MÖTE MED VÅREN I KABUL MAJ 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MÖTE MED VÅREN I KABUL MAJ 2013"

Transkript

1 MÖTE MED VÅREN I KABUL MAJ 2013 Anders Larsson Avrundade ett besök i Dubai med att resa tre dagar till Kabul och Afghanistan blev därmed ytterligare ett land som jag besökt. Det var en trevlig vistelse som gav mersmak på landet även om säkerhetsläget tyvärr inte uppmuntrar till längre rundresor för närvarande. Praktisk info: Visum fick av Club100 medlemmen Bo Karlsson tips om Afghanistans konsulat i Dubai. Där utfärdas turistvisum utan krångel med inbjudningsbrev, bokningsbekräftelser etc. Adressen är som följer: Afghan Consulate General in Dubai, the United Arab Emirates Street 38B, Villa 23, Al Jaffilia Metro Station Bur Dubai, Behind Dubai Immigration Office Dubai United Arab Emirates Telephone (+971) Ligger på bekvämt promenadavstånd från såväl Metro stationen Al Jaffilia som det populära turisthotellet Chelsea Plaza vid Satwa Roundabout. Lämnar man passet på förmiddagen mellan 08:30 till 11:00 söndag till torsdag så kan hämta det på eftermiddagen samma dag mellan 14:30 till 16:00

2 Ta sig dit från Dubai finns det ett stort urval av flighter. Jag åkte själv med lågprisbolaget FlyDubai och min biljett t.o.r Dubai-Kabul kostade SEK Andra bolag som flyger sträckan är KAM Airways, Safi Airways och Ariana Afghan Airways. Flygen till/från Afghanistan går från Terminal 2 i Dubai (den gamla internationella terminalen) som är under ombyggnad och den är trång och överbelastad. Räkna med långa köer för incheckning, pass- & säkerhetskontroller. Resan till Kabul gick över bergstrakter med snöklädda toppar och tog knappt 3 timmar. Det är 30 minuters tidsskillnad mellan Dubai och Kabul.

3 Ankomst flygplatsen i Kabul är ganska lugn då allmänheten inte släpps in i terminalbyggnaderna. Vid ankomst ska utlänningar registrera sig hos Inrikesministeriet som har en disk i bagagehallen. Det behövs 2 foton och jag hade bara 1 med mig varför de inte accepterade mina formulär. Officiellt ska man då registrera sig på ministeriet inne i Kabul, men jag tyckte inte jag hade tid med det eftersom jag endast skulle stanna några dagar. Det gick bra utan registreringen och ingen frågade efter den vid utresan. Det finns en hel del hjälpredor som vill dra i dina väskor, men det är bara att lasta upp dom på en bagagevagn och promenera ut till vänster ur terminalbyggnaden mot parkering C där taxi finns och dit privat bilar får köra in. På vägen passeras parkering B, men dit har bara officiella fordon (t.ex. från militär, företag & biståndsorganisationer) access. Räkna med att betala 500 afghani för en taxi från flygplatsen till centrum. Klimat i början av maj var det perfekt väder, cirka 23 grader dagtid med klar och fin luft. I och med att Kabul ligger högt, på cirka 1800 meter, blir kvällarna svalare ned mot 15 grader. Boende hotellen i Kabul är dyra, de av internationell standard som Serena, Safi Landmark, Kabul Star kostar över USD 300 natten!! Hotellen i centrum har ofta varit utsatta för terroristattacker och är kraftigt fortifierade vilket bidrar till den höga kostnaden. Är ju snål smålänning av börden så inspirerad av den flitige resenären Bengt Hildebrand beslutade jag mig för att prova på Couch Surfing istället för hotellboende. Fick napp hos en turkisk kille, Murat, som bor och jobbar ihop med ett par afghanska ungdomar. Det visade sig vara ett utmärkt arrangemang, de delade en lägenhet i ett nybyggt område nära flygplatsen som heter Shahrak-e-Aria (White City). En lyckad CS-debut och min gäststuga på lantstället i Småland står till förfogande året om för andra CS-medlemmar om de mot förmodan skulle lyckas hitta dit.

4 Aria City Kabul: I bostadsområdet fanns det en del mataffärer och mindre restauranger. Så när jag inte reste runt i centrum fick jag dessutom leva lite förortsliv.

5 I soffan i arbetsrummet: Under min mejlväxling med Murat framgick det att han gillar dansk mögelost så jag bytte till mig nattlogin mot 10 små trekanter av Castello ost som jag tog med från Dubai.

6 Transport för sightseeing använde jag mig av ett företag som heter Afghan Logistics & Tours. För 60 USD fick jag 6 timmars biltur runt Kabul & omgivningar med en trevlig och kunnig chaufför som pratade bra engelska. Bilen var i bra skick och Samir som körde mig var engagerad och ville visa upp Kabul från sin bästa sida. Vi var även runt till hans barndomshem i gamla stan och hans gamla skola. Sightseeing nedan följer ett axplock av diverse sevärdheter som jag besökte. En av höjdpunkterna var besöket vid det utbombade palatset Darul Aman i utkanten av Kabul. Palatset byggdes på 1920-talet av kung Amanullah Khan. En av soldaterna som vaktade stället följde mig på en rundtur och visade var det var säkert att sätta fötterna. Bakom palatset håller en kinesisk byggfirma på att bygga en ny parlamentsbyggnad.

7

8

9 Andra byggnader är dock i bättre skick än denna. I centrum av Kabul finns en trivsam park där familjer har picknick och kärlekspar sitter och pratar på filtar i gräset. Området heter Babur Gardens och där finns paviljonger, karavan saray, mausoleum (mogul kejsaren Babur s grav) och ett palats som förr tillhörde drottningen, men som nu är restaurerat och ombyggt till restaurang.

10 Queens Palace numera Serena s restaurang: : Utsikt från Babur s grav

11 Som överallt annars i Mellan Östern finns det i Kabul livliga marknader och basarer: Avdelningen för fjäderfä:

12 Avdelningen för hembrännare och tekokare: Larsson i bomullsbutiken, här var det inga problem att få bukt med öronvaxet:

13 Hos slaktaren på hörnet: Fårskallar på lit-de-parade :

14 Lunchrusning i basarkvarteren: Chauffören Samirs barndomskvarter i gamla Kabul:

15 Även i Kabul kan man mata duvor som pensionär: Hotell & restaurang i centrala Kabul, observera den plockade kalkonen som hänger från den blå skylten:

16 Kung Nadir Shah s mausoleum på Maranjan Hill med utsikt över östra Kabul. Nadir Shah dödades i ett attentat Det finns även en källarvåning med gångar runt kullen med ytterligare gravar.

17 Gamlingar som var unga på 60- & 70-talet kanske minns Chicken Street som var en knutpunkt på the Hippie Trail landvägen från Europa till Indien & Nepal. Chicken Street motsvarade vad Khao San Road i Bangkok är för dagens backpackers, ett syndens näste fullt av små hotell, restauranger och souvenirbutiker. Idag är gatan stillsam, hippie hotellen är borta, men det finns några souvenirbutiker kvar: När Chicken Street passerar Zargona Road byter den namn till Flower Street och blir ett tillhåll för stadens blomsterhandlare:

18 Ett påtagligt inslag i stadsbilden är de Wedding Halls som har mer heller mindre fantasifulla namn som t.ex. Kabul Paris Wedding Hall. Bröllopsfester i Afghanistan är storslagna och har blivit ett socialt bekymmer. Stora summor spenderas och mannens familj måste spara länge och även skuldsätta sig för att kunna arrangera bröllop. Även fattigare familjer förväntas bjuda upp emot 1000 gäster och på medelklassens bröllop är det kutym inte ovanligt med 5000 gäster eller fler. Ballongen på bilden nedan är inte en luftburen reklampelare. Det är en amerikansk övervakningsfarkost som håller ett öga på rörelserna i och kring staden. Finns flera av dessa svävande i luften runt om Kabul:

19 Avslutar med några semesterbilder från Dubai. Yngste sonen hade anslutit från Singapore och vi passade på att turista en del. Åkte upp i Burj Al Khalifa, världens högsta byggnad (missa inte att beställa hissbiljetterna på Internt, de kostar annars 4 gånger så mycket vid dörren) för att se Dubai by night:

20 Var ute vid nybyggda Palm Jumeirah och latade oss i vattenparken Atlantis. Finns aktiviteter som är njutbara för alla åldrar: Tog även en avstickare till Abu Dhabi och Ferrari World. Där finns bl.a. världens snabbaste berg-och-dalbana:

21 Hann även med lite Dune Bashing med bil i öknen:

22 Besöket avrundades med High Tea i skybaren på Burj Al Arab, världens dyraste hotell. Rumspriserna överstiger vad jag är beredd att betala för att få sova i en säng. Det andra sättet att få tillträde till lokalerna är att boka in sig på någon form av måltid. Det var riktigt trevligt att svänga upp till receptionen med den gamla skraltiga Nissan Sunny jag hyrt och lämna över nycklarna till killen från Valet Parking och be honom vara försiktig med lacken. Hotellets exteriör har en tjusig design, min invändigt är det lite för mycket guld och röda mattor för min smak. Påminner starkt om den tvivelaktiga nattklubb jag besökte i Tasjkent i samband med Club100-resan förra året. Skybar på 27:e våningen har en fantastisk utsikt över Dubai och havet omkring. Lyckades få den bästa platsen med fönsterbord i nordöstra hörnet av baren. Hade googlat till mig tricket, det gäller att vara lite för tidig, ganska exakt 15 minuter innan sittningen börjar för att komma först i kön. Är man för tidigt ute blir man bara nedskickad till bottenvåningen igen för att invänta det bokade klockslaget. Inredningen i baren liknar en Finlandsfärja från 80-talet med blå och turkosa pastellfärger. Cirka 850 kronor per person kostade kalaset med te/kaffe, ett glas skumpa och 7 olika serveringar av smörgåsar, kakor, scones och efterrätter. Var det värt priset? Knappast, men det är trots allt kul att ha varit där.

23

Ocean View hotel, Dubai marina/jbr, allarum kanvaratwins http://www.jaresortshotels.com/properties/oceanviewhotel/overview.aspx

Ocean View hotel, Dubai marina/jbr, allarum kanvaratwins http://www.jaresortshotels.com/properties/oceanviewhotel/overview.aspx Offert och programförslag Dubai 2015, Se villkor för bokningar på sid 5. Hotellförslag som passar Skandinaviska företag. Hotellpriser ges helt transparent för grupper (10+ rum) vid förfrågan med exakta

Läs mer

Ca.-Priser hotell Arab Health (10 + rum)

Ca.-Priser hotell Arab Health (10 + rum) Offert och programförslag Dubai vintern 2012-2013, Kostnadsförslag + programförslag Arab Health /pharma mässan 27-31/1 2013 (mässan är 28-31 jan 2013) Se villkor för hotellen i rutan på sid 5. Ca.-Priser

Läs mer

Ocean View hotel, Dubai marina/jbr, allarum kanvaratwins http://www.jaresortshotels.com/properties/oceanviewhotel/overview.aspx

Ocean View hotel, Dubai marina/jbr, allarum kanvaratwins http://www.jaresortshotels.com/properties/oceanviewhotel/overview.aspx Offert och programförslag Dubai 2015, Se villkor för bokningar på sid 5. Hotellförslag som passar Skandinaviska företag. Hotellpriser ges helt transparent för grupper (10+ rum) vid förfrågan med exakta

Läs mer

Offert och programförslag Abu Dhabi 2015/2016 Konferensresor info baserat på 25 pers. Se villkor för bokningar på sid 5.

Offert och programförslag Abu Dhabi 2015/2016 Konferensresor info baserat på 25 pers. Se villkor för bokningar på sid 5. Konferensresor info baserat på 25 pers. Se villkor för bokningar på sid 5. Hotellförslag som passar Skandinaviska företag-med konferens Priserna nedan är från-priser i standardrum under högsäsong okt-maj

Läs mer

Ca.-Priser hotell Gulf Food (10 + rum)

Ca.-Priser hotell Gulf Food (10 + rum) Offert och programförslag Dubai vintern 2012-2013, Se villkor för hotellen i rutan på sid 5. Ca.-Priser hotell Gulf Food (10 + rum) Alt 1: Oasis Beach Towers lägenheter http://www.jaresortshotels.com/properties/oasisbeachtower/tower/overview.aspx

Läs mer

Exakta priser för grupper (9+ rum) ges vid exakta datum och antal rum som behövs från hotellet.

Exakta priser för grupper (9+ rum) ges vid exakta datum och antal rum som behövs från hotellet. Offert och programförslag Dubai Se villkor för bokningar på sid 5. Hotellförslag som passar Skandinaviska företag. Exakta priser för grupper (9+ rum) ges vid exakta datum och antal rum som behövs från

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

DUBAI Medlemsresa med Företagarna Sundsvall & Företagarna Timrå 2016

DUBAI Medlemsresa med Företagarna Sundsvall & Företagarna Timrå 2016 DUBAI Medlemsresa med Företagarna Sundsvall & Företagarna Timrå 2016 12-16 oktober Dubai - mellanösterns svar på Miami, en metropol som uppfyller alla drömmar! Staden passar alla - barnfamiljer, kompisgäng,

Läs mer

Reseguide till London

Reseguide till London Reseguide till London Alla nödvändigheter för din London resa Nicholas Harrison Vill du åka till London utan att spendera allt för mycket pengar? Denna guide hjälper dig boka alla nödvändigheter för en

Läs mer

Hotellförslag som passar Skandinaviska företag.

Hotellförslag som passar Skandinaviska företag. Offert och programförslag Dubai 2012-2013, Se villkor för bokningar på sid 5. Hotellförslag som passar Skandinaviska företag. Priserna nedan är från- priser i standardrum under högsäsong i Dubai. Exakta

Läs mer

Vilken termin ska man åka?

Vilken termin ska man åka? Under höstterminen 2012 åkte jag till Kina som utbytestudent till ett universitet som heter Shanghai Jiao Tong University (SJTU). Jag valde Jiao Tong för att det ligger i min favoritstad Shanghai och är

Läs mer

Endast 3 timmars tidsskillnad: när klockan är 12 i Sverige är den 15 i Dubai.

Endast 3 timmars tidsskillnad: när klockan är 12 i Sverige är den 15 i Dubai. FastighetsQuinnorna Syd inbjuder till resa med studiebesök till Dubai/Abu Dhabi/Förenade Arabemiraten 18-25 januari 2014 + tilläggsdagar för sol & bad 25-30 januari 2014 Burj Khalifa, världens högsta byggnad,

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF.

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF. Alla var snabbt uppe även denna morgon 07,00 för idag skulle vi lämna San Fransisco men först hade vi en hel del att göra. Vi började med frukost i vanlig ordning men det blev en ganska omtumlande frukost.

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

MED KÄPP OCH RULLSTOL I INDIEN

MED KÄPP OCH RULLSTOL I INDIEN MED KÄPP OCH RULLSTOL I INDIEN Foto Gunilla Löfgen MED KÄPP OCH RULLSTOL I INDIEN Med förslitning i ländrygg och artros i en höft begränsas mina fysiska aktiviteter. Att promenera mer än kortare sträckor

Läs mer

Kundutvärdering (Anne Christin Hedlund)

Kundutvärdering (Anne Christin Hedlund) Kundutvärdering (Anne Christin Hedlund) Avresedatum: 2015 06 27 Hur var boendet jämfört med dina förväntningar? Hur var maten som ingick i resans pris? kvaliteten på InShape Travel? g godkänner att mina

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april

Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Näsbyparks TK välkomnar Er till tennislägret i Kroatien våren 2013! Kroatien 2013 NPTK klubbresa 13-20 april Med början hösten 2010 samt våren 2011-2012 arrangerade vi våra första tennisresor till Kroatien.

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Club Eriks noga utvalda upplevelser En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Två avresedatum!! 17-24 & 20-27 november 2016 Sista minuten-erbjudande till Kina

Läs mer

Guide för din fotbollsresa till Arsenal

Guide för din fotbollsresa till Arsenal Guide för din fotbollsresa till Arsenal Väljer du att åka på fotbollsresa till Arsenal med BE Resor kan det vara bra att veta att titta på den här guiden som vi har nedan. I den här guiden är det meningen

Läs mer

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN HANS PETERSON ORDLISTA sällan (sida 11, rad 17),, inte ofta mullrar (sid 3, rad 1), högt ljud har hand om (sid 3, rad5), passar, tar hand om alperna (sid 4, rad 3), höga berg

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :)

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :) Namn: Malin Mauritsen Resa: Portugal - Atlantkusten langritt Datum: 26.4-3.5 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Enda var en missuppfattning om upphämtningstid

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

EC2EL Europaresa! Ons 13/5

EC2EL Europaresa! Ons 13/5 EC2EL Europaresa! Ons 13/5 Vi samlades på resecentrum kl 07:10 ovanför rulltrappan, för att senare när alla anlänt dela ut biljetter och pengar till mat. Kl 07:25 ankom tåget i tid och vi åkte förväntansfulla

Läs mer

Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj

Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj Näsbyparks TK välkomnar Er till tennislägret i Kroatien våren 2014! Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj Med början hösten 2010 samt våren 2011-2013 arrangerade vi våra första 4 tennisresor till

Läs mer

Projektarbete om HIV i Laos

Projektarbete om HIV i Laos Projektarbete om HIV i Laos Rapport från min vistelse i Laos under ett par veckor för insamling av information kring HIV-situationen i landet. (december 2004) Jag har tidigare rest i Laos några gånger

Läs mer

Las Vegas med Fightplay & Ciceron

Las Vegas med Fightplay & Ciceron UFC 116 Las Vegas Las Vegas med Fightplay & Ciceron Las Vegas är en stad som måste upplevas. Ingen stad i världen erbjuder den kombination av nöje, lyx, solsemester och shopping som Vegas. På dagarna kan

Läs mer

Svenska 2 ANSWER KEY MÅL 1. 1 -Fraser. 1. förr 2. gör 3. Trevligt 4. länge. 2 - Preteritum. 1. tyckte 2. bodde 3. arbetade 4. var 5. började 6.

Svenska 2 ANSWER KEY MÅL 1. 1 -Fraser. 1. förr 2. gör 3. Trevligt 4. länge. 2 - Preteritum. 1. tyckte 2. bodde 3. arbetade 4. var 5. började 6. Svenska 2 ANSWER KEY In some cases several alternatives are possible. The answers are arranged beginning with the best alternative, then the second best etc. MÅL 1 1 -Fraser 1. förr 2. gör 3. Trevligt

Läs mer

Programförslag Ras Al Khaimah 2015/2016 Incentiveresor info baserat på 25 pers. Se villkor för bokningar på sid 5.

Programförslag Ras Al Khaimah 2015/2016 Incentiveresor info baserat på 25 pers. Se villkor för bokningar på sid 5. Incentiveresor info baserat på 25 pers. Se villkor för bokningar på sid 5. Hotellförslag som passar Skandinaviska företag- incentives Priserna nedan är från-priser i standardrum under högsäsong okt-maj

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

ANKOMSTINFORMATION. Lagos, Algarve (Boavista och Marina Club) Bäste resenär, MEDDELANDE OM ANKOMSTTID

ANKOMSTINFORMATION. Lagos, Algarve (Boavista och Marina Club) Bäste resenär, MEDDELANDE OM ANKOMSTTID 1 ANKOMSTINFORMATION Lagos, Algarve (Boavista och Marina Club) Bäste resenär, Vi tackar för att du valt Sunbirdie och gör allt för att din vistelse på vårt resmål ska bli så angenäm som möjligt. I detta

Läs mer

Vår första vy över London från planet

Vår första vy över London från planet Slutrapporten Den 25:e oktober åkte vi i Es3 till London. Där utforskade vi staden, såg många olika sevärdheter, gick på museer och upptäckte en del av Londons musikliv. England och Sverige skilde sig

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Strikeforce SAN JOSE

Strikeforce SAN JOSE SAN JOSE Strikeforce torsdag Flyg Stockholm San Francisco Våra värdar väntar med transfer som tar sällskapet till hotellet. Incheckning på Clift Hotel o Ett av stadens främsta och coolaste hotell. Hotellet

Läs mer

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan 2015 05 29 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Spanien & Barcelona Om du inte har varit på Formel 1 resa till Spanien & Barcelona kommer

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY ÅRETS ARTÈGOEVENT! Inspireras av en unik Artègoshow med internationella topstylister. Ta chansen att vidareutbilda dig i olika workshops Upplev fantastiska Rom med Artègokollegor från hela världen. Vi

Läs mer

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D

Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D Henrik Ingmanson KINARESA 28/3 4/4 2014 SA11D INNEHÅLLSFÖRTECKNING Platsfakta 3 Program för Kinaresan 2014 4 Vårt hotell i Beijing 6 Förslag på packlista Kinaresa 7 Övrig information 8 Allmänna villkor

Läs mer

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar. innehållsförteckning Kap 1 Byxor s.1 Kap 2 Kidnappad s.2 Kap 3 den stora resan s.3 Kap 4 Hittat honom s.4 kap 5 Ingen tror oss s.5 Kap 6 Äntligen fångade s.6 BYXOR $$ Kap 1 Linus satt en tidig lördagmorgon

Läs mer

Bild+1.+Chiang+KaiPShek+Memorial+Hall+i+Taipei+ Bild+2+Kväll+vid+Daan+station,+Taiepi+101+i+ bakgrunden+

Bild+1.+Chiang+KaiPShek+Memorial+Hall+i+Taipei+ Bild+2+Kväll+vid+Daan+station,+Taiepi+101+i+ bakgrunden+ Utbytesrapport NationalTaiwanUniversityofScienceandTechnology(NTUST) Taipei,Taiwan Våren2015 fanny.henriksson@aalto.fi 13.8.2015 E"postadressochrapportfårpubliceraspåskolanshemsida RapportöverutbyteiTaipeivåren2015

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Studieresa Till EU-parlamentet

Studieresa Till EU-parlamentet Studieresa Till EU-parlamentet När våren fortfarande var i full blom gjorde DHR i Borås en studieresa till Bryssel. Man fick träffa politiker och på plats studera hur man arbetar för tillgänglighet. Med

Läs mer

Dubai Hop on Hop off buss

Dubai Hop on Hop off buss Dubai Hop on Hop off buss Upplev Dubais alla hörn och sevärdheter med stadens Hop on Hop off bussar. Njut av panoramautsikten till den ultramoderna staden mitt i öknen från det öppna busstaket. Från bussen

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Las Vegas med Fightplay & Ciceron

Las Vegas med Fightplay & Ciceron UFC 116 Las Vegas Las Vegas med Fightplay & Ciceron Las Vegas är en stad som måste upplevas. Ingen stad i världen erbjuder den kombination av nöje, lyx, solsemester och shopping som Vegas. På dagarna kan

Läs mer

hade. Många har nationella konflikter med andra länder vilket drabbar invånarna och det sitter kvar även om de har kommit till ett annat land.

hade. Många har nationella konflikter med andra länder vilket drabbar invånarna och det sitter kvar även om de har kommit till ett annat land. Jag träffade Elmir för att prata om hans flykt från Bosnien till Sverige när kriget bröt ut och belägringen av Sarajevo inträffade i början på 1990-talet. Han berättade hur det var precis innan det bröt

Läs mer

Förslag Bröllopsresa Australien

Förslag Bröllopsresa Australien Förslag Bröllopsresa Förslag Bröllopsresa Vi har satt samman ett paket på cirka två veckor där ni blir bortskämda med bra boende och utsökt mat men också med flera spännande upplevelser. Denna bröllopsresa

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

The Royal Tour. Dag 1. Avresa från Sverige. Ankomst New Delhi sent på kvällen. Ankomsttransfer och övernattning på Hyatt Regency(5-stjärnigt).

The Royal Tour. Dag 1. Avresa från Sverige. Ankomst New Delhi sent på kvällen. Ankomsttransfer och övernattning på Hyatt Regency(5-stjärnigt). Dag 1 Avresa från Sverige. Ankomst New Delhi sent på kvällen. Ankomsttransfer och övernattning på Hyatt Regency(5-stjärnigt). Hyatt Regency Hotel Dag 2 Informationsträff om dagens olika aktiviteter. Bland

Läs mer

I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008.

I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008. I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008. (journalist) och (sexsäljare) befinner sig i en bar i Pattaya, Thailand. En intervjusituation. och det va som om

Läs mer

Vi hoppas att du ser fram emot denna spännade resa som du har bokat. Här kommer lite information kring visum till Indien.

Vi hoppas att du ser fram emot denna spännade resa som du har bokat. Här kommer lite information kring visum till Indien. Visumservice AB Box 24092 104 50 Stockholm ANGÅENDE VISUM TILL INDIEN Vi hoppas att du ser fram emot denna spännade resa som du har bokat. Här kommer lite information kring visum till Indien. Visumansökningar

Läs mer

tio tips om den grekiska ön Santorini

tio tips om den grekiska ön Santorini tio tips om den grekiska ön Santorini 01 Bo i Oía (ía) Oía är, i min smak, den finaste delen av Santorini. När du bildsöker på Santorini är det mest bilder av Oía du hittar. Men, när du söker efter boende

Läs mer

Martin Widmark Christina Alvner

Martin Widmark Christina Alvner Nelly Rapp monsteragent: Martin Widmark Christina Alvner Kapitel 1 På hotell Fjällvidden Nej, sa mamma. Jo, sa pappa. Nej, sa mamma. Du är finare utan. Det blir som jag har sagt, sa pappa. Det är jag

Läs mer

Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! Resperiod: 14 till 29 mars 2015

Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! Resperiod: 14 till 29 mars 2015 Res med Plan till Laos och Thailand! Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! 1 Resperiod: 14 till 29 mars 2015 Resans innehåll Vi reser till

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

RÖRLÄGGAREN SOM BLEV BERGSGUIDE

RÖRLÄGGAREN SOM BLEV BERGSGUIDE SH RÖRLÄGGAREN SOM BLEV BERGSGUIDE 2014-03-25 14:26 Det finns de som gillar att åka skidor. Och så har vi Bengt Lundberg vars hela liv genomsyras av skidåkning. Utöver det dagliga kneget som bergsguide

Läs mer

Reserapport 2012. University of Saskatchewan. (Edwards School of Business) Belinda Fagerlund

Reserapport 2012. University of Saskatchewan. (Edwards School of Business) Belinda Fagerlund Reserapport 2012 University of Saskatchewan (Edwards School of Business) Belinda Fagerlund Företagsekonomi FE-10 2013 INNEHÅLL / CONTENTS 1 Före resan... 3 2 Ankomst till Kanada... 3 3 University of saskatchewan...

Läs mer

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY ÅRETS ARTÈGOEVENT! Inspireras av en unik Artègoshow med internationella topstylister. Ta chansen att vidareutbilda dig i olika workshops Upplev fantastiska Rom med Artègokollegor från hela världen. Vi

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya.

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vävresa till Kenya 3-18 mars 2015 Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vi skickar dig förslag på flygavgångar som du själv betalar. Biljetten kommer att ligga på runt 5000 kr ToR till

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix ABC klubben Historiestund med mormor Asta Av Edvin Bucht 3a Djuptjärnsskolan Kalix Nu är Lea, Jacob och Dennis på väg till sin mormor, Asta som hon heter. Dom körde från orten Kalix, till deras mormor,

Läs mer

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Den portugisiska vägen/camino Portugués, Porto Tui, 7 nätter 1(5) Vandra i Portugal Bro bygd av Romare i Ponte da Lima Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Efter Den franska pilgrimsvägen

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Indiens pärlor. 12 DAGAR, DELHI-AGRA-FATEHPUR SIKRI-RANTHAMBORE- JAIPUR-MANDAWA Planerade avgångar 2012: 9-20/10, 5-16/11,

Indiens pärlor. 12 DAGAR, DELHI-AGRA-FATEHPUR SIKRI-RANTHAMBORE- JAIPUR-MANDAWA Planerade avgångar 2012: 9-20/10, 5-16/11, Indiens pärlor 12 DAGAR, DELHI-AGRA-FATEHPUR SIKRI-RANTHAMBORE- JAIPUR-MANDAWA Planerade avgångar 2012: 9-20/10, 5-16/11, På denna resa får du uppleva Indiens nästan overkliga blandning av överdådiga palats,

Läs mer

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad.

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Inledning Resedagbok från Mocambique Inledning Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Jag beskriver vad vi gjorde på resan och jag kommer även att skriva om

Läs mer

Ta nyår till oanade höjder 10 takbarer världen över

Ta nyår till oanade höjder 10 takbarer världen över Ta nyår till oanade höjder 10 takbarer världen över Missa inte chansen att fira in det nya året hundra meter upp i luften under bar himmel. Allting blir bättre med en fin utsikt, därför har hotell- och

Läs mer

ANKOMSTINFORMATION Kalamata, Costa Navarino

ANKOMSTINFORMATION Kalamata, Costa Navarino ANKOMSTINFORMATION Kalamata, Costa Navarino Bäste resenär, Vi tackar för att du valt Sunbirdie och gör allt för att din vistelse på vårt resmål ska bli så angenäm som möjligt. I detta dokument finns en

Läs mer

NANNY KALIFORNIEN. Att jobba som Au pair. Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state

NANNY KALIFORNIEN. Att jobba som Au pair. Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state NANNY I KALIFORNIEN Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state Att jobba som Au pair Att fara till Kalifornien och jobba som en Au pair är en fantastisk möjlighet att utvecklas och

Läs mer

Program NTPR-resan 2009 U B C C. British Car. United

Program NTPR-resan 2009 U B C C. British Car. United Program NTPR-resan 2009 U B C C United British Car Clubs Gothenburg Sweden 9 januari 2009 NTPR 2009 dag för dag - en preliminär tankeställare Onsdag 10 juni Anglo Bridge kallas DFDS fraktrutt mellan Göteborg

Läs mer

Jätteträd, vingårdar & Alcatraz

Jätteträd, vingårdar & Alcatraz Jätteträd, vingårdar & Alcatraz Denna tvådagars tur innehåller stora höjdpunkter från San Fransisco med omnejd. Upplev jätteträden i Muir Woods, smaka utsökt vin i vindistriken norr om San Fransisco och

Läs mer

Ett skepp kommer lastat

Ett skepp kommer lastat Ett skepp kommer lastat Publicerad 24 okt 2012 När det stora kryssningsfartyget Marina lägger till i Frihamnen startar ett intensivt arbete. Genom att erbjuda

Läs mer

Rally Sweden, Colins Crest Award & Ken Block

Rally Sweden, Colins Crest Award & Ken Block Rally Sweden, Colins Crest Award & Ken Block av Leif Bength, Wildlife Photographer. 2011-02-12 http://www.wildlifephotographer.se/blog/2011/02/rally-sweden-colins-crest-award-och-ken-block/ Tack vare att

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga!

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga! Namn: Kristina Palm Resa: Balkan Trail Datum: 12-19 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest 2015 07 17 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Ska du åka på Formel 1 resa till Ungern & Budapest med BE Resor kommer du vekligen

Läs mer

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då? MATTE PÅ ZOO HEJSAN! Jag heter Mattias och jag är 8 år. Jag kallas Matte, det har jag gjort sedan jag var väldigt liten. Jag har tre syskon. Elin, Matilda och Rut. Elin är två år mindre än mig. Matilda

Läs mer

1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Fantastiskt mottagande av en kunnig och engagerad guide

1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Fantastiskt mottagande av en kunnig och engagerad guide Namn: Anna Heide Resa: Ridresa Jordanien Datum: 26 juli-3 aug 2014 Kommentar mottagande: -Fantastiskt mottagande av en kunnig och engagerad guide Kommentar boende: -Hotellen var över förväntan och mycket

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse Utlandsstudier Ort: Monterrey, N.L, México Stockholm, Sverige 2012-07-22 1 Inledning Våren 2012 fick jag chansen att studera

Läs mer

Mexiko en rundresa med hästar, kultur, sol och bad! - besök på La Silla med Maria Gretzer 3 15 november

Mexiko en rundresa med hästar, kultur, sol och bad! - besök på La Silla med Maria Gretzer 3 15 november Mexiko en rundresa med hästar, kultur, sol och bad! - besök på La Silla med Maria Gretzer 3 15 november Mexiko är ett variationernas land, här kan man uppleva flera olika kulturer, många språk som inte

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer