Länssjukvården. Innehållsförteckning. Revisionsrapport, Bokslut Länssjukvården GRANSKNINGENS OMFATTNING OCH INRIKTNING...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Länssjukvården. Innehållsförteckning. Revisionsrapport, Bokslut Länssjukvården GRANSKNINGENS OMFATTNING OCH INRIKTNING..."

Transkript

1 Länssjukvården Innehållsförteckning 1. GRANSKNINGENS OMFATTNING OCH INRIKTNING ÅRETS BOKSLUTSGRANSKNING ÅRSANALYS ENLIGT BALANSERAT STYRKORT... 2 Strategiska mål PERSPEKTIV SAMHÄLLSPERSPEKTIV... 3 Verksamhet... 3 Ekonomi PATIENT/KUNDPERSPEKTIV PROCESSPERSPEKTIV... 7 Processtöd... 7 Samverkan... 7 Arbetsmiljö... 7 Sjukfrånvaro LÄRANDEPERSPEKTIV SAMMANFATTANDE KOMMENTARER ÅRSANALYS SLUTSATSER KRING MÅLUPPFYLLELSE REALISMEN I ÅTGÄRDSPROGRAM OCH BESPARINGSÅTGÄRDER INTERN KONTROLL... 9 Bokslutsprocessen Budgetprocessen (10)

2 Revisionsrapport 2003 avseende Länssjukvården Landstinget Kronoberg. 1. Granskningens omfattning och inriktning Revisionen av Länssjukvårdens verksamhet 2003 har utförts i enlighet med Kommunallag, Rådet för kommunal redovisning och landstingets regler och anvisningar samt god revisionssed. Syftet är att pröva om verksamheten sköts på ett ändamålsenligt och från ekonomisk synpunkt tillfredsställande sätt, om räkenskaperna och rapportering är rättvisande, om den interna kontrollen är tillräcklig samt om lagar och förordningar följs. Revisionen har genomförts i enlighet med fastställd revisionsplan med utgångspunkt från väsentliga risker i verksamheten och den finansiella rapporteringen. Konkret innefattar granskningen bland annat: Kontroll av ansvar och befogenheter samt efterlevnad av god redovisningssed och interna principer Kartläggning och bedömning av väsentliga processer och rutiner såsom bokslutsprocess, inköpsprocess, utbetalningsrutin etc. Bedömning och test av systembaserade och systemorienterade kontroller såsom registervård, behörigheter etc. Bedömning av den löpande redovisningen med tyngdpunkt på rörelsetillhörighet, kontering samt hantering av sekretessbelagda uppgifter Granskning av upprättad årsanalys, årsbokslut och andra redovisningshandlingar som till exempel det balanserade styrkortet, budget och prognos Uppföljning av föregående års frågeställningar Granskningen har utförts i enlighet med god revisionssed med beaktande av väsentlighet och risk i verksamheten samt kontrollmålen existens, tillhörighet, fullständighet, värdering och presentation. Driftenheten har i år varit föremål för två förvaltningsrevisionella projekt; Patientens möte med vården lämnad till landstingsstyrelsen Tidsanvändning i vården lämnad till landstingsstyrelsen Årets bokslutsgranskning I denna rapport redovisas väsentliga förändringar, synpunkter och brister. För en allmän beskrivning av Länssjukvårdens verksamhet hänvisas läsaren till Länssjukvårdens årsanalys. 2.1 Årsanalys enligt Balanserat styrkort Ett gemensamt styrkort för länsjukvårdens två enheter har tagits fram under Såväl verksamhetschefer som ledningsgrupp har deltagit i arbetet. Under de två föregående årens rapportering har vi påpekat ett antal förbättringsmöjligheter vad gäller Länssjukvårdens styrning i enlighet med det 2 (10)

3 balanserade styrkortet. Länssjukvårdens ledning har varit lyhörd för påpekanden och kontinuerligt genomfört förändringar. Det finns dock fortfarande vissa förbättringsmöjligheter som vi kommenterar i avsnitt 3 och 4. Strategiska mål De strategiska målen är från och med 2004 definierade utifrån nya perspektiv enligt nedan; Samhällsstrategi Patient/Kundstrategi Processtrategi Lärandestrategi Innehållet i respektive strategi har inte förändrats i någon väsentlig utsträckning. 3. Perspektiv 3.1 Samhällsperspektiv Verksamhet Året som gått sammanfattas i årsanalysen med lägre produktion och längre väntetider, vilket man säger är en direkt följd av de kostnadsbesparingar som gjorts. Trots minskad produktion visar Länssjukvården ett underskott på 52,9 mkr. Årets underskott förklaras delvis av köpt vård (23,3 mkr) och delvis av underskott i enskilda kliniker (11,1 mkr). Ytterligare en förklaring ligger i att man på grund av olika budgettekniker för de båda lasaretten inte fördelat ut budget och besparingsåtgärder på enskilda kliniker. Det går således inte att härleda stora delar av underskottet (17,6 mkr) till enskilda enheter. Personalkostnader är den enskilt största kostnadsposten i länssjukvården. En jämförelse mellan årets och föregående års kostnader visar att inga ökningar utöver löneökningar på 5,5 % förkommit. Fördjupas analyserna däremot till de enskilda klinikernas personalkostnader ser man att kliniker med minskad produktion i de flesta fall har en reell sänkning av personalkostnaderna. Lägre produktion till trots visar dock stora kliniker på ökade personalkostnader vilket av ledningen förklaras av ökade kostnader för pensioner och för sociala avgifter, omstruktureringsarbete och av införande av systemet Cambio. De stora klinikernas personalkostnader får stort genomslag på de totala kostnaderna. I årsanalysen redogörs för klinikernas olika väntetider. Statistiken visar på stora variationer mellan de olika enheterna och en avgörande faktor för verksamheten och ekonomin är hur man lyckas med samordningen av Växjö och Ljungby. Det finns en osäkerhet kring tillförlitligheten i hur väntetider mäts. Antalet personer i kö vilket tillsammans med personalplanering avgör hur lång väntetiden i veckor är borde inte vara statisk mellan åren. Vissa patienter söker med största sannolikhet vård på annat håll och försvinner därmed ur kön. För att dimensionera verksamheten rätt är det viktigt att kontinuerligt uppdatera köstatistiken så att de överensstämmer med verkligheten. 3 (10)

4 Ekonomi Resultaträkning Länssjukvården (Mkr) Resultaträkning (Mkr) Utfall 2003 Utfall 2002 Förändring Utfall Avvikelse Budget Avvikelse Prognos Landstingsersättning 1 433, ,8 85,1 0 8,9 Patientavgifter 59,6 61,2-1,6-0,6-1,2 Såld vård 40,6 43,4-2,8 2,5 0,1 Bidrag läkemedelsförm 153,7 137,6 16,1 0-0,7 Övriga bidrag o intäkter 52,0 40,6 11,4 18,1 8,6 Intäkter 1 739, ,6 108,3 20,0 15,7 Personalkostnader -956,2-909,4-46,8-14,3-13,6 Kostn läkemedlesförm -153,7-137,6-16,1 0 0,7 Läkemedel -98,3-98,2-0,1 0 0 Köpt vård -213,4-206,2-7,2-23,3 4,4 Övr exkl lokal o& -165,8-153,2-12,5-34,4-8,5 kapital Lokal o kapital kostn -204,6-199,7-4,9 0 0 Kostnader , ,3-87,6-72,0-17,0 Projekt -0,9-3,5 2,6-0,9 0,9 Resultat -52,9-76,2 23,3-52,9-0,4 Årets negativa resultat på 52,9 mkr förklaras bland annat av att det ekonomiska åtgärdspaketet inte har fått full effekt. År 2003 skulle länssjukvården spara 40,4 mkr, av vilket man åstadkommit 23,3 mkr. En av anledningar till att kostnadsbesparingar inte fått effekt sägs vara att alla beslutade besparingar inte varit realiserbara. Ledning uppskattar dessa till 17,7 mkr. Som exempel kan nämnas förslag på sänkta annonskostnader med 1,7 mkr på en enhet som totalt föregående räkenskapsår redovisade annonskostnader på 0,5 mkr. Ett annat exempel är att omfördelning av ledningsenheten, det vill säga att arbetsuppgifter skulle omorganiseras till centrala ledningsenheten, skulle medföra en besparing på 3,6 mkr. Detta skulle motsvara en minskning med ca 10 tjänster och får anses orealistiskt på kort sikt. Förklaringar till årets resultat åskådliggörs av följande uppställning; Orsak Kommentar varav 16,9 avser akut Köpt vård 23,3 vård Ej verkställda besparingar Annonskostnader 1,7 Se ovan Semesterplanering 1,8 Samordning Växjö/Ljungby Omfördelning ledningsenheten 3,6 Se ovan Minskad löneglidning 2,0 Onkologkliniken 2,0 Ändrat remissförfarande Minskad sjukfrånvaro 2,0 Reducering av vårdplatser 2,0 Minskad ersättning nattindex 1,5 Övrigt 1,1 17,7 4 (10)

5 Övrigt Ortopediska hjälpmedel 3,7 Ökade priser, annat material Semesterlöneskuld 3,7 Ej kompenserad ökning Företagshälsovården 1,1 Övrigt 3,4 11,9 52,9 Ökning av övriga intäkter hänförs till största delen till Växjö. I posten redovisas större intäkter för vård av asylsökande och även så kallade tillgänglighetspengarna vilka uppgår till 6,0 mkr. Erhållna tillgänglighetspengar har använts till personalförstärkningar. Detta är till större delen permanenta lösningar och kompensation har lovats även för kommande år. Ökning av personalkostnader består nästan uteslutande av avtalade löneökningar och ökade sociala avgifter. Personalkostnaderna i Växjö har ökat med 39,8 mkr trots ökande väntetider och minskad produktion. Utöver löneökningar på motsvarande 5,5 % har personalkostnaderna ökat med 2,1 mkr, varav 4,7 mkr är hänförliga till erhållna tillgänglighetspengar. Analyser visar att de största ekonomiska problemen föreligger på framförallt medicin- och akutkliniken där övervägande delen av verksamheten är akutvård. Som nämndes ovan förklaras ökning av omstruktueringsarbete och införande av systemet Cambio. En del av de produktionsminskningar som nämnts bedöms enligt ledningen vara så marginella att de inte får effekt på personalsituationen. För övriga kliniker såsom ortopedkliniken uppvisar man en sänkt personalkostnad (exkl lönehöjningar) och följaktligen också en sänkt produktion och ökade väntetider. Ljungby visar en ökning av personalkostnader med 6,9 mkr eller 3,0 %. Med hänsyn tagen till löneökningar uppgående till 5,5 % innebär detta en faktisk sänkning med motsvarande 5,5 mkr. Besparingar har således fått större genomslag i Ljungby än i Växjö. I likhet med föregående år har vi med stöd av registeranalyser genomfört en analytisk granskning av lönetransaktionerna i bokslutet. Inom driftsenheten strukturerades lönetransaktionerna per basenhet så att kostnader kunde jämföras dels mot föregående års utfall och dels mot övriga enheter i driftsenheten. De nyckeltal som togs fram per klinik var OB, övertid, jour, sjuklön och inhyrd personal i förhållande till månadslön samt enhetens totala personalkostnadsutveckling. Uppföljning gjordes också av andra större personalkostnader såsom semesterlön, pension, personalavveckling etc. De variationer som vi kunnat konstatera mellan enheterna har vi fått tillfredsställande förklaringar till. Analyserna har dock visat att felkontering har skett i Växjö av kostnader hänförliga till årsarbetstider. Denna felkontering har inte haft någon resultateffekt. I övrigt drar vi slutsatsen att personalkostnaderna i allt väsentligt är korrekt redovisade. En direkt effekt av genomförda besparingsåtgärder är enligt årsanalysen en kraftig ökning av det fria vårdsökandet. Ökningen av kostnader för fritt vårdsökande uppgår till 8,3 mkr och för den högspecialiserade och akuta vården till 3,1 mkr. 5 (10)

6 Av ökningen av övriga kostnader på 12,5 mkr hänförs 9 mkr till Växjö. Ökningen förklaras bland annat av ökade kostnader för hyrpersonal, tekniska hjälpmedel, transporter samt kostnader för landstingsgemensamma IT-system. Den kraftiga budgetavvikelsen på 34,4 mkr är till stor del hänförlig till ej realiserade besparingar (se avsnitt ovan). Lokalkostnaderna har minskat under året med 4,1 mkr till följd av ändrade regler för interndebitering av hyror. Sänkningen är en effekt av Landstingsservice omfördelning av lokalkostnader till Psykiatrin samt av lägre kostnader för avskrivningar och räntor på byggnader. Detta vidimerar att Landstinget arbetar med självkostnad för hyressättning. Kapitalkostnaderna ökade till följd av ökade investeringar med 9,0 mkr. Netto uppgår således ökningen till 4,9 mkr. Prognosarbetet Prognosdifferensen uppgår sammanlagt till 0,4 mkr. Prognosen för köpt vård förbättrades med 3,3 mkr under årets sista månader, medan prognosen för den egna verksamheten försämrades med 3,7 mkr. Differensen förklaras av centralt utfördelade kostnader för företagshälsovård och av förändring av semesterlöneskuld. Årets prognosarbete har varit bättre än föregående år. Vi har förståelse för svårigheter att prognostisera utfall för köpt akut vård. Prognoser för den egna verksamheten och för köpt remitterad vård kan dock förbättras ytterligare då delar av årets differenser kan härledas till information som man borde kunna ha bättre kontroll över. Balansräkning Under året har man gjort investeringar i framförallt IT- och medicinteknisk utrustning uppgående till 19,6 mkr (21,5 mkr). Gjorda anskaffningar ryms inom beslutad investeringsbudget. Värt att notera är att semesterlön och även övriga löneskulder i år har minskat i antalet dagar och timmar. Skulderna är avstämda mot det personaladministrativa systemet och bedöms som rimliga. I övrigt har inga större förändringar skett under Väsentliga balansposter har granskats med avseende på revisionsmålen värdering, tillhörighet, samt existens och fullständighet. Revisionen har inte föranlett någon anmärkning. 3.2 Patient/Kundperspektiv I årsanalysen redogörs kortfattat för de patientundersökningar som gjorts under året. Mätningar avser väntetid, delaktighet, bemötande, vårdkvalitet och information. Måltalen är högt ställda, 95 % nöjda patienter, vilka varken Växjö eller Ljungby når upp till. Måluppfyllelsen uppgår till mellan % och Växjö visar generellt upp en bättre situation än Ljungby. Mätning av väntetider avser den tid patienten får vänta inom lasarettets väggar och inte väntetid utanför sjukhuset för behandling. I åranalysen hade det varit bra med ett förtydligande för att undvika missförstånd. Perspektivet kunde förbättras genom en bättre analys kopplad till konsekvenser av besparingar och övriga åtgärder inom driftsenheten. Det vore också intressant att 6 (10)

7 analysera vilka effekter den gemensamma länssjukvården har fått utifrån patientens perspektiv. 3.3 Processperspektiv Processtöd En stor del i detta perspektiv avser införandet av olika IT-stöd i vårdprocesserna. Länssjukvården har under 2003 fortsatt arbetet med införandet av avvikelsehanteringssystem inom VIS. Vidare pågår fortfarande arbetet med installation av Cambio. Därutöver har utveckling skett med hjälp av andra tekniska lösningar inom olika områden. Trots detta har man fortfarande en lång väg kvar innan man uppnått det strategiska mål man satt upp. Fortfarande saknas datoriserade läkemedelslistor, remiss- och svarshantering och datajournaler, vilket är stora och administrativt mycket tidskrävande områden. Det saknas också information i årsanalysen om vad IT-investeringarna kostar varje år, dels i externa kostnader, men också interna, i form av nedlagd arbetstid och produktionsbortfall. Vidare förefaller framgångsfaktorerna för processtöd baseras på att få fram vårdinformation och statistik, medan det saknas element som kan knytas till hur IT-stödet kan leda till att vårdprocesserna blir mer effektiva. Vi rekommenderar att varje IT-investering på bättre sätt följs upp dels mot kalkylerade kostnader, men också med avseende på strategisk måluppfyllelse för perspektivet. Vi vill också särskilt framhäva vikten av att implementera stöd för tidskrävande administrativa rutiner såsom journalhantering. Dessutom bör det bättre belysas hur man kunnat effektivisera arbetet och få bort onödiga moment i vårdprocesserna med hjälp av IT-stödet. Samverkan I detta område finns stora möjligheter för Länssjukvården, särskilt med tanke på att man under 2003 fastställt ett gemensamt styrkort för Växjö och Ljungby. Ett utökat samarbete har redan påbörjats under 2003/2004 och man har också arbetat med att utveckla samarbetet med närsjukvården. Vi ser mycket positivt på initiativet till ett ökat samarbete och ser fram emot vad det kan ge även sett utifrån övriga perspektiv. Däremot saknas både styrtal och måltal för denna framgångsfaktor, vilket gör det svårt att analysera och följa upp. Arbetsmiljö Årsanalysen visar att man är väl medvetna om vilka områden inom arbetsmiljön som bör förbättras. Däremot saknas uppgifter om hur och när man skall komma tillrätta med arbetsmiljöproblemen. Det framgår inte heller i tabellen, huruvida detta är en framgångsfaktor eller inte. Vi rekommenderar att styrtal och måltal tas fram kring hur arbetsmiljön skall se ut inom länssjukvården. 7 (10)

8 Sjukfrånvaro Sjukfrånvaron är delvis knutet till arbetsmiljön och utfallet visar en försämring för Växjö, jämfört med 2002 (för Ljungby saknas uppgifter för 2002). Antal dagar ligger på 22,2 (21,9 f.å) och varierar kraftigt mellan olika personalkategorier. Vi vill gärna koppla detta till Länssjukvårdens vision; Vi skapar bättre hälsa och livskvalitet i livets alla skeden Visionen bör förankras ute i organisationen för att den skall kunna fungera som den vägledare det är tänkt. En förutsättning för att lyckas med verksamhetsidén är självklart att organisationen i sig är frisk. Därför bör man fastställa måltal hur hög sjukfrånvaron får vara och definiera åtgärder för att klara dessa måltal. 3.4 Lärandeperspektiv Perspektivet innefattar ett antal olika framgångsfaktorer vilka alla knyter an till utveckling och kunskap. Här finns flera kopplingar som kan göras till övriga perspektiv, dvs hur kan vårdprocesser bli mer effektiva, hur löser man den ekonomiska obalansen, hur lär man sig använda IT-systemen på bästa sätt. Detta perspektiv kan också kopplas till personalstatistiken, vilken visar att medelåldern är 45,4 år och personalomsättningen är 5 %. För att kunna skapa en lärande organisation, måste man tillföra mer än bara ekonomiska förutsättningar och avancerad IT-system. Man kanske också måste se möjligheter till förändringar i personalstruktur och arbetssätt. Här bedömer vi att det finns stora möjligheter i framtiden. 4. Sammanfattande kommentarer årsanalys Vi konstaterar att Länssjukvården följer den uppställning som kommunicerats från landstingsledningen. Man arbetar också kontinuerligt med att förbättra de styrtal som man använder sig av. Som vi nämnt ovan finns det dock områden som vi anser att man kunde förbättra informationen. Man bör kontinuerligt ställa sig frågan om måltalen är realistiska och om styrtalen är informativa. 4.1 Slutsatser kring måluppfyllelse Vi har under respektive perspektiv kunnat konstatera att det kvarstår obesvarade frågor tex; hur har vi lyckats utifrån respektive perspektiv? har vi nått våra mål? har vi en relevant handlingsplan? var målet möjligt att uppnå?, bör vi förändra målsättningen inför kommande år? etc. Det är därför svårt att få en uppfattning kring ledningens analys och reflektioner av året som gått, dels utifrån respektive perspektiv, men också för länssjukvården som helhet. Vi rekommenderar att man mer utförligt sammanfattar ledningens kommentarer kring strategisk måluppfyllelse utifrån varje perspektiv samt att målen ytterliga konkretiseras med tidplan. 8 (10)

9 4.2 Realismen i åtgärdsprogram och besparingsåtgärder Revisionsrapport, Bokslut Länssjukvården 2003 Vi har konstaterat att Länssjukvården under 2003 åstadkommit kostnadsreduceringar uppgående till 23,3 mkr. Målsättningen under året för att åstadkomma en budget i balans fram till 2005 var reduceringar på 40,4 mkr. Ytterligare besparingar på 17,7 mkr var alltså nödvändigt och kommer att belasta Icke realiserbara besparingar har angetts som orsak till att man i år inte lyckades nå ett resultat i balans med budget och ledningen har därför omarbetat åtgärdsprogrammet så att det endast ska omfatta åtgärder som går att genomföra i praktiken. Åtgärdprogrammets kostnadsreduceringar för 2004 uppgår till 28,7 mkr. Vi har tagit del av detta program och kan konstatera att ungefär hälften utgörs av konkreta åtgärder och handlingsplaner. För den andra hälften av programmet har ledningen beskrivit besparingsåtgärderna på en övergripande nivå och i april 2004 har man ännu inte fattat några beslut om konkreta åtgärder. Det faktum att länssjukvården i april 2004 inte har konkretiserat besparingar uppgående till ca 15 mkr gör att vi ser det som mycket svårt att nå en budget i balans under verksamhetsåret. Vi vill framhålla vikten av att kommunicera detta till såväl beslutande politiker som till anställda inom organisationen. Såväl krismedvetande som kostnadsmedvetenheten måste öka. Ytterligare en aspekt på realismen i balanskravet är möjligheten att se vilka effekter neddragningar och besparingsåtgärder i den egna verksamheten får på kostnader för köpt vård. Det är av yttersta vikt att försöka uppskatta denna effekt och även här tydligt kommunicera det till beslutsfattare. Risken är annars att gjorda besparingsåtgärder tillintetgörs av ökade kostnader för köpt vård. 5. Intern kontroll Genomförd granskning av den interna kontrollen inom Landstinget Kronoberg redovisas i en separat rapport. Vi har valt att bifoga denna rapport som en bilaga till respektive driftsenhets bokslutsrapportering. I bilagan återfinns iakttagelser och rekommendationer för att förbättra den interna kontrollen. För respektive sjukhus har följande brister konstaterats; Ljungby Lönerutin bristande attestförfarande Löpande redovisning o Ej uppdaterat register för stöldbegärlig egendom Växjö Lönerutin bristande attestförfarande Redovisning av leverantörsfakturor ej tillfredsställande kontroll i hantering av leverantörsfakturor och utanordningar Löpande redovisning o Vissa brister i kontering o Avsaknad av register för stöldbegärlig egendom Ej bokförda banktillgodohavanden 9 (10)

10 Bokslutsprocessen Vår bedömning av bokslutsarbetet är att det har utförts på ett tillfredsställande sätt. Tidsplanen har följts och dokumentationen har överlämnats för revision i tid. Landstingsstyrelsens direktiv och god redovisningssed har i allt väsentligt följts. Vid vår granskning har inget indikerat att gällande anvisningar frångåtts. Goda avstämningsrutiner finns. Årsbokslutet är väl dokumenterat och strukturerat. Personalen har, enligt vår bedömning, god kompetens att klara av sin uppgift i bokslutsarbetet. Budgetprocessen Fortfarande finns brister i budgetarbetet och fördelningen av budgetmedel. Som tidigare noterats i avsnitt 3.1 kring budgetavvikelser kan vi konstatera att underskottet inte är utfördelat på respektive klinik, utan till stor del ligger bland gemensamma kostnader, trots att de i själva verket avser verksamhet ute på klinikerna. Inför 2004 har Länssjukvården på ett bättre sätt fördelat budget men har fortfarande delar i budgeten som ligger på ett övergripande plan. Ekonomisk balans börjar utifrån budgetarbetet och det är av största vikt att detta speglar verksamheten. Därför måste budgeterade kostnader och intäkter i absolut möjligaste mån redovisas på ett sådant sätt så att varje verksamhetschef får ett fullgott instrument för ekonomisk uppföljning. Länssjukvården fick under 2003 en budgetförstärkning baserade på den prognos som lämnats i augusti De besparingskrav som ålagts driftenheten baseras däremot på faktiskt utfall för Det kan vara ett problem att man baserar budgetförstärkning på prognos istället för på faktiskt utfall eftersom man då styr verksamheten efter träffsäkerheten i prognosen. Växjö den 27 april 2004 Kristina Lindstedt Karin Schön Peter Bjureberg Kundansvarig, LT Kronoberg Bilaga; Intern kontroll år (10)

RehabCentrum. Innehållsförteckning. Revisionsrapport, Bokslut RehabCentrum 2003 1. GRANSKNINGENS OMFATTNING OCH INRIKTNING... 2

RehabCentrum. Innehållsförteckning. Revisionsrapport, Bokslut RehabCentrum 2003 1. GRANSKNINGENS OMFATTNING OCH INRIKTNING... 2 RehabCentrum Innehållsförteckning 1. GRANSKNINGENS OMFATTNING OCH INRIKTNING... 2 2. ÅRETS BOKSLUTSGRANSKNING... 2 2.1 ÅRSANALYS ENLIGT BALANSERAT STYRKORT... 2 Strategiska mål... 3 3. PERSPEKTIV... 3

Läs mer

Landstingsservice. Innehållsförteckning. Revisionsrapport, Bokslut Landstingsservice 2003 1. GRANSKNINGENS OMFATTNING OCH INRIKTNING...

Landstingsservice. Innehållsförteckning. Revisionsrapport, Bokslut Landstingsservice 2003 1. GRANSKNINGENS OMFATTNING OCH INRIKTNING... Landstingsservice Innehållsförteckning 1. GRANSKNINGENS OMFATTNING OCH INRIKTNING... 2 2. ÅRETS BOKSLUTSGRANSKNING... 2 2.1 ÅRSANALYS ENLIGT BALANSERAT STYRKORT... 2 Strategiska mål... 3 3. PERSPEKTIV...

Läs mer

Psykiatrin. Innehållsförteckning. Revisionsrapport, Bokslut Psykiatrin GRANSKNINGENS OMFATTNING OCH INRIKTNING... 2

Psykiatrin. Innehållsförteckning. Revisionsrapport, Bokslut Psykiatrin GRANSKNINGENS OMFATTNING OCH INRIKTNING... 2 Psykiatrin Innehållsförteckning 1. GRANSKNINGENS OMFATTNING OCH INRIKTNING... 2 2. ÅRETS BOKSLUTSGRANSKNING... 2 2.1 ÅRSANALYS ENLIGT BALANSERAT STYRKORT... 2 Strategiska mål... 3 3. PERSPEKTIV... 4 3.1

Läs mer

Revisionsrapport, Bokslut Ljungby lasarett 2001. Sammanfattning

Revisionsrapport, Bokslut Ljungby lasarett 2001. Sammanfattning Sammanfattning Revisionen av Ljungby lasaretts verksamhet år 2001 har genomförts i enlighet med den av de förtroendevalda revisorerna fastställda revisionsplanen för Landstinget Kronoberg. Revisionen har

Läs mer

Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2014. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2014

Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2014. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2014 Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2014 Haninge kommun Granskning av delårsbokslut 2014 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...2 3. Kommunens resultat och

Läs mer

Granskning av delårsrapport per 31 aug Kommunalförbundet Västmanlandsmusiken

Granskning av delårsrapport per 31 aug Kommunalförbundet Västmanlandsmusiken Revisionsrapport 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna september 2016 Granskning av delårsrapport per 31 aug 2016 Kommunalförbundet Västmanlandsmusiken INNEHÅLLSFÖRTECKNING Granskning av delårsrapport

Läs mer

Revisionsrapport, Bokslut Folktandvården 2001. Sammanfattning

Revisionsrapport, Bokslut Folktandvården 2001. Sammanfattning Sammanfattning Revisionen av Folktandvårdens verksamhet år 2001 har genomförts i enlighet med den av de förtroendevalda revisorerna fastställda revisionsplanen för Landstinget Kronoberg. Revisionen har

Läs mer

Revisionsrapport 3 / 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2009. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2009

Revisionsrapport 3 / 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2009. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2009 Revisionsrapport 3 / 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2009 Haninge kommun Granskning av delårsbokslut 2009 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...2 3. Kommunens resultat och balansräkning...2

Läs mer

Förvaltningen har även varit föremål för ett speciellt förvaltningsrevisionellt projekt.

Förvaltningen har även varit föremål för ett speciellt förvaltningsrevisionellt projekt. Sammanfattning Revisionen av Primärvårdens verksamhet år 2001 har genomförts i enlighet med den av de förtroendevalda revisorerna fastställda revisionsplanen för Landstinget Kronoberg. Revisionen har utförts

Läs mer

Revisionsrapport* Granskning av. Delårsrapport Vännäs kommun. September Allan Andersson Therese Runarsdotter. *connectedthinking

Revisionsrapport* Granskning av. Delårsrapport Vännäs kommun. September Allan Andersson Therese Runarsdotter. *connectedthinking Revisionsrapport* Granskning av Delårsrapport 2007 Vännäs kommun September 2007 Allan Andersson Therese Runarsdotter *connectedthinking Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och förslag till åtgärder...2

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2017

Granskning av årsredovisning 2017 www.pwc.se Revisionsrapport Rebecca Lindström Cert. kommunal revisor Mars 2018 Granskning av årsredovisning 2017 Kommunalförbundet Sydarkivera Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning... 3 2.1. Syfte

Läs mer

Granskning av delårsrapport Landstinget i Kalmar län

Granskning av delårsrapport Landstinget i Kalmar län www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2017 Rebecka Hansson Kerstin Sikander Caroline Liljebjörn Alexander Arbman Oktober 2017 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund...

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Bollnäs kommun Pär Månsson Hanna Franck Larsson Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Malmö stad Revisionskontoret

Malmö stad Revisionskontoret Malmö stad Revisionskontoret Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs i nämnder och bolagsstyrelser. Stadsrevisionen i Malmö granskar nämnders

Läs mer

Storstockholms brandförsvar

Storstockholms brandförsvar Revisionsrapport 2015 Genomförd på uppdrag av revisorerna september 2015 Storstockholms brandförsvar Granskning av delårsrapport 2015 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 3. Förbundets resultat

Läs mer

Granskning av delårsrapport Nynäshamns kommun

Granskning av delårsrapport Nynäshamns kommun www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2018 Richard Vahul Auktoriserad revisor Certifierad kommunal revisor Simon Löwenthal Revisionskonsult Oktober 2018 Innehåll 1. Sammanfattning...

Läs mer

Haninge kommun Granskning av delårsbokslut Revisionsrapport 2015 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2015

Haninge kommun Granskning av delårsbokslut Revisionsrapport 2015 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2015 Haninge kommun Granskning av delårsbokslut 2015 Revisionsrapport 2015 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2015 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 2 3. Kommunens resultat

Läs mer

Granskning av delårsrapport Vilhelmina kommun

Granskning av delårsrapport Vilhelmina kommun www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2018 Anneth Nyqvist Certifierad kommunal revisor Oktober 2018 Innehåll 1. Sammanfattning... 3 2. Inledning... 4 2.1. Bakgrund... 4 2.2. Syfte och

Läs mer

Revisionsrapport. Nerikes Brandkår. Granskning av Delårsrapport januari-juli Ref Anders Pålhed (1)

Revisionsrapport. Nerikes Brandkår. Granskning av Delårsrapport januari-juli Ref Anders Pålhed (1) Revisionsrapport Granskning av Delårsrapport januari-juli 2016 Nerikes Brandkår 2016-09-07 Ref Anders Pålhed (1) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Sammanfattning... 3 2. Inledning... 4

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2008

Granskning av delårsrapport 2008 Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2008 Smedjebackens kommun September 2008 Robert Heed Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Uppdrag och ansvarsfördelning... 2 1.2 Kommunfullmäktiges mål

Läs mer

Revisionsrapport. Granskning av Delårsrapport januari augusti 2008. Avesta kommun. Oktober 2008. Robert Heed

Revisionsrapport. Granskning av Delårsrapport januari augusti 2008. Avesta kommun. Oktober 2008. Robert Heed Revisionsrapport Granskning av Delårsrapport januari augusti 2008 Avesta kommun Oktober 2008 Robert Heed INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning...3 1.1 Uppdrag och ansvarsfördelning...3 1.2 Mål av betydelse

Läs mer

Revisionsrapport. Nerikes Brandkår. Granskning av årsredovisning 2013 2014-03-06. Anders Pålhed (1)

Revisionsrapport. Nerikes Brandkår. Granskning av årsredovisning 2013 2014-03-06. Anders Pålhed (1) Revisionsrapport Granskning av årsredovisning 2013 Nerikes Brandkår 2014-03-06 Anders Pålhed (1) 1. Sammanfattning... 3 2. Inledning... 5 3. Syfte... 5 3.1 Metod... 6 4. Granskning av årsredovisningen...

Läs mer

Sundbybergs stad. Granskning av delårsrapport per

Sundbybergs stad. Granskning av delårsrapport per Sundbybergs stad Granskning av delårsrapport per 2017-08-31 1 Innehåll Inledning... 3 Resultaträkning och prognos... 3 Balansräkningen... 3 Sammanfattande slutsats rörande resultat och ställning i staden...

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014:2

Granskning av delårsrapport 2014:2 Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Landstinget i Jönköpings län Granskning av delårsrapport 2014:2 Landstinget i Jönköpings län Innehåll 1. Sammanfattning...

Läs mer

RÄTTVISANDE RÄKENSKAPER...2

RÄTTVISANDE RÄKENSKAPER...2 Rapport Åtvidabergs kommun Granskning delårsrapport 2006-08-31 2006-10-17 Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Åtvidabergs kommun Susanne Svensson Lars Rydvall Innehåll 1 SAMMANFATTNING...1

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-08-31 Smedjebackens kommun Malin Liljeblad Godkänd revisor Fredrik Winter Revisor Oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Smedjebackens kommun Oktober 2009 Robert Heed Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...3 2.1 Bakgrund...3 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...3

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2017

Granskning av delårsrapport 2017 www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2017 Anna Carlénius Revisionskonsult September 2017 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund... 3 2.2. Syfte och revisionsfrågor...

Läs mer

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Revisionsrapport 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna september 2016 Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Granskning av delårsrapport 2016 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 3. Delårsbokslutsprocessen...3

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport PerÅke Brunström Lisbet Östberg Granskning av delårsrapport 2013 Sollefteå kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Dnr: Revisorerna 20/2016. Sundbybergs stad. Granskning av delårsrapport per

Dnr: Revisorerna 20/2016. Sundbybergs stad. Granskning av delårsrapport per Dnr: Revisorerna 20/2016 Sundbybergs stad Granskning av delårsrapport per 2016-08-31 Revisionsrapport 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2016 Innehåll Inledning...2 Resultaträkning

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2017

Granskning av årsredovisning 2017 www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av årsredovisning 2017 Caroline Liljebjörn Certifierad kommunal revisor Elin Freeman Revisionskonsult April 2018 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning...

Läs mer

Revisionsrapport. Revision Samordningsförbundet Activus Piteå. Per Ståhlberg Cert. kommunal revisor. Robert Bergman Revisionskonsult

Revisionsrapport. Revision Samordningsförbundet Activus Piteå. Per Ståhlberg Cert. kommunal revisor. Robert Bergman Revisionskonsult Revisionsrapport Revision 2011 Per Ståhlberg Cert. kommunal revisor Samordningsförbundet Activus Piteå Robert Bergman Revisionskonsult Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning... 2 2.1.

Läs mer

Revisionsrapport. Nerikes Brandkår. Granskning av Delårsrapport januari-juli 2013 2013-09-20. Ref Anders Pålhed (1)

Revisionsrapport. Nerikes Brandkår. Granskning av Delårsrapport januari-juli 2013 2013-09-20. Ref Anders Pålhed (1) Revisionsrapport Granskning av Delårsrapport januari-juli 2013 Nerikes Brandkår 2013-09-20 Ref Anders Pålhed (1) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Sammanfattning... 3 2. Inledning... 4

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2018

Granskning av delårsrapport 2018 www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2018 Anneth Nyqvist Certifierad kommunal revisor Hanna Franck Larsson, Certifierad kommunal revisor Viktor Hallström Oktober 2018 Innehåll 1. Sammanfattning...

Läs mer

Rapport avseende granskning delårsrapport Forshaga Kommun

Rapport avseende granskning delårsrapport Forshaga Kommun Rapport avseende granskning delårsrapport 2011-08-31. Forshaga Kommun Oktober 2011 Innehåll Sammanfattning och kommentarer...1 1 Inledning...2 1.1 Syfte...2 2 Iakttagelser...3 2.1 Periodiseringar och delårsbokslutshandlingar...3

Läs mer

Revisionsrapport 2017 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober Örnsköldsviks kommun. Granskning av delårsbokslut

Revisionsrapport 2017 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober Örnsköldsviks kommun. Granskning av delårsbokslut Revisionsrapport 2017 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2017 Örnsköldsviks kommun Granskning av delårsbokslut 2017-08-31 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 2.1. Bakgrund...3

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-04-30 Landstinget Dalarna Emil Forsling Auktoriserad revisor Fredrik Winter Revisor 25 maj 2012 Innehållsförteckning Sammanfattande bedömning 1 1 Inledning

Läs mer

Granskning av delårsrapport, redovisning och intern kontroll 2013

Granskning av delårsrapport, redovisning och intern kontroll 2013 Revisionsrapport Cecilia Axelsson Granskning av delårsrapport, redovisning och intern kontroll 2013 Gästrike Räddningstjänst Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Delårsrapport

Läs mer

Översiktlig granskning av delårsrapport 2013

Översiktlig granskning av delårsrapport 2013 www.pwc.com/se Linda Yacoub Sofia Nylund Susanna Collijn Oktober 2013 Översiktlig granskning av delårsrapport 2013 Vaxholms stad Innehåll Syfte, revisionsfrågor, metod och avgränsning s. 3 Delårsrapportens

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Richard Vahul Jenny Nyholm Granskning av delårsrapport 2016 Nynäshamns kommun Granskning av delårsrapport 2016 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund

Läs mer

Samordningsförbundet Pyramis

Samordningsförbundet Pyramis www.pwc.se Revisionsrapport Revision 2016 Samordningsförbundet Pyramis Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor April 2017 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 2.1. Bakgrund...3 2.2. Syfte

Läs mer

Landstinget Dalarna. Översiktlig granskning av delårsrapport per KPMG AB 30 maj 2011 Antal sidor: 6

Landstinget Dalarna. Översiktlig granskning av delårsrapport per KPMG AB 30 maj 2011 Antal sidor: 6 Översiktlig granskning av delårsrapport per 2011-04-30 KPMG AB 30 maj 2011 Antal sidor: 6 1. Inledning och sammanfattning Vi har utfört en översiktlig granskning av delårsrapporten per 2011-04-30 för.

Läs mer

Revisionsplan 2019 Trollhättans Stad

Revisionsplan 2019 Trollhättans Stad Revisionsplan 2019 Trollhättans Stad Antagen 2019-04-24 Revisionsplan 2019 1. Uppdrag Revisionens uppdrag är att granska all verksamhet i kommunen. Det innebär att revisorerna prövar om verksamheten sköts

Läs mer

Revisionsrapport 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober Haninge kommun Granskning av delårsbokslut 2016

Revisionsrapport 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober Haninge kommun Granskning av delårsbokslut 2016 Revisionsrapport 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2016 Haninge kommun Granskning av delårsbokslut 2016 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 2 3. Kommunens resultat

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Revisionsrapport Dennis Hedberg Hanna Franck-Larsson Micaela Hedin Granskning av delårsrapport 2014 Bollnäs kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 3 2.1 Bakgrund 3 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Sofia Nylund Anders Rabb Anders Haglund Granskning av delårsrapport 2014 Sollentuna kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 1.1 Bakgrund 2 1.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Revisionsrapport. Arvika kommun. Granskning av Delårsrapport. Oktober Max Tolf

Revisionsrapport. Arvika kommun. Granskning av Delårsrapport. Oktober Max Tolf Revisionsrapport Oktober 2005 Granskning av Delårsrapport Max Tolf Arvika kommun Innehållsförteckning Sammanfattning...1 1. Inledning...2 1.1 Bakgrund...2 1.2 Revisionsfråga...2 1.3 Revisionsmetod...2

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2016 Pajala kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2018

Granskning av delårsrapport 2018 www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2018 Rebecca Lindström Certifierad kommunal revisor Sydarkivera Oktober 2018 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund... 3

Läs mer

Granskning av årsbokslut och årsredovisning i Samordningsförbundet

Granskning av årsbokslut och årsredovisning i Samordningsförbundet Granskning av årsbokslut och årsredovisning i Samordningsförbundet i Ånge Avrapportering av granskning per 31 december 2016 Innehåll 1. Inledning...2 1.1. Bakgrund...2 1.2. Syfte och avgränsning...2 1.3.

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2011 Övertorneå kommun Conny Erkheikki Aukt revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Revisionsrapport. Revision Samordningsförbundet Consensus. Per Ståhlberg Cert. kommunal revisor. Robert Bergman Revisionskonsult

Revisionsrapport. Revision Samordningsförbundet Consensus. Per Ståhlberg Cert. kommunal revisor. Robert Bergman Revisionskonsult Revisionsrapport Revision 2011 Per Ståhlberg Cert. kommunal revisor Samordningsförbundet Consensus Robert Bergman Revisionskonsult Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning... 2 2.1. Bakgrund...

Läs mer

Rapport avseende granskning av delårsrapport 2012-08-31.

Rapport avseende granskning av delårsrapport 2012-08-31. Rapport avseende granskning av delårsrapport 2012-08-31. Östersunds kommun Oktober 2012 Marianne Harr, certifierad kommunal revisor Jenny Eklund, godkänd revisor 1 Innehåll Sammanfattning och kommentarer

Läs mer

Samordningsförbundet Pyramis

Samordningsförbundet Pyramis www.pwc.se Revisionsrapport Revision 2017 Samordningsförbundet Pyramis Per Stålberg Certifierad kommunal revisor April 2018 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund... 3 2.2. Revisionsfrågor...

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn 8 september 2014 Granskning av delårsrapport 2014 Borgholms kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Olofströms kommun. Revisionsrapport avseende delårsbokslut Audit KPMG AB

Olofströms kommun. Revisionsrapport avseende delårsbokslut Audit KPMG AB Revisionsrapport avseende delårsbokslut 2012 Audit KPMG AB Innehåll 1. Inledning 2. Sammanfattning 3. Förvaltningsberättelse 3.1 Investeringsredovisning 3.2 Driftsredovisning. Resultaträkning. Periodiseringar

Läs mer

GRANSKNING AV LANDSTINGET SÖRMLANDS DELÅRSRAPPORT

GRANSKNING AV LANDSTINGET SÖRMLANDS DELÅRSRAPPORT GRANSKNING AV LANDSTINGET SÖRMLANDS DELÅRSRAPPORT 2013-08-31 BAKGRUND Revisorerna ska enligt kommunallagen bedöma om resultatet i den lagstadgade delårsrapporten är förenligt med de av fullmäktige fastställda

Läs mer

Granskning av delårsrapport Rättviks kommun

Granskning av delårsrapport Rättviks kommun www.pwc.se KLK 2017/747 2017.1458 2017-11-07 Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2017 Emil Forsling, auktoriserad revisor Oktober 2017 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund...

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2016

Granskning av årsredovisning 2016 www.pwc.se Revisionsrapport Anders Rabb Auktoriserad revisor Cert. kommunal revisor 15 mars 2017 Granskning av årsredovisning 2016 Samordningsförbundet Östra Södertörn Innehållsförteckning Sammanfattning...

Läs mer

Revisionsrapport Samordningsförbundet Activus Piteå

Revisionsrapport Samordningsförbundet Activus Piteå Revisionsrapport Revision 2010 Per Ståhlberg, certifierad kommunal revisor Samordningsförbundet Activus Piteå Bo Rehnberg, certifierad kommunal revisor 2011-05-03 Per Ståhlberg, projektledare Samordningsförbundet

Läs mer

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september 2014 Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Granskning av delårsrapport 2014 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 3. Förbundets

Läs mer

Svalövs kommun. Granskning av delårsrapport 2008-08-31 Granskningsrapport 2/2008. Per Pehrson Idha Håkansson

Svalövs kommun. Granskning av delårsrapport 2008-08-31 Granskningsrapport 2/2008. Per Pehrson Idha Håkansson Svalövs kommun Granskning av delårsrapport 2008-08-31 Granskningsrapport 2/2008 Per Pehrson Idha Håkansson Innehållsförteckning Sammanfattning...3 1 Inledning...4 2 Rättvisande räkenskaper...4 3 Ändamålsenlig

Läs mer

Granskning av delårsrapport per augusti 2014

Granskning av delårsrapport per augusti 2014 Granskningsrapport Anders Färnstrand Auktoriserad revisor Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Granskning av delårsrapport per augusti 2014 Norrbottens läns landsting Innehållsförteckning 1 Sammanfattande

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport* Granskning av delårsrapport Tyresö kommun September 2007 Anders Hägg Frida Enocksson Jonas Eriksson *connectedthinking Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning...5

Läs mer

Samordningsförbundet Pyramis

Samordningsförbundet Pyramis www.pwc.se Revisionsrapport Samordningsförbundet Pyramis Per Stålberg Certifierad kommunal revisor Moa Wuotila Revisionskonsult April 2019 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund...

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport PerÅke Brunström, Certifierad kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2015 Haparanda Stqd Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Granskning av delårsbokslut 2002 och prognos Landstinget Halland. 24 oktober Inger Andersson Leif Johansson (1)

REVISIONSRAPPORT. Granskning av delårsbokslut 2002 och prognos Landstinget Halland. 24 oktober Inger Andersson Leif Johansson (1) REVISIONSRAPPORT Granskning av delårsbokslut 2002 och prognos 2002 Landstinget Halland 24 oktober 2002 Inger Andersson Leif Johansson Box 324 301 08 Halmstad Tel:035-15 17 00 (1) Innehållsförteckning 1.

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2017

Granskning av delårsrapport 2017 Granskningsrapport Daniel Brandt Jonas Axelsson Remmi Gimborn Granskning av delårsrapport 2017 Melleruds kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2017

Granskning av delårsrapport 2017 www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2017 Inger Andersson Certifierad kommunal revisor Elinore Fahlgren September 2017 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund...

Läs mer

Rapport avseende granskning av delårsrapport Timrå kommun

Rapport avseende granskning av delårsrapport Timrå kommun Rapport avseende granskning av delårsrapport 2014-08-31. Timrå kommun Oktober 2014 Innehåll 1. INLEDNING... 3 1.1 BAKGRUND... 3 1.2 SYFTE... 3 1.3 REVISIONSMETOD... 4 2. IAKTTAGELSER... 4 2.1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE...

Läs mer

Revisionsrapport Revision 2012 Samordningsförbundet Activus Linda Marklund Per Ståhlberg

Revisionsrapport Revision 2012 Samordningsförbundet Activus Linda Marklund Per Ståhlberg www.pwc.se Revisionsrapport Linda Marklund Per Ståhlberg Revision 2012 Samordningsförbundet Activus Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och revisionell bedömning... 1 2. Inledning... 2 2.1. Bakgrund...

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2014 Gällivare kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 Revisionsrapport Caroline Liljebjörn 29 augusti 2014 Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 Torsås kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Revisionsrapport Samordningsförbundet Consensus Älvsbyn

Revisionsrapport Samordningsförbundet Consensus Älvsbyn Revisionsrapport Revision 2010 Per Ståhlberg, certifierad kommunal revisor Samordningsförbundet Consensus Älvsbyn Bo Rehnberg, certifierad kommunal revisor 2011-05-03 Per Ståhlberg, projektledare Samordningsförbundet

Läs mer

Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs i nämnder och bolagsstyrelser. Stadsrevisionen i Malmö granskar nämnders och styrelsers ansvarstagande

Läs mer

Granskning av delårsrapport Överkalix kommun

Granskning av delårsrapport Överkalix kommun www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2017 Anna Carlénius Revisionskonsult September 2017 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 2.1. Bakgrund...3 2.2. Syfte och revisionsfrågor...3

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport PerÅke Brunström Granskning av delårsrapport 2013 Sundsvalls kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2013 Kalix kommun Anna Carlénius Revisionskonsult Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2

Läs mer

Granskning av de finansiella delarna i delårsrapport. Landstinget i Värmland

Granskning av de finansiella delarna i delårsrapport. Landstinget i Värmland Granskningsrapport Carin Hultgren Lars Dahlin Anette Fagerholm Granskning av de finansiella delarna i delårsrapport 2015 Landstinget i Värmland Granskning av delårsrapport 2015 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande

Läs mer

Granskning av delårsrapport Emmaboda kommun

Granskning av delårsrapport Emmaboda kommun www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2018 Caroline Liljebjörn Certifierad kommunal revisor Annie Wang Revisionskonsult 11 oktober 2018 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 2 2.

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Emmaboda kommun Caroline Liljebjörn Kristina Lindhe 3 oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Revisionsrapport. Revision Samordningsförbundet Pyramis. Per Ståhlberg Cert. kommunal revisor. Robert Bergman Revisionskonsult

Revisionsrapport. Revision Samordningsförbundet Pyramis. Per Ståhlberg Cert. kommunal revisor. Robert Bergman Revisionskonsult Revisionsrapport Revision 2011 Per Ståhlberg Cert. kommunal revisor Samordningsförbundet Pyramis Robert Bergman Revisionskonsult April 2012 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning... 2

Läs mer

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 www.pwc.com/se Yvonne Lundin Augusti 2014 Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 Miljöförbundet Blekinge Väst Innehåll Syfte, revisionsfrågor, metod och avgränsning Delårsrapportens innehåll och

Läs mer

Fagersta kommun. Granskning av delårsrapport per den 31 augusti Revisionsrapport. KPMG 7 oktober 2009 Antal sidor 8

Fagersta kommun. Granskning av delårsrapport per den 31 augusti Revisionsrapport. KPMG 7 oktober 2009 Antal sidor 8 ABCD Fagersta kommun Granskning av delårsrapport per den 31 augusti 2009 Revisionsrapport KPMG 7 oktober 2009 Antal sidor 8 ABCD Fagersta kommun Granskning av delårsrapport 2009-08-31 Revisionsrapport

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2007-08-31

Granskning av delårsrapport 2007-08-31 Granskning av delårsrapport 2007-08-31 Granskningsrapport 1/2007 Oktober 2007 Ernst & Young AB Per Pehrson Innehållsförteckning 1 SAMMANFATTNING...3 2 INLEDNING...4 2.1 Syfte... 4 2.2 Metod... 4 2.3 Avgränsningar...

Läs mer

Västernorrlands läns landsting. Översiktlig granskning av delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB. Antal sidor: 13

Västernorrlands läns landsting. Översiktlig granskning av delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB. Antal sidor: 13 Översiktlig granskning av delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB Antal sidor: 13 142168-15 Rapport beträffande delårsgranskning.docx Innehåll 1. Sammanfattning 1 1.1 Bedömning av mål med betydelse för

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn Granskning av delårsrapport 2014 Vimmerby kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Revisionsrapport 2018 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2018 Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Granskning av delårsrapport 2018 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 3. Delårsbokslutsprocessen...3

Läs mer

Boxholms kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5

Boxholms kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Rapport avseende granskning av delårsbokslut per 2016-08-31 Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Innehåll 1. Inledning 1 2. Granskningens syfte 1 3. Delårsrapport 1 4. Bedömning 1 5. Sammanfattning av granskningsresultatet

Läs mer

Granskning av delårsrapport per

Granskning av delårsrapport per Revisionsrapport Granskning av delårsrapport per 2009-08-31 Motala kommun 2009-10-01 Karin Jäderbrink Matti Leskelä Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...1 2 Inledning...2 2.1 Bakgrund...2 2.2 Syfte,

Läs mer

Söderhamns kommun. Granskning av delårsrapport per den 31 augusti Revisionsrapport. KPMG 11 oktober 2006 Antal sidor 9

Söderhamns kommun. Granskning av delårsrapport per den 31 augusti Revisionsrapport. KPMG 11 oktober 2006 Antal sidor 9 Granskning av delårsrapport per den 31 augusti 2006 KPMG 11 oktober 2006 Antal sidor 9 Innehåll 1. Sammanfattning 1 2. Bakgrund 1 3. Ansvarsavgränsning 2 4. Granskning 2 5. Revisionsmål 3 6. Granskningens

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av årsredovisning HÄRJEDALENS KOMMUN

Revisionsrapport Granskning av årsredovisning HÄRJEDALENS KOMMUN Revisionsrapport Granskning av årsredovisning 2012. HÄRJEDALENS KOMMUN 17 maj 2013 Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning... 2 2.1 Bakgrund... 2 2.2 Revisionsfråga och kontrollmål... 2 2.3 Avgränsning...

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport PerÅke Brunström Granskning av delårsrapport 2013 Haparanda Stad Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2011 Emmaboda kommun Caroline Liljebjörn 11 oktober 2011 Granskning av delårsrapport 2011 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2012

Granskning av årsredovisning 2012 www.pwc.se Revisionsrapport Bert Hedberg Cert. kommunal revisor Granskning av årsredovisning 2012 Västra Mälardalens Samordningsförbund Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 1. Inledning...2 1.1. Bakgrund...2

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2016 Jokkmokks kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn Granskning av delårsrapport 2014 Emmaboda kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Samordningsförbundet Consensus

Samordningsförbundet Consensus www.pwc.se Revisionsrapport Revision 2017 Per Stålberg Certifierad kommunal revisor Samordningsförbundet Consensus April 2018 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund... 3 2.2. Revisionsfrågor...

Läs mer

Granskning av årsredovisning

Granskning av årsredovisning Diskussionsunderlaget redogör för hur granskning av kommunala årsredovisningar kan utföras. Förutom en redogörelse för hur granskningen genomförs finns förlag på vilka uttalanden som bör göras och hur

Läs mer