På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Maj

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Maj"

Transkript

1 Maj KULTUR & FRITID INFORMERAR ANSÖK OM SVENSK FANA Fredag 2 maj är sista ansökningsdag! Varje år har föreningar verksamma i Vänersborgs kommun möjlighet att ansöka om Svensk fana som delas ut i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni. Kanske är det dags för just er förening att söka i år? Mejla då in en ansökan med motivering till klara.blomdahl@vanersborg.se. BYG(G) DEN VID ÄLVEN Vernissage onsdag 7 maj kl i Folkets Hus Konstnären Lars Olsson är tillbaka! Redan under Kulturveckan 2013 fanns han på plats för att samla in vänersborgarnas minnen. Under våren har han besökt både äldreboenden och skolor och nu är det dags att visa upp resultatet i form av en souvenirbutik. Välkommen att beskåda dina och andras minnen! KULTURKOLLO Onsdag 14 maj är sista ansökningsdag! Fyrbodals kommunalförbund arrangerar kulturkollon med olika inriktningar för barn och unga, år. I Vänersborg blir det danskollo den juni. Anmäl dig på fyrbodal.se/kulturkollo. VEM ÄR STARKAST? Lördag 17 maj kl på Stora Biografen Dansföreställning för små och stora med levande musik! Verket har producerats i residens i Vänersborgs kommun och föreställningen samarrangeras med Vänersborgs Teaterförening. Vänersborgs Musikskola och Vänersborgs Musikförening har bidragit till att vi i föreställningen får möta nyskriven och levande musik. Välkommen till en fartfylld show med cirkustema! MÖTE OM KULTURVECKAN Tisdag 27 maj kl i bibliotekets hörsal Nu ska vi tillsammans försöka pussla ihop ett program och se var luckorna finns. Glöm inte att anmäla din egen programpunkt på vanersborg.se/kulturveckan. Till mötet anmäler du dig senast 26 maj till klara.blomdahl@vanersborg.se. POLSTJÄRNEPRISET I SVT! Lördag 24 maj kl SVT var på plats och filmade förra omgången av Polstjärnepriset. Resultatet blev dokumentären Vägen till priset. Lördag 31 maj kl Polstjärneprisvinnaren Albin Uusijärvi tävlar i direktsända EYM, Eurovision Young Musicians. Vi rapporterar live på FB!

2 VÄNERSBORGS BIBLIOTEK VÄNERSBORGS KONSTHALL VÄNERSBORGS MUSEUM FÖRFATTARBESÖK Torsdag 22 maj kl Författarna Felicia Feldt och Mian Lodalen besöker Vänersborgs bibliotek för att berätta om sina böcker och sina författarskap. Både Felicia Feldt och Mian Lodalen gjorde det förbjudna när de skrev utlämnande och personliga självbiografier om föräldrar som ännu är i livet. Författarna tar avstamp från sina romaner och ställer den brännande frågan om man till varje pris måste försonas. I det här mötet får publiken ta del av både djupaste allvar och öppenhjärtig humor. MELODIKRYSSET Lördagar kl Kom hit, så löser vi Melodikrysset tillsammans! Fika 15 kr. ALFEUS MVULA Alfeus Mvula växte upp i norra Namibia. Hans bilder ger betraktaren glimtar av det som format konstnären och hans konst. Han har utbildat sig i Namibia och Tyskland och arbetar huvudsakligen med skulptur och grafiska tryck. Utställningen pågår till 14 maj. BILDESTETERNAS SLUTUTSTÄLLNING Vernissage torsdag 22 maj kl Detta är elevernas slututställning, men också estetprogrammets avsked inför flytten till Trollhättan. I BJÖRNJÄGARE LLOYDS FOTSPÅR - JÄGAREN OCH ZOOLOGEN Utställning till och med 31 augusti 2014 I ett möte mellan jakten, zoologin och den legendariske Llewellyn Lloyd skapades en forskartradition med internationella perspektiv som lade grund för Vänersborgs museum. Utställningen visar, genom en rik mängd föremål, såväl den svenska allmogejakten under 1800-talet som Llewellyn Lloyds fascinerande livsöde och framstående forskningsarbete. KONSERTER MED VÄNERSBORGS MUSIKUTBILDNINGAR 12 och 13 maj kl Vänersborg har en stolt musiktradition som grundades i ett rikt musikliv i salonger, teatrar och musikkårer redan under 1800-talet. På museet har vi glädjen att höra prov på elevernas höga musikaliska kvaliteter vid ett stort antal kammarmusikkonserter varje år. Varje konsert har sin unika prägel.

3 VÄNERSBORGS MUSIKSKOLA MUSIKVECKAN Som traditionen bjuder arrangeras i maj en hel vecka full med musik och dans i Musikskolans regi! SÖNDAG 11 MAJ kl Invigningskonsert i Vänersborgs kyrka MÅNDAG 12 MAJ kl Vänersborg Egen Song Contest i Arenan kl Kammarmusikkonsert på Museet TISDAG 13 MAJ kl Kammarmusikkonsert på Museet kl Musik längs vägen på Vårruset ONSDAG 14 MAJ kl Blåsparad i Vänersborgs centrum kl Musikafton i Smyrnakyrkan, Brålanda kl Gymnasiets vårkonsert på Teatern kl Musikafton i Vänersnäs kyrka TORSDAG 15 MAJ kl Musikafton i Åttersruds bygdegård kl Konsert i Vargöns kyrka FREDAG 16 MAJ kl Musikmaraton i Gågatekrysset kl Pianomingel på Akademibokhandeln kl Våravslutning med dansarna på Teatern kl Pianoafton på Museet LÖRDAG 17 MAJ kl Musik i Gågatekrysset kl Familjeföreställningen Vem är starkast? Dansföreställning med levande musik på Stora biografen. kl Avslutningskonsert på Teatern Med symfoniorkester, körsång och nybliven dragspelsmästare! MUSIKSKOLANS SOLISTTÄVLING Onsdag 21 maj kl i Festsalen, Folkets Hus I år är det tionde året som Solisttävlingen genomförs! Efter en uttagningsomgång tidigare under dagen är det dags för finalkonsert på kvällen. Ordförande i årets jury är violinpedagogen Lisbeth Vecchi. Vill du själv delta? Läs mer om tävlingen och anmäl dig senast 12 maj på vanersborg.se/musik. Lycka till!

4 UNGDOMSHUSET PROVA-PÅ BREAKDANCE Onsdagar kl Tjejer och killar som går från årskurs 5 i grundskolan upp till årskurs 3 på gymnasiet kan under varje onsdag dansa breakdance på Ungdomshuset. Du behöver inga förkunskaper, bara bekväma gympaskor och mjuka byxor. På plats för att lära ut finns Robin som är en mycket erfaren breakdansare. Satsningen är ett samarbete med Vuxenskolan. SVENSKA KYRKAN KÖREN MUNAY & RÖDA KORSET LÖRDAGSMUSIK Lördag 3 maj kl i Vänersborgs kyrka I vårens ljusa tid med Helene Mossberg Hjertén, orgel och sång Lördag 17 maj kl i Vänersborgs kyrka Nordisk musik med Kurt Wiklander, orgel och piano Samarr. med Föreningen Norden och Musikföreningen VÅRKONSERT Söndag 18 maj kl i Blåsutkyrkan Koralkören under ledning av Elin Rydquist GÖKOTTA Torsdag 29 maj kl i Dalbostugan Oratoriekören och Katarina Nilsson, dragspel KÄRLEKENS ÖGON Söndag 18 maj kl i Festsalen, Folkets Hus Välkommen till en kul konsert i kärlekens tecken. Här möter du Kören MUNAY under ledning av Birgitta Thole i livfullt samspel med balkangruppen Vratnavrat. Sedan blir det efterfest med buffé, musik och sång. Carls Grav spelar dansvänlig musik. Arrangemanget görs tillsammans med Röda Korset till stöd för ensamkommande flyktingbarn, för att de ska kunna återknyta till sina familjer. I Vänersborg har Röda Korset startat en Migrationsgrupp som arbetar för att finna barn och andra familjemedlemmar som försvunnit i krig eller naturkatastrofer. Detta arbete är ett av många sätt att minska och hindra mänskligt lidande. Under konserten samlas pengar in till detta ändamål.

5 AURORA CHAMBER MUSIC AURORA VÅRFESTIVAL Vårfestivalen i Aurora Chamber Music lockar musikstuderande från hela världen till Vänersborg. Några av kammarmusikens mest erkända musiker och professorer undervisar dem och ger högklassiga konserter i samband med kurserna. Kom och njut av sköna toner framförda av dagens och morgondagens artister. SOPPKONSERT Torsdag 1 maj kl i Festsalen, Folkets Hus Stråkkvartett och stråkkvintett. Presentatör Boel Adler. KAMMARKONSERT DE LUXE Torsdag 1 maj kl i Vänersborgs Kyrka Violinisten Ava Bahari, som vann Polstjärnepriset 2012, är en av solisterna! Presentatör Boel Adler. CHAMPAGNEKONSERT Torsdag 1 maj kl i Festsalen, Folkets Hus Pianokvintetter. Presentatör Boel Adler. SOPPKONSERT Fredag 2 maj kl i Festsalen, Folkets Hus Pianotrios. Presentatör Boel Adler. SOPPKONSERT Lördag 3 maj kl i Festsalen, Folkets Hus Stråksextett och pianotrio. Presentatör Stina Ekblad CAFÉ ANDRES SEGOVIA Lördag 3 maj kl i Festsalen, Folkets Hus Tårtbuffé för kroppen och gitarrmusik med Jakob Henriques för själen. GRAND FINAL À LA BERGMAN Lördag 3 maj kl på Vänersborgs Teater Här blir det bland annat musik som känns igen från filmen Fanny och Alexander. Stina Ekblad tar plats på scen! Till sommaren kommer Aurora tillbaka med förstklassig musik och redan nu är planeringen för den pampiga Höstfestivalen, som är en del av Kulturveckan, i full gång. Välkomna åter säger vi till både Aurora Chamber Music och publiken!

6 FÖRENINGEN NORDEN PLANTAGET FOLKETS HUS TIPSPROMENAD I EUROPAVECKAN Söndagen den 11 maj kl Tipspromenad i Skräckleparken med start och mål vid Skräcklestugan. Tema: Sverige i Europa och Europa i Sverige. Både vuxen- och barnfrågor. NORDISK KONSERT Lördag den 17 maj kl i Vänersborgs kyrka Orgelkonsert på Norges nationaldag Syttende mai. NÄRPRODUCERAD BILD I FOLKETS HUS CAFÉ ALLSÅNG Torsdag 29 maj kl i Plantaget Att Kent-Ove Mille Melin är på plats i Plantaget för att leda allsången är ett säkert tecken på att sommaren är kommen i Vänersborg. Denna gång har han sällskap av kompmusikerna Susann och Hasse Lundstedt, samt gästartisterna Luciagänget. Den som vill fika i samband med allsången kan komma redan kl Arr: Vänersborgs Kommun, Lions, Forum Vänersborg stad, ABF, Folkets Park, och Folkets Hus FORUM FÖR POESI OCH PROSA Tisdag 6 maj kl på Blå Scenen Poesi och Prosa gästas denna gång av Lena Andersson och Pål Börjesson. Lena Andersson är författare och journalist som skriver litteraturkritik i SvD och krönikor i DN tilldelades hon Augustpriset. Författaren Pål Börjesson debuterade med boken Gallus Med den boken är han nominerad till Katapultpriset och har fått Borås Tidnings Debutantpris. Det gemensamma temat för kvällen är oro. Arr: Folkets Hus, Studiefrämjandet, Författarcentrum Väst och Vänersborgs bibliotek. JAN PERSSON Jan Persson är utbildad i tunnplåtslageri - en färdighet som han gärna använder sig av i sitt konstnärskap. Målar gör han också i olika tekniker. Jan är medlem i Vänersborgsgruppen och KIT - Konstnärer i Trollhättan. Utställningen pågår till 27 juni.

7 GALLERI 3 GRAFIK I denna grafikutställning möter vi konstverk av Jan-Erik Sjöstedt, Margareta Sjöling och Catarina Kartus. Pågår till 11 maj. Adress: Edsgatan 5. Öppet: onsdag & torsdag 15 18, lördag 11-14, söndag NÅGRA MÅLARE VÄNERSBORGSGRUPPENS GALLERI MEDBORGARSKOLAN NÄSTA NYHETSBREV THOMAS OCH KATARINA SÜLAU Konstverk av två av föreningens medlemmar. Utställningen pågår till 3 maj. Adress: Residensgatan 4. Öppet: lördag & söndag 11-15, tisdag-torsdag ANNA STRANDLIND Vernissage lördag 3 maj kl Anna Strandlind visar färgstarkt abstrakt måleri. Utställningen pågår till den 18 maj. Adress: Edsgatan 5, 2:a våningen. För öppettider, se DANSUPPVISNING Lördag 10 maj kl på Vänersborgs Teater Medborgarskolan bedriver en bred dansverksamhet i Vänersborgs kommun. Under Dansens dag i april deltog de med såväl workshops, som uppvisningar. Nu när det är dags för deras årliga dansuppvisning fyller de en hel föreställning på egen hand. Detta är en föreställning full med dans av alla slag. Som publik möter du alla åldrar, alla stilar och framförallt äkta dansglädje! Har du ett kulturevenemang till nästa nyhetsbrev? Skicka bild och text till klara.blomdahl@vanersborg.se senast den 22/5. Vill du inte ha fler nyhetsbrev? Skicka ett mejl till samma adress.

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juni

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juni Juni KULTUR & FRITID INFORMERAR SOMMARSCEN Evenemang hela sommaren! Vänersborgs kommun har en stolt tradition av utomhusevenemang som fyller gator, torg och stränder under sommarmånaderna. Ett viktigt

Läs mer

På gång i Kulturens Vänersborg Januari

På gång i Kulturens Vänersborg Januari Januari KULTUR & FRITID INFORMERAR DANSPROJEKT MED GÖTEBORGSOPERAN Eleverna i Dansprofilen på Vänerparkens skola har tillsammans med Monica Milocco från GöteborgsOperan och Linn Widenberg Johansson från

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG April

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG April April KULTUR & FRITID INFORMERAR PÅ FACEBOOK! Nu kan du följa stort som smått inom Kulturens Vänersborg även på Facebook och hålla dig à jour mellan nyhetsbreven. I Facebookversionen av På gång kan du

Läs mer

Musikveckan maj 2018

Musikveckan maj 2018 Musikveckan 19-26 maj 2018 Lördag 19 maj 12.00 Musik i Gågatekrysset, The Groovin Dolphins spelar Musikveckan 2018 Den kyliga våren gör att man har svårt att förstå att sommaren snart är här. Musikveckans

Läs mer

På gång hos Kultur & fritid i Vänersborg juli & augusti 2017

På gång hos Kultur & fritid i Vänersborg juli & augusti 2017 KULTUR & FRITID INFORMERAR GLAD SOMMAR ÖNSKAR VI OCH SOMMARJOBBARNA! I detta nyhetsbrev har vi ingen Kultur- och fritidprofil. Istället slår vi ett slag för alla de fantastiska ungdomar som är ute på stan

Läs mer

Välkomna till planeringsmöte

Välkomna till planeringsmöte Välkomna till planeringsmöte Presentationsrunda Malin Haglund, malin.haglund@vanersborg.se Medlinn Zikollaj, medlinn.zikollaj@vanersborg.se Marie-Louise Olers, marie-louise.olers@vanersborg.se Kulturveckorna

Läs mer

Kulturveckan. Kulturens Vänersborg. På gång i. September

Kulturveckan. Kulturens Vänersborg. På gång i. September September Vänersborgs konsthall På ont och gott pågår till 14/9. Medeltida kyrkomåleri och hjälteserier möts i denna spännande utställning där seriebilderna är teckande av Vänersborgsbördige Henrik Jonsson.

Läs mer

Sommarscen. i Vänersborg 2015 vanersborg.se/sommarscen

Sommarscen. i Vänersborg 2015 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Vänersborg 2015 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen 2015 i Kulturens Vänersborg På sommaren frodas Kulturens Vänersborg! Här behöver du inte välja mellan sol och bad eller kultur. Här är det

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Maj

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Maj Maj KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET April bjöd på en hel rad godbitar och några helt nya forum. Jag tänker främst på två saker: Vänersborgsgalan och GöteborgsOperans nedslag med

Läs mer

Sommarscen. i Vänersborg 2013 vanersborg.se/sommarscen

Sommarscen. i Vänersborg 2013 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Vänersborg 2013 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Kulturens Vänersborg På sommaren frodas Kulturens Vänersborg! Här behöver du inte välja mellan sol och bad eller kultur. Här är det nära

Läs mer

Arrangörer. Fråga mer:

Arrangörer. Fråga mer: 18 april 24 april 2016 Arrangörer ABF Barkhyttans byalag Entré Ungdom Folkets Hus Föreningen Nya Vävstugan Hofors Bibliotek Hofors Finska Förening Hofors Hembygdsförening Hofors kommun Hofors Konstintresse

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG September

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG September September KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRENINGSMÖTE OM KULTURVECKAN 2014 Måndag 1 september 18.00 hörsalen, Vänersborgs bibliotek Det sista föreningsmötet inför Kulturveckan kommer att äga rum måndagen

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Sommarscen. i Vänersborg 2014 vanersborg.se/sommarscen

Sommarscen. i Vänersborg 2014 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Vänersborg 2014 vanersborg.se/sommarscen Sommarscen i Kulturens Vänersborg På sommaren frodas Kulturens Vänersborg! Här behöver du inte välja mellan sol och bad eller kultur. Här är det nära

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Januari

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Januari Januari KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Nu börjar ett nytt spännande år! Efter ett fantastiskt 2014 går vi med stor tillförsikt in i ett nytt verksamhetsår med ny nämnd och förvaltning.

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Kulturveckan 2014 23 okt - 2 nov i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Välkommen till Kulturveckan 2014 i Vänersborg! Nu är den här igen! För andra gången går Vänersborgs kommun

Läs mer

Kulturens Vänersborg. På gång i. November. Höstsalongen hos Några Målare pågår till och med den 10 november.

Kulturens Vänersborg. På gång i. November. Höstsalongen hos Några Målare pågår till och med den 10 november. November Måndag 4 november kl. 19.00 Tisdag 5 november kl. 19.00 Vänersborgs Museum Kammarmusikkonsert med Vänersborgs musikutbildningar Onsdag 6 november kl. 11.00 Digidel - datahjälp med Hannes Knutsson.

Läs mer

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen

Fredag 25/10 Ungdomsfestival UNF Närlundahallen Här kan du läsa om lite olika saker som du kan aktivera dig med under höstlovet i år. Dåsportlovsprogrammet innehåller mycket fritids- och sportaktiviteter försöker vi till höstlovet nu erbjuda saker som

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Maj

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Maj Maj KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Härliga maj är här, full med konserter och avslutningsföreställningar. Ja, det är så fullt att vi varje år fyller en hel Musikvecka! Dansen har

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juni

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juni Juni KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Äntligen går vi in i den första sommarmånaden! För oss på Kultur & fritid börjar sommaren på riktigt torsdagen den 4 juni när Aqua Blå - Vänersborgs

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Vad vill du göra på din fritid?

Vad vill du göra på din fritid? Vad vill du göra på din fritid? Aktiviteter som kan anpassas efter dina behov hösten 2019 WWW.SUNDBYBERG.SE/FUNK Sidan 2 av 17 Vad vill du göra när du är ledig? Vad är du intresserad av? Vill du träffa

Läs mer

NU! lanserar KONSTHANTVERKARNA KARLSTAD Sveriges största och vackraste webshop för konsthantverk!

NU! lanserar KONSTHANTVERKARNA KARLSTAD Sveriges största och vackraste webshop för konsthantverk! Evenemangslista NU! lanserar KONSTHANTVERKARNA KARLSTAD Sveriges största och vackraste webshop för konsthantverk! www.konsthantverkarnakarlstad.se Vår förhoppning är att kunder från när och fjärran skall

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 15 maj Vårens sista kvällscafé blir en riktig fest! Show med The Fantastic Four The Fantastic Four kommer direkt från Hollywood till Café

Läs mer

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad Februari - mars 2015 Skarpnäcks Kulturhus Programblad Sportlov vecka 9 21 februari Konsert - Trumma kl. 13.00 (c:a 30 min) Mikael och Niclas förvandlar vattenkannor, krukor och rör till ett trumset och

Läs mer

På gång i Kulturens Vänersborg Mars

På gång i Kulturens Vänersborg Mars Mars KULTUR & FRITID INFORMERAR VÄNERSBORGS BIBLIOTEK MÖTE OM KULTURVECKAN Tisdag 18 mars kl. 18.00 i bibliotekets hörsal Nu är det dags för ett gemensamt uppstartsmöte inför Kulturveckan 2014. Vi bjuder

Läs mer

Konstutställning - Monica Sanborn (glaskonst) Inga i Kristallsalen, Rådhuset, på Marstrand. 20 juli-26 juli.

Konstutställning - Monica Sanborn (glaskonst) Inga i Kristallsalen, Rådhuset, på Marstrand. 20 juli-26 juli. Måndag 23 Juli Konstutställning - Monica Sanborn (glaskonst) Inga i Kristallsalen, Rådhuset, på Marstrand. 20 juli-26 juli. MÅNDAG 23 JULI (PÅGÅR T.O.M. 26 JULI)KRISTALLSALEN, RÅDHUSET MARSTRAND, MARSTRAND

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juli & augusti

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juli & augusti Juli & augusti KULTUR & FRITID INFORMERAR SOMMARSCEN Fortfarande många evenemang kvar! Under juli och augusti svämmar det över med utomhusevenemang på gator, torg och stränder i Vänersborg. Samtliga kvarvarande

Läs mer

Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun

Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun 1 Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun Markaryds kommun har skrivit en plan om kulturen och biblioteken i kommunen. Planen beskriver hur kommunen vill att det ska bli och vad kommunen ska

Läs mer

11-19 OKTOBER 2014. www.skara.se/turism 0511-325 80

11-19 OKTOBER 2014. www.skara.se/turism 0511-325 80 11-19 OKTOBER 2014 www.skara.se/turism 0511-325 80 Lördag 11 oktober 08.00-24.00 Öppet Hus på JULA Konsthall. Zornmeny serveras från kl 18.00 08.45 Kvinnofrukost - Färggranna saris och spruckna lerkärl

Läs mer

#sumpanlov I Sundbyberg finns det gratis påsklovsaktiviteter för barn och unga!

#sumpanlov I Sundbyberg finns det gratis påsklovsaktiviteter för barn och unga! #sumpanlov I Sundbyberg finns det gratis påsklovsaktiviteter för barn och unga! LÄS MER PÅ SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV Här hittar du allt kul som händer i Sundbyberg på påsklovet. Alla barn och unga är välkomna

Läs mer

AUGUSTI - SEPTEMBER 2016 Lunchbio 21 september - Bland män och får

AUGUSTI - SEPTEMBER 2016 Lunchbio 21 september - Bland män och får KULTUR I ALE AUGUSTI - SEPTEMBER 2016 Lunchbio 21 september - Bland män och får Bild från ifocus Sweden AB UTOMHUSBIO Tisdag 16 aug kl 21.30 Star Wars The force awakens Ta med dig snacks, filt, picknickstol,

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? December

Vad händer i Färgelanda? December Vad händer i Färgelanda? December Fr.o.m. 28/11 kommer vad händer i Färgelanda att medfölja Dalslänningens totalutdelningar till ALLA hushåll i Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner samt Hedekas

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG December

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG December December KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Året lider mot sitt slut och jag kan konstatera att Kultur & Fritids första år med egen nämnd och förvaltning har varit händelserikt, roligt

Läs mer

Vad vill du göra på din fritid?

Vad vill du göra på din fritid? Vad vill du göra på din fritid? Aktiviteter som kan anpassas efter dina behov våren 2019 WWW.SUNDBYBERG.SE/FUNK Sidan 2 av 12 Vad vill du göra när du är ledig? Vad är du intresserad av? Vill du träffa

Läs mer

Utlysning av Polstjärnepriset 2015

Utlysning av Polstjärnepriset 2015 Utlysning av Polstjärnepriset 2015 2014-03- 11 Polstjärnepriset mer än en tävling Vänersborgs kommun arrangerar Polstjärnepriset 2015. Tävlingen vänder sig till unga musiker i hela Sverige och 2015 delas

Läs mer

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK. Alla bibliotekens program är kostnadsfria!

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK. Alla bibliotekens program är kostnadsfria! BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK Familjelördag med tema snö Sagostund och pyssel med tema snö. När: Lördag 2 februari. Sagostund kl 13 och pyssel kl. 11-15. Fika till

Läs mer

Höstlov i Tingsryd Gratis aktiviteter och arrangemang för barn och ungdomar under höstlovet 2018

Höstlov i Tingsryd Gratis aktiviteter och arrangemang för barn och ungdomar under höstlovet 2018 Höstlov i Tingsryd Gratis aktiviteter och arrangemang för barn och ungdomar under höstlovet 2018 Höstlovsprogram Kultur- och fritidsutskottet och arrangerande föreningar hälsar alla lediga skolungdomar

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juli & augusti

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG Juli & augusti Juli & augusti KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Plötsligt händer det! Efter en kall och regnig vår har sommaren kommit med värme och sol till alla sommarlediga i Vänersborg. Inom

Läs mer

Kultur i Hörby Oktober 2016

Kultur i Hörby Oktober 2016 Kultur i Hörby Oktober 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Guidning i Östra Sallerups 1600-talspark Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson,

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Kulturveckan 2013 24 okt - 3 nov i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Välkommen till Kulturveckan 2013 i Vänersborg! Vänersborg är sedan länge en levande kulturkommun, med

Läs mer

Kulturveckorna 19 okt- 3 nov oktober och 28 oktober 3 november med särskilt fokus på ung kultur för barn och unga

Kulturveckorna 19 okt- 3 nov oktober och 28 oktober 3 november med särskilt fokus på ung kultur för barn och unga Välkomna! Presentationsrunda Malin Haglund,malin.haglund@vanersborg.se Marie-Louise Olers, marie-louise.olers@vanersborg.se Medlinn Zikollaj, medlinn.zikollaj@vanersborg.se Kulturveckorna 19 okt- 3 nov

Läs mer

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK HÖSTEN år. 3-9 år

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK HÖSTEN år. 3-9 år BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK HÖSTEN 2018 0-2 år Småbarnsrytmik Kom och dansa med ditt barn! Sång- och danslekar, rim och ramsor. Vi upplever musiken med kroppen och knoppen. När: Varje onsdag 5/9-24/10

Läs mer

10.00-13.00 Öppen ateljé hos Några Målare 13.00-14.00 Gatuteaterföreställningen Helig i Kulturaxeln

10.00-13.00 Öppen ateljé hos Några Målare 13.00-14.00 Gatuteaterföreställningen Helig i Kulturaxeln 22/10 Torsdag 10.00-13.00 Öppen ateljé hos Några Målare Hälsa på i en konstnärsateljé! Arr: Några Målare 13.00-14.00 Gatuteaterföreställningen Helig i Kulturaxeln Teater Albatross föreställning om förintelsen.

Läs mer

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund 1 program våren 2019 TISDAG 29 JANUARI KL. 18.30 LÅTSKRIVARWORKSHOP MED SABINA CHANTOURIA Fri entré Workshopen ger dig grundläggande kunskaper om låtskrivande, du får prova övningar och tekniker för att

Läs mer

Kultur i Hörby December 2016

Kultur i Hörby December 2016 Kultur i Hörby December 2016 ROY WILSON QUINTET med Anita Larsson SKIVSLÄPP Premiär för RWQ CD-Skiva Elisabet Elisabet & Jonas Strid framför några av våra mest älskade Julsånger Metropol 4 December kl

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Musikskolan. inbjuder till. Musikvecka. 16-21 maj 2016. vanersborg.se/musikskolan

Musikskolan. inbjuder till. Musikvecka. 16-21 maj 2016. vanersborg.se/musikskolan Musikskolan inbjuder till Musikvecka 16-21 maj 2016 Måndag 16 maj 9.30 Musikcafé Kommunhuset, Klarinettensemble 12.00 Lunchmusik Gågatekrysset, Storbandet Fox Pack 18.30 Konsert Blåsutkyrkan, Stråkdraget

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Kulturveckan 2015 22 okt - 1 nov i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Välkommen till Kulturveckan 2015 i Vänersborg! Vad vore vi utan alla våra föreningar? Att kommunen skulle

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN HÖSTEN 2014 SAGOSKOJ PÅ LOMMA BIBLIOTEK BIBLIOTEKEN! Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs Följ med Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade värld!

Läs mer

KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom

KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom KULTURVECKA 13-19 APRIL DAG FÖR DAG Hela veckan Plats: Galleri Boken Öppet måndag fredag 10-18 Arrangör: Entré Ungdom UNGA KONSTNÄRER En konstutställning av och med barn och unga från vårens konstkurser

Läs mer

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention 2014-02-06 1 (7) Rapport FRN 2014/56 Fritidsnämnden Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention Bakgrund En enkätundersökning i samarbete med Attention Nackas har genomförts under hösten 2013.

Läs mer

Program för Fritidsgårdarna i Sjöbo Kommun vecka 11-16 med temat Skapande och konst

Program för Fritidsgårdarna i Sjöbo Kommun vecka 11-16 med temat Skapande och konst Program för Fritidsgårdarna i Sjöbo Kommun vecka 11-16 med temat Skapande och konst Vecka 11, 10/3-15/3 Vollsjö har öppet onsdag 17-21 och fredag 18-22 Lövestad har öppet tisdag 17-21 och torsdag 17-21

Läs mer

På gång. kultur och fritid. November 2013

På gång. kultur och fritid. November 2013 På gång kultur och fritid November 2013 Fredag 1 november: Höstlovsaktiviteter på Fabriken Film. Disco (fritidsledarutb). Röda tvättstugan Paintball. Måndag 4 november: Målarverkstad... med Yvonne Tid:

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG April

På gång i KULTURENS VÄNERSBORG April April KULTUR & FRITID INFORMERAR FÖRVALTNINGSCHEFEN HAR ORDET Trots att våren fortfarande är i sin linda känns sommaren redan nära och planeringen för Sommarscen är i full gång. Nu i april öppnar anmälan

Läs mer

På gång hos Kultur & fritid i Vänersborg april 2017

På gång hos Kultur & fritid i Vänersborg april 2017 KULTUR & FRITID INFORMERAR MÅNADENS KULTUR & FRITIDS-PROFIL Hallå Anna Bornander, som håller i Operagalan 22/4! Vad är en Operagala i Vargön egentligen? Jo, vi i Symfoniorkestern ville göra något ovanligt

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Konstens vecka 26 september 5 oktober 2014 Arrangemang i hela länet med konstutställningar och föreläsningar.

Konstens vecka 26 september 5 oktober 2014 Arrangemang i hela länet med konstutställningar och föreläsningar. PROGRAM HÖST 2014 Konstens vecka 26 september 5 oktober 2014 Arrangemang i hela länet med konstutställningar och föreläsningar. Fredag 26 september kl 16, Stjärntorget Invigning av Konstens vecka Tal och

Läs mer

Kulturprogram Ulricehamn, våren 2019

Kulturprogram Ulricehamn, våren 2019 Kulturprogram Ulricehamn, våren 2019 ulricehamn.se Barn och unga Tummetott Sånger, ramsor och rörelser med Sofia Löwenmark från Barnkultur Filur. 0-5 år Måndagar kl. 14 Från 28 januari till 15 april Bibblans

Läs mer

Del 1. Frågor om dig, din familj och ditt boende. 1. Är du. 2. I vilken skola gå du i? 3. Vilken årskurs går du i? 4. Hur bor du?

Del 1. Frågor om dig, din familj och ditt boende. 1. Är du. 2. I vilken skola gå du i? 3. Vilken årskurs går du i? 4. Hur bor du? Del 1 Frågor om dig, din familj och ditt boende. 1. Är du Tjej Kille 2. I vilken skola gå du i? Duveholmsgymnasiet Lindengymnasiet Ellwynska skolan 3. Vilken årskurs går du i? Årskurs 2 i gymnasiet, NV

Läs mer

Kommunbladet maj 2014

Kommunbladet maj 2014 Kommunbladet maj 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Val till EU-parlamentet Den 25 maj 2014 är det val till EU-parlamentet (Europa-parlamentet). Då väljer du vilka 20 svenska politiker

Läs mer

Hej och välkommen till årets kulturlov!

Hej och välkommen till årets kulturlov! 23/10-1/11 2015 Hej och välkommen till årets kulturlov! Här har vi sammanställt lite av vad som erbjuds under vecka 44 Ha ett härligt och aktivt lov! /kultur-och fritidsförvaltningen Bokfika Torsdag 29/10

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Oktober

Vad händer i Färgelanda? Oktober Vad händer i Färgelanda? Oktober Världens Barn Gala Torsdag 2 oktober kl. 18.30 Färgelanda Sporthall Lilla Bandet Jenny och Frank Margareta Haglund med familj DNA and The Cellarboys Färgelanda Judoklubb

Läs mer

Kulturprogram. Ulricehamn, hösten ulricehamn.se

Kulturprogram. Ulricehamn, hösten ulricehamn.se Kulturprogram Ulricehamn, hösten 2018 ulricehamn.se Barn och unga Tummetott Sånger, ramsor och rörelser med Sofia Löwenmark från Barnkultur Filur. Anmälan till stadsbiblioteket 0-5 år Måndagar kl 13.30

Läs mer

Fritidsprogram. Maj augusti 2017

Fritidsprogram. Maj augusti 2017 Fritidsprogram Maj augusti 2017 Disco på Berget. Fredag 5 maj. DJ: Jajja KOSTNAD 50 kronor Personal går in gratis! Fika och godisförsäljning finns! TID OCH PLATS Fredag 5 maj Klockan: 18.30-21.00 Kvällsverksamheten

Läs mer

Kulturveckorna för alla i Enköping. 9 november 21 november 2015

Kulturveckorna för alla i Enköping. 9 november 21 november 2015 Kulturveckorna för alla i Enköping 9 november 21 november 2015 Illustration: Pelle Carlsson Vinnaren i teckningstävlingen sida 2 3 Teckningsutställning på tema jubileum sida 4 Invigning sida 5 Jubel i

Läs mer

Kul för dej å mej Kulturfestival 2010 Tema VÄLKOMMEN

Kul för dej å mej Kulturfestival 2010 Tema VÄLKOMMEN Kul för dej å mej Kulturfestival 2010 Tema VÄLKOMMEN 12 19 mars 2010 Fredag 12 mars INVIGNING Festivalstart! Kom och var med! Välkommenshow - Invigningstal - Särskolekören -Vernissage av utställningen

Läs mer

#sumpanlov. Sagoläsning. Dans och pyssel. I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! PSST!

#sumpanlov. Sagoläsning. Dans och pyssel. I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! PSST! Dans och pyssel Sagoläsning Höstlovsdisco #sumpanlov PSST! I Sundbyberg finns det massor av gratis höstaktiviteter för barn och unga! SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV Här hittar du allt kul som händer i Sundbyberg

Läs mer

Studera på distans. boka en tid innan ditt besök. Du bokar tid på telefon: 090-785 91 16. Personer som blir akut sjuka får alltid hjälp först.

Studera på distans. boka en tid innan ditt besök. Du bokar tid på telefon: 090-785 91 16. Personer som blir akut sjuka får alltid hjälp först. Kommunbladet april år 2014, information från Norsjö kommun. Kommunens överförmyndar-nämnd har anställt en ny handläggare som heter Helén Ask. De som arbetar på överförmyndar-nämnden ska se till att de

Läs mer

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Live på bio: Semiramis BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Program Barn & Unga HÖSTEN 2018 Bio på bibblan LOMMA BIBLIOTEK Lördag 15/9 kl. 13.00 Lördag 29/9 kl. 13.00 Lördag 13/10 kl. 13.00 Måndag 29/10 kl. 13.00

Läs mer

Film från Örnsköldsviks museum: Sidensjö 1946, (41 min) Samarr. ABF. Bingo (återkommer varje tisdag!) Hanna Mattebo, sång & musik Samarr.

Film från Örnsköldsviks museum: Sidensjö 1946, (41 min) Samarr. ABF. Bingo (återkommer varje tisdag!) Hanna Mattebo, sång & musik Samarr. VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN Aktiviteter Sätt guldkant på tillvarondin eller någon annans Juli-Aug-Sept 2014 Juli V.27 Måndag 30 juni Tisdag 1 juli Onsdag 2 juli Torsdag 3 juli V.28 Måndag 7 juli Film från Örnsköldsviks

Läs mer

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Dags för sportlov! Vi hoppas att du ska koppla av från skolan genom att delta i många olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka tider aktiviteterna

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2016 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

K U L T U R H Ö S T E N

K U L T U R H Ö S T E N K U L T U R H Ö S T E N 2018 Kulturhändelser hösten 2018 i Svalövs kommun Decemberupplagan D E C E M B E R 3 november-9 december U T S TÄ L L N I N G - T O M M Y LENNARTSSON Konstnären Tommy Lennartsson

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2017 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Projektfinal 21-27 november 2015

Projektfinal 21-27 november 2015 Projektfinal 21-27 november 2015 Projektet Olika avtryck har genomförts i Arvika, Eda och Årjäng under åren 2013-2015. Arvsfonden har finansierat projektet och de samverkande organisationerna har varit

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

Öppet Hus på KRITA! Öppet hus 22/1 kl /1 kl i sal 216

Öppet Hus på KRITA! Öppet hus 22/1 kl /1 kl i sal 216 Öppet hus 22/1 kl. 17-20 31/1 kl. 11-15 i sal 216 Öppet Hus på KRITA! Kom och se vår ateljé, prata med våra lärare, ta en fika eller delta i en kreativ drop-in workshop. Du får prova på olika material,

Läs mer

Kärleksveckan Från den 9 februari till och med 17 februari pågår Kärleksveckan i Norsjö. Det här är några av aktiviteterna på programmet:

Kärleksveckan Från den 9 februari till och med 17 februari pågår Kärleksveckan i Norsjö. Det här är några av aktiviteterna på programmet: Kärleksveckan 2019 Från den 9 februari till och med 17 februari pågår Kärleksveckan i Norsjö. Det här är några av aktiviteterna på programmet: Lördag 9 februari Klockan 11:00 till 15:00 pågår Kärleksmässan

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Sommaren 2015 Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Studieförbundet

Läs mer

Kultur i Hörby Maj 2016

Kultur i Hörby Maj 2016 Kultur i Hörby Maj 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson, som växte upp vid den danske kungens slott, att

Läs mer

... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande

... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande ... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande sommarläsning och många turisttips! vålitömmen! KftTRtNrffoUttS

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Kulturveckan 2017 28 okt - 5 nov i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Wow! Tänk att vi redan firar fem år! Ja, tiden bokstavligen rinner iväg och vips är det Kulturvecka igen.

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Tipspromenader. Dans. Friskis & Svettis. Ödeborgs IF. Juni

Vad händer i Färgelanda? Tipspromenader. Dans. Friskis & Svettis. Ödeborgs IF. Juni Vad händer i Färgelanda? Juni Tipspromenader Stigens If Varje söndag t.o.m. 8/6. Start kl.11.00-12.00 vid fabriken. Korvgrillning. Startavgift 20 kr. Torps Byalag och Valbo-Ryrs sockenförening Torsdag

Läs mer

Höstens program 2016 BODENS

Höstens program 2016 BODENS Höstens program 2016 BODENS STADSBIBLIOTEK Vuxna HELA HÖSTEN VARJE MÅNAD TISDAGAR kl. 9.00 BOKTIPSFRUKOST Kom in och byt boktips med personalen och varandra. Frukost till självkostnadspris. (Samarr: ABF)

Läs mer

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008.

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Älvdalens kommun är Larz Kristerz huvudsponsor. Vi har tagit fram svarta T-shirts med gult tryck, både

Läs mer

Kommunbladet sommaren 2014

Kommunbladet sommaren 2014 Kommunbladet sommaren 2014 Ett urval av information från Norsjö kommun på lättläst svenska. National-dagen i Norsjö Den 6 juni är det Sveriges national-dag och det firar vi med olika aktiviteter i Norsjö.

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

I en hamnstad på 1500-talet

I en hamnstad på 1500-talet I en hamnstad på 1500-talet Med utställningen I en hamnstad på 1500-talet berättas hur det var att leva i en västsvensk hamnstad på medeltiden och hur det går till när arkeologerna tar reda på detta. I

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA VÅREN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs! Lomma Bibliotek Följ med Vilda Hilda och Gurra Aktersnurra in i sagornas förtrollade värld! SAGOSKOJ

Läs mer

Höstlov i Bjuvs kommun

Höstlov i Bjuvs kommun Höstlov i Bjuvs kommun Innehållsförteckning Aktivitet sidnummer Agility och rallylydnad 5 Scoutkåren Vikingen 6 Tipspromenad 7 Bowling 8 Bjuvs musikkår 9 Skromberga blåsorkester 11 Warhammer 40 000 13

Läs mer

Program våren 2019 Sjöbo Bibliotek

Program våren 2019 Sjöbo Bibliotek Program våren 2019 Sjöbo Bibliotek Program för vuxna Språkträning Kom och prata svenska! Under språkträffarna tränar vi svenska tillsammans genom samtal. Träffarna passar bra för dig som antingen är ny

Läs mer