Det är fortfarande mycket övetid för brevbätrarna som upplever en mycket ansträngd situation.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Det är fortfarande mycket övetid för brevbätrarna som upplever en mycket ansträngd situation."

Transkript

1 Publicerat 25 mar 11 kl. 11:47 Det är fortfarande mycket övetid för brevbätrarna som upplever en mycket ansträngd situation. Foto: Smålandsbilder.se Brevbärarnas situation fortfarande ansträngd Jnytt.se kunde före årsskiftet berätta av brevbärarna i Jönköping mådde dåligt. Hårda arbetsförhållanden beroende på ohållbara körscheman, vilket innebar mycket övertid med sjukskrivningar som följd. Men trots att flera månader gått har inget hänt. De utlovade förändringarna har inte genomförts. Brevbärarna mår fortfarande "skit". - Det har inte hänt något. Det känns som de väntar på att stormen ska blåsa över. Folk jobbar fortfarande väldigt mycket övertid, berättar en av flera brevbärare Jnytt.se pratat med. Han är liksom arbetskamraterna besviken. - Det är inte lika mycket som i december, det dåliga vädret gjorde sitt till, men det är fortfarande väldigt tufft för många som jobbar här, fortsätter han. Sjukskrivningarna ökade Jnytt.se i slutet av förra året berätta att brevbärarna på grund av ett nytt arbetsschema fick jobba mycket övertid, trots det kunde inte all post delas ut. Flera upplevde detta som mycket jobbigt och antalet sjukskrivningar ökade. Den stora snömängden i december gjorde dessutom inte saken bättre. Efter att brevbärarnas situation uppmärksammats av Jnytt.se och därefter av flera andra media utlovades både från arbetsgivaren och den fackliga organisationen SEKO att förändringar i organisationen skulle genomföras inom den närmaste framtiden. Detta skulle varit klar att sätta igång till den första mars i år. Men beslutet har skjutits upp.

2 Ingenting händer Arbetssituationen under december och januari förbättrades dock tillfälligt för brevbärarna i Jönköping. Detta beroende på att den extrapersonal som normalt tas in vid jul kom in som extra resurs. - Men alla de har fått sluta nu, så vi är tillbaka till det gamla vanliga, suckar en annan brevbärare Jnytt.se varit i kontakt med. Den fackliga organisationen SEKO är väl medveten om den fortsatt jobbiga situationen vid Posten i Jönköping. - Det stämmer att det inte gått i den takt som det borde gjorts. Det har gått lite väl sakta. Övertidsuttaget är fortfarande för högt. Det kan inte fortsätta som det gör, säger Gunnar Pettersson, ordförande i fackets jönköpingsavdelning. Han berättar att SEKO har en dialog med arbetsgivaren, men att man inte kommit fram till något konkret än så länge. Han kan inte svara på när en förändring ska kunna genomföras. - Det är oerhört svårt att säga. Det borde varit igång nu, men så är det inte, konstaterar han. Arbetsledningen lovar igen Enligt Robert Andersson, ny distrikschef på Posten i Jönköping, är dock det arbetet i full gång. - Det har varit en turbulent tid. Vi håller på och se över organisationen just nu och en del förändringar har redan genomförts, bland annat har vi tagit in nya medarbetare, säger han. - Det har varit mycket diskussioner fram och tillbaka och ett antal ytterligare steg kommer att genomföras den närmaste framtiden. I början av maj hoppas jag att personalen i Jönköping ska märka av det. Läs fler artiklar i ämnet på Jnytt.se Folk mår skit här Posten och facket överens om förändring Olle Assarsson

3 Detta är en utskrift från från Göteborgs-Posten. Publicerad 13 mars 2011 Textstorlek Tipsa Skriv ut Brevbärarna Jörgen Fröjdendahl, Pelle Jansson och Lennart Apel upplever efter Postens omorganisation att de fått svårt att hinna med sin primära arbetsuppgift att dela ut brev. Bild: Martin Björklund Hinner inte med sin post Effektivare sortering har gett brevbärarna större distrikt som de inte hinner med innan arbetsdagen är slut. A-posten kan därigenom få vänta en extra dag på utdelning. Håller det här på för länge är det risk att folk tappar förtroende för oss. Att låta post ligga en dag är faktiskt ett avtalsbrott, säger brevbäraren Pelle Jansson. Han och hans kollegor känner stolthet över sitt jobb, men de vittnar samtidigt om en omorganisation som inte fungerat fullt ut. Borta sedan länge är brevbärarnas beting. Schemat har förändrats och sista brevet ska vara utdelat när de flesta av dem slutar sin arbetsdag, klockan 16. En effektiv sorteringsmaskin som sorterar posten i gångordning har betytt att brevbärarna lägger allt mindre tid på sortering. Men i andra änden har distrikten utökats och blivit större. På tio år har vi förlorat ungefär 30 procent av A-posten som postas ena dagen och lämnas ut i hela landet nästföljande dag. Vi har successivt gjort anpassningar inom produktionen och nu har vi genomfört en omorganisation på samtliga 54 brevbärarkontor i Västsverige, säger regionchefen Henrik Brättemark. I Mölndal har omorganisationen lett till att brevbärare inte hunnit med och tre dagar i förra veckan och två dagar i denna vecka har delar av distrikt helt blivit utan post. Överlag har det fungerat bra, men jag vet att vi har en del intrimningsarbeten att göra. Hur länge kan det fortgå att A-post får vänta en ytterligare dag?

4 Det kan vi inte leva med. Vi kommer att sätta in åtgärder omgående. Henrik Brättemark betonar att Göteborgsregionen har höga siffror i de kvalitetsmätningar som genomförts, procent av all A-post kommer till rätt adress nästa dag. Men på brevbärarkontoret i Mölndal kvarstår kritiken mot delar av omorganisationen. Många har valt att jobba övertid för att ändå kunna gå hela distriktet, extrapersonal har tagits in, men det har ändå inte räckt. Det tar emot att köra tillbaka med post. Flera hos oss mår riktigt dåligt av att inte hinna med och många känner tvånget att göra övertid, säger Pelle Jansson. Enligt brevbärarna har det inte varit tal om några extrema postmängder den senaste tiden och de påpekar att de nya och större distrikten räknats fram utifrån bästa scenariot utan bilköer, is på vindrutan och helt utan väntan på att den postbil som ska användas under turen. Det underliga är hur lättvindigt man från arbetsgivarens håll tar på att post blir liggande. Det kan ju vara tågbiljetter eller annan viktig post som många människor nu fick på måndag istället för på fredag, säger Pelle Jansson. Martin Björklund SVERIGES RADIO: Lena Hermanson är orolig för framtiden. Foto: Linnéa Frimodig/Sveriges Radio Skaraborg. Lantbrevbärare Falköping Brevbärare sliter ut sig Uppdaterat: måndag 14 mars kl 16:47 (publicerades måndag 14 mars kl 05:29), Nyheter P4 Skaraborg5 kommentarer Dela Brevbärarnas arbetssituation har försämrats ordentligt sedan Postens omorganisation. Det blir långa dagar på cykel eller i bil med ett stressigt tempo. "Det håller inte i längden" (1:41) Brevbärarnas arbetssituation har försämrats ordentligt sedan Postens omorganisation. Brevbärarna har nu långa dagar på cykel eller i bil med ett stressigt tempo. Det berättar Lena Hermansson, lantbrevbärare i Falköping. Reporter: Linnéa Frimodig Sveriges Radio.

5 Regionchefen: Jag känner inte igen den bilden fullt ut (1:36) Brevbärarnas arbetssituation har försämrats sedan Posten omorganiserat. Fackförbundet menar att trycket på brevbärarna ökat och att allt fler mår dåligt. Men Lars Selim, regionchef för posten tycker inte att företaget har sparat för hårt på personalen. Reporter Tomas Ek, Under förra året effektiviserades Posten och allt fler brev sorteras nu maskinellt i Nässjö innan de kommer till Falköping. Brevbärarna jobbar istället mer utomhus med att dela post. Samtidigt har personalen minskats. Vissa dagar sitter jag sex timmar i bilen, det är ju inte bra att sitta stilla så länge och just den här stressen sliter ju, säger lantbrevbäraren Lena Hermansson. Cyklar sex timmar om dagen Vissa brevbärare har cykelrundor på upp till sex timmar i minusgrader och lantbrevbärarna kör rundor med 700 stopp. Sjukfrånvaron ökar Ingvor Arnoldsson, ordförande för Seko:s Postklubb i Skaraborg, märker att många av de 400 medlemmarna mår allt sämre. -- Väldigt mycket stress har det blivit för brevbärarna och vi ser att sjukfrånvaron börjar stiga. Ska man orka fram till pensioneringen får det bli lite lugnare. Posten blir försenad Lena Hermansson jobbar ibland 11 timmars dagar eftersom det ibland är så mycket brev att den maskinella sorteringen inte hinner med och brevbärarna både sorterar och delar ut posten. I vinter har hon tvingats hålla samma tempo trots snö och kyla. Men vi orkade inte jobba så mycket över så vi ställde posten så den kom ut några dagar försenat. Vi hade inte mycket mer att välja på. Ser du någon förändring i framtiden? Nej det gör jag faktiskt inte. Men Lars Selim, regionchef för posten, tycker inte att företaget har sparat för hårt på personalen. Nej, det vill jag inte säga att vi har gjort. När vi gör en sådan här förändring blir det också en del arbetsuppgifter för medarbetarna som kan ta längre tid att genomföra. Det vi pratar om var i november och december när det var en riktigt besvärlig vinter med mycket snö som påverkade utdelningstiderna. Nu har vi ett bättre väderläge och jag känner inte igen den bilden fullt ut, att vi har sådana stora problem, säger han. Från fackförbundet Seko är man ju ganska tydliga i sin kritik, men du menar att den kan man inte ta på fullt allvar? Självklart ska man ta alla synpunkter på allvar, och det gör vi också. Vi för en ständig dialog på alla arbetsplatser omkring de här frågorna och hur vi ska organisera verksamheten på bästa sätt, säger Lars Selim. Linnéa Frimodig Tel:

6 DAGENS ETC fredag, mars 4, :15 NYHET Posten kommer inte i tid och brevbärarnas arbetssituation beskrivs som ohållbar. Ändå föreslås en aktieutdelning på en miljard kronor från Posten. Vi behöver vara fler i produktionen, vi kan inte ha så stora distrikt, säger Linda Olsson, brevbärare Mängder av försenade brev, klagomål från kunder och en enligt facket ohållbar arbetssituation för brevbärarna. Trots det föreslår Postens styrelse en ordinarie aktieutdelning på en miljard kronor 600 miljoner ordinarie och 400 miljoner kronor extra för Alf Mellström, ordförande i Sekos koncernfack på Posten, reserverade sig mot beslutet. I nuläget känns det inte ansvarsfullt att dela ut en så stor del av vinsten till ägarna, säger han. Drar ner personalen Posten kommer till följd av att allt färre brev skickas dra ner på personal de närmaste åren, en process som redan är igång. Enligt Alf Mellström kommer detta att kräva ekonomiska resurser, bland annat för att kunna erbjuda äldre anställda att gå tidigare. Volymerna har dock inte minskat så mycket som beräknat. På många arbetsplatser anser personalen att bemanningen idag är för låg. En orsak är den omorganisering som genomfördes i slutet av Linda Olsson arbetar som brevbärare i Örebro och har precis kommit tillbaka från föräldraledighet. Det är ett helt annat arbete. Det är väldigt stora distrikt, man känner att man inte hinner med det man ska göra på en dag. Ska man ha kvalitet och känna att man gör ett bra jobb gentemot kunderna så krävs det nästan övertid. Det är ingen som orkar, folk är slutkörda. Det är för mycket att göra helt enkelt.

7 Nya sorteringsmaskiner ska effektivisera arbetet men har istället gjort att personalen i dagsläget har fler brev att sortera för hand. De planerar efter en verklighet som inte existerar. Maskinerna gör inte det jobb som de ska. Prognosen över volymtappet stämmer inte heller, säger Linda Olsson. Vi behöver vara fler i produktionen, vi kan inte ha så stora distrikt. Nu pumpar vi in en massa nya vikarier som får rädda dagen. Alf Mellström håller med. Under 2010 upplevde man på många arbetsplatser en alldeles för stor press, man fick inte ut posten i tid och folk mådde riktigt dåligt. Exakt hur det ser ut idag vågar jag inte ha en uppfattning om. Möjligen var det ännu jävligare i november och december jämfört med nu. Regeringens Beslut Posten Norden AB ägs av svenska och danska staten, och det är ländernas regeringar som beslutar om aktieutdelningens storlek utifrån det förslag som lämnas av styrelsen. Markus Sjöquist, pressekreterare till finansmarknadsminister Peter Norman (M), svarar inte på hur regeringen ser på fackets invändningar mot en aktieutdelning på en miljard, men han anser att bolaget står finansiellt mycket väl rustat även efter en sådan utdelning. Angående den operativa hanteringen vad gäller att tillsäkra tillräckliga personalresurser i verksamheten är det inte en ägarfråga utan en sak för bolagets ledning att hantera, anser Sjöquist. Kommentarer Helena Gustavsson Helge Svensson 08:47 6 mar 2011 POSTEN. Från en bra arbetsplats till en urusel sådan. När min fru började på Posten för över 30 år sedan ansågs det som ett bra jobb och de allra flesta trivdes gott. -Arbetsmiljön på Posten har efterhand försämrats till den grad att min fru känner ingen över 60 som orkar jobba kvar. Övriga talar bara om den dag de kan gå i pension från Posten eller hitta ett annat jobb. -Personalen uppvisar krämpor av många slag men allra värst är stressen och den drar ju med sig fysiska åkommor som alla vet. -Stämningen är under all kritik och när inga chefer är nära klagar alla på allt inom Posten. Ingen vågar komma med någon som helst kritik när chefen hör för vid lönesamtal är det då redan antecknat att man är negativ och icke samarbetsvillig. Om man påpekar någon misshällighet till en chef så får man svar som "alla passar inte att jobba på Posten". -Posten har lyckats bygga upp en sådan stämning att alla är rädda att få sparken från jobbet. T ex är det många som inte vågar anteckna övertid. Jobbar på rasten för att "hinna med".

8 På alla arbetsplatser jag känner till så arbetar man på arbetstid och får betalt för övertid samt har tid för raster. -Slutligen är det ofattbart hur ett företag kan sända ut sin personal på trehjuliga lastmopeder i alla väder som denna vinter. Att helt oskyddat samsas med tunga lastbilar, plogbilar och övrig tät trafik på isiga och spåriga vägar är en lek med döden. Finns det inget arbetarskydd på Posten? Helge En utskrift från Västerbottens-Kurirens nätupplaga VK.SE :32 Brevbärarnas cyklar ersätts allt mer av moped och bil. Utdelningen blir mindre slitig på ett sätt, men där försvinner också en chans att dra igång blodcirkulationen ordentligt. Lennart Ohlsson, snart 54, använder trapporna för att höja pulsen. Fler sjuka efter omorganisation När Posten strukturerade om mångdubblades arbetsbördan för vissa brevbärare. Lennart Ohlsson tvingades till sjukskrivning för första gången på 30 år. Nu är han tillbaka. Arbetssituationen för brevbärarna har diskuterats inom facket Seko och det pågår en kartläggning av hur förändringsarbetet fungerar. Maskinsortering ska göra att det går snabbare, men breven måste fortfarande hanteras av brevbärarna. För Lennart Ohlsson och tre av hans kollegor på postkontoret Kronoparken innebar det fler brev på kortare tid. - Två av oss fick fyra gånger mer att sortera på förmiddagen, de andra tre gånger mer. Domningar

9 Den statiska och enformiga belastningen ökade och utdelningen blev stressigare. Den 5 december förra året vaknade Lennart med bägge armarna bortdomnade. Det ville inte släppa. När det hänt tre gånger på en vecka gick han till läkare, som sade att han måste få andra arbetsförhållanden. Men inget ändrades på jobbet. Lennart sjukskrev sig när armarna domnat ytterligare tre nätter i rad. Läkaren förklarade att det var nervernas sätt att ropa på hjälp. JOSEFIN PECIVA Läs mer i fredagens tidning : Stockholm: Brevbärare tog ett första viktigt steg mot enhet i kampen mot Postens angrepp Förra torsdagen (24/3) samlades närmare ett femtiotal brevbärare från ett tiotal olika kontor i Stockholmstrakten på Ungdomens Hus i söderförorten Skärholmen. Mötet gick under titeln Upp till kamp! och gav uttryck för en stark vilja att organisera motstånd mot Postens pågående angrepp mot brevbärarnas arbetsförhållanden. Ett första men potentiellt mycket viktigt steg togs mot att lägga grunden för en gräsrotsrörelse bland brevbärarna, med utgångspunkt i Stockholm. Bakgrunden till mötet Initiativet till mötet kom från brevbärarna i Skärholmen, där jag själv arbetar. Vi ledsnade på den situation

10 som uppstått i och med ytterligare försämringar efter en mycket hård vinter med mycket övertidstimmar. I takt med att allt fler gick på knäna samlade sig slutligen brevbärarna på det lokala utdelningskontoret och snackade ihop sig om läget. Det blev flera möten, och eftersom antog man krav på minskad arbetsbelastning och trygga anställningar för personalen. Man beslutade sig dessutom för att vägra jobba över frivilligt och istället ta tillbaka den post som man inte hinner dela ut. Men ännu viktigare var att brevbärarna förstod att kampen för bättre arbetsförhållanden inte kan föras på ett enda kontor vilket ledde till att man enades om att bjuda in till ett möte för brevbärare i hela Stockholm! Mobiliseringen för mötet skedde med kort varsel. En vecka innan upprättades ett event på Facebook, och den lokala sektionen av fackförbundet SEKO (som organiserar merparten av landets brevbärare) gav sitt stöd och spred informationen vidare genom sina kanaler. Mötet När klockan närmade sig halvsju på torsdagskvällen hade möteslokalen på Ungdomens Hus fyllts till bredden, och extra stolar fick bäras in så att alla skulle få plats att sitta. Där fanns brevbärare från kontor i Södertälje, från Östermalm, Södermalm, Årsta, Liljeholmen, Globen och Hägersten. Efter att alla bjudits på smörgås och kaffe inleddes mötet med att en kamrat från Stockholms Antirasistiska Kulturförening (STARK) läste upp ett uppskattat stöduttalande. STARK uppmuntrade brevbärarna att fortsätta på den inslagna vägen och utlovade sitt stöd vid behov. Sedan berättade jag själv om bakgrunden och anledningen till mötet. Det viktigaste innehållet i anförandet var: - Posten bedriver en allmän offensiv mot brevbärarna där arbetsförhållanden står under systematiska angrepp. - Facket har gjort alltför litet för att försvara brevbärarnas ställning, något som i sammanhanget lett till svag organisering och motståndsförmåga på arbetsplatserna. Nu krävs det en gräsrotsrörelse med utgångspunkt på brevbärarkontoren för att få med sig så många som möjligt för att vända utvecklingen, för att förmå facket att ta strid och för att bygga upp brevbärarnas styrka på golvet. En allvarlig situation Diskussionen som följde vittnade om allvaret i Postens angrepp. En brevbärare berättade att han under två av vintermånaderna hade arbetat 80 timmar övertid! En annan berättade om situationen på ett kontor på Södermalm, där cheferna på sikt planerar att banta ned personalen från 91 anställda till 60. Mycket insikt från deltagarna om innebörden av Postens angrepp kom till uttryck. Postens vinster har under flera år huvudsakligen skett genom att öka brevbärarnas arbetsbörda, och det är på den vägen det fortsätter bära. Förra årets vinst åstadkoms huvudsakligen just på detta vis. Med Brev 2010, ett radikalt omorganiseringsprojekt, har Posten inlett en effektiviserings-offensiv som syftar till att ytterligare öka intensiteten i arbetet. Nya slimmade arbetsorganisationer bidrar dessutom till att splittra upp kollektivet, och man tar god hjälp av bemanningsföretag och osäkert anställd personal för att täta till där hål uppstår.

11 Kampanda! Om inte brevbärare börjar organisera nu, kommer det knappast bli lättare framöver, om detta rådde stor enighet. I diskussionen betonades att det är viktigt att bygga en rörelse på golvet som är öppen för alla brevbärare oavsett facklig tillhörighet. Just genom att göra detta kan vi på ett demokratiskt och öppet sätt börja formulera våra krav, något som inte står i motsättning till fackligt engagemang. Tvärtom behövs en sådan rörelse så att vi kan driva facket framför oss, och där det behövs ersätta passiva fackliga företrädare med stridbara sådana. På mötet fanns också flera fackliga representanter på plats. Förutom flera SEKOombud fanns brevbärare från SAC syndikalisterna och Postarbetarunionen. Det rörde sig mestadels om ombud på sektionsnivå, som själva är arbetare, men deltog gjorde också Mikael Högberg, vice ordförande för SEKO Post i Stockholm. En diskussion gällde frågan om den fackliga organisationens stridbarhet. Efter att Högberg i ett kort anförande argumenterat till försvar för den svenska kollektivavtalsmodellen, som innebär att arbetare beläggs med fredsplikt efter att avtal med arbetsköparna har framförhandlats, var vi flera som förde fram kritik. I en situation där arbetsköparna hela tiden angriper arbetarna blir fredsplikten en hämsko på arbetarna, som inte ges rätt eller möjlighet att försvara sig under avtalsperioden, trots att Posten tar sig rätten att angripa arbetsvillkoren och öka arbetsintensiteten. Flera brevbärare betonade vikten av att nu få igång engagemanget på arbetsplatserna. Även om man inte kan samla alla från början så är det en start att få med sig bara en eller två till att börja med. Nästa steg! Frågan om vad brevbärare borde kämpa för i ett längre perspektiv restes också. Vad borde t.ex. vara brevbärares svar på den borgerliga regeringens privatiseringsplaner? Fler än en brevbärare argumenterade för ett statligt postverk under brevbärarnas egen kontroll och för en återreglering av postmarknaden. Mötet lyckades också ta viktiga steg här och nu. Bl.a. diskuterades att dra igång en kampanj med demonstration och uppvaktning av media för att sätta press på Posten och påvisa den bristande kvalitet som blir följden av den ökande arbetsbördan på brevbärarna. Utöver att planera för ett nytt möte, till vilket alla lovade att mobilisera ännu mer och försöka nå kontor som inte hade några representanter på mötet, så formulerades också en uppsättning krav, som syftar till att verka mobiliserande i kampen för bättre anställningsförhållanden. Dessa var följande: - Mer fastanställda, mer trygga anställningar! - Mindre distrikt! - Vi vill ha fasta distrikt! - Följ arbetsmiljölagen arbetet ska anpassas efter den enskilda individens förmåga!

12 - Nej till bemanningsföretag! - Nej till alkolås! Med dessa som utgångspunkt är målet nu att ta med sig kraven till arbetsplatserna, förankra dem och börja organisera för att uppnå dem. Potential! Med mötet i Skärholmen togs ett litet men viktigt steg mot kämpande enhet mellan brevbärarna. Brevbärarna är ett kollektiv som betalat hårt för arbetsköparnas offensiv på senare år, med eftersatta löner och bakslag på bakslag. Nu finns tack vare initiativet och engagemanget från de många brevbärarna som släpat sig ut till Skärholmen en verklig möjlighet att lägga grunden för en motoffensiv. Vi har bara börjat, men räkna med mer. Och som en av brevbärarna från kollektivet i Skärholmen sade: Stockholm måste bli början. Men med Stockholm som utgångspunkt kan vi lägga grunden för en förening av brevbärarna i hela Sverige. Det är precis vad vi måste sikta på! Brevbärare i Skärholmen Nästa möte: 13:e april, 18:30-21:00, Kafé Marx, Kungsgatan 84.

Är gränsen nådd? En temperaturmätning av tjänstemännens gränslösa arbetssituation.

Är gränsen nådd? En temperaturmätning av tjänstemännens gränslösa arbetssituation. Är gränsen nådd? En temperaturmätning av tjänstemännens gränslösa arbetssituation. 1 Inledning Unionen har i tidigare studier sett att arbetslivet har förändrats för tjänstemännen. Tjänstemannaarbetet

Läs mer

Kämpa tillsammans för högre lön, kortare dagar och bättre arbetsvillkor!

Kämpa tillsammans för högre lön, kortare dagar och bättre arbetsvillkor! Kämpa tillsammans för högre lön, kortare dagar och bättre arbetsvillkor! En stark fackförening gör skillnad Kraven på oss arbetstagare ökar hela tiden. Vi ska göra mer på kortare tid. Genom vårt arbete

Läs mer

En sann berättelse om utbrändhet

En sann berättelse om utbrändhet En sann berättelse om utbrändhet Marie är 31 år, har man och en hund. Bor i Stockholm och arbetar som webbredaktör på Företagarnas Riksorganisation (FR). Där ansvarar hon för hemsidor, intranät och internkommunikationen

Läs mer

BISTÅNDSHANDLÄGGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR. En rapport från Vision Göteborg om arbetsmiljön för biståndshandläggarna i Göteborgs Stad

BISTÅNDSHANDLÄGGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR. En rapport från Vision Göteborg om arbetsmiljön för biståndshandläggarna i Göteborgs Stad BISTÅNDSHANDLÄGGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR En rapport från Vision Göteborg om arbetsmiljön för biståndshandläggarna i Göteborgs Stad 1 INNEHÅLL Sid 3 - Sammanfattning Sid 4 - Visions förslag för en bättre arbetsmiljö

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

Posten och kampen om arbetet

Posten och kampen om arbetet TEMANUMMER: 10 kr Arbetarmakt, svensk sektion av Förbundet för Femte Internationalen Posten och kampen om arbetet Brev 2010: Omfattande angrepp på brevbärarna Bygg en rörelse på arbetsplatserna! Handlingsprogram

Läs mer

Avsnitt 3 Färre mil och mer tid med bättre planering

Avsnitt 3 Färre mil och mer tid med bättre planering Färre mil och mer tid med bättre planering Det körs många mil med bil i kommunal verksamhet. Särskilt gäller detta inom socialförvaltningen eller motsvarande. I detta avsnitt beskrivs hur man kan effektivisera

Läs mer

Kontoret på fickan. En studie om gränslöshet och mobilanvändning i arbetslivet

Kontoret på fickan. En studie om gränslöshet och mobilanvändning i arbetslivet Kontoret på fickan En studie om gränslöshet och mobilanvändning i arbetslivet Kontoret på fickan en studie om gränslöshet och mobilanvändning i arbetslivet 3 Innehåll Det moderna arbetslivet............................................

Läs mer

ROLLSPEL E 011 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning. Ordlista

ROLLSPEL E 011 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning. Ordlista ROLLSPEL E 011 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning Ordlista rapport arbetsledning missköta sig rasist Diskrimineringsombudsmannen arbetskamrater arbetstider morgon- eller eftermiddagsskift stämpelkort

Läs mer

INNAN LEVDE JAG Effekter av bristande personlig assistans

INNAN LEVDE JAG Effekter av bristande personlig assistans INNAN LEVDE JAG Effekter av bristande personlig assistans INNEHÅLL 8 14 18 20 22 26 29 Hur vi har gjort rapporten Livet före och efter det förändrade beslutet Så påverkar beslutet vardagsliv och fritid

Läs mer

Öppen skrivelse Arbetssituationen på Akutmottagningen i Huddinge och behovet av akuta åtgärder

Öppen skrivelse Arbetssituationen på Akutmottagningen i Huddinge och behovet av akuta åtgärder Till: Sjukvårdsminister Gabriel Wikström, gabriel.wikstrom@regeringskansliet.se Hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink Sjukvårdslandstingsrådet Marie Ljungberg Schött Personallandstingsrådet

Läs mer

Partsgemensamt arbete kring framtagande av frågor och svar kring avtalet.

Partsgemensamt arbete kring framtagande av frågor och svar kring avtalet. Partsgemensamt arbete kring framtagande av frågor och svar kring avtalet. De centrala parterna vill understödja tillämpningen av lärarnas arbetstid utifrån HÖK 12 (framförallt reglerat i AB och Bilaga

Läs mer

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter 12. Medlemsberättelser Kongress 2011 1 (7) Lena, Sjuksköterska öppenvård Jobbet är utvecklande men stressigt. Den viktigaste orsaken

Läs mer

Välkommen till SEKO! Gemenskap ger styrka

Välkommen till SEKO! Gemenskap ger styrka Välkommen till SEKO! Gemenskap ger styrka På omslaget: Camilla Jansson, vagnvärd Harjit Kaur, spärrexpeditör Stefan Färnström, behandlingsassistent Välkommen till SEKO! Gemenskap ger styrka Varmt välkommen

Läs mer

Stressbarometern 2013

Stressbarometern 2013 Stressbarometern 2013 1,2 miljoner löntagare och 15 förbund i samverkan Stressbarometern 2013 Konflikter: 21 Trygghet: 21 Personligt stöd: 22 Förutsättningar: 31 Arbetsbelastning: 33 Uppskattning: 35 Kontroll:

Läs mer

#Negativa kommentarer om jobbet

#Negativa kommentarer om jobbet Rapport om HR-utmaningar, inriktning Sociala Medier #Negativa kommentarer om jobbet Bakgrund Hela 85 procent av Sveriges befolkning över 16 år har tillgång till Internet i hemmet. Sverige hamnar därmed

Läs mer

Tips från forskaren Arbete

Tips från forskaren Arbete Tips från forskaren Arbete Stressforskningsinstitutet Arbete Här listas forskarnas tips kring förbättrad arbetsmiljö och hur man kan handskas med ovanliga arbetstider. Att tänka på vid skiftarbete Forskare

Läs mer

NU HAR HON SLUTAT FLEXTIDSFÄLLAN

NU HAR HON SLUTAT FLEXTIDSFÄLLAN FLEXTIDSFÄLLAN NU HAR HON SLUTAT Tidsjakt. Anna Halmerius registrerade flex när hon egentligen jobbade övertid, men hann aldrig ta ledigt. Och det var hon inte ensam om som distriktssköterska i Västra

Läs mer

TEXT HELENA MIRSCH FOTO MARIA ÅSÉN VÅRDFOKUS. NUMMER ETT 2014

TEXT HELENA MIRSCH FOTO MARIA ÅSÉN VÅRDFOKUS. NUMMER ETT 2014 Arvidsjaur. Inte långt från polcirkeln är ambitionen stor att ge högklassig vård, trots svåra villkor. Men det var här hela vårdcentralen polisanmäldes för svartkassa. Trots att de bara ville att invånarna

Läs mer

KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE 2014 STOCKHOLMS KOMMUN

KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE 2014 STOCKHOLMS KOMMUN KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE 2014 STOCKHOLMS KOMMUN Kund: SSR Akademikerförbundet Kontakt: Stina Andersson Datum: 19 Januari 2015 Konsult: Gun Pettersson Tel: 0739 40 39 16 E-post: gun.pettersson@novus.se

Läs mer

KORT INSTRUKTION AV AD-HOC MODUL OM ARBETSTID OCH ARBETETS ORGANISATIN

KORT INSTRUKTION AV AD-HOC MODUL OM ARBETSTID OCH ARBETETS ORGANISATIN Bilaga 4 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(1) KORT INSTRUKTION AV AD-HOC MODUL OM ARBETSTID OCH ARBETETS ORGANISATIN De personer som denna modul åsyftar att titta på är i första hand de som är anställda. Och

Läs mer

HUR MÅR CHEFEN? UNDERSÖKNING AV CHEFERNAS ARBETSSITUATION I GÖTEBORGS STAD

HUR MÅR CHEFEN? UNDERSÖKNING AV CHEFERNAS ARBETSSITUATION I GÖTEBORGS STAD HUR MÅR CHEFEN? UNDERSÖKNING AV CHEFERNAS ARBETSSITUATION I GÖTEBORGS STAD INLEDNING Vi vill alla ha och behöver en chef som ser oss, som är tydlig med sina förväntningar och som inspirerar oss till att

Läs mer

OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19

OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19 OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19 Telefontider: måndag, onsdag, fredag 8.30 12.00 och tisdag, torsdag kl. 13.00 16.00 Vad jobbar vi med just nu: Mycket händer i TioHundra ab. Hela bolagsstyrelsen

Läs mer

Tjänstemän om stress och press i arbetslivet. Kontakt: Åsa Märs Kontakt Novus: Mats Elzén & Freja Blomdahl Datum: 150930

Tjänstemän om stress och press i arbetslivet. Kontakt: Åsa Märs Kontakt Novus: Mats Elzén & Freja Blomdahl Datum: 150930 Tjänstemän om stress och press i arbetslivet Kontakt: Åsa Märs Kontakt Novus: Mats Elzén & Freja Blomdahl Datum: 150930 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag

Läs mer

Siffrorna anger svarsandel i % för varje alternativ.

Siffrorna anger svarsandel i % för varje alternativ. ISSP 2005 Siffrorna anger svarsandel i % för varje alternativ. Först några frågor om arbete i allmänhet Fråga 1 Föreställ Dig att Du kunde förändra hur Du använder Din tid, och ägna mer tid åt vissa saker

Läs mer

Enkätresultat, Medarbetare - Övrig personal, gymnasieskolor

Enkätresultat, Medarbetare - Övrig personal, gymnasieskolor Tom 1. TRIVSEL 1.1 Jag upplever att det råder en positiv stämning på min arbetsplats 1.2 Jag upplever att vi kan föra en öppen diskussion på min arbetsplats 1.3 Jag upplever att det är roligt att gå till

Läs mer

Enkät bemanning. november 2011

Enkät bemanning. november 2011 Enkät bemanning november 2011 Enkät bemanning november 2011 Syfte Generell kartläggning av de bemanningsanställdas situation Ge bemanningsanställda möjlighet att med egna ord berätta om hur de ser på sin

Läs mer

Att vara facklig representant vid uppsägningar

Att vara facklig representant vid uppsägningar Att vara facklig representant vid uppsägningar PASS När beskedet kommit Det är inte lätt att vara en av de få som vet att det är uppsägningar på gång. När kollegorna sedan får beskedet är det inte heller

Läs mer

En liten broschyr om ditt jobb och dina rättigheter

En liten broschyr om ditt jobb och dina rättigheter JOBBA! En liten broschyr om ditt jobb och dina rättigheter 23 sidor som ger dig bättre koll på ditt jobb och på oss 05 välkommen till ditt arbetsliv! Om att jobba och varför vi ger dig den här broschyren.

Läs mer

En bransch att må bra i

En bransch att må bra i En sammanfattning av slutsatser och åtgärder 2012 2013 Lotta Linderson 2013-10-18 1 Bakgrund och syfte I december 2011 gjordes en medlemsundersökning med fokus på stress. Nära hälften av medlemmarna, 6019

Läs mer

Skyddsombud. arbetstagarnas företrädare i frågor som rör arbetsmiljön

Skyddsombud. arbetstagarnas företrädare i frågor som rör arbetsmiljön Skyddsombud arbetstagarnas företrädare i frågor som rör arbetsmiljön Arbetsgivaren och de anställda ska samarbeta för att skapa en god arbetsmiljö. Det står i arbetsmiljölagen. Ett skyddsombud (arbetsmiljöombud)

Läs mer

Facket för Service och Kommunikation. Gott & blandat inför yrkeslivet

Facket för Service och Kommunikation. Gott & blandat inför yrkeslivet Facket för Service och Kommunikation Gott & blandat inför yrkeslivet Det här är SEKO 3 Vi tror på solidaritet! 5 Kolla avtalen 7 Åldern inne? 8 Sommarjobbet 9 Jobb utomlands 10 Mer info 10 Försäkra dig!

Läs mer

Lilla guiden till. arbetsmiljö lagstiftningen

Lilla guiden till. arbetsmiljö lagstiftningen Lilla guiden till arbetsmiljö lagstiftningen Förord I den här skriften får du snabb information om vad som ingår i begreppet arbetsmiljö. Vilka lagar som styr och vilka rättigheter och skyldigheter du

Läs mer

Inlämningsuppgift. Allmän kommentar: Hej Ksenija,

Inlämningsuppgift. Allmän kommentar: Hej Ksenija, Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej Ksenija, Genomgående mycket bra svar. Väl genomtänkta resonemang kring fackliga grundtankar såväl som bra koll på regelverket. Du hade bara ett par smärre missar

Läs mer

Uppföljning av verksamheten under sommaren

Uppföljning av verksamheten under sommaren VÄRNAMO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Omsorgsnämnden 2015-10-14 5 On Dnr 2014.034 026 Uppföljning av verksamheten under sommaren Förslag till beslut Omsorgsnämnden beslutar att Ärendebeskrivning

Läs mer

SOMMAREN 2013 En undersökning om bemanningssituationen inom vård och omsorg och dess konsekvenser

SOMMAREN 2013 En undersökning om bemanningssituationen inom vård och omsorg och dess konsekvenser SOMMAREN 2013 En undersökning om bemanningssituationen inom vård och omsorg och dess konsekvenser 2013-06-03 Jonas Vallgårda 2 (12) Innehåll 1 Sammanfattning... 4 2 Metod och genomförande... 5 3 Bemanningssituationen

Läs mer

Du och chefen Vad fungerar bra/mindre bra i samarbetet? Vad kan var och en göra för att åstadkomma en förbättring?

Du och chefen Vad fungerar bra/mindre bra i samarbetet? Vad kan var och en göra för att åstadkomma en förbättring? Utvecklingssamtalet Utvecklingssamtal Din utveckling är värd ett eget samtal Utvecklingssamtalet är ett samtal där du och din chef talar om din utveckling i företaget. Syftet är att utveckla dig som individ

Läs mer

ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET

ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET Nova Futura - Bosse Angelöw Föreläsningar och utbildningar Individ-, grupp- och arbetsplatsutveckling Handledning och rådgivning Böcker, cd och webbaserade program www.novafutura.se

Läs mer

Feriepraktik. information till sökande

Feriepraktik. information till sökande Arbetslivskontoret Feriepraktik information till sökande Kontaktuppgifter Mejl: feriepraktiken@sodertalje.se Telefon: 08-523 017 05 Besöksadress: Järnagatan 12, 151 89 Södertälje Postadress: Södertälje

Läs mer

Organisatorisk skyddsrond

Organisatorisk skyddsrond Organisatorisk skyddsrond Arbetsmaterial för arbetsplatsträffen Lisbeth Rydén www. EllErr? Om arbetsmaterialet Det finns olika sätt att analysera och bedöma den pyskosociala arbetsmiljön. Ett av de sätt

Läs mer

KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE 2014 MALMÖ KOMMUN

KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE 2014 MALMÖ KOMMUN KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE 2014 MALMÖ KOMMUN Kund: SSR Akademikerförbundet Kontakt: Stina Andersson Datum: 19 Januari 2015 Konsult: Gun Pettersson Tel: 0739 40 39 16 E-post: gun.pettersson@novus.se

Läs mer

Unionens handlingsprogram 2012 2015

Unionens handlingsprogram 2012 2015 Unionens handlingsprogram 2012 2015 Unionens handlingsprogram 2012 2015 Vår vision Vår vision är Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet.

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Systematiskt arbetsmiljöarbete Systematiskt arbetsmiljöarbete AFS 2001:1 med ändringar i AFS 2003:4 Reglerna innehåller grundläggande krav på arbetsmiljöarbetet Reglerna utvecklar och preciserar hur arbetsgivaren ska gå tillväga för

Läs mer

Kan utbrändhet leda till samvetsstress? Anna Ekwall

Kan utbrändhet leda till samvetsstress? Anna Ekwall Kan utbrändhet leda till samvetsstress? Anna Ekwall JAG! Ambulanssjuksköterska Malmö Lärare på spec-utb akut och ambulans Lund Ansvarig för FoU vid Falck ambulans AB i Skåne Docent #toaselfie Presentation

Läs mer

Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg.

Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg. Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej Emilie! Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg. Hoppas att du har anmält dig till steg 2 och 3, om inte så är det

Läs mer

TÖI ROLLSPEL B - 006 Sidan 1 av 5 Sjukvårds-/Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL B - 006 Sidan 1 av 5 Sjukvårds-/Försäkringstolkning TÖI ROSPE B - 006 Sidan 1 av 5 Sjukvårds-/Försäkringstolkning Ordlista infarkt talförmåga diffus smärtförnimmelse hjärtattack disposition (för en sjukdom) omtöcknad squash övervikt kolesterolhalt kolhydrat

Läs mer

SVENSK LOKFÖRARFÖRENING

SVENSK LOKFÖRARFÖRENING SVENSK LOKFÖRARFÖRENING SLFF.NU VÄLKOMMEN TILL Svensk lokförarförening - SLFF HISTORIK Ett missnöje började gro redan 1989 när de etablerade facken inte försvarade lokförarnas rätt till pension vid 60.

Läs mer

KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE 2014 JÖNKÖPINGS LÄN

KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE 2014 JÖNKÖPINGS LÄN KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE 2014 JÖNKÖPINGS LÄN Kund: SSR Akademikerförbundet Kontakt: Stina Andersson Datum: 19 Januari 2015 Konsult: Gun Pettersson Tel: 0739 40 39 16 E-post: gun.pettersson@novus.se

Läs mer

Diskrimineringsombudsmannen. Box 3686 103 59 Stockholm. Jur. kand. Marie Nordström Adress som ovan. Saken: Brott mot diskrimineringslagen (2008:567)

Diskrimineringsombudsmannen. Box 3686 103 59 Stockholm. Jur. kand. Marie Nordström Adress som ovan. Saken: Brott mot diskrimineringslagen (2008:567) 2012-03-21 Ärende ANM 2011/1182 Handling 61 Arbetsdomstolen Box 2018 103 11 STOCKHOLM ANSÖKAN OM STÄMNING Kärande: Ombud: Diskrimineringsombudsmannen Box 3686 103 59 Stockholm Jur. kand. Marie Nordström

Läs mer

Kollektivavtalet skyddar din lön! 020-560056. Fråga facket om medlemskap. Kolla dina rättigheter på www.lo.se

Kollektivavtalet skyddar din lön! 020-560056. Fråga facket om medlemskap. Kolla dina rättigheter på www.lo.se Kollektivavtalet skyddar din lön! 020-560056 Fråga facket om medlemskap. Kolla dina rättigheter på www.lo.se 2 Avtalet är befrielse Kollektivavtalet handlar om löner, arbetstider och ersättningar. Men

Läs mer

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete. Föreskrifternas tillämpningsområde. Definition av systematiskt arbetsmiljöarbete

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete. Föreskrifternas tillämpningsområde. Definition av systematiskt arbetsmiljöarbete AFS 2001:1 Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete Utkom från trycket Den 16 mars 2001 Beslutade den 15 februari 2001 (Ändringar införda t.o.m. 2008-09-30) Arbetsmiljöverket meddelar

Läs mer

PERSONALBAROMETER 2004-03-04. Frekvens Tabeller. 1 Kön. Frekvens Procent Kvinna 181 53,7 153 45,4. Man. 334 99,1 Bortfall 3,9 Total 337 100,0.

PERSONALBAROMETER 2004-03-04. Frekvens Tabeller. 1 Kön. Frekvens Procent Kvinna 181 53,7 153 45,4. Man. 334 99,1 Bortfall 3,9 Total 337 100,0. 1 PERSONALBAROMETER 2004-03-04 Frekvens Tabeller 1 Kön Kvinna 181 53,7 Man 153 45,4 Total 334 99,1 Bortfall 3,9 2 Ålder 18-34 83 24,6 35-49 50-65 138 40,9 113 33,5 Total 334 99,1 Bortfall 3,9 3 Föseland

Läs mer

KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE 2014 STOCKHOLMS LÄN

KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE 2014 STOCKHOLMS LÄN KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE 2014 STOCKHOLMS LÄN Kund: SSR Akademikerförbundet Kontakt: Stina Andersson Datum: 19 Januari 2015 Konsult: Gun Pettersson Tel: 0739 40 39 16 E-post: gun.pettersson@novus.se

Läs mer

Samlingsbild. Medarbetarindex 5 78 80 69 68. Attraktiv arbetsgivare 4 75 75 73 71. Drivande medarbetare 4 83 79 69 68

Samlingsbild. Medarbetarindex 5 78 80 69 68. Attraktiv arbetsgivare 4 75 75 73 71. Drivande medarbetare 4 83 79 69 68 kommun Samlingsbild 09 08 09 09 Medarbetarindex 5 78 69 68 Attraktiv arbetsgivare 4 75 75 73 71 Drivande medarbetare 4 83 79 69 68 Personlig arbetssituation 15 72 78 73 73 Arbetsförutsättningar 5 74 81

Läs mer

Medarbetarundersökning Sept. 2010

Medarbetarundersökning Sept. 2010 Medarbetarundersökning Sept.. BAKGRUNDSFAKTA Besvarad av: Ej besvarad av: Vilken avdelning arbetar du på? Telefonsälj Kalmar (%) Telefonsälj/Fältsälj Stockholm Utvecklingsavdelningen Teknik (%) CR (%)

Läs mer

Kollektivavtal vad är grejen?

Kollektivavtal vad är grejen? Kollektivavtal vad är grejen Det är skönt när det finns avtal om lön och andra villkor. Men så är det inte på alla arbetsplatser. Första steget för den som bryr sig och vill ha koll* på sitt jobb är att

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Systematiskt arbetsmiljöarbete Systematiskt arbetsmiljöarbete AFS 2001:1 Reglerna innehåller grundläggande krav på arbetsmiljöarbetet Reglerna utvecklar och preciserar hur arbetsgivaren ska gå tillväga för att uppfylla sitt arbetsmiljöansvar

Läs mer

Inlämningsuppgift. Fråga 1

Inlämningsuppgift. Fråga 1 Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej igen Thomas, Nu har jag rättat dina kompletteringar och det var i stort sett rätt. Det som kvarstår som ett litet frågetecken är SACO frågan som jag har försökt

Läs mer

Väljer du att jobba till 75? - Valet är ditt

Väljer du att jobba till 75? - Valet är ditt Väljer du att jobba till 75? - Valet är ditt www.gsfacket.se Form och illustration: Mats Carlson, GS April 2014 För två år sedan beskrev Fredrik Reinfeldt sin syn på arbetslivet och pensionsåldern. Pensionsåldern

Läs mer

Fakta om ditt uppdrag som skyddsombud i Handels. Välkommen som skyddsombud

Fakta om ditt uppdrag som skyddsombud i Handels. Välkommen som skyddsombud Fakta om ditt uppdrag som skyddsombud i Handels Välkommen som skyddsombud Skyddsombuden har verkat i över 100 år med att förbättra arbetsmiljön i Sverige. En bra arbetsmiljö kräver både samverkan och

Läs mer

FÖRSTA HJÄLPEN VID SJUKDOM

FÖRSTA HJÄLPEN VID SJUKDOM FÖRSTA HJÄLPEN VID SJUKDOM Vilka regler gäller för ersättning? LO-TCO Rättsskydd AB FRÅN KAOS TILL KLARHET Reglerna i socialförsäkringssystemet är inte lätta att hålla reda på. Inte ens för dem som ska

Läs mer

Hur kan de som har LSS-stöd bestämma mer?

Hur kan de som har LSS-stöd bestämma mer? Hur kan de som har LSS-stöd bestämma mer? Författare: Kristina Bromark, utvecklingsledare Enheten för välfärd och FoU-stöd, funktionshinder Tfn: 0727-41 54 25 E-post: kristina.bromark@regionuppsala.se

Läs mer

Enkätresultat, Medarbetare - Lärare i gymnasieskolan

Enkätresultat, Medarbetare - Lärare i gymnasieskolan 1. TRIVSEL 1.1 Jag upplever att det råder en positiv stämning på min arbetsplats 3,94 4,15 3,80 4,17 3,25 4,64 1.2 Jag upplever att vi kan föra en öppen diskussion på min arbetsplats 1.3 Jag upplever att

Läs mer

KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE 2014 SKÅNE LÄN

KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE 2014 SKÅNE LÄN KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE 2014 SKÅNE LÄN Kund: SSR Akademikerförbundet Kontakt: Stina Andersson Datum: 19 Januari 2015 Konsult: Gun Pettersson Tel: 0739 40 39 16 E-post: gun.pettersson@novus.se Bakgrund

Läs mer

Nu kräver vi. 10 röster för ett arbetaralternativ KOMMUN STISKA PART I ET

Nu kräver vi. 10 röster för ett arbetaralternativ KOMMUN STISKA PART I ET Nu kräver vi förändring 10 röster för ett arbetaralternativ KOMMUN STISKA PART I ET Svenska kollektivavtal ska gälla på alla arbetsplatser i Sverige. Jorge Nunez, metallarbetare, Ludvika När politikerna

Läs mer

Vi frågar lokförarna om pensionen

Vi frågar lokförarna om pensionen Februari år 2000 Vi frågar lokförarna om pensionen granskar Och föreslår FRÅGOR sidan 2, fylls i, rivs ut, skickas in + Bilaga Pensionen Genomgång av PA91-sidan 3 Jämförelse Statligt anställd/bolagsanställd-sidan

Läs mer

Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi

Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi Protokoll Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi 031003 Närvarande: De fackliga företrädarna, Ann Gerhartz-Fa (ST-ATF), Inger Hedman (Lärarförbundet, TCO), Bengt-Åke

Läs mer

Att ha kontoret i mobilen

Att ha kontoret i mobilen Att ha kontoret i mobilen En undersökning om gränslöshet och mobiltelefonanvändning i arbetslivet Att ha kontoret i mobiltelefonen en undersökning om gränslöshet och mobiltelefonanvändning i arbetslivet

Läs mer

UTVECKLING AV ARBETSPLATSEN

UTVECKLING AV ARBETSPLATSEN UTVECKLING AV ARBETSPLATSEN Att ha medarbetare som har kunskap och vilja att delta i arbetsplatsens förändrings- och utvecklingsarbete, är en avgörande faktor för en verksamhets framgång och utveckling.

Läs mer

Dina rättigheter på jobbet

Dina rättigheter på jobbet Dina rättigheter på jobbet Du har rättigheter! Du har rättigheter på ditt jobb. I denna folder får du reda på de viktigaste rättigheterna som finns med i arbetsrättslagstiftningen. Kräv dina rättigheter!

Läs mer

Aktivism och feministiska frizoner på nätet

Aktivism och feministiska frizoner på nätet Aktivism och feministiska frizoner på nätet Alla fattar inte riktigt varför jag gör det här, säger Joanna som är en av de fem nätaktivister jag pratat med. Hon och många andra lägger varje dag flera timmar

Läs mer

Kollektivavtal för Framtiden

Kollektivavtal för Framtiden BROSCHYR3 2-12-25 18.37 Sida 1 Kollektivavtal för Framtiden Dags för avtalsrörelse! BROSCHYR3 2-12-25 18.38 Sida 2 Dags för avtalsrörelse De svenska fackföre n i n g a rna tillhör de mest välorganiserade

Läs mer

Hur fyller du i enkäten?

Hur fyller du i enkäten? Hur fyller du i enkäten? Svara spontant och snabbt på frågorna, du bör inte lägga ner mer tid än 5-10 minuter. Fyll gärna i frågorna på arbetsplatsen. Enkäten är anonym. BAAB sammanställer resultatet av

Läs mer

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda På arbetsplatser där det finns förtroendevalda har Vårdförbundet fler medlemmar. Genom att utse förtroendevalda på arbetsplatsen skapar vi bättre

Läs mer

ROLLSPEL E 013 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning. Ordlista

ROLLSPEL E 013 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning. Ordlista ROLLSPEL E 013 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning Ordlista ordförande fackförening/facket fackklubb kommunalarbetareförbundet fackförbund kommun landsting medlem löntagare socialdemokrat tjänsteman arbetare

Läs mer

Handbok för dig som ska sommarjobba

Handbok för dig som ska sommarjobba Handbok för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats: Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats: Adress: Chef på arbetsplatsen Handledare: Telefonnummer: Annan kontaktperson: Telefonnummer:

Läs mer

Jag vill att medlemmarna ska veta sanningen! Förtroendevald revisor för Eds Riksförbund bryter tystnaden.

Jag vill att medlemmarna ska veta sanningen! Förtroendevald revisor för Eds Riksförbund bryter tystnaden. Jag vill att medlemmarna ska veta sanningen! Förtroendevald revisor för Eds Riksförbund bryter tystnaden. -Det ser illa ut, säger Andreas Nylander, förtroendevald revisor. Det finns risk att medlemmarna

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 5/2012 Omfattar perioden 30 januari - 3 februari samt kompletteringar från 26 och 27 januari Komplettering från 26 januari

Läs mer

Utposten. Nr 1 /2012. Sektion Gullmarsplan Skolklubben (26:02) Årgång 2, utgåva 1. jan 2012. Särskilt intressanta artiklar: I det här numret:

Utposten. Nr 1 /2012. Sektion Gullmarsplan Skolklubben (26:02) Årgång 2, utgåva 1. jan 2012. Särskilt intressanta artiklar: I det här numret: Sektion Gullmarsplan Skolklubben (26:02) För dig som arbetar i grundskolorna i Enskede-Årsta-Vantör, Skarpnäck, Farsta Norrmalm, Skärholmen, Hägersten-Liljeholmen, Älvsjö, Södermalm och Östermalm. Nr 1

Läs mer

Spara kraft och kronor med ett nytt sätt att lösa bemanningen!

Spara kraft och kronor med ett nytt sätt att lösa bemanningen! GÖR SOM NYNÄSHAMNS KOMMUN Spara kraft och kronor med ett nytt sätt att lösa bemanningen! Nya tider i Nynäshamns kommun Lägre arbetskraftskostnader, fler tills vidareanställda och färre timavlönade. Det

Läs mer

Bilda klubb på arbetsplatsen

Bilda klubb på arbetsplatsen Bilda klubb på arbetsplatsen Bilda klubb på arbetsplatsen Att ha en egen klubb på arbetsplatsen är det bästa sättet att få vara med och påverka villkoren på jobbet, exempelvis arbetstider och omorganisationer.

Läs mer

VALDEMARSVIKS Sid. 1 (5) KOMMUN. Rehabilitering Regler och riktlinjer

VALDEMARSVIKS Sid. 1 (5) KOMMUN. Rehabilitering Regler och riktlinjer VALDEMARSVIKS Sid. 1 (5) REHABILITERINGSPROCESSEN är en process som innefattar flera skeden. Initiativet kan komma från den enskilde eller från ansvarig arbetsledare. En rehabiliteringsutredning är ett

Läs mer

200 år av fred i Sverige

200 år av fred i Sverige U N I T E D N A T I O N S N A T I O N S U N I E S 200 år av fred i Sverige -- Anförande av FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson vid firandet av Sveriges Nationaldag Skansen, Stockholm, 6 juni 2014

Läs mer

TÖI ROLLSPEL E 006 1 (6) Arbetsmarknadstolkning

TÖI ROLLSPEL E 006 1 (6) Arbetsmarknadstolkning ÖI ROLLSPEL E 006 1 (6) Arbetsmarknadstolkning Ordlista arbetslöshetskassa kassakort montera reparera preliminärt gatubelysning övertid projekt gatukontoret fackman installation armatur arbetsmoment högspänning

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE

MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE Oktober 2000 MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE Samtalet bör inledas med att chefen redogör för arbetsplatsens Mål. Med utgångspunkt från denna inledning skall samtalet röra sig mellan de olika samtalsområden

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012. Region Mitt Meddelande

Verksamhetsberättelse 2012. Region Mitt Meddelande Verksamhetsberättelse 2012 Region Mitt Meddelande ST inom Posten Region Mitt lämnar följande verksamhetsberättelse för perioden 2012-01-01 2012-12-31. Region Uppsala Arbetsplatsombud under året. Brevterminal

Läs mer

Demokrati. Lättläst. En lättläst version av regeringens proposition 2001/02:80 Demokrati för det nya seklet

Demokrati. Lättläst. En lättläst version av regeringens proposition 2001/02:80 Demokrati för det nya seklet Demokrati på 2000-talet Lättläst En lättläst version av regeringens proposition 2001/02:80 Demokrati för det nya seklet Demokratipropositionen har bearbetats till lättläst svenska av Kitte Arvidsson, Centrum

Läs mer

Du gör skillnad. Stark tillsammans

Du gör skillnad. Stark tillsammans Du gör skillnad Stark tillsammans Du gör skillnad Som medlem är du alltid i fokus hos oss. Tillsammans hjälps vi åt och ser till att medlemskapet lönar sig för dig och dina arbetskamrater. Ditt engagemang

Läs mer

Nummer 3 2014. Öppettider på sektionen INNEHÅLL

Nummer 3 2014. Öppettider på sektionen INNEHÅLL - Nummer 3 2014 INNEHÅLL Ordförande ordet sid 2 Medlemsutbildning sid 3 Sektionsstyrelsen sid 4 Lathund arbetsmiljö sid 6 Sommarhälsning sid 7 Öpptetider sid 7 Travdag, Romme sid 8 Ny medlemsavgift sid

Läs mer

Hur fyller du i enkäten?

Hur fyller du i enkäten? Hur fyller du i enkäten? Svara spontant och snabbt på frågorna, du bör lägga ner mer tid än 5-10 minuter. Fyll gärna i frågorna på arbetsplatsen. Enkäten är helt anonym. BAAB sammanställer resultatet av

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Systematiskt arbetsmiljöarbete Systematiskt arbetsmiljöarbete Dokumenttyp Riktlinjer Ämnesområde Personalpolitik Ägare/ansvarig Personalchef Antagen av Personalenheten 2005-03-31 Revisions datum Förvaltning KSF, stab Dnr Giltig fr.o.m.

Läs mer

Tabell 1 Betygsindex, medelbetyg och svarsfördelning Sthlm:s polismyndighet

Tabell 1 Betygsindex, medelbetyg och svarsfördelning Sthlm:s polismyndighet Tabell 1 Betygsindex, medel och sfördelning Sthlm:s polismyndighet Antal ande: 4 323 ande : 73 n och sfördelning för frågorna i Polisens medarbetarundersökning. På en skala 1-10 har medarbetarna för varje

Läs mer

Information. Utvecklingssamtal. Enköpings kommun

Information. Utvecklingssamtal. Enköpings kommun Information Utvecklingssamtal Enköpings kommun Utvecklingssamtal i Enköpings kommun Till dig som är chef: Medarbetarna är den viktigaste resursen i organisationen. Hur våra verksamheter ser ut och fungerar

Läs mer

SOMMAREN 2012 En undersökning om bemanningssituationen och dess konsekvenser

SOMMAREN 2012 En undersökning om bemanningssituationen och dess konsekvenser SOMMAREN 2012 En undersökning om bemanningssituationen och dess konsekvenser 2012-09-06 Martin Östberg 2 (8) Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Genomförande... 5 3 Bemanningssituationen under

Läs mer

Organisatorisk och social arbetsmiljö. Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö

Organisatorisk och social arbetsmiljö. Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö Organisatorisk och social arbetsmiljö Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö Externremiss september 2014 AFS 2015:X Innehåll Organisatorisk och social arbetsmiljö Innehåll...

Läs mer

Lön är Ersättning KontaKta oss E-post: Webb: telefon: Utan fack och Utan avtal

Lön är Ersättning KontaKta oss E-post: Webb: telefon: Utan fack och Utan avtal Löneladda! Du har rätt att få en lön som motsvarar din prestation på jobbet. Gör du ett bra jobb ska det synas i lönekuvertet, helt enkelt. Det står i kollektivavtalet. Där står också att det är det lokala

Läs mer

De förstår alla situationer

De förstår alla situationer De förstår alla situationer Erfarenheter av att utveckla integrerade former för vård vid missbruk/beroende och psykisk ohälsa Med fokus på brukares perspektiv Järntorgsmottagningen Elisabeth Beijer FoU

Läs mer

Varför ska du vara med i facket?

Varför ska du vara med i facket? Varför ska du vara med i facket? www.gåmedifacket.nu 020-56 00 56 Vill du förhandla på egen hand? Det gör inte din chef. Visst kan du förhandla om din egen lön, och visst kan du själv diskutera dina villkor

Läs mer

Redovisning Årsarbetstidsenkäten.

Redovisning Årsarbetstidsenkäten. Redovisning Årsarbetstidsenkäten. Bakgrund På föreningens årsmöte (RS) 2013 fick Föreningsstyrelsen i uppdrag, via motionen 13:37, att göra en enkät för att samla in medlemmarnas synpunkter på årsarbetstid.

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande, Anders Wikström, hälsar alla välkomna och förklarar mötet på Af Halmstad för öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande, Anders Wikström, hälsar alla välkomna och förklarar mötet på Af Halmstad för öppnat. Protokoll nr 6 sektion Göteborg Halland styrelsemöte 2012-08-22 Plats: AF Halmstad Ordförande Anders Wikström Fackexp Vice ordf. Lotta Andersson Af Bygg(förhindrad) Kassör Oscar Vilotti Fackexp (förhindrad)

Läs mer