Trä ningshändbok KSSS Optimistsegling / Zoom 8 Ränä ngen, Djursholm 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Trä ningshändbok KSSS Optimistsegling / Zoom 8 Ränä ngen, Djursholm 2012"

Transkript

1 Trä ningshändbok KSSS Optimistsegling / Zoom 8 Ränä ngen, Djursholm 2012 Version Vi i KSSS tränar och tävlar i segling i olika båtklasser och på den nivå vi själva väljer, från nybörjare till OS-landslaget. Den här Träningshandboken beskriver kortfattat hur träningen för Optimistseglingen fungerar på KSSS, vilka träningsgrupperna är och vilka kappseglingar man kan delta i. Välkommen att segla med oss på KSSS! KSSS Träningsutskottet Djursholm Johnny Sommarlund Mobile: Gustaf Lidvall Mobil:

2 OPTIMISTTRÄNING Träningen inleds med en samling och genomgång av dagens träningsmoment. När träningen börjar skall seglaren vara ombytt, båten vara riggad och klar att sjösättas för att vi ska hinna segla så länge som möjligt. Vi brukar därför vara på plats i hamnen en halvtimme innan utsatt träningstid för att rigga. Träningen avslutas med en kort genomgång av dagen, vad man har gått igenom på vattnet, att tänka på etc. Anmälan till träningen, träningstider, kostnader och en mängd annan information om träningarna finns på träningssidan på klubbens hemsida: Team KSSS Ranängen har en Facebookgrupp där vi håller kontakten med varandra. Sök efter KSSS Ranängen och begär att bli tillagd i gruppen. Träningen är indelad efter Svenska Seglarförbundets färgpyramid. Vi har träningsgrupper som spänner från den grön nybörjar nivån till svart nivå för dem som kappseglar på hög nationell och internationell nivå.

3 Piratseglarskola KSSS Piratseglarskola är en första introduktion till segling där yngre barn lekfullt introduceras till seglingsidrotten. Barnen får vatten- och seglingsvana på ett tryggt och roligt sätt. Målet med verksamheten är att barnen senare fortsätter att segla i KSSS träningsverksamhet. Piratseglarskolan genomförs för barn födda 2005 eller tidigare. Piratseglarskolan - Träningsdag Onsdagar Team KSSS Optimist Grön Team KSSS Optimist Grön är det första steget in KSSS seglingsträning. Här behöver du inte ha skaffat en egen Optimistjolle utan du kan hyra en från KSSS. Här lär du dig hantera din Optimist och grunderna i segling. De flesta tränar i grön grupp ett till två år varefter man har möjlighet att byta över till Team KSSS Blågrupp efter diskussion med din tränare. Grön - Träningsdag Onsdagar Tränare TBD Lagledare och föräldrarepresentant:? Telefon:? e-post:?

4 Team KSSS Optimist Blå Team KSSS Optimist Blå är till för dig som genomgått Team KSSS Optimist Grön och tycker segling är kul. Gruppen tränar två gånger i veckan och nu måste du ha skaffat dig en egen Optimist. Information om vad du skall tänka på när du köper en Optimistjolle kan du läsa om nedan eller på Svenska Optimistjolleförbundets hemsida Du kommer att få möjlighet att fortsätta utvecklas som seglare på det sätt du själv önskar. Målet är att få en första inblick i hur det är att kappsegla. En av veckans träningar är torsdagscupen, klubbens interna veckosegling för optimister. Detta brukar vara mycket spännande, uppskattat och inte minst lärorikt. Vinnarna i varje klass får ett spik pris efter varje torsdagscup och i slutet av säsongen räknas samtliga seglingar ihop och de som kommit bäst under samtliga tävlingar får pris, vilket delas ut på KSSS stora Årsmöte i februari. Seglare i Team KSSS Optimist Blå kan också delta i Stockholm Cup Optimist Grön och Blå. De flesta tränar i blå grupp ett eller två år varefter du har möjlighet att byta över till röd grupp efter diskussion med din tränare. Träningsdagar: Måndag och torsdag (KSSS Torsdagscup) Tränare: Didrik Dahlström Telefon: e-post: David Eriksson Telefon: xxx e-post: Lagledare och föräldrarepresentant: Elisabeth Koskull Telefon: e-post: Kappseglingar: KSSS Torsdagscup, Stockholm Cup Optimist Grön och Blå och JSM Optimist XS 1 1 Klassen Optimist XS är en rekommendation från Svenska Seglar förbundet (SSF) för yngre seglare att delta i under JSM. Klassen är öppen för alla optimistjolleseglare men vänder sig först o främst till seglare upp till 11 år, som inte deltagit på region eller rikskval. Klassen Optimist XS tävlar inte om SM titel utan om priset SSF:s XS Trophy.

5 Team KSSS Optimist Röd (Under våren 2012 tränar röd och svart tillsammans) Team KSSS Optimist Röd är till för dig som har valt seglingen till din sport och du förväntas träna och tävla regelbundet. Träningen är målinriktad syftet är att du skall fortsätta att utvecklas som kappseglare. Team KSSS Optimist Röd tränar 3 gånger i veckan samt deltar på klubbens torsdagsseglingar. I Team KSSS Optimist röd kappseglar du på regional nivå i Stockholm Cup Optimist Blå, seglar Regionkval samt deltar i JSM och Lag-SM. (Under våren 2012 tränar röd och svart tillsammans) Träningsdagar Måndag, onsdag, söndag (de dagar då det inte är Stockholms Cup kappsegling) samt KSSS Torsdagscup Tränare Elin Ogeman Telefon: e-post: Johanna Sommarlund Telefon: e-post: Lagledare och föräldrarepresentant: Gustaf Lidvall Telefon: e-post: Kappseglingar: KSSS Torsdagscup, Stockholm Cup Optimist Blå, Regionkval, JSM och Lag-SM

6 Team KSSS Optimist Svart (Under våren 2012 tränar röd och svart tillsammans) I Team KSSS Optimist Svart seglar du som redan passerat Grön, Blå och Röd grupp och du skall vara uttagen till att segla VM-kval. Team KSSS Optimist svart förväntas träna och tävla regelbundet utöver de 3 träningarna + torsdagscupen som anordnas varje vecka. I Svart grupp kappseglar du på nationell nivå (Rikskval) för att, om du är riktigt framgångsrik, nå det stora målet är att kvala in till någon av de stora internationella regattorna såsom JNoM, EM och VM. Träningsdagar Måndag, onsdag, söndag samt KSSS Torsdagscup på torsdag. Tränare Johanna Sommarlund Telefon: e-post: Lagledare och föräldrarepresentant: Lasse Walker Telefon: e-post: Rekommenderade kappseglingar: KSSS Torsdagscup, Stockholm Cup Optimist Blå, Regionkval, VM-kval, JSM, Lag-SM samt Internationella mästerskap.

7 Team KSSS Zoom 8 / E jolle Zoom 8 är en lämplig båt för dig som vuxit ur Optimisten och inte riktigt är redo att ta steget till E jolle eller Laser. Träningsdagar Måndag, onsdag, söndag samt KSSS Torsdagscup på torsdag. Tränare Wilhelm Johannisson Telefon: e-post: Lagledare och föräldrarepresentant: Johan Emilsson Telefon: e-post: Rekommenderade kappseglingar: KSSS Torsdagscup, Stockholm Cup, Zoom 8 GP serien, JSM samt Internationella mästerskap.

8 Mätta seglare orkar mer I samband med Torsdagscupen så grillar vi korv/hamburgare. Bemanningen av grillen kräver frivilliga krafter och ett grill schema upprättas i början av varje säsong. Alla seglare bidrar med 100 kr/per till korvkassan. Förhoppningen är att vi även vid ordinarie träningstillfällen kan erbjuda seglarna grillad korv men det förutsätter att det finns fler föräldrar som ställer upp och hjälper till. Kom ihåg Vi har ALLTID flytväst på oss nere på hamnplan. Båten skall vara riggad och klar när träningen startar. Du skall vara ombytt när samlingen börjar. Du måste meddela tränaren innan du seglar ut från bryggan. Du måste meddela tränaren om du seglar in själv innan avslutad träning. Det är ofta trångt på rampen vid upptagning och isättning av jollarna och därför viktigt att både barn och föräldrar hjälper varandra. Om du inte kan komma på en träning skall du meddela din tränare i god tid. Vid hårt väder avgör tränaren för vilka det är lämpligt att segla och vi har då aktiviteter på land. Träningen är inte inställd!

9 KAPPSEGLING Med Optimistjolle kan man kappsegla på många olika nivåer och sammanhang. Optimist seglar man fram till det år man fyller 15. När du fyller 15 år kan du välja att segla andra båttyper t.ex. Zoom8, E-jolle, Laser, 29 er eller 420. Det är roligt att kappsegla men man skall inte ha för bråttom med att delta i kvalseglingar och mästerskap utan lugnt börja med mindre kappseglingar såsom KSSS torsdagscup och Stockholm Cup Optimist Grön. Se gärna rekommendation över vilka tävlingar som just din träningsgrupp kommer att satsa på i presentationen av respektive träningsgrupp ovan. KSSS coacher vid utvalda kappseglingar Till vissa utvalda kappseglingar finns tränare med båt tillgänglig för att hjälpa KSSS seglarna. Dagen börjar med en genomgång på land om förutsättningarna för dagens kappsegling. Seglarna får hjälp att kolla riggens trimning på land och på sjön. Mellan seglingarna får tränarna ge råd och hjälpa till med praktiska saker som att fixa småsaker på rigg och båt. I tränarbåten kan man också ha mat och dryck till seglarna vid långa seglingsdagar. Håll utkik på träningssidorna efter tävlingar med medföljande tränare.

10 KSSS Torsdagscup KSSS Torsdagscupen är en tävling arrangerad av Optimistföräldrarna på KSSS. Föräldrarna ansvarar för seglingsledning, banläggning samt resultat och inte minst fika och priser efter varje genomförd Torsdagscup. Anmälan sker alltid på plats och deltagandet kostar 150 kronor per barn och termin. Dessa pengar går till fika och priser efter seglingarna. Anmälan sker ca kl och första start sker kl Normalt försöker man genomföra fyra korta seglingar precis utanför hamnplan. Totalsegrarna i respektive grupp får pris på KSSS årsmöte. Datum: Våren 2012: 3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5, 7/6 Hösten 2012: 16/8, 23/8, 30/8, 6/9, 13/9, Avslutning 20 sept.. Ansvarig för Torsdagscupen: Gustaf Lidvall Telefon: e-post: Stockholm Cup Stockholms Seglarförbund arrangerar Stockholm Cup som är en tävlingsserie för jolle- och brädkappsegling för juniorer och unga nybörjare och där optimistjollen är en självklar junior- och nybörjarklass. Tävlingarna utgör ett naturligt steg mellan klubbtävlingar och de mer rikstäckande tävlingarna. Optimist grupp Grön är till för de seglare som tävlar mer sällan och de som seglar sina första år som optimistseglare. Optimist grupp Blå är för övriga seglare i optimistklassen. Det är upp till seglaren själv att i samråd med tränaren bestämma vilken grupp som är mest lämplig. I Stockholm Cup Optimist Grön får en optimistseglare dock inte segla om:

11 seglaren någon gång deltagit i Regionkval, Rikskval, JSM eller Stockholm Cup Optimist Blå. Denne är då hänvisad till Stockholm Cup Optimist Blå. Seglaren har före innevarande Cupserie placerat sig i den övre tredjedelen av resultatlistan i Stockholm Cup Optimist tre gånger eller fler.

12 Regionkval och VM-kval Svenska Optimistjolleförbundet (SOF) arrangerar i samarbete med lokala klubbar ett antal kvaltävlingar som ligger till grund för den rankinglista som förbundet har till uppgift att upprätta. Rankinglistan ligger till grund för uttagningar till de lag som ska representera Sverige i VM, EM och JNoM (Nordiska Juniormästerskap) i Optimist. Kvalsystemet är uppbyggt av en serie om 3 kvaltävlingar på Regionnivå samt en serie om 3 kvaltävlingar på Riksnivå. Regionkvalen är till för att säkerställa att seglarna har uppnått den kunskapsnivå och mognad som krävs för att segla i de större och mer krävande Rikskvalen. Rikskvalet har inför denna säsong bytt namn till VM-kval De seglare som placerat sig bland de 5 bästa på rankinglistan får åka till VM, nästa 7 (minst tre av varje kön) får åka till EM och följande 40 (20 flickor och 20 pojkar) utgör SOF s representationslag till JNoM. 5 platser i respektive kön tas ut i samband med JSM. På EM och JNoM seglar flickor och pojkar i olika klasser medans man i VM seglar mixed. Man får endast delta i ett lag. Stockholm tillhör Region 2 vilket omfattar Östergötland, Södermanland, Uppland, Västmanland och Dalarna dvs. Regionkvalen i Region 2 går mellan Uppsala i norr, Motala i söder och Västerås i väster. Rikskvalen brukar gå någonstans i Sverige med lämpliga förhållanden ex Malmö, Lidköping, Kullavik, Oxelösund för att nämna några. För att få delta i region och rikskval krävs medlemskap i Svenska Optimistjolleförbundet och anmälan sker via deras hemsida. JSM JSM arrangeras av Svenska seglarförbundet i samarbete med lokal klubb och seglas tillsammans med andra juniorklasser under en sommarvecka. JSM är en bred tävling där alla nivåer av seglare deltar. Flickor och pojkar seglar i separata klasser. Optimistklassen brukar samla mer än 250 flickor och pojkar och man seglar man en grundomgång i 2 dagar för att därefter dela upp seglarna efter uppnådda resultat. Första hälften seglar Guldfinalseglingar medans andra häften seglar Silverfinalen. JSM är ett stort och roligt arrangemang som ger mycket segling och en fin sammanhållning. LagSegling Lagsegling är en speciell variant av kappsegling där 3-4 seglare tävlar tillsammans. Laget möter ett annat lag och det lag med bäst placeringar vinner. I lagsegling måste seglarna hjälpa varandra, tillämpa regler och taktik på ett listigt sätt. Lag SM går på hösten och dessförinnan brukar vi ladda upp med en lagregatta arrangerad av KSSS. Alla seglare tränar lagsegling veckorna innan LagSM även om man inte är med på LagSM. Sportchefen tillsammans med tränaren tar ut och sätter samman lagen. Seglare/förälder förbinder sig att vara med på LagSM genom att skriva under ett kontrakt samt betala 200kr/seglare. KSSS strävar efter toppade lag som tas ut efter Rikskvalsranking och därefter 1 a Regionkval. Alla seglare som vill skall kunna vara med.

13 Utrustning KSSS bistår med båtar för de som seglar i Piratseglarskolan samt KSSS Team Optimist Grön. Det är dock mycket roligare att segla med egen båt och man får i regel tillbaka de mesta av pengarna när man säljer båten vidare. Särskilt om man har skött om den ordentligt, t ex spolat av prylarna med sötvatten och låtit det torka m.m. Om du är intresserad av att köpa en egen båt rekommenderar vi att gå in på optimistjolleförbundets hemsida, där finns många prisvärda båtar till salu. Det går också att titta på Blocket eller på köp/sälj sidorna som vissa segelklubbar har på deras hemsidor. Läs nedan för tips kring vad du skall tänka på. Till båten behövs öskar, paddel, mastsäkring, bogserlina som fästs i mastfoten (ej i dräneringshålet eller i relingen vid fören). Utrustningen skall fästas för att klara en kappsejsning. Det är bra med kapell som skyddar båten både på land och vid transport. Egen kärra underlättar för seglarna att själva klara av att ta upp och sjösätta båten. Glöm inte att märka alla prylar med namn och segelnummer. För att kunna hålla koll på tiden i starterna använder du med fördel en startklocka. Att tänka på vid köp av Optimist Innan man vet hur stort intresset för kappsegling kommer att bli kan man nöja sig med en lite enklare optimist för ca kr. När det bli dags för regelbunden kappsegling på går nedre gränsen vid ungefär kr. Riktigt bra begagnade kappseglingsbåtar finns i dagsläget att köpa för ungefär kr. Vid regelbunden kappsegling bör man köpa en s.k. One Design båt. One Design båtar skall vara likvärdiga oavsett tillverkare ex Winner, Finessa, Osis, OS, Nordest, Blue-Blue, Zim och McLaughlin. Båtens vikt (endast skrov, utan block, skot, segel etc.) minst 35 kg. Det går bra att väga den på en vanlig badrumsvåg. Segelduken skall vara prasslig och kännas lite styv. Mätbrev skall finnas. Efter köpet skall båten registreras om hos Svenska seglarförbundet. Båten skall även vara försäkrad. Gå igenom båten grundligt och se till att inga yttre skador finns. Roder och centerbord skall också vara i gott skick. I KSSS finns många kunniga optimistföräldrar som gärna svarar på frågor för er som är villrådiga.

14 Lasta båten Det finns olika metoder för att lasta båten på bilen. Antingen kan den lastas rättvänd på taket, det blir dock tungt om det regnar. Ett annat alternativ är att vända den Uppochner (se bild nedan). Detta innebär dock att man får plocka ur alla grejor om man inte har en plywoodskiva som lock på båten. Överkapell kan inte använda då det smattrar otroligt mycket mot biltaket. Surra fast båten med spännband finns på Jula, Biltema m.m. Byt helst ut metallkrokarna mot tampar för att skydda båt och bil. Riggen får ligga i bilen alternativt transportrör på taket med då behövs ett extra brett takräcke. Klädsel Tänk på att seglaren bör vara klädd efter väder. För att kunna göra sitt bästa gäller det att utrustningen fungerar så bra att man inte behöver tänka på kyla, värme och väta. Det finns en mängd olika klädesplagg som seglare använder sig av. Principen lager på lager är alltid bra. Vattenflaska och något litet att äta skall alltid vara med ut i båten. Torrdräkt För att kunna fortsätta segla efter kappsejsning vid kallare förhållanden rekommenderas torrdräkt. Ett krav på torrdräkt finns vid kallt vatten (kring 14 grader och nedåt). Under torrdräkten kan man anpassa mängden kläder efter temperatur. När det är kallt kan man t.ex. ha ett superunderställ närmast kroppen och ytterst ett fleeceunderställ. Mössa Vid kallt väder och blåst. Fäst även mössan så att den inte tappas bort.

15 Seglarhandskar Vid kallt vatten bör torrdräktshandskar eller diskhandskar med vantar under användas. Jollestövlar Det är mycket viktigt att man håller fötterna varma. Du bör därför bära varma strumpor inuti plastpåsar, ytterst kan ha jollestövlar. Våtdräkt När det inte längre krävs torrdräkt är våtdräkten ett bra alternativ som håller seglaren varm även efter en kapsejsning. Jollebyxor och smock När det inte är kallt i vattnet men skydd mot: regn, skvätt och blåst ändå behövs. Solglasögon Vid solsken är solglasögon ett måste både för att skydda ögonen och för att kunna se vart man seglar.

Guide - Att var optimistförälder

Guide - Att var optimistförälder Guide - Att var optimistförälder Gjord av Optimistjolleförbundet i samarbete med SSF:s Seglarskola, Theres Wolgast Mars 2015 All tid jag har fått spendera tillsammans med mitt barn tack vare seglingen

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2012

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2012 Medlemsbrev Mars 2012 Välkommen till LJS! Våren känns tidig i år och seglingssäsongen 2012 närmar sig snabbare än vanligt. Vi hälsar alla seglare välkomna till Linköpings Jolleseglarklubb och till massor

Läs mer

OPTIMISTJOLLE SÄSONGEN 2006

OPTIMISTJOLLE SÄSONGEN 2006 Båtmässa Hollandsförläger Öckerö Regelkurs med Tom Easter Regatta Holland Upptaktsläger Team Östergötland Ostcupar LJS MTSS NSS WSK BRSS LJS Träningar inför Ostcup med Team Östergötland LJS Cup Vår/Höst

Läs mer

Smålands Seglarförbund (SDSF) har under året haft följande styrelse: Kent Källström. Richard Holm med Mattias Ottevi som suppleant.

Smålands Seglarförbund (SDSF) har under året haft följande styrelse: Kent Källström. Richard Holm med Mattias Ottevi som suppleant. Styrelse Smålands Seglarförbund (SDSF) har under året haft följande styrelse: Christer Stenholm Stig Langner Kent Källström Pontus Tinnert Patrik Schander Jan Furemo Magnus Arnebjörk ordförande. ledam,

Läs mer

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 BKC har många aktiva spelare i våra träningsgrupper. I år har vi gjort ett stort jobb, lagt ner tid och tanke för att göra säsongen så bra som möjligt. Med vår

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup 2009

SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup 2009 SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup 2009 Kappsegling: Stockholm cup 2009 Datum: Arrangör: Klasser: 1. Regler 1.1 Kappseglingarna genomförs enligt reglerna så som de definieras i Kappseglingsreglerna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP Inledning Denna verksamhetsplan är ett komplement till OXSS stadgar och anger riktlinjer för klubben och de olika sektionernas verksamhet. Avsikten med

Läs mer

Svenska Seglarförbundet

Svenska Seglarförbundet Svenska Seglarförbundet Måldokument 2010 2012 Målen är indelade i fyra huvudgrupper: 1. Seglare 2. Instruktörer/tränare/funktionärer 3. SSF:s medlemsorganisation klubb/klassförbund/distrikt 4. SSF centralt

Läs mer

Till vattenskidskolans elever och föräldrar.

Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Då har vi bara några veckor kvar med dragbåten i sjön för detta år men jag vill passa på att tacka för gott samarbete och önskar alla tillbaka i vår och på

Läs mer

Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 5 6 september 2015

Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 5 6 september 2015 Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 5 6 september 2015 Tävling: Stockholms 606-regatta Klubbmästerskap Stockholms 606-klubb Rikscuptävling fyra 2015 i 606 Distriktsmästerskap i 606 Datum: 5-6 september

Läs mer

Inbjudan för fleetracing. (Isve)

Inbjudan för fleetracing. (Isve) Inbjudan för fleetracing. (Isve) Version 2012-03-30. Innehåll Mallen för inbjudan till fleetracing används vid de flesta tävlingar. Den fungerar både med och utan hänvisning till KSR appendix S, enligt

Läs mer

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Motion 2014-01-11 Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Sida 1 av 2 Motion 2014-01- 11 Inköp av IF- båt för att stimulera kappsegling Bakgrund historik: 2013 startade ett unikt initiativ i Gäddvikens

Läs mer

SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup 2010 Optimist Blå & Zoom8

SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup 2010 Optimist Blå & Zoom8 SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup 2010 Optimist Blå & Zoom8 Kappsegling: Stockholm cup 2010 Datum: 9 maj Arrangör: Viggbyholms Båtklubb Klasser: Optimist Blå & Zoom8 1. Regler 1.1 Kappseglingarna

Läs mer

Ordförande har ordet februari 2011

Ordförande har ordet februari 2011 Ordförande har ordet februari 2011 Hej alla Finnjolleseglare! Vinter, snö och kallt längtar du också efter att få starta säsongen 2011? En bild från en torsdagssegling i Karlstad 2010 kanske piggar upp

Läs mer

Kalmar GK, Junior Kick Off 2015

Kalmar GK, Junior Kick Off 2015 Kalmar GK, Junior Kick Off 2015 Alla hälsades välkomna utanför klubbhuset. Pierre delade in samtliga juniorer i respektive träningsgrupp. Jacob och Jacob tog hand om Golfkul Spel och lek Eva och Håkan

Läs mer

Sommarprogram 2014. Ett tack till NSS sponsorer. SM Neptunkryssare SM Rival 22 Trosa Arkö Classic 2014. StjärneXpressen. Matsson Arkö Rib TreCé

Sommarprogram 2014. Ett tack till NSS sponsorer. SM Neptunkryssare SM Rival 22 Trosa Arkö Classic 2014. StjärneXpressen. Matsson Arkö Rib TreCé Ett tack till NSS sponsorer StjärneXpressen Skeppa Marin Rejmes Matsson Arkö Rib TreCé SEB Norrköping Jobmeal Dahllöf & Roxner Alvar Båtar Ekbacken Cramo Sommarprogram 2014 SM Neptunkryssare SM Rival 22

Läs mer

Vinterturné 2015 Opti tränings- och tävlingsturné till Spanien-Italien-Sverige

Vinterturné 2015 Opti tränings- och tävlingsturné till Spanien-Italien-Sverige Vinterturné 2015 Opti tränings- och tävlingsturné till Spanien-Italien-Sverige Målsättningen för turnén är att börja den finska tränings- och tävlingssäsongen innan kvalserien sätter i gång i hemlandet,

Läs mer

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF.

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF. Måldokument 2014 Innehåll Framtidens strategi Fokusområden Huvudmålsättningar och Huvudstrategier Områden - Delmål och Delstrategier Process Framtidens strategi SSF:s styrelse har startat upp ett arbete

Läs mer

NORTH EUROPEAN SAILING LEAGUE H T T P : / / W W W. N E S L. S E

NORTH EUROPEAN SAILING LEAGUE H T T P : / / W W W. N E S L. S E 2012 H T T P : / / W W W. N E S L. S E GRAND PRIZE HELT NY RANGE ROVER EVOQUE PRESTATION OCH TUR I KOMBINATION VINNER. ALLA KAN VINNA! VINSTEN AVSER 1 ÅRS FRITT ANVÄNDANDE AV BILEN NESL KONCEPTET Seglingsvärlden

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

SIMHOPPSVERKSAMHETEN I MALMÖ SIMSÄLLSKAP OCH MALMÖ KAPPSIMNINGSKLUBB 2014

SIMHOPPSVERKSAMHETEN I MALMÖ SIMSÄLLSKAP OCH MALMÖ KAPPSIMNINGSKLUBB 2014 HOPPSKOLA vit och rosa (termin 1 och termin 2) Nybörjarhoppskolan består av hoppskola termin 1 (HS vit 1-4) och hoppskola termin 2 (HS rosa 1-3). I nybörjarhoppskolan tränar man en gång i veckan. Alla

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2015

Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till ett nytt golfår på Vallda Golf & Country Club och tack för ert engagemang under 2014! Det är fantastiskt roligt att få vara en del av Valldas juniorverksamhet

Läs mer

Inbjudan till JUNIORTRÄNING

Inbjudan till JUNIORTRÄNING Inbjudan till JUNIORTRÄNING 2015 JUNIORTRÄNING 2015 Nu är det dags att boka upp sig på årets knatte- och juniorträning på Ingarö GK. Säsongen startar den startar den 20 april och avslutas den 27 september.

Läs mer

Enkät om F18. I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16. 2014-01-15 Lars Linder 1

Enkät om F18. I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16. 2014-01-15 Lars Linder 1 Enkät om F18 I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16 2014-01-15 Lars Linder 1 Om enkäten Enkäten gick ut via facebook till alla medlemmar på gruppen F18 seglarkompisar. 41 personer svarade på enkätens

Läs mer

Inbjudan. Allsvenskan segling är en serie deltävlingar för inbjudna klubbar anslutna till Svenska Seglarförbundet.

Inbjudan. Allsvenskan segling är en serie deltävlingar för inbjudna klubbar anslutna till Svenska Seglarförbundet. Inbjudan Tävling: Datum: Arrangör: Allsvenskan segling Deltävling 1: 22 24 maj, Saltsjöbaden Deltävling 2: 14 16 augusti, Malmö Deltävling 3: 28 30 augusti, Grötö Svenska Seglarförbundet, SSF, i samarbete

Läs mer

SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar

SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar Säsongen 2013 SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar jobbade under denna fantastiska vecka. GRÖN

Läs mer

Inbjudan till Malmö Segel Sällskaps Saltholm Runt Lördagen den 30 augusti 2014

Inbjudan till Malmö Segel Sällskaps Saltholm Runt Lördagen den 30 augusti 2014 Inbjudan till Malmö Segel Sällskaps Saltholm Runt Lördagen den 30 augusti 2014 Tävlingen Tävlingen är en distanskappsegling för kölbåtar och flerskrovsbåtar runt Saltholm i Öresund om ca 25 distansminuter.

Läs mer

Agenda Informationsmöte

Agenda Informationsmöte JSM GULD 2014 Agenda Informationsmöte Presentation JEK och tränare 2014 bra och mindre bra Vad händer för nytt 2015? Information om träningen (när, var, hur, vem) Information om träningsavgift Golfskola

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb

Lerums Konståkningsklubb Skridskoskolan säsongen 2015/16 1 Skridskoskolan tränar i Vättlehallen på söndagar kl. 10.00-11.00. Schema höstterminen 2015 söndag 6 september 10-11 söndag 13 september 10-11 söndag 20 september 10-11

Läs mer

32:a årgången. Medlemsbladet för Karlskrona Segelsällskap. Vårmöte 12:e April! Läs om: -KSS nya RS Reva -Att navigera och grilla med Ipad

32:a årgången. Medlemsbladet för Karlskrona Segelsällskap. Vårmöte 12:e April! Läs om: -KSS nya RS Reva -Att navigera och grilla med Ipad 32:a årgången Medlemsbladet för Karlskrona Segelsällskap Vårmöte 12:e April! Läs om: -KSS nya RS Reva -Att navigera och grilla med Ipad KARLSKRONA SEGELSÄLLSKAP VÅRMÖTE 2012-04-12, kl. 19.00, DRAGSÖ DAGORDNING

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Optimistjolleförbundets styrelsemöte den 7 juni, 2011 via Skype

Protokoll fört vid Svenska Optimistjolleförbundets styrelsemöte den 7 juni, 2011 via Skype Protokoll fört vid Svenska Optimistjolleförbundets styrelsemöte den 7 juni, 2011 via Skype 1. a) Närvarande Joakim Dovrén Magnus Nordström Christian Salamon Robert Nyborg Katja Bergman Anders Thomasson

Läs mer

Ordföranden har ordet december 2011

Ordföranden har ordet december 2011 Ordföranden har ordet december 2011 SWE 11, Daniel Birgmark rundar upp under medaljracet EM i Helsingfors 2011 Tonny Nyrén Finnjolletrimmaren i Karlstad! Foto: Erik Åberg Foto: Torsten Jarnstam När en

Läs mer

Sprinttävling för Trissjolle arrangeras 31 juli (separat inbjudan publiceras på www.trissjolle.se)

Sprinttävling för Trissjolle arrangeras 31 juli (separat inbjudan publiceras på www.trissjolle.se) Tävling: Svenskt mästerskap för Trissjolle 2015 Klassmästerskap Juniorer för Trissjolle 2015 i samarrangemang med Arköregattan Sprinttävling för Trissjolle arrangeras 31 juli (separat inbjudan publiceras

Läs mer

Informa(onsmöte 25 feb

Informa(onsmöte 25 feb Informa(onsmöte 25 feb Vi har behov av alla typer av ledare. Kanske hjälpa (ll vid träningar, vara markörer vid spel eller hålla koll på närvarolistor osv. På informa(onsträffen får ni träffa (digare ledare,

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09 ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR EDSVIKENS SEGLARSKOLA JOLLE (ESS Jolle) 2014 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 206 registrerade medlemmar

Läs mer

Linköpings Jolleseglarklubb LJS

Linköpings Jolleseglarklubb LJS Linköpings Jolleseglarklubb LJS 1(2) Årsmöte 2009 Protokoll Tid: Söndagen den 22 november 2009 kl 16:00 Plats: Rydsskolan, Linköping Närvarande: 28 medlemmar 1. Fråga om mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2004 för Oxelösunds segelsällskap, OXSS

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2004 för Oxelösunds segelsällskap, OXSS 1(8) Kopia Mottagare VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2004 för Oxelösunds segelsällskap, OXSS Styrelsen har under året avhållit 11 protokollförda styrelsemöten. Styrelsen har tillämpat sk. Öppna styrelsemöten där

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Vårt verksamhetsår 2014, föreningens 105:e, är till ända. Vi kan summera ett mellanår utan större tävlingar eller särskilt minnesvärda händelser. Det har dock varit ett år med

Läs mer

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Kenty pojkar födda 2002 Föräldramöte 21 april - Välkomna! Kommunikation Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Mailadresser. Träningstid Onsdag kl 17.00-18.30

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

1. a) Närvarande. 1. b) Frånvarande. 2. Val av ordförande för mötet. 3. Val av sekreterare för mötet. 4. Ansökningar till VM kval 2012

1. a) Närvarande. 1. b) Frånvarande. 2. Val av ordförande för mötet. 3. Val av sekreterare för mötet. 4. Ansökningar till VM kval 2012 Protokoll fört vid Svenska Optimistjolleförbundets styrelsemöte den 12 september, 2011 via Skype 1. a) Närvarande Joakim Dovrén Magnus Nordström Christian Salamon Anders Thomasson Robert Nyborg Katja Bergman

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Jämställdhets- och likabehandlingsplan för Svenska Seglarförbundet 2011-2013. Ver. 2010-12-01

Jämställdhets- och likabehandlingsplan för Svenska Seglarförbundet 2011-2013. Ver. 2010-12-01 Jämställdhets och likabehandlingsplan för Svenska Seglarförbundet 20112013 Ver. 20101201 Innehåll 1. BAKGRUND... 3 1.1 VARFÖR ARBETA MED JÄMSTÄLLDHET/LIKABEHANDLING?... 3 1.1.1 Hur arbeta med Jämställdhet/likabehandling...

Läs mer

SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup Optimist Grön 2010

SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup Optimist Grön 2010 SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup Optimist Grön 2010 Kappsegling: Stockholm cup Grön 2010 Datum: 9 maj Arrangör: Viggbyholms Båtklubb Klasser: Optimist Grön 1. Regler 1.1 Kappsegling genomförs enligt

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

MEDLEMSTIDNING TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB

MEDLEMSTIDNING TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB MEDLEMSTIDNING TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB www.tbsk.se 1 TBSK Seglarkalender 2012 DATUM Aktivitet 25/6 SEGELSKOLESTART 16/7-20/7 10-seglingarna 23/7 27/7 Simmons Vandringspris (Klubbmästerskap) 28/7 Årsmöte

Läs mer

INBJUDAN SM Kanotsegling i Stockholm 9-12 augusti 2012

INBJUDAN SM Kanotsegling i Stockholm 9-12 augusti 2012 INBJUDAN SM Kanotsegling i Stockholm 9-12 augusti 2012 Seglings Program: Onsdag 8/8 17:00-19:00 Registrering Torsdag 9/8 08:00 Registrering 09:00 Skepparmöte 10:00 *Start segling 1, från Måsholmen till

Läs mer

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 ESS Jolle MEDLEMMAR Vid årets slut hade föreningen 201 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift. STYRELSE Styrelsen har under året utgjorts av:

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

STOCKHOLMS SEGLARFÖRBUND

STOCKHOLMS SEGLARFÖRBUND STOCKHOLMS SEGLARFÖRBUND Årsmöte 23 nov 2009 Välkomna! Program 18.00 18.15 18.15 18.45 18.45 19.00 18.45-19.30 19.30 - Presentation av VBK Magnus "Mange" Olsson Prisutdelningar Fullmaktsinlämning, förfriskning,

Läs mer

Den nordiska Folkbåten

Den nordiska Folkbåten Den nordiska Folkbåten Foton: Berth Höjer Kappsegling Den Nordiska Folkbåten är idag en av Europas mest aktiva kölbåtsklasser när det gäller kappsegling Folkbåten har blivit en klassiker som de senaste

Läs mer

Stocksunds Curlingklubb Klubbaktiviteter säsongen 2014-2015

Stocksunds Curlingklubb Klubbaktiviteter säsongen 2014-2015 Stocksunds Curlingklubb Klubbaktiviteter säsongen 2014-2015 Medlemstider Vardagsspel dagtid Tisdagar och Torsdagar 9-12 Måndagar 19.30-23, Onsdagar 19.30-23, Vardagsspel kvällar OBS v49-v51 start kl 20.00

Läs mer

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdoms och juniorverksamhet 1. Vision PITEÅ GOLFKLUBB SKA ERBJUDA DEN BÄSTA BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHETEN I KOMMUNEN, ALLA KATEGORIER

Läs mer

SÄSONG 2015 FJORDVINDEN SOTEFJORDENS

SÄSONG 2015 FJORDVINDEN SOTEFJORDENS SÄSONG 2015 FJORDVINDEN SOTEFJORDENS SEGELSÄLLSKAP HUNNEBOSTRAND ~ ORDFÖRANDES SPALT Hej alla medlemmar! Nytt år och nya möjligheter, vi står inför mycket spännande under det kommande året! Som ny ordförande

Läs mer

Daniel Johansson ordförande

Daniel Johansson ordförande GLIMTEN våren 2013 Som ny ordförande i BSS och dessutom båtägare finns det många skäl för mig att vara både glad och tacksam. Det är ett väldigt fint segelsällskap som vi i styrelsen fått förtroendet att

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

MEDLEMSTIDNING FÖR TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB

MEDLEMSTIDNING FÖR TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB MEDLEMSTIDNING FÖR TOREKOVS BÅT-OCH SEGELKLUBB www.tbsk.se 1 TBSK Seglarkalender 2015 DATUM Aktivitet 22/6 SEGELSKOLESTART 20/7-24/7 10-seglingarna 27/7 31/7 Simmons Vandringspris (Klubbmästerskap) 25/7

Läs mer

Inbjudan ORCi Svenskt Mästerskap Arkösund 4-6 sept. 2015

Inbjudan ORCi Svenskt Mästerskap Arkösund 4-6 sept. 2015 Inbjudan ORCi Svenskt Mästerskap Arkösund 4-6 sept. 2015 Tävling: ORCi SM Svenskt Mästerskap för kölbåtar med utfärdat mätbrev för ORCi 2015. Arrangören avser att indela klasser beroende på antal anmälda

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Svenska Finnjolleförbundets verksamhetsberättelse

Svenska Finnjolleförbundets verksamhetsberättelse Svenska Finnjolleförbundets verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för perioden från årsmötet i Lerkil 2014 till årsmötet i Falun 2015 Solstaregattan 31 maj 2015 i Karlstad. Ulf Bjuréus / SWE 66 in

Läs mer

Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong.

Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong. 1 av 10 Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong. I år kommer vi fortsätta med att förbättra banorna men också era möjligheter till mer och bättre träning. För

Läs mer

Svea Cup 9. Svea Cup är en tävling för YNGRE MINIORER, MINIORER, KADETTER, YNGRE JUNIORER, JUNIORER & SENIORER.

Svea Cup 9. Svea Cup är en tävling för YNGRE MINIORER, MINIORER, KADETTER, YNGRE JUNIORER, JUNIORER & SENIORER. INBJUDAN Svea Cup 9 Vi hälsar er förening välkommen till Svea Cup 9. Svea Cup är en tävling för YNGRE MINIORER, MINIORER, KADETTER, YNGRE JUNIORER, JUNIORER & SENIORER. En nyhet är att vitbältare kommer

Läs mer

FUB försöker bevaka och påverka allt från liftar till färdtjänst

FUB försöker bevaka och påverka allt från liftar till färdtjänst FUB bladet, maj 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar FUB försöker bevaka och påverka allt från liftar till färdtjänst Inflytande Under första delen av året har vi använt mycket tid till att försöka

Läs mer

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Klubbpresentation Samt Sponsorpaket 2005/2006 Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Besöks adress: Alviksvägen 30 Organisations nummer: 802010-5550 Post adress: Box 140 23 Förenings nummer:

Läs mer

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 Fem nyckelord som ska vara beskrivande för vår verksamhet Glädje Kamratskap Struktur/ Kontinuitet Utmaning/ Äventyr Lärande/ Utveckling Så här är vi organiserade

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

1. Kappseglingar. 2. Onsdagssegling VERKSAMHETSPLAN FÖR ESBO SEGELFÖRENING 2015

1. Kappseglingar. 2. Onsdagssegling VERKSAMHETSPLAN FÖR ESBO SEGELFÖRENING 2015 VERKSAMHETSPLAN FÖR ESBO SEGELFÖRENING 2015 1. Kappseglingar Exakta uppgifter om tävlingarna läggs in på kalendern efter hand. (Se www.esbosegelforening.fi/kalendern) 24 25.1 DN-isjakt, rankingsegling

Läs mer

Verksamhetsidé - VOIB

Verksamhetsidé - VOIB Verksamhetsidé - VOIB VOIB ansvarar för all landslagsverksamhet för svenska badmintonspelare. VOIB ska tillse bästa förutsättningar för landslagsspelare i kvalitetssäkrade miljöer och tillsammans med individen

Läs mer

Föräldramöte 7/9 Pojkar 08

Föräldramöte 7/9 Pojkar 08 Föräldramöte 7/9 Pojkar 08 Våren På gång i höst Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda Våren Ca 35 barn i träning 2 träningar i veckan Vi uppskattar att ni är så duktiga på att kryssa i utskicken

Läs mer

!!!!!!!! INBJUDAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!! INBJUDAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! INBJUDAN Välkomna Vi hälsar er förening välkommen till Svea Cup 2014. Svea Cup är en tävling för YNGRE MINIORER, MINIORER, KADETTER, YNGRE JUNIORER, JUNIORER & SENIORER. Den 8:e upplagan av Svea Cup kommer

Läs mer

Föräldramöte FCH P02 2014-09-12

Föräldramöte FCH P02 2014-09-12 Föräldramöte FCH P02 2014-09-12 Anmälda att närvara (föräldrar till barn): Simon Persson Adam Hjersing William Meredith Lucas Vahtera Benjamin Guberina Carl Jörnell David Berg David Perntoft Filip Nilsson

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 3-manna 6-7 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Juniorverksamheten 2011 Föräldramöte. Vallda G&CC 2011-01-23

Juniorverksamheten 2011 Föräldramöte. Vallda G&CC 2011-01-23 Juniorverksamheten 2011 Föräldramöte Vallda G&CC 2011-01-23 Agenda 1. Pågående aktiviteter 2. Vallda Golf Junior- och Elitklubb 3. Juniorverksamheten 2011 4. Tävling 5. Vägen mot officiellt hcp 6. Samarbete

Läs mer

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2014-2015

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2014-2015 SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDET 201406/LS SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2014-2015 Vision: Svenska Konståkningsförbundets vision med elitverksamheten är att bli en ledande

Läs mer

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 2014 09 30 Agenda Inledning (närvarolista, protokoll skrivs inte separat utan tillägg från mötet införs med grön text i denna presentation, specifika notat och beslut

Läs mer

Fredagspel på Hammarö GK mellan 17.30 och 18.00 Spel 3 juniorer och en scorkortsansvarig. 9 hål.

Fredagspel på Hammarö GK mellan 17.30 och 18.00 Spel 3 juniorer och en scorkortsansvarig. 9 hål. Fredagspel på Hammarö GK mellan 17.30 och 18.00 Spel 3 juniorer och en scorkortsansvarig. 9 hål. Ingen tävling bara kompisspel. Start från respektive tee. Gulsvart/Grönvit/Röd/Blå/Gul/Vit Max 10 slag per

Läs mer

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommitte n. Verksamhetsbera ttelse 2012. Version 1.0

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommitte n. Verksamhetsbera ttelse 2012. Version 1.0 Vreta Kloster GK Junior & Elitkommitte n Verksamhetsbera ttelse 2012 Version 1.0 Innehåll VERKSAMHET 2012... 4 GOLFKUL... 4 GOLFÄVENTYRET GRÖNA KORTET... 4 UTVECKLING PAR, BIRDIE... 5 UTVECKLING EAGLE,

Läs mer

Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra.

Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra. Nybörjarkurser "Grönt Kort" 2014! Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra. FairWay Golf Ulriksdals golftränare under 2014 är Gustaf Ehrnrooth

Läs mer

SSÅV medlemsenkät 2003.

SSÅV medlemsenkät 2003. 1 SSÅV medlemsenkät 2003. SSÅV upplever en period med mycket aktiviteter inom både kölbåtssegling och jollesegling (ungdomsverksamhet). Vad vi ser är en svacka i deltagandet inom kölbåtsverksamheten, samtidig

Läs mer

SWE Sailing Partners ett affärsnätverk med det bästa av svensk segling.

SWE Sailing Partners ett affärsnätverk med det bästa av svensk segling. SWE Sailing Partners ett affärsnätverk med det bästa av svensk segling. Som SWE Sailing Partner får du unika tjänster och rättigheter för att utveckla din egen verksamhet. Stärk ditt företags varumärke

Läs mer

ALLMÄNT MÖTE 2015-04-09 PROTOKOLL NR 05b/2015. Ordförande hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

ALLMÄNT MÖTE 2015-04-09 PROTOKOLL NR 05b/2015. Ordförande hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. KARLSKRONA SEGELSÄLLSKAP ALLMÄNT MÖTE 2015-04-09 PROTOKOLL NR 05b/2015 0. Mötets öppnande Ordförande hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd för mötet

Läs mer

Hembrev för veckorna 6 och 7

Hembrev för veckorna 6 och 7 Hembrev för veckorna 6 och 7 Hej alla! Nu var det dags för lite information igen. När ni får hem det här har vi haft föräldramöte och för er som inte kunde närvara hälsar vi att ni kommer att få ta del

Läs mer

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu Världens största vintersamling för Samojedhundar och deras ägare. Nordiska mästerskapen i drag

Läs mer

Tränings- och tävlingspolicy 2013/2014 tumgrepp universalgrepp rakt diagonalt Drop, stop, lyft och clear poängräkningen singel och dubbel

Tränings- och tävlingspolicy 2013/2014 tumgrepp universalgrepp rakt diagonalt Drop, stop, lyft och clear poängräkningen singel och dubbel Tränings- och tävlingspolicy 2013/2014 Träningar: Jag uppträder alltid sportsligt och kamratligt såväl på badmintonbanan som utanför. - Inga fula ord varken på eller bredvid banan. - Inte sparka/kasta

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NYHETSBREV NR 1, 2013 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Nu finns alla grupper för golfkul, knatte och junior 12-21 år upplagda på på hemsidan. Där kan ni också se tider och dagar för respektive grupp.

Läs mer

LOMMA CUP. 30-års jubileum. 16-17 Maj 2015. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade

LOMMA CUP. 30-års jubileum. 16-17 Maj 2015. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade SEDAN 1984 LOMMA CUP 30-års jubileum 16-17 Maj 2015 Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade. Välkomna till årets roligaste Internationella tävling i Kamp och Poomsae Ni

Läs mer

Föreningsträdet Idrottshälsa. Handledning Aktiva 10 år. Sund stil och hygien Träna rätt Äta träna vila

Föreningsträdet Idrottshälsa. Handledning Aktiva 10 år. Sund stil och hygien Träna rätt Äta träna vila Föreningsträdet Idrottshälsa Handledning Aktiva 10 år Sund stil och hygien Träna rätt Äta träna vila Att arbeta med Föreningsträdet Syfte: Tanken med föreningsträdet är att med hjälp av enkla frågor skapa

Läs mer

Delaktighet gör Sverige mindre

Delaktighet gör Sverige mindre Delaktighet gör Sverige mindre VILKET OTROLIGT BRA gensvar vi fått på våra Forum möten! Även om mötena direkt kändes väldigt positiva är det alltid skönt att få kvitto på varför de var så bra. Nästan alla

Läs mer

www.strandgruppen.se

www.strandgruppen.se www.strandgruppen.se BAKGRUND Roslagsloppet är ett av världens största offshore-race för racerbåtar och följs årligen av drygt 100.000 åskådare. Starten sker i Stockholm och målgången i Öregrund. Tävlingen

Läs mer

Öppet mål. Så kan din förening dra nytta av att vi har ett Dam-EM på hemmaplan. Tips och inspiration från svensk fotboll

Öppet mål. Så kan din förening dra nytta av att vi har ett Dam-EM på hemmaplan. Tips och inspiration från svensk fotboll Öppet mål Så kan din förening dra nytta av att vi har ett Dam-EM på hemmaplan Tips och inspiration från svensk fotboll Öppet mål 2 EM ger din förening nya målchanser Svensk fotboll står i centrum i sommar.

Läs mer

Nr 3 2009 KK F. Jolleseglaren. Medlemstidning för Jolleseglarna Karlstad

Nr 3 2009 KK F. Jolleseglaren. Medlemstidning för Jolleseglarna Karlstad Nr 3 2009 KK F Jolleseglaren Medlemstidning för Jolleseglarna Karlstad Jolleseglarna KKF Jolleseglarna KKF, Karlstads kanotförening, bildades 1905, och är en av Karlstads äldsta idrottsföreningar. Vi bedriver

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

Tävlingssäsongen 2015 U14

Tävlingssäsongen 2015 U14 Tävlingssäsongen 2015 U14 Hösten: Försäsongen Hej alla, det har varit en diskussionsfyllt höst. Många synpunkter har vädrats och olika åsikter växlats i samtal och möten. Få saker blir precis som alla

Läs mer

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020 Idrott hela livet 1 Introduktion Detta dokument beskriver Riksveterankommitténs mål och vision för verksamheten 2014-2020 samt aktiviteter för att nå dit. Vi

Läs mer

2015-01-15. Information från TTKs styrelse januari 2015. Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK

2015-01-15. Information från TTKs styrelse januari 2015. Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK Information från TTKs styrelse januari 2015 Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK Hoppas att alla hade en bra jul och nyårshelg. För Tullinge TK så kommer 2015 också att vara ett väldigt händelserikt

Läs mer