SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-03-17 Kultur och fritidsnämnden"

Transkript

1 Sessionssalen, kl. 14:00-17: Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande Ingemar Johansson (FP) Helena Qvick (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren (S) Bill Malm (M) Helena Gustafsson (M) Ulf Persson (C) Annica Snäll (MP) Ersättare Gösta Fransson (S) Ulla Johansson (S) Jerker Johansson (S) Kerim Bezdrob (S) Kristina Björling (M) Birgitta Rejnö-Johansson (FP) Siv Bergman (C) Tjänstemän Pema Malmgren, Ove Jansson, Kent Ödvall, Johanna Larsson Justering Utses att justera: Bill Malm Underskrift sekreterare Underskrift ordförande Underskrift justerare Johanna Larsson Bengt Karlsson Bill Malm Utdragsbestyrkande

2 Anslag/bevis Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag: Nämnd/styrelse Sammanträdesdatum Protokollet förvaras: Underskrift Johanna Larsson Utdragsbestyrkande

3 15 Information Ove Jansson informerar om att uppgifter lämnats till den årliga statistiska sammanställningen av landets kommunbiblioteks verksamhet som görs på uppdrag av regeringen. Kungliga Biblioteket presenterar en sammanställning av inlämnat material 19 mars. Kent Ödvall informerar om den pågående renoveringen av Simhallen. Enligt plan ska väggar och tak vara täta under vecka 13. Vidare ska en del invändigt arbete i befintlig simhall göras under sommarperiod. Renoveringen beräknas vara klar för uppstart av verksamhet även i de nya delarna under vecka 37. Vidare informeras om att den provverksamhet som gjorts med öppethållande i simhallen på söndagar har slagit väl ut och att besöksantalet nu ligger runt 70 personer per tillfälle. Jönköping har valt att förlägga ett träningsläger med simverksamhet i Tidaholm under påskveckan. Ca 40 personer kommer då att nyttja simhallen för träning under ett antal dagar. Detta genererar även ett antal övernattningar i kommunen. En förfrågan från ett Pantomimsällskap i Stockholm har inkommit om träning av teater i simhallen i början av april. Kent Ödvall har lämnat uppgifter om ekonomiska förutsättningar och väntar på vidare kontakt. Även detta besök kommer även innebära utnyttjande av logi i kommunen. Kent Ödvall informerar om en sommaridrottsskola som kommer genomföras under sommaren Idrottsskolan är ett samarbete mellan nio av kommunens föreningar och vänder sig främst till elever i mellanstadiet. Verksamheten är planerad till vecka 26 och information kommer gå ut till berörda. Uppgifter har lämnats till Riksidrottsförbundet och den årliga undersökning bland Sveriges kommuner som görs med syfte att undersöka hur det kommunala stödet till svensk idrott ser ut. Renoveringen av skatehallen i Godsmagasinet som görs av skatearna själva fortskrider. En invigning är planerad till 29 mars kl. 15. Kontraktet med Studiefrämjandet gällande replokal i Godsmagasinet löpte ut i december Detta innebär att lokalen under 2013 nyttjats hyresfritt. Pema Malmgren och Lena Andersson arbetar vidare på en lösning. Ett första möte har hållits och ett nytt kontrakt kommer att tecknas. Representanter från Tidaholms Kommun och Tidaholmsbygdens hästklubb har träffats för en uppföljning av det ekonomiska läget i klubben. Detta var ett krav, i och med det borgenslån som gavs under 2013, för kommande

4 utbetalning av anläggningsbidrag till föreningen. Kommunen har efter mötet sammanställt en skrivelse där rekommendationen ges att den ekonomiska gruppen som tillsattes i och med borgenslånet ska fortleva. Föreningen har därefter valt att tillsätta ny kassör som under 2013 ingått i den ekonomiska gruppen. Resten av medlemmarna i den ekonomiska gruppen ingår vidare i föreningens styrelse. Magnus Hallgren har inkommit med en skrivelse angående röjning av sly vid biodammarna i anslutning till reningsverket. En del röjningsarbete har gjorts under 2013 men sikten är fortfarande dålig och enligt skrivelsen skulle ytterligare röjning behöva göras runt det södra fågeltornet. Yttre hemtjänst har fått uppdraget och ytterligare röjning har påbörjats. Ersättare när kultursekreterare Johanna Larsson går på föräldraledighet blir Antonia Karlsson med tillträde 31 mars. Ove Jansson informerar om det ekonomiska läget efter årets två första månader. En första prognos visar inte på några större avvikelser. Värt att nämna är den turistbroschyr som trycks under året och kommer att innebära en avvikande kostnad. Johanna Larsson informerar om de kulturevenemang som ligger närmast i tiden. Vårens Kulturcafé blir en blandning av föreläsning, film- och bildvisning. Startar tisdag 18 mars och pågår under 5 tisdagar jämna veckor. Söndag 13 april visas Göteborgsoperans uppsättning LasseMajas detektivbyrå operamysteriet, på Saga. En operamusikal för hela familjen. Inbjudan till årsmöte har inkommit från Skaraborgs föreningsarkiv. Ingen från förvaltning eller nämnd har möjlighet att närvara. Den kommunägda traktor som används av kommunens fotbollsföreningar är i stort behov av renovering. Kostnaden beräknas till kr. Inom snar framtid behöver även däcken bytas vilket innebär ytterligare en kostnad på drygt kr. Förvaltningen arbetar vidare på en lösning av problemet.

5 16 Kurser och konferenser 1. Fritidsjuridik Halmstad 28 maj Bibliotopia Skaraborgskonferensen 2014 Falköping 2 april Bibliotekets personal kommer att delta på konferensen och biblioteket kommer denna dag att hålla stängt. s beslut 1. Fritidsjuridik Kultur- och fritidsnämnden avstår från att skicka deltagare. 2. Bibliotopia Håkan Joelsson (S) och Helena Gustafsson (M) deltar på konferensen. Ove Jansson ombesörjer anmälan.

6 2014/7 17 Ansökan från Labbås Cruisers om bidrag till musikinslag vid cruising. Labbås Cruisers har de två senaste åren under vårens cruising haft en lastbil med ett band som spelar på olika platser under cruisingrundan under kvällen. Anledningen är att de som åker i bilarna och framförallt för att de som står och tittar ska få höra lite 50-tals rockmusik. Bandet kostar ca kr och transporten med lastbil ungefär kr. Föreningen ansöker nu om bidrag för att kunna genomföra musikinslaget även under årets cruising. s beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att ge kr i bidrag till musikunderhållning under vårens cruising. Utbetalning görs efter genomfört evenemang.

7 2013/42 18 Ansökan från IFK Tidaholm om bidrag till utbyte av fönster på Kamratgården. IFK Tidaholm ansöker om bidrag för utbyte av 10 rötangripna fönster där bytet även innebär en energibesparingsåtgärd. Den totala kostnaden beräknas till totalt kr. Kent Ödvall har besökt anläggningen tillsammans med kommunens energirådgivare som konstaterar att fönstren är i dåligt skick och dessa skapar en stor post för anläggningens energiåtgång. s beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar bevilja bidrag om 30% av kr, max kr, till byte av fönster på IFK Tidaholms kamratgård. Utbetalning görs efter genomfört och besiktigat arbete samt ekonomisk redovisning.

8 2013/50 19 Ansökan från Tidaholms Gymnastik & Idrottsförening om bidrag för byte av blandare och snålspolande munstycke. Tidaholms G&IF vill byta blandare och duschmunstycken i föreningens omklädningsrum. Genom denna åtgärd beräknas man göra en energibesparing på KW per år. Investeringen beräknas kosta kr. Föreningen har ansökt om bidrag från annat håll och ansöker om kompletterande kr från Tidaholms kommun. Annika Snäll (Mp) ställde frågan om vilka grunder de olika bidragen fördelas utifrån och föreslår någon slags ansökningsmall för att tydliggöra förfarandet. s beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar bevilja bidrag om 30% av det justerade kostnadsunderlaget på kr, max kr, för byte av blandare och munstycke i föreningens omklädningsrum. Utbetalning görs efter genomfört och besiktigat arbete samt ekonomisk redovisning.

9 2014/16 20 Reviderade regler med kommentarer för verksamhetsbidrag. Tidaholms kommun Kultur & Fritid har tidigare följt Riksidrottsförbundets datum för redovisning av LOK- stöd även för lokala föreningars verksamhetsbidrag. Riksidrottsförbundet har sedan ändrat datum för när LOK- stöden skall vara rapporterade till Riksidrottsförbundet. Ändringen innebär att redovisningar ska vara inkomna 25 augusti respektive 25 februari istället för 15 augusti och februari. Riksidrottsförbundet har även gjort en åtstramning av reglerna kring sent inkomna LOK-stöd. För sent inkomna handlingar innebar tidigare ett avdrag på bidraget. Enligt de nya reglerna innebär detta att föreningen inte får något bidrag alls. Regler för verksamhetsbidrag, där nyheterna från Riksidrottsförbundet finns med, finns samlade i ett dokument Kultur- och fritidsförvaltningen tagit fram. s beslut Kultur- och fritidsnämnen beslutar anta ändringar i Tidaholms kommun Kultur & Fritid regler för verksamhetsbidrag.

10 2014/14 21 Remiss på riktlinjer för tillgängliga och användbara miljöer för utställningar och scenkonst Västra Götalandsregionens kulturnämnd har sedan 2002 riktlinjer för tillgänglighet till scenkonst och utställningar ( Förmedlingsteknisk tillgänglighet för utställningar och scenkonst ). Enligt kulturplan skall dessa riktlinjer uppdateras under planperioden. Under 2013 har en arbetsgrupp bestående av representanter för regionens kultursekretariat och rättighetskommitténs kansli och förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet reviderat riktlinjerna. Kulturnämnden har beslutat att förslag till Riktlinjer för tillgängliga och användbara miljöer för utställningar och scenkonst remitteras till olika instanser inom regionen däribland Skaraborgs kommunalförbund, som inbjuder kommunerna i Skaraborg att inkomma med synpunkter på förslaget. Remissvaret utgår från de fem frågeställningar som anges i remissen: 1. Riktlinjerna är delvis mycket användbara för att kunna jobba systematiskt med tillgänglighetsarbetet och delvis alltför detaljerade t ex punkt 24:26. 2.Vi kan inte se att det är något som saknas i materialet 3. Om alla punkter ska uppnås så kommer det tveklöst att innebära omprioriterade resurser. 4. Det är av stor betydelse att punkten 24:9 uppfylls. Fortfarande saknas flertalet kommuner och anläggningar i den nya Tillgänglighetsdatabasplattformen. Övergången har inte fungerat på ett bra sätt. 5. Vi ser det som mycket viktigt med grundläggande kunskaper hos personal som kan ha ett professionellt bemötande samt att information om lokaler finns inför ett besök och att beredskap finns för att kunna säkerställa tillgängligheten inom verksamheten. s beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att ställa sig bakom upprättat remissvar angående Västra götalandsregionens Riktlinjer för tillgängliga och användbara miljöer för utställningar och scenkonst.

11 2013/58 22 Inriktningsmål för prioriterade utvecklingsområden 2014 Kommunstyrelsen och kommunfullmäktige har arbetat med frågan om vilka prioriterade målområden som skall gälla för kommunens utvecklingsarbete. Arbetet har resulterat i fyra målområden med tillhörande inriktningsmål; boende, näringsliv, medborgaren i fokus och attraktiv kommun. Kommunens förvaltningar har fått i uppdrag att utifrån målområden och inriktningsmål skapa effektmål med tillhörande aktiviteter för att uppnå dessa. Förvaltningarnas arbete ska vara klart under mars månad. Fortsatt arbete med målarbetet kommer fortskrida. s beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar anta de föreslagna inriktnings- och effektmålen.

12 2014/5 23 Verksamhetsöversyn Tidaholms Kommun - Kultur och Fritid Under 2013 har en verksamhetsöversyn gjorts av Tidaholms kommun. Konsultföretaget Professional Management har anlitats för att gå igenom Kultur- och fritidsnämndens och förvaltningens verksamhet för att hitta rekommendationer till verksamhetsutveckling. Genomlysningen av Kultur och fritids verksamhet har resulterat i en åtgärdsplan med 15 rekommenderade punkter och en synlig besparing på kr. s beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar anta den utredning som gjorts av ärendet för vidare behandling i Kommunstyrelsen.

13 24 Delegationsbeslut Lotteritillstånd enligt 15 och 16 lotterilagen har beviljats IFK Tidaholm, KOF 2014/10. Bidrag på kr har utbetalats till Affekt Film i samband med premiärvisning av filmen Falks Grav som hölls på Sagabiografen. Inköp av fotbollsmål har gjorts till konstgräsplanen till en kostnad av kr. s beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att lägga anmälda delegationsbeslut till handlingarna.

14 25 Mötet avslutas Ordförande förklarar mötet avslutat.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-03 Kultur och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-03 Kultur och fritidsnämnden Sessionssalen, 2014-02-03 kl. 09:00-12:00 1-14 Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande Ingemar Johansson (FP) Helena Qvick (S) 1-11 Monica Staadig (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren (S) Bill Malm

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (11)

Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset kl 08.00-11.00 Paragrafer 77-84 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-17 88 Plats och tid Tidaholms museum kl 17.00-18.30 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (10)

Kultur- och fritidsnämnden (10) Kultur- och fritidsnämnden 2012-06-18 1 (10) Plats och tid Paragrafer 38-43 Gimmene herrgård BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan

Läs mer

1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-13. 4:anHuset kl 16:00-17:40 60-63. Anna-Karin skatt

1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-13. 4:anHuset kl 16:00-17:40 60-63. Anna-Karin skatt 1 (8) Plats och tid 4:anHuset kl 16:00-17:40 Paragrafer 60-63 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16)

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Plats och tid Stadshuset kl 14:00-16:30 Paragrafer 44-56 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-14 Kultur och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-14 Kultur och fritidsnämnden Sessionssalen, 2013-11-14 kl. 14:00-16:00 64-72 Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande Ingemar Johansson (FP) Ulla Brissman (S) Bill Malm (M) Helena Gustafsson (M) Ulf Persson (C) ej 69 Annica Snäll

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sessionssalen, 2014-10-16 Kl. 14:00 15:15 78-86 Beslutande Bengt Karlsson (S), ordförande Helena Qvick (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren (S) Bill Malm (M) Helena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-11-14 kl. 14:00-16:15 102-114 Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande, Ingemar Johansson (L), Ulla Brissman (S), Fahad Almedane (S), Jesper Carlman (S), Bill Malm (M), Johan Liljegrahn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-19 Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-19 Kultur- och fritidsnämnden 1/3 Folkabo 2015-03-19 Kl. 09:00-11:30 28-39 Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande Runo Johansson (FP) Ulla Brissman (S) Thomas Settergren (S) Jesper Carlman (S) Bill Malm (M) Johan Liljegrahn (M) Ersättare

Läs mer

Tidaholms museum kl 15:00-17:15

Tidaholms museum kl 15:00-17:15 1 (12) Plats och tid Tidaholms museum kl 15:00-17:15 Paragrafer 25-33 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2013-02-08 1 (14) SAGA och Bibliotekshuset kl 08:00-11:20

Kultur- och fritidsnämnden 2013-02-08 1 (14) SAGA och Bibliotekshuset kl 08:00-11:20 Kultur- och fritidsnämnden 2013-02-08 1 (14) Plats och tid SAGA och Bibliotekshuset kl 08:00-11:20 Paragrafer 1-11 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Helena

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2007-09-17 89 Plats och tid Beslutande Stadshuset kl.18-20 Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson (s) Gunilla

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (12)

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kultur- och fritidsnämnden 2011-05-26 1 (12) Plats och tid Ekedalens IP kl 09.00-10.40 Paragrafer 48-56 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-12-16 1 Plats och tid 4:anHuset kl 16.00-18.00 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Thomas Settergren (s) ersätter Gösta Fransson (s) Ulla Brissman

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-11 1 (10)

Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-11 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-11 1 (10) Plats och tid Gamla Köpstad kl 16.00-18.20 Paragrafer 63-68 BESLUTANDE Ledamöter Namn Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Thomas Settergren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2011-01-27 1 (16)

Kultur- och fritidsnämnden 2011-01-27 1 (16) Kultur- och fritidsnämnden 2011-01-27 1 (16) Plats och tid Stadshuset kl 09.00-11.30 Paragrafer 6-18 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Helena Qvick (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-08-29 Kultur och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-08-29 Kultur och fritidsnämnden Sessionssalen, 2014-08-29 Kl. 13:00-16:30 50-66 Beslutande Bengt Karlsson (S), ordförande Ingemar Johansson (FP) Helena Qvick (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Thomas Settergren (S) Helena Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-12 Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-12 Tekniska nämnden 1/2 Sessionssalen, 2013-12-12 kl 13:30-16.30 103-111 Beslutande Lennart Rehn (S) Håkan Daremark (KD) Helena Qvick (S) Christer Cunow (S) Kent Persson (S) Rolf Duhlén (S) Othmar Fiala (S) Gunilla Dverstorp

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-17 80 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16.00-18.30 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Monica Staadig (s) ersätter Gösta Fransson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-22 1 (18)

Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-22 1 (18) Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-22 1 (18) Plats och tid Stadshuset kl. 08.00-11.10 Paragrafer 14-26 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Tjänstemän Namn Anna-Karin Skatt (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 1/3 Disponentvillan, 2018-10-15 18:00-18.40 111-119 Beslutande Erik Ezelius (S), Anna-Karin Skatt (S), Bengt Karlsson (S), Lena Andersson (S), Tony Pettersson (S), Anna Zöögling (S), Mathias Ezelius (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Kultur och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Kultur och fritidsnämnden Rudbecksgymnasiet, 2013-12-10 kl. 16:00-18:30 73-84 Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande Ingemar Johansson (FP) Helena Qvick (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren (S) Bill Malm

Läs mer

1 (17) Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-06. Stadshuset kl 09:00-11:00 1-13. Anna-Karin Skatt

1 (17) Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-06. Stadshuset kl 09:00-11:00 1-13. Anna-Karin Skatt 1 (17) Plats och tid Stadshuset kl 09:00-11:00 Paragrafer 1-13 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Helena Qvick (S) ersätter Håkan Joelsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2011-12-15 1 (12) Festvåning 4:anHuset kl 15.00-17.30

Kultur- och fritidsnämnden 2011-12-15 1 (12) Festvåning 4:anHuset kl 15.00-17.30 Kultur- och fritidsnämnden 2011-12-15 1 (12) Plats och tid Festvåning 4:anHuset kl 15.00-17.30 Paragrafer 92-100 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Tjänstemän Övriga Namn Anna-Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-03-21 kl. 14:00-16:50 31-40 Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande Ingemar Johansson (L) Tjänstgörande ersättare Fahad Almedane (S) Tomas Vestin (-) Tjänstemän Pema Malmgren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-01-22 kl 13:30 15:10 8-12 Beslutande Anna Zöögling (S) ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S), Mattias Ezelius (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 1/3 Sammanträdesrum Dimbo, Stadshuset, 2018-06-12 kl 13:30-14.30 74-75 Beslutande Lennart Rehn (S) Håkan Daremark (KD) Othmar Fiala (S) Kent Persson (S) Bill Malm (M) Helena Gustafsson (M) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-02-19 kl 13:30 16:30 13-19, 21-24 Beslutande Anna Zöögling (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S) förhindrad,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2018-03-21 kl 08:00-08:10 65-66 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) ordförande, Runo Johansson (L) vice ordförande, Christer Johansson (S), Bengt Karlsson (S), Hajrudin Abdihodzic (V), Ambjörn

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-08 1 (17)

Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-08 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-08 1 (17) Plats och tid Stadshuset kl 16.00-19.00 Paragrafer 1-13 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Gösta Fransson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Förskolan Helliden, 2017-05-10 kl 17:30-19.30 13-23 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2016-10-11 kl 13:00-15:00 98-114 Beslutande Christer Johansson (S) Orförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius (S) 98-111 113-114, Lisbeth Ider

Läs mer

Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30

Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30 Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30 Paragrafer 87-90 BESLUTANDE Ledamöter Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-17 Kultur och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-17 Kultur och fritidsnämnden 1/3 Tidaholms tennishall, 2015-02-17 Kl. 14:00-17:00 9-27 Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande Ulla Brissman (S) Thomas Settergren (S) Jesper Carlman (S) Bill Malm (M) Johan Liljegrahn (M) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-06-18 08:00-10.40 149-155 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S),tom. 154 Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Erik Ezelius (S) Peter Friberg

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-09-27 1 (13) Plats och tid Paragraf 94-103 Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 20007-12-13 114 Plats och tid Bibliotekshuset kl. 17.45-19.00 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-10-22 08:00-09:00 216-220 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Peter Friberg (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Plats och tid Stadshuset, kl 14.30-16.50 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt Lundgren (s) Kristina Spetz-Larsson

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15)

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 08.00-10.10 Paragrafer 21-32 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt Gustafsson

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2010-01-20 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.30 Paragrafer 1-8 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) Peter Friberg (M) Berit Sörman (S)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 30 augusti 2012 kl. 14.00-16.15 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 48 Ekonomisk rapport januari mars 2011 49 Ekonomisk rapport januari april 2011 50 Budgetuppföljning

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2013-11-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragrafer 86-94 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-11-09 kl 18:00-19:30 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet) Tjänstgörande ersättare Ingemar Johansson

Läs mer

Salme Johansson (s) Kirsi Ojalla (s) Håkan Joelsson (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp)

Salme Johansson (s) Kirsi Ojalla (s) Håkan Joelsson (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp) Social- och omvårdnadsnämnden 1 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.45 Beslutande Christer Johansson (s) ordförande Ersättare: Peter Friberg (m) Georgos Moschos (s) Berit Sörman (s) Ann-Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-10-16 kl 13:30 15:15 80-91 Beslutande Christer Johansson (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Anna Zöögling (S), Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Tekniska nämnden 2013-09-26 1 (8)

Tekniska nämnden 2013-09-26 1 (8) Tekniska nämnden 2013-09-26 1 (8) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.20 Paragrafer 74-78 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Lars Månsson, S, Carina Kärrlander, S, Kenneth Nilsson, KD 17-19

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Lars Månsson, S, Carina Kärrlander, S, Kenneth Nilsson, KD 17-19 Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Plats och tid Högby, kl 14:00-16:40 Plats och tid Beslutande Göran Westerberg, S Roger Max, V Kristin Kellander, FP ersätter Maud Steen, C Birgit Ekström, S

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 49 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 50 Renovering av bro vid vandringsled, Mullsjö 2018/1253 5 kommun (Noabron) 51 Inköp av utrustning,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-01-08 kl 10:00 10:40 1-7 Beslutande Anna Zöögling (S) ordförande, Peter Friberg (M) vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S), Mattias Ezelius (S)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Biblioteks- och kulturnämnden 2003-12-09

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Biblioteks- och kulturnämnden 2003-12-09 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kulturcentrum, Ronneby, kl 14.00 16.10 Beslutande Ingemar Oscarsson, s Hugo Savmyr, s Tjg ersättare Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s Peter

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragraf 41-54 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson (S) Ann-Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-10-17 kl. 14:00-17:00 90-101 Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande, Ingemar Johansson (L), Ulla Brissman (S), Jesper Carlman (S) ( 90-96), Bill Malm (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 16 april 2013, kl. 15.30 17.00 Beslutande Börje Wilsborn Rolf Axelsson Lena Åhrén Monica Toll Sören Eriksson Claes-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1/3 Stadshuset, lokal Gälleberg, 2019-04-16 kl. 08:30-12:00 39-48 Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande, Anneli Sandstedt (C), Michelle Hjerp Holmén (S), Jesper Carlman (S), Johan Liljegrahn (M) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-03-25 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Högby, klockan 13:30-15:15 ande Kristin Kellander (L),ordförande Rainer Fredriksson (S) Jenni Bäck (M) Kent Kärrlander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-08-19 87

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-08-19 87 Social- och omvårdnadsnämnden 2009-08-19 87 Plats och tid Stadshuset sessionssalen kl. 13.00 14.40 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Ersättare: Peter Friberg (M) Håkan Joelsson (S) Berit Sörman

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2018-12-12 kl. 13:00-15:40 126-139 Beslutande Tony Pettersson (S), ordförande Anneli Sandstedt (C), vice ordförande Monica Staadig (S) Henning Söndergaard (S) Ingela Nilsson

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00 Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00 Paragrafer 56-65 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Stadshuset kl.14.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ers Ersättare Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Magnus Olofsgård (FP) Nils-Erik

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16)

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Plats och tid Villan klockan 18.00 20.30 Paragrafer 13-25 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), Sture Tidqvist (S), Berit Sörman (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Räddningstjänsten, Falköping, 2016-09-07 kl. 17:00-20.30 30-39 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Annelie Källqvist (SRF) Tjänstgörande

Läs mer

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) ej 35 Monica Granath (M)

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) ej 35 Monica Granath (M) Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.00 med ajournering kl 16.00-16.15 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-09-06 kl 17:30-18.30 24-34 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19)

Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19) Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19) Plats och tid Villan, klockan 18.00 19.50 Paragrafer 81-96 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), Per-Erik Thurén (S), Ann-Sofie Hagenvind

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, 15.00-18.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.30 Paragrafer 104-111 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1/3 Lokal Folkabo, 2019-01-10 kl. 08:30-11:00 1-11 Beslutande Lena Andersson (S) ordförande, Krister Rohman (KD) vice ordförande, Ann-Sofie Hagenvind (S), Georgos Moschos (S), Kristina Spetz-Larsson (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1/3 Forsenskolan, 2019-06-18 kl. 09:00-12:00 62-74 Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande, Anneli Sandstedt (C), Michelle Hjerp Holmén (S), Jesper Carlman (S), Petri Niska (SD) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2017-10-18 kl. 13:00 15:50 88-100 Beslutande Tony Pettersson (S), ordförande Anneli Sandstedt (C), vice ordförande Monica Staadig (S) Henning Söndergaard (S) Ingela Nilsson

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-01-27 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Biblioteket, Gnosjö, tisdagen den 27 januari kl. 18.00 18.30 Beslutande Rolf Davidsson (M) ordförande Reine Engvall (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-06-13 1 (8) Plats och tid Ädelfors, kl. 15.00-17.40 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Carina G Hördegård (C), 2:e vice ordförande Göran

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 25 oktober 2012 kl. 14.00-15.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren(S),

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Paragrafer 69-71 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37 Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13. 00 16.00 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Ersättare: Peter Friberg (M) Josette Rask (C) Berit Sörman

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-01-17 Innehållsförteckning Ärende 1 Ansökan om bidrag för integrationsverksamhet 2017... 2 2 Motion om familjepark... 3 3 Remiss handlingsplan - Barn som anhöriga... 4 4 Medborgarförslag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, 2016-01-12 kl 10:00-11:55 1-17 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Lennart Rehn (S) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) t.o.m 8 Tony Pettersson (S) Björn Bröne (L) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-04-26 1 (16) Stadshuset, sessionssalen, kl 13.30-16.05

Tekniska nämnden 2012-04-26 1 (16) Stadshuset, sessionssalen, kl 13.30-16.05 Tekniska nämnden 2012-04-26 1 (16) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, kl 13.30-16.05 Paragrafer 34-46 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S)

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats Stora Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika Dag och tid Måndagen den 26 januari 2009, kl 16.00-16.45 ande Ingvar Henriksson, s Karl Georg Karlkvist, s Håkan Frank, m Barbro

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-13 Plats och tid Sammanträdeslokalen, Biblioteket, Tingsryd Onsdag 2013-03-13 kl. 13.00 17.15 ande Håkan Ohlsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-27 Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-27 Kultur- och fritidsnämnden Tidaholms Museum, 2015-08-27 kl. 09:00-12:00 66-79 Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande Runo Johansson (FP) Ulla Brissman (S) Thomas Settergren (S) 66-70, 72-79 Jesper Carlman (S) 66-69 Bill Malm (M)

Läs mer

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP)

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-05-15 kl. 13:00-16:30 78-91 Beslutande Lena Andersson (S) ordförande, Krister Rohman (KD) vice ordförande, Ann-Sofie Hagenvind (S), Arne Andersson (S), Ingela Backman (S), Monica

Läs mer

Tekniska nämnden 2011-12-15 1 (11) Stadshuset, sessionssalen, kl 15.00-16.30

Tekniska nämnden 2011-12-15 1 (11) Stadshuset, sessionssalen, kl 15.00-16.30 Tekniska nämnden 2011-12-15 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, kl 15.00-16.30 Paragrafer 107-114 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2018-11-07 kl 17:30-19.15 38-50 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna- Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare Lennart Lundell

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer