjhjo SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesda tum BPI",,,h"' Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 15:00-15.40 Beslutande Ledamöter Björn Bröne, ordförande (Fp) Knut Ifldeeeteu (M) Göran Svensson (M)

Läs mer

Rolf-Arne Söderlund. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadsnämndens förvaltning

Rolf-Arne Söderlund. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadsnämndens förvaltning 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Sunne, klockan 13.00 15.30 Paragrafer Beslutande Anders Folkesson (C) Elisabeth Karlsson (C) Arne Olsson (M), ordförande Maria Widlund (M) Emanuel Olsson (FP) Conny

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

BESLUT. Björkelunds stugförening. Tupanvägen Järfälla

BESLUT. Björkelunds stugförening. Tupanvägen Järfälla 2016-05-10 Sid 1 (6) Björkelunds stugförening c/o Yvette Heikka Mukka Tupanvägen 28 176 74 Järfälla Elektronisk delgivning Beslut om anmälningspliktig vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C)

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C) 1( 6) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 13.30 17.00 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Ordförande Vice ordförande Elisabeth Holmer (S) Tjänstgörande ersättare Anders

Läs mer

Strandskydd och boende vid stranden. Foto: Jana Andersson

Strandskydd och boende vid stranden. Foto: Jana Andersson Strandskydd och boende vid stranden Foto: Jana Andersson Vad är strandskydd? Sveriges stränder är en naturtillgång av mycket stort värde. Stränderna längs sjöar och vattendrag, liksom stränderna längs

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2017-12-14 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.15 Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson (S) Bengt Hultin (V) Marieanne Matuszewski (S) Charlott

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Byggnadsnämnden 2005-12-15 1(12) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund 2005-12-15 kl 15.00 15.35 Beslutande Roland Larsson (c) ordförande Bengt Averin (s) Lennart Lindvall

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2011-05-17 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.30 Beslutande Erik Liljencrantz ordförande (m), Marie-Louise Karlsson vice ordförande (s), Bertil Karlsson 2:e vice ordförande

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-09-27 Innehållsförteckning Ärende 71 Remiss Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära lägen... 134 2018-09-27 133 Plats och tid

Läs mer

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45.

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45. Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45. Evert Johansson, s, ordförande Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Ej tjänstgörande Arne Holmgren, s Kenneth Hallberg,

Läs mer

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Plats och tid för mötet: Gruppmöten Föredragande Samling kl 09.00 vid kommunhusets entré för besiktning av ärende nr 2. Tisdagen den 31 oktober 2006. Sammanträde

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden 2019-03-14 Blad 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Strömsund, rum Björken Information 09.00 11.05 Sammanträde 11.05.- 11.30 Lars Andreasson, (S), ordförande Maud Persson,

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 23 januari 2019 kl. 09:00 11:45

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 23 januari 2019 kl. 09:00 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 23 januari 2019 kl. 09:00 11:45 Beslutande Daniel Gunsth (S) Ordförande Lars Hed (M)

Läs mer

Åsa Joelsson, bygglovshandläggare Mikael Granath, utredningssekreterare Tomas Isaksson, miljö- och Pontus Wätterbäck, miljö- och byggchef

Åsa Joelsson, bygglovshandläggare Mikael Granath, utredningssekreterare Tomas Isaksson, miljö- och Pontus Wätterbäck, miljö- och byggchef Vansbro Tid och plats Järnarummet, onsdagen den 18juni 2014 kl. 10.00-10.30 Beslutande Sven Blom, C, ordf. Pernilla Gomersson, C Renate Särnmo, S Tjg ersättare Martin Stornils, S Övriga deltagare Utses

Läs mer

Gunnar Ferm (s) Lena Karstensson (m) Margareta Yngveson (s) Eivor Hansson

Gunnar Ferm (s) Lena Karstensson (m) Margareta Yngveson (s) Eivor Hansson Sammanträdesprotokoll 1(6) 2009-03-19 Byggnadsnämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 13.00 Beslutande Jonni Karlberg (s) Gunnar Ferm (s) Lena Karstensson (m) Margareta Yngveson (s) Eivor

Läs mer

Curt Piculell (M) Tjg.ers. Jan-Olov Olsson (C) Tjg.ers. Willy Persson (KD) Tjg.ers. Oscar Revoledo (S) Tjg.ers. Tommy Arvidsson (S) Tjg.ers.

Curt Piculell (M) Tjg.ers. Jan-Olov Olsson (C) Tjg.ers. Willy Persson (KD) Tjg.ers. Oscar Revoledo (S) Tjg.ers. Tommy Arvidsson (S) Tjg.ers. Sammanträdesprotokoll 1(5) 2013-06-19 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 10.00-14.45 ande Lena Karstensson (M) Knut Svensson (C) Clas Lagerlund (M) Thomas Svensson

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 14:00 16:25

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 14:00 16:25 1( 9) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 14:00 16:25 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Boel Rosdahl (S) Anders Westerlund (S) Nils-Börje Jönsson (C) Bo Dahlqvist (PF)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Byggnadsnämnden 2010-11-25 1 (13) Plats och tid Rådhuset, Askersund torsdagen den 25 november 2010 kl 15.00 17.00 Beslutande Bo Pettersson (s) ordförande Bengt Svärd (c) Eric

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ASKERSUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Sydnärkes byggnämnd 2015-09-03 1 (13) Plats och tid Laxå torsdagen den 3 september 2015 kl 14.00 14.45 Beslutande Nils-Olof Tivemyr (c) ordförande Ewa Österberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Beslutande Ersättare Miljö- och byggförvaltningen, i samband med nämndens resa Kl. 09.30-11.00 Inga-Lill Engdahl (C) Kjell Åke Nottemark (M) ordf Sten Johansson (M)

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av Föreläggande om åtgärd på

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av Föreläggande om åtgärd på Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 12 Ärendeförteckning 22 Föreläggande om åtgärd på 23 Ansökan om förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus och garage på 24 Ansökan om bygglov för

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl 08.00 11.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertssen

Läs mer

Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Johan Blomberg (M) Anders Sundberg (S) Lennart Nygren (S)

Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Johan Blomberg (M) Anders Sundberg (S) Lennart Nygren (S) 2014-02-13 1 (6) Plats och sammanträdestid Sessionssalen, Hultsfred, torsdagen den 13 februari 2014, kl. 10.00-10.30 Beslutare Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Johan Blomberg (M) Anders

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00-12.15 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadsförvaltningen Sammanträdesprotokoll 1(25) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred, kl. 9-14.30 Beslutande Lars-Inge Green, S Johan Blomberg, M Lennart Davidsson, KD Annika Fundin, MP Bo Svensson, C Martin Rydén, S Konny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Sydnärkes byggnämnd 2018-10-18 1 (15) Plats och tid Laxå torsdagen den 18 oktober 2018 kl 15.00 15.45 Beslutande Nils-Olof Tivemyr (c) ordförande Christer Johansson (s) Ewa Österberg

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (12)

Miljö- och byggnadsnämnden (12) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-12-13 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 14.00-15.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén (M) vice

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (11)

Miljö- och byggnadsnämnden (11) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-10-18 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-16.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Erik Gustafsson (S) ersätter Dan Eriksson (C)

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 12 december 2017 kl. 08:30-13.00 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-02-20 1 (18) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2045-2053

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset plan 3, Hamnen Beslutande Lottie Lord (MP) Ordförande Kenneth Frii (C) Vice ordförande Claes Andersson (L) Maria Steen (S) Kjell Svanström (S) Ersättare Anton Nyblom

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8) Jävsnämnden 2012-05-08 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 10.15 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall (KD), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2012-04-03 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2012-04-03 1 (15) Jävsnämnden 2012-04-03 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 10.00 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Eva Ryman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.45 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Owe Hjortmarker (L) Ero Ahola (S) Per Ola Svensson, sekreterare Angelica Nordlund, inspektör 9 Ingela Danielsson, kommunekolog 9 Paragrafer 9-12

Owe Hjortmarker (L) Ero Ahola (S) Per Ola Svensson, sekreterare Angelica Nordlund, inspektör 9 Ingela Danielsson, kommunekolog 9 Paragrafer 9-12 Protokoll 2 Miljö- och hälsoskyddsnämnden Sammanträdesdatum 2018-02-14 Sammanträdestid 13:00-15:00 Ledamöter Ingemar Johansson (C), Ordförande Bengt Hackberg (S), Vice Ordförande Håkan Nylander (M) Peter

Läs mer

Plats Bygglovskontoret, Gamla Torget 1A, Åtvidaberg

Plats Bygglovskontoret, Gamla Torget 1A, Åtvidaberg Bygg och räddningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Roothvillan, Gamla Torget 1A, 13 30 15 20 Beslutande Ledamöter Peder Griph, (s), ordförande, Arne Holmgren, (s) Johan Merving, (m)

Läs mer

Jävsnämnden 2011-02-11 1(5)

Jävsnämnden 2011-02-11 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.00-10.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Moberg,, kl. 13.00 15.00 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S), ordförande Ingrid Adolfsson (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S) Eva-Lena

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 11 mars (12) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 11 mars (12) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Miljö- och byggnadsnämnden 11 mars 2015 1 (12) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.45 Beslutande Ersättare: Henric Forsberg, ordförande Christina Söhrman Stefan Andersson Iréne Frisk Tord

Läs mer

Ansökan om strandskyddsdipsens för parkering på fastighet SKAFTÖ-FISKEBÄCK 1:5 vid Gullmarn i Lysekil kommun

Ansökan om strandskyddsdipsens för parkering på fastighet SKAFTÖ-FISKEBÄCK 1:5 vid Gullmarn i Lysekil kommun Miljönämnden i mellersta Bohuslän Tjänsteskrivelse 2015-02-03 Sida 1 av 8 Miljönämnden i mellersta Bohuslän Ansökan om strandskyddsdipsens för parkering på fastighet SKAFTÖ-FISKEBÄCK 1:5 vid Gullmarn i

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Hotell Dacke, Virserum kl. 08.30-11.15 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, Strängnäs, kl. 13:30 14:35 Paragrafer 23-28 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på nästa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Tid och plats kl 11.25 11.30 Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset Beslutande Ledamöter Peter Sövig (S), ordförande Lena Sundberg (S) Morgan Gutke (C) Kerstin Karlsson (L)

Läs mer

Yttrande över Länsstyrelsens remiss om utvidgat strandskydd i Luleå kommun

Yttrande över Länsstyrelsens remiss om utvidgat strandskydd i Luleå kommun LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 40 Yttrande över Länsstyrelsens remiss om utvidgat strandskydd i Luleå kommun Dnr SBK 2013.34 20 Byggnadsnämndens beslut Byggnadsnämnden beslutar att rekommendera kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 08:30 11:45.

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 08:30 11:45. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 08:30 11:45. Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Sydnärkes byggnämnd (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Sydnärkes byggnämnd (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Sydnärkes byggnämnd 2018-06-14 1 (11) Plats och tid Lekeberg torsdagen den 14 juni 2018 kl 13.00 14.10 Beslutande Nils-Olof Tivemyr (c) ordförande Christer Johansson (s) Otto

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 10 april 2019 kl

Sessionssalen, Hultsfred 10 april 2019 kl Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred 10 april 2019 kl. 11.00-11.15 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Karin Schultz, nämndsekreterare Klas Svensson, avdelningschef Elisabeth Karlsson,

Läs mer

Ansökan om strandskyddsdispens inom skyddade områden enligt 7 kap miljöbalken

Ansökan om strandskyddsdispens inom skyddade områden enligt 7 kap miljöbalken Ansökan om strandskyddsdispens inom skyddade områden enligt 7 kap miljöbalken Ansökan avser Fastighet(er) på platsen för åtgärd Fastighetsbeteckning Kommun Sökande Namn Organisations- eller personnummer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.30 12.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Ann-Marie

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 25 augusti 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 25 augusti 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (9) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 25 augusti 2015, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M)

Läs mer

Strandskyddsdispens och bygglov för nybyggnad av småbåtshamn

Strandskyddsdispens och bygglov för nybyggnad av småbåtshamn 1 (5) Jan Eric Vilén Primusgatan 94 112 67 Stockholm Strandskyddsdispens och bygglov för nybyggnad av småbåtshamn Fastighet RÄVSNÄS S:6 Beslut Bygg- och miljönämnden beslutar: att med stöd av 7 kap 18

Läs mer

Trolska skogen, Mellanfjärden Fredagen den 2 december kl. 13:00 13:30

Trolska skogen, Mellanfjärden Fredagen den 2 december kl. 13:00 13:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Trolska skogen, Mellanfjärden Fredagen den 2 december kl. 13:00 13:30 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Valter Lööv

Läs mer

Mats Hultin (M), ordförande Ingmar Wallén (M) Eva Öländer (C) Margaretha Lundgren (S) Lennart Svenberg (S) Robert Beronius (FP) adjungerad

Mats Hultin (M), ordförande Ingmar Wallén (M) Eva Öländer (C) Margaretha Lundgren (S) Lennart Svenberg (S) Robert Beronius (FP) adjungerad NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Bygg- och miljönämndens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Rådmansö-rummet kl 09:00-09:20 Beslutande Mats Hultin (M), ordförande Ingmar Wallén (M) Eva Öländer

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Marianne Fältskog (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Marianne Fältskog (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-06-18 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.30 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Plats och tid: Grå, , kl. 14:00-17:00

Plats och tid: Grå, , kl. 14:00-17:00 Plats och tid: Grå, 2019-02-21, kl. 14:00-17:00 Beslutande: Ersättare: Staffan Broddesson (C) Anders Davidsson (M) Torgny Handreck (S) Anders Ingvarsson (SD) Lina Miremark (Jakaviciute) (L) Jan-Eric Andersson

Läs mer

Strandskydd. Två syften: - Att långsiktigt trygga allmänhetens tillgång till strandområden - Att bevara goda livsvillkor för djur- och växtlivet

Strandskydd. Två syften: - Att långsiktigt trygga allmänhetens tillgång till strandområden - Att bevara goda livsvillkor för djur- och växtlivet Strandskydd Två syften: - Att långsiktigt trygga allmänhetens tillgång till strandområden - Att bevara goda livsvillkor för djur- och växtlivet Strandskydd Gäller - Samtliga stränder vid havet, insjöar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden 2018-10-03 108 Plats och tid Kommunalhuset Arvidsjaur klockan 17.00-17.45 Beslutande Anders Harr (s), ordförande Kenneth Bäcklund (v) Bernt Vikström (s) Martin Nilsson

Läs mer

Jävsnämnden 2015-06-11

Jävsnämnden 2015-06-11 Jävsnämnden 2015-06-11 Jn 5 Säter 2:1, Säter anläggande av konstgräsplan med belysning mm på Säters Idrottsplats... 2 Jn 6 Gruvby 8:2, Gustafs nybyggnad av omklädnings- och duschbaracker... 4 Jn 7 Kungsgården

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2016-05-23 1(6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-23 kl. 13.00 14.30 Paragrafer 42-43, omedelbar justering Utses att justera Roland Johansson (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16:00 Beslutande Övriga deltagare (S) Magnus Nyström, ordförande (S) Leif Danielsson (S) Anna-Karin Lundström (S) Kjell Lidman (S) Tomas Eklund (S) Isabella

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Gun-Britt Karlsson (c), Olof Carlsson (v) kl 10-10.15

Tommy Eriksson (s), Gun-Britt Karlsson (c), Olof Carlsson (v) kl 10-10.15 Byggnadsnämnden 2010-06-08 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.15 Beslutande Marie-Louise Karlsson ordförande (s), Johan Söderberg 1:e vice ordförande (s), Per-Anders Maxstad 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-05-12 34 (39) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 12 maj 2014, kl. 08.00-09.00 Beslutande Håkan Persson (S) ordf Raul Sevefjord (M) Övriga deltagande Utses att justera Gunnar Karlsson,

Läs mer

Myndighetsnämnden

Myndighetsnämnden Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gerd Karlsson, ordförande (S) Ulla Kindberg (S), ersättare för Kenneth Wåhlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Myndighetsnämnden. Se närvarolista sidan 2. Se närvarolista sidan 2. Se närvarolista sidan 2. Conny Svensson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Myndighetsnämnden. Se närvarolista sidan 2. Se närvarolista sidan 2. Se närvarolista sidan 2. Conny Svensson ANSLAG/BEVIS 1(18) Myndighetsnämnden Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 14.00 1510 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.55 Beslutande Ledamöter Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Mats Johansson (S) Eva

Läs mer

Strandskydd - ett områdesskydd

Strandskydd - ett områdesskydd Strandskydd - ett områdesskydd Det generella strandskyddet 7 kap. 14 Strandskyddets syfte, 7 kap 13 Strandskyddet syftar till att långsiktigt: trygga förutsättningarna för allemansrättslig tillgång till

Läs mer

ANSÖKAN om strandskyddsdispens

ANSÖKAN om strandskyddsdispens 1 (5) ANSÖKAN om strandskyddsdispens Sökande* Namn Organisationsnr/Personnr Adress Telefon bostad Postnummer och ort Telefon arbete/mobiltelefon Fastighet Fastighetsbeteckning Fastighetsadress Fastighetsägare

Läs mer

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV)

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV) Plats och tid: Sammanträdesrum Fogden, kommunhuset Jokkmokk kl. 10.00-12.00 10:00-10:30 Vattenfall Eldistribution AB, Mikael Öhlund, informerar nämnden gällande transformatorstationer inom strandskydd.

Läs mer