RESULTAT AV HASSELROTSKA SLÄKTFÖRENINGENS ENKÄT TILL SINA MEDLEMMAR UTSKICKAD I JANUARI 2012 Kommentarer till respektive frågor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RESULTAT AV HASSELROTSKA SLÄKTFÖRENINGENS ENKÄT TILL SINA MEDLEMMAR UTSKICKAD I JANUARI 2012 Kommentarer till respektive frågor 2012-03-12"

Transkript

1 RESULTAT AV HASSELROTSKA SLÄKTFÖRENINGENS ENKÄT TILL SINA MEDLEMMAR UTSKICKAD I JANUARI 2012 Kommentarer till respektive frågor P34 P29 P55 P07 Betala i förskott vart femte år? För mycket pengar på ett bräde skapar motstånd. För mycket pengar på ett bräde skapar motstånd. Nej, hur länge lever man?? Betala via postgiro? Ointressant för mig (betalar via internetbank). Ointressant för mig (betalar via internetbank). Detta beror väl på hur man betalar sina räkningar normalt, eller?! Istället för bankgiro? Betala via e-faktura? Bara om jag samtidigt får fakturan med e-post. Bara om jag får fakturan samtidigt med e-post. Få påminnelse en gång vare år Både faktura och påminnelse ska skickas varje år. Både faktura och ev. påminnelse ska skickas varje år. Få påminnelser i samband med utskicket i december. Få påminnelse via e-post? Gäller även faktura. Nödvändigt att föreningen begär mottagningsbevis på påminnelse. Gäller även faktura. Nödvändigt att föreningen begär mottagnigsbevis på påminnelse. Få påminnelse via medlemsbladet.

2 P10 P60 P19 P26 P31 P41 P45 P48 P50 P53 P62 P63 P64 Få påminnelse via posten? Få påminnelse via posten om man inte har e-post. Gäller även faktura. Behövs bara för dem som saknar e-post. Gäller även faktura. Behövs bara för dem som saknar e-post. Påminnelse via e-post räcker. Påminnelse via posten onödigt eftersom det kostar porto. Få påminnelse via medlemsbladet. Medlemsbladet? Ja, kräver inget eget initiativ. Skicka medlemsbladet med e-post. Vanlig post bara till dem som saknar e-post. Skicka medlemsbladet med e-post. Vanlig post bara till dem som saknar e-post. Kanske kan ges ut 2 ggr/år. Skicka medlemsbladet via . Kan läggas in på hemsidan för den som så önskar. Skicka så mycket som möjligt via mail. Kan kanske förenklas. Skicka med länk till bladet som finns på hemsidan. Skyddas av log in. Förnyande/Modernisering av hemsidan inkluderande fler släktrelaterade bilder. Kan mailas ut istället - sparar porto. Lägg medlemsbladet på hemsidan. Trevligt när det kommer. Bra tidpunkt idag. En gång/år okej. Borde bli elektroniskt. Läser gärna mail istället. Sparar även mycket pengar och arbete för föreningen. För de äldsta får väl barnen hjälpa till. Borde skickas ut via . En chans att spara pengar och de som inte har tillgång till kan få hjälp av familjen att få brevet utskrivet. Intensifiera försöket att skriva artiklar om intressanta släktingar i aktiv ålder, gärna ungdomar.

3 P04 P29 P04 P41 P51 P52 Hemsidan? Bra för de som har dator/datorvana. Har ännu inte besökt sidan. Tittar sällan på den. Växer i betydelse (adm och webmaster) Är ingen frekvent Internet-användare. Besöker den mycket sällan, men viktigt ansikte utåt Släktkalendern Grundläggande. Det viktigaste dokumentet. Intressant och bör uppdateras. Släktkalendern viktigt komplement till släktdatabasen(överskådligare och lättare att förstå för ovana). Bör finnas för nedladdning fån hemsidan. Gärna en uppdatering ganska ofta. Inte så viktig. Skickas via mail. Intressant och viktigt att vi har koll på vår historia. Saknar information i släktkalendern om barnen. Både mina egna men även andras, dom är ju en del av släkten. Vore bra att kunna uppdatera de forumen. Den tryckta bra vid träffar. Bör kunna vara enkelt att skriva ut ur databasen. Släktdatabasen? Se 2/ P04 Den är väl underlag till släktkalendern? Har inte tittat på den. Nog viktig. P29 Är ingen frekvent Internet-användare. P51 Intressant och viktigt att vi har koll på vår historia.

4 P23 Släktmöten vart 5:e år? Ja, det är lagom. Trevligt! Bör fortsätta. 5-årsmötena under enklare former. Hela kostnaden tas ut av deltagarna. 5-årsmötena under enklare former. Hela kostnaden tas ut av deltagarna. Ja, medlemmarna betalar i förskott. Lång inbjudningstid. Behöver ej vara påkostat i allmänhet. Den frågan är mycket viktig och jag hoppas ni får många förslag. Ulf och jag fick en del tänkvärda kommentarer. Själv anser jag mig som en mycket engagerad medlem och dessutom med lång erfarenhet av planering och genomförande av dessa vart femte år. Gruppen äldre har ökat och det är roligt. Man kommer resande långväga för att byta minnen och ha en trevlig kväll. En god måltid, gott vin och tillfälle att dansa. Det senare kanske inte alla har gjort sen sist. Gruppen tonåringar har också ökat. Vid senaste släktmötet var allt så välordnat (menybladet borde kanske kollats av någon franskkunnig). Efter den goda middagen var det många som sökte en plats att sitta ner och prata (dessutom var det många som liksom jag hör dåligt) Detta gjorde att många gick tidigt. När ni väljer dansmusik nästa gång måste ni tänka väldigt noga. Nu vände den sig till den yngre årsgruppen. Ulf och jag älskar att dansa, märk väl alla sorters; jazz, 20-tal inkl. charleston, tal men inte de senatse årens. Som exempel kan jag säga att Marianne och Berndt är likasinnade. OBS! Detta är ett släktmöte med närvarande medlemmar mellan ! Kontentan: se till att det finns sittplatser lämpliga för dem som vill prata. Tänk på dem som älskar att dansa men avstå från den mest högljudda musiken. Det som står högst på listan är ekonomin. År efter år fanns det tillgångar. Om någon i styrelsen tycker att jag är gnällig står jag gärna till tjänst för diskussion. Just nu oroar jag mig mest för ekonomin. Kanske är det dags att vi ALLA betalar in en extra avgift det här året. Ulf och jag gör det gärna. Ja, men inte den enda aktiviteten på flera år. Barnkalas inom släkten? Ja, de har visat sig positiva på många sätt. Viktigt för att få upp barnens intresse för släkten. Barnkalasen var viktiga när våra barn var små. Under enklare former, så att hela kostnaden kan tas ut av deltagarnas familjer. Subvention från föreningen skulle kunna vara motiverad om barnkalasen ordnas varje år, så att barnen verkligen lär känna varandra och förhoppningsvis i framtiden blir medlemmar. Men så täta ungdomsfester är knappast realistiskt för föreningen att orka med.

5 P64 Under enkla former så att hela kostnaden kan tas ut av deltagarnas familjer. Subvention från föreningen skulle kunna vara motiverad om barnkalasen ordnas varje år så att barnen verkligen lär känna varandra och förhoppningsvis i framtiden blir medlemmar. Men så täta barnkalas är knappast realistiskt för föreningen att orka med. Viktigt när våra barn var små. Gärna, om administration finns. Mycket viktigt för barn och barnfamiljer. Viktigt för att intressera barn och knyta släktband. Ungdomsfester inom släkten? Är säkert bra för kommande sammanhållning. P04 Svårt att hantera. Viktigt för att inte "tappa" nästa generation. Se F6/ Under enkla former så att hela kostnaden kan tas ut av deltagarnas familjer. Subvention från föreningen skulle kunna vara motiverad om barnkalasen ordnas varje år så att barnen verkligen lär känna varandra och förhoppningsvis i framtiden blir medlemmar. M Gärna ungdomssektion. P23 Ungdomarna får svara. P51 Svårt att relatera till det nu eftersom mina barn är för små. Bör prövas och utvärderas. P62 Mycket viktigt för att vi ska föra vidare traditionen. P64 Trevligt om det skulle fungera men troligen svårt. Sammankomster, utflykter, resor med släkten? Ökar släktkänsla, kunskap, vänskap. Gärna en ny resa liknande den till Dalsland. Under enkla former. Hela kostnaden tas ut av deltagarna. Under enkla former. Hela kostnaden tas ut av deltagarna. Kan marknadsföras lite mer aktivt. P51 Sammankomster trevligt (släktkalas, barnkalas etc), däremot ej resor för mig personligen. Ja, till självkostnadspris. Ger mer tid till varandra än ordinarie släktträffar.

6 Kontaktforum via internet (Facebook med flera)? Ja, för de som är vana vid Internet. Förutse inte att alla är det. Bra för dem som har intresse därav. Privatsak för var och en. Ja, men inte jag - än. P48 Kanske en Face book-grupp för dem som så önskar. Bör prövas och utvärderas. Att förbättra släktföreningens ekonomi? Rättare sagt - undvika dålig ekonomi. Viktigt att ekonomin är bra. Självklart mycket viktigt, det handlar ju om föreningens överlevnad. Självklart mycket viktigt. Det handlar ju om föreningens överlevnad. Ja, medlemsvärvning tror jag på. P23 Tips- två i styrelsen får aktivt medverka. P41 Höj avgiften för ständigt medlemskap enl. index. Lägg på en låg årlig avgift (100:-). Höj den årliga avgiften för övriga.(2-300:-) Inför familjemedlemskap= 1,5* avgift ständigt medlemskap+ 1,5* årlig avgift vilket innefattar makar och hemmaboende barn. P51 Ett självklart måste! Måste prioriteras. Kanske alla kunde betala en extra avgift för Viktigt om vi vill subventionera aktiviteter, annars ej. Att införa årliga medlemsavgifter för alla? Möjligen undantag för hedersmedlem eller någon som gjort något speciellt viktigt. Viktigt, som i många organisationer. Nödvändigt för föreningens ekonomi. Nödvändigt för föreningens ekonomi. Ja P23 Nödvändigt! P34 Bör höjas till minst 200:-, eller varför inte 250:-. P51 Definitivt ett måste. 200:-/person klart rimligt. P55 Ett måste om flertalet varit ständiga medlemmar. Ja, men gratis för barn och studerande.

7 P18 P23 P26 P55 P23 P55 P65 Att ta bort avgiftsfriheten för ständigt medlemskap? Ja, om vi ändrar till årliga avgifter. Ger dålig vinst för föreningens med ständigt medlemskap. Har man en gång blivit ständig medlem, har man. Viss avgift dock viktig. Nödvändigt för föreningens ekonomi. Nödvändigt för föreningens ekonomi. Även ständiga medlemmar bör betala årligen, dock något mindre belopp. Ja Låt medlemmar med ständigt medlemskap betala 100:-/år. Andra 200:-/år. Nödvändigt! Att ta bort avgiftsfriheten är inte alldeles okomplicerat. Avtal ska ju hållas.men det kanske är nödvändigt för föreningens framtid. I avsaknad av uppgift om tillgångarnas värde är det svårt att ta ställning till om en sådan åtgärd är nödvändig. Föreningens ekonomi ska inte behöva förbättras med höga medlemsavgifter. Medlemmarna måste subventionera aktiviteter som de själva engageras i. Frågan är om de inte ska betala hela den kostnad som aktivteten drar?! Medlemsavgift till förening av detta slag bör hållas låg. Ett måste om flertalet varit ständiga medlemmar. Behöver diskuteras. Ja men kräver upprepad förklaring för berörda. Att kompensera för förlorad avgifsfrihet? Hur ska det ske? Finns ingen anledning till detta. Bara genom något lägre avgift. Inbetald avgift för ständigt medlemskap ses som ett förskott på medlemsavgifter, räknat från den tidpunkt betalningen gjordes. Därefter betalas vanlig medlemsavgift. Genom lägre årlig avgift. Nej Fem avgiftsfria år för ständigt medlemskap. Meningslöst om flertalet varit ständiga medlemmar. Behöver diskuteras, beror på ålder. Kanske för dem som löst ständigt medlemskap de senaste 1-5 åren. Beror på hur länge man haft avgiftsfritt.

8 Att registrera båda makarna som medlemmar? Beror på vad som menas med makar. Gifta, sambo, särbo, gemensamma barn. P04 Båda makarna skall registreras var för sig. P07 Icke medlem ska betala osubventionerade priser.registrering ska ske individuellt utifrån önskemål. Positivt! Bara om båda makarna betalar medlemsavgift. Se F17! Bara om båda makarna betalar medlemsavgift.. Se F17/ Nej. Par/familjeavgift. P21 Kanske en avgift/ett medlemsblad/familj? P23 Det bör vara så med tanke på subventioner. P47 Bättre med familjemedlemskap. P55 Även om medlemsbladet varit gemensamt, kan ju aktiviteterna gagna bägge. Självklart om båda har intresse. Familjemedlemskap. P65 Beror på intresse. P07 P10 P18 P23 P29 P45 P64 P65 Att avregistrera medlemmar som inte betalar? Först höra sig för om hur stort intresset för föreningen är. Ja Viktigt, men det bör absolut skickas en påminnelse först. Självklart! En självklarhet, men man måste först förvissa sig om att personen nåtts av en påminnelse (så att det inte bara handlar om fel adress) En självklarhet, men man måste först förvissa sig om att personen har nåtts av en påminnelse(så att det inte handlar om fel adress). Efter påstötning, ja. Ja, efter påminnelse. Om de inte visar inresse. Men du ska stå i kalendern! Ja, men först efter ett par år. Kontakta medlemmen först. Ja, efter 2 år och 4 påminnelser. Naturligt! Betalar man ej vill man inte vara med. Införa vilande medlemskap? Utan medlemsblad etc.

9 P34 P65 Att efterskänka gamla obetalda medlemsavgifter? Inte obligatoriskt. Hellre frivilligt för den som känner sig skyldig. Absolut inte! Hur menar ni? En självklarhet. En självklarhet. Frågan fordrar precisering. Nej, inte gamla skulder. Inte efterskänka. Om man "börjar på nytt" kanske okej att efterskänka, men bara denna gång. Kontakta medlemmen först. Diskuteras från fall till fall. Ja, om man börjar betala ny, höjd avgift. Övergå till vilande medlemskap Att höja den årliga medlemsavgiften? Nej. 100:-/år Om ekonomin kräver detta. P04 Enligt stadgar 3 bestäms årsavgift av släktmöte. P07 Bestäms av släktmötet enligt stadgarna. Ja, gärna till 200:-/år. Nödvändigt för föreningens ekonomi. Familjemedlemskap bör införas, exempelvis 300:- för en person, 500:- för två och 600:- för hel familj i samma hushåll (bra att hemmaboende tonåringar kan bli medlemmar för en billig penning). Utskick med post görs då enbart till huvudmedlemmen. Nödvändigt för föreningens ekonomi. Familjemedlemskap bör införas, exempelvis 300:- för en person, 500:-för två och 600:- för hel familj i samma hushåll (bra att hemmaboende tonåringar kan bli medlemmar för en billig penning). Utskick med post görs då enbart till huvudmedlemmen. P18 Låt alla betala 100:- i medlemsavgift, eventuellt 200:-/år för de som ej är ständiga medlemmar. P23 Ja, i nivå med de flesta föreningars t.ex. 200:-/år P51 Se 11/ Ja, men måttligt eller stegvis. P62 Möjligen till 200:-, men jag betalar hellre för enstaka evenemang/fester. P63 Tycker inte att det behövs. Jag betalar mer än gärna en summa pengar (c:a :-) för att vart 5:e år få gå på en riktig festmåltid med mina släktingar.

10 P04 P07 P23 P51 P65 P67 P34 P65 Att subventionera släktens aktiviteter? På vilket sätt? T.ex. bidra till transporter, lokaler. Om ekonomin medger. Om ekonomin tillåter. Ja, ett bra sätt att använda medlemsavgiften. Ej för vuxna medlemmar. För barn,ja! Se F5-8/ Se F5-8/ Ej subventioner för vuxna medlemmar. Nej. Eller klanske, beroende på föreningens ekonomi. Avgörs från fall till fall. Föräldrar kan stötta sina barn. Bra för att säkra deltagande. Ja, men inte generellt. Mer viktigt med barnkalas och ungdomsfester. Deltagande betalar. Egen gåva/testamente till släktföreningen? För egen del en fast avgift. Frivilligt! Det är väl trevligt, men kan inte krävas. Alltid möjligt. En privatsak. En privatsak. Är naturligtvis alltid möjligt. Föreningen är juridisk person. Jag bidrar med bilder/film+div. fotojobb/text. Precisera "släktföreningens aktiviteter". Om man vill.

11 P51 P21 P23 P34 P34 P51 PO2 P04 P07 P10 Föreningens betydelse för dig personligen? Släktkänslan. Att ha kunskap om mina förfäder på enkelt sätt. Som "hasselrotare" är mitt engagemang självklart. Känns viktig. Bra och roligt att den finns men engagerar mig inte i dagsläget p.g.a. för mycket annat med jobb, barnaktiviteter m.m. Ju aktivare, desto större betydelse. Föreningens betydelse för dina barn? Att bevara släktkänsla hos mina anhöriga. Mina tre barn är måna om föreningens fortlevnad. Tidigare fick inte (barn)barn till döttrar vara medlemmar. Nu tror de inte att de kan vara medlemmar-tappat tråden. Våra barn är vuxna och får svara för sig själva. Våra barn är vuxna och får svara för sig själva. Barnen tror att de inte har rätt att vara medlemmar. Troligen ja. Mycket svårbedömbart! Hur som helst - vi kommer att stötta dem. Kanske blir viktigt senare i livet. Medlemsblad, hemsida, släktträffar, slaktkalender. Ej viktigt idag då de är för små. Idag låg. Ett ansvar för oss föräldrar. Hur hög årlig medlemsavgift är du beredd att betala? - I så fall, vilka förväntningar har du? Betalar via Sigrid W. Uppskattar medlemsbladet. Att ekonomin blir tillfredsställande. Stt resor likt Dalslandsresan kan ordnas. 150:-/person, 250:-/makar 150:-/person, 250:-/makar Högst 250:-. Har förväntningar att vi har en träff vart 5:e år, årligt medlemsblad och påminnelse om man inte betalar. Uppdatering av släktkalendern,fortsatt medlemsblad årligen, släktfest var 5:e år+ev. ungdomsfest litet oftare.

12 Hur hög årlig medlemsavgift är du beredd att betala? - I så fall, vilka förväntningar har du? (forts) Att släktmöte hålls vart 5:e år. Medlemsavgiften betalas alltid till bankgiro Medlemsavgiften betalas alltid till bankgiro Att släktmöte ordnas vart 5:e år. Ungefär som nu. Kanske lite utveckling. Fest-/clubkommitté. P17 Att man har råd att ordna ett släktmöte till innan jag dör. P18 Den information som jag hittills fått via medlemsbladet. Vill här meddela att jag återtagit mitt släktnamn. Heter numera endast Hasselrot. P19 Samma som nu. P21 Verksamhet i nuvarande omfattning eller något utökad. P22 Subventionera släktmöte vart 5:e år. P23 Precis som föreningen fungerar nu. P27 Släktmöte vart 5:e år. P28 Bättre ekonomi ger stöd för subventionerade aktiviteter. P29 nom samma familj och adress räcker det väl med ett utskick. P30 Att någon upprätthåller släktkalendern och släktdatabasen. P32 0 kronor. P33 Uppdatering av släktkalendern/släktdatabasen, släktfest vart 5:e år och medlemsblad. P36 Anordna släktfester. P38 Anordna festerna. P41 Att upprätthålla släktkalendern. P43 Släktfest P44 Stor fest vart 5:e år. Påminnelse om man inte betalar. Inbetalningskort när det är dags att betala. Årligt medlemsblad. P45 P48 P49 P53 P55 Hålla hemsidan och databasen uppdaterad. Beloppet är avhängigt vad föreningen vill uppnå. Kanske en extra peng för släktfesterna. Administrera nätverket/föreningen, hemsida, medlemsbladet, arrangera sammankomster. En uppdaterad släktkalender och ett släktkalas vart 5:e år. Bra även att använda sig av Internet, hemsida. Vore bra med redovisning av släktföreningens tillgångar (ekonomi, arkivmaterial, föremål). Är ständig medlem. Om inte är jag beredd att betala 250:-/år. Medlemsblad 1 gång/år. Ett möte/en aktivitet vart 1-2 år. Arkiv+släktkatalog (on-line).

13 P60 P64 P65 P67 P09 P45 Hur hög årlig medlemsavgift är du beredd att betala? - I så fall, vilka förväntningar har du? (forts 2) Tänker att det ska vara hyfsat billigt att vara med och att vi som går står för kostnaderna till våra aktiviteter. Att anordna aktiviteter, släktmöte, barnkalas etc. 150:-/år - Medlemsblad, hemsida, betala 5-årsfest själv. 250:-/år - medlemsblad, hemsida, subventionerad 5-årsfest. 350:-/år - medlemsblad, hemsida, helt betald 5-årsfest. Vuxna deltagande i aktiviteter betalar för hela kostnaden. Yngre subventioneras. Övriga kommentarer Lindencronska släktföreningen finansieras med medlemsavgifter som är 150:-/ensamstående och 200:-/gift par under en 2-årsperiod. Ständiga medlemmar finns ej. Vart 4:e år ordnas släktmöte. Deltagarna betalar då för middagen och lunch följande dag. Medlemsavgifterna räcker till vissa löpande kostnader (porto o.dyl.), kransar till avlidna, f.d. styrelseledamöters begravningar och tillmöteslokal vid släktmötet. Avgiften brukar också räcka till att betala middag och lunch för mötesdeltagare under 18 år. När släktmötet arrangeras i Stockholm brukar medlemmar från landet bo hos släktingar. Avstår från goda råd för föreningens framtid. Tackar för åren som gått och de höga ambitioner som föreningen haft! Svårt att känna engagemang då detta är Stockholms-orienterat.

RESULTAT AV HASSELROTSKA SLÄKTFÖRENINGENS ENKÄT TILL SINA MEDLEMMAR UTSKICKAD I JANUARI 2012

RESULTAT AV HASSELROTSKA SLÄKTFÖRENINGENS ENKÄT TILL SINA MEDLEMMAR UTSKICKAD I JANUARI 2012 212-3-12 RESULTAT AV HASSELROTSKA SLÄKTFÖRENINGENS ENKÄT TILL SINA MEDLEMMAR UTSKICKAD I JANUARI 212 (Utkast) Bakgrund: Släktföreningens styrelse beslöt hösten 211 att skicka ut en enkät till föreningsmedlemmarna

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

SkövdeNät Nöjd Kund Analys

SkövdeNät Nöjd Kund Analys SkövdeNät Nöjd Kund Analys Kvartal 1-2015 med jämförande index 2006, 2008, 2010, 2012 Välkommen till en spännande värld av marknadsutveckling! Mätningens uppbyggnad Bas: Antal intervjuer: 303 N=Mätningens

Läs mer

Kapitel 7 Betala räkningar

Kapitel 7 Betala räkningar ÖVNINGAR Privatekonomi på enkel svenska Kapitel 7 Betala räkningar Film 1: Inledning En man pratar med sin fru De sitter hemma i vardagsrummet Mannen ska betala räkningar Han tycker att det tar tid Frun

Läs mer

Löwenhielmska släktföreningen anordnar sedvanlig Morjanåträff den 22 september Välkomna!

Löwenhielmska släktföreningen anordnar sedvanlig Morjanåträff den 22 september Välkomna! Löwenhielmska släktföreningen anordnar sedvanlig Morjanåträff den 22 september Välkomna! Skriv ut Karta hitta.se http://www.hitta.se/skriv-ut/karta#center=65458 Samling under förmiddagen från kl 10:30.

Läs mer

Hoppsan vad tiden rinner iväg!

Hoppsan vad tiden rinner iväg! Hoppsan vad tiden rinner iväg! Hasselrotska Släktföreningen MEDLEMSBLAD Nr 43 December 2012 Redaktion Mårten Hasselrot Adress: Nybodagatan 1, 171 42 Solna Tel 08-83 38 86 E-post: marten@hasselrot.org Medlemmarna

Läs mer

Avgift som debiteras studerande på veterinärprogrammet vid Sveriges lantbruksuniversitet

Avgift som debiteras studerande på veterinärprogrammet vid Sveriges lantbruksuniversitet BESLUT 1(5) Avdelning Juridiska avdelningen Handläggare Carl Braunerhielm 08-563 085 38 carl.braunerhielm@uka.se Sveriges lantbruksuniversitet Rektor Avgift som debiteras studerande på veterinärprogrammet

Läs mer

Gäller fr o m 1 januari 2006. Brevvanor. - en rapport om svenska folkets vanor och attityder till fysisk och elektronisk information

Gäller fr o m 1 januari 2006. Brevvanor. - en rapport om svenska folkets vanor och attityder till fysisk och elektronisk information Gäller fr o m 1 januari 2006 Brevvanor - en rapport om svenska folkets vanor och attityder till fysisk och elektronisk information Pappret i det papperslösa samhällets tidevarv Ett brev betyder så mycket.

Läs mer

INNEHÅLL. 6. Kretsens hemsida och mail-adress sid 4

INNEHÅLL. 6. Kretsens hemsida och mail-adress sid 4 INNEHÅLL 1. Förbundsårsmötet sid 2 2. Pistol-SM 2002 sid 2 3. Kretsens nya roll sid 3 4. Kretsinformation via mail sid 3 5. Föreningsdistribution via mail sid 3 6. Kretsens hemsida och mail-adress sid

Läs mer

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Under 2013 har 50 telefonintervjuer med medlemmar i Pinschersektionen utförts(ps). Syftet med enkäten har varit att undersöka hur våra medlemmar

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Autogirobetalning Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Läs noga igenom innan du bestämmer dig Villkor för Autogiro Villkor för autogiro Jag medger att uttag får göras från det konto jag har

Läs mer

Frågor och svar om LO Mervärde och Betal- och kreditkortet MasterCard

Frågor och svar om LO Mervärde och Betal- och kreditkortet MasterCard Frågor och svar om LO Mervärde och Betal- och kreditkortet MasterCard Frågor och Svar Fråga: Stämmer det att det tar 10 år att betala en skuld på 20 000 SEK och att det kostar mig 11 996 SEK i ränta? Svar:

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Hammarö GK

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Hammarö GK Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Hammarö GK Vad är det som föranlett en övergång till spelrätter på Hammarö GK? Klubben har fått fler utträdesansökningar än vanligt och vi har ingen kö för

Läs mer

Enkät till föräldrar och vårdnadshavare om PTA:s kommunikation med mera

Enkät till föräldrar och vårdnadshavare om PTA:s kommunikation med mera Enkät till föräldrar och vårdnadshavare om PTA:s kommunikation med mera den 6 februari 2016 320 Totalt antal svar Skapad: den 25 januari 2016 Fullständiga svar: 304 Q1: Bakgrundsfråga till dig som svarar

Läs mer

Bostadsmarknadens roll för äldres välbefinnande

Bostadsmarknadens roll för äldres välbefinnande Bostadsmarknadens roll för äldres välbefinnande Marianne Abramsson Nationella institutet för forskning om äldre och åldrande (NISAL) Linköpings universitet marianne.abramsson@liu.se Bygg bostäder så att

Läs mer

Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011

Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011 Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011 PRESSMEDDELANDE Innehåll 3 Pressmeddelande 5 Varför behövs Andelsägarmetoden? 6 Allmän presentation av Andelsägarmetoden hur går det till? 7 Vad avtalen

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar!

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar! Hej alla medlemmar och blivande, Vi i styrelsen vill önska alla välkomna till en ny segelsäsong i Hovenäset med extra mycket aktiviteter i sommar. Vi har en ny seglarskoleansvarig, Samuel Bohlin, som tillsammans

Läs mer

Välkommen till Mac & Mulle! Informationskanaler och kontaktvägar

Välkommen till Mac & Mulle! Informationskanaler och kontaktvägar Välkommen till Mac & Mulle! När ni får det här brevet innebär det att ni blivit erbjuden och tackat ja till en plats på vår förskola Mac & Mulle. I brevet finns lite praktisk information om vad som kommer

Läs mer

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänsten genomför kvalitetsförbättringar för att minska förseningar

Läs mer

Hur lånar jag på biblioteket?

Hur lånar jag på biblioteket? Bibliotekets startsida / Hur lånar jag på biblioteket? Hur lånar jag på biblioteket? På biblioteket kan du låna böcker, filmer, cd-skivor, tidskrifter och annat. För att låna behöver du ett bibliotekskort.

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Adress: Sollidenvägen 64A (Skulle entrén och/eller korridoren vara låsta är koden för att komma in 1719). När ni kommer in genom huvudentrén

Läs mer

Vara kommun. Bibliotek Våren 2014

Vara kommun. Bibliotek Våren 2014 Vara kommun Bibliotek Våren 2014 Presentation Om undersökningen Sammanfattning Resultat NBI (Nöjd Biblioteks Index) Per fråga Om undersökningen Undersökningen riktades till personer som har bibliotekskort

Läs mer

Anställda i staten synen på pension och information

Anställda i staten synen på pension och information Anställda i staten synen på pension och information FÖRORD Pensioner är på flera sätt ett aktuellt ämne. Många funderar på när man skulle vilja pensionera sig och vad olika val kan betyda för privatekonomin.

Läs mer

Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag

Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag Du kan välja att följa det ordagrant, eller använda det som stöd och/eller som inspiration. Manuset är uppdelat per bild i presentationen.

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING

SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING HEJ! I den här guiden vill vi dela med oss av några tips och råd som vi tror att du och dina kompisar kan ha nytta av när er webbutik ska öppna och försäljningen

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

Kartlägg mångfalden. Att skapa en enkät

Kartlägg mångfalden. Att skapa en enkät Kartlägg mångfalden Vem är den typiske volontären hos er? Finns det en överrepresentation av personer i en viss ålder, utbildningsbakgrund eller sysselsättning? Varför tror ni att dessa personer har valt

Läs mer

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du:

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du: Visst vill vi vara friska och hålla trivselvikten, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsa Viktklubb får du den inspiration och motivation du behöver för

Läs mer

BOBAROMETERN Delrapport: Svenskarna om att flytta ihop

BOBAROMETERN Delrapport: Svenskarna om att flytta ihop BOBAROMETERN Delrapport: Svenskarna om att flytta ihop augusti 2005 Bobarometern - augusti 2005 1 Välkommen till Bobarometern Innehållsförteckning Sida Bobarometern är en undersökning från Svensk Fastighetsförmedling

Läs mer

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 Bilsport Online v1.0 Bilsport Online är en webbtjänst utvecklad för att hjälpa till med administrationen kring svensk bilsport. Via

Läs mer

Pengar är för de flesta av oss en begränsad resurs d v s vi har bara en begränsad summa pengar per vecka eller månad att hushålla med.

Pengar är för de flesta av oss en begränsad resurs d v s vi har bara en begränsad summa pengar per vecka eller månad att hushålla med. Hkk åk 9 PRIVATEKONOMI-INTERNETHANDEL-KRONOFOGDEN Tid 160 min PRIVATEKONOMI Pengar är för de flesta av oss en begränsad resurs d v s vi har bara en begränsad summa pengar per vecka eller månad att hushålla

Läs mer

Gemensamt arbete bygger på gemensamma resurser. Kyrkoavgiften och Missionsgåvan ger ett långsiktigt stöd.

Gemensamt arbete bygger på gemensamma resurser. Kyrkoavgiften och Missionsgåvan ger ett långsiktigt stöd. Gemensamt arbete bygger på gemensamma resurser. Kyrkoavgiften och Missionsgåvan ger ett långsiktigt stöd. Det finns två enkla vägar att regelbundet och långsiktigt stödja Missionskyrkans arbete lokalt,

Läs mer

Här följer en sammanställning av de vanligaste frågor som förbundskansliet får från medlemmar och föreningar runt om i landet.

Här följer en sammanställning av de vanligaste frågor som förbundskansliet får från medlemmar och föreningar runt om i landet. Här följer en sammanställning av de vanligaste frågor som förbundskansliet får från medlemmar och föreningar runt om i landet. 1) FRÅGA: Jag skulle vilja bli medlem i SPF Seniorerna. Hur gör jag? SVAR:

Läs mer

Tandvårdsfond. En stor hjälp när dyra tandläkarkostnader. Ett enkelt sätt att ge dig själv en ekonomisk trygghet.

Tandvårdsfond. En stor hjälp när dyra tandläkarkostnader. Ett enkelt sätt att ge dig själv en ekonomisk trygghet. IF Metall Norvästra Skånes Tandvårdsfond En stor hjälp när dyra tandläkarkostnader ska betalas. Ett enkelt sätt att ge dig själv en ekonomisk trygghet. Låg månadsavgift mot en hög ersättning tillbaka.

Läs mer

Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift

Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Januari 2012 Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Vad kostar det? Radio- och tv-avgiften kostar 519 kronor för tre månader. Du kan betala varje månad om du har autogiro. Då kostar det

Läs mer

Autogiro och e-faktura

Autogiro och e-faktura Autogiro och e-faktura Enkelt automatisk betalning från ditt konto Bekvämt inga blanketter och inget köande på bank eller post Tryggt alltid betalning i rätt tid med tydlig redovisning Kostnadsfritt betalning

Läs mer

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer!

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer! Enkätsvar Under hösten 2013 skickades en enkät ut till de som valt att inte förnya sin B-licens vid Solängets travsällskap mellan åren 2000-2010. Detta för att försöka förstå anledningen till varför man

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13-14 2014

PRAO åk 8 vecka 13-14 2014 BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13-14 2014 Till föräldrar och elever i åk 8 Läs igenom detta tillsammans BSF

Läs mer

mucf.se Pratstartare Diskussionsfrågor om sexuella övergrepp www.granser.nu

mucf.se Pratstartare Diskussionsfrågor om sexuella övergrepp www.granser.nu mucf.se Pratstartare Diskussionsfrågor om sexuella övergrepp Att diskutera i din organisation Till dig som är ledare eller aktiv i styrelsen Det händer att barn och unga utsätts för sexuella kränkningar

Läs mer

2008-09-04. Enkätsvar

2008-09-04. Enkätsvar 2008-09-04 Enkätsvar Fråga: Vad tycker du fungerar bra i KonstRingen? Det mesta. Mycket. Kartan är jättefin. Bra organisation som fungerar. Organisation till deltagarna. Mötena bra och strukturerade. Festen

Läs mer

1(5) Hej medlem. Västanfors Båtklubb 0223 130 00 Udden Org. nr: 87 90 00-4116 Båthamnsvägen Bankgiro: 5680-5864 737 30 FAGERSTA

1(5) Hej medlem. Västanfors Båtklubb 0223 130 00 Udden Org. nr: 87 90 00-4116 Båthamnsvägen Bankgiro: 5680-5864 737 30 FAGERSTA Hej medlem 1(5) Fakturan för avgifterna för 2014 med sista betalningsdag den 31/1 2014 är utskickade. Fakturan för vinterförvaringen kommer i februari. Som du ser så höjdes avgifterna på senaste årsmötet

Läs mer

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du.

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vanliga frågor Hur beställer jag? För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vilka avgifter tillkommer när jag beställer av er? Frakten inom Sverige kostar

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Ge kniven vidare vad visade enkäten?

Ge kniven vidare vad visade enkäten? Ge kniven vidare vad visade enkäten? Som en del i kampanjen Ge kniven vidare har ni av OGU- styrelsen blivit tillfrågade att under februari och mars 2013 svara på en enkät. Vi var intresserade av hur vi

Läs mer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Svenska Celiakiungdomsförbundet Norr Mälarstrand 24 112 20 Stockholm tel: 08-562 788 07 info@scuf.se www.scuf.se Inledning

Läs mer

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola!

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola! Engagerad Skoldemokrati Med s amarbete kommer man längst Elevers rättigheter Elevinflytande Medlemskapsansökan Engagerad Skoldemokrati Elevers rättigheter Med samarbete kommer man längst Elevinflytande

Läs mer

Tänker du ibland på livet som äldre?

Tänker du ibland på livet som äldre? Tänker du ibland på livet som äldre? Testa dig själv redan i dag! Jag vill bo med min livskamrat. Jag vill känna mig ekonomiskt trygg och kunna leva på min pension. Jag vill ha tid över för min familj,

Läs mer

En gåva till församlingarna!

En gåva till församlingarna! 1% av din årsinkomst! Kyrkoavgiften dras på skattsedeln naturligtvis efter ditt medgivande. Det är ett bekvämt sätt att ge pengar till din församling och samtidigt hjälpa andra församlingar. Kyrkoavgiften

Läs mer

- 1 - 3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv av Seif Fendukly 2012. Alla rättigheter förbehålls.

- 1 - 3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv av Seif Fendukly 2012. Alla rättigheter förbehålls. - 1 - - 2-3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv Av Seif Fendukly Användarvillkor I den här guiden presenterar författaren information om muskler, fysiologi och kostråd. All information presenteras enbart

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-09-15 Susanne Bäckström, enhetschef Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med boende Genomförande

Läs mer

Medlemsenkät 2015. Bakgrund lyssna på medlemmarna

Medlemsenkät 2015. Bakgrund lyssna på medlemmarna Medlemsenkät 2015 Medlemsenkät 2015 Bakgrund lyssna på medlemmarna Vi vill locka ännu fler medlemmar till vår klubb. För att lyckas med detta arbete behöver vi din hjälp! Vi hoppas att du vill fylla i

Läs mer

How to Använda fakturaparametrar.doc

How to Använda fakturaparametrar.doc Att använda fakturaparametrar Med funktionen parametrar för fakturering som du hittar under alla knapp-fälts avancerade inställningar kan du på olika sätt koppla ihop artiklar med olika val en besökare

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Moodle på Åsö för lärare

Moodle på Åsö för lärare Moodle på Åsö för lärare När du skapat ett konto på Moodle är det dags att skapa en kurs. Surfa i exempelvis Firefox till: http://asovux.se/~moodle2 Givetvis kan du nå Moodle via Åsö webbsida om du föredrar

Läs mer

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 www.sbmotorsport.inc.se Förord Täta race med lite bök och stök. Billiga bilar med toppfart på 80 km/h. Med sådana ingredienser är Folkrace en riktig breddsport, och

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Instruktioner för roedeers.se

Instruktioner för roedeers.se Instruktioner för roedeers.se Allmänna instruktioner Roller Gäst Anonym användare, ej inloggad Inloggad användare Inloggad användare Administratör Kan utföra allt och även fixa design osv, endast en eller

Läs mer

Påminnelsen Endast de medlemmar som är med vid det första aviseringstillfället men som inte har betalat kommer med i påminnelsen.

Påminnelsen Endast de medlemmar som är med vid det första aviseringstillfället men som inte har betalat kommer med i påminnelsen. Rutin faktureringar En gång per år i januari - genomför Riksföreningen för företagssköterskor en avisering av medlemsavgifter i samarbete med Vårdförbundets betalningsservice. Ett par månader senare skickar

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Förslag till Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Saltsjöbadens GK ska byta dagens finansieringssystem? I den utveckling som golfen genomgår

Läs mer

IT-kurs för datorovana

IT-kurs för datorovana IT-kurs för datorovana TELEFONI Välkomna! Förändringar i telefonin i Skeppsås Telias lösning När förändringen kommer Hur den fungerar Hur den installeras Fungerar den? Alternativ till Telias lösning Mobiltelefon

Läs mer

Kom med du också! Kyrkoavgiften. ditt enkla sätt att stödja arbetet i församlingen. Anmäl före 31 oktober talong i foldern!»

Kom med du också! Kyrkoavgiften. ditt enkla sätt att stödja arbetet i församlingen. Anmäl före 31 oktober talong i foldern!» Kom med du också! Kyrkoavgiften ditt enkla sätt att stödja arbetet i församlingen Anmäl före 31 oktober talong i foldern!» 1 % av din årsinkomst! Kyrkoavgiften dras på skattsedeln naturligtvis efter ditt

Läs mer

MOZART REQUIEM. Välkommen till. Körkurs på Borlänge hotell och Värdshus den 14-17 november 2013

MOZART REQUIEM. Välkommen till. Körkurs på Borlänge hotell och Värdshus den 14-17 november 2013 FORENINGEN VOX MOZART REQUIEM Välkommen till Körkurs på Borlänge hotell och Värdshus den 14-17 november 2013 med avslutande konsert i Stora Tuna kyrka i Borlänge den 17 november kl. 18.00 2 Sångarvänner!

Läs mer

Boplats Syd Maj 2011 VÄLKOMMEN TILL BOPLATS SYD. den kommunala bostadsförmedlingen

Boplats Syd Maj 2011 VÄLKOMMEN TILL BOPLATS SYD. den kommunala bostadsförmedlingen Maj 2011 VÄLKOMMEN TILL BOPLATS SYD den kommunala bostadsförmedlingen SÅ FUNGERAR DET HUR ANMÄLER JAG MIG? Du anmäler dig till bostadskön genom att fylla i en ansökan på vår webbplats - www.boplatssyd.se

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas En bättre värd? Antalet ombildningar av hyresrätt till bostadsrätt har ökat markant de senaste åren. Det väcker en hel del frågor

Läs mer

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12 Tierpspanelen Utvärdering 2-3-12 Utvärdering Nu går kommunens försöksprojekt med medborgarpanel in i sitt slutskede. I samband med detta kommer ansvariga för panelen att ta fram ett förslag på hur kommunen

Läs mer

BRÖLLOPSOFFERT. Alla priser inkl moms Godkänd för F-skatt Med reservation för ändringar/tryckfel

BRÖLLOPSOFFERT. Alla priser inkl moms Godkänd för F-skatt Med reservation för ändringar/tryckfel BRÖLLOPSOFFERT B R Ö L L O P VÅ R E N / S O M M A R E N 2 0 1 3 Alla priser inkl moms Godkänd för F-skatt Med reservation för ändringar/tryckfel PRE-WEDDING KO N S U LTAT I O N O C H T E S T F OTO G R

Läs mer

?Har du För dig som är ung! koll

?Har du För dig som är ung! koll Har du koll? För dig som är ung! Har du råd att bli vuxen? Alla tonåringar drömmer nog om att bli vuxen. Om att bestämma över sitt eget liv och ta sina egna beslut. Om friheten att tjäna egna pengar och

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde

Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde KODEN för Aktiva Seniorer Skövde Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde Föreningen beslutar på föreningsstämma att arbeta efter KODEN, som är en verksamhetsbeskrivning och ett styrdokument. Syfte

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor.

Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor. Styrelseposter 2014 Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor. För att söka en plats i Kids of Ugandas styrelse 2014

Läs mer

KÅRHANDBOK BANKERYDS SCOUTKÅR

KÅRHANDBOK BANKERYDS SCOUTKÅR KÅRHANDBOK BANKERYDS SCOUTKÅR Beslutad 2015-11-22 1 Medlemskap i kåren 1.1 Vem kan bli medlem? Medlemskap i scoutkåren beviljas av kårens styrelse för den som åtar sig att följa de regler, stadgar och

Läs mer

Brukarundersökning 2012

Brukarundersökning 2012 Brukarundersökning 2012 Hemtjänsten i Håbo Uppdrag enligt verksamhetsplan Genomföra brukarundersökning årligen Höja svarsfrekvensen Målet att minst 90 % ska vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar

Läs mer

Så får du dina kunder och medarbetare att skryta om dig!

Så får du dina kunder och medarbetare att skryta om dig! Så får du dina kunder och medarbetare att skryta om dig! Nöjda kunder kommer nödvändigtvis inte tillbaka! Det gör alltid kunder! Vilka sorters kunder finns det? Kunderna är: Berättar

Läs mer

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Centralstyrelsen föreslår Riksstämman att avslå motionen med motivering att: För närvarande har vi inga problem att rekrytera deltagare till grundkurs 1. Syftet

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

KC rapport. Äntligen! Fakturering av medlemsavgifter. Tidbokningsregler

KC rapport. Äntligen! Fakturering av medlemsavgifter. Tidbokningsregler Äntligen! Nu är våren här, om än förbaskat sent. Vädret i april var som bekant en smula ambivalent. Ena dagen värmde solen riktigt skönt för att någon dag senare vara gömd bakom regntunga moln och kylan

Läs mer

Talmanus till presentation om nätvardag 2015

Talmanus till presentation om nätvardag 2015 Talmanus till presentation om nätvardag 2015 Bild 1: Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen. Du kan även ladda hem manuset på www.surfalugnt.se om du vill ha manuset separat. Om du inte

Läs mer

Resultat av SBFs kundundersökning 2013

Resultat av SBFs kundundersökning 2013 Resultat av SBFs kundundersökning 2013 Vår auktorisation genom Sveriges Begravningsbyråers Förbund (SBF) innebär bland annat att vi ska genomföra regelbundna kundundersökningar. Nedan kan ni läsa svaren

Läs mer

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb 1 Gruppspelsregler Enskede Lawn Tennisklubb Februari 2009 ENSKEDE LAWN TENNIS KLUBB SOCKENVÄGEN 290 120 40 ÅRSTA TEL: 08-81 90 70 E-MAIL: eltk.tennis@tele2.se www.eltk.se bankgiro: 5242-7945 org.nr 802011-8827

Läs mer

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 Drömdeg innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 inledning Det ska vara roligt att genomföra ett projekt! Att göra förarbete med

Läs mer

Projektets hemsida: http://www.ungarorelsehindrade.se/hemlighet

Projektets hemsida: http://www.ungarorelsehindrade.se/hemlighet 1 av 13 Projektets hemsida: http://www.ungarorelsehindrade.se/hemlighet Boken finns som pdf-fil: http://www.ungarorelsehindrade.se/images/stories/hemlighet/boken/boken.pdf Du kan fylla i och spara dina

Läs mer

Kungälvs Brukshundklubb

Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb består av ca 300 hundintresserade medlemmar i olika åldrar. Klubben är till för dig som vill vara aktiv med din hund, träna, tävla eller lära dig och din

Läs mer

DRAFT. Annat land. utanför europa

DRAFT. Annat land. utanför europa Mark as shown: Correction: Please use a ball-point pen or a thin felt tip. This form will be processed automatically. Please follow the examples shown on the left hand side to help optimize the reading

Läs mer

AVSNITT 3. Skuld. Skuld. Koll på cashen 1

AVSNITT 3. Skuld. Skuld. Koll på cashen 1 AVSNITT 3 Koll på cashen 1 Ordlista Avgift en ersättning som du betalar kreditgivaren för att få låna pengar. Den täcker de kostnader kreditgivaren har för att låna ut pengar till dig, till exempel kreditprövning

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Gotska GK ska byta dagens finansieringssystem med medlemslån till ett system med spelrätter? Gotska GK står

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

NATIONELLT LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER

NATIONELLT LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER NATIONELLT LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER Stöd och nya kontakter Varje sommar sedan 2011 hålls anhörigläger i Dalarna för barn och ungdomar som har en demenssjuk förälder. Här får de

Läs mer

Sällan har en webannons innehållit så mycket!

Sällan har en webannons innehållit så mycket! Sällan har en webannons innehållit så mycket! En givande webannons! Köp en webannons på Göteborg Rugbyförenings hemsida och hjälp oss att fortsätta utvecklas! Förra året gick vårt Herrlag till semifinal

Läs mer

Rapport: Enkätundersökning - givare

Rapport: Enkätundersökning - givare Rapport: Enkätundersökning - givare Slutförd Vad är din generella uppfattning om Polstjärna? Mycket Bra 71% 34 Bra 27% 13 Neutral 2% 1 Dålig 0% 0 Mycket Dålig 0% 0 När du skänkte, hur upplevde du det praktiskt?

Läs mer