KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida"

Transkript

1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan Omfattning Beslutande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Britt Dicksson (M) Sven Stenson (M) Sören Bondesson (S) Björn Andreen (M), ersättare för Sofie Gustafsson Fohlin (S) Övriga deltagande Tjänstemän m.fl. Joachim Håkansson, förbundschef Carina Cerafiani, ekonomichef, Caroline Johansson, controller, 39 Ingegerd Andersson, sekreterare Datum för justering Underskrifter Sekreterare Ingegerd Andersson Ordförande Dzenita Abaza Justerande Sven Stenson Datum för anslag Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Kalmar kommuns anslagstavla

2 Godkännande av dagordning Beslut Dagordningen godkänns med följande ändring: Ärende nr 10; Svar på skrivelse från CIS angående återbetalning av medel, tas före ärende nr 4.

3 GYF 2015/ Svar på skrivelse från CIS angående återbetalning av medel Information Ekonomichef Carina Cerafiani informerar om skrivelser inkomna från Tomas Eriksson, VD vid Calmare Internationella Skola (CIS). Tomas Eriksson inkom via skrivelse i maj månad med ett yrkande om kronor. Yrkande görs med anledning av kammarrättens dom, nr , i frågan hur en kommun ska agera mot friskolor när den kommunala skolan går med underskott. Kalmarsunds gymnasieförbund har inte fått något resurstillskott från medlemskommunerna under de åren som yrkandet omfattar. Detta innebär att eventuella underskott på skolenheter har kvarstått att hantera när ett nytt budgetår påbörjats. Kalmarsunds gymnasieförbund hävdar därför att eventuella underskott inte kan ses som resurstillskott till förbundets skolenheter. För övrigt så anger kammarrätten att avstämning av eventuella underskott, som kan betraktas som tillskott, ska stämmas av i enlighet med balanskravet i kommunallagen, det vill säga att de regleras under de följande tre åren. Detta innebär ytterligare att CIS:s yrkande vid en eventuell avstämning inte omfattar rätt årtal. Kalmarsunds gymnasieförbund har svarat Tomas Eriksson i skrivelse daterad I skrivelsen avslår gymnasieförbundet CIS Kalmar AB:s yrkande om ytterligare tillskott gällande åren 2010, 2012, 2013 och Tomas Eriksson har därefter kontaktat ordförande Dzenita Abaza via mejl daterat Ett förtydligande av tidigare skrivelse har skickats till Tomas Eriksson daterat I svaret beslutar Kalmarsunds gymnasieförbund att avslå yrkandet från CIS Kalmar AB om ytterligare tillskott eftersom yrkande vid en avstämning inte omfattar rätt årtal eller belopp. Information ges till styrelsen vid styrelsemötet den 27 augusti 2015.

4 GYF 2015/ Fyllnadsval av ledamot i arbetsutskottet efter Sofie Gustafsson Fohlin (S) Bakgrund Sofie Gustafsson Fohlin (S) har avsagt sig uppdraget som ledamot i styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund. Kommunfullmäktige i Borgholms kommun har utsett Jan-Olof Forslund (S) till ny ledamot och Lars-Göran Andersson (S) till ny ersättare i styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund. Sofie Gustafsson Fohlin har haft uppdraget som ledamot i styrelsens arbetsutskott. Vid styrelsens sammanträde den 27 augusti 2015 ska ny ledamot i arbetsutskottet väljas. Beslut Arbetsutskottet föreslår att styrelsen beslutar att välja Jan-Olof Forslund (S) till ny ledamot i arbetsutskottet.

5 GYF 2015/ Permutation av Hilmar Olséns minnesfond Beslutsunderlag Förbundskontorets tjänsteskrivelse den 25 maj Bakgrund Kalmar kommun sköter förvaltningen av förbundets fonder. Tre av dessa (Samfond 2 med kapital om 57 tkr, Samfond 3 med kapital om 73 tkr samt Kalmar Hantverkares och borgares fond med kapital om 512 tkr) har eller ska permuteras vilket innebär att man ändrar i fondens stadgar. I ovanstående fall avser permutationen endast tillskrivningen att få dela ut medel även från kapitalet och inte bara från avkastningen. Kalmar kommun önskar avsluta dessa inom 2-3 år då alla fonder från och med 2016 ska registreras hos Länsstyrelsen och återföljs då av fler administrativa kostnader. En fjärde fond kan inte Kalmar kommun göra denna ansökan för, då den står under gymnasieförbundets förvaltning. Denna minnesfond är instiftad av Hilmar Olsén. När det gäller Hilmar Olséns minnesfond så föreligger ändrade förhållanden. Eget kapital i stiftelsen per uppgår till 250 tkr. Stiftelsens ringa tillgångar och det nuvarande ränteläget ger en liten avkastning. Den årliga avkastningen är för låg för att stiftelsens ändamål ska kunna uppfyllas på ett tillfredsställande sätt samt för att täcka skäligt arvode för förvaltning av stiftelsen. Utöver ovan nämnda fonder så hanterar kommunen även Samfond 1 (avkastningen delas ut till elever på Stagneliusskolan, uppgår till ett kapital om tkr) samt Dahmska fonden (där 1/10 av avkastningen delas ut till elever på Stagneliusskolan, uppgår till ett kapital om tkr). För dessa fonder är det dock inte aktuellt med ansökan om permutation gällande utdelning av kapital då avkastningen är tillräckligt stor. Beslut Arbetsutskottet föreslår att styrelsen beslutar att hos Kammarkollegiet yrka att upphäva de föreskrifter i Stiftelsen Hilmar Olséns minnesfonds stadgar som anger att endast avkastningen får delas ut, så att även kapitalet får användas för ändamålet. Arbetsutskottet föreslår att styrelsen också beslutar att yrka att ändra de föreskrifter som lyder att avkastningen ska varje år tilldelas den elev som varit bäst i gymnastik eller idrott till att istället lyda kapitalet och avkastningen ska användas till utdelning med lämpligt belopp till de 10 elever som varit bäst i gymnastik och idrott. Arbetsutskottet föreslår att styrelsen beslutar att översända handlingar och beslut till tillsynsmyndigheten för stiftelser, Länsstyrelsen i Östergötland.

6 GYF 2015/ Samrådsyttrande, detaljplan för Södra Fredriksskans Kalmarsunds gymnasieförbund har beretts möjlighet att yttra sig över Detaljplan för Södra Fredriksskans, Malmen 2:3 (del av), Kalmar kommun. Detaljplanen är utställd under tiden Gymnasieförbundets styrelse har tidigare yttrat sig över Fördjupad översiktsplan för Kvarnholmen med omgivande vattenrum år 2010 samt Program inför detaljplan för Fredriksskansområdet år Förbundets synpunkter påvisar att skolidrotten behöver mer ytor än vad detaljplanen visar. Beslut tas vid styrelsemötet den 27 augusti 2015.

7 GYF 2015/ Delegation till ordföranden gällande beslut om YH-ansökningar vid Ölands Gymnasium Beslutsunderlag Förbundskontorets tjänsteskrivelse den 12 augusti Bakgrund En gång om året är det möjligt för utbildningsanordnare att till Myndigheten för yrkeshögskolan (MYh) ansöka om statsbidrag för anordnande av yrkeshögskoleutbildningar. En utbildningsplan skall bifogas som beskriver utbildningens innehåll och genomförande. Mot bakgrund av att den 8 september 2015 är sista dag för ansökan och att arbetsutskottets nästa sammanträde infaller den 15 september 2015, föreslås att arbetsutskottet delegerar till ordföranden att fatta beslut om att ansöka om att erhålla statsbidrag för att bedriva följande yrkeshögskoleutbildningar vid Ölands Gymnasium: - Gastronomisk kock - Hållbar destinationsutvecklare Beslut Arbetsutskottet beslutar att delegera till ordföranden att fatta beslut om att ansöka hos Myndigheten för yrkeshögskolan om att erhålla statsbidrag för följande yrkeshögskoleutbildningar: - Gastronomisk kock - Hållbar destinationsutvecklare

8 GYF 2015/ GYF 2015/ Ansökan om yrkeshögskoleutbildningar vid Ölands Gymnasium Gastronomisk kock och Hållbar destinationsutvecklare Information Ölands Gymnasium har tidigare ansökt hos Myndigheten för yrkeshögskolan (MYh) om statsbidrag för utbildningarna Gastronomisk kock och Hållbar destinationsutvecklare. MYh har avslagit samtliga ansökningar. Ett antal förändringar har återigen gjorts inför en ny ansökningsomgång hösten Rektor Christina Larsson kommer till styrelsens möte den 27 augusti 2015 och informerar om dessa. 44 GYF 2015/ Revidering av verksamhetsplan för skolhälsovården Information Information ges till styrelsen vid styrelsemötet den 27 augusti 2015 av administrativ chef Chatharina Gustafsson. Beslut tas på styrelsemötet den 24 september Kontaktpolitikerbesök - Återrapportering Information Återrapportering sker till styrelsen vid styrelsemötet den 27 augusti 2015.

9 Information från förbundschefen Regelbunden tillsyn av Skolinspektionen Skolinspektionen kommer att göra en regelbunden tillsyn av förbundets verksamhet hösten Ett informationsmöte kommer att hållas i början av hösten, sedan görs tillsyn längre fram på en eller flera av förbundets skolor. Besök av utbildningsdepartementet Utbildningsminister Gustav Fridolin kommer till Jenny Nyströmsskolan måndagen den 14 september Mötet är regionalt och flera politiker kommer att delta. Lunchmöte är inbokat med Gustav Fridolin och gymnasieförbundets presidium samt förbundschef. 47 Övriga frågor Uppvaktning från lärare på IMS Ordförande Dzenita Abaza har uppvaktats av lärare på Lars Kaggskolan. De lämnar synpunkter på verksamheten för Introduktionsprogrammet språk (IMS). Lärarna meddelar att elevmängden fördubblats på några månader och att resurserna inom elevhälsan inte räcker till. De lämnar också synpunkter på mottagningsenheten, måluppfyllelsen med mera. Ordföranden vill att gymnasieförbundet särskilt beaktar detta inför höstens budgetarbete. Synpunkter från socialförvaltningen Socialförvaltningen har lämnat synpunker till ordföranden angående samarbetet mellan socialförvaltningen och gymnasieskolan när det gäller mottagningen för ensamkommande barn, 16 år och uppåt. De anser bland annat att det tar för lång tid innan de får börja sin skolgång vid gymnasieförbundets skolor. Förbundschef Joachim Håkansson meddelar att förbundet har uppfyllt lagkravet. Ordföranden vill bjuda in socialnämndens ordförande Roger Holmberg och förvaltningschef Cecilia Frid till ett möte med gymnasieförbundets presidium.

10 Kalmarsund Pride 2015 I år arrangeras för första gången en Pridefestival i Kalmar län. Festivalen äger rum under vecka 37. Flera aktiviteter förbereds såsom föreläsningar, filmvisningar, musik och teater. En avslutande parad och festligheter planeras till lördagen den 12 september. Skolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund kommer att medverka på flera olika sätt. Ordföranden föreslår att Helen Nilsson, processtöd för jämställdhetsintegrering, kommer till styrelsens möte den 27 augusti och informerar om vad som är på gång. Dzenita uppmanar politikerna att delta i evenemanget.

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2015-03-10 1

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2015-03-10 1 2015-03-10 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-15.20 Omfattning 9-17 Beslutande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Britt Dicksson (M) Sven Stenson (M) Sören Bondesson (S) Björn Andreen

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2016-11-15 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-14.45 Omfattning 99-109 Beslutande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Måns Linge (M) Sven Stenson (M) Sören Bondesson (S) Jan-Olof Forslund

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2017-08-22 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-13.30 Omfattning 58-65 Beslutande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Sven Stenson (M) Sören Bondesson (S) Jan-Olof Forslund (S) Övriga deltagande

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2014-03-10 1

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2014-03-10 1 2014-03-10 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-15.45 Omfattning 9-16 Beslutande Ledamöter Mona Jeansson (S) ordförande Britt Dicksson (M) Christina Ateva (S) Marcus Johansson (C) Övriga deltagande

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2017-09-19 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-14.15 Omfattning 66-73 Beslutande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Måns Linge (M) Sören Bondesson (S) Jan-Olof Forslund (S) Övriga deltagande

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2019-03-19 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 14.00-15.30 Omfattning 11-19 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Dzenita Abaza (S), ordförande Sören Bondesson (S) Björn Brändewall (L), ersättare

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2015-09-15 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-15.35. Omfattning 48-61 ande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Britt Dicksson (M) Sven Stenson (M) Sören Bondesson (S) Jan-Olof Forslund

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2015-02-10 1

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2015-02-10 1 2015-02-10 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-15.00 Omfattning 1-8 ande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Britt Dicksson (M) Sven Stenson (M) Sören Bondesson (S) Sofie Gustafsson Fohlin

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2016-04-12 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-14.55. Omfattning 36-55 ande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Bjarne Ringdahl (S), ersättare för Britt Dicksson (M) Sven Stenson (M) Sören

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelse Sammanträdesdatum Sida 2012-08-24 1

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelse Sammanträdesdatum Sida 2012-08-24 1 2012-08-24 1 Plats och tid Förbundskontoret kl 13.00 16.15 Omfattning 69 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän m.fl. Datum för justering Mona Jeansson (S)

Läs mer

Förbundskontoret, klockan 09.00-1 1.30

Förbundskontoret, klockan 09.00-1 1.30 Sfyrelse SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-0r-30 1 Plats och tid Omfattning Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ovriga deltagande Ersättare Förbundskontoret, klockan 09.00-1 1.30 $$ 1-5,7, 10 Mona Jeansson

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelse Sammanträdesdatum Sida 2013-05-23 1

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelse Sammanträdesdatum Sida 2013-05-23 1 2013-05-23 1 Plats och tid Mjölnergymnasiet kl. 13.00 15.20 Omfattning 46-54 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Mona Jeansson (S) Thomas Stjernquist (MP) Birgitta Axelsson Edström (V) Linda Blomdahl

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2016-10-18 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-14.30 Omfattning 89 98 Beslutande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Måns Linge (M) Sven Stenson (M) Sören Bondesson (S) Jan-Olof Forslund

Läs mer

Styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund

Styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund 1 (2) KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2018-02-08 Styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund Tid Fredagen den 16 februari 2018, klockan 09.00. Gruppmöten klockan 08.15-09.00. Plats Förbundskontoret, stora

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2016-03-15 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-15.05 Omfattning 21-35 ande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Sven Stenson (M) Sören Bondesson (S) Jan-Olof Forslund (S) Övriga deltagande

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-09 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-13.45 Omfattning 80-89 Beslutande Ledamöter Mona Jeansson (S) ordförande Britt Dicksson (M) Marcus Johansson (C) Inger Sundbom (S) Övriga deltagande

Läs mer

Permutation av Stiftelsen Kalmar Hantverkare och Borgares premiefond

Permutation av Stiftelsen Kalmar Hantverkare och Borgares premiefond TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-12-03 KS 2014/0921 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen Kalmar Hantverkare och Borgares premiefond Förslag till beslut

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2016-05-17 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.40-15.30 Omfattning 56-67 Beslutande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Bjarne Ringdahl (S) Marcus Johansson (C) Jan-Olof Forslund (S) Övriga

Läs mer

Permutation av Stiftelsen Kalmar kommun Samfond

Permutation av Stiftelsen Kalmar kommun Samfond TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-11-24 KS 2014/0921 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen Kalmar kommun Samfond IV Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2019-05-14 1 Plats och tid Förbundskansliet, klockan 14.15-14.40 Omfattning 36-42 ande Ledamöter Övriga deltagande Tjänstepersoner m.fl. Datum för justering Dzenita Abaza (S), ordförande Susanne Eliasson

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2016-02-16 1

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2016-02-16 1 2016-02-16 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-15.00 Omfattning 11-20 Beslutande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Britt Dicksson (M) Sven Stenson (M) Sören Bondesson (S) Jan-Olof Forslund

Läs mer

Permutation av Stiftelsen Hilmar Olséns minnesfond

Permutation av Stiftelsen Hilmar Olséns minnesfond TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-12-04 KS 2014/0921 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen Hilmar Olséns minnesfond Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-08 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-13.30 Omfattning 89-98 Beslutande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Britt Dicksson (M) Sven Stenson (M) Sören Bondesson (S) Jan-Olof Forslund

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelse Sammanträdesdatum Sida 2013-03-21 1

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelse Sammanträdesdatum Sida 2013-03-21 1 2013-03-21 1 Plats och tid Förbundskontoret kl. 13.00 17.10 Omfattning 19-31 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän m.fl. Datum för justering Mona Jeansson

Läs mer

Permutation av Stiftelsen samfonden för lantmannaskolor

Permutation av Stiftelsen samfonden för lantmannaskolor TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2017-07-14 KS 2017/0836 50111 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen samfonden för lantmannaskolor Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Permutation av Stiftelsen Edward Anderssons donationsfond

Permutation av Stiftelsen Edward Anderssons donationsfond TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-11-24 KS 2014/0921 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen Edward Anderssons donationsfond Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2019-02-19 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-15.20 Omfattning 1-10 Beslutande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Susanne Eliasson (M) Björn Andreen (M) Kristina Sjöström (S) Sören Bondesson

Läs mer

Attestplan 2015. Alla transaktioner attesteras innan de utförs. Nedan följer en redovisning av de olika attesterna:

Attestplan 2015. Alla transaktioner attesteras innan de utförs. Nedan följer en redovisning av de olika attesterna: 1 (5) Attestplan 2015 Alla transaktioner attesteras innan de utförs. Nedan följer en redovisning av de olika attesterna: 1. Mottagningsattest 2. Granskningsattest/momsattest 3. Beslutsattest 1. Person

Läs mer

Permutation av Stiftelsen Wollinska fonden

Permutation av Stiftelsen Wollinska fonden TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-11-19 KS 2014/0921 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen Wollinska fonden Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

2015-ll-10 1. Sammanträdesdatum Sida. taa. KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND Arbetsutskottet SAMMANTRÁDESPROTOKOLL $75

2015-ll-10 1. Sammanträdesdatum Sida. taa. KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND Arbetsutskottet SAMMANTRÁDESPROTOKOLL $75 i KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND i SAMMANTRÁDESPROTOKOLL 2015-ll-10 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan I 3.00- I 5.20 Omfattning $75 Beslutande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordfiirande Britt Dicksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00 17.40 ande Gunnar Tiger (S), ordförande Annika Hedberg Roth (S), vice ordförande Fredrik Johansson (V) Åke Andersson (V) Övriga närvarande

Läs mer

Permutation av Stiftelsen K G Johanssons fond

Permutation av Stiftelsen K G Johanssons fond TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-12-04 KS 2014/0921 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen K G Johanssons fond Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00-17.20 ande Annika Hedberg Roth (S), ordförande Ulf Olofsson (S), vice ordföranade Fredrik Johansson (V) Torsten Jansson (S) tjg. ers Nancy

Läs mer

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar. Siv Gyllensten (M) Sahadet Mavraj (FP) 6-7

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar. Siv Gyllensten (M) Sahadet Mavraj (FP) 6-7 2010-01-04 1 1-7 Tid 14.00-15.00 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar Christina Magnusson (S) Karl-Gustav Kyrk (KD) Ann-Christin

Läs mer

Permutation av Stiftelsen Fru Anna Kjells fond

Permutation av Stiftelsen Fru Anna Kjells fond TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-11-19 KS 2014/0921 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen Fru Anna Kjells fond Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Permutation av Stiftelsen Amanda och Albert Hjertqvists fond

Permutation av Stiftelsen Amanda och Albert Hjertqvists fond TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-11-18 KS 2014/0921 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen Amanda och Albert Hjertqvists fond Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Permutation av Stiftelsen Kalmar Brandkårs jubileumsfond

Permutation av Stiftelsen Kalmar Brandkårs jubileumsfond TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-12-18 KS 2014/0921 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen Kalmar Brandkårs jubileumsfond av år 1945 Förslag till beslut

Läs mer

Permutation av Stiftelsen Carl-Erik och Carolina Hahns minne

Permutation av Stiftelsen Carl-Erik och Carolina Hahns minne TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-11-21 KS 2014/0921 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen Carl-Erik och Carolina Hahns minne Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2016-12-06 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 14.30-16.25. Omfattning 110-125 Beslutande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Måns Linge (M) Sören Bondesson (S) Jan-Olof Forslund (S) Övriga deltagande

Läs mer

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Dnr. 432/05 Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Kristinehamn, Kl. 13.30 15.40 Beslutande Ledamöter Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd

Läs mer

Agneta Malm, verksamhetsområdeschef Johanna Lindhe, verksamhetscontroller Eva Nilsson, sekreterare

Agneta Malm, verksamhetsområdeschef Johanna Lindhe, verksamhetscontroller Eva Nilsson, sekreterare 1(10) Plats och tid Klockarskogsskolan, biblioteket klockan 13.00-16.20 Beslutande Mats Ernstsson, ordförande Ingmar Bernthsson, vice ordförande Lars-Anton Ivarsson (M) (tjänstgör för Pontus Plantman)

Läs mer

Permutation av Stiftelsen Hilma och Hilbert Reis fond

Permutation av Stiftelsen Hilma och Hilbert Reis fond TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-11-19 KS 2014/0921 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen Hilma och Hilbert Reis fond Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista 1 (2) Datum 2018-09-24, reviderad Handläggare Ingegerd Andersson Styrelsesekreterare 0480-45 15 00 ingegerd.andersson@gyf.se Styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund Kallelse/föredragningslista Tid Torsdagen

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

Avveckling av vissa stiftelser som förvaltas av Luleå kommun

Avveckling av vissa stiftelser som förvaltas av Luleå kommun Kommunstyrelsen 2012-11-12 244 592 2012-10-29 238 494 Dnr 12.593-91 novkf18 Avveckling av vissa stiftelser som förvaltas av Luleå kommun Bilaga: Förslag på ansökan Ärendebeskrivning Luleå kommun förvaltar

Läs mer

Presentation av ny rektor på Lars Kaggskolan

Presentation av ny rektor på Lars Kaggskolan 2014-08-18 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-15.00 Omfattning 37-45 Beslutande Ledamöter Mona Jeansson (S) ordförande Britt Dicksson (M) Michael Granstedt (S) Inger Sundbom (S) Marcus Johansson

Läs mer

Permutationsansökan och hantering av donationsstiftelser

Permutationsansökan och hantering av donationsstiftelser KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Hermansson Flodin Eva Datum 2018-08-07 Diarienummer KSN-2018-2310 Kommunfullmäktige Permutationsansökan och hantering av donationsstiftelser Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelse Sammanträdesdatum Sida 2012-10-16 1

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelse Sammanträdesdatum Sida 2012-10-16 1 2012-10-16 1 Plats och tid Strand Hotell Borgholm kl. 14.00 16.15 Omfattning 79-90 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän m.fl. Datum för justering Mona Jeansson

Läs mer

Permutation av Stiftelsen Dahmska fonden

Permutation av Stiftelsen Dahmska fonden TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2015-09-23 KS 2014/0131 50111 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen Dahmska fonden Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att hos

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

Permutation av Stiftelsen Wollinska pensionsfonden

Permutation av Stiftelsen Wollinska pensionsfonden TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-11-19 KS 2014/0921 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen Wollinska pensionsfonden Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice 1 (7) Plats och tid Håns Byalags lokal, 15.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson (S) Anette Eriksson

Läs mer

Liss Böcker Sellgren (C) Eva Kullenberg (FP) Göran Larsson (M) BrittMarie Hansson (S)

Liss Böcker Sellgren (C) Eva Kullenberg (FP) Göran Larsson (M) BrittMarie Hansson (S) 1 Plats och tid: 429, 2013-12-04 Kl. 08:30-09:00 ande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker Sellgren (C) Eva Kullenberg (FP) Göran Larsson (M) BrittMarie Hansson (S) Övriga närvarande: Robin Holmberg (M) Ola Carlsson

Läs mer

Permutation av Stiftelsen Signe Ludvigssons donation

Permutation av Stiftelsen Signe Ludvigssons donation TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-11-19 KS 2014/0921 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen Signe Ludvigssons donation Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Förbundskontoret, klockan 09.00-12.15

Förbundskontoret, klockan 09.00-12.15 KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-03-20 1 Plats och tid Omfattning Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare övriga deltagande Ersättare Tjänstemän m.fl Förbundskontoret, klockan

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-08-26, kl. 13:15-14:45

Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-08-26, kl. 13:15-14:45 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-08-26, kl. 13:15-14:45 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Övriga närvarande: Barbara

Läs mer

Stig Persson (S) Ylva Hällblad (S) Ylva Granqvist (S) Birgitta Nordlöw (FP) Annette Andreen (M) Anders Johnsson (S)

Stig Persson (S) Ylva Hällblad (S) Ylva Granqvist (S) Birgitta Nordlöw (FP) Annette Andreen (M) Anders Johnsson (S) KALMARSUNDS GYMNASIEFORBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20t4-08-28 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 09.00-1 2. 1 0 Omfattning $$ 46-s4 ande Ledamöter Mona Jeansson (S) Thomas Stjernquist (MP) Birgitta

Läs mer

Permutation av stiftelsen Wollinska pensionsfonden

Permutation av stiftelsen Wollinska pensionsfonden TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2015-03-31 KS 2014/0921 50111 Kommunstyrelsen Permutation av stiftelsen Wollinska pensionsfonden Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 1(10) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Therese Leufvén (c), tjänstgörande

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Tid Onsdagen den 2 januari 2019 kl. 9:00-11:00 Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 1 Omfattning 1-6 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice ordförande

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 17 april 2013, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Sekreterare. Ordförande. Jan-Olof Sewring. Justerare. Gun-Inger Sjögren ANSLAG/BEVIS

Sekreterare. Ordförande. Jan-Olof Sewring. Justerare. Gun-Inger Sjögren ANSLAG/BEVIS Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-11-25, kl. 13:15-15:15 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) Anders Malm (M) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Marita Tuvesson (S) tj ersättare

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelse Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelse Sammanträdesdatum Sida 2019-02-28 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 09.00-11.20 Omfattning 13-22 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstepersoner m.fl. Dzenita Abaza (S) Susanne Eliasson

Läs mer

Utbildningsförvaltningen A-huset Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S)

Utbildningsförvaltningen A-huset Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S) 1 Sid 1 (11) 2019-06-12 Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset 13.00 15.15 ande ledamöter Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S) Övriga närvarande Anne-Charlott Petersson, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) UTBILDNINGSNÄMNDEN

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset kl. 13.00 15.30 Ajournering 14.25-14.40 ande Lennart Andersson (S), ordf Lars-Göran Andersson (S) Stig Augustsson (S) tjänstgörande

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott

Byggnadsnämndens arbetsutskott Byggnadsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (5) Byggnadsnämndens arbetsutskott Plats och tid Ledamöter Övriga Porfyren 2, Plan 7, Kristallen, Brotorget 1, 2018-01-08 klockan 13.00 13.15 Björn Abelson (S),

Läs mer

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund Kungörelse 1 (2) Ersättarna för kännedom Kommunfullmäktige 2017-01-24 Tid för sammanträde måndagen den 6 februari 2017 kl. 18:30 Lokal Skeppet, Målilla Fredrik Eirasson Ordförande Johan Sandell Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.30. Beslutande Britta Bergström (s) Luiza Kaminska (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid: 8:30: - 12:30 Plats: Skeppet Ledamöter Bo Pettersson (S) ordförande Janette Olsson (S) Lena Hedlund (KD) Kent Sylvan (M) tj gör Göder Bergermo (FP) tj

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 11 Sida 1 av 11 Tid och plats Onsdagen den 18 februari kl. 18:00-21:00 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Ann-Sofie Fridehjelm

Läs mer

Siw Malmsten (L) Hanna Ward (C) Roger Magnusson (S) Göran Kornestedt (S) Bodil Olsson (M) Kjell Hultsten (KD) Iren Lundberg (SD)

Siw Malmsten (L) Hanna Ward (C) Roger Magnusson (S) Göran Kornestedt (S) Bodil Olsson (M) Kjell Hultsten (KD) Iren Lundberg (SD) Sida 1 (20) Plats och tid Svarvaren, måndagen den 28 januari 2019 kl 16:00-17:30 ande Jan Hanna (S), Ordförande Mikael Faleke (M), 1:e vice ordförande Peter Söderlund (L) Carola Sundvall (C) Susanne Johansson

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 7 mars 2012, kl 16.00 S och C har gruppmöte måndag 5 mars,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Beslutsunderlag G-Tjänsteskrivelse ASN Revidering av delegationsordning Delegationsordning ASN med markerade förslag till förändringar

Beslutsunderlag G-Tjänsteskrivelse ASN Revidering av delegationsordning Delegationsordning ASN med markerade förslag till förändringar Malmö stad Arbetsmarknads- och socialförvaltningen 1 (8) Datum 2019-05-24 Vår referens Malin Midler Norén Malin.Midler-Noren@malmo.se Tjänsteskrivelse Revidering av delegationsordning ASN-2019-1000 Sammanfattning

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-08-29, kl. 18:30-20:33 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö

Läs mer

Socialnämnden 9 januari 2019

Socialnämnden 9 januari 2019 Socialnämnden Socialnämnden 9 januari 2019 Sid Justering... 3 1 Upprop och dagordning... 4 2 Val för valperioden 2019... 5 3 Förordnanden, beslut enligt LVU och LVM... 7 4 Fastställande av delegationsordning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup. Britt-Marie Pettersson Christine Edenbrandt Lennart Eriksson Susanne Berg Catharina Göransson-Lundberg

Sammanträdesrum Önnerup. Britt-Marie Pettersson Christine Edenbrandt Lennart Eriksson Susanne Berg Catharina Göransson-Lundberg Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 1 mars 2012, kl. 08.30-12.00 Ajourering kl. 10.45-11.15 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Lena Forsberg

Läs mer

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svalöfs gymnasium, kl 14.30 15.45 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordförande Birgitta Jönsson (S), tjg ers för Charlotte Wachtmeister (M) Christer Laurell (C) Övriga deltagare Lena Hansson,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2010-03-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Arbetsutskottets protokoll 31 Delegationsbeslut 32 Information 33 MAS, information 34 Årsredovisning 2009 35 Budgetuppföljning

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00-15.30 ande Gunilla Johansson (S) Janne Forslund (S) Mikael Palmqvist (S) Bengt Jonsson (FÖL) Christian Holesäter (V) Eddie

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

Permutation av Stiftelsen Axel Åkessons fond

Permutation av Stiftelsen Axel Åkessons fond TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-11-19 KS 2014/0921 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen Axel Åkessons fond Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen)

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) 1(21) 2011-02-21 Kommunförvaltningen Kommunsekreterare Ingegerd Svensson Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 19:00 Ärendelista 1. Upprop 2. Val

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, klockan 09.00 11:15 Beslutande Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD), vice ordförande Göran Andreasson (S) Bo Augustsson (S) ersätter Margareta

Läs mer