Trä ningshändbok KSSS Optimistsegling / Zoom 8 Ränä ngen, Djursholm 2012

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Trä ningshändbok KSSS Optimistsegling / Zoom 8 Ränä ngen, Djursholm 2012"

Transkript

1 Trä ningshändbok KSSS Optimistsegling / Zoom 8 Ränä ngen, Djursholm 2012 Version Vi i KSSS tränar och tävlar i segling i olika båtklasser och på den nivå vi själva väljer, från nybörjare till OS-landslaget. Den här Träningshandboken beskriver kortfattat hur träningen för Optimistseglingen fungerar på KSSS, vilka träningsgrupperna är och vilka kappseglingar man kan delta i. Välkommen att segla med oss på KSSS! KSSS Träningsutskottet Djursholm Johnny Sommarlund Mobile: Gustaf Lidvall Mobil:

2 OPTIMISTTRÄNING Träningen inleds med en samling och genomgång av dagens träningsmoment. När träningen börjar skall seglaren vara ombytt, båten vara riggad och klar att sjösättas för att vi ska hinna segla så länge som möjligt. Vi brukar därför vara på plats i hamnen en halvtimme innan utsatt träningstid för att rigga. Träningen avslutas med en kort genomgång av dagen, vad man har gått igenom på vattnet, att tänka på etc. Anmälan till träningen, träningstider, kostnader och en mängd annan information om träningarna finns på träningssidan på klubbens hemsida: Team KSSS Ranängen har en Facebookgrupp där vi håller kontakten med varandra. Sök efter KSSS Ranängen och begär att bli tillagd i gruppen. Träningen är indelad efter Svenska Seglarförbundets färgpyramid. Vi har träningsgrupper som spänner från den grön nybörjar nivån till svart nivå för dem som kappseglar på hög nationell och internationell nivå.

3 Piratseglarskola KSSS Piratseglarskola är en första introduktion till segling där yngre barn lekfullt introduceras till seglingsidrotten. Barnen får vatten- och seglingsvana på ett tryggt och roligt sätt. Målet med verksamheten är att barnen senare fortsätter att segla i KSSS träningsverksamhet. Piratseglarskolan genomförs för barn födda 2005 eller tidigare. Piratseglarskolan - Träningsdag Onsdagar Team KSSS Optimist Grön Team KSSS Optimist Grön är det första steget in KSSS seglingsträning. Här behöver du inte ha skaffat en egen Optimistjolle utan du kan hyra en från KSSS. Här lär du dig hantera din Optimist och grunderna i segling. De flesta tränar i grön grupp ett till två år varefter man har möjlighet att byta över till Team KSSS Blågrupp efter diskussion med din tränare. Grön - Träningsdag Onsdagar Tränare TBD Lagledare och föräldrarepresentant:? Telefon:? e-post:?

4 Team KSSS Optimist Blå Team KSSS Optimist Blå är till för dig som genomgått Team KSSS Optimist Grön och tycker segling är kul. Gruppen tränar två gånger i veckan och nu måste du ha skaffat dig en egen Optimist. Information om vad du skall tänka på när du köper en Optimistjolle kan du läsa om nedan eller på Svenska Optimistjolleförbundets hemsida Du kommer att få möjlighet att fortsätta utvecklas som seglare på det sätt du själv önskar. Målet är att få en första inblick i hur det är att kappsegla. En av veckans träningar är torsdagscupen, klubbens interna veckosegling för optimister. Detta brukar vara mycket spännande, uppskattat och inte minst lärorikt. Vinnarna i varje klass får ett spik pris efter varje torsdagscup och i slutet av säsongen räknas samtliga seglingar ihop och de som kommit bäst under samtliga tävlingar får pris, vilket delas ut på KSSS stora Årsmöte i februari. Seglare i Team KSSS Optimist Blå kan också delta i Stockholm Cup Optimist Grön och Blå. De flesta tränar i blå grupp ett eller två år varefter du har möjlighet att byta över till röd grupp efter diskussion med din tränare. Träningsdagar: Måndag och torsdag (KSSS Torsdagscup) Tränare: Didrik Dahlström Telefon: e-post: David Eriksson Telefon: xxx e-post: Lagledare och föräldrarepresentant: Elisabeth Koskull Telefon: e-post: Kappseglingar: KSSS Torsdagscup, Stockholm Cup Optimist Grön och Blå och JSM Optimist XS 1 1 Klassen Optimist XS är en rekommendation från Svenska Seglar förbundet (SSF) för yngre seglare att delta i under JSM. Klassen är öppen för alla optimistjolleseglare men vänder sig först o främst till seglare upp till 11 år, som inte deltagit på region eller rikskval. Klassen Optimist XS tävlar inte om SM titel utan om priset SSF:s XS Trophy.

5 Team KSSS Optimist Röd (Under våren 2012 tränar röd och svart tillsammans) Team KSSS Optimist Röd är till för dig som har valt seglingen till din sport och du förväntas träna och tävla regelbundet. Träningen är målinriktad syftet är att du skall fortsätta att utvecklas som kappseglare. Team KSSS Optimist Röd tränar 3 gånger i veckan samt deltar på klubbens torsdagsseglingar. I Team KSSS Optimist röd kappseglar du på regional nivå i Stockholm Cup Optimist Blå, seglar Regionkval samt deltar i JSM och Lag-SM. (Under våren 2012 tränar röd och svart tillsammans) Träningsdagar Måndag, onsdag, söndag (de dagar då det inte är Stockholms Cup kappsegling) samt KSSS Torsdagscup Tränare Elin Ogeman Telefon: e-post: Johanna Sommarlund Telefon: e-post: Lagledare och föräldrarepresentant: Gustaf Lidvall Telefon: e-post: Kappseglingar: KSSS Torsdagscup, Stockholm Cup Optimist Blå, Regionkval, JSM och Lag-SM

6 Team KSSS Optimist Svart (Under våren 2012 tränar röd och svart tillsammans) I Team KSSS Optimist Svart seglar du som redan passerat Grön, Blå och Röd grupp och du skall vara uttagen till att segla VM-kval. Team KSSS Optimist svart förväntas träna och tävla regelbundet utöver de 3 träningarna + torsdagscupen som anordnas varje vecka. I Svart grupp kappseglar du på nationell nivå (Rikskval) för att, om du är riktigt framgångsrik, nå det stora målet är att kvala in till någon av de stora internationella regattorna såsom JNoM, EM och VM. Träningsdagar Måndag, onsdag, söndag samt KSSS Torsdagscup på torsdag. Tränare Johanna Sommarlund Telefon: e-post: Lagledare och föräldrarepresentant: Lasse Walker Telefon: e-post: Rekommenderade kappseglingar: KSSS Torsdagscup, Stockholm Cup Optimist Blå, Regionkval, VM-kval, JSM, Lag-SM samt Internationella mästerskap.

7 Team KSSS Zoom 8 / E jolle Zoom 8 är en lämplig båt för dig som vuxit ur Optimisten och inte riktigt är redo att ta steget till E jolle eller Laser. Träningsdagar Måndag, onsdag, söndag samt KSSS Torsdagscup på torsdag. Tränare Wilhelm Johannisson Telefon: e-post: Lagledare och föräldrarepresentant: Johan Emilsson Telefon: e-post: Rekommenderade kappseglingar: KSSS Torsdagscup, Stockholm Cup, Zoom 8 GP serien, JSM samt Internationella mästerskap.

8 Mätta seglare orkar mer I samband med Torsdagscupen så grillar vi korv/hamburgare. Bemanningen av grillen kräver frivilliga krafter och ett grill schema upprättas i början av varje säsong. Alla seglare bidrar med 100 kr/per till korvkassan. Förhoppningen är att vi även vid ordinarie träningstillfällen kan erbjuda seglarna grillad korv men det förutsätter att det finns fler föräldrar som ställer upp och hjälper till. Kom ihåg Vi har ALLTID flytväst på oss nere på hamnplan. Båten skall vara riggad och klar när träningen startar. Du skall vara ombytt när samlingen börjar. Du måste meddela tränaren innan du seglar ut från bryggan. Du måste meddela tränaren om du seglar in själv innan avslutad träning. Det är ofta trångt på rampen vid upptagning och isättning av jollarna och därför viktigt att både barn och föräldrar hjälper varandra. Om du inte kan komma på en träning skall du meddela din tränare i god tid. Vid hårt väder avgör tränaren för vilka det är lämpligt att segla och vi har då aktiviteter på land. Träningen är inte inställd!

9 KAPPSEGLING Med Optimistjolle kan man kappsegla på många olika nivåer och sammanhang. Optimist seglar man fram till det år man fyller 15. När du fyller 15 år kan du välja att segla andra båttyper t.ex. Zoom8, E-jolle, Laser, 29 er eller 420. Det är roligt att kappsegla men man skall inte ha för bråttom med att delta i kvalseglingar och mästerskap utan lugnt börja med mindre kappseglingar såsom KSSS torsdagscup och Stockholm Cup Optimist Grön. Se gärna rekommendation över vilka tävlingar som just din träningsgrupp kommer att satsa på i presentationen av respektive träningsgrupp ovan. KSSS coacher vid utvalda kappseglingar Till vissa utvalda kappseglingar finns tränare med båt tillgänglig för att hjälpa KSSS seglarna. Dagen börjar med en genomgång på land om förutsättningarna för dagens kappsegling. Seglarna får hjälp att kolla riggens trimning på land och på sjön. Mellan seglingarna får tränarna ge råd och hjälpa till med praktiska saker som att fixa småsaker på rigg och båt. I tränarbåten kan man också ha mat och dryck till seglarna vid långa seglingsdagar. Håll utkik på träningssidorna efter tävlingar med medföljande tränare.

10 KSSS Torsdagscup KSSS Torsdagscupen är en tävling arrangerad av Optimistföräldrarna på KSSS. Föräldrarna ansvarar för seglingsledning, banläggning samt resultat och inte minst fika och priser efter varje genomförd Torsdagscup. Anmälan sker alltid på plats och deltagandet kostar 150 kronor per barn och termin. Dessa pengar går till fika och priser efter seglingarna. Anmälan sker ca kl och första start sker kl Normalt försöker man genomföra fyra korta seglingar precis utanför hamnplan. Totalsegrarna i respektive grupp får pris på KSSS årsmöte. Datum: Våren 2012: 3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5, 7/6 Hösten 2012: 16/8, 23/8, 30/8, 6/9, 13/9, Avslutning 20 sept.. Ansvarig för Torsdagscupen: Gustaf Lidvall Telefon: e-post: Stockholm Cup Stockholms Seglarförbund arrangerar Stockholm Cup som är en tävlingsserie för jolle- och brädkappsegling för juniorer och unga nybörjare och där optimistjollen är en självklar junior- och nybörjarklass. Tävlingarna utgör ett naturligt steg mellan klubbtävlingar och de mer rikstäckande tävlingarna. Optimist grupp Grön är till för de seglare som tävlar mer sällan och de som seglar sina första år som optimistseglare. Optimist grupp Blå är för övriga seglare i optimistklassen. Det är upp till seglaren själv att i samråd med tränaren bestämma vilken grupp som är mest lämplig. I Stockholm Cup Optimist Grön får en optimistseglare dock inte segla om:

11 seglaren någon gång deltagit i Regionkval, Rikskval, JSM eller Stockholm Cup Optimist Blå. Denne är då hänvisad till Stockholm Cup Optimist Blå. Seglaren har före innevarande Cupserie placerat sig i den övre tredjedelen av resultatlistan i Stockholm Cup Optimist tre gånger eller fler.

12 Regionkval och VM-kval Svenska Optimistjolleförbundet (SOF) arrangerar i samarbete med lokala klubbar ett antal kvaltävlingar som ligger till grund för den rankinglista som förbundet har till uppgift att upprätta. Rankinglistan ligger till grund för uttagningar till de lag som ska representera Sverige i VM, EM och JNoM (Nordiska Juniormästerskap) i Optimist. Kvalsystemet är uppbyggt av en serie om 3 kvaltävlingar på Regionnivå samt en serie om 3 kvaltävlingar på Riksnivå. Regionkvalen är till för att säkerställa att seglarna har uppnått den kunskapsnivå och mognad som krävs för att segla i de större och mer krävande Rikskvalen. Rikskvalet har inför denna säsong bytt namn till VM-kval De seglare som placerat sig bland de 5 bästa på rankinglistan får åka till VM, nästa 7 (minst tre av varje kön) får åka till EM och följande 40 (20 flickor och 20 pojkar) utgör SOF s representationslag till JNoM. 5 platser i respektive kön tas ut i samband med JSM. På EM och JNoM seglar flickor och pojkar i olika klasser medans man i VM seglar mixed. Man får endast delta i ett lag. Stockholm tillhör Region 2 vilket omfattar Östergötland, Södermanland, Uppland, Västmanland och Dalarna dvs. Regionkvalen i Region 2 går mellan Uppsala i norr, Motala i söder och Västerås i väster. Rikskvalen brukar gå någonstans i Sverige med lämpliga förhållanden ex Malmö, Lidköping, Kullavik, Oxelösund för att nämna några. För att få delta i region och rikskval krävs medlemskap i Svenska Optimistjolleförbundet och anmälan sker via deras hemsida. JSM JSM arrangeras av Svenska seglarförbundet i samarbete med lokal klubb och seglas tillsammans med andra juniorklasser under en sommarvecka. JSM är en bred tävling där alla nivåer av seglare deltar. Flickor och pojkar seglar i separata klasser. Optimistklassen brukar samla mer än 250 flickor och pojkar och man seglar man en grundomgång i 2 dagar för att därefter dela upp seglarna efter uppnådda resultat. Första hälften seglar Guldfinalseglingar medans andra häften seglar Silverfinalen. JSM är ett stort och roligt arrangemang som ger mycket segling och en fin sammanhållning. LagSegling Lagsegling är en speciell variant av kappsegling där 3-4 seglare tävlar tillsammans. Laget möter ett annat lag och det lag med bäst placeringar vinner. I lagsegling måste seglarna hjälpa varandra, tillämpa regler och taktik på ett listigt sätt. Lag SM går på hösten och dessförinnan brukar vi ladda upp med en lagregatta arrangerad av KSSS. Alla seglare tränar lagsegling veckorna innan LagSM även om man inte är med på LagSM. Sportchefen tillsammans med tränaren tar ut och sätter samman lagen. Seglare/förälder förbinder sig att vara med på LagSM genom att skriva under ett kontrakt samt betala 200kr/seglare. KSSS strävar efter toppade lag som tas ut efter Rikskvalsranking och därefter 1 a Regionkval. Alla seglare som vill skall kunna vara med.

13 Utrustning KSSS bistår med båtar för de som seglar i Piratseglarskolan samt KSSS Team Optimist Grön. Det är dock mycket roligare att segla med egen båt och man får i regel tillbaka de mesta av pengarna när man säljer båten vidare. Särskilt om man har skött om den ordentligt, t ex spolat av prylarna med sötvatten och låtit det torka m.m. Om du är intresserad av att köpa en egen båt rekommenderar vi att gå in på optimistjolleförbundets hemsida, där finns många prisvärda båtar till salu. Det går också att titta på Blocket eller på köp/sälj sidorna som vissa segelklubbar har på deras hemsidor. Läs nedan för tips kring vad du skall tänka på. Till båten behövs öskar, paddel, mastsäkring, bogserlina som fästs i mastfoten (ej i dräneringshålet eller i relingen vid fören). Utrustningen skall fästas för att klara en kappsejsning. Det är bra med kapell som skyddar båten både på land och vid transport. Egen kärra underlättar för seglarna att själva klara av att ta upp och sjösätta båten. Glöm inte att märka alla prylar med namn och segelnummer. För att kunna hålla koll på tiden i starterna använder du med fördel en startklocka. Att tänka på vid köp av Optimist Innan man vet hur stort intresset för kappsegling kommer att bli kan man nöja sig med en lite enklare optimist för ca kr. När det bli dags för regelbunden kappsegling på går nedre gränsen vid ungefär kr. Riktigt bra begagnade kappseglingsbåtar finns i dagsläget att köpa för ungefär kr. Vid regelbunden kappsegling bör man köpa en s.k. One Design båt. One Design båtar skall vara likvärdiga oavsett tillverkare ex Winner, Finessa, Osis, OS, Nordest, Blue-Blue, Zim och McLaughlin. Båtens vikt (endast skrov, utan block, skot, segel etc.) minst 35 kg. Det går bra att väga den på en vanlig badrumsvåg. Segelduken skall vara prasslig och kännas lite styv. Mätbrev skall finnas. Efter köpet skall båten registreras om hos Svenska seglarförbundet. Båten skall även vara försäkrad. Gå igenom båten grundligt och se till att inga yttre skador finns. Roder och centerbord skall också vara i gott skick. I KSSS finns många kunniga optimistföräldrar som gärna svarar på frågor för er som är villrådiga.

14 Lasta båten Det finns olika metoder för att lasta båten på bilen. Antingen kan den lastas rättvänd på taket, det blir dock tungt om det regnar. Ett annat alternativ är att vända den Uppochner (se bild nedan). Detta innebär dock att man får plocka ur alla grejor om man inte har en plywoodskiva som lock på båten. Överkapell kan inte använda då det smattrar otroligt mycket mot biltaket. Surra fast båten med spännband finns på Jula, Biltema m.m. Byt helst ut metallkrokarna mot tampar för att skydda båt och bil. Riggen får ligga i bilen alternativt transportrör på taket med då behövs ett extra brett takräcke. Klädsel Tänk på att seglaren bör vara klädd efter väder. För att kunna göra sitt bästa gäller det att utrustningen fungerar så bra att man inte behöver tänka på kyla, värme och väta. Det finns en mängd olika klädesplagg som seglare använder sig av. Principen lager på lager är alltid bra. Vattenflaska och något litet att äta skall alltid vara med ut i båten. Torrdräkt För att kunna fortsätta segla efter kappsejsning vid kallare förhållanden rekommenderas torrdräkt. Ett krav på torrdräkt finns vid kallt vatten (kring 14 grader och nedåt). Under torrdräkten kan man anpassa mängden kläder efter temperatur. När det är kallt kan man t.ex. ha ett superunderställ närmast kroppen och ytterst ett fleeceunderställ. Mössa Vid kallt väder och blåst. Fäst även mössan så att den inte tappas bort.

15 Seglarhandskar Vid kallt vatten bör torrdräktshandskar eller diskhandskar med vantar under användas. Jollestövlar Det är mycket viktigt att man håller fötterna varma. Du bör därför bära varma strumpor inuti plastpåsar, ytterst kan ha jollestövlar. Våtdräkt När det inte längre krävs torrdräkt är våtdräkten ett bra alternativ som håller seglaren varm även efter en kapsejsning. Jollebyxor och smock När det inte är kallt i vattnet men skydd mot: regn, skvätt och blåst ändå behövs. Solglasögon Vid solsken är solglasögon ett måste både för att skydda ögonen och för att kunna se vart man seglar.

Träningshandbok för RÖSS:are

Träningshandbok för RÖSS:are Träningshandbok för RÖSS:are Vi i RÖSS tränar och tävlar i segling i olika båtklasser och på den nivå vi själva väljer. Genom jollesegling får du en hobby du har glädje av livet ut. Du kan dessutom fortsätta

Läs mer

Guide - Att var optimistförälder

Guide - Att var optimistförälder Guide - Att var optimistförälder Gjord av Optimistjolleförbundet i samarbete med SSF:s Seglarskola, Theres Wolgast Mars 2015 All tid jag har fått spendera tillsammans med mitt barn tack vare seglingen

Läs mer

ASMK s Seglarskolehandbok

ASMK s Seglarskolehandbok ASMK s Seglarskolehandbok Målet med ASMK s seglarskola är att alla ska tycka segling är roligt och att alla känner sig trygga på sjön. Vi jobbar för att alla vill fortsätta att segla efter seglarskolan!

Läs mer

LESS Seglarskolainformation

LESS Seglarskolainformation LESS Seglarskolainformation Följande information om seglarskolan som är bra att känna till för dig som kommer att delta på seglarskolan. Trygghet! Grundregeln för nybörjare är att man skall känna trygghet!

Läs mer

OBS! seglarskola för Feva kan ha andra tider, se hemsidan och detta gäller även prova-på-kursen.

OBS! seglarskola för Feva kan ha andra tider, se hemsidan och detta gäller även prova-på-kursen. SEGLARSKOLEHANDBOK VÄLKOMMEN TILL RÖSS SEGLARSKOLA/PROVA-PÅ! Målet med RÖSS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lära

Läs mer

Segling är en fantastiskt rolig sport som passar hela familjen, man kan segla hela livet!

Segling är en fantastiskt rolig sport som passar hela familjen, man kan segla hela livet! Hur går det till att börja segla i Hjuviks Båtklubb? Information Segling är en fantastiskt rolig sport som passar hela familjen, man kan segla hela livet! Det finns en mängd jollar och båtar att välja

Läs mer

Juniorseminarium Seglarträffen 2014

Juniorseminarium Seglarträffen 2014 Juniorseminarium Seglarträffen 2014 Juniorseminarium Agenda När? Vad? Vem? 10.00-10.30 SSF Seglarskola & Gå På Vatten Theres 10.30-11.00 Ekonomi, Idrottslyft och andra bidrag Emelie 11.00-11.30 Junioraktiviteter

Läs mer

Opti/E-jolle. Juniorkalender 2015. 4,7 Radial Standard Kona, Bic, RS:X

Opti/E-jolle. Juniorkalender 2015. 4,7 Radial Standard Kona, Bic, RS:X OPTIMIST EJOLLE LASER ZOOM8 RS FEVA 29ER VINDSURF 4,7 Radial Standard Kona, Bic, RS:X Onsdag 25 EM Torsdag 26 Fredag 27 Lördag 28 Träningsläger Söndag 29 V14 Måndag 30 Spanien Tisdag 31 Onsdag 1 APRIL

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2012

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2012 Medlemsbrev Mars 2012 Välkommen till LJS! Våren känns tidig i år och seglingssäsongen 2012 närmar sig snabbare än vanligt. Vi hälsar alla seglare välkomna till Linköpings Jolleseglarklubb och till massor

Läs mer

Påskläger Marstrand. GP 1 Regionläger Marstrand 29er träning

Påskläger Marstrand. GP 1 Regionläger Marstrand 29er träning OPTIMIST EJOLLE LASER ZOOM8 RS FEVA 29ER VINDSURF 4,7 Radial Standard Kona, Bic, RS:X Onsdag 25 EM Torsdag 26 Fredag 27 Lördag 28 Träningsläger Söndag 29 V14 Måndag 30 Spanien Tisdag 31 Onsdag 1 APRIL

Läs mer

Lommabuktens Seglarskola 2016

Lommabuktens Seglarskola 2016 ! Lommabuktens Seglarskola 2016 Målet med LBS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lära du dig grunderna i segling och

Läs mer

Till arrangörer av SmDSF Smålandscup, DM samt Smålandsmästerskap SRS för jollar 2017

Till arrangörer av SmDSF Smålandscup, DM samt Smålandsmästerskap SRS för jollar 2017 Till arrangörer av SmDSF Smålandscup, DM samt Smålandsmästerskap SRS för jollar 2017 Observera att det under 2017 genomförs förändringar för kappsegling för barn under 13 år. Bakgrunden är ett tydliggörande

Läs mer

Start vid LJS regionkval för Optimist 2008

Start vid LJS regionkval för Optimist 2008 Medlemsbrev Mars 2009 Start vid LJS regionkval för Optimist 2008 Välkommen till LJS! Äntligen närmar sig seglingssäsongen 2009! Vi hälsar alla seglare välkomna till LJS och massor med segling. Under 2009

Läs mer

OPTIMISTJOLLE SÄSONGEN 2006

OPTIMISTJOLLE SÄSONGEN 2006 Båtmässa Hollandsförläger Öckerö Regelkurs med Tom Easter Regatta Holland Upptaktsläger Team Östergötland Ostcupar LJS MTSS NSS WSK BRSS LJS Träningar inför Ostcup med Team Östergötland LJS Cup Vår/Höst

Läs mer

Seglarskolehandbok för RÖSS:are

Seglarskolehandbok för RÖSS:are Seglarsklehandbk för RÖSS:are Målet med RÖSS seglarskla är att alla ska tycka att segling är rligt ch känna sig trygga ch vilja frtsätta segla! På seglarsklan lära du dig grunderna i segling ch det har

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Seglingssektionen har detta år haft sitt verksamhetsår från den 1 april till den 31 december vilket således är den period som omfattas av denna verksamhetsbeskrivning.

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

Regionskval 1 och La ger Vänersborgs Segelsällskap, Juni

Regionskval 1 och La ger Vänersborgs Segelsällskap, Juni Inbjudan till samordnat Läger och Regionskval Detta dokument innehåller två inbjudningar (A och B) enligt nedan Kombinerat Seglarläger och Regionskval Vänersborgs SS planerar att genomföra Regionskval

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Optimistjolleförbundets styrelsemöte den 20 mars, 2012

Protokoll fört vid Svenska Optimistjolleförbundets styrelsemöte den 20 mars, 2012 Protokoll fört vid Svenska Optimistjolleförbundets styrelsemöte den 20 mars, 2012 1. a) Närvarande Peter Magnusson Magnus Nordström Krister Alnebeck Leif Åkesson Marcus Westerlind Christian Salamon Jens

Läs mer

SSÅV Ungdomskommittén

SSÅV Ungdomskommittén Prel utg 0,2 Sid1:7 April 14 1 Torsdag 2 Fredag 3 Lördag 4 Söndag April 15 5 Måndag 6 Tisdag 7 Onsdag 8 Torsdag 9 Fredag 10 Lördag 11 Söndag April 16 12 Måndag 13 Tisdag 14 Onsdag 15 Torsdag 16 Fredag

Läs mer

KLUBBMÄSTERSKAP JOLLE Vänersborgs Segelsällskap

KLUBBMÄSTERSKAP JOLLE Vänersborgs Segelsällskap Inbjudan KLUBBMÄSTERSKAP JOLLE Vänersborgs Segelsällskap Inbjudna klasser: Optimist Grön Optimist Blå Optimist Röd E-Jolle Zoom 8 Laser Datum: Söndag 16:e Oktober 2016 Arrangör: Vänersborgs Segelsällskap

Läs mer

träningsguide T R Ä N INGS V ER K SA MHET EN K UNGL SV ENSK A SEGELSÄ LLSK A PET 201 4

träningsguide T R Ä N INGS V ER K SA MHET EN K UNGL SV ENSK A SEGELSÄ LLSK A PET 201 4 T R Ä N INGS V ER K SA MHET EN K UNGL SV ENSK A SEGELSÄ LLSK A PET 201 4 oskar kihlborg för samtliga bilder träningsguide Välkommen till KSSS träningsverksamhet! KSSS Träningsverksamhet satsar på segling

Läs mer

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 BKC har många aktiva spelare i våra träningsgrupper. I år har vi gjort ett stort jobb, lagt ner tid och tanke för att göra säsongen så bra som möjligt. Med vår

Läs mer

zoom8/e-jolle/laser/hobie svart röd lila opti blå grön opti tränare / coach r se lle lin ti sv ti rö ti rö ti b ti b ti g -jo alla

zoom8/e-jolle/laser/hobie svart röd lila opti blå grön opti tränare / coach r se lle lin ti sv ti rö ti rö ti b ti b ti g -jo alla zoom8/e-jolle/laser/hobie svart röd lila opti blå grön opti 2017-01-27 10:31 gb göran bobeck 070-6356244 od oscar dyrell 070-5098922 ag albin granath 076-7929986 lf linnea floser 070-4089694 jo jonathan

Läs mer

SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup 2009

SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup 2009 SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup 2009 Kappsegling: Stockholm cup 2009 Datum: Arrangör: Klasser: 1. Regler 1.1 Kappseglingarna genomförs enligt reglerna så som de definieras i Kappseglingsreglerna

Läs mer

LJS årsberättelse verksamhetsåret 2013

LJS årsberättelse verksamhetsåret 2013 Linköpings Jolleseglarklubb 2013-11-21 årsberättelse verksamhetsåret 2013 Bästa -medlem! Efter mitt första år som ordförande i är det dags att summera seglingsåret 2013. Årets aktiviteter började med ett

Läs mer

Datum: Lördag 17 (A, B och C) och söndag 18 (endast A) september 2016

Datum: Lördag 17 (A, B och C) och söndag 18 (endast A) september 2016 Inbjudan Tävling: Grönviksträffen med A. GP 2 för Zoom8 B. Liros cup för Optimist A, Zoom8 och E-jolle (för Zoom 8 gäller att alla som deltar i GP också deltar i Liros Cup) C. Lokal tävling för Optimist

Läs mer

Information inför säsongen

Information inför säsongen Information inför säsongen 2015-2016 Internationell basketcup 2017 På ett styrelsemöte nyligen klubbades det igenom att Onsala Pirates ska försöka åka på en internationell basketcup våren/sommaren 2017

Läs mer

Smålands Seglarförbund (SDSF) har under året haft följande styrelse: Kent Källström. Richard Holm med Mattias Ottevi som suppleant.

Smålands Seglarförbund (SDSF) har under året haft följande styrelse: Kent Källström. Richard Holm med Mattias Ottevi som suppleant. Styrelse Smålands Seglarförbund (SDSF) har under året haft följande styrelse: Christer Stenholm Stig Langner Kent Källström Pontus Tinnert Patrik Schander Jan Furemo Magnus Arnebjörk ordförande. ledam,

Läs mer

Seglingsförskrifter Lag SM i Optimistjolle 2013.

Seglingsförskrifter Lag SM i Optimistjolle 2013. Seglingsförskrifter Lag SM i Optimistjolle 2013. Plats: Saltsjöbaden Klass: Optimist öppen Datum: 13-15 september Arrangör: Kungliga Svenska Segel Sällskapet (KSSS) 1. Regler 1.1 Kappseglingarna genomförs

Läs mer

SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup 2010 Optimist Blå & Zoom8

SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup 2010 Optimist Blå & Zoom8 SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup 2010 Optimist Blå & Zoom8 Kappsegling: Stockholm cup 2010 Datum: 9 maj Arrangör: Viggbyholms Båtklubb Klasser: Optimist Blå & Zoom8 1. Regler 1.1 Kappseglingarna

Läs mer

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare IFK BORLÄNGE ALPIN Målsättningen för klubben är att vi alla skidintresserade medlemmar tillsammans har roligt och att var och en efter sin förmåga får chans att träna och utöva den alpina sporten i en

Läs mer

Till vattenskidskolans elever och föräldrar.

Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Då har vi bara några veckor kvar med dragbåten i sjön för detta år men jag vill passa på att tacka för gott samarbete och önskar alla tillbaka i vår och på

Läs mer

Inbjudan till Örsbaken Doublehanded Broken 2015 Nyköpings Segelsällskap. Örsbaken Doublehanded Till Karl-Bertil Forslund minne

Inbjudan till Örsbaken Doublehanded Broken 2015 Nyköpings Segelsällskap. Örsbaken Doublehanded Till Karl-Bertil Forslund minne Örsbaken Doublehanded Till Karl-Bertil Forslund minne 1 Inbjudan till Örsbaken Doublehanded. Tävling: Örsbaken Doublehanded. Tävlingen är öppen för alla SRSkölbåtsklasser med 0,90 eller högre i SRS-tal

Läs mer

Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 3 4 september 2016

Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 3 4 september 2016 Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 3 4 september 2016 Tävling: Stockholms 606-regatta Klubbmästerskap Stockholms 606-klubb Rikscuptävling fyra i FSE Robline 606 Cup 2016 Distriktsmästerskap i 606 Datum:

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 5 6 september 2015

Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 5 6 september 2015 Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 5 6 september 2015 Tävling: Stockholms 606-regatta Klubbmästerskap Stockholms 606-klubb Rikscuptävling fyra 2015 i 606 Distriktsmästerskap i 606 Datum: 5-6 september

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

SIMHOPPSVERKSAMHETEN I MALMÖ SIMSÄLLSKAP OCH MALMÖ KAPPSIMNINGSKLUBB 2014

SIMHOPPSVERKSAMHETEN I MALMÖ SIMSÄLLSKAP OCH MALMÖ KAPPSIMNINGSKLUBB 2014 HOPPSKOLA vit och rosa (termin 1 och termin 2) Nybörjarhoppskolan består av hoppskola termin 1 (HS vit 1-4) och hoppskola termin 2 (HS rosa 1-3). I nybörjarhoppskolan tränar man en gång i veckan. Alla

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP Inledning Denna verksamhetsplan är ett komplement till OXSS stadgar och anger riktlinjer för klubben och de olika sektionernas verksamhet. Avsikten med

Läs mer

1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade i Kappseglingsreglerna (KSR) och med Appendix S.

1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade i Kappseglingsreglerna (KSR) och med Appendix S. Tävling: Marstrandsregattan. *Distriktsmästerskap, DM för entyps kölbåtar. *Regatta för övriga kölbåtar som ej uppfyller DM krav. *SRS bankappsegling för kölbåtar. Datum: 21-23 juli 2016. Arrangör: Göteborgs

Läs mer

Inbjudan för fleetracing. (Isve)

Inbjudan för fleetracing. (Isve) Inbjudan för fleetracing. (Isve) Version 2012-03-30. Innehåll Mallen för inbjudan till fleetracing används vid de flesta tävlingar. Den fungerar både med och utan hänvisning till KSR appendix S, enligt

Läs mer

Sommarlov 13 juni-19 augusti

Sommarlov 13 juni-19 augusti Sommarlov 13 juni-19 augusti 2013 Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung Västers BTK Arrangerar dagläger under 6 veckor på sommarlovet. (V 25-30) måndag-fredag Plats: Motala

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2015

Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till ett nytt golfår på Vallda Golf & Country Club och tack för ert engagemang under 2014! Det är fantastiskt roligt att få vara en del av Valldas juniorverksamhet

Läs mer

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF.

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF. Måldokument 2014 Innehåll Framtidens strategi Fokusområden Huvudmålsättningar och Huvudstrategier Områden - Delmål och Delstrategier Process Framtidens strategi SSF:s styrelse har startat upp ett arbete

Läs mer

Reglemente för Nordiska Mästerskap NOM och JNOM Klicka här för PDF format. högerklick för att spara lokalt

Reglemente för Nordiska Mästerskap NOM och JNOM Klicka här för PDF format. högerklick för att spara lokalt Reglemente för Nordiska Mästerskap NOM och JNOM Klicka här för PDF format. högerklick för att spara lokalt Antaget på Skandinaviska Seglarförbundets årsmöte i Helsingfors oktober 2005. Paragraf B2.1 uppdaterad

Läs mer

Inbjudan till JUNIORTRÄNING

Inbjudan till JUNIORTRÄNING Inbjudan till JUNIORTRÄNING 2015 JUNIORTRÄNING 2015 Nu är det dags att boka upp sig på årets knatte- och juniorträning på Ingarö GK. Säsongen startar den startar den 20 april och avslutas den 27 september.

Läs mer

Vinterturné 2015 Opti tränings- och tävlingsturné till Spanien-Italien-Sverige

Vinterturné 2015 Opti tränings- och tävlingsturné till Spanien-Italien-Sverige Vinterturné 2015 Opti tränings- och tävlingsturné till Spanien-Italien-Sverige Målsättningen för turnén är att börja den finska tränings- och tävlingssäsongen innan kvalserien sätter i gång i hemlandet,

Läs mer

Huvudinstruktören sköter kontakten med anhöriga och med räddningstjänsten om en olycka inträffar.

Huvudinstruktören sköter kontakten med anhöriga och med räddningstjänsten om en olycka inträffar. Sid. 1 av 5 Målsättning en skall genomföras med högsta säkerhet. Alla instruktörer skall kunna utföra en riskanalys innan aktivitet påbörjas. Målet är att undvika person och materialskador. Minst en instruktör

Läs mer

Kalmar GK, Junior Kick Off 2015

Kalmar GK, Junior Kick Off 2015 Kalmar GK, Junior Kick Off 2015 Alla hälsades välkomna utanför klubbhuset. Pierre delade in samtliga juniorer i respektive träningsgrupp. Jacob och Jacob tog hand om Golfkul Spel och lek Eva och Håkan

Läs mer

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Motion 2014-01-11 Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Sida 1 av 2 Motion 2014-01- 11 Inköp av IF- båt för att stimulera kappsegling Bakgrund historik: 2013 startade ett unikt initiativ i Gäddvikens

Läs mer

Inbjudan. Allsvenskan segling är en serie deltävlingar för inbjudna klubbar anslutna till Svenska Seglarförbundet.

Inbjudan. Allsvenskan segling är en serie deltävlingar för inbjudna klubbar anslutna till Svenska Seglarförbundet. Inbjudan Tävling: Datum: Arrangör: Allsvenskan segling Deltävling 1: 22 24 maj, Saltsjöbaden Deltävling 2: 14 16 augusti, Malmö Deltävling 3: 28 30 augusti, Grötö Svenska Seglarförbundet, SSF, i samarbete

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Ordförande har ordet februari 2011

Ordförande har ordet februari 2011 Ordförande har ordet februari 2011 Hej alla Finnjolleseglare! Vinter, snö och kallt längtar du också efter att få starta säsongen 2011? En bild från en torsdagssegling i Karlstad 2010 kanske piggar upp

Läs mer

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Kenty pojkar födda 2002 Föräldramöte 21 april - Välkomna! Kommunikation Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Mailadresser. Träningstid Onsdag kl 17.00-18.30

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

LJS årsberättelse verksamhetsåret 2014

LJS årsberättelse verksamhetsåret 2014 Linköpings Jolleseglarklubb LJS 2014-11-23 LJS årsberättelse verksamhetsåret 2014 Bästa LJS-medlem! Det har varit ett händelserikt år i LJS och vi har sett ett ökat intresse för jollesegling. Efter en

Läs mer

SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar

SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar Säsongen 2013 SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar jobbade under denna fantastiska vecka. GRÖN

Läs mer

Informa(onsmöte 25 feb

Informa(onsmöte 25 feb Informa(onsmöte 25 feb Vi har behov av alla typer av ledare. Kanske hjälpa (ll vid träningar, vara markörer vid spel eller hålla koll på närvarolistor osv. På informa(onsträffen får ni träffa (digare ledare,

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

Svenska Seglarförbundet

Svenska Seglarförbundet Svenska Seglarförbundet Måldokument 2010 2012 Målen är indelade i fyra huvudgrupper: 1. Seglare 2. Instruktörer/tränare/funktionärer 3. SSF:s medlemsorganisation klubb/klassförbund/distrikt 4. SSF centralt

Läs mer

Enkät om F18. I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16. 2014-01-15 Lars Linder 1

Enkät om F18. I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16. 2014-01-15 Lars Linder 1 Enkät om F18 I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16 2014-01-15 Lars Linder 1 Om enkäten Enkäten gick ut via facebook till alla medlemmar på gruppen F18 seglarkompisar. 41 personer svarade på enkätens

Läs mer

Nynäshamns Segelsällskap inbjuder till Hyundai Cup HSB Race & Restate Race 26 augusti 2017 i Nynäshamn

Nynäshamns Segelsällskap inbjuder till Hyundai Cup HSB Race & Restate Race 26 augusti 2017 i Nynäshamn Nynäshamns Segelsällskap inbjuder till Hyundai Cup HSB Race & Restate Race 26 augusti 2017 i Nynäshamn 1. Regler 1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade i Kappseglingsreglerna

Läs mer

NORTH EUROPEAN SAILING LEAGUE H T T P : / / W W W. N E S L. S E

NORTH EUROPEAN SAILING LEAGUE H T T P : / / W W W. N E S L. S E 2012 H T T P : / / W W W. N E S L. S E GRAND PRIZE HELT NY RANGE ROVER EVOQUE PRESTATION OCH TUR I KOMBINATION VINNER. ALLA KAN VINNA! VINSTEN AVSER 1 ÅRS FRITT ANVÄNDANDE AV BILEN NESL KONCEPTET Seglingsvärlden

Läs mer

1 (5) IFK ÖSTERÅKER P SÄSONGEN 2016

1 (5) IFK ÖSTERÅKER P SÄSONGEN 2016 1 (5) 2015-11-24 1 IFK ÖSTERÅKER P03-1 - SÄSONGEN 2016 2 POLICY IFK Österåkers policy ligger som grund för verksamheten, och den finns tillgänglig på http://www.ifkosteraker.se. 2.1 Målsättning Vår målsättning

Läs mer

Nynäshamns Segelsällskap inbjuder till Hyundai Cup HSB Race & Restate Race 27 augusti 2016 i Nynäshamn

Nynäshamns Segelsällskap inbjuder till Hyundai Cup HSB Race & Restate Race 27 augusti 2016 i Nynäshamn Nynäshamns Segelsällskap inbjuder till Hyundai Cup HSB Race & Restate Race 27 augusti 2016 i Nynäshamn 1. Regler 1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade i Kappseglingsreglerna

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte för svenska J/70 förbundet. Preliminär dagordning för J/70 förbundets årsmöte 28 november 2014

Kallelse till ordinarie årsmöte för svenska J/70 förbundet. Preliminär dagordning för J/70 förbundets årsmöte 28 november 2014 Kallelse till ordinarie årsmöte för svenska J/70 förbundet Plats: Tid: Pantaenius kontor, Hamngatan 25, Marstrand 20:00 (vi börjar med glögg 19:30 för de som vill ha) Preliminär dagordning för J/70 förbundets

Läs mer

Uppsala Kanotförening (UKF), Upsala Segelsällskap (USS), Ekolns Segelklubb (ESK), Sigtuna Båtklubb (SiBK), Knivsta Optimist- och jolleklubb (KOJK)

Uppsala Kanotförening (UKF), Upsala Segelsällskap (USS), Ekolns Segelklubb (ESK), Sigtuna Båtklubb (SiBK), Knivsta Optimist- och jolleklubb (KOJK) Inbjudan Kappsegling: Övriga klasser: (ej SM status) Svenskt Juniormästerskap för klasserna: Opti12 Hansa 2.3 Datum: 16-20 juni 2017 Arrangörer: Optimist killar & tjejer E-jolle killar & tjejer LaserRadial

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb

Lerums Konståkningsklubb Skridskoskolan säsongen 2015/16 1 Skridskoskolan tränar i Vättlehallen på söndagar kl. 10.00-11.00. Schema höstterminen 2015 söndag 6 september 10-11 söndag 13 september 10-11 söndag 20 september 10-11

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

2.1 För att ha rätt att delta i RF:s mästerskapstävlingar skall varje tävlande uppfylla kraven i ISAF Regulation

2.1 För att ha rätt att delta i RF:s mästerskapstävlingar skall varje tävlande uppfylla kraven i ISAF Regulation Inbjudan Tävling: SM 2012, för Neptunkryssare Datum: 2012-08-24 2012-08-26 Arrangör: Gefle Segel Sällskap, Gävle 1. Regler 1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Verksamhetsberättelse 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 1. STYRELSE Styrelsen har haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2016 Ordförande: Vice Ordförande Kassör Materialansvarig Träningsansvarig Personal / utbildning Seglarskoleansvarig

Läs mer

Inbjudan till Jäverön Runt 2015, 30 maj

Inbjudan till Jäverön Runt 2015, 30 maj Inbjudan till Jäverön Runt 2015, 30 maj Karlstads Segelsällskap och Karlstad Kappsglingsförening inbjuder till Jäverön runt, en regatta som går under måttot allt som kan bära segel skall ut på vattnet

Läs mer

Svensk Segling. Er varumärkesplattform

Svensk Segling. Er varumärkesplattform Svensk Segling Er varumärkesplattform VS Svenska Seglarförbundet och Svensk Segling - ett förslag på definitioner - Förbundet är den juridiska enheten där personer är anställda och där medlemmar är organiserade

Läs mer

Tävling: Svenskt mästerskap för Laser Standard och Laser Radial Dam samt KLM: Klassmästerskap för Laser Radial Herr och Laser 4.7

Tävling: Svenskt mästerskap för Laser Standard och Laser Radial Dam samt KLM: Klassmästerskap för Laser Radial Herr och Laser 4.7 Inbjudan Tävling: SM: Svenskt mästerskap för Laser Standard och Laser Radial Dam samt KLM: Klassmästerskap för Laser Radial Herr och Laser 4.7 Datum: 3-4 september 2016 Arrangör: Vänersborgs Segelsällskap

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Sprinttävling för Trissjolle arrangeras 31 juli (separat inbjudan publiceras på www.trissjolle.se)

Sprinttävling för Trissjolle arrangeras 31 juli (separat inbjudan publiceras på www.trissjolle.se) Tävling: Svenskt mästerskap för Trissjolle 2015 Klassmästerskap Juniorer för Trissjolle 2015 i samarrangemang med Arköregattan Sprinttävling för Trissjolle arrangeras 31 juli (separat inbjudan publiceras

Läs mer

Svenska Seglarförbundet i samarbete med Lerums Segelsällskap och Marstrands Segelsällskap

Svenska Seglarförbundet i samarbete med Lerums Segelsällskap och Marstrands Segelsällskap INBJUDAN Marstrand 5 8 juli 2016 Svenska Seglarförbundet i samarbete med Lerums Segelsällskap och Marstrands Segelsällskap Juniorsegling i världsklass Välkommen till Marstrand Tolfte upplagan av regattan

Läs mer

Sommarprogram 2014. Ett tack till NSS sponsorer. SM Neptunkryssare SM Rival 22 Trosa Arkö Classic 2014. StjärneXpressen. Matsson Arkö Rib TreCé

Sommarprogram 2014. Ett tack till NSS sponsorer. SM Neptunkryssare SM Rival 22 Trosa Arkö Classic 2014. StjärneXpressen. Matsson Arkö Rib TreCé Ett tack till NSS sponsorer StjärneXpressen Skeppa Marin Rejmes Matsson Arkö Rib TreCé SEB Norrköping Jobmeal Dahllöf & Roxner Alvar Båtar Ekbacken Cramo Sommarprogram 2014 SM Neptunkryssare SM Rival 22

Läs mer

Säkerhetsarbete. Ansvar Förberedelser Genomförande Tips vid olika typer av kappseglingar

Säkerhetsarbete. Ansvar Förberedelser Genomförande Tips vid olika typer av kappseglingar Säkerhetsarbete Säkerhetsarbete Ansvar Förberedelser Genomförande Tips vid olika typer av kappseglingar SSF Säkerhetskodex Svensk segling har hög medvetenhet och kunskap om säkerhet på vattnet. Var och

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Optimistjolleförbundets styrelsemöte den 7 juni, 2011 via Skype

Protokoll fört vid Svenska Optimistjolleförbundets styrelsemöte den 7 juni, 2011 via Skype Protokoll fört vid Svenska Optimistjolleförbundets styrelsemöte den 7 juni, 2011 via Skype 1. a) Närvarande Joakim Dovrén Magnus Nordström Christian Salamon Robert Nyborg Katja Bergman Anders Thomasson

Läs mer

Inbjudna klasser: SRS kölbåtar, CB66, C55 och Finnjolle Tävlingen ingår i Vänerserien.

Inbjudna klasser: SRS kölbåtar, CB66, C55 och Finnjolle Tävlingen ingår i Vänerserien. Inbjudan Tävling: Solstaregattan Inbjudna klasser: SRS kölbåtar, CB66, C55 och Finnjolle Tävlingen ingår i Vänerserien. Datum: 2013-06-01 2013-06-02 Arrangör: Karlstad Segelsällskap med Jolleseglarna Karlstad

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben Föräldrabrottning en Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se en Se äldre/duktigare träna Regler samma oavsett ålder? Skicka fler tränare på utbildningar så att alla känner trygghet. Distriktsförbundet

Läs mer

SVENSKA KANOTFÖRBUNDET. Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015

SVENSKA KANOTFÖRBUNDET. Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015 SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015 ÖVERGRIPANDE a.) Aktiva till U23 och eller Senior ska nominera sig själva till laget (nominering innebär att man

Läs mer

OM OSS. Butik & webshop

OM OSS. Butik & webshop SEGELJOLLAR 2013 OM OSS Det är snart 20 år sedan One Design Center såg dagens ljus för första gången i ett litet garage. Vi drivs fortfarande av samma drivkraft som då, att skapa det bästa sortiment för

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Agenda Informationsmöte

Agenda Informationsmöte JSM GULD 2014 Agenda Informationsmöte Presentation JEK och tränare 2014 bra och mindre bra Vad händer för nytt 2015? Information om träningen (när, var, hur, vem) Information om träningsavgift Golfskola

Läs mer

kan komma att få fullt finansierat uppdrag. kan ges möjlighet att delta mot en egenavgift. kan komma att få delar av aktiviteten finansierad.

kan komma att få fullt finansierat uppdrag. kan ges möjlighet att delta mot en egenavgift. kan komma att få delar av aktiviteten finansierad. UTTAGNINGSKRITERIER 2016-2017 SHORT TRACK - senior och junior Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier 1 Målsättning Svenska Skridskoförbundets målsättning är att arbeta kontinuerligt

Läs mer

FÖRENINGSSTRUKTUR Välkommen till Polisens IF Simhopp

FÖRENINGSSTRUKTUR Välkommen till Polisens IF Simhopp FÖRENINGSSTRUKTUR Välkommen till Polisens IF Simhopp I detta dokument hittar du den struktur som hela vår verksamhet följer, från MINI-HOPP och PROVA-PÅ kurser till nationell och internationell elitträning.

Läs mer

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra.

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra. Juniorkommittén 2017 består av; Camilla Yngfalk, Håkan Moquist, Håkan Palo, Lars Hesselberg, Gunnar Olsson, Daniel Jansson, Pernilla Hemmingsson och Lena Johansson Verksamhetsplan 2017 Mission Juniorverksamheten

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Inbjudan för fleetracing (Isv)

Inbjudan för fleetracing (Isv) Inbjudan för fleetracing (Isv) Tävling: Fleetracing för RS båtar och OK jolle Båtklasser: RS 100, RS200, RS500, RS Vision, RS FEVA, RS AERO samt OK-jolle Datum: 6 7 juni 2015 Arrangör: SS Kaparen 1. Regler

Läs mer

NORRBOTTEN. Tävlingsreglemente för klubbar anslutna till Norrbottens Seglarförbund

NORRBOTTEN. Tävlingsreglemente för klubbar anslutna till Norrbottens Seglarförbund NORRBOTTEN Tävlingsreglemente för klubbar anslutna till Norrbottens Seglarförbund Tävlingsreglemente för klubbar inom Norrbottens seglarförbund vilka arrangerar Distriktsmästerskap eller sanktionerad nationell

Läs mer

Limhamns Segelsällskap Året 2017

Limhamns Segelsällskap Året 2017 L S S Tjugohundra sjutton! Då var det 45:e LSS året snart över och jul & nyårshelgerna står runt knuten. Året har varit fullt av aktiviter och engagemang. Började direkt med Tretton aftons fest och har

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1. STYRELSE Styrelsen har haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2012 Ordförande: Kassör Informationsansvarig Materialansvarig Träningsansvarig Kappseglingsansvarig

Läs mer