Uppföljning av utbildningsinspektion, dnr :1600, Göteborgs kommun, delbeslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av utbildningsinspektion, dnr :1600, Göteborgs kommun, delbeslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola"

Transkript

1 Göteborgs kommun GÖTEBORG (6) Uppföljning av utbildningsinspektion, dnr :1600, Göteborgs kommun, delbeslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola Bakgrund Skolverket har i beslut den 6 september 2005 med anledning av utbildningsinspektion i Göteborgs kommuns gymnasieskola och gymnasiesärskola funnit att Göteborgs kommun inte lever upp till författningarnas krav enligt följande: Arbetsmiljö och delaktighet 1. Klassråd saknas i flera klasser på skolan (Lindholmens gymnasium). Pedagogisk verksamhet och undervisning 2. Skolan låter elever som påbörjat studierna på ett nationellt program välja bort en kurs mot en annan varvid eleven även byter program från det påbörjade till ett individuellt specialutformat program (Hvitfeldtska gymnasiet) 3. Individuellt specialutformade program beviljas på felaktiga grunder då skolan inrättar dessa för elever med studiesvårigheter (Frölundagymnasiet, Hvitfeldtska gymnasiet och Schillerska gymnasiet). 4. Reducerat program beviljas på felaktiga grunder då även elever utan påtagliga studiesvårigheter kan få en sådan studiegång. Skolans rutiner är inte tydliga (Katrinelundsgymnasiet). 5. Elever som behöver stöd ges inte alltid det och åtgärdsprogram upprättas inte för alla elever i behov av det (Bräckegymnasiet, International High School of the Gothenburg Region, Katrinelundsgymnasiet, Munkebäcksgymnasiet, Ester Mosessons gymnasium och Lindholmens gymnasium). 6. I stället för att ge stödundervisning i svenska anordnas stöd genom den lokala kursen språklig medvetenhet om 100 gymnasiepoäng (Polhemsgymnasiet). 7. Utvecklingssamtal sker inte varje termin för samtliga elever (Burgårdens utbildningscentrum). Postadress: Ekelundsgatan Göteborg Besöksadress: Ekelundsgatan 9 Telefon: vx Fax: skolverket@skolverket.se

2 2 (6) 8. Betygen är inte kvalitetssäkrade bl.a. beroende på att lärarna inte i tillräcklig utsträckning använder sig av resultaten från nationellt fastställda prov inför betygssättningen (Motorbranschens Tekniska Gymnasium). Styrning, ledning och kvalitetsarbete 9. Skolan saknar kvalitetsredovisning (International High School of the Gothenburg Region). 10. Skolan kan inte redovisa hur varje elev har erbjudits den garanterade undervisningstiden (Angeredsgymnasiet, Hvitfeldtska gymnasiet, International High School of the Gothenburg Region, Kartrinelundsgymnasiet, Lindholmens gymnasium, Munkebäcksgymnasiet, Polhemsgymnasiet och Ester Mosessons gymnasium). 11. Betyg har satts av annan än lärare (Frölundagymnasiet). 12. om utökat program och reducerat program har inte fattats av skolans rektor (Bräckegymnasiet och Burgårdens utbildningscentrum). Tillgång till omsorg och utbildning 13. Det saknas styrelsebeslut enligt bestämmelserna för lokala inriktningar (samtliga gymnasieskolor). 14. Alla lokala kurser är inte utformade på ett korrekt sätt (samtliga gymnasieskolor). 15. Eleverna erbjuds inte individuella val till en omfattning av 300 gymnasiepoäng (Motorbranschens Tekniska Gymnasium och Katrinelundsgymnasiet/ Bernadottegymnasiet). 16. Intagningen till det specialutformade programmet vid Bernadottegymnasiet följer inte urvalsreglerna för intagning till gymnasieskolan (Katrinelundsgymnasiet/Bernadottegymnasiet). 17. Skolan erbjuder inte fullt ut kurser i moderna språk i enlighet med författningarnas krav (Bräckegymnasiet och Burgårdens utbildningscentrum). 18. Eleverna erbjuds inte alltid svenska som andraspråk (Katrinelundsgymnasiet/Bernadotte-gymnasiet). 19. Elever som är berättigade till undervisning i ämnet modersmål och till studiehandledning på modersmålet har inte alltid tillgång till detta (Vingagymnasiet). 20. Skolan tillåter, i strid med författningarna, elever som redan fått minst betyget Godkänd på en kurs att gå om kursen och få ett nytt betyg (Burgårdens utbildningscentrum). 21. Modersmålsundervisning erbjuds inte till eleverna på de individuella programmen (Slottsbergsgymnasiet).

3 3 (6) Resurser 22. De specialutformade programmen med inriktning mot naturbruk saknar i några fall utrustning som krävs för att eleverna skall kunna nå samtliga mål i sina kurser och vissa lokaler är inte funktionella (Burgårdens utbildningscentrum). Övrigt I Skolverkets beslut framställs vidare att kommunen även skall redovisa förbättringsåtgärder och klargöranden avseende de principiella frågorna kring utbildningarnas utformning vid Motorbranschens Tekniska Gymnasium, Lindholmens gymnasium/ytg och Polhemsgymnasiet. Huvudmannen har den 15 december 2005 inkommit med redovisning av vidtagna åtgärder. Skolverkets synpunkter på åtgärderna redovisas punkt för punkt och följer indelningen i tidigare avsnitt. 1. Skolan har sett över sina rutiner så att klassråd genomförs i alla klasser. 2. Åtgärder har vidtagits så att beslut för övergång till individuellt specialutformat program fattas och rapporteras till nämnden på ett författningsmässigt riktigt sätt. 3. Kommunen uppfattar att en grund för att bevilja individuellt specialutformade program kan vara studiesvårigheter för en elev. Som skäl för att inrätta specialutformade program anges i propositionen 1991/1992:157 att skapa speciella inriktningar eller kombinationer för ungdomar som vill ha en utbildning som inte ryms inom de nationella programmen. Det kan vara både teoretiska och yrkesinriktade utbildningsönskemål. Skolverkets bedömning är att lagstiftaren med specialutformat program avsett en i förväg planerad utbildning. Det är således inte korrekt som kommunen hävdar att specialutformade program kan användas som stödåtgärder. I två tillsynsbeslut (Skolverkets beslut dnr :1304 och :1305) riktar Skolverket kritik mot kommuner för att de tillåter elever att övergå till specialutformade program så sent i utbildningen att det strider mot avsikten att det skall finnas en plan för varje specialutformat program. Skolverket konstaterar att Göteborgs kommun på denna punkt inte uppfyller författningarnas krav. 4. Skolan har korrigerat sina rutiner för att bevilja reducerade program och utbildningsförvaltningen har tillsett att rutinerna är kända för övriga skolor. 5. Kommunen ger i sitt svar uttryck för att alla elever erbjuds stöd, men att inte alla elever är beredda att ta emot detta. Beträffande åtgärdsprogram framförs att det kan vara risk för begreppsförvirring, då inte dokumentet inte alltid benämns på ett vedertaget sätt. Skolverket förutsätter att Göteborgs kommun framöver tillgodoser elevernas behov av särskilt stöd och att åtgärdsprogram upprättas i enlighet med författningarnas krav.

4 4 (6) 6. I kommunens svar uppges att den lokala kursen språklig medvetenhet vid den aktuella skolan inte ges i stället för stödundervisning, utan som en möjlighet att läsa mer svenska, vid sidan av stödundervisning kopplad till svenskundervisningen. Skolverkets bedömning är dock att kommunen i sammanhanget måste se över den lokala kursen språklig medvetenhet B om 100 gymnasiepoäng. I kursplanen finns följande beskrivning: Kursen är ursprungligen avsedd för elever med läs- och skrivsvårigheter av dyslektisk art. Emellertid har det visat sig att elever som misslyckas med sina gymnasiestudier gör detta på grund av ett alltför torftigt ordförråd och på bristfälliga kunskaper om språkets formsida. En tredje orsak är bristande studieteknik Denna skrivning i kursplanen tyder enligt Skolverkets uppfattning på att kursen trots allt används som stöd och förutsätter att kommunen ser över innehållet i kursen. (Se även punkt 14). 7. Skolan har sett över sina rutiner för att säkerställa planering och genomförande av utvecklingssamtal. 8. Kommunen pekar på att arbetet med betyg och bedömningar är ett komplext utvecklingsområde och redogör för ett antal konkreta åtgärder som man med omedelbar verkan kommer att arbeta med. Beträffande den mer precisa kritikpunkten att man vid Motorbranschens Tekniska Gymnasium (MTG) inte i tillräcklig utsträckning använder sig av resultaten från nationellt fastställda prov inför betygssättningen, hänvisar kommunen bl.a. till Skolverkets rapporter om att vissa elevgrupper missgynnas i bedömningen av utfört prov. Vidare framhålls att de nationellt fastställda tiderna för provens genomförande inte alltid stämmer överens med den enskilda skolans tidsmässiga planering och genomförande av aktuell kurs. Vid inspektionen av MTG framkom anmärkningsvärt stora skillnader mellan elevernas betyg på det nationella provet i matematik A och slutbetyg efter avslutad kurs. Syftet med nationella prov är att lärarna skall använda dessa som ett hjälpmedel för att bedömningsgrunderna skall bli så enhetliga som möjligt över landet. Skolverket bedömer att kommunen redovisar ett antal åtgärder som vidtagits för att förbättra kvalitetssäkringen av betyg, men att svaret inte beskriver hur den aktuella skolan arbetat. 9. Skolan kommer att ta fram en kvalitetsredovisning under innevarande år. 10. Kommunen har vidtagit åtgärder för redovisningen av hur eleverna erbjuds den garanterade undervisningstiden, genom förbättringar av elevregistreringssystemet, ökad åtkomlighet för lärare och utbildning för hanteringen. 11. Skolan har sett över rutinerna för betygssättningen. 12. Skolorna har korrigerat sina rutiner så att beslut om utökat program och reducerat program fattas av rektor och utbildningsförvaltningen har tillsett att rutinerna är kända för övriga skolor. 13. Styrelsebeslut för lokala inriktningar fattades i november Åtgärder är i stort vidtagna och eventuella kvarstående felaktigheter försvinner i samband med den nationella översynen av lokala kurser.

5 5 (6) 15. I kommunens svar framhålls att de aktuella utbildningarna är inriktade mot speciella yrkesområden där branscherna varit med vid utformningen av innehållet och att även de individuellt valda kurserna rekommenderas ligga inom karaktärsområdet. Eleverna kan dock göra andra val än de föreslagna bl.a. ingår de kurser som nationellt ingår som obligatoriskt valbara i utbudet. Skolverket förutsätter att de berörda skolorna informerar sina elever om olika valalternativ i enlighet med bestämmelserna för hur individuellt valda kurser skall erbjudas. 16. Kommunen framför att man har för avsikt att begära dispens för att få fortsätta ta in elever på det sätt som nu sker på det specialutformade programmet vid Bernadottegymnasiet. Vid underhandskontakter med kommunen i september 2006 framkommer dock att någon dispens ännu inte sökts. 17. Åtgärder är vidtagna så att eleverna vid skolorna erbjuds kurser i moderna språk. 18. Åtgärder har vidtagits så att elever som är berättigade till svenska som andra språk erbjuds detta vid skolan. 19. Eleverna vid skolan erbjuds numera såväl undervisning i ämnet modersmål som studiehandledning på modersmål. 20. Skolan har vidtagit åtgärder så att elever som redan fått betyget Godkänd på en kurs inte går om kursen och får ett nytt betyg. 21. Skolan erbjuder modersmålsundervisning på gymnasiesärskolans individuella program i de fall eleven bedöms kunna tillgodogöra sig sådan. 22. Skolan kommer att flytta till funktionella lokaler inför läsåret 2006/07. Övrigt Beträffande förbättringsåtgärder och klargöranden avseende utbildningarnas utformning vid Motorbranschens Tekniska Gymnasium (MTG), Lindholmens gymnasium/ytg och Polhemsgymnasiet, uppger Göteborgs kommun att var och en av eleverna vid dessa utbildningar får en fullständig gymnasieutbildning omfattande gymnasiepoäng. Utöver detta finns möjlighet att, i varierande omfattning, frivilligt delta i undervisning utanför elevens fullständiga program. Den information som bl.a. finns på MTG:s webb-plats beskriver dock fortfarande (september 2006) att skolans program är utökat med 500 poäng. Skolverket förutsätter att de berörda skolorna utformar sin information i enlighet med kommunens svar. I Skolverkets beslut tas även upp förhållanden om den arbetsplatsförlagda utbildningen vid MTG och Lindholmens gymnasium/ytg samt läsårets omfattning vid MTG. Kommunen tar inte upp detta i sitt svar och Skolverket önskar därför en redovisning även omfattande dessa delar. Göteborgs kommun efterlyser i sitt svar beträffande förbättringsområdet avgifter och kostnader, en mer entydig vägledning från Skolverket, för att fortsatt kunna utarbeta interna riktlinjer och policydokument. Skolverket har i en promemoria den

6 6 (6) 12 maj 2005 behandlat frågan om avgifter (Se Skolverkets webbplats Bedömning Skolverket bedömer att Göteborgs kommun skall komplettera sina åtgärder enligt följande och redovisa: - hur specialutformade program fortsättningsvis kommer att inrättas i enlighet med författningarnas krav (se punkt 3), - hur Motorbranschens Tekniska Gymnasium arbetat med kvalitetssäkring av betyg samt hur man använder sig av nationella prov i samband med betygssättningen (se punkt 8), - vilka utbildningsinslag som är arbetsplatsförlagd utbildning och ingår i den utbildning som ger gymnasiepoäng och vad som är praktik vid Lindholmens gymnasium/ytg och Motorbranschens Tekniska Gymnasium (se övrigt) och - hur läsåret vid Motorbranschens Tekniska gymnasium, för den del av utbildningen som leder till en fullständig utbildning, följer bestämmelserna som anger att ett läsår skall omfatta 40 veckor (se övrigt). Skolverket förutsätter i sin bedömning att kommunen upphör med att ta in elever till det specialutformade programmet vid Bernadottegymnasiet (se punkt 16) på ett sätt som strider mot gällande bestämmelser. I övrigt bedömer Skolverket att Göteborgs kommun, med beaktande av Skolverkets påpekande avseende vissa frågor i redovisningen, uppfyller författningarnas krav. Ovanstående komplettering skall vara Skolverket tillhanda senast den 1 december På Skolverkets vägnar Tomas Erlandsson Tf enhetschef Hans Enckell Undervisningsråd Kopia till Enligt fastställd sändlista

För att eftersträva största möjliga tydlighet i vår skrivelse, är den utformad efter samma struktur som Skolverkets beslut.

För att eftersträva största möjliga tydlighet i vår skrivelse, är den utformad efter samma struktur som Skolverkets beslut. 1 Skolverket Enheten i Göteborg Ekelundsgatan 9 411 18 Göteborg Skolverket har genom enheten i Göteborg genomfört utbildningsinspektion i Göteborgs Stad och utbildningsnämnden i staden inkommer genom denna

Läs mer

Beslut. Göteborgs kommun 404 82 GÖTEBORG. 2005-09-06 1(6) Dnr 53-2004:1600

Beslut. Göteborgs kommun 404 82 GÖTEBORG. 2005-09-06 1(6) Dnr 53-2004:1600 Beslut Göteborgs kommun 404 82 GÖTEBORG 2005-09-06 1(6) Genomförd utbildningsinspektion i Göteborgs kommun, delbeslut gymnasieskola och gymnasiesärskola Skolverket genomför under hösten 2004 och våren

Läs mer

Stöd och servicekontoret Åke Hallberg Slutbetygen för avgångseleverna läsåret 2004/05

Stöd och servicekontoret Åke Hallberg Slutbetygen för avgångseleverna läsåret 2004/05 Stöd och servicekontoret Åke Hallberg 2005-08-24 Slutbetygen för avgångseleverna läsåret 2004/05 Slutbetygen läsåret 2004/2005 Antalet elever i år 3 på nationella och specialutformade program i den kommunala

Läs mer

GYMNASIEVAL. Intagning

GYMNASIEVAL. Intagning GYMNASIEVAL Ansökan Hur söker jag till gymnasiet? Du är behörig att söka ett nationellt eller specialutformat program som startar senast första kalenderhalvåret det år du fyller 20 år, om du: Har slutfört

Läs mer

Välkommen till gymnasieskolan!

Välkommen till gymnasieskolan! 030509 Välkommen till gymnasieskolan! Inledning: Jämfört med den skolan du kommer från, grundskolan, så kommer du snart att märka en del skillnader. I grundskolan läste du ämnen. Det gör du också i gymnasieskolan

Läs mer

Beslut. Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge kommun

Beslut. Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge kommun Beslut Dnr 44-2010:1475 2011-01-18 Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge kommun Helixgymnasiet Box 973 781 29 Borlänge Tillsyn i den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Elma School i Stockholms kommun

Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Elma School i Stockholms kommun Stockholms Språkskola AB elmouselhi@spray.se 1 (5) Uppföljning av tillsyn i den fristående grundskolan Elma School i Stockholms kommun Skolinspektionen bedömer att huvudmannen för Elma School har vidtagit

Läs mer

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2006/07

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2006/07 PM Enheten för utbildningsstatistik 2007-12-19 Dnr (71-2007:01035) 1 (7) Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2006/07 Kommunala skolor har, för jämförbara utbildningar, bättre studieresultat än fristående

Läs mer

Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Jensen Gymnasium i Göteborg. Beslut. Skolinspektionen 2011-06-14

Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Jensen Gymnasium i Göteborg. Beslut. Skolinspektionen 2011-06-14 Beslut Jensen College Education AB jakob.ladenstedt@jenseneducation.se lars.salbratt@jensengymnasium.se Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Jensen Gymnasium i Göteborg Tillsyn av den

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:5401 Kungsbacka kommun info@kungsbacka.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Elof Lindälvs gymnasium Enhet 5 i Kungsbacka kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Individuella gymnasiet

Regelbunden tillsyn i Individuella gymnasiet Regelbunden tillsyn i Ekerö kommun Individuella gymnasiet Dnr 43-2009:675 Regelbunden tillsyn i Individuella gymnasiet Gymnasieskola Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Ekerö kommun

Läs mer

Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Rytmus i Göteborgs kommun. Skolinspektionen. Dnr :5384 Rytmus

Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Rytmus i Göteborgs kommun. Skolinspektionen. Dnr :5384 Rytmus Dnr 44-2010:5384 Rytmus 2011-06-15 Theres Svenssons gata 8 417 55 Göteborg info.goteborg@rytmus.se Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Rytmus i Göteborgs kommun Beslut 2011-06-15 1(9)

Läs mer

Uppföljning av regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Framnäs skola i Danderyds kommun

Uppföljning av regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Framnäs skola i Danderyds kommun Framnäsgruppen AB Danderydsvägen 6 182 68 Danderyd 1 (5) Uppföljning av regelbunden tillsyn i den fristående grundskolan Framnäs skola i Danderyds kommun Bakgrund Skolinspektionen har genomfört regelbunden

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1996:1206) om fristående skolor; SFS 2002:395 Utkom från trycket den 7 juni 2002 Omtryck utfärdad den 23 maj 2002. Regeringen föreskriver

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Skolinspektionen Kävlinge kommun för gymnasieskola med introduktionsprogram efter tillsyn i Kävlinge Lärcentrum belägen i Kävlinge kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Vittragymnasiet Sickla i Nacka kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Vittragymnasiet Sickla i Nacka kommun Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Vittragymnasiet Sickla i Nacka kommun Beslut Vittra utbildning AB Box 12267 102 26 Stockholm 1 (3) Tillsyn i den fristående gymnasieskolan Vittragymnasiet

Läs mer

Utbildningsinspektion i Lärcentrum, gymnasieskola och vuxenutbildning

Utbildningsinspektion i Lärcentrum, gymnasieskola och vuxenutbildning Utbildningsinspektion i Tanums kommun Lärcentrum Dnr 53-2005:1530 Utbildningsinspektion i Lärcentrum, gymnasieskola och vuxenutbildning Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av verksamheten...2

Läs mer

Gymnasieelevers bakgrund i Göteborg

Gymnasieelevers bakgrund i Göteborg UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN RAPPORT Dnr 0978/05 Stöd- och servicekontoret -11-31 Åke Hallberg 1(7) Gymnasieelevers bakgrund i Göteborg Utbildningsförvaltningen har tagit fram uppgifter för elever i de kommunala

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola

Skolbeslut för gymnasieskola Beslut 2010-09-30 Dnr 43-2010:2376 Skolbeslut för gymnasieskola efter tillsyn i Vadstenagymnasiet i Vadstena kommun Skolbeslut Tillsyn i Vadstenagymnasiet 2010-09-30 2 (11) Dnr 43-2010: 2376 Vadstena kommun

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola rw Skolinspektionen Eksjö kommun Beslut för gymnasiesärskola efter prioriterad tillsyn i Eksjö Gymnasiesärskola belägen i Eksjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Delaktighet och inflytande Skolmiljö Kunskap och lärande Bemötande

Delaktighet och inflytande Skolmiljö Kunskap och lärande Bemötande Kommunrapport Index per frågeområde 2011 2012 201 201 GR GY2 totalt 201 Trivsel och trygghet 89 8 90 89 90 Delaktighet och inflytande 1 Skolmiljö 2 8 7 Kunskap och lärande 7 7 7 7 77 Bemötande 80 78 81

Läs mer

Riktlinjer för Introduktionsprogrammen

Riktlinjer för Introduktionsprogrammen UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GYMNASIEAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (9) 2011-07-01 Handläggare: Björn Johansson Telefon: 076 12 33 818 Till Utbildningsnämnden 2011-08-18 Förslag till beslut Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Regelbunden tillsyn i de fristående gymnasieskolorna Kitas Gymnasium Samhäll/Affär, Frisör och Natur/Teknik i Göteborgs kommun

Regelbunden tillsyn i de fristående gymnasieskolorna Kitas Gymnasium Samhäll/Affär, Frisör och Natur/Teknik i Göteborgs kommun Regelbunden tillsyn i de fristående gymnasieskolorna Kitas Gymnasium Samhäll/Affär, Frisör och Natur/Teknik i Göteborgs kommun Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-2009:2290 Beslut Active

Läs mer

Beslut Dnr :5176. Beslut. efter tillsyn av gymnasieskolan Värmdö gymnasium i Värmdö kommun

Beslut Dnr :5176. Beslut. efter tillsyn av gymnasieskolan Värmdö gymnasium i Värmdö kommun Beslut 2011-06-15 Beslut efter tillsyn av gymnasieskolan Värmdö gymnasium i Värmdö kommun Beslut 2011-06-15 1 (3) Rektorn vid Värmdö gymnasium Arne Andersson Simlångsvägen 120 39 ÅRSTA Värmdö kommun 134

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola och vuxenutbildning

Skolbeslut för gymnasieskola och vuxenutbildning Beslut Tillsyn i gymnasieskolan och vuxenutbildningen 2010-11-04 1 (1) Skolbeslut för gymnasieskola och vuxenutbildning efter tillsyn av gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Nordanstigs kommun 2010-11-04

Läs mer

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2007/08

Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2007/08 PM Enheten för utbildningsstatistik 2008-12-18 Dnr 71-2008-00004 1 (6) Betyg och studieresultat i gymnasieskolan 2007/08 Allt fler får slutbetyg i gymnasieskolan. Stora elevkullar och något bättre studieresultat

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2017:5365 Karlsborgs kommun kommun@karlsborg.se för gymnasieskola efter tillsyn i Karlsborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Dnr 43-2017:5365 2 (7)

Läs mer

Genomförd inspektion av utbildningen vid den fristående gymnasieskolan

Genomförd inspektion av utbildningen vid den fristående gymnasieskolan Beslut Lunds fordonstekniska gymnasium AB Fältspatsvägen 2 224 78 Lund 2005-11-17 1 (1) Genomförd inspektion av utbildningen vid den fristående gymnasieskolan Lunds fordonstekniska gymnasium i Skolverket

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Helixgymnasiet i Borlänge Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-SV2009:84 Beslut Helixutbildningar AB Hindriksväg 3 795 70 Vikarbyn 2009-02-06

Läs mer

Uppföljning av utbildningsinspektion i Stockholms kommun

Uppföljning av utbildningsinspektion i Stockholms kommun Stockholms kommun 105 35 STOCKHOLM 1 (9) Uppföljning av utbildningsinspektion i Stockholms kommun Skolverket har genomfört utbildningsinspektion i Stockholms kommun av förskoleverksamheten, skolbarnsomsorgen,

Läs mer

Beslut. På Skolverkets vägnar. Björn Persson Enhetschef Barbro Nässén Undervisningsråd

Beslut. På Skolverkets vägnar. Björn Persson Enhetschef Barbro Nässén Undervisningsråd Beslut Eslövs folkhögskolas garantiförening, ideell förening Sturegatan 12 241 31 ESLÖV 2005-02-25 1 (1) Dnr 54-2004:3221 Genomförd inspektion av utbildningen vid den fristående gymnasieskolan Grundtvig

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Vilhelmina kommun Rektorn vid Latikberg skola för grundskola efter tillsyn av Latikberg skola i Vilhelmina kommun Skolinspektionen, Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Skolbeslut för fristående gymnasieskola

Skolbeslut för fristående gymnasieskola Beslut 2010-05-04 Dnr 44-2010:170 Skolbeslut för fristående gymnasieskola efter tillsyn i Elajo Technical gymnasuim i Oskarshamns kommun Skolbeslut 2010-05-04 1 (3) Dnr 44-2010:170 Elajo Technical Education

Läs mer

Utbildningsinspektion i Grossbolsskolan, grundskola F 6

Utbildningsinspektion i Grossbolsskolan, grundskola F 6 Utbildningsinspektion i Forshaga kommun Grossbolsskolan Dnr 53-2005:3228 Utbildningsinspektion i Grossbolsskolan, grundskola F 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Atleticagymnasiet i Stockholms kommun.

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Atleticagymnasiet i Stockholms kommun. Atleticagymnasiet AB Nordenflychtsvägen 70 112 51 STOCKHOLM peter.walz@atleticagymnasiet.se 1 (7) Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Atleticagymnasiet i Stockholms kommun. Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11365 Kastellskolan Org.nr. 888000-8365 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Kastellskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Utbildningsinspektion i Österlengymnasiet

Utbildningsinspektion i Österlengymnasiet Utbildningsinspektion i Simrishamns kommun Österlengymnasiet Dnr 53-2006:1435 Utbildningsinspektion i Österlengymnasiet Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande bedömning...2

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2012-10-02 Dnr 43-2011:4845 Lidingö kommun Lidingo.stad@lidingo.se Rektorn vid Bodals skola agneta.wemnell@lidingo.se Beslut för grundskola efter tillsyn av Bodals skola i Lidingö kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Skolinspektionen Dnr 43-2014:7972 Karlskrona kommun Beslut för gymnasiesärskola efter prioriterad tillsyn i Törnströmska gymnasiet i Karlskrona kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund,

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2016:4785 Säffle kommun kommun@saffle.se Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Herrgårdsgymnasiet C i Säffle kommun 2 (9) Tillsyn i Herrgårdsgymnasiet C har genomfört tillsyn av Säffle kommun

Läs mer

Beslut. På Skolverkets vägnar. Björn Persson Enhetschef Cecilia Hanö Undervisningsråd

Beslut. På Skolverkets vägnar. Björn Persson Enhetschef Cecilia Hanö Undervisningsråd Beslut Styrelsen för Ljud&Bildskolan i Halmstad Box 4061 300 04 Halmstad 1 (1) Genomförd inspektion av utbildningen vid den fristående gymnasieskolan Ljud & Bildskolan i Halmstads kommun Skolverket har

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Vegeriets mat- och hälsogymnasium i Helsingborgs kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Vegeriets mat- och hälsogymnasium i Helsingborgs kommun Dnr 44-2010:6019 2011-02-09 Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Vegeriets mat- och hälsogymnasium i Helsingborgs kommun Beslut Dnr 44-2010:6019 1 (3) 2011-02-09 Huvudman för och Rektorn

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Carlsund utbildningscentrum i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175

Regelbunden tillsyn i Carlsund utbildningscentrum i Motala kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :175 Regelbunden tillsyn i Carlsund utbildningscentrum i Motala kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:175 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Carlsund utbildningscentrum Motala kommun Datum 2009-08-11

Läs mer

För barn och unga 7 20 år Grundsärskolan och gymnasiesärskolan. Den svenska skolan för nyanlända

För barn och unga 7 20 år Grundsärskolan och gymnasiesärskolan. Den svenska skolan för nyanlända För barn och unga 7 20 år Grundsärskolan och gymnasiesärskolan Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2011-12-14 Realgymnasiet Gävle Rektorn vid Realgymnasiet Gävle Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Realgymnasiet Gävle i Gävle kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1992:403) om kommunal vuxenutbildning; SFS 2001:159 Utkom från trycket den 19 april 2001 utfärdad den 1 mars 2001. Regeringen föreskriver

Läs mer

Skolbeslut för grundskola

Skolbeslut för grundskola Skolbeslut 2011-02-18 Dnr 43-2010:2373 Skolbeslut för grundskola efter tillsyn i Lundbyskolan i Örebro kommun Skolbeslut Tillsyn i Lundbyskolan Örebro kommun 2011-02-18 2 (11) Dnr 43-2010:2373 Rektor vid

Läs mer

Störst utflöde från respektive kommun. Reservantagningen 2018

Störst utflöde från respektive kommun. Reservantagningen 2018 Störst utflöde från respektive kommun Reservantagningen 0 Störst utflöde från Ale: Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg Katrinelundsgymnasiet Göteborg Mimers hus Kungälv Ekonomi/ Bernadottegymnasiet Göteborg

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola

Skolbeslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola Beslut Tillsyn i Utsikten Dals-Eds gymnasieskola 2010-04-15 1 (15) Dnr 43-2009:3994 Rektorn vid Utsikten Dals-Eds gymnasieskola Nössemarksvägen 10 668 31 Ed Skolbeslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i gymnasieförordningen (1992:394); SFS 2000:219 Utkom från trycket den 3 maj 2000 utfärdad den 30 mars 2000. Regeringen föreskriver i fråga om gymnasieförordningen

Läs mer

Beslut. Melleruds kommunn. 2011-01-20 Dnr 43-2010:4423. 4644 80 Mellerud. Komm

Beslut. Melleruds kommunn. 2011-01-20 Dnr 43-2010:4423. 4644 80 Mellerud. Komm Beslut Melleruds kommun 4644 80 Mellerud kommunen@mellerud.se 2011-01-20 Dnr 43-2010:4423 Komm munbeslut efter tillsyn av Melleruds kommunn Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besök: Kungsgatan

Läs mer

Genomströmning i gymnasieskola inom Göteborgsregionen

Genomströmning i gymnasieskola inom Göteborgsregionen GR Utbildning 9-4-17 Genomströmning i gymnasieskola inom Göteborgsregionen Sveriges kommuner och landstings index för 8 för gymnasieskolan (gäller avgångselever inom GR VT8) Indexet visar programmets resultat

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola %.0 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5372 Karlstads kommun karlstadskommun@karlstad.se Hammarö kommun kommunkvhammaro.se för gymnasieskola efter tillsyn i Karlstads kommun och Hammarö kommun Skolinspektionen

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola

Skolbeslut för gymnasieskola Beslut 2010-12-06 Dnr 43-2010:1367 Skolbeslut för gymnasieskola efter tillsyn i Bergska skolan i Finspångs kommun Skolbeslut Tillsyn i Bergska skolan 2010-12-06 2 (16) Dnr 43-2010:1367 Rektorerna vid Bergska

Läs mer

Beslut för Växjö Fria Gymnasium AB

Beslut för Växjö Fria Gymnasium AB Beslut Växjö Fria Gymnasium AB Org. nr 556584-7836 Beslut för Växjö Fria Gymnasium AB efter riktad tillsyn i Växjö Fria Gymnasium i Växjö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för fristående gymnasiesärskola

Beslut för fristående gymnasiesärskola Beslut 2013-02-20 Utvecklingspedagogik Sverige AB kontakt@up.se Rektorn vid Häggviks Gymnasium viveka.rosqvist@up.se Beslut för fristående gymnasiesärskola efter tillsyn av Häggviks Gymnasium i Sollentuna

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10744 Arvika kommun arvika.kommun@arvika.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Arvika kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Dnr 43-2016:10744 2 (5)

Läs mer

Rutin för tilläggsbelopp gällande extraordinärt stöd och modersmålsundervisning

Rutin för tilläggsbelopp gällande extraordinärt stöd och modersmålsundervisning Rutin för tilläggsbelopp gällande extraordinärt stöd och modersmålsundervisning Sektor utbildning Antagen av Sektor utbildning Ledningsgrupp 2015-10-12 Reviderad 2018-11-19 Innehållsförteckning 1. Inledning...

Läs mer

Störst utflöde från respektive kommun. Reservantagningen 2018 Utbildningsgruppen Kontakt:

Störst utflöde från respektive kommun. Reservantagningen 2018 Utbildningsgruppen Kontakt: Störst utflöde från respektive kommun Reservantagningen 0 Utbildningsgruppen 000 Kontakt: margaretha.allen@goteborgsregionen.se Störst utflöde från Ale: Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg Katrinelundsgymnasiet

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Enskilda gymnasiet info@enskildagymnasiet.se Rektorn vid Enskilda gymnasiet lebi@enskildagymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Enskilda gymnasiet i Stockholm

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola 3lin Köpings kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Köpings kommun 2(5) Tillsyn i Köpings kommun har genomfört tillsyn av Köpings kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Riktlinjer och rutiner för mottagande av nyanlända elever

Riktlinjer och rutiner för mottagande av nyanlända elever Riktlinjer och rutiner för mottagande av nyanlända elever förskoleklass, fritidsverksamhet, grundskola årskurs 1 9 grundsärskola årskurs 1 9 Dokumenttyp Riktlinjer och rutiner Fastställd 2017-03-13 15

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram 1 (1) Nyköpings kommun kommun@nykoping.se för gymnasieskola med introduktionsprogram efter tillsyn i Nyköpings gymnasium, Introduktionsprogram i Nyköpings kommun 1 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola IL Ån Beslut Dnr 43-2017:545 jens.holm@molndal.se Mölndals kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Frejagymnasiet gymnasiesärskolan Mölndals stad belägen i Mölndals kommun 2 (9) Tillsyn i Frejagymnasiet

Läs mer

Tillsynsbeslut för gymnasieskolan

Tillsynsbeslut för gymnasieskolan Beslut Skolinspektionen 2015-08-27 Göteborgs stad infoaeduc.boteborg.se Gymnasieskolenhetschef och rektorer vid Hvitfeldtska gymnasiet mikael.o.karlssonaeduc.ciotebord.se amela.filipovicaeduc.qotebord.se

Läs mer

Beslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola

Beslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola Skoiinspektionen Lo : ( i iif: 2014-06-18 Västerås kommun info@vasteras.se buf@vasteras.se Rektorn vid Traneilska gymnasiet margareta.skoglund@vasteras.se Beslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i gymnasieförordningen (2010:2039) Utfärdad den 20 juni 2018 Publicerad den 2 juli 2018 Regeringen föreskriver i fråga om gymnasieförordningen (2010:2039)

Läs mer

Utbildningsinspektion i Stockholms hotell- och restaurangskola

Utbildningsinspektion i Stockholms hotell- och restaurangskola Utbildningsinspektion i Stockholms kommun Stockholms hotell och restaurangskola Dnr 53-2006:962 Utbildningsinspektion i Stockholms hotell- och restaurangskola Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 44-2015:9569 Aprendere Skolor AB Org.nr. 556455-9523 Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Min skola Östermalm belägen i Stockholms kommun 2 (8) Tillsyn i Min skola Östermalm har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6145 och 2017:6149 Dorotea kommun info@dorotea.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dorotea kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (7) s beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 44-2016:11223 Lichron Teknik AB Org.nr. 556756-0635 elin.tai.lindberg@lichron.se för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn i Lichron Teknikgymnasium Värnamo Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för gymnasieutbildning

Beslut för gymnasieutbildning Dnr 43-2014:8497 Storfors kommun storfors.kommun@storfors.se Beslut för gymnasieutbildning efter tillsyn i Storfors kommun 2(12) Tillsyn i Storfors kommun har genomfört tillsyn av Storfors kommun under

Läs mer

Jämtlands Gymnasium! Utbildningsplaner Introduktionsprogrammen Dnr 54-2014. Handläggare Margareta Nenzén

Jämtlands Gymnasium! Utbildningsplaner Introduktionsprogrammen Dnr 54-2014. Handläggare Margareta Nenzén Jämtlands Gymnasium! Utbildningsplaner Introduktionsprogrammen Dnr 54-2014 Handläggare Margareta Nenzén Innehållsförteckning 1. Introduktionsprogrammen... 3 2. Preparandutbildning (IMPRE)... 4 2.1. Behörighet...

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola

Skolbeslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola Skolbeslut Till Rektorn för Eksjö Gymnasieskola och Eksjö kommun 2010-06-02 Dnr 43-2010:83 Skolbeslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola efter tillsyn i Gymnasieskolan i Eksjö kommun Skolbeslut Tillsyn

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola

Skolbeslut för gymnasieskola Beslut Bruksgymnasiet Gymnasievägen 1 747 40 Gimo 2011-03-30 Dnr 43-2010:5173 Skolbeslut för gymnasieskola efter tillsyn av Bruksgymnasiet i Östhammars kommun 2011-03-30 Skolbeslut Tillsyn i Bruksgymnasiet

Läs mer

Skolbeslut för fristående förskoleklass och grundskola

Skolbeslut för fristående förskoleklass och grundskola Skolbeslut Fristående grundskolan Runstycket Husie Kyrkoväg 96 2010-05-24 Dnr 44-2010:114 212 38 Malmö Skolbeslut för fristående förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Runstyckets skola i Husie stadsdel,

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Södertälje Praktiska Gymnasium i Södertälje kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Södertälje Praktiska Gymnasium i Södertälje kommun Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Södertälje Praktiska Gymnasium i Södertälje kommun Beslut Baggium Utbildning AB Ängbackevägen 15 428 34 KÅLLERED 1 (2) Tillsyn i den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Beslut för Grundskola

Beslut för Grundskola Beslut 2014-05-23 Funktionsanalys i skolan AB Rektorn vid Funktionsanalys i skolan AB Beslut för Grundskola efter tillsyn i Funkis skola i Haninge kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm,

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Friluftsgymnasiet

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Friluftsgymnasiet 1 (7) Energy Outdoor Sweden AB tomas.ronqvist@friluftsutbildning.se Rektorn för Friluftsgymnasiet goran.lundqvist@energigymnasiet.se Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Friluftsgymnasiet

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i gymnasieförordningen (1992:394); SFS 2010:1040 Utkom från trycket den 13 juli 2010 utfärdad den 1 juli 2010. Regeringen föreskriver 1 i fråga om gymnasieförordningen

Läs mer

Uppföljning av beslut efter riktad tillsyn av Statens institutionsstyrelses (SiS) ledning och styrning av utbildningen vid särskilda ungdomshem

Uppföljning av beslut efter riktad tillsyn av Statens institutionsstyrelses (SiS) ledning och styrning av utbildningen vid särskilda ungdomshem 1 (7) Statens institutionsstyrelse (SiS) kent.ehliasson@stat-inst.se tobias.lundberg@stat-inst.se Uppföljning av beslut efter riktad tillsyn av Statens institutionsstyrelses (SiS) ledning och styrning

Läs mer

Beslut. efter tillsyn i Värnamo kommun

Beslut. efter tillsyn i Värnamo kommun Beslut Värnamo kommun Beslut efter tillsyn i Värnamo kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00, Fax: 08-586 080 07 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Höörs kommun Beslut för grundsärskola efter prioriterad tillsyn i Sätoftaskolan belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1,

Läs mer

Beslut Dnr :2426. Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Karlskrona kommun

Beslut Dnr :2426. Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Karlskrona kommun Beslut 2010-12-13 Dnr 44-2010:2426 Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Karlskrona kommun Beslut Tillsyn i NTI-gymnasiet 2010-12-13 1 (3) 44-2010:2426 Tillsyn i den fristående

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 43-2016:10996 Uppsala kommun för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn av Ekebygymnasiet i Uppsala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Utbildningsinspektion i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan

Utbildningsinspektion i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan Utbildningsinspektion i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan UTBILDNINGSINSPEKTIONENS SYFTE Skolverkets utbildningsinspektion skall bidra till kvalitetsförbättring genom att bedöma hur verksamheterna arbetar

Läs mer

Utbildningsinspektion i den fristående grundskolan Vassbo skola i Uddevalla

Utbildningsinspektion i den fristående grundskolan Vassbo skola i Uddevalla Inspektionsrapport från Skolverket 54-2007:2183 Utbildningsinspektion i den fristående grundskolan Vassbo skola i Uddevalla Bes lut Skolrapport Beslut Explicarium AB Råane 9 451 91 Uddevalla 2008-05-08

Läs mer

Dnr :1597. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Al-Maarif tvåspråksskola i Helsingborgs kommun

Dnr :1597. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Al-Maarif tvåspråksskola i Helsingborgs kommun 2010-06-18 Dnr 44-2010:1597 Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Al-Maarif tvåspråksskola i Helsingborgs kommun Beslut Skånes Svensk Arabiska förening Al-Maarif skola 2010-06-18 1 (3) Dnr

Läs mer

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående förskoleklassen och grundskolan Al-Zahraa Idealiska Akademi i Stockholms kommun

Dnr : Beslut. efter tillsyn av den fristående förskoleklassen och grundskolan Al-Zahraa Idealiska Akademi i Stockholms kommun Beslut efter tillsyn av den fristående förskoleklassen och grundskolan Al-Zahraa Idealiska Akademi i Stockholms kommun Beslut Tillsyn i Al-Zahraa idealiska Akademi 1 (3) Al-Zahraa Idealiska Akademi AB

Läs mer

Utbildningsinspektion i den fristående grundskolan Friskolan i Kärna i Kungälvs kommun

Utbildningsinspektion i den fristående grundskolan Friskolan i Kärna i Kungälvs kommun Inspektionsrapport från Skolverket 2006:127 Utbildningsinspektion i den fristående grundskolan Friskolan i Kärna i Kungälvs kommun Bes lut S kolrapport Beslut Mona Hurtig Skol AB Solskiftegatan 4 442 53

Läs mer

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Borås Praktiska Gymnasium i Borås kommun

Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Borås Praktiska Gymnasium i Borås kommun Regelbunden tillsyn i den fristående gymnasieskolan Borås Praktiska Gymnasium i Borås kommun Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-2009:2833 Beslut Baggium AB Ängbackevägen 15 428 34 Kållered

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 43-2016:4587 Malmö kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hermodsdalsskolan belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Organisation nationella program åk 1 samt IM läsåret 2018/19 Bilaga 1 dnr 0576/18

Organisation nationella program åk 1 samt IM läsåret 2018/19 Bilaga 1 dnr 0576/18 Organisation nationella program åk 1 samt IM läsåret 2018/19 Bilaga 1 dnr 0576/18 Område Skola Typ av program Program Inriktning (grå markering = startar år 2) IM totalt IM år 1 IM år 2-3 NP år 1 Lindholmen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2013-01-18 Mikael Elias Gymnasium AB carina.hall@academedia.se Rektorn vid Mikael Elias Teoretiska Gymnasium i Stockholm helen.forsberg@teoretiska.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 44-2017:6125 Östersunds gymnasieskola AB Org.nr. 556721-2641 för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn i Östersunds gymnasieskola Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Beslut 2013-06-05 Stiftelsen Livets Ord robert.ekh@loks.se Rektorn vid Livets Ords Kristna Gymnasium mats.hansen@lokg.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående Livets

Läs mer

Stödmaterial för samverkan kring studiehandledning på modersmålet i grund- och gymnasieskolan

Stödmaterial för samverkan kring studiehandledning på modersmålet i grund- och gymnasieskolan Utbildningsförvaltningen stödmaterial Sida 1 (6) 2018-12-04 Stödmaterial för samverkan kring studiehandledning på modersmålet i grund- och gymnasieskolan Elev i behov av studiehandledning på modersmålet

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning %eis Skolinspektionen Dnr 43-2017:5390 Kungsbacka kommun info@kungsbacka.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Kungsbacka kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan vid Järfälla gymnasium i Järfälla kommun. Skolinspektionen.

Beslut. efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan vid Järfälla gymnasium i Järfälla kommun. Skolinspektionen. Beslut Järfälla kommun info@jarfalla.se Rektor Mariella.augustssonajarfalla.se 2017-11-02 Dnr 400-2016:6992 Beslut efter kvalitetsgranskning av garanterad undervisningstid i gymnasieskolan vid Järfälla

Läs mer