Bokslut för kemiska institutionen, KILU, 2006

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bokslut för kemiska institutionen, KILU, 2006"

Transkript

1 KEMICENTRUM Administrativa enheten Cecilia Billgren/Jan Wegner Bokslut för kemiska institutionen, KILU, 2006 Sammanfattning KILU har 2006 en omsättning om 338 Mkr (intäkter) och gör ett positivt resultat om 4,9 Mkr. Resultatet fördelar sig mellan N och LTH som följer. N LTH Totalt KILU Budget Resultat Diff budget - resultat Glädjande är att institutionen som helhet gör ett positivt resultat Baksidan är att vi inte riktigt når budget och därmed inte klarar den sparplan som lagts i den planerade takten. En utförlig uppföljning av sparplanen görs i bilaga 1. I tabell 1 görs en sammanställning av intäkter och kostnader i budget och bokslut. Uppgifterna redovisas per kostnadsställe. Här finns även uppgifter om myndighetskapital, likviditet samt upplupna och förutbetalda intäkter per siste december Ur jämförelsen mellan resultat och budgeterat resultat kan konstateras att alltför många avdelningar eller kostnadsställen inte når budget vilket bl a visar att behovet av att höja kvaliteten både i budget- och uppföljningsarbetet kvarstår. Tabell 2 visar resultat- och balansräkningen för institutionen totalt och i tabell 3 och 4 redovisas uppgifterna fakultetsvis. En redovisning av intäkter och kostnader för KILU-gemensamt ges i tabell 5. Denna verksamhet är normalt nollbudgeterad eftersom kostnaderna täcks via OH-uttag. För 2006 budgeterades dock ett överskott om 1,2 Mkr för LTHdelen och 3,6 Mkr för N-delen, totalt 4,8 Mkr. Detta motsvarar avdelningarnas återbetalning på den gemensamma skulden. Resultatet för KILU-gemensamt 2006 är 5,1 Mkr, dvs något bättre än budgeterat. I detta

2 döljer sig dock dels en hyresdebitering som är 3 Mkr högre än budget, dels en ej budgeterad hyresintäkt om 3 Mkr från N-fakultet. 2 Husstyrelsen För en fullständig bild av KILUs ekonomiska läge måste även husstyrelsen tas med i bilden. Husstyrelsens resultat 2006 är kkr. Av detta är ca hälften disponibelt och kan användas för att täcka underskott från Resterande överskott består huvudsakligen av minskad semesterlöneskuld och överrespektive underskott i samband med KCs ombyggnadsprojekt och är inte disponibla. Husstyrelsen bokslut finns på Avdelningarnas resultat Nedan kommenteras respektive avdelnings resultat kortfattat. Jämförelse görs med den budget som lämnades in i februari, se även tabell 1. Observera att detta endast är en mycket övergripande beskrivning av resultatet. För en mer fullständig bild av avdelningarnas ekonomi måste man även se till myndighetskapital, framtida avskrivningar mm. Analytisk kemi ( och ) Budget: 0,4 Mkr Resultat: - 3,3 Mkr Under året har Elisabeth Csöregis forskargrupp förts från kostnadsställe till Detta gör att budget och bokslut måste ses för de båda kostnadsställena tillsammans för att få en korrekt bild. Totalt resultat för avdelningen är - 3,3 Mkr vilket är 3,7 Mkr under budget. Förklaringen ligger både i att intäkterna är lägre och att kostnaderna är högre än budgeterat. En analys av resultatet pågår. Avdelningen har per ett myndighetskapital om - 8,3 Mkr. Diskussioner om vilka åtgärder som ska vidtas pågår. Biofysikalisk kemi (107711) Budget: 0,2 Mkr Resultat: 0 Mkr Både intäkter och kostnader ligger något under budget. Biokemi ( ) Budget: 1,1 Mkr Resultat: 1,8 Mkr Intäkterna är 1,2 Mkr högre än budget medan kostnaderna endast är 0,5 Mkr högre än budget. Biokemi-S (156728) Budget: 1,3 Mkr Resultat: 0,9 Mkr Detta är ett av två kostnadsställen för vilka N-fakulteten varaktigt satt av medel för återbetalning av det negativa myndighetskapitalet. Se redogörelse och uppföljning i bilaga 2.

3 Biomedicinsk nutrition (107718) Budget: 0 Mkr Resultat: 0,4 Mkr 3 Hela överskottet förklaras av att intäkterna är högre än budgeterat. Verksamheten som under 2006 haft ett eget kostnadsställe är fr o m 1 januari 2007 en del av tillämpad biokemi. Bioteknik (107716) Budget: 1,6 Mkr Resultat: 1,7 Mkr Avdelningen har 2 Mkr lägre intäkter än i budget men då man har motsvarande minskning på kostnadssidan påverkar detta inte resultatet negativt. Fysikalisk kemi 1 (156709) Budget: -1,5 Mkr Resultat: -0,5 Mkr Avdelningen har tidigare medvetet skapat ett positivt myndighetskapital som nu används för att finansiera ett antal doktorander i slutskedet av sin forskarutbildning. Immunteknologi (107717) Budget: 0 Mkr Resultat: 0,9 Mkr Avdelningen har lägre intäkter än budgeterat. Detta vägs dock upp av ännu lägre kostnader. Kemisk fysik (156719) Budget: 0,6 Mkr Resultat: 0,7 Mkr Både intäkter och kostnader är lägre än budget. Kemisk grundutbildning (156706) Budget: 0 Mkr Resultat: 1,7 Mkr Både intäkter och kostnader är avsevärt lägre än budgeterat. Av överskottet om 1,7 Mkr är 40 kkr medel som ska fördelas till avdelningarna för arbete i GU styrelse. Vidare utgörs överskottet av senarelagda investeringar, utbildningsuppdrag och förskjutna ersättningar enligt följande: 100 kkr som senarelagda investeringsmedel datorer, 400 kkr som budgeterats för kursen KEM101 i Helsingborg under hösten 2006 men som istället kommer att ges i Lund våren 2007, 500 kkr är medel som vikts för utveckling av nya kurser men där arbetet och kostnaden tas först 2007, 150 kkr för övertid i samband med flytten till etapp 1 men som reglerats först 2007 och slutligen 50 kkr för lön för kurstjänst som föll ut först Resterande 460 kkr är ett verkligt överskott som delvis kommer att täcka fakultetens krav på återbetalning av GU medel för år 2006.

4 Mikroskopicentrum ( ) Budget: 0 Mkr Resultat: 0 Mkr 4 Verksamheten som helhet följer budget och gör ett nollresultat. Resultatet fördelar sig på samma sätt som i budget, dvs ett överskott om 0,8 Mkr på och ett underskott om 0,8 Mkr på På ligger Reine Wallenbergs elektronmikroskopiverksamhet. På ligger dels den gemensamma biomikroskopiverksamheten, dels kryoelektronmikroskopet. KILU-styrelse har i februari 2007 fattat beslut om mikroskopicentrums framtid vad gäller organisatorisk tillhörighet och hantering av ackumulerade underskott. Biomikroskopiverksamheten samt Reine Wallenbergs verksamhet är fr o m 1 januari 2007 en del av avdelningen för polymer- och materialkemi. Kryoelektronmikroskopet kommer att flyttas till Karolinska institutet. Styrelsen har fortfarande att ta ställning till hur man ska täcka underskottet om 4 Mkr som tydliggjorts i och med beslutet. Molekylär biofysik (156716) Budget: 0 Mkr Resultat: - 0,4 Mkr Intäkterna är visserligen 0,9 Mkr högre än budget men detta äts upp av att personal- och driftskostnader är 1,3 högre än budget. De ökade kostnaderna förklaras dels av att kostnaderna för en sjukskriven person ej tagits med i budget. Dels av att avdelningen anordnat en konferens. Oorganisk kemi (156711) Budget: 700 Mkr Resultat: 558 Mkr Detta är ett av två kostnadsställen för vilka N-fakulteten varaktigt satt av medel för återbetalning av det negativa myndighetskapitalet. Se redogörelse och uppföljning i bilaga 2. Organisk kemi 1 ( och ) Budget: 0,2 Mkr Resultat: -1,7 Mkr Ser man på resultaten fakultetsvis är bilden att LTH-delen budgeterat för ett överskott om 1,1 Mkr och gjort ett resultat om 0,3 Mkr. N-delen har ett budgeterat resultat om -0,8 Mkr och ett slutligt resultat om -2 Mkr. Detta innebär en negativ avvikelse från budget med 1,2 Mkr. Intäkterna är visserligen 1,2 Mkr högre än budgeterat men kostnaderna är 2,4 Mkr högre än budget. Avvikelsen ligger på kostnaderna för drift, personal och avskrivningar. Förklaringen till avdelningens negativa resultat är huvudsakligen oförutsedda kostnader i samband med flytten till hus I. Polymer- och materialkemi ( och ) Avdelningen bildades 1 mars Eftersom detta inte var en gemensam avdelning då budgeten gjordes redovisas kostnadsställena var för sig:

5 (fd materialkemi) - Budget: -0,1 Mkr Resultat: 0 Mkr 5 Både på intäkts- och kostnadssidan håller man i stort sett budget (fd polymerteknologi) - Budget: -0,2 Mkr Resultat: 2 Mkr Förklaringen finns dels på intäktssidan där resultatet är 1,2 Mkr lägre än budget. Dels är kostnaderna 0,7 Mkr högre än budget. Jämfört med budget har en förskjutning av kostnader från externa medel till fakultetsmedel gjorts. Myndighetskapitalet är -4,6 Mkr. Även här måste en diskussion föras kring hur situationen ska lösas. Teknisk mikrobiologi (107726) Budget: 0 Mkr Resultat: -0,5 Mkr Intäkterna är 1,6 lägre än budget medan kostnaderna endast är 1,1 lägre än budget. En delförklaring till underskottet 2006 är att man 2004 av misstag resultatavräknade fyra aktiviteter som var pågående projekt. Under 2006 belastas dessa aktiviteter med kostnader om 0,3 Mkr vilket genererat ett underskott. Teoretisk kemi (156715) Budget: -0,6 Mkr Resultat: -0,4 Mkr Intäkterna är högre än budget medan kostnaderna totalt håller budget. Tillämpad biokemi (107715) Budget: 0,4 Mkr Resultat: -0,1 Mkr Avvikelsen ligger helt på kostnadssidan och det är huvudsakligen personalkostnaderna som är högre än budgeterat. Till bilden måste dock föras att avdelningen har periodiserat 1,5 Mkr på fördelningsaktiviteter. Dessa underskott måste täckas under våren 2007 och ytterligare periodiseringar av fördelningsaktiviteter får ej göras. Gemensamma funktioner I tabell 5 a redovisas budgeterade poster som är gemensamma för hela institutionen. Då budget för dessa poster alltid är noll är resultatet detsamma som avvikelse från budget. Totalt är utfallet för ,2 Mkr. I tabell 5 b redogörs för fakultetsspecifika samt ej budgeterade poster på KILUgemensamt. Kommentarer till tabell 5 a-b Prefekten Resultat -146 kkr. Detta täcks av ett överskott om 145 kkr som skapades 2005 för att finansiera överlappning vid prefektbytet.

6 Byggsamordnare hus 3 & 4 Fördjupningskurser Ränta Hyrestillskott Diff lokaler Resultat -363 kkr. Ytterligare ersättning för PLUSjobb, ca 60 kkr, avseende 2006 väntas. Lönekostnad om ca 100 kkr ska flyttas till gästbostäder. Reellt underskott blir då 200 kkr. Förklaringen till detta är att det omfattande arbetet med att tömma hus 3 och 4 har inneburit ökade kostnader. Resultat -157 kkr. Medel för fördjupningskurser som fördelats ut Motsvarande belopp kom in och redovisades som ett överskott i bokslut Ränta för KILU-N budgeterades till en kostnad om 250 kkr. KILUs nya räntefördelningsmodell innebär att räntorna fördelas så att de inte genererar varken ett överskott eller underskott på KILU-gemensamt. Således har ingen räntekostnad har lagts här 2006 vilket ger ett överskott om 250 kkr. Till KILU-N har inkommit ej budgeterade hyresintäkter om kkr se vidare stycket Hyror nedan. KILU har 2006 debiterats ca 3 Mkr mer än vi budgeterat för. Se vidare stycket Hyror nedan. 6 Hyror Hyressituationen för KILU 2006 kan översiktligt beskrivas på följande vis: Budget Bokslut Diff Hyreskostnad KILU 45,9 48,9-3 Täckning hyror KILU 45,9 45,9 0 Resultat 0-3,0-3,0 Avvikelsen om 3 Mkr består av: BMC 1,0 Plan 4 0,6 Diff budget - debitering 1,4 Totalt 3,0 Ytterligare hyresintäkter från N-fakultet Bioinformatiksal mm 0,3 Hyra för plan 4 0,3 Från lokalförsörjningsreserven 3,0 Totalt 3,6

7 Totalt har KILU alltså debiterats 3 Mkr mer än vi budgeterat för. Detta förklaras dels av att vi debiterats 1 Mkr i ökad hyra p g a immunteknologis flytt till BMC. Detta belopp utgår vi från att LTH ersätter men något beslut finns ännu inte. Dels har vi en ökad hyra om 0,6 Mkr p g a att vi inte kunde lämna plan 4 vid halvårsskiftet. Halva detta belopp, 0,3 Mkr, har vi, som överenskommet, fått ersättning för från N-fak. Diff budget - debitering 1,4 Mkr är avvikelsen mellan den information vi hade då budgeten gjordes och det som slutligen debiterats. 7 På intäktssidan har vi bl a hyra för bioinformatiksalen och en korrigering av hyresanslaget. Från N-fak har dessutom inkommit 3 Mkr som är medel från LUs lokalförsörjningsreserv. Ett beslut om hur de ökade hyreskostnaderna samt ej budgeterade intäkterna ska hanteras måste tas av styrelsen. För att kunna göra detta kommer ett utförligare beslutsunderlag kommer att tas fram.

8 KEMISKA INSTITUTIONENS BUDGET OCH RESULTAT VERKSAMHETSÅRET Tabell 1 Avdelning BUDGET (från 28/2-06) RESULTAT Diff Myndighets- Likviditet Upplupna Förutbetalda SUMMA SUMMA resultat-budget kapital intäkter intäkter Intäkter Kostnader BUDGET Intäkter Kostnader RESULTAT KILU-LTH KILU - gemensamt Biofysikalisk kemi Materialkemi Bioorganisk kemi Teknisk analytisk kemi Tillämpad biokemi Bioteknik Immunteknologi Biomed nutrition Teknisk mikrobiologi Polymerteknologi Mikroskopicentrum Summa KILU-LTH KILU-NF KILU - gemensamt Analytisk kemi Biokemi Biokemi S Fysikalisk kemi Kemisk fysik Molekylär biofysik Oorganisk kemi Organisk kemi Teoretisk kemi Växtbiokemi GU-avdelning Mikroskopicentrum Summa KILU-NF TOTALT KILU

9

10

11

12

13

14

15 TABELL 5 A Bokslut KILU 06, gemensamma funktioner Löner/ Kompensation Drift Intäkter Nettokostnad Hyra OH-kostnad Nettokostnad Budget Diff arvoden Adm enheten Prefekten Styrelsen (KI) till ff varav till förfogande varav avskrivningar Övriga lokaler Byggsamordnare hus 3 o Delsumma Tomma Lokaler Delsumma Summa TABELL 5 B Övrigt KILU-LTH Komp immunteknologi Studierektor GU LTH Fördjupningskurser Avbetalning gem skuld Avslut yt o kolloidcentrum KILU-N Komp dekanus Studierektor FU Ränta Avbetalning gem skuld Hyrestillskott GEMENSAMT Sem löneskuld Diff lokaler Diff anslag och OH Summa

16 Bilaga 1 sid 1 UTKAST Kemiska institutionen i förnyelse! Del 3 - uppföljning av sparplan efter 2006 KILU har under 2006 gjort stora ansträngningar för att hålla nere kostnaderna och årets resultat är 4,9 Mkr. Budget 2006 Utfall 2006 Intäkter 343,0 Mkr 337,9 Mkr Kostnader 334,2 Mkr 333,0 Mkr Resultat 8,8 Mkr 4,9 Mkr Detta innebär att KILU inte fullt ut följer den sparplan som lades Av de avdelningar som har ett negativt myndighetskapital är det ett fåtal som klarat att betala av på detta under Dock har samtliga avdelningar bidragit till att återbetalningen på den KILU-gemensamma skulden på N respektive LTH-sidan betalats av planenligt. En detaljerad uppföljning finns i tabell 1. Enligt sparplanen daterad skulle institutionen 2006 göra ett överskott om drygt 12 Mkr. Ser man till den budget som lämnades in i februari är det budgeterade resultatet för KILU 8,8 Mkr. Till detta kommer resultat för KILUs andel av KCs husstyrelse med 0,8 Mkr. Sammanlagt 9,6 Mkr vilket är en avvikelse mot sparplanen om nästan 3 Mkr. Avvikelsen beror på att sparplanen är otydlig på två ställen och därmed kommit att skilja sig från budgeten. Det ena är att professorspengarna (1,3 Mkr) till Molekylär biofysik och Teoretisk kemi ligger i sparplanen men inte ingick i budget eftersom något beslut om tilldelningen inte fanns. Vidare har 1,5 Mkr för GU-avdelningen i sparplanen räknats som ett positivt resultat medan de i budgeten tänkts fördelade till avdelningarna och GU-avdelningens resultat satts till 0 kkr. Totalt ger detta en avvikelse mellan sparplan och budget om 2,8 Mkr. Den gemensamma skulden som enligt bokslutet 2005 var totalt 20,5 Mkr har minskat med 5,1 Mkr vilket är något bättre än väntat. I planen 2006 redovisades följande fyra besparingsåtgärder: 1) Personalminskningar Den enda möjligheten för KILU att minska sina kostnader är en minskning av personalen. Mellan 2004 och 2005 minskade personalkostnaderna med 8,9 Mkr. Denna utveckling har fortsatt och minskningen mellan 2005 och 2006 är 10,9 Mkr. Av detta är 7,7 Mkr på N-sidan och 3,2 Mkr på LTH.

17 Bilaga 1 sid 2 2) Reduktion av gemensamma kostnader Under de senaste åren har åtskilligt gjorts för att minska KILUs gemensamma kostnader. Sedan 2003 har KILUs kostnader för gemensam personal, inklusive vår andel av KCgemensamt, sjunkit från 12 till 8,9 Mkr, en minskning med 26%. Trots detta har den gemensamma OH-kostnaden ökat från 22,4 Mkr år 2003 till 27,5 Mkr år 2006 eftersom denna numera inkluderar hyror för de lokaler som tomställts. Ur ett institutionsperspektiv innebär dock minskningen av gemensam personal och verksamhet en reell kostnadsminskning även om den i redovisningen döljs bakom kostnader för tomma lokaler. 3) Minskade lokaler och därmed minskade hyreskostnader Vad gäller de pågående omstruktureringarna och omflyttningarna har följande skett under året. Den nya avdelningen för polymer- och materialkemi har flyttat till nya lokaler i hus I. Under första delen av 2006 gjordes ett stort arbete med att planera för att lämna de 4 översta planen i hus IV och flytta in verksamheten i renoverade lokaler i hus III. Efter detta har verksamheten inom KILU krympt och vi ser att ytterligare minskning kommer att bli nödvändig. Detta har lett till att vi nu avser tömma hela hus IV. Den verksamhet som idag finns i hus IV ryms med lätthet i övriga byggnader inom KC. Kvarstår dock att lösa frågan om finansiering av ombyggnad av hus III. De lösningar som hittills diskuterats skulle för KILUs del innebära att hela den inbesparing som görs när vi lämnar hus IV tas i anspråk för hyresökningar samt ökade avskrivningskostnader. Till detta kommer flytt- och stilleståndskostnader. Under 2007 kommer etapp 2 av hus I att tas i bruk av kemisk fysik samt GU-verksamhet från båda fakulteterna. Samtidigt påbörjas ombyggnaden av etapp 3 som ska rymma uppehållsrum för studenterna, bibliotek och gemensam administration. Allt detta är naturligtvis en förutsättning för att hus IV kan tömmas. Sammantaget innebär ovanstående att trots att vi sannolikt kommer att tomställa ett helt hus om m 2 kommer detta inte att minska våra kostnader under överskådlig tid. Detta är fullständigt oacceptabelt och förödande för verksamheten. 4) Minskning av antagning av doktorander Under 2006 antogs som planerat 30 nya doktorander. Av den totala lönekostnadsminskningen om 10,9 Mkr är 5,8 Mkr minskade doktorandlöner.

18 Bilaga 1 sid 3 Reviderad ekonomisk plan för Det övergripande målet om att institutionen ska vara i ekonomisk balans vid utgången av 2010 står fast. Visserligen nådde vi inte det budgeterade resultatet för 2006, men resultatet för 2005 var bättre än beräknat och våra system för budgetplanering är inte perfekta. För 2007 budgeteras ett resultat på 6.2 Mkr, vilket är mindre än den 25 %-iga minskning som vi hade behövt göra för att följa planen. Av följande anledningar tror vi dock att det verkliga resultatet blir bättre: Kraven på inrättandet av nya doktorandtjänster/utbildningsbidrag skärps, så att inte bara ska finansieringen vara extern utan dessutom måste avdelningen ha budgeterat för en rimlig avbetalning på sin skuld. Aktiva åtgärder planeras vid de avdelningar som har störst problem, i första hand analytisk kemi. En detaljerad uppföljning av de olika kostnadsställenas kommer att ske månad för månad. Besparingarna har tidigare delats upp i fyra områden: 1. Personalminskningar. Personalen kommer att fortsätta minska, framför allt genom pensionsavgångar men även genom minskat doktorandintag och uppsägningar. I viss mån försvåras planeringen av att man har rätt att senarelägga pensioneringen till 67 års ålder, vilket oväntat många utnyttjar, men vi bedömer att besparingarna här följer planen. 2. Reduktion av gemensamma kostnader. Från och med 1/ har alla Kemicentrums gemensamma forskningsfunktioner försvunnit eller förts ut på avdelningarna, i och med att det som återstod av mikroskopicentrum knöts till avdelningen för Polymer- och materialkemi. Det underskott som den gemensamma mikrokopiverksamheten skapat får nu visserligen föras till den gemensamma skulden och avbetalas i vanlig ordning, men det kommer inte att genereras nya underskott. 3. Minskade lokaler och hyreskostnader. Detta är det stora sorgebarnet. De ursprungliga förutsättningarna för hur detta skulle ske innebar att vi redan idag skulle spara 5 Mkr per år, och detta var naturligtvis en grundbult i den ursprungliga sparplanen. I och med att förutsättningarna plötsligt ändrades så påverkades vår långsiktiga planering och vi tvingas nu acceptera en betydligt mindre fördelaktig lösning. Den innebär i praktiken att vi får betala för att få lämna 12,000 m 2. Den ryggsäck på ca 15 Mkr per år som vi tyngts av kommer alltså att behållas, och besparingarna som aviserats under denna punkt måste komma till stånd genom personal/doktorand-minskningar i stället. 4. Doktorandfinansiering. Enligt den ursprungliga planen skulle antagningen av doktorander finansierade av LU efter ett par års nedgång återgå till normal storlek Detta kommer troligen dock inte att ske, på grund av ovanstående, och man kan förutse att doktorandantagningen är tvungen att stå tillbaka fram till I vår strävan efter att effektivisera arbetet har vi velat förändra både avdelningsstrukturerna och den administrativa organisationen. Avdelningar har slagits samman till större enheter som delar på avdelningsspecifika resurser, och vi har strävat efter en central ekonomifunktion som avlastar avdelningarna med budget, uppföljning och bokslut. Nya rutiner för personalplanering har dessutom införts. Detta har resulterat i en ökad medvetenhet om och respekt för de ekonomiska realiteter som styr vår verksamhet, och det blir allt lättare att få gehör för de ekonomiska krav som hela tiden måste ställas. Organisatoriska förändringar är dock alltid förknippade med problem

19 Bilaga 1 sid 4 och ger generellt inga omedelbara ekonomiska vinster. Tyvärr visar det sig att de nya sammanslagna avdelningarna är de som idag går sämst, men det beror på att de inbyggda problemen tar tid att rätta till. Vi ser därför detta arbete som långsiktigt och nödvändigt för att den kemiska institutionen vid Lunds universitet likt fågeln Fenix i en något magrare form ska kunna resa sig ur askan efter avbetalningsperioden.

20 KEMISKA INSTITUTIONEN - uppföljning av återbetalning av skulder och mot budget Avdelning Myndighets- Budgeterat RESULTAT Diff Myndighets- Myndighets- Budgeterat Förväntat kapital resultat 2006 resultat-budget kapital kapital resultat myndighetskapital (web-budg 28/2-06) * (web-budg 28/2-07) KILU-LTH KILU - gemensamt Biofysikalisk kemi Materialkemi Bioorganisk kemi Teknisk analytisk kemi Tillämpad biokemi Bioteknik Immunteknologi* Biomed nutrition* Teknisk mikrobiologi Polymerteknologi Mikroskopicentrum Summa KILU-LTH KILU-N KILU - gemensamt Analytisk kemi Biokemi Biokemi S Fysikalisk kemi Kemisk fysik Molekylär biofysik Oorganisk kemi Organisk kemi Teoretisk kemi Växtbiokemi GU-avdelning Mikroskopicentrum Summa KILU-NF TOTALT KILU * Immunteknologi lämnar KILU fr o m 2007 vilket minskar myndighetskapitalet med 968 kkr. Biomedicinsk nutrition ingår fr o m i tillämpad biokemi

21

22

23

Ombyggnad hus 1 -avskr/förskottshyra tas på kapitalet. Summa

Ombyggnad hus 1 -avskr/förskottshyra tas på kapitalet. Summa TABELL 1 Budget KC:s husstyrelse 2013, gemensamma funktioner 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Löner/ Kompensation Drift Intäkter Delsumma Hyra Totalkostn Budget arvoden 2013 2012 2+3+4-5 6+7+8 Adm enheten 1 297 147 0

Läs mer

Catrin Malmström/Jan Wegner

Catrin Malmström/Jan Wegner Catrin Malmström/Jan Wegner TABELL 1 2010-01-21 Budget KC:s husstyrelse 10, gemensamma funktioner 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Löner/ Kompensation Drift Intäkter Delsumma Hyra Totalkostn Budget arvoden

Läs mer

Bilaga 10. KEMICENTRUM Kemiska institutionens styrelse Catrin Malmström/Jan Wegner

Bilaga 10. KEMICENTRUM Kemiska institutionens styrelse Catrin Malmström/Jan Wegner Bilaga 10 KEMICENTRUM Kemiska institutionens styrelse Catrin Malmström/Jan Wegner 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 TABELL 1 Budget KC:s husstyrelse 2015, gemensamma funktioner 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Löner/ Kompensation

Läs mer

Ombyggnad hus 1 -avskr/förskottshyra tas på kapitalet. Renovering sal A tas på kapitalet

Ombyggnad hus 1 -avskr/förskottshyra tas på kapitalet. Renovering sal A tas på kapitalet TABELL 1 Budget KC:s husstyrelse 2016, gemensamma funktioner 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Löner/ Kompensation Drift Intäkter Delsumma Hyra Totalkostn Budget arvoden 2016 2015 2+3+4-5 6+7 Adm enheten 1 630 165 0 1

Läs mer

Ombyggnad hus 1 -avskr/förskottshyra tas på kapitalet. Renovering sal A tas på kapitalet

Ombyggnad hus 1 -avskr/förskottshyra tas på kapitalet. Renovering sal A tas på kapitalet TABELL 1 Budget KC:s husstyrelse 2014, gemensamma funktioner 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Löner/ Kompensation Drift Intäkter Delsumma Hyra Totalkostn Budget arvoden 2014 2013 2+3+4-5 6+7 Adm enheten 1 319 152 0 1

Läs mer

Ombyggnad hus 1 -avskr/förskottshyra tas på kapitalet. Renovering sal A tas på kapitalet

Ombyggnad hus 1 -avskr/förskottshyra tas på kapitalet. Renovering sal A tas på kapitalet TABELL 1 Budget KC:s husstyrelse 2015, gemensamma funktioner 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Löner/ Kompensation Drift Intäkter Delsumma Hyra Totalkostn Budget arvoden 2015 2014 2+3+4-5 6+7 Adm enheten 1 375 165 0 1

Läs mer

Fördelning av statsanslag samt OH- och hyreskostnader inom Kemiska institutionen (KILU) 2014

Fördelning av statsanslag samt OH- och hyreskostnader inom Kemiska institutionen (KILU) 2014 Beslut 2013-12-17 KEMICENTRUM Kemiska institutionens styrelse Catrin Malmström/Jan Wegner Fördelning av statsanslag samt OH- och hyreskostnader inom Kemiska institutionen (KILU) 2014 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen LTH (KILU-LTH) (LTHs budget finner man på under anställd/ekonomi)

Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen LTH (KILU-LTH) (LTHs budget finner man på  under anställd/ekonomi) BESLUT 2006-02-16 LTH KEMICENTRUM Kemiska institutionens styrelse C Billgren/E Hansson Jan Wegner Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen LTH (KILU-LTH) 2006 (LTHs budget finner man på www.lth.se

Läs mer

Avdelning: , Institution: Laboratoriemedicin i Lund. 1.RESULTATRÄKNING Per verksamhet

Avdelning: , Institution: Laboratoriemedicin i Lund. 1.RESULTATRÄKNING Per verksamhet 1 Avdelning: 314200 314299, 314400-314425 Institution: Laboratoriemedicin i Lund 1.RESULTATRÄKNING Per verksamhet 2. RESULTATRÄKNING Jämfört med budget & prognos 2 3. UTBILDNING Jämförelse utfall och budget

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/2007. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer professor 1-11

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/2007. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer professor 1-11 Närvarande Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer 1-11 Gorton, Lo Hatti-Kaul, Rajni Akke, Mikael Hansen, Staffan Widmark, Per-Olof forskningsingenjör Frid, Truus avdelningsekonom

Läs mer

Kommentarer till helårsbokslut

Kommentarer till helårsbokslut Dnr V 2014/2204 2015-01-30 Kansli N Ekonomi Kommentarer till helårsbokslut 2014-12-31 Naturvetenskapliga fakultetens resultat per 31 december 2014 är negativt om 11 Mkr, med fördelningen +5,9 Mkr inom

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2009

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2009 Närvarande Ledamöter Hansson, Barbro högskolesekreterare Holst, Olle professor Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jannasch, Patric universitetslektor Karlsson, Adine 1 lab ass Piculell, Lennart professor

Läs mer

LTHs organisation och styrelsens beslutanderätt LTHs styrelse (SLTH) SLTH är en fakultetsstyrelse och fakultetens högsta beslutande organ. SLTH har ett samlat ansvar för verksamheten vid fakulteten. Beslutanderätten

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2004. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Frejd, Torbjörn professor t o m 11

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2004. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Frejd, Torbjörn professor t o m 11 Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn t o m 11 Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén,

Läs mer

Delårsrapport Medicinska fakulteten. Umeå universitet Medicinska fakulteten Dnr, FS ,

Delårsrapport Medicinska fakulteten. Umeå universitet Medicinska fakulteten Dnr, FS , Delårsrapport 2014 Medicinska fakulteten Umeå universitet Medicinska fakulteten Dnr, FS 1.3.5-1141-14, 2014-09-03 DELÅRSRAPPORT Ekonomiskt utfall per 2014-06-30 Resultat (se sida 3) Det ekonomiska resultatet

Läs mer

Ekonomisk rapportering per Sammanfattning. Dnr V 2017/

Ekonomisk rapportering per Sammanfattning. Dnr V 2017/ 1 2017-10-24 Dnr V 2017/1504 Naturvetenskapliga fakulteten Monika Bengtsson Ekonomisk rapportering per 2017-09-30 1. Sammanfattning Kostnadsställe: 15 NAT Naturvetenskapliga fakulteten Utfall 2017 Budget

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/2006. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/2006. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Närvarande Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer Piculell, Lennart Gorton, Lo Hatti-Kaul, Rajni Akke, Mikael Malm, Jan-Olle Widmark, Per-Olof forskningsingenjör Frid, Truus avdelningsekonom

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2008. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2008. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Närvarande Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer Piculell, Lennart Gorton, Lo Hatti-Kaul, Rajni Akke, Mikael Hansen, Staffan Widmark, Per-Olof forskningsingenjör Frid, Truus avdelningsekonom

Läs mer

Bokslutsrapport för verksamhetsåret 2018 avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna

Bokslutsrapport för verksamhetsåret 2018 avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna 1 2019-01-25 Kansli HT Ekonomichef Jonas Sundin Ekonomichef Bokslutsrapport för verksamhetsåret 2018 avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna Chefens sammanfattning Resultaträkning Utfall 2017

Läs mer

FS Bilaga p 6

FS Bilaga p 6 Bokslut Lärarhögskolan Innehåll LÄRARHÖGSKOLANS RESULTAT, TOTALA INTÄKTER OCH KOSTNADER... 3 GRUNDUTBILDNINGSVERKSAMHETENS INTÄKTER, KOSTNADER OCH RESULTAT: TOTALT SAMT PER VERKSAMHET 3 FORSKNINGSVERKSAMHETENS

Läs mer

Utbildning 2016 Kemiska institutionen Nat Fak Bilaga 1

Utbildning 2016 Kemiska institutionen Nat Fak Bilaga 1 Utbildning Utbildning 2016 Kemiska institutionen Nat Fak Bilaga 1 Gör så här: 1. Logga in i EOS Resultaträkning Utf 2015 Utf 2016 Jan- Dec Bud 2016 Jan- Dec Avvikelse BU-utf BU 2016 P3 2016 Avvikelse BU-P3

Läs mer

LTH BESLUT. Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen LTH Anslagssituationen

LTH BESLUT. Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen LTH Anslagssituationen BESLUT 2004-02-25 LTH KEMICENTRUM Kemiska institutionens styrelse C Billgren/E Hansson Jan Wegner Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen LTH 2004 (LTHs budget finner man på http://www.lth.se/intralth/ekonomi/budget.html)

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2006. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2006. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Närvarande Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer Piculell, Lennart Gorton, Lo Hatti-Kaul, Rajni Akke, Mikael Malm, Jan-Olle Widmark, Per-Olof forskningsingenjör Frid, Truus avd ekonom

Läs mer

Fördelning av statsanslag samt OH- och hyreskostnader inom Kemiska institutionen (KILU) 2009

Fördelning av statsanslag samt OH- och hyreskostnader inom Kemiska institutionen (KILU) 2009 BESLUT 2009-01-29 KEMICENTRUM Kemiska institutionens styrelse C Billgren/Jan Wegner Fördelning av statsanslag samt OH- och hyreskostnader inom Kemiska institutionen (KILU) 2009 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1.

Läs mer

Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen (KILU) 2007

Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen (KILU) 2007 BESLUT 2007-02-14 KEMICENTRUM Kemiska institutionens styrelse C Billgren/Jan Wegner Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen (KILU) 2007 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning 1.1. Den övergripande

Läs mer

Tertialrapport per den 30 april 2019 samt prognos för verksamhetsåret 2019 avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna

Tertialrapport per den 30 april 2019 samt prognos för verksamhetsåret 2019 avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna 1-05-23 Kansli HT Ekonomichef Jonas Sundin Ekonomichef Tertialrapport per den 30 april samt prognos för verksamhetsåret avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna Chefens sammanfattning Resultaträkning

Läs mer

Ekonomisk rapportering per , Naturvetenskapliga fakulteten

Ekonomisk rapportering per , Naturvetenskapliga fakulteten 1 2018-01-29 Dnr V 2017/2025 Kansli N Monika Bengtsson Ekonomichef Ekonomisk rapportering per 2017-12-31, Naturvetenskapliga fakulteten 1. Sammanfattning Kostnadsställe: 15 NAT Utfall 2016 Utfall 2017

Läs mer

Bokslut ALF Datum:

Bokslut ALF Datum: Bokslut ALF 2016 Datum: 2017-02-06 Innehåll 1 Resultat... 3 2 Grundutbildning... 5 3 Forskning... 6 4 Balanserade medel... 8 2 1 Resultat Resultatet för år 2016 är ett underskott med 4,2 mnkr (år 2015:

Läs mer

Avvikelser 1 Utf Avvikelse bud-utfall. Bud 2016 Prog Bud 2016 Jan- Jun

Avvikelser 1 Utf Avvikelse bud-utfall. Bud 2016 Prog Bud 2016 Jan- Jun 1 2016-07-22 Dnr V 2016/881 Naturvetenskapliga fakulteten Monika Bengtsson Ekonomisk rapportering per 2016-06-30 1. Sammanfattning Utf 2015 Utf 2016 Bud 2016 Avvikelse bud-utfall Bud 2016 Prog 1 2016 helår

Läs mer

Humanistiska fakulteten Dekan Beslut Dnr Sid 1 (8) Fastställande av bokslut för humanistiska fakulteten för år 2014 Årets resul

Humanistiska fakulteten Dekan Beslut Dnr Sid 1 (8) Fastställande av bokslut för humanistiska fakulteten för år 2014 Årets resul Humanistiska fakulteten Dekan Beslut 2015-02-23 Dnr 212-1143-13 Sid 1 (8) Fastställande av bokslut för humanistiska fakulteten för år 2014 Årets resultat för humanistiska fakulteten är -6,0 mnkr. Resultatet

Läs mer

Kostnadsställe: 15 NAT Bud 2016 helår. Avvikelser budgetprognos Utf Utf 2016 Jan- Mar. Bud 2016 Jan- Mar

Kostnadsställe: 15 NAT Bud 2016 helår. Avvikelser budgetprognos Utf Utf 2016 Jan- Mar. Bud 2016 Jan- Mar 1 2016-05-02 Dnr V 2016/462 Naturvetenskapliga fakulteten Monika Bengtsson Ekonomisk rapportering per 2016-03-31 1. Sammanfattning Kostnadsställe: 15 NAT Bud 2016 helår Prog 1 2016 helår Avvikelser budgetprognos

Läs mer

Totalbudget för Lunds universitet 2015

Totalbudget för Lunds universitet 2015 BESLUT 1(6) 2015-02-13 Dnr V 2014/1698 Styrelsen Totalbudget för Lunds universitet 2015 Budgeterat resultat för 2015 är ett underskott på 336 mnkr fördelat på ett underskott inom utbildningen på 77 miljoner

Läs mer

Bokslut Lärarhögskolan 2014

Bokslut Lärarhögskolan 2014 Bokslut Lärarhögskolan 2014 FS 1.3.2-218-15 I jämförelse med utfallet 2013 ligger den synbart största förändringen i att verksamheten som berör Lärarlyftet har minskat. I resultaträkningen (se näst sista

Läs mer

Kommentarer till delårsbokslut samt ekonomisk prognos 2013

Kommentarer till delårsbokslut samt ekonomisk prognos 2013 213-4-21 N 213/18 Sektion ekonomi Budget och uppföljning Kansli N Lena Svensson, ekonomichef Kommentarer till delårsbokslut 213-3-31 samt ekonomisk prognos 213 Analys av det ekonomiska utfallet per den

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003 Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2012 Närvarande Ledamöter Andersson, Jenny student, NF Ax, Elisabeth student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2014. Hägerhäll, Susanne KIA-konsult endast 4 Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2014. Hägerhäll, Susanne KIA-konsult endast 4 Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Hansson, Oscar student Hägerhäll, Cecilia Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter Söderman,

Läs mer

Fördelning av statsanslag samt OH- och hyreskostnader inom Kemiska institutionen (KILU) 2008

Fördelning av statsanslag samt OH- och hyreskostnader inom Kemiska institutionen (KILU) 2008 BESLUT 2008-02-19 KEMICENTRUM Kemiska institutionens styrelse C Billgren/Jan Wegner Fördelning av statsanslag samt OH- och hyreskostnader inom Kemiska institutionen (KILU) 2008 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1.

Läs mer

T Rapportperiod: Organisation: i Laboratoriemedicin, Lund

T Rapportperiod: Organisation: i Laboratoriemedicin, Lund 1 T1 2019 Status: Påbörjad Rapportperiod: 2019-04-30 Organisation: i314200 Laboratoriemedicin, Lund Chefens sammanfattning År: 2019 Period: April Kostnadsställe: i314200 Laboratoriemedicin, Lund Resultaträkning

Läs mer

Avvikelse bud-utfall. Bud 2017 Jan- Mar

Avvikelse bud-utfall. Bud 2017 Jan- Mar 1 2017-04-27 Dnr V 2017/517 Naturvetenskapliga fakulteten Monika Bengtsson Ekonomisk rapportering per 2017-03-31 Sammanfattning Kostnadsställe: 15 NAT Utf 2016 Utf 2017 Bud 2017 bud-utfall Prognos 1 budgetprognos

Läs mer

Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen LTH (KI-LTH) (LTHs budget finner man på under LTHs anställda/ekonomi)

Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen LTH (KI-LTH) (LTHs budget finner man på   under LTHs anställda/ekonomi) BESLUT 2005-01-18 LTH KEMICENTRUM Kemiska institutionens styrelse C Billgren/E Hansson Jan Wegner Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen LTH (KI-LTH) 2005 (LTHs budget finner man på www.lth.se

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 12/2003. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 12/2003. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2011

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2011 Närvarande Ledamöter Holst, Olle Jannasch, Patric Karlsson, Adine 1. lab ass Piculell, Lennart Rådström, Peter Stenhammar, Joakim doktorand Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin ekonom Åkesson,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2015

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2015 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka professor Al-Karadaghi, Salam professor Frohm, Birgitta forskningsingenjör Gorwa-Grauslund, Marie professor Hansson, Oskar student, LTH Jannasch, Patric professor

Läs mer

Fördelning av statsanslag samt OH- och hyreskostnader inom Kemiska institutionen (KILU) 2012

Fördelning av statsanslag samt OH- och hyreskostnader inom Kemiska institutionen (KILU) 2012 Beslut 2011-12-14 KEMICENTRUM Kemiska institutionens styrelse Catrin Malmström/Jan Wegner Fördelning av statsanslag samt OH- och hyreskostnader inom Kemiska institutionen (KILU) 2012 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Hägerhäll, Cecilia Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter Söderman,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9/2006. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9/2006. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande PROTOKOLL nr 9/2006 Kemiska Närvarande Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer Piculell, Lennart Gorton, Lo Hatti-Kaul, Rajni Akke, Mikael Malm, Jan-Olle Widmark, Per-Olof forskningsingenjör

Läs mer

Kommentarer till bokslut tertial Institutionen för Kemi

Kommentarer till bokslut tertial Institutionen för Kemi INSTITUTIONEN FÖR KEMI Kommentarer till bokslut tertial 1 2010 Institutionen för Kemi Allmänt Tabell 1 visar utfallet för tertial 1och även en jämförelse med föregående år. Överskottet på 1,4 mkr innehåller

Läs mer

Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen NF (KI-NF) 2005

Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen NF (KI-NF) 2005 BESLUT 2005-01-18 NF KEMICENTRUM Kemiska institutionens styrelse Cecilia Billgren/Eva Hansson Jan Wegner Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen NF (KI-NF) 2005 (Naturvetenskapliga fakultetens

Läs mer

BOKSLUT LÄRARHÖGSKOLAN 2016

BOKSLUT LÄRARHÖGSKOLAN 2016 Bilaga p 9 BOKSLUT LÄRARHÖGSKOLAN 2016 FS 1.3.2-325-17 Lärarhögskolans resultat totala intäkter och kostnader Årets resultat är 1 598 tkr. Det budgeterade resultatet var - 6 373tkr. Differensen mellan

Läs mer

Kommentarer till halvårsbokslut och prognos

Kommentarer till halvårsbokslut och prognos V 2015/442 2015-07-23 Till Sektion ekonomi Kansli N Ekonomi Kommentarer till halvårsbokslut 2015-06-30 och prognos 2 2015 Sammanfattning Resultat per 30 juni 2015 är negativt om 15,9 Mkr, med fördelningen

Läs mer

Totalbudgeten är upprättad enligt anvisningar från sektionen Ekonomi och utifrån följande förutsättningar.

Totalbudgeten är upprättad enligt anvisningar från sektionen Ekonomi och utifrån följande förutsättningar. 2013-12-02 Lena Svensson, ekonomiansvarig Naturvetenskapliga fakultetens totalbudget 2014 1 Inledning Universitetsstyrelsen har gett fakulteterna i uppdrag att redovisa en totalbudget så att styrelsen

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2011

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2011 Närvarande Ledamöter Holst, Olle Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Piculell, Lennart Rådström, Peter Stenhammar, Joakim doktorand Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin ekonom Åkesson, Torbjörn

Läs mer

Naturvetenskapliga fakultetens totalbudget 2012

Naturvetenskapliga fakultetens totalbudget 2012 PM 2011-12-05 N 2011/712 Sektion ekonomi Elisabeth Pupp Kansli N Lena Svensson, ekonomichef Naturvetenskapliga fakultetens totalbudget 2012 Enligt universitetsstyrelsebeslut ska en totalbudget för fakulteten

Läs mer

Kommentarer till kvartalsbokslut och prognos

Kommentarer till kvartalsbokslut och prognos V 2015/442 2015-04-24 Kansli N Ekonomi Kommentarer till kvartalsbokslut 2015-03-31 och prognos 1 2015 Sammanfattning Resultat per 31 mars 2015 är negativt om 12,5 Mkr, med fördelningen -2,1 Mkr inom verksamhetsområde

Läs mer

Kommentarer till kvartalsbokslutet per 30 september samt ekonomisk prognos 2013

Kommentarer till kvartalsbokslutet per 30 september samt ekonomisk prognos 2013 2013-10-23 N 2013/180 Sektion ekonomi Budget och uppföljning Kansli N Lena Svensson, ekonomichef Kommentarer till kvartalsbokslutet per 30 september samt ekonomisk prognos 2013 Analys av det ekonomiska

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2014

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2014 LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2014 Styrelsen 2014-09-18 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Elmroth, Sofi Hansson, Oskar student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand

Läs mer

Anvisningar för avstämning av v-grenarna 10 och 30 och full kostnadstäckning.

Anvisningar för avstämning av v-grenarna 10 och 30 och full kostnadstäckning. Anvisningar för avstämning av v-grenarna 10 och 30 och full kostnadstäckning. Tömning från v-gren 91 till v-grenarna 10 och 30 Kostnader och intäkter bokförda på v-gren 91 töms till v-grenarna 10 och 30.

Läs mer

BESLUT. myndighetskapital.

BESLUT. myndighetskapital. BESLUT 2013-02-15 1(5) Dnr EK 2012/63 Styrelsen Totalbudget för Lunds universitet 2013 Budgeterat underskott 2013 uppgår till 304 miljoner kronor fördelat på ett underskott inom utbildningen på 142 miljoner

Läs mer

Bilaga p 24 BOKSLUT 2018 FS Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Bilaga p 24 BOKSLUT 2018 FS Teknisk-naturvetenskaplig fakultet Bilaga p 24 BOKSLUT 2018 FS 1.3.2-412-19 1. Bokslut för verksamhetsåret 2018 för Bokslutet 2018 för presenteras nedan. I kapitel 2 beskrivs resultaträkningen för år 2018. I kapitel 3 presenteras resultat

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2012 Närvarande Ledamöter Ax, Elisabeth student, LTH Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Malm, Jan-Olle Månsson, Cecilia doktorand Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter

Läs mer

BOKSLUT 2018 Samhällsvetenskaplig fakultet

BOKSLUT 2018 Samhällsvetenskaplig fakultet BOKSLUT 2018 Samhällsvetenskaplig fakultet Dnr: FS 1.3.2-511-19 Bokslut för verksamhetsåret 2018 för Samhällsvetenskaplig fakultet Bokslutet 2018 för Samhällsvetenskaplig fakultet: Kapitel 1: Resultaträkningen

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2010. Ledamöter Holst, Olle professor 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2010. Ledamöter Holst, Olle professor 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Närvarande Ledamöter Holst, Olle 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jannasch, Patric Karlsson, Adine 1. lab ass Piculell, Lennart Stenhammar, Joakim doktorand Sterner, Olov

Läs mer

Delårsrapport för januari juni 2014

Delårsrapport för januari juni 2014 Stockholm, 2014-08-15 Delårsrapport för januari juni 2014 Ekonomiskt resultat och prognos 2013 uppvisade KTH ett betydligt lägre resultat än de fem föregående årens stora positiva resultat, kapitalförändringen

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Maj 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Totalbudget för Lunds universitet 2016

Totalbudget för Lunds universitet 2016 BESLUT 1(6) 2016-02-12 Dnr V 2015/1531 Styrelsen Totalbudget för Lunds universitet 2016 Budgeterat resultat för 2016 är ett underskott på 23 mnkr fördelat på ett underskott inom utbildningen på 63 miljoner

Läs mer

DELÅRSBOKSLUT PER OCH PROGNOS 2, 2016 för

DELÅRSBOKSLUT PER OCH PROGNOS 2, 2016 för 1(5) 2016-08-12 Medie- och kommunikationsvetenskap Mia-Marie Hammarlin, prefekt Tobias Olsson, biträdande prefekt Beatrice Petersson, ekonom DELÅRSBOKSLUT PER 2016-06-30 OCH PROGNOS 2, 2016 för Medie-

Läs mer

BOKSLUT LÄRARHÖGSKOLAN Fastställd av Lärarhögskolans styrelse FS

BOKSLUT LÄRARHÖGSKOLAN Fastställd av Lärarhögskolans styrelse FS BOKSLUT LÄRARHÖGSKOLAN 2017 Fastställd av Lärarhögskolans styrelse 2018-02-15 FS 1.3.2-302-18 Lärarhögskolans resultat totala intäkter och kostnader Årets resultat är 346tkr. Det budgeterade resultatet

Läs mer

Kommentarer avseende delårsbokslut för perioden

Kommentarer avseende delårsbokslut för perioden 1 2014-04-24 Sektion Ekonomi Kansli N Ekonomi Kommentarer avseende delårsbokslut för perioden 2014-03-31 Naturvenskapliga fakultetens resultat per 2014-03-31 uppgår till sammanlagt -10,8 Mkr. Justerat

Läs mer

Institutionsstyrelsemöte

Institutionsstyrelsemöte Institutionsstyrelsemöte 2017-10-26 GA (Grund- och Avancerad utbildning) Föreslagen ändring av institutionens GA-struktur är: Att: Institutionen från och med 1 januari 2018 har tre aktiviteter under institutionen,

Läs mer

Fördelning av statsanslag samt OH- och hyreskostnader inom Kemiska institutionen (KILU) 2013

Fördelning av statsanslag samt OH- och hyreskostnader inom Kemiska institutionen (KILU) 2013 Beslut 2012-12-13 KEMICENTRUM Kemiska institutionens styrelse Catrin Malmström/Jan Wegner Fördelning av statsanslag samt OH- och hyreskostnader inom Kemiska institutionen (KILU) 2013 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Totalbudget för Lunds universitet 2011

Totalbudget för Lunds universitet 2011 BESLUT 1(6) 2011-02-15 Dnr EK 2010/41 Styrelsen Totalbudget för Lunds universitet 2011 Budgeterat underskott 2011 uppgår till 165 mnkr fördelat på ett underskott inom utbildningen på 108 mnkr och forskningen

Läs mer

Månadsrapport för landstingsstyrelsens förvaltning oktober 2012

Månadsrapport för landstingsstyrelsens förvaltning oktober 2012 Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Administration TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-11-21 Ankom Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2012-11- 2 6 Månadsrapport

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2013. Hedström, Svante doktorand 4 Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2013. Hedström, Svante doktorand 4 Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Bratbakken Lundvall, My student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle professor Månsson, Cecilia doktorand Söderman, Olle prefekt

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2014

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2014 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Hansson, Oskar student, LTH Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Rådström, Peter 4-10, endast information Söderman, Olle

Läs mer

2012-10-01 BESKRIVNING AV INDI-MODELLEN

2012-10-01 BESKRIVNING AV INDI-MODELLEN 2012-10-01 BESKRIVNING AV INDI-MODELLEN Innehåll Inledning... 1 Direkta och indirekta kostnader... 1 Kärnverksamhet och kostnadsbärare... 1 Stödverksamheten... 1 Fördelning av universitets- och fakultetsgemensamma

Läs mer

EKONOMIHANDLINGAR 2013

EKONOMIHANDLINGAR 2013 LILLA ÅRSMÖTET 2014 EKONOMIHANDLINGAR 2013 INNEHÅLL FÖRKLARINGAR TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS ÅRSREDOVISNING 2013 (och på sista sidan en jämförelse mellan bokslutet 2013 och den rambudget som Stora

Läs mer

Månadsrapport per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning

Månadsrapport per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-08-29 SLL Ekonomi Jonas Parkeman 1 (3) Landstingsstyrelsens arbetsutskott per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning Ärendebeskrivning Godkännande av månadsrapport

Läs mer

Månadsrapport Augusti månad KULTURNÄMNDENS MÅNADSRAPPORT

Månadsrapport Augusti månad KULTURNÄMNDENS MÅNADSRAPPORT Augusti månad KULTURNÄMNDENS MÅNADSRAPPORT 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SAMMANFATTNING AV MÅNADSBOKSLUT... 3 2. UTFALL FÖR PERIODEN JANUARI - AUGUSTI 2007... 4 2.1. INTÄKTER PERIODENS UTFALL... 4 2.2.

Läs mer

Kommentarer till halvårsbokslut och prognos

Kommentarer till halvårsbokslut och prognos STYR 2014/618 2014-10-21 Till Sektion ekonomi Kansli N Ekonomi Kommentarer till halvårsbokslut 2014-09-30 och prognos 3 2014 Analys av det ekonomiska utfallet per den 30 september2014 Naturvetenskapliga

Läs mer

Större händelser som påverkar ekonomin:

Större händelser som påverkar ekonomin: 1(4) Dnr SLU ua Planeringsavdelningen Lasse Thorell PROMEMORIA 2015-04-24 Kostnadsuppföljning efter kvartal 1 2015 Uppföljning efter första kvartalet bygger inte på något bokslut, varför endast en översiktlig

Läs mer

LE3 REDOVISNING & BOKFÖRING

LE3 REDOVISNING & BOKFÖRING LE3 REDOVISNING & BOKFÖRING FÖRE UPPGIFTER... 2 3.1 KOKOKADAI... 2 3.2 BONGO... 2 3.3 KONTERA... 2 UNDER UPPGIFTER... 3 3.4 SPANNARPS ALUMINIUM... 3 3.5 GIOVANNI SVENSSON... 3 3.6 ISGÄRDE... 3 3.7 SMYCKESKRINET...

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2010. Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin Åkesson, Torbjörn universitetslektor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2010. Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin Åkesson, Torbjörn universitetslektor Närvarande Ledamöter Holst, Olle Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Karlsson, Adine 1. lab ass Piculell, Lennart Rådström, Peter Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin ekonom Åkesson, Torbjörn

Läs mer

DELÅRSRAPPORT

DELÅRSRAPPORT Dnr: SU 113-1684-07 Doknr: 1 DELÅRSRAPPORT 2007-06-30 Org nr: 202100-3062 Myndighetskod: 130039 Innehållsförteckning sid. Resultatanalys 1 Kommentarer till prognos 2 Resultaträkning 3 Resultaträkning per

Läs mer

Revisionsrapport Skurups kommun Building a better working world

Revisionsrapport Skurups kommun Building a better working world Revisionsrapport 2013 Genomförd på uppdrag av revisorerna Mars 2014 Skurups kommun Granskning av årsredovisning 2013 EY Building a better working world Innehåll 1. Inledning 2 2. Resultatutfall mot budget

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Mar 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Mar 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Individ- och familjenämnd Mar 2016 Driftsredovisning Beloppen anges i tkr. Driftsredovisning Intäkter 84 826 21 017 97 436-17 676 Personalkostnader -189 033-48 535-196

Läs mer

Kommentarer till helårsbokslut

Kommentarer till helårsbokslut 213-1-29 N 212/162 Sektion ekonomi Budget och uppföljning Kansli N Lena Svensson, ekonomichef Kommentarer till helårsbokslut 212-12-31 Analys av det ekonomiska utfallet per den 31 december 212 Naturvetenskapliga

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Bratbakken Lundvall, My student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström,

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2014

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2014 KUN -11-20 p 7 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -11-11 KUN /311 Handläggare: Monica Lagergren Jenny Vanhainen Kulturnämndens månadsrapport oktober 1 Förslag till

Läs mer

Delårsrapport per den 30 juni 2014 samt prognos för verksamhetsåret 2014 avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna

Delårsrapport per den 30 juni 2014 samt prognos för verksamhetsåret 2014 avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna 1 2014-07-22 Dnr STYR 2014/621 Sektionen Ekonomi Kansli HT Ekonomichef Jonas Sundin Ekonomichef Delårsrapport per den 30 juni 2014 samt prognos för verksamhetsåret 2014 avseende Humanistiska och teologiska

Läs mer

Delårsrapport för januari juni 2013

Delårsrapport för januari juni 2013 Stockholm, 2013-08-15 Delårsrapport för januari juni 2013 Ekonomiskt resultat och prognos De senaste åren har KTH uppvisat stora positiva resultat. Detta har varit en följd av att intäkter, bland annat

Läs mer

Bokslut ALF Version:

Bokslut ALF Version: Bokslut ALF 2017 Version: 2018-01-25 Innehåll 1 Resultat... 3 2 Grundutbildning... 5 3 Forskning... 6 4 Balanserade medel... 9 Förkortningar GU FO VLL NLL LVN RJH UmU LP4U PU KLUM Grundutbildning Forskning

Läs mer

STATISTISK ANALYS 1(10) Sammanställning av lärosätenas årsredovisningar: Fortsatt färre studenter 2014

STATISTISK ANALYS 1(10) Sammanställning av lärosätenas årsredovisningar: Fortsatt färre studenter 2014 STATISTISK ANALYS 1(10) Avdelning / löpunmmer 2015-03-17 / 3 Analysavdelningen Handläggare Marie Kahlroth 08-563 085 49 marie.kahlroth@uka.se Sammanställning av lärosätenas årsredovisningar: Fortsatt färre

Läs mer

Lunds universitet 2012

Lunds universitet 2012 Lunds universitet 2012 Grundat 1666 47 000 studenter (individer) 7 200 anställda - 820 professorer - 4 030 lärare/forskare och doktorander Omsättning 6,9 miljarder 1/3 utbildning, 2/3 forskning Hälften

Läs mer

Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen NF (KILU-NF) 2006

Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen NF (KILU-NF) 2006 BESLUT 2006-02-16 NF KEMICENTRUM Kemiska institutionens styrelse Cecilia Billgren/Eva Hansson Jan Wegner Fördelning av statsanslag inom Kemiska institutionen NF (KILU-NF) 2006 (Naturvetenskapliga fakultetens

Läs mer

Delårsrapport 30 juni 2014

Delårsrapport 30 juni 2014 DNR: SLU ua 2014.1.1.1-3063 Exp. den: Dubbelklicka här för att redigera Styrelsen 2014-08-13 Regeringen Landsbygdsdepartementet Delårsrapport 30 juni 2014 Ekonomiskt utfall SLU redovisar ett underskott

Läs mer

Kommentarer till delårsbokslut samt ekonomisk prognos 2010

Kommentarer till delårsbokslut samt ekonomisk prognos 2010 2010-07-30 Sektion ekonomi Budget och uppföljning Kansli N Lena Svensson, ekonomichef Kommentarer till delårsbokslut 2010-06-30 samt ekonomisk prognos 2010 Analys av det ekonomiska utfallet per den 30

Läs mer

Underlag för revidering av årsplan 2020

Underlag för revidering av årsplan 2020 Dnr: 2019/00362 Underlag för revidering av årsplan 2020 Fastighetsnämnden Teknik- och fastighetsförvaltningen 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Annika Andersson Annika.andersson@vasteras.se

Läs mer

Ekonomisk uppföljning efter tredje kvartalet 2009

Ekonomisk uppföljning efter tredje kvartalet 2009 Ledningskansliet 2009-10-28 Dnr SLU ua Controllerenheten 14-502/09 Styrelsen för SLU Ekonomisk uppföljning efter tredje kvartalet 2009 Prognosen för 2009 efter tredje kvartalet visar ett underskott på

Läs mer