Protokoll vid ordinarie föreningsstämma

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll vid ordinarie föreningsstämma"

Transkript

1 Protokoll vid ordinarie föreningsstämma Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Lars Högman hälsade medlemmarna välkomna och förklarade stämman öppnad. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Lars Högman. 3. Val av sekreterare Till sekreterare för stämman valdes Britt-Heléne Källander. 4. Val av justeringsmän Till justeringsmän valdes Maria Flyman (43) och Gerhard Arnewi (95). 5. Fråga om stämman utlysts i behörig ordning Stämman godkände att stämman utlysts i behörig ordning. 6. Fastställande av röstlängd Medlemmarna prickades av vid ankomsten. Det sammanlagda antalet representerade fastigheter på stämman var 18 av Styrelsens verksamhetsberättelse Stämman godkände styrelsens redovisning för verksamhetsåret Revisorernas berättelse Stämman godkände revisionsberättelsen för verksamhetsåret Fastställande av balansräkning Stämman godkände förelagd balans- och resultaträkning, med ett par kommentarer. Hans Viberth påpekar att förra årets summering inte stämmer. Summan bör ändras på originalpapperet till kr under Övriga kostnader. Per Hansson menar att formuleringen Årets överskott gör att läsaren förleds att tro att samfälligheten gått med vinst under 2013 när man istället har gått back kr. Korrekt formulering bör istället vara t ex Balanserat överskott eller Resultat. Kassör Barbro Nyberg svarar att det alltid har kallats för Årets överskott. 10. Frågan om beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen Stämman beviljade styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret (5)

2 11. Framställningar och motioner Fyra personer har skickat in ärenden att tas upp under årsmötet. Georg Brunbäck: Införskaffande av nya hastighetsskyltar för 10 km/h på lokalgatorna. Svar: Styrelsen håller på att undersöka möjligheterna med nya skyltar och vad som gäller enligt lag. Årsmötet diskuterar kring lämplig fart på lokalgatorna. Kanske bör skyltar med texten Lekande barn sättas upp? Det finns ett moraliskt värde i sänkt hastighet, men förmodligen inte juridiskt. Gerhard Arnewi: Nya, mer hållbara skyltar när det gäller t ex grannsamverkansskyltar. Svar från grannsamverkansansvarige Simon Rudengren: De nya skyltar som har satts upp under året har blåst bort. Nya inväntas. Ett samarbete med respektive gatas gatufogde efterfrågas även av Rudengren. Skyltar om gästparkering. Dessutom kanske samfälligheten bör måla i parkeringsplatslinjerna på respektive gatas parkering under vårens städdag? Svar: Styrelsen arbetar på att beställa skyltar till parkeringarna. Förmodligen kommer texten på dessa att vara Korttidsparkering, max tre dagar är förslaget. Styrelsen är mån om att det ska bli formellt korrekta skyltar. Belysning till parkeringarna. Det ska ha varit aktuellt att se över detta tidigare? Svar: Styrelsen har i nuläget inget minne av att detta ska ha varit aktuellt tidigare. Det kommer att ses över vid ett kommande styrelsemöte. Lönnen som skuggar lokalgata 4:s belysning är fortfarande kvar, trots beslut om att den ska tas ner. Svar: Styrelsen har inväntat offert och det har tagit onödigt lång tid. Nu kommer Vicki Sundmark att kontakta den firma som samfälligheten anlitade under 2013 för att skynda på processen. Återigen problem med långtidsparkerande bilar på gästparkeringar. Svar: Styrelsen har kontaktat de fastighetsägare som är ansvariga och en lösning är på väg. Mycket skräp på gatorna som lämnas till respektive fastighetsägare att städa upp. Svar: Det är givetvis rimligt att man städar upp efter sig själv. Styrelsen kommer att kontakta kommunen för att få fler soptunnor utplacerade längs ängen p g a större mängd skräp. Saknad avstängningsnyckel för vatten. Det är fortfarande så att alla gatufogdar inte har en avstängningsnyckel per gata. Svar: Ordföranden har glömt att distribuera detta till de gatufogdar som saknar en dylik. Det kommer att åtgärdas snarast. Margit Wennerström: Hans Viberth: Problem med långtidsparkerande bilar på gästparkeringar. Svar: Som nämnts tidigare - Styrelsen har kontaktat ansvariga fastighetsägare och en lösning är på väg. Frågan om parkeringsfrihet eller -förbud på lokalgator och vändplaner. Antingen blir det parkeringsfrihet och då bör skyltar om detta tas bort 2 (5)

3 omgående, eller så blir det parkeringsförbud och då bör skyltarna uppdateras och kompletteras. Det är ett stort problem med parkering i vändplanen på lokalgata 1, men det förkommer även på andra lokalgator. Det är otroligt viktigt att ambulans, brandkår och andra fordon har en chans att kunna använda sig av vändplatserna. Svar: Styrelsen håller med och kommer att prata med berörda parter ännu en gång. Övriga frågor från de boende: Indragning av fiber. Vad kan det kosta? Svar: Oklart, men ungefär kr/fastighet på gata 1-3, 5-6. På gata 4 har Telia förberett för detta sedan tidigare, där skulle det kunna kosta cirka kr Dessutom skulle respektive fastighet även behöva betala asfaltering. På Solhems villaägarförenings årsmöte den 1 april kommer frågan om fiber att tas upp. 12. Frågan om ersättning till styrelse och revisorer Ersättning till styrelse och revisorer utgår även under 2014 till totalt kr. 13. Styrelsens förslag till inkomst- och utgiftsstat för verksamhetsåret 2014 Driftavgiften för de boende i samfälligheten blir oförändrad under kr, utdebiteras två gånger/år (april och oktober). Budgeten föreslår i stort oförändrade kostnader under 2014, men förändringen att posten VA föreslås höjas till kr. Styrelsen har fått in offerter och under 2014 kommer rören på de mest akuta gatorna att fotograferas för att se hur det ser ut. Under 2014 förslår styrelsen att sätta över minsta möjliga summa pengar till underhållsfonden, kr. Diverse markarbeten kr kvarstår från de pengar som avsattes under Detta kommer att försvinna under Sophanteringen. Denna post ökar till kr på grund av att avgiften per ton och hämtning ökat under Det är fortsatt önskvärt att de boende i samfälligheten försöker återvinna mer för att få ner kostnaderna. Kommentarer från medlemmarna: Hans Viberth efterfrågade en underhållsplan, att vi ska vara beredda på vad som kan tänkas behöva ordnas i underhållsväg. Det kommer att behövas medel för asfaltering, VA och el under kommande år. Styrelsen svarar att en sådan är under uppbyggande. Vidare föreslår Viberth att driftavgiften istället höjs med 500 kr samt att underhållsfonden höjs med kr. Underhållsfonden behöver ökas mer och samfälligheten bör förbereda inför större utgifter. Per Hansson håller med och förslår att avgiften höjs med kr/år, det vill säga till kr två gånger/år. Stämman röstar om en ökad avgift från och med Frågan bifalles, stämman anser att avgiften bör höjas till kr/år, uppdelat på två tillfällen. Stämman röstar om en ökad insättning till underhållsfonden på kr. Frågan bifalles. Stämman röstar om en reducerad kostnadspost gällande VA för att balansera budget. Ny kostnad för VA ska i så fall bli Frågan bifalles. Stämman godkände styrelsens förslag till inkomst- och utgiftsstat med de ändringar som genomförts vid årsmötet. 3 (5)

4 Ändringar till styrelsens förslag till inkomst- och utgiftsstat: Ökning driftavgift: (total summa: kr inkomster 2014) Punkten VA minskas i budget till kr Avsättning till underhållsfonden ökas till totalt kr Totalsumma kostnader: kr, vilket medför en projekterad vinst på ca kr. 14. Val av styrelse och styrelseordförande Till ledamöter för styrelsen, verksamhetsåret 2014, valdes: Lars Högman ordförande, Barbro Nyberg ordinarie ledamot, vald till 2016, omval Britt-Heléne Källander ordinarie ledamot, vald till 2015 Ylva Lindgren ordinarie ledamot, vald till 2015 Elin Karlsson ordinarie ledamot, vald till 2015 Magnus Rydén ordinarie ledamot, vald till 2016, omval Till styrelsesuppleanter valdes: Pär Bäck Vicki Sundmark Stämman godkände att den nya styrelsen fördelar respektive post vid det konstituerande mötet. 15. Val av revisorer Till revisorer valdes: Georg Brunbäck Maj-Britt Hansson 16. Val av valberedning/gatufogdar Till valberedning valdes gatufogdarna och till sammankallande utsågs gatufogde på gata 3. Gatufogdar för verksamhetsåret 2014 är: Lokalgata 1 Björklund Älvkvarnsvägen 27 1 år Lokalgata 2 Laas Älvkvarnsvägen 51 1 år Lokalgata 3 Karat/Malki Älvkvarnsvägen 79 1 år (sammankallande) Lokalgata 4 Högman Älvkvarnsvägen 97 1 år Lokalgata 5 Edelbrink Älvkvarnsvägen år Lokalgata 6 Meijer/Wennerström Älvkvarnsvägen år Gatufogdarnas plikter står att läsa i Gatufogdepärmen. De ska t ex hälsa nya ägare välkomna och även ta kontaktuppgifter på dem. Kontakta styrelsen om mer information behövs. 17. Grannsamverkan Simon Rudengren är fortsatt samordnande i samfälligheten. Inga nyheter rapporterades. Gatufogdarna kommer att behöva kontrollera vilka gator som behöver nya skyltar. Sekreteraren skickar en maillista över 2014 års ansvariga gatufogdar. 4 (5)

5 18. Sophantering Inget nytt att rapportera, allt går bra här. Styrelsen förordar sopsortering i möjligaste mån för att hålla ner kostaderna. 19. Övriga frågor På huvudgatan är det 30 km/h enligt skyltar, men denna hastighet hålls sällan. Hur ska vi få ner hastigheten? Styrelsen rekommenderas kontakta Trafikkontoret för ev avsmalnande delar av gatan. Det kan även vara bra att be personalen på daghemmet Yggdrasil att prata med barnen om hastighet, det kan få barnens föräldrar att sakta ner. 20. Meddelande om plats där stämmoprotokoll finns tillgängligt Stämman godkände att protokollet både distribueras till samtliga fastigheter i föreningen och läggs upp på föreningens hemsida. Dessutom finns exemplar att läsa hos styrelsemedlemmarna. 21. Avslutning Ordförande tackade de närvarande för visat intresse och förklarade stämman avslutad. Vid protokollet: Britt-Heléne Källander Justeras: Lars Högman Maria Flyman Gerhard Arnewi 5 (5)

Samfällighetsföreningen Blästad

Samfällighetsföreningen Blästad PROTOKOLL Årsstämma Fredag den 9 mars 2018 kl. 19.00 Blästadsskolans matsal 1. Öppnande Ordförande Bo Einarsson hälsade välkommen samt förklarade stämman för öppnad. 2. Fastställande av röstlängd 43 hushåll

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2016-03-10 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2a & b. Röstlängd/närvarolista & fullmakter Bilaga 3. Verksamhetsberättelse

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2017-09-30 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 37 medlemmar representerande 28 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson

Läs mer

4 Val av två justeringsmän Beslut Stämman väljer Hans Thimell och Bo Bergman till justeringsmän.

4 Val av två justeringsmän Beslut Stämman väljer Hans Thimell och Bo Bergman till justeringsmän. 1 Org. nr: 717909-3039 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Tid: lördagen den 13 juli 2019 kl. 15.00 17.00. Plats: Änggården, Mollösund. Antal närvarande: 13 delägarfastigheter är företrädda vid

Läs mer

Anläggningssamiållighet

Anläggningssamiållighet Anläggningssamiållighet Grimsta B Protokoll från ordinarie stämma 2003 2004-02-16 kl. 18.30-21.00 i Breddenskolans matsal 1. Stämmans öppnande Ordförande Björn Hedlund hälsade samtliga välkomna och förklarade

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2018-03-21 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2. Röstlängd/närvarolista Bilaga 3. Verksamhetsberättelse 2017 Bilaga

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. ! 1 Hökerum - Öndarps Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2016-09-17 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 41 medlemmar representerande 30 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Tid Torsdag 19/42012, kl 19.00 Plats Bamba, Lerlyckeskolan Årsmöte nr 21

Tid Torsdag 19/42012, kl 19.00 Plats Bamba, Lerlyckeskolan Årsmöte nr 21 Tid Torsdag 19/42012, kl 19.00 Plats Bamba, Lerlyckeskolan Årsmöte nr 21 Årsmötets öppnande Årsmötet förklarades öppnat. Röstlängd/närvaroförteckning 46 hushåll var representerade. Stämmans behöriga utlysande

Läs mer

Mollösunds samfällighetsförening

Mollösunds samfällighetsförening 1 Mollösunds samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Tid: Lördagen den 14 juli 2012 kl. 15 16.15. Plats: Änggården, Mollösund. Antal närvarande: 14 delägarfastigheter var företrädda

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010

Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010 Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010 Närvarande 38 personer. 1. Årsstämman öppnas Årsstämman förklarades öppnad av ordföranden Tina Lindberg. 2. Prövning om

Läs mer

Eleshults Samfällighetsförening

Eleshults Samfällighetsförening Eleshults Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med Eleshults Samfällighetsförening på Nyhamnsgården den 10 mars 2014. 1 Mötets öppnande. Stämman öppnades av ordförande Alf

Läs mer

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma den 23 mars 2010. 1 Mötets öppnande. Ordförande Magnus Bergsten hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2 Fråga om

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Murgrönan Samfällighetsförening Sida 1-3 KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Välkomna till årsstämma i Murgrönan Samfällighetsförening Tid: Torsdagen den 12 oktober 2016 kl. 19.00. Plats: Samfällighetslokalen Blåklockevägen

Läs mer

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna Stämmans öppnande Peter Bergman öppnade stämman och hälsade alla medlemmar välkomna. 1. Val

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2018-05-03. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. 0 Mötets öppnande Ordförande Jens Svensson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Protokoll från föreningsstämma i Samfälligheten Norra Förålarna. Stämman beslutade att välja Pelle Karlsson som ordförande för stämman

Protokoll från föreningsstämma i Samfälligheten Norra Förålarna. Stämman beslutade att välja Pelle Karlsson som ordförande för stämman Protokoll från föreningsstämma i Samfälligheten Norra Förålarna Tid: Söndag den 18 februari 2018, klockan 13.00 Plats: Gamla Skolan i Väjern Stämmomötet inleddes med att Pelle Karlsson som sittande ordförande

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Lötgärdets samfällighetsförening Årsmöte

Lötgärdets samfällighetsförening Årsmöte Lötgärdets samfällighetsförening Årsmöte Protokoll fört vid årsmöte för Lötgärdets samfällighetsförening. Tid: 2015-04-22 kl.18:30 Plats: Norra kvartersgården Närvarande: 22 hus av 98 var representerade

Läs mer

Samfälligheten Grimsta B

Samfälligheten Grimsta B Samfälligheten Grimsta B Protokoll från ordinarie stämma 2005 2006-02-21 kl.19:00-21:30 1. Stämmans öppnande Björn Hedlund hälsade samtliga välkomna och förklarade stämman öppnad. 2. Val av mötesfunktionärer

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Vallbovägens vägförening 2013-03-26 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2013-03-26 på Flommens Golfklubb. Närvarande enligt bifogad närvarolista. Dagordning.

Läs mer

Alexander Larsson, planarkitekt Österåker kommun, var inbjuden för att älldes även trafikflöden på andra vägar inom föreningen.

Alexander Larsson, planarkitekt Österåker kommun, var inbjuden för att älldes även trafikflöden på andra vägar inom föreningen. PROTOKOLL fört vid ordinarie föreningsstämma med Österskärs Vägförening hållet i Österskärs skola, Österskär torsdagen den 13 april 2016 klockan 19.00 22.00. 1 Föreningsstämman öppnas. Vägföreningens ordförande,

Läs mer

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2.

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2. JAKOBSDALS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll årsstämma Sida 1 (5) Protokoll från ordinarie årsstämma Tid: Söndagen den 22 mars 2015 kl 19.00 Plats: Hagbyskolans Matsal Närvarande: På årsstämman deltog 32

Läs mer

SANDUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE 2018

SANDUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE 2018 1 SANDUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE 2018 2 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av dagordning 3. Upprättande av röstlängd 4. Val av ordförande för stämman 5. Val av sekreterare för stämman

Läs mer

Samfällighetsföreningen Blästad

Samfällighetsföreningen Blästad PROTOKOLL Årsstämma Fredag den 8 mars 2013 kl. 19.00 Blästadsskolans matsal 1. Öppnande Ordförande Per Palmquist hälsade välkommen samt förklarade stämman för öppnad. 2. Fastställande av röstlängd 35 hushåll

Läs mer

Österskärs Vägförening

Österskärs Vägförening PROTOKOLL fört vid ordinarie föreningsstämma med Österskärs Vägförening hållet i Österskärs skola, Österskär torsdagen den 20 april 2017 klockan 19.00 22.00. 1 Föreningsstämman öppnas. Vägföreningens ordförande,

Läs mer

2. Anmälan om styrelsens val av sekreterare för stämman Anmäldes att Anna Paues av styrelsen utsetts att vara sekreterare

2. Anmälan om styrelsens val av sekreterare för stämman Anmäldes att Anna Paues av styrelsen utsetts att vara sekreterare 1 Ornöfärjans samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 20 maj 2017, klockan 10:30 i Bygdegården på Ornö. 1. Val av ordförande för stämman 2. Anmälan om styrelsens val av sekreterare

Läs mer

Tygelsjö Norra Samfällighetsförening

Tygelsjö Norra Samfällighetsförening Tygelsjö Norra Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2009 Sammanträdesdatum: 090323 Plats: Tygelsjöskolans matsal Närvarande medlemmar: Vapenhusgatan: 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9 Mittskeppsgatan:

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Murgrönan Samfällighetsförening Sida 1-3 KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Välkomna till årsstämma i Murgrönan Samfällighetsförening Tid: Torsdagen den 8 oktober 2015 kl 19.00. Plats: Samfällighetslokalen Blåklockevägen

Läs mer

ÅRSREDOVISNING SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN. Anders Sörenssons gata

ÅRSREDOVISNING SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN. Anders Sörenssons gata ÅRSREDOVISNING SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN Anders Sörenssons gata 2014 SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN http://www.akervadden.se KALLELSE Medlemmarna i samfällighetsföreningen Åkervädden kallas

Läs mer

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Ulf Westerberg hälsade

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 1 MOLLÖSUNDS 2016-06-15 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till ordinarie föreningsstämma Tid och plats: lördagen den 16 juli 2016 kl. 15.00 i Änggården Medlem i föreningen är ägare till fastighet eller därmed

Läs mer

34 st. fastighetsägare deltog i stämmoförhandlingarna enligt närvarolista.

34 st. fastighetsägare deltog i stämmoförhandlingarna enligt närvarolista. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i torsdagen den 14 november 2017, klockan 19.15 i Sånga Säby Hotell & Konferens, Ekerö. 34 st. fastighetsägare deltog i stämmoförhandlingarna enligt närvarolista.

Läs mer

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015 Bostadsrättsföreningen Sida 1 av 7 Tid 2015-05-06, kl 19:00 Plats Aulan, Åsö gymnasium Stämman öppnas Bostadsrättsföreningens ordförande Martin Samuelsson öppnar stämman och lämnar ordet till Ove Schramm.

Läs mer

Protokoll från stämma för Bäckedalens Samfällighetsförening år 2010

Protokoll från stämma för Bäckedalens Samfällighetsförening år 2010 Protokoll från stämma för Bäckedalens Samfällighetsförening år 2010 Tid och plats: Lördagen den 6 mars 2010 kl.15.30-16.30 i Kulturpunktens lokaler, Tuve centrum. Ordförande Britt Gruvesäter hälsade alla

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Falsterbo Vägförening

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Falsterbo Vägförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma den 26 juli 2018 på Flommens GK, Falsterbo. Vägföreningens ordförande Rickard Hallberg hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad. Samtliga medlemmar

Läs mer

Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1. 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1. 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 1(9) Föreningsstämma Tid: 2015-03-24 Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1 Protokoll 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Ordförande Sven Bjerèn valdes

Läs mer

ÅRSREDOVISNING SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN. Anders Sörenssons gata

ÅRSREDOVISNING SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN. Anders Sörenssons gata ÅRSREDOVISNING SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN Anders Sörenssons gata 2012 SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN http://www.home.sol.se/malmo/ malmo@home.sol.se KALLELSE Medlemmarna i samfällighetsföreningen

Läs mer

Väsbystrands Samfällighetsförening

Väsbystrands Samfällighetsförening Väsbystrands Samfällighetsförening KALLELSE Till ordinarie föreningsstämma 2015 Tid: Lördagen den 13 juni 2015, klockan 11.00. Plats: Granliden, Ljusterö Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val

Läs mer

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Möte: Föreningsstämma /årsmöte Ref nr 4/2014 Datum: 2014 04 27 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Närvarande: Enligt bifogad

Läs mer

Stadgar För 101net Käglinge Samfällighetsförening

Stadgar För 101net Käglinge Samfällighetsförening Stadgar För 101net Käglinge Samfällighetsförening Stadgar för 101net Käglinge Samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen

Läs mer

Samfällighetsföreningen Blästad

Samfällighetsföreningen Blästad PROTOKOLL Årsstämma Fredag den 7 mars 2014 kl. 19.00 Fredriksbergsskolans matsal 1. Öppnande Ordförande Karl Weyde hälsade välkommen samt förklarade stämman för öppnad. 2. Fastställande av röstlängd 43

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA 2013

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA 2013 Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 7 PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA 2013 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma för Klevbergets samfällighetsföreningar nr 1 och 2, torsdagen den 25

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Murgrönan Samfällighetsförening KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA 1 Stämmans öppnande 2 Kallelse till stämman 3 Fastställande av dagordning DAGORDNING FÖR ÅRSSTÄMMAN 4 a Val av ordförande för stämman b Val av sekreterare

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Hyllinge Nordöstra Samfällighetsförening Tid: 11:e mars 2015 kl. 19.00 Plats: Hyllinge Skola, matsalen, Hyllinge Bilagor Verksamhetsberättelse 2014 Årsredovisning 2014 Revisionsberättelse

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i:

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i: 1 ex sparas av lokalavdelningen. 1 ex skickas tillsammans med valrapporten till Carin Svensson LRF Sydost, Kronobergsgatan 9, 352 33 Växjö. Senast inkommen 1 mars. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr 716417 8183. Protokoll: 1 19 Tid: Måndagen den 18 maj 2015, kl. 19.00 Plats: Föreningslokalen i HSB brf Örnar, Love Almqvists väg

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 Plats: Forumkyrka n, Serenadvägen 25 1. Öppnande av föreningsstämma Stämman öppnades av föreningens sekreterare

Läs mer

HEMMESTA SÖDRA VÄGFÖRENING

HEMMESTA SÖDRA VÄGFÖRENING HEMMESTA SÖDRA VÄGFÖRENING PROTOKOLL fört vid årsstämma 2008 med Hemmesta Södra Vägförening torsdagen den 25 september 2008. Närvarande från styrelsen; Markus Sölvberg Per Heurlin Roine Pettersson Bo Kahn

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening.

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Gåsö Samfällighetsförening Protokoll sidan 1 717903-4512 2010-07-18 Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Plats: Gåsö Kapell, Gåsö, Lysekil Tid: Söndagen den 18 juli 2010

Läs mer

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Närvarande: Rolf Andersson, Maria Andersson, Agneta Börjesson, Klemens Karlsson, Ann- Marie Stendahl, Ulla-Britt Simm, Anne-Marie Bäckman, Gun-Britt

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

Kallelse till årsstämma för Fiskeläget Härön Samfällighetsförening år Datum: Söndagen den 3 september Tid: 10:00 Plats: Skolan Härön

Kallelse till årsstämma för Fiskeläget Härön Samfällighetsförening år Datum: Söndagen den 3 september Tid: 10:00 Plats: Skolan Härön Kallelse till årsstämma för Fiskeläget Härön Samfällighetsförening år 2016-2017 Datum: Söndagen den 3 september Tid: 10:00 Plats: Skolan Härön Härmed kallas alla fastighetsägare med andel i Fiskeläget

Läs mer

Vårdkasens vägförening

Vårdkasens vägförening Orgnr: 717904-4727 Årsmöte Sida 1 (4) Datum 2008-03-18, kl 19.00-20.20 Plats Stockbygården 1. Öppnande av stämman: Styrelsens ordförande Ulf Gladh hälsade välkommen och öppnade stämman 2. Val av ordförande

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2014. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. Lennart Olofsson gjorde en tillbakablick över vad som hänt under året som gått.

Läs mer

Protokoll, Årsstämma 2019 Cementröret samfällighetsförening

Protokoll, Årsstämma 2019 Cementröret samfällighetsförening Protokoll, Årsstämma 2019 Cementröret samfällighetsförening Datum: Torsdagen den 10 april 2019 Tid: kl 19.00 Plats: Malmö Sjöscoutkår, Glasbrukskajen 11 Protokoll Mötet öppnandes av föreningens ordförande,

Läs mer

Hökerum - Öndarps. Samfällighetsförening. Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps Samfällighetsförening,

Hökerum - Öndarps. Samfällighetsförening. Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps Samfällighetsförening, Hökerum - Öndarps Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2014-09-27 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 19 medlemmar var närvarande representerande 12 fastigheter. 1. Mötets öppnande

Läs mer

Årsmötesprotokoll Ekeby samfällighetsförening

Årsmötesprotokoll Ekeby samfällighetsförening Årsmötesprotokoll Ekeby samfällighetsförening Plats: Kvartersgården Datum: 2018-03-20 Tid: kl.19.00 1. Mötets öppnande: Ordförande Marcus Sahlin öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Frågan om stämman

Läs mer

Föreningens firma är Loddby Evalunds Vägsamfällighetsförening (LEV).

Föreningens firma är Loddby Evalunds Vägsamfällighetsförening (LEV). STYRELSEN 2016-03-30 Sid 1 (5) Stadgar för samfällighetsförening bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat

Läs mer

Närvarande Se närvaroförteckning (bilaga 1) Dagordningen föredrogs och godkändes. (bilaga 2) Till ordförande för årsstämman valdes Sterne Johannesson

Närvarande Se närvaroförteckning (bilaga 1) Dagordningen föredrogs och godkändes. (bilaga 2) Till ordförande för årsstämman valdes Sterne Johannesson Rödeby vägars samfällighet Protokoll fört vid årsstämma 2013 Tid 2013-03-18 18.30 Plats Rödeby kommunalhus Närvarande Se närvaroförteckning (bilaga 1) Årsstämmans öppnande Ordförande för Rödeby vägars

Läs mer

Rosenlunds samfällighet - Protokoll årsstämma 2018

Rosenlunds samfällighet - Protokoll årsstämma 2018 Rosenlunds samfällighet - Protokoll årsstämma 2018 Tisdagen den 20 mars kl 19.00 i Fågelvik skolas matsal, Ingarö Dagordning 1. Val av ordförande, sekreterare och två justeringsmän för stämman 2. Styrelsens

Läs mer

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping 2018-02-11 1. Mötet öppnas: Ordförande Johan Norgren hälsar medlemmarna välkomna och förklarar årsmötet öppnat. Därefter

Läs mer

Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018

Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018 Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018 1 Fråga om stämman blivit behörigen utlyst Mötet konstaterade att årsmötet utlysts i behörig ordning. 2 Val av ordförande vid stämman Maria

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma

Protokoll ordinarie föreningsstämma Protokoll ordinarie föreningsstämma Dag Plats Önneredshallen, Påvelund Tid kl 19:00 20:00 Närvarande 22 fastigheter enligt bilaga 1 1 Stämmans öppnande Roland Norlén (RN) hälsade alla välkomna och höll

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i Krokanens samfällighetsförening till Förenings stämma onsdagen den 19 mars klockan 19.00 hos familjen Örtenstrand, Kringelkroken 19. Med kallelsen

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämma med Fågelsudds Samfällighetsförening

Protokoll fört vid Årsstämma med Fågelsudds Samfällighetsförening Protokoll fört vid Årsstämma 2015 2016 med Fågelsudds Samfällighetsförening Datum: 2016-07-24 Mötesplats: Slakmöre Bygdegård 1 Mötets öppnande Samfällighetens ordförande Anders Elowson hälsar alla närvarande

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA 2017

PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA 2017 PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA 2017 Segersängs samfällighetsförening Org. nr. 717908-8088 Datum: 2017-05-23 Tid: 19.00 Plats: Fritidshemmet, Inägan 8. Närvarande: Styrelsen: Agne Lagercrantz, Katarina Hall,

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Slätmossen Västra Samfällighetsförening

Protokoll fört vid årsmöte för Slätmossen Västra Samfällighetsförening Årsmöte 2014-03-11 Stefan Lindvall 1 Protokoll fört vid årsmöte för Slätmossen Västra Samfällighetsförening 2014-03-11 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Lindvall förklarade mötet öppnat. 2. Godkännande

Läs mer

Lycksta Samfällighetsförening PROTOKOLL Sid 1 (5) Datum

Lycksta Samfällighetsförening PROTOKOLL Sid 1 (5) Datum Lycksta Samfällighetsförening PROTOKOLL Sid 1 (5) Närvarande Se separat närvarolista. Slag av sammanträde ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA INOM LYCKSTA SAMFÄLLIGHET Kl. 19:00 Plats Föreningslokalen Lycksta Sekreterare

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i Protokollet sparas av lokalavdelningen. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017, kl i Redovisning av genomfört årsmöte sker genom digital inlämning av valrapport och verksamhetsberättelse senast

Läs mer

Protokoll. Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13.

Protokoll. Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13. Protokoll Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13. 1 Stämmans öppnande 2 Dagordning Ordförande Hans Zetterström hälsade alla välkomna till årsstämman och förklarade densamma

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening.

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. 1 Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. Plats: Tolsjö bygdegård Datum: 2012-05-16 Tid: 19,00 1. Ordföranden Thomas Pilhagen hälsade alla välkomna till föreningens första

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6)

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Deltagare: Enligt rösträkning Kopiemottagare: HT 1,2, 3 och samtliga andelsägare Dagordning Sida 1. Stämman öppnas 2. Fastställande av dagordning 3. Fråga om stämman

Läs mer

1 Årsstämmans öppnande Markus Andersson hälsade alla välkomna och Årsstämman öppnades.

1 Årsstämmans öppnande Markus Andersson hälsade alla välkomna och Årsstämman öppnades. Holma Östra Samfällighetsförening, Svedala 2013-02-12 Sida 1(3) Närvarande: 10 hushåll av 92 Styrelsenärvarande: Markus Andersson, Roger Hansson, Anna Käck, Jenny Nilsson, Ambjörn Persson. Frånvarande:

Läs mer

ÅRSREDOVISNING SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN. Anders Sörenssons gata

ÅRSREDOVISNING SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN. Anders Sörenssons gata ÅRSREDOVISNING SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN Anders Sörenssons gata 2011 SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN ÅKERVÄDDEN http://www.home.sol.se/malmo/ malmo@home.sol.se KALLELSE Medlemmarna i samfällighetsföreningen

Läs mer

Ordinarie årsmöte 2014

Ordinarie årsmöte 2014 Dagordning: Ordinarie årsmöte 2014 TID: 2013-09-11 (torsdag) kl 19.00 21.00 PLATS: Vallda Församlingshem 1. Öppnande 2. Val av ordförande för årsmötet 3. Val av sekreterare för årsmötet 4. Val av två justerare

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

1. Mötet öppnas Jörgen Almquist hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

1. Mötet öppnas Jörgen Almquist hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Håk fiber ekonomisk förening 2017-06-18 Möte nr 31 Plats Årsstämma Hedens bystuga Tid Klockan 10.00 12.00. 1. Mötet öppnas Jörgen Almquist hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Val av ordförande

Läs mer

ÅRSMÖTE 2010 VERKSAMHETSÅRET

ÅRSMÖTE 2010 VERKSAMHETSÅRET Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2010 VERKSAMHETSÅRET 20090501-20100430 Söndagen den 4 juli 2009 kl 14.00 (registrering från 13.00) Ankarskolans matsal, Träslövsläge DAGORDNING 1 Mötets öppnande

Läs mer

Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2011-05-16 Utskriven: 2011-05-17 Närvarande medlemmar: 44

Läs mer

Årsmöte för Geddebergsvägens samfälligheter verksamhetsåret 2014/2015

Årsmöte för Geddebergsvägens samfälligheter verksamhetsåret 2014/2015 Årsmöte för Geddebergsvägens samfälligheter verksamhetsåret 2014/2015 Dagordning Val av ordförande för stämman Val av sekreterare för stämman Val av två justeringsmän Fråga om kallelse till stämman utsänts

Läs mer

Hökerum - Öndarps. Samfällighetsförening. Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps Samfällighetsförening,

Hökerum - Öndarps. Samfällighetsförening. Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps Samfällighetsförening, Föreningsstämma 2011-08-13 Sidan 1 av 7 Hökerum - Öndarps Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2011-08-13. Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 47 medlemmar var närvarande som

Läs mer

Älvsala Vägförening. Kallelse och dagordning till ordinarie föreningsstämma

Älvsala Vägförening. Kallelse och dagordning till ordinarie föreningsstämma Älvsala Vägförening Kallelse och dagordning till ordinarie föreningsstämma Medlemmarna i Älvsala Vägförening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma Lördagen den 22 april 2017 kl. 16.00-17.00 Plats:

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 Bostadsrättsföreningen Borgmästaren i Skövde. Dag: Onsdagen den 18 april 2018 Plats: Konferensrummet, Skövde Golfklubb Tid: Klockan 18.00 19.30 Paragraf Anteckning Benämning

Läs mer

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge 2012-05-23 1 Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge Deltagare: Se bilaga 1 : Bengt Karlsson Kevin Kuru Paragrafer: 1 19 Sidor: 1 5. Bilagor: 1 Röstlängd 2 Dagordning

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma

Protokoll ordinarie föreningsstämma Protokoll ordinarie föreningsstämma Dag Plats Önneredshallen, Påvelund Tid kl 19:00 20:00 Närvarande: 20 fastigheter enligt bilaga 1 1 Stämmans öppnande Roland Norlén (RN) hälsade alla välkomna och höll

Läs mer

S^+ N"- Protokoll från Föreningsstämma 15:e april 2OL5 kl. 18:15

S^+ N- Protokoll från Föreningsstämma 15:e april 2OL5 kl. 18:15 N"- p S^+ Skogsbo Samfä I I ighetsförening i M öl nda Is Kom mu n Org nr 7L7905-5863 Protokoll från Föreningsstämma 15:e april 2OL5 kl 18:15 Plats: Kållereds ishall Mötets öppnande Föreningens kassör Åsa

Läs mer

Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa

Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa Brunskog i april 2009. Gullesbyns Södra vägsamfällighetsförening Lillängens vägsamfällighetsförening Flytmossens vägsamfällighetsförening.......... Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa Överenskommelse

Läs mer

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30 1-20 Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61 Tid 19,00-19,30 ande De närvarande medlemmarna i brf Trollbacken Enligt den bifogade röstlängden. Övriga Nils Johansson, ordförande Ulf Nygård, Riksbyggen Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL 2008-04-28. 1 Stämmans öppnande Styrelseordförande Ruben Hansson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad.

PROTOKOLL 2008-04-28. 1 Stämmans öppnande Styrelseordförande Ruben Hansson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad. Bostadsrättsföreningen Egen Härd i Örebro Föreningsstämma 2008 PROTOKOLL 2008-04-28 1 (2) Plats: Stadsträdgårdens restaurang, Örebro Tid: 2008-04-28, kl. 19:00 Närvarande: Se bifogad närvarolista (Bil.

Läs mer

Kolviks samfallighetsforening

Kolviks samfallighetsforening Kolviks samfallighetsforening Protokoll fran arsmote 2009 Plats: Stora Hemmestaskolans matsal Tid: Sondagen den 15 februari 2009 kl. 10.00 Motets oppnande Ordforande Lars Ahlenfalk halsade alia valkomna

Läs mer

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål.

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål. Sida 1 av 5 STADGAR Den 1/11 2006 beviljade lantmäterimyndigheten i Uppsala län registrering av Malma Backes Samfällighetsförening. Stadgar reviderade 2010 12 07 1 Firma Ärende 2 Samfälligheter Stadgar

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne.

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Plats: Föreningshuset Steffens Minne Tid: 2016-04-24 Närvarande: 44 röstberättiga medlemmar 1 Föreningens ordförande Maria Ahlén öppnade

Läs mer

S A M F Ä L L I G H E T S F Ö R E N I N G E N Ä N G S V Ä D D E N ÅRSBERÄTTELSE FÖR ÄNGSVÄDDEN S SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING 2005

S A M F Ä L L I G H E T S F Ö R E N I N G E N Ä N G S V Ä D D E N ÅRSBERÄTTELSE FÖR ÄNGSVÄDDEN S SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING 2005 S A M F Ä L L I G H E T S F Ö R E N I N G E N Ä N G S V Ä D D E N ÅRSBERÄTTELSE FÖR ÄNGSVÄDDEN S SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING 2005 INNEHÅLL 1. Förvaltningsberättelse 2. Föreningsstämma 3. Styrelse 4. Räkenskapsår

Läs mer

Föreningsstämma 1) Val av Ordförande och ordförandens val av sekreterare.

Föreningsstämma 1) Val av Ordförande och ordförandens val av sekreterare. 1) Val av Ordförande och ordförandens val av sekreterare. 2) Godkännande av röstlängden - Utlagd medlemslista med namnteckning på närvarande. 3) Val av två justeringspersoner 4) Frågan om stämman blivit

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

Protokoll vid föreningsstämma med Svinsjögårds samfällighetsförening 2012-09-29 på Laxnegården.

Protokoll vid föreningsstämma med Svinsjögårds samfällighetsförening 2012-09-29 på Laxnegården. Protokoll vid föreningsstämma med Svinsjögårds samfällighetsförening 2012-09-29 på Laxnegården. 1. Stämman öppnas. Ordförande Sune Andersson hälsar medlemmarna välkomna varefter han förklarar mötet öppnat.

Läs mer

Årsstämma 2009 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2009 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick 2009-05-31/ESN Årsstämma 2009 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Datum: Utskriven: Lagerbladet, Snickaregatan 22 2009-05-19 2009-06-02 Närvarande medlemmar:

Läs mer

Utgåva A4 Förslag till ändring av STADGARNA daterade Överstruket utgår och tillägg är skrivet med rött.

Utgåva A4 Förslag till ändring av STADGARNA daterade Överstruket utgår och tillägg är skrivet med rött. STADGAR Sammanträdesdatum 2016-03-15 Sammanträdesledare Ewon Wall Ärende 1 Firma 2 Samfälligheter 3 Grunderna för förvaltningen 4 Medlem 5 säte, sammansättning Stadgar för samfällighetsförening, bildad

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer