Dagordning Antal sidor: 5 Datum: Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dagordning Antal sidor: 5 Datum: Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping"

Transkript

1 Dagordning Antal sidor: 5 Datum: Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Kallade: Anna Bisso (AB) Conny Nilsson (CN) Lars-Erik Westman (LEW) Mikael Thelander (MT) Nazanin Sultani (NS) ej närvarande Nicklas Brunlöf (NB) Per Ekberg (PE) Peter Gentzel (PG) Ralf Lundberg (RL) 1. Mötes öppnas CN öppnar möte. 2. Föregående protokoll Nytt kvalsystem Gällande punkten från föregående protokoll om nytt valsystem så fortlöper arbetet inom såväl SEH Dam som SEH Herr med att se över respektive serier och kvalspel till Elitserierna. Beachhandbolls-SM NB redogör för att SM-veckan kommer att gå av stapeln i Norrköping 2016 och att man redan etablerat kontakt med kommunen angående ett samarbete för att få dit Beach-SM det året. Norrköpings kommun har även intresse av att arrangera SM Arbetsgruppen för beachhandbollen föreslår för TK att låta Norrköpings kommun få SM-arrangemanget på två år med start 2015 för att organisationen ska sätta sig till 2016 och SM-veckan. TK beslutar att gå på detta förslag och arbetsgruppen får i uppdrag att arbetar vidare med detta. Efter detta så lades protokoll till handlingarna. 3. TK-ärenden Vinslövs HK TK beslutar att de två senaste matcherna ska sluta med 0 10 förluster för laget. Norrfjärdens IF TK godkänner åldersdispensen för två spelare att delta i Trim-SM Västernorrland/Jämtlands protokoll RL får i uppdrag av TK att återkoppla angående protokollets innehåll och att regionen tillåtit åldersdispenserna för två spelarna födda 1999 att spela seniorhandboll. 4. Ekonomisk rapport NB går igenom svarta listan.

2 5. Rapport från styrelsen PE gör en genomgång av styrelsemötet och att en stor punkt var en dialog med lägergruppen om dess verksamhetsutveckling. Styrelsen har även haft ett möte med Handbollslandslagets AB, samt möte om de två stora kommande landslagsarrangemangen (EM 2016 för damer & EM 2020 för herrar). Elitlicens Elitserien Dam På ett av mötena diskuterades även att det behövs göras en avstämning av det ekonomiska läget i föreningarna i Elitserien Dam innan man sätter ett regelverk för hur en Elitlicens ska fungera för serien. 6. Rapport från Svensk Elithandboll Inför planeringen av terminplan 2015/2016 önskar SEH Herr spela omgång 1 mellan 9-13 september och SMfinal lördagen den 21 maj Förtydligande om mörka/ljusa tröjor kan behövas framförallt vid TV-matcher. Peter informerar klubbarna inför nästa säsong. 7. Ungdoms-SM Lottningsprinciper Punkten tas med till nästa möte då de äldre lottningsprinciperna ännu inte är funna. Nytt spelsystem för juniorer NB presenterar en ny version av det nya spelsystemet som presenterade på föregående möte för juniorklasserna i Ungdoms-SM Stadium Handboll Cup. Detta förslag tas med till tjänstemannagruppen för att sammanställas till en remiss som ska skickas ut till distrikten. Fullstor plan NB får i uppdrag att återkoppla angående Steg 3 i Uppsala och i Kungälv angående planmåtten.. 8. Bollar Andelen distrikt som återkopplat är för få för att en sammanställning kan göras och punkten skjuts på framtida telefonmöte. NB får i uppdrag att sammanställa svaren så fort alla distrikten skickat in de. TK bestämmer nytt datum för sista dag för svar till onsdagen den 9/ Terminplanen TK-beslutar att det måste vara minst två spelfria dagar mellan varje match i Elitserien Herr(om inte iblandade föreningarna kommer överens om annat), samt att det inte ska vara några spelfria dagar i terminplanen mellan omgångarna.

3 TK beslutar att arbetsprocessen inför kommande säsongs inläggning av spelschemat i TA kommer att gå till på följande sätt för Elitserien Herr: Klubbarna kommer att få rapportera in sina speldagar till SHF, inte direkt i TA. NB får sedan i uppgift att lägga spelschemat och återkoppla till föreningarna vid eventuella felläggningar. SEH meddelar att de säsongen vill ha speldagar december ut. TK beslutar att Ungdoms-SM:s Finalspel 2016 kommer att spelas helgen den april och 2017 helgen den 31/3-2/4 (orter beslutas vid senare tillfälle). 10. Skrivelse Växjö HF Punkten togs upp för information. 11. SverigeCupen Just nu håller SHF och lokala organisationen på att göra en utvärdering av turneringen, där bland annat alla deltagande lag får komma med synpunkter på hur vi ska utveckla turneringen till kommande säsong. Utvärderingsmöte är satt till den 18 december med den lokala organisationen. Dock kan de som var där påpeka att orten och spelplatsen som sådan var bra och att hallarna var mycket bättre än tidigare, då de hade högre publikkapacitet än innan. Något annat som upplevdes som mycket positivt var Webbsändningarna, där tittarsiffrorna var mycket bra för turneringar av denna kategori. Protokoll från denna utvärdering kommer att skickas ut till TK och samtliga distrikt innan jul. 12. Trim-SM Trim-SM kommer att spelas I Skövde mellan den 8 9 maj I turneringen så kommer Svenska Handbollförbundets representationsbestämmelser gälla för turneringen och spelarna får bland annat vara födda senast Oldboys-/Oldgirls-klass från och med 2015 TK diskuterade på mötet om att inför en till klass bredvid Trim-klassen under turneringen för att stimulera fler spelare att komma tillbaka till handbollen. Principer som diskuterades var: Ingen licenserad spelare får delta (inte varit aktiv under säsongen ). Spelare får vara mellan år (född mellan ). Lagen behöver inte vara knutna till någon förening. SHF söker tips på privatpersoner som skulle kunna tänka sig att vara med i någon av klasserna och som kontaktperson utses NB. 13. Vision 2017 Gemensamt anmälningsdatum TK beslutar att det gemensamma anmälningsdatum för alla serier, med start säsongen , kommer att vara den 1 maj. Detta datum kommer sedan att gälla säsongerna framöver.

4 Sanktionerade turneringar TK vill skapa ett dokument med regelpunkter som de sanktionerade turneringarna inte får göra avsteg ifrån. Exempel på regler som turneringarna inte ska kunna få göra avsteg ifrån är: 2 röda kort är per automatik en match avstängning. Punktmarkering utefter SHF:s regelverk. Tidsstop vid skada på planen och ledare kallas in. Matchtid för J-, A-, B- & C-Ungdom. TK kommer att fylla på denna lista till nästa möte. Ta fram vattenstämpel som de sanktionerade turneringarna kan använda för att upplysa om att de följer Svenska Handbollförbundets bestämmelser. Konsekvenserna av de nya åldersbestämmelserna TK diskuterar statistiken och ber NB plocka fram mer statistik och inför nästa möte, och som kan presenteras på kommande kommittékonferensen. 14. Övrigt Uppdragslista NB upprättar en uppdragslista som skickas med utifrån detta protokoll. Kommittékonferens TK nominerar AB och LEW till kommittékonferensen, med MT som reserv. Punkter som TK vill diskutera på konferensen ligger som bifogad fil. Träff med de regionalt tävlingsansvariga TK lägger på förslag den 7/1 i Jönköping kl.10. Vad ska de regionsansvariga ha med sig: Seniordispenser, hur arbetar ni och hur många fall har ni haft? Hur många lag har ni denna säsong i klasserna under A-Ungdom (distriktsvis). Vad har de som är regionalt tävlingsansvarig för arbetsuppgifter idag och hur ser de på sina nya arbetsuppgifter. Kommande möten TK-mötet byter datum från den 15/1 till den 7/1. Utvärdering av lottningsprocessen LEW går igenom processen, samt vilka frågor som skickats ut. Svaren kommer att sammanfattas och ligga till grund för kommande års lottning för att bättre tillgodose föreningarnas önskemål. Presentation av sammanställningen kommer att presenteras för TK innan årsskiftet. 15. Avslut CN avslutar med att tacka för bra diskussioner och ett väl genomfört möte.

5 TK:s punkter inför Kommittékonferensen Tillsammans med Utbildningskommittén NIU-gymnasiernas inverkan på Vision 2017 s mål om att behålla fler spelare Problematiken som uppstår när mindre föreningar på landsorten tappar spelare till andra orter och tvingas lägga ner sin verksamhet. Bör det göras en konsekvensanalys på området för att ställa de positiva faktorerna mot de negativa? SverigeCupen återkoppling Mål- och visionsdokument, samt svar på frågan: Varför spelar vi turneringen och kan vi göra det på något annat sätt som passar mål- och visionsdokumentet bättre? Resultat- och tabellvisning ska ej få visas på hemsidor för seriespel/turneringar för spelare under 12 års ålder (införande från säsongen ) Varför: Tydligt ställningstagande från Svensk Handboll. Vi möter Barnkonventionen på ett bättre sätt. Vi minskar hetsen kring resultatet och förhoppningsvis toppningen/utslagningen i tidig ålder. Flera andra stora idrotter som bland annat innebandy och basket arbetar efter denna modell. Ansvar för rekryteringsverksamheten inom handbollen Det traditionella är att ansvaret för rekrytering och behålla spelare landar som en tävlingsfråga eller på tävlingsorådet. TK anser att det bör vara fler verksamhetsområden som behöver samarbete för att vi på ett bättre sätt ska organisera oss, bli fler och behålla spelare en längre i upp i åldrarna. Minihandbollen är ett exempel på detta och TK vill ha hjälp med hur vi utvecklar detta område så att det anpassas mera utifrån barnens perspektiv. Sanktionerade turneringar med Dommarkommittén Skapa ett dokument med regelpunkter som de Sanktionerade turneringarna inte får göra avsteg ifrån. Skadeutveckling de senaste åren Presentation av en jämförelseav antal skador och typ av skador mellan säsongen 2013/2014 och 2014/2015. Antal urdragningar och orsaken till urdragningar Presentation av föreningarnas svar. Nytt spelsystem för juniorer i Ungdoms-SM Med nytt spelsystem och fler matcher för samtliga inblandade så hoppas vi kunna få fler A-ungdomslag att hålla ihop upp i junioråldern och på så sätt behålla fler spelare längre.

Protokoll Antal sidor: 5 Datum: 2014-10-14 Tid: 09:30-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping

Protokoll Antal sidor: 5 Datum: 2014-10-14 Tid: 09:30-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Protokoll Antal sidor: 5 Datum: 2014-10-14 Tid: 09:30-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Kallade: Anna Lindblad (AL) Conny Nilsson (CN) Lars-Erik Westman (LEW) Mikael Thelander (MT) Nazanin Sultani

Läs mer

Protokoll 1. Antal sidor: 5 Datum: Tid: 09:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping

Protokoll 1. Antal sidor: 5 Datum: Tid: 09:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Protokoll 1. Antal sidor: 5 Datum: 2014-08-19 Tid: 09:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Kallade: Anna Bisso (AB) Ej Närvarande Conny Nilsson (CN) Lars-Erik Westman (LEW) Mikael Thelander (MT) Nazanin

Läs mer

Dagordning Antal sidor: 7 Datum: 2015-01-07 Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping

Dagordning Antal sidor: 7 Datum: 2015-01-07 Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Dagordning Antal sidor: 7 Datum: 2015-01-07 Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Kallade: Anna Bisso (AB) Inte närvarande Conny Nilsson (CN) Inte närvarande Lars-Erik Westman (LEW) Mikael Thelander

Läs mer

Anteckningar Datum: 2013-05-10 Antal sidor: 6 Starttid: 13:00 Plats: Skövde

Anteckningar Datum: 2013-05-10 Antal sidor: 6 Starttid: 13:00 Plats: Skövde Anteckningar Datum: 2013-05-10 Antal sidor: 6 Starttid: 13:00 Plats: Skövde Deltagande: Svenska Handbollförbundets Tävlingskommitté - Anna Lindblad Svenska Handbollförbundets Tävlingskommitté - Lars-Erik

Läs mer

KAPITEL 2. NATIONELLA MATCHER Reviderat 2015-06-11

KAPITEL 2. NATIONELLA MATCHER Reviderat 2015-06-11 KAPITEL 2 NATIONELLA MATCHER Reviderat 2015-06-11 Innehåll Serieansvar och administration 2:1 Lottning till SM-slutspel 2:2 Regler för upp- och nedflyttning 2:3 Vakanta platser 2:4 Reservlags inplacering

Läs mer

Tävlingshandbok Småland-Blekinge HF

Tävlingshandbok Småland-Blekinge HF Tävlingshandbok Småland-Blekinge HF Uppdaterad 2018-08-10 1 Innehåll 1. Definitioner/terminologi... 3 2. Seniorserier... 4 3. Ungdomsserier... 7 4. Urdragningar... 12 5. DM... 13 6. Säsongsplanering...

Läs mer

Spelarutbildning från bollskola till distrikt

Spelarutbildning från bollskola till distrikt Spelarutbildning från bollskola till distrikt Stockholms Handbollförbund vill utbilda och utveckla spelare och tränare för att höja nivån på handbollen i Stockholm. Inom spelarutbildningen i Stockholm

Läs mer

Information med tillhörande kommentarer

Information med tillhörande kommentarer Information med tillhörande kommentarer gällande Ändringar / Justeringar i Tävlingsbestämmelserna m.m. inför säsongen 2013/2014 Följande Ändringar/Justeringar/Förtydligande är inskrivet i den kommande

Läs mer

Protokoll vid Norrbotten handbollförbunds styrelsemöte nr 6, 14 december 2014 i Luleå.

Protokoll vid Norrbotten handbollförbunds styrelsemöte nr 6, 14 december 2014 i Luleå. Norrbottens Handbollförbund Protokoll vid Norrbotten handbollförbunds styrelsemöte nr 6, 14 december 2014 i Luleå. Närvarande: Monica Johansson Förbundsordförande Sara Lundberg, (Sekreterare) Carola Skalman

Läs mer

Vi har i detta dokument försökt att förtydliga regelverket, beskriva för vilken målgrupp serierna är ämnade samt lyfta de större förändringarna.

Vi har i detta dokument försökt att förtydliga regelverket, beskriva för vilken målgrupp serierna är ämnade samt lyfta de större förändringarna. Tennis Syds serier Utomhusserierna -09 är tredje omgången av Tennis Syds serier. Under resans gång har vi tagit emot synpunkter från medverkande klubbar samt serieansvariga i de tidigare distrikten. De

Läs mer

Verksamhetskonferens 2017

Verksamhetskonferens 2017 Verksamhetskonferens 2017 VARFÖR ÄR VI HÄR? - att informera om verksamheten och faktorer som kan gynna utvecklingen av Skånsk Handboll - presentera nyheter och några av förbundets nya satsningar - skapa

Läs mer

Information med tillhörande

Information med tillhörande Information med tillhörande kommentarer gällande Ändringar/Justeringar i Tävlingsbestämmelserna m.m. inför säsongen 2015/2016 Följande Ändringar/Justeringar/Förtydligande är inskrivet i den kommande upplagan

Läs mer

TÄVLINGS- HANDBOKEN SPELÅRET 2015-2016 SHF /RL/ 2015-08-16

TÄVLINGS- HANDBOKEN SPELÅRET 2015-2016 SHF /RL/ 2015-08-16 TÄVLINGS- HANDBOKEN SPELÅRET 2015-2016 SHF /RL/ 2015-08-16 SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDETS TÄVLINGSHANDBOK Tävlingsbestämmelserna fastställs av FS alt. SHF:s årsmöte. Tävlingshandboken fastställs av TK. Innehållsförteckning

Läs mer

KAPITEL 2 NATIONELLA MATCHER

KAPITEL 2 NATIONELLA MATCHER KAPITEL 2 NATIONELLA MATCHER Innehåll Serieansvar och administration 2:1 Lottning till SM-slutspel 2:2 Regler för upp- och nedflyttning 2:3 Vakanta platser 2:4 Reservlags inplacering i serie 2:5 Ungdomsturnering

Läs mer

Seriespelet Presenterat vid lagledarmötet 21 mars 2018 STOCKHOLMS GOLFFÖRBUND

Seriespelet Presenterat vid lagledarmötet 21 mars 2018 STOCKHOLMS GOLFFÖRBUND Seriespelet 2018 Presenterat vid lagledarmötet 21 mars 2018 Tävlingskommittén: Nadja Vigert (TKO) Bengt Norén Tina Sturesson Kansli: Ingela Berglund Maria Magnusson Agenda Maria Möller förbundsordföranden

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 1-16 Tid: Plats: 6-7 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Mats Peterson (MP) Carina

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR VÅRMÖTE 2016 SENIORSEKTIONEN/DAMER

MINNESANTECKNINGAR VÅRMÖTE 2016 SENIORSEKTIONEN/DAMER MINNESANTECKNINGAR VÅRMÖTE 2016 SENIORSEKTIONEN/DAMER Plats: Järavallen Barsebäck Datum: 2016-04-07 1. Konferensen öppnades 2. Dagordningen gicks igenom och godkändes 3. Genomgång av årets seriespel. Inga

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 6/2014 Datum: 2014-06-09 Tid: 20:00-21:15 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

Anmäl ditt lag på kaik.se/cuper

Anmäl ditt lag på kaik.se/cuper VÄLKOMMEN till Katrineholm Handboll Cup för BCD-ungdom som spelas lördag 16 april och söndag 17 april 2016 i Katrineholm. En av Sveriges populäraste cuper för ungdomar mellan 10 och 15 år. FAKTA Alla matcher

Läs mer

Ovetskap om föreskrifterna och regler fritager inte från ansvar.

Ovetskap om föreskrifterna och regler fritager inte från ansvar. Följande tillägg till SHFs tävlingsbestämmelser för barn och ungdom gäller för Norrbottens Handbollförbund. Föreskrifterna har utfärdats av förbundsstyrelsen. Tävlingskommittén (TK) kan utfärda kompletterande

Läs mer

Information med tillhörande

Information med tillhörande Information med tillhörande kommentarer gällande Ändringar/Justeringar i Tävlingsbestämmelserna m.m. inför säsongen 2014/2015 2014-06-17 Följande Ändringar/Justeringar/Förtydligande är inskrivet i den

Läs mer

HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL. Augusti 2015. Handledning klasshandboll 2015.indd 1 2015-08-19 08:06:06

HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL. Augusti 2015. Handledning klasshandboll 2015.indd 1 2015-08-19 08:06:06 HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL Augusti 2015 Handledning klasshandboll 2015.indd 1 2015-08-19 08:06:06 Handledning klasshandboll 2015.indd 2 2015-08-19 08:06:06 Förord Att arrangera handboll

Läs mer

TÄVLINGSHANDBOKEN SPELÅRET 2012 2013

TÄVLINGSHANDBOKEN SPELÅRET 2012 2013 TÄVLINGSHANDBOKEN SPELÅRET 2012 2013 SHF /RL/ 2012-08-31 SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDETS TÄVLINGSHANDBOK Tävlingsbestämmelserna fastställs av FS alt. SHF:s årsmöte. Tävlingshandboken fastställs av TK. Innehållsförteckning

Läs mer

Damer :7 Förbundsserier RL

Damer :7 Förbundsserier RL Damer 0-09- 3: Förbundsserier 0-0 RL 3 6 9 0 Regionala serier 0-0 3 6 9 0 NÖ SV 3 3 6 6 9 9 0 0 3 N ÖSN ÖSS VSN VSV S 3 3 3 3 3 3 6 6 6 6 6 6 9 9 9 9 9 0 0 0 0 0 Västerbotten Uppland Mellansvenska Västergötland

Läs mer

UTBILDNINGSERSÄTTNING

UTBILDNINGSERSÄTTNING Beslut gällande UTBILDNINGSERSÄTTNING 2015-05-04 Förtydligande och ändringar inför 2015/2016 är markerade med röd kursiv fet stil Beslut SHF:s extra förbundsmöte den 24 april 2005 beslutade enligt förslaget

Läs mer

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER - KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Innehåll Definitioner och åldersbestämmelser 8:1 Licens- och försäkringsbestämmelser 8:2 Övergång till annan förening inom Sverige - Övergångsanmälan

Läs mer

Projekt Skapat Sida. Skapat av Godkänt av Dokumentets namn Version

Projekt Skapat Sida. Skapat av Godkänt av Dokumentets namn Version 1 ( 5 ) FS - möte nr 8 år 15/16 Förbundskansliet, Solna 2016-02-17 114-132 Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande Martin Klabere (MK) Mikaela Mikaelsson (MM) tom 126 Krister Azelius (KA) Pernilla

Läs mer

BLI EN DEL AV HANDBOLLEN

BLI EN DEL AV HANDBOLLEN BLI EN DEL AV HANDBOLLEN ETT AV SVERIGES POPULÄRASTE LANDSLAG Handboll är den tredje mest populära lagsporten efter fotboll och hockey. Populariteten har visat sig tydlig på tittarsiffrorna. När herrlandslaget

Läs mer

Inbjudan till seriespel i vattenpolo 2016/2017

Inbjudan till seriespel i vattenpolo 2016/2017 Inbjudan till seriespel i vattenpolo 2016/2017 Svenska Simförbundet (SSF) tillsammans med Poloutskottet samt Tävlingskommittéen för vattenpolo ber härmed att få inbjuda till 2016/2017 års seriespel i vattenpolo

Läs mer

Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström, Gunilla Björkman & Sofie Widal

Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström, Gunilla Björkman & Sofie Widal Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 3 april 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström,

Läs mer

Pojkar år 2018 (7mot7)

Pojkar år 2018 (7mot7) Pojkar 10-12 år 2018 (7mot7) Välkomna! SPELFORMER 2018/2019 2018 (Lokalt) 7-9 år: 5mot5 10-12 år: 7mot7 12-14 år: 9mot9 14-19 år: 11mot11 2019 (Nationellt) 7 år: 3mot3 8-9 år: 5mot5 10-12 år: 7mot7 13-14

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL

HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL Huvudsponsor för Svenska Handbollförbundet HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL September 2009 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord 2 Distriktsarbetet 3 Förslag på tidsplan för distriktet 4 Inbjudan 5

Läs mer

VISION SVENSK HANDBOLL

VISION SVENSK HANDBOLL VISION SVENSK HANDBOLL 2017 SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET Idrottens Hus, 114 73 Stockholm Telefon +46 (0 ) 8-699 60 00 Mejl info@handboll.rf.se Webb www.svenskhandboll.se VISION 2017 Svensk handboll alltid

Läs mer

Föregående protokoll är justerat och godkänt.

Föregående protokoll är justerat och godkänt. Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 12 februari 2015, telefonmöte. Närvarande (de i fetstil på plats i Öresunds kontor/stockholm): Styrelsemedlemmar Mats Qviberg Lars Persson

Läs mer

Närvarande tjänstemän: Johan Sares, Karin Ersson, Anci Wadman, Ludvig Remb.

Närvarande tjänstemän: Johan Sares, Karin Ersson, Anci Wadman, Ludvig Remb. Protokoll Längdråd 29/1 2018 kl 18.00-20.00 Närvarande ledamöter: Göran Nilsson, Per-Åke Yttergård, Johan Ericsson, Patric Björk, Anna Mirårs, Lasse Jonsson, Niklas Jonsson, Cathrine Engman, Annika Dahlman.

Läs mer

Kapitel 3. Generella bestämmelser Lagen indelas i serier efter kortaste resväg (enligt Google Maps) inom nedanstående regionindelning.

Kapitel 3. Generella bestämmelser Lagen indelas i serier efter kortaste resväg (enligt Google Maps) inom nedanstående regionindelning. FÖRBUNDS- OCH REGIONALA SERIER Kapitel 3 Innehåll Herrar Förbunds- och regionserier, herrar 3:1 Herrserierna 3:2 SM-slutspel, kvalspel 3:3 Grundspel, september april 3:4 Slutspel, april - maj 3:5 Vakansplatser,

Läs mer

Protokoll Upplands Fotbollförbund Representantskapsmöte på Scandic Hotel, nord i Uppsala kl

Protokoll Upplands Fotbollförbund Representantskapsmöte på Scandic Hotel, nord i Uppsala kl Protokoll Upplands Fotbollförbund Representantskapsmöte 2002-11-21 på Scandic Hotel, nord i Uppsala kl. 19.00 1. REPRESENTANTSKAPET SOM BESLUTANDE MYNDIGHET Ordförande Mats Holmberg hänvisade till Upplands

Läs mer

Innehåll

Innehåll Innehåll... 2... 2... 2... 2... 3... 3... 3... 3... 3... 4... 4... 4... 4... 4... 4... 4... 5... 5... 5... 5... 6... 6... 6... 7 1 Sölvesborg Padel League (SPL) är öppen för alla. Matcherna spelas på House

Läs mer

IFK Skövde Handboll Säsongen 2010-2011

IFK Skövde Handboll Säsongen 2010-2011 Skövde Säsongen 2010-2011 NU TAR VI ETT STEG TILL Kommande säsong firar vi att vi tillhört den svenska handbollseliten i 20 år. Vi jobbar nu vidare på att återigen ta steget upp bland topp fyra. Två hemvändare,

Läs mer

Går i linje med RF:s strategi för Svensk Idrott 2025 och riktlinjerna inom Idrottslyftet.

Går i linje med RF:s strategi för Svensk Idrott 2025 och riktlinjerna inom Idrottslyftet. Vad är Grundstenen? En total genomlysning av handbollsklubben där vi tar vara på vad andra klubbar gjort bra och ger en meny av förslag och idéer för att tillsammans bygga den bästa klubben på platsen

Läs mer

Evelina Stenmark, ordf Sofia Dahlström Bengt- Ove Bengtsson Micael Källman Johanna Larsson

Evelina Stenmark, ordf Sofia Dahlström Bengt- Ove Bengtsson Micael Källman Johanna Larsson Distriktsstyrelsen Protokoll nr 6/2014 2014-08-19 Tid: Lördag 9 augusti kl 13.00 Plats: Närvarande: Jönköping Evelina Stenmark, ordf Sofia Dahlström Bengt- Ove Bengtsson Micael Källman Johanna Larsson

Läs mer

Stocksunds Curlingklubb Klubbaktiviteter säsongen 2015-2016

Stocksunds Curlingklubb Klubbaktiviteter säsongen 2015-2016 2015-2016-pa2.xls Stocksunds Curlingklubb Klubbaktiviteter säsongen 2015-2016 Medlemstider Vardagsspel dagtid Tisdagar och Torsdagar 9-12 Måndagar 19.30-23, Onsdagar 19.30-23, OBS Vardagsspel kvällar v48-v51

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 7-16 Tid: Plats: 10-11 november Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Anders Holmberg(AH) Jonas

Läs mer

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet Bilaga 3. Representantskapet 2017-12-08 Till: Samtliga föreningar ---------------------------------- Struken text = Förslag till borttagen text Röd text = Förslag till ny text Blå text = ÖLFF:s bestämmelser

Läs mer

Seriebestämmelser,

Seriebestämmelser, Seriebestämmelser, 2015-2016 1 Matchtider Serie Matchtid Speldagar U16 Örebro/ 3 x 20 min. Lördagar seriespel U15 Örebro/ 3 x 20 min. Söndagar seriespel U14 Örebro/ 3 x 15 min. Lördagar seriespel U13 Örebro/

Läs mer

Protokoll från GDF:s styrelsemöte, telefonmöte

Protokoll från GDF:s styrelsemöte, telefonmöte Protokoll från GDF:s styrelsemöte, telefonmöte. 2018-09-24 Närvarande: Anita Fagerholm, Linda Edensand, Pernilla Torerud, Johanna Johansson, Johan Lundgren, Joakim Karlsson, Stefan Peterson samt Paul Olsson.

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

Serieinformation

Serieinformation Serieinformation 2018-2019 2018-06-26 10:40 Sid 1 av 8 Serieinformation 2018-2019 Nu är serieindelningen och lottningen för säsongen 2018-2019 klara. Alla serier ligger ute på föreningens ibis-sida och

Läs mer

2 Mötets behöriga utlysande Mötet ansågs i behörig ordning utlyst. Kallelser och handlingar har skickats ut i god tid.

2 Mötets behöriga utlysande Mötet ansågs i behörig ordning utlyst. Kallelser och handlingar har skickats ut i god tid. Protokoll från SKIF s styrelsemöte i Jönköping 2017-11-24 Anna Andersson Oskar Danielsson KåGe Jönsson Anna Brännvall Hans Falk Niklas Larsson Håkan Ullefors Marcus Pauckstadt Tobbe Hallberg Bo Svensson

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE (18:00-20:00) Telefonmöte

PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE (18:00-20:00) Telefonmöte PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE 01-2018 2018-01-30 (18:00-20:00) Telefonmöte Deltagare - Svemo Tommy Allansson Joakim Svensson Magnus Markenfelt Malin Nylund Peter Isgren Olivia Olsson Sammankallande

Läs mer

Reglemente för NHF:s tävlingar 2015-2016

Reglemente för NHF:s tävlingar 2015-2016 Reglemente för NHF:s tävlingar 2015-2016 ... 1 Tävlingskalender 2015-2016... 5 Adminstration... 5 Seniorer... 5 Ungdom... 5 Serieindelningar... 5 Ungdom... 5 Avgifter... 6 Seniorer... 6 Seriespel... 6

Läs mer

VISION SVENSK HANDBOLL

VISION SVENSK HANDBOLL VISION SVENSK HANDBOLL 2017 SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET Idrottens Hus, 114 73 Stockholm Telefon +46 (0 ) 8-699 60 00 Mejl info@handboll.rf.se Webb www.svenskhandboll.se Vision2017.indd 1-2 2013-08-22 10:17

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (5) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 05-2014 2014-04-22 (19.30-21.30) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Magnus Markenfelt Håkan Olsson Tommy Allansson Koordinator Ledamot Ledamot Sammankallande

Läs mer

Samsyn Dalarna. vårt bästa för barnens bästa. För lagidrotterna: Bandy Fotboll Handboll Innebandy Ishockey. FOTO: Lennart Månsson, Bildbyrån

Samsyn Dalarna. vårt bästa för barnens bästa. För lagidrotterna: Bandy Fotboll Handboll Innebandy Ishockey. FOTO: Lennart Månsson, Bildbyrån Samsyn Dalarna vårt bästa för barnens bästa För lagidrotterna: Bandy Fotboll Handboll Innebandy Ishockey FOTO: Lennart Månsson, Bildbyrån Våra värdeord för Samsyn är Samverkan Kommunikation Uppföljning

Läs mer

Stocksunds Curlingklubb Klubbaktiviteter säsongen 2014-2015

Stocksunds Curlingklubb Klubbaktiviteter säsongen 2014-2015 Stocksunds Curlingklubb Klubbaktiviteter säsongen 2014-2015 Medlemstider Vardagsspel dagtid Tisdagar och Torsdagar 9-12 Måndagar 19.30-23, Onsdagar 19.30-23, Vardagsspel kvällar OBS v49-v51 start kl 20.00

Läs mer

Anmäl ditt lag på kaik.se/ cuper

Anmäl ditt lag på kaik.se/ cuper VÄLKOMMEN till Katrineholm Handboll Cup för BCD-ungdom som spelas lördag 18 april och söndag 19 april 2015 i Katrineholm. En av Sveriges populäraste cuper för ungdomar mellan 10 och 15 år. FAKTA Alla matcher

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9 juni 2015 Telefonmöte

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9 juni 2015 Telefonmöte Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9 juni 2015 Telefonmöte Närvarande: Johan Robertson, Conny Thunberg, Suzan Edvardsson, John Hall, Frida Bulukin Wilén och Anders Dahlén, 1-15 Adjungerad: Peter Lundmark

Läs mer

HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL

HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL Huvudsponsor för Svenska Handbollförbundet HANDLEDNING FÖR GENOMFÖRANDET AV KLASSHANDBOLL September 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord 2 Distriktsarbetet 3 Förslag på tidsplan för distriktet 3 Inbjudan 4

Läs mer

Välkommen till en ny säsong

Välkommen till en ny säsong Välkommen till en ny säsong Detta är inbjudan till handbollssäsongen 2015-2016. Denna information vänder sig till den person i din förening som är ansvarig för att anmäla lag till tävlingar. Det är viktigt

Läs mer

KAPITEL 2: NATIONELLA MATCHER Reviderat

KAPITEL 2: NATIONELLA MATCHER Reviderat KAPITEL 2: NATIONELLA MATCHER Reviderat 2018-05-03 Innehåll Serieansvar och administration 2:1 Lottning till SM-slutspel 2:2 Regler för upp- och nedflyttning 2:3 Vakanta platser 2:4 Reservlags inplacering

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Säsongen 2014-2015 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Representation... 1 1.3. Anmälan... 1 1.4. Särskilda avgifter... 1 1.5. Tolkningsordning...

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015 AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2014 2015 Ekonomi Vi behöver bygga upp en buffert på totalt cirka 100.000kr, men går in i årets verksamhet med ett underskott på cirka 35.000kr och lån hos

Läs mer

Spelare som fyller 16 år det kalenderår som tävlingsåret börjar äger rätt att deltaga i seniorspel, gällande Elitserien, Allsvenskan och division 1.

Spelare som fyller 16 år det kalenderår som tävlingsåret börjar äger rätt att deltaga i seniorspel, gällande Elitserien, Allsvenskan och division 1. 1(6) Mellansvenska Handbollförbundets Tävlingsbestämmelser Svenska Handbollförbundets tävlingsbestämmelser gäller i ALLA delar med undantag och förtydligande enligt nedanstående text. Seriematch Seriematch

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE MOTOCROSS NR.4-2015

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE MOTOCROSS NR.4-2015 1 (6) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE MOTOCROSS NR.4-2015 2015-04-16 (20.00-22.00) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Magnus Markenfelt Joakim Svensson Tommy Allansson Koordinator Ledamot Ledamot Sammankallande

Läs mer

Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande

Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande 1 (5) FS - möte nr 5 år 16/17 Clarion hotel, Arlanda 2017-02-09 68--81 Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande Märit Bergendahl (MB) Vice ordförande Krister Azelius (KA) Martin Klabere (MK) Jan

Läs mer

Tävlingsbestämmelser

Tävlingsbestämmelser Tävlingsbestämmelser 2017-2018 Småland-Blekinge Handbollförbund, Box 3098, 350 33 VÄXJÖ Telefon 0470-218 34 http://www.svenskhandboll.se/smaland-blekinge info@smalandblekingehandboll.com 1 Senast uppdaterad:

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Ej närvarande: Hans Bergström (HB), Stig Pettersson (SP), Andreas Feuk (AF), Said Morell (SM), Per Mattsson (PM), Anna Boldt (AB), Lennart Ekbäck (LE), Kari Kuneinen (KK), Lisbeth Ellström

Läs mer

Kristianstad Padel League (KPL) är öppen för alla. Matcherna spelas i Lindabhallen i Kristianstad enligt ett fastställt spelschema.

Kristianstad Padel League (KPL) är öppen för alla. Matcherna spelas i Lindabhallen i Kristianstad enligt ett fastställt spelschema. INNEHÅLL ALLMÄN INFORMATION... 1 DAM, HERR OCH MIX... 1 ANMÄLAN NYTT LAG... 1 SÄSONG... 1 SERIE... 2 LAG... 2 SPELDAG OCH TID... 2 FLYTT AV MATCH... 2 WALKOVER... 3 UTEBLIVANDE FRÅN MATCH... 3 DISKVALIFIKATION...

Läs mer

Spelarutbildning från bollskola till distrikt

Spelarutbildning från bollskola till distrikt Spelarutbildning från bollskola till distrikt Stockholms Handbollförbund vill utbilda och utveckla spelare och tränare för att höja nivån på handbollen i Stockholm. Inom spelarutbildningen i Stockholm

Läs mer

Stocksunds Curlingklubb Klubbaktiviteter säsongen 2011-2012

Stocksunds Curlingklubb Klubbaktiviteter säsongen 2011-2012 Stocksunds Curlingklubb Klubbaktiviteter säsongen 2011-2012 Medlemstider Vardagsspel dagtid Tisdagar och Torsdagar 9-12 Måndagar 19.30-23, Onsdagar 19.30-23, OBS Vardagsspel kvällar v48-v50 start kl 20.00

Läs mer

Förslag serieindelning 2017/2018 Senast uppdaterat:

Förslag serieindelning 2017/2018 Senast uppdaterat: Förslag serieindelning 2017/2018 Senast uppdaterat: 2017-05-10 Herrar (Div 4) HK Gislaved Hultsfreds HF U Ingen serie. Lagen erbjuds plats i herrar i div 3 SSN eller i HJ SmBl. Varje berörd förening kommer

Läs mer

Tävlingsbestämmelser, ekonomiska bestämmelser & övrig information

Tävlingsbestämmelser, ekonomiska bestämmelser & övrig information Tävlingsbestämmelser, ekonomiska bestämmelser & övrig information SHF-kontoret 2016-05-23 Reviderad 2017-08-30 Reviderad 2017-09-05 Nyheter för säsongen 2017/2018 - Det har skett justeringar kring tillsättningen

Läs mer

Curling SÖCF utgåva 5 Vecka Datum Dag Distriktets tävling Ansv. klubb Distriktets tävling Ansv. klubb Distriktets tävling Ansv.

Curling SÖCF utgåva 5 Vecka Datum Dag Distriktets tävling Ansv. klubb Distriktets tävling Ansv. klubb Distriktets tävling Ansv. Curling SÖCF 2018-2019 utgåva 5 Vecka Datum Dag Distriktets tävling Ansv. klubb Distriktets tävling Ansv. klubb Distriktets tävling Ansv. klubb Tävling utanför distr. 39 24-sep Måndag 39 25-sep Tisdag

Läs mer

SPELSCHEMA OKTOBER 2016

SPELSCHEMA OKTOBER 2016 SPELSCHEMA 29-30 OKTOBER 2016 Första utgåvan, 18 oktober 2016 Deltagande lag per förening Förening F07 P07 Totalt GT Söder 1 1 Gustavsbergs IF Handboll 2 2 Hammarby IF HF 1 1 Haninge Handbolls klubb 1

Läs mer

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte;

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte; Styrelsens förslag nr 1 Förslag ändringar i våra stadgar Kapitel A Förslag till ändring i A 17 avseende val 13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande

Läs mer

Herrar :1 Förbundsserier säsongen RL

Herrar :1 Förbundsserier säsongen RL Herrar 16-09-07 3:1 Förbundsserier säsongen 2016-2017 RL Regionala serier säsongen 2016-2017 Elitserien 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1N 1S 1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 7

Läs mer

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2014/2015 Innebandy 2014/ 2015 Tävlingsbestämmelser Regler Tävlingsbestämmelser Speltid 2 * 16 minuter (gäller samtliga serier) Laguppställning Laguppställning SKA fyllas i och lämnas till domaren innan

Läs mer

Bidragsansökan till VIF för 2019 måste skickas in under oktober. Olle undersöker.

Bidragsansökan till VIF för 2019 måste skickas in under oktober. Olle undersöker. Protokoll VBTF Styrelsemöte Plats: Telefonmöte (skype). Datum: 16 oktober 2018 Närvarande: Andreas Wirén, Jan Lindgren, Per Hagberg, Wiktor Larsson, John Åkesson, Daniel Jonasson Ej närvarande: Hans Sundberg

Läs mer

Tävlingsbestämmelser, ekonomiska bestämmelser & övrig information

Tävlingsbestämmelser, ekonomiska bestämmelser & övrig information Tävlingsbestämmelser, ekonomiska bestämmelser & övrig information SHF-kontoret 2015-10-09 Nyheter för säsongen 2015/2016 - Föreningar får anmäla fritt antal lag i A- och B-ungdomsklasserna. - Spelare som

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (6) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 2-2013 2013-01-31 (18.00-20.00) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Tommy Allansson Magnus Markenfelt Håkan Olsson Roger Karlsson Koordinator Ledamot Ledamot

Läs mer

Vid ytterligare kontakt angående bokningar och principer tar vi det med bokningsansvarig eller ordförande.

Vid ytterligare kontakt angående bokningar och principer tar vi det med bokningsansvarig eller ordförande. 2017-12-14 Vid möte med Hässleholms fritid angående bokning av planer samt hur de olika prioriteringarna ser ut, fick vi nedanstående information. Det vi i styrelsen tillsammans med Hässleholms fritid

Läs mer

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat

KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat - KAPITEL 8 NATIONELLA REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER Reviderat 2016-06-01 Innehåll Definitioner och åldersbestämmelser 8:1 Licens- och försäkringsbestämmelser 8:2 Övergång till annan förening inom Sverige

Läs mer

Dam div 3 SmBl Anderstorps SK Flottans IF U in IK Cyrus Nässjö/Eksjö HK Hylte Mönsterås HK Vetlanda HF Växjö HF U. 8 lag, dubbelmöte 14 matcher

Dam div 3 SmBl Anderstorps SK Flottans IF U in IK Cyrus Nässjö/Eksjö HK Hylte Mönsterås HK Vetlanda HF Växjö HF U. 8 lag, dubbelmöte 14 matcher Reviderat utkast : 140513 Herrar div 4 SmBL B U HG 69 HK Vaggeryd HK Gislaved Hultsfreds HF B Mönsterås HK 8 lag, dubbelmöte 14 matcher Dam div 3 SmBl Flottans IF U in 140506 Nässjö/Eksjö Mönsterås HK

Läs mer

Anslutet till RF. Distrikten är huvudansvariga i samverkan med Sv. Dragkampförbundet.

Anslutet till RF. Distrikten är huvudansvariga i samverkan med Sv. Dragkampförbundet. Dnr 5065 AA Bilaga till tävlingsinbjudan Sid 1 (4 Grundvillkor för 2005 års ELITSERIE och SVENSKA CUPEN. (SM status) Arrangör har ett åtagande att genomföra sin tävling efter de anvisningar som finns i

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR 1 (7) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR 7 2013 2013-08-17 (10.00-17.00) Borås Deltagare SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Jörgen Hafström Tony Jacobsson Carl-Erik Sörman Per Westling Anna Wilhelmsson

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

Frågor och svar. Huvudfrågor

Frågor och svar. Huvudfrågor Frågor och svar Huvudfrågor Fråga: Varför görs denna sammanslagning av HK Malmö och Dalhems IF? -För att handbollen i Malmö ska utvecklas genom bredd för att nå elit även på damsidan. HK Malmö är starka

Läs mer

SMÅLAND-BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND

SMÅLAND-BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND SMÅLAND-BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND Policydokument för spelarutbildning DEN 28 FEBRUARI 2014 Karl Pettersson Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Vision... 3 1.2 Syfte och mål... 3 1.3 Målgrupp... 3 1.4 Innehåll...

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (10) 2013-11-20 Till NIBF:s föreningar: Deltagande lag i DM. Uppdaterad info 131120 i : F16 (97), F15(98), F14(99), F13(00) Då är det dags att komma igång med säsongens DM-kvalspel Där kvalspel

Läs mer

ARENABESTÄMMELSER FÖR HANDBOLL I SVERIGE

ARENABESTÄMMELSER FÖR HANDBOLL I SVERIGE Bilaga 6 ARENABESTÄMMELSER FÖR HANDBOLL I SVERIGE Fastställda av Svenska Handbollförbundet i samråd med Svensk Elithandboll INLEDNING Handbollen skall vara den tredje publiksporten i landet. Arenan är

Läs mer

De olika serierna och dess regelverk

De olika serierna och dess regelverk De olika serierna och dess regelverk Serierna är uppbyggda i sex olika kategorier (A-F), som på olika sätt är anpassade mot målgruppens spelare. Nedan återfinns kortfattade beskrivningar av respektive

Läs mer

Ändringsblad till Tävlingsbestämmelser

Ändringsblad till Tävlingsbestämmelser Denna sammanställning syftar till att tydliggöra de större ändringar som är gjorda till säsongen 2015-2016 och ska ses som ett komplement till de aktuella Tävlingsbestämmelserna. Ändringar är markerade

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/7 SKK/UK nr 1-2015 1-19 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 5 februari 2015 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen 2017-02-09 Innehåll Kap. 1. Svenska Cupen... 3 1. Förutsättningar (150913)... 3 2. Anmälan (150913)... 3 3. Uteblivande (150913)... 3 4. Byte mellan klass, lag eller

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja AH till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja AH till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 2-17 Tid: Plats: 4-5 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Anders Holmberg(AH) Mats

Läs mer

Information SDF-årsmöten 2015

Information SDF-årsmöten 2015 Information SDF-årsmöten 2015 Ekonomi Det ekonomiska läget för SBTF är ansträngt. Efter flera år av negativa resultat finns väldigt lite av det egna kapitalet kvar. Sedan beslutet om ändrade riktlinjer

Läs mer

Serieinformation Sid 1 av 8

Serieinformation Sid 1 av 8 Serieinformation 2019 2020 Sid 1 av 8 Nu är serieindelningen och lottningen för säsongen 2019-2020 klar. Alla serier ligger ute på föreningens ibis-sida och vår publika hemsida. Saknar ni något lag skicka

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 12 2013 2013-12-04 (18.30-21.00) Telefon Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Patrik Marklund Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Robin Ericsson Johnnie Silfverhielm Sammankallande

Läs mer

Spelprogram för Djursholms CK och Stocksunds CK säsongen

Spelprogram för Djursholms CK och Stocksunds CK säsongen Spelprogram för Djursholms CK och Stocksunds CK säsongen 2018-2019 Speltiderna är gemensamma för DCK och SCK och är enligt följande: Under perioden 1/10-18/11 samt 22/12-15/4: Måndagar kl 18.00 fyra banor.

Läs mer