GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9"

Transkript

1 GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9

2 Fokus på kunskap och förmågor Världen är i ständig förändring. Teknikutvecklingen, klimatutmaningen och globaliseringen påverkar vår vardag och förändringstakten ser inte ut att avta. För att stå stark och trygg i denna föränderliga värld behövs djupa och breda ämneskunskaper. Men vi tror också att det behövs något mer för att hantera en värld där förutsättningarna hela tiden ändras och nya möjligheter ständigt dyker upp. Vi hjälper dig därför att utveckla förmågor som är viktiga för att du ska hitta din egen drivkraft och kunna vara med och forma framtiden. Allas lärande är personligt För oss är det viktigt att ta vara på kraften i varje individ och det gör vi genom ett personligt utformat arbetssätt. Vi tror att det är genom personliga utmaningar som var och en bäst utvecklar kunskap och förmågor. Vår pedagogik är därför anpassad för varje individ.

3 Framtidsförmågor Under dina år hos oss utvecklar du kontinuerligt sex framtidsförmågor. Dessa har vi tagit fram genom att ta del av forskning om framtidens utmaningar och intervjua framstående personer inom näringsliv och akademi. KUNSKAPSSKOLAN 3 Lära att lära innebär att genom reflektion få en förståelse för hur man själv lär sig bäst. Att samarbeta innebär att genom kommunikation, interaktion och ansvar både kunna arbeta i eller leda en grupp mot gemensamma mål. Att agera globalt är att kunna se saker ur olika perspektiv, vara öppen för andra kulturer och förstå kopplingen mellan handlingar och konsekvenser lokala som globala. Att visa handlingskraft innebär att ta egna initiativ, genomföra och slutföra det som påbörjats. Att vara innovativ innebär att tänka i nya banor och vara kreativ, för att på så sätt kunna lösa problem genom ett nyfiket och ifrågasättande förhållningssätt. Att leva digitalt innebär att ha en förståelse för digitaliseringen, men också att kunna bemästra digitala verktyg samt informations- och kommunikationsteknologi.

4

5 Vår pedagogiska modell Vår pedagogiska modell består av flera olika byggstenar som tillsammans formar en helhet för att kunna hjälpa varje elev på bästa sätt. På så sätt hjälper vi dig att ta till dig kunskap och utveckla framtidsförmågor utifrån dina förutsättningar. KUNSKAPSSKOLAN 5 Vår undervisning Vår handledning Vår miljö

6 Vår undervisning Vi har samma läroplan som alla skolor, men eftersom vi sätter dig som elev i centrum ser vår pedagogik annorlunda ut. Vi utgår alltid från varje elevs förutsättningar och mål, samtidigt som vi har höga förväntningar på din utveckling. Allt för att du ska utveckla kunskaper och förmågor som behövs för att vara med och forma fram tiden. Lektioner Alla våra lektioner är lärarledda och har olika namn för att du ska veta vad du kan förvänta dig och vad som förväntas av dig på plats. Exempel på några av våra lektionsformer är föreläsning, kommunikationspass och workshop. Klass Alla elever är med i en basgrupp som fungerar som en mindre klass. Basgruppen samlas varje morgon och eftermiddag på en så kallad basgruppssamling. Däremellan arbetar du i olika typer av grupper som varierar i storlek och sammansättning beroende på ämnet och dina individuella mål. Ämnesupplägg Hos oss läser du alla ämnen antingen i steg eller kurser. Matematik, engelska, svenska och moderna språk läser du i steg utifrån din aktuella ni vå och dina förutsättningar. Ämnet är uppdelat i 45 olika steg med tydliga mål och uppgifter. Alla andra ämnen läser du i ämnesöverskridande kurser som utgår ifrån ett tema. Då ökar din förståelse för hur saker hänger ihop och du utvecklar dina framtidsförmågor. Läromedel På vår digitala portal Kunskapsporten finns en stor del av våra läromedel. Här finns allt kurs- och stegmaterial och tydliga mål för vad som krävs i varje del. På Kunskapsporten finns också uppslagsverk, studietips, filmer, interaktiva övningar, dagsfärska nyheter med mera.

7 Vår handledning Hos oss sätter du, tillsammans med din handledare, dina egna mål som du arbetar mot. Målen följs regelbundet upp och förändras i takt med din utveckling. Därför har du enskilda samtal med din handledare varje vecka där ni planerar din tid och dina studier. Målsättning Tillsammans med din handledare och dina föräldrar sätter du upp långsiktiga mål för dina betyg och för hur dina förmågor ska utvecklas. Utifrån dessa bygger du och din handledare din terminsplan och sätter dina egna veckomål. Tillsammans följer ni upp målen och din utveckling. Vid behov justerar ni målen och sätter nya. Då lär du dig gradvis att ta mer ansvar för din utveckling och framtid. På så sätt kommer du kunna nå längre än du trodde var möjligt. Personligt schema Utifrån dina mål och strategier läggs ditt individuella schema som du antecknar i din loggbok. Schemat anpassas efter hur du lär dig bäst och vilka mål du arbetar mot. På så sätt får varje elev ett personligt schema utifrån sina förutsättningar och lär sig att planera och prioritera. Samtal varje vecka Varje vecka har du ett individuellt samtal med din personliga handledare. Ni följer upp och utvärderar din utveckling, går igenom dina mål och vilka strategier som behövs för att nå dem och antecknar detta i din loggbok. Lärarens roll Alla våra lärare är skickliga pedagoger inom sina ämnen och är samtidigt handledare som hjälper och stöttar dig så att du når dina mål. Handledaren har en nära kontakt med dina andra lärare och är väl insatt i din utveckling. På så sätt säkerställer vi att alla elever blir sedda. Du träffar din handledare vid de individuella samtalen varje vecka och tillsammans med din basgrupp varje morgon och eftermiddag. KUNSKAPSSKOLAN 7

8

9 Vår miljö Alla våra skolor är utformade för att skapa en öppen och trygg miljö som stämmer överens med våra värderingar, så att eleverna har de bästa förutsättningarna för lärande och utveckling. Våra lärare finns alltid runtom i skolans lokaler vilket skapar en nära relation med eleverna. Lokaler Våra lokaler är utformade för att ge dig en trygg och studiefokuserad miljö. Det betyder att vi har olika typer av rum för våra olika lektionsformer. Dessutom kännetecknas vår interiör av mycket färg och glasväggar för att skapa en miljö som främjar lärande. Hos oss ska alla elever bli sedda och känna sig trygga. Våra värderingar är: Vi ser kraften i varje individ Vi når längre tillsammans Vi har höga förväntningar Vi drivs av utveckling Öppenhet Lärarna på Kunskapsskolan spenderar mycket tid med eleverna och lärare och elever har en nära relation. Eleverna ingår i olika undervisningsgrupper i olika ämnen och umgås mellan årskurserna, vilket gör det lättare att hitta vänner. Detta skapar en öppenhet på våra skolor och det är vi stolta över! KUNSKAPSSKOLAN 9 Värderingar Vi på Kunskapsskolan har fyra tydliga värderingar som hjälper till att forma kulturen på skolorna. Tillsammans bygger värderingarna en gemensam grund att stå på som guidar både elever och medarbetare i hur vi alla bör agera.

10 Elias i årskurs 7 på Kunskapsskolan Norrköping

11 Nära relation till dina lärare Det personligt utformade arbetssättet gör att du får en nära relation till dina lärare på Kunskapsskolan. Lärarnas mål är att du ska nå längre än du själv trodde var möjligt i varje ämne. De coachar dig så att du blir bättre på att sätta mål och hitta strategier för att nå dem. Du lär dig reflektera över hur olika val påverkar vilket resultat du får. Med den regelbundna återkopplingen lär du känna din egen förmåga och du får hjälp att ta fram ditt eget driv. KUNSKAPSSKOLAN 11 Yrkesskickliga lärare gör skillnad På Kunskapsskolan finns det tydliga rutiner för att löpande utvärdera och säkerställa att alla lärare håller hög kvalitet på sin undervisning. Därigenom vet vi att våra lärare har en hög yrkesskicklighet. Vi har även 110 förstelärare. De har genomgått en noggrann urvalsprocess och bedömts av externa meriterare för att säkerställa att de är särskilt yrkesskickliga. Förstelärare inom Kunskapsskolan driver utvecklingsprojekt på sin skola och ingår i nätverk där pedagogisk forskning knyts till undervisningen.

12 Man kan inte utvecklas själv utan man gör det ihop. Genom feedback och en öppen kultur där vi kan vara raka mot varandra växer vi mer. Åsa Killander rektor Kunskapsskolan Täby

13 Hög kvalitet och pedagogik i framkant På Kunskapsskolan är ständig kvalitetsförbättring och pedagogisk utveckling i fokus. Vi har långsiktiga och engagerade ägare, stabil ekonomi och investerar kontinuerligt i utveckling av verksamheten. Vi förbättrar hela tiden vårt arbetssätt med hjälp av de senaste rönen inom pedagogisk forskning. De mest framstående ämneslärarna utvecklar material och övningar inom sina egna specialistområden. Detta blir sedan tillgängligt för alla skolor och elever. På detta sätt säkerställer vi en hög kvalitet på metoder och uppgifter på alla skolor. KUNSKAPSSKOLAN 13 Studiefokuserad miljö För att uppnå och behålla en god kvalitet med pedagogik i framkant krävs en studiefokuserad miljö. Med hjälp av tydliga processer och ordningsregler skapar vi en miljö med lärande i fokus. Alla elevers resultat följs upp noggrant och vi agerar tidigt om vi ser att någon riskerar att missa sina mål. Det leder till att en hög andel elever uppnår gymnasiebehörighet och får betyg i alla ämnen.

14 Kunskapsskolan i världen Kunskapsskolans arbetssätt bygger på modern pedagogisk forskning, och ses av många som det moderna sättet att driva en skola. Intresset för Kunskapsskolan och den personligt utformade utbildningen är också stort runt om i världen. Vårt moderbolag Kunskapsskolan Education arbetar med att utveckla ett internationellt nätverk av skolor som följer hela eller delar av Kunskapsskolans arbetssätt, the KED program. Idag omfattar nätverket omkring 5000 elever i skolor i USA, Indien, Storbritannien och Holland. För att ta tillvara på de möjligheter som det internationella nätverket ger har ett antal projekt initierats och genomförts mellan både lärare och elever.

15 Här finns Kunskapsskolan Borlänge Borås Enköping Enskede Fruängen Gävle Göteborg/Krokslätt Helsingborg Jönköping Katrineholm Landskrona Linköping Lund Nacka Norrköping Nyköping Saltsjöbaden Spånga Trelleborg Tumba Tyresö Täby Uppsala Varberg Västerås Ystad Örebro Resursskolan/Stockholm KUNSKAPSSKOLAN 15 Kunskapsskolan i Sverige, där även Kunskapsgymnasiet ingår, startade sina första skolor år 2000 och har idag 29 grundskolor och sju gymnasier med medarbetare och över elever. Om du vill ansöka eller läsa mer om oss kan du göra det på kunskapsskolan.se

16 kunskapsskolan.se

GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9

GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9 GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9 Vad är viktigt att lära sig när framtiden ständigt förändras? att sakta in. Hur kommer framtiden egentligen se ut? Vad kommer vi att jobba med? Vad är viktigt att våra barn blir

Läs mer

GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9. Kunskap och personlig utveckling

GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9. Kunskap och personlig utveckling GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9 Kunskap och personlig utveckling Vad är viktigt att lära sig när framtiden ständigt förändras? Världen förändras i snabb takt. Teknikutvecklingen, klimatutmaningen och globaliseringen

Läs mer

Personligt utformad utbildning mot tydliga kunskapsmål

Personligt utformad utbildning mot tydliga kunskapsmål Personligt utformad utbildning mot tydliga kunskapsmål Slutmål 9:an Alla människor är olika och lär på olika sätt. Det gamla skolsystemet bygger på att alla lär på samma sätt, i klassrum med kateder och

Läs mer

ARBETSLAGETS VERKSAMHET OCH ORGANISATION

ARBETSLAGETS VERKSAMHET OCH ORGANISATION Årskurs 4 Arbetslagsdeklaration/Arbetslagets pedagogiska idé Vi har som målsättning att eleverna skall utvecklas till självständiga, kreativt tänkande individer och vi vill såväl få eleverna att våga tro

Läs mer

Strategi för bättre lärande i matematik

Strategi för bättre lärande i matematik Strategi för bättre lärande i matematik Utveckling & Lärande Värdegrund Kompetens & Omvärld PYSSLINGEN SKOLORS STRATEGI FÖR BÄTTRE LÄRANDE I MATEMATIK 2016 1 BAKGRUND Den svenska skolan och Pysslingens

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2012-2013 ALLA VI SOM ARBETAR PÅ GRUNDSKOLORNA I LINDSDAL: Vårt mål är att alla människor ska trivas, utvecklas och nå sina mål på Sjöängsskolan och Lindsdalsskolan och Gösbäcksskolan.

Läs mer

Nordic International School Lorem Ipsum v.1 / 2017 Nordic International School 1

Nordic International School Lorem Ipsum v.1 / 2017 Nordic International School 1 Nordic International School Lorem Ipsum v.1 / 2017 Nordic International School 1 När våra elever lämnar Nordic International School har de gedigna ämneskunskaper, de är förberedda för internationella studier

Läs mer

VISÄTTRASKOLANS SPRÅKUTVECKLINGSPLAN

VISÄTTRASKOLANS SPRÅKUTVECKLINGSPLAN VISÄTTRASKOLANS SPRÅKUTVECKLINGSPLAN Syftet med den här utvecklingsplanen är att synliggöra hur vi på Visättraskolan ska arbeta för att all undervisning på vår skola ska vara språk-och kunskapsutvecklande.

Läs mer

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016 Vimarskolan Åk 7-9 Tillsammans når vi toppen! Förbättringsområden inom förskola och grundskola enligt Nämndsplanen för styrning av barn- och utbildningsförvaltningen 2014 Nämndsplanen för styrningen av

Läs mer

FÖRSTE LÄRARE I KLIPPANS KOMMUN BARN- OCH UTBILDNINGS- FÖRVALTNINGEN

FÖRSTE LÄRARE I KLIPPANS KOMMUN BARN- OCH UTBILDNINGS- FÖRVALTNINGEN FÖRSTE LÄRARE I KLIPPANS KOMMUN - BARN- OCH UTBILDNINGS- FÖRVALTNINGEN BARN- OCH UTBILDNINGS- FÖRVALTNINGEN Vision: En förskola och skola att längta till... Klippan som skolkommun Klippan har som mål att

Läs mer

Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar :00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar

Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar :00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar Kursnamn Kurstid Datum och starttid Ort Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-02-02 09:00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-03-02 09:00:00 Alingsås Brandskyddsutbildning 3 timmar 2015-04-07

Läs mer

Riktlinjer för Studiehandledning på modersmålet. Borlänge grund- och gymnasieskola

Riktlinjer för Studiehandledning på modersmålet. Borlänge grund- och gymnasieskola Riktlinjer för Studiehandledning på modersmålet Borlänge grund- och gymnasieskola Innehåll Vad är studiehandledning? 3 Studiehandledning ur ett interkulturellt perspektiv 3 Studiehandledning möjliggör

Läs mer

e-registreringsbevis AKTIEBOLAG

e-registreringsbevis AKTIEBOLAG 1 (17) Org.nummer: Firma: Adress: Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Nytorpsvägen 5 A 183 53 TÄBY Säte: Registreringslän: Anmärkning: Stockholms län, Stockholm kommun Detta är ett privat aktiebolag.

Läs mer

E n k r e a t i v m ö t e s p l a t s för ett livslångt lärande i en föränderlig värld

E n k r e a t i v m ö t e s p l a t s för ett livslångt lärande i en föränderlig värld E n k r e a t i v m ö t e s p l a t s för ett livslångt lärande i en föränderlig värld VISION Våra elever ska förändra världen. I samverkan med samhälle, omvärld, kultur och näringsliv skapas meningsfulla

Läs mer

SÖK: Manlig vårdnadshavare i första hand - annars sök kvinnlig vårdnadshavare

SÖK: Manlig vårdnadshavare i första hand - annars sök kvinnlig vårdnadshavare INTRODUCTION Förskoleklass Etableringsundersökning 2019 XXX SÖK: Manlig vårdnadshavare i första hand - annars sök kvinnlig vårdnadshavare Hej, jag heter och jag ringer från undersökningsföretaget PFM Research

Läs mer

Verktyg för analys, självvärdering och diskussion av elevers lärande

Verktyg för analys, självvärdering och diskussion av elevers lärande Verktyg för analys, självvärdering och diskussion av elevers lärande WOW; Working On the Work, P.C Schlechty Översättning och bearbetning, T Hortlund VersionRektor a. Jag är övertygad om att så är fallet

Läs mer

Välkommen till Sverige! Din väg till jobbet

Välkommen till Sverige! Din väg till jobbet Välkommen till Sverige! Din väg till jobbet VI hjälper dig hitta din väg till jobbet Eductus hjälper personer att få jobb och företag att hitta medarbetare. Om du saknar utbildning så hjälper vi dig med

Läs mer

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan 2016/2017

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan 2016/2017 Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan 2016/2017 330 HP UPPSALA CAMPUS 100% Ämneslärarprogrammet vid Uppsala universitet ger dig förutsättningar att verka som kunnig och engagerad

Läs mer

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan 2017/2018

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan 2017/2018 Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan 2017/2018 330 HP UPPSALA CAMPUS 100% Ämneslärarprogrammet vid Uppsala universitet ger dig förutsättningar att verka som kunnig och engagerad

Läs mer

Matematikvisionen Ht 2002- vt 2006

Matematikvisionen Ht 2002- vt 2006 Matematikvisionen Ht 2002- vt 2006 Sammanfattning av Utbildningsförvaltningens satsning på kompetensutveckling av matematiklärare på gymnasiet i projektet Nollvisionen/Matematikvisionen. Nollvisionen MaA

Läs mer

Lärare med inriktning mot arbete i 7-9 samt gymnasieskolan

Lärare med inriktning mot arbete i 7-9 samt gymnasieskolan Lärare med inriktning mot arbete i 7-9 samt gymnasieskolan Översikt, kompetenser Relationell/ kommunikativ Ledarskap Didaktisk Reflektions över professionen Ämnesdidaktiska förmågor relationer med elever,

Läs mer

Varje elev till nästa nivå

Varje elev till nästa nivå Varje elev till nästa nivå JENSEN grundskola i Uppsala årskurs F 9 Vi på JENSEN grundskola sätter eleven främst. Det innebär att vi gör mer än förväntat för varje elevs utveckling och studieresultat. Förutom

Läs mer

Om mig själv. Spellararen.se. Felix Gyllenstig Serrao. Förstelärare, projektledare och bloggare. Arbetar som förstelärare på Frölundaskolan i Göteborg

Om mig själv. Spellararen.se. Felix Gyllenstig Serrao. Förstelärare, projektledare och bloggare. Arbetar som förstelärare på Frölundaskolan i Göteborg Om mig själv Felix Gyllenstig Serrao Förstelärare, projektledare och bloggare Arbetar som förstelärare på Frölundaskolan i Göteborg Har arbetat i Flexgruppen i Askim-Frölunda-Högsbo, Göteborg med elever

Läs mer

Regionalt utvecklingscentrum. för dig som arbetar i skola, kommun och näringsliv. VI UTVECKLAR PEDAGOGISKA VERKSAMHETER

Regionalt utvecklingscentrum. för dig som arbetar i skola, kommun och näringsliv. VI UTVECKLAR PEDAGOGISKA VERKSAMHETER Regionalt utvecklingscentrum för dig som arbetar i skola, kommun och näringsliv. VI UTVECKLAR PEDAGOGISKA VERKSAMHETER Vi utvecklar lärandemiljön Regionalt utvecklingscentrum (ruc) planerar och samordnar

Läs mer

En attraktiv skola i framkant som ger mening och berikar alla varje dag

En attraktiv skola i framkant som ger mening och berikar alla varje dag En attraktiv skola i framkant som ger mening och berikar alla varje dag Ledningsdeklaration för Östra skolan 2018-2019 Vision Östra skolan skall inrikta sin utveckling mot nästa generations behov av kunskap

Läs mer

2 0 1 5-2 0 1 6 Å K 6-9

2 0 1 5-2 0 1 6 Å K 6-9 2015-2016 ÅK 6-9 VARJE ELEV TILL NÄSTA NIVÅ! INNEHÅLL Vi på JENSEN grundskola brinner för ditt barns rätt till en bra skola. Vi ger eleverna det de behöver för att klara grundskolan med goda resultat och

Läs mer

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola 2016-2017 Börje skolas vision Vi vill skapa en miljö där alla elever ska känna sig trygga och nöjda och med vilja och lust att lära. Vi vill skapa en

Läs mer

VISÄTTRASKOLANS MATEMATIKUTVECKLINGSPLAN

VISÄTTRASKOLANS MATEMATIKUTVECKLINGSPLAN VISÄTTRASKOLANS MATEMATIKUTVECKLINGSPLAN Syftet med den här utvecklingsplanen är att synliggöra hur vi på Visättraskolan ska arbeta för att all undervisning på vår skola ska vara matematik- och kunskapsutvecklande.

Läs mer

Grundlärare med inriktning mot arbete i F-3 samt åk 4-6

Grundlärare med inriktning mot arbete i F-3 samt åk 4-6 Översikt, kompetenser Relationell/ kommunikativ Visa intresse att etablera kontakt med elever, skapa relationer med elever, skapa förtroendefulla relationer med Ledarskap Visa ett respektfullt bemötande

Läs mer

!! Kvalitetsrapport!2013/2014!! samt!lokal!arbetsplan!!!!!!!!!!

!! Kvalitetsrapport!2013/2014!! samt!lokal!arbetsplan!!!!!!!!!! Kvalitetsrapport2013/2014 samtlokalarbetsplan Innehållsförteckning0 1. Om0IT6Gymnasiet0 1.1 Vår0verksamhetsidé0 1.2 Vår0vision0 1.3 Vårt0mål0 1.4 Vårt0kvalitetsarbete0 1.5 Våra0strategier0 1.6 Vart0tar0eleverna0vägen/ändamålsenlig0kvalitet0

Läs mer

Handlingsplan för nyanlända barn och elever i Kungsbacka kommun.

Handlingsplan för nyanlända barn och elever i Kungsbacka kommun. Handlingsplan för nyanlända barn och elever i Kungsbacka kommun. Varje barn ha rätt till utbildning. Undervisningen ska syfta till att utveckla barnets fulla möjligheter och respekt för mänskliga rättigheter.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

Pedagogisk dokumentation kring Matematikverkstaden på Bandhagens skola.

Pedagogisk dokumentation kring Matematikverkstaden på Bandhagens skola. Pedagogisk dokumentation kring Matematikverkstaden på Bandhagens skola. Åh, nu förstår jag verkligen sa en flicka på 10 år efter att ha arbetat med bråk i matematikverkstaden. Vår femåriga erfarenhet av

Läs mer

Skolenkäten hösten 2012

Skolenkäten hösten 2012 Skolenkäten hösten 2012 Totalrapport för Skolenkäten till pedagogisk personal Antal medverkande skolenheter: 787 Grundskolor Gymnasieskolor Antal registrerad pedagogisk personal 14813 3487 Antal svarande

Läs mer

Reviderad pedagogisk metodik

Reviderad pedagogisk metodik Reviderad pedagogisk metodik för lärare i undervisning av nationell och europeisk litteratur med stöd av interaktiva ITverktyg FÖRKORTAD VERSION Introduktion Denna slutliga versionen av dokumentet har

Läs mer

Arbetsplan 140905 Nolhagaskolan Grundskolan

Arbetsplan 140905 Nolhagaskolan Grundskolan Arbetsplan 140905 Nolhagaskolan Grundskolan Läsåret 2014/2015 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lust att lära Lärande Samskapande Styrkebaserad Vi sätter Lärandet i centrum för barn, elever, medarbetare

Läs mer

Lokal verksamhetsplan BUF

Lokal verksamhetsplan BUF Lokal verksamhetsplan BUF Lokal verksamhetsplan BUF 2010 (Grundskoleområde 2) Hållsta skola Kursiverad text från BoU-förvaltningen, övrigt från GSO2 1. Delaktiga och engagerade invånare, hållbar utveckling

Läs mer

Huddinges här är rubrik pedagogiska för en broschyr plattform. Underrubrik 1 Så här arbetar förskolan och skolan

Huddinges här är rubrik pedagogiska för en broschyr plattform. Underrubrik 1 Så här arbetar förskolan och skolan Det Huddinges här är rubrik pedagogiska för en broschyr plattform Underrubrik 1 Så här arbetar förskolan och skolan I Huddinge ska alla för skolor och skolor arbeta utifrån en pedagogisk platt form. Den

Läs mer

Huddinges här är rubrik pedagogiska för en broschyr plattform. Underrubrik 1 Så här arbetar förskolan och skolan

Huddinges här är rubrik pedagogiska för en broschyr plattform. Underrubrik 1 Så här arbetar förskolan och skolan Det Huddinges här är rubrik pedagogiska för en broschyr plattform Underrubrik 1 Så här arbetar förskolan och skolan I Huddinge ska alla för skolor och skolor arbeta utifrån en pedagogisk platt form. Den

Läs mer

Skolenkäten hösten 2013

Skolenkäten hösten 2013 Skolenkäten hösten 2013 Resultatredovisning för Skolenkäten till pedagogisk personal Antal medverkande skolenheter: 1082 Grundskolor Gymnasieskolor Antal registrerad pedagogisk personal 15352 4745 Antal

Läs mer

Skolans uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden.

Skolans uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden. Författningsstöd Övergripande författningsstöd 1 kap. 4 skollagen Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever ska inhämta och utveckla kunskaper och värden. Den ska främja alla barns

Läs mer

Kvalitetsrapport!201 /201!!!!!!!!!!!!!!

Kvalitetsrapport!201 /201!!!!!!!!!!!!!! Kvalitetsrapport201/201 Förord Innehållsförteckning0 1. Om070 1.1 Vår0verksamhetsidé0 1.2 Vår0vision0 1.3 Vårt0mål0 1.4 Vårt0kvalitetsarbete0 1.5 Våra0strategier0 1.6 Vart0tar0eleverna0vägen/ändamålsenlig0kvalitet0

Läs mer

Mottagande av nyanlända och. flerspråkiga barn/elever

Mottagande av nyanlända och. flerspråkiga barn/elever Mottagande av nyanlända och flerspråkiga barn/elever 1 Vision Varje barn och elev med utländsk bakgrund ska ges den kunskap de har rätt till för att nå målen för utbildningen. Mål Öka likvärdigheten mellan

Läs mer

Kvalitetsanalys för Kunskapsskolan Saltsjöbaden läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Kunskapsskolan Saltsjöbaden läsåret 2012/13 Datum 13 september 2013 1 (7) Kvalitetsanalys för Kunskapsskolan Saltsjöbaden läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla

Läs mer

Pedagogisk IT-handlingsplan för Långsjö- och Skansbergsskolan

Pedagogisk IT-handlingsplan för Långsjö- och Skansbergsskolan Datum 2018/2019 Barn- och utbildningsförvaltningen Pedagogisk IT-handlingsplan för Långsjö- och Skansbergsskolan 2018/2019 Tidsperiod: 2018/2019 Vikten av digital kompetens Digital kompetens för elever

Läs mer

Kupolstudien.se. KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL LÄRARE. kupolstudien.se. Kupolstudien.

Kupolstudien.se. KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL LÄRARE. kupolstudien.se. Kupolstudien. KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL LÄRARE Var vänlig och kryssa för det alternativ du tycker stämmer bäst. kupolstudien.se 1. Rektorn uttrycker höga krav och förväntningar

Läs mer

Storvretaskolans IT-plan 2017/18

Storvretaskolans IT-plan 2017/18 s IT-plan 2017/18 s vision Vi vill att våra elever ska bli kompetenta barn, med förutsättningar att kunna hantera all information som finns i dagens samhälle. Vi vill att de ska ha kunskap om de etiska

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Nacka kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stavsborgsskolan belägen i Nacka kommun 2(11) Uppföljning efter tillsyn i Stavsborgsskolan genomförde tillsyn av Nacka

Läs mer

ÄMNESLÄRAR- PROGRAMMET Hösten 2019

ÄMNESLÄRAR- PROGRAMMET Hösten 2019 ÄMNESLÄRAR- PROGRAMMET Hösten 2019 2 ÄMNESLÄRARPROGRAMMET OM YRKET Som ämneslärare får du kombinera ditt ämnesintresse med att jobba med barn och ungdomar. Det är ett omväxlande, kreativt och självständigt

Läs mer

En välorganiserad modersmålsundervisning ger skolframgång

En välorganiserad modersmålsundervisning ger skolframgång En välorganiserad modersmålsundervisning ger skolframgång Dagens innehåll Organisationsmöjligheter för modersmålämnet utifrån lag och förordning samt styrdokument Modersmålets och studiehandledningens

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015

Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015 2015-03- 10 1 (7) Dnr: Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015 Skiljeboskolan Ansvarig Lars Nordin 1 Kvalitetsrapport grundskola och särskola Kvalitetsrapporten ska skickas till verksamhetschef,

Läs mer

RUTINER FÖR UTBILDNING AV NYANLÄNDA ELEVER I HANINGE KOMMUN GFN 2016/268 och GVN 2017/47

RUTINER FÖR UTBILDNING AV NYANLÄNDA ELEVER I HANINGE KOMMUN GFN 2016/268 och GVN 2017/47 Juni 2017 RUTINER FÖR UTBILDNING AV NYANLÄNDA ELEVER I HANINGE KOMMUN GFN 2016/268 och GVN 2017/47 Inledning Dessa rutiner är en del av Utbildningsförvaltningens arbete med att skapa en utbildning som

Läs mer

Digitalt lärande och programmering i klassrummet

Digitalt lärande och programmering i klassrummet Digitalt lärande och programmering i klassrummet utbildningsprojekt för lärare Vision Programmering blir en naturlig del i klassrummet. Alla lärare ska kunna använda programmering som ett arbetssätt för

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

ÄMNESLÄRARPROGRAMMET. Ingångsämnen hösten 2019

ÄMNESLÄRARPROGRAMMET. Ingångsämnen hösten 2019 ÄMNESLÄRARPROGRAMMET Ingångsämnen hösten 2019 INRIKTNING ÅRSKURS 7-9 (4 ÅR, 240 HP) HUVUDÄMNE OCH KOMBINATIONER 2 BILD 90 HP I KOMBINATION MED ANNAT ÄMNE 60 HP Observera att godkänt färdighetsprov i krävs.

Läs mer

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta att ställa sig bakom yttrande

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta att ställa sig bakom yttrande Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (3) Datum 2014-03-10 Tjänsteskrivelse Vår referens Katarina Falk Katarina.falk@malmo.se Uppföljning av tillsyn av Bellevue gymnasium Ärende 6 Dnr

Läs mer

Skolverkets kartläggningsmaterial. för bedömning av nyanlända elevers kunskaper

Skolverkets kartläggningsmaterial. för bedömning av nyanlända elevers kunskaper Skolverkets kartläggningsmaterial för bedömning av nyanlända elevers kunskaper Nya bestämmelser 2016 En nyanländ elevs kunskaper ska bedömas om en sådan bedömning inte är uppenbart onödig. (3 kap. 12 c

Läs mer

Information- Slutrapport kollegialt lärande

Information- Slutrapport kollegialt lärande Bengt Larsson - unbl01 E-post: bengt.larsson@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2014-08-13 Dnr: 2012/530-BaUN-027 Barn- och ungdomsnämnden Information- Slutrapport kollegialt lärande Ärendebeskrivning

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Tingsrätt Jan-09 Feb-09 Mar-09 Apr-09 May-09

Tingsrätt Jan-09 Feb-09 Mar-09 Apr-09 May-09 Tingsrätt Jan-09 Feb-09 Mar-09 Apr-09 May-09 Alingsås 328.5 315.5 Attunda 325 346 334 322 Blekinge 299.5 300.5 Borås 328.5 310.5 Eksjö 297.5 Eskilstuna 316 307.5 Falu Gotland 318.5 Gällivare 297 Gävle

Läs mer

SURAHAMMARS KOMMUNS UTVECKLINGSPLAN FÖR. PEDAGOGISK VERKSAMHET (skolplan)

SURAHAMMARS KOMMUNS UTVECKLINGSPLAN FÖR. PEDAGOGISK VERKSAMHET (skolplan) SURAHAMMARS KOMMUNS UTVECKLINGSPLAN FÖR PEDAGOGISK VERKSAMHET (skolplan) Antagen av Barn- och bildningsnämnden 080218 Fastställd av kommunfullmäktige 080915 GRUNDSYN För förskolan och skolan finns värdegrund,

Läs mer

ÄMNESLÄRAR- PROGRAMMET Hösten 2019

ÄMNESLÄRAR- PROGRAMMET Hösten 2019 ÄMNESLÄRAR- PROGRAMMET Hösten 2019 2 ÄMNESLÄRARPROGRAMMET OM YRKET Som ämneslärare får du kombinera ditt ämnesintresse med att jobba med barn och ungdomar. Det är ett omväxlande, kreativt och självständigt

Läs mer

1. Målsättningar. PlugIn 2.0 Växjö kommun

1. Målsättningar. PlugIn 2.0 Växjö kommun PlugIn 2.0 Växjö kommun 2016-2017 1. Målsättningar 1.1 Lokala slutmål för PlugIn 2.0 Efter genomförd tid i projektet skall eleven ha utvecklat en positiv attityd till lärande och stärkt sin självkänsla

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016. Rombergaskolan

Verksamhetsplan 2015/2016. Rombergaskolan Verksamhetsplan 2015/2016 Rombergaskolan 1 Övergripande beskrivning av enheten Målgruppen är Rombergaskolans elever inom förskoleklass, grundskola och fritidshem. Vision Alla barn och ungdomar i Enköpings

Läs mer

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Lilla Edets kommun Nygårdsskolan Dnr 53-2005:1523 Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Varje elev till nästa nivå

Varje elev till nästa nivå Varje elev till nästa nivå VÄLKOMMEN PÅ ÖPPET HUS Tis 7 feb kl 18.00 19.30 Mån 13 feb kl 18.00 19.30 Lör 17 mars kl 10.00 11.30 JENSEN grundskola Gärdet årskurs F 9 Vi på JENSEN grundskola sätter eleven

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Bli hållbarhetscoach på riktigt

Bli hållbarhetscoach på riktigt Bli hållbarhetscoach på riktigt Nu kan Du som student bli hållbarhetscoach för ditt egna hotell! Vi söker 60 coacher som under ett drygt år vill vara med och förbättra hållbarhetsarbetet på Nordic Choice

Läs mer

Rutiner för arbetet med Individuella utvecklingsplaner på Beta School

Rutiner för arbetet med Individuella utvecklingsplaner på Beta School Rutiner för arbetet med Individuella utvecklingsplaner på Beta School Läsår 2011-2012 1 Innehåll Inledning..S.3 Syfte.S.4 Utvecklingsplanens innehåll.s.5 Den individuella utvecklingsplanen och åtgärdsprogram

Läs mer

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun Neglinge gårds förskola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Inger Dobson Ekerö kommun Anita Fröberg Ekerö kommun v 19 2017 Innehållsförteckning Inledning Om Våga visa Kort om förskolan Observatörernas

Läs mer

Futura International Pre-school. Danderyd

Futura International Pre-school. Danderyd Futura International Pre-school Danderyd Observationen genomfördes av: Helena Aldén, Upplands Väsby Susanne Arvidsson Stridsman, Nacka Veckorna 12, 2018 Innehållsförteckning Kort om förskolan Observatörernas

Läs mer

Lovisedalsskolan RO Skolplan

Lovisedalsskolan RO Skolplan L Ä SÅR 2017/2018 Lovisedalsskolan RO Skolplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Lovisedalsskolan RO, Skolplan 2(8) Vårt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN (Styrplan)

VERKSAMHETSPLAN (Styrplan) VERKSAMHETSPLAN (Styrplan) Bifrosts Pedagogiska Enhet Bifrosts förskola Västerbergskolan 2011-2012 1(6) Barnomsorgs-och utbildningsnämndens vision Mölndals stad ger förutsättningar för barn och elevers

Läs mer

Förstå och använda tal

Förstå och använda tal Förstå och använda tal Kompetensutvecklingens syfte Att genom insatser på organisations-, grupp- och individnivå utveckla undervisningens kvalitet, förbättra resultaten och skapa kontinuitet i undervisningen

Läs mer

ÄMNESLÄRAR- PROGRAMMET Ämneskombinationer Hösten 2018

ÄMNESLÄRAR- PROGRAMMET Ämneskombinationer Hösten 2018 ÄMNESLÄRAR- PROGRAMMET Ämneskombinationer Hösten 2018 ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 2 OM YRKET Som ämneslärare får du kombinera ditt ämnesintresse med att jobba med barn och ungdomar. Det är ett omväxlande, kreativt

Läs mer

En attraktiv skola i framkant som ger mening och berikar alla varje dag

En attraktiv skola i framkant som ger mening och berikar alla varje dag En attraktiv skola i framkant som ger mening och berikar alla varje dag Ledningsdeklaration för Östra skolan 2015-2017 Vision Östra skolan kännetecknas av en strävan att utveckla samverkan mellan skola

Läs mer

Sammanfattning Rapport 2012:4. Min blev blå! - Men varför då?... En kvalitetsgranskning av undervisningen i no i grundskolan årskurs 1-3

Sammanfattning Rapport 2012:4. Min blev blå! - Men varför då?... En kvalitetsgranskning av undervisningen i no i grundskolan årskurs 1-3 Sammanfattning Rapport 2012:4 Min blev blå! - Men varför då?... En kvalitetsgranskning av undervisningen i no i grundskolan årskurs 1-3 Sammanfattning Skolinspektionen har i denna granskning sett flera

Läs mer

Kvalitetsdokument 2016, Grundskola

Kvalitetsdokument 2016, Grundskola Kvalitetsdokument 2016, Grundskola Innehållsförteckning 1 Re 336 Fribergaskolan... 3 1.1 Skolans utvecklingsarbete... 3 Kvalitetsdokument 2016, Grundskola 2(6) 1 Re 336 Fribergaskolan 1.1 Skolans utvecklingsarbete

Läs mer

Dnr :563. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Vikskolan i Upplands Väsby kommun

Dnr :563. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Vikskolan i Upplands Väsby kommun Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Vikskolan i Upplands Väsby kommun Beslut Tillsyn i Vikskolan 1 (3) Magnetica Education AB Box 5017 194 05 Upplands Väsby Tillsyn i Vikskolan Fristående

Läs mer

En skola i Täby med Aspergerprofil

En skola i Täby med Aspergerprofil En skola i Täby med Aspergerprofil www.mimersgymnasium.se Mimers gymnasium Mimers gymnasium är en skola anpassad för elever med aspergers syndrom, högfungerande autism och liknande tillstånd. Skolan arbetar

Läs mer

Verksamhetsplan. Norrga rdens fo rskola 2018/2019. Internt styrdokument

Verksamhetsplan. Norrga rdens fo rskola 2018/2019. Internt styrdokument Verksamhetsplan Norrga rdens fo rskola 2018/2019. Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och åtgärder Dokumentansvarig: Förskolechef Gäller

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Landskrona kommun Rektorn vid Sandakerskolan 2 Beslut för grundskola efter tillsyn i Sandåkerskolan 2 i Landskrona kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Pedagogisk utvecklingsplan med IT som stöd för förskola, fritidshem, obligatoriska skolformer samt gymnasiet och gymnasiesärskola

Pedagogisk utvecklingsplan med IT som stöd för förskola, fritidshem, obligatoriska skolformer samt gymnasiet och gymnasiesärskola Pedagogisk utvecklingsplan med IT som stöd 2017-2019 för förskola, fritidshem, obligatoriska skolformer samt gymnasiet och gymnasiesärskola Fastställd i kommunstyrelsen 2017-06-13 144 Innehållsförteckning

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ingela Dullum Rektor Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ferlinskolan/Strandvägsskolan Rektor Ingela Dullum 1 Innehållsförteckning: Kunskaper sidan 3 Normer och

Läs mer

Introduktionsteam: Lärare i svenska som andraspråk Socialpedagog Specialpedagog Modersmålslärare/studiehandledare

Introduktionsteam: Lärare i svenska som andraspråk Socialpedagog Specialpedagog Modersmålslärare/studiehandledare Introduktionsteam: Lärare i svenska som andraspråk Socialpedagog Specialpedagog Modersmålslärare/studiehandledare Nyanlända barn och elever i Kungsbacka kommun Vårt gemensamma ansvar Mottagandet ska vara

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER L920SP Verksamhetsförlagd utbildning 2 för ämneslärare i spanska åk 7-9, 7,5 högskolepoäng Teaching Practice 2 for Teachers in Secondary School Year 7-9, 7.5 higher

Läs mer

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan 2015/2016

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan 2015/2016 Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan 2015/2016 330 HP UPPSALA CAMPUS 100% Ämneslärarprogrammet i Uppsala ger dig förutsättningar att verka som kunnig och engagerad lärare i framtidens

Läs mer

Studiehandledning. Utmaningar och möjligheter

Studiehandledning. Utmaningar och möjligheter Studiehandledning Utmaningar och möjligheter Roza Risteska förstelärare Elham Shakhtour förstelärare Rahmatulah Sarwari pedagogisk uppdrag Studiehandledning Digitala verktyg: bl.a. Google Classroom, ITL

Läs mer

Storvretaskolans IT-plan 2013/14

Storvretaskolans IT-plan 2013/14 s IT-plan 2013/14 I det moderna samhället blir informationsteknik och datorer allt vanligare. Vi vill skapa förutsättningar för våra elever att lyckas i dagens samhälle och använder oss därför av IT i

Läs mer

Så mycket har bostadsrättspriserna ökat kommun för kommun

Så mycket har bostadsrättspriserna ökat kommun för kommun PRESSMEDDELANDE 2016-09-07 Så mycket har bostadsrättspriserna ökat kommun för kommun Priserna på bostadsrätter har de senaste åren stigit markant i hela landet. De låga räntorna och en generell bostadsbrist

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Dnr 44-2015:9619 Hakan.stenstrom@academedia.se Ljud & bildskolan LBS AB Org.nr. 556485-1649 Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram efter tillsyn i LBS Ljud & Bildskolan Jönköping belägen i Jönköpings

Läs mer

Information om skolval till förskoleklass

Information om skolval till förskoleklass Information om skolval till förskoleklass 2019-01-15 Agenda Presentation av personal Information om skolan Information om skolvalet Personalen i förskoleklasserna informerar om arbetet i förskoleklass

Läs mer

KOPPLING TILL LÄROPLANEN

KOPPLING TILL LÄROPLANEN KOPPLING TILL LÄROPLANEN Arbetet med de frågor som tas upp i MIK för mig kan kopplas till flera delar av de styrdokument som ligger till grund för skolans arbete. Det handlar om kunskaper och värden som

Läs mer

Kollegialt lärande i fritidshemmet

Kollegialt lärande i fritidshemmet Sigtuna kommuns fritidshem Skolverkets webbkurser 2019-2020 Kollegialt lärande i fritidshemmet www.sigtuna.se Sigtuna kommuns fritidshem 13 Fritidshem + Grundsärskola Drygt 2000 elever i våra kommunala

Läs mer

Vad kan vi i Sverige lära av Singapores matematikundervisning?

Vad kan vi i Sverige lära av Singapores matematikundervisning? Vad kan vi i Sverige lära av Singapores matematikundervisning? Singapore tillhör sedan länge toppnationerna i internationella undersökningar som Pisa och TIMSS. Deras framgångar har gjort att många andra

Läs mer

HT Vendestigens skola och förskola AB. Danderyd

HT Vendestigens skola och förskola AB. Danderyd HT-2018 Vendestigens skola och förskola AB Danderyd Observationen genomfördes av: Sara Kicklighter, Sollentuna kommun Ann-Sofie Nöteberg, Nacka Anna Natéus, Upplands Väsby Vecka 45, 2018 Innehållsförteckning

Läs mer

Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem

Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem Läsåret 2017 2018 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Kunskaper, bedömning och betyg... 4 3. Enhetens prioriteringar i kvalitetsarbetet...

Läs mer

I detta dokument återfinns läraruppdraget, målformulering samt lönekriterier

I detta dokument återfinns läraruppdraget, målformulering samt lönekriterier UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN PERSONALAVDELNINGEN 2014 I detta dokument återfinns läraruppdraget, målformulering samt lönekriterier Läraruppdraget Lärarens uppdrag utgår från och tar ansvar för att elevens

Läs mer