Plats och tid Kvarnbergets äldreboende Kungshamn, kl Kommunala handikapprådet kl , 1-2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Kvarnbergets äldreboende Kungshamn, kl Kommunala handikapprådet kl , 1-2"

Transkript

1 och Kommunala handikapprådet 1-9 Plats och tid Kvarnbergets äldreboende Kungshamn, kl Kommunala handikapprådet kl , 1-2 Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Verena Rohdin, Utbildningsnämnden Wilhelm Olsson, SHIF, 1-2 Karl Gösta Staaf, HRF, 1-2 Leif Andersson, Hälso- och sjukvårdsnämnden, 1-2 Birgitta Albertsson, Kommunstyrelsen, 1-2 Berth Olsson, SRF, 1-2 Kerstin Lorentzon, Miljö- och byggnämnden, 1-2 Irene Oscarsson, Hjärt- och lung, 1-2 Mona Johansson, DHR, 1-2 Inger Kjellström, PRO Leif Gabrielsson, PRO Britt Strömberg, PRO Terry Svanberg, SPF Ulf P R Svensson, SPF Ingemar Olaisson, Hälso- och sjukvårdsnämnden, 1-2 Margareta Hallenberg, SRF, 1-2 Bodil Winther Jönsson, DHR, 1-2 Övriga deltagare Anders Fischer, tf förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jan Olsson, tekniska avdelningen, 1 Britt-Marie Knutsson, MAS, 3 Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare BEVIS Ulf P R Svensson Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson Kristina Frigert Ulf P R Svensson Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag ÅÅÅÅ-MM-DD. Klagotid Överklagande enligt Kommunallag: ÅÅÅÅ-MM-DD - ÅÅÅÅ-MM-DD Överklagande enligt Förvaltningslag: 3 veckor från den dag part får del av beslutet. Förvaringsplats för protokollet Omsorgskontoret, kommunhuset, Kungshamn Underskrift Lena Vilhelmsson Sida: 1(9)

2 KPR och KHR 1 Information om tillgängligheten i kommunen Jan Olsson, tekniska avdelningen, informerar om kommunens pågånde arbete med att se över tillgängligheten i kommunen. Översyn har genomförts i Kungshamn och Smögen. Inventering pågår nu i Hunnebostrand och därefter Bohus-Malmön och Bovallstrand. 30 övergångsställen har åtgärdats. Det finns öronmärkta pengar i budget avsatta till enkelt avhjälpta hinder. Handikappliften vid hamnen i Kungshamn Det finns en lift i Kungshamn. Selen till liften finns idagsläget på Turistbyrån. Om det är någon förening som är intresserad att vara ansvarig/kontaktperson för selen så går det bra att anmäla sig till kommunen. Det ska komma ut information på kommunens hemsida var selen finns. Behov av ramp på Smögen Leif Gabrielsson tar upp frågan om ramp på Smögen. Jan Olsson informerar om att rampen är flyttad till Kungshamn. Pensionärsorganisationerna föreslår att en översyn av behovet av ramper görs inom hela kommunen. Beth Olsson tar upp behov av ett övergångsställe vid ICA affären Ankaret till Sandö. Pensionärsorganisationerna har tagit upp att promenadslingan Västerhavsvägen, Bohus-Malmön är i stort behov av en uppstädning. Jan Olsson noterar frågan. Översyn av kommunens badplatser Kommunen har genomfört en översyn av badplatserna. Badplatsen vid Abbas bergrum och Stenbogen kommer inte att åtgärdas med bryggor och trappor. Kommunen hänvisar till Tångens badplats och Sandbogen. Rampen vid Hovenäsets badplats kommer att justeras. Tafikproblem, Bohus-Malmön Gert Larsson tar upp att det är fortsatt problem med parkering vid kyrkan och tennisplanen, Bohus-Malmön. Jan Olsson informerar om att det finns långtidsparkering på Bohus-Malmön. Gert Larsson tar också upp att gatubelsyningen på Tampen, Bohus-Malmön, inte fungerar. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 2(9)

3 Jan Olsson informerar om att Kallenberg som sköter all service för kommunen vad gäller gatubelysning ska åtgärda felet. Jan Olsson informerar om att det ska bli cykelbana på höger sida från Parkgatan och utmed Dinglevägen och ny asfalt. Det ska vara klart Det ska bli ny asfalt Varvsgatan-Dalgatan, klart Planering finns för rondell vid Wedels. Det är ej tidsbestämd när det ska vara färdigt. Gångväg-Kvarnberget Ordföranden informerar om att pengar är avsatta i budget för gångväg vid Kvarnberget Handikapprådet och pensionärsrådet tar upp att tillgänglighetsdatabas bör finnas i Sotenäs kommun. Jan Olsson noterar ärendet. Irene Oscarsson tar upp att övergångsstället från Parkgatan-Dinglevägen är felplacerat. Jan Olsson noterar ärendet. KPR 2 Hur ser regleverket ut för att få hyra en lägenhet i centrumhuset på Bohus-Malmön Enligt Sotenäsbostäders information finns det inte något speciellt regelverk för att få hyra en lägenhet i centrumhuset på Bohus-Malmön. Det som gäller är att: ställa upp sig i bostadskön, 55+ för att bo i ett seniorboende samt att man kan få förtur i bostadskön pga medicinska skäl med läkarintyg. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 3(9)

4 KPR 3 Rapport, Sveriges kommuner och landsting (SKL) Britt-Marie Knutsson informerar om rapport från SKL. Socialstyrelsen har sedan 2007 haft regeringens uppdrag att utveckla öppna jämförelser inom vården och omsorgen om äldre och har presenterat öppna jämförelser av kvalitet inom kommunernas vård och omsorg om äldre i Äldreguiden. Syftet med öppna jämförelser är att förbättra socialtjänstens och hemsjukvårdens kvalitet genom att det ska vara ett relevant underlag för politiska beslut på olika nivåer och ett effektivt verktyg för verksamhetsutövarnas förbättringsarbete. Det ska också vara ett underlag för uppföljning och utvärdering av socialtjänstens verksamheter. Brukare/klienter, anhöriga och medborgare ska få relevant information om verksamheterna - bland annat för att kunna göra olika val. Ulla Turemark informerar om äldreboendet Tre Stiftelser, Göteborg. KPR 4 Samordnad färdtjänst i Västra Götaland Anders Fischer, informerar om remiss om förslag till gemensam organisation och gemensamma regler för färdtjänst samordnat med sjukresor och allmän kollektivtrafik. Fyrbodals Kommunalförbund ställer frågan till kommunen om huruvida kommunen kan ställa sig bakom huvuddragen i utredningen avseende gemensam organisation och gemensamma regler för fördtjänst/riksfärdtjänst samordnat med sjukresor och allmän kollektivtrafik med stegvis anslutning för kommunerna. I förslaget erbjuds länets kommuner att ansluta sig till gemensamma färdtjänstregler och samtidigt överföra beslutsrätten om färdtjänsttillstånd till Västra Götalandsregionen. Den nya kollektivtrafikorganisationen i Västra Götalandsregionen upphandlar färdtjänst/riksfärdtjänst och samordnar färdtjänsten med den allmänna kollektivtrafiken och med reglerna för sjukresor. De kommuner som överlämnar ansvaret för färdtjänsten till Västra Götalandsregionen faktureras enligt fastställda principer. Först när samtliga kommuner i regionen anslutit sig kan en skatteväxling bli aktuell. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 4(9)

5 Omsorgsnämnden beslutade att föreslå kommunstyrelsen att avstå från att ingå i gemensam organisation och gemensamma regler för färdtjänst samordnat med sjukresor och allmän kollektivtrafik enligt utredningens förslag. Kommunstyrelsen beslutade att återremittera ärendet till omsorgsnämnden för en ekonomisk analys av förslaget. KPR 5 Ärendebalanslista Pensionärsrådet går igenom och reviderar ärendebalanslistan. Bilaga 1 KPR 6 Vad händer inom omsorgsförvaltningen när det gäller chefspositionerna Anders Fischer informerar om att han är tf förvaltningschef t o m Mariann Lundin är bitr förvaltningschef. Inga-Lill Wikström som fn är biståndshandläggare ska arbeta som enhetschef för Södra hemtjänstgruppen med start Lotta Gedell som fn är chef för Bankeberg slutar sin anställning som enhetschef Hennes arbetsuppgifter flyttas över till följande enhetschefer: Johanna Eklöf för Kvarnberget avd B, natten till Berit Berggren och Skärgården, Rosengården och personalassistent till Jan Fagerström. KPR 7 Genomgång av budget 2012 Omsorgsnämnden fastställde förslag till kostnadsminskningar för att uppnå balans i budget Sammanlagt har nämnden redovisat kostnadsminskningar och intäktsökningar som uppnår budgetberedningens krav på reduktion med 1,5 % av budget. I förslaget ligger uttag av avgift för boendestöd inom socialpsykiatrin. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 5(9)

6 I nämndens underlag för budget 2012 aviseras även väntade kostnadsökningar inom LSS och socialpsykiatri med sammanlagt 5,5 Mkr på årsbasis. Beräkningarna grundar sig på underlag från berörda enhetschefer och omfattar: ett nytt boende och daglig verksamhet för personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning nya beslut om personlig assistans, korttidsvistelse för barn med funktionshinder och insatser på hemmaplan som alternativ till externt köpta platser personalutökning på grund av fler boende med förändrade behov på Smedsgatans serviceboende Insatserna är knutna till enskilda personer och verkställs successivt. Under 2012 beräknas kostnaderna för den utökade verksamhetsvolymen till uppskattningsvis tkr. Full årskostnad uppstår först Därtill kommer åter kostnader för köp av plats i externt LSS-boende för en brukare med omfattande insatsbehov. Omsorgsnämnden har även begärt extra anslag till hemtjänsten baserat på verksamhetens behov. Totalt har omsorgsnämnden begärt ca 8 Mkr utöver ram år Pensionärsorganisationerna anser att kommunen bör avskriva omsorgsnämndens gamla skuld samt att det är positivt att omsorgsnämnden begärt extra anslag för verksamhetens behov. KPR 8 Mötesdagar för mars, 31 maj, 13 september och 14 november. KPR 9 Antal lediga platser Bilaga 3. Konsekvenser pga akut renoveringsbehov på Hunnebohemmet Anders Fischer informerar om att under renoveringen av Hunnebohemmets avloppsystem stänger restaurangen på Kvarnberget och Hunnebohemmet fr o m då köket på Hunnebohmmet flyttar till Kvarnberget, paketering kommer nämligen att ske i restaurangen på Kvarnberget. Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 6(9)

7 Bilaga 1 Kommunala Pensionärsrådet Ärendebalanslista Notering Ärende Ansvarig Klart datum Boendeplanering Bankebergtrygghetsbostäder Trafikproblem, Ordföranden Hallindenvägen Samordnad färdtjänst i Västra Götaland Gångväg Kvarnberget Trafikproblem, Bohus-Malmön Översyn av behov av ramper i Sotenäs kommun Övergångställen, målning av mittlinjer Översyn av kommunens badplatser Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 7(9)

8 Bilaga 2 Antal platser, Särskilt boende Kvarnberget, 90 platser Avd: Antal platser: Boendeform: Lediga platser Avd A 10 Demensboende Ej i bruk Avd B 10 Somatikboende Avd C 10 Demensboende 1 Avd D 10 Somatikboende Avd E 17 Somatikboende 1 Avd F 19 Somatikboende Avd G 7 Demens/psykoger Avd H 7 Demensboende Hunnebohemmet, 31 platser Avd: Antal platser: Boendeform Lediga platser 26 A 11 Demensboende 26 B 9 Demensboende 1 26 C 11 Demensboende Avd: Antal platser: Boendeform Antal boende Skärgården 14 Somatikboende 13 Rosengården 12 Demensboende 6 Tryggö 11 Somatikboende Ej i bruk Bankeberg: 37 platser Ej verkställda säbo beslut Antal Ej verkställda säbo beslut äldre än 3 månader Somatikboende 6 1 (har tackat nej till erbjudande) Demensboende 1 Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 8(9)

9 Korttidsenheten: 13 platser Väntar på annat antal boende: - Somatik 4 - Demens Växelvård 3 Rehab 4 Palliativ Avlösning Ledig plats 2 Totalt: 13 Betaldagar för utskrivningsklara: Antal betaldagar från årets början 50 * 3 502:- = :- Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 9(9)

Kommunala pensionärsrådet /Kommunala rådet för tillgänglighet Sammanträdesprotokoll

Kommunala pensionärsrådet /Kommunala rådet för tillgänglighet Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kvarnberget, "kontakten", Kungshamn, kl 13.00-17.00. Kommunala rådet för tillgänglighet, kl. 13.00-14.30. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune

Läs mer

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef, 10 Jan Olsson, tekniska avdelningen, 2

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef, 10 Jan Olsson, tekniska avdelningen, 2 1-11 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 13.00 16.30. Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin Stefan Jurcic Ulla Turemark Kjell Andersson Närvarande ersättare

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet och Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll

Kommunala pensionärsrådet och Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 14.00-16.30. (Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor, kl. 14.00-15.00, Kommunala pensionärsrådet, kl.14.00-16.30) Beslutande Närvarande ersättare Övriga

Läs mer

Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin Stefan Jurcic Gert Larsson Ulla Turemark Gunilla Stenman, 1-10 Kjell Andersson

Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin Stefan Jurcic Gert Larsson Ulla Turemark Gunilla Stenman, 1-10 Kjell Andersson Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll 2010-03-10 1-15 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15 Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin

Läs mer

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Elving Claesson

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Elving Claesson 01-12 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 13.00 17.00. Beslutande Elving Claesson (S), ordförande Leif Holm Sven Sundblad Rune Rohdin, 01-08 Stefan Jurcic Gert Larsson Ulla Turemark Gunilla

Läs mer

Verena Rodin, utbildningsnämnden, 1-11 Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-14

Verena Rodin, utbildningsnämnden, 1-11 Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-14 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.30. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 14.00-16.00. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Kristina Frigert, ordförande Kjell Klasson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan

Läs mer

Leif T Johansson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S)

Leif T Johansson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) 95-105 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.15. Beslutande Leif T Johansson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Närvarande ersättare Övriga deltagare Anders

Läs mer

Nina Roos, förvaltningschef Maria Josefsson, anläggningsingenjör, 1 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Leif Åsberg. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson

Nina Roos, förvaltningschef Maria Josefsson, anläggningsingenjör, 1 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Leif Åsberg. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30 16.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla

Läs mer

Pia Settergren, enhetschef Lena Vilhelmsson, sekr. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Elving Claesson. Wilhelm Olsson.

Pia Settergren, enhetschef Lena Vilhelmsson, sekr. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Elving Claesson. Wilhelm Olsson. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 15.00-17.00. Beslutande Elving Claesson, omsorgsnämnden, ordförande Mikael Sternemar, kommunstyrelsen Kerstin Lorentsson, miljö- och byggnämnden Wilhelm

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF Plats och tid Kvarnberget, "Kontakten", Kungshamn, kl 14.00-16.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Verena

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson PRO Lis-Britt Berring, PRO

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson PRO Lis-Britt Berring, PRO Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-17.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulf P

Läs mer

Peter Bergman, räddningstjänsten 3 Daniel Jarnrot, samhällsbyggnadsförvaltningen 4 Lena Vilhelmsson, sekreterare

Peter Bergman, räddningstjänsten 3 Daniel Jarnrot, samhällsbyggnadsförvaltningen 4 Lena Vilhelmsson, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Ulla Turemark, SPF Jeanette

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.30. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Leif Åsberg. Anna Jansson. Nils Olof Bengtson. Leif Åsberg. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl

Leif Åsberg. Anna Jansson. Nils Olof Bengtson. Leif Åsberg. Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00 12.45. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Jan Ulvemark, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark,

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Lars-Erik Knutsson, kommunstyrelsen Elving Claesson, byggnadsnämnden, 1-8

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Lars-Erik Knutsson, kommunstyrelsen Elving Claesson, byggnadsnämnden, 1-8 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00-11.35. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Leif Gabrielsson, PRO Ulla

Läs mer

Elving Claesson, omsorgsnämnden Sven Sundblad, SPF Inger Kjällström, PRO Leif Gabrielsson, PRO Britt Strömberg, PRO

Elving Claesson, omsorgsnämnden Sven Sundblad, SPF Inger Kjällström, PRO Leif Gabrielsson, PRO Britt Strömberg, PRO Plats och tid Kvarnberget, "Tången", Kungshamn, kl 14.00-16.45. Beslutande Kristina Frigert, ordförande Göran Fahlgren, SPF Leif Åsberg, PRO, 1-8 Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla

Läs mer

Britt-Marie Knutsson, MAS 5 Monica Andén, controller, 6-7

Britt-Marie Knutsson, MAS 5 Monica Andén, controller, 6-7 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 14.00-17.15. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Rose-Marie Ahlström, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet och Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2013-11-21 1-13

Kommunala pensionärsrådet och Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2013-11-21 1-13 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 14.00-16.00 Beslutande Kristina Frigert, ordförande Rose-Marie Ahlström, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla

Läs mer

Nina Roos, förvaltningschef Pia Settergren, enhetschef, 1 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson.

Nina Roos, förvaltningschef Pia Settergren, enhetschef, 1 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Wilhelm Olsson. Lena Vilhelmsson. Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2013-09-19 1-9 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 14.00-16.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO, 1-6 Elving Claesson, byggnadsnämnden

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO, 1-6 Elving Claesson, byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl 13.30-17.15. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark,

Läs mer

Bengt Görling. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert. Bengt Görling. Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl

Bengt Görling. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert. Bengt Görling. Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2016-02-18 1-8 Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl 14.00 16.30. Beslutande Kristina Frigert, ordförande Stig-Arne Helmersson,

Läs mer

Leif Åsberg. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Leif Åsberg. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl

Leif Åsberg. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Leif Åsberg. Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-17.15. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF, 1-4 Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO

Läs mer

Mariann Lundin, enhetschef Amie Stobenius, utredare, 1 Anna-Lena Höglund, kommunsekreterare 5 Lena Vilhelmsson, sekreterare.

Mariann Lundin, enhetschef Amie Stobenius, utredare, 1 Anna-Lena Höglund, kommunsekreterare 5 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl 14.00-17.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark,

Läs mer

Kristina Frigert, ordf Jeanette Loy Kerstin Lorentzon Wilhelm Olsson Ulla Carlsson Beth Olsson Ingemar Wilhelmsson Lasse Andersson

Kristina Frigert, ordf Jeanette Loy Kerstin Lorentzon Wilhelm Olsson Ulla Carlsson Beth Olsson Ingemar Wilhelmsson Lasse Andersson Kommunala handikapprådet Sammanträdesprotokoll 2010-01-20 1-6 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 15.00 16.15. Beslutande Kristina Frigert, ordf Jeanette Loy Kerstin Lorentzon Wilhelm Olsson

Läs mer

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef Annette Åberg, 01. Kommunhuset, 2009-09-22, kl 13.00. Lena Vilhelmsson.

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef Annette Åberg, 01. Kommunhuset, 2009-09-22, kl 13.00. Lena Vilhelmsson. 01-09 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 15.00 17.45 Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert, ordförande Leif Holm Rune Rohdin, Stefan Jurcic Ulla Turemark Kjell Andersson Göran

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Leif Gabrielsson, PRO Ulla Turemark, SPF Gunilla Ohlin, ( L), Byggnadsnämnden

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Leif Gabrielsson, PRO Ulla Turemark, SPF Gunilla Ohlin, ( L), Byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn kl 09.00-12.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Leif Gabrielsson, PRO Ulla Turemark, SPF

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.45. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Rose-Marie Ahlström, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl 13.30 16.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Lars-Erik Knutsson, kommunstyrelsen, 1-5

Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Lars-Erik Knutsson, kommunstyrelsen, 1-5 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00 12.05. Öppet sammanträde Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla

Läs mer

Nina Roos, förvaltningschef Mona Andersson, syn- och hörselinstruktör Lena Vilhelmsson, sekreterare. Margaretha Hallenberg.

Nina Roos, förvaltningschef Mona Andersson, syn- och hörselinstruktör Lena Vilhelmsson, sekreterare. Margaretha Hallenberg. Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2014-08-28 1-8 Plats och tid Kvarnberget, samlingssalen, Kungshamn, kl 14.00 16.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande

Läs mer

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP)

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP) Plats och tid Kvarnberget, "Samlingssalen", Kungshamn, kl 09.00-12.30. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Vivianne Gustafsson, byggnadsnämnden, Barbro Eriksson, HRF Margareta Hallenberg, SRF Annette Fredriksson, DHR. Lena Vilhelmsson, sekreterare

Vivianne Gustafsson, byggnadsnämnden, Barbro Eriksson, HRF Margareta Hallenberg, SRF Annette Fredriksson, DHR. Lena Vilhelmsson, sekreterare Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Sammanträdesprotokoll 2016-11-17 1-9 Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl. 14.00 16.00. Öppet sammanträde Beslutande Birgitta Granström, ordförande

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.15. Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta

Läs mer

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Eva-Britt Hansson (S)

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Eva-Britt Hansson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-17.00. Öppet sammanträde 10-13 Beslutande Leif T Johansson (FP), ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S), 2:e vice

Läs mer

Vivianne Gustafsson, byggnadsnämnden, Margareta Hallenberg, SRF Barbro Eriksson, HRF Annette Fredriksson, DHR Bodil Abrahamsson, NHR

Vivianne Gustafsson, byggnadsnämnden, Margareta Hallenberg, SRF Barbro Eriksson, HRF Annette Fredriksson, DHR Bodil Abrahamsson, NHR Plats och tid Folkets Hus, Kungshamn, kl. 14.00 15.45. Öppet sammanträde Beslutande Birgitta Granström, ordförande Stig-Arne Helmersson, byggnadsnämnden Bengt Görling, hjärt- och lung Beth Olsson, SRF

Läs mer

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef. Kommunhuset, 2009-03-04, kl 16.00. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert

Lena Vilhelmsson, sekreterare Ann Larsson, förvaltningschef. Kommunhuset, 2009-03-04, kl 16.00. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert 01-07 Plats och tid Kungshamn, "Tryggö", Kommunhuset, kl 15.00 16.45. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Kerstin Lorentsson Susanne Bergholtz Wilhelm Olsson Ulla Carlsson

Läs mer

Mathias Bruno (M) Lena Linke. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Lena Linke

Mathias Bruno (M) Lena Linke. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Lena Linke Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, kl 08.45-11.30. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S), ej 97 Lena

Läs mer

Lena Vilhelmsson, sekreterare Daniel Nordström, projekt Kungshamnsvallen 2.0 Daniel Jarnrot, samhällsbyggnadsförvaltningen

Lena Vilhelmsson, sekreterare Daniel Nordström, projekt Kungshamnsvallen 2.0 Daniel Jarnrot, samhällsbyggnadsförvaltningen Plats och tid Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl. 14.00 15.45. Öppet sammanträde Ordinarie Nils Olof Bengtson, ordförande Stig-Arne Helmersson, byggnadsnämnden Wilhelm Olsson, SHIF Bengt Görling, hjärt-

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag kl. 08.15 12.15 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) 58-61) Hans Jonsson (M) Rune Hallgren (C) Inga Ericsson (S) Helena Johansson

Läs mer

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP)

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-16.00. Ajournering kl. 14.00-14.30. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Stig Roos (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M) Stig Roos (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-10.30 Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström

Läs mer

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert

Kommunhuset, , kl Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert 01-12 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.30. Beslutande Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel Holmdahl (fp) Margareetta

Läs mer

Gösta Hansson (c), ordförande Elving Claessonl (s), vice ordförande Vivianne Gustafsson (s) Christina Johansson (fp) Christina Höij (m)

Gösta Hansson (c), ordförande Elving Claessonl (s), vice ordförande Vivianne Gustafsson (s) Christina Johansson (fp) Christina Höij (m) 01-10 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl. 15.00-18.00 Beslutande Gösta Hansson (c), ordförande Elving Claessonl (s), vice ordförande Vivianne Gustafsson (s) Christina Johansson (fp) Christina

Läs mer

Jonny Melander, vårdcentralen Kungshamn/Hunnebostrand Thord Svanberg, Sotenäs Vårdcentral 27-33 Maria Turesson, folktandvården

Jonny Melander, vårdcentralen Kungshamn/Hunnebostrand Thord Svanberg, Sotenäs Vårdcentral 27-33 Maria Turesson, folktandvården 27-35 Plats och tid Kvarnbergshemmet, "Kontakten", Kungshamn, kl 08.30-12.30 Beslutande Susanne Aronsson (m), UN, ordförande Eva Abrahamsson (m), M&BN Kristina Frigert (m), ON Ragnhild Selstam (m), Petra

Läs mer

Verena Rodin, utbildningsnämnden Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-5

Verena Rodin, utbildningsnämnden Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-5 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.15. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulla

Läs mer

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare Kristina Holmdahl, föreningen AXEL 79 Mariann Lundin, bitr. omsorgschef 79

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare Kristina Holmdahl, föreningen AXEL 79 Mariann Lundin, bitr. omsorgschef 79 78-90 Plats och tid Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl.8.30 12.30 Beslutande Susanne Aronsson (m), UN, ordförande Eva Abrahamsson (m), M&BN Kristina Frigert (m), ON Ragnhild Selstam (m), GN Petra Sundblad

Läs mer

Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn.

Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn. 32-34 Plats och tid Beslutande Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn. Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll 2012-12-12 40-48

Kommunstyrelsens omsorgs- och socialutskott Sammanträdesprotokoll 2012-12-12 40-48 Plats och tid Kvarnberget, "Kontakten", Kungshamn, kl 09.00-12.00. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Stina Espenkrona

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (FP)

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (FP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-12.15. Öppet sammanträde Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (FP) Birgitta

Läs mer

Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Berit Karlsson Ljungqvist (KD) Lasse Andersson (M)

Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Berit Karlsson Ljungqvist (KD) Lasse Andersson (M) 50-52 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl. 16.30 17.30 Beslutande Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Berit Karlsson Ljungqvist (KD)

Läs mer

Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Christina Johansson (FP) Lasse Andersson (M)

Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Christina Johansson (FP) Lasse Andersson (M) 20-25 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl. 15.00-15.55 Beslutande Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Christina Johansson (FP) Lasse

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Nina Roos, förvaltningschef Jörgen Karlsson, ekonomichef, 32 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Mats Nilsson.

Rose-Marie Ahlström (M) Nina Roos, förvaltningschef Jörgen Karlsson, ekonomichef, 32 Lena Vilhelmsson, sekreterare. Mats Nilsson. Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-10.45. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Lena Linke

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Anne Johansson (L) Lena Linke (MP)

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Anne Johansson (L) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 14.00. Ajournering kl. 13.45-13.50. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-12-03 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-12-03 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:00 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Gunnar

Läs mer

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Lena Linke (MP)

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Lena Linke (MP) Plats och tid Kvarnberget, "Samlingssalen", Kungshamn, kl 13.00-16.45. Öppet sammanträde 1-6 Beslutande Leif T Johansson (FP), ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S),

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke (MP) Lill Grimani (KD)

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke (MP) Lill Grimani (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.45-11.00. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke

Läs mer

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl Plats och tid Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl. 08.30-09.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Peter Hemlin (M) Ronald

Läs mer

Ordförande Mats Jakobsson. Omsorgsnämnden Ketty Markstedt. VB Demensförening Eira Henriksson. PRO Smedjebacken Britt Henriksson

Ordförande Mats Jakobsson. Omsorgsnämnden Ketty Markstedt. VB Demensförening Eira Henriksson. PRO Smedjebacken Britt Henriksson 1(7) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Smedjebacken, måndagen den 25 september 2017 kl 14:00-15:20 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren Ordförande Mats Jakobsson Omsorgsnämnden Ketty Markstedt

Läs mer

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Kommunhuset, ÅÅÅÅ-MM-DD, kl 00.00. Maria Hassing Karlander. Susanne Aronsson

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Kommunhuset, ÅÅÅÅ-MM-DD, kl 00.00. Maria Hassing Karlander. Susanne Aronsson 69-77 Plats och tid Kommunhuset, Alvö Kungshamn, kl 09.00-12.00 Beslutande Susanne Aronsson (m), ordförande UN Britt Wall (s) KS Eva Abrahamsson (m) M&BN Kristina Frigert (m) ON Lars Gustav Andersson (m)

Läs mer

Kommunhuset, 2010-01-27, kl 09.00. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert

Kommunhuset, 2010-01-27, kl 09.00. Lena Vilhelmsson. Kristina Frigert 1-9 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30 17.15. Öppet sammanträde 1-8, ajournering kl. 15.50-16.30. Beslutande Kristina Frigert (M), ordf Göran Fahlgren (M), 2:e v ordf. Lasse Andersson

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

Stellan Welin. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Stellan Welin

Stellan Welin. Lena Vilhelmsson. Nils Olof Bengtson. Stellan Welin Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-11.00. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

Utskottet för omsorg Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik

Utskottet för omsorg Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån 2012-01-24 8:30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Josefsson (s) Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Stellan Welin (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M) Anne Johansson (L) Stig Roos (S) Stellan Welin (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-12.00. Ajournering kl. 09.20-09.35. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08.30 11.15 Ledamöter Thomas Lidberg (S) ordförande Mira Wedenberg (M) vice ordförande Sören Söderström (C) Carl Donnér (M) Maria

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander 24-34 Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn, kl 09:00 11:30 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats

Läs mer

Cecilia Simonsson (SD), Lisbeth Olsson, förvaltningschef Nicolina Ravnås, ekonom, 54 Nina Roos, utredare, 55 Lena Vilhelmsson, sekreterare

Cecilia Simonsson (SD), Lisbeth Olsson, förvaltningschef Nicolina Ravnås, ekonom, 54 Nina Roos, utredare, 55 Lena Vilhelmsson, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-14.15. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Rosita Holmström (M) Britt Lindgren (C) Mikael Sternemar

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1 (10) Kommunala handikapp- och pensionärsrådet 2009-09-22 Omsorgskontorets sammanträdesrum 2009-09-22 kl. 09.00 12-00 Leif Andersson (s) Ronnie

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Sammanträdesdatum 12-06-12

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunala handikapp- och pensionärsråden Sammanträdesdatum 12-06-12 KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Beslutare Plats och sammanträdestid Omsorgskontorets sammanträdesrum 20 kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Sveja Filipova, Miljö- och Byggnämnden Sven Moosberg,

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Christina Gustavsson, utbildningsförvaltningen Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen

Mats Ove Svensson, kommunchef Christina Gustavsson, utbildningsförvaltningen Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen 18-24 Plats och tid Tumlaren, Kungshamn, kl 13.00-15.00 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats Ove Svensson,

Läs mer

Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Stig Roos (S)

Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Stig Roos (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.45-11.00. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Göran Hahne (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl KOMMUN Sammanträdesdatum 2012-02-13 Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl. 13.30-16.00 Sida Beslutande Niclas Bergström Britt Janwald Inger Degerman Siv Johansson Matti Nokelainen

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Stig Bjernerup (FP) Sekreterare Paragrafer Annita Olsson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Stig Bjernerup (FP) Sekreterare Paragrafer Annita Olsson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Alby Äng, Albyvägen 22, kl 19:00-21:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Marie Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) tom p 2 Berit Larsson (S)

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Kristina Frigert (M), ordförande Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP)

Kristina Frigert (M), ordförande Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 09.00-11.30. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert (M), ordförande Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Närvarande ersättare Stina Espenkrona

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Plats och tid Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Beslutande Kerstin Eriksson Ann Svensson Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Hans Nilsson Britt-Marie Kärngren

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 13.00 Närvarande Ordinarie ledamöter Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden

Läs mer

Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Christina Johansson (FP) Lasse Andersson (M)

Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Christina Johansson (FP) Lasse Andersson (M) 26-35 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl. 16.00 17.30 Beslutande Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Christina Johansson (FP) Lasse

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M)

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-03-28 kl. 14:00-15:35 Beslutande Övriga deltagare Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Eveline Savik, förvaltningschef Fredrik Torstensson,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca Noren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-05-22 Kommunala Pensionärsrådet 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunhuset, Norrtäljesalen 22 maj 2012 kl.13.00 15.25 enligt bifogad närvarolista Tomas Sjöberg, sekreterare Yvonne Helgesson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.15 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare

Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, den 15 maj 2017 kl. 15,00-17,00 Beslutande Olof Börjesson (C), ordförande Birgitta Albertsson (S) Ola Strand (KD) Övriga deltagare Erika Hassellöv, personalchef, sekreterare

Läs mer

Rose-Marie Ahlström (M) Britt Lindgren (C) Peter Gustafsson (S) Stellan Welin (S) Luis Morales (V)

Rose-Marie Ahlström (M) Britt Lindgren (C) Peter Gustafsson (S) Stellan Welin (S) Luis Morales (V) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.00-11.30. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (FP) Olof Börjesson (C) Birgitta Granström

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Jan-Olof Larsson (S) Magnus Johansson (V) 30-32

Jan-Olof Larsson (S) Magnus Johansson (V) 30-32 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.15-10.50. Beslutande Närvarande ersättare Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kristina Frigert (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta

Läs mer