Yttrande över motion från Jan Wettmark (m) angående tidigareläggning av löneutbetalning i december månad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Yttrande över motion från Jan Wettmark (m) angående tidigareläggning av löneutbetalning i december månad"

Transkript

1 Kf 149 Dnr KS05/ Yttrande över motion från Jan Wettmark (m) angående tidigareläggning av löneutbetalning i december månad Jan Wettmark föreslår i en motion att kommunanställda i Arvika kommun får decemberlönen cirka 4 5 dagar före julafton. Motionen remitterades till kommunstyrelsen/personalavdelningen Yttrande Personalchefen skriver i yttrande att om de löneadministrativa rutinerna tidigareläggs en vecka så medför det försämringar i löneutbetalningen för flertalet kommunanställda och föreslår därför att motionen avslås. Tidigareläggning av löneadministrativa rutiner medför att utbetalning av lönetillägg försenas vilket medför försämringar i löneutbetalningen för flertalet kommunanställda. Motionen avslås. Jan Wettmark yttrar sig i ärendet och yrkar bifall till motionen. Yttrande Personalchefen skriver i yttrande att om de löneadministrativa rutinerna tidigareläggs en vecka så medför det försämringar i löneutbetalningen för flertalet kommunanställda, t ex kan obersättning, övertid, färdtid och beredskap för sista veckan i november ej betalas ut i december utan först i januari. Frånvaro som sjukdom och föräldraledighet för sista perioden i november kan ej heller verkställas i december utan först i januari. Det blir längre period fram till löneutbetalningen i januari än med nuvarande rutin. I anslutning till kommande ny teknik gällande lönerapportering kan frågan komma att ses över igen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Enligt arbetsutskottets förslag.

2 Jan Wettmark (m) yttrar sig i ärendet och yrkar bifall till motionen. Claes Pettersson yttrar sig i ärendet och yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Tidigareläggning av löneadministrativa rutiner medför att utbetalning av lönetillägg försenas vilket medför försämringar i löneutbetalningen för flertalet kommunanställda. Motionen avslås. Reservation Jan Wettmark (m) och Gunnar Ahlmark (m) reserverar sig mot beslutet till förmån för motionen. Kf 150 Dnr KS06/ Förvärv av tomträtt till en fastighet Ägaren till restaurangen vid Ingestrandsbadet sedan 1990 och bedrivit kiosk och servering sommartid. KommunTeknik har förhandlat om köp av i rubriken nämnd tomträtt som utgörs av restaurangbyggnaden. Motivet är att skapa möjligheter för en positiv utveckling av Ingestrandsområdet för att möta den växande besöksnäringen. Köpeskillingen för tomträtten har förhandlats till kr. Tillträdet är preliminärt bedömt till 1 december Ägaren ges möjlighet att hyra restauranglokalen, längst till den 30 september Hyresbeloppet för byggnaden har förhandlats till kr/mån. Köpekontrakt avseende förvärv av tomträtt till en fastighet för en köpeskilling om kr godkänns. Hyresavtal varvid Arvika kommun efter tillträde av fastigheten upplåter byggnaden med hyresrätt till tidigare ägare för en hyrestid som längst till godkänns. Medel för erläggande av köpeskilling om kr från eget kapital anvisas.

3 Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson och tekniske chefen Rolf Gustafsson ges i uppdrag att underteckna erforderliga köpehandlingar. Fastighetschef Hans-Gösta Johnson ges i uppdrag att underteckna hyresavtalet. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Enligt arbetsutskottets förslag. Alf Danielsson (c ) yttrar sig i ärendet. Köpekontrakt avseende förvärv av tomträtt till en fastighet för en köpeskilling om kr godkänns. Hyresavtal varvid Arvika kommun efter tillträde av fastigheten upplåter byggnaden med hyresrätt till tidigare ägare för en hyrestid som längst till godkänns Medel för erläggande av köpeskilling om kr från eget kapital anvisas. Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson och tekniske chefen Rolf Gustavsson ges i uppdrag att underteckna erforderliga köpehandlingar. Fastighetschef Hans-Gösta Johnsson ges i uppdrag att underteckna hyresavtalet. Kf 151 Dnr KS06/ Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2006 Enligt kommunfullmäktiges arbetsordning ska kommunstyrelsen vid kommunfullmäktiges sammanträden i april och oktober redovisa de motioner vilkas beredning ännu inte slutförts och som är äldre än ett år. Enligt diariet finns ingen motion som är äldre än ett år.

4 Redovisningen läggs till handlingarna. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Enligt arbetsutskottets förslag. Redovisningen läggs till handlingarna. Kf 152 Dnr KS06/ Redovisning av medborgarförslag som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2006 Enligt kommunfullmäktiges arbetsordning ska kommunstyrelsen vid kommunfullmäktiges sammanträden i april och oktober redovisa de medborgarförslag vilkas beredning ännu inte slutförts och som är äldre än ett år. Enligt diariet finns inte något medborgarförslag som är äldre än ett år. Redovisningen läggs till handlingarna. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Enligt arbetsutskottets förslag. Redovisningen läggs till handlingarna. Kf 153 Dnr KS06/ Motion om utveckling av vården i Värmland, Sten Fransson (s)

5 Sten Fransson föreslår i en motion att kommunstyrelsen ges i uppdrag att undersöka möjligheterna att utveckla en kommunoch landstingsgemensam vård i västra Värmland och att utreda konsekvenserna av genomförandet av en sådan vård. Fransson pekar på det projekt som genomförts av Norrtälje kommun och Stockholms läns landsting för att utveckla vården i Norrtälje där kommun och landsting samordnar sitt vårdarbete i ett gemensamt bolag. Erfarenheterna har visat sig goda och de potentiella möjligheterna är stora så det finns, enligt Fransson, skäl att undersöka om lika goda effekter kan uppnås i Värmland. Yttrande Administrativa kontoret uppger i yttrande att hälso- och sjukvården utgör en fundamental service i samhället och är en betydande del av det offentliga åtagandet gentemot medborgarna. Delningen mellan olika huvudmän kan innebära en ineffektiv hushållning med resurser och att patienterna inte får den mest adekvata vården i alla situationer. Det finns därför skäl att pröva om gemensamma organisationsformer kan skapa en bättre organisation för vården till gagn för våra kommuninvånare. En utredning förutsätter att båda kommunerna och landstinget gemensamt avdelar resurser och prioriterar arbetet. För närvarande pågår översyner och förändringar av organisationen inom de berörda kommunerna och landstinget. Det är angeläget att en eventuell studie av förutsättningarna för en gemensam vårdorganisation samordnas med pågående arbete. Kommunstyrelsen ges, under förutsättning av positiva ställningstaganden i Eda kommun och Landstinget i Värmland, i uppdrag att utreda förutsättningarna för att skapa en gemensam vårdorganisation i västra Värmland. Motionen bifalles. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Enligt arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen ges, under förutsättning av positiva ställningstaganden i Eda kommun och Landstinget i Värmland, i

6 uppdrag att utreda förutsättningarna för att skapa en gemensam vårdorganisation i västra Värmland Motionen bifalles. Kf 154 Dnr KS05/ Politisk organisation, förändring avseende kommunrevision och inriktning för två av kommunstyrelsens utskott Kommunfullmäktige beslutade om en genomgripande förändring av kommunens politiska organisation. Beslutet innebär bland annat att kommunstyrelsen får fyra utskott inriktade mot olika delar av den kommunala verksamheten. Två av kommunstyrelsens utskott har utifrån fullmäktiges beslut följande roll och uppgifter: Barn och ungdom (förskola, grundskola, gymnasieskola, särskola, elevhälsa, musikskola, barn-/ungdomskultur, LSS<23 år, individ- och familjeomsorg barn/ungdom, fritidsgårdar, övrig fritidsverksamhet och föreningsbidrag barn/ungdom, barn/skolbibliotek) Vuxna (vård och omsorg äldre/funktionshindrade, individ- och familjeomsorg vuxna, individ- och familjeomsorg ekonomi, individ- och familjeomsorg psykiatri, familjerådgivning, arbetsmarknadsåtgärder, vuxenutbildning/sfi, flyktingmottagning, skuldsanering, konsumentrådgivning, bibliotek vuxna, kultur och föreningsbidrag vuxna) För kommunrevisionen innebar fullmäktiges beslut inga förändringar. Administrativa kontoret föreslår nu att utskotten Barn och ungdom och Vuxna ändras till Lärande och stöd och Vård och omsorg. De föreslås få följande ansvarsområden: Lärande och stöd (förskola, grundskola, gymnasieskola, särskola, elevhälsa, musikskola, barn-/ungdomskultur, LSS<23 år, individ- och familjeomsorg, psykiatri, familjerådgivning, arbetsmarknadsåtgärder, vuxenutbildning/sfi, flyktingmottagning, skuldsanering, konsumentrådgivning, fritidsgårdar, övrig fritidsverksamhet och föreningsbidrag, bibliotek)

7 Vård och omsorg (vård och omsorg äldre/funktionshindrade, biståndsbedömning) Riksdagen beslutade under maj månad om förändringar i revisionens uppgifter och om antalet revisorer och deras valbarhet. Arvika kommun har för närvarande fem ledamöter och fem ersättare i kommunrevisionen. Nu föreslås att kommunrevisionen från och med den nya mandatperioden ska ha sju ledamöter. Antalet ledamöter i kommunrevisionen fastställs till sju ordinarie ledamöter från och med Ansvarsområdet för kommunstyrelsens utskott förändras enligt redovisning ovan. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Enligt arbetsutskottets förslag. Antalet ledamöter i kommunrevisionen fastställs till sju ordinarie ledamöter från och med Ansvarsområdet för kommunstyrelsens utskott förändras enligt redovisning ovan. Kf 155 Dnr KS06/ Delårsbokslut för perioden samt prognos för helåret 2006 Administrativa kontorets ekonomiavdelning redovisar delårsbokslut för tiden januari augusti 2006 samt prognos för helårsresultatet Resultatet per uppgår till 37,6 mkr medan det förväntade helårsresultatet är 28,7 mkr för helåret. Prognosen för helåret bygger på den budgetuppföljning som genomförts. Kommunfullmäktige beslutar godkänna upprättat delårsbokslut.

8 Det noteras med tillfredsställelse att inga nämnder och förvaltningar befarar underskott. Kommmunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Ekonomiavdelningen redovisar budgetuppföljning och delårsbeslut för perioden januari till augusti 2006 samt prognos för helårsresultat Bokslutet och prognosen bygger på nämndernas budgetuppföljning, vissa periodiseringar, bokföringsmässiga avskrivningar samt finansiella intäkter och kostnader. Resultatet per uppgår till 37,6 mkr medan det förväntade helårsresultatet uppgår till 28,7 mkr. Kommunteknik föreslår i budgetuppföljningen: Tilläggsanslag med 500 tkr till projekt 1117 Ombyggnad av Gateskolan att omdisponeras från projekt 1160 Ombyggnad av Taserudsgymnasiet Tilläggsanslag med 100 tkr till projekt 1206 reservkraftverk Vik att omdisponeras från projekt 1256 Sanering av Hagalundsvägen Tilläggsanslag med 240 tkr till projekt 1257 Sanering av Mötterudsvägen att omdisponeras från projekt 1254 Huvudvattenledning Gunnarskog. Tillägganslag med 120 tkr till projekt 1256 Va-ledning Fryksdalsvägen att omdisponeras från projekt 1254 Huvudvattenledning Gunnarskog. Tilläggsanslag med 81 tkr till projekt 1279 Utbyggnad GCM-väg Mikaeligatan att omdisponeras från projekt 1278 Trafiksäkerhetsåtgärder Strandvägen. Socialnämnden föreslår i budgetuppföljningen: Tilläggsanslag med 200 tkr till projekt 2366 Utrustning nytt äldreboende att omdisponeras från driftbudgetens verksamhet 5102 Särskilda boendeformer. Ekonomiavdelningen redovisar budgetuppföljning och delårsbeslut för perioden januari till augusti 2006 samt prognos för helårsresultat Bokslutet och prognosen bygger på nämndernas budgetuppföljning, vissa periodiseringar, bokföringsmässiga avskrivningar samt finansiella intäkter och kostnader. Resultatet per uppgår till 37,6 mkr medan det förväntade helårsresultatet uppgår till 28,7 mkr

9 Kommunteknik föreslår i budgetuppföljningen: Tilläggsanslag med 500 tkr till projekt 1117 Ombyggnad av Gateskolan att omdisponeras från projekt 1160 Ombyggnad av Taserudsgymnasiet Tilläggsanslag med 100 tkr till projekt 1206 reservkraftverk Vik att omdisponeras från projekt 1256 Sanering av Hagalundsvägen 50 tkr samt projekt 1222 reningsverk Edane 50 tkr. Tilläggsanslag med 240 tkr till projekt 1257 Sanering av Mötterudsvägen att omdisponeras från projekt 1254 Huvudvattenledning Gunnarskog. Tillägganslag med 120 tkr till projekt 1256 Va-ledning Fryksdalsvägen att omdisponeras från projekt 1254 Huvudvattenledning Gunnarskog. Tilläggsanslag med 81 tkr till projekt 1279 Utbyggnad GCM-väg Mikaeligatan att omdisponeras från projekt 1278 Trafiksäkerhetsåtgärder Strandvägen. Socialnämnden föreslår i budgetuppföljningen: Tilläggsanslag med 200 tkr till projekt 2366 Utrustning nytt äldreboende att omdisponeras från driftbudgetens verksamhet 5102 Särskilda boendeformer. Kommunfullmäktige beslutar godkänna upprättat delårsbokslut samt föreslagna tilläggsanslag. Det noteras med tillfredställelse att inga nämnde och förvaltningar befarar underskott. Kf 156 Dnr KS06/ Länsstyrelsen, protokoll över slutlig sammanräkning för val till kommunfullmäktige Länsstyrelsen redovisar i protokoll fört vid den slutliga sammanräkningen förteckning över valda kommunfullmäktigeledamöter och ersättare. Gösta Frödin (fp) yttrar sig i ärendet.

10 Länsstyrelsens protokoll läggs till handlingarna. Kf 157 Dnr KS06/ Revisionsrapport Hemvårdens effektivitet Kommunrevisorerna har för kännedom överlämnat en revisionsrapport om Hemvårdens effektivitet. Kommunfullmäktiges beslut. Rapporten läggs till handlingarna. Kf 158 Dnr KS06/ Godkännande av ändrad lydelse av 10 i förbundsordningen för Region Värmland kommunförbund - revision Kommunallagens regler revision har ändrats (SFS 2006:369). Reglerna innebär bl a att begreppet revisors ersättare avskaffas och att antalet ordinarie revisorer skall ändras till fem. I fortsättningen kommer det alltså bara att finnas revisorer. Ändringarna skall ha genomförts före årsskiftet 2006/2007. Regionstyrelsen har vid sammanträde , 120, beslutat att föreslå medlemmarnas fullmäktigeförsamlingar att fatta beslut om ändring av 10 i förbundsordningen. Förbundsordningens paragraf om revision får då följande lydelse: 10. Revision. Fullmäktige skall för samma mandatperiod som gäller för styrelsen utse fem revisorer eller det antal som föreskrivs i lag eller författning. De valda revisorerna äger upphandla auktoriserad revisor att biträda dem i revisionsarbetet. Kommunfullmäktige beslutar att godkänna förslaget till ändring av 10 i Region Värmland kommunalförbunds förbundsordning. Kf 159 Dnr KS06/

11 Avsägelse av uppdrag, Dan Gustavsson (c) Dan Gustafsson avsäger sig sitt uppdrag som ersättare i kommunstyrelsen med omedelbar verkan. 1.Dan Gustavsson avtackas och entledigas från sitt uppdrag. 2.Michael Karlsson föreslås till ny ersättare i kommunstyrelsen efter Dan Gustavsson Kf 160 Dnr KS06/ Medborgarförslag angående platser i Arvika som kan göras i ordning till skateboardåkning En person föreslår i ett medborgarförslag att kommunen kan reservera ett område som skateboardåkarna kan få tillgång till utan att allmänheten störs. Medborgarförslaget remitteras till kommunstyrelsen. Kf 161 Dnr KS06/ Medborgarförslag om hamnområdet i Arvika Det föreslås i ett medborgarförslag hur hamnområdet kan berikas med ett utomhusbad i form av en vackert och centralt belägen pool, lättillgänglig för barnfamiljer och en möjlighet för förvärvsarbetande att under lunchtid på sommaren utnyttja badet. Bra läge kunde vara grönområdet vid Arvika Näringslivscenter. Medborgarförslaget remitteras till kommunstyrelsen. Kf 162 Dnr KS06/

12 Fastställande av tidpunkt för nyvalda kommunfullmäktiges första sammanträde i november Enligt kommunfullmäktiges arbetsordning ska fullmäktige vid oktobersammanträdet fastställa tidpunkt för nyvalda kommunfullmäktiges första sammanträde. Fullmäktiges sammanträde fastställs till den 27 november kl , Arvika Näringslivscentrum, hörsalen. Kf 163 Dnr KS06/ Uppdrag till någon förtroendevald att sammankalla nyvalda kommunfullmäktige samt föra ordet intill dess ordförande blivit utsedd Till presidievalet som förrättas vid kommunfullmäktiges novembersammanträde tjänstgör den ledamot som varit ledamot i kommunfullmäktige längst tid, om inte kommunfullmäktige beslutar annat. Sten Fransson utses att sammankalla nyvalda kommunfullmäktige, samt föra order intill dess ordförande blivit utsedd. Kf 164 Dnr KS06/ Sammanträdes avslutande samt avtackning av avgående ledamöter och ersättare Kvällens sammanträde är det sista med det kommunfullmäktige som medborgarna i Arvika gav sitt förtroende vid valet Ordförande Alf Danielsson avtackar ledamöterna Kari Back, Paula Bertolone, Asta Blom, Roland Eriksson, Ulla Söderberg,

13 Iris Andersson, Anders Boström, Pia Everskog, Margareta Gregow, Kjell Hallberg, Björn Henriksson, Ferdinand von Malmborg, Maja Olsson, Sven Wihk, Flemming Vilhelm Molander, och Johan Wästlund. Ordförande Alf Danielsson avtackar ersättare Karin Olsson och Claes Axelsson. Kf 165 Dnr KS06/ Medborgarförslag att behålla alla våra nämnder och förvaltningar, och under tiden försöker vi att hitta en mera demokratisk organisationslösning Det föreslås i ett medborgarförslag att kommunen behåller alla sina nämnder och förvaltningar tillsvidare, och under tiden försöker att hitta en mera demokratisk organisationslösning som vi sedan genomför. Medborgarförslaget remitteras till kommunstyrelsen. Kf 166 Dnr KS06/ Medborgarförslag angående gatubelysning mellan Gateskolan och cykelbron vid Taserudsskolan Det föreslås i ett medborgarförslag att rikta varannan gatlampa mot cykel/gångbanan mellan Gateskolan och cykelbron vid Taserudsskolan, eftersom cykelbanan är dåligt belyst och träden som finns där är så stora att det är stort sett mörkt på cykelbanan. Medborgarförslaget remitteras till kommunstyrelsen. Kf 167 Dnr KS06/

14 Motion om rätt till plats i förskoleklass, Ylva Gavell Söderström (fp) Ylva Gavell Söderström (fp) yrkar i en motion att föräldrarna till ett barn, som planerar börja skolan som sexåring, ska själva bestämma om deras barn ska gå i förskoleklass. Precis på samma sätt som det i dag fungerar för en sjuåring. Motionen remitteras till Barn och Utbildningsförvaltningen Kf 168 Dnr KS06/ Motion om införande av familjekort på badhuset, Ylva Gavell Söderström (fp) Ylva Gavell Söderström (fp) yrkar i en motion att Fritidsnämnden utreder familjekort på Simhallen på nytt, och att familjekort på Simhallen återinförs till en vettig kostnad Motionen remitteras till Fritidsnämnden. Kf 169 Dnr KS06/ Motion om utbildning i Barnkonventionen, Ylva Gavell Söderström (fp) Ylva Gavell Söderström (fp) yrkar i en motion att alla politiker inom Arvika Kommun ges tillfälle till utbildning i FN:s Barnkonvention i början på nästa mandatperiod. Kommunfullmäktiges beslut. Motionen remitteras till kommunstyrelsen.

15 Inom ramen för utbildning av nyvalda politiker till nästa mandatperiod kommer FN:s Barnkonvention att behandlas Kf 170 Allmänhetens frågestund En person ställer en fråga angående den nya organisationen. Jan Wettmark (m) besvarar frågan.

Yttrande över motion från Jan Wettmark (m) angående tidigareläggning av löneutbetalning i december månad

Yttrande över motion från Jan Wettmark (m) angående tidigareläggning av löneutbetalning i december månad Ks 134 Dnr Ks 06/396 001 God ekonomisk hushållning Arvika kommun Revisorerna träffar kommunstyrelsen för en överläggning om kommunstyrelsens övergripande arbete. Ks 135 Dnr KS06/544 860 Förvärv av skulpturer,

Läs mer

Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum

Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum Protokoll Kommunfullmäktige den 30 maj 2005 Kf 83 a Dnr KS05/291 100 Invigning av ny sammanträdeslokal, hörsalen på Arvika Näringslivscentrum Maud Sundqvist, kommunfullmäktiges förra ordförande, och Karl-Uno

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 27 januari 2003 Kf 1 Dnr KS02/497 829 Motion om Ingestrands Camping, Alf Danielsson (c) Alf Danielsson föreslår i motion att Ingestrands Camping inför kommande säsong lämnas

Läs mer

Redovisning av medborgarförslag som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2004

Redovisning av medborgarförslag som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2004 Protokoll Kommunfullmäktige den 25 oktober 2004 Kf 140 a Dnr KS04/523 609 Information om befolkningsutveckling Skolchef Göran Bryntesson redovisar en prognos över befolkningsutveckling och elevunderlag

Läs mer

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s)

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s) Protokoll Kommunfullmäktige 26 april 2004 Kf 43 Dnr KS03/704 611 Motion om förbud mot klädedräkterna niqab och burqa, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att det i kommunens skolor

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 oktober 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 28 oktober 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 28 oktober 2002 Kf 85 Dnr KS02/580 101 Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2002 Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

Budgetuppföljning 2005

Budgetuppföljning 2005 Protokoll Kommunfullmäktige den 31 oktober 2005 Kf 149 Dnr KS05/473 042 Budgetuppföljning 2005 Ekonomiavdelningen redovisar budgetuppföljning och delårsbokslut för Arvika kommun. Rapporten bygger på nämndernas

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 28 januari 2002 Kf 1 Dnr KS01/329 024 Motion om placering av kommunens pensionsmedel, Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunen utreder möjligheten att

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Kf 1 Dnr KS03/433 514 Medborgarförslag om att ta bort två parkeringsplatser utanför bokhandeln Bokträdet, Arild Petterson Arild Petterson, innehavare av bokhandeln

Läs mer

Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund

Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund Kommunfullmäktige den 28 augusti 2006 Kf 105 Dnr KS06/339 770 Bokslut 2005 för Värmlands läns vårdförbund Fastställelse av 2005 års bokslut med revisionsberättelse i ägarkommunerna. Läggs med godkännande

Läs mer

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Ks 173 Dnr KS06/595 001 Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Kommunstyrelsens reglemente har reviderats med anledning av ny organisation. Kommunfullmäktige beslutar anta reviderat reglemente

Läs mer

Information från Fortum om utbyggnad av nät m m

Information från Fortum om utbyggnad av nät m m Kommunfullmäktige den 29 maj 2006 Kf 74 Dnr KS06/199 370 Information från Fortum om utbyggnad av nät m m Katarina Åhs och Anders Dahlström från Fortum Distribution AB samt Lennart Rönning från Arvika Elnät

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 2004 Kf 25a Dnr KS04/225 041 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande inbjuder till vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Claes Pettersson, Jan Wettmark,

Läs mer

Motion om söndagsöppet för allmänheten i simhallen, Jan Wettmark (m)

Motion om söndagsöppet för allmänheten i simhallen, Jan Wettmark (m) Protokoll Kommunfullmäktige den 31 januari 2005 Kf 1 Dnr KS04/474 822 Motion om söndagsöppet för allmänheten i simhallen, Jan Wettmark (m) Jan Wettmark (m) föreslår i en motion att simhallen håller söndagsöppet

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Kf 122 Dnr KS03/132 029 Motion om förkortad arbetstid, Flemming Vilhelm-Molander (mp) Flemming Vilhelm-Molander yrkar i en motion att kommunen prövar arbetstidsförkortning

Läs mer

Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad

Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad Protokoll Kommunfullmäktige den 27 september 2004 Kf 123 a Dnr KS03/87 534 Region Värmland, information om bredbandsutbyggnad Region Värmland informerar om bredbandsutbyggnaden i Värmland. Kf 124 Dnr KS03/300

Läs mer

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999.

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Protokoll Kommunfullmäktige 21 juni 1999 Kf 65 Dnr KS99/305 042 Budgetuppföljning 1999 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Socialnämndens

Läs mer

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl.

Ekonomisk debatt. Motion om att införa klasser med max 15 elever, Lisbeth Öjstrand (fp) m.fl. Protokoll Kommunfullmäktige den 21 mars 2005 Kf 40 a Dnr KS05/144 041 Ekonomisk debatt Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson inbjuder till vägledande ekonomisk debatt inför årets budgetarbete. Kommunchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Protokoll Kommunfullmäktige den 18 december 2006 Kf 218 Dnr KS06/595 001 Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Kommunstyrelsens reglemente har reviderats med anledning av ny organisation.

Läs mer

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp)

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp) Protokoll Kommunfullmäktige 27 september 1999 Kf 93 Dnr KS99/195 619 Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Sten Fransson föreslår att flickor i högstadiet och gymnasiet får

Läs mer

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp)

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 29 maj 2000 Kf 63 Dnr KS99/504 101 Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunfullmäktige beslutar att kommunstyrelsen

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

9 500 tkr har budgeterats för ny skola i Vikene. KommunTeknik befarar ett underskott om 500 tkr gentemot budget.

9 500 tkr har budgeterats för ny skola i Vikene. KommunTeknik befarar ett underskott om 500 tkr gentemot budget. Protokoll Kommunfullmäktige 25 juni 2001 Kf 69 Dnr KS01/292 042 Budgetuppföljning 2001 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2001. Totalt beräknas

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1995-09-18 Plats och tid Kumla Folkets Hus, Husaren måndagen den 18 september 1995, kl 18.30-19.10 Beslutande Samtliga ledamöter

Läs mer

Motion, åtgärdsplan för att komma till rätta med allergikers och astmatikers problem i kommunala gemensamma anläggningar, Lissbritt Aurvind (v)

Motion, åtgärdsplan för att komma till rätta med allergikers och astmatikers problem i kommunala gemensamma anläggningar, Lissbritt Aurvind (v) Protokoll Kommunfullmäktige 22 februari 1999 Kf 15 Dnr KS98/379 612 Motion, inrätta en gren för teater och drama på Solbergagymnasiet, Hans Ericsson (v) Hans Ericsson föreslår i motion att kommunen utreder

Läs mer

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000 Protokoll Kommunfullmäktige 30 oktober 2000 Kf 106 Dnr KS00/271 042 Budgetuppföljning 2000/delårsrapport Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Förbundsordning för Region Värmland

Förbundsordning för Region Värmland KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (6) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2006-12-14 Ersätter: 2000-11-23 Gäller fr o m: 2006-12-14 Förbundsordning för Region Värmland Region Värmland -

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Kf 57 Dnr KS03/157 101 Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i april 2003 Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Rekommendation om nytt konsortialavtal för ägarna av Värmlandstrafik AB

Rekommendation om nytt konsortialavtal för ägarna av Värmlandstrafik AB Kf 125 Dnr KS06/407 531 Rekommendation om nytt konsortialavtal för ägarna av Värmlandstrafik AB Vid Värmlandstrafik AB:s bolagsstämma den 22 juni beslutades att rekommendera bolagets ägare att anta förslag

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 29 april 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 29 april 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 29 april 2002 Kf 33 Dnr KS02/171 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av driftanslag Ekonomiavdelningen översänder sammandrag av förslag till ombudgeteringar från driftbudget

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att läsa fler språk i skolan, Isac Myhrén Andersson

Medborgarförslag om möjlighet att läsa fler språk i skolan, Isac Myhrén Andersson Protokoll Kommunfullmäktige 27 juni 2005 Kf 106 Dnr KS05/255 042 Budgetuppföljning 2005 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade budgetavvikelser för år 2005. Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Information om Arvika kommuns näringslivsklimat

Information om Arvika kommuns näringslivsklimat Protokoll Kommunfullmäktige den 28 februari 2005 Kf 19 a Dnr KS05/58 140 Information om Arvika kommuns näringslivsklimat Utvecklingschef Anna Wikstrand informerar om Arvika kommuns näringslivsklimat Kf

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

Kf 56 Dnr KS06/126 040. Årsredovisning 2005. Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005.

Kf 56 Dnr KS06/126 040. Årsredovisning 2005. Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Kommunfullmäktige den 24 april 2006 Kf 56 Dnr KS06/126 040 Årsredovisning 2005 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Arbetsutskottets förslag till kommunfullmäktige: Efter hörande av

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Kf 20 Dnr KS01/587 261 Motion om att skapa förutsättningar för ett nytt koloniområde i Arvika, Phebe Östman (fp) Phebe Östman föreslår i motion att kommunen skapar

Läs mer

Förslag till årsbudget för år 2006 och verksamhetsplan för åren

Förslag till årsbudget för år 2006 och verksamhetsplan för åren Protokoll kommunfullmäktige 28 november 2005 Kf 169 Dnr KS05/307 041 Förslag till årsbudget för år 2006 och verksamhetsplan för åren 2007-2008 Budgetberedningen överlämnar förslag till årsbudget för år

Läs mer

Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren

Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren Protokoll Kommunfullmäktige den 29 november 2004 Kf 161 Dnr KS04/483 041 Förslag till årsbudget för år 2005 och verksamhetsplan för åren 2005 2007 Budgetberedningen överlämnar förslag till årsbudget för

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter.

Läs mer

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005 Kommunstyrelsen den 10 april 2006 Ks 51 Dnr KS06/126 040 Årsredovisning 2005 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Arbetsutskottets förslag till kommunfullmäktige: Efter hörande av

Läs mer

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 Kommunfullmäktige 2012-10-29 Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 80 Allmänhetens frågestund 81 Resultatinformation 2012:2 82 Fastställelse av skattesats för 2013 83 Länsgemensam

Läs mer

Kommunledningsstabens kansli

Kommunledningsstabens kansli Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersättare för Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 14.00-16.15 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 27 oktober 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 27 oktober 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 27 oktober 2003 Kf 148 Dnr KS03/120 315 Motion om parkering, Elin Johansson (c) Elin Johansson föreslår i motion att kommunen ska införa gratis parkering och att finansieringen

Läs mer

12. Reglemente för den samordnade revisionen i Västerviks kommun ändring Dnr 2018/6-003

12. Reglemente för den samordnade revisionen i Västerviks kommun ändring Dnr 2018/6-003 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 22 (59) 2018-02-26 Kf Ks 27 12. Reglemente för den samordnade revisionen i Västerviks kommun ändring Dnr 2018/6-003 Gällande reglemente för den samordnade revisionen

Läs mer

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds.

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds. Protokoll KOmmunfullmäktige 28 augusti 2000 Kf 85 Dnr KS00/249 140 Motion - tillsättande av en EU-lots - Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag

Läs mer

Nils-Gunnar Andersson och Roy Pettersson. Kommunledningsstabens kansli, onsdagen den 7 februari,

Nils-Gunnar Andersson och Roy Pettersson. Kommunledningsstabens kansli, onsdagen den 7 februari, Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, hörsalen, kl. 19.00-21.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Enligt bifogade närvarolista Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar C. Carlbom, kommunjurist

Läs mer

Lokaler för dansundervisning, estetiska programmet

Lokaler för dansundervisning, estetiska programmet ARVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Allmänna 2007-01-17 Au 1 Dnr KS07/723 291 Lokaler för dansundervisning, estetiska programmet Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att starta

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige: 60/2015-06-22 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen för nämnder och dess verksamhet gäller bestämmelserna i detta reglemente. UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar Kommunfullmäktige den 27 februari 2006 Kf 19 Dnr KS05/411 531 Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar En privatperson föreslår i ett medborgarförslag

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

REGLER. Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag

REGLER. Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag REGLER Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag 1 Styrdokument Handlingstyp: Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag Diarienummer: KS/2014:158 Beslutas av: kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus måndagen den 23 september 1996, kl 18.30-19.25 Beslutande Tjg ersättare Ej tjg ersättare Övriga Samtliga ledamöter utom Marianne Arvidsson (s) Berndt Andersson

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 23 februari 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 23 februari 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 23 februari 2004 Kf 12 Dnr KS03/713 828 Medborgarförslag om att göra restaurangen vid Ingestrand till en motionscentral, Anders Johansson och Kristin Jonsson Anders Johansson

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (s)

Claes Pettersson, ordförande (s) _ Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 14.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Uno Eriksson (m), ersättare för

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VÄLFÄRDSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR VÄLFÄRDSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR VÄLFÄRDSNÄMNDEN Gällande från den 1 januari 2019 Fastställt av kommunfullmäktige den 17 september 2018, 152 1 Reglemente för välfärdsnämnden Utöver vad som föreskrivs om nämnd och kommun

Läs mer

Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Motion om att återta namnet Arvika Stad för kommunens huvudort, Sten Fransson (s)

Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Motion om att återta namnet Arvika Stad för kommunens huvudort, Sten Fransson (s) Protokoll Kommunfullmäktige 29 oktober 2001 Kf 93 Dnr KS99/716 101 Motion om videofilmning av kommunfullmäktige, Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind (v) föreslår i motion att kommunfullmäktiges sammanträden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan

Läs mer

Årsredovisning Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2004

Årsredovisning Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2004 Protokoll Kommunfullmäktige den 25 april 2005 Kf 60 Dnr KS05/141 042 Årsredovisning 2004 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2004. Kommunchefen informerar om årsredovisningen. Kommunrevisorerna

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

ARVIKA KOMMUNSAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad

ARVIKA KOMMUNSAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.20 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1988-10-24 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 18.30-18.45 Samtliga

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1990-05-28 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Övriga Justerare Plats och tid Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990,

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 25 februari 1991, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 25 februari 1991, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1991-02-25 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Övriga Justerare Plats och tid Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 25 februari

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 17 december 1990, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 17 december 1990, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1990-12-17 Plats och tid Beslutande Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 17 december 1990, kl 18.30-18.50 Samtliga ledamöter

Läs mer

Ärende Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000.

Ärende Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000. Protokoll Kommunfullmäktige 26 juni 2000 Kf 73 Dnr KS00/271 042 Budgetuppföljning 2000 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000. Socialnämndens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) (c) Gösta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1992-01-20 Plats och tid Beslutande Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 18.30-18.52 Samtliga ledamöter

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S)

Claes Pettersson, ordförande (S) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 9 november kl. 14.00 16.15 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Hans Forssell

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 18.00 18:30 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1995-09-07 Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Ks 132 Dnr 06/

Ks 132 Dnr 06/ 2 Ks 132 Dnr 06/303 114 Yttrande - Laglighetsprövning enligt kommunallagen, tillsättning av obehörig lärare, Mål nr:22008-06 Förslag till Ekerö kommunens yttrande till Länsrätten i mål nr 22008-6 godkänns.

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Ks 46 a Dnr KS04/226 005 Information om nya hemsidan Informationssekreterare Eva Österlind informerar om Arvika kommuns nya hemsida. Ks 47 Dnr KS03/706 311 Information

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s)

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Kommunstyrelsen 2007-11-12 319(336) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14 00-16 00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 16 januari 2002, klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m)

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Protokoll Kommunfullmäktige den 20 december 2004 Kf 182 Dnr KS04/442 005 Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Andy von Essen föreslår

Läs mer

Fastighetskontoret tisdagen den 7 oktober 2014 kl 13.00. Justerande...

Fastighetskontoret tisdagen den 7 oktober 2014 kl 13.00. Justerande... 1(9) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 8.00-14.30 Fastighetsnämnden Sammanträdesdatum 2014-10-01 Beslutande Lars-Erik Nyström (C) ordförande Markus Lewintus (M) Lisbeth Åkestrand (M) Marcus Ingelsbo

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-11-25 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-11-25, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 20-29 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.10 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.6 Sid 1 (7) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2011/64 2011-05-17 Kf 2011-05-09 45 2014/331 2015-01-01 Kf 2014-12-15 142 REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN Sid 2

Läs mer