A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)"

Transkript

1 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) René Jaramillo (KD) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Tony Lundstedt (S) Rose-Marie Holmqvist (S) Ove Dahl, kommunchef Mårten Västerdal, kanslisekreterare Magnus Bengtsson, chefsjurist, 596 Ingemar Waldemarsson, ekonomichef, 596 Övriga Caroline Schough, Föreningen Macken, 582 Fredrik Bergman, Föreningen Macken, 582 Justering Justerare Plats och tid Charlotta Svanberg (S) Kommunkansliet Justerade paragrafer (30)

2 Underskrifter Sekreterare Mårten Västerdal Ordförande Bo Frank Justerare Charlotta Svanberg 2(30)

3 Bevis om anslag av protokoll s protokoll från sammanträdet är justerat Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsförvaltningen Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen. Underskrift. Mårten Västerdal 3(30)

4 Förteckning över kommunstyrelsens arbetsutskotts ärenden den 17 december Information från ledamöter och ersättare i arbetsutskottet samt från kommunledningsförvaltningen 582 Redovisning från föreningen Macken Granskningsyttrande över detaljplan för Skärpiplärkan 1, Sandsbro, Växjö kommun Samrådsyttrande över detaljplan för Växjö 10:54, Regementsstaden i Växjö m.fl., Växjö kommun 585 Yttrande över förslag till planprogram Gårdsby-Tofta 586 Yttrande över förstudie om nationellt skogsprogram för Sverige 587 Yttrande över kommunens revisorers granskning av flyktingmottagande och integrationsfrågor 588 Medlemskap och bidrag till föreningen Tunga fordon 589 Skrivelse om fria bussresor för pensionärer i Växjö kommun 590 Inrättande av miljöberedning 591 Fördelning av arbetsmiljöansvar till kommunchefen 592 Skrivelse om framtidens boende i Växjö kommun 593 Motion om att korta kön til budget- och skuldrådgivningen - Carin Högstedt (V), Lars Edqvist (MP) och Åsa Karlsson Björkmarker (S) 594 Antagande av detaljplan för Drevs-Rödje 1:5, Braås, Växjö kommun 595 Inrättande av kommunal bostadsförmedling 596 Värdeöverföring från kommunala bostadsbolag Övrigt Redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll Utdragsbestyrkande 4(30)

5 581 Information från ledamöter och ersättare i arbetsutskottet samt från kommunledningsförvaltningen Ove Dahl, kommunchef, informerar om att han deltagit på en träff med Attraktiv Region, ett projekt som Regionförbundet Kalmar respektive Södra Småland driver tillsammans med bland annat Trafikverket, Kalmar kommun och Växjö kommun för att utveckla Linnéstråket. Bo Frank (M) informerar om att han ätit lunch med några av de nya stadsvärdarna som berättat att det är driftstopp varje dag i rulltrappan på stationen. Detta problem kommer Frank att ta upp med trafikverket. Vidare meddelar Frank att han deltagit vid Trafikdagarna i Kosta. Beskeden därifrån är att ingen kommun är beredd att betala mer för kollektivtrafiken de närmaste åren. Per Schöldberg (C) informerar om att han varit på träff med Kampradstiftelsen i onsdags. Utdragsbestyrkande 5(30)

6 582 Redovisning från föreningen Macken Dnr KS/2013:393 Caroline Schough och Fredrik Bergman från föreningen Macken redogör för det lyckade stadsodlingsprojektet i Östrabobacken som Växjö kommun bidragit med pengar till. En skriftlig redovisning har skickats ut till arbetsutskottet. Utdragsbestyrkande 6(30)

7 583 Granskningsyttrande över detaljplan för Skärpiplärkan 1, Sandsbro, Växjö kommun Dnr KS/2013:172 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet tillstyrker detaljplanen och lämnar nedanstående synpunkter som sitt yttrande över detaljplan för Skärpiplärkan 1 i Sandsbro, Växjö kommun. I sitt samrådsyttrande påpekade kommunstyrelsen att struktur och karaktär på det befintliga grönstråket skulle bevaras. I det reviderade planförslaget ingår inte längre grönstråket i det område som får bebyggas. Kommunstyrelsen har därmed inga ytterligare synpunkter att anföra mot detaljplaneförslaget. Stadsbyggnadskontoret har tagit fram en granskningshandling till detaljplan för Skärpiplärkan 1. Avsikten med planen är att riva den befintliga byggnaden på fastigheten och möjliggöra uppförandet av byggnader som ska innehålla bostäder och handel. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 4 december redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår bland annat att det aktuella området är angett som Stadsbebyggelse, förtätning i översiktsplan för staden. Detaljplanen överensstämmer väl med översiktsplanens intentioner. Beslutet skickas till Byggnadsnämnden Utdragsbestyrkande 7(30)

8 584 Samrådsyttrande över detaljplan för Växjö 10:54, Regementsstaden i Växjö m.fl., Växjö kommun Dnr KS/2013:817 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen lämnar nedanstående synpunkter som yttrande på samrådsförslag detaljplan Växjö 10:54 m.fl. Regementsstaden, Växjö. Detaljplanen är i linje med översiktsplanen, del Växjö stad och bygger på planprogram Bäckaslöv som antogs av byggnadsnämnden Förutom att lösa den utökade byggrätten har detaljplanen fokuserat på att förbättra förutsättningarna för gång- och cykeltrafiken söderut mot Bäckaslöv. Detta medför intrång på ett antal fastigheter vilka måste lösas för ett genom-förande av planen. Tabellen med fastigheträttsliga frågor innehåller bara arealer och kan med fördel kompletteras med karta. Om bron över kust-till-kustbanan ska ligga på kvartersmark bör det illustreras att det ska bildas ett servitut och komplettera texten angående detta. Bron har i detaljplan en detaljerad illustration med fri höjd redovisad, denna kan med fördel kompletteras genom att rita in 3d-utrymme för allmän platsmark för bron. Allmän plats redovisar bättre ansvaret, rättigheter och skyldigheter som följer med området samt att det även finns bättre lagreglerat vad gäller lösenrätt/-skyldighet och ersättningsregler för detta. Ingen av ledningarna är beaktade att skyddas. Det finns ett u-område där inga ledningar finns i dagsläget. Är det tänkt att ledningarna i närheten ska flyttas till detta? Det bör specificeras att fastighetsägarna får bekosta eventuell flytt av ledningarna. Servitutet för gång och cykel som finns på Honnörsgatan bör egentligen läggas ut som allmän platsmark, för att kunna reglera ansvar o skyldigheter. Detaljplanekartan bör göras tydligare så att man ser vilket planområde det gäller vid första anblicken. Stadsbyggnadskontoret har skickat detaljplan för Växjö 10:54 m.fl. Regementsstaden, Växjö på remiss till kommunstyrelsen. Syftet med planen är att pröva en utökad byggrätt för hotell och eller kontor på våningar inom Växjö 10:54. Det är Norrporten som fastighetsägare som initierat planläggningen. Utdragsbestyrkande 8(30)

9 584 fortsättning Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 11 december redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Beslutet skickas till Byggnadsnämnden Utdragsbestyrkande 9(30)

10 585 Yttrande över förslag till planprogram Gårdsby-Tofta Dnr KS/2013:771 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet tillstyrker förslaget om planprogram för Gårdsby-Tofta, Växjö kommun med följande synpunkter: Programmet är väl avvägt och visar på att det finns stora möjligheter att etappvis bygga bostäder i enlighet med gällande översiktsplan. Frågan om att lösa anslutningen till väg 23 är särskilt viktig och därför bör denna fråga lösas separat. Dock skall man även belysa möjligheterna att utöka byggnationen i den sydvästra delen av området då det här finns en möjlighet till att skapa bostäder terrassvis med sjöutsikt i västerläge över Toftasjön. Möjligheten till att bebygga de översta delarna med högre flerbostadshus skall också belysas. Stadsbyggnadskontoret har översänt planprogram för Gårdsby-Tofta till kommunstyrelsen för synpunkter. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 20 november redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår bland annat att ett större område av Gårdsby-Tofta är utpekat för stadsbebyggelse i översiktsplanen för Växjö stad. För att få en överblick av området behövs ett planprogram som i ett övergripande perspektiv redovisar hur man kan ordna bostadsområden, bilvägar, cykelvägar, kollektivtrafik, mötesplatser, naturområden, omsorg, och servicefunktioner i de aktuella områdena. Därefter kan mindre områden studeras mer ingående i kommande detaljplaneprocesser. Yrkanden Nils Fransson (FP): Arbetsutskottet tillstyrker förslaget om planprogram för Gårdsby-Tofta, Växjö kommun med följande synpunkter: Programmet är väl avvägt och visar på att det finns stora möjligheter att etappvis bygga bostäder i enlighet med gällande översiktsplan. Utdragsbestyrkande 10(30)

11 585 fortsättning Frågan om att lösa anslutningen till väg 23 är särskilt viktig och därför bör denna fråga lösas separat. Dock skall man även belysa möjligheterna att utöka byggnationen i den sydvästra delen av området då det här finns en möjlighet till att skapa bostäder terrassvis med sjöutsikt i västerläge över Toftasjön. Möjligheten till att bebygga de översta delarna med högre flerbostadshus skall också belysas. Carin Högstedt (V): Arbetsutskottet lämnar kommunchefens skrivelse daterad 20 november som sitt yttrande över planprogrammet för Gårdsby-Tofta. Beslutsordning Ordförande Frank ställer yrkandena mot varandra och konstaterar att utskottet beslutar i enlighet med Nils Franssons yrkande. Beslutet skickas till Byggnadsnämnden Utdragsbestyrkande 11(30)

12 586 Yttrande över förstudie om nationellt skogsprogram för Sverige Dnr KS/2013:796 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen lämnar följande yttrande som svar på remissen: Kommunen ser det som angeläget att bredda synen på skogens roll i samhället. Därför är det bra att ett nationellt skogsprogram tas fram som belyser en samlad långsiktig strategi för skogens nyttjande. Det är viktigt att koppla ihop det nationella planet med de regionalallokala nivån. Ett framgångsrikt genomförande kräver även ett brett engagemang och tydligt åtagande från intressenter utanför myndigheterna. Kommunen ser även positivt på satsningen Skogsriket med de fyra fokusområdena: hållbart brukande, förädling och innovation, upplevelser och rekreation samt Sverige i världen. Skogsstyrelsen har fått regeringens uppdrag att genomföra en förstudie som ska belysa lämpligheten för att Sverige ska ta fram ett nationellt skogsprogram (Meddelande ). Förstudien ska omfatta en jämförande studie av andra länders arbete med nationella skogsprogram som belyser framgångsfaktorer och problem. Växjö Kommunen har getts tillfälle att yttra sig över förstudien till Landsbygdsdepartementet. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 6 december redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Utdragsbestyrkande 12(30)

13 587 Yttrande över kommunens revisorers granskning av flyktingmottagande och integrationsfrågor Dnr KS/2013:760 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen lämnar följande svar till kommunens revisorer: Revisorernas rekommendation: Integrationsrådets roll och vilka resultat som ska efterfrågas behöver diskuteras och eventuellt förtydligas av kommunstyrelsen. Integrationsrådets roll, uppdrag och styrning beskrivs i kommunstyrelsens beslut 388/2011. Integrationsrådet uppgift är att främja koncernsamordning i integrationsfrågan för att effektivisera Växjö kommuns integrationsarbete och att bidra till att förverkliga intentionerna i styrande dokument, ta fram förslag till insatser och förankra dessa i nämnder och styrelsers internbudgetar. Resultat som efterfrågas ges i uppdrag via kommunfullmäktiges budget och följs upp genom årsrapporter och målområdesrapporter. Integrationsrådet ska rapportera till kommunstyreslen vilket sker genom att protokoll från integrationsrådets möten skickas till kommunstyrelsen samt genom rapportering till kommunstyrelsen från kommunstyrelseledamöter med särskilt ansvar för integrationsfrågor. Kommunstyrelsen har beslutat att inrätta en integrationsberedning för att formalisera ansvaret för integrationsfrågor. Beredningen har till uppgift att vara kommunstyrelsens kontaktyta och bollplank i integrationsfrågor för såväl tjänstemän som medborgare, och att bevaka och driva frågor som rör integration Kommunstyrelsens kommer att under 2014 vidta åtgärder för att ytterligare stärka och förtydliga integrationsrådets roll, uppdrag, styrning och resultatredovisning. Utdragsbestyrkande 13(30)

14 587 fortsättning Revisorernas rekommendation: Revisorerna uppmärksammar även vikten av att kommunstyrelsen följer upp efterlevnaden av givna ägardirektiv avseende de i rapporten upptagna frågorna kring bostadsförsörjningen. Kommunstyrelsen kommer under 2014 att följa upp efterlevnaden av ägardirektiven avseende bostadsförsörjningen. Kommunens revisorer har begärt kommunstyrelsens yttrande över de synpunkter som man framfört i granskningen av kommunens flyktingmottagande och integrationsfrågor. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 9 december redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Utdragsbestyrkande 14(30)

15 588 Medlemskap och bidrag till föreningen Tunga fordon Dnr KS/2013:847 Arbetsutskottets förslag 1. Kommunstyrelsen beslutar att Växjö kommun går in som medlem i föreningen Tunga fordon. 2. Kommunstyrelsen beviljar verksamhetsbidrag om kr till föreningen Tunga fordon från 1 februari 2014 till 31 januari 2015 i enlighet med samarbetsavtal daterat 11 december Kommunens intresse i föreningen Tunga fordon består i medlemsföretagens fortsatta varande och utveckling, vilket föreningen bidrar till genom sina aktiviteter. Beslutsunderlag Kommunchefen har lämnat förslag till samarbetsavtal med föreningen Tunga fordon daterat 11 december Yrkanden Bo Frank (M): 1. Kommunstyrelsen beslutar att Växjö kommun går in som medlem i föreningen Tunga fordon. 2. Kommunstyrelsen beviljar verksamhetsbidrag om kr till föreningen Tunga fordon från 1 februari 2014 till 31 januari 2015 i enlighet med samarbetsavtal daterat 11 december Carin Högstedt (V): Kommunstyrelsen beslutar att inte gå med i föreningen Tunga fordon. Beslutsordning Ordförande Frank ställer yrkandena mot varandra och finner att utskottet beslutar i enlighet med det egna yrkandet. Utdragsbestyrkande 15(30)

16 589 Skrivelse om fria bussresor för pensionärer i Växjö kommun Dnr KS/2013:825 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen besvarar skrivelsen med att en viss självkostnad för kollektivtrafik är bättre ur rättvisesynpunkt och en förutsättning för god hushållning. Pensionärsorganisationerna i det kommunala pensionärsrådet KPR har i en skrivelse till kommunstyrelsen föreslagit att Växjö kommun ska införa gratis bussresor för pensionärer under dagtid. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 9 december redogjort för ärendet. Av skrivelsen framgår att kommunfullmäktige vid ett flertal tillfällen har behandlat och avslagit förslag på att införa gratis bussresor för äldre med motiveringen att en viss självkostnad för kollektivtrafik är bättre ur rättvisesynpunkt och en förutsättning för god hushållning. Yrkanden Nils Fransson (FP): Kommunstyrelsen besvarar skrivelsen med att en viss självkostnad för kollektivtrafik är bättre ur rättvisesynpunkt och en förutsättning för god hushållning. Carin Högstedt (V): Kommunstyrelsen besvarar skrivelsen med att en viss självkostnad för kollektivtrafik är bättre ur rättvisesynpunkt och en förutsättning för god hushållning. Kommunstyrelsen avser dock att pröva en halvering av priset under lågpristid. Beslutsordning Ordförande Bo Frank ställer yrkandena mot varandra och konstaterar att utskottet beslutar i enlighet med Nils Franssons yrkande. Utdragsbestyrkande 16(30)

17 590 Inrättande av miljöberedning Arbetsutskottets förslag 1. Kommunstyrelsen beslutar att inrätta en miljöberedning för att formalisera ansvaret för miljöfrågor. 2. Kommunstyrelsen noterar att förslag på instruktioner för miljöberedningen ska tas fram och godkännas av kommunstyrelsen. 3. Kommunstyrelsen utser Anna Tenje (M) och Åsa Karlsson Björkmarker (S) att ingå i beredningen. Kommunstyrelsen har i 73/2013 utsett ansvariga politiker för särskilda sakfrågor med uppgiften att bevaka respektive ämnesområde och fungera som kontaktperson gentemot tjänstemän och allmänhet. På motsvarande sätt har kommunchefen utsett ansvariga tjänstemän. Kommunstyrelsen har i 397/2013 beslutat att formalisera ansvaret för integrationsfrågor genom att inrätta en integrationsberedning. Utdragsbestyrkande 17(30)

18 591 Fördelning av arbetsmiljöansvar till kommunchefen Dnr KS/2011:860 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen godkänner fördelningen av arbetsmiljöuppgifter från kommunstyrelsen till kommunchefen i enlighet med skrivelsen Arbetsmiljöuppgifter för förvaltningschef daterad 28 maj Kommunfullmäktige har i 73/2012 beslutat om fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna. Nämnderna har i sin tur möjlighet att vidarefördela arbetsmiljöuppgifter till förvaltningschefer. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 9 december redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att kommunstyrelsens ordförande har godkänt delegering av arbetsmiljöuppgifter från kommunstyrelsen till kommunchefen genom skrivelse daterad 28 maj För att delegeringen ska vara helt giltig bör den dock godkännas av kommunstyrelsen. Utdragsbestyrkande 18(30)

19 592 Skrivelse om framtidens boende i Växjö kommun Dnr KS/2013:830 Arbetsutskottets förslag 1. Kommunstyrelsen tillsätter en utvecklingsgrupp för att arbeta för framtidens boende för äldre i Växjö kommun. 2. Kommunstyrelsen ger utvecklingsgruppen i uppdrag att ta fram en långsiktig plan för Hovslund som särskilt boende och seniorboende. 3. Kommunstyrelsen beslutar att behålla Hovslund i kommunal ägo. Catharina Winberg (M) har i en skrivelse till kommunstyrelsen lämnat förslag rörande framtiden för äldreboendet Hovslund. Utdragsbestyrkande 19(30)

20 593 Motion om att korta kön til budget- och skuldrådgivningen - Carin Högstedt (V), Lars Edqvist (MP) och Åsa Karlsson Björkmarker (S) Dnr KS/2013:700 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige avslår motionen. Carin Högstedt (V), Lars Edqvist (MP) och Åsa Karlsson Björkmarker (S) har i en motion föreslagit fullmäktige om att besluta om att sätta målet max en månads väntetid till kommunens budget- och skuldrådgivning samt att uppdra åt nämnden för arbete och välfärd att vidta åtgärder så att målet är uppfyllt senast vid utgången av Beslutsunderlag Nämnden har i 184/2013 avstyrkt motionen med motiveringen att nämndens verksamhet ska bedrivas inom tilldelad budgetram. Kommunchefen har i en skrivelse den 9 december redogjort för ärendet. Yrkanden Carin Högstedt (V) med instämmande av Charlotta Svanberg (S): Kommunfullmäktige bifaller motionen. Bo Frank (M): Kommunfullmäktige avslår motionen. Beslutsordning Ordförande Bo Frank ställer yrkandena mot varandra och konstaterar att utskottet beslutar i enlighet med det egna yrkandet. Utdragsbestyrkande 20(30)

21 594 Antagande av detaljplan för Drevs-Rödje 1:5, Braås, Växjö kommun Dnr KS/2012:267 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige antar detaljplan för Drevs-Rödje 1:5, Braås, Växjö kommun. Kommunstyrelsen har i 11/2007 uppdragit till byggnadsnämnden att pröva detaljplaneläggning för bostäder vid sjön Örken i Braås. Byggnadsnämnden har i 130/2013 godkänt detaljplanen för Drevs-Rödje 1:5 och överlämnat planen till kommunfullmäktige för antagande. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 9 december redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår bland annat att Planens syfte är att möjliggöra ny bostadsbebyggelse i ett attraktivt sjönära läge för att på så sätt locka fler invånare till Braås. Detta är viktigt för industriutveckling, skola och annan service som är i behov av att ha ett bra befolkningsunderlag i framtiden. Planområdet ligger inom strandskyddat område och som särskilt skäl för att upphäva strandskyddet åberopas begreppet landsortsutveckling i strandnära lägen. Utdragsbestyrkande 21(30)

22 595 Inrättande av kommunal bostadsförmedling Dnr KS/2013:736 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Kommunfullmäktige beslutar att inrätta en kommunal bostadsförmedling med förmedling av lägenheter i turordning efter kötid enligt lag (2000:1383) om kommunernas bostadsförsörjningsansvar. 2. Kommunfullmäktige beslutar att de kommunala bostadsbolagens marknadsplats Boplats Växjö med tillhörande Bobutik utgör Växjö kommuns kommunala bostadsförmedling. 3. Kommunfullmäktige beslutar att ett begränsat antal lägenheter får förmedlas enligt förturssystem enligt 8 i ovan nämnda lag. 4. Kommunfullmäktige beslutar att bostadskön avgiftsbeläggs med en årlig avgift, som årligen ska omprövas och fastställas av kommunfullmäktige, om 100 kronor från det år sökanden fyller 20 år. 5. Kommunfullmäktige beslutar att 2014 års avgift tas ut vid halvårsskiftet. 6. Kommunfullmäktige beslutar att studentbostadskön undantas köavgift. 7. Kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att årligen informera om bostadsförmedlingens verksamhet. Kommunfullmäktige har den i 30/2013 beslutat om förändringar i bostadskön innebärande bland annat införandet av en årlig avgift för att stå i kön. För att kunna införa en sådan avgift måste kommunfullmäktige formellt besluta om att inrätta en kommunal bostadsförmedling. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 18 november redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår bland annat att det enligt Boverkets analys av bostadsmarknaden 2012 fanns tio kommunala bostadsförmedlingar i Sverige. I merparten av landets kommuners allmännyttiga bostadsföretag sköts bostadskön i egen regi och i en tredjedel sköts bostadskön via en webbplats, likt Boplats Växjö. Inrättandet av en bostadsförmedling är i förlängingen ytterligare ett verktyg i kommunens arbete med att trygga bostadsförsörjningen. Utdragsbestyrkande 22(30)

23 595 fortsättning Yrkanden Gunnar Storbjörk (S) med instämmande av Carin Högstedt (V): 1. Kommunfullmäktige beslutar att inrätta en kommunal bostads-förmedling med förmedling av lägenheter i turordning efter kötid enligt lag (2000:1383) om kommunernas bostadsförsörjningsansvar. 2. Kommunfullmäktige beslutar att de kommunala bostadsbolagens marknadsplats Boplats Växjö med tillhörande Bobutik utgör Växjö kommuns kommunala bostadsförmedling. 3. Kommunfullmäktige beslutar att ett begränsat antal lägenheter får förmedlas enligt förturssystem enligt 8 i ovan nämnda lag. 4. Kommunfullmäktige beslutar att bostadskön avgiftsbeläggs med en årlig avgift, som årligen ska omprövas och fastställas av kommunfullmäktige, om 100 kronor från det år sökanden fyller 20 år. 5. Kommunfullmäktige beslutar att 2014 års avgift tas ut vid halvårsskiftet. 6. Kommunfullmäktige beslutar att studentbostadskön undantas köavgift. 7. Kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att årligen informera om bostadsförmedlingens verksamhet. 8. Kommunfullmäktige beslutar att det ska vara tillåtet att ställa sig i bostadskö fr.o.m. det år man fyller 16 år. 9. Kommunfullmäktige beslutar att ett undantag från kravet på avgift och aktivitet ska göras fr.o.m. det år man fyller 75 år. Bo Frank (M): 1. Kommunfullmäktige beslutar att inrätta en kommunal bostads-förmedling med förmedling av lägenheter i turordning efter kötid enligt lag (2000:1383) om kommunernas bostadsförsörjningsansvar. 2. Kommunfullmäktige beslutar att de kommunala bostadsbolagens marknadsplats Boplats Växjö med tillhörande Bobutik utgör Växjö kommuns kommunala bostadsförmedling. 3. Kommunfullmäktige beslutar att ett begränsat antal lägenheter får förmedlas enligt förturssystem enligt 8 i ovan nämnda lag. 4. Kommunfullmäktige beslutar att bostadskön avgiftsbeläggs med en årlig avgift, som årligen ska omprövas och fastställas av kommunfullmäktige, om 100 kronor från det år sökanden fyller 20 år. 5. Kommunfullmäktige beslutar att 2014 års avgift tas ut vid halvårsskiftet. 6. Kommunfullmäktige beslutar att studentbostadskön undantas köavgift. 7. Kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att årligen informera om bostadsförmedlingens verksamhet. Utdragsbestyrkande 23(30)

24 595 fortsättning Beslutsordning Ordförande Bo Frank ställer yrkandena mot varandra och konstaterar att utskottet beslutar i enlighet med det egna yrkandet. Utdragsbestyrkande 24(30)

25 596 Värdeöverföring från kommunala bostadsbolag Dnr KS/2013:829 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Kommunfullmäktige uppdrar till kommunens ombud vid Växjö Kommunföretag ABs bolagsstämma våren 2014 att rösta för utdelning på totalt 34,5 mkr med hänvisning till 5.1 i lagen om allmännyttiga kommunala bostadsbolag. Förutsättningen är att det finns fritt eget kapital disponibelt för utdelning. Utdelningen ska användas åren för åtgärder inom ramen för kommunens bostadsförsörjningsansvar enligt kommunchefens skrivelse. Pengarna ska tillfalla nämnden för arbete och välfärd. 2. Kommunfullmäktige beslutar att Växjö Kommunföretag AB får i uppdrag att fördela utdelningen på 34,5 mkr på bostadsbolagen med hänvisning till 5.1 i lagen om allmännyttiga kommunala bostadsbolag, under förutsättning att resultaten så medger. Reservationer Gunnar Storbjörk (S) och Charlotta Svanberg (S) samt Carin Högstedt (V) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Från och med den 1 januari 2011 gäller en ny lag som innebär nya villkor för kommunala bostadsbolag, den s.k. allvillagen. Lagstiftningen innebär bl.a. att verksamheten ska bedrivas enligt affärsmässiga principer och att kommunen ska ställa marknadsmässiga avkastningskrav på bolaget. Den tidigare utdelningsbegränsningen i allbolagen ersätts av en begräsning av värdeöverföringar med vissa undantag. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 11 december redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att den politiska majoriteten begärt underlag för att besluta om en värdeöverföring från bostadsbolagen att användas i kommunen under åren Utdragsbestyrkande 25(30)

26 596 fortsättning Förslaget innebär en värdeöverföring (aktieutdelning) från bostadsbolagen till VKAB på 34,5 mkr med hänvisning till 5.1 i lagen om allmännyttiga kommunala bostadsbolag. VKAB lämnar i sin tur aktieutdelningen vidare till kommunen. Pengarna kommer från de överskott som bostadsbolagen redovisar för 2013, prognosen före bokslutsdipositioner och skatt är 68 mkr. Beslut om eventuella värdeöverföringar görs på bolagsstämmorna våren Det är sannolikt att bostadsbolagen får låna till merparten av aktieutdelningarna men att soliditetsmålen ändå uppnås. Pengarna ska tillfalla nämnden för arbete och välfärd och användas Yrkanden Gunnar Storbjörk (S) med instämmande av Carin Högstedt (V): Kommunfullmäktige beslutar att inte begära utdelning från Växjö kommunföretag AB. Bo Frank (M): 1. Kommunfullmäktige uppdrar till kommunens ombud vid Växjö Kommunföretag ABs bolagsstämma våren 2014 att rösta för utdelning på totalt 34,5 mkr med hänvisning till 5.1 i lagen om allmännyttiga kommunala bostadsbolag. Förutsättningen är att det finns fritt eget kapital disponibelt för utdelning. Utdelningen ska användas åren för åtgärder inom ramen för kommunens bostadsförsörjningsansvar enligt kommunchefens skrivelse. Pengarna ska tillfalla nämnden för arbete och välfärd. 2. Kommunfullmäktige beslutar att Växjö Kommunföretag AB får i uppdrag att fördela utdelningen på 34,5 mkr på bostadsbolagen med hänvisning till 5.1 i lagen om allmännyttiga kommunala bostadsbolag, under förutsättning att resultaten så medger. Beslutsordning Ordförande Bo Frank ställer yrkandena mot varandra och konstaterar att utskottet beslutar i enlighet med det egna yrkandet. Omröstning begärs. Utskottet godkänner följande omröstningsordning: Ja för bifall till Bo Franks yrkande. Nej för bifall till Gunnar Storbjörks yrkande. Utdragsbestyrkande 26(30)

27 596 fortsättning Omröstningsresultat Bo Franks yrkande antas med 4 röster mot 3 röster för Gunnar Storbjörks yrkande. LEDAMÖTER ERSÄTTARE SOM TJÄNSTGÖR JA NEJ AVSTÅR Charlotta Svanberg (S) Nej Per Schöldberg (C) Ja Anna Tenje (M) Ja Nils Fransson (FP) Ja Gunnar Storbjörk (S) Nej Carin Högstedt (V) Nej Bo Frank (M) Ja RÖSTNINGSRESULTAT 4 3 Utdragsbestyrkande 27(30)

28 597 Redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll Dnr KS/2013:87 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen. Kommunkansliet har i en skrivelse den 12 december lämnat en redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll. Utdragsbestyrkande 28(30)

29 598 Övrigt Charlotta Svanberg (S) önskar kommunstyrelsens ordförande och övriga arbetsutskottet en god jul. Bo Frank (M) tackar arbetstutskottet för det gångna året och tillönskar arbetsutskottet en god jul. Utdragsbestyrkande 29(30)

30 599 Ny ansvarig för stationsområdet från Socialdemokraterna Dnr KS/2013:645 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen utser Gunnar Storbjörk (S) till ny ansvarig politiker för utvecklingen av stationsområdet istället för Charlotta Svanberg (S) Kommunstyrelsen har i 320/2013 utsett ansvariga politiker för utvecklingen av stationsområdet på samma sätt som kommunen har ansvariga politiker för t.ex. Arenastaden. Utdragsbestyrkande 30(30)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric

Läs mer

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9:00 11:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S)

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP) Plats A-salen Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg

Läs mer

A-salen, kommunhuset

A-salen, kommunhuset Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:15 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) 194-199, 201-214 Charlotta Svanberg (S) 194-211, 213-214 Per Schöldberg (C) 194-198, 200-214 Anna Tenje (M) 194-197, 199-214

Läs mer

KALLELSE Kommunstyrelsen 2013-12-30. Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende 1 36.

KALLELSE Kommunstyrelsen 2013-12-30. Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende 1 36. KALLELSE Kommunstyrelsen 2013-12-30 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende 1 36. Tid 2014-01-07, kl. 13:30 Plats A-salen, kommunhuset Martin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00-11:10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17 Tid och plats A-salen klockan 09.30 11.20 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) 1:e vice ordförande Anna Tenje (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Eva Johansson

Läs mer

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21 Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), 11 17 Tony

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 7 februari 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:53 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson

Läs mer

KALLELSE Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-12-11

KALLELSE Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-12-11 KALLELSE Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-12-11 Kommunstyrelsens arbetsutskott kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende 1 19. Tid 2013-12-17, kl. 10.00 Plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13:30 15.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04. Klockan 10.00 i A-salen. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04. Klockan 10.00 i A-salen. Åsa Karlsson Björkmarker Plats och tid Beslutande Ledamöter Klockan 10.00 i A-salen Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10 Tid och plats A-salen klockan 10.00 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C) ordförande Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Cheryl Jones Fur (MP) Tomas Thornell (S)

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Tid och plats H-salen, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2014-01-21. Beslutande Ledamöter Nils Posse, ordf M Ulf Hedin Nils Fransson Berith Swalander M

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2014-01-21. Beslutande Ledamöter Nils Posse, ordf M Ulf Hedin Nils Fransson Berith Swalander M Plats Utvandrarnas Hus Tid Kl. 14:00 20:50 Beslutande Ledamöter Nils Posse, ordf M Ulf Hedin M Nils Fransson FP Berith Swalander M Ulf Hedin M Bo Svensson MP Jimmi Jonsson FP 1-6 Elisabeth Risedal V Ann

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:05 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP) Övriga

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE Kommunstyrelsen 2016-12-14 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 20 december 2016 kl. 15.30 (i samband

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09 Tid och plats C-salen klockan 13.30-14.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S), 103, 108, 114, 104, 115 Ann-Christin Eriksson (V), 105-107, 109-113 Ulf Hedin (M) Oliver

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Byggnation av nytt stadshus investeringskalkyl

Byggnation av nytt stadshus investeringskalkyl 140 Dnr 2017-00041 Byggnation av nytt stadshus investeringskalkyl Styrelsens beslut 1. Styrelsen för VKAB godkänner Vöfabs beslut om att: Utföra nybyggnad av nytt stadshus med station och Växjös vardagsrum,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10:00-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl 13.00 14.00 Beslutande ledamöter Stig Karlsson (S), ordförande Kenneth Sandberg (MP), vice

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Tony Lundstedt (S) Anders Mårtensson (V) Catharina Carlsson (M) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Tony Lundstedt (S) Anders Mårtensson (V) Catharina Carlsson (M) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Lena Wibroe (M)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Lena Wibroe (M) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 15:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-13. Klockan 10.00 i A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-13. Klockan 10.00 i A-salen Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Klockan 10.00 i A-salen Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Anna Tenje (M) Catharina

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9.15 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Tid och plats A-salen, kl. 13:30 13:45 Beslutande Ledamöter Anna Tenje (M), ordförande Catharina Winberg (M) Tony Lundstedt (S) Pernilla Tornéus (M) Ulf Hedin (M) Eva Johansson (C) Cheryl Jones Fur (MP)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11. Kommunstyrelsen (6) Peter Ljungdahl (C) Daniel Jensen Ulf Rexefjord

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11. Kommunstyrelsen (6) Peter Ljungdahl (C) Daniel Jensen Ulf Rexefjord Nr 11 Kommunstyrelsen 2017-11-22 1(6) Tid och plats Onsdagen den 22 november 2017, klockan 17.00 17.30, i Tingshuset i Mellerud Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson (S) Thomas Hagman (S) Martin Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Omsorgsförvaltningens stora konferensrum, kl. 15:10-15:25 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Anna Zelvin (KD), 1:e vice ordförande Julia Berg (S), 2:e vice ordförande Benny Johansson

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) René Jaramillo (KD) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen, kommunhuset. Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) René Jaramillo (KD) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen, kommunhuset. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Ulf Hedin (M) Patric

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE 2016-12-14 kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 20 december 2016 kl. 15.30 (i samband med pausen av kommunfullmäktige)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Charlotta Svanberg (S), ordförande. Per Schöldberg

A-salen, Växjö kommun. Charlotta Svanberg (S), ordförande. Per Schöldberg Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Charlotta Svanberg (S), ordförande Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Tony Lundstedt (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-08-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-08-19 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Budget 2018 och plan

Budget 2018 och plan 8(40) Ks 70 Ks2017/0161 041 Budget 2018 och plan 2019-2022 Förslag till beslut beslutar att i kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till budget lägga till 1.2 miljoner till ökad bemanning inom äldreomsorgen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16:30 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Karl-Erik Nedfors (C), tjänstgörande

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2017-03-30 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade pga gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB Tid och plats Sammanträdesrum, kl. 14.00-16.10 Beslutande Ledamöter Catharina Winberg (M), Ordförande Maria Carlsson (S), 1:e vice ordförande Tobias Adersjö (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE Kommunstyrelsen 2016-06-07 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 14 juni 2016 kl. 10.30 i Utvandrarnas

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2 KALLELSE Kommunstyrelsen 2015-06-11 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2 Tid och plats tisdagen den 16 juni 2015 kl. 12.50 i Utvandrarnas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-02-11

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-02-11 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (5)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (5) Kommunstyrelsen 2018-08-27 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-16:50, ajournering kl. 16.30-16.35 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Kommunstyrelsen 2014-02-04 1 (3)

Kommunstyrelsen 2014-02-04 1 (3) Gagnefs kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-02-04 1 (3) Sida Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 08.00-08.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sofia Jarl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 13:55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-03-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-03-25 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Elsa Jönsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Kjell Jönsson (V) Bertil Olsson (KD)

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(15) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00 14.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer